Új privát üzeneted érkezett!

Műtét: hétfő reggel "befektetik", azaz felveszik és megcsinálják a laborokat, aztán hazajövünk. Kedden hajnali 3tól nem ehet, elvileg vele kezdik a műtést, mert ő a legkisebb. És ha minden OK, akkor kedd este hazaengednek, ha nem, akkor egy éjszaka bent. Közben Nonót is visszük, anyukám tologatja, szórakoztatja, időnként szopizik. De ő ugye nem lesz bent fekvő, így pláne jó lenne kedd du hazajönni!

Nekem egyik sem volt, de az orrmandula nem olyan brutál, amikor Dáviddal voltunk a szobatársnak orr és torokmandi volt, láthatóan sokkal jobban szenvedett tőle. Dávid már másnap tök jól volt, azt hiszem 1-2 napig pépes kaját kapott, de ennyi.

Joni ha beteg, akkor tuti érintett a füle, de sokszor ha csak belenéznek, akkkor is szötyi van benne :(. Néha úgy tűnik fáj neki, de sokszor tök tünetmentes. :shock:
claire
 
 


Mért viszitek be Nonót is? Nem tud anyuddal otthon maradni?

Visszatért a szép idő :)

Esztinek megint kezd kipattogzani a könyöke :( Hétfőn fel is hívom a doki nénit, hogy írja fel megint azt a jó testápolót, amivel tavaly kentük. Meg a popsi krémünk is elfogyott. Van egy jó vaniliás kevert krém, az olyan szépen rendben tartja a popijukat, még így fogzáskor is.

Fogyókúra nevében ma jól bezabáltam :oops: Pedig fogytam 2,5kg-t, uh nem kéne elcsábulnom megint, de anya csülkös bablevese.... :roll:
Holnap meg kacsasült hagymás krumplival...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Háááá! Nálunk is hagymás krumpli lesz (piros krumpli néven fut, mivel paprikát is teszünk bele), meg fasírt, meg paradicsom szósz.

Össze-vissza szopiznak , meg még sosem volt így. De ez türhető, csak ne kelljen éjjel bent lenni!
Egyébként most rám tört az aggódás , altatás, meg minden ----


Lehet, h hülyeség , de mit lehet csinálni :( .Claire
claire
 
 

 
 

Te, Abbey, miért fogyózol??? :shock:
C
claire
 
 


Mert híztam 6kg :( és azt igyekszem leadni.

Minden rendben lesz. Szorítunk Joniért!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Köszi! Az mindig jól jön.
Rajtam is van most némi + :( igyekszem nem gyarapítani, de komoly fogyás majd szoptatás után mehet. Akkor tervezek egy jó kis tisztító kúrát.

Claire
claire
 
 


Szilvi
Boldog névnapot!

Claire
szorítunk, minden oks lesz! +++++++++++



holnap jövök

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Előbb kimaradt: Boldog névnapot Szilvi és Szilvi :)

Én most citromkúrázok. 98db citrom 18nap alatt.

Képzeljétek Esztinek kint van 3 rágója, és a 4. is nemsokára meg lesz. Észre sem vettük, hogy kibújt mind a két felső, jól titkolta :) Lilunak is az egyik felső csücsök kint van, a másik meg 1-2 nap. Jól beindult végre nekik.

Voltunk ma is templomban. Olyan érdekes, hogy milyen önzőek és undokok a 2 év körüli gyerekek. Volt egy kislány és egy kisfiú is, akik folyton ellökték a lányokat, el akarták venni a játékokat, amivel játszottak. A kisfiú majdnem meg is ütötte, végül az anyukája avatkozott be előttem. Nem tudom, hogy ők voltak rosszak vagy ebben a korban ez általános?

Claire: meddig tervezel szoptatni?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Bocsánat,hogy ismeretlenül írok!Néha beszoktam nézni hozzátok!

Abbey!
Láttam,hogy vaníliás popsiknőcsöt használtok!A nagy fiamnál használtuk,tényleg nagyon jó!Most viszont nem kapok a patikában,mert hogy beszüntettek valami alapanyagot!Megkérdezhetem,hogy milyet használtok?Esetleg ha lenne recepted leírnád?

Claire!
Drukkolok a műtéthez!

Bocsánat a zavarásért!
Ancsa

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Ancsa! Köszi!
Miért csak néha??? Gyere nyugodtan , én is be szoktam a 2011es ikresekhez nézni! És egyre kevésbé számít majd a korkülönbség!

Szilvid ma névnapos? Boldogot neki!

Claire
claire
 
 


Ancsa: persze, ha megkapom a receptet, leírom majd Neked. Doki néni szokta felírni, nem tudom milyen.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Claire,
Joninak drukkolok nagyon, remélem ezzel megoldódik kicsit ez a füles dolog.
A barátnőm két évesének most vették ki ősz elején és nem volt különösebben gáz a helyzet, de nem ihatott szívva semmit. Ezt nem mondták neked, hogy esetleg nem szophat??????? mert a szívás okozta vákumot nem szabad kialakítani.

Szivvi,
neked is Nagyon Boldog Névnapot, tegnap őrület volt itt, nem tudtam jönni, de így utólag is. :-)

Abbey,
nekem is kéne a popsikenőcs receptje, majd lécci szkenneld be ha tudod vagy írd le ami rajta van. Köszi előre is, már nagyon kéne egy normális krém, mert már néha mindennel kenem és szerintem ez nem jó.
Most fogzik Szonjus nagyon és ahogy leveszem a pelust róla már vakarja is szegény a .... mert néha olyan piros meg felmaródott, a ung.boraxatum ilyenkor segít, de jó lenne, ha nem pirosodna így ki.
Neogranormon, meg Sudocrem megy felváltva és már unom.

Ancsa,
szia itt, picurka Szilvidnek is Boldog Névnapot! :-)
Olyan fura látni, hogy így hívják a kis lánykádat, de tök jó, hogy még adják ezt a nevet. Most megint jó adni, mert kevés van nagyon, amikor neked adtak, akkor nagyon sok volt, közép iskolában 5-en voltunk Szilvik az osztályban, hát utáltam. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Oké, lefotozom, és feltöltöm majd a receptet. Ha tudok, elmegyek még ma érte vagy holnap délelőtt.
Én ezt, és a boraxosat használom. De mióta ezzel kenem, csak nagyon extrém esetben lesz olyan csúnya, hogy kelljen a borax.

