Új privát üzeneted érkezett!

Adtam nekik most egy tablettát, elszopogatták, uh megnyugodtam.
Éjjel egész jól aludtak a lányok, én szarul. Kurva meleg volt, végül hajnal fél6kor kikapcsoltam megint a kazánt, mikor is 28°C volt a lakásban, úgy, hogy a kazán 18°C-ra volt állítva, és letekertem az összes radiátort. Csak a padlófűtés ment lent, ami 16°C-ra volt állítva. Szétverném az egészet egy kalapáccsal.
KAlap kúra? ???

Én teázom, szopogatom a tablettákat, fújom az orrom, és algoflexet szedek, ha már nagyon fáj a fejem. Ja, és húslevest eszünk mindannyian. Férjem fertőzött végig mindenkit. Ő már egész jól van...

Na, megcsinálom a puskákat :D
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kalapkúra: :oops: Ágyad végébe teszel egy kalapot, lefekszel jó meleg takarók alá, és addig iszol(pl pálinkát), amíg 2 kalapot nem látsz :lol:!

Sok jó puskát csinálj, és keveset használd :D hánykor kell drukkolni?

Ma itt volt az egyetemista barátnőm férje cuccokért, most született 4 gyerekük, van nekik 3 nagyobb (14-10 év között), és a barátnőm most iratkozott be jogra :shock:. Gyűjti a diplomákt, meg végzettségeket, eredetileg református teológiát végzett, meg velünk földrajz szakot, később köztisztviselői vizsgát tett, ami kicsit olyan, mint z Államig főiskola, mert hogy gyámügyesként dolgozik, de van neki könyvtárosija is , most meg jog, hát ez van!

Claire
claire
 
 


Kalap kúra: :lol:

Nagyon jó puskákat csináltam :) Ha csak egyet is tudok használni, nem lehet gond. Csütörtök 10-től kell majd drukkolni, 150 perc lesz.

Nekem is van egy ismerősöm, aki ilyen notorius diploma gyűjtő. Katolikus pap, gyerekorvos, háziorvos, jogász. közgazdász, és mindezekből master is... Nem akarok senkit megbántani, de sztem ez elég beteges.

Iszok neo citránt is, most attól jobban vagyok kicsit. Csak fáradt nagyon.
Holnap reggel 7re jön a fűtés szerelő.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

 
 

Remélem már alszol!!!! :D
Drukkolok! :D

Vannak ilyen nagy fejek! van egy régi barátom, együtt sportoltunk, meg a hugával is nagyon jó barátnők vagyunk, na, ez a srác még nincs 40, van neki teológiai, jogi és egyházjogi doktorátusa, mindenfelé tanít a világban,meg kódexeket vizsgál, egy csomó helyre csak őt engedi hozzányúlni mindenféle 12. századi cucchoz, és ő a Pázmány rektora éppen.... Kicsit van csak kisebbségi komplexusom :lol: :lol: de legalább megkeresztelte a gyerekeimet, haha, . Egyébként nincs, inkább büszke vagyok, h ilyen barátaim vannak. Még ha kicsit furák is. :D

Claire
claire
 
 


Na, a fűtés működik (10 éve először) :) Végre vm jó hír. Nagyon rendes volt ez a fickó. Volt termosztátunk, amit szintén fűtésszerelő vett, be is kötötte, de sosem működött. Mint kiderült, minden-mindennel össze volt kötve csak a kazánnal nem :evil: ekkora barmot. Bosszantó, hogy az ember ennyire ki van szolgáltatva, ha nem ért vmhez. Szerencsére most itthon volt a férjem, elmondott neki mindent ez a fickó, uh a tetőtérbe már egyedül is be tudja kötni a termosztátot. És végre nem fél milla lesz a gázszámla, és nem lesz 30°C a lakásban.

Manók reggel totál taknyok lettek, akkora véres gumót szívtam ki nekik :shock: baj? De jól aludtak éjjel. Én is. 1szer kellett csak kelni.

Na, belecsapok a lecsóba, így uccsó nap vizsga előtt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nekem is van olyan gyerekem, akinek mindig vérzik az orra takonykóros betegségnél vagy az elején, vagy a végén, ráadásul simán elered neki éjjel. gondolom a nyálkahártyák kivannak ilyenkor, nem hiszem, h gáz.

Fűtés :twisted:iszonyú, amit egyes "szakemberek 2 tudnak barmolni. Mi lakásunkban is volt 1-2 hasonló, (pl a vizet rosszul kötötték be, no azokat el is hajtottuk, de addigra már okoztak 1-2 kárt!), pedig anyósom itt volt, építész, és felügyelte az építkezést, és apósom is sokszor ránézett, ő meg gépészmérnök :shock: ilyenkor mindig arra gondolok, h mi van ott, ahol nem ért hozzá a megrendelő. Ez annyira szemétség!
claire
 
 


Nagyon izgulok. Délután írtam próbavizsgát, 59.5 pont lett :cry: remélem holnap könnyebb példák lesznek. Szorítsatok.

Nagyon taknyol megint Eszti. Pedig ma muszáj lenne aludnom, hogy holnap friss legyek. Így is korán kell kelnem.

Rühes szomszéd kutyák, most aludt el Eszti... hogy szóljak a szomszédnak, hogy normalizálja a helyzetet? 3szor engedi ki a kutyákat, amivel 3szor kelti fel a gyerekeket (reggel, délben, este). Elképesztően idegesít. Na, más sír is. Rohadtul elegem van belőlük.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Most már ne agyalj rajta, drukkolok!!!
Kutyák: szerezz be egy altató puskát, és amikor a gyerek alszik, lőjjél be nekik egyet :lol:Mi inkább a kutya sétáltatóktól szenvedünk, mert nem takarítanak fel a kutyájuk után :roll:no, meg szétengedik az erdőben, aztán próbálj ott futni, sétálni gyerekkel, stb :twisted: .

