Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Most apránként írogatok, mert közben sok a tennivalóm, de egyszer majdcsak a végére érek Kép

Nem mentünk ma Pestre, jövõ keddre halasztottuk a féléves kontrollt, apa nem ér rá. Nevetséges, de én annak örülök, ha esik az esõ és rossz idõ van, mert apa csak olyankor ér rá itthon lenni Kép

Pele,
én egy országos hirdetési napilapnál dolgozom (amelyik a legnagyobb példányszámú Kép ), de a Ranschburg-riport persze nem oda lesz, hanem a vállalati belsõ hírlevélbe. Annak idején én szerkesztettem ezt a hírlevelet, bõszen írogattam is bele, és most nincs igazán gazdája, amióta itthon vagyok. Úgyhogy néha besegítek a szerkesztésbe, de riportot eddig még nem kellett csinálnom. Izgulok is miatta...
Bár nekem csak egy gyerekem van (egyelõre) és még nem is kell neki adventi naptár, de szvsz nyugodtan tehetsz a Hannuséba kicsi lányoknak való vicik-vacakokat, nem hiszem, hogy baj lenne, ha nem egyforma az Áronéval. Szerintem Hannus a lányos, Áron a fiús apróságoknak örül, persze néhány egyformát is kell bele tenni, a veszekedést elkerülendõ. Ha csokit annyira nagyon nem akarsz, tegyél bele egészséges és finom rágcsát pl Cerbona szeletet.

Madárka,
ha anyukád Pásztón dolgotott, akkor Te odajártál általánosba? Dózsa vagy Kunbéla?

Anikó,
de, megkaptuk a képeket, szerintem még régebben meg is köszöntem, ha mégsem, akkor nézd el kápos fejemnek: ezennel köszönöm Kép
Holdkomp: mi is kaptunk egyet (kell is az egy 3 hónapos gyereknek!), de én sem tartom jónak, meg társasház I. emeleti, alig 55 nm-es lakásába pláne nem való. Beadtam a bababizományiba és 1(!) nap alatt elvitték.

Katica,
szerintem a gyerekeket nem lehet ELÉGGÉ elkényeztetni Kép Nyugodtan babusgasd, olyan kevés ideig engedik, hipp-hopp felnõnek!

Kriszta,
Mosás és vasalás: én még mindig külön mosom és mindegyiket vasalom, a férjemnek nagyon érzékeny a bõre és lehet, hogy ezt Bebe is örökölte, nem akarom megkockáztatni a kiütéseket. Viszont használok öblítõt, hypoallergén fajta Coccolinot, aztán utána még 2x tiszta vízzel átöblítem.

Dia Kép
nagyon jó ez az éjszakai ,,pocakos" sztori!
Ígérem, igyekszem személyesen tiszteletemet tenni, nemcsak DNS-hasonmást küldeni Kép Cserébe milyen könyveket vigyek? Melyik írót szereted még?

Moni,
gyûlünk, gyûlünk. Ki gondolta volna, hogy ennyi nógrádi (származású) van közöttünk?

Zsóka,
abszolút virtuális Kép Nógrád-topicunknak Te vagy az egyetlen ,,élõ" tagja, mi többiek ,,csak a szépre emlékezünk" Kép. Ha már beköltöztetek, szeretnék javasolni egy tavaszi, nem virtuális találkozót, ha meglátogatjuk egyszer anyuékat (õk még mindig pásztóiak), összeröffenhetnénk, jó?

Emese,
a képeket várom! Meg mindenkitõl, tényleg, kérés nélkül!!!

Szörnyû rémálmom volt az éjjel: elfeledkeztem a karácsonyról, és ott álltunk karácsony este fa, díszek, ajándékok nélkül! Brrr, még a hideg is kiráz, ha rágondolok!!!

Napocska,
szerintem ne csak olvasgass, hanem írj. Gyakran. Sokat. Ez nem egy zárt társaság, szívesen vesszük az új tagokat, pláne, ha nem is olyan új Kép Szóval ne mentegetõzz, hanem írj gyakrabban!

Persze most is elfelejtettem egy csomó mindent, ez fõleg amiatt van, hogy tegnap éjjel fél 12-ig voltam a cseten (nem vagyok ezzel egyedül, ugye, Dia? Kép)

Félszülinapi gratulákat köszönjük és viszont kívánjuk minden idén májusi csemetének! (Ez itt a répatorta helye: ............

Sok puszi mindenkinek:
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!

Jamina,
anykám ott dolgozott, de csak bejárt Starjánból. én oda jártam suliba.

PIldi,
tudod nekem zezk a számítógépes dolgok kicsit büdösek (bá netezéshez én is azt használom). Ugyanúgy, ahogy a számítógépes szemvizsgálat is kamu én ehhez sem fûznék túl nagy reményt. De attól persze még jó is lehet valamire. 350 Ft-ért kipróbálható, deén nem venném készpénznek az eredményeket. A lúdtalp is aljas dolog. A nyak-derék-hát-térd-lábfájáson keresztül bármit okozhat. Ja, és bármikor elõjöhet.
Az úszás is érdekes dolog. Nézd meg az úszókat, milyen rondán tartják magukat. Tartásjavításra csak és kizárólag a hátúszás jó.
A gerincnek nem csak oldalirnyú eltérései károsak. Ha megnézel valakit oldalról, akkor azt látod, hogy van egy nyaki és egy deréktáji homorulat, és egy háti domborulat. Ez a három görbület alaphelyzetben szépen kiegyenlíti egymást, minden csigolyára egyenletes terhelés jut. Ez arra van kitalálva, ha test súlypontja a "gyári" helyén marad, tehát a második keresztcsonti csigolya elõtt. Ha a gyerek hátára ráadod a hátizsákot, akkor a súlypont hátrébb kerül, a gyerk hanyatt akar esni. Ezt azzal kompenzálja, hogy elõre húzza a vállait. A kp-i idegrendszer egyenesben akarja tartani a fejet, így fokozódik nyaki homorulat (fejfájás), illetve hgoy e gerinc újra egyensúlyi helyzetbe kerüljön, a deréknál lévõ homorulat is fokozódik. Amikor a gyereknek ez már nagyon fárasztó, akkor leszegett fejjel közlekedik tovább, így meg bekóvályog egy autó alá...
Szóval a hátizsák annyival jobb, hogy a gerinc mindkét oldalát egyformán terheli, és a gyerek keze szabd marad egyensúlyazáshoz (már feltéve, ha nem rámolják azt is tele). Arról már ne is beszéljünk, hogy az ember gerince azért egy adott súly cipelésére lett kitalálva, az iskolatáskák, meg pl egy átlag elsõs súlyának nagyon nagy százalékát képviselik. Gondolj belel, lazán van 5 kiló egy táska (min), ha ezt egy 30 kilós gyerek cipeli, az annyi, mintha egy 60 kilós felnõtt 10 kilót vonszolna maga után.
Anno valaki az évfolyamról csinált egy felmérést 8-10 éves gyerekek között. A felénél abbahagyta, mert talált kb 3 gyereket, akin nem tudna semmit korrigálni gerincügyileg...

Napocska
azért a cigarettától sem kap mindenki tüdõrákot...

Zsóka,
ezek mind megvannak! Petra hat hetes volt, amikor bebarangoltuk a környéket! Amiket felsoroltál, mind tündéri mesebeli pici falvak!!!


Dia,
gyûjts egy tesztet, ée számold a csíkokat!

Sziasztok,
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Ez a holdkomp téma... Ráadásul nagyon befolyásolható vagyok. De Lili élvezi...

Napocska! Köszi, köszi, köszi! Tényleg miért is nem írsz gyakrabban?

Jamina! Már azt hittem, hogy neked sem mentek át a képek. De igen.

Juca!Írd meg az emiled és küldök fotót.

Tegnap vettünk digitális fényképezõt, szupi jót, úgyhogy képek lesznek bõven. Tegnap elfelejtettem írni, hogy már 3 fogunk van, kijött a jobb felsõ is. Várjuk a negyediket. 2-3 nap és kint lesz.

Ma voltunk méreckedni. Adatok: 8,70 kg, 75 cm. Csak 15 dkg-ot híztunk, de ez van. Lili nem fogad el csak cicit, azon kívül gyakorlatilag semmit. Minden a csapban ill. a vécében végzi. Szörnyû. Meddig lesz ez így???? Igaz a védõnõ nem mondott semmit a súly miatt, de nem kevés ez egy kicsit? Már a gyarapodás? És már nagyon unom az éjjeli keléseket és szerintem azért vannak, mert hamar éhes lesz Lili. Tanács?

Én mindent vasalok (Lili ruhái) és külön mosom Lovellával. De csak azért, mert a párom családjában nagyon durva az ekcéma és még véletlenül sem szeretném, ha kijönne vmi mosópor miatt. Öblítõt sem használok.

Pele! Jó, hogy már jobban vagytok, akkor újúlt erõvel állhattok neki a készülõdésnek.

Verus! Hol van az a hely, ahol a ház van? Anyukáddal költöztök? Jó lesz ennyi gyerekkel kertes házban... KépKépKép

Ildi! Köszi!!!

Én csak ámulok, bámulok, hogy mindenki milyen kreatív itt. Saját adventi naptár meg ilyenek... Szégyellem magam, de nekem ilyenekhez abszolute nincs fantáziám.

Képzeljétek Lili próbálgatja a felállást segítség nélkül. Nagyon emelgeti a fenekét négykézlábból és egyenesíti a lábait. Ebbõl soxor lesz fejreesés, gyanítom...

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Anikó
 

 
 

Sziasztok!

Egyszerüen nem gyözöm olvasni a soraitokat, amikor végre be tudok jelentkezniKép Nagyon, nagyon sokat lehet töletek tanulni! Pelének külön is köszönöm a múltkori levelét, azóta még nem volt alkalmam válaszolni rá.
Miczkó! Hömérséklet ügyben szeretném elmesélni, hogy én is mindent úgy gondoltam, mint ahogy eddig leírták (teljesen jónak tüntek az adatok, és én is jól éreztem magam ilyen hömérsékletekben). Aztán most ott tartunk (néhány sirással töltött törölgetés, és félóránkénti esti felébredés után), hogy a baba (a papájához hasonlóanKép) 27-28°C fokban fürdik, és törölgetéskor mindenképpen meg a a hösugárzó, este meg 23-24°C-ban alszunk. Vagyis a papa és a baba édesen alszik, én meg lihegek a melegbenKép. Mondjuk lehet azért is van, mert aug.1.-én született Borcsa, pont a legnagyobb melegben.
Szóval kiindulásnak szerintem nagyon jók azok az adatok, amit a többiek is írtak, de elöfordulhat, hogy a te babád majd mást szeretne, figyelj rá!Kép

És néhány adat a táblázathoz: jelenleg: 5640 gr, 56 cm, e-mail cím:szile@hotmail.com

Szile
Szile
 


Sziasztok!

Itten vagyok, na! Kép

Pele! Ne szomorkodj, majd csak megszokja a család! Egyszer én is sokkoltam a férjemet a rövidre vágott hajammal, amikor pedig melír csíkokat húzattam bele, megkérdezte, mivel fogkrémeztem össze? Isti fiam pedig kifejtette, hogy szerinte úgy nézek ki, mint egy csoki-vanília fagylalt. Na, most szomorkodj, ha tudsz! Kép
Ja, és klassz, hogy végre megvan a hitel. Ha jól tudom, nagyon alacsony a kamat is már, sot, 20 évre adják az állami kamattámogatást, nem csak 10-re!

Valaki kérdezte a tejpépeket: egyértelmuen tehéntejet tartalmaznak, egy éves kor elott nem ajánlott a fogyasztásuk. Ezt természetesen csak infonak szánom, mindenki maga tudja, mit ad a babájának és mikor.

Cseri! Van igazság abban, amit mondasz, de szerintem, Krisztának is igaza van. Már csak azért is, mert ennek az oldalnak a letöltése ezer évig tart, hosszú táblázattal még ötszáz. És ha valaki hónapokig nem jelentkezik, nem tudunk róla semmit, lehet, hogy már nem is látogatja a Babanetet. Az archivált táblázatokban azért benne marad az adata, nem vész a semmibe. A hangnemet illetoen: szoktunk itt is "nem egyetérteni" Kép , de úgy, hogy ne bántsuk meg vele egymást. Szerintem, csatlakozz hozzánk és hamarosan jól fogod itt érezni magad!

Barika! Mibol gondoltad, vagy ki mondta, hogy híg lett a tejed és már nincs tápereje? ILYEN NINCS!!!

Eri! Sajna, van ilyen, ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Ha te mindent megtettél, már igazán nem rajtad múlt a szopi sikere. Azért nagyon szép, egészséges lesz a gyermeked, meglátod! És szeretetet nem csak szoptatott babának lehet adni, ezt te nyilván naponta tapasztalod.

Kriszta! Tapasztalataim szerint az esti illetve napközbeni hamizás nincs hatással az éjszakai szopikra. Viszont ha bántja az emésztését egy esetleg korán bevezetett étel, újdonság, akkor nyugtalanabb lehet. Meg persze, ha valami változás van az életében, mint pl. a bébicsosz. Biztosan idore van szüksége, hogy "megeméssze". Meg aztán, gondolom, érzi, hogy te sem örülsz ennek annyira. Bocs, Pele, ez a te asztalod!

Évi! Ne keseregj, nem lehet mindenkivel jót tenni, ha nem hagyja! Én is csak reménykedem sokszor, hogy elfogadják, amit mondok és lesz még néhány boldog szopis baba és mama. Ti lányok, ebben a kérdésben itt különösen a szívem csücskei vagytok!

Adri! De jó, hogy itt vagy megint! Én imádnám a finn idojárást! Köszi a képeket, Leevi nagyon édes. A férjed tud róla, hogy elküldted ezeket a képeket??? Kép Kép

Emlékeztek Marira? Hová lett?

Dia! Képzeld el, amikor három gyerek fog kiborítani! Persze, csak azután, hogy egyéb dolgok miatt már cafatokban lógnak az idegeid. Háááát...! Aztán, amikor már úgy érzed, hogy egy dög voltál, és tuti, hogy utálni fognak a gyerekeid, akkor egyszercsak azt kapod tolük, hogy te vagy a világon a legjobb anyuka! Na, erre varrjál gombot!

Verus! Én is kérek új frizurás képet!

Madárka! Nincs ötletem. Minden igyekezetünk ellenére mikuláscsoki-hegyeket kapnak a lurkók, általában azt a vacak tortabevonóból készültet (kakós tejmassza). Mi gyümivel, egyebekkel ellensúlyozzuk, aztán az ünnepek elmúltával forró csokiitalt csinálok belolük tejjel, vagy süti tetejére teszem, végso esetben a kukában végzik.

Anikó! Nem akarok beleszólni, de bizonyára nem tudtad, hogy a holdkomp károsan befolyásolja a gyerekek mozgásfejlodését, ezenkívül rengeteg baleset forrása lehet. Az USA-ban már a betiltásán gondolkodnak.
(Bocs, közben látom, hogy már többen is írtak errol neked!)

