Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Folytatnám a napló stílust, de elõbb még egy kis adalék a múltkorihoz, mert elfelejtettem írni, hogy október 20.-án volt az osztálytalálkozóm is.. Persze, vittem Borit is. Az ajtóban rögtön összetalálkoztam egy nagyon régi szerelmemmel, aki nem osztálytárs volt, elkerekedett szemekkel nézett csak rám, hogy jéééé, neked gyereked van..Kép
Bori kb. két perc alatt szétkapta az egész helyet, tök jól érezte magát, amíg az osztálytársam három hónappal fiatalabb kislánya meg nem harapta a kezét. Onnantól csak kínlódott, még a petrezselymes krumplit, a kedvencét is sikerült félrenyelnie. Úgyhogy hívtam apát, aki gyorsan hazavitte lánykáját aludni.
Képzeljétek, újabb két osztálytársnál jön a baba, mindkettõnél valamikor mostanság. Ráadásul az egyik baba két osztálytársam szerelmébõl születik, jó mi?
Ami viszont elképesztõ, az az, hogy a másik osztálytársamékról kiderült, hogy a felesége úgy fog szülni, hogy alapból kap egy kanült a gerincébe, hátha kelleni fog... Mondanom sem kell talán, hogy az osztálytársam anesztes doki... Azért ez már túlzás, nem?

És akkor most a folytatás:
Hétfõ, október 29.: Még szerencse, hogy könnyített munkanapom volt, csak az APEH-et és az Önkormányzatot kellett megjárnom, mázlim volt, három óra alatt sikerült. Úgyhogy reggel sokáig aludtam. Ma eljött hozzánk Istyu, vagy ahogy a barátnõm mindig csak emlegeti, Sityu, a párom unokatesója. Hat hónapig dolgozott egy hajón, most jött haza, olyan jó volt látni. Aztán marad még egy pár napot. Apa reggel elvitte Borit a dokinénihez, végre megkapta a maradék oltást is. Doki néni mondta, hogy 8 napon belül kijöhetnek rajta bizonyos tünetek, ne ijedjünk meg.

Kedd, október 30.: Istyu ma mégis hazamegy. Nekem fordítanom kell(ene), de párocskám utolsó pillanatban képes vala benyögni, hogy jaaaa, õ megy dolgozni. Na, gyors telefon a nagypapiéknak, kis szájhúzás részükrõl, anyám át, és lõn, éjfélre meg is szültem a nagy mûvet. HAWAII...Kép És még volt idõm fürdetni, játszani, stb. Borival.

Szerda, október 31.: Ma elmentünk egy netes kismamát meglátogatni, õk csinálják a Játszodát a Király utcában. Tök jó hely! És nem is drága, 300 Ft/óra. Úgyhogy azt hiszem, megtaláltam a megfelelõ alternatívát arra, ha senki sem érne rá, míg nekem dolgozóba kellene menni.

Csütörtök, november 1: Eljött a legjobb barátnõm, hogy együtt menjünk fel az öcsémhez a temetõbe, de a végén nem lett belõle semmi, mert pont mikor indulni akartunk volna, Boricsku elterült és elaludt... Úgyhogy maradtunk itthon. Viszont! Ma a párom úgy lépett be az ajtón este, hogy az elsõ mondata ez volt: Szia Szerelmem! Utána már csak Szépséges Szerelmemnek szólított egész este.

Péntek, november 2.: Délelõtt könyvesboltban voltunk Borival. A Pozsonyi úton nyílt egy tök jó gyerekkönyvbolt, Pozsonyi Pagony a neve. Vettem Borinak egy csomó karácsonyi ajándékot, de persze itthon rögtön kipróbáltuk õket. Megkapta a Teletubbies videókazit is, háááát, gyerekek!!! 63 percnyi csend, néha vihogással megszakítva, és nyugalom...Kép Tiszta jó!!!
Bori a boltban is hozta a formáját. Rihegett-röhögött, kokettált mindenkivel, hordozta és pakolta a könyveket. Néha már félek, hogy nem hiperaktív-e...Kép Ja, és bejött a TV1 stábja, amíg ott voltunk, szerették volna Borit is belevenni a riportba, de ahogy meglátta a kamerát és a fényszórót, menekülõre vette a figurát. Az operatõr meg nem gyõzte üldözni. Én meg csak nevettem, olyan vicces volt...Kép
Este feljött egy másik nagyon jó barátnõm, teljesen el volt olvadva Boritól. Lassan õ is szeretne egy babát...Kép

Szombat, november 3.: Ma meg az IKEÁban jártunk a chates szerelmemmel, cscs-vel, és a fiával, meg a kislányával, Pepével. Na, az áruházat is sikerült szétpakolniuk...Kép Ezennel hivatalosan is elkezdtem vásárolni karira. Vettem festenivaló mécsestartókat. Meg képkereteket. Meg még sok mindent. Bori és Petra egyszerre kezdtek el hisztizni az étteremben, bezzeg a labdatengert élvezték. Bori mondjuk megmozdulni sem tudott benne, mert a mellkasáig ért, de akkor is tetszett neki.
Apámmal viszont sikerült rendesen összevesznem egy vasárnapi, lehetséges, családi ebéd kapcsán. Nem értette meg, hogy ha itthon van a párom, akkor inkább hozzá alkalmazkodnék, és ha nincs kedve, nem mennénk át. És hogy szeretném vele megbeszélni a dolgot...Kép

Vasárnap, november 4.: Ma háziasszony és anyuka voltam csak.Kép Takarítottam, jókat játszottunk Borival. És pihentünk.

Hétfõ, november 5.: Bori mára belázasodott. Popóban 38,7. Amúgy a kedve tök jó, eszik rendesen. Felhívtam a védõnõt, azt mondta, az oltástól van, és pont határeset, de azért, ha még tart a láz, vigyem le a dokihoz. A kisasszony beledugott egy kiskanalat a rugijába, ami lecsúszott a talpa alá, aztán ahogy ment, sírt. Mire én rájöttem, hogy mi a baja...

Kedd, november 6.: Ma Bori láza még feljebb ment, 39,1 volt popóban. Levittem a dokihoz, egy kicsit piros a torka. Hazafelé vettem egy tortát, meg bevásároltam a DM-ban, így három pakkal, egy tortával, és egy babakocsival mentem haza, amin nincsen bevásárlókosár. És mégis sikerült fel- és leszállnom a villamosról...Kép A párom meg ma tûzoltót játszott. Azzal a hellyel szemben, ahol próbálnak, van egy étkezde, bement valamiért, mire kiderült, hogy ég a konyha, pontosabban a krumplisütõben kigyulladt az olaj. Az én hõsöm pedig három poroltó segítségével sikeresen eloltotta, amíg szerencsétlen tûzoltók csak körbe-körbe nyargaltak a telepen és keresték a helyet.

Szerda, november 7.: Ma volt a fõnököm bulija, jót mulattunk. Borinak ma már csak hõemelkedése volt. Szerencsére. És, ami még sosem fordult elõ, képzeljétek, tök nyugisan elvolt magában több, mint egy órán keresztül, így végre napközben tudtam végezni a házimunkát!!!

Újabb szavak, produkciók: puszilgatja a cicimet, kéri az inni-, és ennivalót, ha rákérdezek, hogy éhes-e vagy szomjas, és az, megy az ajtóhoz. Ivás után felteszi a csészéjét a komódra, ahova kell. A cipõjét, miután levettük, kidobja az elõszobába a barikádokon keresztül. Egyedül leveszi a pólóját, a pelusát. TÁNCOL! De nem is akárhogy ám! Olyan jó a mozgása, hogy komolyan némelyik mai tizenéves is megirigyelhetné!!!
És a legédesebb dolog, újabb köszönési forma: SZIA PÜTI!!! Na, hogy ki az a PÜTI, azt nem tudom...Kép De olyan édesen mondja!

Mára eldugulok, a fenti hozzászólásokra való reagálás megint lemarad, pedig egy csomót akartam még írni, de már mennem kell aludni, mert holnap meló. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Puszi mindenkinek. Jázminmama, neked egy megóvó puszi a hasadra!

Dia
Dia
 


Sziasztok,
Jázminmama: de jó Kép és Kép. Nagyon-nagyon szorítok értetek!

Sajna folyik már az én orrom is, és most estére elkezdtem köhögni, kapar a torkom. Szuper Kép. A szemem meg könnyben úszik...


Pele,
buboráékfújónk van kettõ is, de normális lötyit még nem sikerült kevernem Kép. A Montágh-könyvvel kapcsolatban: elmehetünk, ha meggyógyultunk. De leírom a többiek kedvéért: (Montágh Imre Mondd ki szépen! c. könyve, a beszédhibák kijavítására, szuper!!)
Árpád hídnál ott kell feljönni az aluljáróból, hogy a buszállomásnál lyukadj ki. A felüljáró mellett kell menni, (Váci út), szépen-szépen, míg csak a felüljáró le nem ér a földre. Ez a harmadik sarok, ha jól emlékszem, és ott van a könyvesbolt a sarkon. Ott vettem, az ára kicsit húzós, 990 forint.

Jamina,
de jó! VCan egy másik lányis itt, azt hiszem Csilla, neki a nagyszüklei éltek Pásztón, gyerekkora összes nyarát ott töltötte. Gyönyörû vidéken éltél! Nwem tudom, jártál-e Kutasó körül, esetleg Cserhátszentivánon, szerintem gyönyörûséges hely. Sajna még nem költözünk, mert rendbe kell hozni elõbb a házat, (tulképp ha nagyon akarnánk, így is lakható lenne, de jobb lkenne felújítani - repedések, fürdõszobát rendbehozni, hasonlók). Pestrõl nem költözünk el végleg, megtartjuk az itteni lakást (fõleg Zoli munkája miatt), meg táélen valszeg feljövünk Pestre. Meg ha engem ott már megesz az unalom Kép.

Egyébként Szabó autóról jut eszembe: Ábel egyszer mondta, hogy aput hogy hívják: szalkai Zoltán, testvérét: Szalkai Emese, anyut: Szalkai anyu Kép. (Ez volnék én Kép) A karácsonyi csomagolópapír ötlet szuper!! Én is meg fogom csinélni.

Pocakméretek: Emesével nekem is hamarabb volt pocakom. Gondolom a hasizmok nem olyan erõsek már,hamarabb "kinyúlnak".

Szia Prü,
Te is Pásztó felõl származol? Üdv neked itt nálunk!

Nem tudom, más gyerkõcnél is ígyx van-e de ha Ábel nagyon köhög, akkor sajna hány is. Nem is háényáés ez, mert nem nagy mennyiség, de gondolom a köhögéstõl "felrázódik a gyomra". Szegénykém. Annyiras ajnálom. Mit lehet ilyenkor csináélni?

üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Dia,
a párod mivel foglalkozik? (És auzán az egész családot kiderítettem Kép)
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 

 
 

Zsóka!

Kép A párom jelenleg a Közép-Európa Táncszínháznál fénytechnikus, de végzettsége szerint hangtechnikus... A mamámat még nem tudod, bibibííí...Kép

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!
Végre ismét ide kerültem a gép elé!
Anikó:Nagyon szuper,hogy Lili baba már beszélget értelmes szavakat.Ügyes okos baba!Nem sokára már tudok képeket is küldeni.Eddig szervízben volt a scannelünk.
Nálunk tegnap volt kint a gyerek doki és odáig volt a ki Dórikától, be adta az oltásokat addig sírt amíg feszítette a combját utánna pedig nevetett a dokinak és gagyarászott neki, hát teljesen elolvadt a doki!
Szegény picikém szürcsös egy kicsit, de a doki szerint ez nem nátha.
Voltunk mi is "nyaralni" anyóséknál vidéken 1hetet.A dórit nagyon megviselete az utazás és a környezet változás. Azóta van fent éjszaka 2szer-3szor.Alapvetöen nagyon jó baba,nem sokat sír.
Képzeljétek el,már 2hete fözelékezünk és nagyon szereti,mellette a folyadék az anyatej.Délelött pedig reszelt gyümölcsöt kap amit szintén nagyon szeret.Burgonya püréhez szoktam keverni egy kis almát,sárgarépát,banánt,sütötököt mikor mit kapok frissen.Vannak a Nutricának bébideszert címszóval gyümölcsei, abból egy üveggel megtud enni.Nagyon jó étvágya van a Dórikának, és ennek nagyon örülünk a férjemmel.Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?
Adataink:Súlly:6kg körül, 63cm és nov.23-án leszünk 5hónapossak.
Sajnos a vizet és a teát nagyon nem szereti Dórika!
Még nem bújtak ki az elsö fogacskáink,de nagyon rágcsálja a rágókáját!
Télire tudok helyet bérelni,ha szeetnétek talcsit szervezni akkor írjatok e-mailba nekem és lefoglalom a helyet!
Remélem minden picibaba és anyukája jól van?
Segítsetek,hogy lehet ide bejelntkezni úgy,hogy legyen azonosítom,mit kell tennem,mert szeretném a fejlécen a nevemet kiírni ne csak névtelen legyek! írja le valaki részletessen és küldje el nekem e-mailba.Köszönöm
Sziasztok: Dórika és Barika aki Andrea
Névtelen
 


Bogdanyine@pro.hu
Barika e-mailja!!!
Névtelen
 


Sziasztok!

