Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! Szerintetek lehet összefüggésben a baba neme a rosszullétekkel? Azt hallottam, ha van már valakinek babája és újból gyermeket vár, akkor ha teljesen mások a tünetek akkor nagy valószínűséggel ellentétes nemű gyereket vár. Pl. ha valaki jól volt az elsővel, a másodikkal rosszul, akkor más nemű lesz a baba. Szerintetek van összefüggés?
És utalhat-e a rosszullét egy bizonyos nemű babára az első terhességnél?
Kíváncsi lennék a véleményetekre Kép
adrienn74
 
 


Gyöngyi!
Gratulálok! Ha jól számolom, akkor te vagy a 4. a sorbanKép Jó sokan vagytokKép

Adrienn!
Én személy szerint nem hiszek abban, amit írtál,m. számos ellenpélda van a környezetünkben. Szerintem véletlen egybeesésekről lehet szó, de tudományosan nem vszínű,h. alátámasztható a dolog.

Minyu!
Klassz,h. minden rendben!
Márti
csmarti
 
 


Koszonom a gratulaciokat! Kép

Adrienn Kép

A sogornom mindket babaval (1 fiu es 1 lany) hanyingeres volt. Szoval en se vonnek le messzemeno kovetkezteteseket...

Gyöngyi

bgy
 
 

 
 

Igazán én sem hiszem,hogy bármi tudományos magyarázata lenne ennek a dolognak, inkább csak a "népi mondások" támaszthatják alá ezeket, de kíváncsi voltam hátha van valakinek tapasztalata, hogy működik-e az elmélet. Kép

Gyöngyi GRATULA!!!!

Minyu! Nagyon klassz, hogy minden rendben van! Most hányadik hétben vagy? Írd meg légyszi a babó mostani méreteit, kíváncsi lennék rá, köszi!

Adrienn
adrienn74
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak! Kép

Mj-Móni!

Majd írj, mi volt az UH-n! Kép Drukkolok!

Gyöngyi!

Ez olyan jó! Libabőrös lettem, ahogy olvastam a történeted. Kép Gratula!

Adrienn74!

Nem tudom lehet-e összefüggés, ezen már én is gondolkoztam, hiszen a Kisfiammal semmi bajom nem volt, most meg ez az émelygés, álmosság, rossz közérzet... (bár már sokkal enyhébbek).
Szerintem ha dokit kérdeznénk erről, akkor biztos azt mondaná, h. nincs összefüggés. De ki tudja... Majd nyáron meglátjuk! Kép

puszi:

Viki
vikó
 
 


Adrienn Kép
Nekem fius és lányok anyukák is mondták, hogy "ha sokat hánysz, akkor ... " (tessék behelyettesiteni tetszölegesen a fiu/lány szót Kép)

Már 19 hetesek vagyunk, de mint irtam, az "paraméterek" 18 hetesnek felelnek meg, legalábbis a doki ezt mondta. BPD 41 mm, OFD 53 mm, AC 141 mm, FL 27 mm. CRL-t nem mért. Nem tudom, szoktak-e még ilyenkor.

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Üdv neked is Minyu!

De ugye azért nem kell nagyon izgulnom, ha már egyszer
a.nem jött meg
b. a melleim...
c. teszt pozitív
d. még egy teszt pozitív.
OK, hogy nem látnak még sokmindent, dehát attól még lennie kell Kép)) Bárcsak már a két ünnep között járnánk!!!

cicmac
cicmac
 
 


Sziasztok!

Egy ideje nem voltam, sokat csavarogtam.
Látom egyre több az ikres mami, ez csuda jó!

én hétfő óta egyértelműen érzem kis Mazsolám mozgását! nagyon jó érzés!
20-án lesz a genetikai uh, lehet megtudjuk a nemét.
inez
 
 


Cicmac:

Miért kéne már izgulnod? Ugyan már! Minden rendben lesz, csak lehet, hogy még olyan picike lesz a babó, hogy nem lehet látni csak sejteni. Azért az is valami! Kép
A következő uh-n már látható lesz, csak nehéz ilyenkor kivárni azt az 1-2 hetet, azért javasoltuk többen, hogy várjál még a dokival. De most már olyan szépen felkészítettünk Kép Kép, hogy nem fog rosszul érinteni, ha esetleg még nem látszik, így türelmesen fogod várni a következőt.

Adrienn
adrienn74
 
 


Udv Adrienn, Cicmac!Kép
En meg mindig nathas vagyok, de laz mar nincs, ugyhogy kicsit megnyugodtam.
Lanyok, oltozzetek nagyon melegen es keruljetek a betegeket, mert most nagyon nem hianyzik egy megfazas, idegeskedes karacsonyra! En vasarnap taliztam az influenzas rokon gyerekekkel, hetfore ki is nyultam rendesen!

