Új privát üzeneted érkezett!

Jukka, jobbulást. Antibogyotól ne is várj javulást. Sok tea, C-vitamin napi min. 3000mg. Jól megdobja a szervezetet, nekem mindig segít.
37 még nem láz, éppen csak max hőemelkedés, de ezt is embere válogatja. Amúgy ha popóba mérted amúgy is le kell voni 0,5°C, és akkor kapod a tényleges értéket. Nekem azt mondták gyerekeknél 38 fölött kezdődik a láz. Nálunk most hétvégén 38,7 volt a rubeola miatt.
Normaflore-ra azt mondják nem olyan jó, állítólag addig használ amíg az ember szedi. Nekünk a protexint javasolták, jó drága, de nem is segített. Ugyanúgy nem kakált tőle a gyerek. A Laevolak nevű szirup volt jó meg a glicerines kúp. Ezt a kettőt még néha adom, ha nagyon problémás. Bár szerencsére most, hogy nagyon figyelek a kajájukra, sokat javult. A minden napi gabonapehely meg a rostdús hami+sok folyadék sokat segít. Néha már a banán tartalmú gyümit is adok.

Ilyen váladékos kaki nálunk is volt. nem tudom mitől, de elmúlt.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Doki nénink szerint a Beba meg a Humana a legédesebb. És a kakaó is fogja a pocakot. Nálunk a DM saját márkás tápja volt a nyerő.

Jukka!
Pont az emésztésük az, ami kezdettő (tehát születéstől) kezdve kénytelen ugyanúgy működni, mint az időre született babáké (most nem extrém korákról beszélunk huszonpár hétre). Úgyhogy a kaját csak nyugodtan.
vovanda
 
 


Lanyok, csak nagyon gyorsan:

a lenyeg, hogy nagyon hianyoztok (remes, de nekem Ti voltatok a fo tarsasag, sot szinte az egyetlen, szeptember ota, miota kinnt elunk)!! Es orultem, hogy nektek is hianyoztam. Sajnos az elmult 3 hetben volt egy konferenciam; aztan be kellett fejeznem egy nagy munkat (amit 3 eve csinalunk, ami miatt itt kinnt voltunk, de a terhesseg vegen bizony messze nem tudtam ugy dolgozni rajta, ahogy kellett volna, most pedig az utolso hatarido volt); azota pedig az ittmaradasunkon erolkodtem. Vegre van talan valami lakas, bar sajnos 15 perc kocsival, igy a falusi idillnek vege (azota felfedeztem, hogy itt 2 sarkon belul meg konyvtar is van, nem szolva a biciklisrol (a babakocsi kereket ott szereltettuk), fogorvos, orvos, gyogyszertar, templom, bolt, bank, cukraszda, fagyis, hatalmas park, muzeum, stb). A csalad igy ugy dontott, hogy meg 2 honapot rahuzunk a gyerekek nemet tanulasa erdekeben. Most pedig a koltozest keszitjuk elo; ott nincs internet, felek, mi lesz, ha addig nem sikerul valami mobil internetet szerezni - ha vegre bekoltozunk, szeretnelek Titeket vegre megint olvasni/irni!! Mindenesetre nagyon szomoru vagyok folyamatosan, hogy vege a szep bekes eletunknek itt, ahol utoljara voltam terhes, es ahova szulettek a kicsi draga bogarkaim...

Ratok is sokat gondoltam: Claire, hogy elted meg a hozzatapi elkezdeset? Es hogy megy?

Abbey, atfutottam a sok remes ejszakadat. Nagyon nehez lehet. Nem lehet legalabb vesz eseten a ferjed bevetni? Vagy a szuleid? Ha nekem musoroznak a lanyok (ma ejjel 3-ig, azert vagyok meg fennt, azutan tudtam csak nekiesni par dolgot vegre megirni, egesz nap foglalt a kezem legalabb egy babaval....), akkor legalabb delelott rahuzok az alvasra, ha tehetem, es van, aki vigyazzon addig a kicsikre. Mizujs a viszketeseddel es a ferjeddel valo kapcsolatotokkal? ezekre is sokat gondoltam, es drukkoltam, akkor is, ha nem volt idom olvasni titeket.

Vanda, hogy megy a bolcsi? A bolcsinaplot nem volt idom olvasni egyaltalan (egyaltalan, hogy lehet valami rendszeres dolgot megtalani a BAn? csak egymasutani blogokat latok idorendben.).

Na, meg megprolok valamit aludni; a fiam mindjart kel...

zsebibabak
zsebibabak
 
 

 
 

Zsebi!
Bölcsi szuper, kölkök szeretik. BA-n a jobb oldalon van címkefelhő, ha ott bölcsinaplóra kattintasz, nem csak az enyémet tudod olvasni, hanem az előzőt is (szintén ikres).
vovanda
 
 


vovanda
 
 


Sziasztok!

Zsebi: örülök, hogy jelentkeztél! Bevallom, én azt hittem azért tűntél el, mert jöttök haza. De ezek szerint munka :(
Köszönöm kérdésed, viszketésem javult. Megvan, de már azért kezelhetőbb, nem vakarom véresre magam.
Férjemmel javult a helyzet. Nem is tudom megmondani mi lendített ki a göndörből, de határozottan jobb minden téren. Vasárnap lesz az első házassági évfordulónk. Nehéz 1 év volt, de bízom benne, hogy csak erősebbé tette a kapcsolatunkat.
Éjszaka férjem nem igen vethető be. ennek fő oka, hogy nem bírom felkelteni (sztem felkel, csak úgy tesz, mintha aludna,h ne kelljen felkelnie...). De amúgy sem segítség, mert közli, hogy úgyis engem akarnak. Persze, mert ő bemegy, ad nekik egy puszit, kijön és közli, h még mindig sírnak. Mondom kössz a semmit.
De ma már elég jó volt. Eszti este bevágott egy adag gyümivel ízesített tápot, így csak 2szer kelt. Lilukám nem evett, csak hajnal 2kor jött rá az éhség, akkor bele bírtam tukmálni 120 tápot, így részéről fél9ig csend volt.

