Új privát üzeneted érkezett!

Azt nyilatkozták az FKF Zrt-nél, hogy hát hibáztak a kollégák, de egyelőre türelmi időszak van, még nem büntetnek :twisted: Nagyon gáz. Itt a kép meg a teljes cikk is: http://tv2.hu/tenyek/cikk/tilosban-cigi ... -felugyelo

Ez a kórház is nagyon durva. A Jánosban is ez van. Hideg van kint, így nem mennek ki, hanem a lépcsőházban szívják. Minden héten megyek, és látom.

Ja-ja, anyu már edzett. Ő az egyetlen, aki megbírkózik egyszerre a kettővel :) Bár múltkor APA is hős volt. Anyu még templomban volt, mi meg vásárolni akartunk menni, és felhívtam aput, hogy vállalja-e a piciket. Kis vacillálás után igent mondott. Szerencsére olyan jók voltak a lányok, hogy végig játszottak, uh nem bánta meg apu sem.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nagyon jó, ezt terjeszteni fogom!!!!
Utálom a bagót, és főként azt utálom, h (tisztelet a kivételnek) a dohányosok nincsenek tekintettel senkire. Fújják, te meg fulladj meg nyugodtan! :twisted:

Claire
claire
 
 


sziasztok
Silver
gyönyörűek a gyerekeid, Levi jó husiban van :) és milyen jó bőrük van!
Abbey
hangyák :( nálunk ha éjjel ledobok a földre egy pelust, amivel a szájukat törlöm, vagy rábuknak, reggelre ellepik a hangyák :evil:

Voltunk kedden tanácsadáson, írtak fel Olinak sinlacot, hogy keverjem a tápjába. Azóta kiderült miért voltak az éjszakai szenvedések, áttört a felső jobb 1-es foga. Oli 8100, Emi 7400 gr.
Főzelékkel úgy vagyunk, hogy Oli eszegeti, Emi meg nagyon max 50 gr-ot eszik meg...azt is rohadt nehezen. gyümiből is, komolyan, mintha citromot nyomnék a szájába, olyan képeket vág.
Lilkóm itthon boldogít, full takony szegénykém :( rem hétfőre meggyógyul, akkor lesz a farsang.
Lehetne már tavasz, totál elegem van ezekből a kórságokból.
:roll:

Nálunk nem nagyon lehet itthagyni Olit senkire, a múltkor elmentem a dokihoz, meg dm-be, 1 órán keresztül, ami a csövön kifért, úgy ordított...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 

 
 

Sziasztok!

Na voltunk tegnap kora gondozáson. Összességében mindent rendben találtak, csak Szofikánál van minimális háti, nyaki hypotonia.

Sajnos nem a gasztrós főorvos volt, valami dolga volt. Azért megemlítettem a gondom a dr nőnek, ő is korán van, már találkozott a lányokkal amikor ott voltak. Nem igazán voltam elragadtatva tőle, úgy jött ki az egész, hogy én tök hülye vagyok és túl etetem a gyerekeket. Azért buknak, mert sok a kaja, szerinte 70-et kellene enniük és nem 110. Nem értek vele egyet, 3 hetesen a kórházból kiengedve ettek majdnem 60-at. Meg mondtuk, hogy evés előtt is nagyon öklendeznek, Tamika visszanyeli, neki csak liftezik a sav, Szofikánál meg jön orrán-száján, és nem kaja már. Na mindegy. Adtak 5 hétre új időpontot, akkor majd meg tudom beszélni a dokival mi legyen.

Anyósom vissza ment, hogy mi a garancia arra, h akkor lesz a főorvos, hát semmi, és akkor újabb időpont egy másik gasztróshoz......, erre mondta anyós adjanak már most időpontot mindenesetre, ez ápr 1, de oda is besúvasztottak.

Ma felhívtam egyik ismerősöm, aki a korán dolgozik, és megpróbál beszélni a főorvossal. Örülnék neki, ha sikerülne bevinnem oda, 5 hét olyan sok idő. Így senkinek sem jó, mindenki szenved.

