Új privát üzeneted érkezett!

lanyok,
lemaradtam, talan majd behozom, alig varom, hogy olvashassalak Bennetek, hihetetlen ez az internettelenseg a 21. szazadban; meg az idohiany.

De eloszor egy szornyuseget osztok meg Veletek, hatha valakinek segit megelozni hasonlo (majdnem) tragediat. Kepzeljetek, szegeny kis Bogikamnak hajszalon mulott a kicsi elete.

Elvittem a repcsin pelenkazni, ilyen alulrol felhuzhato pelenkazoasztal volt, nem ilyen szokott lenni. mikor felemelem a popsijat, ahogy a sulypontja a fejecskejehez kozelebb esett, az egesz asztal megbillent, a baba becsusszant a keletkezett lukba, a nyaka meg beszorult az asztal es a fal koze. az egyik laba a kezemben, o visit es kapalozik, ezzel meg jobban raszorul az asztal a nyakara; hirtelen nem is latom at, merre kene eroltetnem az asztalt (ha lenne szabad kezem, de probalom vedeni a nyakat/fejet), hogy ne jobban raszoruljon...

uvoltottem a legikiseroknek, ok ugyan odajottek, de ok sem tudtak semmit csinalni (oda sem fertek, de amugy sem lattak at, hogy kell hirtelen kiszedni a gyereket ugy, hogy kozben ne fulladjon...).

par perc ketsegbeesett uvoltozes utan sikerult csodaval hataros modon aztan valahogy elcsavarnom a kis fejet, hogy ki tudtam huzni a nyilason....

borzalmas volt. a legikiserok is meg a vegen is odajottek, hogy eletukben ilyen szornyu dolog nem tortent veluk...

talan azt erdemes tanulni belole, hogyha az ember kozteruleten pelenkaz, meg kell nezni, mennyire stabil a pelenkazoasztal, nem billenos-e....

remelem, senkivel semmi hasonlo nem fog tortenni. remes belegondolni, mennyire kicsin mulik neha a pici kiszolgaltatott kis eletuk...

a lanyomnak szorult egyszer bele a keze a lakasban a lepcsokorlat es a fal koze, mar az is rettenetes volt.

:cry: :cry: :cry: :cry:


Claire, kivancsi vagyok, ki a kozos ismeros...

Azt hogy oldjatok meg, hogy csak 2-vel mentek kirandulni? A szopcsival mi lesz a picikkel? Es a tobbiek addig hol vannak? Olyanra mar en is nagyon reg vagyom, hogy vegre kiranduljunk egy rendeset; csak en felek a picik (plusz cucc) cipelesetol; meg nem tudom, hova teszem a tobbieket...

a heten fel evesek lesznek, el sem hiszem....
zsebibabak
 
 


megiscsak vegigolvastalak Titeket, lanyok.

Abbey, remes lehetett ez a panikbetegseg. En hipochondriaval szenvedek neha, de ennyire nem remes, es ennyire nem is lehet elvalasztani a jogos felelemtol. Szerencse, hogy ilyen ugyesen tudod magad "kezelni"!

Ha annyira szereted az "alm"-ot, vagy vagysz a tengerre, miert nem mentek? Miert nem lenne pihenes, ha csak a paroddal mesz? Van olyan hely, ahol kajat is adnak, itt meg nagy a valasztek a babakonzervekbol, hat most egyszer azt ennenek, es pihennel!

Most is voltunk a hetvegen, mert a barataink vegul nem jottek ki meglatogatni, igy utso percben foglaltunk egy tanyat megint (ferjem volt, eloszor csinalta, de egesz jol sikerult!). a lakas ugyan jo vacak volt, viszont volt egy egesz nagy, reszben fedett medence, amiben ma esoben is jot usztam, egy hatalmas trambulin, pingpongasztal, stb... a gyerekeket le sem lehetett szedni az ugralorol meg lilara valt szajjal is alig lehetett kihuzni oket a medencebol, persze mi hiaba probaltuk meg oket kirandulni csabitani.... aztan egyszer sikerult, egy gyonyoru kis hegyi tohoz, de olyan jo elvoltunk a farmon magan, hogy alig dugtuk ki az orrunkat.

ugyhogy abbey, biztatlak, biztos a kedved is mas lenne utana egy ideig! en ismet ajanlom, hogy szivesen vigyazok a babusaidra a lanyaimmal, ha esetleg eljottok velunk legkozelebb (nyaron meg tervezunk egy ilyent, nagyon jol ereztuk magunkat), akkor lenne egy kis privat idotok is!

lanyok, nem tudom, hogy tudunk hazakoltozni 3 heten belul... rengeteg a cuccunk... es most a guta megut, elromlott a mosogep, nem birom ki par napig sem mar anelkul (utakbol jo sok szennyessel jottunk haza...); a tulaj meg nagyon bunko, a multkor sem volt hajlando kihivni a szerelot... pedig meg garancias, neki ingyenbe lenne...
zsebibabak
 
 


szia Zsebi!
ez ami a repcsin történt, egyszerűen szörnyű, jó izmos örző angyala van a lányodnak. Mellesleg nem vagyok bejelentgető típus, de ezt tuti szóvá tenném, mert ez konstrukciós hiba, mással is megtörténhet! Nem is értem, ilyenekről szólnak az eu szabványok. Meg az is szörnyű, h nem tudtak segíteni. Ilyenkor látom, h mennyire jogos, amiket egészségtanon igyekszem a hallgatókba beleverni, pedig sokszor olyan biflázásnak tűnik(Óvodai bútorok, játékszerek, stb szabványa, stb stb.).
Jaj, a hideg is kiráz. Látta utána orvos?
nálunki egyzser a legnagyobb úgy benyomott egy duplo kockát a szájába, h alig tudtuk kifeszegetni, borzalmas volt.

Én meg szombaton kaptam frászt, eltűnt a nyakláncomról a kő, apósom 70, szülinapján voltunk, és azt hittem lenyelte Joni, mert ő babrálta. De semmi jelét nem láttam rajta, oersze azért néztem a pelusokat, stb. Aztán másnap előkerült a babakocsihuzata alól :roll:

Nem, sajna nem ketten mennénk két gyerekkel, hanem Zsolt először a két naggyal, ilyet minden nyáron csinálnak kb 3 éve, aztán most a közepeseknek is be van ígérve vmi hasonló, persze még nem sátor cipeléssel.
Én is szeretek túrázni, de piciket is cipelni, plussz a cuccot, az túlzás, kunsztnak nem rossz, de kikapcsolódásnak talán nem az igazi.

Jó lehetett a hétvége!

Költözés: na, ezt nem irigylem, nekünk csak a gyerekszobán me a padlás részen kell alakítani, és így pakolni, meg a nappaliba könyvszekrényt csináltatni és bepakolni, de már ebbe is rossz belegondolni. Külön kéne belőlem egy pakoló-klón :lol: mert azt nálunk mindig van mit..

Közös ismerőst megírom priviben, most gyorsan alszom egyet, nagyon nyugtalanok néhány napja az aprók.

Claire
claire
 
 

 
 

Wuuu, durva ez a repcsis dolog. Még egy ok, amiért nem szállítom a lányokat repülőn a közeljövőben... nem mintha terveztük volna.

