Új privát üzeneted érkezett!

Katica!
Kerlek akkor legyszi a tanuloo12@freemail.hu ra kuld. Koszonom!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok,

Vanda, ha még csak az elején jársz a torokfájással, akkor próbáld a sós vizes gargarizálást is! Nekem már bejött. Egyébként a dokim azt mondta algopyrint nyugodtan lehet szedni. Persze én sem mertem...

Wica,
Én is pont ezen filóztam: mi van ha hason alszom folyton?? Én még csak felé sem húzom a térdem.. NA jó, néha megy az oldalamon is. Azt mondják védi a babát a magzatvíz.. hát reménykedjünk!!

Katica, köszi én is megkaptam!

Én ma voltam bőrdokinál. A sarkamon van egy futószemölcs, és elég bolond voltam hogy eddig nem foglalkoztam vele, csak magam kezelgettem (ennek nődokim nagyon nem örült). Szóval ahogy megtudta a bőrdoki hogy terhes vaygok, semmi kence, lefagyasztotta.. Csütörtökön meg kiszedi valahogy.

lányok, akik túlvagytok az első trimeszteren: tart még nálatok is az álomkór??? Szörnyű, én azt hittem elmúlik, de hat fele már csukódnak a szemeim.. Pedig már 14+5 vagyok!!

na jó éjt mindenkinek Kép
Timi
splendida
 
 


Wica!

Én is világ életemben hason aludtam. Nem is tudom, hogy fogok ezen változtatni, de biztos megoldódik. A 14-16. héten még én is simán aludtam hason. Aztán a 16. héten kezdtem érezni a baba mozgását. Isteni volt! Kép És egy nap, mikor alváshoz készülődve hasra feküdtem, hát elkezdett püfölni. Gondoltam, nem esett jól neki. Azóta igyekszem figyelni erre. Én is felhúzott térddel alszok, de most már úgy, hogy a felhúzott térdem alá párnát teszek. Ez ellen nem lázad a gyerkőc Kép Kép Lassan talán már az oldalamra is tudok fordulni.
Egyébként a szakirodalom azt írja, hogy a hasonfekvés nem okoz kárt a babának, mert nagyon ki van "párnázva" odabent, és a méhet nem tudod hasonfekvéssel úgy összenyomni, hogy baj legyen. A hasonfekvés inkább a mamának válik kényelmetlenné a növekvő pocitól, mint a babát veszélyeztetné.
Szóval addig és úgy aludj hason, amíg az neked kényelmes Kép Kép Kép

Akiren (18+3)
akiren
 
 

 
 

Mzx_MóniKép,
Nagyon sokan barnázgattunk itt úgy látom. Én az elején, és rá pont két hónapra egy pötty.. Nekem úgy tűnt hogy az esedékes menses időpotján voltak ezek. A dokim is mondta hogy lehet hozzá köze. Mindenestre pihizzél, amíg vérzel feküdj mindenképpen! Ezzel tehetsz a legtöbbet. Úgy látom ezt a problémát minden doki másképp kezeli. Az enyém nagyon elővigyázatos, de ez még mindig a jobbik eset. Emlékszem Tjucára mikor bevérzett, aztán még csak meg sem nézték uhval, és le sem fektették Kép. De nem riogatni akarlak! Te már úgyis régóta otthon pihizel, és minden ok leszKép
Timi
splendida
 
 


Csutka Rozi,

Ez nagyon szupi, tok jo lehet, de en attol felek, hogy nem tudnek lemenni ebbe az allapotba. Ezert nem mentem meg el regresszios hipnozisra sem, pedig az is furja az oldalamat mar egy ideje!

A recepteket holnap tudom kuldeni, az itthoni gepen nincs rajta! Ha valakit veletlenul kihagynek, szoljon!Kép

Katica
katica78
 
 


Sziasztok Lányok!

Vikó!
Ne aggódj! A has az első 12 hétben fel van fúvódva általában (én pl. ma akkorákat pukkantottam, hogy csak remélni tudom, hogy nem hallatszott le az alattunk lakóhoz). Aggodalomra semmi ok! Minden rendben lesz! Nem szabad idegeskedni, mert az a babócának sem tesz jót. Azzal teszel neki jót (főleg a 10. hét után, amikor már ő is érzékenyebb az érzésekre, fájdalmakra), ha mindig pozitivan állsz hozzá a dolgokhoz és megnyugtatod magadat gyorsan. Én ilyenkor amikor aggodok, megnézek egy filmet, vagy olvasok egy jó könyvet, vagy leülök karácsonyi gipszfigurákat festegetni és máris elmúlik. A lényeg, hogy ne folyton azzal legyen elfoglalva az embre, hogy "uristen mi lehet a babával, él még? mozog még?".. hanem csináld a napi dolgokat, éld az életedet.. ő sem várna el mást ;) később úgysem kapcsolódhatsz ki majd, mert nem fogja hagyni :P

Az álmokról: Én még a babócával sosem álmodtam, viszont amióta terhes vagyok, minden nap álmodok valamit. Egyetlen napon volt rossz álmom, az összes többin vagy semleges, valamilyen életképről álmodok, vagy inkább kellemes. És általában nem emlékszem rá, hogy miről szólt, csak sejtem, hogy kb. milyen volt, amikor felébredek. Egyik nap azt álmodtam, hogy tudom a lottó számokat és próbáltam megjegyezni, de sajnos egyszerűen képtelen voltam rá, mert amikor már megjegyeztem volna, elfoszlottak a számok az agyamban így álmodás közben.. úgyhogy ez sem jön be Kép

Katica 78: a recepteket én is kérem szépen Kép hanee@vwbeetle.hu címre tudod küldeni.

