Új privát üzeneted érkezett!

Abbey!
Nekünk volt olyan dudás, nem egy örökéletű darab, de nem esnek ki belőle. ami nekünk most 6 éve megvan, és leszedhető az eleje, akkor csak támlás, aztán a háta, akkor sima hinta, azt a quellenél vettem anno akcióban, az nagyon bejött. sajnos mostmár az egyik eltörött. Nálunk a sok különböző korú gyerekek miatt fontos, h átszerelhető legyen, de ez is állványon van.

Dévény: anno ahova Esztert hordtam, akkor kb 6 -7 éve volt 5e!
Megnézem neked a díjszabást itt, mi beutalóval mentünk, az más, legalább részben TB támogatott. Miért nem utalja be a dokinéni a lányt? Egyébként ahogy a videón láttam, szerintem elég jól kúszik, lehet, h rá lehet segíteni, de lehet, h amúgy is hipp-hopp mászni kezd.
Valszeg kicsit hypoton az izomzata. A Dévényes neurológus néni olyan volt mint egy nagymami, de helyes nagymami :D :D !

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Boldog Anyák napját mindenkinek!!!!!
Claire: neked boldog szülinapot!!!!!!!

Doki néni nem javasolta a moszkva teret, mert állítólag nagyon sokat kell ott várni.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Köszi, köszi :)
Moszkva tér (Lehet, h Széll,de egyelőre a Moszkva álnevet használja) : valóban van várakozó lista, de ugye csütörtökön voltunk ott a neurológusnál, mondták, h akkor várjam a telefont, pénteken hívtak, h hétfőn tudom-e vinni. Ez azért nem olyan sok várakozás :D . Persze egyelőre lyukakba teszik be, meg lehet, h mázlink is volt.

Sajna a napsütés elmaradt ma, pedig kint akartunk sütögetni, de azért jó családi ebéd volt, 4 nagyszülővel, szülinap, anyák napja, minden :D . :lol:

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!

Claire
claire
 
 

 
 

Abbey!
Ma voltam Jonival Dévényen, szegény nem nagyon díjazta a macerát :( . Gyógytornász csaj aranyos volt, és ő sem tartotta súlyos esetnek :D .
Beutaló nélküli árak: vizsgálat 8000, 1 órás kezelés 6000, fél órás kezelés 4000. Szerintem legalább megvizsgáltatni mindenképp beutalóval érdemes, aztán ha nem győzöd kivárni, még mindig elviheted máshoz kezelésre. Különben a vizsgálat időpontjára valóban sokat vártunk mi is, de nem volt olyan sürgős, így nem zavart, azt hiszem vmikor márciusban kérte nekem az időpontot egy ismerős anyuka, és ápr 22-re kaptuk. Viszont mjost, h bekerültünk a verklibe, szerintem menni fog, egyelőre annyi van, hogy nincs állandó időpontunk, de ezt még túléljük, viszont a tb meg az alapítvány fizeti, és még közel is van.
Hogy telt az első anyák napja?

Claire
claire
 
 


Köszi Claire! Egyelőre kipróbáljuk az itteni nőt. Ma felhívtam, nagyon kedves volt. Jövő héten megyünk csütörtökön. Aztán meglátjuk milyen. 5000Ft-t kér 1 órára,és 5 percre van.

Fura volt az anyák napja. Vhogy nem érzem magam másnak, mint régen. Van két kis manóm, akik mindennél fontosabbak, de attól még nem vagyok annyira más. Lehet ez hülyeség...
amúgy férjem elvitt ebédelni minket, délután meg voltunk a tropicariumban. Élvezték a lányok is meg mi is. Annyira megdöbbentem tegnap kétszer is. Az étteremben a mellettünk lévő asztalnál ült egy 5-6 éves forma gyerek, aki olyan szinten neveletlen volt, hogy döbbenet. Azzal kezdődött, hogy egyszer csak felpattant odajött, és 2cmrel megállt az arcom mellett és bámult. Utána fogta magát, és jóformán beült a babakocsiba a gyerekek közé :shock: , mire a szülők nem azt mondják, h kislányom ezt nem szabad, hanem, csak simogasd... ugyanez megismétlődött a tropicariumban is, odaugrik a gyerek és elkezd nyúlkálni a gyerkekhez. Teljesen megdöbbent. Talán az anyjának kéne rászólni, hogy ilyet nem illik, vagy előbb megkérdezni, h szabad-e megsimogatni a gyereket, de nem. Nekem kéne rászólnom???

Milyen a hetetek, Claire?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok
Oli a változatosság kedvéért vasárnap hajnalban ismét belázasodott :( holnap labor, plusz most vhogy pisit kéne nyernem tőle...ez nem szokott sikerülni :roll:
vettünk egy rácsos ágyat, nagyban menne a beszoktatás, ha hagyná..minden este vagy 2 óra üvöltés, kis alvás, megint üvöltés, nagy nehezen alvás, nem sok, üvöltés, ilyenkor kiveszem magamhoz, hogy meglegyen nekem is a napi 4 óra alvás :x Reggel 1/2 6-kor kelés..Én nem tudom más hogy bírja, nekem nagyon elegem van, az első gyerekre 0 idő, a férjemmel már beszélgetni sem tudok, magamra idő az meg ismeretlen fogalom :(
Abbey
én a nyúlkálós, simizős gyerekeket simán elhajtom..múltkor a rendelőben egy totyogós kinézte magának Oli játékát, nehogy azt hidd, hogy az anyja rászólt, de én simán megfogtam odébbhúztam és jó hangosan mondtam, hogy nem nyúlkálj légyszíves..aztán a nő volt még megsértődve, de szólni nem mert...
megyek, háztartás romokban, kaja semmi, mosógép lejárt, a szárítót be kéne kapcsolni, mosogatót szintúgy...
pátok

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: nagyon sajnálom ezt az alvás dolgot. Nem lesz könnyű menet. Mi még épp időben cuccoltunk át a lányoktól, hogy ne legyen zavaruk az alvásban. Nagy nehezen Lillus is hozzászokott az egyedül alváshoz. Utóbbi napokban sírás nélkül sikerült ezt abszolválni, tegnap volt egy 2 perces bömbi, de rájött, h reménytelen, és elaludt. Esetleg próbálj vm új szokást bevezetni ágyba tétel előtt, hogy megszokja és tudja mi következik. Én úgy csinálom, hogy fürdés után mennek kiságyba, hálózsák behúz (ez mindig nyüszögéssel jár), kapnak enni, villany leolt, és beülök Liluval a hintaszékbe, hintázunk egy kicsit (5-10perc) , közben a férjemmel félhangosan beszélgetünk. A hangunk megnyugtatja mindkettőjüket, Eszti elég gyorsan el is alszik, Lilut is lerakom, és ő is szépen elalszik.
Fogacskák miatt éjjel többet kelnek, de apu hozott egy szupi ecsetelőt Bécsből, Mama aou a neve, csak gyógynövény van benne, bárhányszor lehet kenni és nagyon hatásos. Bekenem az ínyét, és egyből csend lesz. Aki be tudja szerezni, bátran ajánlom.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
mi ez az ecsetelő, mert a gugli nem dob erre a névre semmit?
Az este kb nálunk is így van nagyjából, hinta nincs..Eddig szépen otthagytuk őket a nagyágyban, még dumáltak egy sort és maguktól elaludtak 10-ből 8-szor...Most Emi viszonylag hamar elalszik, apja fogja a kezét, vagy hátsimi..Oli meg ordít, mint a sakál...Nem is alszik el rendesen, csak kifárad a bömbiben és megadja magát, de hamar megébred..Nem tudom mi legyen, meddig hagyjam, ne hagyjam, micsináljak??

