Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

En is kapos(zta Kép) feju vagyok... Mikor elolvastalak benneteket, lapozgathatok vissza, hogy kinek mit akartam irni. Kép De meg igy is sokszor kimarad valami... Kép

Jamina! koszi a listat, egyenlore csak
belekukkantottam, de szuper. Kép

Pankamama! Ne aggodj a fogyas miatt. Szerintem varj meg egy hetet, es ha most is fogy, akkor eleg lesz aggodni.

Evey! Ugyes vagy tablazatugyileg. Exelben csinaltad? Ha igen, akkor a "mindenholkeretet" kellene beallitani. Egyenlore mas otletem nincs.

Evi! Hogy erted azt, hogy nevelni akarja? En sokszor atpasszolom a Robinak Vikit, vagy annak idejen Martint. Felteve, ha nincs munkaja itthon. Mert sokszor hazajon, es mar csippan is a telefonja, es ul a gep ele... KépKép szoval Robi is keveset tud foglalkozni a gyerkocokkel. En ezt nagyon sajnalom, de hat penzbol elunk...

Kepzeljetek! Olyan aranyos volt ma a Martin, amikor megjott az ovibol, es lefektettem. Azt mondta nekem: Anya, te nagyon jo anya vagy! Ugy meghatodtam... Ilyet meg nem mondott, de olyan jol esett. Kép
Viki meg tiszta nyugi ma. Olyan sokszor felsir almabol! Kép csak nem a foga mar?

Mara ennyi. Moni
Moni
 


Sziasztok Lányok!

Végre újra gépközelben! Nagyon hiányoztatok! Kép Mire végigolvastam mi minden történt az elmúlt héten, már a felére nem emlékszem, de azért megpróbálok reagálni. Ugyanis mi múlt héten anyukám házában üdültünk, mert most kellett bemennie a kórházba és náluk sajnos nincs számítógép. Szombaton értünk haza (ezért nem tudtunk menni a talira) és mostanra sikerült kicsit helyrezökkenünk.

Elõször is Jázminmama!
Óriási gratula nektek! KépKépKép És nem aggódni, nem lesz semmi baj! KépKépKépKépKép

Kedves Újak!
Én is szeretettel köszöntök mindenkit! Már biztos rájöttetek, hogy egy nagyon szuper csapatba kerültetek. Jó ide tartozni! KépKép

Evey!
Klassz lett a táblázat! Azt hiszem te kérdezted, miért nincs mindenütt vonal. Azért ilyen, mert ahol nincs a mezõkben adat, oda nem tesz a program vonalat, de ha majd ki lesz töltve a vonalak is megjelennek.
Timinek a friss adatai: 98 cm, 16 kg. Tomiét holnap tudom megmondani.
Tiramisu receptet én is megkaphatom?

Cskati, Emese, Anikó!
Köszönöm nektek a képeket, az összes kis lurkó tündéri! Kép Hamarosan lesznek nekünk is remélhetõleg. Ha a páromra várok kb. egy-két hónap. Kép Akkor én is küldök majd mindenkinek.

Jamina!
Neked meg a karácsonyi listákat szeretném megköszönni, azt hiszem hasznát fogjuk majd venni. Kép

Évi!
Öltöztetésnél most nekünk bejött, hogy amíg a pelenkát, vagy ruhát próbálom ráhúzni Tomira, addig a kezébe adok valamit. Persze nem mindig müxik, de legtöbbször sikerül lefolglalni addig, amig ezt az egyátalán nem egyszerû müveletet véghezviszem. Kép

Tominak kijött a negyedik foga is, úgyhogy elkezdtük mi is az "éjszaka átalvása" programot. Elsõ éjjel ébredt 11-kor 1,5 óra sírás után sikerült elaltatni. Második éjjel, már csak fél óra volt a sírás. Múlt éjjel már pár perc alatt visszaaludt, viszont 1 órától kezdve 4-ig óráként ébredt. Nektek is volt ilyen?
Múlthéten újabb "produkciót" mutatott be. Játszott a szõnyegen a párnával, és egyszer csak jó erõsen megfogta két kézzel, és "belekapaszkodva" felállt. Olyan kis aranyos volt, ahogy kiült az arcára a diadal egy mosoly kiséretében. Persze mikor rájött, hogy a semmibe kapaszkodik, gyorsan lehuppant. De azóta már megismételte egy párszor.
Még egy aranyos sztori: Kislányom játszik az autójával, beszél hozzá. Megkérdezi - És, hogy hívnak téged?
Autó nem válaszol. Visszakérdez: - Szabó Autó? Kép

Hát mára ennyi tellett tõlem, most már megpróbálok napi szinten jelen lenni

Sziasztok!

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)
 


Ismet jottem. Elolvastam a tegnapi termest is. De msot rovid leszek, mert Viki felebredt, meg jon tanitvany is.
Kerdes. Jazminmaman kivul ki var meg babat? En csak rola tudok. Jaj szegeny kaposfeju... KépKépKép

Ildi! En Krisztinaval tartom telefonon es SMS-ben a kapcsolatot, igy "nem hianyzik". De Ujkarol nem tudsz valamit? En csak ezt a topicot birom kovetni, o a ma megint megjottbe szokott irni regen.
Moni
Moni
 

 
 

Sziasztok!

Evey,
köszi szépen, hogy leírtad õszintén, hogyan viszonyultál gyermekeidhez, ez sokkal inkább megnyugtat, mint amikor azt mondják, hogy ne foglalkozzak a kérdéssel.
Nem tudom még mi lesz a neve a babának, Petrussal is már a terhesség vége felé jártam, mire hajlandó voltam foglalkozni a témával. Ahogy magamat ismerem, majd két tolófájás között kisütök valamit...
Ami a napirendeet illeti, hát, ÉN figyelem, hgoy mikor éhes álmos Petrus, és ennek megfelelõen cselekszem. Na jó, a 6-9-12-16-19 órás evés az fix!
Adatok: Petrus 52 cm 3550gr. Nem tudom most mekkora. És az e-mailom nem matavnet, hanem axelero. Tudom, hgoynelvileg müxik a matavnetes változat is, de a tapasztalat azt mutatja, hogy nem mindig.

Anikó,
nem tudom, hogy van-e ilyen kontaktlencse, mert az én szememhez ugyan senki ne közelítsen semmivel!(A mûtét gondolatához még van idõm hozzászokni.) Képzeld, a szemembe is egyszer csöpögtettek eddig, azt is csak azért engedtem, mert úgy gondoltam 19 évesen hülyén venné ki magát, ha elkezdenék hisztizni.
Képzeld éppen tegnap kezdtem le érezni a baba mozgását!

Kriszta,
lehet, hogy mégis ki kellene próbálni, hogy mennyire bírja a férjed a babázást, lehet, hogy utána nem tenne rosszalló megjegyzéseket.

Emese,
két-három hét lesz, mire megszokom majd a szemüveget, addig fejgörcs, mellélépés, mellényúlás, hányinger teljesen napi program része lesz. Amíg meg nem szoktam meg a szemüveget, addg úgysem merek autót vezetni!

Emese,
roni74@axelero.hu

Jamina,
14,5 hónap lesz a korkülönbség a két baba között. Szuper a lista! Nem semmi munka lehetett!
Ja, ez a hajnali negyed hat kicsit erõs! Én ilyenkor nagyon-nagyon gyorsan vissza tudok aludni!!! Csakúgy félálomban írogattál, vagy túl voltál már kávén, fürcsin, (reggeli)????????

Jázminmama,
hogyhogy még mindig hullik a hajad? Mióta újra terhes vagyok, az enyém OK! Csak hogy bosszantsalak: Én már nem hányok, bi-bi-biiiiiiiiiii! próbáld a szoptatást, nekem teljesen megszûnt a tejem, gyakorlatilag egyik napról a másikra, és most tápozok. Szörnyû.


Pele,
pont ma kaptam idõpontot AFP-re, meg UH-ra! Nõtt már a hasad? Rajtam már határozottan látni (na nem bõ pulcsiban), hogy valaki készülõdik odabent. Petrával a 20. héten nem volt ekkora hasam!

Pankamama,
jázminmamát kérdezted de én is elmondom az érveimet, hogy miért jóa kis korkülönbség. A barátnõmnek van három lánya, a két szélsõ között van 2,5 év. Már egészen kicsiként is partnerek voltak egymásnak, éás klasszul eljátszottak együtt. Most 10-13 évesek és már egymásnak ajánlanak könyveket, filmeket, megbeszélik a dolgaikat véleményt mondanak kritizálnak. Természetesen nem idillikus kapcsolatról van szó, itt is vannak súrlódások. Azt is tudom, hogy a hugom 4 évvel fiatalabb mint én, is 20 év kellett, mire õ meg tudta érteni az én problémáimat. Lehet, hogy az elejé lesz három-öt nehéz évem, de utána már valódi társai egymásnak a gyerekek. Ja, ha nincs hozzá az embernek idegrendszere, akkor tuti csõd!

Iboly,
szemüveggel majd vezethetek, ha addig el nem felejtem...

Ildi,
vezethetek szemüveggel, hosszú távon semmivel nem biztatnak, ha a szemizmaim már nem lesznelk göröcsösek, akkor majd szabdalhatják õket. Bal szemem mûtéttel OK lesz, a jobbról ez már nem lehet elmondani. Most egy ismerõsömnél diagnosztizálták a rejtett kancsalságot, és közölték vele, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni. No comment.

Én is szeretnék tiramisu-receptet!
Ami az evést illeti, férjemet tíz évig cseszegették a súlya miatt (meg az édesanyját), jelzem ma 180 centi, és nincs 60 kg! Ilyen, és kész ! És én remélem, hogy Petrus az õ alkatát örökölte!

Ancsa,
nem próbáltál valami csodaszert fájdalom ellen? Tündériek lehetnek a gyermekeid...

Mára ennyi. Akinek nem írtam, azokat is üdvözlöm!

Sziasztok,

madárka
madárka (mad&aacut
 


Moni!

Pele és én. Egyszerre...
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Megint itt vagyok. És azzal a hírrel, hogy Lili beszéde úgy tûnik nem elmúló. Apa és Papa egész nap és mintha a hoppá szóra is reagálna. Anyukám azt mondta, hogy én alig múltam egy éves, de már folyamatosan beszéltem. Azóta is... KépKépKép Volt kitõl örökölni.

Madárka! örülök, hogy jól vagytok és a manóka is jól vagy. Nekem úgy tûnik, hogy nem vagy egy pacsmagolós ember a lényegre törsz, aztán lesz ami lesz. Lásd névválasztás. KépKépKép Karakán csaj vagy!!!

Jamina! Olyan kedvesek voltak a szavaid! Olyan melegséggel töltöttek el. Nem vagyok kicsit érzelgõs?????

Ancsa! Csak így tovább az éjszakákkal!!! Kitartás és meghozza a gyümölcsét. Bagoly mondja, mert tegnap Lili óránként ébredt és a végén már közöttünk landolt. Az igazság az, hogy még nem múlt el a náthája így nem akarom hagyni sírni. De ma éjjel már keményebb leszek. Ja és látom a fehérséget a felsõ fogínynél.

Móni! Akkor tényleg nagyon jó anya vagy (nem mintha vki megkérdõjelezte volna). Remélem nekem is jutnak majd ilyen kedves szavak a gyermekeimtõl...

Ildi! Szia megint! Hogy telt az õszi szünet? Mit csináltatok?

