Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok.

Nem tűntem el, csak nincs netünk igazán.
Invitelünk volt, lejárt az egy év hűségidő és egyszerűen se szó se beszéd kikapcsolták. Szuper nem?
Így meg már nem Invitlt szeretnénk, hanem Hipernetet, de nem leet kapni a MEGHIRDETETT wifi hotspot-ot sehol sem...így várás van.

Ezenkívül úgy néz ki, vége az albérletezésnek, mert vettünk egy ikerházat...persze majd a mienk is lesz, ha azt a 20-25 év hitelt letörlesztjük... :lol:
Szóval örülök, hogy lyuk van a se..emen. Megint majd egy költözés!!! de most már végleg...remélem legalábbis, hogy hosszú időre.

Abbey,
nálunk a formás játékok nagyon bejönnek most, formabedobó mindenféle, minden mennyiségben mehet szerintem...

Zsebi,
minden elismerésem a hányós-fosós miatt...nagyon durva, remélem, hogy most nem kezdődött megint...

rínak, most szaladok....:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: gratula a házhoz, nagyon szuper! Merre fele vettetek?
Ezek a szolgáltatók nagyon durvák. Egyik pofátlanabb, mint a másik. Nekünk most T-home van, ez aránylag jó, és nem is olyan drága.
Volt már digi tv (sokszor nem volt adás), upc (na, ezzel folyton gond volt), más meg nincs itt.

Nekem kiújult a reumám, fáj a kezem, lábam :( Éjjel úgy kell aludnom, hogy nehogy ökölben legyen, mert akkor másnap nem tudom kinyitni :? Tavaly nem jött ki, reméltem idén se fog. Annyit jártam reumára, senki nem tudja mi bajom.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver! hú ház! Ez igen!
Szolgáltatók :twisted: .

Abbey!Reuma?? :shock: nem vagy te ahhoz túl fiatal?

Én ma egy portfolión szenvedtem, a munkahelyemen isten tudja hányadik verzióban kérik be a személyi adatainkat, kompetenciáinkat, publikációinkat, stb. Nem hiszem el, h a mai viszonyok közt nem lehet egy normális adatbázist csinálni, amit csak frissíteni kell, nem mindig előlről kezdeni :evil:....mindegy , nem bosszantom magam, leadtam, csak amikor elkészült és el akartam küldeni, még el is tüntettem úgy a gépben, h azt hittem kezdhetem előlről :roll:. Közben fájt a fejem is, szerintem az előző esti huza-vona sem tett jót, meg a naggyal próbáltunk felvételi feladatokat nézni, hát tragikus. Végül kijutottam egy ici-picit futni, mondjuk 20 percet, na, az használt a fejemnek.

Közben agyalok is pár dolgon, szóval szó szerint fejfájást okoz nekem 1-2 dolog.

Na, visszaaludtak, megyek. Utolsó tanítási nap, aztán őszi szünet :D

Claire
claire
 
 

 
 

Oh, már bazi régóta reumás vagyok :( Ami nagyon érdekes, hogy 2 év maradt ki, a terhesség és a szoptatás. Felmerült bennem, hogy esetleg hormonális lehet a dolog? Ezt lehet érdemes lenne megkonzultálni egy orvossal. Amúgy elég súlyos néha :( Nem bírok felkelni az ágyból sem. Most épp a jobb kézközép izületem, térdem, jobb csípőm van belobbanva. Nem tom mi lesz, majd télen... január, február a legrosszabb.

Claire: éjjel eszembe jutott egy kérdés :) Te most hogy szoptatod a piciket? Amikor kérnek, odamennek, vagy van vm rendje a dolognak?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Köszi szépen mindenkinek, de még nagyon kemény lesz, mire teljesen kész lesz, burkolás, szaniterek, festések, konyabútor. Azon kívül, hogy sok vele a macer, persze örömteli, de fárasztó három poronty mellett...a pénzről nem is beszélek, 0-ra sikerül magunkat leírni a hitellel, meg mindennel, de szerintem a kezdeti nehézség megéri, hogy végre a mienk legyen és aztán hónapról-hónapra lehet valami apróságot venni.

Abbey,
nagyon durva ez a reuma, nekem is anyutól, meg nagyimtól ismerős, nem is hallottam ilyet, hogy ilyen fiatalon is előjöhet.
Nagyon kegyetlen szar lehet...én csak a sport sérüléseimet érzem időváltozáskor, de az semmi ehhez képest, csak kitartást tudok kívánni neked.

Claire,
mi lett a hányós-fosósoddal??? Nem lett gond?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi! még nem tudom, Ábel jobban van, többiekbe nyomom a natúr aloegélt, h pucolódjanak, és reménykedek....

Lakás: mi 2009 nyarán csináltunk egy átépítést, no, még amit akkor elhatároztunk, az még nincs mind kész :roll:pénz, idő, energia, mikor mi. Most is húzós, mert végre túl kéne esni a nappali bútoron, viszont szeretnénk elmenni sítáborba....
És előbb megcsináljátok, aztán költöztök, vagy bent lakva kell elviselni a macerát?

Abbey! Lehet, h terhesen, szoptatósan a szervezeted jobban fel volt készülve, de lehet, h szteroid kérdés, mert ugye a nemi hormonok alapja szterán váz, és szteroidokkall szokták a gyulladásokat kezelni! Hm? Lehet, h a magasabb hormonszint magasabb szteroid szintet is jelent, és ez elég volt ahhoz, h ne lobbanjon be! De lehet, h ez hülyeség.
Szerintem érdemes orvost megkérdezni. Nem jasvasoltak ellene semmit? (gyógynövény, homeo, bioptron lámpa, mittudoménmicsoda??? )

Szopi: nem vagyok én ilyen kis rendes:lol:. DÉlelőtt, amikor elfáradnak, akkor ha itthon vagyunk jönnek, szopiznak, többnyire el is alszanak, hátránya, h nem tudom kirakni őket, mert arra már felébrednek. Ha úgy alakul, délutáni alvás előtt is szopiznak. Ha zenén vagyunk de, vagy gyógytornán, ott jól elfáradnak, esznek utána vmit, és szopiznak. És éjjel, amikor nem tudnak visszaaludni :oops: . ciki, tudom, nagyok már, de nem alusszák át az éjszakát, nekem meg nincs idegem felváltva ringatgatni a két gyereket, eljátszották ezt az előzők is, aztán leszoktak, remélem ők is lefognak, de még nem sürgetem. A nagyobb ikrekt 26 hósan :oops: szó szerint lebeszéltem az esti szopiról, akkor már csak az volt, és így hagyták abba. (Helyette ének, mese, az addig is volt, és közéjük fekvés lett egy ideig :lol: ).
Múltkor reggeli után elvoltak egy darabig, aztán indultunk volna, de Nonó már fáradt volt, odatérdelt a szivacs mellé, kis ujjával bökötte a szopis párnát, nézett könyörgőn, és mondogatzta, h "ott, ott"! Lehet ennek ellenállni???? :)

Tényleg, mondtam, h Jonit elengedték Dévényről? :D

Más: most a medencéjükben játszanak: kis medence, fejük felett egy gomba. Behoztam az erkélyről, letöröltem, h leeengedem, elrakom, erre úgy rácuppantak, tök szívesen belemásznak, fekszenek benne, most is ott röhögcsélnek. Persze nincs benne víz. Pont egy gyerekmedence kellett a nappalinkba :lol: . de legalább nem érzem úgy, h feleslegesen vettem meg!

