Új privát üzeneted érkezett!

Szivvi!

Nem nagyon tudok mit írni Neked. Nagyon megértem a problémádat. Nagyon nehéz lehet megteremteni az összhangot a 3 gyerkő közt. A kettő együtt is sok, és még ott van Lili is, akivel szintén szeretnél többet lenni. Annyira ügyesek nálatok az ikrek, hogy sztem nemsokára már tudnak együtt játszani, és minden sokkal könnyebb lesz.

Nálunk is 5 körül kelés van reggel kajálni. 280-t isznak meg a DM 3as tápból. Most akarok váltani babaitalra és tejre. De amúgy is sztem most megint vm ugrás van, mert nagyon kajásak. Ma pl megettek 1 egész zacsis rizst lecsóval :shock: és utána még leküldtek fél zsömit.

Te még együtt alszol a manókkal? Hánykor van takarodó? ha elalszanak és kisurransz, felébrednek?

Pasi: nem szoktunk találkozni, nem csinálunk közös programokat, de óhatatlanul szóba kerül, sógornőm mesél, hol voltak mit csináltak, stb. Ráadásul csak velem tud beszélni róla, mert én ugye ismerem, és megértem. Ez amúgy jól esik, hogy bízik bennem, és elmondja a gondjait. A férjem is utálja ezt az egész helyzetet, főleg, hogy régen barátok is voltak :?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Érdekes dolgot találtam, bemásolom:

"A torokcsakra problémái gyakran abból származnak, hogy olyan érzelmi impulzusokat nyomsz el magadban, amelyek kiabálásra, zokogásra, sírásra vagy dühöngésre indítanak. Az elnyomott érzések pedig elzárják a torokcsakra energiáját. "

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
tegnap volt az RTL Reggeli című műsorában, hogy kristályokkal is lehet gyógyítani és egy énekesnőnek a torkára mondtak egy bizonyos kék színű követ, hogy abból hordjon nyakláncot, mert a torokcsakrára nagyon jótékony hatása van....nem tudom, én szkeptikus vagyok ezekkel, de lehet segítene neked. Ha már a csakráknál tartunk. :-)

Kép

Kép
silverlion
 
 

 
 

Abbey, vagy ki kéne menni egy rétre és csak kiabálni és ordítani és kidühöngeni, kitombolni magad. Menj el boxolni egy kicsit...:-) és lehet akkor nem kellenek már antibiotikumok többet.

Kép

Kép
silverlion
 
 


Akkor inkább biopton lámpa kék színnel!
Egyébként lehet, h végig kéne gondolni, és valóban ki kéne mondani, egyszer. Magyarul: beszélni kéne a sógornőddel, nem kíméletlenül, de őszintén, meg az expasival is. Elmondani, h mit gondolsz, sógornőnek, h nyilván érint téged érzelmileg is, de nem csak erről van szó, hanem a tapasztalataidról, meg h miért félted őt. És a pasinak is, h mit gondolsz róla, és miért. Aztán utána megpróbálni elengedni a dolgot, hiszen nem élhetsz más helyett. Hátha ha kimondtad , elég lenne a torok mizéria megszüntetésére. Nem tudom, kívülről mindig könnyebb okosnak lenni, meg te könnyen megkapod nyilván, h rosszindulatú vagy a pasival, mert a ti kapcsolatotok szétment!
És utána, ha nincs semmi foganatja a dolognak, akkor én nyilván minimumra csökkenteném a , bár én is nagy híve vagyok a családi kötelékek ápolásának, no, de nem minden áron. És a férjemet nem "tiltanám", ha gyakrabban akar a hugával lenni, meg ha ő esetleg nincs rosszban a fickóval, de ha ez nekem mindig a sebeket szaggatja, akkor nekem ne legyen kötelező.
No, ez csak egy külső vélemény, majd még írok a többieknek is, de mopst megyünk oltira! Bocs, csak tegnap ekfilóztam, h én mit csinálnék. Mindenesetre nem könnyű helyzet.

Claire
claire
 
 


hali
ma ismét 1 perc alatt öregedtem 10 évet...Oli nem vett levegőt bömbizés közben és elájult :cry: én annyira megijedtem, még most is remegek...totál szürke volt, én nem is tudom hogy volt lélekjelenlétem, de belefújtam a szájába és akkor vett egy nagy levegőt..
kint voltunk az udvaron, töpik a kocsiban henyéltek, aztán Lili elment apukámmal fagyizni, a mink szenvedtek, így bevittem őket. Leraktam őket és visszamentem, hogy behozzam a gatyáikat. Oli ott támaszkodott a teraszajtónál nyitott szájjal és már kékült. Felkaptam, berohantam a fürdőbe, locsoltam, fújtam, pofozgattam, ráztam, ordítottam, sikítoztam, eccercsak felakadt a szeme, elszürkült és ellettyent :cry: rohantam a telefonért, azt se tudtam kit-mit hívjak, mi legyen. Aztán belefújtam a szájába végső kétségbeesésemben..
fúúúú én áááááá nem is tudom, de aszittem itt a vég :cry: :cry: :cry:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Te jó ég! Ezt még olvasni is szörnyű volt, le a kalappal előtted!!!! De komolyan, nem semmi lélekjelenlét. Mi történt vele, kiderült? Lenyelt valamit, vagy csak annyira belelovallta magát a bömbibe, h "elfelejtett" lélegezni? Lilu nyelt egyszer félre annyira, h már kékült, de az nem fajult eddig. Elképzelni sem tudom mit érezhettél. Gratulálok, hogy ilyen fantasztikusan megoldottad a helyzetet!!!!!!!