Na, majd jövök később, elszabadult a pokol, mennének a kertbe...
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia Zsebi!
De jó, hogy megvagy! elkezdtük a hozzátápit, de nem nagy elánnal, egy kis almalén, és két napja némi reszelt almán vagyunk túl. Segít a lelkemnek, hogy látom hogy viszonylag örülnek neki, szívesen kóstolgatják, de ha éhesek, fáradtak, akkor :SZOPI. :D Pont most is. Nem erőszakoskodom, úgy is előbb-utóbb enni fognak, ez az élet rendje, és remélem mindent ehetnek majd,, nem fogja allergia nehezíteni az életünket.
Költözés: teljesen megértem, h nehéz az elválás, én is ragaszkodó típus vagyok, és olyan érzés, h ha megmaradnak a keretek, megőrződik vmi abból a boldog időszakból is! ez biztos hülyeség, mégis van így az ember. Én most amúgy is úgy vagyok, h meg kéne most állítani kicsit az időt, és ezt a korszakot hosszabban élvezni, minden nehézségével együtt. Most ugye a legnagyobb 12 éves, már most kiskamasz, de most összességében mégis kicsik. Nem beszélve az aprókról, olyan csodás, ahogy nyílik a kis világuk, de azért kisbabák még :D És hát azért is vagyok ilyen érzelgős, mert tervek szerint nekem is az utolsó ilyen lehetőségem :( .

Ma nem sokat leszek, síszüneten itthon vannak a gyerekek, este jön a keresztfiúnk, itt alszik, és holnap a két nagyunk, az apjuk, meg a keresztfiúnk MÜPA-ba megy koncertre, szóval van itt mkit csinálni. Jó lenne a 4 nagyot levinni korizni, de Ádi lázas második napja, hol föl, hol le, más tünete nincs. Na, ezt előadta a hét elején Dávid is. Lehet, hogy influ, be vannak oltva, és ezért ennyi jön csak ki? Lehet, h amikor éjjel Joni lázazott, neki is ez volt!? Szóval ez van.

Abbey! mit csinálnak a hangyáid?
Írtam tegnap előtt, h Lillának boldog névnapot?

Vanda! Vizsga megvolt? Lemaradtam?
claire
claire
 
 


Claire! nem írtad, de köszi :) Kapott új rágókát :)
hangyáim köszönöm szépen megvannak :( már szárnyas változatot is találtam. még nem hívtam a nőt, mert most anyu ügyködik vm-n, majd megkérdem mi van. Meg hát várom a napsütést, akkor lehet szellőztetni rendesen, jobb ha akkor jönnek. Nagyon lehangoló ez a köd, ezt a szakát utálom a legjobban az egész évnek.
Lányok kint alszanak, legalább nyugi van.
Hét elején napkitörés volt, lehet azt is megérezték, akkor zizzent mindenki gyerkőce.
Lehet így ment le nálatok az influ az oltás miatt. Elvileg ugye meg lehet kapni, csak sokkal enyhébb. Azért jobbulást! És hajrá a nagyüzemhez.

Én ma krémtúrót próbáltam a lányoknak, de nem kellett. Anyu vett házi túrót, tettem bele egy kis kanál barna cukrot és gyümit. Kiköpték.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Zsebi jó, hogy jelentkeztél!

Azt hiszem a lányokat is elérte a megfázás sajnos. Eddig még csak a levegőt veszik nehezen. Orrcseppel próbáltam eddig oldani a lélegzésüket (Nasivin). Esetleg van más ami bevethető? Van sóoldat, azzal is átmosom és utána az orrcsepp, valamint kapnak Cebiont Ja az orrszívót is kipróbáltam, de nem sok minden jött ki, ugyanúgy tele van az orruk. Eddig Szofinál kezdődött, mára hallom Taminál is. Dokihoz gondolom ezzel nem kell menni, csak ha lázasak? Kedden javasolta a fent említett szereket, mert mondtam, hogy meg vagyok fázva.

Az éjjel a férjem volt ügyeletbe, szegényt nagyon megviseli, hogy nem tud mit kezdeni a sírós-bukós helyzetekkel. Mintha megéreznék, hogy nem én vagyok velük, mert ilyenkor extra nyűgösek. A másik szoba fala közös a lányok szobáéval, ahová lefekszem. Szóval mindent lehet hallani. 10 körül feküdtem le, hallottam a 12-es etetés sírását, meg utána is volt valami, majd a 4 órás-nál megint fent voltam. Átmentem megnézni mi a helyzet, hát a férjem teljesen pánikba, így maradtam, mondtam már nem vagyok álmos (ha-ha). Azért örülök, mert próbálkozik, majd legközelebb felváltva vigyázunk, hátha úgy jobban fog neki menni, és később nem riad el, ha több időt kell velük tölteni.

Pénteken voltunk gasztrósnál írt fel 2 féle port, az egyiket emésztésre, a másikat savra. Megvizsgálta őket és Tamikánál mondta, hogy nagyon puha a feje. Eddig ezt senki se mondta, se gyerek doki, se a gasztrós kolléganője neurológián. Elküldött vv-re, szegényt 3-szor szúrták meg mire sikerült levenni neki. Nagyon rossz volt, annyira sajnáltam.
Péntek óta kapják a porokat, eddig még nem tapasztaltam javulást, sőt, mintha szarabb lenne. Evés után tök hamar böfiztek, most meg nem igazán, elég sokára és folyamatosan, leteszem őket és egy kis idő múlva fel kel venni, mert küszködnek, sőt Szofi alá tettem magasítót, pedig az ágy is meg van döntve.
Na mindegy, majd meglátjuk, gondolom ennek is van átfutási ideje, mire hat, remélem azért javul a helyzet.

Vanda
Jó, hogy bevált-beállt a bölcsi a gyerekeknek! :-)
jukka10
 
 


Milyen tapasztalataitok vannak elektromos orrszívókról?
Azon gondolkodom, hogy beszerzek egyet, mert ez a porszívó elég hangos és nagy helyet foglal. Ezeknek a berendezéseknek milyen a szívóereje? Hasonló a porszívóhoz?
Érdemes venni?
jukka10
 
 


Jukka!
Nekünk éjszakára van elektromos, meg ha utazunk, azt visszük. A semminél több, de nem a leghatékonyabb megoldás, szállodában pl. már néztek rám furcsán, amikor napi kétszer kértem kölcsön porszívót. :D
vovanda
 
 


Jukka, nekem is porszívós van. Az jó.
Én homeos orrcseppet adtam nekik. Szivvi javasolta, euphorbium compositum heel (asszem). Jó volt.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok
Végre ideértem...Lilkóm végre oviban és a töpik is végre meggyógyultak. Kemény hét volt :( Csüt volt az első nap, hogy nem volt hőemelkedés sem, de Emi orrát még tegnap is porsziztam..Iszony mennyire taknyosak voltak...