Liesel! Gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából!

Zsóka! Gyógypuszik az egész családnak! A MÁSként-beli vérbunkóról: szerintem alapszabállyá kéne tenni itt a Társalgóban, hogy névteleneknek és bunkóknak nem válaszolunk.

Móni! Minden jót nektek!!!

Katica! NEM! Nem lehet elhízni az anyatejtol!!! Engem is ezzel riogatott az egyik védono, amikor Gergo az elso hónapban egy kiló hatvan dekát hízott, ami az átlag több, mint háromszorosa. Az igény szerinti szoptatásnak csak elonyei vannak, az volna hátrányos a babádra nézve, ha kivárnátok a három, vagy akárhány órát két szopi között. Az anyatej nagyon gyorsan és rendkívül jól emésztheto, szó sincs túletetésrol, elhízásról!
Szerintem, nem lehet elkényeztetni egy 5 hetes babát. Ha o kézben szeretne lenni, annak oka van: szüksége van a testkontaktusra, a biztonságérzetre. Gondolj arra, hogy 9 hónapig állandóan együtt voltatok, a testeddel védelmezted, dédelgetted ot, attól, hogy megszületett, semmi sem változott az o igényeit illetoen. nem egy hideg, magányos ágyra vágyik, egyedül töltött órákra, hanem a melegséget, biztonságot jelento anyai ölelésre. Szerintem egy babát úgy lehet elrontani, ha nem elégítjük ki az igényeit, nem reagálunk a kívánságaira. Nagyobb gyerekeknél persze már kicsit másképpen van ez, hiszen normál keretek közé kell szorítani azt, amit megengedünk nekik, de egy ilyen picikénél még egyenloségjelet tehetünk a közé, amit AKAR és a közé, amire SZÜKSÉGE VAN.
Nekünk a hordozókendo vált be, gondoltál már rá? MKriszta?

Jamina! Ma megnéztem, hol laktok, holnap legalább idoben odatalálok! Akkor reggel 9 és 9:15 között felveszlek benneteket.

Jázminmama! Sokat gondolok rátok!!!

Jamina, Prü, Napocska, Bigacsiga Kata, köszönet az Ötlettárért. Én már csak azért is örülök neki, mert a középso kisfiam itthon van valünk, nem jár oviba, így én állandóan ötletekre szomjazom, mit készítsünk, milyen verset tanuljunk.

Gergo nem csak matek zseni lesz, de azt hiszem, nagy jövo áll elotte, mint bankrabló! Boltosat játszottunk a nagyokkal, Gergo odajön, udvariasan köszön, "kéjem aaazt", mutat a halom játékpénzre. Odaadom neki, "töszönöm", mondja, aztán lelép a lóvéval! Kép

Puszi mindenkinek
Iboly
Iboly (iboly)
 


Sziasztok Lányok!

Olyan jó, hogy ilyen sokan és ilyen sokat írtok, bár megjegyezni......

Verus! Bocs, ha lüke vagyok, de mintha azt mondtad volna, hogy bérlakásban laktok. Vagy azóta megvettétek? Vagy hogy cseréltétek el? KépPersze szívbõl gratulálok, de aztán nem lemaradni a talikról. Már én is úúúúúúúgy költöznék kertes házba.

Móni! Örülök, hogy minden O.K. volt a mûtéttel kapcs és Martin ilyen jól viselte. Meglásd mindjárt otthon is lesz.

Kati! Gratula a mozgásfejlõdéshez. Látod, hogy semmit nem jelent, hogy Kitti baba ilyen kis husi? Mégis milyen mozgékony. Kép

Kriszta! Na most rádöbbentettél saját
" hanyagságomra" . Bennem fel sem merült, hogy külön kellene mosni vagy gyûjteni a baba szennyesét. Ugyanis anno anyukám mindent külön mosott és vasalta is a cuccaimat és ez az immunrendszerem gyengeségéhez vezetett, ugyanis nem ismerte meg korán a bacikat. Így én semmit nem vasalok, fertõtlenitek, sterilezek, mosok meg stb. Eddig minden O.K./kopp-kopp/ Viszont gondoltam veszek a bio boltban reszelt mosószappant és azzal fogom mindannyiunk ruháját mosni.

Katica! a Cs. Kati tudna errõl a tejcsitúladagolástmondjahülyevédõnéni-rõl mesélniKépKép Ilyen nincs. Kényeztetés, csak nyugodtan, viszont az esti elalváskor a rituálét érdemes minél elõbb elkezdeni, hogy szokja.

Anikó! Hát én nem tudom mi lesz velünk is, mert Panka tegnap is 2-kor, 1/2 6-kor kelt szopizni. Bár én ha este adok neki fõzit akkor kibírja 4,5-ig. Mit akarsz kajálásban beerõsíteni? Megtömni ugysem tudod meg értelme sincs. Mjd õ szól ha nem elég a tej. Nem lehet, hogy fáj a pocija a tej alapú cuccoktól és azért ébred? Köszönjük a meghívást és ha komolyan gondoljátok akkor egyeztessünk. Mi szeretünk csavarogni.

Iboly! na végre. Ha kirabolt a Gergõ pár bankot akkor megadnám a számlaszámomKépKépKép

Zsóka,Pele! Örülök, hogy jobban vagytok.
PM
 


Sziasztok,
Köszönöm Dia, jólesett.

Pele,
Szegény Hannus Kép. Nagyon sírt? Bár a kcisik hamar túlteszik magukat rajta, inkább minket visel meg a látvány... Tank miatt ne aggódj, Zoli megcsinálja majd, csak Ábelt sajnáélom, mindig tologatja... Gyógyulunk egyébként, gyerkõcök úgy néz ki, rendben, én még mindig orrot fújok Kép. barátném aott kölcsön ma egy infra-lámpát, majd megpróbálom, hátha segít. Aztán ha kikupáltam magam, találkozunk! Te hogy vagy?

Ildi,
én asszem Nógrád-topikot írtam (annál is inkább, mert semmi közöm Pásztóhoz... Kutasóhoz is inkább csak lesz...) Gyereknek való mosópor már van, Lovela a neve, tkp. nem drágább, mint egy átlagos mosópor. Nekünk a baba-csomagban is volt egy minta (a kórházban adták), szülés után vettem is egy kis dobozzal,d e úgy döntöttem, felesleges - elég, ha többször öblítem a ruhát.

Jamina (és mindenki),
én is gondoltam már arra, hogy ha beköltözünk, és minden rendben lesz (vagy legalább úgy néz ki), akkor tarthatnánk egy kihelyezett talit Kutasón. A ház kétszobás, ott nem férünk el ennyien, de van a faluban egy húõszágyas turistaház, ahol két szobában van tíz-tíz ágy (emeletesek), ott lehet aludni. Ímeg a kertünkben sátorban. Sajna költözésnek még homályos idejét sem tudom megjósolni, mert rendbe kellene hozni (Zsolt a megmondhatója, mennyit kellene rajta vackolni). Én nagyon szerettem volna már idén nyáron lemenni, de hát... Ha lesz pénzünk, könnyebb lesz jósolnom... Szüóval annak idején mindenkit várok szeretettel!


Madárka: ugye, ugye? Beleszerelmesedtünk mi is abba a vidékbe nagyon! Ha jól rémlik, Te a Petõ Intézetben vagy, ugye? nem ismersz véletlenül egy Papp (leánykori nevén: Herczeg) Eleonórát? Ott tanult/dolgozik õ is, igaz, vagy hét éve gyesen van, de mostanában megy vissza dolgozni. Általánosban volt osztálytársan, késõbb nagyon jó barátném.


Iboly!!!!!!! Szijjjjjjjjjjja!!!
Szoktátok venni a Földgömb újságot? Nemrég indult egíy új folyóiratuk, a Mount Evwerest, az direkt nektek való!
Karcsika (bár lassan szót is alig érdemes vesztegetni ráKép az indexen az ilyet az erlsõ hozzászólása után kimoderálják. Amúgy, ha vki innen a babanetrõl írt álnéven, és kitiltják (IP), akkor az életben nem fog ide írni még a rendes nevn sem...


üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


folyt.

Emese! a bölcsi télleg nagyon jó ötlet. jó lenne ha sikerülne.

KingAndi! Akkor majdnem eltaláltam. Hát séta iylen idõben nemigen lesz. viszont tényleg talizhatnánk valakinek a lakásán, nálunk is, és akkor szobai tali lenne. Vélemyény?

Pele! Örülök, hogy megvan a hitel és költözhettek. Nyáron hozzátok megyünk talizniKépKép

Dia! KépKépKép

Miczko! Én megfigyeltem, hogy a lányom akkor alszik igazán jól ha hûvösebb van aszobájában, 20-22 fok között. Viszont fürcsihez pár hetes korában is csak 23 fokot csináltunk. Legalább edzõdik az immunrendszere.

Nyúlkriszta! akkor már nem csak én leszek kopasz anyukaKép

Evey! Szupi a táblicsku, és olyan ari a " picike"KépVégül is bármit rajzolhat Kikkó csak küldjed. Bár még a tiétek is hiányosKép

Lányok! Itt voltak a hétvégén a barátnéom és a szoptatásról beszélgettünk. Az egyik 5 hét mûlva szül. Õ kifejtette, hogy biztosan csak 1 éves koráig fogja szoptatni a babát, mert utána egészségtelen az anyára nézve. Arról pedig, hogy terhesség alatt is szoptasson a kismama totál megbotránkoztak. A másik lányí dietetikus és közölte, hogy az anya nem tud annyi vitamint magába tömöszkölni amely az embrió fejlõdésn túl a szopó csecsemõ szükségleteit is kielégítené vagy ha mégis akkor az anya lesz lestrapált hiánybeteg ami ugye senkinek nem jó. Errõl mi a véleményetek? / jelzem nagy csöndben,tervezgetjük a kistesótKép/

Képzeljétek! Pénteken egy srác kibérli az Old's / így írják?/klubot és zártkörû bulit szervez. Mi is megyünk. Ez azért érdekes mert én anno rengeteget szórakoztam ott, így nosztalgiázok kicsit. Haza se jövünk reggelig.KépKép

na befejezem a szócséplést, bár most ráérek mert apa moziban van a tesójával, Üvegtigrist néznek, ugyhogy.......


Sziasztok!!!!


Pankamama
PM
 


Sziasztok!
Hát én menten felrobbanok... az elöbb kisregényt írtam, részletes válaszok meg ami kell, erre még a bot is elszállt, amivel a nyomát üthetném. bocsbocsbocsbocs, nem vagyok képes mégegyszer mindenkinek írni, de azért én mindenkit szeretek!
Ja, nadelyányoooook! Hogy mindenki apuci kukiját kereste egyböl... elárulom, bevizsgáltam a képet, és csakis jól takartat mertem postázni, nehogy besárguljatok az irígységtöl! Kép Na meg gondoltam a bébikre is, mert úgy tudom, többen gyerköcökkel nézitek a képeket... Kép Azért örülök, hogy tetszett. Már a kèp. Kép
Magdi! Én biza küldtem neked képet, hát hogyhogy nem kaptad meg? Igaz, pampogott valamit a postaláda delivery failure-ról, de nevet nem említett. Megpróbálom megint, ha nem tetszik a yahoonak a freemail, más címed is van?
Ági! Szauna ügy: hát, ez gyerköc függö nagyon. A melegbe valszeg minimálisat lesz el, ha egyáltalán be mer menni. Ha igen, akkor is csak az alsó pad, rövid idö, nem hideg zuhany. Az lenne a legjobb, ha kipróbálnátok egyszer, de úgy, hogy legyetek rá felkészülve, hogy lehet, hogy mindjárt húztok is haza. Üveges ajtó van? Lehet kint pancsolni? Annyi mindent tudnék mondani, ha bövebben érdekel, esetleg írj egy rövid emilt, hogy milyen is a hely, én meg összeszedem magam és nyakonöntelek pár tippel, ha megfelel.
Móni! Köszi a képet, Viki gyönyörü baba! Martinnak meg nagy gyógypuszi!
Katica! Elöttem már mindent tutira leírtak! Én is inkább túlszeretem Leevit Kép. Ja, és még ráadásul jól el is kényeztetem, legalábbis többen állítják. Kép
Madárka! Petrus fogaihoz Kép Olyan jó, hogy elmondtad ezt a hátfájósdit. Az én hátam majd beszakad itt írás közben.
Jamina! Én itt most utólag, központilag HIÁNYOLLAK! Tudom, ez nem u.az, de a gesztus is számít. Szerintem mindenki csendben hiányolt. Kép
Zsóka! Én is nagyon megértelek!!! Férjedröl van hír? Szorítok ám!!! KépKép
Iboly! ELöször is: nagyon köszi a részletes segítséget, túljutottunk (egyelöre legalábbis) a holtponton. Leevi nem harap, néha próbálkozik, mikor nem éhes és csak játszik, de akkor én elcsomagolom a cicit és kész. Az mitöl lehet, hogy néha a felsö fogai totál benyomódnak a cicimbe, eléggé fáj is, megmarad a helye de tul.képp nem harap, hanem szopizik. Erre eddig sehogy nem reagáltam, mert mikor áttettem a másik cicire, értetlenül pislogott rám. Néha meg szerencsére semmi. És persze tök jó, hogy megint írtál! Gergö édes lehet, amint bezsebeli a pénzt!!!
Pele! Éljen az új séró meg a hitel! Milyen pakolós ötletröl maradtam én le?
Verus! Ha van újséróskép, énis! Egyébként meg Kép
Kedves kis Jázminmamánk! Olyan sokat gondolok rátok, mi van veletek? Naponta többször nézem az oldalt, hátha jelentkezel! Ezt a puszik mellé csak neked küldöm, bíztatás: Kép Hogy van Jázmin baba?
Dia! Olyan jó olvasni téged (is)!!! Bori tuti kis csaj, az biztos!
Kriszta: én nem bírok vasalni, csak ágynemüt, meg ingeket, azt is csak 2 perccel indulás elött. Szerintem a vasalás a legborzasztóbb, még a porszívónál is rosszabb.
Liesel! Én is gratulálok! Még sokszor ennyit!
Kati? Hiányhiány!
Cili2! Nahát, finn szakon? Hogyhogy? Tudod otthon használni? Itt kint is jártál suliba? Képek remélem mennek, megkeresem a címed!
Anikó! Kompostul is szeretünk ám! Kép Ugye tudod?
Még azt akartam leírni, hogy mostanság totál ramaty éjjeleink vannak, Leevi sokszor kel, sírni hagyni nem lehet, akkor totál belelovallja magát és csak bömböl, bömböl. Ma megpróbálok mellé ülni, simizni. Csak nehéz lesz megállni, hogy ne az egyszerübbet, a szoptatást vagy a magam mellé cipelést válasszam. Nálunk az azért nem nyerö, mert most pont emiatt kel 4szer is akár egy éjjel. (Otthon egy szobában aludtunk, mikor sírt, magam mellé vettem, megszoptattam, együtt aludtunk tovább. Na most rájött, hogy ez ugye szórakoztató, elkezdett 2szer, háromszor kelni, 6kor, 5kor, tegnap meg már 4kor próbálta végleg elhitetni velem, hogy reggel van, ez azért mégiscsak túlzás, föleg, hogy itt 8 körül világosodik. Elötte is többször kel. A hazaút elött nem kelt, max egyszer, 6körül. Ötlet???????
Amúgy itt hó van már, meg mínuszok, és tök szép minden. (Na, majd kérdezzetek meg márciusban, tetszik-e még)
Te jó ég, eldugulok, hiszen nem is akartam sokat írni!!!
Mindenkinek jó éjt, szorítsatok, hogy visszaálljon a régi rend végre, és mi is aludjunk!
Sok puszi:
Adri
KAdri
 


Jaj, Pankamama, de jó, hogy közben írál!
èpp már téged is hiányolni akartalak, de télleg!
Nagyon jó bulizást! Most kicsit én sárgulok...
Evey! Tényleg nagy vagy táblicsku ügyben! Egyébként hogy vagytok? Remélem ma te is befutsz! A tábl. hoz kiegészítés: Leevi 51 centivel, 3550g-al született.
Puszi:
Adri
KAdri
 


Sziasztok,

Iboly, jó hogy újra itt vagy. Elgondolkodtatott amit arról írtál, hogy esetleg lelki okokból ne malszik Pötyi..... hajjjajjj...