Most puszanyusza mindenkinek:

Anikó
Geri aki Anikó
 


Koszi Madarka. KépKép
Moni
Moni
 


Kinek kuldhetek kepet Vikirol? Most csak rola van fenn a gepen. Nem akarok pofatlan lenni, hogy mindenkinek csak ugy keretlenul elkuldom.
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Itt vagyunk megint, de még nem volt erõm végig olvasni a hozzászólásokat. Kép

Elõször is: Jázminmamának nagy-nagy gratula!!! Kép

Nagyon jó idõnk volt és nagyon jól esett, hogy nem nekem kellett kitalálnom, hogy mit együnk és nem nekem kellett elmosogatnom. Arra is jó volt ez a hét, hogy kiderüljön: Vili most éppen fél az idegenektõl, ordít a zuhanyrózsától, nehezen alszik el idegen helyen, viszont imádja a lovakat. Mivel eléggé elszigetelt helyen van ez a hotel, szinte minden nap kirándultunk valahová. Veszprém, Zirc, Gyõr, Csesznek, Pannonhalma. Csütörtökön szerettünk volna a kék jelzésen barangolni egy kicsit, de akkora szél fújt, hogy vissza kellett fordulnunk. Szép környék, különösen most, hogy olyan sokszínûek a fák. Debrecenbõl nem minden nap megy arrafelé az ember.
Ma egész nap ment a mosógép, mert holnap már a férjem is dolgozik. Kíváncsi vagyok mit kezdek majd "sajtkukac" Vilivel...

Nézzétek el, hogy csak ennyit írok, igyekszem elolvasni az elõzõeket!

Üdv: Juca
Juca (juca)
 


<FONT COLOR="0000ff">SZia mindenkinek,

gyorsan átfutottam az új fejleményeket, de nem túl alaposan....

Inkább leírom, milyen volt Alsópáhokon a Kolping Családi Hotel: nagyon jó. Van ott szállodai rész és bioházak (fából minden+nádtetõ) mi abban voltunk. Adnak mindent ami kellhet, kiságyat - nem igazit, hanem az utazóágy típusut, fürdõkádat, pelenkázót. Az étteremben etetõszéket. De szerintem igazán egy évesnél nagyobb gyerekkel lehet igazán élvezni a helyet, mert tök jó játszóterek vannak, meg gyerekprogramok. AZ étteremben nyugodtan futkározhatnak, kiabálhatnak, senki nem szól érte, azért sem, ha a fele kaja a földön köt ki, sõt van külön gyerekétlap és pl. a reggeli-vacsoránál még ilyen tejpépek is ki vannak téve meg egy mikoro a bébiétel melegítéshez. Az uszodában -benne van az árban meg van tök jó gyrekmedence. Felnötteknek is csomó program pl. mi voltunk a többi lánnyal aqua-fitnesz-en.
MEgállapítottuk, hogy ide min. 3 éjszakára kell jönni ahhoz, hogy ki tud használni a lehetõséget, amit a hely nyújt. Ugyanis az egyetlen, ami nem tetszett, hogy délután 4-tõl lehet elfoglalni a szállást és reggel 10-ig el kell hagyni.
GYönyörû helyen van, kirándulások, biciklit elhet kölcsönözni gyereküléssel.Minden Wc-ben van pelenkázó és egy nádszék meg paraván szoptatáshoz.
Hoztam prospektust, meg árlistát is , ha valakit érdekel.

Apropó tejpépek: a társaságbeli anyukák szerint ezt lehet már adni, erre nem vonatkozik, hogy tehéntejet ne adjunk 1 év alatt, mert szerintük az nem "olyan tej. (Akkor milyen?). Meg pl. láttam a boltban Hipp spenótot, abban is teljes tej van. Akkor ezt most lehet adni? Jó lenne egy kicsit bõvíteni a választékot, csináltam is most Pötyinek zöldborsópürét meg saláta-fõzeléket. Az utóbbinakelég sz.. íze van szerintem, hát ha megeszi...
Kapott már répát, krumplit, sütõtököt,céklát, borsót, meg mindenféle üveges bébikaját. Egyébként már délben nem is szopizik Pötyi - én adnék de õ nem kér.

AZért még nemmegy simán minden a gyerek másra bízásával, holnap lesz elõször, hogy ebédeltetni is a pótmamának kell.
Azért kell a pótmama egyébként, hogy hetente kétszer 5 órára be tudjak menni dolgozni, mert egyszerûen muszáj - nem elsõsorban anyagi okokból, hanem mert a kollégáim már nem bírják az én munkámat is csinálni plusz egyébként is szükség van rám és "mellesleg" úgy érzem, hogy nekem is szükségem van arra, hogy egy kicsit ne "csak" anyuka és háziasszony legyek... megértitek?

Pötyi nagyon anyás, az énekzembõl mindenkivel állati haver meg jó fej, de ha odaadom, ijedten néz rám és már görbül is lefele a szája.. apjával nem mindig, de néha vele is ezt csinálja.

Ma: elõször önállóan hasról hátra fordult 8 tudom, hogy ennyi idõsen ez nem nagy szám, de nekem igen) és állítólag amíg nem voltam itthon, addig hason aludt. El se hiszem..... Kép

Ami rossz: ma délben glicerinkúpot kellett neki orvosi tanácsra adnom, mert több mint 5 napja nem kakilt....... Kép Remélem ez nem állandósul!

Eric@, jó hogy meggyõztelek és benéztél! Ugye miylen jó "kis" társaság?

GERi, állati jó lehet, hogy Lili mond vlaamit.. pötyi néha úgy sír, hogy "mammammammamma" -már ez t is jó hallani...

Bocs lányok, hogy név szerint csak ennyi, erre futotta....

Apropó, tudjátok, hogy osztályozzák a pasik a ruháikat? Nagyon koszos, koszos, koszos, de még hordható....... Kép

Puszi: Kriszta</FONT>
Kriszta
 


Sziasztok!

Alig bírlak titeket követni. Kép

Evey!
Ma voltunk dokinál, igy vannak friss adatok a Mikirõl.Tehát: 7900 g, 71cm. A Niki kb. 30 kg és 140 cm. Ja és lemaradt, hogy Budapesten lakunk.

Jamina!
Köszi szépen a karácsonyi listákat.

Móni!
Én szeretettel várom a képeket, sõt mindenkitõl aki még nem küldött.

Jajj, nagyon le akar ragadni a szemem.
Mindenkinek jó éjszakát.

Sziasztok
Magdi
gallainemagdi (gallainema
 


Anikó,
A hétvégén is hívott a hapsi, aki szervezi ezt az egész utat, hogy kellene írnia a tv2-be egy szinopszist a készülõ filmrõl, és hát írt egyet és az szar lett, most mit csináljon, Zoli mikor jön már, hol tudja elérni, blablabla. NAGYON NEM AKAROM hogy Zoli menjen. Most épp azon drukkolok, hogy uinkább kibírom még két hétig nélküle, jöjjön két héttel késõbb. Viszont a két hét késés már nem jó (legalábbis úgy néz ki), mert már most el kellene kezdeni avízum stb. ügyintézést, sz'al ha dec- ben jön, nem lesz már rá ideje. Gyógypucikat köszönöm, ránk férnek Kép.

Jamina, neked is köszönöm a puzikat, és (nem tudom megköszöntem-e már) köszönöm a karácsonyi meglepetés listát. Szuperek vagytok! Amikor olvastam a mondókás elején azt, amivel én megnyitottam a topikot, még azt is benne hagytad, hogy öltöztetés közben szoktam énekelni, ismerõs volt ugyan, de arra gondoltam: én is akkor szoktam énekelni... Aztán esett le, hogy így másoltad ki a topikból Kép. A felnõtteknek szóló karácsonyi táélapó-sztorit meg már tovább is küldtem Kép.

Ildikó,
sajna a mûsorsdzerkeszztésbe nem szólhatok bele... De az ilyen filmek általában csütörtök délelõtt szoktak menni, amikor ugye csak az otthon lévõ unatkozó kismamák Kép meg a nyugdíjasok nézik a tv-t... Kép. De majd egyszer szervezünk egy nagy vetítést, ahogy vki javasolta Kép.

Csajok, porszívó ügyben: itt a babaneten javasolta egyszer vki (áldtottam is a nevét sokszor) a következõ trükköt (sajna csak nagyobbacska babáknál válik be, az én egy évesemnél még nem hiszem Kép):
az orrszívóra kell ragasztani két "elefánt"fület, mondván, hogy õ az elefént, és az ornmányával tisztára szippantja a nózit. Mi minden porzsívózás elõtt kiabáltunk az eleféntnak, hogy Ábel nem kap levegõt, jöjjön neki segíteni Kép. Utána meg megköszöntük szépen. Jó lwenne, ha Emese is bírná ezt, mert a hajszáító hangjátüól is majd megõrül, ha pedig (szõnyeget) porszívózok, majdhogynem hisztériás rohamot kap... Kép

sziasztok
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Nálunk most mindenki beteglistára került, szegény Áron és Hannus úgy köhögnek, hogy alig bírnak aludni, én úgyszintén, és Ákos is mondta, hogy érzi a torkátKép De legalább a kedvem jobb volt.

Móni!
Nagyon édes volt a történet! Olyan meghatóak ezek! Én kérek képet!!!

Anikó!
Kicsi okos Lilid van! Persze, hogy lehet, hogy ilyen korán beszél. Az én lurkóim is korán kezdték, no meg nézd meg Dia Boriját! Most aztán nincs megállás, szinte napról napra el fog sajátítani egy-egy új szót! Remélem, mihamarabb mi is hallhatjuk!

Dia!
Örülök, hogy elõkerültél! Látom, megint mozgalmasan éltetek fizikailag-lelkileg.

Jamina!
Köszi a címet!!! Szuper!!!

Ancsa!
Gratula a fogacskához meg a felálláshoz! Autós sztori szupi volt!

Madárka!
Én is elkezdtem kismamagatyót hordani, mert pillanatok alatt kinõttem mindentKép Bizony, nekem is erõsen látszik a pocakom, szerintem még hamarabb, mint az elõzõ alkalmakkal. Kíváncsi leszek, mekkora lesz a "végeredmény"Kép
Én csüt-ön megyek dokihoz, majd akkor kapok idõpontot (legalábbis asszem) Te fogsz még menni 4D UH-ra valamikor?
Tejcsi: én is úgy érzem, hogy megkevesbedett, pl. sose tudok már egy cseppet se kipréselni (bár a cicijeim ismét dúsak lettekKép). De Hannus ettõl függetlenül lelkes, és szopizás után mindig látom, hogy tejes a szája, tehát õ biztos ki tud még nyerni valamennyitKép Persze nálunk szerintem más a helyzet, mert õ már mindent eszik, és neki nem fõ tápláléka a tejecske már. Lehet, hogy akkor õ sem érné be vele. Szerencse, hogy Petrus gond nélkül elfogadta a tápot.

Juca!
Tök jó lehetett nektek...

Sok átaludt órát mindenkinek!

Puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Moni, mostanában nem tudom, mi van Ujkával, a társalgóba elég ritkán ír, chatelni meg mostanában nem szoktam, de talán valamikor felmegyek már, hátha összefutok vele!

Hát rólunk semmi jó. Lõn a szünet, a közepén, csütörtökön kezdett Gergõ hõemelkedéses és rekedt lenni. Ilcsi estére folytatta. A 4 napos ünnep azzal telt, hogy nyomtuk beléjük a fluimucilt. Szerencsére egyéb nem volt hozzá, láz se, csak a hõem. Rekedtség és köhögés. Na hétfõre sikerült átfejlõdnünk egy szép hurutos köhögésbe és taknyosságba, ezzel õk már nyugisan menetkészek. Vágjátok a fejemhez a követ, de ha ezzel otthonhagyom õket, akkor az év 365 napjából legfeljebb 15-20-at dolgoznék.(na jó, ez szerencsére túlzás de akkor is). na szóval velük minden oké lett. Tegnap este még BÁlint is oké volt. Éjjel Gergõ keltett, lelkecskémnek sok volt az esti flui, ahogy õ fogalmazott: a vizes hálózsáktól vizes lett a lepedõ és a pizsije.... Na jól sikerált felébrednem mire szárazba tettem a dolgot. Mire elaludtam volna, jött BÁlint, hogy nagyon rosszul érzi magát. Olyan sûrûn letapadt váladék van a torkában, hogy nem bírja felköhögni. Hosszú évek után elég közel álltunk a krupphoz, rémes hangja volt, ha köhögött. Szóval õ most otthon, még teflonálnom kell mire jutottak a dokival. Számítottam rá, ha Gergõ, aki a legfolyósabb, lazább így berekedt, akkor ugyanez Bálintnál, aki a legsûrûbb, krupp-hajlamosabb kemény lesz. Hát belevágtunk. És szegénykém pont ezen a héten hetes. Tavaly meg az egész sulin végigmenõ influenzakor volt. (nem is hetes, csak napos...)