Abbey nem volt semmi okom, hogy Dévényeshez viszem a lányokat, csak úgy gondolta/om, ha van valami akkor korrigálják most.
Na Szofinál van is, ezt 1-2 kezeléssel szépen helyreállítják.

Vanda meg lesz az a vizsga!
jukka10
 
 


Mi jövő kedden megyünk oltásra, 2-őt fognak kapni.

Ma megjöttek végre az ablakaink a házhoz, holnap fogják berakni. Ma a férjem az autóban fog aludni, nehogy történjen valami:-).
Remélem innen fel fognak pörögni az események, és tudunk haladni az építkezéssel. Már kezdenek nagyon cudar helyzetek kialakulni. Én kijövök mindenkivel, persze én konfliktus kerülő vagyok, meg igazán nincs senkivel bajom, de már jó lenne külön. Inkább a párom nem bírja, ha szólnak valamit a szülei, azt hiszi, hogy meg akarják mondani neki, h mit tegyen, pedig csak véleményt mondanak. Na mindegy ez így hosszú lenne, a lények nehezen viseli :-)
jukka10
 
 


Sziasztok!

Ilyen cudar éjszakám hetek óta nem volt. Hajnal 3ig szemhunyásnyit nem aludtam, utána meg 3 órát... Uh cseppet idegbeteg voltam reggel. Lillus műsorozott egész éjjel. Semmi okot nem találtam, uh csak a fogára tippelek. Lassan időszerű is lenne, hogy kibújjon.

Szivvi: remélem beválik a sinlac. Nem semmi mekkorák a babáid. Főzizésre nem mondtak vmt, hogy próbáld? Adtál már nekik almakompótot? Enyimek nagyon szeretik. Nincs olyan intenzív almaíze, és jó leves. Meg azt a hagyományos nagy sütőtököt, nem a körte alakút. (piacon lehet kapni feldarabolva) sokkal édesebb és lédúsabb. 3 evésre bepusziltak egy akkora darabot, hogy döbbenet.

Jukka: örülök, h minden rendben velük. A bukást meg vizsgáltasd mindenképp ki. Nem tom mondtam-e de volt erről egy jó cikket, most nem találom hirtelen hol, majd ha megvan belinkelem. Az volt benne, h típus kérdése, és aki nagyon bukós baba, az 6-7 éves koráig is megmaradhat akár. (na nem elriasztásnak írom)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 



Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


volt egy másik is, de azt újságban olvastam a rendelőben...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jukka
Tokodinak megvan a maszek telcsiszáma, ha gondolod megírom. asszem hétfőn, szerdán van maszekrendelése..
Abbey
nem is kérdeztem a főziket, úgyis asszondják próbálgassam...cékla, sütőtök (egyikféle se) jön be Eminek, a cukkini, répás-almás-krumpli nagyjából. asszem jövőhéten jöhet a brokkoli, Lilkóm azt zabálta :) Meg utána a husi, hátha úgy bejön neki...
Glutént adtál már valamit? Voltam ma a müllerben, gondolkodtam a kekszes, müzlis gyümiken, de mégse vettem még. elég ez a laktóz mizéria, nem kell még glutén allergia :roll:

Jukka
építkezés :? mi is nekiállunk átalakítani a garázst, már most csesz az ideg milyen kupi lesz...de nem ennyi gyerekkel számoltunk anno :lol:

Zsebivel mi lehet??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


ja ha kell vkinek vannak dm-es kuponjaim huggies, pampers, babylove pelus, johnsonos cuccok, weleda, gripe water stb
írjatok ha kell vmi

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsebit én is hiányolom!

glutén: körbejártuk itt a dolgot, meg utána is olvastam, mai ajánlás: 4(6 ha anyatejes)- 7 hós kor között ajánlott bevezetni a glutént, kicsi mértékben!