Puszi

Katica
katica78
 
 


Cicmac,

En is az 5. het kornyeken voltam eloszor dokinal, az UH-n csak egy zsakocska latszott. A doki azt mondta, hogy vagy tul koran mentem vagy eseteg nem el a baba! Annyira rossz volt! De 1 het mulva minden okes volt..Kép
Ugyhogy ne keseredj el, ha meg nem latsz semmit!
katica78
 
 


Szia Katica!

Gyógyulj meg hamar, küldök pozitív energiát! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Leszámítva a betegséget hogy érzed magad, látom nagyjából egyidős a terhességünk, kíváncsi lennék hogy vagy!

Adrienn
adrienn74
 
 


Lányok!
Ma jelntettem be a munkahelyemen, hogy kisbabákat várok.Kép
Képzeljétek a fönökasszonyom a nyakamba ugrott annyira örült a hírnek. Kép
Még jó, hogy ma jelentettem be, mert a kolléganőmnek nem hosszabították volna meg a szerződését, de így szerencsére megoldódott az ő helyzete is. Kép
Annyira boldog vagyok.Kép

Judyt
10+5

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Adrienn, Katica,

köszi az infókat, meg a biztatást, majd pozitívan állok a dologhoz, akár látunk vmkit, akár nem. A megérzés a lényeg. Igazad van Katica, hogy mindenki vigyázzon magára, csak ezt azért a MH-en bent elég nehéz megvalósítani - nálunk a szobában most dőlnek ki sorban egy vírussal, lassan domestossal járok mindenhová Kép

Nekem nincs otthon netem, csak munka közben tudok itt lenni, úgyhogy hétfőn majd, ha megengeditek, beszámolok a korai vizsgálatról Kép

Cicmac
cicmac
 
 


Sziasztok Lányok!

Eltüntem egy időre, de már itt is vagyok.
Másfél órába telt, amíg visszaolvastam mindent. Kép Nehogy lemaradjak valamirőlKép.

Szóval Erdély még mindig nagyon szép, minden OK volt az úton.

Örömmel látom, hogy gyarapszik a társaság. Üdv az újaknak!
Adrienn! Látom egyidősek vagyunk. Neked most mekkora a babád. Nálunk ketten vannak, de azért mostanig nagyjából akkorák voltak, mint ahol egy baba van.

Gyöngyi!
Gratula! Azt hiszem, már 5 ikerpár van a csapatban (húúú, az 10 gyerek)Kép
Gondolom, mekkora volt a meglepetés. Nálunk nagy volt a kétségbeesés, de imádjuk őket.

Ja, és ki tudja az ikresek közül, hogy egy- vagy kétpetéjüek laknak-e odabent? Nálunk 4 nap eltérés van.

Mi hétfőn megyünk AFP-re, kedden a dokim magánrendelőjébe. Ez is vicc, mert a magánrendelőben olyan régi, gyenge a gép, hogy szinte semmit nem lehet látni rajta. De azért oda is el kell menni.

Most pussz mindenkinek

Annamari
(15+6)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Szia Annamari!

Köszi az üdvözlést! Kép
Én utoljára a 12.heti UH-n voltam, ott 6,2 cm volt a baba ülőmagassága, azóta nem tudom mekkorát nőtt. Én jövő héten szerdán megyek AFP-re és UH-ra is. Nagyon kiváncsi vagyok már!
Védőnőnél most hétfőn voltam, meghallgattuk a szívhangot (olyan fantasztikus érzés volt hallani!) megmérte a vérnyomásomat, súlyomat, azt mondta minden rendben van.
Hízni még nem híztam, pontosabban az elején fogytam 1-1,5 kilót, mert sokat hánytam és mostanra visszahíztam a leadott kilót, szóval ugyanannyi vagyok, mint előtte.
Te híztál már az ikrekkel? Hogy vagy, nincsenek rosszulléteid? És az elején voltak (hányás, hányinger ilyesmi).

Puszi mindenkinek
Adrienn
(15+4)
adrienn74
 
 


Annamari Kép

Udv ujra itt!

Hat igen, a meglepetes oriasi volt... egyaltalan nem szamitottunk ra. Ketpetejuek, nem tudok rola hogy elteres lenne koztuk, meretre egyformak (CRL 75 mm).
Meg mindig sokkban vagyok... Dolgozni nem nagyon tudok, pedig rengeteg munkam lenne.
Kedden utazunk haza, mar nagyon varom!

Gyöngyi

bgy
 
 


Szia Adrienn!

A jelek szerint neked is 15+6-nak kell lenned, mert ugye aug 28 szombaton volt és szombaton van mindig a váltás. Tehát holnap.

