Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bea: hát igen, ilyenkor mind egy kicsit több törődésre vágyunk/vágynánk, nálunk ez Marci miatt nem nagyon jön össze... mindegy ez van! :)
Remélem ez a babakocsi-kálváriád megoldódik a végén! :D Ne haragudj a kis iróniáért, de irigyellek majd, ha a végén Concordot kell majd venned!!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi: enyhe hidegfront jön és ilyenkor felerősödhetnek a jóslófályások is! Hidegfrontkor a szülések is gyakoribbak egyébként! Én abban reménykedem, hogy kb. 2-3 hét múlva majd jön egy hidegfront és kicsalogatja belőlem a pasast! :D
Egyébként mikor még Marcit vártam, 1x majdnem elindultunk kórházba és egyszer be is mentünk "potyára", mert nem szültem, csak marhára fájt... elég ciki volt...
Egyébként a héten valamikor nekem is voltak fájásaim, úgyhogy most már mindent beszereztem a pakkokba, a Tena betéttől a kis samponig, szóval ez szerintem intő jel is, hogy készülj össze! :)

Georgia: Marci jól van, köszönöm! Ma nézett Kung-fu Pandát és mondta, hogy "Úristen, de vicces!" :D :D :D

linhbaba
 
 


Nagy nehezen bepotyogtem, erre eltunt:( Szoval... Georgia: a terhestornara jar egy lany, akinek a ferje holland, es sokat vannak kint is, es itthon is. Vele beszeltunk ezekrol a dolgokrol, es o mondta, hogy ott a legmagasabb a szuleteskori halalozas. Es meg azt irtam, hogy ettol fuggetlenul szerintem mi mind kicsit irigykedhetunk rad, hogy milyen klassz ellatast kapsz, itthon messze nem kapunk ekkora figyelmet (tisztelet a kivetelnek), de arra gondolok, hogy lehet, hogy pont azert, mert itt sokkal tobben szulnek korhazban, igy a figyelem
is tobb fele szorodik, nem emlitve az eu dolgozok alulfizetettseget, stb stb.
caramel
 
 


Sziasztok!

Linh, szerintem is a hidegfront lehetett, meg még arra gondolok, hogy most illeszthette be a kis fejét, nem tudom így mondják-e. Néha olyan érzésem van, mint amikor beszorul a levegő. Úgyhogy visszább vettem, többet pihenek. És a héten mindent megveszek a kórházi csomagba, és össze is pakolom. Meg bőszen mondogatom Zsoltikámnak, hogy anyák napjáig kell csak bent maradni, addig legyen türelmes :)
Jól láttad, mi nem vagyunk házasok. Azt mondta a védőnő, hogy elég csak az apasági, holnap megyünk elintézni.

Georgia, nagyon jók ezek a képek, jó ötlet a járóka. Nálunk is lesz, a nappaliban, majd ha már nagyobb lesz, és sokat lesz fent nappal, abban tud játszani, forgolódni, és remélem majd én is tudom tőle csinálni a dolgomat. Mi újság a bútorokkal? Megérkeztek?

Kíváncsi vagyok, nektek mi a véleményetek, a környezetemben 3 kisgyerekes anyuka is van, az egyik kislány 2 éves lesz májusban, a két kisfiú pedig 7 hónapos, és 10 hónapos. Mindhárom gyerek anyukája azt mondja, hogy nem tud csinálni semmit a gyerektől, még enni sem tud sokszor délig egy falatot sem, mert nem tudja otthagyni a gyereket egy kis időre sem. Szerintetek?
Én, ahogy emlékszem, meg ahogy anya mesélte, minden nap megfőzött, kimosott, takarított ránk (négyen vagyunk testvérek, de kicsinek mindig csak egy volt otthon, többiek isibe, oviba voltak délelőtt), szóval ő meg tudta csinálni a dolgát? Tesóm a négy fiával ugyanígy, meg tudott főzni, takarítani, volt kint járóka a konyhában, anyáéknál is, tesómnál is, de nem volt ilyen, hogy nem tudtak még felporszívózni sem a gyerekektől. Ez nem szoktatás kérdése? Én még előtte állok, de szeretném, ha el tudná majd foglalni magát a babám, persze nem órákra, meg a közelemben lesz úgyis, de nem szeretnék én is így járni. Szóval mit gondoltok erről?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 

 
 

Linh, knzs, ezt is már rég akartam írni, szóval mi sem vagyunk összeházasodva, és most is csak apaságit csináltattunk (egyszerűbb volt, mint múltkor, mert már orvosi igazolás sem kellett a vélelmezett fogantatási időpontról), és tuti, hogy nem kell más, mert már erre ráírták, hogy kérésünkre az apa családnevét kapja a bébi. Nem lehet, hogy esetleg kerületenként más és más a protokoll? Vagy te ezt honnan hallottad, hogy nem elég az apasági?

knzs, utóbbi kérdésedre: szerintem gyereke válogatja. Én az elején konkrétan halálra untam magam:) Az én gyerekem nem volt hasfájós, viszont nagyon jól aludt, enni kelt fel, ezen kívül egy nap fél óra volt, amikor "csak úgy" ébren volt, azt meg alig vártam, hogy kicsit babázhassak vele:))) Mellette délelőtt 11-ig aludtam, főztem, mostam, teregettem, és szanaszéjjel interneteztem magam...
Szóval előre ne parázz, majd meglátod, neked milyen a gyereked, és hozzá alkalmazkodj:)
caramel
 
 


Sziasztok!

Ezt (is) találtam:
http://www.kismamatanoda.hu/blog/valtoz ... ozat-korul
De nem tudom belinkelni, mert telefonrol írók, szóval másoljátok a böngészőbe. Nem tudom rátok vonatkozik-e, nem értek hozzá!

Puszi

linhbaba
 
 


georgia: most rögtön visszavonok mindent:))) Most került a kezembe a pénteki Népszabadság, és pont erről a témáról van benne szó. Statisztikai adatok szerint Hollandia a 11. helyen áll az EU-ban a csecsemőhalálozásban, és ennél még Magyarországnak is rosszabb a pozíciója! Meg is fogom beszélni ezzel a terhestornás lánnyal, mert én meg jól elhittem, amit mondott, és persze logikusnak is tűnt. Szóval ezennel visszavonom, és így asszem, még inkább irigykedhetünk rátok, és az ottani körülményekre:)

Linh: elolvastam a cikket, nem semmi! A napokban megpróbálunk erről megkérdezni egy közjegyzőt, hátha ez is csak olyan jött-gyorsan ment rendelet, mint mostanában jónéhány.

knzs, most nem találtam, hogy hol írtad, de mintha ti holnap mennétek az anyakönyvvezetőhőz? Ha eszedbe jut, légyszi, kérdezz rá, és oszd meg velünk! Ha én megtudok valamit, én is megírom.
caramel
 
 


Sziasztok!

Ahogy látom ez a hétvégi front mindenkit megviselt.Hozzánk vasárnap reggel ért el, már minden bajom volt,szerencsére délutánra át ment azért egy kicsit megijedtem.A kórházi csomag nagyrészét már beragtam,de még hiányos,de ha ugy adódik azokat késobb is utánam hozzhatják.

