Új privát üzeneted érkezett!

Silver!
De édesek. :D Totál beugrott az az időszak, amikor az enyémek voltak ekkorák. Boti hogy viszonyul a kicsikhez?
vovanda
 
 


Nagyon jól viszonyul hozzájuk, imádja őket és a picik is őt. Meglátják és már "röpülnek" és röhögnek teljes arccal. :-)
Ő rajtunk tölti ki a féltékenységet, ez nehéz, de még mindig jobb így.
Ehhez a képhez sem mi mondtuk neki, hogy feküdj oda, meg maradj ott meg ilyenek, hanem ő odafeküdt közéjük én meg rohantam a fotó masináért. Néha a rajongása a veszélyes a picikre. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Különösen tetszik a ruhák összhangja :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

 
 

Silver!
Akkor hasonlóan reagál, mint anno Balu. Ő is rajtunk verte el a port, a miniket első perctől imádja. Most meg már öltözteti is őket a bölcsiben, az ikrek meg ölelgetik, bújnak hozzá.
vovanda
 
 


Silver! nagyon helyesek!

Nálunk is szeretik nagyon a kicsiket, néha túlzottan is. De azért temperamentumtól függően időnként egész használhatóak a kicsik körül. Meg a kicsik nagyon szeretik, amikor a nagyok pl zongoráznak, vagy őket szórakoztatják. :D

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek kijött Lillus jobb első foga :D még nem látszik, de már kopog a kanálon. Születésül óta első éjjel volt, hogy végig aludtak éjjel. Hajnali 5kor keltek enni, utána még hagytak negyed 10ig aludni :oops:

Szép napot mindenkinek!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Látom hosszú hétvége van :-)

Szilvi nagyon édesek a gyerekek!

Abbey micsoda éjszaka, és grat a fogacskához!
jukka10
 
 


Sziasztok
Abbey
jaaj de jó végre kint van az a fránya fog! Éjszakára iriiiiiiigy vagyok :)

Én nem tom, Oli megint óránként vinnyogott..De eccerűen a szemem nem bírtam kinyitni, nemhogy panadolért vergődni....
Viszont végre nekiálltak mozogni..Eminek jobban megy, ő szépen kommandózik :), Oli "csápol", de azért halad valamennyit :lol: Tegnap kidobtam őket a teraszra, nagyon élvezték.

Silver
cukik a dedek!!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok! Megjöttünk első 6 gyerekes segítség nélküli utazásunkból, szombattól mostanáig hosszú hétvégéztünk, és egész jól sikerült
lol: És még ki is kapcsolódtunk! volt kirándulás, városnézés, fürdés :D!
Remélem másnál is jól telt a hosszú hétvége!

Abbey! :D hurrá fog! És végre egy kis pihi! Hátha a többi könnyebben fog menni!

Zsebi!
Létezik, hogy a hétvégén láttalak egy idei, de régebbi nőklapjában, mint 2007 legjelentősebb nőalakja? :shock: gratu! a legszebb az, ha kép alapján rájöttem, h mi ismerjük egymást, meg hogy anno is olvastam rólad, meg földrajz szakosként érdekel is ez a klíma, meg körny tudatos ember probléma.
most már csak arra kéne rájönnöm, h honnan ismerlek, v mi sulira tippelek. Véletlen nem a Radnótiba jártál?
claire
claire
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg csak szusszanásnyi időnk volt a fog után. Jön neki a másik alsó, ha lehet még jobban szenved, mint az előzővel :shock:
Borzasztó. Annyira sajnálom. Holnap felhívom a Drnőt, hogy adjon vm fájdalom csillapítót neki. Olvastam vm kúpról (nem a Viburcol), majd megkérdezem.

Claire: irigyellek. De azért van némi rutinod gyerekes utazás terén, ha nem is 6tal, de akkor is :) Nagyon szép időtök volt.

Szilvi: hogy vagytok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Hát persze, meg ti ha ketten mentetek a két picivel, az nehezebb abból a szempontból, h ha egyik vigyáz rájuk, míg a másik úszik, stb, az nem nagy buli. Mi meg annak a tudatában mentünk, h ez most ilyen gyerekezős, családi kiruccanás, így volt, h az apjuk ment a 4 nagyobbal, én meg őriztem a Kicsiket, hol a szobában, hol az autóban, és persze volt, h vittük magunkkal őket, hol babakocsiban, hol kenguruban. Meg pl tegnap a párom úszott a nagyobbakkal du, én meg lementem kicsit egyedül este, amikor a kicsik épp aludtak.
claire
 
 


Folytatom: és úsztam egyet egyedül. Egyébként maradhattam volna hét végéig, de a sulisoknak és az ovisoknak is jönni kellett, csak a Kicsikkel meg mit kotoljak ott, az nem működik.

Ennyi jutott, de ez legalább jól sikerült, tényleg eljutottunk néhány helyre, kirándultunk is, "műveltük :lol:" a gyerkőket, meg volt pihi, fürdés is, szóval tényleg teljes volt a proigram. ha még az is meg lett volna, h közben mondjuk nem szivatják egymást, meg esetleg szót fogadnak, ...na, ,de nem akajunk mindent!

Különben első éjszaka enyémek is nyüglődtek, gondoltam is Rád, aztán meg is szokták, meg rájöttem, h simán melegük van, és akkor jobb lett a helyzet, szerencsére, a többi éjjel türhető volt.