Abbey
Rubeola, aztaaaa én is a 3 napos láz-izére gondoltam volna. Sajnálom a tápi mizériát, sajna ötletem az nincs :(
Vanda
tv :shock:
Zsebi
jó, hogy benéztél! a gyerekekről is írhattál volna :)
Jukka
mit jelent, hogy puha a feje? :?: Amit Abbey írt orrspray az jó, most is fújkodtam az enyémeket, ahhoz képest, hogy full taknyosak voltak, jól aludtak!


Na még nem tom mit akartam :roll:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok! Tegnap egyszerűen nem jelent meg a hsz-em, hiába küldtem el 3x :evil:
Szóval:
Abbey! Nem is ismerem ezt az orrcseppet, meg fogom próbálni. (Mellesleg kutyatejből készült :lol: ).

Jukka! Nekünk porszívós van. Mielőtt porszívózod szoktál befújni nekik vmit? én salvus vizet vagy stérimart, akkor jobban kijön a trutyi.
Nasivint csak 3 napig lehet, nekünk nisita-t mondott helyette a doki néni.

Vanda! Porszívó :lol: Én a sítáborban egész hétre lízingeltem egyet a takarító csajoktól :lol:

Szivvi! V égre! Nálunk is ment ez a lázas, taknyolós cucc, ez vmi influ féle, azt mondta dr néni is. Még szerencse, h nem volt túl durva, remélem mostmár minket is békén hagy.

Itt esik a hó. A középsőknek nincs ovi, párom szabit vett ki, és apás napot tartanak. (Persze azért be kell ugrani a munkahelyére is, mert a munka mindig megtalál :roll: no comment) Nagyok suliban, csak két gyerekem van itthon, csend és nyugalom :D .

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Tapasztalt anyucik...Boti reggel 1x hasment majd kihányta a reggelit, most meg már folyik az orra...én nem értem most akkor ez milyen betegség. Hurrá ovi, örülök nagyon!
Azóta semmi sincs, enné a kekszet meg minden. Mit csináljak vele?
Vigyem majd este orvoshoz azért?
Kis főtt krumplit reszelt almával azért ehet?
Eddig nem volt nekünk ilyen...

Abbey,
rubeola? Honnan? Az nem tipikus közösséges betegség?
Biztos az?

Szivvi,
1 hete Botin is átment ez a taknyolós nagyon gáz volt, lázzal meg minden. Szerencsére a picik eddig nem kaptam el semmi ilyet, nem is értem hogy csináljuk...le is kopogom gyorsan.
Lehet megéri szívatni magam itt az anyatej fejéssel már 5 hónapja? Remélem, mert már nagyon unom. :-)

Jukka,
én csak a porszisra esküszöm, a többi cart sem ér. Pont onnan nem szíja ki ahonnan a legfontosabb lenne, hogy ne legyen nagyobb baj. Most Botinak szívtam múltkor óránként szinte és így is kicsit bepirosodott a füle, arra kapott antibigyót végül, szóval inkább szívd és zajongj a porszívóval...megéri.
Mi az a puha fej tényleg???Ilyet még soha nem hallottam. :shock:

Vovanda,
szerintem falra szerelhető laptv legyen ahol nem érik el. :-) Az a tuti.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Nem tudom honnan kaphatták el. Mondjuk 20 nap a lappagánsi idő, és először Eszti lett, aztán kb 3 hétre Lilu. Simán lehet, h az orvosi rendelőben vagy vk elhozta. Felnőtteken enyhe náthaként jelentkezik, ált pötty sincs. De elmúlt minden, uh szerencsére minden ok. Taknyosság is lement, láz is.

Tápot most úgy eszik meg, hogy rakunk bele nekik az instant teából 1 kanállal. Nem tudom lehet-e, de máshogy nem eszik. Uh kénytelen vagyok. De így legalább 5ig csend volt, Eszti is csak 1szer bömbizett. Lilura jött rá most az esti hiszti. 3 napig próbálkoztam mindennel, ölben altatni, stb., de éjfélig ment a műsor. Tegnap otthagytuk, 20 perc után csend lett. Reggel meg fél10kor én keltettem őket :shock: biztos ez a k.havazás altatta el őket (is) :D .

Szilvi: jobbulást Botinak. Sztem nyugodtan adhatsz neki almás krumplit vagy sárgarépát, az is nyugtatja a pocit és fog.

Puha fej: nem lehet, h a kutacsa nagyobb az átlagnál??? (lehet baromság, de ilyet???? )

Szivvi: hogy álltok a hamikkal? Esznek már? És az ülés? Állítólag lassan fel kéne ülniük. Nálunk semmi. Eszti kutyázik szépen, Lilu kezd kúszni. És egész nap dumálnak :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver!
Lapos és fel lesz csavarozva, most üldözzük az asztalost (merthogy a TV polc a szekrénysorba van beépítve, annak a hátlapjára lesz feltéve).
vovanda
 
 


VANDA: Most olvastam a posztod. Nekünk is most szart be a mosógépünk, már vagy 10 éves. De én hívtam mosógép szerelőt, és végül is 20-t megcsinálta. Tett bele új szivattyút és kitisztította a motort, cserélt szénkeféket. Azóta tök jól működik, és olcsóbb volt, mint egy új mosógép.
Olvasva a kommenteket, asszem hamarosan mi is felfúrjuk a tvt a falra...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 



Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok
szörnyű hírek vannak a másik topikban :cry:

Abbey
nem akarom elkiabálni, megtaláltuk Emi gyenge pontját :) Cumisüvegből eszi a főzeléket...ki érti ezt??? mire jó azt nem vágom, de így legalább eszik....Ülni Lilim is csak vmikor 9-10 hó között tudott önállóan, ő inkább ácsorgott :lol: Ezek meg elhömbölögnek széltében-hosszában...Nem értem ezt sem...2 napja mutogatom nekik, hogy kell mászni :lol: Dumálni ők is dumálnak, annyit röhögök rajtuk.
Silver
Lilinek is volt ilyen, este hányt, semmi más nem volt, de rá 2-3 napra jött a takonykórság, köhögés mizéria...


vettem babakekszet, de sajna tejpor van benne, úgyhogy gondolom Oli nem eheti....meg kell ma kérdeznem..

