Új privát üzeneted érkezett!

még azt akartam írni, hogy az ikresek.hu-n van egy fotós játék, családi fényképezést lehet nyerni, vicces képet kell beküldeni.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey, Szivvi,
köszi a köszöntést, hát mi is átestünk az egyévesen. A szuperbuli szombaton lesz, szerencsére előreláthatólag szép idő lesz, így megyünk a kertbe ki. Készülök nagyon. Persze ők lecarják az egészet, de nekem fontos. :lol:

Lányok, az enyémek is taknyolnak, mind a két pici és ugye Boti sem lábalt még ki teljesen. Ez van, már kezdem megszokni.

Szivvi,
én még mindig határozatlan vagyok, hogy milyen immunerősítőt vegyek neki, mert nem hiszem, hogy bármi használna. Amin kell azon lehet át kell esniük, nem tudom.
Nálunk Szonja a "mimózább" és Levi a "tank", egyszerűen letarolja néha a picilányt. Mindent elszed tőle, de néha meg olyan aranyosan nevetnek és játszanak.
Amikor nagy az ordítás akkor beavatkozok, de nem pátyolgatom egyiket sem, csak "igazságot teszek" :lol:


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


SZONJA, LEVI, BOLDOG SZÜLINAPOT!

Szivvi! szép méretek, nálunk Joni 79cm, nonó 72, ráa 74es cuccokból is van, ami nagy :lol:, pedig pár nap múlva 14 hósak ők is.
Nonó pont ezért olyan cuki, ahogy picike, de két lábon lépeget.
Ma voltunk Dévényen, Joni a jobb lábát nehezebben emeli szerintem, a csajnak, amikor járatta, egy kicsit befelé keresztezett, majd meglátjuk. Nem parázom rajta, csak figyelek

Nálunk is mindent szétpakolnak, ha tehetik. Jönnek utánam a lakásban, és pakolnak 1000rel, fogkeféket nyalogatnak, kádba bedobálnak ezt-azt, szerencsére a WC keféz még akkor felmentettem, amikor még csak normál funkciója szerint benyomták a WC-be.

A marakodás nálunk is megy, néha tök cukin bújnak egymáshoz, máskor meg úgy odacsapnak, h jajj! Nonónak most pl a szeme alatt van a pofiján egy ronda lila vonal, mert Jonó vmivel odacsapott. Nálunk a méret különbség miatt ált Nonó marad alul, bár azért ő is ki tudja a másik kezéből egy pillanat alatt kapni a cuccot!
Én. amíg nem kezd nagyon elfajulni, nincs hangos bőgés, erős csapkodás, stb, addig hagyom, h lekártyázzák, aztán van, h "igazságot" teszek, és nem hagyom ,h elvegyék attól, akinél van, de az is előfordul, h begyűjtöm. Leginkább minden esetben megpróbálom elterfelni a figyelmüket, ha sikerül, akkor már nem is olyan értékes az, amin előtte veszekedtek. És persze az is előfordul, h felajánlok egy másik uo vagy hasonló tárgyat, v vmi még "izgisebbet". Fura, mert néha meg ülnek, és tök jól eljátszanak együtt, még röhögcsélnek meg dumálnak is!

egyébként most ha pl ledőlök melléjük, akkor engem is megcsapkodnak, de ezt azonnal leállítom. tudom, h nem tudja felmérni, h mit csinál, de ilyenkor határozottan lefogom a kezét, és megmondom, h ezt nem csinálhatja, mert fáj nekem. És, h simogasson. egymást is megsimizik, sokszor azutzán, h odacsaptak.

Elszundítottak. Jó későn, de mindengy, megyek, csinálok addig vmit!

claire
claire
 
 

 
 

Claire,
nem feltétlen kell félni a bronchitistől, mert nem feltétlen fullad be mindig, lehet soha többet, de lehet, hogy lesz még ilyen. Kapunk biztonsági tartaléknak szteroidos kúpot, az jó ha van itthon. Ha sípolva fullad, akkor azzal lehet indítani.
Ma mondta a dokink, mert a picikkel voltunk mérésen meg szurin.

Nálunk most Szonja 75 cm és 9400 gramm, Levente 79,5 cm és 10600 gramm. Itt tarunk mi. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Persze, tudom, h nem feltétlen fordul át ilyenbe, csak az embernek vannak ilyen rémképei. Én is sokkal jobban ugrok arra, ha a Joni sír, vagy nyűgös, , stb, mint a többinél :oops: . A párom fulladós gyerek volt, anyósom mai napig borzadva emlékszik vissza arra, amikor ott ült az ágya mellett, és fulladt a gyerek.
Rectodelt kúp? vagy az nem erre van?

Hú, jó nagyok a gyerkők. Igaziból nálunk is mind ilyesmi méretű volt 1 évesnek, kivéve kis Nonókánk :) maradék anyagból... :lol: !

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Játék: én megmondom, hogy menjen oda, és vegye vissza :D Odamegy, és visszaveszi. Mondjuk nálunk Lilu szokott szegény alul maradni, pedig ő a nagyobb, de jámborabb. Akkor szoktam közbeavatkozni, ha verekedéssé fajulnak a dolgok. Esztinek kedvenc játéka, hogy csörgővel püföli Lilu fejét és közben hangosan röhög... na ezt nem hagyom.

Méretek: nálunk pont fordítva van, hosszú lábuk van, és a felsőjük rövidebb. Naciban 80-t hordunk, de van még 68-as felsőnk is.
Kilóba: Lilu 9900g, Eszti, 8700g. Hosszukat nem tudom.