Ja, CsKati, mintha tõled olvastam volna, de nem kerestem meg az eredetit, hogy valami gondjaitok lennének a másodikos matekkal? Ha ez így neten lehet, szívesen segítek ha tudok, mi is a másodikot járjuk, szerencsére nálunk nincs gond. A matek meg mindig közel állt hozzám.

Zsóka, ez remek ötlet! De valami hétvégére szervezzetek vetítést!

Na, ezt még elmesélem. Szerdán (még a betegségek elõtt) kimentem a gyerekekkel a kínai piacra (józsefvárosi). Vettünk BÁlintnak egy csomó mindent, fõleg téli ruházatot. Sose szeretett ruhákat próbálni, ha azt kap ajándékba, nem szokott lelkes lenni. A piacot is eléggé unták a végén. Erre este, mikor apjuk hazaért, Bálint beviharzott a szobába, "ne gyere be, Apu", majd mindent felvett, amit csak vettünk neki, és abban jött elõ. Magyarán büszke volt, örült neki, és ez nála nagy szám. Utána meg egész este piacosat játszottak.

Na, ennyi.
Sziasztok:
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Sziasztok!

Moni,
nekem nyugodtan küldhetsz képeket, szívesen látnám!

Geri aki Anikó!!!
Akkor mostantól kezdve taníthatod Lilit NEM beszélni! És átélheted, hogy anyukád mit csinált végig Veled!

Juca,
nyaralás helyett, vagy mellett õszöltetek? Mi vettünk Petrusnak egy utazóágyat, mindig visszük a vackait, és így sehol nincs gond az elalvással. Meg 6 hetes kora óta szállodáztatjuk a kiscsajt. Vili csak nézegette a lovakat, vagy meg is simogatta?

Kriszta,
Én is néztem a Kolpingot, de szintén arra a következtetésre jutottam, hogy picit nagyobb gyerekkkel lehet igazán kihasználni. A tejpépeket egy gyerk-gasztroenterológus szerint oplyan tejbõl gyártják, ami babásítva van; ez annál inkább is igaz lehet mivel a laktózos gyerekemnek semmi baja nincs tõle, holott azt se bírta szegénykém, ha szoptatás alatt én ittm tejet...
Ezt a férfiúi aggyal történõ ruhaosztályozást ismerem, állandó probléma kedvesemmel, hogy szerinte én mindig lopkodom a ruháit, pedig az nem is koszos... Bár az is igaz, szerintem minden koszos, amit egy órát hordtam... és ha több, mint öt órája zuhanyoztam, akkor én is koszos vagyok... Ebben az a jó, hogy a lakás abszolút kibír több, mint öt órát takarítás nélkül...
Gratulálok a forduláshoz!

Pele,
megyek még 4D UH-ra, kb19. héten, meg a 30. környékén. Remélem akkor nem nekem háttal fog szundikálni. Szegény Petrusnál meg nagyon sokáig próbáltam erõltetni a szoptatást, így mire tápszert kapott, már rettenetesen éhes volt, és hát tudod, az éhség nagy úr!

Ildi,
nem semmi, ½pihentetõ½ éjszakád lehetett! Remélem azért a továbbiak kellemesebbek lesznek!


Én már-már mániákusan szedek fel mindent a földrõl, ennek ellenére mindig szedek ki valami kincset Petra szájából: kétforintos, egyforintos, filctoll, gemkapocs stb.
Egyébként ma segített nekem, párom elutazik egy hétre, és a szépen összeszedett cuccait kicsi lányom széttúrta, és a lakás különbözõ pontjaira hordta (jó-jó, tudom, miért raktam olyan helyre, ahol eléri). Ezután felállt a kinyitott mosogatógép ajtajára támaszkodva. És mindehhez olyan édesen vigyorgott, hogy még csak haragudni sem tudok rá! Csak azt nem tudom, minek vásárolok én játékokat a gyereknek.
Mit vegyek neki karácsonyra? Fakanalat, telefont, távirányítót, esetleg mosogatógépet? Vagy csak egy adag csörgõs zacskót? nem hiszem, hogy másnak örülne...

Sziasztok
madárka
madárka (mad&aacut
 


Halihó Lányok!

Én is elökerültemKépKép...múlt héten az ünnepek alatt úgy tönkre ment a gépünk, hogy alaplap-csere kellett.
Sajnálom, hogy így lemaradtam, alig bírtam behozni. (Majdnem fél napig tartott az alig egy heti termés elolvasása)
Elöször is én is minden új topik-lakót szeretettel üdvözlök!Kép

Aztán szépen sorjában..:
Jamina, köszi a meglepiket, este megpróbálom "viszonozni"..(fotók rólunkKép)

Geri aki Anikó(Kép): Lili-baba dumáihoz nagy-nagy gratula, és külön köszi, hogy hiányoltál. Jancsi még mindig a mamma, ill. mama -nál tart, és az apjának mondja elég régóta, hogy ATA.Kép

CsKati, én is nagyon sajnálom, hogy nem mentünk el a talira, de legközelebb tuti, mondd meg Alexnek is. Alex ötletességéhez neked is nagy-nagy gratula.

Mi nálunk is csak úgy pörögnek az események...
Múlt hét kedden volt a házassági évfordulónk (9.), úgy döntöttünk, hogy itthon maradunk, fincsit föztem, sütöttem egy túrótortát, vacsi után társasoztunk a nagyobbakkal(Scrabble), annyit röhögtünk, hogy csak na! ÉSSSS: nekem a meglepi, egy igazi autó volt!!!Kép Zalinak nyár óta van egy 2000-es, V6-os Ford Taunusa, beleszerettem én is, így engem is meglepett eggyel. Igaz, az enyém "csak" négy hengeres, 1,6.os, de sokkal nöiesebb is. Fehér -friss fényezés-, négy ajtós, majdnem friss vizsgás, szóval nagyon tutiKépKép
Aztán pechünkre bedöglött a gép, hozzávalót csak hétfön tudtunk venni.
Pénteken elindultunk az állatkertbe, de inkább felmentünk a Hármashatárhegyre, mert annyi ember volt ott, hogy már attól kikészültem, hogy cca. 40 percig kell azért sorba állni, hogy bejuss...
A hétvégénk szülinap-hegyekböl állt, már csömöröm van a tortáktól, persze a gyerköcök nagyon élvezték, volt táncolás, meg éneklés is.
Hétfön elkezdödött a suli, az úszás is szünetelt a míg nem volt tanítás, így az is beindult..
Jancsi olyan nagyon nem akar semmi más elfogadni a cicin kívül, hogy szinte hisztériás rohamot kap, ha vmi idegent próbálok a szájába rakni..az persze nem baj, hogy csak szopit akar, de nekem úgy tünik, mintha lefogyott volna. Szeretném holnap megmérni a dokinéninél, bízom benne, hogy csak én képzelödök..Ja, és ma éjjel úgy bömbölt kb. fél óránként, mint akit nyúznak..nagyon megijedtem, azt hittem, hogy beteg. De nem lázas, a hasa puha, nem nyomás érzékeny..a kutacsa is normális, se nem horpadt, se nem púpos.. Elöfordulhat, hogy a foga jön és ez fáj neki ennyire?? Teljesen tanácstalan vagyok, ui. nem volt még ilyen nálunk..Ma éjjelre szerintetek adjak neki vmi enyhe fájdalom csillapítót? (Ja, megtapogatni sem tudom az ínyét a fentiek miatt..összefüggésben lehetnek a dolgok??) Van homeo-bogyónk is..

Most rohano tovább, remélem, hogy senkit nem untattam magammal, meg a bajaimmal.

Puszi mindenkinek:
Verus
verus (verus)
 


Sziasztok Csajok!

Csak röviden. Holnap utazunk Szalontára a mamáékhoz. Vagy pénteken vagy szombaton jövünk. Már elõre félek, hogy fogom behozni a lemaradásomat!

Csongi is óránként ébredt tegnap este, pedig napok óta csak fél 5-kor jelzett elõször. Lehet, hogy front volt? Vagy tömeges fogzásnak vagyunk tanúi?

Mennem kell pakolni!

Üdv mindenkinek!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Ez most egy szomorú levél Kép. Sajnos a kis pocaklakó úgy döntött, hogy mégsem szeretne a mi családunkhoz csatlakozni, mert ma reggel elkezdtem nagyon vérezni, biztos nincs már remény tudom milyen ez, nem ez az elsõ eset&#8230; Kép
Remélem nem hangzik nagyon gonoszul, de kérlek ne vigasztaljatok, ti mind olyan aranyosak vagytok, biztos rengetegen írnátok bátorító sorokat, én meg elolvasva végigbõgném&#8230; így is nagyon fáj&#8230; Kép

Hétvégén jövök, ígérem csupa vidám dologról fogok írni.

Jázminmama
Jázminmama (jázmin
 


Sziasztok Lányok!

Jázminmama!
Küldöm az emailt, ahogy begépeltem a recepteket, mást nem írok, ahogy kérted.

Anikó!
Biztos utálod a Geri megnevezést, ugye? A Zepterrel úgy kell bánni, ahogy leírtam, kivéve, hogy legalább egy pohár vizet kell alulra tenni.

Jamina!
Köszi a listákat mégegyszer a másikat is megkaptam!

Gabi!
Elöször bizonyosodj meg róla, hogy ekcéma, aztán inkább homeopátiás bogyóval kezeltesd! Nekünk így múlt el Kikkónak az ekcémája.
Mindjárt folytatam, csak sír a baba.
Evey
 


Remélem tudom folytatni, mert számgépszopi van.

PM!
Szerintem csak az a baj, hogy méred Pankát, lehet, hogy a mi babáink is fogynak idönként, csak egyszerüen nem vesszük észre. Napi egy gyümi-egy fözi, többi szopi, szerintem jó. Én egyébként már ebben a korban szándékszom estefelé tejpépet is adni.

Pele!
Gyógypuszik gyerköcöknek!

<FONT COLOR="ff0000">Snoopy!
Nálunk nem lehet sose tudni, mikor kerülök gép elé, ezért Hajas Gombóckának sok boldog névnapot kívánunk!</FONT>

Ildi!
Ikrek nagyon szép súllyal születtek! Örülök, hogy te is így írtad le a gyermekszeretetet, már azt hittem, hogy csak én éreztem így, akkor ez biztos hormonos hatás?!
Mindjárt jövök, csak a Mányógép lebukizott.
Evey
 


Na itt vagyok.
Moni!
Igen excel, köszi a tanácsot, fotó jöhet! Ha a gyerek ezzel jön haza az oviból, hogy jó anya vagy, az tényleg büszkeséggel tölthet el, hiszen egy gyerek nem hazudik, csak azt mondja, amit érez.
Köszönöm mindenkinek a dicséretet a táblázattal kapcsolatban, de Ancsa érdeme elsösorban, mert ö csinálta, aztán elküldte nekem és én kiegészítettem az új adatokkal és emberkékkel!
Ancsa!
Szabó Autón jót nevettem, mit jót, marha jót! Kép
Nálunk ez így volt: Én Tóth Evelyn vagyok, tesóm Tóth Zoltán, stb. Anyósomat Babunak hívja Kikkó. Kombinál, kombinál, szól anyóshoz: Te akkor Tóth Babu vagy?
Erröl jut eszembe, a talin már meséltem a lányoknak: Anyósomék vigyáztak 2 óra hosszát hétvégén Adrira, elötte szoptattam (még csak szopik), sietek vissza, látom apósom eteti almával. Úgy ette! Szerintük gonosz vagyok, hogy nem adok neki csak cicit. (Örökzöld téma)Gondolták, amíg távol vagyok gyorsan megetetik. De pont odaértem. Nem szóltam semmit, de azért rosszul esett, hogy a megkérdezésem nélkül valaki megeteti a gyerekemet. Kép
folyt.
Evey
 


folyt.
Madárka!
Most már én is másképp csinálnám, bizony soknak tünik ez a három év korkülönbség. Hát még a harmadik baba, akit kb. 4-5 év múlva szeretnék, egyenlöre azt is csak én.