Nagyon ügyi volt ma a csapoláson, nem is böbmizett, kicsit nyekergett, amikor bebökték a tűt, de annyi, pisit is sikerült vételezni, várjuk az eredményeket..

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok.

Kikészülök, nyűgik a kölkök, Boti itthon kötőhártyagyulival...de már holnap megy oviba.
Szivvi együtt érzek veled abbszolút, Levivel szenvedek én is folyamatosan. Hisztizik egyfolytában, ha felveszem akkor megy a figyelés, röhögés meg minden szuper. Éjjel megy a hacacáré, de kivétel nélkül minden éjjel. Fogak még nem jönnek egyiknél sem, ezek lesznek a fogatlan gyerekek...:-) nem mintha hiányzona még az is.
Nem igazán értem Levit megmondom őszintén, néha tanácsatalan vagyok, mert tuti semmi baja nincs, miért csinálja.
Éjjel amikor megunom, akkor kiteszem a pihenőszékbe és akkor abban megy a szunya tovább, de hát ez nem állapot. Szonja meg kisanygyal, amikor aludni kell alszik, amikor fent van akkor érdeklődő, meg csak akkor ordít ha gondja van tényleg.

Abbey,
ez a neve ennek az ecsetelőnek amit és ahogyan leírtad? Mert odaadom a szomszédunknak, akik kint dolgoznak és hétvégente jönnek haza...ők szoktak nekünk BIO vegetát is hozni, azzal főzöm a babák hamijait, nagyon jó és teljesen más állagú mint az itthoni.
Nem ismered?
A dudás hinta aranyos meg jó, de abba tényleg csak akkor érdemes ültetni, amikor már nagyon tutin ülnek és tartják magukat, mert amúgy szerintem a gerincüknek még nem olyan jó.
Majd egy éves kor után kb...de ez csak az én véleményem, nem szakemberi...:-)
Ja képzeld, alig találtam DM-et ahol volt még 2es tápszer. Valami átmeneti hiány van/volt...remélem lesz most már. Te tapasztaltad?

A hintáról nálunk annyit, hogy nekünk adamo hintánk van, állítólag ergonómiailag szuper...most adjuk majd el a vaterán, mert nagyon nagy az állványa és nem fér el a lakásban és mivel albiban éldegélünk a födémbe meg nem fúrhatok csavart. :-) Ezért kell megválnunk tőle.

Szivvi,
miért kell most ez a vérvétel szegény Olinak? Allergia?

Anyák napja még nem igazán volt olyan meghitt.
Apjuk hozott virágot. :-)
Botiéknál meg pénteken lesz kis ünnepség, kicsit a Húsvét miatt elcsúszott.

Azért utólag is Boldog Anyáknapját mindenkinek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Fogra: http://www.apothekenbote.at/familie-co/ ... a-aua.html
ezekből a zahn-os. Viszonylag drága 10 euroért, de sok van benne, és lassan fogy. Bár a dentinox drágább is, kevesebb is, és nekünk semmit nem ért.

Én megkérdeztem a dokinőt, azt mondta, lehet hagyni sírni, negyed óránként nézzünk rá, simizzük meg, hogy tudja, h figyelünk rá. Nekem először több, mint 1 órát sírt. Majd meg szakadt a szívem, de így utólag, az a néhány nehéz este megérte.
Ma megint 4szer is fent volt éjjel... biztos az időjárás.

Szilvi: nem vettem észre a hiányt, mert most áttértünk a 3-ra :) Az a bio vegeta jó, anyuék is szoktak venni, használom én is.

Szivvi: miért akarsz változtatni akkor az alváson? A leesés miatt, vagy hogy szokjanak saját ágyba?

na, ébredtek...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Abbey,
szerintem akkor nektek szerencsétek van ott felétek a DM-mel, mert a 2-3-as hiánycikk most átmenetileg, tegnap sem kaptam. :-( Vehettem megint Mildibe-t.
Szólok is a szomszédnak, hogy hozzon már nekem legyen szíves ilyen ecsetelőt, mert tuti kelleni fog és szerintem is nagy szar a Dentinox, a Dologél és a Gengigel is, mert Botival mindent kipróbáltam. Egyúttal az Osanitot is kérem, hogy hozzanak. Arra mit mondtál, hogy mennyibe kerül?

Vovanda,
mondtad, hogy a tieid nagyon itták a DM-es tápot, na az enyémek is, sokkal inkább mint bármelyik másikat...szóval köszi a megerősítést, csak most meg nem kapok!!! :-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: Mi már több, mint 2 hete vettünk tápot, lehet azóta nincs itt sem. Le is megyek a holnap vagy szombaton, megnézem, mert lassan kelleni fog. Ha nincs, félre tetetek, ha megjön legyen.
Az osanit 4 euro volt ha jól emlékszem.
Nem tudom mi van a levegőben, Eszti 3 napja nagyon rosszul alszik. Tegnap is óránként felébredt :? Remélem ma nem lesz ilyen rossz éjjel. Ilyenkor napközben is elég nyűgös.

Szivvi, Szilvi: nálatok hogy alszanak a kicsik napközben? Mikor, mennyit?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Nagy itt a csend, remélem nálatok is csak annyi az ok, hogy besűrűsödött az élet! Nekünk kezd nagyon beállni az évvégi hajrá, csomó program, meg rendezni a nyári tábori jelentkezéseket, kicsit a körmükre nézni a atnuléásban, stb.
Csütörtökön anyák napja volt az oviban, nagyon helyesek voltak, nem ez a klasszikus műsor típusú volt, hanem körbeültettek minket, mindenki az anyukája elé állt, így mondtak köszöntő verset (egyet a nagy, egyet a középső, egyet a kiscsoportosok együtt), aztán átadták a kis ajándékjaikat, csináltak szép kéépeslapot, meg muffint.
Utána az anyukákkal együtt lehetett készíteni ajándékot a nagymamáknak (vagy az anyukáknak) pl tésztaláncot fűzni, ragasztgatni, stb. Utána kimentünk velük az udvarra és virágot ültettünk, majd ők kint maradtak a dadussal, mi meg bementünk, és gyorsan megejtettük az évvégén aktuális szülői értekezletet.

Az anyák napjához akartam írni, hogy amikor 2-3 évesek lesznek, meg ott szavalnak neked az oviban, akkor sokkal jobban fogod érezni a dolgot. Nem gondoltam volna anno, h azoktól a versektől meg daloktól, amikből már van amit mi is szavaltunk a z anyukánknak, halálosan meghatódik az ember, amikor a saját gyereke mondja :oops: :D , de aztán megtapasztaltam már a nyagnál, azóta meg sem lepődök :D.
Na, visszaaltattam, megyek, mert holnap is sűrű nap lesz, és még szakdolgozat bírálatokat kéne írnom...

Zsebi, rég hallottunk rólad! Bence meggyógyult?

Mindenkinek szép hétvégét!