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! megkaptam, köszönöm. Remélem Te is, múlt héten postáztam.
Ez a cumis üveg dolog nem lep meg. Én is próbálkoztam vele, de nálunk inkább a kanál vált be végül, azt erőltettem nekik.
Én gabonapelyhet adok nekik, abba nincs semmi egyéb adalékanyag. Sima, egyszerű zabpehellyel kezdtem, már 5 gabonás pelyhet esznek, és szeretik nagyon. Próbáld ki a gyümibe turmixolva nekik.

Mindjárt megnézem a másik topikot, rég jártam ott.

Nálunk most mentek el a hangyairtók. Egyelőre nem sok jóval kecsegtettek. Befújkáltak mindent, meglátjuk mi lesz. De azt mondták tavasszal fog majd kiderülni, hogy mi is a helyzet. Valszeg majd kívülről is le kell fújni mindent.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Silver!
Nálunk Ilyenkor nyerő KUBU, almás-répás-banános, az elég hamar megmarad bennük, van tápi tartalma, folyadék úhogy nem szárad ki. Ha nagyon gáz, akkor vehetsz a patikában répás rizsnyákot, de azt az enxémek nem nagyon csípik.
Különben valszeg vmi vírus, forgalomban van most egy hányós-hasmenéses variáció.

Abbey!
Az ajánlott néni-bácsi volt? Rendesek voltak?
Igen, sajna tavasszal nyáron jön a rovar szezon! :(

Melyik másik topic? 2011es ikres?

Vanda!
Tetőtérben lakunk, csomó mindent nem lehet feljebb tenni, vagy függőlegesen rögzíteni, :( eddig a durva dolgokat megúsztuk, most majd meglátjuk, h úgy igazán nekiindulnak!

Ez a Joni olyan édes, felébred a babakocsiban, de nem sír, nyög, nézeget szépen, aztán mikor odamegyek kivenni, még akkor sem nyafog, hanem szélesen mosolyog :D annyira kedves!

Claire
claire
 
 


Claire, végül nem ők voltak, mert mint kiderült, após nagy cimborája rovarirtó... uh kijöttek, és ingyé megcsinálták :) Jó, mondjuk, kb 10 perc volt, 10 sarokba befújkáltak, oszt jó napot. A gardrób szörnyű :( Sanszos, h ott lesz vm boly.

Igen, 2011es topik. Mi történt Macséknál? :( Ha lehet átdobod a blog címét, láttam neked átküldte. Néha beleolvasok, és örülök nagyon, hogy "nálunk" nem voltak ilyen borzalmak.

Ez a babakocsi nálunk is így van. Nagyon cukik. Kirakom őket a kertbe, úgy, hogy az ablakból pont rájuk lássak. Felébrednek és utána még van, hogy fél órát is csendben elnézelődnek. Aztán lekocogok, hogy behozzam, mindkettő elkezd röhögni, és rúgkapálni. Nagyon cuki. Meg reggelente is, belépek a szobájukba, Esztike már egyből kukucskál kifele a kiságyból és viháncol. Ilyenkor mindig elfelejtem az éjjeli raplijukat, és megfordul a fejembe, hogy kéne majd még baba... :D (aztán ez utóbbi gondolatom az esti üvöltésnél már nem tűnik olyan jó ötletnek :) )

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nem tudom mit jelent a puha fej, kálcium hiányra gyanakszik a doki. Felemeltette a vigantolt 3 cseppre. Közben kész lett a labor, nins kalcium hiány sőt az több a kelleténél. 4-nél van csillagos eltérés
PLT=trombocita-vérlemezke = 667 van a megengedett felsőhatár 450
NEUT=fehérvérsejt = 11.2 % 15-50 a tartomány
HGB=hemoglobin= 94 van 120-155 helyett
ás a kalium 2.78 2.2-2.6 a határ
ez vérszegénységre utal, de még dokival nem beszéltem.
jukka10
 
 


A haemoglobin valóban vérszegénységre utal, de vajon a trombocita magas értéke? az a véralvadáshoz kell! És a csökkent fehérvérsejt? Persze én azt sem tudom megítélni, h ez mekkora eltérés, majd a doki megmondja, mert ugye a gép mechanikusan bejelöli, ami túl van a határértéken. Remélem egy ksi vas, meg vigantol megoldja!

Abbey! Első nekifutira tényleg jó, íghy ingyen megúsztátok, ha nem hatásos, még mindig léphetsz tovább.

Megpróbálhatom elküldeni a blog címet,de mostanában a pü-imet nem akarja elküldeni a babanet, nem tudom mi baja.

Tényleg szörnyű, h mit kiállnak egyesek először azért, h gyerekük legyen, aztán azzal, h megszülessen, aztán azzal, h egészséges legyen, hát, elképesztő lelki erejük van. Én azt hiszem már sokkal előbb összetörtem volna, vhol ott, ahol kiderül, h nem lehet simán gyerekem. Én elég sokáig elég keményen sportoltam, és ott ez gyakori, ezért én is paráztam egy ideig, már azért is szerettem volna anno, h még időben kiderüljön, ha gond van. aztán nem volt, nagyon nem :lol: , tényleg kb ha rá gondoltunk már összejött, sokan szönyülködnek a 6 gyerek hallatán ,de én nagyon hálás vagyok! ami az újabb bébit illeti, sztem neked még testileg, lelkileg is korai ezen filózni. Ha nincs semmi kényszer, akkor sztem akkor kell a következőt bevállalni, amikor az ember újra olthatatlan vágyat érez a babázásra. Nekem az első után hamar, maint kinőütt a kisbébi korból az volt az érzésem, h jöhet a tesó, így lett 2 év köztük. De ikrek után, pláne, ha elsőre, sztem egészséges, ha hosszabb ez az idő. Ráadásul téged az idő sem sürget :D
Jaj, annyit gondolok a másik topic lakóira! Fogalmam sincs hogy lehetne segíteni nekik :( .
claire
 
 


Abbey! Kküldtem pü-t, de nem jelzi, h elment-e, lehet, h 4x is, lehet 1x sem. Kérlek írd meg, h megkaptad-e! C
claire
 
 


Egy orvos válaszol rovatban kérdeztem rá ezekre az adatokra és ott írta egy dr. nő, hogy vérszegénység. Vérzékenységre nem gyanakodtam ahogy utána néztem a neten a rövidítéseknek, mert amikor vették tőle a vért normál idő alatt elállt a vérzés.
Mondjuk laikusoknak szerintem nem jó így kutakodni :-) mert külön-külön tök ijesztő dolgokra utalnak a számok. Összességében kell biztos nézni, meg az sem mindegy, hogy mennyivel tér el a határértéktől

Nekem is átküldenéd a blog címet?