Claire: sógornőmmel már beszéltem, elmondtam neki mit gondolok, utána írtam neki mailt is, de semmi foganatja a dolognak. Ő várja a csodát, ami sosem fog bekövetkezni, és tűri a folyamatos megaláztatásokat. Ezen nem lehet segíteni.
Exemmel meg nem mertem még beszélni, sztem nem is lenne hajlandó rá. Nem tudom hogy kezdjem, mit mondjak neki, annyi minden van bennem, és senkinek sem tudom elmondani, és ez nagyon rossz.
Férjemet sose tiltottam a sógornőmtől, az exem tiltja tőlünk, mondván mért nem elég havi 1szer jönni. :roll: A barátságuk meg nem miattam ment tönkre, hanem mert nem bírta nézni, ahogy meghülyíti és elmarja tőle a tesóját. Ők hamarabb kezdtek el járni, mint mi, én még képben sem voltam, mikor már szétment a barátság.
ha nem untok nagyon, lehet, h leírom az egész történetet, hátha jobb lesz.

Szilvi: kicsit én is szekptikus vagyok ezzel kapcsoltban :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi! :shock:Iszonyú! Én el tudom képzelni, mert Joni is így lett rosszul, mint derült égből a villám csapás, csak nem ennyire gyorsan.
nekem akkor azt mondta az unoka-sógornőm, és most én is ezt mondom neked: "Te már tuti lehetsz benne, h nem éltél hiába, megmentetted egy ember életét. Erre lehet gondolni,amikor nagyon magad alatt vagy"
Tényleg nagy volt a lélekjelenléted, és ösztönből jól cselekedtél. Fantasztikus vagy!
Én ha nagyon lovallják bele magukat, és nem vesznek levegőt, helyből az arcukba szoktam fújni, erre ált vesznek. Már a lányom is csinálja :) Mondtam neki, h azért nem kell mindjárt, csak ha annyira üvölt, h nem vesz levegőt. :)
Milyen a gydokitok? Én tuti megkonzultálnám az enyémmel, és kikérdezném, h mi okozhatja, nem kéne-e vmi vizsgálatm h mionden Ok-e!
A keresztfiam volt olyan, h kékült, ha sírt, mert kisebb volt a kelleténél a gégefedő, nem zárt jól. Rebesgették a műtétet, de végül elkerülte, mert ahogy nőtt, helyreállt a dolog, de egy ideig nagyon igyekeztek kicsike korába, h ne lovlja bele magát a sírásba. Lehet, h nálatok is ilyesmi van, csak még nem vették észre?? :shock: :shock:

claire
claire
 
 


sziasztok
hát sztem vészhelyzetben nem is tudsz gondolkodni, csak teszed ösztönösen a dolgod...én nem tudom mi lehetett, mert pl amikor elesik 100x jobban sír, most meg annyi volt, hogy kimentem a teraszra a gatyákért, cirka 25 mp-ig nem látott.....
sajna a dokink szabin van még jövő 7en is...telcsizek a váltótársának asszem..

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok! baromira nem értem, ha ebbe a topicba írok, csomószor eltűnik, pedig megnézem, h elmegy-e!!! :shock: :twisted: :arrow: :?:

Szivvi! sikerült beszélni vmi dokival? Mondott vmi használhatót?

Zsebi! Meddig vagy Koreában?

Abbey! Nem lehet, h az "ex pasival való beszéd, ha tetszik a neki való kitálalás nyomaszt ennyire?" Nem kéne ezt meglépni?

Szomorú vagyok, hogy ilyen gyorsan rohan a nyár! Még annyi mindent kéne csinálnom, meg a gyerekekkel is szeretnék még ezt-azt, és már egy hónap elment :( . biztos hülye vagyok, de ez úgy kiakaszt. És egyre rosszabb. emlékeztek, amikor gyerekek voltunk, olyan végtelen hosszúnak tűnt a nyár!!Azt hiszem a 48 órás napok, vagy a több párhuzamos nyár, esetleg a többszöröződés lenne a megoldás!
Pedig azt reméltem, hogy legalább azok a nyarak, ami nem két munkahelyi év közé ékelődik, az más lesz!!!
Na, jó nem fárasztalak titeket ilyen hülyeségekkel! :lol:

Claire
claire
 
 


Lehet, h egyik nyáron azt kéne csinálni, hogy nem próbál meg az ember ezer dolgot belesűríteni a nyárba, csak kivesz vhol egy házat, és egász nyáron ott van. Kicsit lelassul, kicsit ráér. Itthon úgysem csinálja meg senki, amt nekünk kell elvégezni. Most komolyan gondolkodóba estem. Persze, ott is kéne főzni, mosni, stb, de mégis más.

bocs, le kellett írnom, h összeálljon a gondolat.

Claire
claire
 
 


Claire: engem annyira nem ráz meg a nyár rövidsége. Sose volt 2 hónap szünetem. Amikor vége volt a magyar sulinak 1 hónapig jártam még minden nap a japán suliba...

Megpróbálom feltölteni a kis történetem. 2 oldal lett...

1310718451.993.doc

Nem tudom mit mondhatnék, vagyis mi az amit mondhatnék anélkül, hogy országos botrány lenne belőle.

Nálunk éppen a kertet túrják. Apósom meg a brigád jött felszedni a tavaly rosszul lerakott térkövet.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok!
Beszéltem gyerekdokival (a miénk szabin van), affektív apnoé a neve ennek a dolognak, gyak érzelmi sokkot kap a gyerek..a neten olvastam utána, ált elnövik..remélem nem lesz túl gyakran :roll:

Abbey
húúú én megmondanám a sóginőnek kerek-perc, hogy NEM AKAROM hallani a pasis dolgokat!! Ha értelmes nő, megérti..És értse meg, Te tönkremész ebben a helyzetben.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: remélem minden rendben lesz! Én csak alvási apnoéról hallottam eddig.