Claire
claire
 
 


A tanulásban kell a körmükre nézni :roll: jól odaírtam az előbb. :lol:
Ja, és persze jönnek zenevizsgák, sport bemutatók, még néhány verseny, kompetencia mérés, tök uncsi :D . C
claire
 
 


Ja, meg ügyintéztem tegnap, telefonon, emailen, stb, no erre utálok időt szánni, de muszáj.
És még ki kell találnom a bulikat a gyerekeknek, mert ilyenkor szoktuk tartani...
claire
 
 


Sziasztok!

Én jól lebetegedtem. Lázas vagyok és pokolian fáj a torkom, meg úgy mindenem. Férjem elment, megsértődött, mindig a legjobbkor... Tesómék vannak most itt segíteni főzni meg gyerekezni. Szarul vagyok :(

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
sajnàlom a betegséget, mihamarabbi gyógyulást. A torokfájást nagyon átérzem, már 3 napja alig tudok nyelni, lehet ez valami járvány. Nekem viszont nincs lázam, de eleinte fájt minden tagom. szerintem ez ugyanaz a kórság lehet.
Ne hari, hogy ezt mondom, de a férjed érdekesen kezeli a konfliktust. :-(

Nálunk a pindúroknak csak az újdonság erejével jött be a dm tápszer:-( már köpik is ki. Ennyit a spórolásról... Vissza a mildibe-hez.
Szonját meg viszem egy Dévényes gyógytornászhoz szerdán, annyira szeretném ha megnyugtatna, remélem semmi komoly.

Na alszom, mert hulla vagyok. Jó éjt.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi: jobbulást neked is. Én elmentem ma ügyeletre, lévén a héten mindenki dolgozik, és nem fogok tudni lemenni a háziorvoshoz (mondjuk nincs is ho-m). Ma átjöttek apósom meg a sógornőm, vigyáztak a lányokra amíg elmentünk. ELég mufurc volt a doki, gúnyosan megjegyzte, h ez nem sürgős orvosi eset, és most a házidoki helyett dolgozik. Tulképp leszarom, ez a dolga, amúgy sem volt senki. Kaptam antibigyót. Nem szoktam beszedni, de már nyelni sem bírok, és a fülem is fáj, és már rég nem is szedtem, uh beszedem, remélem segít.
Amúgy azt mondta nem vírus, heveny orr- garatgyulladásom van. Mondjuk meg is lepődtem volna, mert a héten Claire-éken kívül senkivel nem találkoztam, de ők is kedden voltak (meg betegek sem voltak), én meg pénteken lettem rosszul. Valszeg éjjel fáztam meg, mert lekapcsoltuk a fűtést és elég hűvös volt éjjel, a manókhoz meg sokat kellett mostanában kelni. Fáztam is, végül csüt este visszakapcsoltuk, de már késő volt. Na írtam egy litániát erről, bocs!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver!
A Rossmannos kb. hasonló, néha előfordul, hogy nem lehet kapni, nekem egyszer volt ilyen másfél év alatt.
vovanda
 
 


Sziasztok!
Szakdoga bírálatokat kell írnom, úgyhogy csak röviden!
Abbey! Nagyon sajnálom :( . Infralámpád nincs? Az nagyon jó lenne.
Meg kéne zsályateával gargalizálni! Amilyen forrón bírod. Esetleg firsttel fújogatni, orrba, torokba is mehet! Remélem tényleg nem mi vittünk valamit!
Férjed jó fej :( :evil: .

Szilvi!
Tápszer :( . Hova viszed Dévényre? Ne izgulj, ikrek , kicsit gyakoribbak az apró eltérések, de helyreütik!
(A nagylányom, akit anno hordtam, most fog a kis gyerek aerobic bemutatójukon az első sorba állni, mert hogy ügyes :D )

Nálunk jó sűrű volt a hétvége, tegnap voltunk délelőtt Óbudán a Fő téren, Halász Judit koncert, vásár, stb. Utána anyáméknál fincsi gulyásleves, gofri, délután a nagyobbak közül kettő múzeum, és... mi meg az apjával voltunk a kicsikkel bébiúszáson!! Nagyon izgulok, remélem nem lesz semmi "utótörténete" , mert amúgy nagyon élvezték.

:D Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, csak egy kicsit felpörögtek az események az építkezés körül. Ezerrel keresem a berendezéseket. Kinek milyen gépe (sütő stb.) van a konyhában? Mit ajánlotok?

Claire: Nagyon jók a képek! Nagyon édesek a gyerekek! Örülök, hogy Dévényesnél jó híreket kaptatok. Mi is készülünk megint, kontrollra. Szofinak már nem kell sok az átforduláshoz, Tami viszont nem is próbálkozik.

Abbey: A Te képeid is jók, cukik a gyerekek! Szép helyeken jártál!
Jó sokba kerül felétek a Dévényes :shock:, én 3 ezret fizettem a 2 gyerekre. Utólag olvastam, hogy 5-ért mentetek végül, az elfogatható.

Zsebi: nálunk a pelus nagyon bevált, mint nyugtató, én már elég régen rászoktattam őket. Ha máshoz nem is, de alváshoz kell. Szofinak az arcához +cumi kitámasztó? Taminak meg egyszerűen kell valamit gyűrködni Ő hason alszik.

Szivvi sajnálom a betegeskedéseket. Minket szerencsére elkerült eddig, le is kopp-kopp.

Silver sajnálom nálatok is a nyűglődést.

Mindenkinek gyógyulást!

Ma elkezdtem a hozzátáplálást, nem bírom tovább nézni, hogy szenvednek a savtól. Sütőtököt kaptak, ízlett nekik :D

Próbálok majd sűrűbben jönni.
jukka10
 
 


Sziasztok!

Jobban vagyok :) Bírok nyelni végre. Nem tudom mi használt végül, de végre tudtam volna aludni is, ha a manókák hagynak... Du jön anyu, hoz almaecetet inhallálni, hátha felszakad tőle a .... és orrot is talán tudok végre fújni.

Claire: tuti nem ti voltatok :) Jó volt, hogy itt voltatok!
De irigyellek a babaúszás miatt. Annyira akarok menni én is. De most nem nagyon ér rá senki :( Tesóm új mhelyre ment, anyuéknak máj.31-ig se éjjelük se nappalok, zárni kell az évet minden cégnél (könyvvizsgálók). Férjem meg hol van hol nincs. Van még mit tanulnia a probléma kezeléséről (ilyenkor üt vissza, h első kapcsolata vagyok...). Viszont mire hazajött legalább használható volt, és tegnap tök sokat segített, ápolt.

Jukka: épp most vett egy barátnőm is sütőt meg főzőlapot, kisregényt írtam neki is :) De röviden nálunk mindenki (anyu, tesóm, én) whirlpoolt használ. Nem írtad, h gáz vagy villany lesz. Sütőre én mindenképp a villanyt javaslom, légkeverésest. Főzőlap meg ki milyet szeret, kicsit másképp kell főzni rajtuk, de amúgy mindegy. Másik lakásba nekem olyan főzőlapom volt, ahol a főzőlapon beépített érzékelős vezérlő volt. Nem volt túl jó, jobb a hagyományos, ahol tekergetni kell. Van még indukciós főzőlap, de az csak akkor jó, ha az összes edényed indukciós. Sztem nem éri meg, hacsak nem kell edénykészletet is venni.
Egyébként mindenből javaslom a márkásabbat, több ismerősöm is panaszkodott, h elromlott neki az olcsóbb fajta, és egy vagyon a javítás.