KÉpzeljétek, egyik éjjel olyan mohón cuppant rá a cicimre, hogy nem a bimbót, hanem mellette kapta be, és elkezdte szívni, és lett a helyén egy nagy vörös kör.... gyõztem magyarázkodni a férjemnek.. Kép Meg majdnem lett egy harmadik mellbimbóm is Kép

Egyébként ma anyósom nem tudta megebédeltetni, azt mondja, hogy egyszerûen nem fogadta el. Ez furcsa mert nekem gyönyörûen eszik. Eddig azt hittem, hogy csak addig van 100% rám utalva evés téren, amíg szopik. Cseles kis csaj.....

A külön mosás nem nagy cucc, mert a gyereknek úgyis mindig annyi szennnyese van, hogy kitesz egy egész adagot. Csak a vasalás.....


Üdv mindnekinek: Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Magunkról már nem is írok, mert úgy tûnik, nálatok nem jelennek meg a hozzászólásaim... Kép Kép

Móni! Remek, hogy minden rendben!

Anikó! Benne vagyok a táblázatban, de ideírom, hogy ne keresgesd az archívban: sjuca@freemail.hu

Erika! Hamarosan megy az e-mail.

Üdv: Juca
Juca (juca)
 


Sziasztok!

Megint itt vagyok, de hát tudjátok, a magányos estéimen netezgetek, meg sajnálom magam.

Zsóka,
nem semmi közöm a Petõ intézethez. Fõiskola után továbbtanultam a SOTE-n (mármint azt hittem tanulni fogok, de a gyógytornász karhoz képest kisegítõ képzés, így csak hülyültem), de az ötödév után kijött rajtam valami fránya allergia (mindenre, ami kórházban elõfordul), közölték, hogy betegágy környékérõl ne is álmodjak,így enm folytattam. Ehhez még hozzájárult még az, hogy a férjem nyekergett, hogy ha vele bármi történik orvosi fizetésbõl hogyan fogok gyereket nevelni; meg amiatt is puffogott, hogy az a pénz nem fedezné a benzinköltséget sem, nemhogy babasintért (olyan szakterületeket néztem ám ki, ahol fehér holló a paraszolvencia). aztán meg jött egy két szakvizsgás barátnõm, és beszélgetés közben elsírta magát, hogy nincs egy büdös kanyija sem, én meg adhattam neki. Két hétre boldog volt annyi pénzzel, amiért én elõzõ nap könyvet vettem. Meg féltem attól, hgoy állok valaki fölött azzal a tudattal, hogy tudom, hogyan kellene meggyógyítani, de nincs hozzá gyógyszer, eszköz stb.... Ennek örömére tavaly októberben ismerõsök bekönyörögtek a GDF-re...

Különben tök jó ötlet a Kutasói parti! Addigra talán elkészül az a nyavalyás szemüveg, és vezethetek is!!!!! ÉS ha jó csináljuk, nálam már két baba lesz!

Pankamama,
na ezt a vitamin-szöveget még nem hallottam a terhesség alatti szoptatás ellen. Értelmezve: ha valaki a várandósság alatt szoptat, akkor nem lehet túladagolni a vitaminokat? Ez teccccccik ám nagyon! Na én ilyenkor szoktam megkérni az illetõt, hgoy tán ha a folyamat élettanát levezetné, én meggyõzhetõ vagyok ám! Ez majdnem olyan jó a szöveg, mint hogy kényelemes a tápszer!
Egyébként jó szórakozást pénteken (de nehogy másnapos legyél szombaton)!

Iboly,
igaza van a fiadnak, néha én is arra gondolok, hogy itt csak bankrablással lehet pénzt keresni illetve találni! Az ifjak mennyivel bölcsebbek, mint mi!

Pele,
kölcsön?

Adri,
én valószínûleg megetetném, de semmi társalgás szórakoztatás, játék, aztán visszatenném, hátha nem sír..... Nem lehet, hogy valami egyéb baja van?

Ami Karcsikát illeti, én csak most olvastam el, hogy mirõl van szó. Két dolog jutott eszembe, ami tulajdonképpen egy :
1. Hülyékkel ne vitatkozz, mert összetéveszthetnek vele.
2. Sz*arral ne verekedj, mert sz*ros leszel.
Nem tudom hogy szimplán korlátolt agyi kapacitású, vagy erre készült, de nem ér meg annyit, hogy bárki is észrevegye. Akkor talán neki is alábbhagyna a feltûnési viszketegsége. A kitiltás jó ötlet!

Na de most már tényleg eldugulok

Jó éjt

Madárka
madárka (mad&aacut
 


Jaj, Juca, látod???
Sejtettem, hogy baj lesz, hogy elszállt az íromány!
Igenis megjelennek, söt, még jól írtam is rá, csak másodszorrra maradt ki, mea culpa! Légyszi írj, jó? Olyan jól szórakoztam az autós sztoridon (bocs) már persze a leírásán, tudom, benne lenni kevésbé volt vicces! Vili jól bírta a gyürödést? Még egyszer ne haragudj! Szeretünk téged is!!! Kép
Sok vígaszpuszi:
vezeklö Adri
KAdri
 


Szia Madárka,
Akkor összetévesztettelek vkivel - vkií rta, hogy ott dolgozik, én pedig Rád asszociáltam.

MAgányos estékért nagyon sajnállak - magamat még jobban KépKép Neked még mennyiv an hátra? Csak egy-egy napra tûnik el a férjfiú a színházzal, nem? Vagy többre?

légy jó,
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!
Lányok, ez a három gyerek együtt alvásosdi móka kiborító. Mondjuk, ök naggggyon élvezik, én kevésbé. Lili a legcsibészebb, a fiúk már rég aludnának, ö meg gyilkolássza öket. Amikor meg elelszanak, akkor még egy darabig egyedül gyilkolászódik, csak utána alszik el. De mindhárman hevesen tiltakoznak, ha szét akarom paterolni öket. Lesz ebböl egyszer nyugodt elalvás? Pedig fárasztom ám öket rendesen, ma is usziban voltunk, Lili úgy üvöltött, mint a sakál, amikor ki akartam hozni a vízböl Hála a mi Robi bácsinknak (nyár óta járunk hozzá), Dani már egész jól úszik. Na, Gergö az nem nem csinál semmit, libeg, forog, lógicsál. Robi bácsival ma meg is tárgyaltuk, hogy ö az a típus, aki 30 év múlva ki se mozdul majd a lakásból, ott punnyad egész nap. Lusta egy kicsit a lelkem. Közölte, hogy ö utál úszni, tornázni, ovizni. Tudom, Pele, hogy ez normális (?), nem is vagyok kiakadva rajta, mert szerencsére csak mondja, de csinál mosolyogva mindent. Csak a kezdölökést kell megadni neki.

Dia! Biztos, hogy nem jól érzi a párod? Mert tényleg van olyan, aki megérzi! Én találkoztam olyan ismerössel, aki nem tudta, hogy terhes vagyok, de amikor elment mellettem, megérezte. Azt mondta, más a kisugárzásom.

Pele! Jó, hogy felvetetted a adventi naptár dolgot. Én tavaly csináltam a fiúknak, idén már Lilinek is kell. A miénkben ugyan volt csoki, de nem túl nagy ötlet volt. Ugyanis a kis csomagokat felfüztem egy zsinórra, az egész láncot felkötöttem az ablakra, alatta a radiátor. Gondolhatod, miket szedtek ki belöle! Kép

Ildi! Nálunk is volt talpvizsgálat, most várjuk az eredményt. Én mindkét fiút megnézettem, mert nálunk mindenki lúdtalpas. Nekem is ilyen géppel mérték fel a lúdtalpbetétemet, hordom és jó. Majd írok, hogy mit küldenek, ha kész.
Tényleg! Te vagy az egyetlen a babaneten, aki igazolni tudja, hogy van két fiam is! Mert folyton megyganúsítanak, hogy csak virtuálisak, mert egyik talin sem voltak! Te meg láttad öket! Ugye, hogy valóságosak? Én néha úgy érzem, hogy túlságosan is! Kép

Madárka! Érdekes, amit a hátizsákról írtál. De az oldaltáska még rosszabb. Az oviban felmérte a gyógytornász a gyerekeket, képzeljétek, a 23-ból 22(!!!) volt valamilyen szinten "hibás", de sajna csak 12 járhat gyógytornára, mert ennyi a keret.

PM! Iriiiiiigy vagyok nagyon a buli miatt! Érezd jól magad nagyon!

Iboly! Na, végre, hogy itt vagy! Imádtam, amit Diának írtál a cafatos idegekröl meg a dög anyáról. Én is rengetegszer érzem így, örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel! KépKép
A Gergök meg szerintem nagyon egy húron pendülnek (nomen est omen), én még olyan Gergöröl nem hallottam, aki ne lenne a világ legnagyobb csibésze! Ildi, mit mondasz? Üdv a kis bankrablónak!

Zsóka! Kép és Kép Utóbbi a gyógyulás miatt, elöbbi a történetedért!

Mindenkinek nyugodalmas, átaludt éjszaká! És sok puszit!
Emese
Emese (emese)
 


Juca!!!!!


Télleg szeretünkKépKépKépKép Szita agyú anyák vagyunk. Írjál sokat soxor és akkor nem menekülsz a válaszoktól.

Anikó! Téged is szeretünk kompostól ahogyan Adri írta találóanKép

MSE nem reagált az üzenetekre. Nem tudom mi lehet velük.

Puszika:Pankamama/a bulizós feledékeny/

Régen nem írók, merre jártok??????????
PM
 


Sziasztok csajok!

Evey!
Ugye Te kérdeztél a korizásról?
A konkrét tananyagunkban nem szerepelt ez a feladvány, de úgy gondoltam, hogy egy ortopédusnak ezt tudnia kell. Így hát, amikor ömlõ esõben hordozókendõben cipelve Dagadt Malacot elmentünk ismételt csípõvizsgálatra, akkor megkérdeztem. A doki azt mondta, hogy átlagban 5 éves kort javasolna, de inkább egyénileg lehetne megmondani egy gyerkõcrõl, hogy elég fejlett-e már a csontozata hozzá.

Kriszta!
Mivel én egy vagyok a korántsem tökéletes anyák sorában (ld a könyvet, vagy a megfelelõ topicot), így nem is ringattam magam abban a hitben, hogy külön mosni, vagy vasalni fogok. Elsõ gyermekem ugyan Zsombi, de a cuccait egyedül a zokniktól, illetve a mentõs munkaruháktól különítem el. Így öblítõt is kapnak. Elsajátítottam a mosható nadrágpelusok mosási útmutatójában hangsúlyozott fertõtlenítõ hatását a napfénynek és ezzel a hivatkozással egyetlen babaruhát sem vasaltam eddig. Talán majd a keresztelõrucitKép
Egyelõre a gyereknek semmi baja. A feneke is csak akkor piros, ha papírpelus volt rajta, vagy az anyja hallgat a buta Kismama-magazinosokra és a nem piros popót krém nélkül hagyja...

Móni!
Mi is szeretnénk verseket! Minden elérhetõ mennyiségben. Köszönjük elõre is!
Gyors gyógyulást a fiacskádnak!

Fütyi:
A környékemen lelhetõ gyermekgyógyászok véleménye megoszlik, hogy 1-2, vagy 3 évig nem kell visszahúzni a bõrt. De 1 évesnél fiatalabb babáknál az erõszakosság gyakran mûtétet igénylõ hegesedéshez vezet.
Jelenleg ezért még nyugodt vagyok, bár Hajas Gombóc megfelelõ alkatrésze erõsen szûknek imponál.

Cili!
Képek mennek. Gynús, hogy nem foglak ismerni, mert a Szentpéteri kapu körül jártam általánosba, és a Földesbe gimibe. Akkoriban még jó kislány voltam és legfeljebb könyvtárba jártam, de hátha...

Geri aki Anikó!
Sokan áradoznak a legújabb fotográfiákról gyönyörû Lilid részvételével. Szívesen csodálnánk ám mi is KépKépKép.
Csupa rosszat olvastam a kompról én is. De gyakorlati tapasztalataim nincsenek.Így visszafogott maradok.

Ahogy olvasom a fejfájások tényleg összebeszéltek.
Mi lehetett a levegõben?

Mindkét vándormadarunknak gratulálok, hogy az év végéig még új helyre költöznek.
Becsülöm a lelkierejüket is. A koleszévek megtanítottak, hogy egy ember 1/4 szobányi cuccát is szörnyû macera évenként áttelepíteni, de ugyanez még sokkal nyomasztóbb lehet családostól.
Mindamellett sok-sok örömet kívánok Nektek és a veletek élõknek a (természetesen) tökéletes új élettérben.