A kajálásról: Én azt olvastam az okos könyvemben, hogy a kaja mennyiségét nem szabad a duplájára növelni. Azt tudom, hogy egy átlagos nő (átlagos mozgással - pl. heti kétszeri kocogással) napi kalóriaigénye körülbelül 1800-2000 kcal. Ami persze lefelé, vagy felfelé változhat attól függően, hogy ki milyen munkát / edzéseket végez. De viszont ez teljesen alkati is! Én pl. hízásra hajlamos vagyok, viszont! egyáltalán nem érzem szükségét, hogy számolgassam a kalóriákat. Odafigyelek arra, hogy lehetőleg kerüljem a túl sok édességet, cukrot (azért bűnbe esem én is néha egy kis chipssel, vagy csokival), és a három fő étkezés között joghurtot, túrókrémet, vagy gyümölcsöt eszek. Általában naponta 5-6-szor étkezem és viszonylag kis adagokat (kivéve az ebédet, amikor normális adagot eszem) és minden nap leglaább egyszer eszek meleg ételt. Sosem számoltam még ki, hogy mennyi kalóriát, vagy szénhidrátot fogyasztok el egy nap, viszont nagyon odafigyelek arra, hogy mit mond a testem.. vagy inkább mondjuk úgy: "Mit mond a baba!" Merthogy ő jelzi, hogy mire van szüksége. Pl. mostanában éjszaka is fel szoktam ébredni, mert pisilnem kell és olyankor egyből iszom is egy pohár vizet. Megnövekedett a folyadékigényem és igyekszem úgy pótolni, hogy napi 2-3 pohár gyümölcslé is legyen benne (Pl. Kubu, vagy igazi gyümölcs leve, amit itthon facsarok/préselek). Én is dolgozom, méghozzá napi 9 órában, és reggel szépen elkészítem magamnak a kaját és beviszem magammal. Nem nagy fáradtság, kb. 10 perccel kelek ettől korábban, de cserébe tényleg jól táplálkozom úgy érzem.
Fehér kenyér helyett rozskenyeret veszünk most (párom is azt eszi:D).. de tényleg, sosem számoltam ki mennyit eszek. Mégis, valahogy ezzel a módszerrel, hogy odafigyelek arra, amit "a baba mond", most ez alatt a három hónap alatt 2,8 kg-ot híztam összesen. Ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Ez persze nem jelenti azt, hogy én tökéletesen csinálom és biztos csak 12-14 kilót fogok hízni, de az is biztos, hogy nem 25-öt, mert azért erre odafigyelek.
Nekem pl. édesanyám velem 25 kilót hízott összesen, de neki az 5. hónaptól feküdnie kellett, mert csipőficama van. Unokatesóm pedig a babával együtt hízott 12 kilót, pedig annyit zabált, mint egy viziló. A terhesség alatt is igaz az szerintem, hogy számít milyen alkatú ember vagy, és mennyit mozogsz.
Januártól megyek vissza tai-chi-ra is, már nagyon várom..

Azt nem tudjátok, hogy valahol van olyan terhes-torna, vagy intimtorna, amire este lehet menni? Amit én tudok az délután négytől van, de én 5 előtt sehova se tudok odaérni sajnos Kép

A babával való kommunikációról:
Véleményem szerint ez is nagy részben alkati kérdés. Van, aki az ilyenekre sokkal fogékonyabb, mint mások. Megmondom nektek őszintén én néha le szoktam ülni és semmi másra nem figyelek, csak a babára.. és ilyenkor kicsit olyan, mintha egymásnak közvetítenénk érzéseket. Meg vagyok győződve róla, hogy ő az első pillanattól kezdve mindent érez és mostmár érzelmei is vannak, tudja mi történik anyucival, miközben ő bent fejlődik. Érzi azt is (tudom!), hogy számomra ő lett a világon a legfontosabb és ettől ő boldogan növekszik (nem is lassú tempóban..), mert tudja, hogy szerető anyához és apához születik meg. Nem feltétlenül szükséges, hogy a megfelelő kommunikációhoz az ember ilyen "hatásosan" lássa az egészet.. persze az nagyon szuper lehet, én is szívesen kipróbálnám.. csak arra szerettem volna célozni, hogy talán ahhoz, hogy az ember megismerje a növekvő pocaklakó igényeit és kéréseit elég a természet adta képességünk is arra, hogy érezzük, amit a babánk üzen nekünk.

Az én babám most karácsonyfa díszeket szeretne velem festeni, úgyhogy megyek is dolgomra ;)

Holnap jelentkezünk

Ezer puszi mindenkinek!

hanee (11+5)
hanee
 
 


Timi!

Mi a baj a szemölcsel? Mármint miért baj ha ott van? Nekem is üldögél valami a talpamon, de miután nem fáj, meg semmit sem csinál nem foglalkoztam vele. Igazából azt hittem tyúkszem, de a pedikürös azt mondta szemölcs az, börgyógyász leszedi. És ennyiben maradtunk.Eddig még nem vettem a fáradtságot hogy elmenjek a börgyogyihoz. Kép

Hason alszom én is! Ha kényelmetlennek érzem fordulok tovább Kép

Katica!
Légyszi nekem is küld el a recepteket krimoka@freemail.hu
Bár úgylátom be is írhattad volna ide, nem nagyon volt olyan aki nem kiváncsi rá! Kép

krimo

Kép
krimo
 
 


Sikerult feltenni a kepeinket, akit erdekel itt nezheti meg: http://babanet.hu/album/main.php?album=4248

Nagyon furan erzem magam, huzok vissza az agyamba.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Tegnap este voltunk genetikai uh-n. Minden rendben van, kisfiunk lesz! Nagyon boldog vagyok, gerince, koponyája, szíve, veséi rendben van.