Érdekes dolog ez a divathullám a nevekkel kapcsolatban. Amikor én voltam gyerek, akkor alig volt Eszter, Lilla, Lili, Luca, stb., most meg rengeteg van. Akkor a Dóra, Anna, Éva volt épp a sláger. Nekem egyébként a Tünde a favorit név, de férjemet nem bírtam meggyőzni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Műtét: ma megvoltak a laborok, holnap 8ra kell menni, 9kor vele kezdik. Utána először teát, ilyemit ihat, és aztán szopizhat, nbem mondták, h az gond :shock:. Majd kiderül.
Én is remélem, h rendebe jön a füle, egyébként azt is felszúrják, kipucolják, ha már ilyen jól el lesz altatva....
A nagyobb fiamnak volt orrmandula műtétje, és használt is, meg nem is volt nagy cucc, csak ő már nagyobb volt akkor!
Drukkoljatok!

Szilvik! Naktak is boldog névnapot! A mi gimis osztályunkban is 3 volt, de Krisztinából 7 :shock: :shock:, és 3 Mónika is volt!
Tényleg fura a név divat, szinte a nevekből lehet tudni a korát vkinek. Az én párom pl Zsolt, na, ez a 70es években iszonyú gyakori volt, most meg alig. A nővérem Andrea, na, akkoriban az is sok volt, most szinte ritkaság.Amikor sulikba jártam hospitálni, voltak osztályok ahol 2-3 Vivienn volt! Én nem is szólok semmit, sosem volt sok Klára körülöttem. ű
Ja, meg az is fura, h hol. A nővérem fia Dani, az itthon tök gyakori, ő Froban él, ott a Daniel létetik, de tök ritka!

Ja, és változik az ember ízlése nevek tekintetében (is). Az én nagymamám pl Anna volt, akkor ez nekem nem nagyon tetszett, illetve régiesnek éreztem. Most meg már szívesen adtam volna, csak már volt a családban.

Na, megyek, le kéne mennem a suliba fogadó órára: Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a fogadtatást! :D
Milyen figyelmesek vagytok!Köszönöm Szilvikém köszöntését!Mi is boldog névnapot kívánunk a Szilviáknak!

Silver!
Szerintem veled már 'találkoztam" itt a Babaneten!Mi is a Flór Ferencbe jártunk!
Nem sűrű név mostanában a tiétek!De nálunk nem ez volt a szempont!Párom nagyon szerette a nagymamáját,akit sajnos 14 éve elveszített.Szerettem volna neki örömet szerezni ezzel,hogy úgy hívják majd a kislányát,ahogy mamáját. :)

Claire!
Akkor holnap 9-re sok-sok drukk megy nektek!!!!!!
Marcim 6 éves volt amikor kiszedték!Sajnos vissza nőtt,de egyenlőre nem okoz annyi gondot,mint előtte.Sok erőt kívánok!!!!!!!!
Én Anikó vagyok.Nem sokat ismerek belőle.

Abbey!
Kedves vagy!Köszönöm előre is!
Semelyik kenőcs nem volt olyan jó,mint a vaníliás.Marcinak a paradicsom mindíg véresre marta a fenekét.Bekentük vele,és szemmel látható volt,hogy egyből halványult a pirosság tőle!A régi receptem még megvan,kiváncsi vagyok mitől lehet más a tiétek!

Jó éjt kívánok!
Figyelem majd a híreket Joniról!!!!!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Abbey,
köszi szépen majd a receptet. Ha elviszem kinyomtatva vajon megcsinálják nekem? Kötve hiszem. :-) Próba szerencse.
Annyira gáz volt már, Szonja szabály szerűen vakarózik mint, egy nemibeteg, így felhívtam a dokinéninket, hogy most mit kenjek rá. Azt mondta, hogy erre most sudocrem+steril mull lap, hogy ne érjen a pelenkához közvetlen. Megcsináltam. Majd reggel kiderül. Ja, meg kamillával törölgessem és ne popsitörlővel mostanság. Ez is buli lesz.

Abbey,
nagyon drukkolok a picurnak és örülök, hogy úgy szúrják fel, hogy alszik és nem szenved szegény. Mindenképp szólj, ha már otthon vagytok. A szívást csak azért mondtam neked, esetleg kérdezz rá, mert a barátnőm kisfia, se cumisüvegből, sem pedig szívószállal semmi ilyen módon nem ihatott.

Ancsa,
igen a Flórban szültem az ikreket és a topikban is voltam, de aztán kissé kimaradtam, de be is halt nem?
Annyira jó, hogy a nagymamáját hívták Szilvinek, akkoriban meg aztán pláne nem volt sok ilyen név. Tőled meg nagyon szép gesztus volt ez. Olyan jó olvasni, hogy van ilyen picike Szilvi :-).
Te is a Flórban szülted az ikreket?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey,
elfelejtettem írni, hogy nálunk is megy a fogzás, de ezerrel, nem tudom mi van a levegőben, hogy így nőnek tőle a fogak?! :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire: szorítunk Joniért! Majd írj híreket.

Mindjárt indulok a receptért, és töltöm fel Nektek.

Szilvi: ez a punciban matatás Esztinél is van. Én azt olvastam erről, hogy ez a korral jár, most kezd ismerkedni vele. Jó, nála még nem vettem észre, hogy ez kóros lenne.
Krém: ha a patikába nem csinálják meg, kérd meg a gyerekorvost, hogy írja már fel receptre. Nekem mondta a doki néni, hogy ha hozom az összetevőket, ő felírja.
Amikor Esztinek is véres volt a popsija, mi sem használhattunk popi törlőt, csap alatt kellett mossam. Nem volt egy kéjmámor... Amúgy a DM-nek van kamillás törlője is, vagy a neogranormonos jó még ilyenkor.

Én örülök, hogy végre történik valami, és látható jele is van a szenvedésüknek. Esztinek már 3 rágója látszik, most a 4.ket várjuk. Lilunál még nem látok egyet sem, de a csücskét kézzel már érzem a bal fölsőnek.