Egyszerű, azért nem megyünk, mert nincs rá keret :( Annyi minden van amit még a ház körül meg kell csinálni/csináltatni, hogy nem fér bele, hogy elutazzunk. Talán majd jövőre. De nagyon aranyos vagy, hogy hívsz. Nagyon el is gondolkodtam, de egyszerűen túl sok mindenre kell most költenünk. :( Hátul a kerítés benne lesz vagy 3-400e Ft-ba, most vettünk fűkaszát 35e-t, és van még egy csomó ilyen "apróság" :( Anyuék nagyon rendik voltak, állták a ház felújítást, de a maradék a mienk. És hát egy fizetésből meg a GYED-ből nem viháncolunk... remélem 3-4 nap balcsi bele fog férni, és tervezek egy 2-3 napot anyuékkal :oops:

De ha már tudod mikor, hova mentek, és megírod, meglátom hogy állunk, hátha...

Amúgy épp eperlekvárt főzök. Már a második turnus. Nagyon jó lett az első :D Sajnos ez az eper most nem olyan szép, és elég kevés is, uh szinte kár bepiszkolni vele mindent, de ez van. Remélem tudunk venni még 4-5kg-t, sajna eléggé vége fele járunk már az eperszezonnak. De tervezek még áfonya és szeder lekvárt is, meg persze barackot. Belejöttem ebbe a befőzősdibe :D

A héten még a cserkót kell leszedni. Azt mélyhűtőbe akarom elrakni, Lillus nagyon rácuppant, legyen neki télen is. Uh van mit csinálni.

A.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Mi az epret "szedd magad" akcióban szedjük évek óta. Idén anyámék egyedül voltak :oops: , mert ez már nem fért bele itt a tanév végi hajrába. Solymári Auchan mellett pl vannak szép eper földek(interneten rajta van, lehet telefonon érdeklődni, h aktuálisan milyen a termés), bár idén megverte a jég, az eső, de azért nem rosz, és ugyi te válogatod. Anyámék 1,5 ó alatt megszedtek úgy 12 kg-t, olyan 350 ft kilója, ha jól rémlik. Egy része méélyhűtő (szemesen és turmixolva is), egy része leki. Ribizlit, málnát vesszük, őszi és sárga barit szintén szedjük, ha van. Ha tudnak jönni a gyerekek, nagyon élvezik, persze a picikkel inkább gond, ja, és a nagyok jól bekajálják a gyümit egyenesen, minden szállítás és egyéb nélkül :wink: .
Ügyes vagy, jó befőzőcskét.
Sűrű napom volt, és a csütörtök is az lesz, majd jövök, de a lényeg: vége a tanévnek!!! :D
Hogy adod nekik a cserit?
Claire
claire
 
 


Sziasztok
Zsebi
Tejóéééég :shock:
Abbey
de ügyes vagy! Minden évben elhatározom, hogy na jövőre befőzés, de mindig elmarad :oops:
Szülinap jól sikerült, hála anyukámnak és nagyimnak, akik a kaja zömét hozták :oops:
Viszont Olinak 3 napja nem nagyon megy 39 fok alá a láza...teljesen kivagyok :cry:
lehet kútba esik ez a nyaralás is :cry: pedig most tényleg kellene a kikapcs, mert nem tudom meddig lehet ezt bírni...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok.

Zsebi,
nagyon rossz volt olvasni ezt a balesetet. Én annyira vizuális vagyok és mivel nem ismerem ezeket a pelenkázókat, így minden szörnyűséges kép megjelent a szemem előtt. Mindenesetre nagyon ügyes vagy és ezek szerint lélekjelenléted is volt hozzá.
Engem mindenképpen érdekelne majd ilyen "alm" elérhetőség, olyan ahol már voltatok és minden jó volt. Vagyis tesztelt címet szeretnék.
Nem biztos, hogy idén mennénk, még nem tudjuk, de jövőre biztos szeretnénk beütemezni egy ilyet, éppen ezért nagyon örültem amikor írtad.

Abbey,
maggal rakod el a cseresznyét a mélyhűtőbe?
Ügyi vagy tényleg, hogy így megy a befőzés, én 1x próbáltam almalekvárt készíteni. Ízre nem is lett rossz, csak az üvegből alig lehetett kirobbantani, kissé belekötött, így nem erőltettem ezt tovább. Nagymamám főállásban nyomja ezt, hagyom őt érvényesülni. :lol:

Szivvi,
mi van Olival már, hogy ennyire lázas. Orvos mit mond?
Mikor utaznátok el? Nagyon remélem, hogy elmúlik és mehettek kikapcsolódni kicsit.

Nálunk semmi kiemelkedő nincsen, élvezzük a jó időt, pancsizunk a medencében meg ilyenek.
Voltunk havi orvosi ellenőrzésen, mérésen. Nagyon gyúrnak a törpék a súlyra és a centikre, most már jó lenne ha a mozgásra is gyúrnának. Két fókabébi. :-)
Szonjával voltam Dévényes kontrollon, meg volt vele elégedve és csak akkor kell majd menni, ha nem mászik 10 hósan. Addig még azért van idő és most nagyon gyakorolnak már.

Nem tudom hol vegyek holnap egy kiló tűrhető állapotú epret, (sajnos itt nincs piac) nagyon kéne, mert anyukám szülinapjára én sütöm a tortát, elvállaltam és tejszínes epres túró tortát szeretnék.
Világvégére is elmegyek eperért az tuti...ha valamit a fejembe veszek...

Na lefekszem, hátha hagynak a törpék és pihenhetek kicsit.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi: igen, mélyhűtőbe maggal rakom, nincs annyi energiám, hogy kimagozzam, ezért nem főzöm be...
Hát nem lesz könnyű már epret találni :( Nekem is kéne még 5 kg... és idén még joghurtos epertortát sem sütöttem... :(

Lilu harapja az első 4 fogacskájával, Esztinek darabkákra tépem, és úgy eszegeti.

Szivvi: remélem meggyógyul Oli!

Fáradt vagyok,nem rég értem haza. Barátnőmmel voltunk vacsizni. Először mozdultam ki egyedül este. Jajj, nagyon jó volt, elbírnám ezt havi rendszerességgel. :oops:

Jó éjt!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok

Olinak tüszös mandula gyulája volt :( tegnap óta láztalan, így elutazunk hajnalban.
Mindenkinek minden jót :D

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Jó utat, remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat, és végre feltöltődsz!!!!!
Vigyázzatok magatokra!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, fantasztikus vagy, hogy befozol!! Mit csinalsz a babakkal kozben? En attol felek, mi lesz majd, ha mozognak (mar hamar), hogy lehet 2-re figyelni, es kozben meg ellatni a haztartast meg a nagyokat...

Orulok, hogy eljutottal a baratnoddel vacsizni! Szerintem Neked ilyenekre nagy szukseged van. Es a nyaralashoz nem kell feltetlenul repulni... Kb. egy ilyen vacsi arabol szerintem kijon egy alm-i ejszaka ara (ha mi 6 gyerekkel EUR 55 - 60 ert jokat talalunk, szerintem 40ert megusznatok); kajat meg jokat lehet olyanokat kapni, amit az ember csak bedob a mikroba, es tenyleg valtozatosak es finomak.