Claire
claire
 
 


Abbey
mi volt???? drukkoltam, remélem hatott :wink: csajok hogy vannak?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Köszi lányok a sok drukkot. Mindenre válaszoltam, uh sztem meg lesz. Még puskázni is tudtam :D
Jó nap volt. Voltam fodrásznál utána, levágattam a hajam, sztem tök szupi lesz. Majd rakok fel képet, ha hazajöttünk. Voltam barátnőmnél traccsolni egy nagyot, uh szuperül éreztem magam. Jól esett a sok tanulás után.

Lányok jól vannak, alig taknyolnak, azért elviszem az orrszívót, porszívót meg csak kapunk.

Férjem még nincs itthon, nagyon pipa vagyok rá, de a kedvem nem ronthatja el ő sem. Végtére is az én szülinapom lesz. Basszus, 25 éves leszek 2 nap múlva... (jó-jó, tudom mit gondoltok.... 8) )

Még a szomszéddal is beszéltem, és láss csodát, korábban vitte ki a kutyákat, és csendesebben. Ilyen napot kívánok mindenkinek!

Nem tudom fogok-e tudni kintről jelentkezni, ha nem, jó 7végét mindenkinek!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


:D Hurrá! Ügyes vagy! :D
előre is boldog szülinapot! Negyed század, komoly! (Kár, h hipp-hopp fél évszázados leszek, na, jó, azért addig még van egy kicsi :( )

Jó őszölést, időtöltést!
C
claire
 
 


Sziasztok.

Nagyon eltűntem már megint, valahogy mindig elúszok mindennel. Nem fogjátok elhinni, Boti megint beteg, elegem van ebből az óvodásdiból, de komolyan. Nem egész két hetet volt...tök ideg vagyok, megy a műsor már csütörtök óta, minden éjjel. Úgy látszik, hogy nekünk a hörgőkre fog húzódni minden ilyen taknyolós. Megint kezdett köhögőrohamot kapni, de szerencsére már rutinosak lettünk és ami a legfőbb nem estünk pánikba sem. Egyből nyomtuk neki a venolin puffokat és nem lett gond, lázas is lett....hurrráááá. :-( Annyira sajnálom, úgy átvállalnám tőle ezeket. NA és persze ez már sok, de ráadásul ellenáll mindennek, és egyszerűen le kell fugnunk az őrjöngő gyereket, hogy kiszívjuk a nóziját, mert ezt a ragacsot nem tudja kifújni rendesen szegény. Közben meg teljesen kiordítja magát, hogy ne fogjuk le meg minden, de muszáj, mert nem hagyhatom, hogy rosszabbul legyen!!!
Röviden :-) ennyi...és a picikről még szót sem ejtettem.

Abbey,
nagyon kellemes kikapcsolódást kívánok és Boldog Szülinapot is.
Szemtelenül fiatal vagy...:-) de ezt már sokszor megkaptad.
A mi betegségsorozatunk még megvan, nem én ragasztottam rátok -:) ragaszkodunk hozzá úgy tűnik. :-)
A fűtésről meg no comment. :-)

Szivvi,
valamikor még regisztráltam az ikresen, szóval szavazok rátok, ha be tudok lépni, mert a jelszavamat már elfelejtettem.
Remélem nálatok minden rendben van, mindenki egészséges!!!

Legalább szépen süt a nap.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi! Én nem vagyok egy kivetetőd fajta, de esetleg érdemes gégészt megkérdezni, h az orrmandula kivétel nem használna-e. Ő már elég " nagy" is hozzá. Kevesebbet lenne taknyos, jobban ürülne, nem lenne minek lehúzódni. Dávid fiamnak anno bejött. Igaz, visszanőtt neki, 6 évesen újra kikapták, de közte nem volt beteges, pedig előtte feszt taknyolt. Állítólag ovis korban már kevésbé nő vissza, peche volt.

Abbey kora :lol:, de azt hioszem téged is zsebre teszlek e témában :( !

Na, megyünk úszni! a pindúrokkal: Claire
claire
 
 


Jajj már LÁnyok, ez már negyed évszázad :D Öregszem én is :)
Köszönöm köszöntéseket! Jól érezzük magunkat. A lányok nagyon jók, meggyógyultak. Rohangálnak, pancsolnak, ismerkednek mindenkivel. Szépen alszanak éjjel is és délután is, semmi gond nem volt az altatással sem.
Holnap megyünk haza, majd részletesebben beszámolok!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


VEGRE!!! millioszor probalkoztam, de sosem volt elerheto vagy a babanet, vagy a tarsalgo, vagy csak ez a tema.

most presze nincs idom olvasni/irni (epp felkeltem ejjel, mert hanynak a lanyok); de nagyon hianyoztok, annyit gondoltam Ratok, hogy vagytok, majd irok!!

addig is minden puszit az osszes ikerbabanak es Nektek!!
zsebibabak
 
 


na, bogoka is hany, es szegeny kutyaul van. nem tudom, hogy tegyem le; mindent ossze fog hanyni. kozben dorka is hany. csak attol felek, mi van, ha belolem is kitor; hogy gondoskodom roluk... ti ezt hogy oldjatok meg? kozben egy hete tegnap aludtam eloszor; kaliforniai idon voltak (megjartuk veluk az ujfoldet), es ejjel vidaman felkeltek jatszani orakig.

na, talan elaludt.
zsebibabak
 
 


Abbey
utólagosan nagyon-nagyon boldog szülinapot!!
Örülök, hogy jól sikerült az őszölés!!!!