Mi csüt megyünk a dévényeshez. Ez van legközelebb meg a doki néni is őt javasolta. Meglátom milyen. Ha nem vált be, akkor kérünk beutalót és bemegyünk a Moszkva térre, az sincs messze.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Sajnos ritkán tudok csak írni, de azért olvaslak Titeket. Van, hogy oldalakat kell visszaolvasnom, de a gyerkőcök és az egyéb teendőim abszolút lekötnek.
Nagyon édes minden baba, megnéztem ám a képeket. A betegségeket sajnálom. :(

rólunk:
A kisfiam már mászik, áll, oldalazva lépeget, ha talál magának alkalmat a felállásra.
A kislányom elég lustácska. Sokat olvastam a dévényes tornáról és végül március elején elvittem őket egy dévényes gyógytornászhoz. Akkor nem látott semmi különöset. Már 9 hónaposak lesznek a gyerkőcök és a lányom még nem kúszott egészen múlt hétvégéig. Csütörtökön elvittem egy dévényeshez, aki kicsit megtornáztatta. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de péntek óta kúszik és négykézlábra áll. Azt mondta a hölgy, hogy 2-3 alkalom kell és minden rendben lesz. Mi 3500 Ft-ot fizettünk.

Fogakkal szerencsére mi nem küzdünk, minden nyügi nélkül átvészeltük idáig.

Kaja terén is egész jól állunk attól függetlenül, hogy üveges kajcsit esznek. Eleinte még főztem nekik, de most az ízek és a változatosság kedvéért az üveges változat mellett döntöttem.
Ti miket főztök a babáitoknak? Kíváncsi lennék, mert nekem sajnos még ötletem sincs. :(
lotion
 
 


Sziasztok
De jó, hogy előkerültetek régiek :) Jó olvasni mindenkiről.
Én nagyon negatív vagyok, azért nem írok...

Kaják: borsó, cukkini, brokkoli (ez a legnagyobb favorit), karalábé, karfiol, ezeket répával is ízesítem, kelbimbó. Húst 4-5 ször kapnak hetente. Sajna a rizs nem tecc nekik, tésztát még nem próbáltuk..
Háztartás nekem is whirlpool sütő+ lap külön, szeretem.

Oli vér és vizelet okés, nagyon kicsit több a gyulladásra utaló értékek..most kaptak megint antibiotikumot, hörgőtágítót, talán ma még nem köhögtek..Alvás kriminális, nem részletezem..
pápááá

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Hurráá régiek!
Jukka! Nálunk is a pelus a cumitámasz, így kevésbé ejtik le.
Sütő-főző:nekem 1000 éves gáztűzhely, én főzni amúgy azon szeretek, sütőből ma én is légkeverésest vennék és márkásat.
Nekem a mikróm nagy, és van grill, meg ún. crisp funkciója, ez utóbbi nagyon jól süt, meg tök jól lehet vele olaj nélkül kisütni a mélyhűtött izéket.

Abbey! Örülök, hogy javulsz! Nincs otthon fokhagyma-kakukkfű bogyód (forever?) Nálunk az tuti leült trutyi felszakítására! Néhány napig 3x2. És este nem szabad túl későn bevenni, h éjjel ne kelljen a hurutban fuldokolni
Babaúszás: szombat du 5 óra!!! Gyertek, van sok hely! Direkt jó apukás programnak, bár mi jövő héten valszeg anyámmal megyünk, mert a párom a 4 nagyot kell kontrollálja.

Babakaja: én tegnap karalábé-srépa-pulykahusit főztem, pici zöld fűszerrel, finom lett, most kaptak karalábét először, de ízlett nekik.
Nálunk a sütőtök meg a cukkini nagyon nyerő, meg a cékla, tettem néhányat a mélyhűtőbe. Ezeket én főzöm, aztán van, amiből üvegest adok, pl ízlett nekik a gesztenyés bébikaja.

Lotion: Joni is többet mozog a Dévényes óta. Ma sajna pont nem hallottam a telefont, mire visszahívtam őket, már más elvitte az időpontot :cry: . Jó lett volna tudni, h mikor jutunk oda a héten.

Claire
claire
 
 


De jó, h mindenki jelentkezett! :)

Claire: hol van az úszás? Ha rá tudod venni férjuram, mindenképp elmennék. Mondjuk sógornőm is nagyon akar jönni, lehet elhozom őt, ha ellenkezik :D

Szivvi: hogy tudnánk felvidítani????? Lassan jön a jó idő, esetleg szervezhetnénk egy kollektív talit. Mit szóltok hozzá? Én akár egy velencei tó parti bográcsozás/sütögetésben is benne lennék. Mindenki hozná a "kapcsolt állományt" is, így férjeink is, meg nagyobb csemeték is el lennének. Mielőtt betör a kánikula, és dél tájban is kint lehet maradni a terepen.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Közérdekű: a Babaneten már van lehetőség zárt - mások által nem olvasható és nem is hozzászólható - topikok létrehozására! Ha szeretnétek ilyen topikot nyitni, küldjetek levelet a szerkeszto@babanet.hu címre. A Tárgy sorba írjátok be: ZÁRT TOPIK.

Aki pedig nem rest kommentelni a Babanet cikkeihez, az ezen a héten három ruhát választhat a gyereknek a Mumoo's-tól. Részletek itt!

Kép

Szép napot!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!
Abbey! Kaszásdűlő, Szérűskert utcai tanuszoda, ahol
Óbudán laktatok, onnan 5 perc kocsival kifele. :D
Én vegyem rá a férjedet???? :lol: :lol: :lol: (Freud-i elszólás :lol:)

Össznépi tali: részemről mehet :)

Zsebi, merre vagy???

Claire
claire
 
 


Abbey,
nem tudom te hol tartasz ezzel a náthával, de nem valami gyorsan múlik, néha olyan, mintha a közérzetem egyre szarabb lenne.
Kissé elegem van már.
Olyan jó lenne egy kollektív találkozás. Lenne babanyüzsi, bár mi még kicsik vagyunk hozzátok képest. :-)

Lotion,
remélem a privimet megkaptad, majd fussunk össze itt a környéken valamikor.
Irigyellek a konzerv kaja miatt enyémek köpik ki, nem hiszem el, már próbáltam Univert és Kecskemétit is, egyik sem, még az sem ami Boti fiamnál nagyon bejött...csak a házikoszt. :-) Megszívtam. Kellett nekem anno panaszkodnom, hogy Boti nem eszi amit én csinálok, na tessék, most duplába nyomhatom, plusz idő, nem is kevés.
Lehet a Hipp ízlene, de arra ne szokjanak rá, mert az nagyon drága. :-)
Mi holnap megyünk Szonjával Dévényes tornára, nekünk 4000 Ft és nagyon kíváncsi vagyok mi lesz, reménykedek, hogy hasznos, mindenkitől ezt hallom amit te is írtál.

