Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Claire: nagyon jók a képek, annyira édesek az ikrek (is) :) . Tök ugyanolyan szopipárnám van, mint Neked :)
Csak találunk egy délelőttöt, ami mindkettőnknek jó a közeljövőben :)

Jukka: igen, megbírkóztam a babakocsival :) Nem volt könnyű, de rájöttem hogyan nyílik. Örülök nagyon. Bár még nem azt visszük, nem kényelmes még nekik fekve. Majd ha ülnek, akkor fogom igazán használni.
Huuu, 2 napos lagzi. Nem semmi. Én is Claire álláspontját osztom. Enyimek is azonnal felébrednek ahogy kilépek a lakásból. Hiába ismerik anyut is, mégsem hajlandóak hosszan ellenni vele, ha nem vagyok itthon.
oh, ilyen távlatokban nem lehet megmondani mikor fog jönni a foga. Nálunk még mindig semmi. Pedig a szakirodalom szerint már legalább 1 fognak kéne lenni. De melyik gyerek tartja magát ahhoz? :D
Féltékenységet nem veszek észre rajtuk. Az standard, h mindig az a játék kell ami a másiknál van :) De hagyni szoktam hagy küzdjenek meg érte.

Vanda: én se akarnék. Bár ez nem hiszem, h vigasztal... Én sose tornáztam RR-ra. Túlontúl irritál a stílusa.

Bőrönd becsomizva, kaják bedobozolva, gyak. útra készek vagyunk. Ebéd után indulunk, hogy a lányok a kocsiban aludjanak. Kicsit izgulok.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kép

féltékenységnek nyoma sincs :lol:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey! Jó utat, ha hazajöttetek majd kommunikálunk!
Vanda ! :( utálok vizsgázni! Vizsgáztatni is!

Szivvi, Abbey: féltékenység, rivalizálás: még kicsik hozzá!
Az enyémek is mindig kivadásszák a cuccot egymás kezéből, de szerintem azért olyan érdekes, mert ugye az mozog :lol: !

a fogorvos ma 1,5 órát csak az én számban szobrászkodott :(

Claire
claire
 
 

 
 

Szivvi! Naygon cukik!
claire
 
 


Sziasztok!

Eddigi leghülyébb ötletem volt eljönni két ekkora gyerekkel. Természetesen aludni nem hajlandóak, idegen nekik minden, csak bömbölnek. Uh holnap haza is megyünk. Annyira bosszant, és bánt az egész. :cry:

Szivvi: nagyon cukik a babók. Nekünk is van olyan láb meg kéz rágókánk :) Pont múlt héten kapták a lányok egyik keresztapjuktól. :)

Na, folytatom elszánt kísérleteimet az altatásukra...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia Abbey!
Nem akarok beleszólni, mert Te tudod, de nem érdemes még egy kicsit próbálkozni, ha már elmentetek? Miben altatod? Milyen a szállás, nem tudsz vhogy aludni velük, melléjük feküdni? Babakocsi?
Persze annyit nem ér az egész, hogy citromként gyertek haza, csak ha már felcuccoltatok....
Meg úgy készültél rá...
:(
Annyirra sajnálom :(
Claire
claire
 
 


Abbey
húúú remélem javult a helyzet az éjszaka folyamán!!! Nagyon sajnálom :(

Jukka
azért voltunk a dokinál, mert úgy éreztem, hogy nem 100% ez a laktóz intolerancia, mert megint sok a kaka, van hasfájás is :( Most teljesen tejmentes diéta jön :cry: Mivel Oli szopizik egy kicsit így nekem is :roll: Sajna csak 1 éves kortól tudják vizsgálni ezt a dolgot, így addig a próbálkozás marad....

Claire
jók a képek!! Főleg a karácsonyi hatos nagyon széép!!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült elaltatni őket. Lilla mellettem aludt, kis csöpségem kissé letúrt az ágyról, uh én mosott kaka állapotban vagyok. Eszti végül 10 és 200 táp után kidőlt, mint akit leütöttek. Ő nem volt hajlandó mellettünk aludni.
10kor nyit az aqua, oda mindenképp elmegyünk, de ebéd után hazacsoszogunk. Nincs kedvünk még egy ilyen szenvedéshez. potom 42e+a benzin... még jó, h van üdülési csekkem... amúgy a szállás bazi szép, de persze semmit nem tudunk velük kihasználni, meg az aqua belépő is benne van, uh nem lenne drága, de így :(
Biztos én vagyok még rutintalan utazás terén,de túl fáradtak vagyunk még egy ilyen estéhez.

Szivvi: ez a hasfájás nálunk is minden estés mulatság. Képtelen vagyok rájönni mitől. Mindegy mit esznek, mindegy, h szopnak vagy tápoznak. Kipróbáltam, h 10óraira kapnak tej/glutén tartalmú kaját, akkor semmi bajuk. este meg tök mindegy mit esznek. Remélem lassan kinövik.
Nem tom nálatok mi a sok kaka, de nálunk mostanában napi 3-4 is van.