Mese könyvezni mi is szoktunk. Most vettem nekik 3 mesekönyvet. Volt még 10e ft-os Libri utalványom. A bárány a kedvencük :) Meg a virágok. Odahajolnak és hapciznak :D Jajjj meg ami most nagy sláger: kérdezem, hogy mit csinál a halacska, és elkezdenek tátogni :D Annyira cuki.

Ma nagyon jók voltak. Megtanítottam nekik hogyan kell a játékokat visszapakolni a kosárba, nagyon lelkesen csinálták. Délelőtt birkóztak is egy nagyot, annyira nevettek.
Jól is haladtam a tanulásba, átvettem egy egész fejezetet (váltóleszámitolás), feladatokkal, elmélettel.

Férjem még mindig nincs itthon :( Nagyon elegem van már ebből. 7közben fürcsire sem szokott hazaérni. Mondtam neki, h jó lenne ha keresne egy másik állást, merthogy túlórát persze nem fizetnek. :evil:

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Fejpüfölés ismerős, aztán csodálkozik, amikor a másik sírva fakad!
:roll:

Bedobálást csinálják, ha én is, mert utánoznak, csak aztán azt hiszik, h azért tettük be, h újra kidobáljuk! Játék rendberakás, én esténként pl vmelyik nagyot szoktam megkérni, ez nem a legkellemetlenebb feladat azt hiszem, van amikor húzzák az orrukat, de van, h tök jól elvannak, még direkt cukira el is rendezgetik, stb.
No, meg ha a másiknak éppen teríteni kell, vagy söpörni....
Mert amilyen gonosz anya vagyok, ezeket is kell nekik! Szegényke :wink:

Tanulás, hajrá, nem semmi, mikkel tudsz foglalkozni!

Claire
claire
 
 


Jajjj, képzeljétek. Lilu elesett fürdéskor, és lefejelte a kád szélét. Felszakadt belül a szája (gondolom), és nagyon bedagadt. Szerintetek vigyem holnap orvoshoz? A vérzés elállt, adtam neki panadolt, és most szépen alszik. Annyira sírt :cry: úgy megijedtem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Bocs, nem volt netem.
Szegény kicsi lány!!
Ha még mindig dagadt, akkor mutasd meg. Nem jegelted le neki?
Ha belül szakadt, azt nem biztos, h összeöltik, legalább is Eszteremnek tavaly úgy csinálták, h kívül megvarrták, belül nem. Sokáig dagadt volt neki. :( Remélem neki kisebb a sérülése!

Képzeljétek, Joninak tökre fehérlenek már a szemfogai, olyan, mintha hipp-hopp áttörne :shock: !
claire
 
 


Még mindig elég duzzadt. Próbáltam ma megnézni mi a helyzet. Sebet nem látok, csak egy nagy lilás duzzanatot az ínyénél. Szerencsére fogát sértetlennek láttam. Evésnél kicsit zavarta, de amúgy nem vett róla tudomást, uh végül nem vittem el. Csak megbojgatták volna, és az biztos fájt volna neki.
De, próbáltam hideg vizes pellussal borogatni, de nem nagyon hagyta, nehezen ment. Uh végül azt csináltam, h hűttötem be rágókat, és azt szopogatta.

Holnap állatkert :)

Irigyellek Joni fogai miatt... én már nem is írom mi van itthon fog ügyben.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nonó meg kivár :lol:
claire
 
 


Sziasztok!

Milyen volt az (állítólag) utolsó nyár végi 7végétek?

Elmentünk szombaton az állatkertbe, fél5 előtt értünk oda, 28°C volt, és közölték a pénztárban, hogy már nem engednek be, mert okt. 1-e van és fél6kor zárnak, kiterelnek mindenkit. Kissé ideges lettem... de tudjátok mi volt a vicces??? hogy nem csak mi álltunk sorba, hanem még egy csomóan. ennyire gazdag az állatkert, hogy nincs szükségük bevételre???? És ennyire rugalmatlanok, hogy nem lehet 1 órával tovább nyitva lenni, ha dugig vannak? :?: :?: :?:

Ma meg Esztike is eltaknyolt séta közben, és szépen felszakadt az ő szája is, ugyanott... ikrek...
Lilunak szépen múlik, már csak alig duzzadt.

Férjemmel meg kismotor vadászaton voltunk, de nem találtunk :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia!
Ez az Állatkert olyan, minta Máltai játszók, azoknak is van nyitvatartása, meg tök jó az egész, csak éppen amikor átállnak a téli nyitvatartásra, akkor tök mindegy hogy milyen idő van, meg hogy még világos van, az alapján nyitnak zárnak. Múltkor pl szombaton jól befürödtünk, mert 10től voltprogramunk, anyámmal ott akartuk őriztetni a gyerkőketm aztán még sétálhatott velük egy fél órát, mire kinyitott.
Abból a szempontból ne bánd csak, hogy sztem 1-1,5 óráért kifizetni az egész belépőt nem biztos , h megéri, bár az is igaz, h ilyen picik nem nagyon bírnak még ki többet!

Hétvége? Nem voltunk bébiúszáson :( , viszont a 4 nagy volt Kerületi Kaptató című futóversenyen vasárnap, és ügyesen futottak :D !
Aztán anyósomékkal ebédeltünk, és du még én is eljutottam futni egy kicsit az erdőbe.
A gyerek átköltöztetés még mindig nem jött össze, még össze kéne rendezni a renmgeteg gyerekkönyvet, pl...

Ma voltunk Jonival kontrollon a gyklinikán, tulképpen OK-snak találta, de azért neurológusnak fogom mondani, h a jobb lábát nehezebben emeli, és befele csámpáz.
Ott meg véletlen összefutottam egy egyetemi barátnőmmel, nagyon örültem, mert úgysem jutok el olyan egyszerűen hozzá Monorra, és így láttam a 3 hetes legkisebb fiát! :D

Ennyit rólunk. Tanulással hogy állsz?

