Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

A múltkor nem online írtam nektek, gondolom ez látszott is. Már sok minden elavult volt benne, pedig csak egy fél nappal késõbb jelent meg a topicban.

Most sem lesz ez másként.

Lara!
írtam már arról, hogy hogyan kezdtem anno sportolni szülés után. Még személy szerint Neked is. Ki is kerestem kettõt ezekbõl a hozzászólásokból, ide is másolom :
"Részemrõl kezdetleges felüléseket már a kórházban kezdtem végezni. Otthon pedig az elsõ; hetekben majdnem minden este lelkesen tornáztam. Egyenes és ferde hasizomgyakorlatok (aerobikos típusúak) százas nagyságrendben. Három héttel szülés után már kielégítõnek találtam az eredményt. Mire oda jutottam már nem emlékeztem teljes pontossággal arra, hogy milyen volt babanövekedés elõtt. Látványra megfelelõnek tûnik.

Ami a tornát illeti: tudományosan megalapozott információ nem áll mögötte, csak gyakorlati tapasztalat. Örökmozgó típus vagyok, ígyhát már a terhestorna-eltiltás is borzasztóan megviselt, így mindent csináltam, amint esélyt láttam rá, hogy szabad. Gondosan nem kérdeztem meg, mert a dokik biztosan jobban aggódtak volna, mint én.
Azért pl a félmaratont nem futottam le szeptember elején a május végén született babám mellett
Szóval, ugyan nekem hüvelyi szülésem volt, becsületes gátmetszéssel, de már a kórházban tornáztam. Hasizomgyakorlatot csak mérsékelten persze. Csaszi után vsz tovább kibírtam volna nélküle. De ha óvatos erõsítés kicsit sem fáj a hegvonalban akkor nincs miért aggódni.
Ami az ugrálást illeti. 10km lefutása (vasárnap) a tejtermelésnek meg sem kottyant, csak kicsit jobban kell figyelni a gyakoribb szopizásra, és a folyadékpótlásra, elõbbire 1-2 napig, utóbbira csak a sportolás közvetlen környékén.
A mellizomgyakorlatok áll. (kolleganõm mondta, aki lelkesen utána nézett) segítik a tejbelövellést, bár gondolom ezen régen túl vagy, a többiek itt a neten aggódtak a mellgyulladás miatt. Mérsékelt mennyiségben szerintem nem árthat.
Amit saját tapasztalatból vettem észre, hogy csomósodás nélkül fájni kezd a "keblem", ha úgy sportolok, (futok, biciklizem, barlangászom), hogy nincs kellõen alátámasztva. Ha a melltartó vagy top nem elég akkor esetleg kézzel alátámasztva. Ezek lehettek akár mellgyuszi kezdeti stádiumai, de odafigyeléssel a szopizásra nekem még nem fajult el. A futószezon múltával tapasztalatokat gyûjtök aerobikozás-szoptatás kapcsolatáról. Egyelõre még nincs. Sajnos az ugra-bugra sportokat szeretem."
Innentõl friss: Amit Dia írt, az szerintem inkább az ugrálós sportokra, esetleg a teljes felülésis végzett hasizomgyakorlatokra vonatkozhat. Ha a medencéd, derekad nem emelkedik el a talajtól, akkor a méhed sem kerül lejjebb, a szalagok sem tudnak annyira megnyúlni.
Mindamellett remek kiegészítés szerintem még az intim torna bármely formája, hiszen az akkor erõsített izmok segítenek tartani a méhedet (is) amikor állsz, vagy ülsz.

Pele!
Eddig Mazsavári szerencsére mindenhogy és mindent evett, amit a szájába juttattunk.(anyatej, tea). A múltkor azonban ,asszem a bababörze idején, csak 100ml tejcsit volt hajlandó megenni a lefagyasztott készletekbõl. Persze lehet, hogy csak fogyózott, mert volt ez már 250 is máskor. Két nap alatt ki fog derülni. Hálistennek szerintem nem fog éhen halni akkor sem, ha csak éjjel és este kap kaját tõlem. Ha nem megy, akkor majd megpróbáljuk máshogyan megoldani?!
Szegény babapopsi!Kép
A párod az autó, vagy Anikó miatt van bezsongva? Kép

Erika!
Áldott jó természeted van. De ennyi vasalnivaló talán még neked is sok lenne, amennyit a lányok felajánlottak, így én nem teszem hozzá a mienket.Kép

Iboly!
Ha már majd egyszer egyikünk sem fog szoptatni, mi azért rendületlenül tartjuk veled a kapcsolatot, persze csak azért, hogy fiad zsákmányából mi is kapjunk. Kép

Evey!
Mi a Szérûskert utcai usziba járunk( Kaszásdûlõi HÉV megálló)
Ami a lubickát illeti, lehet, hogy télleg be fogjuk hurcolni a törölközõt is Kép
Igen nagyon jó idõt nektek a hétvégére!

Ági!
Köszönjük a képeket.
Sajnos az egy másik jány lehetett, mert én itten múlattam az idõt a babanetes találkozón. Sajnos nem volt aki a Balatonig szállítmányozott volna Kép. Sebaj, majd jövõreKép.

Jamina!
Látod, látod, csak óvatosan azzal a kazalnyi Kismamával...Kép
Egyébként a popsikrémes tán 2 hónapja volt.

Zsóka!
Hát nem megmondtam, hogy tessék meggyógyulni!!!
Azért mert nem írom le név szerint, hogy ki mindenki göthös, azért még rád is vonatkozik! Irgum-burgum! KépKépKép
Huhh! nagyon rá járt a rúd mindkettõtök családjára!
Reméljük, hogy a sors elfelejti már ezt a sok bajságot okozni! Kép

Most ennyi jut eszembe. Meg sietünk is meglátogatni RebekAnna-t (Eszter), akivel még pocakosan egy bababoltban találkozunk össze. Tõle van a hordozókendõ-ötlet. (sarki méteráru-bolt)

Ui: Pankamama!
Nagyon irigyellek. Táncoljatok sokat-sokat!

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok Lányok!

Még élünk mi is, de egyszerûen már nem birom követni az eseményeket. Jegyzetelni meg nem hagy a Timi, mert ha félórára leülök a gép elé, már nyüglödik, és mostanában már az olvasás se fér bele ennyi idõbe. Kép Most alszik, úgyhogy megpróbálok fejbõl válaszolni, nem tudom mennyire leszek sikeres.

Elõször is szeretném megköszönni a régebbi és újabb képeket is. A régebbieket Anikónak és Adrinak, az újabbakat Jázminmamának és Áginak. Csuda édesek a lurkók!
Jázminmama! Nagyon örülök, hogy minden rendben a kis pocaklakóval. Vigyázz magatokra! Kép

Voltunk mázsáláson is, Tomi 10,2 kg és 76 cm. Nekünk 4 hónapos kora óta nem mondták, hogy túlsúlyos lenne, igaz azóta mindössze csak 2,2 kilót hízott. Kicsit sikerült megfáznia, folyik az orra, de szerencsére semmi komoly, még aludni is elég jól tud. De nekem gyanúsnak tûnik egy újabb fogacska, mert néha nagyon panaszosan felsír, és hiába simogatom meg a hátát, addig sír míg fel nem ébred, akkor meg már azért sír, mert álmos, de mivel nagyon felébredt, nem tud visszaaludni. Mostanában több éjszakánk is azzal telt, hogy hajnali 2-tõl négyig próbáltuk visszaaltatni. Néha már ott tartottam, hogy kiveszem és adok neki cicit, csak olyankor mindig arra gondolok, hogy akkor eddig kár volt kínoznom. Vigasztaljatok meg, hogy ez csak átmeneti! Kép
Tegnap kicsit elszomorodtam, beszéltem a munkahelyemmel, meghívtak minket Télapó ünnepélyre, és akkor mondták a kolléganõim, hogy jövõ tavasszal megszünik az az osztály ahol dolgoztam, akik még ott vannak néhányat átraknak más osztályokra, a többi meg mehet amerre lát. Úgyhogy most már biztosan nem lesz hova visszamennem dolgozni. Kép

Kompot én sem szeretem. Timinek volt egy amit kaptunk, és anyósómék akarták mindenáron hogy kipróbáljuk, hát kb. 3-4 alkalommal volt benne a gyerek. Most is valahol porosodik a padláson, de ha rajtam múlik én nem veszem elõ. Nagyon klasszul fel tudja deríteni Tomi a lakást négykézláb is, így legalább ha esik, tud egyensúlyozni, hogy ne akkorát essen. Anikó bocsi, nem ellened írtam, csak nekem a lány eléggé összetörte magát benne, amikor megakadt a küszöbön.

Prü!
Mi szerencsére csak két napot töltöttünk idén a Heim Pálban, de alapjában véve nekem sem volt velük bajom. A doktornõk nagyon aranyosak voltak, igaz a nõvérke kicsit õrmester típus volt, de ettõl eltekintve vele sem volt gond. Ha jól emlékszem inkább a szakrendelésre vonatkozott a negatív kritika, arról én is tudok rosszat írni. Igaz ez 2 és fél éves tapasztalat. Csipõszûrésre mentünk, ahol kifogtunk egy olyan bunkó dokit, aki még köszönni sem tudott. A gyerekhez úgy nyúlt hozzá, mintha sz*r lenne. Mondtam is a páromnak, hogy az ilyen miért megy gyerekorvosnak. Kép Viszont ugyanabban az idõpontban a barátnõmék egy másik dokihoz kerültek, aki állítólag egy bûbáj öregúr volt, rendesen megnézte a gyereket, volt hozzá türelme hogy válaszoljon az anyuka kérdéseire. Szóval ott is orvosa válogatja, mint minden kórházban.

Lara!
Aranyos vagy, ahogy aggódsz! KépKépKép Persze természetes, mi is így kezdtük, mit nem adtam volna érte, ha három éves létezett volna már a Babanet. Szóval, ahogy mindenki mondta, hagyjad aludni a lánykát, és örülj hogy alszik! Kép Az evést meg szerintem is bízd rá, ha az ajánlott heti 150 g helyett 280-at hízik, éhenhalni nem fog. Egyébként nem sok amit hízott, Tomi az elsõ három hétben hízott 1 kg-ot úgy, hogy az 5. napon lett csak tejem.

Erika!
Aranyos vagy hiányolsz! Kép Ti merre fogtok költözni?

Pele!
Én még nem is gratuláltam nektek a kölcsönhöz és a közeli költözéshez! Kép De jó nektek!
Verus nektek is! KépKép

Ági, Liesel, Jamina!
Régi képek is mehetnek? Mert nekem csak olyanok vannak szkennelve. Kép

Evey!
Nagyon jó pihenést nektek! Megérte elpanaszolni az igazgatónak a rossz tapasztalatokat! Kép
Ez a korcsolyázás így tényleg érdekes, a többi szülõ mit szól hozzá?

Nahát lányok, ennyit sikerült összehoznom, minden gyengélkedõnek jobbulást! KépKépKép

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)
 


Sziasztok Lányok!
Végre meg van az azonosítom.

Anikó:Írod,hogy Lili baba nem fogad el semmit csak a szopit.Nem irigyellek,de szerintem ha éhes lesz akkor úgy is elfogadja majd a fözelékeket.Próbáld meg egy kicsit megcukrozni az ételeit.Nálunk a Dóri így nagyon szereti.Mindig egy kicsivel kevesebb cukrot tegyél hozzá.Tudod miért kell cukrozni,mert az anyatej is édes!Nálunk a vizzel van probléma csak citromossan fogadja el és félek ne,hogy túl sok gyomorsav termelödjön nála.
Sajna éjszaka még mindig felébred 2x-3x.Szerintem a foga.Még mindig nem bujt ki az elsö pedig már lassan 5 hónapossak leszünk és már 2hónapja kínlodik vele.

Lányok:Nálunk van egy probléma,sajnos nagyon szeret ölbe lenni a kis Dóri,hogyan lehet erröl leszoktatni?Csak kemény modszerekkel,vagy tudtok jobbat?

Mi anyukámékkal lakunk együtt na és gondoljátok,hogy mi van a gyermekem körül.Hol az egyik,hol a másik babusgatja.Bizonyos értelemben ez nekünk nagyon szuper mert, így van kire bizni a gyereket,de hátránya,hogy sokat van kézben.
Félek ne,hogy vissza maradott legyen mozgásilag!Szerintetek ez hülyeség részemröl?Aggódjak vagy ha akar a gyerek úgy is mozgékony lesz?

PIldi:Te is Lörinci vagy ha jól olvastam?Merre laksz?Én is szervezek majd télen egy babanetes talcsit.A Rózsában az igazgató nagyon jó barátom.Pedig csk 26 éves vagyok.

TVica:Egyik nap felétek sétáltunk a kisbabámmal,most már tudom hol laktok.Csak nem mertem becsöngetni.Mikor talcsizunk?Nekem is a Szlamka doki az orvosom.Képzeld el ö volt az Én orvosom is gyerek koromban.Nagyon szeretem.Olyan kedves ember.