Ancsa: nálunk a tesóm kapta a nagyiról a nevét. (Márta, mellesleg belőle is kevés van).

Na, tényleg indulok a receptért és közértbe.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Recept:

Cera Alba 20.0 g
Cera Lanea 20.0 g
Zincum Oxydátum 20.0 g
Oleum Heliánthi 20.0 g
Sol. Acidi Borici 3/. 20.0 g
Vaselinum Album 100g
Vanillinum 0.2 g

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Látom,nincs hír Joniról! :( Remélem rendben és gyorsan túl voltatok rajta!Gyors felépülést kívánok neki!

Abbey!
Köszönöm szépen a receptet!!!!!!!!!!! :) Már anyukámnál van kinyomtatva.Holnap megkérdezi a patikában,hogy megtudják-e csinálni!

Szilvi!
Igen,már nem nagyon megy az a topik!Flórosok a babáim.Császárral születtek Gerő-Surányi doktorokkal!Te lebegtél a szemeim előtt,amikor a 36.héten megindultak.Emlékeztem,hogy milyen szép nagyok voltak a babáid,így nem aggódtam annyira! :)

Fogzás:nálunk is beindulni látszik.Sziszinek 2,Zsombinak 1 eddig.Viszont mind2-nél látom,hogy duzzad az inyük több helyen.kb. 2 napja extra nyűgösek... na,majd csak kibújnak hamarosan! :)

JÓ éjt mindenkinek!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok
Szia Ancsa :)

Claire
sokat gondoltam Rátok, rem minden flottul ment!

Abbey
hogy alakult nálatok a nem evés végül? Olcsi kezdi nem megenni a tápokat este...nem tom mi baja, de nem kel éjjel, úgyhogy talán nem éhes..

Eminek kint van 2 felső rágó, meg alul a bal 2-es. Olinak a 2 alsó szemfog :shock:
Olival nem nagyon bírok, bakker csak a rosszaság..Ma az első tette az volt, hogy ideborította az ölembe a cappucinomat :roll: Tegnap a fél napot a járókában töltötte...Nem hagyja a csajokat játszani, mindent lerombol :( Püföli az Emit, Lilit fejbedobta egy bazi mecsivel fél méterről :cry:

Na majd benézek, hogy mi volt Jonival
szép napot

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ancsa: vaniliát nem tettek a krémbe, állítólag már nem lehet :? de azt mondták, az amúgy is csak illatkristály lenne,uh hatóanyag szempontjából nem releváns. De úgyis hamar kiderül, hogy igaz vagy sem.

Szivvi: végül nem mentem el még mindig a vérvételre. Jól hízott, nem volt sápadt, fáradékony, uh nem akartam fölöslegesen elvinni :oops:
Amúgy változó az evése. Néha jól eszik, néha nem. Biztos vagyok benne, hogy a fogzás miatt. Egyszerre jön 4 foga, melyik gyerek nem lenne ilyenkor étvágytalan???
Sztem a tápszer miatt ne aggódj. Már mondták nekünk is, hogy lassan el lehet majd hagyni, de a gyerek úgyis jelezni fogja. Ha már többször nem kell neki, magától utasítja el, lassan el lehet neki hagyni. Főleg, ha nem is ébred miatta éjjel. Nálunk még ébredés van, ha nem itta meg este, éjjel kell odaadnom a maradékot.

A rosszaságra nem tudok mit mondani. Nálunk ennyire azért nem szélsőséges a helyzet. Valószínűleg a közel azonos erőviszonyok miatt, meg hát lányok... Azon kívül, hogy nagyon következetesen viselkedsz, büntetsz, elkülönítesz, ha verekszik, mást nem nagyon tudsz egyelőre tenni. Azt olvastam a Szuperdada könyvében, hogy 2-2.5 éves kor körül lehet elkezdeni a sarokba állítást, mert akkor kezdi megérteni, hogy mi-minek a következménye. Kitartást!!!!

Claire: mizu? Joni hogy van?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a drukkolást, és a rengeteg érdeklődést!
Már tegnap késő du hazajöttünk, csak nem jutottam ide írni, meg kivételesen éjjel sem bagolykodtam, mert ki voltam ütve. A műtét előtti éjjelen először elaludtam velük, aztán felébredtem, pakioltam, mert korán kellett menni, aztán már nem is tudtam, nem is akartam aludni :roll: !No meg amikor felébredt 2-3 között, gyorsan megetettem, mert akkor ehetett utoljára!
Szóval 8ra mentünk, elvileg 9kor műtötték volna, de azért ennyire nem volt precíz a dolog. Vele kezdték, f10 körül kapott bódítót ilyen kúp szerűen benyomták, attól nyugis és mosolygós lett, de igaziból addig is üldögélt az ölemben és nézelődött, igazán jól bírta. Nonóra anyukám vigyázott kint sa folyosón, de ő is nagyon jó kislány volt. Aztán mikor Jonit bevitték, akkor kimentem hozzá, evett, szopizott, aztán elmentek anyukámmal sétálni, bejárták az egész nyóckert :lol: Kiszedték az
orrmanduláját, felszúrták és kipucolták mindkét fülét.!
És tök mázli volt, mert az volt az altatóorvos, aki tavaly az intenzíven ügyeletes volt, amikor Joni bekerült, szóval ő vette fel, így aztán emlékezett is rá, meg teljesen képben volt!
Jonit elég sokára hozták, mert kicsit nehezen állt helyre a légzése, volt egy kis gégefő görcse. Meg elég csúnyán köhögött utána. Szuszogtattak vele hidegpárát.Amikor kezdett az altató hatása múlni, akkor kicsit síros volt, feszítette magát, vergődött, de szerencsére nemsokára megszoptathattam, szopizott, elaludt, és jó nagyot aludt! (Az ápolónő mondta a szopást, nem mondták, h az gondot okozhatna. Lehet, h garatmandinál igen, orrmandulánál nem.)
Szóval du megnézte a dr néni, aztán jöhettünk, ma még nem mehet ki, meg heverésznie kéne, de éppen nyüzsög. Pépes kaja, zinnat szedés a kontrollig, ha fáj, cataflamm.
Majd még jövök, és reagálok is!
köszi mindent: claire
claire
 
 


Claire
óóó drága csillag jó bírta (tátok :)) Mi a kúp neve??? hol lehet venni? :lol: 8)

Abbey
aha lehet el akarja hagyni akkor? Lilka 2 éves koráig nyomatta, aztán a reggeli adagról, majd lassan az estiről is leszokott.