Kriszta!
Nálunk: A férjem felismeri, hogy koszos a ruha, ledobja a szennyeskosár mellé(!). Szerintem attól, hogy heti 2-szer 5 órát dolgozol, még ugyanolyan jó anya vagy, mint mások. Neked fontos, hogy ne essél ki a praxisból!

Zsóka! Jobbulást és gyógypuszi nektek! Reméljük a férjed hamar megjön, de lecsúszik a félelmetes útról!

Verus!
Végre itt vagy újra! Már nagyon hiányoztál!Kép
Autóhoz gratula!
Na most rólunk: Tegnap megkaptuk az oltást, 5 perc üvöltés, vígasz szopi. Többi babának vígasz cumisüveg. Két anyuka beszélget: Te adsz tápszert a babának? Sajnos nem, állandóan szopni akar. (5 hónapos), viszont már hála istennek eszi a fözeléket, gyümölcsöt, tejpépet 3 hónapos kora óta. ..... Kép
Recepteket küldöm, amint begépeltem, aki kérte.
Képzeljétek: Kikkónak le volt rakódva a légcsövére egy csomó váladék és nem tudta felköhögni, nem akart gyógyulni. Anyuéknál beállítottuk a házi sóbarlangot a hálóba és két napra felvittük Kikkót. Láss csodát!
Ma reggelre két ágynemüt le kellett húznia, mert nem értek el a fürdöig, csak úgy ömlött fel a torkán a sok váladék! Tényleg szupi!
folyt.
Evey
 


Sziasztok lányok,

remélem sikerül elküldenem ezt a levelet, mert a gépünk még mindig vacakol.

Anikó,
biztosan édes lehetett Lili, lassan már neked is mondja, hogy jó anya vagy, ha így halad...Kép persze én tudom, hogy az vagyok Kép
Móni,
fentebb írtakból gondolom rájöttél, hogy irígy vagyok azért a mondatért.
Kriszta,
Tomi sírásából is kihallani azt, hogy mammmamama.
Ági, Pankamama (a debreceni kolónia),
meddig éltetek ott? Gyakran jártak haza?
És persze Juca, aki most is ott él, de jól emlékszem, hogy te meg nem ott születtél? Én is besorolok a kápos fejûek közé Kép
Mi most egy darabig nem mehetünk, mert a bátyám kisfia bárányhimlõs lett és éppen anyukáméknál volt...Kép, pedig a hétvégét ott szándékoztuk tölteni.
Nem baj, legalább többet tanulok (vagy nem), kérdeztétek, hogy mit tanulok. Hát, jogot végeztem, és most szakvizsgázom, mert letelt a 3 éves szakmai gyakorlat. Nem tudom, hogy fel tudok-e készülni a vizsgára, mert mostanában Tomi 3 dolgot csinál, alszik, eszik, ha ezt a kettõt nem, akkor meg sír. KépKépKépKépKép Lányok, segítsetek, kezdek kikészülni..(Anikó, Móni, én biztosan nem vagyok jó anya Kép )
Ancsa,
milyen ügyi a te Tomid, remélem, hogy nemsoká mi is elérünk ide.
Jaj, nem tudom kinek mit karatam még írni, zsong a fejem, de mindenkinek üdv, ha tudok, jövök, bár elég borzasztó napok állnak mögöttünk... Most is csak azért tudtam jönni hozzátok, mert a párom elvitte magával Tomit, azt mondta, hogy így nyugodtan tudok olvasgatni, nagyon ari KépKép

Erika
Erika
 


folyt.
Nyaralásra szerintem a legjobb idöpont az augusztus utolsó két hete, mert akkor már utószezoni árak vannak?!
A mi napirendünk: reggel 7 kelés, szopi, oviba megyünk, szopi, Adrián levegön alszik kb. 9.30, addig én fözök (mindennap kell), valamelyik helységet kitakarítom (mindennap másikat)+söprés, felmosás, Adri kel kb. 11.00, szopi, ebédelek, oviba megyünk Kikkóért, mosogatás, Adri szopi, alszik a szobában kb. 13.00-14.30. Közben férjem megjön, eszik, szabad foglalkozás Kikkóval, ügyek intézése,szopi, stb. , Adri délután még alszik kb. 17.00-17.30-ig. Összepakolás, vacsi Kikkónak és Alishának, fürdetés, szopi, Adrit leteszem, Kikkóval ott maradok, amíg elalszik. Vacsi nekem + zuhany+mosogatás. Kész vagyok kb. 10-re és ezzel "kész is vagyok".
Jó sokat írtam.
Emese! Hol vagytok?
Puszi, Evey
Evey
 


Ne haragudjatok az elírásokért, természetesen a akaratam az akartam akart lenni, Anikó te vagy jó anya és csak szerénytelen voltam mert perzse nem azt írtam, ami végülis sikeredett...
Szia Evey,
úgy látom, hogy egyszerre garázdálkodunk Kép. Teljesen ledöbbentett a két anyukától idézett pár mondat. Ilyen van?????!!!! Szomorú Kép
Ti most az öthónapos szurit kaptátok? Valszeg mi holnao ismét nem kapjuk meg, most meg folyik az orra Tominak, pedig már úgy szeretnék túlleni rajta, biztos Tomi is Kép

Erika
Erika
 


Szóval a karatam akart akartam lenni.
Sikerült! KépKép
Erika
 


Sziasztok!

Aki kert kepek, annak megy. En eddig csak Snoopytol kaptam! Ez igazsagtalansag... Kép

Nem tudom ki nem boldogul a matekkal, de ha tudok segitek, matek szamtech szakos tanar vagyok...Kép

Evey!
Szornyu amit irtal az oltassal kapcsolatban. En majd bele betegedtem abba, hogy legyen tobb tejem, es most meg arra vigyazok, hogy minel tovabb tartson, mas meg igy pazarolja... Kép Nekem mar azt mondta a dokim, amikor mellgyulladasom volt, ha pszichesen ennyire megvisel a dolog, akkor elapasztjak a tejem. Mert ugye mielott mellgyulladasom lett, azon voltam, hogy legyen eleg tejem, ne kelljen potlast adni. Minden modszert kiprobaltam, sajna eredmenytelenul. Kép Bekerultem a korhazba, teljesen magam alatt voltam, mert ugye a noverektol megkaptuk, hogy nem tudunk fejni... stb. Es en total kikeszultem. Ha nem olyan a dokim, amilyen, es nem all mellem, akkor lehet, hogy belebolondulok. De megnyugtatott, es most ott tartok, hogy delben kell eloszor potlas(napi negyszer eszik), es egyre kevesebb kell. Mindezt a dokimnak koszonhetem.
Almaetetes: En ezert nem bizom anyosomekra...Kép
Mara ennyi, mert itt az esti csucs... Kép
Receptetket en is kerek! Valaki irt a padlizsankremrol, ha v.kinek megvan, akkor azt is!
Moni
Moni
 


Sziasztok Lányok!


Ági! Bocsi, akkor üdv. földi. Én még általános iskolás koromban elkerültem onnan, de büszke vagyok rá, hogy debreceni vagyok. Egy évben 1x, 1x járunk haza, mert nekem " csak " a nagyszüleim élnek ott. De mindig csak arokonlátogatásra megy el az idõ és annyit változott Debrecen az elmúlt idõben, jó lenne néha csatangolni is. Amúgy anyukám lakott Böszörményben is. Az összes többi rokon meg Debrecen környékén. És te?

Evey! Tényleg szörnyû amiket írtál, és én nem hiszem amit Kriszti írt, hogy a pempõkben más tej van én azért nem is adok még Pankának mert tudod, én laktóz-érzékeny vagyok, nehogy az legyen neki is. Ellenben anyatejben fõztem neki tejberizst, és banánnal kevertem, az ízlett neki. Almaetetés: no comment.

Kriszti! Nem vagy rossz anya csak mert dolgozol. Ha nekem ilyen szupi mh-m lett volna én is vágynék vissza, pláne, ha elõtte építettem volna a karrieremet nehéz munkával. Jól teszed. Szerintem ilyen " más" tejjel készült cuccot se adj Pötyikének, csak amit te csinálst és tudod mi van benne. Nálunk pont az ellentetje volt, 6-7 x kaki naponta, így a lányom diétán vanKép

Móni! Én is kérek képet és ígérem amint a férjemnek lesz ideje, küldünk mi is. Nagyon ügyes vagy szoptatás ügyben!!!!!!!!!!!!!!!!

Anikó! Ez tényleg szupi lehet. Én is cserfes voltam de Panka "csak "szótagokat mond, bár így is tündéri.

Verus! Gratula az autóhoz. Akkor te is úgy meglepõdtél mint én ttavaly karácsonykor amikor megkaptam a Suzit teljes titokban. Most már vezethetünkKépKép/ ha merünk/

Jázminmama! Kép

Pele! Mindemkinek jobbulást!

Zsóka! Kívánom, hogy késse le a párod a " bulit" de érjen haza minél elõbb. A vetítést én javasoltam. Hely, idõ?Kép

Ma volt a védõnéni és mindent rendben talált tök ari volt. Úgy látszik nevelõdikKépKép

Na megyek , jó éjt mindenkinek és reggel 8-ig alvást /álmodik a nyomor /

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Jázminmama!
Ez tényleg nagyon szomorú, de fel a fejjel, lehet, hogy a szervezeted még nem volt felkészülve az új babára. Sírd ki magad, és utána örülj a kicsi lányodnak, és hidd el jön a következõ, meg az utána következõ törpe is még.
Küldünk neked a Kingával sok-sok vigasz puszit Kép Kép Kép

Pankamama!
Ez a hét nálunk is elég sûrû, de utána bármikor talizhatunk, ez mindenkinek szól, ha nagyon hideg van, beszélgethetünk nálunk is (sok jó ember kis helyen is elfér ugye?). Ja és igen igazad van, mert bár nem szalad, de vasárnap este egyedül elindult a Kinga!!! Nagyon örült magának, hogy ilyen ügyes, hát még mi Kép

Geri!

Gratula a fecsegõ Lilihez, a Kinga is ilyen, már elõre félek, amikor már tud beszélni a család összes dolgát el fogja pletykálni.

Moni!
Mi szoktunk padlizsámkrémet csinálni, meg kell sütõben sütni a padlizsánt egészben, le kell húzni a héját, csak mûanyag vagy fa késsel szabad, fakanállal összetörni, olajat, hagymát, sót, borsot fokhagymát bele (persze ízlés szerint, bármi kihagyható) és kész. Van aki összeturmixolja, úgy krémesebb. Mi szoktunk kevés majonézt belekeverni, de csak annyiba amennyit egy nap megeszünk. Mélyhütve tárolható, piritóssal nagyon finom.

Megnéztem a web lapot szupi, ügyik vagytok.

A betegeknek gyógyulást, Verus gratula a kocsihoz, vigyázz majd magadra, meg ránk is Kép, átaludt éjszakákat - ez még nekünk sem megy Kép - és Jázminmama még egyszer vigaszpuszik Kép

KingAndi

Pethesildi:
Nem sajnos még nem költöztünk el, ha minden jól megy dec eleje az idõpont, de én már csak akkor hiszem el, ha ott lakunk.
KingAndi
 


Sziasztok!

Jázminmama!!! KépKépKépKépKépKépKépKép

Évi! Jó utat, vigyázzatok magatokra!!!