Mzx!

Mi 2 alkalommal csináltattunk genetikai szűrést vérből, a Géndiagnosztikai Központban ( Istenhegyi út). Egy nap alatt kész volt az eredmény. Telefonon bejelentkeztünk és a terhességi kortól függően fogadnak is.
inez
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a 12 hetes uh-n. Kép
Minden oké. A babo 70mm.(elég méreters, ugye? Kép) NT 1,2mm
és BDP 25 -- Ez mi??


Drika
12+3
drika
 
 


Sziasztok!

Inez!
Gratula a jó eredményekhez. Hát... Én is szeretném már ugyanezt hallani.

Drika!
A BPD - Biparietális diaméter (és nem BDP, ahogy írtad). Ez a falcsontok közötti távolságot jelöli, de fogalmam nincs, hogy mik a falcsontok. A lényeg, hogy a 12. heti uh-n, amit nekem a 13. héten végeztek el, az eredmény hasonló, azaz 24,6 mm volt.
Az NT a nyakiredő vastagságát jelöli. Az értéke állítólag 3 mm-en belül jó. A te babócád bőven ezen a határon belül van. Szóval minden OK.

A barnázgatósoknak mondom, hogy a Rendelőben ezt olvastam:
"Tapasztalat, hogy a terhesség első felében fellépő vérzés, függetlenül attól, hogy megszűnik, ártalmatlan jel csupán, szinte mindig magasabb AFP értéket eredményez." Ez persze rám is vonatkozik, de nálam ez már mellékes.

Mindenkinek kellemes napot kívánok!

Annamari
16+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Inez, Drika!
Gratula az eredményekhez.Kép

Ezvicc!
Édes a kis babód.Kép

Vikó!
Remélem minél hamarabb jelentkezel az Uh után.Kép

Annamari!
Te meddig fogsz dolgozni?

Judyt
11+2

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Sziasztok!

Ma sajnos biztosan nem tudok aktív lenni, mert sok munkám akadt.

Judyt Kép
A bioparoxot tegnap beszereztem, és azóta szorgalmasan fújkálom a torkomat Kép Remélem használni fog.

Bannamari Kép
Az AFP-ről egyébként is azt mondják, hogy önmagában nem szabad kiértékelni, csakis az UH-al együtt. Ikreknél meg ha nincs is "jó" érték, ott úgyis az UH fog a döntő lenni. Különben meg nem hinném, hogy ne lennének alaposak ilyen vizsgálatkor, sőt, ikres mamiknál még jobban odafigyelnek KépKép Nyugi, minden oké lesz.

Aniko47 Kép
Én panaszkodtam a náthámra. Tudom, hogy vannak orvoslási lehetőségek ilyenkor is, azonban annyi 'ketyerét' eszek így is (bromocriptin, elevit, néha duphalac szirup), hogy már tartok attól, h növeljem számukat. De így is, most néha fújkálom a torkom a Bioparox-al..

Inez Kép
Gratula a kisfiúhoz! Kép Kínai naptár szerint nekem is az lesz KépKépKép Orvos még nem erősítette meg Kép

Mzx Kép
Szerintem a négymarkeres vizsgálatról olvastál, de igenis van elérhetőség, pl. itt a babanet oldalon is. Én is meg szeretném csináltatni! Most nagyon lukas vagyok, nem emlékszem, hogy miket néznek, de AFP-t, béta HCG-t, meg még két vmit..
(kétmarkeres vizsgálatnál csak AFP-t és béta HCG-t).

Splendida Kép
Algopiryn-ről teljesen ellenkező véleményeket olvastam, ajánlott és kifejezetten nem ajánlott, - úgyhogy inkább nem szedem én sem... A sósvizes öblögetésről még nem hallottam, nem hoz hányingert? Kép

Drika Kép
Gratula babódhoz Kép A BPD a fej átmérője (két halántékcsont közötti távolság).

Ezvicc Kép
Nagyon klasszak a képek Kép


Délután megyek 4 órára az UH-ra.

Vanda
10+5

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok mamik,

mindjárt mennek a receptek!Kép
Egy kérdés:
Jár valaki szoláriumba? Mindenki mást mond, valaki végig járt a terhesség alatt, valaki nem , más meg csak 2 hétben egyszer. A dokiknak is más a véleményük. Kezdem magam úgy érezni, mint Moby Dick, a fehér bálna!!!! Régen, ha híztam, gyorsan elmentem szoliba, hogy kompenzáljam a barnasággal.KépMost meg egyre hízok és egyre fehérebb vagyok..Szilveszterre csak össze kéne szedni magam! Vettem már egy arcszolit, de nem igazán fog.Kép
Szerintetek lehet menni, ha letakarom a hasam meg a cicim? vagy ne eröltessem?

katica
katica78
 
 


Judyt!

Én nem dolgozhatok. A dokim a 6. héten, amikor bevéreztem eltiltott mindentől, amit el tudsz képzelni. Munka, szex stb. Azóta annyit haladtunk, hogy dolgoznom továbbra sem szabad, de mehetek nyelvtanfolyamra heti 5x5 órában, illetve úszni is elengedett. Ma megkérdezem tőle a terhestornát is.

Katica!

Én azt olvastam, hogy kifejezetten kerülendő a terhesség alatt. Amúgy tudományos vizsgálatok nem bizonyították. Gondolom, egy kismama sem menne bele, ha azt mondanák neki, hogy kísérletben vesz részt.
Én biztosan nem mennék szoliba. Amúgy túróbarna a bőröm, de annyira sosem zavart, hogy szoliba menjek. Szóval semmiképp ne vidd túlzásba!