Na, kapnak hamit, aztán átkocogunk megpancsiztatjuk őket :)

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi!
Irtó vagány bébik!

Abbey!
Első éjszaka nekem is mindig nyugtalanok idegen helyen, utána már nem szokott gondlenni. Sajnálom, hogy nem jól alakult a hétvégétek.
vovanda
 
 


Hazajöttünk :) annyira örülök. Pindúrok is nagyon boldogok. Vidáman játszanak a szőnyegen.
Én még kicsit feszült vagyok, még mindig görcsben van a gyomrom, remélem ha szépen lefeküdtek aludni megnyugszom én is. Engem is megvisel mindig az utazás, sose szerettem elmenni. Remélem nem lesznek ők is ilyenek. Bízom benne, hogy még csak kicsik voltak a kiruccanáshoz.
Elvittük őket pancsolni, nagyon tetszett nekik. Majd itthon is keresek vm babaúszást, amire elviszem őket. Claire, ti hova jártatok?

Vanda, sajnálom, hogy a tali nem jött össze :( Ha esetleg ti jöttök majd erre fele, csaphatunk egy nagy közös talit! :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
A jövőre nézve: ha te szorongsz az utazástól, ők is fognak. Mi nagy országjárók vagyunk, igazából gáz egyszer volt, de akkor is azért, mert Réka belázasodott.
7 hónaposak voltak, amikor először nyaraltunk, tavaly áprilisban (bő 1 évesen) esküvőre mentünk velük (mondjuk az 3 gyerekkel extrém sport). Szóval csak nyugi, és ők is nyugodtabbak lesznek. :wink:
vovanda
 
 


Abbey!
Szerintem is csak azt kell feldolgozni, h gyerekkel más utazni, de azért lehet, mi is voltunk januárban sítáborban :D vándorcirkusz, haha.

Bébiúszás: nekem van egy bevált testvérpárom, akik tartják, bár most az egyik külföldön van, vele közben jó barátnők lettünk, de ez más kérdés. Szóval ők több helyen tartanak, én Kaszásdűlőre szoktam járni, most is azt tervezem, de van asszem MOM park is.
Nekem ez a tanuszoda tök jó, sőt, később is odajárnak úszása oktatásra, és az is jó.
Ha jól tudom most szombat délután van, sajna a péntek délelőttit kigolyózták a kerületi úszásoktatások (iskolás).

Claire
claire
 
 


Kép

Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! :) :lol: :lol: Jó! C
claire
 
 


Szivvi!
Kisfiad nagyon férfias, kislányod meg nagyon csajos jelenség. Irtó hamar megnőttek...
vovanda
 
 


Jajjj, nagyon jók a képek :) Annyira megváltoztak ilyen rövid idő alatt. Döbbenet. Én is csak úgy lesek, hogy nőnek. Olyan igazi kisgyerekes vonásaik kezdenek lenni.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok
végre ideérek írni is...Múlt hét küzdés volt, elvittem Lilit szemészhez, mert néha könnyezik a szeme. Mindent látott, közelről, távolról, nagyon ügyes volt, erre a nő, hogy akkor 1,5-ös szemcsi kell....Nem mondtam semmit, eljöttünk, de piszkált az ügy, minek másfeles szemcsi, ha mindent látott?? Végül elvittem maszekhoz, aki azt mondta, jól lát a gyerek, viszont enyhe kötőhártyagyulladása van...Bakker még jó, hogy nem vettem több 10e-ért szemcsit.....
Aggaszt Oli pocakja is, 4-5 kaka van naponta, nem híg, de pláne most a foga miatt véres sebes a popija :cry: Én már nem tudok semmit, mitől fáj a pocak, tej, glutén, vagy simán csak a foga???

Tegnap rokonok jöttek, mit hoztak a 8 hós gyerekeknek?? Filctollat :shock: no comment


Abbey
sajnálom a "kalandot"! Mi is nagy jövő-menők vagyunk, Lili 6 hós volt, amikor először voltunk wellness szállodában, nem felejtem el, ott aludta át először az éjszakát :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! Hol voltatok szemészeten!?

azt már lehet, h kérdeztem, de miben kap tehéntejet a kicsi? Nálunk a párom vonalán sok az allergia, így én 1 éves koráig egyiknek sem adtam tejet. Lehet, h nem ettől , de egyelőre minden kaját jól bírnak, remélem a kicsikkel sem lesz másképp. Ebben az allergia megelőzés táméban nagyon vaskalapos vagyok, mivel a párom helyből az anyatejre volt allergiás :shock: 2 hósan elválasztotta magát, aztán krupppos volt, katonai is azért nem volt,mert 1000 féle allergiát lehet neki kimutatni, szerencsére felnőtt korára a javát kinőtte, és csak 1-2 gazra indul be, az is elég!