Aki készití a táblázatot annak írom:A lányom neve Dóra Tímea 2001.06.23-án született, 54cm, és 3800gr. és 2001.11.12-én mérték babámat 6,23kg és 64 cm.
Köszönöm:Andi
Sziasztok majd még írok hétvégén is.Heti 2x tudok kb. írni
Mindenkinek sok egészséget!
Betegeknek sok gyógypuszit!
barika_andi (barika_andi)
 

 
 

Sziasztok!

Elõször is köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat!Kép Csak azért írom elõre, mert nem tudom, hogy meddig fogok eljutni a válaszokban. A pici fiam megint a kezemben alszik, így nem megy túl gyorsan az írás.Kép
Madárka, azaz igazság, hogy Zolika eleinte nem volt ennyit kézben, csak, ahogy elkezdett fájni a pocakja, csak a hasunkon tudott megnyugodni, most pedig, ha leteszem negyed órán belül tuti felkel. A megoldásokat folyamatosan keresem, de eddig még semmi nem jött be.
Örülök, hogy itt csupa kényeztetõs anyuka van!KépKépKriszta, csak a pontosság kedvéért kisfiam van, nem kislányom, csak a doki szerint volt kislány. Lehet, hogy olyan sokáig volt a pocakomban, hogy "kukacos" lett.KépKép
Zolika legfrisebb paraméterei: 4770g, 57cm
Iboly, köszi, hogy írtál. Az én pici fiam is túlteljesítette az elsõ havi normát, mert 1kg 40-et hízott.Kép De már látom, hogy ez nem egyedi eset.Kép Jut még nekem is a zsákmányból?
A hordozókendõ érdekelne, hol lehet venni és kb. mennyiért és meddig hasznosítható? A kenguru nem jó?
"Irigyelek" minden költözõt. Egyúttal csatlakoznék a virtuális Nógrád topichoz. Duplán vagyok érintve, mert megye és község is stimmel.
Csak két éve költöztünk Pestre, de amióta a pici megszületett nagyon bánom. Még a séta is problémát okoz, mert a 3.-ról nem tudom levarázsolni a babakocsit.Kép
Szia Lara! De jó, hogy itt is találkozunk.Kép És borzasztóan irigyellek, hogy ennyit alszotokKép Én a helyedben örülnék neki. Mi ha alszunk 3 órát, akkor már tapsolhatok. Kezdek álomkóros lenni.Kép
Most ennyire futotta, bocsi akiket nem említettem név szerint, de ébredezünk.Kép

Sziasztok, Katica
Katica
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok szuper tanácsot!

Jaaaaaj, eszembe jutott egy kérdés, illetve kettöKép Mindig ki kell fözni a müanyag dolgokat? Gondolok itt mellszivóra, cumira...stb. Mert szégyen ide szégyen oda én bizony lusta vagyok egy nap 6-szor kifözni pl. a mellszivót, igy ehelyett forró vizzel elmosom. És 3 naponta kifözöm eccer. Vagy ez kevés? Ki kéne fözni minden használat után?

Hiába van 25 fok a lakásban, fel is van öltöztetve rendesen a bébi, mégis elöfordul, hogy hideg a keze. Nem tudom, hogy ez a fejlödö höháztartás rovására irható vagy eccerüen fázik?

Adri, Jázminmama! Köszi a képeket, csudaszépek a gyerekekKép

Anikó! Szóval akkor hagyjam aludni? De nappal is? És az nem baj, ha csak 4-szer eszik akkor egy nap?

Erika! Hát ezaz! Kényeztetés ide vagy oda, igazad van, ugysem tudnám nézni (hallgatni:-), hogy sirdogál magányosan. Az elöbb is elkezdett sirogatni, és most ezért fél kézzel kell gépelnemKép

Erika, Ági! Azért jó hallani, hogy más is "produkált" hasonló furcsaságokat éjjel. Néha már kételkedtem az értelmi képességeimben :-)))))))))))))))))
Ha pedig jobban belegondolok, tényleg hülyeség lenne a baba részéröl éhen halni, föleg alvás közben:-))))

Jamina! Kép

Juca! Ma éjjel kettökor sikerült letenni a babát, igy nekem sem jutott már eszembe keltegetni. Eztán inkább nappali programokat "szervezek" :-)

Evey! A tornával vigyázok, pláne, hogy a hasizom gyakorlatok közben meg akartam halni..azért 10 hónappal ezelött valahogy jobban ment :-)))

Dia! Most hogy irod a hasizom-méhszalag dolgot, hát meggondolom a felüléseket...akkor ezekkel várok még egy hónapot.
Mennyi idö kellett ahhoz, hogy 5 perc alatt eleget szopizzon?
Nem viszi messzire? KépKép

Kati! Nem kellett meginditani a szülést, magától indult a dolog. DE LEIRTAM ÁM A SZÜLÉSTÖRTÉNETEM! Az ami a szülés elött van topicba!
A fürdetésnél nem szokott sirni, nekem nagyon úgy tünik, hogy szeret fürdeni:-)) Csak akkor törik el a mécses, amikor a sapkát ráadom...

Pele! Remélem nem fog csökkeni a tej a tornától, de nagyon figyelek azért!

PIldi! Micsoda jó 5letet adtál a papirállatka hajtogatással! Mert gondolkodtam, hogy veszek ágy fölé lógatható forgót, de olyan drága...a hajtogatás olcsóbb és még jól is néz ki! Bár mostanában még nem lesz rá szükség, pláne, hogy 20cm-re lát.

Évi! Értettem! Eztán a ti jóvoltotokból alhat a baba éjjel! :-))))))))))

Krisztina! Amikor legelöször elmesélte a férjem, hogy mit müveltem éjjel, hát komolyan mondom, megijedtem saját magamtól...mert ugye másnap reggel nem emlékeztem az egészre. De mostmár egészen mexoktuk az éjjel müveleteimet:-)
Ennyire óvatosan lehet csak tornázni? Nekem már 3 napja izomlázam van és súlyzokkal tornázom...lehet, hogy vissza kéne egy kicsit fogni?

Snoopy! Köszönöm a sok-sok sport tanácsot, ezennel felkérlek virtuális edzömméKép A hasad mikorra lett olyan, mint szülés elött? Mert gondolom hiába edzem kockásra a hasam, a bör csak hónapok múlva fog visszahúzódni, nem? Addig meg úgy néz ki, mintha csupa háj lenne... A kórházban volt gyógytornász, tudod milyen gyakorlatokat kellett csinálni?(már aki hajlandó volt tornázni):pl. feszitsük meg az ujjakat-ernyesszük elKép, szoritsuk bele a sarkat az ágyba-lazitsunk, szoritsuk bele a fejet a párnába...stb. Mondtam is a gyógytornásznönek, hogy minek bohóckodunk itt, hiszen ha kimegyek a WC-re többet mozgok:-)))))))))

Ancsa! Tomi 1 kg-ot hizott 3 hetes koráig? Akkor már nem is aggódok a mi fél kg-os gyarapodásunk miatt 2 hét alatt!

Szijasztok, Lara (az ügyeletes kérdezö)
lara (lara)
 


Sziasztok Lányok!

Itten vagyok de csak gyorsan, mert mindjárt kiebrudalnak.

Anikó! nekünk jó a vasárnap. Úgy mint a mûltkor? Vagy hányra menjünk? Köszi a meghívást. Remélem jöneek mlég mások is.

Lara! elég 1 nap 1x kifõzni mindent aztán csak öblögetni. Valszeg azért hízok ilyen ütemben Hanga mert ébresztgeted. Majd beáll a hízás ha magától eszik. Panka is utál öltözni, ellenben én még a mai napig keresem a hajnali szopik után mert nem emléxem, hogy visszavittem az ágyába.

Krisztina! Örülök, hogy megoldódni láccik az alvás, csak így tovább.

Jázminmama, Adri, Ági! Köszönjük a képeket. Nagyon aranyosak a gyerkõcök.

Köszönöm a cicis válszokat és is így gondoltam de hát egy dietetikus ezt nem tudja?

Erika! Nem értem....én senkit nem hányoltam név szerint, hanem mindenkit aki régen nem írt. Nem is merek neveket írni, mert félek, hogy vki kimarad.

Juca! Most jut eszembe amit írtál. Örülök, hogy megszervizelték a kocsit és azóta O.K. és nem volt nagxobb baj. Én nem is mernék éppen ezért nekiindulni férfiember nélkül.


Na eldugulok, pussszantás.


Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Alig aludtam éjjel valamit. Most már nagyon érzem, ezért most olvasni nem is tudtam. Pont most akartam kikapcsolni a gépet, de eszembe jutott, hogy szomszédasszonyom ma szólt, hogy az õ sulijukba szombaton lehet ilyen összejövetelt rendezni. Nem a tornatermet, hanem osztálytermet adnának ki, de az áll. melegebb, tisztább stb. 1500 Ft/óra.
Szerintem is jobb lenne a bölcsi, arra kéne hajtani, hogy az összejöjjön.
Na lényeg, hogy most már ezt is tudjuk, mindenképpen tudunk találkozni. Szerintem nem vészes az ár, úgyis vagyunk rá egy páran :-))) Ez is egy alternatíva.

Ja, még annyit, hogy Alex sulijában is megkérdeztem, ott is a hétvégével volt a baj, de ott 3500 Ft egy óra. Csak úgy összehasonlítás miatt kérdeztem meg.

Na puszi mindenkinek
Kati
CsKati (cskati)
 


Most látom, hogy a nevem sikeresen megváltozott.
Most, hogy Ildi is változtatott nem akartam egyedül maradni a teljes nevemmel Kép Kezdõ internetezõ-, babanetezõként véletlenül sikeredett úgy a dolog, és csak azért hagytam úgy, mert láttam, hogy Ildi is úgy használja. De mostmár õ se, akkor én se! Utánozó majomKépKépKépKépKép

Még mindig pusz
Kati
CsKati (cskati)
 


Sziasztok,
Tegnap este írtam még egy hozzászólást, de mire elküdtem volna, megállt a modem, aztán kész. Ez freestarttal volt. megpróbáltam matávval is, dfe semmi. Mi van ilyekor, nem jó a modem, nem jó a gép, vagy nem jó a telefonvonal?? Ilyet már hallottam az indexen is... Na most meg ledobott. Nektek freestarttal hányszor kapcsol szét eyg este? Nekem nméha egyx sem, néha meg vagy 3x is. Kép Bár ugyi ajándék (ingyen) lónak ne nézd a fogát.

Pele
De jóóóóóóóóóó! Gratula és sok jókíváénség az új lakástulajdonosoknak!! KépKép
Orrfújás: semmit sem szedtem, szóval igazából miért is vagyok kiakadva, hogy nem gyógyulok... Csak fújom az orrom. Gyógyszert mostanáéban nem szedek, csak napi két tabletta kálciumot, mert saorba tördösnek le a fogaim (talán a terhességtõl vagy a szoptatástól, vagy csak alkati dolog, ki tudja?). Ja, ittam gyógynövényteát. De már kapok levegõt Kép.
Pele, nekem van egy nagyon jó fogorvosom, perpillanat is járok hozzá, hétfõn is mennem kell, ajánlom. Pont jmost beszélgettem vele arról, hogy már tíz éve járok hozzá. Esetleg elkísérhetsz hétfõn és ha tetszik neked, kérhetsz tõle idõpontot. Egy fehér tömés nála 5000 ft, gyökértömés 6000.
Ha érdekel, írd meg, és megbeszélhetjük a hétfõt, vagy ha akkor nem érsz rá, akkor megadom a nevét-számát. Babszem mekkora? Már nem is olyan babszem Kép!

Ági! Képeket megkaptam,. köszi! gyarapodjatok szépen!

Jamina, Nekem kellene az a belépõ, ha senkinek nem kell. Meddig lehet felhasznáélni? Mert addig nem megyünk, míg anyuka meg nem gyógyul Kép.

Krisdztina,
én is megbuggyanok néha itthon a két gyerektõl. Báér ha jól rémlik, Olivér oviban van, nem? Egy gyerekkel könnyebb mozogni. A barátnõmmel megbeszéltük, hogy kapok heti egy nap szabadnapot (néha egy felet), és akkor megyek világgá. Ügyet intézni, sétálni, néha csak kirakatokat nézni. Nagyon jó, utána egészen embernek érzem magam, nem "csak" anyának Kép.

Snoopy,
Igenis, bocsánat, bocasánat, azonnal gyógyulok! Máris! KépKép

Katica,
üdv a nagyon virtuáélis Nógrád topicban Kép!

Puszi
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Mai napunk röviden:
Reggel Bori földön ülve félig lebontott rugiban markolássza a mellét, és mondogatja, hogy cicicicicici. Aztán meló. Délután haza. Alvás. Utána séta. Haza. Játék: kockapakolgatás anya dekoltázsába, és hozzá mondjuk, hogy KOCI...Kép Aztán ruhapakolgatás ide-oda. Vacsi, fürdés, tente.