Szilvi, akik tutti kiprobaltak es nagyon tudom ajanlani:
http://www.rotlechner.at/
A kepek nem annyira mutatjak, milyen szep a lakas is es a kornyek is, es ott is rengeteg dolgot lehet csinalni. Meg babakadat is adnak, mindent, ami kell a babanak; van kulon jatekszoba bennt is; kinnt is mindenfele korosztalynak kinnti jatek es egy kishaz, amiben kulon lehet vagy bulizni a nagyobbaknak, vagy este kihuzodni egy gyertyanal, vagy a gyerekeknek jatszani benne; stb. Raadasul otthagytam a mobilom, es tok ingyen 2 napon belul utanam kuldtek... A magyarokat is szeretik (sajnos tapasztalat, hogy van hely, ahol leneznek minket).

Szivvi, vegul hova mentetek nyaralni?

Elszomoritottatok, hogy mar leerett az eper... :( Itt csak szupermarketes import muepret ettem :( szerencsere a ferjem hozott mult hetvegen egy rekesz cserkot, az nagyon fincsi volt! meg a friss piaci cukorborso nagyon hianyzik...

Lanyok, ma fel evesek a babacskaim!!! Alig akarom elhinni, hogy mar eltelt fel ev a kis vacak eletecskejukbol... Mar fel eve kikaptak a pocimbol oket... De olyan nagy boldogsag, hogy vannak....

jovo heten en is kezdem a hozzataplalast; emlekszem, Claire, mikor Te irtad, hogy majd erezzunk Veled egyutt 2 honap mulva, ha elkezded, mert akkor kezdenek "levalni".... Szinte az is ma volt...

Na, ha otthon elrendezodtunk, mindenkepp szeretnek paratokkal talalkozni szemelyesen is, es a babaitokat is vegre meglatni! (lassan mar nem is babak...)

jo nyaralast mindenkinek addig is!
zsebibabak
 
 


Szia Zsebi!

Boldog fél éveset Nektek! Enyimek jövő héten 1 évesek... ráadásul totál megzakkantam. Rám tört vm olthatatlan vágy, hogy megint terhes akarok lenni. Még szerencse, hogy spirálom van, így nem csinálhatok semmi meggondolatlanságot.

Befőzni akkor kezdek amikor leraktam őket aludni. Amúgy egyszerűen berakom őket a járókába és addig intézem az itthoni dolgokat. Ma pl iszonyúan elfáradtam. Délelőtt kinyaltam a házat, ebéd után meg nekiálltunk a férjemmel kigazolni. Telrekatunk egy 4m3-es konténert... szal el tudjátok képzelni mi volt hátul. Egy kullancsot is összeszedtem :? De végre jó érzéssel nézek ki az ablakon. Már "csak" tereprendezni kell és ültetni. Bár azt is ki kell találni mit. Még nem tudom. Meg hát asszem célszerűbb előbb kerítést csináltatni, és utána ültetni.

Burgenlandban baromi jó az eper. Hogy-hogy nem volt sehol? Volt olyan, hogy egy egész ládát vettünk kint, és két nap alatt eltüntettük :)

Jajjj, annyira gyönyörű ez a hely. Ráadásul totál ismerős. Aludni nem voltam, de sztem kirándultam arra. Milyen helyiség van arrafelé?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Szóval sűrű életünk van mostanság, és aránk is jár a rúd. szerdán befejeztük a tanévet, kicsik búcsúztak az oviból, dávid az alsó tagozattól, szóval némi ajándék a pedagógusoknak, munka és futkosás volt vele, mert mindig csinálunk vmit nekik, legalább az aji egy része házi legyen, de szerencsére nagyon jól sikerült, mindenki őszintén örült neki , nem volt totál szokvány. Na, ezt lebonyolítottam délelőtt, 1kor volt az évzáró, utána haza, pakolás , öltözés, és irán yaz uszi, ott uszi záró "buli" így a nagyok is bementek a kicsikkel dúlni a medencébe. Én is bemehettem volna, de ott voltak a picik, meg vásárolnom is kellett mennem, ugyanis az úszkálás után sütögetés volt az uszi udvarán, ez már hagyomány. Szóval ez is jól sikerült, de talán értitek, miért mondtam, h sűrű. Ja, és este be kellett Ábel tábori cuccát pakolni.
Csütörtökön reggel Ábelt kiindítottuk zenei táborba, Dévényen voltunk, utána bevásároltam némi pogit meg apró sütit, irány haza, ebéd főzés, kaja, ugye dávid is már itthon volt, középsők még e napon oviban voltak. ebéd után sütöttem dísztettem muffint, összepakoltam, és irány az ovi, ahonnan egy máltais játszóra vittem a gyerekeimet és néhány ovis társat, ott tartottunk egy utó szülinapi és ovi búcsúztató bulit a nagyobb ikreimnek, kb 14 gyerekkel. Segítségnek ott volt anyám, meg egyik anyuka nem csak hozta a gyerekét, hanem maradt is. viszont volt olyan gyerek, akit mi hoztunk-vittünk. ennek is nagy sikere volt, viszont Dávidra rátört ott a torokfájás :shock: . Estére lázas is volt, meg elesett.
Péntek reggelre Eszter kezdte... szóval pénteken doki, vírusos torokgyula, ja, és Joninak 2 napja ronda lepedékes volt a szája, szóval neki meg szájpenésze van. :(
Közben Ábel is lázas lett a táborban, remélem kiheveri és nem kell hazajönnie.
tegnap Nonó torka még gyönyörű volt, ma du ő lázasodott be, szegénynek jó magas...
Szóval kúrálom őket, és hétfőn mennének a nagyobbak táborokba... :roll: :roll:
Nyári szünetben beetegnek lenni, stréberség!

Abbey! grat a kerthez,nagy meló!

Zsebi! Várunk titeket haza, remélem nyáron össze tudjuk engedni
az összes kölyköt!! :D

Szivviék! jó utat és jó egészséget!

Nonó felsírt....majd jövök.

Claire
claire
 
 


Ja, 1 évesek.... fél évesekkk, jajj, ne is emlegessétek!

Abbey! Megértelek, anno kb 1 múlt a fiam, amikor bejelentettem, h akár jöhet is a következő... nem kellett 2x mondanom, így lett 2 év a korkülönbség köztük....
Spirál: egy ismerősöm emellett esett teherbe, azt hitték a dokik is, h elhagyta a spirált, se UH-n, se semmen nem látszott, majd megszületett simán a gyerkő....és a lepénnyel együtt a spirál is :shock: .Nem riogatni akartalak!

Ja, azt nem is írtam, h egész rendes volt a fiaim bizije, még a nagyé is. A kisebbiké uncsi volt :lol: mindenből 5, kivéve: szorgalom :shock: . de a nagy is 4 db 4es, többi 5, kivéve a zenesuliban a szolfézs.... :roll:agyamra megy vele, mert közben (kiemelt) B tanszakos hangszerből....ez ő.
claire
 
 


Silver!
Jó az, ha nincs hír!!!
Mozgásuk remélem mostmár rendben lesz. Meg aztán ha megfordul a magunk fajta ember Dévényéknél, akkor érzi, h tökéletes gyerekei vannak :cry: olyan szörnyű kihívásokkal küzdő gyerekeket, családokat látni ott.