A miniknek, meg Lilinek is megvettük a kari ajcsit, hétvégén soppingoltunk apával kettesben, nem szép dolog, de olyan jó volt kettesben :oops: Olinak akartam overallt, de eccerűen sehol nem volt 92-es...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: sztem próbáld ki, hogy a vacsi mellé adsz neki egy bögre kakaót vagy tejet, és elalvás előtt már semmit. Aztán ha kéri, keverj neki egy fél adagot, ha nem, akkor meg egyszerűen nincs igénye már rá, megérett, hogy leszokjon. Nekünk a másfél éves kort mondta a doki néni, hogy akörül szoktak leszokni. Kicsit olyan dolog ez, mint a szopi elhagyása. Lehet erőltetni, és akkor előbb-utóbb újra rászokik (bár sztem így később nehezebb lesz leszoktatni), vagy egyszerűen rá bízod a döntést. Én rájuk bíztam, nem kértek már a szopiból, annyiban hagytam. Evéssel is így vagyok. Sohasem erőltetem, ha nem kér, nem kér. Ameddig nincs látványos következmény (lefogy, fáradékony lesz, stb), addig úgy gondolom, hogy tudja mi kell neki és mi nem. Nálunk ez láthatóan működik. Ha éhes, rendesen eszik, nem válogat, ha meg nem kér, akkor csak játszik vele, ledobálja, ezért elveszem tőle, ne az rögzüljön, hogy az étellel lehet játszani. Szépen fejlődnek, uh nem aggódom.

Claire: örülök a jó híreknek :)

Mit vettetek karira? Én egy hintalovat szeretnék nekik. Lilu nagyon szeret a templomban hintázni vele, sztem örülnének neki.
Mi tegnap voltunk 2esben a férjemmel vacsizni. Csatlakozom Hozzád, nagyon jó volt kettesben :) Próbáljuk mostanában rendszeresíteni. 7végente egyik nap átvisszük őket anyuékhoz (ha ráérnek), és mi elmegyünk 1-2 órára együtt császkálni. Nem sok idő, de pont annyira elég, hogy kicsit kikapcsoljunk, és együtt legyünk.

Eszembe jutott vm, és gondoltam megkérdezem, hátha benne vagytok. Mindennapos szenvedés kitalálni, hogy mit főzzek. Mit szólnátok hozzá, ha minden hét elején/végén leírnánk, hogy ki-mit tervez arra a hétre, és így ötleteket adnánk egymásnak, hátha mindenkinek kicsit könnyebb. De lehet csak nekem gond ez, akkor tárgytalan a dolog... :oops:

Na, lelövöm magam, úgyis mennem kell ébreszteni, jól bealudtak ma, este meg majd lelőni se lehet őket.
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hintaló tényleg jó, enyémek is szeretik, főként Nonó. Olyan ügyesen száll le-föl, meg hajtja magát. :D enyémeknek már tényleg szinte reménytelen olyat kitalálni , ami nincs. Persze a hintalovunk is lassan nagykorú, mert a nővérem fia kapta második karácsonyára , azaz 17 éve! :lol:

Kaja: részemről mehet, de tőlem sok jóra ne számítsatok, mert sokszor eléggé ad hoc csinálok vmit attól függően, hogy hogy alakul az a nap. nagyjából tudom, mi van a mélyhűtőben, meg konzervben, esetleg maradék hétvégéről, és ebből kb belövöm, h mit főzök :oops: ha elmegy vmivel a délelőtt, akkor vmi egyszerűbbet, sőt, van hogy ha a gyerekenek tudok adni vmi rendeset, akkor csak vacsira főzöm meg a kaját, én elvagyok hideggel is, és este meg a nagyok is örülnek egy meleg levesnek vagy főzinek.

Abbey ! Mióta adsz nekik tejet úgy tényleg tejként? Én még nem adok, azért kérdem. Mondjuk nálunk picit más a felállás, mert szopnak ezerrel. Nem is bánom, Joni mikor beteg volt, szinte csak szopott, aggódtam, h tovább fogy, de nem, egészen összeszedte magát, ma mértem, visszatért a régebbi súlyához. 10,68.

claire
claire
 
 


Kb 2 hónapja adtam először nekik így rendesen tejet, mert későn vettem észre, hogy elfogyott a tápszer, és nem volt nyitva a bolt. Így adtam nekik tejet, és szerették. Nem kapnak amúgy minden nap azt, mert csak igazi házi forralt tejet adok nekik, azt meg a tesóm szokta hozni. De láthatóan nincs vele bajuk, nem fáj a hasuk, hasmenés sincs. Lassan át is szeretnék térni a napi 1 tejre és 1 tápra. A spenótot meg már 1 éves koruk óta tejjel csinálom, tejszínt is rendszeresen kapnak.

Kaja: ad hoc is jó, végül is csak ötlethez kell, nem arra gondoltam, hogy kollektív ugyanazt főzünk :D
Nálunk ma tojásleves, krumpli főzelék és fasírt volt (ez utóbbi nem lett jó, a husi gyanús volt, pedig tegnap vettem, uh nem mertem odaadni nekik)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Kicsit szét vagyok esve, most elolvastalak titeket, majd jövök is írni holnap.
Főzni, nekem arra nincs időm.... :shock: valamit rosszul csinálok!!!
A kicsik köpik is a főztöm, annyira favorit lett a bébiétel...most ezzel nagyon szívok, nem is tudom mit tegyek.

Na majd visszatérek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Lanyok, persze megint le vagyok Toletek maradva, pedig folyton meg akarlak hozzank Titeket hivni (utoljara mult vasarnapra, de persze mire osszeszedtem magam, hogy megirjam, mar keso volt....). Esetleg most szombat delelott jo valakinek...? Irni/olvasni nincs idom; talan szoban behozzuk...?