Ez még mindig én vagyok (Pethes Ildi) csak egy kicsit módosítottam...

Az egészségünkrõl: most már azt is tudom, milyen az asztmás nehézlégzés. BÁlint krupposan indult betegsége kedd éjjel átment ilyenbe. Szerda délelõtt visszavittem, azóta megfelelõ gyógyszereket kap, javul. De rémes éjjelünk és szerda délelõttünk volt, alig kapott levegõt.
Amúgy vettünk egy hidegpárásítót, ezt 4 éve is terveztük, de akkor se pénz, se kínálat helyzet volt.

Jázminmama: az én ikreimnél doki elmondta, nagyon sok terhesség indul ikresnek, ami aztán szimplában folytatódik. Kívánom, hogy gyarapítsd az ezirányú statisztikát! (amúgy kellett nekem emlegetni, pont az ikeresélyt vetettem fel, honnan tudhattam?) Pihenj sokat, és bízz a jó Istenben!

Jamina, egyelõre nincs ilyen gyûjtésem, a topic valahol, talán az Ötletekben? van, sajna fentiek miatt elég zûrösen jutok most a net elé, nem merek ígérni semmit.

Matek: akkor jó, Kati. Egyébként lenne ezügyben egy kérdésem, mindenkihez, aki második körüli matekban járatos: nálatok az osztás (részekre osztás) és a benfoglalás meg van különböztetve? És aki ilyet tanult: melyiket jelöli a : és melyiket a / ? A különbségük tiszta, csak a gyerek most tanulná, de hiányzik, a könyv meg egyformán jelöli, a tanítónõ elmondta, hogy õk megkülönböztetik, csak nem figyeltem eléggé, melyiket mivel jelölik.

Minden érintettnek gyógyulást, jobbulást!
Ja, a köhögés miatti hányás ismerõs, Bálint csinált már ilyet, mikor a nagyon sûrû váladék feloldódik. Módszerem ellene nincs, de talán vigasz, hogy nem vagytok egyedül ilyennel.

Az már nekem is feltûnt, hogy akik elég korán idekerültek a babanetre, és nem tûntek el szülés után, azok az átlagnál messze messze többet, tovább (mondjam úgy jobban?) szoptatnak. Jó hely ez a net itt!

Ildi
PIldi (pildi)
 


Sziasztok!

Jázminmama, vigyázz magadra, és tényleg rengetegen szurkolunk nektek, hogy minden OK legyen (az lesz!!Kép)

Zsóka, mi most összel kirándultunk arra felé, isteni szép hely!! Gondolom nyáron még inkább..

CsKati, gratula a csücsülös lyánkádhoz, olyan hihetetlen nem? Már ül-áll a kis picikénk, eszik-iszik, nem sokára jön-megy.. és csak nemrég született..
Jancsi tegnap volt 8 hónapos, és már akkora, hogy csak na! Persze ezt akármelyik gyerekemröl el tudnám mondani, de nála látszik most a (testi)fejlödés a legjobban.

Tegnap többször neki készültem, hogy na, most netezek..de Jancsi nem hagyott. És hát öt már azzal nem lehet lekenyerezni, hogy lerakom a földreKép Egész nap mászik, fedezi fel a lakást, úgyhogy mosómedve hozzám képest kismiska. (Csutakolom a padlót állandóan, na meg Jancsi ruháit óránként lehet cserélni, mert a legnagyobb tisztaság közepette is összeszed vmi kis koszt, szöszt, morzsát....)
A sírás sajna ma is, és tegnap is volt, pedig napok óta csak sétálni megyünk el itthonról. Foga nem lett több, még mindig csak egy van neki.
Bár mintha kevesebbet sírt volna, csak a második kelés után szinte fel sem tünik, hogy 4x vagy 5x keltünk-e fel.
TEgnapelött este elmentem a fodrászhoz és totál levágattam a hajamat, meg befestettem..meguntam már nagyon, hogy állandóan hullott,meg azt is, hogy Jancsi tépkedi, ezért csak összekötve tudtam hordani.. Most nagyon jól érzem magam a börömbenKép

Ildi,most akkor már jól van Bálint? Mivel nálunk Tomi és Apa is asztmás, ha van vmi kérdésed, szívesen segítek, már persze ha tudok!Kép Sok gyógyKép küldök!

Jamina, küldöm a képeket magunkról, és ha az jó Neked, akkor a hétvégén küldenék át egy-két rajzot.(Ja, és lehet az, hogy ne hívj Verának? Nagyon nem szeretem, amikor így hívnak..Köszi!Kép)

További szép napot mindenkinek!

Verus
verus (verus)
 


Sziasztok!

Üdvözlet minden kismamának és kisbabának! Így a 29. hét taposása tájékán kezdtem el aggódni a fûtés kérdésen, ebbéli tapasztalatokat szívesen fogadnék. Nálunk ugyanis a téli hõméréklet a szigetelés+csillagászati távfûtésszámla ellenére 19-20 C. Milyen állandó hõmérsékleten érzi jól magát a baba? Alváshoz azt olvastam, 19-20 C pont ideális, mások szerint,az alacsony. Megint mások szerint 25 C egyébként is állandóan kell, fürdetésnél akár több is. Esteleg egy olaj vagy villanyradiátor talán majd segíthet, akinek van, melyik elõnyösebb??

Elõre is köszi a válaszokat: Miczko
Miczko
 


Sziasztok Csajok!

Ne haragudjatok az eltûnésért, de:1. Az én kedves férjecském úgy felfuttatta a mentõzésen kívüli munkáit, hogy állandóan megrendeléseket, árajánlatokat, valamint a málta katasztrófás alszervezetének tervezetét gépeli rajta. 2.:Ezenkívül az utóbbi napokban a személyes kapcsolatok felfutását vehettük közelrõl szemügyre. Nem telt el nap anélkül, hogy ne jöttek volna hozzánk, vagy ne mi mentünk volna valahová.

Jázminmama!
KépKépKépKépKépKép.
Szorítunk mindannyian!

Cili!
Sajnos nem vagyok teljesen otthon a növekedési ugrásokban. Megpróbáltam utánanézni a gyerekgyógyászatkönyvemben, de csak percentil-táblázatokat leletem. Amirõl leggyakrabban hallani, az a féléves kori, de van 3 hónapos kor körül is. A késõbbiekrõl viszont még kevesebbet tudok. Egyelõre. Talán majd, ha ott tartunk...
Ami a napirendet illeti: kedvenc könyvem szerint (Hogyan ne legyünk tökéletes anyák)a pici babáknak hippi rendszerességû anyukára van szükségük, a tipegõknek õrmester típusúra. Az életkori határ nem pontos, de szerintem mindenki megérzi. A picik bármit szeretnének úgyis hangosan megmondják, csak gyõzd hallgatni Kép, tehát igény szerint kell velük mindent tenni. Persze úgy, hogy Ti ne rokkanjatok bele (tehát nem célszerû e4ngedni, hogy rászokjon a hajnali 3-as fürdésre Kép) Ha pedig õ kezd kialakítani valamilyen rendszert, akkor már tudod hozzá igazítani a saját életedet. Állítólag. Nálunk még idõnként úgy tûnik, hogy kezd valamilyen rendszer lenni, majd az gyorsan elmúlik.

Verus!
Gratula a kocsihoz!!!! Gyógypuszik az egyebekre.

Evey!
Köszönjük a gratulációt, már így elõre is. Ahhoz képest, hogy az utónévkönyv április 21-t ad meg, már mi is felfedeztük, hogy most lesz a neve napja.
Csodálom hogy nem csaptál világnagy patáliát. Vagy csaptál?
Már csak azért, hogy nehogy már ne Te legyél, aki ilyen nagy változást kezdeményezel a babád életében!

Zsóka!
Sajnos a vasárnap nem volt alkalmas a fentiek miatt, de a lehetõség továbbra is ellenállhatatlanul csábító.
Kedvesem is erõteljesen sajnál titeket, hiszen olyan kis tyúkapó típus, és nem érti, hogyan tudod Te ezeket a hosszú távolléteket károsodás nélkül elviselni.
A gyerkõcök hogyan bírják? A mese elég, hogy ugyanolyan jó legyen a viszonyuk az apjukkal, mint amilyen elõtte volt?

Éva16!
Nem csodálom, ha dühös vagy.
Emiatt nem mertünk még csak a közelébe se menni felfújható kerekû babakocsinak...

PM!
Ti sem voltatok a talin?
Lemaradtam. Kik voltak ott? Milyen volt? márhogy a hely, a hangulat, az idõ?

Elért hozzánk is a járvány. A felnõtteknek csak a torkuk fáj, Mazsavári meg taknyos. Ez nem baj, ha nem sír, mert akkor szépen, lassan kivándorol minden a nózijából, ami nem odavaló. De ha dinnyéskedik, mint nappal általában, azaz leragadnak a szemei, de nem akar aludni, ezért üvölt, ha az ágyába teszem, (máshol persze nem alszik el), akkor könnye ömlik, orrváladék fellazul és nem kap tõle levegõt, így nem tud cumizni, azaz ismét ordít, ahelyett, hogy már aludna. Huhh!
Most elõször életünkben leszívtam a nóziját. Szerencsére itthon is megoldható mással is, mint porszívóval. No persze így is üvöltött, de az átéltek után már fel sem tûnt.

Mindenkinek gratulálunk aki már ül, áll, beszél. Mi köszönjük szépen még csak azt csináljuk, amit a szentendrei talin és tanulmányozzuk a lábunkat. A zoknisat inkább, mint a csupaszat.

Jányok!
A répalevet le lehet fagyasztani? Kaptunk egy csomó sárgarépát és máshogyan nemigen tartható el sokáig a panelban.

Mindenkitõl szeretnénk kapni képeket!!!Köszönjük.
Rólunk ki nem kapott még?

Más most nem jut az eszembe.
Mindenkinek szép napot!
Pfuj idõjárás!
Sziasztok!

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok,

minket is elért ez a megfázásos nyavalya... A legramatyabbul én vagyok, a párom lassan csatlakozik hozzám. Úgy néz ki, hogy Tomi megússza egy kis szürcsögéssel.
Tegnap végre megkaptuk az utolsó oltást. Kértem a védõnõt, hogy bár a múlt héten mértük Tomit (7,70 kg volt) mérjük már meg újra, nem azért sír kicsit többet, mert éhes. Hát, a mérleg 7,95 kg mutatott....Kép Én meg megnyugodtam. Amúgy a helyzet mintha javulna, lehet csak egy rosszabb periódusba kerültünk, mint ahogy Pele is írta.

Juca,
amint összeszedem magam megy az emil, csak még nem igazán megbízható a gépünk, ezért is nem "jelentkeztem" képekért és nem ajánlottam én sem a küldést. Remélem nemsoká mindig ok. lesz gépügyileg, jövõ héten teszünk fel új képeket Tomiról és aki kéri, annak szívesen küldök, már persze, ha meg akartok ismerni minket Kép

Jázminmama,
én is betartottam, amit írtál, ezért nem írtam, de most nagyon-nagyon örülök, vigyázz nagyon magatokra KépKépKépKépKép

Nálunk viszonylagos napirend van, nagyjából Tomi alakította ki, mi csak a fürdést és az ebéd utáni pihit próbáltuk alakítgatni. Szóval fél 8 körül kelünk, játszás hármasban a nagy ágyban, majd szopi, 10-kor Tomi belaszik, majd kel 12 körül, szopi. Elmegyünk sétálni, 2-kor megint eldõl a Kismanó egészen 4-ig, majd szopi. Ha nem alszik eleget, akkor még este is szunnyad egy rövidet (most is ezt teszi), fél 8-kor fürdés apával, majd szopi és alvás. Alszik kb hajnali 4-ig, szopi, majd visszaalszik fél 8 körülig. Tudom, hogy hihetetlen, de ezt tényleg Tomi diktálja, persze vannak másmilyen napok is, de elég ritkán. 3 hónapos kora óta van ez így, addig nem voltunk ennyire beállva. Egyébként, ha de. 10 körül és du. 2-kor nincs ágy közelében, irtó nagy hisztit tud csapni... Kép ilyen szempontból viszont nehéz vele kimozdulni, babakocsiban sem nagyon szeret aludni Kép
Prü,
üdv nálunk, én is nemrég csatlakoztam, majd meglátod, hogy ez egy jó csapat KépKép
Dia,
én is csatlakoznék a rajongótáborodhoz, már ami a naplót illeti, tényleg élvezet olvasni.

Na, most ennyi.
Minden betegeskedõnek jobbulást (nekem is Kép ), az egészségeseknek meg sok puszi!