Hosszú voltam, bocs. C
claire
 
 


Zsebi!
Mizújs a kicsik papírjaival? Nekem ez a hontalanság nagyon nem stimmel, ma, amikor a határontúliak is kaphatnak állampolgárságot , és már ők sem vizsgáznak.

Gyerekek izgulok, párom ma intézi az autót!

Az idő itt esős, de azért szép napot nektek!

Claire
claire
 
 


Abbey,
köszi jól vagyunk szerencsére már, Boti oviban van, már nagyon vártam, mert megint kezdett itthon már besokallni és az idegeimen táncolni. Már mondta is, hogy menni akar és első alkalommal aludt is tegnap az oviban, büszke voltam rá.
Pindúrokkal minden rendben.
Sajnálom a fogas kérdést...az a baj, hogy ez ilyen fájdalmas tud lenni, de majd mondd meg a kúpnak a nevét, ha ad a dokinéni.
Némelyik fog könnyebben, némelyik ilyen fájdalmasan fog kijönni. Én sem úszom meg, mert már valami mocorog nekünk is odabent, hisz már két kezüket tömik egyszerre, de még nincs semmi. Képzeld nekem is Levit már hozzá kell táplálnom, zabálja a répát és a sütőtököt és az almát...mintha mindig ezt ette volna. Ezzel ellentétben Szonja nem akar ezzel foglalkozni még, bezárja a száját és be nem teszed a kaját...:-) de nem erőltetem, csak próbálkozok folyamatosan.

Claire,
fú akkor ez szép vállalkozás volt, de szerintem, akinek sok gyereke van az ahhoz alkalmazkodik, akinek 1 az meg ahhoz nem?
Azért nem ülhet otthon az ember, mert gyerekei vannak.
Hol voltatok pontosan?

Vovanda,
nagyon el vagy tűnve, remélem jól vagytok.

Szivvi,
megértelek a végkimerüléssel, néha nekem is fizikai fájdalmam van, hogy alig fekszem le éjjel már nyíg a Levi. Szonja alszik, mint egy angyal, aki állandóan raplizik az a Levi....lehet 3 lány kellett volna? :-)

Voltunk tegnap a 6 hónapos vizsgálaton, mérésen és Levi 8050 gramm és 70 cm, Szonja pedig 7250 gramm és 65 cm, hihetetlenül nőnek mi lesz velem, hogy fogom ruházni őket, folyamatosan kell vennem elő nagyobb rucikat...
Mondtam a dokinknak, hogy Szonja szörcsög egyfolytában, hiába szívom el nem múlik. Mire mondja, próbáljuk ki az AR tápszert...kiírta, megvettem (nem volt olcsó ez sem) és ugye este esznek csak tápszert, akkor adtam neki...na kár volt, annyira nem tetszett neki, hogy úgy ordított, hogy az csak na. Szerintem nincs is köze ehhez a szörcsögésnek, ez nem reflux...szerintem nyálpangás lehet, hisz kezdenek fogzani, na mindegy, kár hogy kiváltottam. :-(

Miért lett ilyen rossz idő én már annyira örültem a napnak!


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szia Silver!
tápi :(. most bevontak vmi milupás tápikat, hurrá!
Hű, jó nagyok az ikrek, én ma mértem az enyéimet, 32 hetesek, Joni 8,65 kg, Nonó 6,5 kg :lol:. Nálunk a gyümik nyerőbbek, mint a főzik, de azért eszegetik mindkettőt. Ugye most az a módi, hogy hurrá glutént nekik, ha lisztként a főziben van, akkor OK, de adtam nekik teljes kiőrlésű kiflit a védőnő javaslatára, na azzal nem nagyon tudnak mit kezdeni.

Dobogómajorban voltunk, Hévíz mellett, ott van a családunknak egy hetes üdülőjoga egy clubhotelben. Nagyon klassz a szállás, az üdülőjoggal és club tagsággal járó egyebekkel vannak gondjaim. Sajna nem tudtuk a hetet kitölteni, muszáj volt a sulisok miatt feljönni. Jó volt, mert csináltunk városnézést, és egyéb kultúr programot, kirándulást, meg voltunk ott a szálláson is, uszodáztunk, stb.

Vanda, tényleg el vagy tűnve! meg Zsebi is.!



:D
claire
 
 


Sziasztok!

Claire: szupi programokat csináltatok. Legközelebb mi is kitartóbbak leszünk, de most értelme sem volt, mert összesen 2 éjre mentünk, uh csak egy vacsit meg egy reggelit hagytunk ki. Ha több napra mentünk volna biztos maradunk.

Szilvi: azta, nem semmi méretek. Lilu most lesz 8kg csak (pontosan nem tudom, mert úgy mérem, hogy megméreckedek egyszer egyedül aztán a manóval a kezembe :), uh csak hozzávetőleges), majd jövő héten megyünk mérésre. Nálunk szépen esznek már. Egy-egy nyűgösebb nap van, h hiszti megy. Én most kaliforniai paprikát sütöttem nekik, tegnap krumplival és pipivel kapták, ma krumpli+sali+hal volt a menü. Nagyon ízlett nekik. Érdemes kipróbálni, kellemes édeskés íze van, és könnyű is megcsinálni.
Nem tudom ti hol kaptok ilyenkor sütőtököt, de a piacon már nem volt. Mondjuk most le is szoktak róla, meg a cékláról is. Most a kelbimbó, karfiol, brokkoli, répa, spenót, saláta, karalábé,paprika és a zeller megy, meg ezek kombinációi.
Én már joghurtot és túrót is adok nekik gyümivel (mindkettőből házit). Szeretik, és semmi bajuk tőle.
Tápot csak este kapnak vacsi után, alszanak is reggelig, ha nem fáj a foguk.