Abbey remélem most megoldódnak hangyás gondjaitok!:-)
jukka10
 
 


Claire!
Dehogy törtél volna össze. Az ikrek nálunk lombik babák, a páromnak nem lehet spontán gyereke. De nem volt sokk, meg a lombik sem volt gáz, még az is prímán ment első perctől, hogy megszúrjam magam, pedig paráztam tőle kegyetelenül. :D A pasim volt jobban megzuhanva, hoy engem miatta kíbnoznak, én meg lelőttem, hogy ötüljön neki, van segítség, lehet gyerekünk.
vovanda
 
 


Claire, nem jött át. Megvan még a mail címem? (nortyo@gmail.com) erre átjöhet.
Hát igen, én is hálát adok Istennek, hogy ilyen szerencsések vagyunk. Ugye nekem is azt mondták a dokik (3 is!), hogy nekem ugyan nem lehet babám. Aztán rá 9 hónapra teherbe estem. Soha többet nem hiszek nekik.
Igazából szerintem nem tudunk segíteni nekik. Konkrétan ugye nem tudom mi történt, de szerintem csak magában tudja lerendezni az ilyet az ember. Maximum imádkozunk értük, és gondolunk rájuk.

Jukka: semmi értelme utána olvasni. Legtöbbször az értékhatárok sem pontosak. Más-más laborban, más-más a határérték. És valóban összességében kell nézni.

Nálunk is volt egy kis riadalom vacsinál. Lilu majdnem megfullad. Rohadtul megijedtem. Én nem tudom mi lelte, de már ebédelni sem akart rendesen, és most vacsizni sem. Próbáltam etetni, kínáltam 2féle kajával is, de csak nem. Aztán vhogy leszippantott egy adagot, és annyira félrement neki, hogy már lilult a feje. PErsze én egyből kötöttem ki, és próbáltam kikapni a székből, és ütögetni a hátát. annyira megijedtem.
Most is bömbizik, de nem tudok vele mit csinálni. Lehet szaranya vagyok, de hagyom sírni, nem tudom mi baja. :?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szegény! És visszajött neki, ami félre ment?

Az jó lehetett, h mondták nem lehet, aztán spontán ikrek!

Egy ismerősömnek is azt mondták, rásegítéssel lettek az ikrek, ebben is éltek utána, h nem lehet, így se védekezés , se semmi, lett is egy szép kisfiuk :D .

Én elég későn lettem "nagylány", és még 20 éves koromban is azt modták, h nagyon törékeny vagyok, lassan azzal a nemi élettel, hormont ne szedjek, és várjak még a gyerekkel jó darabot, de szerencsére azt sose mondták, h nem lehet!!! Vártam is, aztán a hormonjmaim mint látjuk elég jól beálltak, igaz, nem is szedtem hormontartalmú gyógyszert, féltem, h borul minden. Végül már 28 elmúltam mikor Ábel született, de aztán jól belehúztunk, 12 év, 6 gyerek! :lol:

Persze, h nekik kell feldolgozni, Maccséknál folyamatban is van a dolog. Én most tényleg konkrét segítségre gondoltam. Pl ha ismerne az ember egy specialistát, vagy ha el kéne intézni vmit, mert ő kórházban van, szóval bármi, amitől érzi, h állnak mögötte.
Mikor Joni beteg volt, nekem nagyon jól esett, h annyira sok ember gondolt ránk, meg sokan álltak mellettünk, felajánlották a segítségüket szomszédok, ismerősök, stb. többnyire megoldotta a dolgokat a család, de jól esett tudni mégis.

Küldöm.

claire
claire
 
 


Értem akkor mire gondolsz. hát igen, mindig jól esik az embernek, ha érzi, hogy állnak mögötte.

Szerencsére visszajött minden. De teljesen belekönnyezett ő is.

Nyugtassatok meg, h nem vagyok szaranya: Lillus 1 óra hosszat megállás nélkül bömbölt. Felmentem, simi, kivettem, akkor csend, visszaraktam újra bömbi. Semmi konkrét baját nem láttam, uh végül 1 óra után álomba sírta magát. Annyira lelkifurdalásom van, h elképesztő. Én nem tudom mi a helyes ilyenkor. Ti mit csináltok???? Nem okozok ezzel maradandó károkat neki, h nem vagyok mellette? De azt sem akarom, hogy az rögződjön, hogy sírással mindent elér. Hol itt az aranyközépút????

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lányok, ma már mindenképp aludni akartam (tegnap 2 órát sikerült, najóóó, meló is volt a ludas, de Bogika rátett 2-3 órát), de amíg Bogika megint rázendített, gondoltam, addig benézek hozzátok (amikor semmi sem használ, akkor azért tartom, hogy érezze, hogy én próbálkozom.... de egy idő után bekapcsolom neki a zenét és magam netezek), és látom, írjátok a másik topikot...