Claire
claire
 
 


most épp hullámvölgyben vagyok. Ma nagyon nehéz rész volt terítéken. Este apuval 6-fél8ig próbáltuk együtt átvenni, de egyedül nem tudtam megcsinálni :( Devizaműveletek, deviza alapú hitelfelvétel, és ezek csicsázása. Olyan szemét, életszerűtlen feladatok.
Egyre közeledik az időpont, én egyre hülyébbnek érzem magam, és úgy érzem semmit nem tudok :(

Eszti meg éjjel 4 óránként kajál. 8kor, éjfélkor, 4kor és 8kor megint. Nem értem én ezt. Ráadásul a 4es kaja után nem bírok visszaaludni. Csak vergődök az ágyba reggelig.

Ne, nem nyígok tovább.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ha egyre hülyébbnek érzed magad, az azt jelenti, h már sokat tanultál! Jó lenne, ha tudnál aludni, h megeméssze az agyad a tanultakat!

Enyémek meg csomót szopiznak, és főként éjjel vagy hajnalban. most direkt megnézem, most aludtak el nemrég, h mennyit bírnak ki, de amúgy 2-3 között, és 6-7 között tuti fent vannak!

C
claire
 
 


Nonó már nyög is, nem értem, h ilyenkor mi leli! :roll: :shock: C
claire
 
 


Na, most visított újra Nonóka.Félálomban, csukott szemmel. Miért, mert elmentem mellőlük, meg a nappaliból, és becéloztam a saját ágyamat. Őrület!
claire
 
 


Na jól van, megnyugodtam, akkor nem csak Esztike ilyen kajás. Nem is merem mondani doki néninek meg védőnőnek, mert úgyis közölnék, h ne adjak. De hát akkor meg sivít reggelig. És télleg éhes, mert nem csak immel-ámmal eszik, hanem lehúz egy cumisüveget. Előbb-utóbb csak le szokik...

Hogyan alszotok most? Lányok nagyon sokat forgolódnak, különösen Lilu, gyakorlatilag faltól falig megy. Ha nem lenne rács, sztem körbe járná a szobát :)

Na, tanulok :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nálunk a forgolódás nem olyan vészes, inkább ezek a flriadások, és hogy időnként szánt szándékkal felkeltik egymást, ezért muszáj ugrani, ha vmlyik felkel, h ne kezdjen rámászni a másikra, piszkálni, mg kiabálni neki :roll: Így zzel ki is iktatják azt a lehetőséget, h az ember egy kicsit hagyja őket nyüglődni, hátha visszaalszanak. Ja, és mivel ki tudnak mászni, ezért ki is jönnek, és neki indulnak mászva, sírva keresgélni engem. Mondjuk ez cuki, csak fárasztó. Sztem időnként össze-vissza álmodhatnak, mert van amikor sírva ébrednek, máskor meg tök vigyorin. Mondjuk a szopizásnak ilyen funkciója is van, h odabújjon, de valóban gyakran van, h hosszan és erősen szív, tehát tényleg eszik. Igaz, az anyatej könnyen emészthető. Én mást sosm adtam éjjel, egy időben a két nagy tartott vizet az ágya mellett, meg néha a nagyobbak lemáznak inni éjjel, de ez em jellemző. Remélem Nonóék is úgy fogják cinálni, h amikor végre lezoknak az éjzakai szopiról, onnantól más se kell!

Amikor nyáron együtt nyaralt a család, direkt anyám aludt egy szobában a kicsikkel, mi meg a mellette lévőben, h hátha sikerül az éjszakai szopit leépíteni, de azért majdnem minden éjjel, legkésőbb hajnalban át kellett mennem, pedig anyám az első nyikkra felvette, és próbálta ringatni, stb, amelyik felébredt, és próbálta ő visszaaltatni.

Ami a dokit, védőnőt illeti, mindig odavannak, h milyen szépen fejlett, kiegyensúlyzott gyerekek, és hogy hú de klassz, h még szopnak, hát ennek meg a mi esetünkben úgylátszik ez az ára, és kész.

Claire
claire
 
 


Honnan másznak ki?
Én 3 hete eresztettem le a kiságyukat a legalacsonyabb pontra, mert már átmásztak egymáshoz. És sztem rövid úton rájöttek volna, hogy ha át tudnak mászni, akkor ki is tudnak szökni a kiságyból.

De rendes anyukád, hogy éjjel pesztrálta őket :) Néha nekem is jó lenne, ha nem nekem kéne mindig felpattanni hozzájuk. Eszti éjjel mindig bömbizve ébred, reggel meg csendben játszik, nézelődik, és ha hallja, hogy mozgolódunk, akkor erőteljesen jelzi, hogy ő is fönt van már :)
Lilu meg egy angyal, ő alszik egész éjjel. Mindig elképedek, hogy hogyan lehet két gyerek ennyire különböző. Mi nem voltunk ennyire mások.

Egyszer csak le fognak szokni a szopiról, vagy le kell majd választani őket?
Én azért örülök, hogy teljesen maguktól szoktak le,így nem kellett "erőszakkal" elválasztani őket.