A fiunk már most olyan kópé, hogy erõsen tartunk tõle mi lesz itt késõbb...
Járunk úszni. Régebben péntekente, de mivel a délelõtti idõpontban a csemete fõleg álmos esetleg éhes volt ezért nem úszott, csak nyafogott, ígyhát módosítottunk délutánra.
Odamegyünk, átöltözünk, lezuhanyzunk. Semmi baj, csak enyhe gyanakvás. Óvatos vízbe-engedés: erõsödõ gyanakvás. 1-2 perc és az uszoda zeng. A gyermek apja buborékokat fúj, dalol, grimaszol, hátha. Gyermek nem tágít. Apa haja jól láthatóan õszülni és hullani kezd (az utóbbi idõben nem járt velünk). Kiülök a medence partjára ölembe veszem a díszpintyet. Egészen addig ordít, amíg be nem csomagolom a törölközõbe. Onnantól viszont vigyorog és kacag. Kicsomagolom, elkomorul, de pár grimasz jókedvere deríti. Lábát vízbe lógatjuk, vigyorog megyünk vele mélyebbre, vigyorog. Amint eltávolodunk a törölközõtõl ismét ordít. Kiültetem ismét, már az is elég, ha a törcsi sarkát ráhajtom, vigyorog. Lehajtom róla, bõg. És így tovább akárhányszor. KépKépKép

Adri!
A top a nagymosásos kép. Irtó aranyos kölköd van Kép
Remélem a harapás már a múlté, a kebleid teljes épségben tündökölnek. Kép

Igen! a bölcsi nagyon jó ötlet. Ha nem lesz talink a decemberig (sajnos ha lenne, akkor sem tudnánk menni Kép) akkor minden vadiúj dizájnos mamáról kéretik képet küldeni, hogy megismerjelek Benneteket!
Hogy miért nem mehetünk? Mert vérátömlesztéses tanfolyamom lesz két hétig. Reggeltõl estig. Ígyhát az lelkes babázni akarók között Zsombi el fog veszni. Órarendet kell készítenünk, hogy ki mikor ér rá.
Kiváncsi leszek, hogy esténként gyermekem szóba fog-e állni velem, vagy meg sem ismer majd.

Barika! Nálunk még nincs a széfben rólatok sztárfotó. Ez így nem mehet tovább! Kép
Liesel!Ha képküldésre adod a fejed, minket se feledj ki! Köszi!

Mindenkinek köszönjük a puszizáport okozó névnapi köszöntõket.

Pele!
Nagyon jól esett a lelkesedésed, köszönöm.
Most már gyógyulj meg! Sok-sok gyógypuszi: KépKépKépKép

Ajajj!
Oldalakon keresztül csak engem olvastok.Bocsi!

A többi göthösnek is gyors felépülést kívánok!
Az ügyesebbnél ügyesebb gyerkõcöknek pedig biztató, dícsérõ puszihegyeket!

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!
Köszönöm a gratuláiókat az évfordulónkhoz. Kép Fényképek csak a jövõ héten lesznek beszkennelve, akkor menthetetlenül küldöm õket. Kép
Juca, nálam megjelent. Kép Jó, hogy azért elég szerencsésen megúsztátok, és nem valahol tök messze robbant le. Eddig mi is elég szerencsések voltunk, mert mindig szerelõ közelben robbantam le. Utoljára nyáron, pont a szerelõtõl hoztam haza a kocsit, amikor elszakadt a gázbovden. És pont hol? A leágazásunk sarkánál szokott álldogálni egy szõke hölgyike, hát tõle pár méterre. Így aztán versenyt stoppoltunk. Tök ciki volt, de végülis nekem hamarabb megállt egy srác, és odaadta a modilját, hogy hívjam a szerelõt, hogy ismét jöhet értem. Kép Persze a mobilt mindig viszem, csak akkor felejtettem otthon.
Mosás: én nem mostam külön a gyerekholmit. De az új ruhákat mindenképp mossátok ki. Ugyanis az anyagokat, amibõl készülnek, a legenyhébb kikészítés esetén pl. átmossák egy enyhe mosószeres lével, de nem öblítik. Valamint ki tudja hol szabták, ki fogdosta, mire lavarrták, szállították stb.
Markó fiamon kis kiütések jelennek meg idõnként. Bõrgyógyászhoz nem szeretném vinni, mert csak a kenõcsök sokaságát próbálnánk végig, de sose derülne ki, hogy mitõl van. Van esetleg bõrgyógyász allergológus ismerõse valakinek? Vagy olyan homeopátiás orvos, aki ilyesmivel is foglalkozik?
A találkozó nekünk is jó lenne, ha sikerülne találni fedett helyet! A bölcsi jól hangzik.
Nógrád ... Kép Kép Beszállnék a topikba. Félig Diósjenõn nõttem fel, a nyarakat ott töltöttük. Utána meg Bánkon elég sokat. Most nosztalgiázok. Kép
Emese, köszönöm a fényképeket. Nagyon szépek a gyerekek! Klassz lehet, a nagylánnyal is, bár biztos nehéz is.
Fényképek jöhetnek nekem is, mindenkitõl.
Mindenkinek sok puszi. A betegeskedõknek gyógyulást kívánok!
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Kriszta! Ne aggódj, én direkt MKrisztának szólítottam magam, az azonosítóm meg Nyúl, arra is hallgatok, sõt voltam már NyúlKriszta is. Szóval nem fognak összekeverni minket, te maradhatsz simán Kriszta. OK így?

Dia, Pele! Köszi, bár azért én még mindig aggódóm kicsit. A férjem meg tök ideges a hajszálak miatt, nem gyõzõk porszívózni.
Pankamama te meg aztán jól megnyugtattál! :-)) Na nem baj, az unokanõvérem klassz parókákat csinál, majd szerzek tõle neked is "nagyker áron".

MKriszta
MKriszta (nyúl)
 


Sziasztok!

Mai napunk:

Reggel utazás a Keletihez, Bori egy barátnõméknél volt, amíg dolgozni voltam. Jót üvöltött, amikor elmentem. És akkor is, amikor már érezte, jönnöm kellene. Úgyhogy halál boldog volt, amikor odaértem.
Aztán elmentünk turkálni a barátnõmmel, fúúú, a GYEDemet otthagytam..Kép
Aztán jöttünk haza, Bori meg volt olyan édes, és hagyott aludni jó egy órát. Pedig szegénynek addigra pirosra kicsípte a popóját a kaki, én galád anya meg nem ébredtem fel a szagokra...Kép
Apa viszont ma tök korán itthon volt, úgyhogy még a kisasszonnyal is tudott lenni egy kicsit.
Viszont ma reggel arra ébredtem, hogy a fogamból, amibõl a terhesség alatt letört a fele, és a hülye fogorvos amalgánnal pótolta ki, lenyeltem a tömés egy részét. Aztán még jött ki belõle, úgyhogy mehetek fogorvoshoz. Csakhogy, ha nem amalgánnal csinálják, hanem ragasztott anyaggal, akkor kb. 16 ezer lesz, csak ez az egy fogam... Jaj.

NEM VAGYOK ÁM TERHES! Sajna. Csak a párom félálomban mindig hasonlóan édes dolgokat motyog...Kép

Juca! Azért hiányoztál ám mindenkinek, amúgy meg nagyon ritkán jössz. Miért?

Madárka! Karcsikát már én is leírtam, egyszerûen nem lehet rá észérvekkel hatni.Kép Szomorú.

PM! Nem Old Man's Klub? Az jó hely tényleg. Jó bulizást!
Ez a vitaminos dolog már csak azért is hülyeség, mert ilyen alapon, mondjuk pl. Afrika fele már rég kihalt volna, ott elég hosszú ideig szoptat mindenki, esetleg több gyereket is egyszerre.

Kriszta! Bori sem fogad el a ritkán látott emberektõl kaját, ha nem vagyok ott. Inkább éhezik.

Adri! A helyváltoztatásokra a babák nagyon érzékenyek. Ez fõleg alvással kapcsolatban jön ki. Adj neki két hetet, és helyre rázódik... Addig meg kitartás.

Zsóka! Jó ötlet a tali, de nekünk nyáron is csak a hétvége lenne jó.

Iboly! Én is megadnám a számlaszámomat, egy részét a zsákmánynak, ha kérhetném, utaljátok már át!
Amúgy alig várom már, hogy hárman borítsanak ki, és egy jó üvöltözés után drága anyámnak nevezzenek...Kép

Anikó! 8,70 kiló, 75 centihez? És a 9 hónaphoz? Hova hízzon még? Bori 16 hónapos, 86 centi és 8,5 kiló, és mégse sovány. Amúgy ilyentájt már lassul rendesen a hízás, meg ugye egyre többet mozog is. Bori pl. nyáron hol stagnált, hol fogyott, de semmi baja nem volt, csak nem kellett neki a kaja, gondolom a meleg miatt. Ne aggódj!!!Kép

Jamina! Soha rosszabb rémálmot!Kép Kedvencek? Rushdie, Waltari, Tolkien, Bradburry, Asimov, Durrell, stb. Széles a skála, és nyitott vagyok az újakra is.
Az interjú-alanyodért meg irigyellek, nekem tetszik a felfogása.

Pele! Nekem is az aszalt gyümölcsök jutottak az eszembe. Lehet kapni banán és almachipset is, olyat is, ami egy pici csokiba van mártva, de az tényleg minimális rajta...Kép

Bori új szavai: gum=gomb, hobalettibi?= valami olyasmi, hogy hova lett, a többit nem értem még, de folyamatban, már rákötöttem a fordítógépemet...Kép, táci=kacsa...Kép

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok,
bocsi Madárka, összekevertem a párodat Diáéval... Mivel foglakozik a párod, hogyx nincsen otthon, és Te szalmaözvegyként vagy kénytelen tölteni napjaidat (estéidet/éjsdzakáidat?)
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Jajj Evey én az adatokat mindig elfelejtem, most ezzel kezdem!
Hanna 2000. július 5. 13 kg. 90 cm.
Fanni 1992. junius 11. szerintem a méretei már csak a varrónõt érdekli...no meg lassan a fiúkét!
Pele! Nagyon -nagyon köszönöm a segítségedet!

Minõségi változás állt be életünkbe! Képzeljétek hogy van két lépcsõ a nappalink elõtt amit nem lehet lezárni.
Ezért aztán az egész földszinten állandó szemkontroll alatt kellett tartani a Hannát. Én tanítgattam popsival hátra lemászni de nem akarta... erre tegnap simán lejött rajta úgy hogy leült és foknként lepakolgatta a hátsóját!
Éjjen az önállóság!
Puszi mindenkinek :
F Dia
fd (fd)
 


Sziasztok!

Emese, ill mindenki: itt és most tanúsítom, hogy láttam Emese két fiát (legalábbis két srácot, akikrõl fotókat is rakosgat fel és magáénak vall! Kép ), aranyos kis lurkók!

Elképesztõ, hogy már oviban is gerincproblémások a gyerekek. Pedig ott még nincs tatyó. Akkor mitõl??? Mit rontunk el már addigra, mire kéne figyelnünk?

Úszás. Nálunk az oviban kezdték a gyerekek, Bálinték elsõben is folytatták. Ovi ill suli vitte õket. Sajna, idén a szülõk fele ellene szavazott, és így nem vihette õket a tanítónõ (gurulósként nem hagyhatta a fél osztályt ott). Ilcsi imád úszni, tavaly õsszel kezdte, Húsvétra háton úgy úszott, hogy a helyi versenyre is mehetett. Csak lestem, ahogy bemelegítésre 4x átúszták a medencét. Most már gyorsúszást is tanul, Mikuláskor újabb verseny. Gergõvel viszont nincs szerencsém. Tavaly járt végig, de nem ment neki. Szerintem túl vékony, nem tartja fenn a víz. És ráadásul hamar fázik, ezért amíg a többiek játszanak a végén, õt midnig elviszik a szaunába. Tavaly végigkínlódtuk, párszor közel ahhoz, hogy abbahagyjuk. Idén is nehezen indult. Aztán megegyeztünk, hogy az adott befizetett ciklus leteltével ha azt mondja, nem, akkor abahagyjuk. Na, ezután 3x úgy jött haza, hogy szuper volt, fizessem be. 4. -szer (4-esével fizetünk) úgy, hogy nem volt olyan szuper, de fizessem be. Eljött a fizetés reggele, azzal kelt: anyu, befizetted már? Mire én, nem, ma fogom. Erre õ: ne fizess be. És ez van most, nincs befizetve, és én úgy sajnálom. De ha egyszer nem szeretné, nem szabad erõltetni, nem?
Snoopy: nem lehet azt a törölközõt bevinni magatokkal a vízbe?
KOri:amikor én (nagyként) jártam, láttam, a kicsiket elõször esni tanították. Szerintem ez tök jó, mert fontos, hogy hogyan essenek úgy , hogy ne legyen bajuk. Sajna én gyerekeim nem járnak, fiúk egyértelmûen nem is akarnak, de Ilcsi sem törte magát, hogy mehessen (a tanfolyam szinte ingyen, 700Ft 11 alkalom, csak éppen különbusszal viszik õket, ami 6-7száz Ft egy-egy alkalomra!)

Aki még nem figyelte meg: szoptatás elleni nagy bölcsességek mindig olyanoktól erednek, akiknek valamilyen okból nem jött össze, többnyire azért, mert maguk nem akarták, avagy lusták voltak hozzá! Én valahogy szívesebben hiszek olyanoknak, akiknek tapasztalatuk is van benne! Azaz ha egy következõ gyerekkel állapotos, elõzõt szoptató anyuka mondja, hogy ez neki így meg így tényleg bizonyítottan káros volt, akkor elhiszem, de aki nem is próbálta, az ne mondjon nekem ilyeneket! Ugyanezt az egy éven túli szoptatásról. Az mondjuk biztos, hogy elsõ a magzat, második a tejes baba és harmadik az anya, de ez nem jelenti szükségszerûen a hiánybetegséget!

Sziasztok!
Ildi
PIldi (pildi)
 


Sziasztok!

Hú, micsoda forgalom van erre, pénteken olvastalak Titeket utoljára, és most alig gyõztem pótolni, nagyon kis szorgalmasak vagytok. Sajnos az eddig használt igen szupi számítógépet visszavittük a munkahelyünkre, így most a mi kis régi, mindig lefagyó gépünk került újra elõ, ami miközben betöltöm az oldalt kb., háromszor fagy le, de azért majd próbálkozom erõsen.
Evey:
Elõször is köszi, hogy dolgozol a táblázattal, a másik, hogy kijavítanád az e-mail címünket, mert nem tudom miért, errõl nem engedi lekérni a leveleket. A másik cím: dobany@axelero.hu Elõre is köszi és bocsika.

Pankamama:
Gratula az elsõ foghoz és az üldögéléshez, nagyon ügyesek vagytok, néha visszasírom, amikor a Kinga még csak üldögélt, és nem ért el mindenhova.

Geri:
Ügyes baba ez a Lili, és nagyon kedves. Ezek a törpék mindig tudják kit kell elbûvölni.

Madárka:
Én is akartam bébikompot venni a lánykánknak és az én gyógytornász barátnõm is azt mondta, hogy nem karja majd a Kingát emiatt kezelni. Én még egy darabig tipródtam azért, addig-addig, míg a törpe elindult kapaszkodva, így már nem volt rá szükség.

Pele:
Jobbulást, és a gratula a kölcsönhöz. Akkor már az új helyen lesz a Karácsony??? Egyébként ha az új helyen egy ideig nem lesz internetetek akkor sem felejtünk ne félj, csak gyõzd majd megválaszolni a kérdéseket.  