Képzeljétek Eszti megtette az első 3 önálló lépését kapaszkodás nélkül. Olyan ügyes!!!!!

Nekem hangom visszajött, fülem még fáj :( ha nem javul visszamegyek szerdán. Amúgy jól vagyunk. Jó volt a 7vége.

Veletek mi újság?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi! remélem nem fogja ezt sokszor bedobni...

Abbey! Megint eltűnt a hsz-em. Még a régebbi bejegyzésedre utalnék, h milyen országos botrány lenne belőle? Gondold végig, mit veszíthetsz, mit nyerhetsz, ha kipakolsz. Különben ha a sógornőddel nem rágnád ezt a témát, lehet, h könnyebben megérezné, amit mondtál, h hogy elzárja a többi kapcsolatától. azt hiszem ritka kiszolgáltatott helyzet, amikor az ember egy kapcsolatban magányos.

Járáshoz gratulálok, cuki lehet!

Gyógyítgasd magad! Füledre infra v bioptron lámpa??

Nálunk sűrű volt a hétvége, tegnap az asztalos volt itt, csinálta a gyerekek íróasztalait. Meg a tesómék megjöttek, szóval minden van. És 1000 elintézni valóm, szombaton meg utazás.

Ja, az is az eltúnt üziben volt, h pénteken megjött a nagy fiam a biciklizésből, nem semmi, élete első túrája gyanánt 4 nap alatt megkerülte a Balatont
:shock:

Ami a nyár hosszát érinti, rég nem 2 hónapról szól itt a történet, meg én is mindig dolgoztam is nyáron, már gimi alatt is, de vhogy mégis volt egy olyan miénk a világ érzés...

Claire
claire
 
 


A múltkori beszélgetés óta nem beszélek vele a dologról. Többet nem is szólok bele. Ő magától nem hiszem, h szóba hozza. Remélem igazad lesz, és észreveszi, h mennyire magányos.

Lilu is megtett 3 lépést apa felé. Annyira cukik.

Anyuéknak van bioptron lámpájuk, azt szoktam kölcsön kérni. Egyelőre most jobb. Lehet attól fájt, h Eszti rásózott egy nagyot :)

Hova mentek, Claire?

Ügyes a fiad nagyon! Én is 4 nap alatt kerültem Balatont anno. Vannak nehéz szakaszai... főleg Szigligetnél, ahol fel kell mászni a Badacsonyba. (vagy csak mi nem találtuk az utat lent :D )

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire,
mit is varnal mast - mint lelki es egyeb "masolatod", pontosan igy erzek a nyarral kapcsolatban. De Neked legalabb sikerul dolgokat cisnalni! En most erzem eloszor, hogy a 6 gyerek feszegeti a kapacitasomat... miota hazakoltoztunk, meg kipakolni sem tudtam rendesen, csak mennek a napok a mindennapi alap-teendokkel (szoptatas, tisztaba teves, kajacsinalas, kaja feladas, etetes, minimalis elpakolas, furdetes - erre nem is mindig jut ido - stb). meg a jatszoterre sem jutunk ki... mar balcsira is felek lemenni a regi csaladi kis hazba, icipici, egy, hogy nem ferunk be a hutobe meg a konyhaba a cuccaink sem, de hova teszem a babakat? nappal, ha nincs jo ido, hogy a kertbe tegyem oket ki, hol kusszanak-masszanak napkozben egy agyonzsufolt pici hazban?

Claire, ugy szeretnek Veled talalkozi es kicsit tanulni, Te hogy oldod meg az "eletet"! Vegre itthon vagyok, nem utazom, mar kesz vagyunk, hogy talalkozzunk - erre pont elmesz... Hova mentek, es mennyi idore? Es meg milyen nyari terveitek vannak?

Tobbiek? Tali?

Szivvi, remes, amin atmentetek... Nagyon ijeszto... Az ember tenyleg mashogy nez a babajara ezutan; milyen hajszalon mulik neha az elet... Persze magunkra is.

Figyuzzatok, keresnek nagy jarokat meg utazos agyat eladot. Ausztriaban mar nagyon jol tudtam, hol mit kell keresni, de itt hol kezdjek neki? Az ikresek-en es itt a babaneten remes arakkal talalkoztam (szinte bolti ara van a hasznaltcuccnak; ausztriaban altalaban toredeke...).

Koszi a tanacsokat!
zsebibabak
 
 


Zsebi: teszveszen és vaterán nézelődj. Én is ott szoktam venni ilyesmit.
Mi változatlanul itthon vagyunk.

Voltunk szemészeten. Esztivel vissza kell menni majd ősszel. Csöpögtetni kell 5 napig a szemébe, utána vizsgálja meg újra a drnő. Valószínűleg szemüveget kap :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Abbey,
szerintem nagyon ari lesz Eszti egy cuki kis szemüvegben. Én szemüveges vagyok és múltkor, mikor csináltattam a Tesco Ofotértben magamnak szemüveget, akkor olyan édiket láttam, hogy az nem is igaz. Frankón olyat szerettem volna én is. :-)
Mi a baja, mit mondanak? Kinövős?

Claire,
jó nyaralást vagy pihenést nektek.

Zsebi,
a Vatera vagy Tesz-Vesz tényleg jó én is ott adok veszek dolgokat. Abban tökéletesen igazad van, hogy némelyek nagyon el vannak szállva az árakkal, de pl.: most vásároltam egy Peg Perego Duett ikerkocsit 15 ezer Ft-ért és tökéletes állapotban van, csak le kellett kicsit tisztogatni.
A barátnőm elad most egy 120x120-as fajárókát, nem tudom milyet szeretnél, ilyet vagy inkább amolyan kerítésszerűt?!