Többiek, hogy vagytok? Szilvi, hogy vannak a csontjaid?
Szivvi Ti?
Zsebi meg elhavazódott?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok

én is úgy vagyok, hogy jöjjenek má ki azok a k...a fogak :cry: Emi szenved, éjjel nyíg, nappal is csak az ölemben lenne...plusz minden pelusozásnál torkaszakadtából üvölt, olyan csúnya a popija :cry:
és a takonyság se múlik már 1 hete, mija rosebb lesz ha itt a ködös, szmötyis idő?
Enyémek is nagy jövő-menők, Emi megy 360 fokot az ágyában..
Napközben is csak a rosszalkodás megy, komolyan úgy le vagyok fáradva agyilag..Olcsi tv-t kapcsol, vagy mikrózik...ez a jobbik, a rosszabb, hogy mindenhova felmásznak :( már az összes szék el van döntve, de Oli rájött hogy simán fel tudja állítani, semmi sem szabhat határt...Vagy szekrényt pakolnak nagyon-nagy egyetértésben.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: én ezért tartom őket délelőtt kenelben. Amíg főzök, mosok, most tanulok, addig nem bírok figyelni rájuk, és a lányok is egész nap rosszalkodnak.Már a kenelt is szétverték, java részt szigetelőszalag tartja egyben. Folyton piszkálom a férjem, hogy találjon már ki vmt, mert nem tudom mit csinálnék kenel nélkül. Náluk a kuka, és a tisztítószeres szekrény a sláger, amiért nagyon mérges vagyok :? Ez utóbbit vhogy majd nyithatatlanná teszem (amíg nem jönnek). meg persze a tv és a rádió, meg úgy minden amit lehet nyomogatni. Mi kaptunk kis széket, egyelőre azzal tök jól elvannak, tologatják, ücsörögnek rajta, ráállnak. A kanapéra viszont folyton fel akarnak másznak, ami hol sikerül, hol nem.

A taknyolás amúgy lehet a fogaktól is. Piros popsira vegyél ungentum boraxátumot, nekünk ez vált be. Nem tom, hogy csak receptre lehet-e kapni, de doki biztos felírja.

Nálunk még mindig semmi nyoma a fogaknak. Sztem sose fognak kijönni... Az ínyük vörös, és dagadt, nem értem én mire várnak még...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nálunk szivacson alszanak, szopis párnákkal határolva, így könnyebb nekem melléjük feküdni, leesni sem tudnak, viszont kimásznak.
A karámon én már a nagyobb ikreknél is gondolkodtam, de egyszerűen a tetőtér miatt nincs igazán sarok, a nappali közepén meg nem állíthatom fel, mert élhetetlenné válik a lakás. Így aztán csatangolnak szanaszét, csak az ajtók állják útjukat. Azt a lakás többi része felé gyakrn csukjuk, mert ha beszabadulnak a nagyobbak szobájába, vagy a fürdőbe, az elég gáz. De legszívesebben ott vannak, ahol én, így általában nézek rájuk, amikor nem, akkor tuti rosszalkodnak valamit. MA Nonó szájából 4 anyacsavart szedtem ki egyszerre, és úgy tudta, h tilosban jár, elfordította a kis fejét, mikor mondtam, h muti mit eszel :roll: . Nyomkodás nálunk is megy, a TV le vn takarva, ugyan le tudják szedni róla, de vhogy így mágia ritkábban jön rájuk. konyhában sláger a mosogatógép, és a nagy konyhai fiók, tele vajas, joghurtso dobozokkal, meg egyéb értékes múanyag cuccal. A fürdőben legvonzóbb a WC kefe, na azt nem hagyom, de a fogkefékt is végig szopogatják, h nem vagyok résen, meg a
kádba dobálás is megy.

Claire
claire
 
 


Claire
anyacsavar :shock: szerencsére még a budikefét nem fedezték fel..

a konyha nálunk is egyben van a nappalival, azt nem tudom csukni, a járókában meg nagyon maxon 10-15 percet vannak el...

sajna Oli nagyon rossz, tehetetlenek vagyunk vele szemben, ha rájön a dili, állandóan Emit püföli, van, hogy a sütifaló bödönnel csapkodja a fejét..tegnap edzeni voltam, apa legózott velük, tök jól elvoltak, eccercsak Oli mindenkit jól megdobált, de úgy 10 centiről...é semmi sem használ, se kiabálás, se ráütés a kezére, csak röhög...

Abbey
voltatok már vérvételen? és a 15 hós oltást mikor kapják a csajok?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


A püfölés nálunk is megy, Nonó ritkán, Jonó gyakrabban csinálja, érdekes, ha lefekszem pl, lehasalok a padlóra, akkor jobban , úgy látszik ingerlően közel a fejem, de amikor konzerves tetővel fejbe csap, azt nem tűröm. Mondjuk, ha csak mondjuk, h nem szabad, ő is vigyorog, de tegnap apja kicsit a kezére ütött, és közben mondta, nagyon meglepett pofit vágott.
Mit edzel? Nekem már nagyon hiányzik a rendszeres sport, kimegyek futni, de tök össze-vissza jutok ki, van, h 3 nap egymás után, aztán 4-5 napig semmi. Persze mozgok, mert pl a sulitól hazatolni ide fel a hegyre az ikerkocsit a két kölyökkel, az persze mozgás, de kevés endorfint termel :lol:

A WC kefét szerencsére csak behajították a WCbe, látták, h vmi ilyesmit csinálunk vele, de legalább a nyele volt kifelé, és nem a szájukba vették :roll: .

Enyémek kapnak még a 15hós előtt egy prevenar emlékeztetőt.