A recepteket köszönjük. (bár még nem néztem, hogy megjött-e)

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Csákó Lányok!
szemölcs: Én már voltam bőrgyogyinál és az arcomon volt egy kis kinövés amit lefagyasztatott. Azt mondta nem árt a babának! eltelt egy hét, már majdnem teljesen be is gyógyult.
Alvás: én is állandóan álmos vagyok, pedig tegnap már a 16 hetes vért is levették tehát időben már túlvagyok az első trimeszteren.
Lelkiek: én is sokat parázok, mert állítólag az orvosok már mindent meg tudnak állapítani, csak a szellemi fejlődést nem! Most azért már megpróbálom a dolgok jobbik oldalát nézni.
Ja egyébként a vérvételtől bedurrant a kari-erem, úgyhogy alig birom felemelni a kezem. Ugyan meddig tart még?
Még két napot kell dolgoznom az idén!
Köztetek is van olyan "szerencsés" aki még csütörtökön is dolgozik?
Hason alvás: nekem is pont most jutott eszembe, hogy én is állandóan hason alszok, és árthat-e a babának? Sőt a kislány azt mondta, hogy lapos lesz a kistesója! Na ehhez mit szóltok!
Üdv mindenkinek!
Fejeske
fejeske
 
 


Sziasztok,

megint régen nem jártam erre, a technika ördöge no meg a készülődés a karácsonyra, évvégi hajtás stb...

Neketek mekkora már a pocitok? Nekem most kezdett még csak nőni, de olyannyira gyorsan tette ezt, hogy mostanra egy gatya van amit tudok hordani. Ti már rendesen terhes gatyákban flangáltok? Tegnap felpróbáltam egyet és hát úgy állt rajtam, mint tehénen a ....

Inez: az a genetikai központ az Istenhegyi úton az mit tud? Mit vizsgálnak? UH-t is csinálnak? vagy hogy működik náluk a dolog?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Drika, Annamari Kép
A falcsontok távolsága: a két füle közti távolság (a fej átméröje) Kép

Timi Kép
Álomkór nekem még mindig van, pedig már 19 hetesek vagyunk, hihetetlen, mennyit tudok aludni. Már 7-kor leragadna a szemem, de ált. kihuzom még 9-ig.

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok,

köszi a felvilágosítást. Kép

Fejeske
Igen én is olyan szerencsés vagyok, hogy csütörtök estig melozom. Kép - de utána 1 hét pihi és legközelebb szilveszterkor jövök be (csak 1 fél napra szerencsére.)

Hizás: én az első 8 hétben híztam 2,5, 3 kilót de azóta csak lefelé megy vagy változatlan, mivel elmult a falási kényszerem, sőt rá se bírok nézni a kajára.....


pusz,
Drika
drika
 
 


Sziasztok lányok!

Júj képzeljétek, tegnap diszkózott a babóm. annyira erősen lehetett érezni, hogy már a férjem is érezte. Kép Bár ha az én kezem volt a hasamon, akkor rugdosott, ha férjemé akkor abbahagyta. Kép de azért sikerült párszor elcsípni. Kép)

Annyira drága volt. Kép

Hajni
Vendég
 


Hajni Kép
Tegnap nálunk is buli volt odabenn Kép De annyira, hogy szabad szemmel lehetett látni, hogy "ugrál" a pocim.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szisztok!

Köszi a megnyugtató szavakat a hasonalvással kapcsolatban, akkor nem aggódom, egyébként a rendelőben is írt a dokibácsi erről, ős is azt mondta, hogy nem ártalmas.

Ha valakit érdekel, én is felraktam 1-2 képet rólunk, legalább tudjuk archoz kötni az irományokat!

Puszi nektek!!

Én is dolgozom még csütörtökön :-P!!

Wica 15+0
wica
 
 


Katica,

Koszonom a recepteket.

Mindenkinek Kellemes Karacsonyi Unnepeket es nagyon-nagyon Boldog Uj Evet kivanok.

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok Lányok!

Szia Judyt!
Köszi az érdeklődést!Kép
Megvolt az UH, és minden ok! Kép Annyira édes volt ahogy rúgkapált a kis lábaival. Fel is vetettem videóra, majd otthon jól kielemezzük. Kép Alig várom, hogy hazaérjek!!! De sajna meló van ezerrel... még csütörtökön is. Kép Ráadásul azt várják itt a többiek, hogy készüljek is arra a napra...névnapom alkalmából kajáltassam meg őket. :-S Sok kedvem van hozzá...

A Babuci méretei pedig a következők:

Ülőmagasság:58mm...hát nem egy törpicúr. Kép
NT:1,8mm
A mai UH alapján pedig egy nappal idősebbnek látszik. De talán nem kellene újra módosítanom az időpontot, úgye? Mert eszerint júli 3. a nagy nap és ma 12+2. Kép

Szóval most tök boldog vagyok, fülig ér a szám! Annyira megkönnyebbültem. Egész éjjel nem aludtam, annyira izgultam.
Ja és estére úgy bedurrant a szeméremajkam, főleg az egyik oldalon, hogy majd elájultunk a látványtól.Vörös lett és tök kemény, hozzá sem lehetett érni. Ma megkérdeztem a dokitól, adott kenőcsöt rá. Valószínüleg nem gombás dolog, lehet, hogy a nadrágok varrása dörzsöli nagyon. Meg én mindig tangát hordtam. De ma már nem! Kép NAgyon oda kell figyelni az öltözködésre is. Hogy pamut fehérnemű legyen, ne irritáljon.Kép
vikó
 
 


Vikó!