Képzeljétek, annyira jön már a foga, hogy sebesre rágta az egyik ujját...Kép

Pele! A terhesség alatt a fogorvosi ellátás ingyenes... Gondolom, tudod, csak megjegyzem... Lehet, hogy már csak ezért is kellene nekünk is egy kistesó?Kép

Kati! Köszi, igyekszik az ember...KépKépKép

Anikó! Én is szeretlek ám komppal együtt is... Végülis, nem a kompjáról ismerszik meg az ember...Kép

Lara! Én naponta egyszer fõztem ki a mellszívót, amúgy csak elmostam. Cumit nem használunk, szerintem, ha lehet, te is kerüld, késõbb több hátránya lehet, mint amennyi elõnye van.
A kéz és láb vérellátása még elég silány a piciknél, ezért simán hideg lehet, akár 40 fokban is. A törzsét nézd, és a szája színét. Ha a törzse hideg, tuti fázik, de ilyenkor akár még dideregni is szoktak, ha meleg, izzadt, akkor melege van.
A pár perces szopiidõ elég hamar beállt Borinál.. Persze sokat nyammog is rajta, de én hagyom. Hadd tegye. Úgyis max. 2-3 évig szoptathatom, ha ennyire tetszik neki, ám legyen. Utána majd úgyis csak vágyakozhatom rá, hogy hagyja, hogy megölleljem...Kép ÉS TÉNYLEG NEM VISZI MESSZIRE..Kép

Krisztina! Amíg itthon voltam egész nap, nekem is volt ilyen érzésem. Ilyenkor megkértem valakit, hogy vigyázzon egy pár órát éjjel Borira és kimozdultam a haverokkal. Bulizni, beszélgetni, bármi. Iszonyú jól feltöltõdik tõle az ember, egész más utána a lelki állapotod. Ma már örülök, ha itthon lehetek vele.

Na, most mennem kell. Pusszantás mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Nem bírok ennyit megjegyezni!!!!! Képtelen vagyok!!!!! De azért olyan jó olvasni titetketKépKépKépKépKép

Lili cica MÁSZIK! Elkezdõdött. De hálistennek nálunk nincsenek földön lévõ virágok csak fixálatlan polcok. De azok is hamarosan stabilak lesznek.

Évi! Nagyon ügyes Csongi, gratulálok hozzá. Mond meg neki, hogy szép 0-kat tud írni KépKépKép

PM! Csinálok ebédet vasárnap, ha csak ti tudtok jönni. Jövõ vasárnap, azt ugye olvastad? De tulképpen a mostani vasárnap is tökéletes... Szeritem úgy gyertek, ahogy kényelmes lényeg, hogy ne siessetek sehova. KépKépKép

Pele! Mi Dunaújvárosban lakunk, jöhettek busszal is, kimegyünk értetek, de azért írtam a kocsit, mert azzal könyebb. Gratulálok a lakáshoz és karira kapsz tõlem vmi szépet bele. Ha másnem postán. Ezt ígérem...

Jamina! Új szavak nincsenek. Olyan aranyos vagy... KépKépKép Kérdezted a babakocsit, ugye? Nekem ABC Design van. Szeretem nagyon és most olyan esernyõkocsit is vettünk, fektethetõs és könnyû. Nagyon szeretem. Semmi gond egyikkel sem.

Ági! Akkor nem is aggódom. Köszi!!!

Iboly! Olan ritkán jössz.. nem lehetne gyakrabban?

Képzeljétek, ma hazamehetett az uncsitesóm a kisfiával, és azt mondták neki, hogy adjon teát a picinek, mert úgy gyorsabban mennek ki a vöröstestek (?) a pici szervezetébõl, amik a sárgaságot okozzák. A lényeg (mert lehet, hoyg hülyeséget írtam) Hogy nem értem minek a tea. Az anyatej nem jó folyadék? Szerintetek????

Kingandi! Én alig várom ezeket a lassú sétákat. Vagy mazochista vagyok? ma az uncstesóimmal sétáltam 2,4 évesek és olyan édesek voltak. Megálltak minden kirakatnál és szobornál és mindenhol és olyan igazi gyerekes kiváncsisággal tekintettek mindenre és ez olyan jó...

FDia! Tényleg éljen az önállóság... Ügyes lányka Hanna!!!

Juca! Szégyenlem magam, mert magamban lereagáltam amit írtál, de utána nem írtam, akkor csak olvastam. Bocs. Szóval örülök, hogy szerencsésen megoldódott minden.

Snoopy! Imádom a stílusod! Jó oktatást!!!

Ági! Köszönöm a fotót, gyönyörû baba Bálint! Én is küldök neked, most, hogy már tudom az emiled.

Jázminmama küldött képeket és azt írta jól vannak, csak nincs ideje jönni. Biztos tanul, de azért nagyon hiányzik!!!!

ÉVI!!!TE IS HIÁNYZOL!!!!! KépKépKép

Jujj, most ki fog megsértõdni???? KépKépKép Remélem senki.

Ancsa! Kár, hogy ilyen ritkán... Sajnálom a munkahelyed, szerintem én is így fogok járni.

Kati! Szép az új nevedKépKépKép Van vmi változás is???? KépKépKép

Lara! Még régebben volt itt Pamika, aki írta, hogy a kislánya 4x szopizott egy nap, mert egyszerûen úgy állt be. Mi sem vagyunk egyformák, van aki nem reggelizik és van, aki nem vacsorázik. Ne aggódj. csak arra figyelj, hogy gyarapodjon, ahogy Dia írta. Hodeg kéz általános, ne ott ellenõrizd, hanem a tarkónál. Ha ott is hideg, akkor fázik, ha nem nincs probléma. Egybként gondolod szó nélkül tûrné, ha fáznaKépKép??? Én ritkán szívtam mellet, de szerintem elég napi egyszer fertõtleníteni. Nem ismered a Chicco fertõtlenítõt? Az 24 óráig jó, fél óra alatt lefertõtleníti a cuccokat, fejés után csak belerakod a vízbe (amibe teszel ilyen Chicco fertõtlenítõt) és fél óra alatt higiénikusan tiszta. nem olcsó, de megéri.

Zsóka! Akkor mostmár jobban vagytok?

Katica! A kenguru is olyan jó, ha nem fáj benne a vállad. Van akinek a hordozókendõ kényelmesebb.

Verus????

Krisztina! Én is csak azt tudom javasolni, hogy csinálj programokat. Én ellenben mindig Lilivel csinálom azokat is (pl. dédilátogatás, nagynéni látogatás, minden rokon meglátogatása, közös séta kismamákkal) de így is ki tudok kapcsolni. Csak ne legyek hosszú távon a lakásba zárva.

Evey! Jujj de irigyellek!!! Én is akarok pezsgõfürdõt!!! Jó hétvégét. Mikor mentek?

Andi! Tényleg nem lehet könnyû ez a kényeztetés dolgo, szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy neked, hogyan lenne jó. Picit, pedig rakd le szönyegre, rakd körbe játékokkal, hátha eljátszik egyedül. próbáld meg.

Most eldugulok.

Puszi:

Anikó
Anikó
 


lara:A hideg kéz természetes folyamat,mert még ökölbe szoritja a kezét és még nem indult meg a vérkeringési folyamat.Az én lányom már 5 hónapos és még néha neki is hideg a keze.Amúgy nálunk még fürdetésnél is csak 20-22 fok van szóval ha fázna akkor nem aludna ilyen jókat.
Ne aggodj az én Dórikám 3hónapos koráig végig aludta az éjszakát este9töl reggel 6ig és csak 5x szopizott.De most 3x-4x is fent van éjszaka és nappali legalább 6 órát. Csak addig örülj még ilyen jó alvó!

Cskati:Köszike a fotókat ird meg az e-mailodat és küldök én is rengeteg fotót a kislányomról!

Anikó:Gratulálok a digitális fényképezöhöz.Nekünk is az van és nagyon szuper vegyetek hozzá olvasót és rögtön rajta a gépen a sok szép fotó!Lilike egy szuper kislány ennyi mindent tud már.Úgy várom már,hogy a Dóri is tudjon forogni és kúszni.

Jázminmama:Köszi a képeket,majd én is külök magunkról!

Kérdésem hozzátok:Neketek is megjött a havi szoptatás alatt,vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?
Sziasztok!Jó éjszakát megyek mert mindjárt ébresztöt fúj a kis picikém (01:00)
barika_andi (barika_andi)
 


Dia! Édes lehetett Bori ezzel a cici dologgal!!! KépKépKép Olyan jó, hogy ezek még mind elõttünk vannak.. hajrá kistesó!!!

Puszi:

Anikó
Anikó
 


Bogdanyine@pro.hu a címem!Írjatok,küldjetek fotókat, küldök és írok én is!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok!
Este 1/2 11-kor jöttünk haza a fülészetröl! Ma usziban voltunk, Gergö meg elkezdte fájlalni a fülét. Elöször azt hittem, csak kamuzik, aztán azt, hogy víz ment bele. Mire hazaértünk, már nagyon sírt, hogy fáj. Pedig a dokinéni mindig azt mondta, hogy az én gyerekem egy csoda, mert amikor már majdnem szétrobbant a dobhártyája, 40 fok volt a láza, akkor is mosolygott. Gondolhatjátok, hogy jól megijedtünk. Irány az ügyelet, naná, hogy a Rózsadombon, ami innen, Lörincröl "egy köpésre" van! Mindkét füle ba van durranva, de nem annyira vészes, mint ahogy kinézett. Antibigyó is csak akkor kell, ha belázasodna. Szorítsatok, hogy megússzuk!

Lara! Örülök, hogy itt vagy! Az ágyban én is mindig kerestem a gyerekeket, diszta dilinek éreztem magam. Mindegyik "túlette" és "túlaludta" magát, ja, és túl voltak rontva is. Úgyhogy nyugi! Kép Ildi írta a lógó játékot: én csináltam 4 színes papírforgót, rákötöttem két keresztbe rakott hurkapálcára, azt lógattam a kiságy fölé. Nagy siker volt, de csak kicsit késöbb. A kezük és a lábuk általában hideg az ilyen piciknek, bár én is féltem, hogy fázik. Állítólag nem elég fejlett a vérkeringésük. De ezt az eü-sek majd pontosan elmondják Neked! És a cuccokat én is ritkán föztem (pláne a harmadik gyereknél!). Kép

Jázminmama! Nagyon köszi a képeket! És örülök, hogy minden rendben! Az a pici lány igazán megérdemli a kistesót!!! Kép

Juca! Én is el tudok kettyenni, amikor szó nélkül hagynak, úgyhogy megértelek! És bocs! A mondókás oldalt megnéztem, nagyon jó!

Evey! Sziaaaaaaa! Így utólag is sok gyógypusza! Érezzétek nagyon jól Magatokat az Aranybikában! Kép

Ildi! Az én Gergöm is Gergely, de mi május 9-én tartjuk. Gyözelem napja. Legalább ellensúlyozzuk egy kicsit az április elsejei születésnapját! Kép

Jamina! Engem érdekelne az Állatkerti belépöd, ha még megvan! Készülök Neked küldeni mikulásos rajzokat a honlaphoz, már elö is kotortam, csak fel kéne rakni.

Dia! Nem tudod, a Mindenkinek csomag céges telefonra is kérhetö? Mert nálunk a bt-nk nevén van a vonal.

Tegnap mindenkit kijegyzeteltem, mára meg eltünt a papírom, tényleg kell egy füzet! Így aztán ezer bocs, ha valaki kimaradt, Nekik külön is puszi!
Emese
Emese (emese)
 


Lányok, küldjétek a képeket!!! AHa csak régi van, azt is várom, mert minden eltünt, amit küldtetek régebben! Köszkösziköszi!
Emese
Emese (emese)
 


Szia lányok,

csak azért írok, hogy elköszönjek tõletek, számításaim szerint egy hétig nem leszek, megyünk a szüleimhez, tudjátok, a tanulás.... miatt is.

Aztán el ne felejsetek ám!KépKépKép

Pusszantás mindenkinek: Erika
Erika
 


Lányok,
bocs, hogy megint nem részletesen és névre szólóan, de készülünk ki anyósomékhoz (tudjátok, ma VÉGRE megyek egy kicsit dolgozni Kép ) Akinek kell az állatkerti belépõ, küldjön mailt a pontos címével meg az igényelt darabszámmal. Mondtam, amennyi kell, annyit tudok szerezni. Azt hiszem, jövõ áprilisig jó.
Mindenkinek kellemes napot:
Jamina
Jamina
 


sziasztok'
Most eppen a sulibol irok, du. lesz a vizsga. Kép

Kriszta' Koszi a csalast!!! KépKépKép
Igy nagyjabol kepben vagyok.