Hát sajnálom hogy Georgia ki lépett.Ezért ez a dolog fel lett fújva,ha magyarba is meg nálunk is nem lopnák a pénzt bizonyos emberek ,orulhetnénk ha olyan helyzetbe lennénk mint Georgia.Az otthonszulés meg mindenkinek a saját dolga.

Linh:Hát kocsi ugyben nincs okom panaszra igy is ugy is jól járok. :lol: Rendes fura hogy írtad még 2-3 hét és johet egy kishidegfront-itt veszem észre hogy megy az ido :lol:

A hétvégén haza hoztuk a bútorokat,.A papírra az volt írva az osszerakás1.5óra na ez ido alatt sikerult a pelenkázót osszerakni :lol: .Az anyósm meg eltunt pénteken titkolóztak,hogy hová lett.VAsárnap meg már hívott kiderult leugrott a hétvégére spanyolba megint annyi mindent hozott,rendesen meglepett,de nagyon orultem.

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Én is sajnálom, hogy Georgia kilépett, de nagyon remélem, hogy egy kis idő múlva elkezdünk hiányozni neki és akkor hátha visszajön!

Bea: hát igen, az idő az nagyon telik! Mi holnap töltjük a 35. hetet, el se hiszem!
Majd azért mindenképp írd meg, hogy milyen babakocsit vettetek végül!
Örülök, hogy a bútorok megvannak! Erről az összerakásról csak annyit, hogy Marci nagy ágyát (90x200-as, 5 fiókos) az uram egy fél napon keresztül rakta össze, ráadásul tele volt ilyen szakszavakkal az egész leírás, hogy "horony" meg "köldökcsap"... úgy google-ztunk utána. :D

Caramel: kíváncsi vagyok, mit mond majd a közjegyző! Egyébként csodálkozom, hogy nem hallottatok erről az egészról! Amikor kijött ez a "házasságtámogató" rendelet, több babás blogon és az indexen is volt róla nem kevés szó!
Hogy álltok a költözéssel? Nagyobb lakásba/házban fogtok menni?

Zsuzsi: Hogy vagytok? Mi volt ma az apasági nyilatkozattal?

Georgia: ha olvasol, nagyon várunk vissza!

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Először is, Georgia, gyere vissza, hiányzol a csapatból!!!!!!

Voltunk ma az anyakönyvvezetőnél, bár teljesen feleslegesen ültünk ott vagy egy órát. Pontosabban annyit megtudtunk, hogy kell egy orvosi igazolás a terhességről (ez már megvolt, a védőnő adta, ezen rajta van a foganás valószínűsíthető időpontja), meg kettőnk személyi igazolványa+lakcímkártyák. De! Még délelőtt felhívtuk a hivatalt, hogy pontosan mikor van ügyfélfogadás, meg is kérdezte az ügyintéző, hogy milyen ügyben mennénk, mondtuk apasági. Erre azt felelte, hogy 16.30-ig mehetünk. Hát, mi oda is mentünk 3/4 négyre, leültünk, türelmesen vártunk, mert pont előttünk bement valaki. Egy idő után apuka bekopogott, jelezve, hogy itt vagyunk (nehogy 16.25-kor elküldjenek, mert vége a napnak) nemsokára kijött egy nő, megkérdezte mit szeretnénk. Látta a kezemben az orvosi papírt, erre: Ja, hogy most el is akarjuk intézni? (nem tudom mit gondolt, hogy van fölös időnk ott ücsörögni, vagy nincs jobb dolgunk, mi a francért mentünk volna oda másért????) És hogy várjunk még egy kicsit. Nemsokára behívott, és közölte, hogy nem tudja megcsinálni, mert mindenki más négyig van a hivatalban, és neki kellene iktatószám, úgyhogy menjünk vissza máskor. Nekünk még esetleg holnap lett volna jó, mert utána apuka minden hétköznap 8-4-ig dolgozik, és persze, hogy holnap nincs ügyfélfogadás! Szóval jól felhúztam magam, ezen az egész bürokrácia dolgon... Kérdeztem, hogy esetleg nem lehetne-e elintézni a dolognak azt a részét, amihez mindketten kellünk, és a többit meg én elintézném majd, de nem lehetett. Basszus, még mindig felmegy a pumpa. Bocsi, hogy rátok zúdítottam, de felháborítónak tartom, ahogy szórakoznak az emberrel.

Caramel, az a lényeg, hogy nem kell más, csak apasági, és az apa nevére kerül a baba (kivéve, ha az anya már volt házas, vagy regisztrált élettársi kapcsolatban volt, akkor kell még más is, de ez minket nem érint), meg még azt is megkérdeztük, hogy hol kell majd anyakönyveztetni a babát, (mert én Szentesen fogok szülni, de Csongrádon lakunk, csak itt nincs kórház), ott kell, ahol megszületik.

Bea, mi is bútoroztunk ma, megvettük a pelenkázót. Persze lapra szerelve, úgyhogy apa bíbelődött vele 2 és fél órát, mert a leírás, amit kaptunk vele, annyira hitvány minőségű fénymásolat volt, hogy nem lehetett rajta látni, mit hogy kellene, józan paraszti ész után kellett menni.

Linh, köszi jól vagyunk, voltunk ma megint 4D-n, és képzeljétek, megint ott volt a pici keze, bár most néha el-el vette kis időre. Kis édesem, egyfolytában ásítozott. Bezzeg most tombol odabent, egyfolytában rugdos, meg mocorog. Holnap megyek a nőgyógyászomhoz, a szokásos havi vizsgálatra, meg csinál ő is UH-t, most következik, kíváncsi vagyok, miket mond majd, meg hogy hogy áll a méhszájam.

Veletek mi újság? Ki hogy érzi magát?

Puszi mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Zsu:Ez a apasági intézés komoly feladat ahogy látom :lol: A hivatalok mindenhol igy mukodnek.MAjd irj mi volt a dokinál nekem jovohéten kell mennem .

Linh:Holnap az utolsó nap hogy várok az elefáni bababoltra ha semmi intézkedem máshol kocsi ugyben.Amint lesz valami szólok :lol:

Amugy nem panaszkodhatom a párom egyezermester,anno a az ikeás konyhánkat 1 nap alatt perfevtre rakta/1-2+lyukkal de belefér/de most.NA azért most még nincs olyan elán benne hogy sietni kell :lol:

Ma a pocaklakóm annyira fent volt ,hogy se enni se lélegezni nem tudtam és olyan volt mint ha szét akarna szakadni ott a hasam ahol tolakodott,meg egésznap feszult.Fél ósa gyozkodés után lejjebb mászott a picur :lol: Már most egész jó.

Georgia:Akkor csak hozzánk gyere vissza ,hiányzol!