Szivvi,
nem is tudom kommentálni ezt a szörnyűséget, nagyon rossz volt még olvasni, nemhogy egy ilyet átélni. Ilyenkor borzadok el attól, hogy milyen betegségek vannak már manapság. Egyszer csak hopp előjön és baromi nehezen lehet megszabadulni tőle.

Az én nagy iszonyom, bár lekopogom nincs a családban, az ételallergia. Az nagyon szívás, mind időben, mind anyagilag megterhelő.
Ma voltam Botival kullancs utolsó ismétlőn, most 3 évig vagy meddig nem kell ezt adni neki. Hétvégén viszem le őt Balcsira, mert lent lesz egy hétig a szüleimmel, remélem azért normalizálódik az idő.
Még mindig várjuk Szonja első fogát, nagyon nem sieti el...

Eldugulok.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!
Zsebi! 2 hét családi nyaralás, Balatonmária.
Aki keresztül-kasul utazza a világot néhány babával, az tényleg tőlem szorul logisztikai leckékre?? :lol: :lol:
(bár ma a nővérem is megdicsért, állítólag nekem mindig ez volt az erősségem :D )

Silver! allergia nekem is mumus...

Abbey!
szemüveg :( én is szomorú voltam, amikor Ádi szemcsit kapott, olyan 1,5 évesen. Remélem kinövi, legalább a javát, de amúgy nagyon jól megszokta. beszereztünk egy tök jó szilikongumi keretet, (gyönyörű rózsaszín is van,) de tényleg jó, mindent kibír.

ezenkívül most kaptam egy szemésznéni elérhetőséget, aki állítólag sokat tud, alternatív szemészet, stb, de ezt még nekem is körül kell járnom.
http://www.alternativszemdr.hu/index.php
De nézz meg, ha van kedved!

Milyen szemcsit kapott, +os vagy -os?

Claire
claire
 
 


Ja, Abbey! köszi a dicséretet, Te is jó vagy, én még sosem kerültem meg bicóval a Balcsit! Ja, ráadásul másnap egész nap focizott :D fő, hogy kifáradt :lol:

Claire
claire
 
 


Zsebi! Lelki rokonság :) úgy látszik van ilyen!

figyi! Kipakolni segíteni átküldjem a picúrokat?Mostanában nagyon megy nekik :lol:

egyébként ne is mond, nekem van egy szép kis listám, h mit kell megcsinálni, és nem nagy dolgok szerepelnek rajta, és nagyon kiborít, amikor 3 doboz padlásról a pincébe vitele húzódik hetekig...
Mostanában kb ilyen egy sima itthon töltött nap: reggel Zsolt el...
gyerekeknek reggeli, ágyazás, öltözés, kicsik öltöztetése, ezek kissé változó sorrendben, mosógép. mosogatógép pakolászás lehetőleg egyszerre. aztán szopi, akkor kicsi szundi a piciknek, akkor gyorsan kaja a nagyoknak, kicsiknek gyümi készítés, etetés, persze ez után, meg reggeli után némi söprés, ebéd a nagyokkal...és már a délelőttnek annyi, van, h 1-f2 van!!! Nem is folytatom. Ismerős nem? Na most ebbe hosszadalmasabb egyéb tennivalót elég nehéz beiktatni!!! :(

ezért is kell elmenni nyaralni, h ne lássam mennyi tennivaló van. ja, és közben 1000 telefon, meg intézni való.


Szóval nem csodálom, h a kipalolás még várat magára nálatok, de ne aggódj, sztem nem tudod lekésni, senki nem csinálja meg helyetted :lol: Bocs, hülye vicc volt! kitartást!
ha hazajöttünk muszáj találkoznunk, és már a gyerkőknek is beígértem!!!

claire :lol:
claire
 
 


Lanyok! Helyzet van, ugyhogy csak roviden.

A H&M-ben van valami jo akcio. Ha 3 akcios cuccot veszel, akkor kapsz 1500 Ft erteku kartyat, amire 2 heted van, hogy levasarold (jo, vissza kell menni emiatt...). De en pl. 1800-rol 250-re leertekelt zoknibol vettem 3-at (3x3 par; nalunk a zoknik ugy paratlanodnak vagy tunnek el vagy nyuvodnek, mint a kifli...), az osszevissza 750 Ft, es kaptam hozza meg egy 1500 Ft-os vasarlast... Nem rossz vasarnak tunt. Jo kis bodykak is vannak 700 Ft-ert (en legjobban az o body-jaikat szeretem, nem ilyen boriteknyakuak, amikbol ki van az egesz nyakuk/valluk).

De azert erdemes odatelefonalni, mielott odamentek, hogy aktualis-e meg!
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Rövidlátó a jobb szemére. Azt mondták, hogy ha időben megerősítik a gyenge szemét, akkor kinőheti. Remélem így lesz. Megnézem majd a honlapot és megkonzultálom majd a szemészünkkel. Nagyon jó barátnőnk, már 14 éve van a Heim Pálba. Ha nincs jó gyerekszemészetek, ajánlom, nagyon aranyos.

Eszti egyre ügyesebben jár, már átmegy a járóka egyik végéből a másikba. Nagyon cuki.

Szilvi: annál jobb minél később jön ki. Aztán be be fog turbózni. Nálunk most fej-fej mellett haladnak, 5-5 foggal, de napok kérdése a 6. is. Én viburcolt adok nekik minden este, nagyon bevált.

Claire: nem semi kis energia bomba a fiad! :) Küld el egy Passau-Bécs túrára is, ha így megy neki. Fantasztikus! Olyan gyönyörű helyeken megy a teljesen szeparált bicikli út, hogy csoda. A kempingek meg... nem Mo. az biztos.