En olvasas kozben a notepad-ba irom a valaszaim, es utana bemasolom ide az ablakba, es igy nem marad ki senki. Bar most a sulibol nem igy csinalom...El is felejtettem mindent...Kép

Koszonom mindenkinek a kepeket!
Irjon az, akinek nem kuldtem, es akkor kuldok!

Lara! En nem fozom ki a dolgokat, Martinnal sem tettem, csak jo forro vizben mosom el. Eddig nem lattam hatranyat! Szerintem se keltsd fel a Hangat! Torna ugyben. Nekem amiota volt a mellgyulladasom, azota nem merek tornaszni. Kép Mert semmit nem talaltak, igy erre gyanakszom, bar meg nem kerdeztem meg a dokim. De jovo heten megyek hozza, es akkor rakerdezek. Feljon ram minden regi ruham, meg a legszukebb is, de a kocka hastol meg messze vagyok. KépKépKép De nem banom, Martinnal is sikerult rendbe jonnom.

Martin jol van mar, sot tulsagosan jol van! Kép

barika Andi!
Nekem sem jott meg meg, pedig Viki potlast is kap! Ne aggodj. Nekem azt mondta a dokim, ha ugy erzem, hogy kismama lennek, akor csinaljak egy tesztet.

Na sziasztok! Mennem kell fejni, sajna csak az illemhelyen tudom. KépKép De nem akarok kidurrani, meg jo lesz este a Vikinek.

Udv mindenkinek!
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Már megint nem jegyzeteltem olvasás közben, így bocs elore is ha valaki kimarad!

Lara (mint legkisebb, veled kezdem): Nwekünk anno (93) azt tanították, hogy a babák úgy 5 kg súly felett tudják rendesen szabályozni a hojüket, addig nem. Szóval addig kell jobban odafigyelni rájuk. Amúgy jelentem az én kezem jelen pillanatban is jég hideg! (pulcsiban a melóhelyen, ahol ált. nincs túl hideg...) Ahogy a lányok írták, legjobb benyúlni a kombidreszz (ing stb) alá, és ott ellenorizni a homérsékletét, az a dönto. Kifozés: én napközben löttyöltem (öblíteni) esténként (esti utolsó fejés, éjjel sose fejtem) naponta kifoztem. Olykor ecetes vízben a vízko ellen! Hideg ázatásnak nem csak a Chicco van, hanem a Neomagnol tablett is, gyógyzsertárban kapható. 10 db-os kiszerelésben drágább, 150-esben egész reális ára van (1 db kell 1 dl vízhez elvileg) Viszont az ilyen hideg fertotleníto dolgokat nagyon jól ki lehet használni nem kifozheto holmikhoz is. NÁlunk legtovább az orrszívóhoz használtuk, azért abban ugye hemzsegnek a bacik, így azt öblítés után mindig fertotleníto löttyben tároltam.

Net: köszönöm az eddigi tippeket, várom a továbbiakat! Az a helyzet, hogy amíg van munkahelyen is, addig luxusnak tunik sokat netezni otthon, ezért leginkább alkalmilag neteznék otthonról, ezért gondoltam a 150 Ft-osra. De ha olyan van, mint Zsóka is írt, hogy 3x is megszakad, akkor gondolom elég szívás, nem?

Torna: Nagyon laikusként állt fel bennem a kérdés. Krisztina mesélte anno is, hogy tornázott sokat, ha jól emlékszem. Aztán a terhessége (második) alatt meg hogy pont ilyen megnyúlásos alapon problémái voltak (anno a rendeloben is kérdezett, az egy rém ijeszto válasz volt amit ott kapott). Nem tudom van-e összefüggés vagy sem, de aki okosabb írjon errol!!!

Andi (Barika): én 21 évig laktam Lorincen, most már a szomszédban, a XVII-ben lakunk. Anyuék még most is Lorinciek, meg a novéremék is, így sokat járunk most is arra (anyuék a malév sporttelepnél laknak, novérem az Alacskán). A Szlamka doki meg nekem is ismeros még! (amúgy a Kassába jártam anno)

Ja, még egy Lara, ill. akit érdekel: 20 cm-re lát??? Ezt anno nekünk is modnták, ill. olvastam könyvekben, de már akkor is megkérdojeleztem. Néhány naposan a fiam a vállamon "lógva" határozottan "megcsodálta" az asztalon levo virágokat (amit ugye szülés után hamarost látogatóktól kaptam, szóval fene emlékszik 8 évre visszamenoleg pontosan, de elég hamar lehetett). Lehet, hogy ilyenkor még nincs felismerés, vagy éles látás, de nem igaz, hogy 20 cm lenne a világ. Persze ez nem orvosi, hanem csak laikus szüloi vélemény.

Jamina: ha ez tényleg így megy, hogy akármennyit tudsz szerezni, akkor persze minket is érdekel! Én csak nem szeretném mások elol begyujteni, hisz mi már nagyok vagyunk, voltunk sokszor, másnak biztos jobban kell.

CsKati, én pont rólad vettem a név ilyetén kiosztását!! (már az azonosítóban is) Az igazság az, hogy nagy lett már a babanet, és ráadásul túl sokat kotyogok rajta, én azért változtattam meg. Nem kell azt minden idetévedonek tudnia, aki "megérdemli" az úgyis megtudja, ki vagyok.

Zsóka, az 1000 mg-os C vitamint (kalcium plusz 1000 mg C vitamin pezsgotabletta, narancsos ízu, recept nélkül kapható) próbáltad már? Az két légy egy csapásra. Keresztanyám influenza ellen is erre esküszik, tole tanultam.

Emese: Gergonek jobbulást! Nálunk eddig (kopogás) csak egyszer volt komolyabb fülfájás, de az rémiszto. Gyerek (Bálint, kb. 4-5 évesen) egyik pillanatról a másikra, kétségbeesetten üvöltve, hogy fáj a füle. Egyszeruen ijeszto volt. Akkor egyszer volt fülcseppünk meg ilyesmi. Azóta max. takonykór közepén néha panaszkodnak a kicsik, ilyenkor beültetem oket lámpázni (infra lámpa, fülenként 5-10 perc, naponta kb. 3 x), sokszor már csak a felhajtásért kérik. Meg meleg só a fülre. Ja, és valamikor lehetett kapni spéci sapkát (akkoriban akár a dm-ben is), ami a fülnél spécin volt kialakítva, melegítosnek (nem ugrik be a neve, látod, az a híres memóriám... valami o..-therm, ahol az o-val kezdodo a tipikus fület jelento szó) Gergelyben az a jó, hogy sok van a naptárban! BÁlintnál meg mivel Zoltán is, akár Zoltánt is tarthatnánk... Ja, abból is több van. De nálunk a Zoli (párom) nonapkor, Bálint meg Valentinkor fut, így legalább könnyen észbentartható.

Krisztina: gyerekeket lepasszolni és csavarogni egyet. De legalább naponta egy-két órát ülni a babanet elott. Viszont élvezni az otthonlevést utánna! Jaj, de irigylek mindenkit, nekem hétköznap néhány 10 perc jut csak, az is rohanás között...
Ja, és babanetes talikon való résztvétel!


Megjövés: na anno hamar, Bálintnál, aki éjjel nem szopott nagyon hamar, ikreknél is valahol 7-8 hó táján... Holott azért nappal még boven szoptak. Van ez így is sajna, ki ilyen ki olyan. (novérem lassan már csak éjjel szoptat(akkor bezzeg!), és sehol semmi)

Fotó. hát talán a köv. tali összejön, és akkor aztán Evey segítségével belolünk is kaphattok. Addig legfeljebb ha valaki személyesen nincs messze és ráadásul szkennelni is tud, meg vállal is ilyesmit....

Mit hagytam ki?

Ja, sárgaság. MOst volt egy tök jó írás róla, hol is? Ja, azt hiszem az origón. Na, mindjárt idelinkelem: (de lassan töltodik, csak várom a másik ablakban, várom) Nem jön. Na majd utólag leírom nektek,de ezt most már elküldöm.

Jázminmama hogy vagytok????

Sziasztok:
Ildi

u.i> ay orig= miatt lefagyott a netscapem! szerencsére nem totál, de úgy, hogy elküldeni nem tudtam, de szerencsére kimenteni a szövegemet igen! Most újra indítottam, és visszamásoltam. De az origótól még mindig lefagyós, így a link egyelõre elmarad. De ott volt, a család rovatban.
Ildi
PIldi (pildi)
 


Jé, a wordbe ki és onnan visszamásolás lenyelte az ékezeteimet. Bocsi!

Ildi
PIldi (pildi)
 


Sziasztok!
Lementem, amit írtatok, aztán válaszolok.
Mi jól vagyunk, csak sietek, mert megyünk a dédihez, meg az autószerelöhöz, mert most a változatosság kedvéért folyik valami sárgás izé a motor tájékáról!
Azért a táblázatot még felteszem és irgum-burgum azoknak, akiknek még mindig hiányosak az adataik!
<pre>
Név Gyermek Szül. dátum Születési adatok Jelenlegi adatok
Ancsa /Anyanyanya/ Tímea 1999.01.18 55 cm, 3600 gr 16 kg, 98 cm Maglód
Tamás 2001.02.02. 56 cm, 3800 gr pacahus@mail.datanet.hu Maglód
Móni /PM/ Anna 2001.02.13 52 cm, 3400 gr 6888 gr, 66 cm udvari@axelero.hu Budapest
Évi Csongor Attila 2001.03.10 47 cm, 2350 gr 7500 gr, nagyat@broadband.hu Szolnok
Anikó Lili 2001.03.14 58 cm, 3700 gr 8700 gr, 75 cm lili@vnet.hu Dunaújváros
Snoopy Zsombor 2001.05.30 51 cm, 3150 gr 69 cm, 7150 gr bertagab@freemail.hu Budapest
Kriszta Anna 2001.05.01 49 cm, 3000 gr 7070 gr, 69 cm drjehn@interware.hu Budapest
Dia Bori 2000.06.23 58 cm, 3650 gr 8,5 kg, 86 cm soosbobi@hotmail.com Budapest
Orsi (JM) Jázmin 2001.02.03 49 cm, 2920 gr 8320 gr, 73 cm jazminmama@freemail.hu Szeged
Picike 8 mm
K.Adri Leevi 2001.02.16 51 cm, 3550 gr 9190 gr, 73 cm kromiadri@yahoo.com Joutseno
Cs.Kati Alexandra 1994.04.21 59 cm, 3900 gr 25 kg csorekati@freemail.hu Budapest
Kitti 2001.02.17 53 cm, 4000 gr 9260 gr, 74 cm Budapest
Verus Johanna 1993.04.24 55 cm, 3300 gr veronika.varadi@freestart.hu Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 gr Budapest
Karolina 1997.12.30 55 cm, 3350 gr Budapest
János 2001.03.07 51 cm, 3250 gr 8500 gr, 74 cm Budapest
Gabi1 Bettina 1998.12.27 53 cm, 3350 gr liegl@matavnet.hu Budapest
Norbert 2001.04.30 53 cm, 3600 gr 7100 gr, 69 cm Budapest
Evey Krisztián Zsolt 1998.03.21 50 cm, 2350 gr 14 kg, 95 cm kovacseves@axelero.hu Szentendre
Adrián Zoltán 2001.05.28 49 cm, 2900 gr 6130 gr, 64 cm Szentendre
Madárka Petra 2001.03.13 52 cm, 3550 gr roni74@axelero.hu
Picike
Iboly István eboly@freemail.hu
András
Gerg&otilde;
Emese Dániel 1996.03.31. 51 cm, 3200 gr 21 kg, 114 cm capricornbt@axelero.hu Budapest
Gerg&otilde; 1998.04.01. 53 cm, 3700 gr 15 kg, 105 cm
Lilla 2000.03.08 53 cm, 3350 gr 11 kg, 84 cm
Krisztina 1985? 53 kg, 160 cm
KingAndi Kinga 2000.12.23 55 cm, 3220 gr 11 kg, 78 cm dobany@axelero.hu Budapest
Krisztina Dominik 2001.05.10. 54 cm, 3320 gr krisztinyka@ivillage.com
Olivér
Mari Máté 2000.11.20. 57 cm, 4100 gr 9,5 kg, 75 cm lakto73@axelero.hu Szolnok
Pele Áron 1997.10.24. 18 kg, 102 cm dormouse@freemail.hu Budapest
Hanna 2000.08.22. 11 kg, 80 cm
Babszem
Zsóka Ábel 1998.03.31. 17kg, 105 cm dersu@axelero.hu Budapest
Emese 2000.09.20. 9500 gr, 75 cm
Andi Kamilla 1997.12.18 54 cm, 3400 gr Fót
Emma 2001.05.18 49 cm, 3195 gr Fót
Cili2 Dávid 2001.08.30. 55 cm, 3450 gr merdelyi@hotmail.com Bécs
Moni Martin Zoltán 1996.08.02. 48 cm, 3200 gr 21 kg, 116 cm kom@index.west.hu Szombathely
Viktória Kitti 2001.07.31. 49 cm, 2900 gr 5360 gr, 59 cm
fDia Fanni 1992.06.11. Szentendre
Hanna 2000.07.05. 13 kg, 90 cm
Liesel Máté 1995.04.16. 118 cm liesel@posta.net
Markó 1997.07.30. 104 cm
Benke 2000.06.02. 78 cm
Juca Vilmos 2000.09.05. 51 cm, 3270 gr 12 kg, 77 cm sjuca@freemail.hu Debrecen
Jamina Ádám 2001.05.09. 47 cm, 2750 gr 6630 gr, 70 cm zsu74@freemail.hu Esztergom
Erika Tamás Etele 2001.05.23. 7950 gr, 68 cm proc@axelero.hu Budapest
Szilvi Zsófia 2001.07.05. a.gaal@matavnet.hu Budapest
Lara Hanga 2001.10. 50cm, 3480 gr kiss_lara@yahoo.com Szeged
Bigacsiga Kata Donát 1997.03.12. 21 kg, 110 cm kata.szabo@mailbox.hu Budapest
Dominik 2000.01.17. 12 kg, 86 cm
Ildi Gergel Dániel 1995.07.13. 48 cm, 2600 gr 17 kg, 112 cm Budapest
Ilona 1995.07.13. 49 cm, 2250 gr 20 kg, 117 cm
Zoltán Bálint 1993.06.29. 51 cm, 3750 gr 30 kg, 132 cm
Magdi Nikolett 1991.05.16. 52 cm, 2900 gr 30 kg, 140 cm gmagdi@freemail.hu
Miklós 2001.01.03. 53 cm, 3830 gr 7900 gr, 71 cm
Katus Péter 2001.06.30. 57 cm, 3820 gr
Barika Dóra Tímea 2001.07.23. 54 cm, 3800 gr 6000 gr, 63 cm bogdanyine@pro.hu Budapest
Tvica Gergely Gábor 1996.07.06. 54 cm, 3400 gr
Kristóf Bence 2001.09.04. 54 cm, 3400 gr 5000 gr, 54 cm
Eri Kamilla Boglárka 2001.07.05. 50 cm, 3225 gr bodza@mail.com Perth
Ági Bálint 2000.09.09. 57 cm, 4250 gr 9800 gr, 76 cm agiko70@freemail.hu Budapest
Ery@ Levente Máté 2000.10.11. rutinos@freemail.hu
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30 55 cm, 3550 gr Budapest
Simon 2000.08.25 54 cm, 3250 gr Budapest
Katica Zoltán 2001.10.09. 53 cm, 3000 gr katocam@freemail.hu
Szile Borbála 2001.08.01. 52 cm, 2920 gr 5640 gr, 56 cm szile@hotmail.com
Prü Lõrinc 2000.11.01. 50 cm, 3200 gr
Manó Zorka
Cseri Boglárka 2001.07.28. 49 cm, 3400 gr
Chris Picike
Bóbita Máté
Áron
PaMiKa Panni 1998.10.03
Miska 2000.09.21
Rea Balázs 1998.12.15 52 cm, 3500 gr Maglód
Tamás 2001.04.02 54 cm, 3610 gr
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28
</pre>
puszi, Evey
Evey
 