Mai napom: reggel Dávid 0.ra ment, kicsit elaludtunk, így itthon hagyta a beadandó magyar feladatát, szóval amikor a kicsik délelőtt aludtak, akkor futottam egyet, a suli felé, bevittem neki
:roll: . Előtte persze reggeli műsor, utána meg Ábellel felvételi feladatokat próbáltunk megoldani. Futás után egy kis zuhi, hajmosás, aztán Nonó kimosdatása (sikerült derékig neki.....). Utána ebéd főzés, kaja, közben persze leállt a mosógép. aztán mosogatógép ki-be, + kézi mosogatás, most megy a második adag ruha, meg a mosogatógép, a nagy lement a zenesuliba, a kisebb majd jön haza, a középsőkért megyek, viszem őket, meg a 2 unokatesót sporttáncra, közben elrohanok az Auchanba, mert az van közel, aztán haza,teregetés, vacsi, stb, esti műsor. Éljenek az itthon unatkozó, lábukat lógató anyukák :lol:

Megyek, mert ha egy ideig nem figyelek eléggé, akkor rosszalkodnak: claire
claire
 
 


Szivvi,
nem feleljtettem el a képeket a törpékről, csak nem tudom momentán kicsinyíteni, mert bazi nagyok. Le kell hozzá töltenem valami jó progit, de ezzel a nettel, most nem fog menni.

Abbey,
elfelejtettem írni, hogy nagyon cukik pancsolós képen a csajok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire: igazad lehet ezzel a szteroid dologgal. Ez nekem nem is jutott eszembe. Mindenképp megkonzultálom egy orvossal, mielőtt jön a rosszabb idő és a teljes K.O.
Voltam több reumatológusnál is, mindegyik ráfogta a pajzsmirigybetegségemre, amire a pajzsmirigyes doki meg közölte, hogy baromság, attól nem lehet. Na most igazodj ki. Kaptam bika erős fájdalom csillapítót (seractil), hogy azt szedjem, ha nagyon rossz, és elbocsátottak.

Igen, mondtad Jonit, nagyon szuper hír, ügyes kis srác :)

Jajjj, de cuki lehetett Nonó, ennek tényleg nem lehet ellenállni. Amúgy pont erre voltam kíváncsi, hogy vajon jelzik-e, ha szopizni akarnak. Édes lehet, ahogy mennek bújni :) Kicsit hiányzik nekem is a szopizás.

Voltam ma este vacsizni. Jó volt kiszabadulni. A barátnőm vitt el szülinapi vacsira. Férjem maradt manókat fektetni. Jó lenne rendszeresíteni a kimozdulást. Egyszerűen most érzem azt, hogy nem bírom tovább. Annyira furdal a lelkiismeret :( Nem tudom ti hogy vagytok vele (Claire, amit Te csinálsz, az meg lenyűgöző), de olyan rossz anyának érzem magam, hogy ilyen gondolataim, érzéseim vannak, pedig imádom a lányokat.

Szivvi: pár mb-os progi, és tökéletes kicsinyítéshez: irfan view. Én már évek óta ezt használom:
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/irfanview-v4-23--magyar--OW12.htm

Jó éjt!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ezt a progit én is megnézem :wink:
No, a lenyűgözőtől messze van, az akkor lenne, ha mosolyogva menne, és nem akadnék ki, meg ordítanék időnként. Ma meg ráadásul hazafele nem tudom mi történt a kocsival, de füstölt a motor, azt hiszem a kuplung ragadt le. Úgfyis el kell vinni téli karbantartásra, jó lenne, ha nem lenne komoly baja, jaj, nincs rá egy vagyonunk! közben azért lebonyolítottam a kis délutáni dolgaimat.

Na, el kéne mennem aludni, csak nézek egy filmet a tvben.

Vacsi :) klassz, igen, néha ki kell mozdulni.

Ne legyen lelkifurdid, nem vagy rossz anya, attól, néha megszöknél tőlük. és egyébként is, egész nap egyedül vagy!
A gyerekeknek is fontos, h te jól érezd magad a bőrödben, és ha ehhez az kell, h dolgozz, akkor az kell. A fontos, h amikor velük vagy, az minőségi legyen!
Na, nem bölcselkedem, megyek.

Claire
claire
 
 


Claire: Mit találtál a TV-ben? Én csak kapcsolgattam.

Esztire megint rátört az éjjeli műsor. Nem értem én ezt... Felébred 11-fél12 körül, és nem hajlandó visszaaludni. Találkoztatok már ilyennel? Végül fél2kor tudtam lefeküdni. Uh jó kialvatlan voltam reggel. Ráadásul kupi volt a konyhában, férjem meg felment fürdeni meg öltözködni, és nem kapkodta el a dolgot, mikor mondtam, h siessen, mert menni kéne vásárolni, ebédet kéne főzni, stb... Jól felidegesítettem magam ezen, majd az uccsó csepp a pohárba: a jól megírt bevásárló listámat ráragasztottam a kocsi ajtóra, amíg Lilut bekötöttem az ülésbe, és jól ott hagytam. Félúton a férjem kérdezi mi az a zöld, én meg nem értettem miről beszél, majd közölte, na mindegy, már elrepült. Na akkor esett le, h ez a lista, én totál kiakadok, férjem meg fennhangon röhög. Elszakad a cérna, visszakézből felpofozom :oops: erre persze jól besértődött (meg is értem), uh egész nap próbáltam kiengesztelni.
Amúgy tökre tükrözte ez a reggel a mostani lelki állapotom. Nagyon unom már, hogy mindent egyedül csinálok, és baromi stresszes is vagyok miatta. Szégyellem is magam, de bevallom eltűnt utána minden feszültség. Lehet kéne egy boxzsák :D

Na, lelövöm magam...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Na, már elkezdtem tegnap válaszolni, csak aztán másra kellett a gép, ma meg kicsit el voltunk havazva.
egyébként vmi "nők" c film volt, de elaludtam rajta :oops: , mint általában bármin, bármikor, bárhol, ha békén hagynak :lol: !

Alvás: igen, nálunk is bedobják, h este hullák, szopiznak, esetleg szundítanak kicsit, és aztán mint akiket felhúztak....utána kifáradnak, nyüglődnek, de még akkor sem alszanak el...na, ilyenkor kezdek ideg lenni.

Ma végre átköltöztettük Ábelt a padláskára, még nincs teljesen kész, de lakható. Kell még egy függöny, meg le kell hozni még pár cuccot onnan, h tökéletes zug legyen, ja, meg kicsit megszerelni az ajtót, de ez már többször nem sikerült, és így szorul :(. Közben a Kicsik szobája is alakul, tulképpen csak azért nem alszunk még bent, mert hiányzik egy falvédő, és nagyon hideg az a fal, de lehet, h holnap mégis megpróbáljuk. Férjem felszerelt ma ott bent 2 polcot is, az egyiket helyből letörtem :oops:, így visszaraktuk, legalább stabilabb. Elkészültünk egy kazettatartó fallal, az is felkerült a nappaliban, meg még néhány apróság, kéztörlő tartó fogas a fürdőkben, stb. Tegnap persze szétszedtük a kiszsobát, azt még el kis kellett pakolni, szerencsére apósom segített a fáskamrába bepakolni a most épp nem szükséges ágydarabokat.
Szóval na, elvoltunk, nincs kész, de haladtunk.
Persze pakolhatrom át az egész gyerekszobát, de azt majd fokozatosan, csak néhány dologról nincs még fogalmam, h hova :roll: . Na, nem traktállak a részletekkel...