Hát nem hiszem, hogy unatkozol ilyen napok mellett... én most kicsit leeresztettem, pedig annyi teendő lenne, de képtelen vagyok rávenni magam. Még a takarítással is megvárom a férjem :oops: együtt sokkal gyorsabb.
Még mindig keresem a helyem, hogy mit is kezdjek magammal. Nem értem mi történt velem. Lehet ez az anyaság ennyire megváltoztatott, de mindig azt hittem, hogy tudom mit akarok, de most annyira elbizonytalanodtam.
Tegnap találtam egy jó japán nyelviskolát, arra gondoltam visszarázódom, és végre megcsinálom a felsőfokút.
Amúgy megnéztem a ponthatárt a szülésznőire, nem volt magas.

Na, elég belőlem.
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Igen, a ha nagy a különbség a két szem között, akkor muszáj a szemcsi, nehogy kikapcsolja az agya a gyenge szemet!
Ha ilyen jó ismerős a doki néni, akkor én is kiváncsi vagyok a véleményére!
a anyg fiamnak mértek ki egy gyenge kis szemcsit, nem tudom érdemes-e ráadni, vagy inkább egy kis szemtorna vagy ilyesmi kéne.

Bónuszbrigádon "le van értékelve" egy aug-i japán nyelvtanfolyam. Párom szíve fájt, h pont nyaralunk, de hátha neked, ugyan nem tudom milyen szintek vannak. A párom irogy-irigy a japánodra :D Mellesleg annak a felfrissítésével és a nyelvvizsgával csak jól járhatsz, az tuti, még lehet, h ezen a nyopmon találsz is vmi neked valót!

Talán most, h a csajok már növögetnek, teljesen jogos átgondolni, h mit fogsz magaddal kezdeni, és naná, h máshogy látja az ember, mint gyerek nélkül!

Mire újra találkozunk, már szaladni fognak a kis drágáid!Ügyesek!

Fogak nálunk 8:2 Joni javára, haha, és oldalt egy rágófognál tök duzzadt az ínye :shock:

claire
claire
 
 


Aztaaaa Claire, Joni nagyon belehúzott :) Darabosat is eszik akkor már? Bár ahhoz nem kell állítólag fog, de sztem azért kéne... néha túl nagy falat kerül be nekik, és hajlamosak fuldokolni tőle.

Jól van, mindenképp meg fogom kérdezni tőle a dolgot. Ő is pont ezt mondta, hogy muszáj kezelni, mert az agy kikapcsolja a rossz szemét.
Amúgy van magánrendelése is a Fillér utcában, ha érdekel. Nem tudom mennyi, mert mi a Heim Pálba járunk hozzá. De beutalóval bárki mehet oda is. Én is külön kértem a doki néninket, hogy oda adjon beutalót.

Én is láttam a kupont, de nem a bónusz brigádon. Az a baj vele, hogy az teljesen kezdő. Azért az elég uncsi lenne nekem, végtére is 15 év van már mögöttem... Én is abban bízom, hogy ezzel talán még versenyképesebbé tehetem magam. Ha már állambácsi újfent ilyen remek törvényt alkotott, h rúgják ki nyugodtan a kismamákat, meg a GYESen és GYEDen lévőket... anyja picsáját az ilyennek (már bocs).

ha nem írnál, nagyon jó utat nektek. Helyettünk is fürödjetek egyet a Balatonban :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia!
Megfürdünk mi, ha nem -20fokos lesz a víz :lol:

Én gyerekeimnek volt egy szemész néniük, a budaiban, most ment nyugdíjba. Állítólag nagyon megbízható, amit kimér az annyi, stb. egyetlen bajom van vele, hogy a legkisebb hibára is szemüveget húz, semmi mással nincs kibékülve. Aztán elkeveredtem a szemklinikára, egy nagyon jó adjunktus nénihez, a ti orvosotok tuti ismeri (dr Sényi, mellesleg 5 gyermekes anya, a lánya meg optikus), és ő most tavasszal is kontrollálta a két egyelőre kritikus szemű gyerkőmet. Ő tudott ezekről az alternatív módszerekről, sőt a Jászberényben dolgozó akupunktúrás dr nőről mondta, h szoktak konzultálni, és hogy van akinek tényleg használ, meg hogy a szemtorna az mindenképp jó, szóval nagyon normálisan állt hozzá. ezt a helyet azóta "épülte" egy osztálytárs mamájától, gondoltam megnézzük, mégis közelebb van, mint Jászberény :lol:
Egyébként az adjunktus néniéké a Naphegy szemészet, szintén magán, azért mentem utánuk, mert másutt ezt a szilikon keretet nem tudtam levadászni.
most majd meglátjuk, kihez megyünk, még lehet, h élünk a lehetőséggel, ha a budaiban nem jutunk dűlőre az új orvossal. Bár ott van egy régi ismerősnek a nővére, akit nagyon dicsérnek, meg ő jár ki a gyerekeim ovijába, tehát tulképpen a gyerkeket ismeri....
Nálunk Ádámnak erősen +os, most egy kicsit javult, és neki is nagy a különbség a két szeme között.

Fontos!!! CORA-ban 3500 a 3in1 hinta, anyósomék levadásztak 2-t a kicsik szülinapjára, még nem láttam, de remélem jó! Én is itt a babaneten kaptam a "fülest", még pont nem rendeltem mega drágát szerencsére!