Még annyit, hogy a Gergöknek boldog névnapot!Kép Kép Kép
Evey
Evey
 


Sziasztok!

Hát persze, hogy lefagyott a netscapem az origóra, mert nem jó helyen kerestem. A sárgaságos cikk a házipatikában van: [url=http://www.hazipatika.com/services/articles?f=show" TARGET="_top]http://www.hazipatika.com/services/articles?f=show[/url];aid=20011008152635

(a netscapem továbbra is fagy az origó család oldalától, de megnéztem explorerrel, az nem fagy...)

Ildi
PIldi (pildi)
 


Na, a link meg nem visz oda. Mindegy. Vagy a keresõjébe a sárgaság, vagy az Érdekes cikkek re klikk, ott a csecsemõ és gyerekápolásra, és a cikk: Sárga a baba (ja, az eleje: házipatika.com)

De az anyatejjel való kapcsolatról idecopizom:
Sárgaság az anyatejtõl

Palkó szép, három és fél kilós egészséges újszülött volt. Háromnapos korában, mint a legtöbb baba, enyhén besárgult. Mivel a bilirubinszintje nem volt túl magas, ötnaposan hazaengedték a kórházból. Amikor otthonában elõször meglátogattam, mindent rendben találtam, leszámítva azt a tényt, hogy a kisfiú még mindig sárgának bizonyult. Elvégeztettem néhány vizsgálatot. Szerencsére sem a laboratóriumi tesztek, sem az ultrahang vizsgálat nem utaltak arra, hogy Palkó beteg lenne. Késõbb aztán a sárgaság fokozatosan csökkenni kezdett, majd pár hét múlva teljesen megszûnt.
Végül is, mi állt az elhúzódó sárgaság hátterében? Palkó sárgaságát az anyatej okozta! Minden 200 anyatejes újszülöttbõl egyben szokott kialakulni ilyen típusú sárgaság, amikor az anyatej bizonyos alkotóelemei átmenetileg meggátolják az epefesték kiürülését. A jelenség teljesen ártalmatlan, és négy-öt hét alatt magától elmúlik.

De tényleg jó kis cikk, bosszant hogy nem tudom idetenni nektek rendesen a linkjét.

Ildi
PIldi (pildi)
 


Sziasztok!

Prü,
ha neked kellemes pozitív élményeid vannak, miért akarsz rosszakat hallani a Heim Pálról Kép ?

Lara,
én nem ébresztettem Petrust, amikor aludt éjszaka. Sõt, én örültem neki! Szerintem Te is örülj!!!!
Ami az öltöztetést illeti, az én pici lányom az oltás miatt csak nyüszög egy picit, de amikor öltöztetni kezdem, akkor úgy ordít, mintha nyúznák!

Ági,
én is észrevettem, hgoy a zuhogó esõ, illetve egyéb ítéletidõ csak engem zavar...

Evey,
mikor mentek Debrecenbe? Még mindig nem kaptam ám képet...

Napocska,
nkem nincsenek érveim a holdkompról. Minden általam szakmailag nagyratartott ember tiltakozik ellene. Én ezt elfogadtam. Nekem nem volt, környezetemben senkinek sem volt, lévén hasonló az értékrendünk. Nekem semmilyen lelki problémát nem okoz, ha más odaadja a gyerekének, már rég nem akarom megváltani a világot, ilyenkor megrántom a vállam és továbbmegyek. Annyit sem ér az egész, amennyit eddig foglalkoztunk vele. Én csak leírtam, hogy NEKEM mit tanítottak, hogy ÉN ezek után nem adok ilyet a gyerekemnek. Persze, lehe, hogy hülyeséget tanítanak, lehet, hogy a galád a kanadai (és valaki írta, hogy amerikai) kormány direkt összefogott a kompgyártók ellen Kép ... Szóval mit kell ezen vitázni? Nekem ilyesmire biztosan nem lesz se idõm, se enenrgiám. Van egy csomó könyvem, ami olvasásra vár, nagyon sok színházi elõadást szeretnék megnézni, nem is beszélve az Operáról, ami évek óta elõször kiváló repertoárral rendelkezik. Ezek mind fontosabbak, mint arról gyõzködni bárkit, hogy jó-e a komp...

Jázminmama,
köszi a képeket, írhatnál is!

Juca,
a hugom 3 éves kora után kezdett el beszélni, de rögtön szép egész mondatokban, helyesen. Azóta is jár a szája Kép

Évi,
amikor én pici voltam, egyetlen növény sem élte túl a beavatkozásaimat! Mentsd a fikuszt!!!! Kép

Lara,
éna a mellszívót mindig sterileztem, mert van mikrós sterilizálónk, és az 5 perc. Ha ki kellett volna fõznöm, valószínû, hogy nem lettem volna ilyen lelkes... A babáknak sokszor hideg a keze, gyárilag ilyenek! A tarkóját nézd! Attól, hogy hideg a keze, lehet, hogy majd meg sül Kép! Petra csak jó hidegben tud jókat aludni, hát a keze tiszta jégcsap!!! ja, a síró baba nálam is kézben lakik, csak a csendben lévõ babánál vannak elveim!

Anikó,
azért én is szeretlek a kompoddal együtt is! Egyébként nem mondtak TÚL nagy hülyeséget az unokatesódnak! Ilyenkor az a lényeg, hogy nagyon-nagyon sok folyadékot kapjon a baba, ennek lehetõleg anyatejnek kell lennie, de hát van olyan, hgoy valakinek még nem igazán van teje, a babájának sárgasága meg már van. Na ilyenkor szoktak teáztatni. Annak nincs ilyen gondja, akinek a szülés másnapján belövell a tej (mint nekem), de a barátnõm 1 hetet várt a tejcsire! Ha van teje az unokatesódnak, szerintem inkább gyakrabban szoptassa a babát!

barika andi,
nekem szülés után három héttel jött meg elõször, utána 28 naponként, amíg újra terhes nem lettemKép!


Képzeljétek el, már nem vagyok egyedül, párom hazajött!! Van egy jól alvó, mosolygós. jókedélyû babám. Most, hogy apuci itthon van, végre kerek a világ! Azért az utolsó éjszaka egy próbatétel is volt, mert Petrus jó náthás lett, és egész éjjel 20 percenként felsírt. Reggel hattól aludt hétig, utána meg nyolcig. Õ teljesen helyrejött reggelre, csak én voltam mosott sz*r. Azóta is álmos vagyok! De azért olyan jó volt, hogy ma reggel már nem kellett önellátónek lennem, kaptam kávét, babát.
na, mára ennyi, majd hétfõn jövök!!!


sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Kiscica
 


Sziasztok!

Kicsi forgalom... Így legelább jut mindenkire idõ.

Madárka! Van tejcsije az uncsitesómnak bõven, ezért nem értem a teát. Mindegy. Szegénykém ma 20 percen keresztül kért tanácsokat és én gyõztem javasolni ezt azt, telefonban. Persze mondtam neki, hogy a holdkompba még ne ültesse a picit... KépKépKép Szóval nem babanetes, pedig mennyit nyúztam miatta. Így majd én próbálom neki tolmácsolni az itt szerzett ismereteimet.

Lili ügyeskedik, mászogat, de még nem jött rá, hogy övé a világ. Ez hány nap? Vagy lehet, hogy nem is fog úgy igazán mászni? Vagy csak én vagyok kapkodós és örüljek, hogy õ nem az? Én azt hittem, hogy nem fog mászni. És erre...

Ildi! Köszi a küzdést, végül Kiscica elhelyezte a linket. Neked is köszi Kiscica!!!

Evey! Mizújs az éjszakákkal? Kikkó alszik már? Köszi a táblázatot újfent.

Moni! Meg vagyok sértõdve... Én küldtem át az oldalt. Én segítettem csalni... KépKépKép

Erika! Nem felejtünk el, az tuti. Aztán gyere hamar...

Emese! Mizújs fülileg? Tényleg egy hõs a kisfiad. Más felnõtt férfi ilyenkor már meg akar halni. De a te kis hõsöd... 10 gyógypuszi megy.

Most puszi:

Anikó
Anikó
 


Sziasztok!

Röviden. Küldtem képeket, aki nem kapott szóljon!!!

Iboooooly!!!! Nem tudok neked emilt küldeni! Megváltozott a címed?

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Képeket megkaptam Jucától, Anikótól, Évitõl. Köszi, köszi, köszi! Olyan jó ilyen gyönyörû babákat nézegetni!
Másoktól is jöhetnek, régi is!

Emese!
Gyógyulást Gergõnek! Remélem nem lesz nagyobb baj, megússzátok!
Szerencsére Bálintnak még nem volt fülbaja, de tudom, milyen rossz, mert nekem viszont igen (felnõttkoromban is).

Ildi!
Ha gondolod és össze tudjuk hozni, én szívesen szkennelek neked.
Köszi a választ a bolttal és a téllel kapcsolatban. Bár ha jól belegondolok, nemigen lesz rá szükség, mert ha az útig kiértem, már mindegy, hohy jobbra vagy balra megyek. De azért nem árt ismerni a lehetõségéket.

Krisztina!
Én is érzem ezt a bezártságot, mert nemigen van kire bízni Bálintot. A szüleim szívesen segítenek, de sajnos 220 km-re laknak Kép. Így én mindenhová hurcolom Bálintot - már nagyon rutinos vagyok benne! - bár tudom, 2 gyerekkel ez nehezebb. Nem is tudom, velem mi lesz, ha lesz újabb gyerekem, mert egyébként pedig nagyon-nagyon szeretnék másikat.