Zsebi
jajjj Istenem :( remélem mára jobb a helyzet!!!!

Silver
nálatok is :cry: okosat nem tudok, ez ment nálunk tavaly...idén kopp-kopp még nem hiányzott a csajszi az oviból!

Mi hétvégén -több év után- eljutottunk moziba, mamáztak-papáztak a gyerekek. jól viselkedtek, Oli sem kapott rohamot....Emi is végre 2 lábazik :lol:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsebi: jobbulást Nektek!
Időátállás: felnőtteknek sem megy könnyen, gondolom a kicsiknek meg még nehezebb.

Szivvi: Köszönöm szépen :) Mit néztetek a moziban?
Voltatok már 15hós oltáson?

Mi ma voltunk. Az MMR-t meg sem érezték, a prevenar sem volt vészes. Kicsit tartok a betegségtől, pont most, hogy meggyógyultunk. Mik a tapasztalatok?

Szilvi: Sajnálom, hogy megint beteg Boti :( Állítólag ezen mindenki átesik. Próbálkozz vm immunerősítővel, meg sok C-vitaminnal.

Ha eljutok odáig, töltök majd fel képeket az őszölésről.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Mi is megjöttünk rövid őszi kiruccanásunkról, Zalakarosról. Jól sikerült!
Csinálom a 3.negyedéves albumunkat, közben próbálok úrrá lenni a gyerekkönyveken, mert az átrámolűs miatt persze az is sorra kerül. Aztán majd a játékok, most az a szempont is bejön, h mit érhetnek el a kicsik és mit nem:roll: . Na, ez egy tetőtéri lakásban.....

Zsebi! Nagyon örülök, h megvagytok!!!! Mostmár be kéne tervezni a személyes talit is. Esetleg a családosat is!Hm?

Átállás: az enyémek nem is voltak ilyen ,messze, néha így is meg tudnak kergülni! Mondjuk most a foguk is nő, Nonónak a napokban kijött 2 (így 12:6ra szépített Jonóval szemben :lol: ).

Szivvi! Na, egy mozi! az sem semmi!! :D

Szilvi! Hogy vagytok??

Abbey! Enyéim még nem kapták ezt, de nekem az a tapasztalatom, h amelyik gyerek eddig jól bírta az oltásokat, azt ez sem viseli meg jobban, a lázasabb típusok belázasodnak. Nálunk, lekopogom, az oltások körül sosem volt nagy eset, remélem ez az állapot marad!

Lányok! Nálatok mennyire gyötrik egymást az ikrek? Nálunk most elég gyakori, h egymást csapkodják, lökdösik, Jonó Nonó ruháját tépi, stb. A nagyobb ikreim ezt nem csinálták, egymás fejét csapkodták, de pl arcát nem!

Claire
claire
 
 


Jajjj, én ma nagyon ki vagyok. Elviselhetetlenek voltak ma a lányok. Tudom, kettős front van meg minden, de akkor is.
Nagy problémám, hogy képtelen vagyok lekötni őket. Ti mit csináltok velük????? Este fél6kor már jobb ötletem nem lévén, bekapcsoltam a TV-t :oops: mellesleg az sem kötötte le őket.
Kivittem őket a kertbe alvás után, ami igen komikus helyzetbe torkollt: lementünk, felöltöztettem őket, felöltöztem, eljutottunk a kertig (cirka 15 perc...). Mire felnyitottam a garázst, ott állt a postás ajánlott levéllel (nem is hallottam, h csönget), kérdi, h ugye hoztam magammal személyit :lol: mondom, hát hogyne, kihozom a gyerekeket a kertbe hintázni, természetesen zsebben a személyivel... lányokat be hintába, én vissza személyiért, rálépek egy dióra, kibicsaklik a bokám, eltaknyolok, közben a postás rendületlenül vár... uh a bokám bedagadt, fáj, mint állat, de az élet megy tovább.
na, bocs a kirohanásért.

Nálunk mindennaposak a pofozkodások :( ilyenkor rájuk szólok, általában abbahagyják.

Fogakkal is ki vagyok. 2 hónapja semmi :( sztem ilyen nincsen már. Már olyan szinten dagadt az ínyük, hogy szinte érzem a fogukat, de mégsem tör át :( ellenben minden nap üvöltenek... Férjem mondta tegnap, hogy fél karját odaadná, ha végre kijönne a foguk... hát csatlakozom.

Na, lelövöm magam mára.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


abbey
 
 


Képek nagyon jók, szép helen volatok, és nem unatkoztatok, ahogy látom! :D

Boka :( ez sajnos súlyos is lehet, szalag szakadás vagy húzódás: borogasd be, és ha nem javul, akkor röntgen! Sajnos van tapasztalatom! Mennyire tudsz ráállni?

claire
claire
 
 


Szerencsére nem vészes a helyzet. Tudok járni is, és nem is kékült be, uh helyre jön gyorsan, de fáj...
Nekem is volt már pár ballépésem. Legsúlyosabbnál az összes szalagom szakadt, 2 csont tört. 2 hónap mankó.