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Nemaaaa, georgia tenyleg kilepett???? Es miattam? En elasom magam:(((( Nem akartam en semmi rosszat, tenyleg en is elhittem annak a tornas lanynak, es ahogy elolvastam a cikket, rogton megirtam. Hat kesz vagyok:(
knzs, koszonom a hireket, akkor csak azoknal van bonyodalom, ha jol ertem, akik voltak ilyen reg elettarsi kapcs.ban. A cikkbol sajnos ez nem derult ki egyertelmuen, de igy ertheto is. Azert mi is kerdezzuk meg a kozjegyzot?
Georgia, ha olvasol, es tenyleg miattam leptel ki, gyere vissza, es inkabb en hallgatok el, nem beszelek itt tobbe hulyesegeket:(
caramel
 
 


Ja, meg erre a koltozeses kerdesre valaszolok, mar annyiszor kerdezted Linh, csak mindig elfelejtem. Nem megyunk messzire, ott maradunk az utcaban (nagyon szeretjuk ezt a kornyeket), csak az a lakas igen, nagyobb lesz egy kisszobanyival. Igy jobban el fogunk ferni, es mivel itt mar amugy is aktualis lett volna egy felujitas, helette inkabb belevagtunk egy koltozesbe:)
caramel
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki el van tűnve :)

Megvolt tegnap az orvos látogatás, mindent rendben talált. A méhszájam továbbra is zárt, kisfiam súlya 2108 gramm, fejátmérője 79 mm, a haskörfogata 297 mm. A méhlepény érettsége egyes fokozatú, a magzatvíz mennyisége megfelelő (nem tudom hogy milyen szót mondott, de ezt jelenti)
A tegnapi UH-n nem takarta magát Zsoltikám, és még aktív is volt, nevette is a nőgyógyász, hogy előtte két alkalommal hogy jártunk.
Nagy vonalakban ennyi.
Nálunk nagyon szép idő van, úgyhogy elkezdem ma kimosni a babaruhákat.

Remélem mindenki jól van!

Puszi!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Sziasztok!

Tényleg nagy a nyugalom,azért remélem mindenkivel minden ok.

Zsu:tok jó hogy minden rendben.

minden hét kezdeténelolvasom mi lenne ha elob jonne a kicsi,milyen esélyei lennének,tiszta beteg vagyok.
Ma komoly mozgolódásba van a picur. :lol:

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Na, megvolt az első CTG vizsgálat ma! Rohan az idő! :)
Meg levette a doki a streptococcus tenyésztést is. UH-gal is rápillantottunk és jó a szivmüködés még van magzatviz is, szóval minden tök szupi!
Jövő szerdán megint CTG.
Már nagyjából össze is pakoltam mindent, meg iszom a malnalevèl teát még homeopátiázok is. És már kicsit fel is puhult a méhszáj.
Na, mindjárt jövök még!

linhbaba
 
 


Na, vagyok megint!

Caramel: Georgia nem miattad lépett ki. Az áprilisiakhoz is irogatott és ott volt valami összetűzése az otthonszüléssel kapcsolatban. De pontosan nem tudom, nem olvastam bele abba a topikba. Hogy alltok a koltozessel?

linhbaba
 
 


Bea: mar csak 3 hetet kell kibírnod és akkor már azon fogsz agyalni egész nap, hogy na vajon mikor bújik ki a babád! :)!

linhbaba
 
 


Zsuzsi: szépek a méretek, szép nagy kisfiad lesz! Szuper, hogy minden rendben van!
Az anyakönyvi bonyodalmakról tudnék mesélni... Marcinak is van vietnámi neve és tesonak is szeretnénk, de ezt ugye engedélyeztetni kell. Viszont a Nyelvi Intézet nem áll ám szóba ilyen mezei állampolgárokkal ám, ők csak anyakönyvvezetővel tárgyalnak. Úgyhogy elmentünk a lakhely szerinti illetékeshez, aki eszméletlen hisztit levágott, hogy ez nem is az ő dolga, még azt se tudja, hogy kell csinálni. Pedig az ő dolga, de nem venné a fáradtságot, hogy utána nézzen. A végén nagy kegyesen belement, hogy akkor elküldi, de azt mondta, iktatni se fogja, meg semmi... Szóval csak reménykedhetünk, hogy sikerül a dolog és elfogadják a kérelmet ilyen dilettantizmus mellett.

Bocsi, hogy ilyen szaggatott vagyok, de közben hintáztatok is, még telefonrol irok.

Puszi Nektek!

linhbaba
 
 


Linh:Koszi a biztatást!De mivel mindig azt mondja a doki,hogy kicsi még akkor is aggódni fogok :lol: Tudom szornyu vagyok.Kérdezhetek még 2 dolgot?

MA elo vetttem a terhes konyvem/nem kellett volna ,de mindegy/
Az van irva a legutolsó vizsgálat a menzim szerint 30+2 uh szerint 29+0 ez nagy eltérés?

Me én még mindig nem értem értem ezeket a heteket.Lunáris naptár,de hogy lehet a a 40 hét 9 hónap?

Bocsi,hogy ilyenekkel fárasztalak titeket tudom másnak ez meg sem forul a fejében,de én ilyen aggódós vagyok. :oops: M8r mindenki attól fél mi lesz ha kint lez a kicsi. :oops:

Visszatérve ezekre a név problémákra,nem tudom nálunk most mi a helyzet de olyan neveket hallok,hogy csak nézek.De azt tudom,hogy anno az én nevembe is belekotottek mert anyuék magyarul Beátának akartak anyakonyveztetni.De azt mondták Szlovákiába ilyen név nincs csak Beata.A poén az egészbe,hogy ahogy férjhez mentem a szuletési levélbe hosszúval volt minden más papíromba magyarul ékezettel.Most meg van ahol így van ahol úgy :lol: :lol: Nevetséges

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Köszi Linh, hogy megnyugtattál, mert nagyon rossz érzés volt. Én sem éreztem feszültséget, és nem éreztem azt sem, hogy "támadó", vagy "ellenséges" lennék, ami rosszul eshetett neki. Azért fura, és kellemetlen így, hogy csak eltűnt, és el sem köszönt:(

Költözés: nem stresszelem magam rajta hétvégéig:) Pénteken nekiállunk leszerelni dolgokat, meg pakolászni, szobaton jönnek rokonok, barátok, rendelünk pizzát, és mindenki kap 1-1 dobozt, egy szekrényt, és rakja, amit lát. Vasárnap reggel meg jönnek a költöztetők. Lehet, hogy túlságosan leegyszerűsítem, és bele fogunk szakadni, de inkább legyek majd csak akkor ideges, mint már jó előre:)
caramel
 
 


Bea: először is (szokás szerint) felesleges paráztatnod magadat az UH méret miatt, mert milimétereken napok múlnak/múlhatnak, és ezeket pontosan lemérni... hát szerintem a legrutinosabb 100 éve ultrahangozó nőgyógyász sem tudja. Pl. Marcimnál is úgy volt, meg most Tesónál is úgy van, hogy a BPD-je hetekkel a többi előtt jár - vagyis amíg mondjuk a FL és ABD mondjuk 30 hetesnek megfelelő, addig a BPD-je 33 hetesnek felel meg. Amikor Marcit vártam és elkészült az UH a 38. héten, hát ki voltam bukva egy darabig, mert a BPD érték mellett nem az volt, hogy mondjuk 38hét + 2 nap, hanem ez volt: ???hét + ??? nap.... És valószínűleg neked az ovulációd 1 héttel korábban volt. Hosszabb a ciklusod vagy ilyesmi.
Neked kislányod lesz, a kislányok általában kisebbek, mint a fiúk!
A normál terhesség hossza 280 nap, vagyis 10 holdhónap (1 holdhónap ugye 4 hét, így jön ki a 40 hét), de egy "normális hónap az nem négy hetes kivéve februárt, hanem inkább 4,5 hetes - kisivel több is, ezért mondják a kilenc naptári hónapot. Ilyen egyszerű az egész! :)

Ez a név dolog egyébként szerintem is nevetséges!!! Gandalfnak nevezhetném a gyerekemet nyugodtan, de ha ilyen egyszerű nevet szeretnék adni neki, hogy "Nam", akkor meg már mehetek a Nyelvtudományi Intézethez, nem beszélve az anyakönyvvezetők dilettantizmusáról!