Én a terhesek mintaképe vagyok, ami a tüneteket illeti, mert eddig minden tünet kijött rajtam, amit a könyvek írnak. A szédülést meg ájulást leszámítva, mert az még nem. Én nagyon sokat hánytam a 7 héttől a 13. hétig, azóta csak ritkán megyek vécét ölelgetni. Ma is éreztem, hogy nem hiányzik a tojás, mégis megettem. Nem csoda hát, hogy visszajött.
Szóval a kezdeti sok hányás ellenére én elég sokat híztam. 4-4,5 kilót, de elvileg az ikrekkel ez is belefér.
Védőnőnél még csak egyszer voltam (valamikor a 7.-8. hét tájékán, azóta sem. Nem is tudom, hogy milyen gyakran kell oda menni. Meg hát minek? Elvileg az orvos adja a pecséteket is. Majd jövő héten megkérdezem. Akkor nekem nem nézett szívhangot. Sőt a babók szívét még sosem hallottam, mert oda kicsit másabb készülék kell, hogy külön hallható legyen mindkettő.
Amúgy mindent összevetve: most sokkal de sokkal jobban vagyok, mint az elmúlt hónapokban.

Akiren!

Láttam, a tavaszi topikban kérdezted az előtejet. Nekem már a 14. héttől szivárog, de állítólag alkati kérdés és semmi összefüggés nincs az előtejcsorgás és a később termelődő tej mennyisége között.

Na, üdv mindenkinek!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Cicmac Kép
Szerintem sem kell izgulnod. Mondom ezt én, aki a fent emlitett 2 hét alatt kb 5 tesztet csináltam Kép Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szia Annamari!

Azért gondolom úgy, hogy 15+4 vagyok, mert a legutolsó két UH-n a doki mondott kevesebb időt mindkétszer. Nekem nem 28 naposak voltak a ciklusaim és a félidő sem a 14. napon volt (akkor nem is voltunk együtt Kép ) szóval a doki számítását veszem én is alapul...
Egyébként az én terhességem is nagyon hányós volt a 7. héttől. Ekkor már mint írtam is korábban annyira, hogy a víz sem maradt bennem. Akkor kaptam a Magnerot tablettát, amitől elviselhető lett az állapot, ritkán volt csak hányás, csak a hányinger maradt hol enyhébben, hogy erősebben. A 13. és 14. hét volt a legjobb, akkor egyáltalán nem voltam rosszul, sőt! De a 15.hetet is úgy kezdtem, hogy két napig hánytam, de ez betudható a borsólevesnek is, amit eddig nagyon szerettem, de most azt jött vissza sugárban. Már két napja nem nagyon eszem főtt ételt, ma ettem egy kis zöldséglevest (persze borsó nélkül!) és krumplistésztát. Egyelőre várom a fejleményeket...
Remélem azért most már ez a hányós időszak megszűnik, bár a védőnő azt mondta, hogy ő még a terhessége utolsó napján is hányt. Bíztató nem?

Puszi mindenkinek
Adrienn
adrienn74
 
 


Sziasztok!

Annamari,
örülök, hogy minden rendben volt az utazásnál!

Én most eléggé szenvedek. Talán mert megittam egy tejeskávét, és laktózérzékeny vagyok. Reggel meg kakaóztam. :-S De annyira kívántam... Most meg akárhogy próbálom "kiadni" magamból nem megy. (Bocsánat... Kép ) A hasamat meg nem akarom nagyon préselgetni ugyebár...De így meg majd'szétdurranok. Kép Kép
Ajajj..legközelebb kétszer is meggondolom, mit eszem, vagy iszom...
Ne haragudjatok a nyafogásért!!!

Most megyek, mert Kismama kolléganőket búcsúztatunk, akik heteken belül szülni fognak. Kép Kép

Pusssz

Viki
vikó
 
 


Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni! Szerdán voltam dokibácsinál, és 5 hetes a pocaklakóm. Kép Az első terhességemet gyakorlatilag végig hánytam, igyekszem ezt most elkerülni. Bár iszonyatos hányingerem van. Kép Augusztus 17-re várom a babát.
üdv
Tücsök
kistucsok
 
 


Adrienn 74
Szerintem ez pont olyan, hogy ha csúcsos a hasa akkor fiú lesz, stb. Vannak bizonyos népi megfigyelések, amelyek 50%-ban ugyebár feltétlen igazak, vagyis "lehet rájuk építkezni" ilyen szempontból. A barátnőm első gyerekket meg se érezte, a másodikat végigasszisztálta a WC mellett és mindkettő fiú. De mondom azért van 50% esély, hogy más lesz a nemeKép

BgyKép
Hát hatalmas gratulaKépKépKépKépKépKépKépKép

Judy, jó volt az időzités, gondolom a kolléganőd is nagyon örül nekiKép

Lányok és hát micsoda élményben volt MA RÉSZEM???????

Láttam kismanót, láttam a kis szivecskéjét pulzálni. Kemény 35 mm-es Kép és megvan a 2 kéz és 2 lábkezdeménye (csirái). Szóval még nem tud kalimpálni, integetni de szerintem a 12. UH-n már integetni fogKép Annyira örülök neki........ JUHÉÉÉÉÉÉÉÉ Mostmár semmi akadálya, hogy karácsonyi ajándékként bejelentsem a szülőknélKép

CicmacKép
Nehogy azt hidd, hogy ezen én sem mentem át. 5 db tesztet végeztem kiKép anno. Szóval nyugi, mert a menzi elmaradása már tuti babás tünet nem is beszélve a tesztről, ami csak és kizárólag akkor mutat + eredményt, ha humán hormon van a vérben (HCG).