Képzeljétek a Kinga egyre többször akar gyalog „sétálni”. Tegnap 10 métert kb 15 perc alatt tettünk meg, mert természetesen gyalog (persze az egyik kezét fogni kell) akart jönni, és ha már a földön volt, akkor mindent, amit ott talált meg kellett vizsgálni alaposan. Nagyon aranyos volt, csak nekem már a derekam szakadt le. Hiába elpuhult anyuka lettem.
Sajnos az esti beetetés nálunk sem vált be, ugyanúgy szopizik éjjel, bár most egy hete kicsit jobb már csak 4 körül egyszer (gyorsan lekopogom). Persze 1-2 óra között is felsírogat még, de akkor elég egy simi.

Valakinek gondja volt a Graco babakocsival (bocs, hogy nem tudom ki volt), nekünk az ABC Design ment tönkre, a tolókar tartó mûanyag tört le. Bár már nem volt garis, de ugye szavatossági törvény létezik, és ártól függõen min. 6 év alkatrész ellátást kell vállalni. Márciusban ment tönkre, és szeptemberig kéthetente hitegettek, hogy jön az alkatrész. Akkor kicsit mérges lettem, mert a kocsi használhatatlan volt, és mondtam a szavatossági törvényt, és lám másnap vihettem a kocsit, és délutánra kész volt, és az egész kétezer forintba került. Szóval én azért próbálkoznék azzal a cserével…..

A betegeknek jobbulást és szép napokat!!!!

KingAndi

Persze ezt a levelet még tegnap írtam, de mindig lefagyott, amikor el akartam küldeni, remélem most szerencsésebb leszek.
KingAndi
 


Sziasztok,

Ildi,
az a gond, hogy az ember még nem elég érett a kétlábon állásra. A gerinc alaphelyzetben három éves korra lesz annyira erõs, hgoy elbírja a kétlábon járást. Mindemellet a gyerkõcöknek napi több óra (talán 4-6, de ebben nem vagyok biztos, de valami ilyen relatíve nagy szám) rohangálásra lenne szüksége, na és nem lakásban, hanem levegõn, és ha az idõjárás engedi, akkor mezítláb (ja, és nem aszfalton, hanem természetes felületen!). Nézd meg a vidéki (falusi, tanyasi) gyerekeket, mennyivel jobb állapotban vannak fizikailag! Itt a gyerekek nagy része TV, videó, számítógép elõtt punnyad egész nap, a max lehetõsége a kutyaszaros játszótér, ahol én sem javasolnám a mezítláb rohangálást. És mindehhez a gyerekek nagy része csokin chipsen él, és már oviban túlsúlyos.
Ki tudsz húzni egy-két rizikófaktort, de teljesen megszüntetni õket nem tudod. ha csak nem vásárolsz egy kúriát szép nagy parkkal...
Az azfaltton-betono járással az a baj, hgoy nagyon kemény a felület, és nem csak a láb ütõdik hozzá, hanem ez az ütõdés végighalad a gerincen is.

fDia,
ez már jó eredmény, hogy így közlekedik a lépcsõn, mert az én lányom fejjel elõre magy mindenfelé, így lefelé is...

Zsóka,
informatikával. Most éppen a Compaq megbízásából rendszer rak össze az Albán Nemzeti Bankban. De holnap jön!!!!! Apája babája már nagyon buggyant. éjszaka háromóránként ébredt.


Snoopy,
be kell hogy valljam, én rendeszeresen elfelejtem bekenni a gyerek popsiját. Pedig én tényleg nagyon akarom!!! Mint a D-vitamint! Mindkettõt kb havonta egyszer használom! Viszont az apja rendszeresen kenengeti Petrus popsiját, így annyira nem hátrányos helyzetû a gyerek.

Dia,
turkálás, meg fogorvos, Te habzsolod az élvezeteket!

Emese,
Az oldaltáska csak egyik irányban terhel, így az még rosszabb. Mondjuk nem igazán értem, miért kell egy kisiskolásnak málhás csacsit játszania?

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Szia Mindenki!

Jamina! Azt nem mondtad, hogy ide minden nap jönni kell mert különben alig értesz valamit. Biztos én vagyok a félre sikerült, de nem bírom az iramot.

A mi adataink a következõk:Lõrinc (Lóci), született 2000.11.01.Budapesten, 50cm, 3200 g Nem emlékszem mi kell még. Bocsi!

Kriszta Az én lócim is járt már úgy, hogy nem a cicit kaptabe, hanem a vállamat (jól eltévett). Nekem szintén szép hetekig tartó foltom lett. Még jó, hogy nem nyáron történt.Nézhettem volna a kajánul mosolygó embereket.

Dia! Találtam ma egy csokibékát.(csokigombát nem) Érdekel a béka? Szerintem boszorkányos ajándéknak szuper.

Lányok kis negatív gondolatokat olvastam tõletek a Heim Pálról. Mi sajnos kénytelenek voltunk ott tölteni néhány hetet. Mindent össze vetve elégedett vagyok. Érdekelnének a rossz tapasztalatok. Ha lehet.

Felébrett a kis Manó és követeli magának a foglalkozást.Vagy ha nem, lepakolja a polcot. Bár jó itt köztetek, de ezt nem várom meg.Már a terítõnél tart.

Sziasztok! Prü
prü (prü)
 


Szija lányok!

Hát, mitagadás elég régen irtam nektek, bár most is elég nehézkesen megy, mert a kislányom itt van a kezemben, igy egy kézzel tudok csak irniKép Ha leteszem, sirás van, csak itt mellettem van nyugton. Ugye ilyenkor még(3 hetes)nem lehet elrontani, azzal, hogy a kezemben altatom el? Mert attól félek, hogy késöbb is csak igy lesz majd hajlandó elaludni... Persze azért nincs mindig igy, valamikor a cicin alszik el, ilyenkor becsempészem az ágyábaKép

Éjjel: van olyan éjszaka, hogy 7-8 órát is képes egyben aludni, meg kitudja még meddig húzná, ha fel nem ébreszteném. 3-4 hetes korban meddig szabad egyhuzamban hagyni aludni a babát?(ma pl.hajnal 1-kor aludt el és reggel 9-kor alig birtam felébreszteni)

Szoptatás: Kb 1 óra hosszú szokott lenni büfizéssel, kb.100-120g. Ezután képes lenne nappal is 4-5 órákat aludni, ha hagynám, de nem merem, igy 3 és fél óránként felébresztem enni. Ha igy nézzük, akkor nálunk nem valósul meg az igény szerinti etetés, mert ha a babán múlna szerintem egy nap 4-szer enne, vagy kitudja milyen sürün. Szerintetek jól teszem, hogy felébresztgetem enni? Vagy hagynom kéne és majd ö tudja mikor éhes?

Normális?KépMár többször arra ébredtem éjszaka, hogy tapogatom magam mellett a paplant, hogy hol a gyerek, hova tünt, és meg vagyok róla gyözödve, hogy most szoptattam, ott az ágyban, és valahova eltünt. Volt olyan is, hogy felültem és a takarót hajtogattam, hogy hova lett! Éjjel, a sötétbenKépKépKépNormális?KépA férjem meg döbbenten nézett, hogy mit keresekKépAztán mikor mondtam, hogy a gyereket keresem, mert eltünt és látta-e, hogy hova lett, akkor nem értette Kép, merthát a gyerek ugye ott aludt szépen az ágyában:-))))))))))
Miközben soha nem szoktam fekve szoptatni, és a mi ágyunkba sem szokott aludni a baba...

Séta: Ha felöltöztetem a sétához a babucit, elkezd üvölteni, aztán ahogy kimegyünk a levegöre elalszik. Nem tudtuk kitalálni, hogy miért sir..talán szoritja a sok ruha és kényelmetlen neki? Vagy minden gyerek ordit, ha felöltöztetik?

Hizás: Azt mondta a védönö, hogy heti 150g-ot kell gyarapodnia a bébinek. Na. A mi kislányunk, már a heti 280g-nál tart. Nem sok ez szerintetek? Amióta hazajöttünk a kórházból (2hét) már fél kilót hizott...

Torna: Mikortól lehet tornázni? Mert én már most elkezdtem a tornázást itthon, csak nemtudom, hogy a tejtermelést nem befolyásolja-e hátrányosan...?

Nemsokára küldök képeket is, most elkészült egy tekercs film, de pont ennél a tekercsnél romlott el a fényképezögép, és alig lett 1-2 normális kép...majd azért ezeket beszkenneljük. Ha megjavitják a fotómasinánkat, akkor majd ontom a jobbnál jobb sztárfotókat a babuciról:-))))

Szijasztok, Lara
lara (lara)
 


Sziasztok!

Lara! Mennyi kérdés, mi is ilyeneket tettünk fel... De régen volt... KépKép Szóval: a bébik utálnak öltözködni, melegük van és rárakod a kilós ruhákat a kis testére KépKép Normális, Lili is nyüszög. MIÉRT ÉBRESZTED HANGÁT???? Nem hal éhen. Inkább örülj, hogy alszik. Egy jó barátnõm kislánya az elsõ naptól fogva átaludta az éjszakákat és még most is jóformán csak szopik. És akkora mint Lili, aki viszont még mindig kel éjjel. Ne ébreztgesd, hagyd aludni. Ha éhes úgyis szól. Hízás, nálunk 1 hónap alatt több mint 1 kiló volt. Ne foglalkozz az adatokkal, felesleges. Az a lényeg, hogy jól érzi magát a bõrében Hanga. A Cindy Crawwford kazettán 1 hetesen mutatja a nõ a gyakorlatokat. Csak finoman, szerintem lehet. Megjegyzem nagyon jó kazi... Ágytapogatás KépKépKép kb. 3 hónapos volt Lili, mikor már nem tapogattam és kerestem. Azóta a párom teszi meg helyettem néha. KépKép Szoptatás: késõbb rövidebb lesz, eleinte ennyi. Bár azt tudni kell, hogy a fele csag nyámnyogás, de akkor is adtam én legalábbis. Akkor. Mostmár nem, mert írtó gyorsan tud szopizni Lili. De akkor volt 1,5 óra is, fõleg este. Remélem segítettem. Örülök, hogy hallani felõled és jól vagytok. Pusz.

PM! Igen, igen, igen bármikor jöhettek!!! Mi lenne, ha tartanánk egy mini talit? Aki akar eljöhetne hozzánk, mondjuk jövõ hét vasárnap. Van 63 négyzetméter, 3 szoba. pelenkázó, holdkomp (Kép) és egy gyönyörû Duna part, ahová lehet kollektíven sétálni. Szóval? Kocsiba be és gyertek. PM! Nektek jó akkor?

Adri! örülök, hogy szeretsz kompostól is. Irigyellek a hó miatt nagyon, hideg itt is van.

Most megyek, még jövök.

Puszi:

Anikó
Anikó
 


Sziasztok

Pankamama, Adri,
nagyon szomorú vagyok, mindenkit hiányoltatok, engem nem KépKépKépKépKépKépKépKép
Adri, én képeket sem kaptam....KépKépKép

Költözködõk,
majd kérem a tapasztalatokat, mert ugyanez vár ránk, csak márciusban, már alig várom!!!!

Lara,
a lányok már sokat írtak Katicának az "elkényeztetésrõl", mármint, hogy nincs ilyen... Tányleg hallgass a megérzéseidre, egy ilyen csöpp baba ugyan kire számíthatna, ha nem a mamájára. És ha õ attól nyugodt, hogy a kezedbe van, még nem lesz elkényeztetett. Valahol tök érthetõ, hogy a maminál jól érzi magát Kép
Bár szoptatás ügyben Iboly a szakértõ, de én biztosan nem ébresztgetném a picit... Jó babázást!

Lányok,
mosás ügyben: én külön mosok Tominak, mindig megtelik a mosógép, viszont nincs külön mosópor és van öblítõ. Nem látom, hogy nem tetszene neki. Viszonz én vasalok, mert lehet, hogy kinevettek (anyukám szerint nem normális a dolog), de én imádok vasalni Kép persze néha én is elmaradok vele, mert azért inkább Tomival játszom KépKép ennyire nem vagyok félresikerült.
Ja, és mióta kint a 2. fog, Tomi egy kisangyal, játszik nevet, forog, pörög, éjjel alszik fél ötig, majd nyolcig, szóval valszeg nagyon szenvedhetett szegény, de túl vagyunk rajta.

Jázminmama,
tündéri a kis Jázmin, annak meg nagyon örülök, hogy minden ok. a legkisebbel is, vigyázz nagyon magatokra és KépKépKépKépKépKép

Évi, Ancsa, Evey merre vagytok?

Na, lelépek, mert apa meccsre ment (de jó neki....), és Tomi éppen egy újságot próbál beletuszkolni a szájába Kép

Erika
Erika
 


Szia Mindenki!

Legelõször is köszönjük a képeket Jázminmamának és Emesének! Bebus jó alaposan megnézegette a ti csemetéiteket is Kép

Most pedig elõre bocsájtom, hogy ha 1-2 napig (hétig) nem jelentkeznék, az Liesel hibája!!! Méghogy ,,néhány" újság... Sosem érek a végére Kép Liesel, köszi még egyszer az 1 tonna Kismama újságot, tartok tõle, a férjem hamarosan kidob velük együtt!

Prü,
hát, így van ez, mi is alig gyõzzük kapkodni a fejünket, hogy ni, megint kijött vkinél egy fog, jé, más vki már megtanult járni, mi meg nem gyõzünk jegyzetelni, hogy képben maradjunk. Nem vicc, tényleg müxik a jegyzetfüzet, elõször én is mulattam rajta, de rájöttem, másként nem megy Kép

Anikó,
holdkomp miatt ne haragudj ránk, ugye tudod, hogy nem bántásból írtuk róla azt a sok rosszat (virtuális cupp-cupp helye). Belegondoltam a helyzetedbe és azt hiszem, nekem nagyon rosszul esett volna a sok ellenvélemény és azt kívánnám, bárcsak befogtam volna a számat! De most már szerintem mindenki túl van a jótanácsokon, úgyhogy LÁNYOK, ezentúl holdkompról egy szót se Anikónak! Kép Lilinek sok puszi. Vannak új szavak?

Lara,
húúúúúúúúú, mennyi kérdés! Én most nem igazán válaszolnék rájuk, biztos mindegyikre kapsz majd feleletet másoktól, csak az jutott eszembe, hogy pár hónapja én is ugyanilyen kétségbe esetten szerettem volna jótanácsokat kapni, mert úgy hittem, semmit nem tudok. Most meg ,,kiröhögöm" magamat, hogy ilyen egyszerû dolgokat hogyhogy nem tudtam kapásból megoldani. Szóval a legjobb tanács, amit adni tudok: Hallgass az ösztöneidre, na meg persze a babádra! Ha enni akar, mejd jelzi, ha aludni akar, akkor hagyd! Õ jobban tudja Kép

KingAndi,
ezek szerint az ABC kocsik sem jók? Vagy ez nem annyira jellemzõ hiba, csak ti fogtátok ki? Most szeretném lecserélni a dög nehéz 3 funkciós babakocsinkat valalmi helyes kis KÖNNYÛ 2 funkciósra és nagyon tanácstalan vagyok a típust illetõen. Valami tipp?