Caramel: ne érezd rosszul magad! Nem miattad ment el szegény Georgia! Beszéltem vele telefonon és nagyon ki volt bukva szegény, mert az áprilisiaknál valaki nagyon "megtépte". Mondtam neki, hogy ne foglalkozzon az ilyenekkel, mert ahol női közösségek vannak... hát előfordul az ilyesmi, de szegényt nagyon megviselte a dolog, első felindulásra törölte is magát a babanetről, amit borzasztóan sajnálok. Remélem ha egy kicsit lehűl a feje, talán visszajön...
A költözéshez drukkolok, stresszelni meg tényleg felesleges!

Vettünk hétvégén szerszámtárolós faházat! :) Nem olyan nagy a kertünk (kb. 150nm) de annyi cuccunk összejött már (talicska, gereblye, fűnyíró...etc.), hogy úgy döntöttünk, veszünk egy faházat. Egyik barkácsáruházban épp akciós volt, így bementünk, örültünk, megvettük és hétfőn délután ki is szállították. Tegnap pedig nagy lelkesen kibontottuk a csomagot... Hát az oké, hogy lapraszerelten szállítják, de konkrétan pl. a padlóhoz adtak 48 db lambériát meg 4 párnafát és szevasz tavasz... Úgyhogy úgy képzeljétek el, hogy a 180x240-es 225 cm magas kerti faház most egy kb. 200x150x 50 cm-es kupac faanyag, teljesen kezeletlen fából... Úgyhogy még gombaölővel alapozni is kell, utána meg vastaglazúrral lekenni. És utána összerakni. Sose lesz kész...

linhbaba
 
 


Azért kicsit magamba szálltam, és én is elgondolkogtam ezen a georgia dolgon. Az igazság az, hogy én is amellett vagyok, hogy negatív dolgokról kismamák között egyáltalán nem kéne írni. És ebben hibáztam én is, mert mondanak, amit mondanak, ezt nem kell egy olyan kismamával megosztani, aki a szülés előtt áll, és amúgy sem volt neki egyszerű, hogy idáig eljusson. Ha az áprilisiak meg még erősködtek is, az kifejezetten rosszul eshetett szegénynek. Azt azért fenntartom, hogy a véleménnyilvánítás nélküli törlődés nem volt a legjobb megoldás:) Mindenesetre én kívánok neki (neked georgia:) szép, és könnyű szülést, és tényleg, ha lehiggadtál, vagy esetleg már a karodban tartod a szép kis babádat, majd jelentkezz be nálunk, akár más néven, ha úgy esik jól.

knzs, nem tudom, hol tartatok, de a párom felhívott egy közjegyzőt, aki azt mondta, hogy nála kell igazolást kérni, hogy nincs bejegyzett élettársi kapcsolatunk, és azzal a papírral menni az önkormányzatra. De azt mondta, hogy szerinte a közjegyző hülyeséget beszélt (ezt nem tudom, mire alapozta:), és hívjam fel a kórházat. Mivel a kórháznál lövésem nem volt, kit kéne ezzel megkeresni, így felhívtam az önkormányzatot, ahol az apaságit csináltuk. Nagyon kedvesen elmondta a hölgy, hogy nem kell semmi ilyesmi, és higyjem el, amennyiben lenne ilyen, akkor a kollégáik tájékoztattak volna róla. (az érezhető volt a hangján, ill. a beszédéből, hogy nem én voltam az első, aki ezt kérdezte tőlük)Na, én ennyivel meg is elégszem, és nem nyomozok tovább:)
caramel
 
 


Sziasztok!

De jó sokat írtatok! :) Én is akartam tegnap, be is írtam a jó hosszú szöveget, aztán mikor el akartam küldeni, megszakadt a net-szolgáltatás, most van tulajdonos-váltás a kábeles cégnél, úgyhogy néha akadozik, gondolhatjátok, hogy örültem...

Caramel, köszi az infót, majd jövő hét pénteken megyünk újra apasági-ügyben, remélem sikerül is elintézni.

Linh, akkor nektek is kijut a bürokráciából, remélem minél hamarabb sikerül elintézni a dolgot. Azt pedig el tudom képzelni, hogy milyen érzés lehetett, mikor megláttátok a faház darabjait, de ne aggódj, egyszer tuti kész lesz.

Bea, ne aggódj a méretek miatt, két gyerek se nő hajszálpontosan egyformán, biztos hogy így van ez a pocaklakókkal is, van időszak, mikor jobban fejlődnek, van mikor kevésbé, de tudják ők, mikor vannak készen! :) Az egyik volt osztálytársam 32 hetesen szülte meg a kislányát, aggódtak is az orvosok, míg ki nem bújt a kiscsaj, hogy ugyan milyen kicsi súllyal születik majd, és 3 kiló votl :D
Meg most, ahogy voltam az orvosomnál, és ő is csinált UH-t, mondta, hogyha összehasonlítom az egy héttel korábbi 4D-sel az eredményeket, lesz eltérés, és nemcsak azért, mert nőtt azóta. Akkor is lenne, ha egy nap készült volna a kettő, mert kétszer sem méri ugyanazt még ugyanaz az orvos sem.
A terhességi heteket illetően én már ott feladtam, amikor megtudtam, hogy a 40 hétből az első kettőn még nem is várandós az anyuka... :D

A tegnapi napom jól eltelt, kimostam két adag babaruhát, már egy adag most is jár a gépben, de van még :D
Jó sokat kaptunk, úgyhogy csak néhány teljesen új ruhát kellett vennünk, tök jó :) A mosással jól megdolgoztam, de megérte, csak úgy ragyognak!

Nemsokára megyek a cukrosokhoz, megint kontroll. Kíváncsi vagyok, most mennyit fogytam.

Akartam már kérdezni, hogy milyen pelenkát, ill. popsitörlőt fogtok használni? Linh, gondolom neked már van tapasztalatod ezen a téren, megosztod velünk?

És már mindenkinél megvan minden, ami a babának kellhet?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Sziasztok!

Linh:Akkor ez az osszerakás nektek is megy:D Mindent bele ,elkészul mint Luca széke.A mi bababútorunk is várat magára.
:lol: Lassan beszerzek mindent:megrendeltem a faltetoválást,ma kapnak fuggonyt az uzletbe majd megyek válogatni,meg már a csillárt is kiválasztottam.