Beszéltem a drnővel, egyelőre nurofent javasolt, kedden megyünk, ha nem javul, akkor kitalál vm mást. Az nem derült ki, hogy mit. De remélem addigra áttörik a foga. Már látszik, sztem 1-2 nap kell. Eddig is használt a panadol, csak ugye azt nem szabad 3-4 napnál tovább, és vmt meg muszáj neki adni. Így panadollal ő is átalussza az éjjelt, nélküle meg fél óránként felsír és szenved.

Na, hosszú lettem, bocsi.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Vagyok lánykák, nem vesztem el, zugolvasok. Már csak két hét a vizsgáig, tanulok, mint állat. De figyellek benneteket! :wink:
vovanda
 
 


Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Claire: most találtam Zseibről egy cikket :o NOBEL-DÍJAS!!!!!! Beszarok, már bocsi. Nem semmi. Gratula Zsebi! És a Radnótiba járt :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok
én már régebben kérdeztem Zsebit, hogy Nobel-díjas-e, de nem reagált :(
Claire
jó lehetett a hétvégétek! Milyen autót vesztek?
Abbey
Oli tegnap panadollal 1/2 9-3/4 12-ig aludt, utána szenvedés :( én már annyira kivagyok, főleg az ideg, hogy mija jóbánatos baja lehet??? Adtam túrót Eminek, olyan piros dudor nőtt az arcára, hogy bármelyik tini megirigyelhetné :cry: Borsót nem adtál még? Enyémek imádják, kis krumplival, répával :)
Silver
Ar táp :( Szép méretekkel bírnak a tieid is :) Oli már kinőtte a 6-9 hós cuccokat...Nálunk Emit leteszem 7 körül és reggel 6-ig aludna, ha Oli nem követelné a kaját 4-1/2 5 körül...Akkor ő is eszik :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Télleg, Szivvi. Emlékszem, hogy kérdezted. Én csak véletlen bukkantam rá, Claire említése alapján. Biztos nem akarja nagy dobra verni.
Borsót nem próbáltam még. Te hogy adod? Átpasszírozod vagy leturmixolod héjastul?
Hát semmi okosat nem tudok mondani Olira :( Csak kitartást kívánni. Esetleg megpróbálhatod az ágyát eltolni vmerre. Nálunk Eszti indokolatlan bömbijeinél segített. Azóta úgy hagytam, 8tól 6ig alszik. :D evés utána fél9-9ig még.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lanyok, bocs, hogy eltuntem; az uj lakasban nincs net, es a mobil nettel szenvedek, nem megy; nem igaz, mar minden IT szakemberen kifognak a hibak, amiket produkalok; komolyan, mar vicc az egesz, szerintem rajtam kellene vizsgaztatni a vilag csucs-szoft- es hardverjeit; mert en mindenbol tudok hibat kihozni! a kollegaim nem hisznek nekem, azt hiszik, csak kitalalom, hogy nem megy. Most pl. a virusirtom ebben a percben jelezte, hogy tamadas erte a gepem egy idegen weboldal probalt behatolni a gepembe; pedig CSAK a babanetes oldal van nyitva...

Orulok, hogy hianyoztam, nekem nagyon hianyoztatok.

Bocs, Claire, Abbey, Szivvi, en vaygok, de nem nagyon szeretem mondani. Kepeket is azert sem igazan tettem fel, mert 3 evig a sajto nagyon rajtam volt, heti 3-5 interju/cikk, gyerekekrol es mindenrol, a babanetes irasaim nem nekik szantam, de most, hogy kulfoldre "menekultunk", most szerencsere sikerult a nagy reszet lerazni, igy a babak mar megkimelodtek, mar talan elmult a "veszely". De ha lehet, ne nagyon hirdessetek... Szivvi, bocs, hogy korabban nem valaszoltam - de nem lattam, hogy kerdezted. Hogy talaltad ki?

Igen, Claire, Radnotis voltam! EN is alaposan vegigneztem a kepeid; irigykedtem es veletek orultem. Nem ertem, hogy pl. a csoda-tortacsinalas hogy fer meg Neked be... Az viszont hihetetlen, hogy 4. terhesseggel, ikrekkel akkora volt a hasad, mint nekem 1 gyerekkel 3 honaposan... Es hogy utana sem latszik semmi... En kiloban nem vagyok tobb, de a hasam.... az bizony asszonyos... ;'-((((((((((((

De ott talalkozhattunk? En nem emlekszem rad, bar kicist ismeros voltal.... Te lejjebb jartal szerintem...

Most is tok ciki, mar harmadszorra kell lemondanom a Radnoti tudomanynapon vagy min a nyitoeloadast, szegeny Zsuzsa neni (volt ofom) de meg mindig nem kaptuk meg a szuletesi anyakonyviket, tehat nem utazhatunk.... India is emiatt kutba esett (ennek orulok viszont).