Erika
Erika
 


Sziasztok!
Most csak bekukkantottam. Sajnos en is elkaptam ezt a kohogos kort, es este lefekveskor, illetve reggel felkeleskor meg akarok fulladni...Kép Viki neha megijed a kohogesemtol. Kép Ezek szerint gepen is terjed... Kép
Udvozlet minden ujnak! Gyertek surun!
Varom mindenkitol a kepeket!
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Akartam írni tegnap, csak aztán kimaradt, hogy én adok Kittinek tejpépet. Igaz még nem régen, de gondoltam kipróbálom, hátha azt szívesen enné. A családban nincs egyáltalán tejallergia, ezenkívül módosított tejet tartalmaz, mint a tápszer, másrészt elég kevés mennyiséget fogyaszt el belõle, úgyhogy szerintem nem lehet baj. A dobozon egy adagra 6 evõkanálnyi van írva, Kitti csak max. 3-at eszik, és csak egyszer egy nap.
Most egyébként ott tartunk, hogy délelõtt fél banánt kap, vagy üresen, vagy 1-2 jégkockányi répalével (tervezek majd még más lét is hozzákeverni), délben fõzi (továbbra sem éri el az 1 decit az elfogyasztott mennyiség), estefelé pedig, úgy 17-18-kor kapja a tejpépet. Nagyon odavan érte. Viszont ennek ellenére, hogy ilyen szépen kajál már, még mindig állandóan szopizik éjjel, úgyhogy nem jött be a megtömöm és akkor majd alszik dolog.

Barika aki AndreaKép Tök jó, hogy ilyen jó étvágya van Dórikának, de mért volt szükség ilyen hamar a fõzik bevezetésére? Kevés volt már Dorikának az anyatejcsi? Ha gond van tudod szólj nyugodtan, mi megpróbálunk segíteni.
A regisztráláshoz a szerkesztõ Gabinak kell küldened egy emilt a kívánt azonosítóval és jelszóval.

PIldi! Matek kérdésre én sajna nem tudok válaszolni, de majd holnap megkérdezem a lányom meg a férjem, momentán nem tudom õket meginterjúvolni.
Továbbra is jobbulást Nektek!!!

Verus! Tényleg hihetetlenül gyorsan fejlõdnek ezek a gyerkõcök, hol van már az én kicsi lánykám aki mellé odaheveredtem és nyugodtan olvashattam, mert még nem izgatta annyira az újságom, könyvem, hogy el akarja venni tõlemKépKépKép
Egyébként minek kell ruhát cserélni Jancsin, ha úgy is koszos leszKép nem elfér már az a kis elõzõ kosz is a ruháján estigKép
Remélem küldesz képet a megújult önmagadról!!!

Miczko! Nekem jónak tûnik a 19-20 fok, fõleg alváshoz. Fürdéshez viszont tényleg nem árt ha melegebb van, fõleg még a pici újszülöttnél. Én mostmár a nagy 8 és fél hónaposomnak nem csinálok külön faxnit, de mikor pici volt egy elektromos hõsugárzóval pótoltam a hiányzó hõt. Minden jót nektek, további boldog babavárást!

Snoopy! Én bõszen fagyasztgatom a répalevet, bár az az igazság el sem gondolkoztam rajta, hogy lehet-e. Ellenben már elég sok fagyasztott répalé adag fogyott el jó egészségben. Épp ma tettem el ismét egy jégkockatartónyit.
A tali végül elég minire sikeredett. Hárman voltunk, Pele, Evey, meg mi. Nagyon jól éreztük magunkat, az idõ is jó volt, fõleg a fûtött játszóhelyiségbenKép Tetszett a játszó, és rajtunk kívül nem is nagyon volt más ott (mármint bent).
Szegény Mazsavári (ez a névnek szólKép, ez meg az állapotánakKép). Jobbulást!!!

Erika, Móni! Nektek is!

Meg minden betegeskedõnek is továbbra is mihamarabbi gyógyulást!
Puszik mennek KépKépKépKép

Még a fejem is fáj az álmosságtól. Tegnap jó sokáig tartott behoznom a lemaradást. Tanulság: nem szabad lemaradniKépKépKép

Sziasztok
Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok!
Kikkó tegnap volt elöször korizni az ovival és azt mondta nekem délben, amikor hazajött, hogy többet nem megy, mert mindig elesett. Én sem vagyok oda, hogy egy ekkora gyerek már korcsolyázni tanuljon. De mindenki jár.
Ma voltunk benn a munkahelyemen megmutatni Adrit. Olyan jól viselkedett, mindenkire mosolygott, pedig legalább 20-an megnézték.
Jázminmama!
Egyik szemem sír, másik nevet!Kép Kép Vigyázz nagyon a másik babócára, reméljük minden rendben lesz, ha neked jelent valamit, akkor tudd, hogy belefoglalom az esti imámba, hogy minden rendben legyen veletek.Kép
Erika, aki biztos jó anya, csak kimerült és ezt a baba ezt érzi. Kép
Adrián az 5 hónapos dupla szurit kapta hétfön, elég jól reagált. Még be sem lázasodott. Kesztyü helyett jó a pici babazokni is kézre. Azt szokták a babákra adni kórházból hazajövet is, hogy ne karmolják meg magukat, amíg olló közelbe nem kerülnek.
PM!
Kommersz rizst adsz Pankának, vagy van vmiféle spéci babarizs?
Zsóka!
Biztos a gyerekeknek is nehéz így apa nélkül ilyen hosszú idöre, az a kis mese megnyugtatja!Kép
folyt
Evey
 


folyt.
Moni!
Köszi a fotót, igazán büszke lehetsz a lányodra, gyönyörü! Kép Vért izzadtál, de látod sikerül szoptatnod!
Pele!
Sóbarlang: Vettünk sótéglákat, Somadrin folyadékot és betettük a hálóba. Kép
Jamina!
Adri is a földön tölti a játszóidejét egy takarón. Tetszett a Weboldal!Az újságelöfizetéses ötlet szupi, lehet, hogy ellopom. Kép Az élöflóráról annyit, hogy csak pár órát van benne, aztán már nem élö az a flóra. Kép A többi tejtermékröl meg még rosszabakat tudok.Kép
Cili2!
Fektetés: Este 6.30-7.00 között valamikor fürdünk, aztán szopi, majd beteszem az ágyába. Nézelödik egy darabig, aztán szunya.
folyt.
Evey
 


folyt.
Prü!
Üdv nektek, te szedted csokorba a Mikulásos verseket, ugye?
Ildi!
Asztma, krupp, légúti panaszok: sóbarlang! Lásd, amit Pelének írtam.
Snoopy!
Nem csaptam patáliát, mert nem jó, ha rosszba van az ember a családjával, csak nagyon rosszul esett, hogy nem én voltam az elsö tényleg, aki megteszi/megteheti eme történelmi lépést a gyerek életében. Szerintem nyugodtan lefagyaszthatod a répalevet. Ha az almalevet le lehet?
Miczkó!
Ahogy Kati írta, alváshoz jó a 20 fok, fürdéshez kicsit bedurrantotok a villany- vagy az olajradiátorral, aztán lekapcsolod.
Verus!
Neked is akartam valamit írni, de elfelejtettem, hogy mit?!Kép
Éva16!
Sajnos nem tudok segíteni, képzelem milyen pipák vagytok!
Betegeskedöknek jobbulást! És a gyógyfejek: KépKépKép
Puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok,
Dia, tényleg, mivel foglakozik anyukád? Kép És öcséd, bátyád, hugiod, sógor, koma, ángyika KépKép?
Egyébként akartam már íyrni, tök jókat írsz a MÁSként-es topikba. Annak a féleszû baromnak is, meg egyébként is.

Felhítvam a dokinéninket, hogy jöjjön ki, és ma nem tudott kijönni Kép. Remélem, holnap ki tud. Szegány Ábel alig aludt vmennyit, Emese is köhög, és már áén is rákezdtem, úgyx kapar a torkom, olyan sz@r. Orr folyik, könny ömlik, áááááááKép.

Verus: bizony, bizony Kép.


Miczko: szvsz éjszakára jó az a hõm., naoppalra esetleg hozzá lehet fûteni (én nagyon fagyos vagyok, 24-25 fokban érzem jól magam). Úgy tudom, az olajradiátort is be kell dugni a konnektorba, de még így is olcsóbb lehet, mint a villany. Én szept-ben fûtöttem, mikor még nem volt a házban fûtés, villanyradiátorunk van, hát, a villanysázmlánk 11000 forint volt... Szóval a villanyradiátor nagyon drága.

Snoopy,
Emese nem tudom, hogy bírja, mert nem mondja ... Kép. Ábel sokszor emlegeti az apját, "apu majd megjavítja", "apu elrepült a repülõbvel"... stb. Szóval neki tutira hiányzik, de ezt még így szó szerint nem fejezi ki, csak emlegeti. Tervben van egy apja gyártotta film (részletek) megnézése, amiben apja is szerepel. hadd lássa a kölök, legalább megismeri, mikor megérkezik Kép. Én ált. eláég jól bírom, de ez a mostani nagyion rossz. Ált. az elsõ meg az utsó két hét nagyon nehéz, most folyamatosan nem bírom. Szvsz õszi-téli-depresszió+gyesbetegség+fáradtság+akármi.Elég "olaszosan" lünk (tányértörés, üvöltözés, de nagy nagy szeretetKép), néha még jó is a kis "szünet". De most már nagyon hiányzik...

Felsorolnék egy-két hiáényzót, de a többi akkor megsértõdik Kép.
üsdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

A mai nap borzalmas volt...Kép Már a kezdete is.
Éjjel egyedül voltam, mert a párom nem tudott hazajönni a próba után, rögtön mentek a Millenárisba beállni az esti elõadásra. Úgyhogy reggel felkeltem, mosakodás, öltözés, és vártam, hogy jöjjön Anna, a bébiszitter, mert mentem volna dolgozni. De nem jött. Akkor Borit is rendbe tettem, peluscsere, lázmérés, kúp, miegymás, evés, ivás. Anna még mindig nem jött. Telefon, nem elérhetõ. Vonalas, nem veszi fel. Várunk. Bori közben hisztizik. De folyamatosan. Már kilenc óra, ekkor kezdõdik a munkeidõm, Anna sehol. Telefon munkahelyre, akkor már nem elõször, hogy nem tudom, mi van, de egyelõre nem tudok menni... Csak a kolléganõm volt bent, fõnök vidéken. Jó, semmi baj, majd hívjam, mi van.
Úgy fél tizenegykor felhívott Anna, hogy bocs, de elaludt. Addigra már totál roncs voltam, mert nem elég, hogy nem tudom, hogy mi van, bent meg várnak, fõnök ki tudja, mit szól, de Bori folyamatosan visított. Na, mindegy. Mondtam neki, hogy akkor most már maradjon otthon, én meg betelefonáltam, hogy nem megyek.
Bori meg csak visít és visít. Megpróbáltam mindent. Adtam neki inni, kiöntötte a szõnyegre, és utána kekedzkedve nézett rám. Adtam neki enni, szétkente a kisasztalon, a széken. Megnéztem, nem lázas-e, de nem. Megnéztem a pelust, minden rendben. Bekentem az ínyét Dentinox-szal, semmi hatás. Megölelgettem, megpuszilgattam, semmi. Így ment ez este nyolcig. Akkor levágott egy olyan hisztit, hogy teljesen kikészültem. És nem is bírta már abbahagyni. Felkaptam, rácsaptam egyet a popójára (hogy minek, nem tudom, tudtam, hogy úgy sem lesz hatása), és bevittem a fürdõbe, ahol hideg vízzel megmostam az arcát. Na, akkor végre lenyugodott, én viszont iszonyatosan érzem magam. Megint megbuktam anyaságból. És megint fáj a fejem...

Zsóka! Anyukám BKV-s, öcsém sajna már nem él, ugyanazon okból, mint Erika-aki-Tomi-mamája bátyja, de õ programozó volt. Más tesóm nincs. Sógor mûbútor-asztalos. Após a MÁV-nál osztályvezetõ. Anyós most kezdett újra dolgozni, két év munkanélküliség után. Amúgy könyvelõ. Na, kimerítettem nagyjából a családot, bár azért még maradt talonba egy-két tagja..Kép
Köszi a dicsérõ szavakat, féleszûvel még nem tudom, mit kezdjek. Érdekes, hogy én ugye mindenestés látogató vagyok a chaten, de egyik rendszeresen odajáró emberre sem tudok ráismerni benne, ellenére annak, amit mond.
Ja, kötözködhetek? Bitorolnám tõled a babanet elsõ babája címet, ha más nem jelentkezik még rá. Bori 2000.06.23, anyuci indulás óta oszlopos tag...Kép
Ja, Áron köhögés-hányásához: nálam ugyanez volt mindig a helyzet. Anyám ilyenkor vagy megitatott vagy betett a számba egy cukorkát vagy rágót. Ez általában segített. Abba tudtam hagyni a köhögést tõle.

Miczkó! A 19-20 fok szerintem elég, ha ezt szoktátok meg, bár azért a 21 ideálisabb lenne napközben. Fürdéshez télleg kell az elején a melegebb 23 fok körüli hõ, az alváshoz meg télleg kellemesebb a hûvösebb szoba. Nálunk amúgy 21-23 fok van általában, egész pici kora óta.

Jamina! Megnéztem a weboldalt, tök jó! Végre, egy csokorban van minden. Még olyan receptet is találtam, amit még én is képes lennék megcsinálni...Kép
Bori is a földön játszott mindig, már 3 hónapos kora óta. 6 hónaposan kaptunk járókát, de nem tûrte, én meg nem erõltettem.