c
claire
 
 


Szivvi!
5 évesen vidd el a leányzót pupilla-tágításos vizsgálatra. Igazából akkor látszik, hogy van -e gond, a gyerekek 10 dioptriáig képesek kompenzálni az eltéréseket. Balunál sem látszott semmi normál vizsgálattal, pupillatágítva viszont 3 dioptria eltérést mértek. de ez ráér jövőre, ha nem kancsalít, akkor nagy eltérés biztosan nincs.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Nálunk is borzasztó a nyüglődés. Teljesen ki vagyok. Annyira leharcoltnak érzem magam, hogy egész nap csak ténfergek. A lányok nem hajlandóak enni. Lillus a fő védnök, Eszti meg inkább csak szolidalit vele. Az eddig jól alvó Lilu 3-4szer kel éjjelente, bömbizik, szenved. Mikor jön már ki az a nyamvadt fog :?: :?: :?: :?:

Szivvi: ez a szemész nagyon gáz. Borzasztó, hogy az ember rákényszerül sokszor több szakvéleményt kérni, egyszerűen nem lehet már bízni az orvosokban. (tisztelet a kivételnek) nem tudom mi lehet ennek az oka.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lányok!

Ez már kóros - ha pár napig nem tudlak Titeket olvasni, már betegesen hiányoztok, és azon jár végig az eszem, mi lehet Veletek (és a babócáitokkal).

Költöztünk, aztán síeltünk. Abbeyban tartottam volna kicsit a lelket, próbálkozz tovább, de olvastam, már visszajöttetek. Az, hogy mennyire viseli meg őket a változás, azon is múlik, mit szoknak meg. Az enyéimek mindig pici kortól utaztak (biztos elítéltek, de volt, amelyikük már 3 hetesen jött velem külföldre, és 4 hónapos korára már mindegyik járt másik kontinensen...). És igen jól bírták a dolgot, sőt sokszor sokkal jobban, mint mi: férjemmel mi kidőltünk a jetlagtől (7-9 óra időzónakülönbség), a babók pedig már az első éjszakát átaludták, sőt, a hajnalban kelő Bencém pontosan tudta, hogy most Japán idő szerint kell minket 5-kor kizavarni az ágzból :?

Most egy kicsit az ikrekkel befelé fordulóbb lettem, három hete mentünk el először a Lutzmansburgi fürdőbe csak pár órára, de akkor én is úgy voltam először, hogy korainak éreztem és bántam, aztá végül nem lett rossz. A mostani sítúra dettó (család miatt lett erőltetve): eleinte bántam, aztán végül megszokták a dolgot, és az utolsó nap már és is tudtam annyit síelni, hogy le is fáradtam és nem is igazán kívántam többet! Persze Édesanyámnak köszönhetjük, ő a lift alján a büfénél vigyázott rájuk, így egy szoptatást sem kellett kihagyni - azt még szerencsére egyet sem tettem. Viszont márc végén ki kellene mennem Indiába, nagyon nem fűlik rá a fogam, igazából nagyon "remélem", hogy az anyakönyvijük nem jön meg időben, vagy az útlevél, és akkor nem tudok kimenni, akárhogy is kellene... (még nem is írtam, hogy a szegénykéim hontalanok, mert egy ország sem vállalja őket fel, a magyar állampolgárságot nehezebb megkapni nekik, mintha egy hottentotta bevándorlók lennének... vizsgát kéne tenniük történelemből és anyanyelvből... nem semmi, mi?!?!? :? :shock: )

Claire: fogorvos: sajnos ezek az ikreim most 6 fogamba kerültek :cry: :cry: :cry: Az egész egyéves biztosítási keretem csak egy kis részét fogja fedezni... :cry: Úgyhogy én is folyamatosan fogorvoshoz járok.

Abbey: én Budakeszin hallottam babaúszást a mi környékünkhöz legközelebb, vmi szállodában.

Jukka: májusi elmenés. Én is olyan vaygok, mint Abbey és Claire (az előzőkben leírtak ellenére...), tehát nem szeretek a babuk nélkül lenni az első időkben (ezért jöttek velem a világ minden sarkára). Viszont ha Neked erre szükséged van, szerintem nem olyan gáz egyáltalán. Még "kicsik": még abban akorban lesznek, hogy mindenkire mosolyognak. Az idegentől való félelem az később kezdődik. Ha megkapják, amire szükségük van, és legalább a könryezet állandó, szerintem hamar elfelejtik, és ha feltöltődve jössz vissza, biztos a szaldó pozitív lesz. Jukka, és melyik ikres fóruma utalsz? ikresek.hu?

RR - az mi....ki? Nagyon szeretnék én is végre tornázni, zavar a ronda hasam. Itt járok fizikoterápiára, de az még mindig fülkörzésnél nehezebb gyakorlatokat nem engedélyez, mondván, hogy csak ártok, amíg a gátam nem erősödik meg teljesen, meg a hasizmok nem záródnak, és már kicsit elegem van (biztos a síelést sem támogatta volna, a futást is leszavazta, csak nordic walkingozom... mint a nyanyák a parkban).