Most rohanok vacsiztatni,

zsebi
zsebibabak
 
 


Ja, kepzeljetek, a fiam felvettek az Arpadba a termeszettudomanyi szakra, tok boldogok vagyunk!!!! Claire, a Te fiad marad? Vagy o nem 6.os? Hova jar?
zsebibabak
 
 


Sziasztok! elszállt :twisted:
Zsebi! fantasztikus vagy! mikor összeállt a fejemben, gondolkoztam is, h be merjem-e írni, mert érthető, h nem akarsz itt reklámot :oops: de azért mi büszkék vagyunk, h ilyen emvereket ismerünk :D . a párom külön kalaplengetést küld neked, és irigykedik az ismerettségre :lol: . Ami neki is meglehetne legalább a Radnótiból, de hát pasi, mire emlékszik :lol: . Még jó, h engem megismer, mi ott osztálytársak voltunk. Jaj, egyszer olyan jó lenne élőben dumálni! Különben sztem is fölöttem jártál, talán a tesómékkal egy évfolyam. Én '88ban érettségiztem, ő '86ban. Ott francia-biosz tagozatos voltam, utána meg TTK-n végeztem bio-föcin. A másik tippem az egyetem lett volna. Szóval ilyen a 6 gyerek és karrier. Én elbújhatok, már a doktorimat is alig tudtam befejezni, a párom segített, meg anyám a gyerekekkel, akkor még csak 4 volt :lol: .
A fiadnak és hoz is gratulálok, én óbudai vagyok, az Árpád mindig nagyon jónak számított! Radnóti nem jött szóba?
Az enyém még csak 5.es, de amúgy sem tudom mi lesz, pont most szomorkodom, mert elég zűrös a suliban :( , nem tudom mikor fog megérni rá :( . Különben idejárnak a Pitypangba.
Tudományos diák napok: ciki, de ez van. De ha mész 1x szólj!!! Különben tavaly voltam a jubileumi öregdiák találkozón, akkor még nem is lehetett tudni a picúrokról :)
Torták: köszi! szeretek mindenfélét alkotni, régebben mással is próbálkoztam, pl üvegfestés, de a fene sem érti miért nincs most rá kapacitásom!
Pocak: köszi. Azt hiszem mázlim van, ami a hasméretet illeti, meg nyilván a 25 év sport is számít, de örökletes is.

Abbey! Sütőtök, cékla még a piacról van, de sztem már az utolsók, marad az üveges, meg néhányat benyomtam a mélyhűtőbe.
Jövő héten egy tali?

Nálunk ma nyüglődtek a kicsik sokat, most alszanak, megyek én is, mert ki tudja meddig. Különben ma 32 hetesek, Joni 8,65 , Nonó 6,5kg.

Szivvi! Oli :( (Mindig a pasik nyüglődnek jobban egy kis fájdalomtól vagyetegségtől :lol: , de ez gonosz volt tőlem :oops: )

Vanda! Hajrá tanulás, nem is zavarunk, én is tök ideg lennék már.
Na , Noémi felsírt, ennyit az alvásról, jó éjt!

Claire
claire
 
 


Zsebi!
(és mindenki)!
Lécci homályosítsatok fel, hogy ki kicsoda, természetesen jöhet privátban, bocsánat, de totál elvesztettem a fonalat. :oops:

Claire!
Nem zavartok, sőt! Jól esik kicsit mással is foglalkozni, már nagyon ott a zabszem...
vovanda
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy jelentkeztél Zsebi :) Bocs, hogy én így egyből beírtam :oops: remélem nem nagy baj. A sajtó meg csak nem olvas babanetes ikerfórumot :D
Mikor terveztek hazajönni?

Has: hát én is irigylem Clairet. Az én hasam 24 évesen olyan, mint egy 80 éves nénié. A vágásról inkább ne is beszéljünk... "túl jól" működik az immunrendszerem, és túlburjánzik, már ujjnyi vastag. Szörnyen randa.

Amúgy meg nagyon csini vagy a fotókon, uh sztem egyáltalán nincs okod panaszra. Meg nem mondanám a korod :) Remélem én is ilyen leszek :P

Vanda: kicsit kezd olyan lenni, mint a Grace klinika, mindenki kapcsolódik mindenkihez :)

Lilu nagyon nyüglődik :( ez a nurofen vhogy nem olyan hatékony, mint a panadol. Este szépen elaludt, de 11körül felkelt, sírt nagyon, kapott nurofent, végül hajnali fél 1kor még két adag osanit után aludt csak el. :( panadol mindig egyből hatott. Kap este még egy esélyt (ha kell), ha nem válik be, vissza a panadolhoz.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! azt mondják a dokik, hogy hosszan nem szabad adni egyiket sem, de lehet cserélgetni, akár alkalmanként is. Osanit az mi? Ilyen fogzási izé?
Ha nagyon burjánzik a sebed, az genetikusan ilyen, keloidosan gyógyuló tipus vagy , ezt senki sem rendeli, de ha jól tudom ma már tudnak rajta lézerrel szépíteni!!!!
A dicséreteket köszönöm! (Persze én látom, hogy még kéne ezen a testen dolgozni, de azért jól esik a bók
:oops: ) :lol: Egyébként biztos az is számít, hogy nekem nem vágták át a hasizmokat, csak a bőr, meg a méhfalat! Mindezzel együtt persze én is látom, hogy lazább a hasfal, mint régen, de nem panaszkodom.
Grace Klinika
:lol: :lol: !!
egyébként kis koromban azt mondtam anyámnak, hogy Mo-n mindenki mindenkivel összefügg valakiken keresztül. aztán tessék, ezen alapul az iwiw, nem?

Claire
claire
 
 


Claire: osanit egy homeos bogyó. Van benne több hatóanyag, olyasmi mint a viburcol kúp, csak bogyóban. Bécsben lehet kapni, nekünk apa hozott.
Igen,tudom sajnos, ez genetikus. Anyunak meg a tesómnak is ilyen minden sebe.
Hasizmommal még mindig küzdök :?