A nagyobbakat már elengedem felnőtt nélkül a suliba, és időnként a két elsősöm is megy velük, így nem kell a kicsiket meg magamat haptákba vágnom, mire indulni kell a suliba. Ma reggel látni kellett volna, olyan lelkesen integettek egymásnak, nagyon helyes jelenet volt. A 4 nagynak, plussz a 2 unokatesónak fülig ért a szája, ahogy a két picúr integetett nekik. Olyan helyes, amikor az idétlen kiskamaszokon látod, ahogy elolvadnak ezektől a piciktől :D

Szép napot! claire
claire
 
 


Oltás: mi majd ha hazajöttünk Ausztriából, okt 18-án kapják. Nem mertem megkockáztatni az utazás előtt. A prevenart meg majd utána kapják.

Nálunk a wcbe sose engedem be őket. Ajtót mindig csukjuk, uh a budikefe biztonságban van :D

Huuu, az anyacsavar durva :shock: amúgy nálunk is tudják mikor rosszalkodnak, Eszti is pont ezt csinálja, elfordul, ha kérdem mi van a szájába.

Érdekes, Lilu is kinevet, ha rácsapok a kezére, vagy hangosan rászólok. Eszti azért elszégyelli magát vagy kicsapja a sértődött hisztit. De ő már rászólásra abba szokta hagyni a rosszalkodást (általában Lilu csépelését), de ha Lilura tör rá a rosszalkodás... na annak csak az vet véget, ha elkülönítem.
Próbáld meg Olinál, ha rosszalkodik, és rászólsz, nem hagyja abba, beteszed a járókába 1-2 percre. Nálunk ez működött.

Tegnap Lilu a szemben lévő 13 éves fiúnak integetett vadul, nagyon tetszett a srácnak. Elkezdett idétlenkedni neki :)

Én most az edzést nagyon hanyagolom :( Nem fér már bele. Tegnap így is elkeseredtem nagyon. Írtam próbavizsgát, és még puskával együtt is 1es lett :cry: Annyira szemét kérdések voltak. Végigoldottam a munkafüzetet, és EGYETLENEGY hasonló példa volt, erre persze ezt kérdezik... :evil:

Na, megyek főzni és tanulni...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! :(
Nálunk a fürdőben van a WC, így a kefe is kéznél van :( . Ráadásul örülök, ha bejárati ajtót csukják, hogy a lépcsőhöz ne jussanak ki! Még ezért is mindig szólni kell!
Ami még veszélyes , h nálunk felállnak z etetőszékben , sőt a babakocsiban is, addig kukackodnak, h kibújnak a pántból. Tegnap még a kezével is tolta lefelé, h könnyebben kiszabaduljon :shock:!

Claire
claire
 
 


No mi van? Mindenki csendben siratja a nyarat? Vagy Abbey ennyire tanul?
Zsebi meg már teljesen eltűnt! :(

Claire
claire
 
 


Vagyok. Gyerkőknek voltunk ma ruha, cipő beszerző körúton :lol:

Olcsi haláli volt reggel, ugye neki csak egy szandija van, míg Emi örökölt egy csomó cipőt Liliről. No reggel Emire ráadtam egy cipőt, aztán Olinak mondtam, hogy hozza a szandiját. Úgy el kezdett magyarázni, meg mutogatni, hogy neki is cipő kell..olyan édi volt, csüggedten leült, míg ráadtam a szandit. Aztán kapott egy szuper bakancsot, volt ám öröm :lol:
Viszont másrészről meg úgy bánt, hogy ált mindig Olinak veszünk valamit, Emi meg hordja Lil kinőtt "rongyait" :roll:

vettem még 2 csomag bodyt a tecsóban, anyu is meg én is úgy láttuk, hogy a 12-18 hós határeset, így 18-24 hósat vettem, hát asszem lobogni fog rajtuk egy darabig :? plusz találtam a leárazottak között 425 Ft-ért hosszú ujjú felsőket, azt is vettem.

Este Oli magára rántotta a szárítót, felrepedt a szája, dőlt belőle a vér :cry: pár perc, megnyugodott, folytatta a rosszalkodást, bekerült a járókába, ott meg nekiesett a szélének, ismét vérzett a szája :cry: sztem a gyivi meglátná, aztán vinnék is...a szeménél van egy nagy bibi, a homlokán egy lila púp, meg most a szája úgy néz ki, hogy bármelyik néger megirigyelhetné...

Edzés: fight nevű aerobikszerűt nyomatok, kick-box, karate elemeket kell csinálni zenére..1 hónapja fogyózok, -5 kilónál tartok :wink:

szép hétvégét!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: Ne aggódj, nálunk is így néznek ki a gyerekek. Eszti szája most gyógyult be, Lilué is már leapadt. Eszti meg folyton rááll a kisszékére, mindig mondom, hogy vigyázzon felborul, ma fel is borult.
Hol vettetek ruhákat? Nekem is kéne bodyt venni, de nincs most időm nagy túrákra. Holnap délutánra tűztem ki a vásárló körutat. A terv: decathlon (férjemnek úszó naci), kismotor a lányoknak, nyomtató itthonra.

Jól hangzik ez az edzés, jó intenzív lehet, szívesen kipróbálnám.

Claire: igyekeztem tanulni, haladtam is meg nem is... ismét sikerült egy olyan vizsgapéldába botlani, amit még megoldással sem vagyok képes megoldani. Remélem az éles vizsgán már semmi új nem jön
:roll:

Ki vagyok ettől a fogtól. Az esti altatás 1 órásra nyúlt, és csak nurofennel vagy panadollal alszanak. Minden nap azt hiszem, h kijön, de semmi. Annyira duzzadt már, hogy szinte érzem az élét...

Nézzétek meg hétköznap este az M2-n, nagyon jó kvízműsor van (Maradj talpon!)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok Csajok.