Jajjj, nagyon szép volt. Haza se jöttem volna 8)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Már megint beteg Eszti :( Éjjel is rosszul aludt, végül mellé feküdtem (vicces volt egy 140cm-s kiságyban aludni), így aludt el. Reggelre meg már tiszta takony volt, és nagyon köhög. Adok neki rinathiol szirupot, és újra szívom a nóziját. Azt mondta doki néni, hogy 10-20 nap közt lehet az oltástól beteg, de ha már amúgy is náthás volt, lehet, hogy ez erősítette újra fel neki? Vagy megint vm más?
Asszem a foga is kijött éjjel (még nem engedte megtapizni, de elég gyanús), uh nem irigylem szegényt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok
Abbey
nagyon szép helyen voltatok!! Enyémek még nem kapták meg az oltást, mert először taknyosak voltak, múlt héten meg Oli köhögött és nálunk azt mondja a dokinéni, hogy 7-10 nap teljes tünetmentesség kell, hogy be lehessen adni.
Sajnálom a betegséget :( Emi is lemaradt 6 fognál, Olinak sztem kint van az egyik alsó szemfog egyik csücske. kopp-kopp nem is szenvedett...

Nekem nagyon-nagy probléma, hogy csépelik egymást :cry: Azaz Oli üti Emit, amivel éri, egyik nap a sütisbödönnel csapta fejbe !! Emi meg amúgy csajosan úgy harap, mint egy ló....
Plusz annyira elfáradok, nálunk másból nem áll a nap, mint nemszabadgyerelenemásszfeljösszleonnannenyomkoddatvtvideotszámítógépetmikrot...iszonyú, Lili nem volt ilyen. Minden szék már el van döntve, de Oli így is felmászik bármire...Ha elkezdünk játszani, Emi aranyosan elvan, szereti a nagy építőkockát, meg vannak wow toys-os játékok, na azokkal el tud játszani hosszú perceket. Ellenben Oli 1 perc alatt megunja és rombol...
Most meg itt vidorkodik, elaludt az etetőszékben, kivettem beraktam a bébkocsiba, na ott richtig nem aludt el...Megyek du bevásárni, tuti majd az autóban fog bealudni...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

ezt a kupit 2 perc alatt hozták össze...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kupi: ismerős :roll: mire megcsinál az ember vmit a lakásban, addigra ők alkotnak vmi efféle kupit . És csinálod egész nap, mégsem érsz a végére.
Nálunk is taknyolnak egy kicsit. Ráadásul Nonó nagyon fél a porszívótól, meg minden ilyen búgóstól. Ma amíg joniét kezdtem szívni, bemenekült Nonó a pad mögé, és ott bujdokolt :lol:

Egymás csépelése: engem is nagyon zavar. Joni most ruhájánál fogva is cibálja Nonót. Ő viszont tegnap egy fa kis kasztanyettával csapott Jonó képébe, tök lila lett az orrnyerge!
Másik favorit a nagy fikusz cserepe: hullott levelek és virágföld kidobálása, és mindenféle dolgok elföldelése 8

Claire
claire
 
 


Nagyon rosszul van Eszti :( Nem tudom mi baja lehet. A doki néni ráadásul szabin van. Ilyenkor mi a teendő?
Nem kicsit taknyol, egyszerűen ömlik belőle a takony. Ahogy leszívom, már hallom, hogy szörcsög újra. Ráadásul olyan nehéz neki is szívni, vergődik, mint hal a parton.
Köhög is eléggé. Elvigyem orvoshoz?

Szivvi: hát ez ismerős... amit érnek, már pakolják. Minap a törülközőket szedték ki a szekrényből. Szélmalomharc ez az egész. Lenyűgöz, hogy ezek után az ember képes még gyereket vállalni... asszem nekem 2 elég.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Éjjelre feltétlen polcold alá a fejecskéjét. Mosd szívd, és ha nem javul, vidd orvoshoz. Helyettes doki??

Á, ez a szétpakolós kor is elmúlik, ilyenkor intenzív, de nem hosszú, a nagyobbak csak simán halál rendetlenek :roll: :evil: , na, őket rendre, igényessségre szoktatni, az az igazi szélmalomharc. De ahogy ismerősöket elnézem, majdnem mindegy, h 2-4 vagy mennyi rúgja szét a lakást :( .

Claire
claire
 
 


Sajnos nincs jobban Eszti :( Egyre csúnyábban köhög. Felhívtam egy ismerőst, aki gyerekorvos, átjön megnézi ma vagy holnap. De azt mondja, hogy valószínű az oltás felerősítette a betegségét, szerinte is jobb lett volna várni. Pedig mondtam a doki néninek, hogy beteg volt.

Elkezdtem fogyókúrázni, az elmúlt 1 hónapban a tanulás miatt nem tudtam tornázni, egyből felszaladt 6 kg :( Csak most meg annyi időt igényelnek, hogy miattuk nehéz időt szakítani a tornára. Nehéz ez a kétgyerekes lét, egyre nehezebb.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


abbey,
tudod ilyenkor szokták a mondani, hogy ne keseredj el, mert lesz ez nehezebb is...:-) na de tényleg fel a fejjel!
Én úgy mondom ezt, hogy mostanában sokszor szakad el a cérna nálam is, mert tele a púpom mindennel. Nálunk is taknyolnak a picik, Boti sikeresen átadta, csak enyhébb láztalanabb, így viszont elhúzódóbb módozatban. Mást sem csinálok, csak orrot szívok nekik egész nap.
Szívok velük rendesen én is itthon. Szerencsére Boti már oviban van és így "csak" ők vannak itt nekem.
A nátha az csak egy dolog, de szivatnak a kajával, egyfolytában megy a veszekedés, bőgés minden miatt, Levi a plusz 1 kilóval sajnos letarolja Szonjust, de rendesen, ilyenkor ordítás üveghangon és ez így megy egyfolytában. Este 6 körül már imádkozom mindenkinek, hogy egy icipici csend és nyugi legyen...mert kikészülök, szóval ez alapból normális állapot nálad is, hogy kivagy.