PM! Milyenek az éjjelek? Alszik már Panka rendesen?

Móni! Nekem is jöhet fotó!!! Én is küldök majd, okes? Jó tanulást egyébként!

Verus! Na végre!!! Holnap akartam sms-t küldeni, hogy mi van mán????? Hát gratula az autóhoz, kétszer is végigolvastam, azt hittem csak viccelsz. Akkor mostantól kocsival száguldozol át a városon?

Pele! 10 gyógypuszi a srácoknak!!! Fejenként!!!

Zsóka! Akkor most miért is szoírtsak? Hogy hazajöjjön Zoli idõben vagy, hogy késõbb??? KépKép

Juca! Szia megint, örülök, hogy jó volt a "nyaralás".

Kriszta! Mi is tervezünk jövõre Kolping hotelt a nyárra (már januárban lefoglaljuk), addigra Lili már majdnem másfél éves lesz. Remélem jó lesz. Fõleg, ha vannak ilyen kéyneztetõ programok is nõknekKépKépKép Szerintem jó ez, hogy dolgozol, igazad van. de ne vidd túlzásba, nehogy Pötyi ne ismerjen meg KépKépKépKép Gartula a forgásokhoz!!

Erika! Értettem mit akartál írniKépKépKép

Evey! Ne is hagyd, hogy megetessék. Én ezért nem bíztam Lilit anyósomékra és a sógornõmékre. Pont ilyenek miatt. Szerintük már Lili mindent ehetne, amit a felnõttek és miért nem adok neki húst. csak, mert én így gondolom. És, mert elég a szopi. Slussz-passz. Ne hagyd rájuk!
Ezek az anyák meg... Úristen!!!!! No comment...

Ma éjjel jól aludtunk, fél 6-ig, aztán 3/4 10-ig. A rácsos ágyban!! nem is velem. 9-tõl néztem, hogy lélegzik-e Lili (Kép), aztán gyorsan csináltam egy csomó mindent, míg felébredt. Olyan édes, két napja mindenféle arcot vág. Cuki pofa. Állandóan kacsingat és vigyorog hozzá. majd csinálok fotót és elküldöm. Hasról már négykézlábra állunk és ülésbõl is lemegy Lili négykézlábba. Attól tartok ebbõl hamarosan mászás leszKépKépKépKép

Kati! Mizújs felülés ügyben? Tényleg csak mutatóban volt? Mert nálunk igen. Igaz, hogy azóta egszer megismétlõdött, de azóta...

Puszi:

Anikó
Geri aki Anikó
 


Sziasztok!

Nos, gyülekeznek a "Debrecenhez kötõdõk"... Örülök. Kép Mi a férjemmel nem debreceni születésûek vagyunk és hivatalosan csak tavaly lettünk Cívis polgárok.

Erika! Jöhet az ígért levél: (képekkel gazdagítva, természetesen!) az e-mail címem a táblázatban.

Evey! A táblázathoz kiegészítés: születési adatok: 3270 g, 51 cm. A város pedig Debrecen.

Emese! A küldött listát (hiányolandók) köszönöm.

Madárka! Ez a kiruccanás a nyaralásunk helyett volt, mert pont amikor nyaralni mentünk volna, a férjemet három hétre kiküldték Csehországba. Igazából mi is gondolkodtunk egy utazóágyon, de mivel ott adtak, nem akartuk 350 km-re cipelni. Vili itthon úgy alszik el, hogy leteszem és kimegyünk a szobájából, ott is megpróbáltuk, csak az idegen helyen ez a negyedik napon sikerült sírás nélkül. A lovakat nagyon szívesen megsimogatta volna, de mivel ezek tenyészmének voltak, villanypásztor volt a területük körül. Én is nagy "lóbolond" vagyok, én is sajnáltam, hogy nem lehet megsimogatni õket.

Üdv a Többieknek is:

Juca
Juca (juca)
 


<FONT COLOR="0000ff"> Sziasztok lányok!

Köszönöm a biztató szavakat, már kezdek megbarátkozni a helyzettel, mármint, hogy mással van a gyerek....

Hallottatok már Milupa v. Hipp babakekszrõl ami glutén és morzsa-mentes? Állítólag van ilyen...

Bébiétel ügyben még mindig tanácstalan vagyok, ( "teljes tej, tejpor stb.") Iboly véleményére is kíváncsi lennék, de már nagyon régen járt erre!
Azt sem értem, hogy ha tejet nem lehet ,akkor sajtot, túrót igen?

Azért témázok ezen ennyit, mert szeretném ha Pötyi változatos kajákat kaphatna.

Sziasztok: Kriszta</FONT>
Kriszta
 


Sziasztok,
Aranyosak vagytok - azért kell drukkolni, hogy Zoli egészségesen, de minél késõbb jöjjön meg, vagyis csak annyira késõn, hogy pont lekésse az ausztrál utat...

Segény gyerkõceim egész nap köhögtek, de végre már nem szárazon, valami jön is fel. Nekem féj a torkom, és azt hiszem, holnapra az orrom is folyni fog Kép. De ha mindne igaz, anyukám jön péteken, és akkor lesz, aki meggyógyít minket Kép.

Képzeljétek, ma adtam Emesének szõlõt, megevett vagy fél fürtöt, nagyon ízlett neki - most adtam elõször teljes bogyóstul, eddig csak a "belsejét" kapta, azt is mag nbélkül. Na de többet nem csinálok ilyet, szegénykét fél óráig dajkáltam az elõbb (vagy még tovább). Biztos csikarta a hasát, meg akkorákat pukizott. Annyira hányta-vetette magáét a karomban, hogy le kellett raknom, simogattam a hasát, hátát,fejét, de nem használt... Most alszik, remélem vége, többet nem kap héjastul szõlõt...

Ábelnek ma is mesélnem kellett, mostanában az az utolsó, mielõtt lefekvés elõtt kijövök a szobából, hogy:

Apu sokat gyalogolt az erõdben, nagy neháéz hátizsákja van. Aztáén amikor este lett, megcsinálta a sátrát, fõzõtt vacsorát, megette, bebújt a sátorba, a hálózsákjába, ami nagyon jó meleg, és nagyon élmos volt már. De még mielõtt elaludt, ránk gondolt, rád, Ábel, meg Emesée, meg rám. És nagyon szeretne velünk lenni, hiányzunk neki. És gondoltban sok puszit küld nekünk.

Ábel nagyon szereti ezt a "mesét", én meg mindig elérzékenyülök, amikor ezt mondom neki...

Vetítés... Ha komolyan gondoljátok, akkor tényleg lehet... majd kitalálunk valamit. Vagy legfeljebb a legközelebbi talin, ha sikerül valakinél összejönni. Hozzánk is lehet jönni, de attól tartunk, nálunk max. 4-en (plusz csemeték) férünk el... Kép. (Na jó, sok jó ember kis helyen is elfér, csak hát 63 négyzetm. nem sok, fõleg ha ebbõl az egyik szobát - valahai konyha, jövendõbeli dolgozó - nem is lehet hasznélni...)

Minden babának gyógyulást, minden anyuklának jó pihenést!
üdv
Zsóka

ui: Jázminmama: nem bírom ki: Kép. Biztos? Hallottam már olyan esetet, amikor ilyen ijesztõ jel ellenére minden jól sült el... Gondolatban megszorítom a kezed...
Zsóka (zsóka)
 


Kriszta!

A tejtermékekben már módosul a laktóz és némileg a fehérje is, ezért lehet adni azokat elõbb. Kevésbé allergizálnak...

A tejpépeket én sem adom, mert én is kétszeresen érzékeny vagyok rá, nehogy Bori is az legyen. De túrót, kefírt, joghurtot már kap, és azoktól semmi baja, imádja õket...

Puszi, majd még írok:

Dia
Dia
 


Kriszta!

A Milupának van a babapiskótája ami Biscoti? névre hallgat, az nem glutén mentes, mert hét fajta gabonából van, de valóban nem morzsálódik úgy mint a hagyományos babapiskóta.

Én a hagyományos babapiskotában pont az nem szerettem, hogy telemorzsásta vele a gyerek az egész lakást. Berágni meg akkor rágtam be rá amikor maga a keksz még kristálycukorba volt mártva. Minek?!

Bébiételbõl szerintem a Kecskeméti a legizletesebb. Nekem a többit nem ették meg a gyerekeim, kiköpték.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok!

Hát ma, ha lehet, még ramatyabbul voltunk. Tiszta takony mindenki, engem meg a hideg is rázKép Kis Babszem is alig mocorgott ma, biztos õ sincs fényes kedvében. De látom, más is küszködik ezzel.

Jázminmama!
Kép és rengeteg puszi nektek!

Madárka!
Ezek a sztorik ismerõsek valahonnanKép Hannus a mosott ruhát szedi le elõszeretettel, múltkor meg családi buli alatt csak azt vettük egyszer észre, hogy a sajtfalatkákat lopkodja a tányérrólKép nem is tudtuk, hogy már feléri az asztalt!

Verus!
Gratula a házassági évfordulóhoz! Nem semmi ajándék! Ezért érdemes vezetni tanulni!
Nálunk új kajától volt Áronnál ilyen éjjeli bömbi, de ezek szerint Jancsinál ez nem lehetett. Esetleg nem volt túl mozgalams a napotok?

Evey!
Elképesztõ, amit az anyukákról írtál! A sóbarlangot hogy csináltátok?

Erika!
Szerintem a babáknak is lehet rosszabb idõszakuk. Fõleg ha a vizsga miatt aggódsz, azt nagyon megérzik! Nálunk volt olyan vizsgaidõszakban, hogy Áron 20(!) percenként kelt éjjel. A végén le sem feküdtem, mert minek.

Móni!
Szerintem szuper ügyesek vagytok a szopival kapcsolatban, és le a kalappal a kitartásod elõtt!!!
Egy csomó padlizsánkrém recept van a Mit fõzzek? topikban.

Kriszta!
Amikor elkezdtük a fõzelékezést, nálunk is volt székrekedés. Szerintem kell egy idõ, amíg alkalmazkodik a bélrendszerük az új kajához. A babakekszben meg tojás is van! Egyébként a tejtermékekekt sem ajánlják egyéves kor alatt, tehát a túrót, sajtot sem. Szerintem ne aggódj a változatosság miatt, gondolj bele, fél évig elvolt tejecskén és nem unta meg azt sem! No meg sokféle zöldség van, amit fölhasználhatsz.

KingAndi!
Ezek szerint ti is úgy vagytok a költözéssel, mint mi?KépKép

Anikó!
Nagyon úgy hangzik, mintha tényleg hamarosan mászni kezdene Lili! Jobb, ha elõre átrendezed a lakást!Kép
Jó lehetett kialudni magad!

Zsóka!
Jobbulást nektek is! Nagyon aranyos az esti mesétek! Szurkolunk a lekésés miatt! Igyekezzetek ti is gyógyulni + mi is, hogy átadhassam a buborékfújót! Meg azt szeretném kérni, hogy leírnád még egyszer a könyvesboltot, ahol a Montágh-könyvet vetted, mert megveszem mégiscsak! Szerintem nagyon jó, és ki tudja, Hannus vagy Babszem melyik részét tudják majd használni. Köszi elõre is.

Puszi mindenkinek, aludjatok jól!