Banyóci és a betegeskedőkKép
Kitartás, semmilyen kárt nem fog a kismanó az influenzától szenvedni, csak a lázra figyeljetek oda. GyógyulgassatokKép
Puszi mindenkinek, megyek tanulni, mert holnap vizsgázom.

Jó hétvégét,
MJ-MÓni
10+0
mj__móni
 
 


Sziasztok ikresek!

Én úgy tudom, hogy akinek mér az első UH-n (5-6. hét) két petezsákot látnak, azok két petéjű ikrek. Az egypetéjű ikrek egy petezsákból indulnak, és a 8-9. héten válnak ketté. Aztán ha nem sikerül rendesen az osztódás, akkor sziámiak lesznek.
Hát így soroljátok be magatokat Kép
Gratulálok Kép Majd csinálhattok egy iker találkozót Kép

Akiren
akiren
 
 


KistücsökKép
Üdv a körben, és hát le a kalappal előtted, hogy mindezek után bevállalsz még egy gyereken. Én már most azt mondom, hogy soha többet gyerekvárás, mert nem bíííííírom a rosszulléteket, nemhogy egész végig! Jesszusom.......

Szóval gratulálok és remélem azért most jobb lesz. Ha visszaolvasol, az egyik lány ajánlott egy szupi magnéziumkészitményt a mai napon, szerintem érdemes lesz megpróbálnod
Puszi,
MJ-Móni
10+0
mj__móni
 
 


Szia Tücsök!
Remélem, h. te is jól érzed majd magad közöttünk! Nem tudom, h. láttad-e a táblázatot? Kb. egyidősek vagyunk, mi is az 5. vagy 6. hétben járunk. Ja, és nemcsak hétben, de cipőben is Kép Kép, ami a hányingert illeti. Én ma veszem meg az Adrienn által ajánlott MAGNEROT-ot, kipróbálom, hátha bejön.

Annamari!
Isten hozott! Gondolom Erdély lenyűgöző volt!

Lányok!
Fellendült a du-i forgalom! Kép
Képzeljétek, mi ma délután közös családi mozit rendeztünk, és megnéztük hármasban ill. négyesben Kép a Pinokkiót. Nagyon élveztük, különösen Eszterke!

Pusszancs mindenkinek: Márti
csmarti
 
 


Lányok!

A védőnőt a szabályok szerint mindhárom terminusban legalább egyszer meg kell látogatni. Tehát 3 bejegyzés kell, de külön-külön a három harmadból 1-1. (szóval nem elég az első harmadban 3-szor elmenni, az csak szorgalom, de nem elég Kép ) Hogy mi a következménye ha ez nincs meg, nem tudom. Mivel a tgyás, gyed, gyes folyósításokhoz az orvosi legalább 4 bejegyzés szükséges.
De hát nem olyen sok a 3 védőnői látogatás, hát meg kell csinálni. A kiskönyv kiváltásával egyébként az 1. harmad 1 látogatása le van tudva Kép

Akiren (17+3)
akiren
 
 


Akiren!
Az előző írásodat akarom megcáfolni az Én példámmal.
5 hetesen voltam UH-n, akkor a doki még csak egy petezsákot látott.És a 8+2 napos UH-n látta meg a mi két kis manóncskákat, akik kétpetéjüek.Kép

Judyt
10+5

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Judyt!

Akkor soroljuk ezt az ikres dolgot is a népi hiedelmek közé Kép mint a hányás és nem meg pocak forma és nem kérdéseket Kép Kép

Pedig az egypetéjűek tényleg akkor válnak szét Kép

Akiren
akiren
 
 


Cicmac!
Bennem is a lányok tartották a lelket az első uh. után, amikor még csak a petezsák volt látható az 5. héten. (Akkor azt gondolta a doki, h. 5. hét, de azóta kiderült, h. még csak most járunk az 5. vagy 6. héten.) Ha visszaolvasol, láthatod. Szóval semmi para, ha nincs szívdobogás az uh-on. Lesz az is idővel!
Márti
csmarti
 
 


Akiren!
Majd jövőhéten rákérdezek erre a dokimtól.

Mj_Móni!
Gondolom már kíváncsi vagy, hogy mit fognak szólni a szülők.Én nagyon izgultam a bejelentéskor.Kép
Annyira jó érzés volt.Kép
Nektek meg még hatásosabb, meghatóbb lesz a karácsony alakalmával.Kép
Kitaláltátok már, hogyan mondjátok el?

Judyt
10+5

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Szia Márti!

Remélem neked is használni fog a Magnerot! Nagyon szorítok, hogy így legyen!!! 3x2-vel kezdjed el, szét kell rágni a tablettákat (én kevés szénsavas ásványvízzel szoktam lenyelni)és pár nap múlva már érezhető lesz a hatása. Én kb. étkezés előtt szoktam bevenni olyan negyed órával, de nem kell étkezéshez kötni, bármikor bevehető.