Itt vagyok ám, csak rajtam teljesen elhatalmasodott az utóbbi két hét.
Boti betegsége, meg az, hogy itthon volt.
Egyszerűen annyira hisztis, hogy komolyan azon gondolkodtam, hogy valamilyen problémáját nem tudja kezelni vagy kiadni a dühét, de már állandósult a hiszti és keresek valami szupi gyerek pszichológust, hátha kideríti mi van vele...de nem tudom annyira tartok ettől, hogy van-e ennek értelme.

Olvasom itt az irásaitokat és megnyugtatólag hat rám, hogy minden baba megy mint a nem normális.
Szivvi,
ne is aggód, nekem Levi ugyanilyen, mint egy romboló tank, de tényleg. Amihez hozzájut az tuti nem ússza meg...ebbe beleértendő Szonjus is. Aki meg igazi cuki cica kislány, nem tudom honnan örökölte, de már a gesztusai is csajosak ésnem igazán bírja a csépelést. Persze ha rászólok, azt leszarja, ha rácsapok picit a praclijára akkor kiröhög. Ez már ismerős Botitól. :-)
Nem tudok vele én sem mit kezdeni, úgy érzi, övé a világ.

Abbey,
a szigszalaggal rögzített karám is ismerős. Most sikerült vásárolni egyet, amit már írtam is, na az darabokban van, de szó szerint. Teljesen szétrángatta Levi az egészet, majd Botival összeszabadultak játszani akkor már el is tört az egész.
Nagyon dühös vagyok, mert nekünk ez nagyon drága volt és feleslegesen vettem meg. JA és egyszer már gariban cseréltük az ajtóelemet.

Senkinek nem ajánlom ezt a Vaterán kapható bükkfa karámot. Szar.

Most némileg behatárolva mennek mindenfele.

Claire,
nagyon ijesztően hangzik az anyacsavar evés, szerencse, hogy ki tudtad szedni mindet. Én mindig ettől a lenyelésditől rettegek. Lehet azért is, mert Botival olyan szerencsém volt, hogy nem vett semmit a szájába.
A minap Levinél észleltem a kakijában valami sötétzöld luficafatszerű dolgot, fogalmam nem volt mi az. Majd rájöttem, mikor a szájából lógott ki a szemeteszsákunk egy darabja, hogy az volt. Eszi a szemeteszsákot!!!!!!!!nem hiszem el. :lol:

Na gyönyörű idő lett mondhatom!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szegény Oli!
Hú , de kemény vagy! És az edzésen kívül diétázol is?
Én szülés után minuszban voltam, de sajna visszaszaladt, sőt túl szaladt néhány kiló. :(
Azért a karate mozdulataidat nem a gyereken kéne gyakorolni :lol:

Nálunk mindkettő zömmel örökölt cuccokat hord, szerencsére még nem tudnak írni, h írjanak a gyámhatóságnak! :lol: Mellesleg mindig a lányoknak van több cucca, annyi csini ruhácskájuk v an mindig, h nincs is annyi alkalom, h rájuk adjam.

Olinak jobbulást, neketek szép hétvégét!

Claire
claire
 
 


Abbey,
nekem is nagyon tetszik ez a vetélkedő műsor.
Mindig ki volt írva az m2-n, hogy ismétlés, nem is értettem, hogy mikor adják, ha 20 órakor ismétlik.
Aztán megtaláltam az "original" műsort a m1-en. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi, most jól szórakoztam, bocsánat. Ez a szemeteszsák... :lol:

Azért, jó, hogy van ez a fórum, legalább visszacsatolás mindenkinek, hogy nem csak az ő gyerekei egyedi esetek. Ja, nekünk ráadásul fenyő a járóka, ami még kevésbé stabil. Az ajtót rövid úton beszögeltük.

Nem szoktad nézni a szuperdadát a life networkon? Sztem nagyon hasznos műsor. A könyvet is kölcsön kaptam, az se rossz, bár fölösleges, mert ugyanaz van leírva, amit a műsorban elmond. Annak jó, aki nem tudja nézni.

Igen, csak az originált sosem érem el :) Pont az ismétlésre tudjuk lerakni a lányokat. amúgy is szeretem a Gundit, mint műsorvezető és mint sportriporter is. Ezt is nagyon jól vezeti.

Jó éjt!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lányok, nem értem, én Szivvi 20:52es hsz-e után írtam, az vajon hol járt egy órán át? És miért nem láttam előbb a tieiteket?

Gundit megnézem!8kor már ismétlik? Ki ér rá akkor tv-t nézni???

Szemetes zsák nagyon durva, nejlon(alias nylon) :lol: zacsi nagyon veszélyes lenyelés, fejére húzás, ,stb, minden tekintetben.

Szerencsére az anyacsavarnál nem akkor ijedtem meg, csak utólag, és sikerült nem ráijesztenem, így hirtelen nem nyelte le.
Anyám nővére egyszer kifejtette, h igen, nem szabad otthon olyan játéknak lenni, mi ilyen veszélyes :roll: Röhögtem, mert1. nyilván nem fog a 10 éves csörgőzni, csak mert mondjuk bébi a kis tesója, 2. ilyesmi nem csk játék alkatrészként van, tehát ha nincs otthon kislego, majd apa szerszámos dobozában vagy konyha fiókban talál ezt-azt. 100%os biztonság nincs. (Persze anno náluk 2 fiúnak rengeteg legoja volt, és huguk 8-10 évvel volt kisebb náluk....)

Gyerek pszichológus: két esélyes, de ha tudsz jót, hátha jól sül el.