Gratulálok a babádhoz, remélem, én is hasonlóakkal dicsekedhetem egy hét múlva (feltéve, ha a dokim bent lesz a két ünnep között!).
Gem
11+2
gemini
 
 


Vikó!

Hatalmas gratula a babádhoz. Kép)

Hajni
Vendég
 


Lányok!

Köszi a gratulákat!
Hasonló kellemes élményeket kívánok Mindenkinek! Kép

Katica!

Köszi a recepteket! Kép
vikó
 
 


Vikó!
Gratulálok.Kép
Szerintem Én se fogok ma este sokat aludni.Már nagyon várom a holnap délutáni UH-t.Kép

Judyt
11+2

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Szia Hanee!

Köszi a választ! Mostmár azt hiszem sokkal nyugodtabb leszek! Kép
Tudom, hogy nem kellene annyit aggodalmaskodni, én is mindig beígérem magamnak, hogy "jó leszek" Kép, csak betartani picit nehezebb. Első terhességemnél talán nem aggódtam annyit. Jó! MOst sem fogok! Kép
Különben is minden rendben! Szép, nagy babucim van! Aki bizti jól is érzi magát azért ficánkol olyan aranyosan a pocimban! Kép

Puszi:

Viki(12+1v.2 Kép)
vikó
 
 


Sziasztok Kismamik! Kép
Csatlakozhatok hozzátok? A "Már megint megjött" topicból jövök, néhányan ismerősek vagytok onnan is. Ma vagyok a 11+3 napon.
Nagyon jók a UH képeitek, én majd csak január 18-án megyek, de már nagyon várom. Az a 16.héten lesz, jól olvastam, hogy lehet hogy már látszani fog, hogy fiú-e vagy lány? Már nagyon furdalja az oldalam a kíváncsiság!

Adri
adri77
 
 


Adri!
Üdvözöllek, bár én is csak tegnap csatlakoztam a topikhoz. 11+2 napommal úgy gondolom, nagyon egyidőben akciózhattunk...
Gem
gemini
 
 


Gemini
Hát igen Kép. És ha igaz egyszerre fogunk szülni is. Elkezdett már nőni a pocid? Mert nekem talán a múlt héten kezdte, de már lassan nem férek a nadrágjaimba.

Adri
adri77
 
 


Adri és Gemini!

Üdv közöttünk.

Adri nekem is a 16. héten mondták meg, hogy kisfiú. Kép)

Jó pocakosodást.
Hajni
Vendég
 


Adri!
A pocakom még nem nő,d e a gatyók már szorítanak. Bár az igazság az, hogy amúgy is enyhén túlsúlyosan indultam, sajna...

Mindenki!
Merre érdemes ruhákat nézni, ahol nem fosztanak ki, viszont hordható cumókat is árulnak?
Gem
gemini
 
 


Gemini Kép
Valaki ajánlott itta neten egy varrónőt, aki nagyon jó kismamanadrágokat varr 5400 ft-ért a II.ker.-ben. Fel van irva a száma, ha gondolod, megkeresem (én nem voltam még nála)

Viszont voltam a Mammisticban (Blaha) és a Maternelleben (Baross u.), mindkét helyen nadrágot vettem. A Mammysticban csak 1 db rámvaló naci volt (elég soványka vagyok), az nagyon kényelmes, de venni kell alá harisnyát, ha sokat vagy kinn (asszem 6000 ft volt). A Maternelleben is csak 1 volt, ami nem ünnepi (nekem kifejezetten hétköznapi, munkába járós, nem farmer kellett) és rámvaló volt (ez 7900 ft volt).
Anyum "befizetett" még egy gatyóra, de ezt vidéken vettük (Törökszentmiklós), hozzáteszem, ez volt a legolcsóbb, és ez áll a legjobban...
Én nem tervezek több nadrágot venni, majd legfeljebb felsöt, de azt is csak tavasszal.

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Köszi, a varrónő számát elfogadom!
Gem
gemini
 
 


Sziasztok!

Katica!
Kösz, megkaptam én is a recepteket.

Gemini!
Én javasoltam egy kismamaruha-készítő nénit pár hete. Tóth Györgyné, 1119 Bp, Fejér Lipót u. 64.
Tel.:203-49-69
Én nála vásároltam, a legdrágább nadrágja 5200 forint volt. Én nála háromféle nadrágot vásároltam. Megjegyzem, máshol nem vásároltam és nem is áll szándékomban. A minőség teljesen normális, a Brendonnak dolgoztat be a nőci.

Na puszi mindenkinek.
Aki nem néz be hozzánk az ünnepek alatt, netán addig sem, annak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok.

Annamari
16+2

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Annamari!
Köszi a varrónőt!
Gem
11+2
Ui.: Drukkoljatok holnap a dokimnál!
gemini
 
 


Judyt, Gemini!

Minkettőtöknek megy a drukk a holnapi napra! Kép

Jó pihit estére!
Én még megyek könyvet nézni páromnak...