Mindenkinek nagyon jó éjszakát, szép álmokat kívánok

Adrienn
adrienn74
 
 


Sziasztok!

Az első UH-n nekem is csak egy terhességi gyűrű volt látható (5. héten). A másodikon kiderült (6. hét), hogy ketten vannak, és akkor kérdeztem a dokit, hogy egypetéjűek-e? Azt mondta, fogalma sincs. Azóta persze tudjuk, hogy 4 nap a külömbség kettejük között, és hogy külön szobában laknak. Én azt olvastam, hogy abból lehet tudni, hogy egy-, vagy kétpetéjűek-e, hogy a kétpetéjűeket külön lepény táplálja, az egypetéjűeknek pedig közös lepényük van.

Akiren!
Köszi a védőnős infót! Azt hiszem, közelebbről megint meglátogatom.

CsMarti!
Erdély valóban lenyűgöző volt, csak keveset voltunk ott, mert a férjem pánikolt, hogy jön a rossz idő, jöjjünk haza. Na, ma reggel mondta, hogy ugye megmondtam?

Mj_Móni!
Szeretnék már én is olyan boldog lenni megint! Remélem, nem kell sokáig várnom rá, hogy láthassam őket.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már azt hittem, hogy vége a hányós időszakomnak, erre ma végighánytam az egész napot és úgy fel vagyok fúvódva, hogy majd kipukkadok.
Várom a tuti receptet felfúvódás ellen.

Jó pocakosodást mindenkinek!
Annamari
15+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Bannamari, én pont igy vagyok vele...Igaz,még csak 15+0 vagyok, de még a mai napig elkap a hányinger...Söt, vasárnap az idáigi legnagyobbat rókáztam...
Én is hallottam a különbözö népi tudományokról, nos ezek szerint nekem másik nemü babám kell, hogy legyen,mert a kisfiammal hirül sem voltam ilyen rosszul...Nagyon kiváncsi leszek,hogy bejön-e a mondás.

Szóval kitarás lányok, LEHET,hogy a 12-ik hét után elmúlik a rosszullétKépKép

Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Adrienn,

Koszi a pozitiv energiat!Kép Kép Kép
Ahogy latom, nagyon hasonlo a terhessegunk! Nekem is akkora volt a babam a 12. heti UH-n, en is fogytam az elejen (hanyas nelkul, csak etvagyam nem volt), es pont annyit hiztam azota vissza! Teljesen jol erzem magam, talan most mar kezdem elhini, hogy terhes vagyok, mintha valami mar latszodna a hasamon..Kép
AFP-re en is a jovo heten megyek, csak en csutortokon.
Haaat, szep karacsony aji lenne, ha 23-an minden rendben lenne, hat meg ha kiderulne a baba neme...Kép

Katica
katica78
 
 


Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? Én ma nagyon álmos vagyok, alig bírok magamhoz térni. A férjem dolgozik, egyedül vagyok itthon és még csak nemrég sikerült végleg kikászálódnom az ágyból. Még szerencse, hogy nem dolgozom, nem is tudom mi lenne velem!

Katica!
Örülök, hogy jól vagy! Már abszolút nincs is hányingered? Irigyellek, mert nekem még mindig van. Nem túl intenzíven, de van. De legalább már hányni nem hányok, kivéve a hétfő-keddi borsóleves akciót amit nem tetszett odabent.
Nekem is az lenne a legcsodálatosabb karácsonyi ajándék, ha 22-én az UH-n minden rendben lenne. Én abban nem bízok, hogy a nemét is látni fogjuk, nem kicsi ehhez még a 16. héten a baba?

Üdv mindenkinek és nagyon szép napot! Kép
Adrienn (15+5)
adrienn74
 
 


Adrienn Kép

Az, hogy látszik-e a neme nagyban függ az UH minöségétöl, és hogy hogyan fordul a baba. BKrisztának már a 11. héten mondták, hogy valszeg fiu. Kép
Mi most láttuk elöször, 18-19-héten.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok Lányok!

Dolgozom... és annyi a meló, mintha legalább hétfő lenne. Kép

Mj-Móni!

Örülök, h. örülsz! Kép Ennél szebb karácsonyi ajándék nem is lehetne!
Szerintem ha majd már meglesz a Babucid, Te sem fogod azt mondani, hogy nem akarod mégegyszer végigcsinálni ezt a pár hónapot.Ez olyan, mint a szülés. Nagyon fáj, mégis jó! Én akkor azt mondtam, hogy soha többet..., meg ezt biztos máskor nem bírom ki... Kép De már másnap nem így éreztem. Kép Mondjuk most én is nagyon örülnék, ha már nyár eleje lenne! Kép

Akiren!

Erről a kötelező 3xi védőnő-látogatásról még nem is hallottam... Na de mindegy, elmegyek, nem vesztek semmit vele. Kép

Adrienn!