A tornáról meg ne is beszéljünk, én is szeretnék már egy ideje, csak ugye amikor kezdtem volna eljárni, akkor összetörtem magam...pedig nagyon hiányzik már valami feszültség levezető.

Az oltásos bulit mi Botival szívtuk meg nagyon anno, lehet már mondtam, hogy nyaralni indultunk, amikor esedékes volt ez az oltás...na ezt mondtam a dokinőnek is, hogy inkább ne oltsuk be, ha gond lehet utána, mert külföldre megyünk...hát beoltotta, mondván, hogy áááááánem lesz semmi. Pedig lett...rá öt napra indultunk Görögo-ba repülővel a H1N1 idején...a gyerek belázasodott, na most ugye reptér hőkamera Görögország repterén, csak szerencsére nem ölbe vittük őt, hanem babakocsiban és fentre volt irányítva a kamera a felnőttek fejére. A férjemet állították meg, hogy menjen vissza és újra álljon elé...na persze leszállsz a repülőről a 40 fok párába, persze hogy gyöngyözik a homlokod...:-)
Na de a lényeg, ha emiatt visszatoloncoltak volna Magyarországra, akkor az orvos nem tette volna zsebre amit kapott volna. Mert direkt kérdeztem.

Nyugodj meg nem lesz semmi baj a lányokkal, de főleg Esztivel, szívd az orrát amikor csak tudod és el fog múlni szerintem. Írtó rossz hallgatni ahogy köhögnek tudom, nekem is Szonjus szenvedett egyszer ilyennel, de elmúlik, ha nem kap antibigyót majd.
Csak ne legyél megijedve. Ha hurutosan köhög az jó, mert akkor ürül...

Na de sok voltam, picit eldugulok, megyek csinálok valami kaját.

Abbey,
neked hogy szoktak a darabosra, könnyen? Nekünk nem nagy favorit ez...a Botira meg nem emlékszem már. Olyan egy idegtépő most már etetni őket, hogy az nem igaz...ez készít ki a legjobban.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Köszi a biztatást, örülök, hogy nem csak én érzek így. Sokszor gondolom, hogy szaranya vagyok, és minek nekem gyerek, ha ennyi türelmem sincs. Nálam a totál K.O. lefektetéskor szokott lenni, amikor bármit csinálok ,nem akar aludni és ordít. Na olyankor kész vagyok. El is törtem egyik lábujjam 2-3 hete, mert belerúgtam dühömbe vmbe, és pont rosszul találtam el.
Ja, és amikor olvasom facebookon a hasonló korú gyerekes anyukától, hogy dupla zumba órán volt, kissé kiakadok... hogy a szarban van erre ideje???? Nem hogy dupla, de szimpla órára sem bírok eljutni, sőt itthon meg 1 normál órát keríteni a tornára, a rendszerességről meg ne is beszéljünk...

Hát a kaja nagy szívás. Tudod, sokat panaszkodtam én is, a helyzet nem lett jobb, csak megszoktam, de még így is a vacsinál néha elszakad a cérna. Egyszerűen erőltettem nekik a darabosat. Olyanokat csináltam, amit különösen szeretnek, pl bolognai, pörkölt nokedlivel, túrós tészta, rizs lecsóval (a lecsót a paprika miatt turmixolom még mindig). És szép lassan megszokták. Néhány főzit mondjuk még mindig turmixolok, én is jobban szeretem úgy (kelkáposzta, spenót). De olyankor vm darabos feltétet kapnak, fasírt vagy tükör tojás, sült virsli karikák.

Antibigyót semmiképp nem akarok, meg nem is gondolom, hogy erre kéne neki, csak megnyugtatna, ha ráhallgatnának a mellkasára, hogy minden ok-e. Szerencsére itt lakik nem messze az ismerős, és szívesen beugrik.
Eszti is száraz köhögéssel kezdte, de szerencsére felszakadt neki a cucc.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jobbulást, kitartást!

Nem nyilatkozom, itt a 6 kölyökkel, h mikor és mitől szakad el a cérna, de remek, mert minden korosztálynál van, amitől elszakad.
Most pl a párom csak holnap jön, mert egy tréning van nekik, ilyenkor az ember pl számítana a legnagyobbra, az tuti ilyenkor a leghülyébb, és ha azt mondod, h úgy viselkedik, mint egy óvodás, akkor ő van oda....
A másik, ami totál kiakaszt, az nem az, h rendet kell csinálni, meg mosni, takarítani, stb, hanem amikor senki nem ügyel rá, mintha csak nekem lenne fontos! És olyan dolgokat is nekem kell megcsinálni, v helyre állítani, amit ők is megtudnak csinálni, és ezért nincs időm másra, és utálom, amikor elhúzódik minden. (Még mindig nincs kész az átrendezés, közben át kéne nézni az összes gyerek ruháit, kinőtteket, nyáriakat kirakni, elrakni, őszi-télit elővenni, stb. Na, nem panaszkodom, ez is túlzás volt, nem vagyok egy család-mártírja , csak néha elszakad a cérna.

Egyébként nekem is leginkább a rendszeres mozgás hiányzik, tehát ez a fajta magamra fordítható idő.
Zalakaroson kipróbáltam a zumbát, azt hittem nagyon ki leszek, de csak kellemesen megmozgatott.

Kicsit huzi-vonis az elalvás mostanság. Ettől lefáradok, és csokit eszem :oops: .

Abbey! Mikor tudod meg, a vizsgád eredményét?