Viki
vikó
 
 


Hat lanyok,
Kezdek aggodni, mert rajtam meg semmi nem latszik, mindenki azzal jo, hogy fogytam!Kép talan a hasamra nagy joindulattal ra lehet fogni, hogy van valami.. Mindjart itt a 17. het, es meg semmi..Kép
katica78
 
 


Sziasztok!
Hazaértünk a 4D-ről. Minden rendben Kép!
Ciklus szerint 10+4 napos vagyok, baba méretek alapján 10+6 napos Kép, tehát az a kezdeti pár napos lemaradás most valahogy "eltűnt" Kép.
Nagyon élveztük a vizsgálatot, képzeljétek, mozgott, hadonászott kezével-lábával, és helyezkedett is vizsgálat közben Kép
CRL 4,02 cm és NT 1,8mm.
Nagyon-nagyon örülünk, mindenkinek ilyen kellemes érzést kívánok!!
Íme a babónk mostanság Kép:

Kép

(még a szikhólyagot is látni, az a kis gömb, amin "áll")
A bal karja pont úgy áll, ahogy a jobb karja, így mintha hosszú keze lenne Kép
Szóval most egy időre megnyugodtunk KépKépKép

Holnapi UH-s lányoknak nagy-nagy drukk!!

Ja igen Kép
MzxKép
Nekem már most nem látszik, hogy hátrahajló méhem van "alapállásban".

Puszi
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok!

Látom, már sokan eltűntök ünnepelni Kép Én még holnap dolgozom, aztán legközelebb a jövő héten is. Nálunk sajnos ügyeletet kell tartani és ezt felváltva tesszük igazságosan elosztva (a főnököm pl. 23-24-én nem megy szabira és 30-31-én azért cserébe, hogy én bemegyek 27-29-ig Kép Azt hiszem jó üzletet csináltam ;)

Párom dilisnek néz! Tegnap este, amikor lefeküdtem aludni, mind a három plüsállatomat (egy szürke maci, egy happy box-os párduc és egy nyomi kutya) odatettem a pocimhoz azzal a felkiáltással, hogy "ideteszem az állatkákat, hogy a baba tudjon mivel játszani éjjel". Párom ezt csak annyival méltatta, hogy "úristen.." :D
De szerintem a baba valójában örült neki, mert most hagyott nyugodtan aludni Kép Úgy ébredtem fel reggel, ahogy lefeküdtem. És kialudtam magamat. Végre.
Ettől függetlenül én is nagyon érzem, hogy iszonyatosan hamar fáradok. A normális napi 9 óra munka lerövidül nálam picit, 6-7 óra munka után nagyon elfáradok és akkor már csak olyan dolgokkal foglalkozom, amik nem okoznak nagy megerőltetést számomra (pl. nem állok neki számlákat írni délután 2 után, hanem inkább e-maileket írok, vagy munkadolgokról beszélgetek a munkatársaimmal) Észrevettem azt is, hogy sokkal nyugodtabban végzem a munkámat és sokkal kevésbé frusztrál, ha nem végzek valamivel. Ha nem jut valamire idő, egyszerűen otthagyom a fenébe és inkább másnap folytatom ugyanott. Szinte nem is tudatosult bennem, hogy így lelassítottam a munkatempóval, egészen máig, amikor is ezen elgondolkoztam. Az érdekes az, hogy most is ugyanannyira vagyok elmaradva, mint máskor :D

Én elvileg jövő héten kedden megyek védőnőhöz, ha minden jól megy.. és hétfőn kell majd bejelentkeznem hozzá, azt mondta a néni a telefonban. A legrosszabb dolog, ami ott történhet az az, hogy megmérnek és kiderül, hogy 69 kiló vagyok Kép 69! Értitek? Istenem.. ezért megöltem volna magamat egy éve :P Igaz 66-ról híztam meg ilyen hatalmasra, de akkor is.. mondjuk már eleve 66-ra sem kellett volna, de mostmár kár sírni Kép

Beszéltem ma unokatesómmal és mondta, hogy ő az első gyerekkel 18-at, a másodikkal 20 kg-ot hízott és az orvosa nem mondott erre semmi rosszat, mert végig nagyon egészséges volt. De hatalmas volt a pocija is egyébként. És az első gyerek után az egészet le is adta.
Hozzátartozik ehhez az a tény is, hogy unokatesóm 175 cm és 55 kiló volt szülések előtt, igazi "manöken alkat", nagyon vékony csontozatú nő, de sportolt egy csomót és ezért nem sovány, nagyon jól nézett ki. Sosem volt hízékony! Mégis ennyit szedett fel. Ebből is látszik, hogy totálisan alkati. Lehet, hogy ehhez képest én, az örökös hízós-fogyós típus pedig nem fogok felszedni többet, mint 15 kiló.. ki tudja Kép Minden esetre a sérvem miatt megpróbálok szigorúan odafigyelni erre.

Nektek is kényszerszerű újságvásárlási hajlamotok alakult ki külön a baba-mama újságokra spécizetten?? Mert nekem igen Kép De tele vannak ezek az újságok rengeteg érdekes dologgal! Pl. most az egyikben találtam egy leírást arról, hogy milyen táplálékokban találhatóak meg a nagyon fontos tápanyagok. A három legfontosabb elemnek a folsavat, kálciumot és vasat tartják. Ezen kívül nagyon fontos a megfelelő mennyiségű fehérje és a C-vitamin.

a következő ételeket nyugodtan ehetik (és szinte kötelező) terhes nők:
alma, banán, kiwi, körte, citrom, szilva, szőlő, őszibarack, narancs, paradicsom (ezekből készült levek), bab, burgonya, cukkini, salátafélék, metélőhagyma, sárgarépa, spárga, spenót, uborka, zeller, zöldpaprika, vöröshagyma, feta sajt, kakó, kockasajt, natúr joghurt, trappista sajt, bárányhús, csirkemellfilé, csirke- vagy pulykamellsonka, sertéshús, tengerihal-filé, salátaöntetek, szójapogácsa, búzacsíra, extrudált kenyér, kuszkusz, müzli, pita, száraztészta, zsemle

Érdekes, hogy a felsorolásból pl. kimaradt a marhahús, pedig szerintem az is egy fontos fehérjeforrás lehet (pl. egy jó kis vadasmarha zsemlegombóccal, ami még zöldséggel is tele van, szóval nagyon egészséges!).
Szintén érdekes szerintem, hogy pl. nem sorolták fel a normál sárga paprikát, vagy a californiai paprikát, pedig mindkettő tele van vitaminnal és fincsi is (én pl. rendszeresen eszek most paprikát).