Ha van jó tornaDVD tippetek, osszátok meg!!!

Szivvi - laktóz intoleranciára a Madarászban van valami nagyon híres szakértő dokinő.

Abbey, ha nem szeretsz utazni - akkor hogyhogy pont valami nagyon egzotikus helyen levő kép van Rólad itt is?

bocsi, h hosszú voltam, sokat hozok be
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Abbey sajnálom, hogy nem úgy alakult az elutazás, ahogy tervezted. Ahogy előttem írták, szerintem is érezték a babók a Te "idegességedet" az úttal kapcsolatban. Majd legközelebb jobb lesz.

Szivvi nagyon cukik a babáid, édi pofák! :-)
Szemészet, erre nem tudok mit írni hm.........., mint ahogy a filctollra se:-)
Hasfájást sajnálom.

Mi 1 hete kaptunk megint új tápszert Lactogen a neve (Nestlé termék), úgy néz ki ez bejön. Ez is bukós babáknak van kifejlesztve, és nem fogja a székletet. Tulajdonképpen ezért ajánlotta a dr.nő. Egy baj volt vele, hogy híg, és elég rendesen buktak a csajok, még Tamika is, aki nem szokott. Viszont azt vettem észre, hogy nem tekeregnek tőle, nem bántja a hasukat, pedig Tami 3x, Szofi 2x kapott belőle, majd visszaálltam estére a régire, éjjelre nem akartam, hogy bukjanak. Másnap kértem tápszer sűrítőt és azzal működik!:-) Dr.nő csodálkozott minek a sűrítő, mert neki azt mondták, hogy ez, az, mondtam pedig nem, híg, mint a víz. Most már biztos vagyok, hogy jobb az emésztésükre, mert tegnap elfogyott az új tápszer, gyógyszertárban nem volt (reggelre lesz itt), és most kaptak megint régit, tapasztalat - megint nagyon nyugtalanok, tekeregnek. Amin még meglepődtem, hogy nagyon kedvező az ára az újnak 961 Ft. 800g, ezt most került forgalomba, annyira új.

Vanda igaz nem sokára itt a vizsga napja, de biztos megoldod! Megy majd a drukk!

Szeretném én is elvinni majd a csajokat babaúszásra, majd ha elköltöztünk Velencére. Van ott egy új SPA wellness fürdő, és tartanak babaúszást. Mondjuk nem tudom hogyan fogom kivitelezni egyedül. Ti meg tudjátok ezt oldani, vagy van/kell segítség?

Zsebi RR=Rubint Réka, nem rossz, de engem nagyon irritál, idegesít a hangja, stílusa. Nekem is van dvd-m tőlük, sokszor levettem a hangot inkább:-)
Nekem nem babák nélküliségre van szükségem, de így mindenkinek jobb, szerintem. Biztos nagyon fogok aggódni, és hiányozni fognak, de tudom jó kezekben lesznek. Valamint szeretném, ha mamával is ellennének egyedül. Látom a sógorom kislányán (1,5 éves), hogy nagyon szereti a nagyszülőket, mindennap itt van, 2-3 órára, nincs is baj ezzel, de csak otthon tud aludni. Szeretném ha nálunk ez másképp működne, persze ennek ellenére is lehet nem fog:-) Azért jó lenne.
Nekem is el kellene kezdeni tornázni, jó lenne megszabadulni 6-8 kg-tól, húúúúú álom-álom édes álom :-)
Fórum= igen az ikresekre gondoltam, oda nem írogatok csak olvasom.

Ti nyitottatok babakötvényt a gyerekekre? Nem tartom rossz ötletnek, csak az nem jó benne szerintem, hogy korlátozva van a felhasználási köre.

Tegnap voltunk 3 hós ortopédián ott minden ok.
Megkért anyósom, hogy ha ott vagyunk jelentsem be 1-2 helyre, én mentem a kartonozóba, férjem addig elindult a liftek felé.
És képzeljétek el, megállította egy nagymama és mondta, hogy nagyon szívesen ad egy lapra csukható iker babakocsit. Megadta a számát, hogy bármikor mehetünk érte. Hát nagyon meglepődtem kedvességén, létezik még manapság ilyen? Ma fel is hívom.

Na egy kicsit hosszúra nyúltam.........
jukka10
 
 


Zsebi!
Miért nem enged a doki tornázni? Nem igazán értem. Én 4 héttel szülés után lájtosan elkezdtem, egyáltalán nem ártott meg. A hasizmod meg esélyes, hogy soha nem fog teljesen záródni (az enyém is kicsit szétnyílt).


Jukka!
RR stílusa kicsit zavaró, de nekem nagyon be szoktak jönni a gyakorlatok, amiket csinál (értsd: viszonylag rövid idő alatt látványos az eredmény).
Nagymama: csak nézek. Ilyen nincs is. 8)
vovanda
 
 


Sziasztok!