Ti mit csináltok a hoszzú hétvégén? Mi holnap unokahúgomékkal találkkozunk, mert most vannak itthon, külföldön dolgoznak, meg óbudai temető. Zsolt még szerdát kivette, lehet, h akkorra beteszünk vmi kirándulást, városnézést, vmit!

Itt röhögcsélnek, ahelyett, h aludnának, pedig még ott áll a kiszedett ruhájuk, ki kéne teregetnem.

Claire
claire
 
 


Én eléggé ki vagyok. Eszti minden éjjel felkel fél12kor, és nem hajlandó aludni, általában 2-fél3 körülig hisztizik, sikoltozik. Tegnap már meguntam, és nem mentem át. Nagyon nehéz volt. Folyton fel-fel bömbizett, 20 perc csend, aztán újra. Végül azt sem tudom mikor aludt el, de reggel vidáman ébredt. Ebből gondolom, hogy olyan nagy baja biztos nincs. Abban bízom, hogy ma már kevesebbet sír, aztán csak leszokik róla.

7vége: semmi különös nem volt, sétáltunk, temetőztünk (Farkasrét, Budafok, Erzsébet). Szép idő volt az elmúlt két nap, sokat voltunk kint.

Épp a Benjamin Button megy az m1-en, nagyon jó. Tegnap meg az Ősz New Yorkban volt, egyik kedvenc filmem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok

Olinak hajnalban kruppos rohama volt :( szerencsére csak enyhe, így nem kellett bemenni a kórházba...kapott kúpot, a roham elmúlt, kapott ab-t, de szegény úgy köhög..iszonyú.
a hosszúhétvégén mentünk volna wellnessbe, Lili áthúzta a terveinket..belázasodott, torokgyula..itthon ültnünk egész végig..estére meg Oli lett lázas, hajnalra meg a roham..kivagyok :( gondolom jövő héten Emi következik :?

amúgy is car napjaim voltak, most meg ez is, a franc egye meg...
Abbey neked akartam írni, hogy az enyémek duploznak, van sokféle állat, azokat pakolgatják. van lego primo abból tornyokat építenek (főleg Emi, Oli rombol..) vannak a wow toys-os játékok, na abból az autókat totlogatják, pakolgatják a figurákat, tényleg szuper játék, Lili is imádta.
bocs de röhögtem, hogy megverted az urad :lol: már szent a béka?

ennyi elég, a kis notebookról írok, Oli kinyírta a nagy gép billentyűzetét..ez meg olyan mini...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: sajnálom, hogy Ti is betegek vagytok. Jobbulást Nektek!!! Mi most gyógyultunk végre meg (kop-kop-kop). Add Eminek a C-vitamint, hátha csak enyhébben jön ki rajta, vagy megússza. enyimek a 100mg-os tablettát kapják, szépen berakják a szájukba és vagy elszopogatják, vagy vízzel lenyelik.

Duplónk van, csak még a nagynénéméknél, lehet 7végén elmegyek érte, csak Újpalotán laknak, ami qva messze van tőlünk...

Igen, sikerült kibékítenem :) Amúgy így utólag mi is röhögünk a dolgon. De annyira felbőszített, és rajta vezettem le a feszkót. De ahogy elcsattant a pofon, úgy megbántam és elszégyelltem magam. :oops:

Szilvi: ti hogy vagytok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Ez a felpofozós csak most jutott el a tudatomig :oops: , h Szivvi reagált rá. Elég gáz. A "mindent én csinálok" érzést értem, a kiakadást is, örülök, h kibékültetek. Én főként induláskor szoktam úgy érezni, h csak nekem fontos, h elmenjünk, rohangálok, h minden meglegyen, közben mindenki ráér vmit vacakolni. A nagyobbakkal sokat zördülünk, h vmit tegyenek hozzá itthon a háztartáshoz, pofavágás nélkül, és nagyon utálok ezen veszekedni, mégis muszáj vállalni a konfliktust, ha nem akarom, h kis elkényeztetetett majmok legyenek, nekem meg lógjon a belem.

Ma elmentünk Esztergomba, jól siikerült :) a Kicsik is jól bírták. Viszont joni most felébredt, és lázaas. Nem tűnt betegnek egész nap, mi a franc ez.??? Kapott nurofent :roll:

Lego: tényleg, az is van, szuper az is.
Egyébként enyéim most kezdenek rákapni a könyv nézegetésre igazán. Meg szeretik a kicsi "hangszereket", kis rumbatök, furulya, cintányér, stb.

Claire
claire
 
 


Na, végre megvan a vizsgaeredmény. 83% lett :D Nagyon örülök. Köszi még egyszer mindenkinek a drukkolást!!!!!

Claire: az elég gáz-t mire érted?
Amúgy nekem is ebből lett elegem, hogy csak én pattogok, mint a nikkelbolha, hogy induljunk már el, csináljuk amit kell. Mert nem neki kell 12:00-ra prezentálni az ebédet, úgy hogy semmi nincs itthon, vásárolni kell, utána meg főzni. Ráadásul külön a gyereknek, külön meg magunknak (magunknak calzone-t csináltam, azt meg még a lányok nem tudják megenni).

Joni hogy van?

Lilut is picit melegnek érzem ma, de sztem a foga, nagyon kínozza az utóbbi napokban.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Gáz:hát el sem tudom képzelni rólad, h így odacsapsz, eléggé fel kellett ahhoz húzni téged, nem? meg gondolom gyűlt is a feszültség, vizsgaeredményre várás, stb. Gondolom a párod is meglepődött.
Nikkelbolha, ez jó!

Vizsgaeredménynek örülök, akkor most kapsz vmi képesítést? Állás?

Sajna Joni lázas, doki néni látta, valszeg vírus, azzal nem is kéne semmi különöset csinálni, csakhogy a füle. A gyenge pont....gyulladt. Zinnat. Szegény elég nyűgi, étvágytalan... :(

Claire
claire
 
 


Nem vagyok egy verekedős fajta, valóban. Igazából nem is semmit tevéssel húzott fel, hanem az idióta viccelődésével, hogy azon szórakozott, hogy én ideges vagyok. És ez generálta végül a pofont, amin valóban ő is meglepődött, meg én is :D Igazából nem akartam megütni, csak túlszaladt a kezem, de mind1, nem magyarázkodni akarok.

Áááá, még messze az a képesítés, egyelőre csak az egyik legnehezebb vizsgán vagyok túl. Decemberben lesz 2 szombaton előadásom, aztán tavasszal vizsga belőle (számvitelszervezés). Aztán januártól minden szombaton óra. Elég nehéz lesz.

Állás: úgy néz ki, hogy márciusban kezdek 6 órában, másodállásban pénzügyi asszisztensként. Ez különösen jó így, mert kapok GYES-t is, és felmondanom sem kell a szállodában. Terhes a mostani lány, és én helyettesíteném.