úgyhogy elolvastam, és persze fuccs az alvásomnak (pedig Bogi végre édesdeden alszik mellettem). alaposan megkönnyeztem a dolgokat. zsuzskóért mennyit imádkoztam és drukkoltam, már minden úgy tűnt, rendben van... fura ez a net... az ember azt sem tudja, hogy néz ki a másik, és mégis összenő vele, szinte családtagomként fáj tőle a rossz hír.... mint közületek is párotokkal ilyen összenőve érzem magam, akiknek hónapok óta követem az életet... pedig talán csak egy 8 pixelnyi képen láttalak...

de remélem, zsuzskónál gyurikával minden rendben lesz. claire (abbey), nekem is átkülditek maccs blogját? kiderült, hogy én is irogattam vele a nyáron, amikor morfondíroztam, hogy csináljak-e CVSt vagy amniot. és ott az üzi, hogy boldogan jelenti, két egészséges kisfiú.... ilyen hibát csinálni....! bár még áldás, hogy nem fordítva: ha Kitty eredményét kettőzik meg, ki tudja, ott mosolyog-e most Balázska boldogan... És végülis csak az számít, hogy Balázska mérhetetlen boldogság forrása, és szerintem Gyurika is az lesz! (meg majd csibészségé is: Bencém előszeretettel csak a zsiványságokat tanulja a nagyoktól, már szinte nem tudja az ember megélni ugyanazt az ártatlan 3 éves kort vele, mint az elsőszülöttel...).

Abbey, dehogy vagy szaranya!!! Egy csomó gyerekgondozási szakkönyv kifejezetten arra utasítja az anyát, hogy ezt KELL csinálni, és 2-3 alkalom után abbahagyja. Az én filozófiám, hogy ha tudom, felveszem őket, ha bömbi van; de ez ikrekkel már nem működik eleve, tehát amúgyis szegények sokat kell sírjanak felvevés nélkül néha, amikor nincs kéznél 4 kéz; másrészt, a teljesen kórós babázhatnékom ellenére is (ha már az ember azon is gyászol, ha átalusszák az éjszakát, és nincs már rám éjszaka szükségük, vége az éjszaka babázós időnek az életemben, meg mikor Bencének már nem kellett törölnöm a kakis popsiját, alig viseltem el - ez már KÓROS!!), volt, hogy rácsuktam az ajtót - írtam is Nektek. Szóval NEM HISZEM, hogy mással ilyen ne fordulna elő, egyszerűen mi is emberből vagyunk. ráádásul lehet, hogy jobb is, én 1szer-1szer éreztem, hogy a tehetetlenségtől és a rettenetesen idegesítő frekvenciától elkezdtem szinte dühös lenni szegénykére (aztán amikor erre rájöttem persze elillant), és talán ilyenkor az emer ösztönösen érzi, mi a legjobb hosszú távon mindkettőnknek.

Szivvi, ari vagy, hogy kérdezted, hogy a gyerkőzökről is írjak - egyelőre semmi különös, hatalmas boldogság, még sokat alszanak, gyönyörűek, mosolyoggatnak, kezdenek csodálatos kis hangokat adni, már 4 kg.t elhagyták, kezdik kinőni az első adag ruhákat, amikben teljesen lógva jöttek ki a kórházból (épp Abbeytól kölcsönkapott rugi van Hannán, de bizony már nem tudja benne kinyújtani benne a lábát, úgyhogy utoljára...), csak este még néha megy a műsor, de szinte még ezt is szeretem.... Továbbra is küzdök azzal a kórképpel, hogy a boldogságtól boldogtalan vagyok, hogy ez milyen hamar el fog múlni, és vége....(amit Claire pozitívabban úgy fogalmaz, hogy megállítaná az időt). Nem akarom elhinni, hogy már 2 hónaposak elmúltak...

na akkor végre megyek aludni, már megint max. 5 óra lesz a dologból... :cry: Ha Hannácskáék máshogy nem döntenek, akkor kevesebb...
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Nálunk is ment este a műsor, Nonó egyszerűen nem aludt, nem sírt, csak nem aludt, de azért ha egy ideig nem foglalkoztunk vele, akkor nyűgizett. Éjfél uután lehetett elaltatni, azért olyankor már én is kidőlök. Kicsit aludtunk, aztán újra fent volt, remélem nem lesz bedteg, mert nem szokta ezt csinálni. Miost Joni van az ölembe, épp elszunnyadt, de ha leteszem....

Sírás: alapból nem hagyom, de azért ez már nem uaz, mint az elsőnél, ott szinte kétségbe esve kerestem az okot, és rossz anyának éreztem magam, h nem jöttem rá. Őszintén ahogy elnézem a nagyfiamat, nem biztos, h ez a nyerő, és az sem véletlen, h az egykék között sok az önzőbb, nehezebben alkalmazkodóbb gyerek. Ne érezd magad rossz anyának. Én ilyenkor a gyereknek is meg szoktam mondani, h bocs, nem tudok segíteni. JObb, ha nem gondolja, h én vagyok a jóisten :lol: Persze alapból nem bírom, ha sírnak, és legalább fogom ilyenkor, de ez nem mindig megoldható.
Mellesleg hónapokkal ezeéőtt történt: apjuk sétált Nonóval, az meg csak bőgött, nyüglődött. Apjuk fordította így, úgy, rázta, ölelgette, minden volt, előtte persze evettt, stb, de semmi nem használt. Erre azt mondja a párom: Te Nonó, a múltkor megbeszéltük, hogy ha kézben is uúgy sírsz, mint lerakva, akkor leraklak. Nonó ránézett, és elhallgatott. És ez többször volt. Lehet röhögni, meg mobndani, h véletlen, de sztem nagyon hamar értik, v inkább érzik a tartalmát a mondani valódnak, meg rá vannak hangolódva az érzelmeidre. ha szét robbansz a dühtől, akkor is érzi, ha próbálsz mosolyogni! Szóval tuti érezte a tehetetlenséget benned, meg az aggodalmat. Ez nem uaz a magára hagyás, mintha tennél a gyerekedre...
Na, ez jó hosszú, bocs, most másra nem írok, JOni elaludt a kezemben, megpr letenni, és húnyni egyet!
C
claire
 
 


Abbey!
Dehogy vagy szaranya... Ikreknél eleve lehetetlenség, hogy soha senki ne bömböljön. és van, amikor nem tudsz vele mit kezdeni. Nálunk is volt ilyen.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Köszi a bíztatást, most különösen jól jött. Anyám egyből közölte, hogy képzelek ilyet, hogy hagyom sírni a gyereket. Majd még megfejelte egy jó leszidással is, hogy nem gondoskodok megfelelően róluk, mert nem adok neki minden nap NARANCSOT!!!! Hát majdnem elbőgtem magam. Majd első mérgem után közöltem, hogy csak azért mert én nem úgy nevelem őket, ahogy ő minket, és 3 hetesen nem kaptak paradicsomot, nem nevelem őket szarul.
Most meg levágtam a fél ujjam, rohadtul fáj :( pedig sose szoktam elvágni a kezem, de most nem apróztam el. Remélem visszanő... :shock:

Amúgy 1 óra kitartó sírás után, (közben negyed óránként felment valamelyikünk) elaludt, és 9kor én keltettem. Ergo, se nem fájt a foga, se nem fájt a hasa, se éhes nem volt.