Végül maradtunk a panadolnál. Szurkoljatok, hogy jöjjön végre ki neki.
Esztinek is fehérlik már. szerencsére ő nem szenved annyira. A popija viszony szörnyen randa, mint a pávián feneke.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jó reggelt mindenkinek.
Lányok én olyan nagyon fáradt vagyok, Szonjával nem tudom mi van éjjelente mostanában, mert felsírogat ami nála hirtelen torkaszakadtából való ordítást jelent, amire persze Levi is felijed és már ő is ordít. Úgy felijedek, hogy majdnem leesek az ágyról és rohanok fel. Annyira nagyon hiányzik a pihenés, hogy szenvedek nagyon, valami jó tipp ennek az áthidalására a kávén kívül?

Abbey,
valamikor még tesztek szert ilyen osanit bogyóra vagy több évi ellátást kaptál, mert nekem is kellene esetleg.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: apu megy elég sűrűn Bécsbe, ha akarod, vesz. És elküldöm. Olyan 6-7 euro környékén van, de nagyon sok van benne.
Erre a felsírásra sajnos nekem sem volt magyarázatom. Hónapokig szenvedtünk vele. Én olyankor teát adtam nekik, az vhogy kizökkentette őket a sírásból, aztán fokozatosan átálltunk a tea helyett a vízre, és lassan elmaradtak ezek a felzokogások. Eleinte én is kipattantam az ágyból, de aztán megszoktam, hogy semmi eget verő baj nincs.

Próbálj meg délután lepihenni a gyerekekkel. Én azt csináltam. Nem is aludtam mindig, inkább relaxáltam egy kicsit.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ja, ezt az osanitot kellett volna vennem, amikor síelni voltunk. Majd utána nézek, h a tesóméknál nincs-e, és ha nincs, esetleg én is beneveznék.
Hirtelen felsírást nálunk Nonó produkálja időnként, változó, hogy Joni felébred-e rá. Néha elég a cumi és visszaaltatás, máskor csak a szopi segít!

Igen 20 perc szundi is csodákat tesz.

enyémek 2 napig nagyon nyügik voltak, ma talán jobb a helyzet.

Zsebi! Bedöglött a mobil internet végleg?
Tényleg: hazaköltöztök, vagy magántanuló lesz a fiad?

Claire
claire
 
 


ziasztok!

Micsoda csapat! :-) dr-ok és Nóbel díjasok..... :-)

Én is szeretnék képben lenni ki-kicsoda.


Vanda jogász

Claire tanár. Hol is?

Abbey szálloda iparban van. Mit is csinálsz pontosan?

Zsebi? Miért kaptad a díjat, bocs ha tájékozatlan vagyok :-)
Irigyellek, hogy volt lehetőséged olyan sok helyen élned-járnod.
Indiába elmennék------
Ha nem szeretnéd ide írni, ami érthető, jöhet privi.

Szivvi?

Szilvi?

Ti mivel foglalkoztok, amikor nem gyereket neveltek :-)?

Vanda már be van jelölve iwiwen, szívesen venném a többieket is, priviben jöhet a név, ha gondoljátok :-)


Én DHL-nél vagyok Fehérváron, mint vámügyintéző.
Van egy művelődésszervezői, és egy HR végzettségem.
Szeretnék majd HR vonalon dolgozni, ebből nem tudom mi lesz, mert nincs gyakorlatom és nem beszélek angolul sajnos.
Annyit tudok, hogy a régi helyemre nem szeretnék vissza menni, egyrészt több műszak miatt, más részt nem érzem jól magam ott.
Remélem lesz lehetőségem váltani, és ha kiköltözünk Velencére szélesedik a piac számomra Érd-Budaörs felé is, majdnem annyi lenne, mintha Fehérvárra mennék. Majd kiderül, azért nagyon remélem sikerül valahol elhelyezkednem.

Claire örülök, hogy jól sikerült a hosszú hétvégétek!

Szilvi ha jól veszem ki írásodból, nektek a gyerekek emeleten vannak? Nekünk is így épül a házunk, azért kérdezem, mert vitatkozunk, hol legyenek a gyerekek. Eredetileg fent vannak a gyerekszobák, de a férjem azt szeretné, amíg nagyon kicsik legyenek lent. Én nem szeretném, lent csak zuhanyzó lesz, akkor cipelni kell őket (persze ez is megoldható lenne), nem tudom, mi lenne a jó, de én fent szeretném. Úgy is egyenlőre egy szobában lennének, a másikban akár én is lehetnék átmenetileg.

Na majd később ébrednek a csajok......
jukka10
 
 


Jukka,
bátor dolog külön emeletre költöztetni a gyerekeket. Én nem merném bevállalni. Nálunk úgy néz ki, hogy alsó szint nappali+konyha+étkező+vendégszoba+wc+fürdő
tetőtér: gyerekháló+mi halónk+kis dolgozó (később gyerekeknek tanulószoba)+wc+fürdő
Mekkora alapterületre építkeztek?
HR most elég felkapott szakma lett, de tudtommal nehéz elhelyezkedni. Próbálj esetleg vm szállodában, Velencén van pár nagyobb szálló. Ált. oda több HRes kell mindig. Nálunk 2ő van plusz 2 munkaügyes.
Én voltam a pénzügy a szállodában. Közben folyamatban van még a mérlegképes könyvelőim, csak nem fér bele most a manók mellett. Szeptemberben tervezem folytatni. Muszáj magamat piacképesebbé tenni.