Szegény Joni :( Remélem gyorsan meggyógyul.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Azért tök ügyi vagy, minden nehéz vizsga egy lépés a végső papír felé!! Szakdoga is kell? Tényleg, a párodéval mi van, lesz?

Nem is kell magyarázkodnod, de tudom, akinek nem természete, annak mindig kínos érzés utána. Engem múltkor a nagy fiam húzott úgy fel, h elkaptam a grabancát, ja, Ádámhoz meg hozzávágtam a cuccait, mivel napok óta könyörögtem, h rakja el, és még vissza is dumált :twisted:Nyilván nedm vagyok rá büszke :oops: , sőt, de hát én is emberből vagyok...

Állás:tök jól hangzik.
Lehet 6 órásba menni gyes mellett? Nem csak 4 újabban? Egyébként te nem gyeden vagy?
én az előző ikreim után még mehettem teljes állásba gyes mellett, de úgy tudtam, h ez megszűnt. Még nem ma aktuális, de erősen gondolkodom, hogy majd hogyan tovább.

Claire
claire
 
 


Nemrég néztem, heti 36 óra engedélyezett a GYES mellett. De, még GYED-en vagyok májusig. Még nem tudom, hogy azt a 3 hónapot hogyan oldjuk meg. De sztem egyszerűen átmegyek GYES-re, mindenképpen jobban járok.
Amúgy az állás 2 éves határozott idejű lesz. Aztán meglátjuk mi lesz. ha minden jól megy meg lesz a papírom, ráadásul a gyakorlatot is egyből leigazolják, uh bejegyzett mérlegképes könyvelő leszek, így mérleget is aláírhatok.

Nem, szerencsére a mérlegképeshez nem kell szakdoga. Felsőfokú OKJ-s képzés. Sztem sose lesz a férjemnek diplomája. A szakdogát ugyan leadta, de hát még záróznia kéne...

Fasza reggelem van: eszembe jutott, hogy nem vittem még vissza a könyvtárba a könyveket, már 2 hete lejárt :? zöldborsó főzeléket akartam főzni, de borsó nincs itthon... uh minden tök fasza. mindjárt indulunk a könyvtárba és a boltba.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


:( Igen, van, amikor semmi nem működik, van amikor minden klappol . Én tegnap egy csomó dolgot elintéztem, most bánom, amit nem, nem tudom kitart-e a tegnapi lendület.

36 óra, az majdnem teljes állás, nem? Ha én ezeket érteném???? :shock: Csak agyalok én is, mert nálunk nem nagyon csípik a félállást, viszont a dupla gyesről lemondani is hülyeség.

Elvileg mérleg képes könyvelni otthonról is tudnál, nem?

Párodat el kéne rugdosni. Ha a szakdoga megvan, szerezz neki egy záróvizsga tételsort, és nyomd az orra alá. Élete legnagyobb hülyesége, ha nem fejezi be!!!! Nyelvvizsgája van?

Claire
claire
 
 


Ááá, még az sincs neki... annyira lusta tanulni, hogy az vm elképesztő. Inkább 3szer felássa a kertet, csak ne kelljen a seggén ülni egy könyv fölött. Tudod, már annyira belefáradtam, hogy még fölötte is anyáskodjak. Időnként rákérdezek a dologra, de nincs erőm intézkedni helyette.

Igen, a 36 óra valóban elég sok. Meg is örültem neki, mert így akkor nekem sem kell lemondani a GYES-ről.

Igen, ez is a terv, hogy majd itthonról könyvelek. Képtelenségnek tartom két ovis és ált iskes gyerek mellett a 8 órás munkát. Ki viszi akkor őket külön órára, ki megy értük az oviba/suliba? (nem maradhatnak este 5/6-ig bent) Így délelőtt be tudnék menni a munkahelyre, és délután meg este itthon be tudnám fejezni amit kell. Optimális lenne. Ezért is vágtam bele ebbe az egész tanulósdiba újra.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igaziból nem csak a munkaidő számít,hanem az időbeosztás. nekem már az ikrek is ovisak voltak, a két nagy meg isis, amikor teljes állásba visszamentem, és valójában nem volt sokkal nagyobb terhelés, mint előtte a fél állás. De ugye nekem nem úgy 8 óra, h 8-5ig bent, hanem óraremd, egyéb rendezvények, tennivalók, de pl h éjjel készülök a z órámra, vagy hogy mikor olvasok szakdolgozatot, mikor javítok ZH-t, stb, az senkit nem érdekel, csak legyen meg időre.
Így azért tartható volt. Persze hozás-vivésben jól jön egy kis segítség, nagyszülő, anyukatárs, vki. Jól be kell osztani, az biztos.

36 óra nem hangzik rosszul, abba talán még az ELTE is benne lenne, persze úgyis mindig többet dolgozunk, de a 36 órás, az gyakorlatilag 90%os munka. Érteném, h ennek mi értelme a teljes álláshoz képest???
MAjd annak idején utána nézek. arra is gondoltam, h ha visszamegyek, és teljesbe, akkor anyámat küldöm gyesre, nem tudom lehet-e, régebben hallottam, h igen, de sosem voltam érintett, ezért nem néztem utána, folyósítják-e mellette a nyugdíjat teljesen, mert csak úgy éri meg. Mellesleg úgyis ő vigyázna rájuk, tehát nem is kamu a dolog.

A párod éppen egy vagon pénzt dob ki az ablakon, mert nem fogják újra államilag finanszírozottan hagyni tanulni,l ha egyszer akar, mert már járt, ily módon nem kivenni belőle a hasznot, az már csak anyagilag is hülyeség, a többiről nem is beszélve: munka lehetőségek, fizetési besorolás, stb. Hihetetlen, h ezeket az érveket így a célegyenesben legyűri a lustaság. Hogyhogy felvételizett anno??? (Ha ilyen tanulás undora van)

Joni estére újra tök lázas :roll:germicidet adtam, zinnatot adom, de mindig meg próbálja kiköpni. nincs étvágya sem :( :(

Claire
claire
 
 


Szivvi,
látszik, hogy nagyon elvagy havazva, mert nagyon nem sokat tudsz jönni. Pont együttérzek veled, mert Boti is itthon volt egész héten, megfertőzte a piciket is, akik úsztak a takonyban, most másfél hét után kezd normalizálódni a helyzet. Szerintem lehet, hogy hasonló volt Olinak is, mint Botinak amivel berohantunk a kórházba. Mit kapott a rohamra?
Szörnyű volt ahogy fulladt ugye? Egyszerűen nem kívánom senkinek sem. Tudod ablakot nyisd rá ilyenkor, a hideg levegő segít.
Már azon vagyok ki teljesen, hogy ennek az ovinak lassan több hátránya van számomra, mint haszna. Tényleg pontosan 1-1 1/2 hetet jár és megint itthon van és kikészít és köpi össze a piciket is. Most már egy hete elkezdtem adni a Béres cseppet+Cebion kombit és reménykedek, majd meglátjuk. Ártani tuti nem árt.
Hiába az én kölyköm, de kikészít amikor itthon vagyok vele meg a picikkel. Az akaratos csakazértis doglaival és hogy mindent 20x kell kérni és mondani és kiabálni és minden...néha úgy érzem, egész nap ordítok...lehet a szomszédok is úgy érzik.
Szerintem itt pezsgőt bontanak, ha elköltözünk.