Munka: te japán dolgokban biztos járatosabb vagy, de azt mondják, h a menő japán cégek, üzletemberek, stb, hajlamosak jól megfizetni a japánul tudó tolmácsot, fordítót, stb.
Ez a gyeset kirakjuk, ez itt a családbarát intézkedés, nem látod?
Ha ettől nem ugrik meg a szülési kedv, és nem érzi elismertnek magát a társadalom részéről a kismama, hát semmitől
:twisted: . Az a szerencsém, hogy sose tettem függővé a hülye intézkedésektől, hogy születik-e akkor éppen gyerekem, mert tuti nem lenne 6. dee ilyen szempontból nagyon toleráns a munkahelyem, és ez mázli!nem is kicsi.

Claire
claire
 
 


claire
 
 


Claire, 68-asokat hordunk, bar van, amibol meg jo a 62-es, es neha mar a 74-es is rank jon. Ti most tenyleg eltuntok 2 hetre? :cry: Nem is fogunk Titeket olvasni? :(

Kosz, Claire, a tippet, hogy meg miket olvasol! Meg tovabbi tippek, hogy babas infokat hol a legerdemesebb beszerezni... nagyon halas lennek. vagy gyerekprogramokrol hol szereztek tudomast!

Abbey - mit mondasz? eltoroltek, hogy gyes/gyed alatt nem lehet kirugni...? jezusom... ez nagy gaz lenne...

Kepzeljetek, a repulon hazafele (munchenbol, de mar a hosszu koreai ut utan) egy masik ikerparral utaztunk. csak 2 het kulonbseg volt a mieinkhez kepest; es ok is pont olyan hosszu utrol jottek, csak ok pekingbol. kiderult, a pekingi fokonzul volt maga, ugyanakkora babakkal. hivtam a feleseget ebbe a topikba... meglatjuk, jon-e. a fura volt, viszont, hogy ok 9 kilosak voltak; odafele is a gepen volt meg akkora baba, mint az enyem, de o is 9 kilos volt... nekunk meg eddig minden doki aszonta, tok jo a sulyuk (mi 6.5-ek vagyunk kb), es szep hurkasak, kerekek... Igaz, a masik babak mind tapszeresek voltak - lehet, hogy ekkora kulonbseg a tapszer/anyatej?

Mas. Van Nektek is, hogy ugy erzitek, az ikrek kozott van valami olyan kotel, amit nem latunk? hogy valahogy tobbek, mint csak egyidoben szuletett tesok? egy csomo olyan dolog volt, ami erdekes volt... Pl. honapok ota nem csukottak; ma egyeszerre csuklanak. tegnap veletlenul valaki beutotte hannacska fejet nagyon, epphogy elkezdett sirni, de amig hosszan vette a levegot az elso kitores elejen, bogi olyan ketsegbeesett sirasra fakadt, mint aki megerezte a tesoja ijedtseget... aztan az alvas. meg ha tok kulon szobaba, a haz kulon vegebe rakom is oket, neha tok ugyanugy nem alszanak. tegnap pl. csak de. aludtak, du. semmit, aztan 11-ig nem lehetett oket leloni este, es reggel meg 7-kora mar keltek... (ezek teljesen leszoktak az alvasrol, mar tok kivagyok...).

Apropo, Nektek 7 honapos korban hanyszor aludtak/alszanak?

Koszi a tanacsokat!

Abbey, a jovo heten, ha kicsit jobb a helyzet, szivesen taliznank Veled, ha mas nincs! Hatha tudok segiteni a helyed-kereseseben (sok-sok diakomnak/fiatal kollegamnak tettem mar "helyre" az eletet); Te pedig adsz bolcs tanacsokat, hogy lehet kicsit jobban szervezni a napot maszni kezdo ikrekkel...

aki tud elado nagy jarokat normalis aron, recsegjen! (amilyent egyszer a topicban valaki eladott itt - megkerdezhetem, vegul mennyiert vettetek?)
zsebibabak
 
 


Zsebi: én vettem meg a járókat, 16e-t asszem. Ha ti jöttök, majd látni fogod, hogy milyen.

Este leszek, most mennem kell!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


szia!
Igen két hét szünet belőlem, lehet örülni :lol: , szóval nem nagyon leszek internet közelben. de aki Balatonmária felé jár, hívjon fel, szívesen látjuk! Számom Abbeynél megvan, nektek kiadható :D

Ne aggódj a súlyuk miatt, tök jó az. Nonó 2 héten belül 1 éves, és 7,5 kg. Ja, és ő is 68-t hord :shock: :( , komoly, olyan cuccokat adok rá, amire konkrétan emlékszem, hogy a tesói 3 hósan hordták, vagy a Joni pl a kórházban :shock: Közben ő is tök jó kis combos, marha jól mozog, minden OK. Kis csinike :D

Egész mások az ikrek, mint a tesók, még a fiú-lány 7 éveseim is4

alvás: nálunk szeretnek "ügyeletet tartani", anya meg ne szökjön :D, és olyankor felváltva alszanak. De azért ülök még mindig itthon, mert tegnap olyan rövideket aludtak, amint letettem őket az ölemből szopi után, hipp-hopp felébredtek , semmire nem haladtam a pakolással, azt hiszem ezt neked nem kell részleteznem :lol: . És ha mégis elaludtak, akkor mindig történt vmi, felordították a nagyok, szólt a kaputeló, stb :evil:

Most a párom próbálja a kocsiba beszuszakolni a cuccokat :roll:
a gyerekek már lent vannak, jöhetne egy kis jó idő, mert utálom, ha bent rúgják szét a házat, és sok pénzért dekkolunk egy kis nyaralóban!

no, megyek, hátha ....