Tvica! 9 hetesen még kicsi az esélye, hogy a foga jöjjön a babádnak, sokkal inkább arról lehet szó, hogy megindultak a foggyökerei. Ez ugyanúgy fájdalommal jár, mert feszíti az állkapocscsontot, nyálzik, mint az állat, sõt, akár még lázas is lehet tõle egy kicsit.

Prü! MINTHA MI MÁR TALÁLKOZTUNK VOLNA A CSETEN!!! Szóval, mi az, hogy te innen nem ismersz senkit?

Barika! A környezetváltozás okozhat alvásproblémákat, de vigasztaljon az a tudat, hogy ezek csak átmenetiek általában, pár hét alatt rendezõdnek. Egy kicsit fárasztó lesz, de kitartás.
A víz meg a tea szvsz még nem is kell annak az öt hónapos csemetének. Úgyhogy szerintem ne is erõltesd. Bori csak 9 hónaposan fogadta el a külön innivalót, és a szilárd kaját is, addig csak anyatej volt... Azt mégis életben van! Szerintem tudják õk, hogy mi kell nekik, ha nem kéri, nem kell.

Éva16! Nekem is Gracom van,de nem felfújható. Esetleg próbálkozz meg az ABC Desing szervízzel, és ha kell, cseréltesd le az összes kereket ugyanolyanra. Hátha.

Kati! Ez a párizsis dolog jó... Ha valaki csak elolvassa, hogy mi minden van a párizsiban... Én mióta elolvastam, nem is eszem meg, egyszerûen undorodom tõle, nemhogy Borinak adjak. Kb. ugyanezt kaptam meg egyszer a közértben az eladóktól, csak kolbásszal, Bori akkor 11 hónapos volt. Jót nevettem.

Verus! Jancsi megismert az új hajaddal? Mert én ezért nem merem befesteni egyelõre, bár már régóta töröm rajta a fejem.

Jázminmama! Van egy csaj a cseten, aki szintén vérezni kezdett 14 hetes terhesen. Kiderült, hogy neki is ikreknek indultak a babák, az egyik meghalt odabent, a másik azóta 20 hónapos nagylány! Vigyázz magadra nagyon! Pihenj sokat, amit lehet, vegyen át a család tõled! És drukkolok neked ezerrel!!!

Erika! Köszönöm a dicsérõ szavakat.Kép A bátyád mikor halt meg? Bocs, ha nem akarsz, ne beszélj róla. Az öcsém nekem is hasonló körülmények között hunyt el. Õ akkor 19 volt. Nekem Bori születése óta sikerült igazán lezárni azt az idõszakot. Neked?

Adatok: Bori 16 hónapos, 86 centi és 8,5 kiló volt legutóbb, bár ez már egy hónapja volt. Budapesten lakunk, a XII. kerben.

Most már abbahagytam, hagyok másoknak is helyet...Kép

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Ma már egy árnyalatnyival talán jobban, de még mindig nincs hangom, a torkom kapar és fáj és már gyûlölöm a Mebucain ízétKép
Viszont ma voltam dokinál, minden rendben van, a biztonság kedvéért még UH-n is megnézte Babszemet, hogy nem viselte-e meg a betegség, de nagyon virgonc volt, és láttam a csöpp kis arcátKép Nagyon helyes pici emberpalánta!

A bútorraktár tovább gyarapodott, mert ma a játék hevében leszakadt a szekrényünk egyik ajtajaKép Mondjuk már vagy 30 éves darab. Ákosnak meg nem volt lelkiereje munka után még visszaszerelni, így egyelõre bekerült a gyûjteménybe.
Ákos meg teljesen kikészült ma, mert egyrészt rengeteg a munka (nemcsak mi vagyunk betegek), másrészt reggel felhívták, hogy mégsem kapjuk meg a kölcsönt a lakásra, amitõl enyhén felment a vérnyomása. Aztán du. megint telefon, hogy bocs, mégis megkapjuk, tévedés volt az elõzõ info! Jó, mi? Amit közben átélt, azzal meg senki sem törõdik!!!Kép De legalább valszeg jövõ héten mehetünk aláírni a szerzõdést!Kép Persze most már hiszem, ha látom!

Dia!
Leírnád, hogy pontosan hol van a Játszoda meg a könyvesbolt? Szerintem biztos mindenkit érdekelne! Jellemzõ ám, hogy a párom ismeri a könyvesboltos csajszit, oda jár a patikájukba (az is a Pozsonyin van), meg tudta is, hogy ilyen gyerekkönyvboltot fognak nyitni, de a világért eszébe nem jutott volna megkérdezni, hogy pontosan hol, vagy mikor! Csak most, amikor mondtam neki, hogy írtad, akkor ugrott be neki, hogy jééé, tényleg!
Szegény Bori, biztos a feszültséget érzékelte, ami benned volt, és nem tudott vele mit kezdeniKép De ilyet ne is gondolj, hogy megbuktál volna anyaságból!!!! Annyit a gyerek is tud, hogy az anyja is emberbõl van, úgyhogy nyugodj meg. Szerintem mindnyájunkkal elõfordul, hogy egy minden szempontból nehéz nap után felfortyanunk. Lényeg, hogy tudjunk bocsánatot kérni és önmagunkba nézni utána!

Zsóka!
Jobbulást nektek (is)! Köszi a könyvesboltcímet! Bubfújó alatt persze a lötyit értettem, nem a "készüléket".
Ilyen köhögõs hányást én is tudok produkálniKép Egyszerûen annyira ingerli a garatomat a köhögés, hogy öklendezni kezdek. A cukorka viszont tényleg jó megoldás.

Barika!
Egy 5 hónapos babának bõven elég a tejcsi! Az én lányom volt már vagy 11 hónapos, mire azon kívül más innivalót elfogadott.

Ildi!
Pont a szopi és a net kapcsolatáról beszéltünk mi is a talin. Ennyit tesz a támogatottság és a jól informáltság, hiszen fizikai szempontból nyilván nem csak tejcsárda mamik válogatódtak itt összeKép

Verus!
Kíváncsi lettem, hogy milyen az új hajad! Holnap végre én is eljutok fodrászhoz, már nagyon rámfért! Tényleg úgy fel tudja dobni az embert!

Miczko!
Elõttem már mindent leírtak, de fürdéshez + nappalra szerintem is jobb, ha kicsit melegebb van.

Snooopyyy!
De jó, hogy megvagytok, az már kevésbé, hogy taknyosan! Jobbulást! Ez a sírás-orrbedugulás-ördögi kör ismerõs sajnos!

Móni, Erika, jobbulást!

Evey!
Örülök, hogy Adri jól viselte a szurit! Én egyébként úgy tudom, hogy kb. 5 éves korig nem jó korcsolyázni tanítani a kicsiket, mert a lábfej csontjai és az azokat rögzítõ inak-szalagok még nem eléggé fejlettek. Snoopy, mint doki? Áronéknál is van kori, de csak középsõtõl. Köszi a sóbarlangot!

Jó éjszakát és sok puszi: Pele
Pele
 


Pele!

A Játszoda a Király utca 11-ben van (asszem), de pontosabb info itt is van róla, a Társalgóban.
A Könyvesbolt meg a Pozsonyi utca 26. szám alatt van.
Köszi a bíztatást. Azért igyekszem ám, még ha néha meg is botlok... És bocsánatot is kértem tõle, amiért dúvad voltam.

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok Lanyok!
Eloszor is: mindenkinek jobbulast, aki beteg, sok gyogypuszi. Jazminmama: KépKép ! Vigyazz magatokra!
Tegnap mertuk meg Babot 6820gramm es 64 centi. (Nem hittunk a szemunknek.) En sajnos nem tudok szoptatni, fejem azt a kis tejecsket, ami van, a tobbit tapbol kell potolni. Moni, Te nem is tudod, hogy milyen szerencses vagy! En mindent megprobaltam, amit lehetet (2 orankenti szoptatas + fejes, 4 (!) liter viz, sok leves stb.) de semmi sem segitett. Nagyon magamalatt voltam emiatt, kb. 3 honapig teljesen depresszios voltam, nem tudtam aludni, sirtam, a ferjemet bantottam - pedig O egy nagyon jo ember, azt sem tuda, hogyan tegyen a kedvemre. Es ugye mindenki azzal jott, hogy: Milyen kicsi ez a gyerek, kis sovanyka. Hat gondolhatjatok, mit ereztem. Az egyik ismerosom baratnoje pedig felnott etelekkel es csokival(!) eteti a 4 honapos fiat, se anyatejet se tapot nem ad a kisfiunak, pedig annyi teje volt, hogy azt se tudta hova tegye a "felesleget". Hat nincs igazsag a foldon! Szoval Babo tapszert is kap, igy szepen megnott. (Ez a tapszer nagyon fajo pont az eletemben KépKép)

Nalunk nincs bevezetett rendszer, ami kialakult, az magatol alakult igy. Altalaban 8-kor kell a kislanyom, akkor kap reggelit, eljatszogat, haromorankent kap enni, az utolso elotti evesnel (8-9 korul) furdes, utana elalszik, ejfel korul utolso eves - felig alszik - vissza az agyba es reggel 8-ig a hangjat sem lehet hallani. Egyebkent 4-5 hetes kora ota vegigalussza az ejszakat.

Az ausztral eu.rendszer annyira mas, mint otthon - mondanom sem kell, hogy sokkal jobb. Pl. a terhesgondozas is mas volt. Nekunk ket UH volt csak, mert a tobbit feleslegesnek tartottak egy normal, problemamentes terhessegnel. Ja, es nem volt belso vizsgalat! Csak amikor mar vajudtam. Itthon voltam az utolso orakig. Igy sokkal gyorsabban eltelt az ido, mintha bent lettem volna a korhazban. Es ami a legszuperebb, hogy itt mindenki olyan, de olyan aranyos es kedves. Egy morgos emberrel nem talalkoztam bent. Mindenki gratulalt, es 1000x-is megmutattak, hogyan kell szoptatni a kisbabat, senki nem szidott ossze.

Jaj, most mennem kell, mert ehes a kis dragam. Lehet, hogy ma meg jovok, puszi Mindenkinek!

Aussie Eri (nevet valtoztattam, hogy meg tudjuk kulonboztetni egymast).

Aniko, hogy Lili milyen gyogyoru, ennivalo baba! Dehogy unjuk, szerintem mindenki imadja nezegetni!
Aussie Eri
 


Sziasztok Lányok!

Ad.:napirend: Nálunk aJamináékkal ellentétben kifejezetten szigorú, félórára, de inkább "percre" pontos.
Kelés: Apának 1/2 6, Fanninak és nekem 3/4 6. Öltözés, fésülés (ami nem kis program), gyors reggeli, indulás az isibe 1/2 7.Eztán netezhetek Hanna ébredéséig.kb. 8-ig. Tejcsi Hannának, lakás összepakolászás kb. 9-ig. Utána reggeli-tízórai.
Ügyintézés, levegõzés 1/2 12-ig.Én egy héten kétszer angolra járok, akkor jön a bébiszita.
Utána ebéd a babának, délben fekvés, alvás kb 3-ig.
Nekem ezidõalatt szabadfoglalkozás:evés, dolgozás, tanulás...stb.
Ébredés után ha nem mi megyünk Fanniért játék idõjárás függvényében kinnt, vagy bennt.
A dolgozó csapat a különórák után (zongi, szolfézs, torna)érkezik. Eztán szülõcsere, én a naggyal átnézem a napi történéseket, Apa babázik. Vacsi fürdés '/2 7-tõl mind a két gyerek ágyban 1/2 8-kor ...nyugi 1/2 6-ig.
Az az igazság hogy én ennyi mindent csak "szigorú rendtartás mellett tudok végigcsinálni, eshetõleges napirend mellett a fele elmaradna és mindenhonnan elkésnénk.

Pele: Köszi az anti-irigység iskolát.Azt hiszem jó hasznát veszem.Belõlem eddig automatikusan a "ne légy irigy" rossz megoldása buggyant ki.

Pildi: Részekre osztás/, bennfoglalás:

Kriszta: érdeklõdve olvaslak, mert nálunk kb. tizedszer újra fordult akocka és megint úgy néz ki hogy hamarosan újra dolgozom. Ami a fõ bajom hogy nem tudom magam azzal hitegetni hogy heti két np megoldom, hiába hitegetnek a megbízók,ennyire már ismerem a dörgést.
A heti 5 nap napi 10 óra meg egy kicsit durva bébi szitával. Most éppen ott tartunk hogy Apuci önként jelentkezik, rágom még egy kicsit....
Közben ébredés sziasztok!
F. Dia
fd (fd)
 


Sziasztok, megvagyok még, csak nagyon el vagyok havazva, pedig annyi mindent szeretnék írni! Majd talán vasárnap sikerül, addig is minden betegnek gyógyulást, mindenkinek jó babázást!
Ági
Ági
 


Sziasztok!

Ugylátom itt minden nap jönni kell, mert akkor az ember csak kapkodja a fejét.