Ahogy Minyu is mondta, az UH minősége a lényeg, nagyon hamar is meg lehet mondani a nemét, ha jó.

Én 21.-én megyek a 12.hetesre. Annyira izgulok már!!!

Jó hétvégét mindenkinek!

Viki(11+5)
vikó
 
 


Sziasztok!

Udv az ujaknakKép

GyongyiKép
GRATULALOK AZ IKREKHEZ!!:o:o:o

A Magnerotot en is batran ajanlom mindenkinek.En nem a hanyinger miatt kaptam-bar a 11. hetig nekem is volt),hanem mert gorcsolni szokott a hasam.Beszedes nutan 10 perccel mar erzem a hatasat,ugyhogy tenyleg nagyon szuper!En 2*1 et szedek.A problema,hogy en nem ragom szetKépAkkor kihanynam,egyszeruen nem megy...de igy is hatasos.

En ugy tudom,hogy a vedonotol 4 pecset szukseges-ha ez nincs meg,akkor nem jar a szules utan az egyszeri anyasagi tamogatas.Engem havonta akar latni a vedono,de nem igazan tartom beKépEddig voltam a 8. es a 14. heten,most mar esedekes lenne a kovetkezo latogatas...



CicmacKép
En 4 het 4 naposan voltam eloszor UH-n,akkor mar lattuk a 4mmes petezsakot.2 hettel kesobb pedig mar a baba volt 8mm es dobogott a kis sziveKép

Kilok:
En 5-6 kg-nal tartok.Az elso 8 het alatt feljott 3, a kovetkezo 6 hetben 1 es azota meg kb 2.

MinyuKépKépKép
Hogy van Nandi?Mozog sokat?Nekem ma lustibb Akos.
Dolgozol?Nekem szerencsere nem kellett bemennem.

Mi is tul vagyunk a genetikai UH-n,szinten Kisfiu lakik a pociban,mint Minyunak es hala az egnek egeszsegesnek lattak.Mindjart csatolok ROLA kepet.
Ilyen szep a kis feje es a gerinceKép

Kép

Ez pedig a combja es a vadlijaKép
Kép

Szep hetveget kivanunk mindenkinek!!

Kriszta es Akos 19+2

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Lányok, akik émelygősek, hányingeresek stb.!

Próbáljátok ki a MAGNEROT nevű Mg-tablettát! Nagyon sokat segíthet! Nem állítom,h. csodaszer, de nekem sokkal jobb a közérzetem, pedig az első két szemen vagyok csak túl. Drága, de szerintem megéri (1800Ft/50 szem).
HÁLÁS KÖSZÖNETEM azoknak, akik ajánlották!!!

Szép 7végét!
Márti
csmarti
 
 


Sziasztok Mindenkinek! Kép

Hát most akkor reménykedem, hátha látszik majd a baba neme a 16. heti UH-n, mint ahogy többen is írtátok, hogy lehetséges ha jó a felbontása a gépnek. Jövő héten szerdán már többet tudok mondani nektek!

Márti! Kép
Tiszta szívből örülök, hogy segíthettem neked a Magnerot tablettával!

Kellemes hétvégét mindenkinek Kép Kép
Adrienn (15+5)
adrienn74
 
 


Sziasztok!

Védőnőkről szólnék.
Felhívtam, hogyan lehetne kapcsolatba lépni vele, ugye a kiskönyv kiállítása miatt. Megbeszéltük, hogy ő jön fel hozzánk. ( környezettanulmány )Tudja, hogy még dolgozom, ezt hozzáteszem. Kora délután kellett várnom.
Feljött, kiállította a kiskönyvet és beszélgettünk.
Az étkezésről.
Hozott egy 1400 kcal-os mintaétrendet.
Én úgy tudom, 1500 kcalosak már diétásak.

Hát, már előre félek, mi lesz, ha méri a súlyomat?! Mert ennél én biztos, hogy többet fogok enni.

És minden alkalommal, ha megyek dokihoz, előtte meg kell őt látogatnom. Pisiminta, súlymérés, vérnyomás stb.
Mindezt reggel fél nyolc és fél kilenc között.
Úgy, hogy dolgozom.

Jó hétvégét.
moon
 
 


Adrienn,

En is abban remenykedem, hogy ugy fog fordulni a bebi, hogy latszik majd a neme! Bar a multkor leginkabb a hatat mutatta...Kép De ha most nem is tudom meg, akkor is nagyon boldog leszek, ha annyi derul ki, hogy teljesen egeszseges!Kép

Jo hetveget minnenkinek!
katica78
 
 


Sziasztok!

Én valami új terhestünetet produkálok! Haragszik rám a gép, nem müxik a net, bezzeg a párom eggyet kattint és neki jó Kép Nem értem, de mindeggy, biztos béna vagyok.
Így aztán most hogy elindította nekem, nem győztem visszaolvasni az elmult hetet.