Zsebi: és a repülést hogy viselték a picik? Bevallom és 3-4 évesnél fiatalabb gyerekkel nem indulnék neki repülni. Jó, nyílván ebben is benne van, hogy rettegek a repüléstől. Már hetekkel előtte gyomor görcsöm van, majd a felszállás előtt elkap a sírógörcs...
Jogos a kérdés Zsebi. A kép amúgy Máltán készült, annyira tán az nem egzotikus hely. :) A legegzotikusabb ahol voltam az északi sark volt. Anyuék imádnak utazni, és minden jelesebb eseményre utazást kaptunk (18.szülinap, diploma). De minden indulás nagyon megviselt, ha már odaérek akkor tök jó meg minden, csak elindulni nehéz.
Ráadásul most a férjem annyira negatívan állt hozzá, hogy inkább az ő pesszimizmusa hatott a manókra.
Érdekes ez a torna... nekem 6 hetet mondtak, utána lazán el lehet kezdeni. Érdemes először lábemeléssel, az kevésbé terheli meg a hasizmot. Én is azt csinálom még, mert nekem még mindig folyton begörcsöl :( alig bírja a gyógymasszőr kimasszírozni utána.

jukka: tápos babáknál talán ez könnyebben kivitelezhető. Nálunk még mindig képtelenség elmenni este. Nem szopnak már mindig, meg hát nem az a fő táplálékuk, de igénylik még mindig, hogy odafeküdjenek a szopis párnára és megölelgessem őket. Pedig jó lenne egyszer-egyszer elmenni este vhova.
Remélem fel tudsz majd töltődni!
Ez a nagyi télleg nagyon cuki. :)

Na, letöltök mostmár egy RR tornát, annyian dícséritek. :) Ha a férjem észreveszi, elismerem, hogy jó a nő :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Bocs Vanda, de ezt cáfolom, Ádám még nem volt 2, amikor először nézték, kicsit sem kancsalított, pont azért amit írtál, mert iszonyú rugalmas még, és remekül kompenzál, és +4, +6-t mértek már akkor! ami elég nagy eltérés, és fontos is, h korrigálják, mert nagy a különbség a két szem között!

Zsebi!
Államolgárságot nem értem, a nővérem gyerekei froban születtek, csak az anyjuk magyar, amikor utána itthon voltak, simán be kellett jegyeztetni, semmi nem volt az adminisztratív procedúrán kívül, ésa azt mondták, h akinek az anyja magyar államolgár az bejegyezhető és kész. Persze ez93ban és 96ban volt, lehet, h azóta változott.
India :shock: hú azt megnézném ,de két bébivel elég merészen hangzik! :shock:

Jukka! Babaúszás: nem árt a segítség, főként ha te is először csinálod! eleinte mindenképp jól jön, aztán felméred a viszonyokat, stb.
sztem budakeszin uezek a lányok tartják, de nem tuti, mert hogy Solymáron laknak.

Torna: gyermekágyi tornát már a szülészetren el lehet kezdeni. Én már egy ideje futni is járok amikor tudok, igaz most nem hüvelyi úton szültem. Látványos javulást hoz a callanetics is, ha jól csinálják. Én anno még sportolóként elmentem egyre, ott égtem a nyanyák közt :lol: , mert egy csomó olyan izmot is használni kellett volna, amiről kb azt sem tudtam, hogy van nekem :D Az egyébként nagyon "nőbarát", és hamar látszik. Most még könyvből is átismátelném és elkezdeném, de nem találom. (Jó duma ,mi?) :lol: Pedig ideje belefogni, jön a fürdőruha szezon, :lol:

Zsebi! Nemtom meddig olvastál vissza, de feltettem a webalbumom linkjét, ha érdekel nézd meg!

Nagymama: nagyon rendi, és igen, hál istennek vannak ilyenek, és a magam részéről azt gondolom, minél többen igyekszünk ilyenek lenni, annál napsütésesebb lesz körülöttünk a világ, függetlenül az egyéb külső körülményektől!

Utazás: mi a hosszú hétvégén megyünk el, van egy ilyen üdülőjogunk, majd beszámolok, h milyen volt 6 gyerekkel, egyéb segéderő nélkül. addig még nagy a szám :lol:

Claire
claire
 
 


Claire!
Nekünk ezt mondták, úgy látszik, itt is ahány doki... Nekem Dani a maga +4 dioptriájával rémesen kancsal.
vovanda
 
 


szia Vanda!
Ja, ahány szemész, de legalább is szemészeti iskola, annyi félét mondanak, még abban sem sikerült kieygezniük, h mi az a dioptria, amitől kell szemcsi, illetve mi az a kor, amikor már adni kell, ha gond van.
tulképpen én is 2 helyre hordom, őket, illetve az egyikkel csak időnként ellenőriztetem bent a szemklinikán, amit a másik ír, mond.
Ádám is kancsal, de csak szemcsi nélkül, mióta van szemüvege.
Danit nem akarják műteni?