Pele
Pele
 


Szia mindenki!
Na, kész, én már nem bírom követni az eseményeket! Egyetlen napig nem olvasom el a topicot, utána meg nem gyõzöm jegyzetelni, hogy kivel mi van! Kép
Kicsit rongyosak most az idegeim, mert Bebe egész reggel csak ordít, nem tudom, mi baja lehet, de semmi sem tetszik neki. Reggel 1/4 8-ig(!) aludt, már kezdtem örülni, de a reggeli után nem aludt vissza még egy órácskára, ahogy szokta, hanem azóta nyûgösködik itt nekem. Apa már 7-kor elment, úgyhogy egyedül kell megbírkóznom a nyûgösködéssel. Most is csak azért tudok írni, mert végsõ elkeseredésemben Kép letettem egy vastag plédet a földre, és arra a raktam ki a gyereket, onnan engem is lát, miközben veletek társalgok. Meglepõdött az új perspektíva láttán és most 2 kezével a szájában gagyrászik. Amíg tart ez az idill, addig írok, aztán megetetem és kiviszem sétálni.
Na, akkor most név szerinti hozzászólások:

Zsóka,
most olvastam egy régebbi hozzászólásod egy másik topicban, hogy Kutasóra költöztök. Megvalósult már? Ugyanis én Pásztóról származom, szólj, ha helyismeretileg Kép segíthetek vmiben!
Az öltöztetõs mondókák szerintem nem lettek volna igaziak, ha nem hagyom benne, hogy ezt öltöztetéshez kell mondani Kép Így kerek.

Ildi,
beteg mókusoknak jobbulást kívánok. Tervben vannak az általad javasolt listák is, a kelengyés már félig-meddig kész, de ha neked vannak esetleg kigyûjtve, az is nagy segítség lenne. Én letisztázom, Napocska pedig felteszi.

Móni (aki nagyon jó anya Kép )
Mi is kérünk képeket! Meg mindenkitõl, kéretlenül is kérjük!

Anyanya,
Szabó Autó Kép, hát ez nagyon jó! Akkor Szabó Számítógépen írsz?

Madárka,
az az ominózus hajnali számítógépezés igazából nem negyed 6-os, hanem 3/4 4-es kelés után ,,lett". Azóta próbáltam visszaaludni. Kicsi Bambi fiacskám ugyanis unatkozott éjszaka és egy kicsit meg kellett ciciztetni, hogy visszaaludjon, de szegény anyukája már nem tudott!!! Én úgy vagyok vele, hogyha felébredek, akkor nagyon felébredek, és igen nehéz visszaaludnom, nem is mindig sikerül. Úgyhogy néha hajnalban intézem a levelezésem és írom meg a hozzászólásaimat, amiket késõbb küldök el. A pici mozgós pocaklakóért továbbra is írigy-írigy.

Anikó,
Kép Kép Kép Kép. Néha én is szeretném, ha már akkora lenne a Bebe, hogy szövegeljen, de azért a mostani produkcióit sem szeretném kihagyni. Azért néha olyan, mintha válaszolna, amikor beszélünk hozzá. Múltkor olyan kis panaszos volt, megkérdeztem tõle: Fáj a pocikád, bocikám? Mire õ: Búúúú!

Kriszta,
én szívesen látnék további információt a Kolpingról. Szeretnék én is elmenni vmikor a nyáron, bár tudom, nem valami olcsó hely. Szóval mennyit kell rá gyûjtenem? Mit tud ott kezdeni egy alig több mint 1 éves pocok?
A munkád miatt tkp. írigy vagyok, mert néha tényleg jó lenne ,,emberekkel" találkozni, és egy kicsit másképp hasznosnak érezni magam. Indiszkrét kérdés: kapsz érte valami juttatást?

Pele,
jól tévedek, hogy Ti Váckisújfalun laktok? Volt ott egy ismerõsöm, bár ha csak nemrég költöztetek oda, akkor nem biztos, hogy ismered, Zsigmond Ricsinek hívják, 27 éves.

Vera,
micsoda egy meglepi!!!! Ez igen! Én meg örülök, ha apának egyáltatlán eszébe jutnak az évfordulók, szülinapok stb. Már most elkezdtem neki mondogatni, hogy 1 hónap múlva szülinapom lesz, talán nem felejti el, pedig elég megjegyezhetõ napon van (dec. 6.). Évfordulóhoz utólag is gratula Kép Kép Kép! Képeket Tõled is várunk!

Iboly,
mailt megkaptam, lista készül, talira megyünk.

Kitaláltam, mit adok anyósomnak karácsonyra, megosztom Veletek, hátha jó tipp: Praktika újságra 1 éves elõfizetést. Kb. 3000 Ft és márcsak azért is ideális ajándék, mert akkor nem kell megvennem, én is megnézegethetem nála.

/kisfiam megint hisztizik, úgyhogy ölembe vettem, úgy folytatom/

Azt is kitaláltam, hogy milyen lesz a karácsonyi csomagolópapír. Veszek sima fehér csom.papírt, Bebe kezét és lábát körberajzolom, kartonból kivágom és ezzel a formával díszitem a papírost. Szerintem elnyeri majd a család tetszését.
Lányok, segítsetek léccilécci. Van vkinek amolyan régi csörgõzörgõs fajta mikulászacskója? tudjátok, az az igazi piros, apró mintákkal. Nagyon megköszönném, ha az illetõ elküldené nekem, nem baj, ha kicsit szakadt is, a férjem mindig azt emlegeti, hogy az volt az IGAZI mikulászasci és szeretném vele meglepni. Szerintem néhány nagymama fiókjában biztos lapul még, a nagymamák olyan eltevõsek Kép.
Állatkerttel kapcsolatban: van egy db ingyenes, egy 14 év alatti fõ belépésére jogosító jegyem, szívesen elküldöm, ha kell vkinek!
Tejtermékekrõl: mi is kaptunk 1 Mildi tejpépet, ami levileg 4 hónapos kortól adható, de én elajándékoztam egy nagyobb porontynak, én sem kockáztatom meg. A tejpor is tejbõl készül és igaz, hogy a fehérjék teljesen denaturálódtak, de a laktóz megmaradt benne! A savanyított tejtermékek (kefír, joghurt) ill. a sajt úgy készül, hogy a tejsavbaktériumok lebontják a tejcukrot, tehát azért adható hamarabb, kivédve a laktóz-érzékenységet. De aki fehérjeérzékenység, annak ezek sem adhatók, mert az nem módosul. Egyébként ami a csomagoláson van, hogy ,,élõ flórás" joghurt, kefír, az egy hülyeség, ugyanis MINDEGYIK az, egyikbõl sem ölik ki a tejsavbontó bacikat, miután lebontották a laktózt!!!
Recepteket nekem is küldjétek, betesszük a közösbe Kép, szóval fenn lesz a honlapon.
Szerintem egy kicsit hosszúra nyúltam, mindenkitõl elnézést érte, de be kellett pótolnom a lemaradást. /idõközben megetettem mókuskámat, most alszik/
Sok puszi, hiányolom a hiányzókat, név szerint....... és ....... /ide mindenki behelyettesítheti a saját nevét Kép/
Jamina
Jamina
 


Sziasztok, mar megint reg irtam: olvasni neha meg csak-csak sikerul, de irnom mar nem nagyon. MOst sem olvastam meg vegig a tegnap delutan ota irottakat, de legalabb ezt mar megirtam. Amikor delutan hozzajutnek esetleg az irashoz, mostanaban rajon Davidra a delutani nyugosseg es ilyenkor leginkabb csak a karomban szeret aludni. Ez tart egy-ket orat, azutan viszont megnyugszik es olyan kis ari, most mar jatszani is lehet vele: korabban hiaba probaltam meg a kis kezere iranyitani a tekintetet, mindig inkabb ram nezett helyette, mult heten viszont eszrevettem, hogy a kezeit nezegeti. Erre aztan kiprobaltam, hogy egy csorgot raktam ele es egybol el is kezdett utana nyulkalni. Olyan edes, ahogy teljes koncentracioval figyeli a csorgot es probalja a kezecskeit oda koordinalni.
Agi, en is udvozollek. Tok jo, hogy Daviddal egy napon szulettetek. Akkor iker tesok vagytok! Te irtad, hogy debreceni vagy es talan meg Pankamama? (bocs, nem jegyeztem fel es kapos vagyok en is). En oda jartam egyetemre es nekem is ugy hianyzik, nagyon szeretem Debrecent. Plusz nagymamam is ott lakik.
Emese, olyan szepen irtad le a tobb gyerekes szeretetet, teljesen meghatodtam tole.
Kriszta, honnan talaltatok a potmamat? A multkori Kismamaban van egy eleg jo gyujtes, en is gondolkozom, hogy egy-ket orara neha nem lenne rossz igenybe venni valamelyik babamegorzot.
Jamina, nagyon szepen koszonom a listakat! Bar fozesileg talan Cskatinak (remelem, jol emlekszem) vagyok rokonlelke, sajnos nem vagyok egy konyhatunder es nehezen szanom ra magam a sutesre. A mondokak viszont nagyon jol jottek, en magam is terveztem mar, hogy utana nezek, hogy is vannak ezek az altalam mar elfelejtett dalok, versek, mert alig nehanyra emlekszem mar es szeretnek Davidnak enekelni. Most, ahogy elolvastam ezeket, visszajottek a gyermekkori emlekeim.
Snoopy, azt hiszem, Te irtal a novekedesi ugrasokrol, vagyis hogy mikor van tobb tejre szuksege a babanak. Le tudnad nekem irni, mikor is kovetkeznek ezek?
Cskati, koszi, hogy hianyoltal a talirol! Szerettem volna elmenni, de aznap torokfajasra ebredtem, aztan tegnapelott ki is tort rajtam egy eleg eros natha &#8211; ezert nem mentunk. Szerencsere eddig Davidon meg nem latom jelet betegsegnek. Orulok, hogy jol ereztetek magatokat, remelem, legkozelebb nekunk is osszejon.
Moni, nekem legyszives kuldj kepet Vikirol, nagyon kivancsi vagyok!
Es a tobbiek is, kerlek kuldjetek nekem is kepeket! Eddig Cskatitol mar kaptamJ, amit nagyon szepen koszonok, de mastol nemL.
Jazminmama L.
Kepzeljetek, a felettunk levo 2 lakast osszenyitjak es a legkalapacs hangjatol zeng neha a lakas. Szegeny kis pici fiam epp aludt, amikor elkezdtek, berohantam hozza, hat ott fekudt, tagra nyilt szemmel es vadul szopizta a huvelykujjat. Szegenykem, ugy sajnaltam. Ezekutan pedig meg ebben a szornyu zajban be kellet pelenkaznom es meg is kellett szoptatnom, ugyhogy kb csak egy ora mulva birtam kimenekiteni a szornyu egzengesbol-foldindulasbol &#8211; rohamtempoban felpakoltam es elmentunk setalni. Ma egy kicsit jobb a helyzet, gondolom, a fal nagyreszet mar kivagtak.
Ma voltunk eloszor a doktorneninel itt Becsben. Az oltast, amit otthon 2 honaposan adnak, itt csak 3 honaposan adjak, ugyhogy varunk meg nehany hetet.
Le tudnatok nekem irni, hogy Ti hogy csinaljatok, vagy hogy csinaltatok az esti lefektetesi ceremoniat 2 honapos korban? Nekem az a bajom, hogy a lefekves minden nap maskorra esik, szegenykemnek semmi rendszeressegben nincs resze. Igaz, hogy egyelore ez ot talan nem zavarja, mert nyugisan vegigalussza ejszakakat, de megis. Mivel nalunk az egeszet az evesido hatarozza meg, az pedig valtozo, van, hogy az utolso lefekves elotti szopi fel nyolcra, maskor 9-re, megint maskor meg mondjuk 10-re esik. A furdest pedig mindig az utolso szopi ele idoztjuk. Altalaban nappal kb 3 orankent eszik, de ez tole fugg. Ezekutan aztan a reggeli felkelesi ido is mindig mas. Koszi!

Szaisztok,
Cili
Cili2
 


Sziasztok Lányok!