Nálunk is áll a medence, lehetne pancsolni, ezek meg betegeskednek :roll:

Claire
claire
 
 


Abbey!
En tokeletesen megertelek.... Nekem nagyon nehez magamba szuggeralni, hogy tobb baba es terhesseg nincs, es kesz! es nem tudom, masok ezt hogy fogadjak el, de nekem remes lesz megszabadulni a terhesruciktol es kisbabacumoktol. a legszebb dolog terhessegre keszulni, (azt nem mondom, hogy vegig a legszebb terhesnek lenni.... mert neha remes.... de idonkent jo...), aztan a szulesre... aztan a babokkal lenni...

es ugy elrepul... meg a kisgyerkoc kor is...

Na eleg a sirankozasbol. Meg jobb, ha szep emlek marad, mintha megkeseredik - mint nekunk a kinntlet. Talan emlekeztek, januarban-feburarban milyen szomoru voltam, hogy nem maradhatunk tovabb Laxenburgban, aztan kitalaltuk, hogy maradunk, csak masik kisvarosban talaltunk csak lakast. Na, azota aztan mindent megtesznek itt, hogy alig varjuk mar, hogy mikor tuzunk haza.... Egy kedves szomszed mast sem csinal, mint minden rezzenesunk figyeli, es folyamatosan a rendorseget hivja rank; mar ha a kornyeken latom a rendort, mar csak az jut eszembe, most mi a turot talalhatott ki a szomszed. tegnap is voltak szokas szerint; a tobbi lako pedig persze gondolom azt gondolja, minimum sorozatgyilkosok vagyunk, hogy ugy jar hozzank a rendorseg, mint mashoz a postas.... a ferjem meg rohant volna ma repterre amcsiba, a taxi nem jott egyaltalan, egyszeruen nem kuldtek kocsit, utso percben felcipoben vezethettem ki ot en, eltolodott a nap. a gyerkok is az osszes barattal, akik voltak, a vegere valahogy elronottak a kapcsolatot, igy mar igazan osszejonni sem tudunk senkivel, pedig mar megint 4 napos szunet lesz csutortoktol. ugyhogy tok komolyan mondom, hogyha van kedve valakinek, gyertek latogatoba! utolso esely! (plane, ha visztek haza nekunk par cuccot!) kaptok egy szobat. Abbey...? tobbiek? sok klassz program van, ma pl. a csapat aprobb fele az allatkertben volt, az sztenderd szuper, bar kicsit tomeg van; a masik a termeszettudomany-torteneti muzeumban, azt imadjak a nagyok.

szegeny Claire es SZivvi, hat ezek a betegsegek.... ugy latom, mazlisok vagyunk, szinte csak Bence szokott beteg lenni, o is egyre ritkabban.... meg persze en, egy hete kohogok, kapar a torkom, de szerencsere nem veszes.

Claire, megertelek, ennyi aprosaggal az evvege tenyleg egy logisztikai rejtveny (nem biztos, hogy van megoldas... neha tobb helyen kene egyszerre lenni...). de akkor talan nektek is jon a pihi...

jo befozest/gazolast/gyogyulast! (abbey, nem ertem, miert kellene kerites ulteteshez...?)
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Mennék szívesen hozzátok Zsebi, de kivételesen a köv 2 hét sűrű lesz. Megyünk kardiora 28-án 15:45-re, aztán 5re jön a család, mert manók szülinapja van, uh vhogy még főznöm is kéne meg sütni. Aztán csüt én szemészetre. Lányokkal is kell mennünk, de még nem értem el a szemész bnőnket. Aztán szombaton nagy szülinapi party lesz, vagy 25 ember...

Hátul akarunk/kéne ültetni, de ha beültetek, és tavasszal jönnek kerítést ásni meg betonozni, akkor letapossák a friss kertet. Uh egyelőre ez halasztva. Többi helyen csináljuk a dolgunkat, van mit...

Claire: Ábel végül tudott maradni? Többiek hogy vannak? Én is mindig szünetben voltam beteg anno... nagy szívás :(
Ha meggyógyultok, és rendeződnek a soraitok, csinálhatnánk majd vmt.
Spirál: ez hormonos, uh duplán bebiztosítottam magam... :roll: akkor még azt hittem tényleg nem akarok több manót. Na de mindegy, néha a józan észnek kell felülemelkednie.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ábelt sajnos haza kellett hozni, bár szerintem abszolúte nem gáz, az öccsét sokkal rondább torokkal elengedte a dr néni, pedig nem felelőtlen. Kicsit túllihegték a táborban ezt a dolgot :(
Nonó is láztalan, meg jobb kedvű is, ha kiláboltunk, szólunk!

Abbey! azért egy spirál nem végleges döntés :wink:

Claire
claire
 
 


Sziasztok! Mi újság? Eltűnt mindenki!
Mi javulunk :D

Claire
claire
 
 


Claire! Meggyogyultatok?

abbey, mit ertesz "jozan esz" alatt? A jozan esz szerintem azt mondja, hogy minel tobb aprosag, annal nagyobb a boldogsag... :wink:

Legalabbis nekem. Eleinte kicsit lelkiismeret-furdallasom volt, hogy ugy imadom a terhesseg-babakort, es ezert nem lenne szabad meg babat vallalni; de szerencsere eddig csak egyre jobb, ahogy nonek, egyre jobban orulok, hogy ennyien vannak... OK, anyagilag azert van konzekvenciaja; de en eldontottem korabban, es ferjem is igy volt, hogy inkabb lemondunk "vilagi" dolgokrol, amik masoknak fontosak (moziba pl. szinte sosem voltunk, etteremben sem, stb), legyenek helyette aprokak.

Ugyhogy ha vagyat erzel magadban, szerintem nem fogod mebanni.... azt viszont az ember utolag rettenetesen banja, ha megsem lett, amikor lehetett volna - de persze ez nem a Te eseted, hiszen Te meg szinte kislany vagy ;-))), ugyhogy amig a lanyok ferjhezmennek, addig van idod meggondolni, hogy akarsz-e meg, es hanyat! ;-) De amilyen fantasztikus anyanak tunsz igy az eteren keresztul, egesz tutti nem fogod megbanni.

Claire, en konferencian voltam (most legalabb csak Becsben...), holnap-holnaputan megint suliszunet (persze a rossz ido pont megint mostanra jott be), jovo het itt az utso het, es koszulunk a koltozesre... Ugyhogy huzos lesz, drukkoljatok!
zsebibabak
 
 


Torta: a barátnőm lánya tegnap volt 1 éves, almás-meggyes pite volt a tortája, tortaformában sütve. Jól nézett ki, és bejött a kislánynak!
:D
claire
 
 


Jaj, szegény, pakolás, költözés... számomra mumus.
Rossz idő: :(
Jól vagyunk, járnak anyámtól úszótáborba a nagyobb ikrek, Esztó még fáradt kicsit, de egyelőre bírja és élvezi!
Dávid Bföldváron sakktáborozik. Ábelt hazahoztuk a zenetáborból, de sztem túl lihegték kicsit a dolgot, h amikor lement a láza, akkor sem engedték ki az elkülönítésből. Kicsit fájlalja a torkát, de nem vészes az egész.
Nonó is jól van már, a torkát nehezen tudom megnézni. Joni szájpenésze kikezelve, a torokgyulát remélem kihagyja. És reméelm Ádám is!