Dia! Én nem mondtam, hogy senkit! Például rögtön hivatkoztam a Jaminára.Egyébként azt hiszem téged nem igen felejtelek el. Tettszet nagyon a Bori lánykád lába, ami kikandikált a takaró alól. Meg hát ugye a fotós könyv címekkel is adós vagy. Nem akarlak sürgetni, csak úgy MELLÉKESEN említem meg.(ide ha tudnék, tennék egy olyan nagyon vigyorgó sárga fejet)Puszi!

Jamina és Zsóka! Nekem is a Nagyszüleim, és még néhány rokonom lakik Pásztón.Sokat voltam náluk gyerek koromban. De még mostanában is járunk, csak sajnos már nem olyan sûrûn.Szerettem ott lenni. Eggyik kellemes gyerekkori élményem pl. az áruházzal szemben, volt egy jó GOFFRIS...

Evey! Köszönöm a kérdést, én gyûjtöttem egybe a Mikulás verseket.Ha tetszett van még, csak nem akarok túl buzgónak tünni.

A mi napirendünk is kb. 2 hetente változik. Szerintem nem a napirend a fontos, hanem a gyerek. Ha õ attól boldog és kiegyensújozott, hogy minden nap ja másképpen alakul, akkor nyugodtan alakuljon másképpen.Még ha a szakköny ezt nem így látja, akkor is.
A szoptatással kapcsolatos élmények, borzaztóak. Birom azokat akik siránkozva mondják, hogy õk nagyon szeretnének szoptatni, de nem szoptatnak minden evésre vagy éjszaka (inkább tápszer), mondván így majd lesz tejük.Vagy a védõnõre, apára , orvosra, gyerekre, akárkire hárítják a dolgot. Természetesen tiszteletben tartom azt, akinek tényleg nem megy,pedig mindent megtesz.
A mi kis életünkben is voltak kritikus pillanatok (kórház) még is maradt a tej, a mai napig.Pedig volt, hogy éjszaka után 10 ml (!!!)jött a két mellbõl. De jött.Bocsi ha hosszúra sikeredet, de tényleg elkeserítõ a dolog. De mégegyszer hangsúlyozom, tisztelet a kivételnek.

A betegeknek jobbulást!

Prü
prü (prü)
 


Sziasztok!

CsKati, Evey, Zsóka, Pele és a többiek köszi a fûtéssel kapcsolatos info-kat! Veszünk egy villanyradiátort és egy párologtatót, és befûtünk a leendõ kis eszkimónak fürdésnél, és akkor is, ha nem tetszik majd neki a 19-20C!

Zsóka, szerintem a 11.000 Ft, ha abból viszonylag normálisan lehetett fûteni a házat, nem is olyan egetverõ összeg 1 hónapra, a távfûtés is kb. ennyi.

Jó babázást és/vagy pihenést mindenkinek a hétvégére:

Miczko
Miczko
 


Snoopy!

Lehet utólag is a kis Zsombinak boldog névnapot kívánni?
Mert akkor én ezt teszem..KépKép

Puszi Neki:

Verus
verus (verus)
 


Sziasztok Lányok!

Képzeljétek el Timi teljesen "be van sózva", annyira várja már a Télapót. Még nem igazán érti az idõt, és így felfoghatatlan neki mennyi idõ is van hátra, hogy megérkezzen és hozza az ajándékokat. Mindennap kérdezgeti, hogy mikor jön, és hogy fog bejönni. Tegnap aranyos volt, elmeséltem neki, hogy le fog szállni a szomszéd ház tetejére és onnan fog lecsúszni a mi ablakunkhoz (kb. egy magasságban van a kettõ), erre megkérdezte, hogy nem fog félni a Télapó?

Drága Jázminmama!
Nagyon-nagyon drukkolunk! Kép KépKép Remélem amikor legközelebb írsz nekünk, csupa jó hírrel fogsz érkezni!

Pele!
Remélem most már gyógyulgattok! Azért küldök sok-sok gyógypuszit, hátha gyorsabban rendbe jöttök.KépKépKépKép
A tanácsokat nagyon köszönöm, most próbálok odafigyelni, hogy ne mondjam kislányomnak, a -ne légy irigy! mondatot. Azt hiszem átvesszük, az "aki elõbb nyúl hozzá, azé" szabályt. Kép

Kati!
Tornaterem ügyben, szerintem 3-4 óra elég lenne, de a többiek még nem reagáltak.
Alvás szoktatás; az elsõ éjjel ébredt fel Timi csak, amikor a másfél órás üvöltés volt. Azóta szerencsére már csak egyszer, 3 óra körül ébred Tomi és percek alatt visszaalszik. Most már én is azt gondolom, hogy megérte. Ja és nincs szopi éjjel, este rendes vacsi, éjszaka max. víz, de eddig csak 1x kért belõle.

Zsóka!
Hányás sokszor elõfordult Timinél is, ha köhögött, de Õ még akkor is képes volt hányni, ha sokat szaladt, vagy nevetett, és attól kezdett köhögni. Jobbulást nektek is, néhány gyógymosoly! KépKépKépKépKép

Barika aki Andrea!
Csatlakozom néhány elõttem szólóhoz, Tomi 9 hónapos és nem igazán hajlandó elfogadni semmilyen folyadékot, csak a cicit. Néha, ha nagyon szomjas akkor esetleg néhány kortyot megiszik mást is, de különben csak kifolyatja a szájából.

Verus!
Lehet hogy én is elszánom magam a hajrövidítésre, hasonló okoból mint te. Már régóta tervezgetem, de eddig nem mertem megtenni, hátha megbánom, és akkor nem lehet visszacsinálni. Lehet hogy én is jól érezném magam rövid hajjal?

Snoopy!
Boldog névnapot Zsombinak!

Prü!
Üdv közöttünk, remélem te is mindennapos vendég leszel köztünk! Kép Ha vannak még Mikulás versek, én szívesen venném, ha küldenél, mert mint fentebb írtam nagy Télapó várásban vagyunk. Kép

Most be kell fejeznem mert kisfiam ordít

Sziasztok
Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)
 


Sziasztok !
Cseri vagyok. Amig Bogi babámat vártam, a munkahelyemen sokat tudtam lógni a neten, igy olvastam szinte az összes topicot, benneteket is. Aztán mióta itthon vagyok, ez elég nehézkes. Az olvasás még hagyján, de az irás…
Most sem irtam volna, bár szivesen olvasgatom a picurkákról szóló beszámolókat. Amiért mégis irok, az a táblázat dolog…Kiváncsian vártam, mikor érek oda, kik vannak a táblázatban. (a párom szokta letölteni a munkahelyén az engem érdeklö topicot, amit itthon elolvasok, és néha irogatok, de ez rém hosszadalmas, és idönként már nem is aktuális a levelem, mire felkerül) Szóval vártam a táblázatot ahogy olvasgattam, és végig is olvastam, és gondoltam megirom nektek az adataimat, de aztán elolvastam Kriszta kék szövegét, hogy aki rég nem jelentkezett, azt törlitek a táblázatból. És akkor ugy gondoltam, ebben a táblázatban inkább nem is akarok benne lenni. A friss kismamák topicban hatalmas kismama táblázat van, ha még nem láttátok volna, és szerintem ott mindenki örül, ha valaki csatlakozik, és a kismamák táblázata felett található az idöközben megszületett babák táblázata. És ott szó nincs arról, hogy aki nem jelentkezik, azt törölni kellene. Nyilván nem azért nem jelentkezik, mert nem érdekli a dolog, hanem mert nem ér rá, vagy nincs hozzáférése a hálózathoz. Ezért van büntiben, aki nem jelentkezik ? Akit pedig valamilyen oknál fogva már tényleg nem érdekel a Babanet, valamikor az az anyuka is vette a fáradtságot, olvasott benneteket, talán még irt is, nem ? Akkora helyet foglal a táblázatban ? Különben is egy táblázat akkor érdekes, ha jó sok adat van benne. Ki a csudát érdekel az a táblázat, amiben mondjuk 5 adat van…Na mindegy.
Sziasztok.
Cseri
cseri
 


Sziasztok Lányok!!

Dia, Peléhez hasonlóan én is úgy gondolom, hogy dehogy buktál meg anyaságból!! A gyerekek nagyon jól átveszik a környezetük hangulatát, legyen az boldog és mosolygós, vagy ideges és ingerült..
Én is nagyon sokszor éreztem Karinál azt, hogy nem bírom tovább.. Ö ui. egy nagyon érzékeny kisbaba volt, ha csak rosszul keltem, ö szinte egész nap bögött. Nem volt jó semmi és senki... És ez természetesen nagyon kiborító tud lenni, föleg ha amúgy is ideges az ember. Tudom ez sovány vígasz, csak -ahogy vki fent említette már más ügyben- tudd, hogy nem vagy egyedül..KépKép
Ja, a haj színröl: Jancsi kapásból felismert, egy percig nem kételkedett bennem, a nagyobbak is édesek voltak, dicsértek jobbra-balra..hízott a májam rendesenKép Az már más kérdés, hogy Kari óvónénije nem ismert meg, megkérdezte, hogy kiért jöttem...Kép

Anikó, LilcsiKépKép Nagyon cuki... És nem unjuk!!
Hipp-joghurtról: én azt a bátyámtól kaptam, Németo.-ból. Te is onnan szerzed be? Mert itthon még nem láttam sehol...ha nem, leírnád a címet, ahol lehet kapni?

fDia, a napi programodat olvasva, csak ennyire beosztva lehet normálisan végigcsinálni. Nagyon indiszkrét, ha megkérdezem, hogy mivel foglalkozol?

Aussie Eri, biztos nagyon más lehet az egész eü.rendszer, bár én nem bántam, hogy többször UH-oztak meg, mint 2x. És -mivel a mamám szülésznö- olvastam statisztikákat, arról, hogy a nyugati országokban megint növekszik az UH-gal kiszürhetö betegségek, ill. az így született babák száma. Nem tudom, hogy mekkora kockázata van az Uh-nak, de ha be is vezetnék nálunk a 2szeri UH-ot, talán akkor is ragaszkodnék ahhoz, hogy többször nézzék meg.

Ma nagyon vegyes érzésekkel teli volt a napom: nagyon jól indult, egészen addig, amíg nem beszéltem a növéremmel (kb.5 perce): ök mütötték azt a kis 8 hónapos megégett babát...Szörnyü!! Hogy hogyan történhetnek meg ilyenek!! A növéremnek ez azért volt még triplán szörnyü mütét, mert tavaly az Ö kislánya is megégett egy kerti-party idejénKép
Ilyen esetekkor vagyok strucc, nem nézek TV-t ill. híradót, csak újságot olvasok, nem akarom azt látni, hogy a különbözö csatornák miként tálálják.

Elnézést, ha nem túl vidám témát érintettem, de nem nagyon van most kedvem örömködni.
BOcs még1x.

Este visszajövök, ígérem addigra megpróbálok jobb kedvü lenni.

Verus
verus (verus)
 


Sziasztok!

Verus,
lehet, hogy nem nagyon fogsz örülni annak amit írok. Mielõtt megszülettem volna a szüleimet a nõgyógyász (a család barátja), bevitte a kórházba az égett gyerekek közé. Mindezt elrettentésképpen, mert szerinte az égési sérülés az egyetlen, ami egyértelmûen a szülõ felelõssége. Már felnõtt fejjel gondoltam bele ebbe, és én teljesen egyetértek vele, bár szerintem a mérgezõ-maró anyagok ivása is ide tartozik. (Természetesen nem a pici bibikre gondolok)

Lányok,
Anyanyanya hozzászólása kapcsán jutott eszembe, hogy Ti hogyan kezelitek ezt a mikulá-problémát? Én csak annyit tudok, hgoy ha valaki beállít Petra babának egy csokimikulással, hát lehet, hogy lenyomom a torkán...

Anyanyanya,
olyan jó Neked, hogy már ilyen Télapó-meséket mondhatsz!

Aussie,
de jó, hogy legalább terhesgondozáss szempontjából érezhetem magam Ausztráliában (azért az éghajlaton kívül még van egy-két difi)!
Nekem három UH-om volt, és nem vizsgáltak, csak a 38. héttõl! Egyébként szerintem is feleslegesa rengeteg UH. Nekem a 4D UH miatt is lelkiismeretfurdalásom van.

Pele,
nem csodálom, hgoy párod felhúzta magát, nekm már attól felmegy a pumpa, ha csak rágondolok, hogy ügyintéznem kell! Különösen az ilyen kölcsön-dolgok dühítõek, mert rettenetesen ki vagy szolgáltatva. Azért én gratulálhatok elõle a sikeres kölcsönhöz???

Dia,
ismerõs a történeted. Azt hiszem kedden volt, hgoy Petrus reggeltõl nem evett, nem aludt, csak ordítottt, és csak akkor hagyta abba, amikor fevette, és sétáltam vele. Csak délutánra abszolút elfáradtam, szerencsére hazajött kedvesem, és átvette a gyereket. Onnantól kezdve vigyorgott, mint a tejbetök, jól telezabálta magát, majd az autóba békésen elaludt. Mondjuk õnagysága nagyon apás, ha apa a környéken van, akkor az összes többi ember akár fel is kötheti magát (én is!). Azaz egyetlen gond most, hogy tegnap egyedül maradtam Petrussal egy hétre. Ma már nagyon rondán nézett rám, hogy mi az, hogy megint én fürdetem, és apa sehol.