Snoopy,
tényleg az volt a Kismam magazinban, hogy a nem piros popót nem kell krémezni? Kép Leírnak ilyen blõdséget? Nekem eszembe sem jutna nem bekenni, ez majdnem olyan, mintha ,,használat" után nem törölnénk meg a sajátunkat.

Dia,
pénteken munkaügyben Kép megyek Pestre. Otthon leszel vagy dolgozol? Valamikor a délutáni órákban, 4-5 óra felé megyek, de ha ráérsz, nagyon jó lenne, ha az Erzsébet királyné útja felé sétálnátok a Borival, mert nekem nemigen lesz idõm elmetrózni a Déliig. Túl nagy kérés lenne? Kép Viszek Neked valami jó könyvet!

Liesel,
képekbõl majd ne felejts ki! Fiúknak sok puszi!

Iboly, Emese és akit még illet!
Gergõ nevû babáknak sok boldog névnapot Kép Kép Kép! Bár tudom, hogy a Gergõ és a Gergely nem ua. a név, de aki esetleg Gergely, szerintem éppoly kis Csibész, mint a Gergõk! Pláne, aki Gergely napkor született (pl. Bebus Kép)

Most nem eresztem bõ lére (még egyszer hangsúlyozom, Liesel, ez miattad van Kép), aki beteg, gyógyuljon meg, aki szomorú, derüljön jókedvre, aki magányos, az párosodjon ( Kép ez utóbbi egy kicsit félreérthetõ, de talán úgy sem rossz!)

Jó éjt mindenkinek:
Jamina
Jamina
 


Sziasztok,
Jázminmama, köszönöm a képeket! Gyönyörû és huncut kicsi lánykád van!

Lányok, ez borzasztó, hogy ez a takonykór nem akar elmúlni! Már nem tudom, mit csináljak, egész nap a bedugult orromat fújom! SoS! NEm tudok miatta koncentrálni, levegõt venni, nem érzek szagokat, elegem van.

Egy csomó elmaradásom van (leveleket kell/ene megválaszolnom), úgyhogy megyelk is.

Ssziasztok
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Adri,

nagyon köszönöm, nagyon bántam volna, ha nem ismerem meg ezt az édes Leevi babát, nagyon tecccccik nekem Kép és azt is értem, hogy a képek láttán mi okozott itt ilyen nagy felbolydulást...KépKépKép én is csak azt írhatom, hogy nem látszik...
Köszönöm amúgy, hogy ilyen gyors voltál.
Ja, és lehet, hogy most sokan "elítélnek", de én is észrevettem, hogy ha a szüleimnél vagyunk és egy szobában alszunk Tomival, hamar rákap a dologra és idõbe kerül, míg itthon visszaáll minden a régi kerékvágásba. Úgyhogy most ha megyünk külön szobában alszunk, furcsa lesz, mert Tomi ágya az én szobámban áll, így mi távozunk onnan. Soha nem aludtam még otthon nem az én szobámban... ezt jól megírtam Kép

Juca,
én is vettem ám a sztoridat, csupa ismerõs helységnév, mintha veletek utaztam volna...
Amúgy azért is érintett meg a sztori, mert a párom anno a Faunánál robbant le, akkor még nem voltunk párok, de már elindult valami... Kép Szóval nosztalgiáztam kicsit.

Lara,
még annyit, hogy mi is kerestük Tomit többször, pedig soha nem aludt velünk. Én különösen reggel ébredtem furcsa érzésekkel, hogy szopizott Tomi éjjel és most hol van, nem hallottam, hogy felébredt, úristen most mi van, reggel? Szóval, sokszor voltam fura állapotban KépKép

Jó éjszakát, Zsóka, jobbulást, hogy mosolyogj egy kicsit KépKépKépKépKép Jobb így?

Erika
Erika
 


Sziasztok!

Tegnap ügyintézni kellett menni, úgyhogy szegény Bálintnak nagyon uncsi lehetett. Nem az ügyintézés volt sok, hanem az utazgatás miatta, busszal, villamossal, babakocsival. A végén még az esõ is eleredt (esernyõvel, babakocsival fel-leszállni, hát mit mondjak, nagy élmény volt). És az én kicsi Bálintom nem is panaszkodott! Olyan édes volt egész nap, amikor hazajöttünk, még rengeteget kacagtunk mindenen. Kitalált egy új játékot: feláll, egyensúlyoz egy darabig, majd szándékosan a fenekére huppan. Na ezen akkorákat nevetett, hogy csak na. Ma csak rövidebbet sétáltunk pedig szebb idõ volt, aztán már este 5 körül nyûgös lett. Azt hittem éhes, megcsináltam a vacsiját, és képzeljétek, az etetõszékben elaludt! Úgy megsajnáltam szegényt!
Most én is magányos feleség vagyok, férj külföldön (ha minden igaz, holnapig).
Ma készen lettek a fényképek, szkennelek, és küldök!
Továbbra is kéretik fényképet küldeni, eddig egyet kaptam csak! agiko70@freemail.hu

Snoopy!
Köszi a képet, édes nagyon a babád! Az a babaúszás nem lehetett semmi! Ha jól emlékszem, te vagy a Balaton-átúszó? Nyáron végül elmentél? Találtam egy olyan nevût, mint te (mint az emileden szereplõ név) a listán, vagy az valaki más?

Ildi!
Tudtam én, hogy itt dolgozol, már kitaláltam régebben! Szoktatlak is nézni a buszon, csak gondolom, te többnyire nem a BKV-val jársz. Meg hát a másik gond: honnan ismernélek fel Kép? Van ott nálatok valami (külsõsök által is látogatható) kisbolt, ebédlõ, ilyesmi? Csak azért kérdezem, mert nem tudom még mi lesz télen, ha mondjuk leesik a nagy hó (ez itt az elsõ telünk), így próbálom felderíteni a terepet, hol van legközelebb civilizáció Kép.

Adri!
Köszi az infót a szaunával kapcsolatban. Igazából több konkrétumot nem tudok írni, mert csak tudom, hogy lehetne a környékünkön szaunázni, de még nem voltam sose. Sejtem én, hogy gyors hazamenetel lehet belõle, inkább az egeészségügyi része érdekelt, hogy mit szabad és mit nem. Ha majd elmegyünk és lesz kérdésem, írok!

Cili!
Igen, '94-ben végeztem, de elvileg ez '93 lett volna, csak halasztottam egy évet negyedév után, hogy egy kicsit megtanuljak angolul Angliában Kép.

Anikó!
Szerintem sem aggódj a súlya miatt, egy 8 hónaposnak ez nem kevés. (Bálint 8 kiló volt ekkor). A gyarapodás pedig sosem egyenletes. Én például mindig úgy érzem Bálintnál, hogy vannak olyan korszakai, amikor nõ (többet alszik, pihen), és vannak idõszakok, amikor a külsõ dolgok, világ felfedezése jobban lekötik, többet mozog, ekkor kevesebbet gyarapszik. Ez lehet, hogy hülyeség, de nekem utólag ez mindig beigazolódott a méréseknél. Ha meg például beteg volt, biztos, hogy abban a hónapban is kevesebbet hízott (mint pl. legutóbb egy dekát sem!).

FDia!
Gratulálok a lépcsõmászáshoz! Nálunk egy falétra vezet fel a tetõtérbe, Bálint azon mászik fel folyton, persze ott vagyok mögötte "ugrásra készen". Mondjuk ezen lefelé menni nemigen fog még egy darabig. Belegondoltam, ha nekem arányosan ekkora lépcsõfokokat kellene megmászni. Hááát... Kép

Lara!
Én is sokszor riadtam arra fel az elsõ hetekbben, hogy: hol van Bálint? Visszatettem a helyére a legutóbbi szopinál? Nem feküdtem rá, nyomtam össze? Ezek teljesen természetes dolgok, amikor még különben is rengeteg alváshiánnyal küszködik az ember. Viszont érdekesség: hallottam, hogy az anyák (már ha nem részegekKép) SOHA nem nyomják össze álmukban a gyereküket. Nem tudom ez mitõl van, de nagyon klassz dolog.
Kicsit aggódtam, mert nálunk is volt, hogy Bálint 5-7 órát aludt egyfolytában, a nagykönyv szerint pedig ez szigorúan tilos lett volna. Dehát ugye még nem hallottunk olyan babáról, aki éhen halt volna álmában Kép.

Jamina!
Én egy teljesen noname könnyû babakocsit vettem a Tinódi utca bababoltban, a legolcsóbbat. Eddig még nem panaszkodhatom rá (na, most ezt lekopogom: kopp-kopp-kopp), pedig ezen a terepen, ahol használom, nem csodálkoznék, ha kiesene egy kereke Kép. Bár a strapabíróság csak egy szempont, de itt nálam a legfontosabb.

Na most befejezem, puszi mindenkinek!

Ági
Ági
 


Sziasztok!

Akkor írok egy pár sort, most biztosan nem marad reagálás nélkül. Kép

Kuki, vagy ahogy mi hívjuk: pici-pöci: nos, mi azokhoz tartozunk, akik minden fürdetés után húzogatják. Már teljesen belejöttem. Majd kiderül mi lesz belõle...

Ági, Cili2: akkor én beszállnék közétek, mint '95-ben végzett KLTE-s. Csak mat-fiz. (És azóta info.)

Evey! Én sem tudok választani az Arany Bika és a Kálvin között, az AB-ban is attól függ, hogy a régi vagy az új szárnyra kerültök-e. Azért kíváncsian várom a beszámolódat!

Kriszta! Ruhamosás: fél évig mostam külön, de öblítõvel. Vasalni viszont csak a vasalni való kisingeket vasaltam. Errõl a szopizós sztoriról eszembe jutott, hogy egyszer Vili is elaludt szopi után és le akartam tenni a kiságyába. Ehhez felfogtam és a mozgolódástól kicsit felébredt és megcélozta a nyakamat... Már azon izgultam, hogy garbóban kell járnom kora nyáron. Szerencsére ez az egy vámpír-akciója volt.

Jázminmama! Köszönöm a fotókat, nagyon aranyos Jázminod!

Lara! Ha ez megnyugtat: csak a kórházban költöttem fel Vilit, akkor is csak azért, mert a nõvérek rám szóltak. Amikor idehaza egy éjszakán fél óráig ébresztgettük és csaképp félálomban szopizott, úgy gondoltuk nem csinálunk magunknak éjszakai programot.

Emese! MIndig kacagtat a stílusod!

Liesel! Elképzeltem a jelenetet, amikor versenyt-stoppoltok. Kép Kép

Erika! Mi a Faunáig sem jutottunk el, közvetlenül Poroszló után feladta. És az még jó 35 km a szüleiméktõl. Mail megy ezután.

Zsóka! Lenne egy kérdésem: Emese hol tart szövegelésben? Merthogy Vili egy értelmes szót sem szól még. Karattyol a maga nyelvén, be sem áll a szája, de semmit általunk is érthetõt nem mond még. Pa (ez aPA és lámPA szokott lenni, a szövegkörnyezettõl függõen Kép ), Nyanya ez szoktam lenni én, gondolom a aNYA után.

Dia! Talán én olvaslak Benneteket a leggyakrabban, lévén, hogy napközben állandóan megy a gép. Írni csak akkor szoktam, ha történik valami...

Na, most is kimerítettem magamat és Benneteket is! Kép

Üdv: Juca
Juca (juca)
 


Sziasztok!
Végre itt! Sajnos dögrováson voltam, még csak felkelni sem tudtam, anyu itt volt segíteni. Így Adri! nem futottam be tegnap sajnos, csak a WC-re, de az nem volt ilyen jó, mint a veletek való társalgás! Ez a sok fütyikeresgélöbabanetesanyuka!Kép
Leevit szerintem is az út zavarhatta össze, kiderül egy-két héten belül. Képeket én is köszi, egyre szebb ez a fiú! Kép
Végül az Aranybikába megyünk, mert felhívott a hotel igazgatója, hogy mikor szeretnénk menni (jövö hétvégén) és adnak kiságyat, pótágyat, vigyünk fürdörucit a pezsgöfürdöhöz, szaunához, stb. Gondolhatjátok milyen levelet írtam a nagyvezírnek, ha a szálló igazgatója hív fel személyesen...
Hát igen, a korit csak 5 éves kortól engedik, pedig a gyerköcök max. 4 évesek a csoportban, de azt mondják a pályán, hogy 5 évesek. Ezt hogy hihetik el az én kis 95 cm-es Kikkómról?

Juca!
Elöször is neked, gyere megmutatom a kisokosomba, hogy be van írva a neved után: kalandos hétvége Kép
Csak sajnos most jutottam el idáig. A kalandos hétvégéröl meg azt akartam írni, hogy nem semmi kalandos hétvégétek volt, de ti biztos nem élveztétek!Kép Kép

Erika!
Köszi a képdicséreteket! Nem jössz el hozzánk is vasalni?Kép

Kriszta!
Én külön mosok a babának (kutyaször, stb. miatt) és használok Lenor öblítöt, még a textil pelushoz is, amivel a száját is törlöm. Adri nekem is akart még egy lukat fúrni a cicimre!Kép

Madárka!
Apa nemsokára itthon lesz, kitartás! Én mit nem adnék, ha az enyém egy kicsit elmenne! Na jó, ez vicc volt! Kép Neked még nem küldtem képeket? Pedig be vagy írva Diával együtt, -hogy képeket küldeni- még régebbre.

Dia!
Akkor ezek szerint még te sem kaptál tölem képeket? Fürdözös Bori ámulatán jót nevettem!Kép Nálunk inkább csak engem bámulnak, ennyi pasi!Kép
folyt.
folyt.
Evey
 


folyt.
Liesel!
Képet én is kérek! Méghogy friss képek! Nekem még régi sincs! Én is megnéztem a kis szívtiprót a Kismamában, de azért megnézném a "friss képeken" is! Én is küldök!Kép Utólag is gratula a házasságihoz! Homeopata orvosunk neve: Dr. Sík Ildikó, -a Pók utcai lakcsitelepen rendel-, nálunk az ekcémát sikerült elmulasztania.
Emailbe a többit, ha érdekel!

Emese!
Szerintem már ne várj a kukival túl sokáig! Az az együttalvás még egy pár évig rázós lesz!Kép

Ági!
Köszi a hotel tippet neked is! Jól kimerítetted a kis lurkót!Kép

Katica!
Jó, hogy jelentkeztél! KépAzért próbálj meg gyakrabban jönni! Azt hiszem én is csak a többieket tudnám ismételni anyatej ügyben.

Verus!
Nálatok aztán zajlik az élet! Reméljük a ház összejön! KépMesélj róla!

Snoopy!
Köszi a korizós válaszodat! Hová jártok úszni? Kép

Lara!
Végre jelentkeztél! Kép Azért néha minket is kényeztess, ne csak a babádat!Kép Öltöztetés nálunk is üvöltéssel jár! A többire már válaszoltak a többiek! Tornával azért óvatosan!
folyt.
Evey
 


Sziasztok

Jamina es Geri Aniko!