Claire
claire
 
 


Na, itten vagyok. Csak éppen megérkeztek kereszt szüleim össznépi névnapozásra. Persze kerti parti lett volna... :roll:

Sztem is tök jó súlyban vannak a lányok Zsebi. Eszti 1 évesen 8,2kg, Lilu 9,2 kg. És valóban nagyon sokat számít, h tápisok vagy anyatejesek. Teljesen másképp híznak.

Ikrek: teljesen más. Én ugye ikerként tapasztalatból tudom. Pl ha a tesóm berugott, és rókázott, én is mindig rosszul voltam. Sokan azt mondják, h mi már egészségtelenül közeli kapcsolatban vagyunk, de ezt nem ikrek úgysem értik, uh nem foglalkozom vele. Mindenesetre megerősítem eme gyanúd, h sokkal közelibb a kapcsolat, mint sima tesóknál.

Ha egészenkorrekt akarok lenni, ez még csak tv tervezet, de hát manapság nem nagyon van olyan javaslat, amit ne valósítanának meg. 2/3 megszavazza, Pali meg aláírja... uh hétfőn én is beszélek a főnökömmel, h mire számítsak.

Persze, szívesen talizok én is végre!

Claire: jövő héten már jó idő lesz! Biztos nagyon jó lesz, irigyellek benneteket. Elképesztően vágyok egy kis kimozdulásra.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Ez nekem vhogy kimaradt, hogy Te is iker vagy! Egypeteju? Akkor Neked konnyebb ikres anyanak lenni! Majd ha talizunk, adsz meg tanacsokat a nagykorukra nezve is, jo?

A visszajaro rucik is megvannak, legalabbis remelem, a nagy resze; ugyhogy jo lenne a heten talizni. Remenyeim szerint csutortokon mar elmegyunk, esetleg szerda delutan jo?

Claire, remeljuk, megjavul az ido, es erezzetek nagyon jol magatok!!

Szilvi, szeretnek egy nagyobb jarokat... Igazabol nincs otletem, milyent, mert meg sosem volt (nagyjabol az elveim ellen volt a jaroka, de ikrekkel bizony sok elvet felad az ember!

Koszi!
zsebibabak
 
 


Zsebi: nekem a héten péntek délutánt leszámítva jó.

Járóka: én kicsinek tartom a 120x120 járókát. Nekünk most 200x200-as van, az nagyjából megfelel. De ennél kisebb hosszútávon sztem nem jó. Bár kérdés mennyi ideig kell, meg milyen a ház elrendezés stb. Nekem életmentő. Majd egész nap abban játszanak. Nekünk is volt anno, ugyanekkora, ugyanott ahol most van, az étkező helyén. Mi sokáig voltunk benne, majd 3 éves korunkig.

Nagyon nyűgösek a lányok :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szilvi, es mennyibe kerul a teszveszen/nateran eladni? neked altalaban sikerul, amit el akarsz adni? vagyis licitalnak ra? en postazgatni nem akarok... de par dologtol meg szeretnek szabadulni, nem ferunk be.

gondolom, Titeket nem erint, de akit erdekel, szoljon, ingyen adok pihenoszeket, mozest, babaruhakat, nagyobbaknak jatekokat - egyik sem tokely (vagy tokely csak foltos, pl), de minden tokeletesen hasznalhato. Ha tudtok raszorulot.
zsebibabak
 
 


Zsebi: a kikiáltási ár 1%-t kell átutalni nekik, de még számlát is küldenek róla. Érdemes megpróbálni, hol elmegy, hol nem. Nekem pl 2 cipőm elment, a mei taiokat meg még mindig nem tudom eladni.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hello Lányok!

Mi a helyzet? Mindenki eltűnt... :(

Ha erre tévedtek, segítsetek már nekem légyszi. Eszti egyre rosszabbul eszik, folyton kiköpdösi a kaját, szórkakozik, ellöki a kezem. Ennek következtében éjjel 2kor felkel, hogy éhen akar halni, és konkrétan addig ordít, amíg nem kap enni. Egyelőre azt próbálom csinálni, h 4ig nem kap enni, hogy tanulja meg, h este enni kell. De nem tudom, h ez mennyire jó. :? Én idegbeteg vagyok, mert a gyerek sír, Lilu nem tud aludni ő azért sír, uh igazából senkinek nem jó ez így. De ha meg adok enni, akkor meg soha nem tanulja meg, h a vacsi az vacsi. Mit mondtok????

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hali
bocs, eltűntem..Lilkó úszótáborba jár, így jut egy kis nyugi nekünk :)

Abbey
nem tok okosat :( mit köp ki, az esti tápot? előtte mennyit esznek?
Nálunk Olcsi küzd, gondolom fog, mert szó szerint, mintha víz folyna a szájából, annyira nyálzik...
Viszont lépeget ügyesen, egész nap mecsiket tologat, vagy a húgát a dömperben, olyan édik :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ja valaki beadatta a Meningitec szurit? Van mellékhatás?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: én beadattam, semmi nem volt, még csak hőemelkedés sem. Mintha mi sem történt volna.

A főzeléket köpi ki, bármit adok. Először azt hittem ilyenkor már fáradt a daraboshoz, uh turmixoltam, de az sem segít.
A tápot megeszi utána, de az kevés egy 1 évesnek reggelig. Uh nem csodálom, h éhes, de arra próbálnám rávenni, h tanulja meg, ha vacsorázik, akkor nem lesz éhes. De annyira tanácstalan vagyok...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nálunk most úgy van, hogy 4-kor kapnak gyümit valamivel, aztán 1/2 6-kor együtt vacsizunk ők kiflit vajjal, parizerrel, nagyon tetszik nekik, hogy ott együtt ülünk :) aztán 7 körül meg 270 vízhez 9 kanál táp. kb 5-ig bírják :?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Beszéltem a védőnővel, azt mondta fogzáskor előfordul, h szilárdat nem akarnak enni, uh ilyenkor adjak banánturmixot, tejpápet vagy híg főzeléket. Meg én is igyekszem sokkal több türelemmel lenni. Az együtt evést nálunk is szeretik. Ebédkor is oda szoktam ültetni őket magamhoz, ha korán eszem, nekem is jobb nem mindig 1edül enni.