Mit csináltál a konferencia alatt a picikkel?
Tegnap egy dr védésen kellett volna lennem, de nem tudtam megszervezni :( no, azért megvédte :D .

Abbey! hát te még tuti betervezhetsz bébit, nem hajt semmi!
Zsebi! Én is ilyen terhes-babás mániás vagyok :oops: de mostmár tényleg be kell vetni a "józan észt" , vagy mindegy hogyan hívjuk, és leállni :( .

claire
claire
 
 


Sziasztok!

Bocs, h eltűntem, olyan elképesztő fáradtság tört rám a napokban. Még mindig csak ténfergek. Éjjel meg nem bírok aludni, órákig csak forgolódok az ágyban.
Esztinek meg nagyon jön a foga, tegnap este 1 órát sivított, amíg hatott a panadol. Utána legalább aludt reggelig. Lilu meg jó, mint mindig :)

Már napok óta be akartam számolni milyen sokat fejlődtek az utóbbi napokban. Elkezdtek mutogatni, mutatnak mindenre és mondják, h őőőő. Nagyon cuki. Elkezdek kapaszkodva és kézen fogva menni.

Teljesen átálltunk a napi 1 alvásra is. Elkezdtünk darabosat enni. Leginkább olyan formában, h felvágom és eléjük rakom, ők meg beteszik a szájukba. Nagy kedvenc lett a vajas kalács. Lilu néha csak azt vacsizik.

Zsebi: drukkolunk a költözéshez, nagy meló lesz. De ügyi vagy, és megoldod!

Józan ész: egyelőre még a teljes rezsit sem tudjuk kifizetni, uh több manót tervezni felelőtlenség. Majd ha végre önálló lábra állhatunk, akkor lesz itt az ideje a következő "turnusnak".

Na, lilu vmiért bömbizik...
abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Fantasztikusak a lányaid!!! látod, ezt mondtam, hipp-hopp olyan "nagy" gyerekek, csodáljuk ahogy fejlődnek, de azértjó lenne, ha picúrok is maradnának :D

Az a jó, h ha nem is most, de kalkulálhatsz "következő turnussal"
:D

Alvás :( remélem csak a nagy világossaág teszi, szent Iván éj, meg minden.0q03w :?:

Bocsi, Nonó besegít :lol:

Anyagi dolgok: remélem menni fog mielőbb. Te mikor akarsz visszamenni dolgozni?

Claire
claire
 
 


abbey, ez eltunt: ferjed munkajaval mi vaN?
zsebibabak
 
 


Zsebi: dolgozik, már tavaly október óta. Márciusban állandósították. Sajnos az ő cégét is elérte most a krakk :( Remélem ő marad.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok,

elegem van ebből a szélből, már teljesen kikészít, olyan ideges és feszült vagyok tőle, rosszul hat rám nagyon. Na mindegy. :(


Zsebi,
most már drukkolok nektek, nagyon, hogy végre teljesen itthon legyetek és berendeződjetek. Mi is szívesen találkoznánk majd veletek, persze csak ha beférünk mi is a keretbe. :-)
A linket köszi, megnéztem, nagyon tetszik nekünk, szerintem menni is fogunk oda, férjemet is nagyon vonzza a környezet és az ilyen nyugi. A kis hegyi tóba abszolút beleszerettem. :-) Már indulnék is. :-)

Claire,
örülök, hogy mindannyian jól vagytok már. Hihetetlenek ezek a bacik és vírusok... :x
Nagyon igazad van, hogy a mi gyerekeink egészségesek és nincs semmi bajuk, ha látod a többieket a Dévényéknél. Az enyémek kicsit lassabban fejlődnek mozgásra, mert korababák, de csak ennyi.

Abbey,
igazán nagyon ügyesek vagytok, hogy ennyire fejlődtök. Komolyan, már kalácsot esznek meg minden, kész nagylányok. :-)
Mi a kiflicsücsök rágásnál vagyunk még...:-)
A tesók tervről nekem az a véleményem, hogy nagyon édik a pici babák, de nektek most már szerintem pont jó, hogy nagyobbak és kicsit tudtok egymással foglalkozni egyre többet. Azért az nem lenne jó, hogy jön még egy (vagy két) babóka és ti házasságotok meg tönkremegy. Most kicsit koncentrálnotok kéne egymásra és aztán mikor megerősödtök minden téren, akkor jöhet még akárhány. Ez a véleményem, kérlek ne vedd okoskodásnak, csak mindenki leírta, így én is.

Nálunk alapvetően minden rendben van. Tegnap volt Boti ovis évzárója, de jövő héten még van ovi nekünk. Ma Boti délelőtt belázasodott, nem értem én ezt. Szerintem tegnap meghűlt a kis rövid ujjú ünneplőingben, későn adtam rá a kardigánt, ebben a szélben nem csoda. Mondtam neki, hogy még holnap lehet beteg, mert hétfőn ovi van. :-) Aztán itthon leszek három gyerkővel, szép lesz, főleg, hogy Boti a harmadik. Gyúrok idegrendszerre. :-)
Remélem az ovi átszokással sem lesz baj, mert ősszel kezd az állami ovi kiscsoportban. Annyira rossz volt ezért tegnap, mert nagyon megszerettem ezt a kis magánovit, olyan jó kis bennsőséges közösség, valahol sajnálom, hogy nem jár ide ősztől.
:cry:
A törpék a kúszás tudományát próbálgatják, Levi néha olyan kúszás közben mintha egy fóka éppen a haláltusáját vívná, nagyokat nevetek rajta. Szonja szokás szerint nem siet el semmit, megfigyel és próbálgat. Néha csak és kizárólag hátrafele megy. :-)
Kiflicsücsökkel viszont Szonja van el jobban rágogatja a nulla fogával, Levinek odaadtam és nagy kerek szemekkel nézett, hogy és akkor most ezzel mit csináljak...Szerintem egyébként Szonja inkább mászni fog elkezdeni, ezt a kúszást lehet kihagyja majd.
Imádják a Bebe tv-t, persze mértékkel. :-)
Boti meg képzeljétek, hogy laptopomon memória játékozik. 3 éves. Én csak nézek ahogy kezeli a gépet...
Úristen de sok lettem...nem írok sokáig aztán tessék...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szia Szilvi!

Jó, hogy jöttél!

Köszi a tanácsot, és abszolut igazad van. Ez is teljesen bele tartozik a józan ész kategóriába. Valóban nagyon jó, hogy végre el tudunk menni kettesben is a férjemmel. Egyre jobb a kapcsolatunk is megint. Nagyon örülök. A kertészkedés, ház alakítgatás is nagyon összehoz minket. Olyan cuki volt minap, mondta, hogy olyan jó velem dolgozni is :) Valóban korai lenne még a többi gyerek. Ezért is örülök ennek a spirálnak :D Azt nem lehet elfelejteni bevenni/felhúzni, stb... bár még mindig szenvedek vele. Nem akar beállni a menzim :( Megjön, és másfél 2 hétig is elhúzódik. Nagyon idegesít. De a doki szerint várnunk kell, és szuggerálnom :D

Végül a répa torta mellett döntöttem keddre. Pontosabban muffin formába fogom kisütni, és így mindketten kapnak egyet-egyet.