Ami még számomra érdekes, hogy hiányzik a felsorolásból a rozskenyér és egyéb teljes kiőrlésű gabonafélék, ami szerintem sokkal jobb, mint a zsemle.

A spárgát pl. utálom és ami még feltűnt (bár én azt is utálom) a tök rettentően egészséges és ajánlott terhes és szoptatós mamáknak. Most van szezonja, úgyhogy aki szereti az szerintem egyen sokat, nagyon tápláló állítólag (én a szagától is a wc-t táplálom).

Kihagyták a felsorolásból még a banánt is, ami tele van kalciummal és a túrót. Mivel utálom magában a túrót, vagy csináltatok anyukámmal túróspalacsintát, vagy túrókrémet eszek.. mostmár lehet kapni citromosat és meggyeset is, nagyon fincsi Kép
És amúgy szerintem joghurtból a gyümölcsös éppúgy egészséges és ehető, mint a natúr. Viszont nekem a kaukázusi kefírrel kifogásaim vannak, mert élő sejtkultúra van benne (állítólag).. jobb félni, mint megijedni, ha bifiduszra lenne szükségem, inkább vennék valami probiotikumot asszem.

Tudtátok, hogy a C-vitamin segít megelőzni a koraszülést? Ezt is most olvastam, nem is tudtam.

Szerintetek a kalciumbevitelt lehet pótolni kalcium-tablettával? és ha ellergiás vagyok enyhén a porra és iszok kalciumot az nem baj a babának? (az használni szokott allergia ellen nekem, de nem mertem eddig inni, mert a tápanyagból elég kalciumhoz jutok általában).

Ti hogy szoktatok étkezni? Engem nagyon foglalkoztat ez a kérdés (mint látjátok) :D

És egy kicsit gusztustalanabb téma (bocsi mindenkitől): ettem paradicsomos káposztát és ettől két napja hasmenésem van. tegnap még ittam rá egy fél litnyi paradicsomlevet.. és szinte piros amit kakilok.. ez vajon normális? Vagy lehet, hogy a sok gyümölcstől van?

Mondjuk ma pl. ebédre hurkát ettem krumplival Kép Fincsi volt :D megismételném Kép

Najó, mára lelövöm magamat, hagyok másokat is szóhoz jutni Kép És sorry ha túl sok amit irok, de ömlik belőlem a téma..

Mégegy dolog: www.babazene.hu
Nézzétek meg! én meg is rendeltem, tök jó Kép

Pusszancs mindenkinek!

hanee (11+6)
hanee
 
 


Sziasztok!

Én most lépek a 9. hétbe lassan, és örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, végre van kinek feltenni a kérdéseimet!
1. Elevit mellett (2 hónapja szedem) érdemes folsavat szedni, ha én koraszülött iker vagyok, vagy nem befolyásol ha én pici voltam?
2. Ha néha keményebb a hasam, olyan mintha meg akarna jönni az nem baj? (Bár betegszabin vagyok emiatt, amúgy is izgulósabb típus vagyok).
3. szülői nyaggatások komoly vészforrás lehet?
4. Szerencsére nincs se hányás, se rosszullét, csak nehezebb székelés, ez ellen lehet mit tenni a gyümölcsökön kívül?
5. Sportolni lehet? Terhestorna mikortól javasolt?
6. Ultrahang 10 hetesen lesz, az ugye nem árthat?

KÖSZ, sziasztok! Mindenkinek Kellemes ünnepeket kívánok!
Szamica
szamica
 
 


Sziasztok!

Katica!
Szerintem ne aggódj! Anyósomnak kb. akkora hasa volt a 9. hónapban, mint nekem most, mégis van két egészséges gyereke! Meg ha a babával minden rendben, akkor szerintem nem annyira fontos, hogy hamar óriási legyen a poci, tuti fog nőni a későbbiekben! Persze azért a rendes evés az ne maradjon el. Mostmár inkább, mert már túl vagy az első harmadon. Nem tudom (nem néztem vissza), hogy Neked volt-e émelygés, ilyesmik, de ha nem, akkor nyert ügyed van, lehet enni. Kép Úgyhogy hajrá! Ja.. ezt most olvastam:
"A jelszó: mennyiség helyett minőség'" Kép

Vanda!

Szuper a felvétel! Örülök, hogy minden rendben!

Hanee!

Olyan jót mosolyogtam az írásaidon. Kép Főleg a esti plüssállatozáson. Nagyon édes volt! Kép
Az én párom is szokott hülyének nézni a hasonló megnyílvánulásaim miatt, de mostmár kevésbé, mint az első terhességemnél. Kép Lassan Ő is velem hülyül... Kép De szerintem ez annyira jó, hogy nem mindig olyan komoly az ember (vagy az ember lánya), unalmas is lenne az élet! Szerintem az én Kisfiam is azért olyan barátkozós és közvetlen az emberekkel, mert nem voltunk soha túl "kötöttek", hanem inkább lazák. (Persze azért a megfelelő kereteken belül.) Szóval a lényeg, hogy rengeteget kell foglalkozni Velük, barátként kezelni Őket, éreztetni a szeretetünket. És ez ott kezdődik...a pociban. Úgyhogy szerintem nagyon jól csinálod, amit csinálsz! Kép
Az újságvásárlással én is így vagyok! Kép De tényleg annyi okosat lehet olvasni.