Szivvi,
kitatás, kitartás, tudom gáz ez a duma, de nem lehet mit tenni, mi már mindent kipróbálunk és alkalmazunk, hogy Levi aludjon és mi is. Le sem írom, hogy alszik mostanság...:-) tiszta ciki, de alszik.
Most tulképp mi bajuk a piciknek? Nálunk a Botondnál nincs vége a takony szutyi bulinak, múlt héten megkoronáztuk kötőhártya gyuszival is, az most elmúlt, akkor nem kapták el a törpék, de Levi gyorsan belekapott Szonja jobb szemébe, most az gyulladt be. Király, viszem holnap Dévényesre fél szemmel, de engem nem érdekel, le nem mondom az időpontot az tuti. :-)

Jukka,
nálunk a pelus a favorit, Botinál is az volt sőt a mai napig, hurcoljuk az oviba is. Szerintem ez a legtutibb dolog én elejétől adtam is oda nekik, hogy megszokják. Plüst nem akartam, mert azért szöszös és allergizálhat is, ezek a DM-ben is kapható pici macis rágó rongyi meg túl picike. A cumit sokszor beletekerve találom a pelusba, ha nem az ágy alatt, mert valahogy oda küzdik le mindig. :-)

Valakinek van jó saláta főzi receptje babáknak, még sosem csináltam felnőttben sem, nemhogy bébinek. Ki akarom próbálni.

Lányok kezdem azt hinni, hogy ez a szél éve lesz. Bármilyen szép idő van ez a nyomorult szél fúj.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Claire: próbálkozhatnál :D Persze egyből nemet mondott, mire mondtam, h jó, akkor jön más velem. Na, egyből átgondolta. A most hetet még nem ígérem. Ha meggyógyulok teljesen csak akkor.

Szilvi: torkom jobb, bár még fáj kicsit. Orrom meg fújom, bár nem nagyon. Remélem nem lesz rosszabb. Közérzetem nekem sem az igazi még. Különösen leterhel most a két nyüglődő gyerek. Meg úgy minden más is.
Ja, főzés rohadt sok időt elvesz. Mindig azt hiszem, h na, ez most biztos elég lesz, de ritka, h ne kelljen este vmvel kiegészítenem. :?
Na, mesélj :D
Eszti is sztrájkolgat mostanában. Legalább 4szer felkel éjjelente.

Tali: örülök, hogy benne vagytok. Sztem célozzunk meg egy június eleji, közepe táji hétvégét. Esőnap mindenképp legyen, mert ugye Murphy.... és hát kellenek ötletek helyre is, ami mindenkinek szimpi.
Kaja is kérdés. Legyen közös bográcsozás, tárcsában sütés (mindkettő van nekünk), mindenki hoz vm hozzávalót meg pogi meg süti, ilyesmi. Vagy mindenki hoz hideg elemózsiát magának.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! gyógyulj gyorsan!!! azzal számolj amúgy, h nyáron itt lesz uszi szünet, még nem tudom mikor.
Tali: mi ha igaz, most hétvégén "felpróbáljuk" a Hajógyári szigetet sok családdal piknikes partira, a csúszdás játszónál, majd beszámolok, ott mellette nagy füves tér van, bográcsozni is lehet, stb.

Altatás: nem nyilatkozom...(9 hósak, néha szopiznak éjjel, de ha nem, akkor is kelnek, lehetőleg felváltva, és főként ha én bent alszom a helyemen...és mindezt kint a nappaliban, bár ennek az is az oka, h a helyükön ha nyüglődnek, akkor Eszter lányomat is felkeltik, stb. Mindegy, majd nyáron megpróbálok módosítani a meneten, ez így tanév végén nem aktuális :oops: egyetlen bizodalmam, h mindegyik "megtanult" normálisan aludni, remélem ők sem lesznek kivételek.
Biztos béna vagyok ebben :oops:, no meg imádom, ahogy szuszognak mellettem. Meg hát engem alvásban nehéz megzavarni, ha hagynak, bárhol, bárhogy , bármikor tudok aludni :D )

Főzés: én gyakran úgy csinálom, h uabból az alapanyagból kapnak ők, mint a család, pl múltkor nekünk csináltam pulyka apróhúsból sok zöldséggel (répa, karalábé, borsó) tejszínes habarással ilyen becsinált félét, hozzá tésztát. a megtisztított zöldségekből, meg néhány szem husiból meg főztem a kicsiknek, elég sok lett, pár napig elállt a hűtőben.
Enyémek főziből jobban szeretik amit én csinálok, de gyümiből jók az üvegesek. főziből is van amit megesznek, amit nem, azt nem veszek többet, vagy feldobom vhogy.

Még akartam vmit, de megyek, mert felébredtek!

claire
claire
 
 


Lanyok, sajnos az elet nagyon felgyorsult, nem jutok hozzatok egyszeruen; es csak nosztalgiazom, hogy regebben nem telt el nap Nelkuletek... Claire, nem ertem, Te hogy tudsz szakdolikat is biralni, a 6ot menedzselni, haztartas, bulikat csinalni, ES meg babanetezni...

Azota sokminden tortent; ma megjottunk az elso kulfoldi (munka)utrol. Hat ikrekkel kicsit bonyolultabb, mint eggyel; pl. ma szetultettek a gepen a sogornommel minket total, hallottam, hogy a gep vegeben uvolt Hanna, remes volt, hogy nem tudtam segiteni. Aztan mire egyiket szopival megnyugtattam, elaltattam, csereltuk volna a masikra (mikor mar kinjaban odajott hozzam sogornom), mindig a vivestol felebredt, es megint razenditett az uvoltesre. Gondolhatjatok, imadott a gep minket; total csurig volt, engem pedig beultettek ket nagyon morcos ferfi koze, akik nem titkoltan utaltak a gyerekeket. egykekkel csomot utazgattam, nem volt gond... nem tudom, igy fogom-e veluk is csinalni, megszakadt a szivem (bar ritkan ilyen hulye a szemelyzet, hogy ennyire butan ultetnek).

Aztan meg kulon kor volt nekik utlevelet szerezni. MIkor otthon voltunk, megint kozoltek, hogy meg 5 honapot kell varni, hogy valami allampolgarsagi ellenorzest megcsinaljanak, hat ez mar nem igaz, ki voltam akadva teljesen. ugyhogy vegul bedobtam a nagykoveti ismerettsegem, es vegul nagykoveti protekcioval lett papirjuk, de pont haza nem mehetunk vele....

persze a nemet utlevel pedig cakk-pakk ment, az mar januarban ment volna, csak nem akartam azt, vegulis magyarok; de ilyenkor rossz, hogy ez az orszag kakil rajuk/rank, sot, mar szivat; es mas pedig siman befogad...

talalkozora nem akartok majus 28at? otthon leszek erettsegi talalkozo miatt (ha addig lesz valami papirja a babaknak)

CLAIRE - nem mondod, hogy a szulinapod is majus 1 kornyeken van!!! nem lehet meg egy dolog, ami ennyire hasonlo bennunk!!! en majus 3 vagyok...

amugy az anyak napja es szulinap eleg szomoru volt. itt nem csinalnak musort a sulikban; valami kis lapos ajandekot keszittettek veluk, de nem valami sok munkasat (maskor szebbeket csinalnak csak ugy). a csaladombol pedig senki sem mondta nekik, hogy koszontsenek (erre en nem tanithatom oket), igy ez mindig olyan szomoru. szulinapomra is csak azt kerem a ferjemtol, hogy a gyerekekkel "lepessen" meg - nem magam miatt, csak hogy megtanuljak; de ezt tizensok eve nem sikerult elerni ;-(((.