Kaja: enyéim egész jól elfogadják a darabosat, de Nonó még nem rág elég jól, és látom, h sokszor "átmegy" rajta. Joni elég kajás, gyakorlatilag mindent elfogad, amit adunk neki, és mindig koldul, ha más eszik vmit! :lol:
No, nálunk nem 1 kg a fölény, hanem 2,5 :shock: . Nagyon utálom, ha ölik egymást, Nonó sem kispályás időnként nagyon odacsap ő is. :(
Kicsit taknyosak az enyéim is, remélem nem hatalmasodik el.

Szép hétvégét nektek!
Claire
claire
 
 


Na, látom ez a takony kór most általános... Lilu is betaknyolt, Eszti továbbra is csúnyán köhög, most várjuk a dokit.
Ráadásul kibújt az első rágójának a csücske, uh az most nagyon zavarja. Éjjel is fent voltunk másfél órát. Ücsörgött, játszott, aztán meguntam, otthagytam, elaludt.

Nálunk Eszti most egész szépen hozott a lemaradásából. 9100g, 9900g az állás. De Lilu 3cm-vel magasabb. Ennek ellenére Eszti sokkal durvább. Egyszer csak odamegy, és megtépi Lilut, meg kilöki az ölemből, lelöki a motorról, mert ő akar vele menni. Sokkal önzőbb.

Nekem annyira nem tetszik a zumba. Nem vagyok az a táncos lábú típus. Férjemmel jó volt társastáncolni, de mindketten bénák vagyunk, így passzolunk :D De a latin tánc nálam halál. Én és a csípőm totál egybe van nőve... uh nem az én műfajom.
Viszont kaptam tegnap a férjemtől egy fitness játékot XBoxra :D Nagyon örülök neki, tök szuper. Felméri az állapotom, és van benne személyi edzés, tai-chi, meg box. Végig látom, amit csinálok, és a végén kielemzi az edzést. És magától nehezedik ahogy jobb kondiban vagyok. Nagyon intelligens.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Akkor ők eléggé hasonló súlyúak. Eszter és Ádám nálunk is így volt, most viszont elég nagy köztük a különbség.
Egyébként Nonó is tud brutál lenni.
És mikor rájuk szólsz, akkor hogy reagálnak? Egyformán?
Nálunk Nonó hamarabb felhagy a risszasággal, hamarabb menekülőre fogja. Joni huncutul vigyorogva néz vissza. Nehéz rá haragudni, de néha nagyon fárasztó.
Ma egészen eredményes napunk volt. Reggel addig "rugdostam a nagyobbakat, míg raktak egy kis rendet, meg egy keveset takarítottak, csináltunkebédet, elraktuk a száraz ruhákat, és pakoltam a gyerekkönyveket, de jól haladtam, tulképpen átnéztem az összeset, szétválogattam, csak még nem világos, h hova fog elférni. :roll: . Lassan körvonalazódik, h mi hova kerül, de még egy csomó mindent át kell rendezni, pl a teljes játékos polcot, bejön az a szempont, h mi az, mait nem gond, ha elérnek a kicsik :roll: .

Ennek a zumbának nem afrikai beütése van? nekem vhogy úgy jön elő. Különben én sem vagyok nagyon táncos, szeretek , de nem tudok, így inkább csak szeretnék. Párommal mi is jól elvagyunk, rokcy, keringő, ilyesmi :lol:

Érdekes lehet ez a fitness gépv játék, vagy mi. Nehezen veszem rá magam, h itthon egyedül tornázzak :oops: lehet, h egy ilyen könnyít ezen.

Claire
claire
 
 


Na, szupi, h ilyen jól haladtál. Nekünk nem volt túl eredményes napunk. Délelőtt jó későn ért ide az ismerős doki, utána már nem tudtunk semmit csinálni, csak elrobogni a boltba. Felsétáltunk a lányokkal, h legyenek kicsit levegőn. (Szerencsére tiszta Eszti tüdeje,uh nem kapott semmit. )
Aztán du mentünk vásárolni, de nem találtunk tolatóradart. Apósom 70 éves lesz hétfőn, és azt akartunk neki. Még hétfőig megpróbálunk kinézni egyet neten, és elmenni érte.

Játék: tudod, az Xbox egy játékkonzol, olyasmi, mint a nintendo, csak sokkal modernebb. Most kaptam szülinapomra egyet. Abban bízok én is, hogy így majd ösztönzőbb lesz mozogni. Amúgy jópofa dolog, kaptam egy sport játékot is, 10 féle játék van rajta, korcsolya, tenisz, íjászat, box, sí, snowboard, röpi, kidobós, paintball, és vm botos verekedős. Lehet többen is játszani, férjemmel tegnap jót boxoltunk :D Kiütöttem.

Eszti jobban hallgat a szidásra, Lilu egyszerűen kiröhög. Mintha élvezné, hogy felbosszant. hiába csapok a kezére, fenekére, akkor is kiröhög. Szörnyen felidegesít vele, és csak folytatja a rosszalkodást.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Mi a helyzet? Hogy vagytok?

LÁnyok még mindig betegek. Sztem soha nem fognak meggyógyulni. Ez az orrszívás meg egyre rosszabb... az a visongás, vergődés amit rendeznek, elképesztő. Közben meg mutogatják, h büüüüüüüü-büüüüüü, és mutatnak az orrukra. Nagyon cuki. Ja, és Lilu megtanulta, hogy " 'abda" =labda.