ZSu:Megnyugtató,hogy nem csak én nem vagyo tisztába ezekkel a hetekkel :D Szerintem én Pampers pelust a torlokendot meg valami sensitivet.Nálam még hiányos a dolog :pár kence -fice ,pelus,matrac,babakocsi:D

Na a mai napom nagy megdobbenéssel kezdodott!M0rlegre áltam/nem kellett volna/ :oops: 72Kg :shock: vagyis 14Kg híztam,rettenetes mikor ugrott ez fel?Tegnap barátnom kérte kolcson az egyik nadrágomat mondvánnén most ugy sem hordom és a 36-os méretemnek annyi azt mondja már soha nem lesz 36-os méretetem,DE LESZ!!!! :twisted:

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Ma egész nap csináltunk valamit, azért nem tudtam jönni. Tomi összetákolta a faház padlóját, egész jó lett! :) Le is csiszolta, holnap kezdjük el a Marcival festeni!

Bea: hát akkor én a +16kg-mal még mindig jobb vagyok mint te! ;) És en nem 50 kg-ról indultam ám! :) Hát, a barátnőd nem valami tapintatos csajszi! De lehet, hogy igaza lesz, mert amikor jön ki a gyerek, eléggé szétfeszíti a medencét és hát az sose lesz már ugyan olyan. De lehet, ha nem lesz nagy a babád, akkor nem fogja úgy szétnyomni a medencédet.

Zsuzsi: hát igen, nem tudom, minek kell ennyi hivatalnokot eltartani, főleg ha nem is értenek a munkájukhoz vagy nem akarják elvégezni!
A diabetológiához drukkolok!
Pelus: hát, szerintem ez nagyon állati kérdés a babáknál. Pl. Marcinak mi is pamperst vettünk először és jó is volt, amíg nem hízott meg - vagyis kb. 1 hétig. Utána viszont egyszerűen minden kifolyt belőle. Kaptunk egy csomót ajándékba, de továbbadtuk, mert nem bírtam a napi 5 ruhaváltást. Ezután Huggiesra váltottunk és az nekünk nagyon bevált. Barátnőimmel is beszéltünk erről és azt tapasztaltuk, hogy a nagyobb/testesebb lurkókra inkább Huggies vagy Libero a jó, míg a vékonyabb gyerekekre a Pampers a jó.
De Caramel majd rám cáfol! :D

Jó éjszakát!

linhbaba
 
 


Nem cáfolok:) Én elsőre vettem Pampers-t is, Liberot is, és Huggiest is, a legkisebb csomaggal. Pár napig (1-2 hét) teljesen mindegy volt, utána a 2-es Libero volt a tuti jó sokáig. (3-6 kg asszem) Viszont egyik pillanatról a másikra (elég nagy súlygyarapodás volt nálunk, szóval mi a sonkás hurkás típusba tartoztunk:) nem lett jó, kifolyt belőle a pisi. Akkor váltottunk Pampers-re, azóta is az van, azzal a kiegészítéssel, hogy most már abból is a drágább, a PremiumCare kell, mert a másik nem elég. A Liberora most már nem is tudnék visszaállni, mert az sokkal keményebb, merevebbnek tűnik, mintha kényelmetlenebb lenne a babának. (de sokan szeretik ezt is)
Úgyhogy most a picinek 2-es Liberot vettem egy nagy csomaggal, slussz passz, a folytatást meg majd meglátjuk.
caramel
 
 


Caramel: hááááát, valamennyire rámcáfoltál! :D
Az én gyerekem is ilyen gyorsan gyarapodós volt. 1 hónaposan 5kg volt, 2 hónaposan 7kg, 9 hetes volt, amikor megduplázta a születési súlyát, szóval volt anyag Marciban bőven már akkor is. És nekünk is abszolút csak a Libero jött be. Meg a Huggies, amit azért vettem, mert Füles volt rajta a Micimackóból. :D
A Premium Caret nem ismerem egyébként, mert mi Marci 4 hónapos kora óta mosható pelenkát használunk.

Szóval Zsuzsi, a helyedben én Liberot vennék, Bea szerintem te meg jól választottál a Pampersszel!

Hogy vagytok csajok?

Puszi

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Ma délutánra kicsit bevizesedett az egyik lábam. Már egyszer volt ilyen, egy hete kb., amikor egész nap nem ültem le, de nem volt vészes, meg tudtam, hogy azért van, mert nem pihentem. Ma viszont szinte alig csináltam valamit, nővéreméknél voltam, a gyerekekkel játszottam, meg ücsörögtem, úgyhogy semmi megerőltető nem volt. Tesóm azt mondta pihenjek többet, meg ne hordjak szoros zoknit. Hát, majd jobban odafigyelek, mert más se hiányozna, mint egy só-, és vízszegény diéta, még a cukormentesség mellé :D
A diabetológián hetes cukrot mértek (én itthon nem mértem 6-nál többet, még akkor sem amikor egy fél sajtos-tejfölös lángost megettem), hirtelen még fel is kiáltottam, hogy HÉT???, mire szegény betanulós nővér maga elé kapta a kezeit, hogy ő mindent jól csinált :D Vicces volt. Aztán a másik nővér mondta, hogy az ő mérőjük kicsit felül mér, nincsen semmi baj. A doktornő meg azt mondta, hogy a nyírfacukros tea lehet a bűnös, mellőzzem. Úgyhogy ma megittam egész nap három bögre sima cukros kamillateát :oops: ugyanis begyulladt az az egy fogam, amit még nem csináltattam meg, remélem jövő hétre múlik a gyulladás, és el tudok menni megcsináltatni.
Ja, még a diabetológus doktornőtől megkérdeztem, hogyha tartósan 6 körüliek a cukraim, nem árt a babámnak ugye? Erre azt felelte, hogy ha tartósan 7 fölött lenne valamennyivel, akkor sem lenne káros a babámra, ne aggódjak, a baj nem itt kezdődik. Úgyhogy megnyugodtam.

Köszi a pelenka tippeket, én is pampersre gondoltam először, csak kíváncsi voltam milyen tapasztalataitok vannak.

Linh, örülök, hogy hozzákezdtetek a faházhoz, meglátod hamar kész lesz :) Nekünk holnap a kiságy-projekt folytatódik, meg főzök valami egyszerűt, mondjuk tojásos tésztát. Vasárnap pedig vásárba megyünk, már úgy várom :)

Bea, nálunk is hiányoznak még dolgok, babakocsit sem vettünk még, meg egy csomó apróságot, de majd most mindent beszerzünk, a babakocsit hagyjuk legutoljára. A hízás miatt pedig ne aggódj, tuti le fogod adni szülés után. És nem biztos, hogy nem lesz 36-os méreted, egyik barátnőmnek 10 hónapos a kisfia, és vékonyabb jóval, mint a terhessége előtt, pedig akkor sem volt 52 kilónál több. Szerintem alkati kérdés, ki milyen lesz.

Caramel, köszi neked is a pelenkás tippeket, és sok sikert a költözéshez!

Jó hétvégét nektek, puszi mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Sziasztok!

Linh:Koszi a tanácsot pelus ugyben.A Premium care-t vettem tenap.Akartam venni kenceficéket,ufy dontottem Nivea és sensitiv lesz,aztán a holgy mondta,hogy jovohéttol akcióba lesz. :lol: Rendes tole.