Amugy azert irok, mert egy rem edes verset talaltam, es meg akartam Veletek osztani. Azt hittem, feltalaltam a spanyol viaszt, mikor a 2009-es topicban is megtalaltam; lehet, tan itt is volt mar...? Mindegy, szerintem nagy elmeny nekunk, ikres mamaknak, igy nem kar a helyert erte:

Bartos Erika: Ikrek

Gyermekáldás szállt a házra,
Ikrek jöttek a világra.
Két kis ember, két ölelés,
Két ringatás, két nevetés.
Egyik ilyen, másik olyan,
Egyik pihen, másik rohan,
Egyik erre, másik arra,
Egyik szőke, másik barna,
Egyik szelíd, másik harcos,
Egyik csendes, másik hangos,
Egyik bátor, másik félénk,
Egyik fáradt, másik élénk,
Egyik békés, másik dühös,
Egyik nyugodt, másik nyűgös,
Egyik vidám, másik mérges,
Egyik szomjas, másik éhes,.
Dupla bútor, dupla ruha,
Dupla kocsi, dupla vita,.
Ikres szülők, ikres apák,
Ikerszülő édesanyák,
Dupla hangtól zeng a házuk,
Dupla áldás szálljon rájuk!

Elvezzetek!

Ha erdekel esetleg szombati talalka, irjatok privit!!!

zsebibabak
zsebibabak
 
 


hali
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=24785

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=24785

az első Emié, a másik Olié. Lilinek egy kisvakondos társast és egy tom&Jerry-s puzzle-t vettünk.
Hintaló az szuper, a mieinknek van ugráló zebra, nagy favorit :lol:

Kaja: hétfő-kedd rakott káposzta volt, tegnap piacoltunk, úgyhogy meghívattam magunkat apjukkal egy gyors ebédre önkiszolgálóba ( tárkonyos raguleves+túrógombi), ma sütőtökös-sajtos csirek lesz krumplipürével, rem elég lesz 2 napig :oops:

Zsebi
köszönöm a meghívást, nekünk a hétvége nem jó! nagyon remélem egyszer összehozzuk!!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsebi! A vers nagyon kedves :D! köszi!
A meghívás is. Sajna csak hétfőn megyünk Jonival kontrollra, tudod kedden műtötték az orrmandiját, így most nem tudunk menni, de feltétlenül hozzuk össze!!!!

Szivvi! Én tavaly a tullinál rendeltem marha jó áron karira Eszter lányomnak iker babákat, iker babakocsiban, nagyon szereti!
Kisvakondos társas, nekünk is van 2 féle is, szeretik .
mosolyogtam, én is tárkonyos ragulevest szoktam ilyenkor enni, és mákosgubát vagy ilyesmit, túrógombi is lehet!

sütőtökös csirek receptet kérhetek? Nálunk a sütőtök nagy favorit, főként leves formájában, de ez is biztos finom!!!

Heti kaja nálunk: hétfőn maradékok, volt még karfiol leves, meg fasít, "piros" krumpli (hagymás-paprikás), fasírt, paradicsom szósz, meg kifőtt metélt tészta, amiből mákos lett, no nem evett mindenki mindent, de beosztottuk.
Mivel délelőtt voltunk Jonival a labor vizsgálatokon, jól is jött a sok maradék.
Kedden ugye kórház, kicsiknek bébiétel, többiek ettek a suliban, én kaptam anyósomtól rizsehúst, de azt tegnap ettük meg, meg bontottam bébikaját a kicsiknek, h pépes legyen, de a rizse husi jobban csúszott :lol: .
Ma, még nem tudom, Eszter lányomat hazahoztuk a suliból, mert hány :roll: .
Rohanok, majd jövök: Claire
claire
 
 


Szivvi: jópofa ez a játék :) múltkor is írtad ezt a wow toys-t, meg is néztem. Nem kicsik ezek a bábuk? Nem tudják lenyelni?

Rakott káposztát savanyúból csinálod? Jól hangzik, jövő hétre én is beiktatok egyet.
Meg ez a sütőtökös csirke is. Engem is érdekel a recept. Én múltkor sütőtökös-kolbászos tésztát csináltam, marha jó lett.
Én ma újítottam. Muszakát csináltam (görög rakott padlizsán). Lányoknak ízlett, én meg még mindig képtelen vagyok megenni a padlizsánt, uh azt kipiszkáltam :oops:
Holnap meg lencseleves lesz barackos gombóccal.

Zsebi: én még nem tudom a 7végét. Elvileg egy bnőm jönne, de még biztosat nem tudok.
A vers jó.

Szilvi: sztem próbálj egész mást főzni, mint amit bébiételbe adsz. Mondjuk egy bolognait vagy sajtos tésztát, húslevest nem nagyon lehet elrontani. Kitartóan próbálkozz.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Óóóó ne nagy dologra gondoljatok :) csirkemell+só+rozmaring, vagy zsálya, rákockázok sütőtököt meg mozzarellát. ennyi, ha van rá igény, almát is dobhattok rá! Rkott kápi savanyúból, igen!

Figurák nem kicsik, nem tudják lenyelni!

Claire Joni hogy van?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szasztok! Halihó, van itt valaki? :-)
Mi van megfogadtátok, hogy nem jöttök ide 18-án????

Na én jöttem, mert a férjem dolgozik kicsit éjjel, a bébik már alszanak, Boti meg Anyáméknál hétvégére, szóval egyedül vagyok. Lazítok, rám is fér.
Most volt a csúcs oviba töltött idő, két hét egyfolytában, de mára már köhögött. A létező összes gyógycuccot bepakoltam Anyuéknak, remélem nem lesz gond, kicsit azért stresszelek a köhögés miatt, de azért is engedtem el, mert nem élhetek állandó rettegésben emiatt.