Claire: ez a Nonós történet nagyon jó :) Én is szoktam ilyet csinálni, és valóban megértik. Egyszer Esztire voltam nagyon mérges éjjel, és közöltem vele, hogy most utoljára jövök át, legyen szíves befejezni a műsort és aludni. Nyikkanás nélkül aludt reggelig :)

Zsebi: én is együtt sírtam Macsékkal. Régen nem voltam ilyen érzelgős, sokan kimondottan érzéketlennek tituláltak (ami nem igaz, csak mert nem mutatom ki, nem vagyok az), de annyira sajnálom őket. És borzasztóan drukkolok Zsuzskóéknak is.
Neked nem tudok semmi okosat mondani. Élvezz ki minden pillanatot velük.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Anyukádnak üzenem: citrusféléket 1 éves kor után szabad adni. És ne edd magad, a mi gyerekkorunkban nagyon sok mindent nagyon másképp csináltak. Engem az apám cseszeget állandóan, hogy miért nem szobatiszták még a kölkök.
vovanda
 
 


Vanda: hiába mondom, közli, h hülye vagyok, mi már 1 hónaposan sárga grapefruitot ettünk és nem lett bajunk.
nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem néha nagyon idegesít ez az anyu mindent jobban tud hozzáállás. Nem érti meg, h én másképp csinálom. És hiába mondom neki, hogy én ezt nem akarom, ha mondjuk rájuk hagyom, persze ad neki tejterméket, ilyesmit. És ez eléggé zavar.

Másik kérdésem: valaki használ mosható pelenkát? Vacillálok a váltáson, de nagyon sok a kérdőjel ezzel kapcsolatban.
-tényleg olcsóbb-e
-nem jár-e sokkal több munkával
-valóban jó-e a gyereknek
-nem nagyon büdös, ha nem mosom ki azonnal

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


a sors humora...
tessek, zsebi, ha annyira kell - 3 oraja uvolt mindketto... mar szazszor szopiztak, minden altatodal es zene bevetve, osszes ringatasi es hasfajascsokkentesi pozicio...
persze azt nem is irtam nektek, hogy tanacsotokra es vegso 2segbeesesemben egy ilyen hasonlo ejszakan 1 doboz melyerol eloregeszkedtem egy 12 eves kibontatlan cumicsomagot... par percig ok volt, de azota szabalyosan fuldoklorohamot kapnak tole... mar a kisujjam sem jo nekik, ami a jo kis szoporeflexszel meg mentoov volt regebben... de most rajuk csukni sem tudnam az ajtot... igazabol rohogok magamon, a tegnapi irasomon... ui. bence is kezdi masfel ev utan megint, h. ntoroljuk ki a kakis popsijat mi :?

olyan gyonyoru 5letes babakep sorozatom van, ugy szeretnem Veletek megosztani, de nem jovok ra, hogy tehetem fel, emailben van...
zsebibabak
 
 


na probalkozom, bar ennel sokkal jobbak vannak

[/img]http://perfectingmotherhood.files.wordpress.com/2010/08/adele_enersen_surf_copy.jpg[img]

[/img]http://4.bp.blogspot.com/_pLBjiXsELYc/THvBeGxCNyI/AAAAAAAAAqU/1mu3jpmblCA/s1600/lovesme+copy.jpg
zsebibabak
 
 


ok, szoval ez sem sikerult... :oops:

akkor vessetek egy pillantast, megeri! alomvilag, amiben mi is neha lebegunk, amikor nem uvoltenek! :cry:

http://megaawesome.me/2010/11/infant-dr ... ersen.html
zsebibabak
 
 


...es meg mindig megy a sztereo-bpmbi...
zsebibabak
 
 


Abbey! Emalit megkaptad?
Ne izgasd magad Anyádon! 1x egy nyugodt pillanatban , beszélgetésben , nem direktben érdemes néhány dolgot mondani, amit azóta kitaláltak, illetve ahol most tart a téma, elismerve, h mi is felnőttünk, csak azóta változott a környezet, a tudás, stb.
Azért ha tejterméket nyomnának beléjük nagyon kiakadnék. Szerencsére se anyám, se anyósom nem vetemedik ilyesmire. Én pl nagyon igyekszem betartani azokat az ajánlásokat, amik az allergiát hivatottak megelőzni, mivel a párom már az anyatejre is allergiás volt :shock: -
Meg szerencsére tudják, h mégis csak bioszos vagyok, a gyorvosunk jó, így úgy megyx ahogy mi diktáljuk.

Citrus: ahogy Vanda mondta, sőt , nekem a gyorvos anno azt mondta, h még a szoptatós anyasse igya mértéktelenül!!!

Pelus: én anno környezetvédeli okokból nézegettem, hgáklis vagyok rá, van nálunk szelektív gyűjtés meg minden, de akkoriban:
-egyszeri nagy kiadás lett volna az induló készlet
-ha a vizet, mosószert, áramot is néztem már nem érte meg
-nem szólva a további maceráról (így is alig tudok ennyi cuccot teregetni)

Most nem néztem. Lehet, ha az összesre ezzel indítok, megtérült volna.
Most ez a legnagyobb környezet terhelésem :oops: és az autó, de azt igyekszünk módjával használni.

Zsebi!
Én is szoktam így járni, talán néha nem árt kijózanodni az ilyen magunkfajtának, nem? :lol: Ezzel együtt kívánom, h minden cseppjét kiélvezd még ennek a babázásnak!!!
Én is igyekszem, és kicsit irigylem is azokat, akik megszülték az x gyereküket, és úgy vannak vele, h "szép volt, jó volt , elég volt, nem kezdeném újra egy bébivel!"

Cumit sajnálom, néha jól jön. Nálunk Joni már kiszedi és nyekereg, ha úgy érzi az nem segít rajta. Nonó jobban elfogadja, ő viszont cumival együtt is remekül tud visítani.