Férjem ma megcsinálta a homokozót. Nagyon pöpec lett :D Majd teszek fel róla képet, de ma nem tudták még kipróbálni, nagyon hüvi a szél :( Uh nem voltunk sokat kint. Még én is fáztam.

Ha ennyire szívesen összejönnénk, akkor mért merült feledésbe a nagy, közös tali? MOstmár Zsebiék is jönnek haza, meg lehetne tartani!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


kepzeljetek, 1 nap alatt nagy fejlodesek: kijott varatlanul Bogika foga (nem is jelezte sem nyuglodes, sem nyaladzas), meg elkezdett dadadadazni (massalhangzot eddig nem mondott).

olyan varatlanok voltak ezek, hogy csak neztem az allatkertben, milyen mas baba van a kornyeken, aki ilyen menon beszelget - mire kiderult, hogy a sajat kicsi lanyom-buszkesegem az!

toobire majd irok kesobb. most pakolok, reggel megy egy fuvar haza cuccal!
zsebibabak
 
 


Abbey,
örülök, hogy nem sértésnek vetted és te is így gondolod a dolgot, ráadásul azért neked még szemtelenül sok időd van babákat szülni...:-) Én magamból indultam ki és én így tennék.
Mesélj már lécci nekem erről a spirálról, én is akartam ilyet, de féltem a felhelyezéstől, meg idegenkedtem tőle. Hogy működik, meg miért kell várni, hogy beálljon a mensi?
Én megyek most bogyókat felíratni kedden, maradi vagyok.

zsebi,
graulálok a pici lánynak, hogy ilyen ügyes fogas baba.
Az én lányom 9 hósan még nem akar fogzani. :-)

Boti benyelt egy vírust, voltunk vele most ügyeleten, mert nagyon hirtelen ment fel a láza, nála ez nem szokás, azt akartam, hogy meghallgassák, mert irtózat ahogy ugat. Szerencsére semmi nincs a tüdejével, így megint egy vírusos buli. Hiányzott ez megint, pedig még egy hétig van ovi. :-(
Ilyenkor olyan elesett és olyan anyás...ezt az egyet élvezem csak ebben. :-) Remélem a picik megússzák, drukkoljatok.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Zsebi: gratula az első fogacskához. Irigyellek a nyüglődés mentes fogzás miatt :D

Szilvi: Botinak jobbulást!

Spirál: mirena a neve, az ára elég borsos (55e Ft), de 5 évig maradhat fent, szal ha évekre leosztod olcsóbb, mint a bogyó. Egy műanyag kis izé, amiben hormon van. A lényeg, hogy olyan, mintha bogyót is szednél meg spirálod is lenne, a spirálok kellemetlen mellékhatása nélkül (erős vérzés, hasi görcsök, fertőzések). A felhelyezés nem kellemes, de kibírható, utána véreztem egy ideig, de nem vészesen, inkább csak pecsételő. A menzimmel meg az a baj, hogy én anno a bogyóktól is nehezen álltam be, szal a hormonok szórakoznak. Majd fél év volt mire beállt a 28 napos ciklusom. Most is ezzel szívok. 3 hét semmi, másfél hét vérzés (ami amúgy nagyon gyenge, nagyobb TB is elég). Amúgy csomó más előnye is van a mirenanak, de olvass utána, sztem megéri.

Fog: Szilvi, annál jobb minél később jönnek a fogak. Eszti is 9 hós elmúlt, amikor kijött az első foga. Még mindig csak 3 van, de a napokban sztem kijön a 4. is. De mi nagyon megszenvedjük az összeset :(
Lilunak meg váratlanul kijött a 3. alsó, miközben a felsőket vártuk :D , uh neki már 5 foga van. De sztem azok is kijönnek lassan.
Mondjuk az egészbe az a vicces, hogy Eszti sokkal ügyesebben eszi a darabosat, mint Lilu. Lilu csak nyel, Eszti meg rág is.

Na jó, asszem elég belőlem!
2 nap múlva 1 évesek vagyunk :o

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Abbey! Csajoknak boldog szülinapot!!! Hú, már ekkorák :shock:
Őrület, mindjárt az enyémek is.

Én is kb így gondoltam, ahogy ti írtátok, h a "spirál sem tart örökké", és ti még tényleg annyira fiatalok vagytok!
Remélem férjednek marad a munkahelye!!!

fogak: ez totál össze-vissza van. Nálunk a legtöbb gyereknek 6 hósan jött ki az első 1-2 foga, de Dávid fiamnak már 20 hetesen :shock:
viszont most Nonónak , 10 hónapos elmúlt , mire kijött az első :roll:
nálunk most a fogak állása: Joni 7- Noni 1 :lol: .

Szilvi! Torkát nézd meg, sztem nálunk is ez a víruska járt, hirtelen ,magas láz, fejfájás, torok fájás. Ronda piros torkok, esetleg fehér hólyagokkal, de nem tüszővel! Nálunk2-3 nap alatt túl voltak rajta, torok fertőtlenítés, lázcsillapítás, vitamin, folyadék, és drukkolás.

Igen, én is nagyon vártam a nyári szünetet, de nem feltétlenül a pihi ideje, főként, amikor mind a 6 itthon van. Párom meg dolgozik, persze lesz majd szabin, de programok mentén.

Nálunk is van fejlődés, Joni már egyedül is hajlamos 4kézlábazni, mire viszamegyünk Dévényhez, lesz öröm. Persze még ha messze kell menni, akkor kúszik. Gyorsan fel kell vennem a kúszását videóra, mielőtt felhagy vele :D. Felhúzza magát állásba is.
Hízni nem hízik, aludni keveset. Nonó megáll egyedül néhány pillantásra.

Tegnap házassági évfordulónk volt, Közben kellett menni dávidért sakktáborba, így végül csináltunk egy kis családi kiruccanást, az összes kölyökkel, este meg rendeltünk kaját. A kicsik olyan jól viselték, cukik voltak. Régebben ezt a napot páros programra tartottuk fent, de ez idén nem volt aktuális :D .
(Hogy hányadik, azt ide sem írom, sztem Abbey kb még óvodás volt, amikor mi házasodtunk, na, jó, lehet, h már sulis volt :lol: .
ciki :oops: :oops:
claire
 
 


sziasztok!
megjöttünk a nyaraldából...természetesen nem úsztuk meg :cry: szerda reggelre Emit is ledöntötte ez a magas lázzal járó, torokfájásos kórság...2 nap, 2 éjjel csak üvöltött :cry: az ügyeleten nagyon rendesek voltak, vizeletet néztek (!) valami pittyegőt is rákötöttek, ezt bevallom nem értettem :oops: , szerencsére kiváltottuk az eu-s eü kártyát, így 10,33 euro volt.
szóval a pihi elmaradt sajnos...
nagyon belehúztak akkor mindenkinél a törpök :) mieink fogzanak, integetnek, Emi "kér" a kezével :) eszegetik a darabosat is, meg kenyérbelet. holnap megyünk méretőzni, kivi leszek.