Na, nálunk is ébrednek a manók. Meg megyek sütök juharszirupos amerikai palacsintát :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey az alapterület kb 160-170 m2
alsó szint nappali+konyha+háló egybe fürdő wc+dolgozó+wc+ht
emelet 2 gyereksz+fürdő wc egyben+kis gardróbszoba.

Igen sajnos nagyon nehéz elhelyezkedni HR területen, de szerintem ez most majdnem mindenre igaz :-) a megváltozott helyzetek miatt.......

Én is gondoltam szállodára, most nem rég nyílt a Velence SPA, talán oda, ha lesz üresedés. Meg most csinálják a "homokos partot" is oda, azt is üzemelteti majd valaki vagy ki tudja......
Ez a jövő titka, csak olyan hamar itt lesz :-( , mert ha kapok, találok olyan munkát, ami megfelel, akkor vissza megyek dolgozni, mert hát ki tudja........
jukka10
 
 


Elszállt, és nem volt kimentve :twisted:

Jukka! tavayl nyáron nyaraltunk Velencén, nagy pocakkal, kellemes emlék :) :) márcsak a pocak miatt is.

Szép nagy a házatok!

Tanítás: ELTE, leendő tanítók és óvodapedagógusokat tanítok természetismeretre, anatómiára, egészségtanra, ilyesmi. Meg persze vannak szakdolgozóim, stb.

claire
claire
 
 


Sziasztok

Silver
dettó ugyanez a felvisítást csinálja Emi 2 napja..Az előbb belenyúltam a szájába és egy fogcsücsköt tapintottam...Plusz új dili, nem alszik du..Ettőlfogva 4-kor olyan hisztis, mint a hétszentség :( Nagy nehezen alszik fél órát, onnan megint szenvedés...
Én is nagyon kivagyok, valami olyan tompultság van rajtam...Meg Lil is dinkul :(
Monnyuk telehold van, az is közelebb a Földhöz, mint ált...

Én már 4és fél éve itthon vagyok, pézszállító cégnél gályáztam, de oda vissza nem megyek az biztos
:twisted:
Nekem tanulnom kéne, elkezdtem angolt a terhesség előtt, csak ugye sokat voltam kh-ban, így abbamaradt..Remélem majd folytathatom.

Zsebi
Nők lapjában volt egy kis írás, írtad a lányok nevét, amikor megszülettek és akkor esett le :) Nagyon-nagyon örülök, hogy "beszélgetünk"!! De azt nem tudom irigyellek-e :lol: Nem tudom, tudnám-e ilyen hőfokon csinálni a munkát, gyerekeket, háztartást ellátni stb 8)
Claire
meglett a verda??
Jukka
hogy érzed, most sokat kell kelned a csajok miatt? mert ha nem, akkor sztem lehetnek külön.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hűűű Jukka, nem semmi az a nm... Nekünk 80nm az alapterület. Jó a manóknak nincs és nem bizt, hogy lesz külön szobája. Végül is nem volt nekünk sem, és túléltük :) Tulképp soha nem is hiányzott. Ha nagyon igényelik majd egyik lejöhet a vendégszobába vagy átköltözhet a dolgozóba, és az szűnik meg. bár ez még annyira messze van...
viszont ha éjjel kelnek szar lesz felcaplatni az emeletre... legalábbis én tuti nem vállalnám :)
Velence nekem is szép emlék. Hosszú évekig oda jártam táborozni. A nagy szabad strand egyik végén van a tábor, mellette pedig a juventus hotel. De jóóóó is volt. Ott tanultam vitorlázni.

Szivvi: nálatok ez a du alvás elég kritikus dolog :( nagyon szar lehet. Lányok is ha nem alszanak borzalom ami du lesz. Szerencsére nálunk nagyon megszokták a napirendet. Nem is szeretek eltérni tőle, az nagyon megzavarja őket.

Claire: jövő héten csüt vagy péntek nekem jó. Neked?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Hét elején fogok tisztán látni, azt hiszem pénteken van ovis művészeti fesztivál a gyerkőimnek. szerintem a csüt esélyes. Mire gondolsz?

Jukka! Igen , tegnap meghozta a párom a kocsit :D, még van vele néhány apróbb tennivaló. És persze meg kell szokni, de nagyon klassz, jó nagy és tágas. bár nekünk eddig is 9 személyes volt, ez uaz a márka, csak újabb, és egy kicsit hosszított. (Átképzem magam buszsofőrré) Remélem beválik! :D

Claire :lol:
claire
 
 


Jukka!
Azért a jogot nem kell túlmisztifikálni. Hajlamos rá az ember, pedig aki nem linkeskedi végig az 5 évet, az képes elvégezni.
Én igazából attól vagyok még mindig hasra esve, hogy egy ismerősöm ikerbabák mellett az orvosit végezte el. Na erre én tuti nem lennék képes...

Claire!
Hajrá verda!
vovanda
 
 


Sziasztok!

Igen, nem kis ház, de igazából nem nagyok a helyiségek, csak kívúlrő látszik nagynak, meg ha kimondom a nm-et. Na meg majd, ha takarítanom kell :?
Ami nagy az a garázs 40 m2, a nappali 28, étkező-konyha 18, háló 11-12, dolgozó 13 (ez szomszédos a konyha falával és volt ott egy spaiz, amiről lemondtam a dolgozó javára :-( kicsinek találta a férjem a dolgozót, így engedtem,mert sok minden lesz úgy ahogy szertném ) ht helyiség 9-10 ami egyben a kazánház is, wc+folyosó szélfogó néhány nm. Az emeleten a szobák 12 valamennyi, kb 5 a gardrób, és 6 a fürdő.