Az én kismanóm nagyon nyûgös volt ma, annyira sírt minden apróság miatt, hogy csak úgy potyogtak a könnyei. Régen nem sírt már ennyit. Nem tudom, mi lehetett vele, valószínûleg fáradt volt, de hogy mitõl??? Remélem nincs valami baja... Pedig ma nem is mentünk sehova. Nem alszik keveset, éjjel úgy 12 órát, napközben pedig 1-2-õt. (Így én az alvásproblémákhoz nem is tudok hozzászólni, mindig is jó alvó volt.)

Na most befejezem, puszi mindenkinek!
Ági
Ági
 


Sziasztok!

Én ide még sohasem írtam. Cory vagyok, 23 éves, és 2001.09.12-én születt Balázs nevû kisfiam 2900g-mal, és 50cm-vel. Most már 4500g, és 54cm.
Most ennyi!

cory
cory
 


Szép jó estét mindenkinek!

Voltam ma ,,dolgozni", annyira jó volt benn a munkahelyemen! Mindenki olyan aranyos volt, csuda jól éreztem magam! Persze vittem fényképeket a Bebérõl, mindenki megcsodálta, nekem meg hízott anyai szívem a sok dícsérettõl
Sárgaság ügyében sajnos nagy szakértõ vagyok, Bebe annak idején majdnem vércserére szorult, annyira besárgult. Az nem az anyatejtõl volt, hanem a túl magas billirubin szinttõl. Ezek tkp. szétesett vörösvérsejt-testecskék, amik, ha felhalmozódnak, sárgaságot okoznak. Koraszülötteknél és éretlen újszülötteknél ez értelemszerûen sokkal magasabb arányban fordul elõ. Persze nagyon fontos, hogy sok anyatejet igyon az ilyen baba, de mivel a sárgaság velejárója az aluszékonyság is, gyakran nem elég az anyatejes táplálás. Hiszen mindenki el tudja képzelni, milyen nehéz egy alvó csecsemõ szájába benyomni a cicit és arra késztetni, hogy sokat, nagyon sokat igyon. Mivel a billirubin leggyorsabban a vizelettel távozik, a nagy mennyiségû folyadékbevitellel meggyorsul a kiürülése. Ezért teáztatják az ilyen babákat. Nem a folyadék minõsége, hanem a mennyisége számít a sárgaság elmúlásához! Nekünk is szigorúan fel kellett ébreszteni 3 óránként a Bebét, és megitatni.
Na, remélem, nem untattam senkit.

,,Vérfürdõrõl" Kép : de jó annak, akinek csak hónapok múlva jött újra meg! Nekem szinte azonnal és azóta is, csak éppen össze-vissza. Ezt eddig a Continuinnak tulajdonítottam, de már 2 hete nem szedem. Nem is jött meg már majdnem 6 hete...

KAdri,
mi nem kaptunk fényképet. Pedig látni szeretném, a többiek mit nem láttak! Kép

Évi,
köszönjük Csongi képeit! Milyen kis ügyes, gondolom, mindenhová mászik utánad!

Anikó,
nem semmi grimaszt vág ez a kismanó! Nekem is mindig odavan készítve a fényképezõgép a pelenkázó mellé, hátha csinál valami érdekeset!

Ági,
nekem sem igazán a márka lenne a fontos a babakocsinál, egyszerûen csak képtelenség olyat találni, ami minden kívánalmamnak megfelel! Vagyis van egy, ami szo-szo (Pierre Cardin), de az ára elég fejbevágó. Tanácstalan vagyok! Merre van az a Tinódi utca?

Pele,
aztán késõbb már én is gondoltam, hogy inkább a játékok mérete lehet a gond Hannusnál Ma hallottam egy jó ötletet az egyik kollégámtól, akinek a felesége a babaneten olvasta, úgyhogy lehet, hogy ismeritek (nem az adventi naptárról jutott eszembe, csak úgy). Venni kell egy gázzal töltött lufit és rákötni a gyerek lábára. Állítólag órákig képes lekötni! Költözésért én is írigyírigy!

Krisztina,
néha tényleg kell egy kis gyerekmentes egyedüllét, akár egymagad, akár a pároddal. Ha nem töltöd fel magad ilyen percekkel, sokkal nehezebben bírod a gyûrõdést, ez természetes. Azért elárulom, hogy ma (miután 4 órát bent voltam a munkahelyemen) hazafelé a buszon muszáj volt elõvennem az én Mazsavárim ( Kép bocs Snoopy, remélem nem copy-right-os a név!) fényképeit, annyira hiányzott! Ilyen sok idõt még nem töltöttünk távol egymástól, már 9 órája nem láttam, apa még nem hozta haza anyóséktól, remélem, mostmár nagyon hamarosan itthon lesznek!

Ancsa,
régi képek is jöhetnek, hát persze hogy!

Katica,
üdv virtuális Nógrád topikunkban Kép! Szép neve van a kisfiadnak, a következõ fiúgyerekünket mi is Zolikának fogjuk elnevezni!

Lara,
jó tanácsokat lsd. elõttem lévõ hozzászólásokban. Magam részérõl ebben a kifõzés-dologban egy kis pedáns vagyok, nálam mindig minden kifõzhetõ ki van fõzve, még az almareszelõ is Kép. De már én is kezdem érezni, hogy ez egy kicsit túlzás. Ami meg nem kifõzhetõ, megy a Chicco-folyadékba. Ezentúl megpróbálom magam leszoktatni róla. Bár ha már fél éve csinálod, nem igazán érzed nyûgnek, szinte automatizmussá vált.

Emese,
remélem, Gergõ füle már nem fáj. Talpig férfi ez a kislegény, ha így tûri a fájdalmat. Rajzokat várom. Jó lenne, ha mások is tudnának küldeni!!!

Moni,
vizsga?

P.Ildi,
írd meg a címed és küldöm a jegyeket! Remélem, jól fogjátok magatokat érezni Kép, a Te csemetéid már vannak akkorák, hogy élvezik az állatkerti sétát.

Dia,
Ranschburg-interjú elmarad, ugyanis nem jó a telefonszám, ami megvan nekünk (azóta elköltözött), a mostani száma meg titkos. Ez van.
Clive Baker? Ismered? Szereted? Cserealapnak jó?

Madárka,
végre Kép! Éljenek az apák!

Nagyon hosszú voltam? Mindenkitõl bocsbocsbocs, szómenésem van, Bebusom meg még mindig nincs itthon Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Jó éjszakát:
Jamina
Jamina
 


Sziaszstok!

Az érdekelne, hogy az mitõl függ, hogy egy gyerek hogyan lélegzik (hosszú mélyeket, vagy rövid kicsiket)? Örökletes, vagy tanult dolog? És ha tanult, akkor honnan tanulja? Az anyjától még a pocakban, vagy már kint?

cory
cory
 


Sziasztok,
Ln eddig azt hittem, az orrszívó-porszívó maga a tökély, mindent kiszív. Totál elkeseredve magamtól, hogy már lassan két hete be van dugulva az orrom (szó szerint ötpercenként fújhatom, mindig van pótlás... Kép), kipróbáltam magamon. Na, ami az orrban vasn, azt kiszívja, de semmi többet. utána még trombitáltam percekig. Tanulság: kis szünet után újra kell porszívozni az amúgy üresnek tûnõ nózit...

Ildi, köszi a tippet, tegnapelõtt óta kalciumtablettát eszek napi kettõt a fogam miatt, csak egy helyre megy Kép, meg iszom a naopi x liter narancslevet.

Na most bontott a freestart... Szvsz a mindenkinek-kel jobban jársz, mert akkor már hat utén is beszélhetsz boldog-boldogtalannal (helyben) órákat, plusz ugyi az internet. A 150 ft úgy tudom, csak 22 óra után él, és ha megszakad, akkor újra indul a 150 ft. Régebben sokszor megszakadt a matávos is, nemtudom, most hogy van. A freestart sem tudom, miért szakad meg - valaki ledob a vonalról, vagy telefonvonal hiba, vagy mi??
Benézek még,
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Jamina!
A Tinódi utca a IX kerületben van. A Boráros tér felõl a Ferenc körúton mégy, majd balra van a Mester utca. Ha azon bemégy, 1-2 keresztezõdés után jön a Tinódi u.
Ági
Ági
 


Sziasztok!

Mai napunk: Reggel Borit nemlehetett levakarni rólam. Kapaszkodott, csimpaszkodott, mondta, hogy NEM MÉSZ!, aztán próbáltam vele megbeszélni, hogy muszáj, mert várnak rám a dolgozóban, végül azt mondta, hogy szia, és lemászott rólam. Munka után viszont megintcsak rajtam akart csüngeni, ráadásul, amikor hazajöttem, sértõdötten nem jött elém, nekem kellett kiengesztelnem... Kis pockom, nem is sejti, hogy nekem is mennyire vacak, hogy nem vagyok vele délelõttönként.
Azért hagyott a kis drága aludni megint vagy három órát délután, úgyhogy elmaradt a tervezett délutáni programunk, ami a barátnõm és 4 hetes kisfia meglátogatása lett volna. Szegény csajszi, rendesen szerencsétlenkedik a szoptatással... Óra szerint, 20 percig csak, plussz lefejt tej és tápszer. És panaszkodott, hogy sír a gyerek, és már most kevesebb a teje. Én meg mondtam neki a sok okosságot, jó kis szájbarágosan, de legalább már arra sikerült telefonon keresztül rávenni, hogy három óra helyett akkor (két óra se telt le) tegye mellre a gyereket, aki ott üvöltött a háttérben. Naná, hogy éhes volt, rögtön csend lett.
Mindegy, kinyomtattam neki a Szoptatós Füzetet, meg az LLL-tõl két füzetet, remélem segíteni fog neki.

És akkor most név szerint.

Anikó és Évi! Képeket megkaptam. Lili fintora nem semmi, Csongi pedig iszonyú édes kiskrapek...Kép

Jamina! Clive Barker? Naná, hogy ismerem, Korbács, Kárhozat, stb. Mid van tõle?
Lufit anno én írtam, télleg irtó jól leköti a kölköket, eddig akinek mondtam, mindnek bejött. Bori a leghisztisebb napjain is képes volt 2-3 órán keresztül csak ezzel foglalkozni. De ez inkább még csak fekvõ babáknál jön ben ilyen formában.

Cory! Szerintem örökletes, de nem hiszem, hogy aggódnod kellene, ha lassabban vagy gyorsabban venné nálatok a levegõt. A lényeg az, hogy a saját lélegzetvételéhez képest ne lassuljon vagy gyorsuljon. Ne ijedj meg semmin se náluk!

Ildi! A 150 Ft-os kedvezmény ugyanúgy csúcsidõn kivülre érvényes, hétköznap este 6-tól reggel 7-ig, hétvégén délután 3-tól reggel 7-ig. Itt persze van kapcsolási díj is, és ha bont, újra indul a számlázás. Nekem számcsós ismerõs azt ajánlotta, hogy netezés közben egy külön ablakot szánjak arra, hogy MPEG-t töltsek lefele, ez megakadályozza, hogy bontson a vonal. Persze, csak akkor, ha tölt folyamatosan.

Zsóka! A Freestart, Kiwi és társaik általában a szerver túltelítettsége miatt lassúak, és ezért is bontanak gyakran vonalat. Ha jól tudom.

Menses: Nekem 4 hónappal szülés után jött meg, úgy, hogy majdnem mellgyulladást kaptam tõle, és egy hétig csak cseppnyi tejem volt, szinte alig... Azóta viszont viszonylag rendesen megjön, bár én nem szedem már a Continuint, mert az nagyon bekavart.

Madárka! Végre az én párom is hazatalált, már három napja nem láttam, szerintem jelen pillanatban a fürdõkádban durmol. Örülök, hogy nálatok is teljes a család.

Emese! Azt nem tudom, hogy céges telefonra is kérhetõ-e, de hívdd fel az 1212-t.

Evey! Köszi a táblázatot!

Erika! ÁÁÁÁ, annyi idõ alatt nem felejtünk ám el.

Most puszi mindenkinek, megyek vasalni, meg holnap reggel fél hatkor legkésõbb el kell indulnom itthonról...

Dia
Dia
 


Ja, és ma reggel ruhacsipeszt kaptam a dekoltázsomba...Kép

Csók: Dia
Dia
 


Sziasztok!

Kicsinykét el vagyok kenõdve. Én akármennyi idõt hagyok ki hozzászólás nélkül, sose tudom úgy kezdeni a mondandómat, hogy: KÉPZELJÉTEK, KITTI MÁSZIK!!! Légyszi-légyszi írjátok le jó sokan, hogy: Ne aggódj CsKati, még nincs elkésve Kitti, majd fejlõdik õ a maga ütemében, mászni fog, ha itt lesz az ideje.
Pedig már bevetettem a távirányítós, mobiltelefonos trükköt Madárka javaslatára. Szerinte tuti a dolog. Kitti viszont csak éktelen haragra gerjedt, hogy nem éri el õket.
Amúgy tündéri a kiscsaj (mint az köztudott!). Ha olyan helyen cövekel, ahol valamibe bele tud kapaszkodni akkor feláll, sõt ma 3 lépést sasszézott is az ágy mentén. Ha zenét, éneket, füttyszót, vagy akár hajszárítót hall rögtön táncolni kezd. Ha meghallja azt a szót, hogy "nem", akárcsak egy énekben is, egybõl elkezdi rázni a fejét mint egy félõrült, majd leesik a helyérõl. Ha leteszem egy csomó játék közé, és kérdezem hol a labda, akkor megfogja a labdát, és mondja, hogy: DABDAKép De MÁSZNI NEM MÁSZIK!!! Most mi lesz velünk? Nyugtassatok meg!!!