Mennyi időm van, hogy írok mi, de csak azért, mert itt a nagymamám, aki Botival játszik...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey,
köszi az irfanview-t, letöltöttem, remélem alább sikerül egy képet feltenni.
Kép

Kép

Kép


NA végre, szóval ezek az 1 éves tortás képek...:-) Abbey, köszi.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: De édesek :) Olyan rég tettél fel képet róluk, hatalmasat nőttek.
Igazán nincs mit a progiért.

A bérescsepp jó ötlet, férjem is szedte, mert annyira gebe, és képtelen hízni, folyton elkap vm betegséget. Most hízott is végre 5kg, így végre 66 kg (180cm). A ciki az, hogy én is majdnem annyi vagyok, 10cm-vel alacsonyabb... :oops:

Munka: a tanári munka az nagyon más, jó, hogy óraszámban megvan, de ahogy mondtad senkit nem érdekel, hogy a tanáriban vagy otthon javítasz, készülsz, stb. Legtöbb munkahelyen 5ig bent kell lenni, és utána indulhatsz csak felszedni a gyerekeket, vásárolni... Arról nem is beszélve, hogy így semmilyen különórára sem tudod vinni. Ezért is mondtam, hogy nem tudom, hogy hogyan lehet kivitelezni mindezt 2 dolgozó szülő mellett, ahol nincs elérhető nagyi/tesó/stb.

Suli: akkor még élt anyukája, és ő rugdosta. Amikor beteg lett akkor kezdett kimaradozni, lemaradni a vizsgákkal.

Tegnap nálunk is itt volt a nagyim. Anyuval vigyáztak a lányokra, én meg kitaláltam, hogy a férjem elé megyek, és elmegyünk nézelődni vmerre. Végül belefutottam egy qva tüntetésbe, uh 40percet araszoltam a dugóban, miközben őrjöngtem magamba, hogy van 2 szabad óránk együtt, és néhány idióta miatt, akik azt hiszik, hogy bármit is elérnek a forgalom lassító megmozdulásukkal több száz anyukát/apukát/férjet/feleséget gátolnak, hogy hazajussanak a gyerekeikhez, családjaikhoz. Ja, és mindezt szmogriadó idején. Téboly ez az ország.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szilvi!
Nagyon helyesek, nálunk is kb így néztek ki :lol:

Itt láthatod :lol: :lol: :
https://picasaweb.google.com/1152265176 ... sf3H0KyVSQ

Ne aggódj, időnként az ember falra mászik a saját , amúgy imádott kölykétől, mindegy milyen korú. Én éppen attól akdtam ma ki, amikor a 6.os gyerekemnek gondot okozott két számot elosztani egymással :roll: .
Nálunk most Joni neteg, tök nyűgös, kb csak rajtam csimpaszkodva van el, de bnem panaszkodom, mert amikor aludtak, anyósom őrizte őket, és én futottam egyet, sőt, még le is fürödtem! Hoppá! :shock:
A nagyok lementek anyámékhoz, mivel ott ebédeltünk volna ma. A két középső du anyámmal koncertre megy.
Különben nem lázas most Joni, de tegnap este megint 39 volt, és ki volt ütve. Étvágya 0. A gyógyszert alig tudom beletömni, köpi ki. Ez a 3. lázas nap, remélem az utolsó.

Szép hétvégét: claire
claire
 
 


Abbey!
Ja, igen, ezért mondtam, h az jól jön, ha tudsz otthon könyvelni. Nem mintha könnyű lenne beosztani úgy, de mégis az van, h. a kutyát nem érdekli, h éjjel könyveltél-e vagy délelőtt, ha időre megvan.
Egyébként ezért nem bánom, h felsőoktatásban vagyok, mert azért ott kevesebb a kötöttség, mint oviban, isiben. Persze nekünk is keményítenek, miondent ellnőrizni akarnak, azt is, amit nem lehet, mindent megkötni, egy őrület az is ,ami ott megy.
(csak egy példa: meg kell mindig adnunk, h mikor van konzultációs időpontunk, amikor bárki jöhet.Persze csak vmi reális, normális időpontot adhatsz meg. Na, kitalálták, h ellenőrizni fogják, h tényleg ott ülsz-e :roll: . álatlában persze úgyis igen, de ez megint csak egy fölösleges szivatás. azt bezzeg nem jegyzi fel senki, amikor este, hétvégén, és kb éjjel -nappal konzultál meg emailzik az ember a hallgatókkal, h a késésben levő szakdoli mégis megszülessen, és h bármikor bevetődik vmiért, szóba állsz vele. Meg 4-500 hallgatót számoltatsz be órán kívül, h tanítani is tudj, ne csak számon kérj, stb.
Mondtam is, h ha ezen lovagolnak, akkor ezentúl csak konzultációs időben állok szóba hallgatóval, aztán aki belefért jó, aki nem, az fújhatja. Csak ugye tudják, h nincs szívünk a hallgatókkal kiszúrni.) Na, nem ragozom tovább :evil: .

Tüntetés: merre voltál?

C
claire
 
 


claire
 
 


Most látom Szilvi, ti is vettetek olyan asztalra szerelhető széket. Végül a Brendonban? Jól néz ki a tietek is.
Esztiéről mosásnál leszakadt egy patent, el kéne már vinnem, de nagyon hiányozna, ha nem lenne 1 napot. Nem is tudom hogy etetném. Másik széket már elvittük anyuékhoz.

Én spec a budaörsi úton futottam beléjük. Vm Liga szakszervezetnek volt az akciója. Az összes autópálya bevezetőt megbénították. M1/M7/M3, hatalmas káosz volt mindenhol. Lecsuknám őket...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok

Péntek este Olinak megint kruppos rohama volt, enyhébb, de a bizti kedvéért a gyerekorvos beküldött a kórházba, mondván, kap vmi szert inhalálva és megjavul.. :( aztán annyi volt a gyógymód, hogy beraktak egy jégverembe, ahol ment a párásító és ott kellett tölteni az éjszakát :( Volt vérvét, annyi kiderült, hogy vírusos eredetű a fertőzés..kapja tovább az ab-t, de én sztem semmit nem javul és ez már az 5. nap....szerencsére láza nincs, jó az étvágya, csak keveset tudunk pihenni, mert éjszaka annyira köhög :(



Szilvi grt a házikóhoz!! Sajnálom ezt a betegesdit, csekély vigasz, de jövőre tényleg jobb lesz!! Lil múlt héten hiányzott először. Most azért én is tolom neki a cebion szirupot. Jók a képek, nagyon édik!!!

Abbey ügyi vagy a vizsgával, meg a tanulással! Nekem nulla eszem lenne most ilyesmire..Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de a 3 gyerek agyilag is úgy leszív, no meg a nemalvás, pl a kh-ban kérdezi a nő, hogy apuka hány éves? basszus nem tudtam!!!! csak annyit tudtam kinyögni, hogy 74-es :) számolja ki ő, ha érdekli :oops:

Claire jobban van Nonó? neki mindig a fülére megy? :( jó a képek, egyik másikon, mint az orgonasípok
:lol:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


30 óra? :shock: az nagyon jó, mert az konkrétan 3/4 állás, kíváncsi vagyok, h azt hogy vállalja be egy munkahely???
Mindenesetre köszi az infót. Nekem jövő augig van gyedem, utána kérdés mi lesz. Mondjuk nagyon hívnak vissza, szívem szerint maradnék 3 éves korukig, de ez még sok tényezős kérdés.