Jukka, dejo, hogy Te is irtal! Neked pontosan mikor is szulettek? Elfelejtettem. Te hogyan "szoktattad" ra oket a pelusra? Sajnos a cumi nalunk nem jatszik.

Viszont olyan gyonyoruek es olyan szeretettel mosolyognak, ha meglatnak, hogy minden szomorusagert kompenzalnak (most eppen elegge el vagyok kenodve).
zsebibabak
 
 


tobbgyerkocosek, akkor mar mas gondot is megosztok Veletek. valahogy a 3-4 nagyomnak nem nagyon sikerul ez a baratkozas dolog. egyiknek sincs igazan baratja/baratnoje a suliban. egyedul ulnek, ha buszban kell menni, stb. mindegyik kicsit mas eset, de nagyjabol ugyanaz az eredmeny. megszakad a szivem, ugy szeretnek nekik segiteni. de en sem voltam sosem tul ugyes a baratkozasban. ugy tunik, csak ok azok, akiknek nincs baratjuk (mert akkor probalnam ravenni oket, hogy olyanokkal baratkozzanak, akiknek szinten nincs); de nehez elkepzelni, hogy tenyleg igy van. nem nehez esetek (jo, az egyikben van par nehez tulajdonsag, de nem hiszem, hogy masban ne lenne; es alapvetoen nagyon helyhen van a szive).

annyira szeretnek nekik segiteni... de hogyan...? ha legalabb csaladilag tudnank osszejonni hasonlo koruakkal, de a tarsasag, akikkel eddig osszejartunk szilveszterre stb, most "kiutasitott" a nyari programbol, a viziturarol, merthogy nem lehet 2 babara es egy 4 evesre a parton vigyazni. nagyon rosszul esik, 12 eve jarunk veluk, de a tobbieknel nincs kicsi gyerek. igy most evekig nem fogunk tudni veluk menni, mert mindig lesz kicsi velunk. nekem ez nagyon faj toluk, nem tudom, kesobb akarok-e majd menni veluk.

a sok gyerkoc es a munkam pedig elegge lefoglalt annyira, hogy sajat baratkozasra reg nem szantam idot; mar nincsenek meg a regi baratok ;-(. akiket szerettem, a gyerekeink nem kompatibilisek, es emiatt elegge megszakadt a kapcsolat, stb...

Ti ezekkel hogy vagytok? Nektek minden gyereketeknek (ha mar olyan koru) van a suliban kozeli baratja? hogy tudja az ember az ember ezt elosegiteni (hivnam, jojjenek hozzank, de nem akarnak...)? es hogy keres ilyen korban, nagy csaladdal, baratot...? (csalad-baratot?). Claire, Nektek nagy a csalad (sajnos nekunk nincs nagycsalad viszont korulottunik), es barat csaladok is vannak...(AZT mar nem is kerdezem, hogy ezt idoben hogy csinalod...).

ebred Hannacska, megyek
zsebibabak
 
 


Szia Zsebi!

Jó, hogy írtál! Nem semmi ez a repülőzgetés. Én biztos nem vállaltam volna. Ráadásul középen 2 pasi között... :shock:

Tali: nekem jó a máj. 28. is. Bár előre láthatólag szakadni fog az eső :?

Nyilván azért szívóznak a papírok miatt, mert hát "a sznobnak nem voltak lég jók az itthoni kórházak, akkor most minek ugrál"- bocs, nem bántani akarlak, de tudod, ez a magyar mentalitás :( háttér info nem érdekli őket, csak a látszat.

Barátkozás: megértelek nagyon. Nagyon rossz lehet, hogy akikkel eddig mindig együtt nyaraltatok most így kirekesztenek. Én is pont így érzem magam. Annyira perifériára kerültünk a manókkal, hogy jóformán rajtatok kívül nem beszélek senkivel :( Akivel régen minden nap beszéltünk, csomót taliztunk bnőm már hónapok óta ígéri, h kijön, de eltűnt, mint .... ráadásul hozzájön még, h mindenki szerint a világ végén lakunk, uh ennyi.
Gyerekeknek nem tudom hogy tudnál segíteni, nehéz lehet nézni. Itthon sincsenek barátaik, vagy most az új környezetben nem sikerült kialakítaniuk új barátokat?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Zsebi,
minden elismerésem a repülőzésért a két törpével. Átérzem a problémádat, mert nekem személy szerint egy rossz élményem van még a nagyobbik pici fiammal :-) másfél évesen nyaralni próbáltunk, kifele semmi gond nem volt az úttal, de hazafele annál rosszabb volt.
Nem akart megülni, piszkálta a levegő befúvót a lámpát, kiabált, aztán meg rázendített és csak bömbölt és bömbölt. Próbáltuk mi mindennel nyugtatni, de sajnos semmi nem volt jó, mert felborult a napja és aludni sem nagyon tudott indulás előtt. Én összeszedtem valami majdnem kiszáradós fosóst, szóval jól voltam, erre mellettünk egy háromtagú család kimérten paraszt apuka tagja átszólt, hogy hallgattassuk el a gyereket most már valahogy és hogy miért kell ilyen kicsi gyereket repülőztetni. Sajnos eldurrant az agyam és vitába szálltam, nem kellett volna, nem érte meg és csak idegesebb lettem. Na ennyit erről. Az ő gyereke sosem sírt gondolom, nagyon egy tetű ember volt.
Gondolom a két kedves pasi azt is díjazta, hogy ott szoptatsz mellettük. Amúgy gondolom nem ajánlotta volna fel egyik sem, hogy helyet cserél a sógornőddel...és akkor mindenki jól járt volna.

Abbey,
ti voltatok Dévényesen? Mi tegnap voltunk az első vizsgálatoson, szegény Szonja nagyon sírt, de fel voltam rá készülve, így bírtam magam. Eredménye viszont lett, pedig csak vizsgálás céljából nyúzta meg és mondta, hogy adjunk neki még egy hónapot. Nagyon értékeltem a hozzáállását, hogy nem egyből járatta tornáztatni. Ma Szonja már nem tudom hányszor átfordult és hason hepajozik, annyira örültem neki, hogy ilyen ügyeske, már húzogatja a kúszáshoz a lábacskáját is, szerintem innen már menni fog legalábbis remélem. Egy hónap múlva lesz kontroll, majd akkor meglátjuk, hogy mi van. Van egy feszítő reflexük, aminek az idők folyamán el kell múlnia, ez még Szonjának erősebben megvan, de nagy gond nincs. Mivel a 35. hétre születtek egy hónappal fejletlenebb az idegrendszerük, ezért várunk még 1 hónapot. Ennyit értettem belőle kb. :-)
Nektek mit mondtak? Nem ma voltatok?

Most az evés is sztrájkolós, leginkább Szonjánál, ömlik a nyála, állandóan benne van már két kézzel is a szájába, de nem látok semmit a világon. Nem értem ezt. Még a tápszert is kiköpi néha, a főzihez hozzá sem kezd. Csak hogy ne legyek nyugodt.

Viszont isteni az idő, annyira örülök, kint múlatom az időt amikor csak tehetem a kertben. Ti hasonlóképp?