Abbey,
hidd el kitartó vagyok, de nem hajlandóak, fogják és elfordítják a fejüket. Persze ha hozzánk kell jönni kuncsorogni, akkor minden lecsúszik. Szonja még hagyján, mert ő szépen nyammogja a darabosat, de Levente hihetetlen, mit képes csinálni. Szóval megeszik, ha adok valami mást nekik, csak nem ebédre...Tehát beültetem őket és akkor együnk, na úgy nem. Meg azt sem tudom mennyit kell egyenek, hogy jóllakjanak, a babakaja 220 gramm, azt belapátolják és tudom jól laktak. A bolognai jó ötlet, meg a sajtos is, megpróbálom...de akkor is el vagyok keseredve, Botival ilyen huzavona nem volt.

Szivvi,
jópofák a játékok, miért pont ilyen játékokat választottatok a piciknek? Annyira fejlesztős vagy miért?

Claire,
hogy van Jonibébi?

Zsebi,
én nem ismertem a verset, szóval köszönöm, hogy felírtad.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Én voltam, írtam, de nincs itt :shock: !

Köszi, Joni jól van, közben Eszter benyalta a hányós kórságot, ma már ő is javul.

Claire
claire
 
 


Holnap írok, most muszáj aludnom
claire
 
 


Én is voltam, de nem volt senki.

Ez a jóllakott-e kérdés nagyon jó. Tulképp fogalmam sincsen, hogy mennyitől laknak jól. Addig kapják, amíg aránylag normálisan esznek, ha elkezdik dobálni, kiborogatni a tányérból, akkor nem kapnak többet. Asszem ezt a Spock könyvben olvastam, amikor nagyon odavoltam, hogy nem esznek. Abban volt, ez, hogy amikor elkezd játszani a gyerek az étellel, el kell venni, mert jóllakott. Nálunk működni látszik, láthatóan nem éheznek, jól fejlődnek, uh nem stresszelek már rajta. Mondjuk, ha abból indulok ki, hogy én sem eszem minden nap ugyanannyit, nyilván nekik is változó az étvágyuk.

Nem értem ezt az evést nálatok Szilvi. 2 étkezés közt mennek kuncsorogni, és akkor minden lecsúszik, ha meg hami idő van, akkor nem kérnek?
Hogy vannak nálatok az evésidők?

Jól elromlott nálunk az idő :( Hideg, köd... pedig itt még szmog sincsen, megszűri az erdő.

Eszti percek óta a zokniját próbálja felhúzni, nagyon cuki.

A karámjukat meg porig rombolták... Tegnap reggel beraktam őket, 3 perc múlva meg kirontottak, darabokra törve a járókát. Egyelőre szigetelőszalaggal összeraktam, még tart. Remélem a hétvégén a férjem megcsinálja.
Délután shoppingolni szeretnék menni. Overál kéne a lányoknak. Egyet láttam a C&A-ban, nem is drága, micimacis. De nem akarok ugyanolyat, uh keresni kéne egy másikat. Lehet megnézzük a tescoban, múltkor tök jó cuccok voltak, amikor Szivvi mondta.
Meg arra gondoltam veszek nekik babát. Korai még?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok!
Mára Eszter helyre jött, most Ádám dőlt ki, ő nem hány, de levert, egész nap szunyókált. Remélem kialussza!!!

Baba: egyáltalán nem korai, enyémek rengeteget babáznak, van sajátjuk is, meg a nagyobbaktól is zsákmányoltak már, nagyon szeretik, főként Nonó. De Joni is leül ringatni :D , mondja neki, h "tete"=tente. Persze néha csak kidobálják őket. Ja, és játék babakocsit tologatni, meg abból a babát ki-be venni is szeretik.
És Nonó tök cukin suttogja :"ba-ba" :).

Ha a konyhában vagyok nálunk is kuncsorognak 1-1 falatot, vagy ha vki más eszik, főként Joni. de ettől még van étvágyuk. Egyébként valóban elég változó, de engem sem izgat, egyelőre mindenfélét megesznek, amit adunk nekik, szépen fejlődnek, nem izgatom magam. És rendesek, mert a bébikaja konzervet is elfogadják, bár az itthon főzött kajcsit jobban szeretik :D
Ma anyámnál paprikás csirkét ettek, nahyon tetszett nekik, de nekünk is :D

Zokni: nálunk inkább leszedni szokták :(de ha cipőről van szó, emelik a lábukat, h oda kell felvenni :D .

Overál: már aggódtam, h nem lesz, de aztán a sógornőm kisegített, előtúrtunk, így van mindkettőnek. Ti vesztek nekik idén hótaposót? sztetek bele fognak mászni a hóba?

Abbey: karám :(. Pedig igazán jó kis hely.

Szép vasárnapot!
claire
 
 


sziasztok

Szilvi
nem fejlesztős, semmi extra, de amikor felfedeztük egy játékkiállításon, Lilit nem lehetett elrángatni a wow standtól!! 2. szülinapjára megkapta a mentőt, karira meg egy lakóautót, órákig elvolt vele! és most a picik is, lehet tologatni, van hangja, vannak figurák, állatok, nyílnak az ajtók stb, stb és tényleg strapabírók, még nem tört el semmi rajtuk, pedig aktívan használva vannak 8)
Kaja ügyben arra gondoltam, hogy mi lenne, ha te kifőznél tésztát és egy üveges pl sütőtökkel összekevered, azt meg is tudják fogni, nyammoghatnak rajta!
Boti rem nem dőlt ki!!!

Abbey
a baba sem korai, sőt a babakocsi sem! Lilka bedobálta tegnap az összes babáját a járókába, a minik most azzal játszanak! (Oli főleg a szemüket nyomkodja..)

Anyukámtól kapott Oli egy szuper overállt, magyar gyártmány, de marha jól néz ki és vastag, dupla cipzáros.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: mi lett Oli esti tápjával? Leszokott vagy kéri még?

Tegnap láttam a tescoban 2990Ft-ért babát lapra csukható babakocsival :D Férjem és apósom lebeszélt, hogy korai még, de sztem elmegyek a héten megveszem nélkülük.

Nem találtam nekik overált, uh végül vettem nekik 1-1 kantáros sínadrágot. Van hozzá szupi dzsekijük (kivehető béléses -a bélés kardigánként is funkcionál- vastag télikabát), így legalább az se megy a süllyesztőbe.

Olyan jó kiscsizmát vettünk mindkettőjüknek. Egyiket a humanicban, másikat a deichmannban. Sztem elég meleg lesz nekik egész télen.