Jogy állsz a vizsgára készüléssel???

Claire

UI remélem most nem száll el, mert nincs kedvem újra leírni, előbb elszállt úgy, hogy nem volt kimásolva :twisted:
claire
 
 


Calire!
Nem volt szó még műtétről. Takarjuk a szemét szorgalmasan, áprilisban megyünk vissza.
Szakvizsga: tanulok, ahogy tudok/hagynak. Nem haladok úgy, ahogy szeretnék, de amennyire lehet, átveszem az anyagot. Irtó sok, ha ki akarnak rúgni, ki tudnak.
vovanda
 
 


Sziasztok
Voltunk tegnap Olival uh-n, szervi baj nincs. Most várakozó álláspontra helyezkedünk, lehet csak a fogak miatt van megint sok kaka, meg szenvedés. Ha jól látom, 3 jön felül egyszerre :shock:
Éjjel 1/2 2-től 4-ig szenvedett..A púpom kivan...Idén még sztem nem aludtam egyszer sem 2 óránál többet egyben....
Mérésen is voltunk, Oli 8500, Mimo 7600 gr. Emi csak 200-at hízott, pedig ugyanannyit eszik, mint Olcsi.

Claire
Oli semmiben nem kap tehéntejet, laktózmentes tápot iszik, de lehet a tejfehérjével is baja van, ezt állítólag csak 1 éves korban tudják vizsgálni...Addig próbálgatni kell(ene) a tápokat, meg hogy én se igyak tejet. Monnyuk nem hiszem, hogy azzal az éjszakai szopimennyiséggel (kb 20-30 ml) van baj....
A bajok a HA2-es táp után jelentkeztek, addig okés volt minden..Nem éjtem.
Vanda
Lilinek volt pupilla tágításos vizsgálat is. Most arra gondolok, hogy mivel olyan sokat volt taknyos, nem lehet-e az arcüregben pangó váladék van és amiatt könnyezik? Sztetek??
Jukka
na végre, hogy találtatok jó tápot!
Zsebi
állampolgárság, azta nem semmi, az ember azt hinné, ha mindkét szülő magyar, jár automatikusan....no comment

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Ha ennyire gyötri a foga, nyugodtan adj neki éjszakára Nurofent/Panadolt (amit használtok). Dani is így alszik pár napja, két nagyörlő érkezik.
Lili: könnyezhet a náthától. Ha szűkebb a könnycsatorna, simán csipásodhat is, ha taknyos.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Szivvi: én is szoktam most Lilunak adni néha panadolt éjjelre. Ha látom, hogy felébred és szenved, kap 2szer osanitot, ha utána is szenved jön a panadol. Általában segít.
Honnan látod, hogy melyik foga jön???? Vagy én vagyok ennyire béna vagy a gyerekeknek még sehol sincsenek a fogaik. :oops: Annyit észlelek, hogy mindent tol be a szájába, dörzsöli a ínyét, nyálzik, időnként étvágytalan, többet kakil és éjjelente nyűgös, és nem engedi, hogy benézzek a szájába, megtapogassam az ínyét, dugdossa folyton kifele a nyelvét, mintha zavarná vm. Ha ez se fogzás, akkor passz.

Vanda: hajrá!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Halihó.

Kissé szét vagyok csúszva, semmire nincs időm, még olvasni is alig, nem hogy írni. De majd most! :-)
Boti itthon van a kórházas-kiszáradós után, hogy erőre kapjon rendesen, na ezzel nincs is baj, mert már az idegeimet cincálja. Próbálok univerzális anyu lenni, de egyelőre ez még nem megy úgy ahogy kéne a jelek szerint. :-(

Szivvi,
együtt érzek veled a nem alvásban, a 3 óra folyamatos alvás az már el nem érhető luxus nálam...és miért? mert Levi éjjel nyomja a műsort, éhes de nem szeretném, ha visszafele haladnánk, hogy újra étkezünk éjjel. Már éjszakai tápszert kap és úgyis felébred. Szonja végig szunyál egész éjjel reggel 8-9ig...neked is Emi?
Szegény Oli mondjuk az még szarabb, ha fájdalmai vannak és azért sír, remélem megoldódik magától hamarosan.

Abbey,
sajnálom a rosszul sikerült kiruccanást. Férjednek mondd meg, hogy sokkal nyitottabbnak és pozitívabbnak kellene lennie a jövőben, mert a babókra mindig hatással lesz ez.
Mi egyébként másfél évesen vittük Botit repülővel és nem volt semmi gond ezzel, leszámítva amikor behisztizett, hogy nem nyomkodja a gombokat össze-vissza :-).
A fog tud ám olyan is lenni, hogy sokáig szenvedteti szegény, szinte semmi nem látszik és aztán hipp-hopp ott a fogacska...