Lotion,
ne tűnj el!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Zsebi! Munkaút, repülőzés, és még Te beszélsz a dolgok menedzseléséről :D
egyébként nálunk is sűrű az élet, itt az évvége, bemutatók, vizsgák, témazárók, és pénztárca apasztásnak kirándulások, táborok..
(Közben Nonó muskátli szirmot akar enni, felháborodott, h kivettem a szájából :lol: :lol:)

Én nem repülőztettem őket, ma viszon tannyit autóztunk, ki-be vettem őket, mert mindenfelé vinni kellett a nagyobbakat, plussz vásárolni, és nem tudtam máshogy megoldani, már sajnáltam őket, ott izzadtak a dögmeleg kocsiban :oops:.

Ami a dolgok menedzselését illeti, egyfelől "születési hibás" vagyok, és általában több dolgot csinálok egyszerre, ez néha előny , néha hátrány, másfelől én is úgy érzem, h bizonyos dolgokra sosem jut időm, és sosem érem utol magam. :(

Zsebi! én is azt akartam kérdezni, h csak kint nincsenek barátai a gyerkőknek, vagy itthon sem?
az enyéimmel majd szívesen összeengedem őket, hátha tudnak mit kezdeni egymással :D .
szomorú, ha ilyenkor régi barátok így viselkednek :(

Abbey! Sztem nálatok vissza fognak térni a régiek, ha nekik is lesz gyerekük, legalább is nekem volt ilyen tapasztalatom :D .

Silver! Lehet, h ez az egy alkalom elég volt neki, egyik ismerősünk is így járt :D

Ja, Zsebi! Május 1-i vagyok :lol: Megyek fürdetni, majd jövök, ha csak ki nem ájulok, ja, és még marcipánt kéne gyártanom...
claire
 
 


Ja, Joninak kinőtt alul a 3. foga, meg felül is jön, ennek megfelelően elég nyűgös éjszakánk volt, babakocsiban rióngatás, nuroóúfen...stb, bocs Nonó jött netezniű
:lol:
claire
 
 


Sziasztok!

De, ma voltunk tornán. Szegény Lilum végig bömbizte az egészet, mint minden babó. De azt mondta a nő, hogy még 1 alkalommal kell mennünk, jövő héten, és szerinte több nem is fog kelleni. Az a baj vele, hogy túl laza a csípője, és nem tudja összetartani a lábait a mászáshoz. Kúszás meg jól megy, így hanyagolja is. Szimpi volt a csaj, és elég hozzáértőnk tűnt.

Az evés sztrájk tuti a fog miatt van, nálunk is elő-elő jön folyton. Ne aggódj, éhen nem fog halni :)

Mi meg megtanultunk integetni. Olyan cukin csinálják :)

Lilunak most a 2. felső jön. Esztinek az 1. felül. Szerencsére az ecsetelő nagyon bejött, azóta nem kell gyógyszer. Ti végül vettetek, Szilvi?

Ááá, min. 10 év mire nekik méég gyerekük lesz, ha egyáltalán lesz (az említett bnőm pl nem is akar). Akkor meg az enyimek már nagyok. Az ő barátaik meg szintén akkor akarnak majd gyereket, uh én nem fűzök már ehhez nagy reményeket.

Isteni az idő. De már megint 7végére romlik el :( Amennyit csak tudunk kint vagyunk. De babakocsiba nem maradnak már meg soká, máshogy nem nagyon tudom őket kitenni :( Ti hogy csináljátok?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire,
nagyon remélem, hogy valóban elég lesz egy alkalom, bár még egy ellenőrzés tuti lesz egy hónap múlva, de talán az már nem érinti majd ennyire nagyon érzékenyen a picimet.

Abbey,
Sajnos még nem tudtam beszélni a szomszéddal, majd holnap érkeznek haza hétvégére, akkor tuti hozatok. Most csak ecsetelsz vagy osanit-ot is adsz, érdemes azt is rendelnem?


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!
Abbey! Hát, ha nem akarnak gyereket, az szomorú, és az valóban egy más életforma, bár meglásd, lesz köztük, aki 8-10 év múlva ott fog vakarni, hogy jaj, de mégis :roll:.

Integetés :D . Nálunk is csinálják, reggel Nonó integetett az oviba induló tesóknak, egészen magától, el voltak olvadva. És az még nagyon cuki, amikor tapsikolnak, Joni még ritkán, de Nonó most már felszólításra is :D . Most az a sláger, hogy a két nagyobb iker beül a kádba, és ölbe vesznek 1-1 bébit. Majd mutatok róla képet! Amúgy is nagyon szeret a két kicsi együtt pacsálni a nagy kádban, kicsit marakodnak a cuccokon, de lesz ez még ilyenebb is...

Levegő: enyémek ált. kint alszanak babakocsiban, meg kimegyünk kicsit hintázni a kertbe, ha jó az idő az erkély is állandóan nyitva van, ma kint is ebédeltek.
Tényleg, a ti gyerkőitek hányszor esznek mást, mint anyatejcsit vagy tápiszert?

Ecsetelő: lehet, h én is be fogok szerezni...

Claire
claire
 
 


Halihó.

Claire,
az enyémek ugye kisebbek mint a tieitek, ezért nem tudom mennyire mérvadó, hogy miket esznek, de azért leírom.
Mi egyszer eszünk egyelőre mást mint tápszert, anyatej már csak hébehóba van és kevés. Általában ebédre esznek főzeléket valamit amit kotyvasztok. Nálunk az a helyzet, hogy 4x esznek egy nap és slussz...nem is tudok többet beléjük tukmálni, viszont így is jó súlyban vannak...legútóbb Szonja 8 kiló volt Levi meg 8.75. Nem aggódom, hogy éheznének, de mindenki sokszor adogat hamit én meg a gyümit sem tudom beiktatni nekik...csak nehezen néha.
Mondtam a dokinknak, mondta, hogy nem baj, sok anyukának ez a gondja, mert még úgy alszanak, meg többet is, hogy nincs mikor olyan sokat enni...majd később!!!
Röviden ennyi. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok
próbálok nem lemaradni...
Mi is kint vagyunk az udvaron és simán lerakom őket a fűbe :lol: Egy fűszállal fél órát is elvannak :lol:
Nem tudom ki kérdezte bocs..Az a bajom, hogy nagyon szétcsúsztak a gyerekek időben...Emi 4-5 között kel, akkor tápolnak, Oli seperc alatt visszaalszik, Emi meg nem...Aztán 8-9 között tízórai (pép+gyümi), akkor már alig bír magával...Valamelyik nap 1/2 9-kor aludt...Oli vagy alszik, vagy nem, de akkor meg már 11-kor hiszti van..Ált azért 1/2 12-ig bírjuk, ebéd, aztán alvás a babakocsiban kint. Alvás nagyjából 3-ig, akkor játék, 4-kor uzsi, játék, 1/2 7-kor fürcsi, 7-kor alvás. Eminek, mert Oli az istenér el nem alszik..Pláne nem az ágyában...Úgyhogy vigadás 8-1/2 9-ig, akkor aztán cicin elalszik. Aztán ha szerencsém van 2-3x kel, ha nincs, akkor óránként..Monnyuk most jön a foga, mert nyálzik, mint a fene, de szó szerint mint a víz, folyik a nyál...Úgyhogy most osanitot adok estére, így jobb a helyzet.

Na ezek vannak, emiatt vagyok nyűgi, fáradt..