Zsu:Szegénykém ez a sok diéta! :cry: Ez a dagadás nekem is van de nem vészes csak annyi ,hogy rajtam marad a zokni gumijának a nyoma.Azt olvastam ,hogy sok almát kell enni,az segit .

TEgnap este megint haladtunk a butorral már mega kiságy is meg a polcos szekrény :lol: Tegnap kocsi ugyben is elorébb jutottam.Már az importáló céget hívtam :lol: azt mondták nincs akadálya és igy jobb áron kapom meg!Ha most megrendelem 1-2 hét és megjohet,csak a szállítást kell majd valahogy megoldani.Remélem már osszejon!

Tegnap nem éreztem magam valami jól,picur is kevesebbet mozgott!MA már megy neki :lol: A héten valahogy sokat éreztem olyan tompa fájdalmat mint menzeszkor.Már orulok is hogy jovohéten doki.Meg annyira fent a kis pocaklakóm ,hogy ulni is alg tudok a balfelén a feje vagy valamilye nyom a bal felén meg a lábaivl rugdos,teljesen keresztben van.

Kellemes hétvégét!

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Bea, ez a dagadás végül is nekem sem olyan veszélyes, de azért jobban odafigyelek rá, és köszi az almás tippet :)
Jó, hogy már nemsokára meg lesz az álombabakocsi :)
Ezek a menzesz-szerű fájdalmak már lehetnek jóslók, azt olvastam, hogy nem ritka, hogy valakinek már szülés előtt 6 héttel is van.

Én most néhány éjszaka már nem tudtam rendesen aludni, 2-3 óránként felébredtem, lehet készül a szervezetem szülés utánra. Meg elég nehéz kényelmesen elhelyezkedni, oldalt sem a legjobb, háton fekve meg nem tudok aludni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Sziasztok!

Na, ki hogy van? Én már nagyon kivagyok. A súlyom iszonyatosan nő, nem is merem leírni. A lábam nekem is dagad, esténként 2 kilóval vagyok több, mint reggel. És éjszaka még már nem nagyon alszom. Ma is 4től 5ig szenvedtem hajnalban.
Viszont áll a faház! Csaladilag összeraktuk a hétvégén és tök jó lett!
Még ugyan kb. 95%-os a készültsége, de már nagyon jó!

Puszilok mindenkit!

linhbaba
 
 


Sziasztok!

Az alvást ne is említsétek!Katasztrófa!Vasárnap egész éjjel kinlódtam fél 4-tol felvoltam elotte este éheztem aztán jól beettem,felpuffadtam meg megállt az emésztésem.Hogy annyira húzódhatott e vagy mi a hasam allján az izom vagy mi az fáj bizonyos mozdulatoknál meg ha felállok akkor érzem de még ma is.Ha meg Wc-re kell mennem akkor majd be tojok.Remélem semmi komoly már egykicsit aggódok,dokihoz szerdán megyek remélem addig már nem lesz rosszabb,mert vasárnap óta javult a dolog.

Linh:Ugyesek vagytok!

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Jól behalt a topik megint... Ez a hidegfront engem eléggé megvisel, nem tudom, ti hogy vagytok vele! A gyerek egész nap vidáman mocorog a pocakban és ez nekem márkára fáj.

Bea:köszi! :D Egyre jobban állunk a faházzal, de azért még sok pepecselős munka van vele.
A hét vége felé majd lehozatom Tomival a babaágyat a padlásról és beállítjuk a szobánkban. Így már 4en fogunk egy szobában aludni.;)

Caramel: hogy alltok a költözéssel? Remélem nagyon jól és már csak az utolsó simítások vannak hátra!

Zsuzsi: na, sikerült elintézni az apaságit?

Holnap megint megyünk CTGre. Még már szulesznovel is beszélnem kellene...

Puszi mindenkinek!

linhbaba
 
 


Na valahogy nem megy ez az irogatás nekunk.Mindenki el van foglava :(

Ma már jobban érzem magam.Az az eros izom fájdalom már nem olyan vészes.De viszont ma reggel is éreztem olyan fájdalmat mint menzeszkor-ezek azok a jósló fájások?

HOlnap reggel doki :lol: :? orulok már rég voltam ,de félek is mint mindig reméle minden ok lesz.

Linh:Peti az nem olyan elszánt ,mint ti még nem jutottunk elorébb a bútorral,ma is inkább vadászni ment,de nem baj végul is még van idonk.HA holnap a doki mindent rendben talál hétvégén még el megyunk megvenni a matracokat.

JA és ma elkuldtuk az eloleget a kocsira is ,meg megjott a fal tetoválás is :lol:

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy átlagban jól vagytok, vagyunk :) Remélem Caramelék is szépen haladnak a pakolással!

Linh, tök jó, hogy kész a faház! :) A hidegfront miatt az én babám is nagyon aktív, de olyan jó érezni :) Mindig megnyugtat, amikor sokat mocorog. A babaágyunk halad szépen, még pár délután, és kész.
Az apaságit majd pénteken délelőtt intézzük.
Fogadott szülésznőd lesz?

Bea, örülök, hogy jobban érzed magad, azt olvastam több helyen, hogy a jóslók menzesz-szerűek, úgyhogy biztos az. Én is így szoktam lenni orvoslátogatás előtt, mindig úgy várom, hogy megnyugtasson, minden rendben :)

Holnap délután megyünk szülésfelkészítésre, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Ja, és a barátnőm már mindenórás, ma is beszéltünk, mondta hogy néha vannak görcsei, úgyhogy lehet ő nem a felkészítőre megy holnap... :)

Puszilok mindenkit!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Zsu:Ez most komoly és nincs még hama ilyet érezni?

Akkor lassan de biztosan a ti ágyatok is elkészul :lol:

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Bea: igen, azok már lehetnek jósló fájások! De meglàtod majd holnap, hogy mit mond a doki, elkezdett-e már a mehnyak felpuhulni!
A kisagy még nekünk se áll...

Zsuzsi: én is szeretem érezni, ahogy mozog a lurkó, de néha iszonyatosan fáj, lassan úgy érzem, nem bírok még 4 hetet ezzel élni. De legalább felkészít a szülésre! :)
Igen, lesz fogadott szulesznom. Marcival is volt és nagyon örültem. utólag, hogy fogadtam, úgyhogy most os így döntöttünk. Viszont csecsemős nővért már nem fogadok, egyelőre még bízok magamban!
4Dre mikor mentek vissza?

Jó éjszakát!

linhbaba
 
 


Akkor csak roviden - telefonrol:) A koltozes megvolt, jo faraszto volt, de mindent athoztunk. Jocskan dobozokbol elunk meg, mert nagyon sok a konyvunk, de a nagy konyvespolc nem keszult el:) Viszont a konyvesdobozok nagy reszeben mas is van, hogy ne legyen tul nehez, de csak a joeg tudja, hogy melyikben mi:) Na sebaj, azert haladunk, csak lassan, szulesig csak megleszunk:)
caramel
 
 


Sziasztok!