Abbey szocpol miatt kellett a 2 gyerekszoba......, én is a tesómmal voltam 1 szobában, de olyan jó lett volna külön, mondjuk nálunk 11 év korkülönbség van, és csak 18 éves koromig voltunk együtt, mert utána egyedül éltem.......
Én se akarom az elején külön rakni őket, csak szerintem biztos eljön az-az idő, amikor igényük lesz rá.

Szivvi nem mondhatnám, hogy sokat kelek hozzájuk éjjel, kb 2 körül szokott megébredni Szofi, de csak cumit hiányolja, utána alszik tovább 4-fél 5 ig. Ma pl 5-ig, ettek, és alszanak még, egy kicsit tovább tartott evés után az elalvás, de ez a savnak köszönhető, böfiznek sokat. Majd most reggelihez kapnak gyógyszert.
Általában egész jól telnek napjaink. Esznek ahogy írtam 4-5 között alszanak 8-fél 9-ig esznek, egy kicsit fent vannak, de max fél óra, utána megint alvás délig, esznek 1 körül, megint fent egy kicsit utána alvás 3-4-ig, evés 5 körül, ezután már többet fent vannak. Mondjuk Szofikának muszáj aludnia, mert igényli, azt figyeltem meg, hogy az 5-ös evés után is kell aludnia, mert ha nem nagyon nyűgös, ha alszik sokkal jobban kezelhetőbb. Igaz így is szórakoztatni kell fürdésig, de már nem sír, keresi a helyét. Tamika nem alszik ennyit, neki kevesebb az igénye, de Ő nagyon szépen el van egyedül is. Nagyon kis türelmes baba. Olyan sokat nevetgél, mindennek tud örülni:-)

Vanda egyetértek, hogy nem kell túl misztifikálni :-) kitartás és sok türelem kell hozzá (itt nincs mellé beszélés ugye, amikor tanulni kell). Tudom sokan el tudják végezni, csak az nem mindegy hogyan és milyen észjárással....... :-) csak dr számít, vagy jó is benne :-) , persze megint csak azt tudom írni, mint már korábban, hogy más területekre is igaz, hiába tanulom meg a könyvelői, vagy kereskedői szakmát, ha nem tudom értelmezni helyesen a szabályokat, nem ismerem a kiskapukat- vagy nem tudok kereskedni, akkor hiába a papír......

Clair autó :D

Na megint ébredeznek a lányok......
jukka10
 
 


Sziasztok!

Igen, nem kis ház, de igazából nem nagyok a helyiségek, csak kívúlrő látszik nagynak, meg ha kimondom a nm-et. Na meg majd, ha takarítanom kell :?
Ami nagy az a garázs 40 m2, a nappali 28, étkező-konyha 18, háló 11-12, dolgozó 13 (ez szomszédos a konyha falával és volt ott egy spaiz, amiről lemondtam a dolgozó javára :-( kicsinek találta a férjem a dolgozót, így engedtem,mert sok minden lesz úgy ahogy szertném ) ht helyiség 9-10 ami egyben a kazánház is, wc+folyosó szélfogó néhány nm. Az emeleten a szobák 12 valamennyi, kb 5 a gardrób, és 6 a fürdő.

Abbey szocpol miatt kellett a 2 gyerekszoba......, én is a tesómmal voltam 1 szobában, de olyan jó lett volna külön, mondjuk nálunk 11 év korkülönbség van, és csak 18 éves koromig voltunk együtt, mert utána egyedül éltem.......
Én se akarom az elején külön rakni őket, csak szerintem biztos eljön az-az idő, amikor igényük lesz rá.

Szivvi nem mondhatnám, hogy sokat kelek hozzájuk éjjel, kb 2 körül szokott megébredni Szofi, de csak cumit hiányolja, utána alszik tovább 4-fél 5 ig. Ma pl 5-ig, ettek, és alszanak még, egy kicsit tovább tartott evés után az elalvás, de ez a savnak köszönhető, böfiznek sokat. Majd most reggelihez kapnak gyógyszert.
Általában egész jól telnek napjaink. Esznek ahogy írtam 4-5 között alszanak 8-fél 9-ig esznek, egy kicsit fent vannak, de max fél óra, utána megint alvás délig, esznek 1 körül, megint fent egy kicsit utána alvás 3-4-ig, evés 5 körül, ezután már többet fent vannak. Mondjuk Szofikának muszáj aludnia, mert igényli, azt figyeltem meg, hogy az 5-ös evés után is kell aludnia, mert ha nem nagyon nyűgös, ha alszik sokkal jobban kezelhetőbb. Igaz így is szórakoztatni kell fürdésig, de már nem sír, keresi a helyét. Tamika nem alszik ennyit, neki kevesebb az igénye, de Ő nagyon szépen el van egyedül is. Nagyon kis türelmes baba. Olyan sokat nevetgél, mindennek tud örülni:-)

Vanda egyetértek, hogy nem kell túl misztifikálni :-) kitartás és sok türelem kell hozzá (itt nincs mellé beszélés ugye, amikor tanulni kell). Tudom sokan el tudják végezni, csak az nem mindegy hogyan és milyen észjárással....... :-) csak dr számít, vagy jó is benne :-) , persze megint csak azt tudom írni, mint már korábban, hogy más területekre is igaz, hiába tanulom meg a könyvelői, vagy kereskedői szakmát, ha nem tudom értelmezni helyesen a szabályokat, nem ismerem a kiskapukat- vagy nem tudok kereskedni, akkor hiába a papír......