A szoptatással kapcsolatban: egy barátnõm a 4 hónapos gyerekével elment babamasszázs tanfolyamra. Ott csupa hasonló korú baba volt, de a barátnõm volt az egyetlen aki még szoptat! Miután jól körbecsodálták (természetesen értelmi képességeit kétségbe vonták), elmesélték neki - most figyeljetek -, hogy SOKKAL KÉNYELMESEBB A TÁP. Most vagy én vagyok fordítva bekötve, vagy õk. Próbálom a pozitív oldalait nézni, de számomra a táppancsolás továbbra is rabszolgaság.

Jamina, Zsóka,
sikerült meglepnetek! Pásztón születtem, édesanyám 15 évig ott dolgozott, Salgótarjánban éltem, de nem is hallottam Kutasóról! Nagyon ciki! Merre van?

KingAndi, Pele,
ezekszerint én még szerencsés vagyok lakásügyileg? A szomszéd lakást vesszük meg, és nyitjuk össze a mostanival. A kettõt majd felváltva verjük szét. Jó móka lesz!

Megyek és becserkészem kedvesemet Albániában!!!!

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok,
Dia,
akkor egyelõre a családot lerendeztük... Kép
Szvsz féleszûbnek nem kellene reagálni (ahogy vki javasolta), akkor szép csendesen elhagyná a topikot. Gondolod egyébként, hogy ide ír a babanetbe régóta, csak ezen a helyen éli ki magát??
A babanet elsõ babáját én is tudom, hogy nem Emese, mert elvileg elõtte Zsolták Zsófija áll, Titeket nem is tudtam... e nem baj. Csak amikor emgszületett Emese, vki így vezette be (tán Sissy), a fél világ gratulált, én meg boldog voltam... Most olvastam, hogy a Bálintnál szültél, a barátnõm is nûla szült, mindhárom gyerekét. Én isd jáértam egyszer nála.

Pele,
Gyógyuljatok, mert jó lenne találkozni! mi igyekszünk, csak hát nem megy... Most már én is köhögök, orrom folyik, bel harmqdik éjszaka nem alszik (felébred kettõ körül, ötig fent van, annyira köhög), kezd elegem lenni...
Hogy fértek el egyáltalán abban a szobában? (Egyébként lehetek gonosz: találgathatok, hogyan szakadt le a szekrényajtó? Kép)
Tök jó, lessan kezetekben a pénz! gy már végre kézzelfogható közelségben a költözés ! KépKépKép

Miczko,
nem a háézat, hanem egyetlen szobát fûtöttem villanyradiátorrasl! KépÁlt. a villanysdzámlánt 4000 forint (egész nap ég a villany, régi dötét bérházban lakunk), szóval olyan 7000 ft volt a villanyrad. Azért az kicsit sok... Kép

Köszi a köhögés-hányástról írottakat, örülök, hogy ez nem egyedi dolog, és ezek szerint ez abszolút normális. Igaz, az egyik barátnõm (egyébként rémesen hisztis) gyereke ezt nagy sírás-hisztikor is képes megcsinálni...

Minbdenkinek jobbulást, aki beteg, és szép álmot hozó, pihentetõ éjszakákat mamáknak-babáknak egyaránt Kép!
puszi mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!
Elõkerültem!!! Az történt, hogy a kedvenc férjem atomjaira szedte szét a gépet, eddig tartott, amíg mindent visszavarázsolt a helyére. Megyek olvasni, aztán írok is!
Mindenkinek millió puszi:
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok!

Madárka, arra gondoltál, hogy annak nem fogok örülni, hogy a növéremet hibáztatod a baleset miatt? Én is öt hibáztatnám..., csak ehhez ismerni kell a baleset körülményeit. Én ismerem. És itt jöhetne az, hogy ugye ne általánosítsunk, meg ne itélkezzünk. Na mindegy.

Cseri, teljesen egyetértek Veled.

Ancsa, olyan édesek a kicsik, ahogy várják a Mikulást. Nálunk is totális izgalom vanKép na meg persze alig várják a Jézuskát is.
Lehet, hogy Te is jól éreznéd más frizurával magadat, bár szegény Évi eleinte nagyon bánta a változtatást. Én még mindig élvezemKép

Kati, szerintem is elég lenne 3-4 óra.
Jancsit csak akkor öltöztetem át, (tehát túloztamKép) ha beteszem az ágyába aludni, nem szeretem, ha nyáltól átázottan és szösz-möszben úszva alszik el..(volt már erre is példaKép)

Jó éjt mindenkinek!

Verus
verus (verus)
 


EmeseKépKép szia! Lenne egy kérdésem, már alig vártam, hogy elökerülj!!
Az van, hogy Jancsit mikor fürdetem mindig felhúzom a fitymáját, addig amíg csak lehet. (Sosem eröltetem) És vmelyik nap, engem is meglepve szinte teljesen fel lehetett húzni: nem lesz ettöl semmi baja. Értem ez alatt a hegesedést, szükületet stb. Tominál nem így volt -öt doktorhoz kellett vinnemKép-, és arra gondoltam, hogy Te, mint tapasztalt fiús anya segíteni tudsz nekemKépKép
Válaszodat elöre is köszönöm és természetesen várom más tanácsát isKépKép

Verus
verus (verus)
 


Sziasztok!

Na, akkor megpróbálom egy kicsit bõvebben. Egy jó ideje csak olvasok, nem hiszem, hogy sikerül behoznom a lemaradásomat, de nagyon fogok igyekezni.
Az történt nálunk, hogy Kriszti (a nagylány) kitalálta, hogy számítógépet szeretne szülinapjára (ami most lesz neki). Erre a drága apja vett egyet darabokban, a régit is szétszedte apró, kicsi részekre, és a kettõbõl épített kettõt. Közben a régirõl ügyesen sikerült letörölnie mindent. Értitek, MINDENT: az összes emilcímet, fényképeket, leveleket, munkák egy részét stbstbstb... Úgyhogy ha tudtok, gyorsan küldjetek magatokról és a gyerkõcökrõl képet, mert most egy sincs nekem. Kép
Illetve Lilirõl ma jött, Anikó, köszi nagyon! Klassz kis csajszi!Kép

JÁZMINMAMA! Én is nagyon, de nagyon szorítok Nektek! Pihenj, amennyit csak tudsz, vigyázz nagyon Magatokra! Minden rendben lesz, meglátod! KépKép

Dia! Szerintem sem buktál meg, sõt! Az ember néha kiakad, ezt a gyerekek viszonylag könnyen és gyorsan el tudják érni!

Evey! Köszi a táblázatot! Voltunk Lilivel méricskén, most ez a helyzet: 84 cm és 11 kg. Ez egy kicsit soványnak tûnik a 20 hónapjához, de elhihetitek, hogy tömöm, mint a libát, és mégis. Úgy látszik, ilyen fajta. Vagy szerintetek soványnak is néz ki? Dani: 114 cm, 21 kg. Gergõ: 105 cm, 15 kg.
A korizást nem annyira tudom elképzelni csoportos oktatással, de biztos én vagyok béna, aki csak kézenfogva tanult. Kíváncsi vagyok, Kikkó hogy viseli majd a köv. órát!
És nagyon köszi a hiányolást!

Moni! Én voltam a vonalkódos, de közben már "elkelt". Képet nekem is, légy szíves! Köszi!

Verus! Gratulálok az autódhoz!!! Na, meg a hajadhoz! Gyorsan küldd az új képet!

Évi! Már biztos elutaztatok, remélem, nagyon jól fogjátok érezni magatokat a mamánál!

Zsóka! Nagyon tetszett az apa-mese! Tényleg, tudsz már róla valamit? És jobbulást!

Jamina! Küldöm a fényképeinket, csak most mindent újra fel kell rakni a gépre. Igyekszem, bocs! A listádat szerencsére kinyomtattam, az legalább megvan. Hogy bírsz Te ilyen korán kelni???? Illetve nem elaludni újra???

Prü! Üdv köztünk, gyere gyakran, nehogy annyira lemaradj, mint most én, mert szerencsére rengeteget írnak ezek a csajok!

Miczko! Nálunk ugyan saját fûtés van, nem táv, de a pici szobájában télen állt egy villanyfûtõ, ott valamivel melegebbett csináltunk, mint a többi szobában. De csak az elsõ telén, aztán már megszokta.

Pele! Nagyon köszi, amit az irigységrõl írtál!!!! Nálunk most elég éles a helyzet ezügyben, Gergõ iszonyú irigy. Kb. 2 hete kezdte, nem nagyon tudom, mit kezdjek a dologgal, mert eddig nem volt ilyen (ennyire). Van még valami ötleted? Anyu azt mondta, hogy a múltkor kártyáztak, Gergõ nyert, totál boldog volt tõle, utána kenyérre lehetett kenni, se hiszti, se irigység. lehet, hogy kevés a sikerélménye a nagyobb mellett? Én hülyére dicsérem, amikor csak lehet, segít ez valamit?

Na, jó hosszúra sikeredtem, így jár, aki lemarad! Ígérem, sûrûbben jövök!(Ez most fenyegetés volt!Kép)
Puszi, ezer:
Emese
Emese (emese)
 


Verus!

Nem hibáztatom, nem is ítélkezem éppen azért, mert nem tudom, mi történt. Én csak leírtam, amire ugyanúgy, mint minden másra, érvényes az, hogy kivétel erõsíti a szabályt. Rettenetesen belémneveltek bizonyos dolgokat, a melg dolgokra nézve, nálunk kõkemény szabályok voltak. Máig nem szívesen gyújtok meg gyufát, tûzhelytõl betartom a két lépés távolságot (mondjuk nem is tudok fõzni). Nem merek vasalni, csak ha Petra lefeküdt (akkor meg már kedvem nincs). Múltkor félórát ordítottam egy rokonnal, mert Petrával a kezében ment a tûzhelyhez megkavarni valamit... Szüleimre igen nagy hatással voltak az égett gyerekek, késõbb meg rám is. Sajnálom a nõvéredet, hogy a saját gyerekével kellett átélnie. Nekem ez a mániám.
Ugye nem haragszol? Légyszi..

Madárka
madárka (mad&aacut
 


Verus!
Nálunk Daninál ugyanez volt a helyzet. Csak egy kicsit volt letapadva, drnéni azt mondta, húzgáljam hátra mindig fürdésnél. Ne nagyon, csak annyira, hogy a gyerek egy kicsit felszisszenjen. Meg is lett az eredmény, 2-3 részletben szépen felnyílt az egész. (Az elsö alkalommal majd' összetojtam magam, úgy megijedtem.Kép) Olyankor 1 napig fájdogált egy kicsit, de nem volt vészes. Most viszont Jancsinak húzd hátra rendesen mindig, mert könnyen visszatapad ám! És örülj!
Gergönél viszont lehet, hogy dokira lesz szükségünk. Iszonyúan félek töle, nyugtass meg egy kicsit, ha tudsz! Köszi!
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok!

Léééccciii dobjatok föl egy önbizalmában sérült pszichológust!!!Kép Szóval, mint írtam, ma elmentem fodrászhoz és levágattam a hajam. Ehhez képest, mikor hazaértem, pici lányom zokogni kezdett a láttomra (még szerencse, hogy végül az meggyõzte, hogy a cici maradtKép), párom meg csak állt döbbenten, leesett állal, mondván, hogy még hozzá kell szoknia. Na, csak ez kellett az én érzékeny kismama-lelkemnek!!!! Még vacsizni sem volt kedvem. Még jó, hogy legalább Áronnak tetszett! Ki merjek most menni holnap az utcára????Kép

Viszont a jó hír, hogy úgy néz ki, kedden mehetünk a bankba aláírni a kölcsönszerzõdést!! És akkor már igazán lesz végre egy lakásunk, még ha a beköltözés biztos nem is fog egyik pillanatról a másikra megvalósulni!!!

Minden betegeskedõ figyelmébe: a dokim engedélyezte a Neo-Citránt, és nagyon jóóóóó! Délután ittam egyet, és 1-2 óra múlva már éreztem, hogy jobban vagyok. Aztán most lefekvés elõtt is csináltam magamnak. Remélem, a mai éjszaka ennek köszönhetõen jobb lesz. Tegnap ui. elfelejtettem bekapcsolni a párásítót, és úgy fulladoztam a köhögéstõl, hogy alig aludtam valamitKép Még jó, hogy legalább a lurkók jobban vannak.

Dia!
Köszi a gyors választ! Elmegyünk majd megnézni, amint jobban leszünk.

FDia!
Hûha, te aztán tényleg nem panaszkodhatasz unalomra! Nem is tudom ezekután, hogy várjam-e, hogy iskolás legyen a gyerekem...

Snoopy!
Teljesen kiment tegnap a fejembõl, amiért is bocsbocs, de természetesen én is boldog névnapot kívánok DagiMalinak!!!!