Egész nap rosszalkodnak. Tiszta idegroncs vagyok. Látszik, hogy próbálgatják a szárnyaikat, mit lehet, mit nem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia!
Megvagyunk, gondoltam ma rád, mert Remeteszőlősön voltam a barátnőmnél, felétek meg Zsebiék felé mentem el. Ha alábbhagy a takony, találkozhatnánk, hm? A taknyoláshoz kitartást, azért majd csak kimásznak belőle! Doki mitmond? Nem húzódott sehova nekik?

Hajnalban "rémálmaim " voltak, elkzdtem filózni, h mit hogy is kell átpakolni még, és ugy ilyenkor egyik hozza a másikat.... szóval csak dagadt, dagadt a tennivalók listája, és úgy éreztem, h ennek sose jutok a végére, vagy nem foglalkozom a gyerekekkel. Közben meg rájuk nézek, és olyan iszonyú gyorsan fejlődnek, h minden percet ki kéne használni, á, mindegy, majd úrrá leszek rajta... Nem lehet mindent egyszerre, és nem lehet minden tökéletes.

Átküldöm a legutóbbi webalbumunk címét, kicsit hosszú, de ha van kedbed nézz bele!

claire
claire
 
 


Sziasztok lanyok!

Abbey, orulj, hogy "csak" takonnyal kuzdesz.

A multkori irasom utan par perccel kitaccsolt a masik ikerbaba; utana Bence; es reggel 8kor mar 4 gyereket apoltam akut hanyassal; minden definicio szerint korhazba kellett volna rohannom a babakkal infuziora (nem volt 6 oran at pisijuk) - de hogy....? aztan masnapra en is kitaccsoltam, a potnagyi is, megemelni is alig birtam, hanyasban fetrengett a csalad (amikor 10 percenkent hany, nem lehet folyamatosan atoltoztetni, uj agynemut huzni), ugyhogy eleg durva volt a helyzet.

Aztan rendbe jottunk; de kepzeljetek, azota korulottunk mindenki, akivel talalkoztunk kicsit kozelebbrol, szinten kinyuvadt.... tok ciki....

pl. szombaton jottek vendegek (penteken mar teljesen jol volt mindenki; csutortokon mar suliba is mentek), es szegenyek vasarnap este mind egy szalig hivtak a kisrokat.... mara meg a papam, akinek Dani vitte egy artatlan tanulos delutanon... ;-((

CLaire, DE KAR, hogy nem jottel be, ha erre jartal!!!! maskor MINDENKEPP hivj (tudod meg a szamom? megirjam priviben?), es gyere be!! rengeteget gondolok Rad, hogy Te hogy leszel urra a kaoszon es az anyai feladatokon; en most neha ugy erzem, minden kapacitasomon tulhalad a feladat... en is rakodnek, de nem tudom, azzal segitek-e legtobbet, vagy ha veluk foglalkozom (tanulassal is gondok vannak persze; lelkekkel; es a picikkel is kene foglalkozni....). akkor a betegeknek meselni, stb... kozben a haz meg mindig szalad, a kertrol nem is beszelve...

ugyhogy nagyon jo lenne mas sokgyerekessel is talalkozni es tanulni egymastol trukkoket...

es persze ikresekkel is, annyira nagy elmeny meg mindig minden nap.... imadom oket, dragak...

na megyek vissza dolgozni, megint hatarido; remes, mar csak akkor jutok a babanethez, amikor mast kene nagyon dolgoznom, es fennt maradok ejjel, igy "lopok" magamnak "piheneskepp" par percet...
zsebibabak
 
 


Na tessek. Szegeny Bence mar megint kezdi a rokazast. Pedig a mult heten mar atment rajta szegeny; de a hasmenese azota sem mult el. Most meg megint.... Pedig szegeny, mar csont es bor... (es persze mindig ejszaka... ;-((

most akkor talalgathatok, hogy ujra vegigmegy-e az egesz csaladon, es megint retteghetek, hogy ram valami olyankor jojjon, mikor valaki be tud helyettem legalabb reszben ugrani a kisebbeket ellatni...

drukkoljatok ;-((
zsebibabak
 
 


Zsebi! Szinte biztos voltam, h Te írsz ilyen lehetetlen időpontban! Enyémeknek fáj vmitől a hasuk, attól vagyok fönt, de remélem csak ettek vmit, amitől szelesek, és nem ilyen hányós kórság!
telszámot kérek :oops:de lehet, h nem is baj, h nem ugrottunk be, hátha egy kis rókát is kaptunk volna :lol:Na, ez hülye vicc volt!
De összehozzuk, ígérem.

Hogy tudok úrrá lenni... hát én pl nem dolgozom, ellentétben veled. Most is csak egy ilyen oktatói profilt kéne leadni, nyakamon a határidő...

Persze nekem is fontosabb velük lenni, csak most pl szétválogattam a könyveket, erre aminek még nincs helye, az ott áll kupacban a gyerekszobában, mozdulni sem lehet... A kicsik helyétnek átalakítását még mindig nem csináltam végig, még mindig a nappaliban alszanak :oops: ... És van amit halogatni sem lehet a végtelenségig, pl át kell nézni a ruhatárukat, mind a 6nak, kirakni, ami kicsi, elrakni, ami nagyon nyári, elővenni az őszi-télit...

soroljam?

Én inkább azt csodálom, h van agyad dolgozni, mert ez nem csak idő kérédése. Amikor a másik ikrek voltak kicsik, akkor kellett a doktorimat befejezni, botrányos volt, így most a "tudományon" próbálom nem idegesíteni magamat. KÉne belőlem még1 példány, háztartási feladatokra :lol: Szegény környezetem, még 1 is sok néha... :lol: De nekem jól jönne, a másiknak jutna ideje a nyalánkságokra, csak játszadozna, díszítene, stb.

na, alszom egyet, amíg lehet!