Clair autó :D
jukka10
 
 


Na kétszer ment el :-)
jukka10
 
 


Sziasztok!

Claire: oké, célozzuk meg a csütörtököt. Hmmm, mi legyen... neked mi jó? Jöhettek ti is, mehetünk vhova... Mit gondolsz? Nálunk 1kor van ebéd, 2kor meg alvás, uh így kell tervezni. Nálatok?

Jukka: hát valóban jó lesz takarítani... nekem kb 2 óra a takarítás, de akkor csak porszívó és felmosás plusz fürdő,wc súrolás.
Mikor tudtok költözni?

Képzeljétek, szegény Esztinek szörnyen megégett a kis szája :cry: Nem keverte fel jól a férjem a vacsiját, egyik fele langyos volt a másik forró, és nem vette észre. Nagyon sírt, és elég csúnya is lett. Belül nem tudom, de a szája széle nagyon vörös. Ilyenkor tesztek rá vmt?

Vanda: kitartás!!!!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
OK, meglátjuk milyen idő van. ha te nem szeretnél, akkor mehetünk mi is, lehet egyet sétálni is, ha jó az idő. De ha van kedvetek, jöhettek. Az újdon sült autót át kéne nézetnem a szervizben, nem tudom mikorra vállalják.
Szegény Eszti :cry:. Legfőbb a hidegvíz, esetleg jégkocka. később hámosító krém, de mivel a szája, olyan legyen, ami emn gond ha lenyeli, pl aloe.
C
claire
 
 


Claire: ez az aloe nekem sose jut eszembe... pedig van. Köszi! Elég csúnyán felhólyagosodott :( Annyira bánt a dolog.
Mi is tudunk menni, ha gondolod. :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Abbey,
sajnálom a Eszti száját, szegény el tudom képzelni, hogy sírt.
Elhiszem, hogy bánt a dolog, de próbáld meg túltenni magad rajta és kezelgetni neki, hogy gyorsan meggyógyuljon. Örülj neki, hogy nem a nyelőcsöve vagy a torka égett meg, ez azért jó. Férjednek mondtál valamit vagy hogy reagáltad le?
A későbbiekben pedig amikor már nagyobbak lesznek, akkor arra is vigyáznod kell majd, hogy a töltött dolgok (mint pl. szilvásgombóc) mikróban belül nagyon felforrósodnak. A töltelék forró lesz...Botinál annyira vigyázok erre...mert én is számtalanszor megégettem a számat...

Vovanda,
erőt és kitartást még a tanuláshoz!!!

Yukka,
nekünk az emeleten vannak a gyerekek mi meg lent a földszinten. Nekem mindegy tulajdonképpen, hogy felmegyek (legalább kis mozgás) vagy csak átmegyek a másik szobába. Főleg éjjel, a gond az, hogy egyáltalán fel kell kelni. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey
Uramég!! Szegény babuci :cry: remélem hamar rendbejön!!!

Nálunk Emi vasárnap felült magától :shock: , igaz én nem láttam és azóta nem próbálkozott...
Olyan édik, ahogy felfedezik a lakást, jönnek-mennek :) Csak az építkezés miatt olyan por van, sztem ha óránként mosnék fel, akkor is kosz lenne...Lassan befejeződhetne már....

Többiek hol vagytok, hogy vagytok?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Na, Szivvi, átérzem. Ma reggel itt is elkezdtek szétverni a garázst. Lányokat láthatóan annyira nem zavarja a 3 vésőgép, engem azért igen. De legalább gyorsan haladnak. Kb 3 hét lesz állítólag mire kész. Vm spéci anyagot fecskendeznek a falba, hogy ne szívja a vizet.

Eszti szája továbbra is elég csúnya, de sztem már annyira nem fáj neki, lévén töm mindent befele, és nem sír. Megyünk ma mérésre, biztos ránéz a doki néni. Bár kicsit félek, hogy lecsesz, hogy lehetek ilyen felelőtlen :? igaza is lenne. Hátha ad rá vmt amivel gyorsabban gyógyul, és nem fertőződik el. A cumi miatt sajnos lelassul a folyamat. Eszti nagyon cumis.
Szilvi: most mit tudtam szólni? Nem direkt csinálta, és nagyon bántja a dolog, ezen túl 3szor is ellenőrzi az ételüket. (én is megnézem ezentúl mindkettőt)

De ügyi Emi!!!! :) Tegnap Eszti is felült, bár nem tudom annak lehet-e nevezni. Ő úgy csinálja, hogy kutyázásból oldalra billen, és lecsüccsen a popijára. De sokáig nem tudja tartani magát, gyorsan eldől. Lilluska meg maga alá húzza a lábacskáját és ráül a sarkára. De neki is csak támaszkodással megy.
Ez a jövés-menés is irtó édes. Minap Eszti szétrámolta az egész nappalit. Hihetetlen mit el nem ér. Cd-ket dobál, újságokat szaggat :) Kis forgószél :D
Jajjj, meg minap itt hagytam a teregető kosarat, Eszti rávetette magát. Felrakom a végeredményt :)

Kép

Lilu épp egy szgép kábelt túrt magának:
Kép

Új babakocsiban:
Kép

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?