Mj Móni!
Látom kicsit harapós kedvedben voltál Kép Én mondjuk már elég rég választottam dokit, az hogy neki még nem mondtam meg, csak egy dolog Kép
Attól a körzetben működő orvosnak még el kellene látnia a terhesrendelésen. Ha teszemazt Kínában találok magamnak megbízható orvost akkor oda menjek vérvételre? Ez elég hülyeség. Jó kicsit szélsőséges példa volt Kép

Itt aztán zajlik az élet! És látom egy újabb ikerpár is van! Kép Gratulálok!
Azthiszem ha nekem ezt mondanák, lefordulnék az ágyról Kép Viszont megsporóltok újabb pár hónap rosszullétet Kép

A hízáshoz: Úgy látom én most megálltam egy kicsit ennél a hat kilónál, bár szerintem sok, de ha egyszer éhes vagyok folyamatosan, mit tehetnék? A szalonnákról már letettem, de a gyümiktől meg csak éhesebb vagyok Kép

Szép napot nektek.
krimo

Kép
krimo
 
 


Moon!

1400 kkalória????????ne őrjíts meg! Ez egy normál ember fogyókúrás mennyisége. A könyvben az van írva, hogy a kismamiknak kb. 3000 kalóriát kell enni!!!!!!!!Heti fél kg gyarapodás a normál a 2. trimesztertől
inez
 
 


Sziasztok!
Ma megjartuk a korhazat. Delelott vereztem, es a szulesznom azonnal bezavart a korhazba. A dokimat nem akartam zavarni, mert tanulmanyi szabin van, es vegul is az ugyeletes is nagyon jo doki volt. Szerencsere nincs baj, a mehszajam is rendben van. Nagyon megijedtunk. Igazabol szeretkezes utan vereztem be, pedig eddig sosem volt ilyen gond. Orulok, hogy nem tartottak bent.
A doki azt mondta szepen novekszik a pici, mert mar egy ferfi okolnyi nagysagu a mehem. Ultrahanggal nem vizsgaltak meg, mert harom napja nezett a dokim. Faj meg a hasam, de remelem mostmar semmi baj nem lesz. Fekudnom kell egy hetig, nem fozhetek, takarithatok, suthetek. Eleg nehez lesz ezt betartani a Karacsony miatt. Ja, es mar 5kg-val vagyok kevesebb, mint a terhesseg kezdeten. Jo, nem kell felteni, mert 15kg felesleg van rajtam, a hormon gyogyiktol, amit a terhesseg elott kaptam. Ritkabban jovok majd, mert a ferjem elviszi a nootbookot, a nagy gepnel meg nem akarok gornyedni. Megproballak majd visszaolvasni Titeket, mert eleg sokat irtok. En mondtam, hogy ez a 13.het nem hoz majd szerencset.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Wica, Banyoci!
Koszi, hogy megnyugtattatok a meretekkel

Akiren!
Tenyleg egyformak a pinduraink. Te mikor mesz legkozelebb uh-ra? En csak a 18.heten. Remelem a hanyingerem nekem is elmulik a 14.het utan. Mar nagyon varom, mert semmit nem tudok joizuen enni.

Cicmac!
En 5 het, es par naposan voltam dokinal,es csak egy 7mm petezsakot lattunk. Aztan 6 hetesen is voltam dokinal, es akkor csak petezsakot, es szikholyagot lattunk. Szoval szerintem varj a hetedik hetig, akkor lattok majd valamit. Mi a 9. heten mentunk vissza, es akkor mar 2cm volt, es hallottunk szivhangot. Addig vegig idegeskedtunk, mert nem lattuk a babat.
Ha ramesz a nevemre, akkor lathatod, hogy mit lattunk az 5.heten


Mzx-Moni!
Szeretnek egy nagy szivesseget kerni. Nem vagyok babonas, de szeretnelek megkerni,hogy a tablazatba a heten ne 13 het+1napot irj, hanem 14het-7napot. Koszonom!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok csajszik!

Végre sikerült gprs-el feljelentkeznem itthon.. ha minden jól megy, talán a következő napokban is sikerülni fog. Azért nem kis dolog itt mindent végigolvasni, elég sokat termeltetek csütörtök óta Kép

Tegnap voltam UH-n, megcsinálták a nyakiredő vizsgálatot és 1,6 lett az eredménye. A babóca 4,9 mm, ülőhelyzetben mérve gondolom.. elvileg aznap voltam a 11 és feledik hétben, a gép mégis 12 hetet írt ki. Gondolom ez nem annyira pontos gép, vagy pedig a méretek alapján számol. Az én babám gyorsan fejlődik Kép

Azt olvastam az okos könyvemben, hogy a hányinger igazából teljesen alkati, és az csak a nagy átlagot fedi, hogy a 12. hétig tart. Van, akinek akkor kezdődik, de van, akinek végig az van, szinte szülésig. Teljesen alkati. Én nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, azt hiszem.. néha nincs étvágyam, és általában mindig ég a gyomrom. De ezen kívül nincs gondom gyomortájékon.