Linh, már voltunk másodszor 4D-n, 28-án. Én is hallottam múltkor, ahogy a nőgyógyászomnál voltam, hogy az egyik csaj fogad szülésznőt is, el is gondolkodtam rajta akkor, ott, de azóta eszembe sem jutott.

Caramel, örülök, hogy már sikerült átpakolni, a dobozos helyzet meg majdcsak alakul, egyszer minden a helyére kerül :)

Bea, majd írd meg, mit volt az orvosnál! A jóslókról valahol azt olvastam, hogy van, aki már szülés előtt hat héttel is érzi. Sőt, valami fórumon olyat is olvastam, hogy elment a nyákdugó, de még pár hétig bent maradt a bébi.

Biztos volt már szó róla, de nem emlékszem, mindenkinél apás szülés lesz?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Sziasztk!

Na meg volt a doki.
VAlami fertizésem van mert ahogy megkotort véres maradt az ujja azt mondta nem kellmegijednem ez csak a fertozés most 2 nap fekvés.Pénteken hívom hogy mi a helyzet ír receptet.A kulso méhszájam nyitva van,de a lerovidulés meg a puhulás javult! :lol: Jó mi?A menzesz szeru fájdalmakra azt mondta ,hogy már mindig tobb lesz de ez még semmi.Szóval ezek ellenére azt mondta nyugodjak meg semmi gond minden a legnagyobb rendben.Hogy a 2 hetet nyugis rezsimbe még bírjam ki tobb pihi mint mozgás aztán már johet a kiscsaj ha akar. :lol: Megrendelte a koldokzsinór vér levételéhez szukséges dolgokat.
Meg kérdezte mit csinálok mert egy hónap alatt 5kg híztam,mondom amit maga mondott pihentem meg ettem ,hogy noljon a kicsi :lol:
Aztán hogy persze persze az a lényeg inkább hizzak de hogy nehéz lesz leadni.JA meg hgy mérjem a vérnyomásom mert most 130 valamennyi volt meg hogy híztam is nem e az a toxo izé.
MOst nem volt Uh 2 hét múlva lesz majd rá kérdezek át e teszi 4 D-rekiváncsi vagyok a picurra .

Caramel:Akkor már haladtok.Ne aggódj lassan de biztosan meg lesz minden a helyére kerul.

Apás?Tegnap mondtam Petinek azt mondta ha akraom,mondom nem te mit akarsz hát hogy akkor ott lesz.De még nnem beszéltem meg a dokival meg a szulést is elfelejtettem.

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Na, mi is megvoltunk a dokival. Minden rendben, semmi változás. A baba is jól van! :)

Zsuzsi: nahát, pedig úgy emlékeztem, hogy majd menni fogtok vissza 4D-re mert nem nagyon akart ébredni a pocaklakó, volt almalé is meg minden... de akkor ezek szerint kicsit elvesztettem a fonalat. Sebaj, a lényeg hogy minden rendben van!
Ezt a szülésznő dolgot szerintem érdemes meggondolni, ha van rá pénz, de persze fogadott szülésznő nélkül is lehet szülni! :D Lesz fogadott dokid?
Nálunk apás szülés lesz megint. Marcinál is bent volt a párom és nekem sokat segített, noha 2x lett rosszul - le is feküdt a padlóra a szülőszobán és feltette a lábát :D, de ő ilyen ájulós fajta!
Nálatok bent lesz apa?

Bea: nem olyan nehéz ám azt leadni, ha szoptatni fogsz! Márpedig gondolom azt tervezed! A fertőzés miatt meg ne aggódj, biztos rendben lesz minden!

Caramel: akkor nem fogtok unatkozni még egy darabig! (nem mintha kisgyerek mellett lehetne...) Hajrá a pakolással!

Lassan majd küldök priviben telefonszámot, meg légyszi küldjétek el a tiéteket is nekem, hogy amikor lebabázunk, akkor tudjunk egymásnak jelezni!

Puszik!

linhbaba
 
 


Még azt elfelejtettem írni,hogy az a bosszantó,hogy nem tudom pontosan hol tartok a terhességben.Menzi szerint 35+1 a 20 heti ultrahang szerint 34+1 de még azt mondta ma a doki hogy azis lehet csak a 33.Orulet.

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Jaj, Bea! Ez azert tenyleg orulet! Azert szerintem ennyire kozel a vegehez mar meg kellene hataroznia a dokinak a terminust!

linhbaba
 
 


O tartja magát a majus 17.hez.Nálam az a gond hogy késon váltottam dokit.O meg megmondta hogy biztosat azért nem mer mondani mert elotte nem látott.De azt mondja nem lesz semmi gon meg tapasztalt doki ugyhogy annyira nem is izgulok.Ugy is akkor jon ki a kis gézengúz amikor o akar.O meg ugy van vele hogy nem akar foloslegesen befektetni.Meg általába a 4D uh adatai adnak igazat.

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Bea:tudom, hogy en vagyok a fo paragep itt a forumon, de azert ez nemigymukodik szerintem! Nincs meg a 12.heti UH leleted? Altalaban az alapjan szoktak meghatarozni a terminust. Es letezik olyan, hogy tulhordas es van hogy meg kell inditani egy szulest, szoval szerintem azert ez igy eleg laza. De persze bizol a dokidban, szoval minden oke!!! :lol:

linhbaba
 
 


Hát sziasztok!

Bea, örülök, hogy jól vagy, és semmi komoly gond nincs.

Linh, fogadott orvosom van, a szülésznőn is gondolkodtam, de ma azt mondták a kórházban, hogy ha épp be van osztva, akkor nincs olyan, hogy velünk foglalkozik csak, hanem mindenkire ő van, és itt vidéken nincs olyan sok szülésznő, meg aztán el is gondolkodtam, hogy apán kívül nem hiszem, hogy igénylem, hogy valaki más ott legyen velem végig minden percben. Bár még nem szültem, lehet utána majd máshogy gondolom.
Mi is úgy tervezzük, hogy bent lesz apa, már az elején megbeszéltük, hogy ha akkor és ott úgy érzi, hogy inkább kimegy, nem nézi végig, semmi akadálya. Igazából szerintem hiába határozza el magát előre, úgyis abban a helyzetben érzi majd, hogy szeretne-e "aktív" részese lenni.
És ma, hogy megvolt a szülésfelkészítés, nem szegte kedvét. Bezzeg nekem! Mindenre gondoltam, hogy majd azt mondja apa, hogy na ő nem lesz bent, vagy bármi mást, de azt, hogy engem így felzaklat, na azt nem. Két nőnek a szülését mutatták meg filmen (amik talán idősebb filmek, mint én :D). Én azt gondoltam, hogy nem mutatják meg telibe az egész szülést. És de! Pedig én nem akartam konkrétan látni, hogy mi zajlik ott "lent", mert ha szülünk, sem fogom látni. És itt megmutatták. Még majdnem rosszul is lettem. Vicces lett volna, ha egy kismamát kell fellocsolni, nem pedig a kispapák közül valakit :D
Mondjuk elég meleg is volt, meg rossz levegő. Aztán még megnézhettük a szülőszobákat, a csecsemőrészt, meg az előkészítőt, a tusolóval. Hát, ott nézelődve szinte hihetetlen, hogy a 21. században vagyunk. Egy elmaradott. lepukkant valami az egész. Még a szülőszobák nem is, de a tusoló, meg a többi... Láttam a kádat, ahol majd megmosdatják a babámat... Inkább vinnék itthonról. Hihetetlen, hogy ilyen állapotok vannak. És hozzáteszem, hogy a sürgősségi osztályt, ami azt hiszem kb. 10 éve épült, most bővítették, de hogy a szülészetre nem költenek... Mondjuk ne legyek telhetetlen, a közös mosdót-tusolót tán felújították.