Csépelés: Joni ma úgy orrba , a telefonom volt a kezében, h most is fáj, ráadásul eltalálhatott vmi ideget, komolyan fogam, fülem, minden fájt egy ideig azon az oldalon. Közben meg ha mondom, h inkább simizzen, bújjon,akkor olyan cukin bújik, hozzám is, Nonóhoz is, láthatóan nem érzi a saját erejét, de van neki. Nonó is csapkod, de ritkábban. (Olyan édi képet csináltam róluk, ahogy duccolnak, muszáj mostmár albumot csinálnom).

Ocsmány idő lett, 10fok volt, amikor ma hoztam haza a gyerekeket, f6kor! fűtöttem a kocsiban! Anyámék holnap utaznak őszölni :roll:.

Szilver: karám nagy méreg, én még ártól függetlenül is utálom, ha vacak valami, mert azért veszi az ember, h megoldjon vele vmit!
Nálunk amúgy nincs járóka, meg karám, mert nem lehet jól elhelyezni, de néha elkelne! Most a benti pici szobát úgy akarom megcsinálni, h ott ne nagyon tudjanak kárt tenni semmibe, és nekik se legyen veszélyes, és akkor ideig-óráig , amíg kilincset nem tudják kezelni, addig lehet az egy kicsit elkülönítő!

Most csatangolnak szanaszét, igyekszem figyelni, meg tudom korlátozni őket nappali-konyha egységre, néha még ezt is zokon veszik, h nem mehetnek beljebb! Van egy nagy növényünk, most nnak a földje sláger, na ezt utálom, azért is mert nem "egészséges", azért is mert vacak a kiszórt földet takarítani.

Igen, én is szeretem látni, h a más gyereke is "hülye", stb, megnyugszom, h nem vagyok teljesen lehetetlen anya :wink: :lol:

Abbey! Cserélhetnénk könyvet, én nem ismerem a szuper dadásat, viszont megtaláltam az Ikrek könyvét, asszem veled beszéltük, h nem ismered! Pedig neked duplán érdekes :D

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Claire,
most hogy így írtad én is most ijedtem meg ettől a nejlon dologtól. Ráadásul ezt úgy sikerült ezt a cafatot leszakítani, hogy átnyúlt a karámon, tehát ugye tettem ellene, hogy kárt tegyen magában, de mégis sikerül...nem hiszem el. Most már nálunk is a nappali az övéké, csak a megmenthető elemekkel szigeteltük el a konyhát és a feljáró lépcsőt, de nekik sem elég, elégedetlenkednek folyton.
Most leraktam nekik egy feleslegessé vált kókusz matracot és egy nagypárnát, na azon imádnak hemperegni és megpihenni. Olyan édik.
Azt hiszem, hogy ez az igazi se vele, se nélküle kapcsolat. :-)
Ez a gyerekpszichológus téma még sokáig elhúzódik szerintem, mert én szkeptikus vagyok most nagyon, úgy gondolom, hogy sikerülni fog kezelni ezt a dolgot.

Abbey,
én láttam nagyon sok ilyen dadás műsort, tudom is ezt a módszert amit alkalmaz, csak ugye nem egyformák a gyerekek és mindegyikhez egyedi módszer kellene szerintem. Boti elég nehezen akarja befogadni ezt a módszert. :-) de mi kitartóak vagyunk. :-) még!!!
Majd meglátod te is, ha a lányok nagyobbak lesznek, hogy a tv-ben ez olyan egyszerűnek tűnik, hogy a szülők már kikészülnek a nagyon rossz gyerektől és totál elkeseredettek, akkor jön a dada és mindent megold.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Jajjj Szilvi, ne keseríts el :D Legalább hagy higgyem azt, hogy mégis működni fog...

Amúgy nagyon oda vagyok. Éjjel nem aludtam semmit, mert Eszti megfázott (vagy inkább elkapta apjától), és 20 (komolyan) percenként felbömbölt. Most fújom neki a tengervizes cuccot szívás előtt és a homeosat meg utána. Mit adjak még, hogy gyorsan helyre jöjjön? Vm vitamin? 4 nap van vizsgáig és 5 az utazás előtt. Nagyon el vagyok keseredve.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ja:
Claire: a könyv nem az enyém, nem adhatom kölcsön, ne haragudj. Én is kölcsön kaptam.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nekem ma mind a 3 gyerekem olyan hülye, hogy én világgá megyek. teljesen kikészítettek. még szerencse,hogy van egy szuper férjem.

abbey,
férjed nem tud éjjel segíteni kicsit, mikor ilyen szar a helyzet, föleg, hogy tanulsz is?

szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!
Abbey! :( Infralámpa? Az jól kiszedi a cuccot! Cvitamin!

Könyv: semmi gond :) Pontos cím?
Azért Te az ikreset megkaphatod :D !

Vizsga: nem csodálom, h izgulsz, drukkolunk, koncentrálj arra, h csomó mindent tudsz!!!!

Éjjel meteorraj volt, sajna nem láttam, no meg itt a hjideg front, nem attól hülyék , nyűgösek a gyerkők?

Szilvi!
Nálunk ma a WCbe fogkefe dobálás volta csúcs :roll: , de legalább megtunkolták a WC kefével, arról vettük észre, hogy Nonó sír, mert Joni nem engedte hozzáférni rendesen a bulihoz :roll:
Még szerencse, h nem a rendes motoros fogkeféinket dobták be :roll: !

Bébiúszás: voltunk szombaton, sajna elaludtak a kocsiban, némi képp ébresztgettük őket, így nem voltak lelkesek, főként Jonó. Aztán utána kiderült, h a szopit hiányolta.
Ahova mi járunk, ott nincs ilyen központi foglalkozás, mindenki saját ütemben halad.