Hol néztetek utána? engem a nagymama gyes is érdekelne!

claire
claire
 
 


Köszi. Utána nézek én is, bár 2-3 hete olvastam pont erről, és ott 36 órát írtak. De igazából lényegtelen, mert én így is-úgy is 6 órába megyek vissza. 8 óra kivitelezhetetlen lenne.

Szivvi: sajnálom Olit. Milyen az a kruppos roham? És egyáltalán honnan tudtad, hogy az van neki? Szerencsére Esztinek használt a sima rinathiol is, szépen felszakadt neki.

Voltunk ma templomban. Van itt nem messze egy kis református templom, gyalog 15 perc, anyu szokott mostanában ide járni, ő mondta, h nagyon jó. Van egy játszószoba, ahol a kicsik tudnak játszani, mi meg hallgatni az Istentiszteletet. Jó volt. Lányoknak is tetszett, ismerkedtek más babákkal. Mindig meglepődök, hogy milyen barátságos, szociális babák.

A délután pocsék volt... megint jól felbosszantottak a sógornőmék. :x Nagyon nehéz.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsófi! Kösz! Ja, biztos van, ahol jó a 6 óra. Nálunk sztem nem működik, az ELTE elég vaskalapos hely, bár ki tudja, attól is függ nekik hogy jön jól ki. Infót köszi!

Krupp: erős, fuldokló köhögés, legjobb, amit tehetsz, h takaróba csavarva hidegre viszed, v rányitod az ablakot. Gyakorlatilag egy erős hörgőgörcsről van szó. Ja, és amíg hidegre viszed, hívod a mentőket.

Szociálisak: :D
Különben szerintem az ikrek szociálisabbak az egyes szülötteknél.

Du :( ez a te kereszted. Férjed hogy bírja?

Joni javul, de azért a nap nagy részében a kezemben akart lenni, nagyon izmos leszek :lol:. egyébként fogyott szegény macim!

Claire
claire
 
 


Claire
nem hörgőgörcs :( annyira összeszűkül a légcső, hogy alig kap levegőt-> iszonyú hülye hangon kapkod a levegő után-> kékül :cry:

én se erre gondoltam, de kihívtam szerda hajnalban az ügyeletet, egy nagy nevű orvos volt szerencsére, meghallotta, aztán mondta is, hogy krupp :( Állítólag a világos bőrű, hajú fiúk hajlamosabbak ilyenre :( meg akkor volt az a ködös, szmötyis idő, állítólag az is nagyon bejátszott...Elméletileg 3-4 éves korukra teljesen kinövik...
Ma éjjel is még annyira köhögött :(
Plusz Emi, meg én is elkaptuk a torokgyulát :cry: Bele se merek gondolni, Mimóka mit érezhet, nekem még az életben nem fájt ennyire a torkom :shock:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szegények! :( JObbulást!!!
Jaja, kicsit pontatlan voltam a hörgő görccsel, csak van, ha az is járul hozzá, vagy utána. Nekem a párom volt fulladós gyerek, anyósom is mindig mondja, h szörnyű, még nézni is, és a páőrom mondta, h tényleg olyan érzés, h jajj megfulladok. Elvileg kinövik, de sajna hajlamosabbak az asztmára, légúti allergiára. Nekem Dávid fiam ilyen, sose fulladt be, de mai napig olyan ugatva tud köhögni, h meghűl benned a vér. Biztatásul: egész télen kint, nyitott medencében vízilabdázik, és nem beteges! Szóval van remény. Addig meg kitartás! Különben van külön croup ügyelet, nem? rosszul tudom?
Ja, tudod mi jó még? az ilyen inhalátor, ha pulmonológus írja fel egészen megfizethető. sima fizsó oldat kell bele, különböző maszkok vannak hozzá, így az egész család használhatja!

Torokgyulára: forró zsályatea nagyon jó, lehet, h a kicsi nem issza meg, de magadnak azért főzhetsz!

na, h pontosabb legyek:
Krupp, croup:
A légutak legfelső szakaszának beszűkülése. A szűkület a gége nyálkahártyájának párnaszerű megduzzadása révén jön létre, leggyakrabban 1-4 éves korban. Kiváltásában bizonyos vírusok, gyakran párás-meleg időjárási frontok játszanak szerepet. Ilyenkor a belégzés lesz nehezített, húzó jellegű, a köhögés hangos, kutyaugatás-szerű, a hang gyakran rekedt. Ezek a jelek különítik el az asztmától. Előfordul azonban, hogy légúti vírusfertőzés során először krup jelentkezik, és ezután kezdődik el a kilégzési nehezítettséggel járó asztmás hörghurut.

Krup esetén hideg pára belélegzése javasolt, gyógyszerként a gyulladáscsökkentő kortikoszteroidokat kell alkalmazni. Nálunk leggyakrabban Rectodelt kúpot használnak.

A légutak átjárhatóságát akadályozó egyéb elváltozások (a gége, légcső, hörgők szűkületei, a hörgőkben lévő váladék, a félrenyelés kapcsán légutakba került idegen anyagok) is okozhatnak asztma-, vagy krup- szerű tüneteket.
claire
 
 


Szivvi: szegények :( Jobbulást!!!! Én is nagyon torokgyuszis vagyok :( Nem is nagyon szoktam már szarozni, ha nagyon fáj, felszaladok a fül-orr-gégére, itt van nem messze, és egy tündér a doki. Nekem mindig a sós-szódabikarbónás vizet mondja, és tényleg jó. 1dl langyos vízbe 1 evőkanál sót és 1 teáskanál szódabikarbónát kell feloldani, és napi 3-4szer gargarizálni vele. Elég gyorsan leviszi a gyulladást.

Krupp: nagyon ijesztő. Nálunk nem volt ilyen a családban, remélem mi is elkerüljük. Nem is tudnám sztem, hogy mi, ha nem írtátok volna.
Szilviéknél is Boti volt most kruppos, vajon mért gyakrabb a fiúknál?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igen, mi csak sós vízzel szoktuk, de jó. Gyerekeknek csak akkor, amikor már tudnak gargalizálni, nem isszák meg a lötyit :lol: .

Fiúk: hát mert esendőbbek :) . Ebben is.(Ennyit az erősebb nemről.)
Nem tudom, h tudtad-e, h több fiú fogan, több megy el magzati korban, de még így is több születik, több hal meg csecsemő és gyerekkorban, és itt Európában 40 éves kor táján van az átcsapás, onnan fölfelé egyre több a nő, mert hát a férfiak előbb halnak. A genetikai betegségek jelentős része is csak őket érinti, az xy kromoszóma felállás labilisabb, mint az xx.
Ezért kell rájuk vigyáznunk.

A szőke , kék szemű, fehér bőrű meg érzékenyebb típus, érdekes, h ez növényeknél és állatoknál is igaz, h a világosabb érzékenyebb.