Szoval inkabb maradok csak olvasgato nagytobbsegbe mar ha hozzajutok ahoz is. Nem tudok en veletek tempot tartani, meghat en sokmindenbe nagyon maskent nevelem lanyaimat teljes meggyozodessel hogy jol csinalom es homokba dugom a fejem, nem vagyok kivancsi kritikara. Igy aztan teljesen felesleges irogatnom.

Madarka

Holdkomprol meg lehetne orakat vitatkozni es kulonbozo erveket felhozni. Fogalmazgatom magamba es ha lesz eleg idom es energiam akkor ennek megfelelo topicba fogok rola irni en szemszogembol es akkor nagyon orulnek ha szakember szemevel erveim ellen felhoznad erveidet.


Ja minden babnak jo egeszseget es jo novekedest.

Napocska
Napocska (napocska)
 


folyt.
Zsóka!
Szomorú, amit a tesóidról írtál, nagyon sajnálom!
Kép Szörnyü élmény lehetett édesanyádéknak is! Akkor most egyke vagy? Jobbulást!Kép
PM!
Jó bulizást a hétvégére! Kép Autós képet elküldöm!
Évi!
Csongi jobban van már?
Jázminmama!
Mi van veletek, már nagyon izgulunk, írhatnál valami bíztatót, hogy vagytok?
Pele!
Örülök, hogy már jobban vagytok, te meg vigyázz magatokra! Kép
Mindenkinek puszi és mindenki hiányzik, aki régen nem jelentkezett, neveket inkább már nem is írok, a majd 30 anyuka közül.
Evey
Evey
 


Sziasztok, ismét én.

Küldtem egy csomó mindenkinek képeket.
Bocsánat, ha kéretlenül és szóljon, aki nem kapott, de kér, mert hát kápos vagyok egy kissé én is Kép.

Juca!
Bár nem tõlem kérdezted, de mivel Bálint is pont annyi idõs, mint Vili (4 nap van köztük), én is válaszolok: õ is dumál egy csomót, de még nem mond semmi értelmeset (bár õ ezt biztos nem így gondolja Kép)
(Nekem is van egy számtech azóta, de az már ELTE.)
Le akartam írni a mi tavaly karácsonyi autós "kalandunkat" de mostmár nagyon-nagyon álmos vagyok. Majd egyszer...

Evey!
Jó hétvégét neketek Debrecenben!

Puszi
Ági
Ági
 


Sziasztok!

Ma szakmai továbbképzést tartottam Borinak. Azaz ma az irodán kívül tartottam a munkanapot, így vittem magammal Borit is. Mentünk vámolni a Danzashoz, ki a világ végére, a XV. kerbe, BKV-val. Kendõ, úgyhogy jól bírta. A buszon elaludt, és szinte a végére ébredt csak fel. Akkor meg felvittem az ott dolgozó ismerõsõknek megmutatni, szétkapta az irodát.Kép És ehhez mindenki mosolygott csak és mondták, hogy milyen ügyes.
Meg pocsolyáztunk. Jó vizes lett, és meg is akarta inni. Azt mondjuk nem hagytam neki.
Amikor meg hazajöttünk, én eldõltem és aludtam három órát, Bori addig játszott mellettem. Aztán õ ébresztgetett, puszival és hajsimivel. Olyan édes!
Szóval, a mai nap isteni volt, végre együtt a lánnyal, egész nap, jókedv, minden. Csak apa megint bent marad egész éjjel a színházban, mert egy darab fényeivel kell játszania...Kép

Jázminmama! Ezer köszönet a képekért, Jázmin gyönyörû, és örömmel olvastam, hogy a kis bubus jól van odabent! Hajrá, hajrá, drukkolok. Gyere, amikor tudsz!

Irigylem a költözõket, mi még jó ideig maradunk albérletezõk...Kép

Lara! Öltözésnél a kicsik mindig bõgnek meg tiltakoznak, a hideg levegõn meg mindig bevágják a szundit. A hízásból sosem elég...Kép Anyatejtõl nem fog elhízni, ne félj.
A torna az elsõ hat hétben fõleg azért nem javasolt, mert a hasizmok még ilyenkor nagyon ernyedtek, és elõfordulhat, hogy a méhszalagok a torna miatt megnyúlnak, és egy kicsit megsüllyed a méhed. Szóval, szerintem még várj vele, vagy ha csinálod is, semmi olyat egyelõre, ami hasra menne.
Alvás: én semmiképpen nem ébreszteném fel, ha éhes lesz, felébred magától. Hagyd aludni, aztán max. ha a következõ méretzkedésnél kevesebbet mutat a mérleg, már tudni lehet, hogy ébreszteni kell. Viszont ha meg elég neki így a kaja, és felébreszted, akkor csak bekavarod a jó kis alvógépét.
A szopizás nálunk is maratoni volt az elején. Most már 5 perc alatt eszik, aztán már csak játszik vele. De nem viszi messzire...Kép

Juca! Jóvanna...Kép

Ági! Ilyen popóhoppot Bori is szokott játszani, de õ az ágyunkon, és mindig úgy esik, hogy a ffrászt kapom, nem a padlón köt-e ki. De eddig még sose.

Jamina! A péntek sajna nem jó...Kép

Prü! Ide azt a csokibékát!!!

Madárka! Tudod, a jóból sohasem elég.Kép

Én elég kevés képet kapok ám, utóbbiak Adritól, Jázminmamától és talán Emesétõl érkeztek. Szóval csajok, küldjétek... soosbobi@hotmail.com

Bori pedig megtekinthetõ egyre színesedõ honlapunkon: [url=http://communities.msn.com/BoriBartok" TARGET="_top]http://communities.msn.com/BoriBartok[/url]

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok,
gondolkodni nincs erõm, úgyhogy csak szimpla reagálások:

Dia, fogorvos: az én dokim a fényre keményedõ fehár tömést 7000-ért csinálja. A tiéd mivel töm? IszonyAT DRÁGA. (Mellesleg az enyém is: hérom ismerõsöm fogorvosa is a fehér tömést 5000-rt csinélja...)

Erika, köszönöm! Kép Mosolyogtam, õaszintén! Nagyon ari vagy Kép.

Juca: fiad egyáltalán nincs lemaradva semmirõl. A fiam 15 hónaposan mondta ki az elsõ szót, amit mi is értettünk (legalábbis tudtuk, mirõl van szó). Emese egy évesen. De ott van Pele fia-lánya, mindkettõ nagyon korán kezdett el dumálni, vmi 8 hónap rémlik. Emesének most úgy 15 szavas szókincse van, ha vmit kérni akar, akkor mondja: ilyet, ilyet (kérdezni szoktam tõle: ilyet kérsz? Kép). Amúgy ha szopizni akar, mindig rángatja a pólóm, és azt mondja: baba Kép. Hogy honnan vette? Mert egyébként minfden baba neki, a macitól kezdve a villáig Kép. Szóval ne izgulj. Az egyik ismerõsünk fia 3 évesen kezett el beszélni, egy másik ismerõsünk pedig 4 évesen (de akkor irodalmi magyarsággal Kép).

Evey,
nem, nem vagyok egyke, '76-ban született egy hugom. De gondolhatjátok, ilyen elõzmények után (mi mindannyian elõbb jöttünk, én is hét hónapra születtem, a kicsik is, a hugom opedig két hétterl jött hamarabb). A pároméknél volt egy nyakra tekeredett köldökzsinóros kisfiú, a mamát késõn császáorzátk, a kicsi már halva született. Lett volna egy nõvére is, a kicsi nagyon rosszul fejlõdött, egy évesen meghalt. Szóval cidriztünk rendesen, de úgy néz ki, minden O.K.
puszi mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Alig bírom én is az iramot! Mindennap olvasok, de írni már nincs energiám sajnaKép Küzdök azért rendesen!!!Kép
Jelentem mindenki hozzászólása megjelent a képernyõmön, de képtelenségnek tartom, hogy mindenre válaszoljak, így több nap kihagyás után. Elõre is bocsi attól akinek nem írok! Pedig higyjétek el mindenkit szeretek Kép

Liesel! Jó hallani, hogy az alagútnak két vége van, ha nagyon belekeseredek akkor mindig erre gondolokKép Néha itt alszik nálunk apukám, és akkor kiadom Kittit az ajtón reggel, aztán csak alszom-alszom. Szóval idõnként feltöltõdöm. Utólag is gratulálok a házassági évfordulótokhoz! Sok-sok boldogságot kívánok nektek a további soxor 7 évhez! Fénykép jöhet!

Évi! Csonginak jobbulást, remélem azóta jobban van.

Móni! De jó, hogy Martin ilyen jól viselte a mûtetet. Nameg az altatásból az ébredést. Nekünk az borzasztó volt!

Verus! Nagyon szupi a költözésetek híre!!! A gyerkõcök mennyire fogják imádni a kertet! (Most én is irigy vagyok ám, de azért szívbõl örülök veletek hidd el!Kép)

Zsóka! A történet tényleg nagyon szomorúKép
Még mindig, nagyon-nagyon kitartóan jobbulást kívánok Neked, és akkor most küldök még sok gyógyító puszit, hátha lesz eredménye KépKépKépKép

Kriszta! Tök jó ötlet ez a vizezés az etetõszékben. Bár nálunk nincs túl meleg, pontosabban olyan meleg van, amilyet akarunk, csak bírja a pénztárcánk. Mondjuk egy ilyen pancsi kedvéért érdemes befûteni, de arra is gondoltam, hogy esõkabátot adok a lányra.

Jamina! Nekem az álmodról egy saját álmom jutott eszembe. Elég rég volt már... Iskolai ünnepélyre kellett menni és nem találtam az úttörõ egyenruhámat, csak kutattam és kutattam, és közben éreztem, hogy már rég elkéstem... na ez is szörnyû volt, ott akkorKép

Geri! Lili fogacskáihoz gratula! Jamina javaslata ellenére csak annyit fûznék a kompos dologhoz, hogy teljesen egyetértek a többiekkel. De ezt már hallottad eleget. A lényeg, hogy így is nagggyon csíplek!!!KépKép
Lili súlya miatt meg szerintem se aggódj, meg amiatt sem, hogy nem akar enni. Pár hete még Te is azt írtad Nekem mikor a kaja miatt aggódtam, hogy ne erõltessem. Te se tedd!!! Mondjuk hiába is akarnád, Lili úgyis jobban tudja mi a jó neki, nem fogja hagyni magátKépKépKép

Jázminmama! Köszönöm-köszönöm a fotókat errõl a gyönyörû kislányról!! Várom a folytatástKép És nagyon örülök, hogy a legkisebbel minden rendben, továbbra is szorítok/unk Nektek!! Ugye sokat pihensz?

Lara! Rólad is olyan jó volt hallani végre! Milyen eszményi gyermek ez a Hanga baba. A többiek már ugyan válaszoltak már, én is csak ugyanazt tudom mondani. Ébreszteni kár a picit, éhenhalni nem fog, öltöztetésnél teljesen normális reakció a sírás, olllyan macerás mûvelet. Fürdetésnél egyébként nincs sírás? Éjszakai keresgélés ismerõs, de én fekve az ágyamba szoptattam mindig is, és mostmár tulképp. egész éjjel együtt alszunk. Milyen volt egyébként a szülés? Meg kellett indítani?

Katica! Hát igen, ahogy PM is utalt ránk, mi megkaptuk a dokitól, hogy Kitti túlsúlyos. Itt a többiek jól megnyugtattak, ahogy Téged isKép Ne aggódj!!!

Ági! Köszönöm a képeket. Tündéri kisfiad van! Pontosabban nem is „kis”, olyan nagy fiúsKép

Erika! Hová költöztök?

Iboly! Mért jössz ilyen ritkán? A számlaszámomra jöhet nekem is a zsákmánybólKép Nekem is feltûnt, hogy Mari milyen rég jelentkezett már.

PM! Beállok én is a sok irigy közé... Jó bulizást Nektek!!! Kiváncsi vagyok hogyan alakulnak az éjszakáitok. Eddig Panka volt számomra az etalonKép Legalább õ ha sikerül megtömni tovább alszik. Kittire ez nem jön be egyáltalánKép

Dia! Nagyon szeretem olvasni a naplódat!! A "MÁS" topicba írt hozzászólásaid is nagyon tetszenek.
Tök jókat írsz. Bár még csak tegnap elõttnél tartok. Ha "sajnos" nem vagy kismama, akkor nosza rajta, tegyetek rólaKép

Most búcsúzom
Ennyi tellett tõlem most így késõ éjjel.

Puszi
Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok!

Tegnap ki lettem túrva a gép elõl, azért nem írtam, de majd ma!
Szóval: lakástulajdonosok lettünk!!!!! Tegnap aláírtuk a szerzõdést a bankban, ma voltunk közjegyzõnél, aztán vissza a bankba, és már utalták is a lóvét!! Mi meg persze rögtön tovább az eladõnak, úgyhogy ki is van fizetve! A költözés az még odébb lesz, szerintem kb. Karácsony környékén, mert elõször is: autót kell vennünk, aztán meg mire összecuccoljuk a holminkat meg utánajárunk a bútoroknak az se 2 nap lesz. De most már csak rajtunk múlik!
Ennek örömére jól össze is vesztem most a párommal meg anyukámmal isKép Hát nem lehet minden felhõtlenKép
Áron olyan édes volt, mikor hazaértünk, és mondtuk neki, hogy kifizettük a lakást, és most már a miénk, akkor azt kérdezte: "És most már ha lemegyünk vásárolni, akkor nem is ide jövünk vissza, hanem Váckisújfalura?"Kép Aztán mikor most du. elmentünk az OBIba, rögtön mindent ki is választott, hogy azt vegyünk az új lakásba.Kép
Hannus meg teljesen ki van akadva a hidegtõl: mikor elmegyünk, végig sír, és mutogatja a kis vörösre fagyott kezét, hogy bibis, de nem enged se kesztyût húzni, se a kabátujjba bedugni a kezét. A 22-es csapdája...Kép

Köszi az adventi naptáras ötleteket! Hasznosítani fogom! Meg saját kútfõbõl eszembe jutott még a lufi, hátha azt meg ti tudjátok használni.Kép Már 12 zsákocskát megvarrtam, most a következõ felére kéne lendületet gyûjtenem...

Hû, most megpróbálok válaszolni, de elõre is bocs, ha nem lesz teljes!