Ma Joni is többször lépkedett teljesen egyedül, nonó meg már egészen határozottan sétál, és láthatóan nagy élvezettel gyakorol!
Annyira cukik, másrészt meg az ember úgy van vele, h olyan gyorsan "saját lábra állnak", és már nem is babák. :(

Claire
claire
 
 


Abbey
rem ma jobb a helyzet!! Én most úgy voltam, hogy libenar orrszi előtt, homeos, vagy nasivin sanft (előbb homeos, 2 nap múlva nasivin) cebion c vitamin..Így is 1 hét taknyolás volt, nagyon keményen :((
A bodykat, felsőt tescoban vettem és jó a 18-24 hós!!! Cipőt a deichmanban, tegnap voltunk Bp-n, akartam venni a hésm-ben nyaktyűt, de annyian voltak, minden kasszánál 10-en álltak :(

Silver
Hogy sikerült múltkor a buli? Nem akarsz képet rakni, olyan kíváncsi vagyok :) Nem kell pszicho, hisz sztem te is tudod mit kéne tenni, csak most nem megy :( én is sokat szomorkodtam emiatt, de most nem tudsz mást tenni, sok-sok türelem, aztán majd javul lassan-lassan a helyzet!
Claire a tieidre is!!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


ha esetleg regelve vagytok az ikresek.hu-n, szavaznátok a képünkre? (a wc papíros) köszi szépen!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Megőrült a babanetem. Tegnap egész nap nem tudtam belépni, ma meg nem enged írni, csak úgy, hogy válaszolok vk hsz-re.

Ma már jobb volt az éjjel. Este nehezen aludtak el nagyon, volt 2szer orrszívás, de utána elég jól aludtak. Esztinek tettem egy kis párnát a buksija alá, hogy jobban kapjon levegőt. Én is totál takony vagyok :( Fasza... mindig a legjobbkor.
Ma elszabadulok a patikába, és veszek nekik C-vitamint meg corzalya tablettát, hátha segít. Elég sápadtak mindketten.

Ha sikerül belépnem, szavazok Rátok Szivvi!

Könyv: Jo Frost: Szuperdada 1, 2. Egyik kék a másik zöld.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Mostmár ki is írja, h megőrült, javítják, engem is elég nehezen engedett be.
Mikor vizsgázol?
Örülök, h jobb éjszakátok volt. Most az enyémek is egészen aludtak, na magukhoz képest. Igen, alápolcolni a fejét, az nyerő. Én szoktam levendula oljt csöpizni a párnájukram pizsi nyakára, csak nem tudom, ha az a homeoval passzol-e. Tényleg, az múgy is nyugtató, nem tudom, h miért nem próbáltam eddig, lehet, h azt fogom kipróbálni!

Szilvi! Nem találom fotódat ott!

Claire
claire
 
 


Igen, látom. Megnyugodtam, hogy nem nálam van vm bibi.

Elfogyott a levendula olaj, azt is vennem kell. Eukaliptusz olaj a párologtatójukba nagyon erős szted? Az olyan jól tisztítja az orrot.
Délelőtt kamillával inhaláltunk, mert köhög is. Van vm jó köptetőtök? Én lándzsás útifüvet szoktam használni, lehet azt nekik is?

Csütörtökön lesz a vizsga 10től. Péntek reggel meg utazunk el. Jajjj, csak gyógyuljunk meg addigra.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire
utolsó előtti sor, jobbról a 2. kép, pár napja feltettem ide is, amikor ellopták a wc papírt :wink:

Abbey
citromfű jobb szvsz, az még nyugtat is állítólag :) erős heted lesz...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Tudom melyik kép :D csak nem láttam, de majd felmegyek újra!

A patikában biztos tudják, h lehet-e már a lándzsást adni, mert amúgy az tényleg jó, de azt a kakukkfüveset biztos, h lehet, és az is működik.

Nem tudom mennyire isznak ilyesmit meg, de a hársfatea nagyon jó köhögésre. Mézet még talán nem ajánlanék nekik.

sztem eukaliptusz a bébiluuf kenőcsben is van. Én azt szoktam nekik kenni a mellkasukra, csak állítólag az nem jó együtt a homeóssal, de ez nem zavart, amíg nem tudtam.

Claire
claire
 
 


Csak hogy minden még kerekebb legyen, Eszti elesett, lefejelte a lépcső sarkát, és egy kurva nagy kék púp nőtt a homlokán.
Szilvi, asszem ránk szállt a betegségsorozatotok (persze, enyhébben).
Én is jó szarul vagyok, ömlik a taknyom, fáj a fejem. annyira el vagyok keseredve.
Aki ismeri ezt a corizalya tablettát: elég nagynak tűnik, sztetek el tudják szopogatni? Nem mertem adni nekik, nehogy félremenjen.

A fűtésünk meg egy kalap szar. 26,2°C-nál fogtam és kikapcsoltam az egészet a fenébe. Holnap jön a szerelő, hátha lehet vmt csinálni. Az lenne a legjobb, ha lehetne termosztátot venni hozzá, mert ez külső hőmérséklet átlagot számol.

Úgy érzem összeesküdött ellenünk a világ.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ja, a teát egyáltalán nem hajlandóak meginni. Eddig próbálkoztam baba teával, csipkebogyóval, és vegyes gyümölccsel. Mindezt cukorral, mézzel, citrommal, és anélkül. Csak a víz.
abbey
 
 


Ivás: mindegy, csak igyanak sokat!
Homeo tablettát oldhatod egy kanál vízben!
26,2 hol???
Jobbulást neked is! Kalap kúra??? :lol: vizsga előtt jó lenne egyenesbe jönni! Mézes tea meg ilyenek? Magadat mivel kúrálod?
Párod? Ő is beteg?

Claire
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?