Na megszakad az írás, majd jövök, mert project van! :-)
mint mindig.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey!
Ők sokkal hamarabb érzik a fogak mocorgását, mint ahogy látványos jele lenne. Egyébként elöl, a metszőfogak szoktak először kibújni. Előtte bepirosodik a gyerek ínye, megduzzad, ha sikerül benézni a szájába, akkor akár át is fehérlik a fog. Hátsóbb fogaknál akár az arca is kipirulhat. Jelzés még a nyűgösség, látszólag ok nélkül fájdalmas felsírás. Plusz enyhe hasmenés, rondán kipirosodott popsi (enyémeknek ez mindig van), hőemelkedés.
vovanda
 
 


Vanda: Esztinek a popija is pirosodik, sudokrémmel kenem, attól elég jó. Lilunak nem, viszont ő szenved jobban. Ma a du alvásnál is felzokogott, nem is aludt tovább. Kapott most panadolt, és így alszik már, de ritka nehéz délután volt.
Egyébként minden egyes fognál ilyen borzasztó nyüglődés van vagy ez azért javul???

Szilvi: átmenetileg nálunk is volt visszaesés éjjeli evés fronton. Én adtam neki, jobb volt a békesség. 2-3 hétig újra ettek, aztán szépen elmaradt. Így én is többet tudtam aludni, és ők is nyugisabbak voltak. Te milyen éjjeli tápot adsz nekik?

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Nálunk az első fogakkal volt sok nyűg, meg a szemfogakkal. A többi tűrhető volt. Egyébként addig gáz, amíg át nem töri a zínyt, utána már javulni fog a helyzet.
vovanda
 
 


Na most gépelem be újra a cuccot, mert a "drága" fiam idejött és egy hirtelen gombnyomással el is szállt az egész. Majdnem szétszállt az agyam.

Abbey,
Levi kap csak éjszakai tápszert, mert ő nem képes éjjel aludni, Szonja alszik mint a kisangyal, imádom őt ezért (is) :-).
Most nektek van borostyán láncotok, vettél végül?
A fogzós kipirosodott popsira a "borax pasta" nagyon bevált nekem, esetleg próbáld ki én egyszer rákenem vékonyan és már a következő pelusozásnál sokkal szebb lesz.
Az igazság, hogy nem tudlak vigasztalni ezzel a fogzással, mert én már alig vártam, hogy Botinál vége legyen ennek az egésznek...na erre most jönnek majd az ikrek!!! Lehet kapni az ujjadra ilyen kis kesztyűszerű dolgot, amivel lehet masszírozni az kis ínyüket, azt szeretik...(Brendon)
Na jó nem ajánlgatok mást...:-) !

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Vovanda,
azt értem, hogy miért kell szemüveg valakinek, de a szemet miért kell takarni, nálunk az oviban is van egy kis "monoklis" csajszi, olyan édi...
Lécci segíts abban, hogy nem ajánlott neked valamikor a doki rokonod valami immunerősítőt ami picit roborálja a gyereket. Szeretném, ha most már járnánk is kicsit az oviba...nem pedig a kórházakba. Multivitamint, plusz C-vitamint kap, de valami ami kimondottan immunerősítő olyan nincs?


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver!
Takarni olyankor kell, ha kancsal a gyerek, van akinél korrigálja (pl. anno nekem), meg amikor nem egyforma a két szeme (nekem 4 dioptria különbség volt a két szemem között, tehát azt a szemet takarták, amelyik jobb volt, hogy a rosszabb többet dolgozzon).

immunerősítő: kérdezd a gyógyszerészt, irulok-pirulok, de enyémeknek nincs rá szükségük. Tessék-lássék, ha el nem felejtem, tömünk egy kis Cebion multit, de ennyi. Én többet voltam beteg ezen a télen, mint a lurkók.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Húúú, micsoda nyügi volt még késő estig. Aztán végül hajnali 2kor kapott Lilu osanitot, reggelig aludt.
Szilvi: igen, már 6 hós koruk óta van borostyánuk. De ki tudja, h használ-e??? Nem merem megkockáztatni, h leveszem :D
Ínyét próbálom ezzel a dentinoxxal masszírozni, de ez is kész közelharc. Egyszerűen nem engedi, hogy a szájába nyúljunk. Most rákapott ezekre a rücskös, háthető rágókákra, intézi ezzel magának :)

Nekem meg begyulladt a csukló izületem, alig bírom megemelni a gyerekeket :(

más. Nem nézi vk a Szüli felit? Lemaradtam az előző részről, és nem tom kivel cserélték el a Juanitat (Solisék lánya), és miért.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
sajna én már rég elvesztettem a fonalat a sorozatban, így már nem nézem...:-(