Tali jó lenne, nekem annyi kérésem lenne, hogy Bp-re ne nagyon kelljen bemenni..Útálok ott vezetni...
Mi júni 18-25-ig nyaraldázunk, utána már Lilim is itthon lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szivvi 2011.05.13 13:27-kor.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Szilvi: én most csak ecsetelek. Sztem osanitot nem érdemes rendelni, nem volt látványos eredménye, az itthoni chamomille is megteszi. Nem túl jó az íze az ecsetelőnek, uh én úgy csinálom, hogy az ujjammal bemasszírozom és a cumira is teszek, nem köpi ki. És így simán alszik éjjel, pedig eddig kellett panadol vagy nuforen ilyenkor.

Sztem is majd 10 év múlva rájön, h mégis, akkor meg halom pénzt kifizet mindenféle hormonkezelésre, mert addigra már elissza/dohányozza a testét, meg kint a derék, szal tipikus mai fiatal. Akkor meg irigyelni fog, mert bezzeg nekem meg van, neki meg nem jön össze.

Mi 5ször eszünk, 2 gyümi, 2 főzi és 2 táp (vacsi főzi (és pancsi) után kapják a tápot, uh azt 1 étkzésnek számítom)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


JA. Érdekes a tapsi nálunk már jóval hamarabb ment. Azt tanulták meg leghamarabb. Az integetés ment elég lassan. De most olyan cukik, hogy bárki jön vagy megy integetnek neki :) Vagy ha mondom, hogy pápá, akkor is csinálják. Nagyon cukik!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Köszönöm a táplálós hozzászólásokat! Enyéim egyelőre egyszer esznek gyümit, időnként gabonával dúsítottat, meg egyszer főzit, abba teszek ált husit, és ez leginkább vacsira csúszik. Egyébként szopiznak, némiképp össze-vissza, és éjjel is :oops:. Elég kisbébis formula, úgy látom. Ja, és néha rágicsálnak, csócsálnak kenyeret.
Nonónak még nincs foga, Joninak 3 :shock:.

Alvás : no azt nálunk is tudják felváltva nyomni, de legalább is csúszással. Általában reggel Joni kel előbb, múltkor jól belealudt a reggelbe, erre Nonó fent volt hajnalban :roll:. Mondjuk a nagyobbak miatt úgyis kelni kell, max hétvégén lazább kicsit, de azért egyszerűbb a helyzet, ha nem hajnalban kelnek.

Ecsetelő: Abbey! Esetleg tudna nekem is hozni apukád? Jól emlékszem, h ő hozta? Nagy segítség lenne! Ha beválik, hozatok nyáron a tesómékkal, amikor jönnek haza, vagy vkivel a családból.

Nonó is tapsizik már egy ideje, az a legcukibb, amikor a babazenén csinálja a többiek nyomán, persze némi késéssel! Integetni viszont Joni kezdett, egy barátnőm épp indult tőlünk, vette a kabátját, Joni a kezemben volt, és integetni kezdett :D No persze majd meg ettük :lol:.

"mai" csajok: van hozzájuk szerencsém, mivel inkább lányokat tanítok, és ugye 18 évtől fölfelé, nagyon érdekes, h vannak tök normális, felelősen gondolkozó lányok, és van aki tényleg picit sem néz előre, és még nem is IQ függő a dolog. Na, én szoktam nekik mondani ezt-azt egészségtanból, biztos ilyenkor gondolják, h hülye ósdi nyanya :lol:. (Pedig én látom, h van akinek jól is áll a kilógó derék, has , és az nyári 40 fokban hordja is bátran, de amikor -20ban télen, azt még nézni is rossz. arról nem is szólva, h egyesekbe kevés önkritika szorult, és amikor a hasa rálóg a gatyára, az sztem nagyon gáz, még akkor is, ha divatos :lol:)
claire
 
 


Claire,
szerintem az utóbbiból mostanság több van, mármint a gatyára lógós hasból...:-) én teljesen kész vagyok tőle, nem értem, hogy ezt a látványt a tükörben megelégedéssel nézik??? Én szólnék a lányomnak, hogy ez gáz. Nem zsákban kell járni, csak mindenki az alkatához legelőnyösebbet vegye fel nem?!

Szivvi,
nálunk a nap akárhogy csúszik is, akkor is csak 4 evés van. Bár mi hajnalban nem eszünk...mi reggel 8 körül eszünk először, előbb Levi kel aztán Szonja, de este viszont mi 9-10 között esszük az utolsót.

Majd még jövök.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Claire: megkérdem majd aput mikor megy legközelebb, de úgy emlékszem csak júniusban.

Sztem nyugodtan mondjuk ki, hogy a hájukat rakják ki, 2 számmal kisebb nadrágban. Nagyon gáz, én sem engedném így a lányomat sehova. Ami meg egyenesen fel is háborít, hogy nem kapok normál nadrágot, csak ezt a vádlira szorulós fajtát, ami meg nem kimondottan az én fazonom.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Köszi, mindenesetre ha megy, és megoldható, légyszi szólj!

Nadrág: utálom a csípőgatyát, és nem azért, mert féltékeny vagyok, h másnak jól áll, utálom, ha kivan a derekam, meg amúgy sztem mindenkinek ront az arányain, csak van akinek nehezebb azon rontani :lol: . Lehet, h vicces, de az utóbbi leghasználhatóbb gatyáim kínaiból vannak :oops: .

Szilvi! ne izgulj, nekünk az egyik unokahugunk, már egész kis bébiként 4x szopizott, és passz, erre aggódó anyukája mérni kezdte, kiderült, h iszonyú mennyiséget nyom be egyszerre (pár hónaposan 350-ek :lol:). Biztos elég így nekik, különben nem fejlődnének ilyen szépen.

Tali: Máltai játszó?

Megyek, torta gyártásban vagyok, már 4 lapot megsütöttem!

Claire
claire
 
 


Claire,
ige, én is azért nem aggódom mert szépen gyarapodnak. Azért görcsölök csak ezen, mert számomra ez nagyon szokatlan, Botondnál nem így volt...így nekem az lett a "normális".
Nehéz most nekem, mert még mindig fura néha ez az ikresség dolog.
Mindent máshogy csinálnak, teljesen mások is, türelmetlen is vagyok, hogy lassabban fejlődnek, meg minden. Óhatatlanul hasonlítgatom őket egymáshoz, Botihoz, hogy ő milyen volt és stb...
Egyszerűen Szonjának ez a passzivitása is megőrjít, hogy Levi izeg-mozog Szonja meg csak nézi, félek hogy valami baja van. Persze a dévényesen mondta a csaj, hogy mivel korababák más ütemben fejlődnek meg minden, de akkor is rossz. Nehogy nekem így maradjon háton fekve. :-(
Nekem most hoznak a jövő héten a szomszédaim ilyen ecsetelőt, ha szeretnéd, akkor kérek 2-őt és majd megbeszéljük, hogy adom oda???

Sz.

Kép

Kép
silverlion
 
 


A csípőnadrágot én szerettem régebben és bár tartom a formám, azért már nem "lány" vagyok 3 gyerek után, így már nem erőltetem ezt. Nekem véleményem szerint jól állt mindaddig, amíg le nem ültem...:-) ugye akkor a fenekén az embernek már kissé túlzottan csípő lesz. :-) Így én leginkább szórakozni hordtam, ahol nem ültem le.
Na erről ennyit :-) !


Sz.

Kép

Kép
silverlion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?