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Szivvi,
jaj-jaj, nagyon rossz olvasni Oliról ezeket a szörnyűségeket, vigyázz rá nagyon és ha befullad, hívd csak azonnal a mentőt vagy ügyeletet.
Nekem Botival azért könnyebb, mert tudja már mondani, mi a helyzet vele, Oli meg még olyan pici. Amikor mi bent voltunka kórházban, akkor mellettünk egy kruppos fiúcska volt, teljesen beburkolva az ágy lepedőkkel és benne ment a hideg párásító, vele sem csináltak semmi egyebet. Nekünk nem volt krupp, hanem asztmás hörgőgörcs a tüdőben felgyülemlő, fel nem szakadó és nem ürülő váladék miatt. Szerintem ez egy hajlam, mert minden taknyosságnál kezdődik, csak most már vannak eszközein, hogy ne fajuljon el. Baby Haler-t kellett venni, meg bele Ventolin spray-t és azzal kell neki "puffolni" és belélegeztetni vele.
Engem nem érdekel, ahogy hallom a köhögésén, hogy kicsit is gáz, már tolom neki a Ventolin-t, de az orvos azt mondta, amikor meséltem, hogy miket adtam, hogy jól is tettem. Nagyon hatásos hörgőlazító...hálás vagyok érte. Azon imádkozom, hogy asztma ne legyen belőle, mert az nagyon gáz és nem növik ki. :-(
Szivvi, kitartás Olival és valóban, ha gázosodik a helyzet, menj ki vele a hidegre, még jó, hogy most ennek kedvez az idő és nem nyár van.

Abbey,
igen vettünk már régen ilyen ülőkéket, azért a Brendonban, mert a Babamagazin kuponnal féláron volt ez a Safety1 márkájú ülőke. Nagyon szupi, meg szép színű, de sajnos a használat során derült ki, hogy a két pontos biztonsági öv az nem elég...szóval ez rossz benne. Nem is értem hogy rakhattak ilyet bele....:-(
Tetszik, amit a református templomról írtál, bár tudom, hogy nagyon családközpontú ez a felekezet. Mi református temlomban esküdtünk és a gyerkőket is ott akarom megkereszteltetni, csak nem jutok el már odáig...
Egyébként kell a lányoknak a szocializáció, hiába ketten vannak. Én most gondolkodom és keresek, hova tudnám vinni a picurokat valami ringató félére itt Dunakeszi környékén.
Lehet visszamegyek Kápmegyerre, ahova Botival jártam. Szép lesz egyedül :-).

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Baby Haller, ventolin nekünk is van, tényleg jó hörgőtágító. Ez a beszuszogtató, amit írtam, ez gyakorlatilag hidegpárásító, csak nem az egész helységben nyomja szét, hanem egyből beszuszogja.

na a biztonsági övről annyit, h a mienkben nincs, ki is másznak folyton, de amúgy is csak 2 pontos tehető bele, az meg kismiska nekik. Életveszélyesek. Joni ma mégsem onnan esett fejre, szerencsére, hanem a kis gyerek műanyag asztalról :cry: . Mellette voltam, de csak tompítani sikerült :oops: Most lesem, nincs-e vmi gond, a púpot lekezeltük, mást nem látok, remélem kialussza.

Joninak amúgy péntekig kell szednie az antibigyót, akkor megnézi a fülész néni.

Mi is járunk bébi zenére, szeretik nagyon. Holnap sajnos kihagyjuk :(.

Zsebiről tudtok vmit?

C
claire
 
 


Én már egészen rutinosan közlekedek kettőjükkel. Most bevezettem, hogy minden héten legalább egyszer elmegyünk együtt vásárolni velük, az is program, kimozdulunk, és ismerkednek a közérttel. Azt még mindig képtelen vagyok megszokni, hogy mindenhol feltűnést keltünk, annyira zavar. Ráadásul ma megint le fiúztál Lilut, pedig tetőtől talpig rózsaszínben volt... egy másik néni avatkozott be, hogy de nézze meg, hát rózsaszínben van, biztos lány. Én már bele se szóltam :)

A mi ülőkénkben 3 pontos az öv, nem másznak ki belőle.

Szilvi: biztos van a környéketeken is hasonló templom. Nálunk csüt délelőtt baba-mama foglalkozás is van, egyszer elmegyek megnézem. Meg sok magán bölcsi tart 1-2 órás foglalkozásokat is.
Maradtok Dunakeszin? A házat is ott vettétek?

Zsebi: semmit, gondolom dolgozik.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
megnézem majd ezt a templomi baba-mama dolgot, bár most már annak is örülnék, ha eljutnánk egy ringatóra, ma is buktuk ugye, hogy Szonjus nincs túl jól. Várhatok egy hetet megint. Vagy pénteken bemegyünk Kápmegyerre még nem tudom.

Az ülőkénél nagyon sokat számít, hogy három pontos...az jobb azért, kár, hogy nem azt vettem, csak tudod, számít már minden ezer forint és ilyenkor szívom meg, hogy szart veszek. Na mindegy, majd megnevelem őket... :lol:

Szivvi,
Oli hogy van??????????? Jelentkezz ha tudsz.

Szép napsütéses napot mindenkinek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nekünk IKEÁS etető székünk van, van is két lyuk rajta, ahova elvileg övet fűzhetsz, de 1. az csak 2 pontos, 2. akkor a párnáját kiveszem v kilyukasztom. Most kísérleteket végzek, van nekem egy székre köthető vászon ülőkém, azt beleteszem, azzal be tudom kötni. Ha beválik, varrunk egy másikat, és annyi.

Claire
claire
 
 


Voltunk ma beiratkozni a bölcsibe. Kedves volt a bölcsi vezető, de eléggé zavaró, hogy nem volt foga... :? egy ilyen állásba, azért nem ártana a jó kiállás. Persze a lényeg a jó szakmai tudás.
Azt mondta, hogy van reális esélye, hogy felvegyék őket majd szeptembertől.

Igen, valóban sokat számít. Eszti azért ha nagyon akar ki tud mászni, de szerencsére nem nagyon szokott. Lilu nem is akar.

Ezt az olcsó húsnak híg a leve dolgot én is megszívtam már jó párszor. De jóhiszeműen mindig azt hiszi az ember, hogy csak nem sóznak rá vm szart.

Annyira jó, hogy ilyen szép idő van. Minden délelőtt kint játszunk a kertben. Ma gereblyéztem a faleveleket, és segítettek berakni a zacsiba. Fogták egyesével, és pakolták be őket, utána meg megtapsolták magukat. Nagyon cukik voltak.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire,
ismerem az IKEA-s széket, Botinak ilyen volt, csak most a helytakarékosság volt a mérvadó és ezeket a székeket ebben nem lehet überelni. Én speciel nem kötöttem soha abban Botit, nem akart belőle kijönni.

Abbey,
igen már sokszor tanultam az olcsóbb dolgokból, de ez azért a Brendonban volt és azt hittem ez valamilyen garancia azért arra, hogy ilyen problémákba nem botlom bele, de tévedtem, ez van. Azért jó kis székek, meg bekötöm úgy őket, hogy nem jönnek ki. :-)

Én is úgy döntöttem, hogy elég nagyok a játszótérhez, megpróbálom elvinni őket, Anyuval el is mentünk sétával egybekötve, hát olyan jó volt, annyira tetszett nekik. Nem ették a homokot, semmi ilyen nem volt. Hinta Szonjusnak nagyon bejött, Levi viszont irtó érdekesen adja elő a hintázást, konkrétan előre fele lóg és a földet nézi, mint egy zombi úgy hintázik.