Most lehet, hogy nem leszek teljesen naprakész, de már tegnap elkezdtem megírni ezt a hozzászólást, csak nem értem a végére. Nézzétek el nekem, ha nem mindig vagyok aktuális.
Sajnos friss adatokat, nem sikerült megtudnunk Tomiról, mert a védõnõink éppen továbbképzésen voltak, így elmaradt a tanácsadás. Majd jövõhéten újra próbálkozunk. Tominak sikerült most már tökéletesre fejleszteni a felállás technikáját, négykéztalpból feltornázza magát. Már a párna sem kell kapaszkodni. Kép

Madárka!
Egy év múlva már te is tapasztalhatod majd, hogy tényleg milyen jó fejek tudnak lenni a gyerköcök együtt. Hasméret növekedés nálam is így volt. Mikor Tomival 3 hónapos terhes voltam, akkora hasam volt, mint Timivel 6 hónaposan, pedig ugyanannyit híztam mindkettõvel. Ki érti ezt?

Anikó!
Ügyes ez a Lili baba, ennyi idõsen már így karattyol. Kép Tomi még csak baba-t mond, nem tudom mennyire tudatosan. Alvással haladunk, már "csak" kétszer kelünk éjjel, de legalább 5 perc alatt visszaalszik ilyenkor. Jó lenne már teljes éjszakákat aludni.

Móni!
Képeket kérek én is! Nekem ilyen szépet még nem mondott a lányom, de már akkor is olvadozok, amikor odabújik és mondja, hogy Anya, nagyon szeretlek! Kép Szopi ügyileg, minden elismerésem a tiéd! Kép

Kriszta!
Irigyellek kicsit a munkahelyedért, néha én is vágyom vissza, de amilyen fönököm volt, örülhetek, ha majd lesz hova visszamennem dolgozni. Kép Tejpépet kb. 1 hónapja kap Tomi (bár Õ most már 9 hónapos), nálunk nem okozott semmi gondot, bár a családban nincs is semmiféle allergia. Ugyanígy eszik tejtermékeket is.

Pele!
Jobbulást neked és a gyerköcöknek is!
Kérdeznék a szakembertõl, ha lehet. Timi állandóan nevelni akarja az öccsét, mindig rászól, hogy nem szabad (bár legtöbbször jogosan). Szabad hagyni? A másik pedig hogy iszonyatosan irigy, ha valami játékához hozzá akar nyúlni a Tomi akkor már visít, ugye ez természetes? Próbálom ugyan mondogatni neki, hogy adja oda a Tominak is a játékokat, de nem mindig sikerrel.

Verus!
Gratulálok az évfordulótokhoz! Kép Nagyon szép ajándékot kaptál! Bömbölés elképzelhetõ a foga miatt is, fõleg, ha nem engedi, hogy megnézd. Tomi is így csinált mindig, de nálunk a nagy bömbölések után két-három nappal mindig volt egy új fogacska.

Evey!
Ne szerénykedj! KépKép Igenis nagy munkát végeztél, a rengeteg új adatot beilleszteni nem kevés idõbe telhetett. Aranyos a sztoritok! Jót mulattam rajta Kép
Sajnos ez az etetés téma ismerõs. Nálunk a dédimama ilyen, és hiába kérem, hogy ne adjon a gyereknek mindenfélét, mintha meg se hallaná, mert az Õ gyerekei ennyi idõsen már mindent megettek. Múltkor kenyérrel etette meg úgy, hogy majdnem megfulladt a gyerek. És mivel együtt lakunk még el se tudom tõle zárni. Kép De arra azért mostmár vigyázok, hogyha eszik, akkor véletlenül se legyen a közelében a Tomi.

Cili!
Mi úgy csináltunk, hogy a fürdés mindig azonos idõben (plusz-minusz félóra) volt, kivéve mikor aludt, olyankor nem keltettem fel. Tehát nálunk az volt a fix pont, utána volt szopi, ha álmos volt elaludt, ha nem akkor még hagytuk nézelõdni a saját ágyában. Kb. 1 órán belül elaludt a cumijával mindig. Aztán késõbb elrontottam, mert amikor sírni kezdett mindig cicit kapott, és szépen hozzászokott, de ez már egy másik történet. Kép Viszont a cumiról leszokott. Kép

Na azt hiszem mára befejezem, mindenkinek akinek nem írtam üdvözletem küldöm, a betegeknek jobbulást és millió gyógypuszi! KépKépKépKépKépKépKép

Sziasztok
Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)
 


Sziasztok!

Hát annyira nem rossz a helyzet, mint ahogy tegnap írtam...
Voltam ma a dokinál, UH-n. Ikrek voltak a babák, sajnos az egyik már nem él Kép Kép. Miatta vérzek most ennyire Kép. A másik viszont jól van, dobogott a pici szíve Kép Kép Kép. Sajnos még mindig sok a vér, így van esély arra, hogy a másik babóca is elköszön tõlünk Kép. Turinált szedek, emiatt a szopit fel kellett függeszteni , de remélem lesz még jobb a helyzet és visszatérhetek a szoptatáshoz.
Kérlek gondoljatok ránk sokat, és szurkoljatok, hogy megmaradjon ez a pici élet.
Ha majd rendezõdnek kicsit a dolgok, jelentkezem.

Szisztok!
Aranyosak vagytok mindannyian, nagyon szeretlek benneteket Kép Kép Kép!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin
 


Jázminmama!

Nem is tudom, mit írjak! Ez egyrészt nagyon jó, másrészt nagyon szomorú hír... Drukkolok neked, hogy az a pici dobogó szívecske jókora duzzadó kebellé növekedjen!!!

Vigyázz nagyon magadra és a picikére a pocakodban!

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Én újként furakszom közétek. A Jamina ajánlotta ezt a topikot, hogy itt nagyon jó a társaság. A soraitokat olvasva, úgy érzem, igaza lehet. Csak még furcsa, hogy szinte senkit nem ismerek.

Nekem egy 1 éves kisfiam van, aki éppen a német könyveket akarja alaposabban tanulmányozni, hiába ellenkezem. Nem is értem, miért nem hagyom , amikor úgy "falná"a betûket.

Jamina! Megnézten a honlapot, szupi! Ja, és Pásztó vonatkozásában kicsit rokon lelkek vagyunk.

Jázminmama! Bár nem ismerjük egymást, de talán nem haragszol ezért a pár sorért: "A boldogság csak a boldogtalanság tükrében ismerhetõ fel."/ Jean Sasson/

Nem tudom mit írjak, hiszen nem vagyok még ismerõs köztetek.Talán még annyit, hogy ha nem tetszik stílusom, (a Jaminát kell elõ venni,Õ ajánlott benneteket), engem pedig nyugodtan turjatok ki. Bár, ahogy olvaslak benneteket, nem hinném, hogy ez rátok vallana. Bizakodom!

Prü
prü (prü)
 


Sziasztok Lányok!

Kristóf 9 hetes és nagyon folyik a nyála, rágja a cumiját és a kis kezét. Lehetséges, hogy a foga jön? Én olyan korainak tartom mert a másik fiamnak 6 hónaposan jött ki az elsõ foga.

Lenne egy kérdésem azokhoz akik szoptatás alatt lettek terhesek, hogy vették észre a babát?
Napok óta olyan furcsán érzem magam.

Emesével beszéltem ma, holnap jön hozzám látogatóba, a neten is lesz hamarosan amint a párja megcsinálja a gépet.

Tvica
tvica
 


Jázminmama,
tiszta szívembõl mondom: nagyon összeszorult a szívem az utolsó üzeneteden. Az elõzõ hozzászólásod után, amikor megkértél, hogy ne vígasztaljunk, titkon reménykedtem, hogy valami csoda történik. Én már csak ilyen kis naiv vagyok... És akkor most kérlek szépen, pihenj, nagyon sokat!!!! Nagyon szorítok!!!!
Jamina
Jamina
 


Prü Kép Kép Kép te!
Biztosan jól fogod itt magad érezni.
De mi az a lelki rokonság Pásztóval kapcsolatban?

Átgondoltam, hogy nekünk milyen a napirendünk, de aztán rájöttem, hogy olyan nekünk nincs Kép. Minden igény szerint alakul, az etetéstõl kezdve a takarításon át a sétáig. Tudom, sokak szerint a babáknak szigorú rendszerességre (szinte percre pontos beosztásra) van szükségük, van is errõl egy cikk a mostani Kismamában -na ha az a doki, aki errõl ír, látná egy hetünket, biztos kiküldené a GYIVI-t Kép. Nálunk az a rendszer, hogy nincs rendszer. Nem hiszem, hogy ez bizonytalanságot idézne elõ a Bebusban, hiszen kezdetek óta ehhez szokott. Nem fogom a legszebb álmából felébreszteni, csak mert déli 12 óra van, és enni kell -és bizony az sem okoz lelkiismeretfurdalást, ha a fürcsi egyszer-egyszer reggelre marad. Mi is így élünk, ahogy a Ciliék -nincs szigorú napirendünk, hát ez van nálunk.
Majd késõbb folytatom.
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!

Koszi a dicseretet mindenkinek, nagyon jol esett. Senkinek nem kivanom
az akkor atelteket!

KingAndi!
Koszi a padlizsankrem-receptet.

Kriszta!
Igen, van ilyen keksz, Biscotti a neve, ahogy bigacsiga irta.

Pele!
Koszi a receptelerhetoseget!

Jamina!
Nekem van olyan Mikulaszacsim, egy telapo van rajta, de nem neylonos,
hanem zorgos. Ha cimet irsz elkuldom.
Ha irok verseket, akkor beteszitek a kozosbe? Van ilyen konyvunk, amibol
anno nagyon sokat verseltem-enekeltem a Martinnak. Sot van olyan is, amit
o "hozott" az ovibol.

Cili!
A legkalapacszaj ismeros. Nalunk meg a szomszed alatti lakast "bombaztak szet
mult heten, a jarolapot tortek fel... Kép De szerencsere nagyjabol megusztuk,
mert csavarogtunk Vikivel.Nalunk szuletestol fogva az esti furdes ideje "szent".
Ami azt jelenti, hogy mindig este 7-kor van furdes(persze neha van kivetel, ami ugye
erositi a szabalyt Kép).Ha netalan alszik, akkor ez az egyetlen alkalom, hogy felkeltem.
Nagyon hamar megszokta, sot, nem is nagyon kel mar ebreszteni, ebred magatol.
Tobb helyen olvastam mar rola, hogy igy konnyebb a napirendet kialakitani, es
ezt ajanljak. Nalunk Martinnal is bevalt.

Tvica!
Viki 14 hetes, es neki is kb. 2 hete elkezdett folyni a nyala. Ez azt jelenti, hogy
beindultak a fogacskak(nalunk Martinnal is igy volt, es 9 es fel honaposan bujt ki az
elso), de mivel a fognovekedes szakasos, es nem folyamatos, ezert nem fog maholnap
kibujni.

A kerdes bennem is motoszkalt mar. Ugyanis nekem eddig csak szept. vegen egyszer
jott meg, azota semmi. De nekem potlas is kel, es 3 hete mar az ejszakat is atalussza
Viki. Continuint szedek, amikor a dokimnak elmondtam, azt mondta, hogy ez termeszetes,
de ha ketelkedek, vegyek tesztet.

Lenne egy keresem. Multkor valamelyikotok felajanlott Pampers vonalkodot. Ki volt?
Mert en gyujtom. Ha elkuldene, akkor jelentkezzen, mailbe megirom a cimem. Koszi.

Kepzeljetek! A Martin iratott velem a Mikulasnak es a Jezuskanak levelet, hogy mit
ker, es tegnap kitettuk az ablakba. En total megfeledkeztem rola. Kép.
Ma reggel szomoruan jon, hogy nem vitte el. En meg gyoztem magyarazkodni. Ott
hagytuk, de gonosz leszek, ma sem fogja elvinni, mert szofogadatlan volt. Kép
Viki mar olyan ugyes, hogy megfogja a csorgot, es jatszik vele, sot mar el is tudja
hajitani! Kép Meg olyan edes, amikor keszul elaludni, es kiesett a cumi, reklamal,
mi visszaadjuk, es o megfogja a ket kezevel a fejet. Majd megprobalom elcsipni ezt
pillanatot, es kuldok kepet.