Karira mindenkinek ezt a wow toysos játékot mondok. :) Remélem kapnak vktől. Nem szeretem, amikor kapunk egy csomó fölösleges marhaságot. Idén amúgy sem akarok nagy ajándékozósdit. Férjemmel azt beszéltük, hogy veszünk egy digitális kamerát magunknak, és akkor egymásnak semmit. azon vacillálunk most, hogy HD-set vagy ne HD-set vagyünk :?: Van vk-nek vm tapasztalata?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok!
Tegnap ruha kirakodó vásáron voltunk...a saját nappalinkban :lol:
Előpakoltam az összes téli dzskit sapkát, gatyát, overállt, kesztyűt, sálat, próbáltuk beosztani, melyikre melyik jó 8) plussz melyiket adjuk kölcsön. Közben a sógornőmék is ezt csinálták, ment a csere-bere, de kb sikerült felruházniaz összes kölyköt. (az 2 lakásban 11! plussz néhány ismerősnek, unokatesónak is jut :lol: ) El tudjátok képzelni azt a felfordulást???

És még a cipő-csizma nem volt műsoron!

wow-ot megnézem én is!

Most elvágtatok kontrollra Jonival. Közuben 2 gyerekem itthon hagyom, szépen tovább ment a hányós cucc :roll:

Majd jövök: Claire
claire
 
 


nem írtam, a a mai menü a tegnapi: karfiol leves, juhtúrós sztrapacska, cheescake brownie 8)

Abbey
esti táp megy, most csak 210-et kap, azt megissza.
képzeljétek el, Emit kirázta a hideg a csokitól :shock: nem a mi vérünk 8) Oli is csak egy 2mmx3mm-es darabot gyűrt le....

Abbey
én is kamerát szerettem volna, erre apa hazaállított egy bazi tv-vel kari ajcsi gyanánt....a hd-hez nem tok okosat....de sztem ha a tv-tek az, akkor érdemes.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


A tvnk egy 10 éves, "elsőgenerációs" plazma TV. bazi sokat fogyaszt, nagy, nehéz, és nem túl jó a képe, de sajnálom a pénzt új TV-re, végtére is amíg megy, jó, úgyse használjuk sokat. Viszont, ha majd egyszer veszünk, akkor az már HD-s lesz, lévén szinte csak olyat lehet már kapni. Viszont a HD-s kamera "csak" 20-szoros optikai zoomot tud, míg a nem HDs akár 70-szereset is... a sima kb 10-15e-rel olcsóbb is. Bár nem ezen akarok akkor spórolni, végül is hosszú távra vennénk.

Csoki: lányok sem eszik. Én sem szeretem, uh nem is bánom.

Kaja: nálunk tökfőzelék hallal, nekem meg halcurry rizzsel.
Kedd

Hagymaleves

Sült csirke, krumplipüré

Szerda

Sütőtökös tészta

Csütörtök
Húsleves

Rakott káposzta

Péntek

Rakott káposzta

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


cheescak brownie????

én mandulás-citromos muffint csináltam, de nem lett jó :(
abbey
 
 


Tegnap gyors kaja volt: halrudacskák, ill. panírozott tőkehal filé
yÍíÍíááűáűÁÁáőúá EZT A KICSIK ÍRTÁK BELE, MEG ATTÓL NAGYOK A BETŰK
szóval volt hozzá krumplipüré, meg sali, meg párolt zöldség. Utána süti, azt kaptuk.
Ma a betegeim itthon maradtak, kaptak husilevest meg krumplit.
Van itthon gombám, meg kéne csinálni, tojással nagyon szretjük, de ennyi gyomor nyavalyásnak...:roll: így heti terv sincs, majd ahogy alakulunk.

wow-ot megnéztem, rájöttem, h ismerem, nem nekünk volt, hanem az utesóknak, tényleg tartós. Nem nagyon tudok a kicsiknek mit venni, mert dugig vagyunk játékkal, de talán vmi vízi játék, abból már nem sok működőképes van.

Milyen a sütőtökös tészta?

Jonival voltunk kontrollon, OK a gyerek, zinnat leállhat, december közepén kontroll, víz már érheti a fülét, de merülni még nem merülhet. No, jó lenne, ha ez megoldaná a dolgot!

Asztalos mondott ma árajánlatot :shock: .. mindgy, meglesz, végül is nem 2 napra szól, de húzós. Még jó, h lemondtuk a sítábort, bár attól azért szomorú is vagyok!
claire
 
 


Oh, lemondtátok a síelést :( Sztem mi sem megyünk még idén. Se pénz, se kapacitás nincs rá. Azért titkon reménykedem, hogy legalább egyedül eljutok egy 7végére :oops: apa marad a lányokkal...

Sütőtökös tészta:

hozzávalók 4 főre

1 közepes fej vöröshagyma
kb. 4-6 gerezd fokhagyma
15-20 dkg sütőtök
10 dkg csípős, füstölt kolbász
0,5 l főzőtejszín
1,5 ek reszelt parmezán sajt (de trappista is jó)
chilipaprika
petrezselyem

bors
olívaolaj

elkészítés

- A hagymát összeaprítjuk, a sütőtököt 1 cm-es kockákra vágjuk, majd olívaolajon elkezdjük őket együtt párolni.
- Ha félig már megpuhult a sütőtök (kb. 10 perc), hozzáadjuk a fölkarikázott kolbászt. Borsozzuk, teszünk hozzá egy kevés sót. (Vigyázz, mert a kolbász és a parmezán sajt is elég sós, inkább a végén legyél bátrabb a sóval!) Addig főzzük, amíg a kolbász a zsírját jól kiengedi.
- Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és amikor már érezzük a fokhagyma illatát, akkor öntjük föl a főzőtejszínnel.
- Hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet. Mikor rotyog az egész, hozzáadjuk a parmezán sajtot, ettől fog besűrűsödni. Ha gyerekenek is készítjük, akkor itt az ő adagjukat leszedjük, és az övéké kész is! :)
- Ha a sajt besűrítette a mártást, jöhet hozzá a chilipaprika. (Rátok bízom ki mennyit, nagyon pikáns lesz tőle.) Ha szükségesnek érezzük, jöhet még egy kis só.
- Rottyantunk rajta egyet, és hozzákeverjük a kifőzött penne tésztát. A tetejét parmezánnal, de akár trappistával is megszórhatjuk.