Bocsi hogy ilyen bő lére eresztettem, csak ki kellett hogy írjam magamból a tapasztalatokat...

Na, jó éjt mindenkinek, puszi!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Azért nem izgulok mert ez a 17.az szerint is paszol ahogy egyutt voltunk.és az egy hét +- belefér.Az elso dátum nekem amugy sem paszol a 9.mert nekem mindig egy hétig van .Sz´val a kicsi méretei ezzel megegyeznek ahogy most a 17.ke szerint egyunk 1 2 nap eltérés van.Meg ez a túlhordás hát ha már ugy van ugy us figyelnek és már csak tudják mikor johet ki a kicsi.

Zsu:hát én sem tudnám megnézi a szulést inkább kihagyom.MAjd ott annyit látok amennyit kell.Meg valahogy az sem vonz hogy végig nézzema kórház minden részletét,akkor ugy sem azzal fogok foglalkozni :lol:

Jó éjt!

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 


Sziasztok!

Épp ott van a mosogatógép szerelő,mert megdöglött a mosogatógépünk tegnap. Teljesen kivagyok. 1,5 éve vettük ezt a dögöt. :!: :evil: :evil: Többet Electrolux gépet nem veszek, az is biztos!!! :( :cry:

Zsuzsi: Én első alkalomra mindenképp akartam választott szulesznőt és annyira elégedett voltam vele, hogy megint felkértem. Pedig talán nem is kellene, de nyugodtabb vagyok így. De szerintem nem baj az, ha nincs választott szülésznőd, aki bent lesz, az is maximálisan melletted lesz!
Ha jól emlékszem, ma mentek anyakönyvi hivatalba! Hajrá!
Örülök, hogy legalább apa jól érezte magát a szülésfelkészítőn! :D :wink: Remélem azert mára már ülepedett a dolog és már nem kell fellocsolni téged, ha látsz egy szülést! :wink:
Hát, a kórházi körülmények olyanok amilyenek. De szerencsére csak 4 napot lesztek bent, azt meg ki lehet bírni!

Bea: ha nem izgulsz, az nagyon szupi! Én úgyis izgulok helyetted! :wink:

Jól vagytok?

linhbaba
 
 


Sziasztok!

MEGVAN AZ APASÁGI!!!!!!!!! :D :D

Ma annyit szaladgáltunk, jó egy kicsit nyugiban lenni itthon. Délután meg megyek tesómékhoz, míg apa focizik.
Tegnap vásároltunk néhány dolgot a babának, apa amiből csak lehetett, kéket vett :D Olyan aranyos volt, teljesen fel volt pörögve a bababoltban, jó érzés volt látni :)
Még mindig hiányzik néhány dolog, de azért alakulunk :)

Linh, végülis nem volt olyan vészes ez a szülésfelkészítős dolog, így utólag, csak én tényleg nem akartam látni, hogy hogy is bújik ki. De ezt leszámítva örülök, hogy elmentünk, és láttuk magát a kórházat, így nem lesz teljesen idegen, amikor "élesben" menni kell.
Meg egy csomó mindent elmondtak, hogy pl. lehet bevinni saját cumit, meg cumisüveget a babának, meg igazából a kórházi rendről is beszélt az előadó. Tényleg hasznos volt. Csak kicsit felkavart. Talán most tudatosult bennem, hogy egy hónap, és kibújik a kisfiam.

Remélem a mosogatógépet sikerült megcsináltatni, és jó sokáig fog működni! :)

Tegnap olvasgattam a málnalevélteáról, és néhány oldalon azt írták, hogy cukrosoknak nem szabad, mert hirtelen csökkenti a vércukorszintet. Úgyhogy ha majd megyek a diabetológiára, utána kérdezek a dolognak. Nagyon sokan dicsérik, remélem én is ihatom majd.

Nektek van mellszívótok, vagy vesztek már szülés előtt? Most gondolkodom rajta, hogy vegyek-e, mert vannak, akik azt mondják, hogy nem biztos, hogy kelleni fog. Viszont cumisüveget ígyis-úgyis vennem kell, és a mellszívóhoz, amit kinéztem (MAM) adnak asszem három üveget, felesleges vennem külön, ha mégis szükség lesz mellszívóra. Ezen dilemmázok most.
Ja, meg azt is mondták a kórházban, hogy vigyünk be popsikrémet is. De én majd azt szeretném használni, amit a gyerekorvos felír, a gyógyszertárit, azt meg csak akkor tudom felíratni, meg megvenni, amikor megvan a baba, milyet vigyek be a kórházba? Bephantent, vagy Sudocreamet, esetleg sima Neogranormon is jó?
Mert az utóbbi van itthon, és olvastam, hogyha a mellem kisebesedik arra is jó, ha arra a pár napra popsikrémnek is megfelel, nem vennék másfajtát.
Szerintetek?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
knzs
Csongrád
 
 


Sziasztok!
Linh:Akkor most osszejot ez a mosogatógép remélem helyre lehet hozni.Nekunk mindenunk Wirhpool teljesen megvagyok elégedve veluk csak ajánlani tudom ha egyszer ugy dontotok hogy csere lesz.
Izgulok izgulok,de ugy is a pici donti el mikor van itt az ideje.

ZSu:Orulok hogy sikerult elintézni!Popsi kenocs,nekem a Bepanthent ajánlották tobben.De elsore anyóom hozott egyet spanyolból ami állítólag nagyon jó mert valami réteget képez a kicsi popesza korul,sógornom nagyon dicsérte.Bimbó krémet majd veszek kulon.
Vettem elektomos mellszívót ahoz egy uveg van,de kulon Aventos kezdo csomagot vettem majd ontogetem.

én is elkértem a listát mit kell vinnem de én csomó pluszt is beraktam. :oops: pl.nem kell cumisuveg,de szerintem én azt is teszek.

Meg a novérke ajánlott beontésre valami cuccot amit ki irnak és sokkal higénikusabb mint a kórházi ilyen uvegben van.2 uveg volt ott pont egy kismama és azt mondta,hogy csak vegyek mert sokkal kellemesebb mint a kórházi.

Ma megrendeltem a fuggonyt is meg elmentunk venni fulbevalókat
:lol: semmi kulonleges fele fehér fele sárga egészen kis karika és 59 eur.

Ezt a hidegrfontot megint nem jól viselem,megint vannak ilyen fájdogálásaim,egész nap pihenek.Már aludni sem tudtam tegnap,meg olyan ideges voltam remélem holnapra át megy.Már nem akartam Mgb6 bevenni ,de inkább vettem azt hiszem a 36.hét végéig lehet?

Bocsi hogy ilyen hosszú lettem.

Kép
bresbea
Bernecebaráti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?