Claire
claire
 
 


Ja, az kimaradt, h szörnyű lehetett a hányós, nagyon sajnálom, remélem mostmár tutira túl vagytok rajta, szegény picik is remélem összeszedték magukat!!!!
Na, már alig látom amit írok, asszem az összefüggések is kezdenek elveszni...
Claire
claire
 
 


Mindig elképedek, hogy hogy a fenébe bírtok éjjel írni... Az oké, hogy ébredés van, mi is fent voltunk 4 után nem sokkal. De hogy én olyankor gépet kapcsoljak.... Örülök, ha letudtam a lányokat, és mehetek vissza aludni.

Amikor Titeket olvaslak, mindig megbizonyosodok róla, hogy nem bírnék egy 6 gyerekes háztartást... Jelenleg ez a 2 is néha sok. Igazából már alig várom, hogy visszamenjek dolgozni, és kicsit mással is lehessen foglalkozni. Most mondjuk nagyon cukik, kaptak tegnap 2 gázos lufit, és most odavannak tőle :D Lehúzzák, aztán felengedik, és mindig meglepődnek, hogy mért megy föl. :lol:

Zsebi: remélem meggyógyultok!

Claire: köszi, megkaptam, megnézem mindjárt. Ha végre kikeveredünk a takonykórból, mindenképp jó lenne találkozni. Olyan rég láttam már Jonit meg Nonót. Kíváncsi is lennék ha összeengedjük a kicsiket hogy reagálnak rá. Eszti épp egy zenélő játékot dug Lilu füléhez, hogy telefonáljon :D
Meghallgatták őket, tiszta volt. De dokinénihez nem vittem le őket. Asszem még a héten szabin van.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Tudod Abbey, mi már öregszünk, csökken az alvás igényünk :lol: :lol: :lol:!
egyébként ha már ki volt kapcsolva, akkor én sem kapcsolok gépet ilyenkor, csak időnként elalszom este, mint akit lelőnek, és bekapcsolva marad a laptop, olyankor jól jön, ha olvasok vagy írok, amikor felkeltenek, nem alszom el ültömben! :D

Remek éjszakánk volt, a kicsik vagy ettek vmit amit nem bírtak, vagy kerülgeti őket vmi gyomor kórság, mindenesetre feszítették magukat, lehetőleg felváltva. Kaptak espumiosant! bocsi, lehet, h ezt már írtam!
Ma viszont olyan jmókedvűek voltak zenén, főként Joni, tapsikoltak, táncikáltak, vigyorogtak :D

Utána anyám itt maradt, így egész jól haladtam így. GYerek könyv és játéktárat fogok nyitni, komolyan, szerintem nem tudjátok elképzelni, de talán Zsebi :lol: hogy itt mi cucc van összegyűjtve!

Zsebi! Most látom, h újra támadnak a rókák , ez szörnyű, mit adsz neki??? Tényleg le tudnak ilyentől puttyadni, fel kell szegényt táplálni. Enyámek a Kubut szokták inni ilyenkor, banán-répa-almalötty. Ha hozzájössz, írj, h hogy vagytok, de inkább aludj!

Abbeyék, Zsebiék! Legyetek mind egészségesek, h talizhassunk végre!!!!!
:!:
claire
 
 


Mi lett? Jobban lettek, vagy kijött vm kórság? Tegnap éjjel enyimek is totál készek voltak. Hajnal 1kor kerültem végül ágyba. Lilunak fájt a hasa, folyton pukizott, Esztinek meg a foga, és nem volt hajlandó lefeküdni. Végül kapott panadolt, és elaludt.
Nátha sztem még mindig nem javul. Nincs vm ötletek, hogy mi a fenét csináljak, hogy ne taknyoljanak? Amúgy tök jól vannak, vidámak meg minden, csak muszáj napi 3szor szívni az orrukat.

Én most gondolkodom, hogy kéne a lányoknak vm koruknak megfelelő játékot venni. Mit ajánlotok? Rengeteg játékuk van, de mind csörgő, meg zenélő izé, ami nem igen köti már le őket végtére is 6hós korukban kapták őket... Látom rajtuk, hogy délutánra már unatkoznak, és ezért rosszalkodnak folyton.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kép
abbey
 
 


Enyéim is azt csinálták, mint Lilu. :shock: Mi a izé ez???
Nem lettek rosszabbul Ábelen jött ki hasmenéses kórság, nem volt ma suliban,. tegnap este hányt is! Jön az őszi szünet, drukkoljatok, h ne adjuk körbe !!!!!

Játék: forma bedobálós, egyszerű építő, Montessori torony, hintaló, bébitaxi, legkisebbeknek való lego, ilyesmikre gondolok.

Képzeljétek, nem kell mennin többet Jonival Dévényre, max ha vmi gyanús lesz később, de önállóan jár, nem féloldalas, minden OK. :D

Claire
claire
 
 


Abbey ! Nagyon édik a képen!!!!
claire
 
 


Őrület, még mindig nem alszanak :shock: :evil: . Szopiztak röhögcséltek, rendetlenkedte, sírtak....... Nem tudom, h mi ütött beléjük!
C
claire
 
 


Mi is szarul aludtunk... Lilunak kellett adni gyogyit, mert nagyon fájt a foga, Eszti meg nem tom mért aludt rosszul. Összességében 5ször keltem hozzájuk. Fáradt is vagyok.
Nemsokára kimegyünk a kertbe, hagy levegőzzenek.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?