Joni: szupi :)

Mi épp most kaptunk egy nagyon jópofa vizes játékot. A regioban vették, egy kanna, aminek az oldalát tekerni kell és akkor fröcsköli a vizet.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Szivvi,
sajnos itthon van Boti, mert beteg, de szerencsére vagy a Béres cseppnek köszönhetően, de enyhébb a lefolyása, már csak köhög, de a doki néni csütörtökön engedte oviba. Nem mondom, hogy könnyű, de mintha kicsit mindig könnyebb lenne vele itthon, lehet picit szelídül.
Mondjuk az oviba nem ezt mondta az óvónéni pénteken, mert panaszkodott, hogy fegyelmezetlen, rossz a Boti, meg most kell megfogni anyuka a gyereket, mert később csak rosszabb lesz. Ezt utálom, hogy ezt mondják, mert én ezen küzdök itthon non-stop, ő meg úgy mondja, mintha itthon mindent lehetne...miért nem fegyelmezi ő bent az oviban én mit tudok tenni, hogy bent rossz????
Egyre érik bennem az ovi váltás gondolata, nem tudom azt lehet-e....

Abbey,
nálunk tegnap almaleves volt és rakott zöldbabot csináltam, bepusztították a fiúk, mármint a férjem és Boti. A piciknek is adtam, de csak nyammogtak, de picit megettek, persze ez nem ebéd még.
Próbálom kóstoltatni ezeket az ételeket. Majd rákapnak...
Utálják az etetőszéket is, nem tudom, de nekünk mély ez az ülés. HA hátradőlnek, akkor pont a nyakukhoz esik a váz és olyan nyomin ülnek és belecsúsznak néha. Lusták egyenesen ülni, ez viszont nem jó így nekik. Úgy néz ki, hogy nekünk is az új házban ikea-s lesz, egy van Botitól, egyet meg veszünk hozzá, ott hely is lesz ehhez. Nagyon szívok most ezzel. Botinál nem volt ilyen. :-(
A mai ebéd szintén almaleves még, fasírt rizzsel, meg délután csinálok holnapra csirke brassóit.
A fasírtot is megpróbálom majd a kicsiknek, hátha elnyammogják.

Claire,
örülök, hogy Joni jól van, remélhetőleg minden rendben lesz. A barátnőm kisfia tavaly egész évet végig göthölte a bölcsiben, most kivették a manduláját augusztusban és azóta nem volt beteg egyáltalán, most sem, pedig most aztán vírus van rendesen.

Botival tegnap elmentem orvoshoz és annyian voltunk a váróban, hogy nem fértünk el. Mondjuk azt sem igazán értem, hogy miért kell egy gyerkőccel 3 felnőttnek jönnie és mindenkinek betömörülnie...de lehet velem van baj. :-) Túl hisztis vagyok. :-)


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: nálunk most kezd az evés normalizálódni, elkezdtem együtt enni velük. Ez nagyon tetszik nekik, így ők is sokkal szívesebben esznek. Reggelire csinálok magamnak egy szendvicset, és egyből kérnek ők is, szépen falatonként harapják, pedig eddig alig ettek, mikor felkockáztam nekik. délben a levest még én adom (amibe most a levesgyöngy a sláger), a főételt meg ehetik maguk. Eszti szépen eszik kanállal, el is utasítja, ha adni próbálok. Lilu inkább kézzel, uh neki még besegítek. Uh jóval lassabban végzünk, de legalább rendesen esznek.
A rizs nálunk eleinte favorit volt, könnyű lenyelni, de nyammogni is lehet rajta. A fasírt is bejött nekik.

Hogy csinálod az almalevest?

Mikor költöztök?

Fegyelmezés: hát ez nehéz kérdés. Azt nem mondta az óvónéni, hogy mit takar a rosszaság, és ő ilyenkor mit tesz? Rászól vagy csak konstatálja, hogy rossz, majd közli, hogy anyuka nevelje meg???
Ha messzebb költöztök, akkor ott más lesz az ovi, talán érdemes bemenni, megnézni, utánakérdezni, hogy esetleg átírathatod-e mondjuk oda.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


hali
Szilvi
jajj de sajnálom :( ovi nálunk is hol jobb, hol rosszabb...hétfő reggel közölték, hogy ja ma fényképezkedés lesz...szerencsére Lili szoknyás korszakba van, de nem ezt a szettet szerettem volna látni a fotókon....
náluk amúgy sarokban állás van, vagy Lil csomó ideig nem játszhatott a babakonyhával, mert soha nem pakolt el maga után...nem is tudom már játszhat-e?
jövök később, nagy a nyüzsi...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Óvoda: érdemes az óvónénikkel beszélgetni és kooperálni. Többnyire jó szándékúak és szeretik a gyerekeket. Nem mindig szuperek, azt nem mondom, de egy más helyzetben ismerik a gyereket és sok esetben a tapasztalatuk is nagy, ezért érdemes megfontolni amit a gyerekről mondanak, még akkor is, ha nem esik jól, vagy nincs is feltétlenül igazuk.

Viszont ha azt tapasztalod, h a gyerek frusztrált, vagy olyasmi történik rendszeresen, ami szerinted alapvető és megengedhetetlen, mondjuk verik, terrorizálják, TV előtt ültetik, nem tudom, vmi, amin nem lehet túllépni, és nem tudsz változást elérni ebben, akkor nem kell félni ovit váltani, főként, ha van rá mód.

Ha egy csoportban olyasmi történik, aqmit nem tudsz az óvónőkkel tisztázni, de esetleg kompetens benne az óvodavezető, keresd meg, és beszélj vele.

Lehet, h túl hosszan mondtam, a lényeg az, h nem kell mindent lenyelni sőt, de szerintem az óvónők többségét lehet partnerként kezelni.

Sokan vannak az ovis csoportban?
Vannak barátai? Milyen kedvvekl szokott megjönni? Szerinted milyen az összhang a két óvónéni között?

Claire
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?