Ancsa!
Nagyon édes lehet a Télapó-váró Timi! Áron is egyre gyakrabban emlegeti!
Örülök, hogy hasznád veszed annak, amit írtam. Még néhány gyakorlati dolog, ami nálunk bevált: Ha jön valaki játszani, akkor elõre megbeszéljük, hogy ha vmit pl. nagyon félt, mert pl. új, és nem szeretné, ha más játszana vele, akkor azt elrakjuk a vendég elõl, de akkor õ sem veheti elõ, amíg itt van a másik gyerek. Ugyanígy, ha vmit levisz a játszóra, akkor azt illik kölcsönadni, ha félti, akkor inkább ne vigye le. Ha valami olyasmivel játszik, amihez nem szeretné, ha Hanna nyúlna, akkor félrehúzódhat elõle, ahol Hanna nem éri el. Mondjuk késõbb nem tudom, ez hogy lesz, mert egyelõre a mi ágyunkon van ilyen hely, de tartok tõle, hogy Hannus rövidesen megtanul fölmászni oda isKép

Cseri!
Én is egyetértek, mert pont arra gondoltam, hogy ha elköltözünk, és az elsõ idõben nem lesz netúnk, akkor én is törölve leszek???? De láthatod, végül nem lett törölve senki, úgyhogy nyugodtan csatlakozhatsz te is!

Verus!
Ezek szerint te jobban jártál az új frizurával!Kép
Az égett babás hírek tényleg szörnyûek, szerintem ez a legrosszabb sérülés, ami embert érhet. Én is nagyon rettegek tõle, igyekszem minden elõvigyázatossági szabályt betartani.

Madárka!
Áron is kapott anno csokimikut, sõt Hanna is tavaly. Jót játszottak vele, eszükbe sem jutott, hogy ennivalóKép

Zsóka!
Nem lehet, hogy nálatok is párásítani kéne? Már csak a köhögés miatt. Magadnak meg próbáld ki a Neo-Citránt, hátha... Nekem a hangom viszont még mindig "sárkányos", Áron persze jókat derül rajta. Meg hasznos is, mert így tudom szinkronizálni a játékban a "rosszarcot".
Megvettem a könyvet, úgyhogy most már csak idõ kérdése, hogy vissza tudjam adni. De most csak 673 Ft volt (?!).

Emese!
De jó, hogy nem vesztél el! Ilyet az én párom is csinált, hogy letörölt mindent. Örültem....
Szeintem Lilin egyáltalán nem látszik, hogy sovi lenne. Pont megfelelõ!!!
Irigység: azt hiszem, Gergõnél ez is most a bizonytalanságérzésbõl fakad, hogy kikerült otthonról. Ez végül is felnõttekkel is elõfordul, hogy érzelmileg bizonytalan helyzetben a birtoklásvágyban keresnek biztonságot. Azt gondolom, ha megszilárdul a helyzete, megtalálja a helyét, és rájön, hogy azért õ még mindig ugyanúgy van szeretve, akkor majd elmúlik. Talán tényleg õ érzékentebb, és jobban megviselik a változások. Amikor nyert a játékban, az is a biztonságigényét elégítette ki, meg persze a sikerélmény is fontos. Persze, hogy segít a dicséret! Meg talán neki most több megkülönböztetett figyelemre van szüksége.

Verus!
Szerintem a fitymával kapcsolatban csak arra figyelj, hogy ne keletkezzen berepedés, amibõl aztán letapadás lehet. De az szerintem látszik, meg akkor biztos sírna is, hogy fájdalmas.

Sok puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Megérkeztünk a mamáéktól egy nappal hamarabb, mint terveztem. Ez a hülye idõjárásjelentés beijjesztett. Mára havat, és viharos szelet jósolt! Erre süt a nap! Elõször voltam az új kocsival hosszabb úton, és a férjem nem jött velünk, a nagynénje jött a Csongit szórakoztatni. Nem mertem megreckírozni csúszós utat, és viharos szelet! Na jól átvágtak!
Pedig nagyon jól éreztük magunkat. Csongira min. két pesztra jutott, és nekem sem kellett semmit csinálnom. Tök jó volt!

Ezt tetézve, Csongi úgy döntött, hogy körbejárja a kiságyat! Ügyike!

Viszont az éjszakák már megint szörnyûek! Nem látom, hogy felül jön-e a foga. Próbálok alánézni, de nem látok be. Ha meg az ujjammal tapogatom, akkor az alsó kettõvel úgy ráharap, hogy csak azt érzékelem, fogalmam sincs a felsõkkel mi van. Viszont megint volt hõemelkedése is, más nem, így gondolom az elõzményekbõl, hogy a fogacska készülõdik. De semmi jóra nem számítok, az elõzõ kettõre is 2,5 hónapot vártunk!

Geri, megkaptam a képeket, köszike! Eszméletlen kis mosolygó csajszid van.Nekünk egyenlõre nincs újabb, mert kinn felejtettük a mamáéknál.

Még nem olvastam el a lemaradást, olyan rengeteg, hogy napok kérdése, mikor hozom be magam. Így válaszolni sem tudok, mert nem tudom mire kelleneKép De igyekszem!

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)
 


Csá!

Átfuttottam, az elmúlt napokat. Közben jöttem rá, hogy van ami már archiválva vanKép

Elõször is Jázminmama: Örülök a pici dobogó szívecskének! Higy magatokban, biztos minden rendben lesz! Akire ennyien gondolnak, annak baja nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!

Tejpép. Én is kipróbáltam a múlt héten vacsira. Csongi is imádja. Nekem az a problémám vele, hogy én kanállal adok neki mindent. Én annyit kevertem bele, hogy kb. tejbegríz sûrûségû legyen, mert egyébként kifolyik a szájából. De kevesebb a víz is amit ír, mert annyit nem eszik meg. Remélem nem csinálok rosszat vele? Olyan jóízûen falja...

Cili, napirend nálunk akkor kezdett alakulni, amikor már nem csak szopizott (5,5 hónap). Úgyhogy ne aggódj. Én általában hozzá alkalmazdtam, és a mai napig kb. ez van. Most is ilyenkor már sétálni szoktunk, erre másfél órája alszik. Gondolom kimerítette tegnap az utazás.

Szoptatás. Teljesen egyetértek Katival, Ildivel. Megírtam már itt régebben, hogy én állítom, ha nem "tévedek" ebbe a társaságba még szülés elõtt, és nem ragadok meg itt, nem szoptattnék még most is! Én most is megköszönöm, hogy vagytok nekemKép
A szívfájdalmam az, hogy a környezetemben lévõ anyukákra nem tudtam hatni. Úgy vagyok vele, hogy senkire nem lehet ráerõltetni semmit. De már mindenki kidõlt a szoptatók sorából, pedig általában fiatalabbak, mint az én fiam. Ez van.
Anyóséknak úgy hagytam ott Csongit felügyeletre, hogy kikötöttem nekik: Tehéntejet, és Párizsit nehogy adjanak a gyereknek! A párizsival õk is egyetértenek, de a tej miatt már a sógornõm igen rossz szemmel néz rám! Bánja a fene! Az én gyerekem!

Dia, dehogy mondtál Te csõdöt, mint anya! Csak kimerítõ volt. Te mindent megpróbáltál, Borinak ilyen napja volt, próbáld túltenni rajta magad!
Azóta meg fogadjunk, hogy már egy kis angyal!
Ja errõl jut eszembe. A férjem Erdélyben volt egy kis faluban rokonlátogatóban. Ott mesélte, hogy Csongi egy hétördög. Erre azt mondja egy idõs néni! Nem ördög, angyalka, csak az kisördög bújkál benne!

Geri, mászás?! Kezdhetsz gondolkodni a pakolásonKép

Betegeknek jobbulást! Küldöm a gyógypuszikatKép

Megyek megnézem a fiam, ha sokáig alszik, bezár a bolt, pedig menni kellene vásárolni!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Madárka, nincs semmi baj.

Emese, Pele, köszi a jó tanácsokat, vigyázni fogok, hogy ne legyen baj!!

Emese, megnyugtatnálak..., de nem tudom, hogy az ekkora nagy fiúk, mint Gergö, miként is vészeli át. Tomi 1,5 éves volt, mikor elvittem dokihoz, és eléggé sírt. Ha nem gond nem írom le a menetét, de ha mindenképpen szükséges, szerintem minnél hamarabb vidd el. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy semmiség, de Tomi viszonylag hamar túltette magát rajta. Ez persze adódhat a korából is. Remélem, nem haragszol, hogy nem voltam 100%-ig megnyugtató! Bocs!

Pele, milyen lettél? Biztos, hogy nem lett rossz, ha Áronnak tetszelKép
Jó volt olvasni, hogy kezdesz javulni. Nincs is rosszabb, mint babával a pocakban köhögési rohamot túl/átélni.

Évi, sajnálom, hogy hittél az idöjósnak, de legalább újra itt vagyKép

Dicsekedhetek? Jancsi már nem csak tapsizni tud, hanem próbálkozik a csettintéssel isKép(Nem tudom pontosan, hogy így helyes a megnevezés) Amikor Apa gitározott nekik, akkor kezdte el és azóta felváltva csinálja a kettöt. Így mulat egy magyar bébiKépKép
Kaja: tegnap öszibarackos csirkét csináltam rizzsel, és gondoltam egy merészet egy összemixeletem rizst és barack öntetet, hátha megeszi a kis szopisom. És lön: nagyon ízlett nekiKép Így éjjel csak 1x kellett megszoptatniKép.
Lehet, hogy azért sírt az elmúlt napokban, mert éhezett??

Déltután moziba visszük a nagyobbakat, (Kutyák és Macskák), addig Jancsi anyuval lesz...
Majd mesélek, hogy milyen volt! A mozi és a felügyeletKépKép

Szép déluánt, estét mindenkinek!

Verus

(Jamina, merre jársz?)
verus (verus)
 


Sziasztok!
Képzrljétek el tegnap egy borzalmassan nyûgös napja volt a kis Dórimnak,De. 10-tõl Du.5-ig csak ölben volt el,amúgy ha letettem a kiságyba visítot.Most indult el a erõteljes fogzás,ja meg az elözö napi oltása is beduzzat.
Szóval egy kicsit hulla fáradt lettem estére.Féjem lent van az anyukájáéknál vidéken egész hétvégén, így sok volt.
Ajánljátok saját részemre az influenza oltást?
Minden beteg babának és náthás anyukánakna nagyon sok jobbulást kívánok!
Azért kellett a fözeléket bevezetni,mert híg lett a tejem,és nincs tápereje.Nem gyarapodott a súllya Dórkának.Hétfön megyünk a védönöhöz méretni.Kíváncsi leszek,hogy így mennyit fejlödött.
Olyan szépen nyul tárgyakért a picikém.Minden este tornáztataom, és maszírozom nagyon élvezi.
Verus:Igazad van biztos azért ébredt fel mert éhes volt.A Dórkám is azért ébred fel éjszaka.Kiprobáltam adtam neki turmixolt burgonypürét és 1x kelt fel éjszaka szopizni.
Csak Dórka még 5hónapos és félek ne hogy, megülje a pici gyomrát az esti fözelékezés.Ezért inkább csak 2 naponta adok neki.
Geri aki Anikó:Küldöm a fotokat már rengeteg van a férjem gépén,mert vettünk digitális fényképezõt és azzal könnyebb bevinni a gépbe a fotokat.Csak a gép lent van vidéken, és most hétvégén hozza vissza a kedvesem.
Emese:Hol laksz Lörincen?Írd meg e-mailba!Írtam Vicának kiderült,hogy közel lakik hozzám.Vica írta szoktatok talcsizni írjatok és betársulunk hozzátok.
Írtam a szerkesztõ Gabinak,nemsokára már nekem is lesz nevem a fejlécen.
Sziasztok:Barika és Dórika
Névtelen
 


Sziasztok,

Tominak kint van a 2. foga!!!! Ezt is megszenvedtük KépKép Remélem ezután jobban megy majd a tanulás is nekem. Bár jövõ hét vége felé megyünk a szüleimhez és ott még több segítségem lesz, csak tanulnom kell, meg perzse táplálnom és szeretnem kell a Kismanót.
Lányok, komolyan mondom, hogy mindig kiakadok, amikor szoptatás-tápszerezés témában utóbbi favorizálásról olvasok... ilyen tényleg van? És mennyire meg vannak gyõzõdve az igazukról. Szerencsére a környezetemben az anyukák mind szoptatnak KépKépKép és a kismamák is erre készülnek KépKép

Dia,
tavaly márciusban halt meg a bátyám. A sors fintora, hogy az a hónap gyönyörûen indult (nászúton voltunk Rómában), majd ilyen szörnyû módon fejezõdött be KépKép 32 éves volt... Egy 6 és fél éves kifiút (is) hagyott itt.

Anikó,
csodaszép Lili, külön is meghatódtam, mert tõled kaptam elõször képeket KépKép
Nekem csak a 3 hónapos Tomiról vannak képek a gépen, azt meg már csak nem küldöm el majd 6 hónaposan, ha lesznek frissek, akkor viszont tüstént küldöm.

Évi,
milyen ügyes ez a Csongi, most már jön az ágyból kimászás???

Betegek, szerencsére én már jól vagyok (bár a párom most totál benne van Kép ), semmi gyógyszer, csak gyógytea és sok-sok tanulás Kép Kép
Úgy tûnik, hogy Tomi is megússza egy kis szipogással. Remélem, hogy ti is már kifelé lábaltok a kórból.