Abbey
nem tudom jól olvastam-e, most vasárnap volt a szülinapi buli? ha igen, hogy sikerült? Nekünk most vasárnap lesz, megint el vagyok maradva a szervezéssel...szeretnék nekik egy kiskocsit, amibe ketten beférnek.

a rosseb a minimál bútorainkba, Oli a tv tetejét veri egy mecsivel....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Jaj, bútor!
Nálunk ma volt az asztalos, ugye ősztől 4 iskolásom lesz, muszáj megcsináltatni az íróasztalokat (4íróasztal+1számítógépezős hely). Először mi akartuk csinálni, de itt atetőtérben kicsit bonyolultak a dolgok, meg egyszerűen idő.... egy polcot, amit fel kéne tenni, kb megvettem 2 hónapja, párim beszabta 1 hónapja, azóta lakkozom, szóval értitek, kint áll az előszobában, h hú, mostmár mindjárt lekenem, mindjárt felkerül. Na, így nem lehet. Aztán ha brutál árat mond, akkor még mindig lehet, h mi csináljuk.
És aztán muszáj a nappaliban a könyves szekrényt megcsináltatni, abban lenne a TV is, becsukhatóan, mert nálunk is az a slágera piciknél főként Joni bukik rá, meg amúgy sem kell annak mindig elöl lenni
claire
claire
 
 


Sziasztok.

Claire,
nem ciki ez, ne viccelj, mindenki egyszer fiatal aztán csak öregszik. Én el sem hiszem, hogy már ennyi vagyok, hisz nem rég voltam 25. :-) Kit érdekel ez...Abbey, meg már írtam, hogy szemtelenül fiatal ikres anyuka. :-)
Boldog Házassági évfordulót. Mondd már hányadik? Nekünk a 4. lesz szeptemberben, de én 30 évesen mentem férjhez. :-)

Botinak néztem a torkát és teljesen sima, semmi még csak nem is piros. Este elviszem dokinőhöz, hogy meghallgassa, de már jobban van. Semmit nem adtam neki csak lázcsillapítót meg vitamint ezerrel. Ma már csak hőemelkedése van.
Ami szupi, hogy Levi is elkezdett köhögni, meg ezerrel tömi az egész kezét a szájába, szóval most várunk...:-(
A tieid mikor lesznek1 évesek?

Abbey,
nem tudom, most egyelőre tuti gyógyszer lesz, megnézem, hogy milyen, mert már Boti óta nem szedtem semmit. Ha bejön marad, ha nem akkor jöhet majd más, de a leírását ennek a spirálnak elolvasom mindenképpen, mert kíváncsi vagyok.
Lányoknak Nagyon Boldog 1 évest!!! Milyen érzés? Sírsz-rísz majd! :-)
Hogy csinálod nekik végül is a mini répatortát?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Most frissített csak, hogy elküldtem amit már 3 órája szakaszokban írok, szóval nem láttam, hogy írtatok közben.
Szivvi,
sajnálom ezt a kórságot, de azért remélem, hogy vidámság és móka is volt a nyaralásban...

Claire,
az asztalosok, hacsak nem ismerős, olyan horribilis áron dolgoznak, hogy sokan azért veszik inkább a silány minőségű lapra szerelt bútorokat. Persze velünk együtt. :-) IKEA és társai, bár ez sem olcsó!
Kíváncsi vagyok, hogy mennyit mondd erre nektek???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szivvi: sajnálom, hogy nem sikerült úgy a nyaralás, ahogy akartátok :( De azért remélem tudtatok pihenni is egy kicsit.
Nem, majd csak most lesz a buli, előre nem iszunk a maci bundijára... De nagyon el vagyok keseredve, mert megint szar időt mondanak :( 21 ember meg elég szűkös a házban. Uh nagyon-nagyon remélem, h nem fog szakadni az eső. Meg persze grilleznénk is...

Torta: szedtem le receptet a netről, azt fogom csinálni. Majd leírom a receptet, ha télleg jó lesz. Annyit módosítok rajta, hogy tortaforma helyett muffin formában sütöm.

Azért én sem vagyok annyira fiatal már... :) októberben leszek 25... bár ha megkérdik, vmiért mindig 23-t mondok (tök véletlen) :D mintha megállt volna ott az idő.

Én régen mercilont szedtem 3,5 évig. nem volt vele gond.

na megyek, mert Lilu megint füvet eszik... előbb a torkán akadt és hányt tőle.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver!
18.! Nagykorúak vagyunk, haha :lol: , viszont mi 23 és 24 évesek voltunk, amikor házasodtunk. Á, csak vicceltem, hogy ciki, a korral tényleg nincs mit kezdeni, van, és kész. Utóbbi időben minden szülinapomon azzal poénkodott a férjem, h boldog 28.-at, úgyhogy már a gyerekeim is mondják, szóval én úgy maradtam :lol: :lol: !

Enyémek különben aug 5-én lesznek 1 évesek! Őrület

Torta: kiváncsian várom az eredményt!
21fő? És még ők nem is hívnak senkit :lol:!!!

Asztalos: eredetileg nem ismerős, de már 1996 óta jár a családhoz, csomó helyre mi ajánlottuk (épület és bútor asztalos is ), szóval remélem vmi használhatót kalkulál ki. A minőséggel nem szokott komoly gond lenni nála. :-)

Van nekünk is IKEA is néhány, meg saját készítésű is, ügyesek a házban a pasik :D . de ez most elég nagy lélegzetű, és annyira nem ér rá senki.

Claire
claire
 
 


az a durva, hogy ez a 21 fő, simán összejött...
Mi 2en
Anyuék 2
Tesóm+párja
Nagyi
Após+sógornő
kereszt szüleim családostul 6 (ebből 1 Lilu keresztapja)
férjem barátai 3v4 (ebből 1 Eszti keresztapja)
én barátnőm

Így leírva nem is tűnik soknak :) Majd ha mind itt lesznek rögtön más lesz... ebédre nem is jön mindenki, csak a család. Aztán 3ra jönnek a többiek.

Rakok fel egy homokozós képet. Lilu folyton a homokot eszi, annyira undorító. Képtelen vagyok ráhagyni. 2 kézzel tömi a szájába... :roll:

Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, BOLDOG SZULINAPOT a lanyoknak!!! Orulok, hogy akkor van a ferjednek munkaja; hihetetlen, mar ilyen reg irtad volna, hogy nincs? (akkor meg babaim sem voltak!)

Claire: Nektek meg hazassagi evfordulot! Igen, mar mi is regen unnepeltunk barmit is; ma van a ferjem nevnapja, szegenynek alig egy telefon ment :-(.

Claire, az asztalost, ha jo es normalis aru, velem is megoszthatnad... meg mindig nem tudom, hogy osztom el otthon a 2-vel tobb gyereket; meg Dani "megszokta", hogy egyedul van, nem lenne jo lanyokkal osszetenni, de hogy is legyen... Legalabb szekrenyek legyenek, amikbe a cuccaikat eltehetik, csak nalunk keves a hely,ahova mehet szekreny, mert vagy ablak van, vagy tetoter, es nincs fal... A sok nagy ter "hatranya".