Én még csak most fogok menni védőnőhöz! Vagyis még csak holnap fogok bejelentkezni.. nekem nem is adott előbb beutalót a dokim hozzá, folyton ultrahangokra küldött (jó hát nem bánom, hogy láthatom a babócát).. még a vérvételt is csak most csináltatta meg velem. Nem tudom miért. Én vitaminokat sem kaptam. De mondjuk jó szinben is vagyok. Nem hányok, jó súlyban voltam a terhesség előtt (2-3 kg fölösleggel indultam magamhoz képest - tehát összesen 5-6 kg fölösleggel Kép )
És eddig összesen 2,5-3 kg-ot híztam. A könyv szerint ennyit kell. Őszintén szólva nem foglalkoztam a súlyommal, csak próbáltam odafigyelni, hogy miket eszek. A gyomromból adódóan egyébként sem ehetek pl. zsíros dolgokat, és megszoktam, hogy inkább natúr húsokat és gyümölcsöket tömök magamba.. ráadásul az a 2-3 kg lehet akár sok víz is, mert annyit iszok, mint egy gödény.

Párom megsértődött ma rám, mert nem mentem el vele egy céges vacsorára.. arra hivatkozva, hogy rettentően fáradt vagyok és rossz a közérzetem.
Tudjátok az utóbbi egy hétben annyira fáradt vagyok, mint akit agyonütöttek buzogánnyal.. gondolom a baba fejlődési ütemének is betudható ez a fáradtság, de mostanában az étvágyam is lanyha kicsit.. enni mindig eszek (rákényszeritem magamat, hogy a baba ne éhezzen), de néha csak a felét eszem meg, vagy turkálok a kajában.. olyan önzőség, ha valaki ezt nem érti meg szerintem Kép Néha úgy érzem, hogy kicsit el vagyunk távolodva egymástól és totál egyedül vagyok a dologgal.. talán még édesanyám az, aki osztja velem az örömeimet / fájdalmaimat..
Najó nem panaszkodok nektek Kép

Édesítőszerből valami aszpartam tartalmút használok asszem, de most pl. azt sem ittam vagy három napja, mert nem kivántam a teát..

Érdekes, hogy én a tejet, kakaót nagyon imádtam eddig (minden reggel forró kakaóval indítottam), mostanában pedig valósággal undorodom a tejféléktől.. még a sajt is nehezen csúszik le.

A szénsavas ásványvizet viszont valósággal vedelem Kép

Üdvözletem az újaknak! Én is öt hetesen mentem el dokihoz, de ez is kétséges, hogy annyi voltam-e, mert később kiderült, hogy nekem kimaradt egy hét az egészből, szóval elvileg 5 hetesen már 6, 6 hetesen már 7 hetes volt. Fene se tudja. Lehet, hogy tényleg még csak 10 hetes lennék és mégis gyorsabban fejlődik a pici? Nem értem Kép

Nem untatlak titeket tovább, minden ikresnek gratulálok, meg egyébként is mindenkinek Kép

Drukkoljatok, hogy a nem pici hasamat még takarni tudjam pár hétig a munkahelyemen Kép

hanee (11+4)
hanee
 
 


Sziasztok, Csajok,
valaki írta, hogy a kismamának napi 3000 kalóriát kell megennie. Ez komplett hízókúra, akkora leszel, mint egy ház. Mindössze napi 143-366 kalóriával kell többet enned, a hangsúly az összetételen van, azt viszont meg kell változtatnod. A min. kal.bevitel 1400, de gondold meg, normálisan 19-30 év között egy nőnek 2200 kal-t kell bevinnie, emellé viszont mozogni is kell. Konzultáljatok diatetikussal, ő nem csak a cukrosokkal foglalkozik. De a 3000 kal. rémesen hangzik. Én ugyan cukros lettem, de nekem is 1600-t írtak elő, ott mondták a min. 1400-t (próbáld ki, napi 6-8 étkezéssel képtelenség ilyen sokat enni, nem bírtam elérni az 1600-ot). A baba a 28. hétig minőségileg fejlődik, utána kezdi el "megszedni magát".
Ha nem hízol, az sem baj (nekem speciel tilos is, mérlegelnek kegyetlenül, és egyebek, mégis, gondolom, semmi gondom nem lesz).

Sziasztok,

Judit (12+3)
szilagyijudit
 
 


Szilagyijudit, szia,
Szerintem iszonyatosan kevés az 1600 kcal, én amellett csak éhezem és éhezem. 1900 kalóriánál még képes vagyok fogyni!
Azt irtad, hogy 1600 kcal-t nem érted el napi 6-8 étkezéssel! Úristen! Miket ehettél? Sovány túrót és almát egész nap? Légyszi mondd el a titkot, mert nekem még nem sikerült rájönnöm Kép Előre is köszi!

Különben nem is értem, hogy mondhat ilyet a védőnő, hogy 1400-at kell enni! 1400 kcal simán megvan egy karácsonyi ebéd alatt beiglivel!

Köszi,
MJ-Móni
10+3
mj__móni
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?