C

Joni megérezte, h lefeküdnék, nyöszörög....elképesztő antennáik vannak!
claire
 
 


Abbey!
Én a másik véglet vagyok: a nagyamák le se tojnak minket. Valami nagymama-tanfolyam kéne, ahol megatnítják nekik az arany középutat.

Mosható pelus: agyaltunk rajta mi is, de egyszerűen nem lenne szabad kapacitásom mosni-teregetni.

Zsebi!
Így van ez. Mondasz valamit, és rögtön megcáfolnak. Nekem pl. senki nem hiszi el, hogy Dani mindenre felmászik, mert idegen helyen totál lefagy.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Zsebi: cukik a képek, bár lehet, h hülyének néztek, de nekem most az nem derül ki, h a te bébikéid? :oops:

A cumit nálunk már teljesen önállóan kezelik. Ha kell megkeresik, beteszik, ha nem kiveszik, eldobják. De alapvetően nálunk továbbra is sokat segít.

Pelus: én is Claire álláspontján vagyok. Minden héten elgondolkodok, amikor meglátom, h a fél kuka pellussal van teli, hogy ez annyira nem jó. De most így utána néztem és számoltam kicsit. Csak a kezdő adag a két gyerekre durván 150-200e lenne. Amit ha elosztottam másfél évnyi pelusuk (nem az olcsóbb fajtával számolva), és akkor ehhez jön a mosás minden ktg-vel, és a munka. Uh asszem maradunk az eldobhatónál. Ráadásul éjjelre mindenképp praktikusabb az eldobható, mert azt azért nem akarom, h a gyerek egész éjjel pisibe feküdjön.

Anyu pontosan tudja mit ajánlanak és mit nem, sőt a gyerekorvossal is mindig megvitatja, amikor elkísér, csak egyszerűen nem ért vele egyet... :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


szasztok
Abbey
megkaptam, köszönöm szépen!!! Sajnálom, hogy ilyen anyukád :( szerencsére az enyém úgy csinálja, ahogy kérem :)
Mosható pelus 150-200e?? :shock:

Zsebi
köszi, hogy írtál :)
Claire
nem olyan szörnyű ám a lombik sem..Bizti nem törtél volna össze! Inkább jó, hogy tudnak segíteni! Nekem van egy ezidáig gyógyíthatatlan betegségem, az jobban zavar...igaz hála az égnek nincs panaszom, de motoszkál bennem, hogy lehet egyszer majd drasztikus vége lesz :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


szivvi: szupi :)
Hát ja, pont tegnap keresgéltem jobban utána. Nagyon durva. 1500-5000/db (!) közt vannak a pelusok, és az ajánlott 18-25/baba. És ehhez jönnek még az egyéb járulékos dolgok. Kezdő csomagokat árulnak, amiben minden benne van a kezdéshez, 60-120e közt van. Az olcsóbb fajták dupla rétegűek, amihez kell még külön pelenka külső is, a drágábbak, ún. all-in-one, nagyon hajaznak az eldobható pelusokra, csak betétet kell bele tenni. elég jól is néznek ki, és a használatuk sem különbözik az eldobhatóaktól. Betét be, fel a babára tépőzárral, cserekor betét a wcbe, pellus a szennyesbe. Viszont sokkal sűrűbben kell cserélni őket, mert nem tartják bent a nedvességet, szal kb 3 óránként a csak pisis pellust is cserélni kell. Míg én az eldobhatóakat csak 3szor cserélem (reggel-délben-este) plusz ha kaki van benne. Átlag 4-5/nap. Így nézve a 2 gyerekre kb napi 10-15 mosható lenne, ami napi 1 mosás lenne+teregetés. Na, bocs, h itt fejtegetem ezt, de így leírva én is jobban átlátom :oops:

Ha nem vagyok indiszkrét, milyen betegséged van? Nekem hashimoto thyreoditisem van, szintén gyógyíthatatlan, napi 100 letroxot szedek rá előreláthatóan életem végéig.

Anya mentségére legyen, hogy csupa jó szándék vezérli, ám ennek ellenére nem értek egyet vele. Megveszi nekik a kaját, majd lecsesz, h nem adom oda nekik. De már csak 4 hónap és azt ad nekik amit akar (majdnem) :) addig már csak kibírjuk a vitákat.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Na ma sikerült elérni a dokit és közölte, hogy minden rendben van. Ki érti ezeket az orvosokat, akkor most ilyenkor kinek hisz az ember?

Szerintem is értik amit mondunk neki, legalábbis a hangsúly alapján szerintem. Én Szofin vettem észre, hogy "érti" amikor sír, én beszélek hozzá legtöbbször abbahagyja. Tamika mondjuk türelmesebb, és ő jobban el van, Szofit szórakoztatni kell:-)

Abbey nem vagy szar, én is kezdem bevezetni, hogy hagyom sírni, Szofi már kezd ráérezni a dolgokra, így az elején meg próbálom nem hozzá szoktatni a felvételhez. Már azért meg tudom különböztetni s sírást. Persze majd kiderül mennyire működik.


Nekem szerencsére meg kérdez anyós, mit hogyan csináljunk, de mi most együtt lakunk ugye. Majd ha nem látom, nem tudom mi lesz....,mert a másik unokánál nem mindig tartják be a szülők kérését, csak már 2 éves lesz lassan a gyerek és lebuktatja a őket:-)

Valaki küldje át a blog címet köszi
jukka10
 
 


Szivvi!
Lehet, biztos igaz az, h mindenkinek megvan a maga keresztje, és akkorát kap, amekkorát elbír! Reméljük! De azért van itt is néhány ember, aki előtt megemelem a kalapom.

Abbbey! Nekem egy krónikus vastagbél gyulám van, de egyelőre nem vagyok hajlamos folyamatosan gyógyszert szedni, pedig a gastro doki már ráállított volna. Amíg karbantarthatók a tünetek, és megtehetem, addig nem szedek gyógyszert.

Jukka! :shock: Most akkor mi van?
melyik blog cím?

Nálunk nagy vonalakban betartják a nagyszülők a dolgokat, kicsit nagyobb korukban meg már működik az, h a nagyszülőknél mást lehet, mint itthon.

C
claire
 
 


Claire!
Azért 6 gyerek nem pite. Dupla ikrekkel. :lol:
vovanda
 
 


Claire amit Abbey is kért
jukka10
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?