Szerintem simán lehet a sok piros evésétől olyan színű a székleted. MAjd a kisbabánál látni fogod nem is olyan sokára, mindig az evésétől megfelelő színű jön ki belőle. Kép

Szia Szamica!

Üdv közöttünk! Kép
1.Az ELevitbe van folsav, szerintem nem kell plussz, de azért egy doki biztos jobban tudja. Nem akarok butaságot tanácsolni...
2. Ez a haskeményedés, meg, h. olyan, mintha meg akarna jönni szerintem sokmindenkivel így van (volt). Talán ez is egy velejárója. Nekem pl. az elején volt, sokáig azt hittem megjön...
3. szülői nyaggatás...?mire gondolsz?
4.ez a nehéz székelés nálam is hatalmas probléma. Én reggelente citrusfélét eszem, ill. kifacsarom őket, és ezzel kezdem a napot. A védőnőm azt ajánlotta, h. pár szem/7-8/ aszaltszilvát áztassak be előző este és reggel azzal indítsak. Sajna még nem próbáltam ki.De ma megkérem páromat, hogy vegyen. Kép
5. Ezen a sportolás témán én is elkezdtem mostanság gondolkodni, mert hát nem ártana. Én úgy hallottam a 12.héttől lehet valami terhestorna. Meg különben is kell a mozgás, de nem ajánlják a "lötyögös, ugra-bugrálós" dolgokat, pl. a terepen futás, biciklizés, csak a lájtosabbakat (pl. szobabicikli).Persze a sport akkor végezhető, ha normális a terhesség, nincs semmi kockázati tényező. Nekem az első terhességemnél volt vérzésem, ezért még a terhestornát se végezhettem. Kép
6. UH
Én a 12. hétig vagy 4-5ször voltam... Nem hinném, hogy baj lenne, hiszen minden alkalommal a doki szerette volna megcsinálni. Ők meg csak tudják! Remélem Kép

Nagyon érdemben nem tudtam segíteni, de azért megpróbáltam.. Kép

Akik nem jönnek addig:
Kellemes Ünnepeket!!!

Én még vagyok holnap is...

puszi:

Viki(12+2 v.3) Kép
vikó
 
 


Sziasztok,
ma vagyok utoljára, ezért szeretnék nektek Szeretetteljes, Békés, Boldog Karácsonyt Kvánni az alábbi kedves történettel:

Advent angyalai

Az első vasárnap angyala

Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.



A második vasárnapi angyala

A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok. akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.



A harmadik vasárnap angyala

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.



A negyedik vasárnap angyala

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

Vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat, hogy újjult erővel kezdjük a 2005. évet, mely mindannyiunk számára egy (vagy mégegy) gólyapostát tartogat!!! Kép

Mircimama (16+6)
mircimama
 
 


Lányok!
Ma 16.45-re megyek a 12 hetes UH-ra.Kép
Légyszi drukkoljatok.Kép

Judyt
11+3

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Sziasztok lányok!

Reggel voltam vérvételen... iszonyú volt. Kép(
Össze-vissza forgatták a tüt... míg jól elájultam. Kép((

a karom, meg leszakad, annyira fáj. Kép(
de túl vagyok rajta. remélem az eredmény is ok. lesz.

Hajni
Vendég
 


Kedves Viki!
és Mindenki!

Köszönöm a válaszokat! A 12+2 az ugye 12 hetet és 2 napos terhességet jelent?
Az, hogy én koraszülött voltam az nem lehet gond, ugye?

Szülői nyaggatás alatt azt értettem h. aggódnak sajnos (főleg idős apám) hogy hol fogunk lakni (most szolgálatiban lakunk de van lakásom), esküvőt előrehoztuk májusról februárra, lesz e elég pénzünk (miért ne lenne, dolgozunk...), minden ok lesz e, jókor jött e a baba (31 évesen szerintem már ideje), mi lesz a karrierrel (pont lett volna egy jobb állásom -vegyész vagyok-, de nem mehettem át), minek fizette a 2. diplomát, tegyem ki a falra (megtörtént! :-)).
Szóval nem pont a párom szerették volna férjemnek, de ez az ÉN dolgom. Kissé szeretnek mindenbe beleszólni.

Még azt szeretném tudni, hogy a 3-4D-s ulrahanggal lehet helyettesíteni a simát, doki elfogadja (hogy ne legyen túl sok)?
4 hónaposan már el kezd nőni a poci ?(esküvői ruha még jó lesz?)

Mindenkinek sok sok pihit kívánok!
Sziasztok:
Szamica
szamica
 
 


Sziasztok,

Én is Tóthnéhoz fogok menni ruhákért, a hangja alapján nagyon szimpatikus és hát tényleg nem mindegy, hogy menniybe is kerülnek a cuccok. Mindenhol súlyos pénzeket akasztanak le rólunk, úgy vannak vele, hogy úgyis megvesszük. Ez szomorú, de ez van. A legjobb célcsoport minden téren a babát váró nők, főként az első babócánál.

Judy: drukkolok, minden jó lesz. Hú majd rakd fel a képet, ha tudod....

Hajni: én is teljesen para vagyok a jövöheti vérvételtől, hasonló okok miatt.
Mindenkinek szép napot

Johanna

Kép
Kép
johanna1975
 
 


Sziasztok!

A 10 hetes UH-n kb. mekkora a baba, dobog már a szíve, mozog, mi látható? 29.-n lesz, már várom, az lesz az első.
3D-t mikor érdemes először csináltatni?

Szami
szamica
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?