Meg abban segithetnetek, hogy nem tudtok-e egy jo potnagyit. Sajnos a mienk, ahogy irtam, sulyos kezeleseken kell, hogy atmenjen, es nelkule viszont nem boldogulunk (melo, utazasok, stb). Videki is jo.... O is onnan jar fel heti par napot. Ugyhogy ha van kis hazitunder ismerosotok (idosebbek jottek eddig be), akkor leci gondoljatok rank...! Esetleg kerdezzetek mar korbe, kulonosen videken...

Talalka: mit szolnatok jovo szerdahoz, 6. delelotthoz? ha jo ido van, hozzank lehet jonni a kertbe (a haz belul szerintem meg szaladni fog...)

Szilvi, vegul megusztak a betegseget a kicsik?

Szivvi, merre voltatok nyaralni? Sikerult azert valamit elvezni is?

Fogak: igen, en is orultem volna, ha meg varnak vele a lyanyok... De ez varhato volt, az osszes tobbinek is 4 honaposan kibujt, igy vegulis a 6 ho meg jo is...

Ti miert jartok rutinszeruen a Devenyhez?
zsebibabak
 
 


Sziasztok! Asztalos jó, majd passzolom!

Pótnagyit egyelőre nem tudok, de nyitva tartom a szemem-fülem.

Jövő szerda: nekünk elvileg jó is lehet, nekem Dávid lesz biciklizős táborban az osztályával, Eszter meg aerobic táborban az IBSben nap közben. (8-4 vagy 9-5, vagy vmi ilyesmi).

Igen, ez a melyik gyerek hova kerüljön, ez nálunk is probléma. Nálunk egyben volt a gyerekszoba, abból választottunk le (beépített szekrény=fal módszerrel :arrow: fenti asztalos) egy kicsi szobát, eredetileg Eszternek, és a közös nappali tér fölé került egy galéria, fiúk alvóhelyéül. Ez 4 gyerekre jó is, de közben 6 lett..... Lecke feladva... :D
claire
 
 


Férjednek boldog névnapot! :D
claire
 
 


Kép

Boldog szülinapot Lilla és Eszter!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsebi
Lignanoban voltunk, itt az Észak-Adrián. A hétfő-kedd egész jó volt :)

Abbey
jól néz ki a homokozó!! Igen, én is örülnék, ha vasárnap jó idő lenne....

Silver
na mi újs Botival?

Jukka, Vanda merre vannak??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Köszönjük szépen!!!! :D
Még nem születtek meg. Még 1 óra...

A répatorta sül, elég sok lett. ha jó, postolom a receptet.

Zsebi: jövő szerda megfelel, bár lányokat kedden oltják :? Remélem nem lesz gond.
Hozzánk is jöhetünk. Van homokozónk, és addigra tán hintánk is lesz :D Ha meg szar az idő 4m2-es járókánk :D Uh elég gyerekbarátok vagyunk most asszem... És szívesen látok mindenkit!

pótnagyi nekünk sincs :( Azért fülelek, meg gondolkozom. Bár vidékről abszolut nem ismerek senkit...

Megyek, nehogy elégjen a torta. Meg még a spenótot is megcsinálom nekik (az a kedvencük).
Aztán meg 15:45-re kardiológiára megyünk Esztivel. Uh van ma program...

Este jövök!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Röviden, már Levente is lázas és szegény annyira ocsmányul köhög...Szonja még tartja a frontot, remélem ez így marad. Most azon próbálkozom, hogy ne nyálazzanak együtt.
még jövök.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Jól sikerült minden. A tora jó lett.
Írom a receptet:

A tésztához:
• 5 dl finomliszt (kb fél kg)
• 5 dl kristálycukor
• 1 dl napraforgó olaj
• 4 egész tojás
• 2 kk őrölt fahéj
• 2 kk szódabikarbóna
• 4 nagy sárgarépa (kb. 60 dkg), lereszelve és a leve kinyomkodva
A krémhez:
• 250 g mascarpone (vagy 125 g philadelphia, 125 g camping - ezekkel pikánsabb)
• 150 g margarin
• 100-150 g porcukor
• 1 cs vaníliás cukor

Én annyit módosítottam, hogy kevesebb cukrot raktam a tésztába, csak 30dkg-t, de elég is volt. A krémet a recept szerint csináltam, de az túl édes lett, uh sztem 2-3 ek. cukor bőven elég bele.
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem, és a végén adtam a tésztához. A többi hozzávalót egy tálban összekevertem. Sűrűbb nokedli tészta állagú lett. 12db muffin és egy torta lett belőle.

Kardion minden ok volt, azt mondták majd kinövi a zörejt.

Szilvi: jobbulást!!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Abbey! Gratula a lányoknak, remélem sikere volt a sütinek (is).

Silver! Jobbulást!

Szivvi! Sajnálom, h így alakult az utatok!

Én meg újítottam az albumunkon, kicsit hosszú, bocs!

https://picasaweb.google.com/1152265176 ... f3H0KyVSQ#

Claire
claire
 
 


claire, bubajosak a kepek!! szerintem ettol abbey is eldobja a spiralt!! :wink: mert mindenki nagycsaladot akar azonnal!

miert tuntettek ki Abelt?

lanyok, akkor talalkara csak abbeyek, esetleg claire es mi? johetnek tesok is! videkieket is szivesen latunk!!! sot, vissza is szivesen latogatunk! ;-)) (na azert nem eroltetes a dolog)

abbey, kosz a felajanlast, igaz, hogy elobb szeretnem latni, mennyire vette at a termeszet a kertet az ev alatt (szegeny ferjem, ha ideje volt, rohant hozzank ki...)... van nalunk is hinta (3), homokozo, "tree house" (hogy mondjak ezt magyarul? fan levo kis fahaz?), csuszda; meg egy kisebb fuves resz; csak nem tudom, egy ev alatt a gaz gyozott-e, vagy a homokozo meg versenyben van; es hogy a fuvunk atment-e erdobe, vagy meg lehet rajta tollasozni ;-). De ugyanakkor ugy vagyok vele, hogy sok jo ember (es ikres mamak mi masok lennenek!!!) kicsit "termeszetesebb" helyen is elvan/elfer, szerintem akarhol jo lesz.
zsebibabak
 
 


Szia!
Köszönjük a dicséretet, a nagy családból csak 6 saját, a többi képen szereplők unokatesók, és egyebek!

Mi leszünk, kicsit hiányosan, Dávid biciklizik az osztályával , Eszter 9-4ig ugra-bugrál az IBSben.

Gyerek szemmel egy vadregényes kert :wink:

Különben majd hozzánk is lehet jönni, de sztem érdemesebb lesz akkor, amikor az unokatesók nyaralnak, olyankor "csak" 6 gyerek van itthon :D

Ábel polgármesteri dicséretet kapott, hogy a suli mellett még vmiben ért el vmilyen eredményt, jelen esetben ez egy karate verseny volt!
a Budai Polgárban is benne voltak :wink: :lol:
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?