Tök jó, hogy esélyes a bölcsi, mikorra dől el?
Ki voltak rohadva a fogai, vagy nem voltak egyszerűen, mert lehet, hogy csak most csináltatja nem? Csak azért, mert Anyukám is csináltatja éppen a fogait és hát ő is érdekesen néz ki az egyik oldalon.
Egyébként tényleg a belső számít, meg nem a diri foglalkozik a gyerekekkel. Nincs nyílt nap, hogy bemenjetek megnézni?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Úgy látszik különböző generációk vannak :lol: nekem a nagyok semmilyen eteőszékből nem másztak ki, még a konyhában is dolgoztam úgy, h odaültettem, és elmolyolt a tálcáján. az előző ikrek közül a kisfiú bármelyikből kimászott, és kiült a tálcára :roll: aztán a kislány is eltanulta :wink:. De ők a babakocsiból nem másztak ki. a mostaniak abból is.... Ja, nyáron velünk is ilyen felakasztós szék volt, van a családban 2 forgalomban, no az enyémek ebből is kimásztak, meg lecsúsztak, meg mindenféle elképzelhetetlen dolgot műveltek. Itthon azért szeretm jobban a tálcásat, mert nem az asztalon disznóznak. Meg ugye ha őkez is odaültatjük, akkor kinyitva kell már tartani az asztalt, és az nagyobb helyet foglal, mint a tálcás székek. persze ahogy nőnek, úgyis az lesz :D .

Egyébként be lehet az olcsóval fürödni, de azért van olyan is, amikor az egyszerűbb, olcsóbb megoldás sokkal praktikusabb, jobb, sokoldalúbb, stb. Jól megfigyelhető ez pl a gyerekjátékoknál.
Pl biztos ti is játszottatok a suliban amőbát, meg torpedót kockás papíron, és tök jó volt, bárhol bármikor lehetett játszani. no, ezeket megcsinálták műanyag társasjátéknak sok pénzért, és jókat lehet a napköziben veszekedni, h ki játszhat éppen vele, és ki vesztette el a darabjait... :lol: :lol:

szeptembertől ednád bölcsibe a lányokat? hát az tök közel van!!! azt mondják sok helyen kb magzatként fel kell a gyereket iratni, hogy bejusson. egyébként szerintem akkor már jó korúak is lesznek hozzá. (sztem 2 éves kor után okés a bölcsi, előtte csak kényszerből adnám). De szívem szerint itthon dédelgetném őket oviig :lol:. de ezt majd még meglátjuk... Persze nálunk ha most kéne, akkor nagymama-bölcsi lenne, remélem ha szükség lesz rá, akkor is menni fog.

claire
claire
 
 


Holnap, azaz ma délelőtt fülészet Jonival, drukkoljatok!
claire
claire
 
 


Őszintén szólva, én kimondottan nem szeretem a brendont. 1szer vásároltam ott, mert kaptunk ajándékkártyát, de akkor is totál hülyének néztek. Próbálták elhitetni, hogy a két gyerekhez minimum 8db cumisüveg fog kelleni... még meg se születtek, az fel sem merült a nőben, hogy szoptatni fogok???? Aztán a férjem megköszönte a segítségét, megvettük a 4es packot és eljöttünk. Azóta se vettünk hozzá több üveget.
Párszor voltam még ott, de sose találtam semmi jót.

Olcsó: igaz Claire, bár ez sztem tök más kategória. Ez inkább a praktikusság, és találékonyság kérdése. Én kimondottan arra gondoltam, ha egy bizonyos termékből van 100Ft-t is és 2000-ért is, akkor az arany középutat jó választani. Ilyenkor fürödtem már be jó párszor, hogy a legolcsóbbat vettem, mondván csak nem adnak szart...

Igen, 2012 szept-től adnám be őket. Igen, nagy a tumultus a bölcsikben, de most csináltak itt a végállomáson egy új (mobil) bölcsit, azóta azért jobb a helyzet. Majd májusban derül ki, hogy mi lesz. Ha nem kerülnek be, marad nálunk is a nagyi bölcsi. De bízom azért benne, hogy mehetnek.

Egyáltalán nem voltak fogai. Lehet épp csinálják őket. Majd legközelebb kiderül :) Így kimondottan nyílt nap nincsen, de azt mondta, hogy majd tavasszal nyugodtan menjünk be párszor, hogy ismerkedjenek a lányok a gyerekekkel, játszanak a kertben, ilyesmi. Most nem javasolja, mert vírusos időszak van. Tényleg nagyon kedves és készséges volt.

Játszóra mi is jártunk, de most kaka idő van megint :( ÉS egyedül nem merem még vinni őket, anyu meg dolgozik. Uh kint szoktunk rohangálni a kertben, hintázni, labdázni.

Drukk megy Joninak!
MAjd mesélj, mi volt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Brendonban én is kb egyszer vásároltam , a nagyfiam eteőszékét, mert nagyon akciós volt, és tényleg jó volt. Persze akkor is megpróbáltak meggyőzni, h persze van az is, de dupla annyiért is vehetek, és az sokkal jobb :lol: tök ugyanolyan volt, csak más cégé. Na, ilyenkor szoktam a legolcsóbbat venni. (meg pl kristálycukorból, mert nehezen hiszem, h az olcsóbb kevésbé édes :lol:). De az estek többségében én is az arany középár híve vagyok, a túl olcsóval tényleg be lehet fürödni.

Voltunk fülinél. Kedden kiveszik az orrmanduláját :( . Most egy hete szedi a zinnatot, és folyadék van a fülében :roll: . Most antibigyó szedés közben érdemes szerintük műteni. Gyerekdokijával is megbeszéltük. aggódtam, h nem túl kicsi-e , de az az igazság, h mivel a füle felől kapta anno az agyhártya gyulát, ilyenkor a dokik is szeretik hamarabb rövidre zárni a kört, kevésbé merik halogatni. :cry:Persze ha megoldja a dolgot, és nem megy minden a fülére, akkor meg jó lesz. Maga a műtét nem egy nagy cucc, Dávidomnak volt...kétszer is :roll: .

Megyek, mert ünnepi vacsit kell rittyenteni, szülinapja van a páromnak :D!

claire
claire
 
 


Szegény Joni :? Hogy zajlik ez a kivét? Reggel mentek, és bent vagytok 1-2 napot? Nem tudom, hogy az orrmandula kivét milyen, de a sima mandula azért elég fájdalmas. Tesómnak 14 évesen vették ki, és hetekig szenvedett vele, csak cataflammal tudott enni. Keresztapámnak is nemrég volt, meg egy barátnőmnek is, ők is nagyon szenvedtek. Jó persze, ő még nagyon kicsi, és állítólag sokkal gyorsabban gyógyulnak, de akkor is... Meg hát amit írtál is, hogy az orrmandula gyakran visszanő. Remélem megoldja Joni fül problémáját. Amúgy ilyenkor fáj is a füle? Mmint adja látható jelét, hogy neki most az fáj, vagy csak egyből viszed dokihoz és ő megnézi?

Jó ünneplést!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?