Jamina!
Kár, pedig elolvastam volna az interjút. Egyébként a játékokkal nem az volt a bajom, hogy fiúsak, és nem valók Hannusnak, hanem hogy ami méretileg belefér a zsákba (pl. üveggolyó), az neki koránál fogva nem való (mert lenyeli).De a mûzliszeletet mindketten szeretikKép

Anikó!
Akkor jöhetnek a képek!!! Gyarapodásról: nem lehet mindig olyan rakétasebességgel, mint az elsõ hónapokban! Hannus igazán mindent eszik, mégis volt olyan hónap most, amikor SEMMIT sem hízott. Meg most is látom, hogy egyre "karcsúbb". Szóval tuti nem az éhezéstõl van, ha éhes lenne, enne.
Egyébként én sem voltam mindig ilyen "kreatív", de azt vettem észre, hogy kismamaként mindig jobb ajándékötleteim vannak, és szívesebben bíbelõdöm az elkészítésükkel. Mit gondoltok, lányok, lehet ez egy érv a párom felé a további gyermekek mellett???KépKépKép

Szile!
Szia! Gondoltam, hogy nem unatkozással töltöd napjaidat, azért nem volt még idõd válaszolni...Kép

Iboly!
Hát valóban, a teáltalad kapott kritikák mellett én nem is szólhatok semmit. Jót nevettem Isti szövegén! Lehet, hogy örülhetek, hogy Hanna nem beszél még ilyen jól?Kép

Zsóka!
Az orrfújás még nálam is áll, nagyon utálom már. Meg köhögök is kicsit, de ez már elmegy. Gyógyszert nem szedtél valamit?

PM!
Hûha! Akkor szurkolunk a leendõ kimamának!!!!Kép De jó!!! Csak vigyázz, nehogy hiánybeteg legyél (kac-kac)!

Adri! (és mindenki, akit érint!)
Az éjszakai kelések a környezetváltozástól is lehetnek!!!! Nem elkényeztetõdik, mert idegenben megszoptatod, hanem azért kel fel, mert máshol vagytok, és bizonytalanul érzi magát. Aztán újra a hazai környezethez is hozzá kell szoknia. Ez beletelik kis idõbe, de aztán minden visszaáll. Az evés és az alvás a szorongásra, bizonytalanságra nagyon érzékeny funkciók.

Kriszta!
Neked is írtam a fentieket (egyébként már akartam, de úgy látszik, mindig elfelejtõdött). Evés dettó. Állatkísérletekben pl. az lehet a szorongás egyik mutatója, hogy vesz-e fel táplálékot az állat az adott helyzetben.

Emese!
Az a jó, ha kimondja, hogy valami nem tetszik, nem színleg örül neki (mondjuk mert olyan a légkör, hogy "nem szabad" nem szeretnie oviba járni), aztán beteg lesz.
Biztos belerázódnak majd az együttalvásba! szerintem nagyon édesek lehetnek!!
Akkor a te adventi naptárod is abszolút egészséges lehetett, mert nem jött ki belõle a csokiKép

Snoopy!
Nem semmi vállalkozás lesz a tanfolyam! És mit fog enni Zsombi addig? Vagy te azon szerencsések közé tartozol, akinek a gyereke megeszi a lefejt tejet?
Én egyébként nem szoktam kenni a nem piros popsit, és nem szokott gond lenni. Ellenben a kakival! Szegénykém már megint tiszta pávián, mert anyu délelõtt nem vette észre, hogy a tegnapi spagettibõl egy nagy adag paradicsomos kakit rakott a pelusba. Mire hazaértünk az ügyintézésbõl, már tiszta piros volt a feneke, és fáj is nekiKép A paradicsom szerintem egyébként is csípõs, nem lehet elég hamar kiszedni belõle a gyereket.

Dia!
Sajnálom! Pedig úgy bíztam benne!
Nekem is el kellene mennem fogorvoshoz, de fogalmam sincs, hogy hova. Ötletek?

FDia!
Akkor te sem unatkozol!!!

KingAndi!
Ez a gyaloglási tempó ismerõs még Árontól! Volt, hogy a metróig vezetõ 10 perces utat 1,5 óra alatt tettük megKép

Lara!
Kényeztess nyugodtan! A tornáról meg szerintem észre fogod venni, hogy csökken-e tõle a tejed, akkor enyhébbre kell fogni. De biztos, hogy ez is egyéntõl függ.

Anikó!
Köszi a meghívást! De hogy lehet hozzátok (autó nélkülKép) eljutni? Bár ha a páromon múlik, már holnap megy autót venni, nagyon be van zsongva miattaKép

Erika!
Hozzánk is jöhetsz! Itt mindig akad vasalnivaló...
Együttalvásról-ébredésrõl neked is címeztem.

Juca!
Nálunk is nyanya vanKép, Áron meg a LÁ szót használta mindenfélére (pl. lámpa, láb).

Evey!
Biztos szuper lesz a hétvége! Kérünk majd beszámolót!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Lara, szija!! Azt szoktam mostanában mindenkinek mondani: hallgass a szívedre, ösztöneidre, magadra! Te fogod legjobban tudni, hogy Nektek mi a jó! Van akinél az egyik, másnál épp az ellenkezõje! Részemrõl éjjel tuti nem kelteném a babát, nappal elképzelhetõ. (legalábbis az ikrekkel megtettem) Az öltözést mindegyik utálja, ez kb. addig tart, míg igazán érdeklõdõ nem lesz, akkor a pelenkázó (stb. öltöztetés helyszíne) fölé lógatott játék (legegyszerûbb a hajtogatott állatka, akár alufóliából és akkor szépen csillog) már leköti. Késõbb meg ha fogni is tud, már meg vagy mentve. (egész addig, míg nem kezd el forogni...). Elkényeztetni nem lehet ekkora babát, nyugi! Mi van még, ja az éjjel. Hát ha jól emlékszem, mondtuk biza a másik topicban, aludj amíg teheted! Most már te is érzed, milyen az egy éven aluli babás alvás! Én anno azt nem tudtam sose, most éjjel van-e vagy már reggel, hányadszor kelek is éppen, és ha véletlen a lányom ébredt, akkor is a fiamat mentem felvenni...

Ági. Na, szuper! Egyébként járok BKV-vel, hajaj. A különbuszt lefele (nekem hazafele) menet elérem, idefele jövet általában nem... Idebent van egy étterem is, meg egy bolt, és a bolt mellett egy kis kajálda is. Bármelyiket használhatja külsõs is, feltéve ha már bejutott. Merthogy a portán át csak belépõvel lehet bejönni, avagy külsõsnek személyi és bejelenteni hova (kihez) jött. Ha már bejutsz, akkor már mindent lehet. Mondjuk a kisbolt szerintem elég drága, igaz, én a kerület/környék egyéb árait nem tudom. Hóügyileg a hegy kompenzálása, hogy viszont keményen takarítják, azaz a leesés után elég idõ elteltével szépen járható lesz (nem úgy mint Rákosliget, ahol csak a tavaszi hóolvadás szünteti meg a csúszós utakat (ja, a 30-as avagy régi 3-as avagy talán újabban megint 3-as út is ilyen Bp és Hatvan között)). Bár közelben lakó kollégám mesélte, hogy volt már télen olyan, hogy a fogastól gyalog kellett menjenek a karácsonyra érkezõ rokonok...
Viszont cserébe jó a levegõ, itt nem kell krupptól (és társaitól) tartani!

A mi Gergõnk Gergely, amúgy meg márciusban tartjuk (apuci és anyuci után). De csibésznek csibész, az biztos. De imádom! Ez is közös a Gergõkben, hogy imádni kell õket, nem?

Fogorvos, szerintem az enyém olcsóbb, bár szerencsére most ritkábban van rá szükség, lehet, hogy még a régi árak miatt maradt meg bennem (két éve 3 volt egy fehér tömés).

Juca, olvasunk ám mindannyian téged!!

Viszont a jegyzetfüzet módszert elõbb utóbb nekem is be kell vezetni.

Lehet, kapunk otthon ajándékba egy modemet. MÁr csak egy jótündér kéne, aki utána a tel.számlát is fizeti. De ha ez feláll otthon, kétlem, hogy meg tudom majd állni, hogy hétvégénként ne lépjek be... Nem tudja valaki, ezek a mindenkinet és egyéb limitált összegû dolgok meddig fognak létezni? És a 150 Ft-os maximumos dolog az mûködik? Vagy általában többször megszakad a dolog, és úgy nem?

Sziasztok:
Ildi
PIldi (pildi)
 


Lányok,
még mindig megvan az ingyenes állatkerti belépõm egy 14 év alatti gyereknek. Ha kell, tudok többet is szerezni!
Hát senki nem akar egy jót sétálni a porontyaival az állatkertben? Kép
Jamina
Jamina
 


Szia Ildi!

A 150 FT-os dolog létezik, és egyelõre semmi jele, hogy megszüntetnék. Amúgy én pl. még így is inkább váltottam, mert nekünk így is 4-5 ezer volt csak a net havonta, így elég szép kis 16-20 ezres számláink lettek. Azóta Mindenkinek csomagunk van, ami azt jelenti, hogy csúcsidõn kívül annyit netezel és telefonálsz Budapesten belül, amennyi belédfér, kapcsolási díj nincs. Ezért az elõfizetési díjat és 4 ezer forint átalánydíjat kell fizetni. Így átlag havi 8 ezer körül van a számla, ez még kibírható, másképp nem tudnám csinálni, mert nekem a melóhoz is kell...
Ha ezenfelül telefonálsz napközben vagy vidékre, stb, akkor azt persze fizetni kell plusszban, de a normális árfolyamon.

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Azért nem jöttem egy pár napig, hogy tudjam ki hiányol! Hát nem volt meggyõzõ a dolog. Lehet, hogy nyitok magamnak egy saját topicotKép

Tréfát félre téve, sajna, Csongi után én is lebetegedtem.Kép De míg õ kacagva, végig jó kedélyben vészelte át a torokgyuszit, addig én rohadtul senyvedtem!!!

A komp téma eldöntõdött. Nem is igazán az itteni hozzászólások döntötték el a dolgot, hanem, hogy Csongi mindenhol feláll, és végigjárja enyhe kapaszkodással pl. az ágyat, asztal, széket stb. Akkor meg minek ide bármi segédeszköz. Így legalább tudja, hogy egyensúlyoznia kell, vigyáznia kell, és saját maga tapasztalja meg, érez rá az ízére. Ja és ha megtalálja kezem, állandóan el kezd lépegetni.Hihetetlen mi fejlõdésen megy keresztül!

Pele, gratulálok az saját lakáshoz!Kép

Ági, köszi a képeket, nagy kópénak néz ki a kis Bálint!

Adri, alvásügyben hasonló problémával küzdök. Most hogy betegek voltunk a könnyebbség kedvéért hajlamos voltam magam mellé venni. Na két napja már kiköveteli magának. Sõt délután felébred kb. 40 perc után, és mellettem visszaalszik, de ha leteszem a kiságyba már pattan is ki a szeme! Hú, ezt nagyon elrontottam! Alvásszakértõk????????

Lara, örülök, hogy jelentkeztél! Milyen furcsa, hogy nekünk a Te kérdéseid már oly könnyen megoldhatónak tûnnek! Bezzeg mikor mi jártunk hasonló cipõben!Kép Mindenben egyetértek a csajokkal! Könyörgöm hagyd aludni! Legalább irigykedhetem egy kicsitKép

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 (Ez Csongi volt, belekapaszkodott a billentyûzetbe)

Sajna, most abba kell hagynom, mert letépi a nadrágomat, így nem lehet gépelni, segítsééééééééég!!!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

De rég voltam már itt, hiányoztatok!

Pankamama!

Az alvásról küldött mailed megkaptam, köszönöm, és próbálom be is tartani. A cumit elvettem Domitól, aminek 1 hét (!) sírás lett a következménye, viszont most már nem hiányzik neki, és bár éjszaka még mindig felébred, de általában már csak egyszer, szopizni hajnal körül, és ha nem az éhségtõl riad fel, akkor visszaalszik magától, amire a cumizós idõszakban eddig képtelen volt. Most próbálgatjuk a hozzátáplálást, de nehezen megy, 1 hét alatt annyit értem el, hogy Domi kb. 2-3 csapott teáskanálnyi répapürét hajlandó nagy nehezen leszopni a kanál végérõl egészen pici adagokban. És amíg nem eszik anyatejen kívül mást vacsira, addig nem merem megvonni tõle a hajnali szopizást.

Képzeljétek, már van 2 fogacskánk alul. És a fogzás elkezdése óta Domi naponta számtalanszor kakil, pedig azelõtt csak 3 naponta egyszer rakta tele a bugyrot. Szerintetek normális ez?

Drága Lara!

De jó hallani felõled! Nem hiszed el, de mintha saját magamat olvastam volna Olivér fiam születése után!!!! Egy az egyben ez volt nálunk is, kezdve attól, hogy felébresztettem szopizni éjszaka, és kezdettõl átaludta az éjszakát (ez óriási szerencse, ne ébreszd föl éjszaka, ha õ nem ébred magától!!!!!), Olivér se aludt soha az ágyunkban, mégis én is majd minden éjszaka félálomban õt kerestem az ágyban, és rászóltam a férjemre, hogy vigyázzon, mert ráfekszik. A végén már poéntéma voltam! Nem tudom, miért van ez, de egy idõ után elmúlik. Azért megnyugtató, hogy más is jár ebben a cipõben! Lara, a tornát én a 4. héttõl kezdtem, szépen, lassan, és semmi ugrálás, csak kifulladásmentes erõsítés. Hasizomból csak félfelüléseket szabad csinálni a 3. hónap végéig! Napi fél óra laza torna elég, sõt, kezdetben 20 perc is. Lényeg, hogy igyál közben, és ne legyen megerõltetõ, így nem lesz drasztikus hatása a tejtermelésre. (Van egy könyv: Szülés után is fitten a címe, szerintem jó!) És két nap torna után egy nap pihenõt tarts. És ne keseredj el, ha csak a 3. hónap után kezdenek leugrani rólad a kilók bármit is csinálsz - velem ez történt, az elsõ 3 hónapban maradtam 56-57 kiló bármit is csináltam, aztán magától lement a felesleg, és az 5. hónap végére már újra 52 kiló vagyok. Ja, és sovány husit egyél sok zöldséggel, gyümölccsel.

Lányok!

Ti nem érzitek bezártnak magatokat egy icipicit? Vagy csak én vagyok szörnyû anya? Imádom mindkét kisfiam, de egyre jobban vágyom egy kis gyermekmentes kikapcsolódásra. Sajnos elég reménytelen a helyzet... Azért nem csüggedek, próbálom értékelni ami van.

Mindenkinek szép napot kívánok!

puszi: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok!

Még valamit!
Míg elköszöntem tõletek, az én kisfiam seperc alatt kirámolt egy adag földet a mellett lévõ fikusz alól és meg is kóstolta! Most tiszta szutyok a körme alja, mint egy kis cigánygyerek!

Krisztina, jó hogy újra jelentkezel! Én úgy szoktam megoldani a bezártságot, hogy elviszem a kölkök anyuékhoz, én meg lelépek csavarogni egy kicsit. Mellesleg néha nekem is nagyon sok egy gyerek is!

PM, sajnálom, hogy Mse nem jelentkezett. Én meg írtam emilt Marinak, de nem válaszolt vissza. Ez van.

Évi
Évi (Évi)
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?