Jamina! Az állatkerti belépõre jelentkeznék én is, ha még lehet. Lehet?

Krisztina! Gratula Domi kettõ fogacskájához!

Évi! Nem gondolod, hogy a fikuszt egy kis idõre kb. másfél méteres magasságba kéne költöztetni?

Snoopy! Olyan élvezet volt olvasni az uszodás-törülközõs eseményeket (nekem itt a gép elõtt ülve nagyon mulatságos a dolog). Kiváncsi vagyok a fejleményekre, tudósíts!!! Hányszor mentek egy héten?

Ancsa! Vígasztalnálak én, hogy csak átmeneti az éjszakázás, de úgy érzem nem vagyok túl kompetens a témában. Azért kitartást, és optimizmust! A kis megfázáshoz jobbulást! Munkahely nálam dettó ue. Kép Majd keresünk együtt melótKép

Katica! Nincs lift a házatokban? Nálunk nincs, egy incifincit vagyok jobb helyzetben mint Ti, én a másodikról cipelem le-föl, esetleg tömött bevásárlókosárral együtt a kocsit.

Lara! Megint kaptál ugyan válaszoka, de azért írom én is a véleményem. Kifõzést (vagy Anikó által említett chicco fertõtlenítõ) én is napi 1x csináltam, többi alkalmakkor csak forróvízzel átöblítettem. Csak halkan kérdezem, minek fejni napi többször? Ha nincs különösebb oka, szerintem hagyd beállni a kereslet-kínálatot. Saját tapasztalatból mondom azért, hogy tartalékolni nem árt a fagyasztóba, de ahhoz nem kell minden alkalommal fejni. Hideg kézre Dia tök jól válaszolt, egyébként nálunk is ez volt.

Barika Andi! csorekati@freemail.hu (benne vagyok a táblázatban!!!Kép) Várom a fotókat! Nekem most még nem jött meg (nem hiányzik!), a nagylánynál már nem emlékszem hogy volt. Úgy látszik én hiába babanetezek (mint IldiKép) néhány dolog végleg a feledés homályába merül.

Erika! Jó tanulást! Dehogy felejtünk elKép

Móni! Addig jó míg túl jól van a gyerekKépKépKép

Ildi! Állítólag a Mindenkinek meg fog szûnni. A fene egye meg, mi is csak nemrég csináltuk meg, tök jó meg minden, erre meg akarják szûntetni. Én is ezt akartam ajánlaniKép Névvel kapcsolatban ezekszerint mindketten utánozók vagyunkKép Akkor mi mostmár kiváltságosak vagyunk, mert tudjuk a teljes nevedKép

Anikó! Nevemben a változás: Csõre Katalin = CsKati. Csak ennyi. Képet MEGKAPTAM!!! Köszönöm szépen. Nagyon cuki a fintor. Küüüüüld el a saját fintorodat is léccccci! Mászáshoz Lilinek gratula. Most én is besárgultam, asszem iszom egy kis teát...

Emese üzeni, hogy mindenkit szerettel puszil, de valszeg nem lesz megint pár napig, mert kedves férjura ismét megpiszkálja a gépet, és még nem tudni mi sül ki belõle.

Nekem most, ezen a ponton sajna nyomban be kell fejeznem mindent, és be kell dõlnöm az ágyamba, vagy rögvest lefordulok a székrõl. Nem unalmas még lányok, hogy állandóan álmosságra hivatkozom? Mindegy, ha unalmas ha nem állandóan álmos vagyok! Majd a nyugdíjas évek, hajajj...

Puszi mindenkinek
Kati
CsKati (cskati)
 


Szia Evey légyszíves javítsd ki a táblázatban a kislányom születési dátumát 2001.06.23-re köszike,más minden rendben van.

Emese:jobbulás Gerönek!

PIldi:Én is a Kassába jártam csak utolsó évben,mert akkor költöztünk vissza ide Lörincre.

Lányok:Dicsekednék,Dórikám egy zaba gép,már 2 kisebb fötburgonyából és kis sütötökböl készített pürét megeszik,söt este is kell neki a fözelék.Amúgy még szopizik is!

Anikó:Ma megint csináltam tornász fotokat Dóriról,vasárnap küldöm öket!

Mindenkinek küldöm a fotokat csak türelem,mert most is 10percem van a gép elött!
Sajnos én nem szedhetek semmi fogamzásgátlót,mert mindegyik depit okoz,már vagy 6 félét próbáltam.Tehát "dupla" gumizás van érvényben.
3 év múlva terveztük a tesót!
Puszi mindenkinek.
Küldöm az e-mailokat folyamatosan!!!!
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok, az elmult napokban nagy oromomre megkaptam Snoopy, Emese, Jazminmama, Adri, Agi es GeriAniko kepeit, igazan nagyon koszonom!

Snoopy, Mazsavari edes edes kisfiu, gratulalok! Teged viszont tenyleg nem ismertelek fel, max. bolcsibe jarhattunk meg egyuttKép, mert akkor meg a Szentpeteri kapui korhaz lakotelepen laktunk es a korhaz bolcsijebe jartam. Jot nevettem az uszodas elmenyeiteken - te gondolom, nem annyira.

Emese, a gyerekek tovabbra is gyonyoruek, irigylesre melto csalad! Az ott te vagy Lillaval a kepen? A fulbantalmak teren remelem, javult a helyzet!

Jazminmama, vegre lattam Jazmint is! Nagyon cuki, koszi! Orulok, hogy jol vagytok a picikevel egyutt, vigyazz magadra!

Adri, Leevi igazi nagyfiu mar, el sem hiszem. Emlekszem meg a Szules elott-bol, amikor megszuletett, szinte most volt!
A finnt mostansag nem hasznalom sajnos, lassan el is felejtem, legutoljara nehany eve tolmacsoltam Debrecenben egy finn csoportnak. Amugy jartam kinn egy fel evet egyetemre Joensuuban, nem tudom, ismered-e, a keleti reszen van es aztan kint toltottem meg egyszer egy masik nyarat. Imadom Finnorszagot, a termeszetet, az embereket. A tel ott igazi tel, mint a meseben, mindenutt suppedos, mely feher ho, nem fekete pocsolyak, mint errefele. Es a hideg is elviselheto, annak ellenere, hogy en a deltengerek szerelmese vagyok. A nyar pedig (emlekeimben): szikrazo napsutes, kek eg, csillamlo kek tavak es zold fak mindenutt. Szamomra gyonyoru. Szeretnek mar ujra arra jarni. Ja es ahogy a finnek mondjak: ott lehetseges egyszerre a varosban, ugyanakkor az erdo kozepen, egy to partjan lakni. Te szeretsz ott elni?

Agi, a pici fiad igazi szivtipro lesz, en mondom, ha mar most nem az! Nagyon jokepu am Kép.

Aniko, vegre megkaptam ma a griamaszos kepet Lilirol. Koszi, igazan edes! Akkor mostmar megprobalhatod elkuldeni nehany korabbi kepet is, hatha most nem dobja vissza tobbe a Hotmailt. Gratula a digitalis kamerahoz. Nekunk is van,de vigyazz, konnyen fugove valik az ember, nekem mar van vagy 300 kepem a gepen...

Lara, nekem azt mondta a vedonom, hogy nappal erdemes 5 ora elteltevel felebreszteni a babat enni, hogy ejjel is almos legyen. Ejjel 9 ora nem tul hosszu, sot orulj neki. David nalunk is huzza a lobort ejjel neha 11 orat is, es volt mar, hogy a vegen fel akartam ebreszteni, de aztan vegul magatol felebredt es persze nagggyon ehes volt.
Kepzeld, ma ejjel 3szor ebredtem arra, hogy a kezemben tartom Davidot, erzem a kis meleg testet a karomban, es mar fel is ultem, raktam volna vissza a kisagyaba amikor lattam, hogy a legzesmonitor szepen villog, vagyis akkor neki a kisagyban kell lennie, nem lehet a karomban... Es ezt legalabb minden ejjel 1-szer vegigjatszom, neha az agyunkban keresgelem, aztan vegul csak a ferjemet ebresztem fel a tapogatasommal, bar meg sosem mondtam neki, mit keresek, amikor kerdezte. Ekozben a baba persze bekesen szunyizik az agyaban, egesz ejjel meg csak nem is ebred fel, el sem hagyja az agyikojat.
Seta elott, foleg a sapinal mindig keservesen sirva fakad David is. Sterilizalas: 2 hetig minden szopi, fejes utan rendszeresen sterilizaltam, kifoztem mindent, bar anyukam szerint nem kellett volna (de nem hittem neki, hiaba orvos). Aztan a vedonom is azzal jott egy nap: Ja, es a sterilizalast nyugodtan felejtse el. Szoval azota en csak forro mososzeres vizzel mosok el mindent. Forgo: nekunk van az agy fele akaszthato zenes, forgo kiskacsas meg delfines mobilenk. David imadja, koveti a forgo alakokat, a zene neha sirasnal is megnyugtatja. Maskor meg neha lejjebb hajtom az egeszet, es akkor belelognak a kacsak az agyacskajaba es el tudja oket erni a kezevel es olyan edesen probalja bokszolgatni oket.

Juca es Agi, tok jo, hogy igy neten keresztul osszetalalkoztunk. Lassan beindithatjuk a KLTE-s topicot isKép.

Evi, latom masnak kuldtel kepet. Nekem nemKép!

Na megyek, hosszu lettem.

Cili2
Cili2
 


Evey, koszi a tablat!
C2
Cili2
 


Sziasztok!

Na persze megint éjnek évadján: ilyenkor kapom meg én a gépet, mikor már mindenki kidõltKép Jól lemaradtam, nem mondom!
Hannusnak már nemcsak monoklija van, hanem zöld füle is, ugyanis tegnap, amíg telefonáltam, kiszerelte egy filcbõl a betétet, és teljesen összefirkálta vele a fülét (belül a hallójáratot is), a kezét meg a száját, nyelvét, fogait. Persze nem jött le minden, még ma is látszott. Elképesztõ, hogy ha egy percre nem néz oda az ember, már kitalál valamitKép

A táblázatból hiányzó adataink: Áron 3700 gr 57 cm, Hanna 3750 gr 54 cm. Bocsi, hogy nem írtam korábban, csak azt hittem, már megadtam.

Kati!
Nem keseregni!!!!! Aztán egyszer csak majd tényleg így kezded a hozzászólást! Hogy lenne már elkésve a lányod, nézd meg milyen ügyes, értelmes!!! Tessék türelmesnek lenni!

Emese!
Jobbulást Gergõnek! Még jó, hogy nektek nem olyan dokitok van, aki egybõl szurkálni akar! Reméljük, az AB-ra sem lesz szükség.

Barika! (és más is, aki írta)
A gyereket NEM kell leszoktatni a kézbenlevésrõl! Ez hozzátartozik a normális mûködéséhez. Ugyanolyan igénye, mint az evés, alvás, stb. Ugye az éhes gyerekedet sem jutna eszedbe nem megetetni??? Hát ezt már leírtam párszor, meg azt is, hogy kengurut vagy kendõt használva dupla a haszon, mert kézben is van a gyerek meg a házimunkát is lehet közben végezni. A mozgásfejlõdésnek meg a közhiedelemmel ellentétben JÓT TESZ az állandó egyensúlyszervi ingerlés, ami a ringatás közben éri + globálisan az agy érését is serkenti. Hipp-hopp elmegy az idõ, amíg ölbe kéredzkedik, ki kell használni!!! A 3éves már elszalad!
Nekem egyébként Áronnal 5, Hannussal 4 hó után megjött, pedig éjjel-nappal 2óránként szoptattamKép

Anikó!
Biztos egyre ügyesebben fog mászni Lili, de az még pár nap-hét, amíg teljesen birtokba veszi a teret.(Örülj neki, addig van idõd átrendezni a szobátKép)

Zsóka!
Ez a takonykór nekem sem akar elmúlni! Már megõrülök, hogy amint lefekszem, hermetikusan elzáródik mind2 orrnyílásomKép PZS meg úgy fogy, mintha azt ennénk. Hát, a gerekek nem szörcsögnek már legalább.

Bocs mindenkitõl, de ennyi tellett tõlem mára!Holnap viszont harcolni fogok a jogaimért - vagyis az már ma este lesz. Nahát, tényleg már 17-e van, akkor,lányok sajnos elmúltam 28 évesKép

Puszi mindenkienek: Pele
Pele
 


Pele!