Emese,
jól emlékszem, hogy nálatok törlõdött le minden a géprõl? Szóval együttérzek veled, a múlt héten mi is így jártunk Kép minden odalett Kép

Jaj, átolvastam mindent, de nem tudom, hogy kinek mit akartam írni és Tomi is nyûgizik, úgyhogy lelépek, puszi mindenkinek!

Erika
Erika
 


Szisztok!

Pele,
mi szeretjük ám az önbizalmában sérült pszichológusokat! Egyébként szerintem a férfiakat jobb felkészíteni a radikákis változásokra. Különben én sem ilyen okosan születtem, csak 5 éve a fenékig érõ sötétébarna hajamból mahagóni kleopátrát csináltattam.... Nagyon nagy a változás?
Nekem nem engedélyezte a doki a Neo-Citrant, pedig az tényleg jó. Maradok a mézes citromnál, meg fokhagymás lángosnál (diétás, de szeretem). Viszont én nem is vagyok ennyire rosszul...
Remélem gyorsan meggyógyulsz, de a két gyerkõc mellett még azt sem merem mondani, hogy pihenj sokat...
Petrának mindenrõl az jut eszébe, hogy ennivaló. Még a szék lábáról is...

Évi,
engem is átvágtak a viharos szelükkel. lemondtam egy kirándulást.... Én nem méricskélem, hogy mennyi vizet teszek a tejpéphez, hanem galád módon berakom a tányért a csap alá, és annyi vizet teszek hozzá, amennyi szerintem OK. Én nem forralom a vizet, mert Petrus kedvenc szórakozása cipõk papucsok talpának nyalogatása, és ha attól nme lesz semmi baja, akkor nem hiszem, hogy a csapvíz lesz a hunyó...
Nagyon jó ez az angyalkás mondás! Édesapám, aki végtelen türelemmel rendelkezik, azt szokta mondani, hogy jó gyerek nincs, csak beteg (saját lányaiból indul ki).

Verus,
én szomorúan tapasztaltam , hogy Petrusnál nincs összefüggés a kaja mennyisége, és az éjszakaki felébredések között. Pedig jó lenne, ha a jó éjszaka záloga a teli pocak lenne!

Geri,
nem unom Lilit, jöhetnek a képek....

Jázminmama,
gyere közénk, és mesélj!

Barika,
én nem oltatnám be magam. Idõseknek, és krónikus betegeknek ajánlják, akiknél nagyon súlyos szövõdménye lehet.

Erika,
gratulálok a fogacskához!


Petrus tegnap felfedezte, hogy nincsenek ajtók a konyhaszekrényen. Ki is rántott egy adag fazekat, ami rettenetesen csörömpölt, õ meg megijedt. Miután megnyugtattam, startolt vissza, és azt figyuszta, mit lehetne még lerántani onnan. Ma adtam neki sóskát, és nem nagyon tiltakozott ellene.
Nem szeretem ezeket a magányos estéket, de még 4 éjszaka... Addig majd netezek.
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok,

na elõször is, CSeri: a törlés csak javaslat volt, senki nem lett törölve! És nem büntiként gondoltam, hanem csak azért mert igaz, hogy 5 adattal nem táblázat egy táblázat, mint írtad, de 300-zal meg kicsit áttekinthetetlen, legalábbis szerintem , de mivel a többiek nem osztották a véleményemet, maradt minden a régiben.
Egyébként ebben a topicban nem szokás ez a hangnem........

Fdia,
én is kezdem úgy érezni, hogy kevés a heti két nap, de többre meg nem akarom még Pötyit elhagyni.... nehéz ügy. Úgy döntöttem, hogy fontossági sorrendet állítok fel: 1. gyerek, férj, 2. munka 3. pihenés 4. háztartás (na jó, amit NAGYON nuszáj, azt megcsinálom a pihi elõtt.)
Valószínûleg az otthonunk rend- színvonala csökkeni fog, de mindent nem tudok egyszerre.

Voltam a héten a védõnõnél, szerinte, ha este oylan kaját adok Pötyinek, ami laktató (értsd: ne memésztõdik oylan gyorsan, mint az anyatej) akkor átalussza végre az éccakát.... hát eddig nem jött be. Ma viszont õ is evett a tejpépbõl- rizses, és én is sûrûbbre csináltam. Nem túl sokat, de azért evett. Mostanában rosszabbul alszik, mint két -három hónappal ezelõtt.

Jázminmama, amikor megírtad, hogy mi van, azt akartam üzeni, hogy próbáld mindig a dolgok jó oldalát nézni, aztán elgondolkodtam, hogy ilyne helyzetben vajon mi lehet az, de semmi nem jutott az eszembe, ezért nem is írtam meg. De most már tudjuk, ugye? Kép

Iboly, nagyon régen voltál, merre jársz? Szükség van itt rád!!!!!

Én is akarok menni fodrászhoz a jövõ héten!!!!!!!

Pögyinek ma adtam Hipp ananászt és NAGGYOn ízlett neki!

Jó éjszakát, megyek "elõre" aludni...

Kriszta
Kriszta
 


Sziasztok!

Emese!
Már úgy hiányoztál! Kép
Kuki: A mi dokinénink már pár hónaposan huzigálja felfelé óvatosan(egy párszor be is repedt pedig). Én nem húztam fel mindig és Kikkót el kellett vinnünk 3 éves korában a Heimbe, az urológiára. Ott lefektették az ágyra, lefogták és egy pillanat alatt felrántották. Utánna 3 napig csípte a pisi és rendbejött.

Verus!
Örülj és húzogasd minden fürdésnél Jancsinak! Küldjél "új"Kép képet magadról!

Pele!
Te is küldj új képet! A korizást 5 éves kortól engedik a mûjégen, a többi gyerek is csak 4 éves, de aláírtak vmi papírt, hogy 5 évesek! A többi szülö erösködik, hogy korizzanak. Mintha nem érnének rá még! Drukkolunk, hogy összejöjjön a bankhitel! Kép

fDia!
Nektek aztán van napirendetek! Végülis szerintem, ami mindenkinek jó egy családban, napirend vagy sem, az a jó. Hát ez nem volt vmi magyaros mondat!Kép

Dia!
Én már hisztinél kipróbáltam a "pohár hideg vizes" zuhanyt és engem is bántott a dolog, de szerintem idönként le kell törni a kis szarvukat. Bár ez majd csak késöbb lesz aktuális, a dackorszakban. Kép

P
Evey
 


Sziasztok Lányok!

Na minket is elkapott a számítógép galiba. Kapcsoltam be a gépet, erre nem indult csak füstölgött. Pont akkor jött haza a párom, vísítva rohanok elé, hogy mingyárt felrobbanunk. Valami alap-bigyó romlott el. Most kicseréltük.
Közben csütürtökön fodrásznál-kozmetikusnál voltam, -én is festettem, vágattam - és most olyan szép vagyok, hogy csak na. Fõ az önbizalom /PeleKép/
Meg készülnöm is kellett mert pénteken vendégeim jöttek és elõre fõztem, ma meg még + vendég is befutottKépPersze anyukám megfõzte a levest, anyósom megcsinálta a sütit én meg nem mondtam meg csak zsebeltem a dicséreteketKép Pank a egy kis tündér volt, mindenki megzabálta. Vigyorog egyfolytában, dumál, kúszik és tök jól ül.
Ma hazamentek a vendégek, aztán mentünk sétálni és takarítottam. Jól el is fáradtam.

Ja a jó hír: Pankának kijött az elsõ foga!!!! Alsó bal oldalon. Olyan ari.

Kriszti, Verus! Nálunk is így van. Ha adok este 6 körül fõzit a lánynak, akkor 5-ig alszik. Ha nem akkor 2-ig. Ígyhát adok.

Evey! Ma csináltam tzatzikit a vendégeknek és elfelejtettem feltálalniKépMost én ehetem meg az egészet, de nagyon finom lett. Sima rizst fõztem Pankának.

Évi! Örülök, hogy jó volt.

Verus! Milyen szinû vagy és mennyire rövid?

Kati! 3-4 óra elég szerintem is, csak közvéleményt kellene kutatni, hogy kit érdekel és írd meg lécci, hogy mennyi pénz és mikor mehetnénk. Mát úgy várom. Nézném a sok ari babát.

Jázminmama! Pankával nekem is így indult csak a miénk hamarabb és felszívódott. Csak 2 szikhólyag volt, onnan látta a doki UH-n. Szorítok!!!!!!

Prü! Üdv itten neked is.

Cseri! Üdv itt, mekkora babád van? Hogy vagytok?

Madárka! Kitartás!

Na pusszantás mindenkinek és jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM
 


Nem tudom, mi van a géppel, azt írja, hogy le fog állni, de mégis tudok írni!?
Prü!
Légyszi légy túlbuzgó!Kép Írd le az adataitokat a táblázathoz!
Anikó!
Köszi Lilcsi képeit, továbbra is gyönyörü ez a lány! A gépen van még hely, úgyhogy küldözgesd csak a fotókat! Kép
Erika!
Gratula a 2. foghoz!Kép
Eri!
A szomszéd kislány anyukájának egyáltalán nem volt teje, talán csak a kórházban, tápszeren nött fel és kicsattan az egészségtöl! Két és fél éves és még nem volt beteg! Szerintem az is sokat számít, hogy az elötejet megkapta! Az olyan, mint egy antibiotikum. Ha meg, ahogy olvasom anyatejet kap a baba, tápszerkiegészítéssel, akkor meg pláne nincs miért aggódni. Egyébként egyetértek veled, hogy sokszor nincs igazság!
Cseri!
Lehet, hogy Kriszta múltkor felvetette, hogy töröljünk ki a táblázatból embereket, de végül, ha megnézed nem lett senki kitörölve, pedig van olyan is az általam frissített táblázatban, akit én nem is "ismerek". Téged valóban nem írtunk bele, mert elkezdtem átnézni, hogy kik is akartak már eddig csatlakozni, ne haragudj, emlékszem a nevedre, csak állandóan annyi új emberke jön, hogy lehet, hogy valaki kimarad! Attól ezúton is bocsánatot kérek és kérem, hogy írja le az adatait.
folyt.
Evey
 


Sziasztok Lyánykák!
Megint itt a jeges észak... és hiányoztatok ám, tényleg! Otthon nincs net, max apukám m.helyén férhetnék hozzá, de a rövid otthonlét mindig olyan zsúfolt, hogy esélyem sincs ilyesmire!
Elöször is minden újnak nagy macis skandináv ölelés! Kép Tudjátok, én vagyok a finn rokon... hogy ne csak Ausztrál melegben fürödjetek (bár tudom és megértem, hogy a többség nagggyon irigyli Erikát, azért a hideg is tud szép lenni!) szóval itt már hó van, tiszta téli romancika. Erika, majd ha elegem lesz, ide tényleg küldhetnél egy kis meleget. Majd szólok, jó?
Ági! Szauna ügy még aktuális? Mit szeretnél tudni?

Nálunk az elmúlt 2 hétben rengeteg dolog történt: Leevi 6 fogú lett, rendszeresen felül egyedül, mászik és kúszik hátrafele, de leginkább föállásban édes, mindenkit lehengerel. Kép Igazi nagyfiús formája van, öcsém nem hiszi, hogy nem fodrász lötte be a séróját, mindig olyan, mint akit skatulyából húztak ki. Na de ezzel szemben én... Szóval az otthonlét jó volt, de nagyon fárasztó, rohangászás rokonok és barátok között, mindenki Leevit sztárolta, aki meglepöen jól, mosolyogva türte a cincálást, zsebrevágta a "de gyönyörü ez a gyerek" dícséreteket, én meg megint bizonygattam, hogy igen, mindig ilyen kis mosolygós a baba. A repülöutat oda-vissza végigaludta, a stewardessek úgy belezúgtak, hogy minden kis ajándékból adtak neki, duplót, pártedlit, könyvet, matricás könyvet, gurulós és lelógatható repülöt is kapott. Persze lehet, hogy csak elfogult vagyok, és egyszerüen tutira akartak menni, hogy csöndben lesz az úton....
Ja, és közben kész vannak a szaunás képek, küldöm a napokban! Kedves mindenki, aki eddig még nem kapott tölem képet, de szeretne, elküldenétek az email címeteket nekem? (kromiadri@yahoo.com) Akkor ígérem, tutira megy a képáradat!
Most megyek pakolni, még mindig tornyokban áll a szennyes, azért strapás az utazás!
Nagyon sok puszi:
Jó öreg, majdnem elfelejtett Adritok
KAdri
 


folyt.
Emlékeztek, hogy írtam, hogy milyen sz...l nyaraltunk Hajdúszoboszlón? Hát én írtam a Cívis Hotels vezérének egy levelet, hogy elpanaszoljam a bánatom. Erre ö felajánlott egy hosszú hétvégét a Debreceni Grand Hotel Aranybikába vagy a Cívis Hotel Kálvinba vagy a Hotel Fönixbe Tiszaújvárosban. Én Debrecenbe szeretnék menni. Debreceniek vagy akik ismerik ezeket a szállókat, melyiket ajánljátok?
Ha még ma fel tudom tenni a táblázatot, felteszem az új adatokkal!
Puszi, Evey
Evey
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?