Na befogom a szam!
Moni
Moni
 


Sziasztok, tudtok segíteni tapasztalatban remélem.
GRACO felfujható kerekû babakocsim defektes lett. Elvittem a márkaszervízbe, Újpestre, és egyszerûen beragasztották, mint a biciklinek. Kérdeztem, hogy kérhetnék-e inkább cserét, mire az volt a válasz, hgy azt az USA-ból kell megrendelni, mert nem kapnak egyébként alkatrészeket.
Szerintem ez azért borzasztó, mert ha jó drága pénzért megvszem a kocsit, akkor nem ragasztgattani akarnám, hanem kicseréltetni, és más baja is lehetne, akkor várhatnám hónapokig az alkatrészt.
Na, jó dühös lettem, ráadásul itthon kiderült, hogy valszeg még egy lyuk van rajta, és lehet visszabumlizni újpestre.
Valaki járt már így?
Éva16
Névtelen
 


Sziasztok!

Jázminmama! Úgy örülök!!! Persze nem mindennek, de olyan jó, hogy mégis jó KépKépKép

Cili! Napirend: Nálunk nincs. Bár bevezettem a vacsit, ami egyenlõre gyümölcs és azt fürcsi elõtt kapja Lili. Nálunk volt babamasszázs és az jó bevezetõje volt a fürcsinek. Most torna van és tudja, hogy utána mi következik. Talán csináljatok vmi ilyesmit. Nappal pedig kb. ilyen: 9-10 körül keéls, lusti, anya reggeli, közben szopik, aztán vagy séta, vagy fõzés vagy egyéb házmunka, aztán 1-2 körül fél óra alvás, aztán séta. 4-5 körül megint fél óra alvás, aztán 7-8 körül vacsi, fürcsi stb...

Lili mai szava: Hoppá. Szóval beindult a gépezet.

Kriszta! Örülök, hogy barátkozol a helyzettel. Én adtam joghurtot Lilinek, mert csak azt fogadta el. Most babajoghurtot adok( van a Hippnek ilyen kajcsija) és imádja.

Prü! Olyan rossz a stílusod???? KépKép Egyébként üdv!!!

Most mennem kell.

Puszi:

Anikó
Geri aki Anikó
 


Sziasztok!

Mindenek elõtt:
Jázminmama!
Egyik szemem sír, a másik nevetKépKép De azért nagyon örülök, hogy jobbra fordultak a dolgok, és pihenj sokat!!!! Nagyon vigyázz magatokra, kérd a picidet, hogy kapaszkodjon erõsen! Rengeteg ember szurkol most értetek!!!!

Képzeljétek, mára már a hangom is elment (bár lehet, ennek a párom titokban örül?Kép). Nagyon ramatyul érzem magam, és aggódom Babszemért, hogy hogy van. Remélem, a doki holnap megnyugtat!
A lakás meg tiszta bútorraktárrá változott, ugyanis megvettünk már egy csomó mindent, amit Váckisújfalura szántunk, és most itt áll dobozokbanKép Többek között egy emeletes ágy is + 2 matrac, amirõl kitaláltuk, hogy összeszereljük, csakhogy nem fér el sehogysem a szobábanKép Na nem mintha így, nem összeszerelve elférne, mert most 2 hatalmas matracot kerülgetünk. A gyerekek délutánonként ugrálni szoktak rajta...Kép Remélem, most már hamarost költözünk, mert ha nagyobb lesz a pocakom, el sem fogok férni mellettükKép

Jamina!
Szóval még nem lakunk VáckisújfalunKép, bár azt hittük, hogy ekkorra már rég ott leszünkKép De hát remélem, mielõbb sikerül.

Ancsa!
Igen, hagyni kell, hogy rászóljon, mert õ maga így építi be a szabályokat. Ez azt jelenti, hogy most sajátítja el, teszi belsõvé azokat.
Irígység: ez nem igazi irígység ám! Az éntudat fejlõdésének egyik állomása, amikor rájön, hogy az énhez bizonyos külsõ dolgok, a tulajdonai is hozzátartoznak. Kezdetben ezeket olyannyira a részének éli meg, mint mondjuk a kezét vagy a lábát, azért tiltakozik olyan dühödten azellen, hogy elvegyék pl. a homokozóban a játékát, még ha aktuálisan nem is használta. Ezt az érzést, aspektust éppúgy be kell gyakorolni, mint pl. a járást, és ilyenkor gyakorolják is ám ütre-fõre, anyuka nagy örömére.Kép Timinél még plusz belejátszhat a bizonytalanság érzése a "trónkövetelõvel" szemben, így a testvérétõl fokozottan féltheti a játékokat. Áron is másokkal már elég jól megosztja a dolgokat, de Hannussal néha nagy a küzdelemKép
Mi a teendõ? SOHA ne mondjuk a gyerekre, hogy irigy, vagy hogy ne legyen irigy. A gyerekeknek ebben a szenzitív periódusában, amivel az énkép kialakulása jár, a negatív kritika nem indít javulásra, korrekcióra, hanem változtatás nélkül beépül az énképbe: a gyerek pont olyan lesz, amit el akarunk kerülni!!! El kell fogadnunk az érzéseit, viszont meg kell tanítanunk a megegyezési módokra. A viselkedést helyteleníthetjük, de ne az egész gyereket kritizáljuk. És ne várjuk, hogy mindig õ engedjen, mert õ a nagyobb, hiszen még a nagyobb is kicsi. Ki lehet találni mindenféle szabályt, nálunk pl. aki elõször nyúl a játékért, az játszhat vele, akkor a Hanna sem veheti el Árontól, de lehet cserélni. Ez többnyireKép mûködik.

Prü!
Üdv itt! Nem vagyunk mi olyan kifúrósak....Kép

Napirend: nálunk olyan laza napirend van, csak hogy legyen mit felrúgni...Kép Kb. délben kaja(12 és 2 között), kb 7-kor vacsi, utána fürdés majd alvás. Nekünk ennyi rendszer kellett, de gyakran másképp alakul. Azért azt veszem észre, hogy a lurkók igénylik.

A párom már itt toporog, úgyhogy jó éjszakát mindenkinek!

Puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Fú, már megint kifulladtam mire behoztam a lemaradásom, már rég ágyban lenne a helyem. Viszont ilyenkor már Kitti felszokott ébredni elõször. Mondjuk az is igaz, hogy mindig az én lefekvésem után 10 percel kel elõször, úgyhogy lehet, hogy most is csak megvár engem.
Bizti, hogy nem tudok mindenkinek írni, pedig annyi minden eszembe jutott miközben olvastam.

Jázminmama! Nagyon szorítok Nektek!!! Pihenj sokat, lazíts! Én is nagyon örülök, hogy azért mégsem annyira rossz a rossz. Nagyon vigyázz arra a kis életre! Sok-sok puszit küldökKépKépKépKépKép

Erika (melyik?)! Kérdezted a kesztyût. Szerintem akármekkora babára lehet adni kesztyût, ha fázik a kezeKép Mondjuk én legtöbbször csak ráhúzom az overál, vagy a kabát ujját, de azt is csak ha alszik. Amúgy nézegetem, hogy hideg e a keze. Az overálnak van olyan kis kesztyû szerû, de ujjatlan része, ha nagyon hideg lesz azt húzom rá.

PM! Szerintem is várjatok még Panka súlyesése miatt! Múltkor Te (is) biztattál, hogy ne görcsöljek, mert Kitti nem eszik, most én (is) bíztatlak a súlyvesztés miatt! Tényleg!!!! Hát eszik eleget, azt mondod még sokat is, valszeg a sok kaki miatt lehet a gond, nem felszívódott, csak átfutott rajta. Na, ne aggódj, várj még!!!
Sajna nem leszünk milliomosok, de ha netán mégis így alakulna, tuti szóba állok veletek, sõt mindenkit meghívok a kontónkra nyaralniKépKépKép
MSE-re rácsörögtél?

Tornaterem ügyben már tettem lépéseket, a szomszédunk tanítónéni, megkérdezi a sulijukban. Azt kérdezte kb. hány órára akarjuk igénybe venni. Szerintetek?

Zsóka! Gyógypuszi Neked is megyKépKépKép Húúú, én is berezeltem volna attól a "gyanús" levéltõl.
Akkor szurkolok, hogy egészségesen, de pont idõben jöjjön meg ZoliKép A mese tényleg nagyon megható, nem csoda ha elérzékenyülsz.

Geri aki Anikó! Szeretnéd, ha leszoknánk a GerizésrõlKép? Megkaptam a képeket köszi szépen!!!
Nagyon kis ügyi ez a Liliba baba, édi lehet ahogy dumcsizik, meg ahogy vágja a pofikat. Várom a képeket! Kitti azóta már kétszer felült, de inkább az ácsorgás a favorit. Idõnként már csak egy kézzel kapaszkodik, de volt már olyan, hogy azt is elengedte, még jó, hogy elkaptam... És megtanult leülni is. Mondom neki, hogy csüccs, erre õ nagyon koncentrál, elenged az egyik kezével, lassan berogyaszt, és csüccs lesz belöle, ennek nagyon örül, én meg persze rájátszom, hangosan nevetek és tapsolok, ennek õ mégjobban örül, úgyhogy megy a buliKép

Ancsa! Édesek a gyerkõceidKép Alvás szoktatáshoz kitartást, és sok sikert! Timi nem ébred fel? Éjszaka már nem is szopiztatsz?

Móni! Én is szeretnék képeket!

Ildi! Köszi a matekos felajánlást, de szerencsére a matekkal csak nekem van gondom, a lányomnak nincs, vagy ha mégis kérdése van a férjem nem irtózik úgy a számolástól mint én. Ezért is írtam, hogy nem kéne büszkének lennem rá, hogy rajtam már a másodikos matek is kifog. Még a könyvbe belenézni sincs erõm (tele van számokkal brrr.). Minden más tantárgy könyveit lapozgatom, ellenõrzöm a lecót, de a matek az a férjem reszortja. A piacos történet nagyon teccetKép A betegséges kevésbéKép Javulás?

Verus! Házassági évfordulótokhoz utólag is GRATULA! Meg a meglepihez is GRATULAAAA!
Remélem is, hogy a következõ talin ott lesztek, most már az elközlekedés sem problémaKép

KingAndi! Nagyon ügyes a kis KingádKép

Jamina! Mi mindig ezt a plédre tevéses módszert alkalmazzuk, mondjuk ennek ellenére elõfordul, hogy nyavalyog értem a kisasszony. Szerintem egyáltalán nem baj, hogy odateszed õt, ha tetszik neki, és neked is.

Prü! Üdv! Hidd el hamar belerázódsz a társaságba. Mivel szupi csapat vagyunk!!!

Ma találkoztam egy anyukával a buszon, elkezdtünk beszélgetni, és a szopira terelõdött a szó. Teljesen fel volt háborodva a védõnõjén, hogy milyen egy b.nkó, mert elapasztotta a tejét, mivel azt tanácsolta, hogy akkor szoptasson amikor a baba kéri, és ne adjon neki teát két szopi között. Szent meggyõzõdése, hogy ez az oka az õ sikertelen szoptatásának. Ja, 6 hétig szoptatott... Na mit szóltok?
Ja, és azt vettem észre, hogy aki a környezetemben van, mind valahogy így áll ehhez a témához, bár nem csak szopihoz, hanem úgy ált. a baba nevelés, szopi, hozzátáplálás témakörhöz. Engem mindenhol hülyének néznek pl. a kajázás miatt pl. hogyhogy nem kaphat a gyerek a kezébe párizsit?
Szóval nagyon-nagyon örülök ennek a társaságnak, és nagyon örülök, hogy közétek tartozhatok!
És remélem nem haragszotok ha túl hosszúra sikeredtem, most még nem látom mennyi lett, csak ha elküldöm. Csak, írok-irok, és még annyi mindent szeretnék, na talán majd holnap...

Puszi mindenkinek
Gyengélkedõknek mihamarabbi jobbulást

Kati
Csőre Katalin (cskati)
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?