Vovanda,
szerencsés vagy akkor a gyerkőkkel, ne irulj-pirulj, szuper, hogy semmit nem kell nekik adni. Én amúgy nem vagyok híve a mindenféle vitamin cuccnak, hogy tömjem a Botit, csak most volt pár dolog ami miatt szeretném kicsit roborálni.
Most az immuno-tabs-kid lesz a nyerő úgy nézem. Probiotikumos és vitaminos is, valamit hat az immunrendszerre.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Képzeljétek el, hogy a laktoherb teát iszom pár napja, de ma már nem vagyok hajlandó inni, mert annyira fáj tőle a hasam, hogy az csak na. Elegem van. A babáknak semmi bajuk, én meg puffadok és a beleim is feszítenek. Jófej tea. Inkább maradok a ricinus communis-nál. :-)
Most olvastam a neten, hogy sokaknál okozott ilyet, meglepődtem.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: nálunk a gyerekeknek fájt tőle nagyon a hasuk. Én az utrcia urenst szopogattam. De lányok nem nagyon kérnek már tejet :( Szépen elválasztják magukat. Ez van...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kép
nem tudom mennyire látszik

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Most már az egyik kibújt, de ilyen fehéres színű az ínye jó pár napja, plusz nem látszik aképen, de jön a felső 2-es is, azt úgy vettem észre, hogy szét volt nyílva az ínye :shock:

Éjjel adtam panadolt, 2 óra múlva már nyűglődött....monnyuk egy kis simi és aludt tovább, úgyhogy lényegesen jobb volt azért.

Silver
nem akarlak elkeseríteni, de Lilinek semmilyen multiizébigyó nem használt...sajna állítólag túl kell élni ezt és jobb lesz lassan...

Abbey
http://sorozatokneked.blogspot.com/
itt minden fent van, nem kell letölteni, meg is tudod onlány nézni!! a megaupload-nál van ilyen opció!
Én mindent itt nézek, tv-t nem is emléxem mikor néztem utoljára....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Nálunk gyorvosi javaslatra betette a lábát az aloevera, az meg a gyerekvitaminjuk használt anno ovi elején. most is adom nekik tanévben.
claire
 
 


Kedves Topiklakók!

A múlt heti kommentelők közül Nyuszifül16 nevét sorsoltuk ki, így ő nyerte a Figurka Design álommanóját. Gratulálunk!

A játék azonban még tart: aki március 15-ig kommentel a Babanet cikkeihez, az nyerhet egy családi belépőt a Millenáris Park 2011. április 9-i Baba-Napjára! Itt minden a picik és szüleik körül forog majd, kellemes és tartalmas kikapcsolódást jelent a család minden tagja számára!

Például kíváncsiak lennénk, Titeket mire nevelt a saját gyereketek? És milyen példát próbáltok mutatni neki?

Bakiparádé szülőknek: nincs fejlődés hiba nélkül! Ti milyen baklövést követtetek el a gyereknevelés során?

Vagy olvassátok el Zsuzsa történetét. Kisfia faros fekvése miatt végül programozott császárral adott életet neki, érdekes, milyen gondolatok kavarogtak a fejében.

És azt tudtátok, hogy a gyerek alvási és evési problémái összefügghetnek?

Egyébként ott vagyunk a Facebookon is, érdemes csatlakozni hozzánk, ha szeretnétek azonnal értesülni a legfrissebb cikkekről, vagy szeretitek a nyereményjátékokat.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Szivvi!
Szépen növeszti a fogakat a gyerkőc. Kisegér. :D
vovanda
 
 


Szivvi: köszi, jó a kép :) elgondolkodtam hogy csináltad... Lillus továbbra sem engedi, hogy beletekintsek a szájába. Bár most szopi előtt elcsíptem, és elégé be van duzzadva és a jobb 1esnél kicsit fehérlik neki már. Most férjem itthon van 21-ig, remélem addig túl leszünk rajta.
Megnézem a szülifeli kérdéses részét, köszi :) Sajnos én nagy sorozatozó vagyok... ER, Grace klinika, Szüli feli, Dr House, Jóbarátok, Mrs. Klinika, Bari közi :oops: Egy ideje többet el sem kezdek már nézni.

Voltam most délután enni a tesómékkal, TGI fridaysben. Baromi jó, de még így 50%-kal is drága volt, uh legközelebb asszem 1 év múlva megyek. Amúgy a mixer fiú borzasztó helyes volt :D végig ő szórakoztatott, mert elcseszték a foglalásunk és a pultnál ültünk. De nem bántuk :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


torkos csütörtök: mi csak itthon torkoskodtunk vacsira egy cukkini tortát, meg ittunk egy kis vermutot :oops:, és a nagyobbakkal hülye Boborjános dalokat, és egvyéb sületlenségeket énekeltünk :lol:
A nagy fiamnak jobban megy, mint a földrajz lecke :lol:.

claire
claire
 
 


Sikerült kicsinyítenem két képet, ez egy hónapja készült kb.

Szonja és Levente
Kép

A három tesó
Kép


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?