Már mért is sajnos?

NAGYON BÓDOG SZÜLINAPOT!!!Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!
Tanulas helyett jottem... Kép Ferjem dolgozik... Kép

Oltoztetes. Viki is utalja a sapkat! Sokszor sikerul elterelnem a figyelmet, de nem mindig sikerul. Kép Ilyenkor megy az orditas 1000-rel. Szerintem a gyerekek tobbsege utal oltozkodni.

Meg mindig komp. Egyetertek az ellenzokkel. Martinnak nem volt, Vikinek sem lesz. Nekem nem szimpatikus es ennyi. Martint szonyegre raktam, es megis keson indult a mozgasfejlodese. De errol mar irtam.

Lara! Egyertek madarkaval. Siro baba megvigasztalasra var!!! De, ha csak nyuglodik, mert minden oke, csak eppen nem bir elaludni vagy hasonlo, akkor hagyni kell. Nalunk neha Viki nem bir elaludni egyszerre. Okat nem tudom miert. Eloszor szopival probalkozom, de csak picit szopizik, ha nem ehes. Leteszem, es ha tovabb nyoszorog, mert csak nyoszorog, akkor odamegyek, cumi szajba, simizes, es mondom neki csicsizz szepen. Es ott hagyom. Ha nem alszik el, es ismet nyoszorog, akkor megnezem, hogy a cumi a szajaban van-e, persze csak messzirol. Ha igen nem megyek oda, ha nincs, akkor ismetlem a fentit. Mindaddig, amig el nem alszik. Altalaban hamar megy.

Jaj Aniko! KépEzer bocs es egy anyamedve... KépNem akartalak megserteni, de annyira megneztem, hogy ki volt, hogy meg tudjam koszonni es elneztem...KépKépKép Most nagyon szegyellem magam. Kép De azert nincs harag ugye?Kép Es megkerhetlek, hogy jovo heten is csaljunk egyutt? Kép Ugyanis ket vizsgam lesz penteken, egy de. egy meg delben. Es tenyleg muszaj keszulnom. A tobbit majd levelben. Kép Elore is koszi. Ja es ha meglesz penteken a vizsgam, akkor februarig nyugi lesz. Ponosabban a szakdolimat kell irnom, de az mar nem veszes. Kép

Jamina! En is szedem a Continuimot, es meg sincs meg, pedig mint irtam potlast is kap Viki. Nem ertem ezt az egeszet... Koszi az erdeklodesed a vizsga felol. megvan, es remelem 5, ugyanis a tavalyit irtuk, azt meg sikerult valakinek megszereznie, es mivel csak du. 13/30-kor volt a vizsga, addigra osszehoztuk a megoldast... Kép
Babakocsi. Lemaradtam. Milyen kocsit szeretnel?

Ne csak Pelet irigyeljetek. Kép Mi is koltozunk. Remelem ket het mulva. De 3 het mulva talan biztosan. Mar egy csomo mindent bedobozoltam, es egy szobaban elunk 4-en. Kép Ugyanis a Martin szobaja(ami taln 8 nm ha van) a raktar. Kép Mar nagyon tul szeretnek lenni az egeszen.

CsKati! Maszas. Martin 10 honapos volt, mikor elkezdte, es megis 13 honaposan elindult. Kép Ugyhogy nyugi! KépKépKép

Sziasztok Moni
Moni
 


Sziasztok Lányok!
Mindenkinek szívesen a táblázatot!
A rossz, illetve új adatokat javítom, csak nem akarom állandóan feltenni, mert sok helyet foglal.
Többen kérdeztétek:
Mikor megyünk Debrecenbe?
Jövö hét pénteken. Vasárnap jövünk haza, bár maradhatnánk hétfö reggelig.
Kikkó alszik-e éjszaka?
Egyszer-kétszer felkel, de Adri átvette a stafétát, mert ö is kel 3-4*. Úgyhogy ismét mosott sz...r vagyok!Kép
Amit még nem tudtok, hogy a szilveszteri Dobozra Katival és családjával megyünk együtt. Összehozzuk Huncut Kittit és Pisze Misit. Kép

Kati!
Én ismerek olyan gyereket, aki soha nem mászott, helyette hamarabb elindult.Kép

Ági, Anikó, Jázminmama!
Köszi nagyon a képeket! Bálint egy édes kissrác, a lányok meg továbbra is gyönyörüek!Kép
Ági! Magadról is küldhetnél!
Madárka! Ancsa!
Nem kaptátok meg a kért recepteket?
Jázminmama!
Neked nem tudtam elküldeni, mert visszajött, hogy tele van a postafiókod?!
folyt.
Evey
 


Évi!
Én kérdeztelek, amikor nem voltál pár napig!Kép
Anikó!
Gratula a mászónak!
Zsóka!
Szomorú dolgok történtek nálatok, de jó, hogy nektek van két egészséges gyermeketek!Kép
Pele!
Boldog szülinapot!KépKépKép Gratula a lakáshoz!Kép
Ancsa!
Többi szülök ragaszkodnak a korihoz, mi meg abba a csoportba járunk, ahol a többi gyerek már mind elmúlt 4 éves az idén.
Lara!
Még a múltkor írtam: elsö gyerek cumiját: fertötleníted, másodikét: lemosod, harmadikét: a kutyával nyalatod le.Kép Én csak sima vízzel mosnám le, ha kellene valamit.
Emese!
Gergönek gyógypuszi!Kép
folyt
Evey
 


PM!
Azt hiszem lassan én is kérem az elaltatós módszert emailben! Elküldöd?Kép
Madárka!
Végre nálatok is kerek a világ!Kép
Snoopy!
Írnál bövebben az usziról, esetleg mi is mennénk, ez elég közel lenne.Kép
Erika!
Jó utat! Megvárunk!Kép
Moni!
Elküldtem a topic szövegét, nem kaptad meg?
Képzeljétek!
Írtam az Arvit cégnek, hogy hogyan készülnek pontosan a zöldség és gyümi készítmények. A köv. választ kaptam: zöldségeket megmossák, elöfözik. Gyümiket csak megmossák. Kisbabáknak is lehet használni belölük, mert semmi adalékanyagot tehát nem tartalmaznak.
Elküldöm a képeket mindenkinek, akinek meg van az email címe!
Megyünk anyuhoz ebédre, puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok!
Ez a hét egy bónusz hét majd nem minden nap tudtam írni,most éppen alszik végre a kicsi!

Pele:Köszi a tanácsot az ölben témára!Akkor megnyugodtam.

Letöltöttem az adatok táblázatot és folyamatosan küldöm a képeket a kislányomról!Nekem is már vagy 80 kép van a gépemen.

Evey:Köszi az információt az Arvit cégrõl!Legalább már ezt is lehet tudni.

Képzeljétek a Dóri utálja a spenótot!!Eddig ez az egy amit kiköpöt.Ma voltam vásárólni és az aushanban tök jó rugikat lehet kapni 990-1290 között vettem is 2db-ot és a lényeg,hogy a nagyobb méretünek is van talpa!!!Ja meg lehet kapni itt popsi törlöt Johnsont(rózsaszín 72 db)4csomag van egybe és az ára a lényeg 4.cs=1899 Ft az az 1 csomag=450 Ft körül van! Ha valakit érdekel csak azért írtam,mert fele annyiba kerül mint más üzletekben!

Amint olvasom a gyerekek többsége utál öltözködni!Pedig ez télen hatványozódik!Nálunk a kocsi zsákot utélja a legjobban,mert nem tudja szívni az ujját!
Sziasztok!Jó hétvégét jövö héten jelentkezem!!!
E-mailom:Bogdanyine@pro.hu
barika_andi (barika_andi)
 


Sziasztok Lányok!

El ne kiabáljam elmúlt éjjel Tominak 4 óráig hangját se lehetett hallani. Illetve ez így nem igaz, mert nyüszögött ugyan, de fel nem ébredt. Akkor szopizott és utána még fél 7-ig aludt. Kép Úgyhogy végre kicsit kipihentebb vagyok. Pedig szegénykém egyre náthásabb, de más baja nincsen szerencsére.
Remélem tudok még addig jelentkezni, de ha mégsem akkor szerdán mi is elutazunk, anyukámat akkor fogják mûteni és megyünk le hozzá megint "házörzõnek".

Lara!
Lehet, hogy most sokan megköveznek érte, de pl. én a cumit, soha nem fõztem ki, a mellszívót is talán egyszer (bár nem is használtam sokkal többször Kép), de semmi gond nem adódott ebbõl. Viszont Neomagnol nekem is bevált, mikor tejet adtam le, azzal fertõtlenítettem a kezem, meg amibe fejtem.Még csak szájpenésze se volt soha se a Timinek, se Tominak. Persze lehet, hogy ez csak az én egyéni szerencsém. Forróvízes mosogatás, öblités, szárítás. Én így csináltam.

Anikó!
Képet megkaptam, nagyod aranyos rajta Lili. Tényleg te is így grimaszoltál? Szeretnénk látni! Kép Mászáshoz gratula, felkötheted azt a bizonyos gatyót! KépKépKép Hamarosan rájön Lili is a mászás örömére, és akkor aztán... Kép

Emese!
Gergõ füle jobban van már? Remélem nem lett komolyabb baj.

Évi!
Képek tõled is megérkeztek. De azon a képen még a régi hajaddal vagy ugye? Csongi is igazi nagyfiú már. Kép

Cory!
Nekem nem teljesen világos a kérdésed, mert az én fiam, pl. alvás közben ha mélyen alszik, akkor hosszú mélyeket lélegzik, ha meg nem túl mély az alvása, akkor meg rövideket. Szóval, hogy is értetted? KépKép
Viszont nekem is lenne egy kérdésem hozzátok, szerintetek az normális, hogy Tomi néha hangosan a száján veszi a levegõt, mint aki náthás, de ez nem náthás állapotban is sûrûn elõfordul.

Cskati!
Ne aggódj! KépKépKép Nincs semmi baj Kittivel, egyszerûen úgy látszik az Õ mozgásfejlõdése lassúbb. Timi is késõn csinált mindent. Biztos hogy húsz év múlva senki se fogja tõle megkérdezni, hogy 7 vagy 10 hónaposan mászott-e. KépKép

Pele!
Boldog szülinapot! De miért sajnos? Jól nézhet ki most Hannus! Kép

Evey!
Recept megjött, csak még nem tudtam reagálni. Nagyon köszönöm, ha kipróbáltuk referálok. Kép

Erika!
Gyönyörû kislány Kamilla. Gondolom most meg már még szebb! Kép Ha lesznek várunk újabb képeket is!

Jamina!
Ha tényleg tudsz szerezni olyan sok belépõt kettõt mi is kérnénk. Lehet? Ha igen akkor küldöm a címet mailben.

Adri rég jelentkezett, vagy csak nekem tûnik úgy?

Mára befejezem, mert mindkét csemetém megtámadott. Kép


Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)
 


Ne aggódj CsKati, még nincs elkésve Kitti, majd fejl&otilde;dik &otilde; a maga ütemében, mászni fog, ha itt lesz az ideje!Kép De tenyleg: all, sasszezik, tancol, hat hol itt a baj? Kis ugyes o!
Kulonben ugy szeretlek olvasni, nagyon jol irsz, mar tobbszor megallapitottam!

Dia, ez a kis Bori tenyleg ennivalo lehet.

Pele, Hannus igazi no, mar festi magat Kép. Boldog szulinapot!

Pildi, a fenykepek jol jonnenek, kivancsi vagyok ratok.

Cory, a mi Davidunk egy alvas kozben is szinte 10 percenkent valtogatja a legzeset: neha nagyon gyorsan, maskor szep nyugisan, sot egyszer-egyszer cincog is egyet kozbenKép. Neha pedig horkol, szuszog, szoval nagy a repertoar. Kulonben azt olvastam, hogy az ujszolottek legzese nagyon gyors, aztan fokozatosan lassul.

Evey, David legfrissebb (2 hettel ezelotti) adatai: 60 cm, 5,3kg. Koszi!

Aniko, Lili naprol napra valami ujat csinal, ugyike. Legyszi kuldjel nekem grimasz nelkuli fotot is, olyat meg nem kaptam!

Lanyok, lenne egy kerdesem, tudom, hogy a topic indulasakor beszeltetek rola, de nem emlekszem, mire jutottatok hintopor ugyben. En eddig csak a koldok kezelesere hasznaltam, most viszont azert merult fel bennem, mert lehet, hogy azt kene tennem a kis hurkaira, ugyanis a combjanal a hurkak melyen erdes a bore, nem olyan, mint masutt. Amugy minden furdes utan vegig pacsmagoljuk babaolajjal.

Tovabbra is varom a fotokat azoktol, akik meg nem kuldtek nekem!!!
Sziasztok,
Cili2
Cili2
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?