Voltam ma munkahelyen. Január 1-vel kezdek 6 órában. Régi helyem nem kapom vissza, de talán ez még jobb is lesz. Örülök.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Bocs, elontottek a feladatok. Nem jutok elore, ugy erzem, csak hatra lepek...

Abbey, kosz a vatera stb. infot. Nem talalom sehol az infot, mennyibe kerul eladni, igy a Ti tanacsotokra hagyatkozom. Akkor is a kikialtasi ar 1%-a, ha nem sikerult eladni?

Abbey, sajnalom az ehseget. Persze nekem olyanok merulnenek fel, hogyha sok edeset kap, utana mar nem szereti a fozelek izet, de boven lehet, hogy nem errol van szo.

Most nezelodtem megint a vateran, kiakaszt, hogy a legtobb az uj ar felett akar eladni; Ausztriaban a hasznaltcucc az uj aranak toredeke ;-( (ruhak altalaban 50 cent - 1 euro...; de gyonyoru ikeas fa kisagyat is 10 euroert vettunk). Ugyhogy szerintem szeptemberben az egyik hetvegen ki fogok menni az egyik nagyon jo bababorzere egyik hetvegen; ha valakit erdekel csatlakozni...

Abbey, annyira szerettem volna talalkozni, de legalabb atvinni a ruhacskakat (megint megvannak, es mielott ujra eltunnek a sullyesztoben, azelott szeretnem...); de oda sem jutottam... Persze Balcsi sem lett a dologbol a rossz ido miatt. Remelem, Claire-ek tudnak azert jokat csinalni...

Abbey, es mi lesz a lanyokkal, ha januarban visszamesz dolgozni?

Kepzeljetek, Bogika felkapaszkodott - felallt, azota csak azt akar, meg maszik is. persze Hannacska csak bolcsen figyel. Lanyom viccelodott, hogy Bogika mindent megtesz, hogy megmassza a Himalajat; Hannacska pedig mindent megtesz, hogy kitalalja, hogy jojjon a Himalaja oda hozza... (intellektualisabb tipus ;-).

Nektek mikor ultek/masztak az ikreitek?
zsebibabak
 
 


Ja, Abbey, nagyon koszonom a jarokas tanacsot!! Mar epp ott voltam, hogy megveszek egy 125cm-eset (csak ilyeneket lehet kapni), amikor olvastam az irasod, es az meggyozott, ugyhogy egy karamot fogok venni. Sajnos hasznaltan dragabban adjak ezeket, mint ujonnan, ugyhogy holnap ujonnan rendelek egyet.
zsebibabak
 
 


Zsebi: képzeld vmik éjjel benne voltál az álmomban. Tök vicces, hogy még sose találkoztunk, és mégis megjelent előttem egy arc :) A TV-ben láttalak, épp nyilatkoztál vmről (mmint az álmomban)

Nálunk is pont ez van. Eszti csinál mindent, kísérletezik, Lillus meg megfigyeli és egyszer csak tök profin megcsinálja. Mintha mentálisan rákészülne mindenre mielőtt kivitelezi.
Fuu, nálunk elég későn kezdtek mindent csinálni. Felállni olyan 9 hó körül álltak fel. De majd megnézem egész pontosan, csak most lusta vagyok felállni.

6 órába megyek vissza, reggel 7-től fél2-ig. Anyu lesz itthon velük, ő tud távolról is dolgozni, elég ha 2kor megy be az irodába. Ha elutazik, szabin leszek. De ha van vknek megbízható, jó bébiszittere, szívesen megismerkednék vele, mert nem kizárt, hogy egyszer-egyszer kelleni fog. Milyen árban van manapság egy szitter?

Na, rohanok, mert pancsi idő van.
Szilvi, mi van veletek?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igen, akkor is ki kell fizetni, ha nem sikerül eladni. De ez az 1% nem sok.
abbey
 
 


Sziasztok!

Kitörlődött amit írtam :evil:

Zsebi mi tápszeresek vagyunk és 7 hósan voltunk 6,5 kg.
Alvás: 5-6 között kelünk eszünk kb 1 óra játék, utána alvás 1,5-2 óra. Reggeli 9-10 körül, séta fél 11-től 13-ig, ebéd, egy kis játék, 14-15h körül alvásóra, uzsi, séta fél 8-ig, fürdés-evés-alvás. Az éjszakák változóak, hol jobb, hol rosszabb :-)

Majd folyt. megint szar a gépem
jukka10
 
 


Szioasztok! Csak egy rövid életjel: megvagyunk, mindkét hétre esik 1-1 nap nyár :( :lol: . most visszaolvasni nincs időm, szombaton vagy vasárnap megyünk haza, akkor éjjel biztos jövök :lol: .
C
claire
 
 


jukka, fantasztiqs vagy!

ugye elso babak?

en orulok, ha a teendok vegere erek; jatekra/setara ritkan van ido. rendszeres altatasnak meg ellenallnak egyelore...

de 5-6 keles az kemeny, nem? hanykor fekszenek?
zsebibabak
 
 


Abbey, es tobbiek,
hogy is volt ez az uj gluten=dolog? most akkor mikor kell bevezetni? abbey, te valamikor irtal errol egy jo weboldalt. megirnad meg egyszer?

ti mikor vezettetek be vegul a glutenes kajakat? es hogyan?
zsebibabak
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?