Átépítés: Most meséljem el, hogy 2009 nyarán átépítettük az egész lakást, hogy a 4 gyerek elférjen...aztán 2010 nyarán megszülettek a picúrok 5., 6. nak :roll: :lol: :lol: . No comment.

claire
claire
 
 


Szivvi: igen, én minden nap adok nekik glutén tartalmú gyümit. Eddig zabpelyhet, az elfogyott, azóta 5 gabonás pelyhet. Semmi bajuk sincsen. Se hasfájás, se hasmenés. Meg most ettek meg egy doboz kekszes tejpépet is.
Cukkinit enyimek nem szeretik, meg mostanában a cékla sem jött be. Amúgy azt is megfigyeltem, hogy az se mindegy hol veszem. Nagyon érzékeny a kis szenzoruk.
Nem szoktad elhasználni a dmes kuponokat? Én a pellusokat mindig, kivéve a liberot. Meg most vettem nekik azt az 1 Ft-os cumit, nagyon bejött :)

Zsebit én a 2011es topikban láttam.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
cseréljünk én liberot veszek! ;)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Milyen csendes nap volt. Mindenki takarított? :D Kinyaltam a házat, hogy szép legyen a nagy vendégseregnek. Nincs amúgy kedvem hozzá. Ráadásul Lilura rátört a fogzás, a láza is felment 38 fölé :( Murphy... mindig a legjobbkor jön az ilyen nyűg.

Éjjel meg arra ébredtem, hogy a számon mászik egy hangya. Elég szar volt, nem is tudtam utána visszaaludni. Most is kicsit ideges vagyok a lefekvés miatt, uh Claire, hétfőn kereslek a szám miatt.

Holnap este beszámolok hogy viselték a keresztelőt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
remélem jól sikerül a keresztelő! Várjuk a képeket!

Olim belázasodott éjjel, 38,5 :( Adtam kúpot, szerencsére levitte, reggel 37 volt a hője...Iszonyat taknyos szegénykém :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!Ha ez a mostanivírus,az megtámadja a légutakat,könnyen fordul tüdőgyusziba, lehet, h érdemes megmutatni dokinak.

Abbey! Remélem jól sikerül a keresztelő. Előkészítem a számot!
Tegnap Csodák Palotája volt a progi, meg én bevásároltam közben a két picúrral. Ma meg vendégségben voltunk, egy régi barátnőméknél :D . Ezért voltunk"csendben" is.

A héten síszünet van a gyerekeknek, megyünk ide-oda, meg intézünk is dolgokat majd, de azért jövök.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

A keresztelő igazából elég nagy csalódás volt. Szar volt a pap, szar volt amit mondott, ráadásul még bunkó is volt. A végén közölte, hogy hát nem is ismer még minket, nem szokott látni. Vajon mért???? Megnézem, h ő 2 gyerekkel hogy fog minden héten templomba járni 10re. MAjd közölte, h már elég nagyon a gyerekek, jön a jó idő már jöhetnénk velük. Pofám leszakad. Amúgy meg én régebb óta járok abba templomba, mint ő, még az elődjének az elődjét is ismertem. Uh: :evil: Jaaa, és az egyik keresztapa lebetegedett, uh nem tudott jönni. Azért rakok képet :)
Lilu cuki volt, átaludta a dolgot, épphogy a szemét nyitotta ki arra, h lelocsolták a fejét :)
Lilu is lázas még :( Szenved nagyon a fogával.

Szivvi: jobbulást Nektek! Jól végigmegy rajtatok ez a hülye kórság.

Abbey
Kép
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
Köszi a cikket!

Sajnálom, hogy nem úgy alakult a keresztelő, ahogy szeretted volna.
Nekünk is olyan rózsaszín bundazsákunk van.
Jó, hogy ilyen türelmesek voltak.
A pap meg örüljön, hogy még fontosak egyeseknek ezek a dolgok. Ezzel a magatartással csak elriasztja az embereket....

Szivvi
Légyszi küld el Tokodinak a számát. Amúgy mennyibe kerül nála a magánrendelés?
Remélem már jobban vannak a gyerekek.

Van valakinek tapasztalata, vagy hallott a primbiotikum gélről?
Most a hétvégén láttam egy műsorban.
jukka10
 
 


Abbey!
Valóban "kedves", h ezt egy ünnepen közli. Mert ha még utána csendben odajön, h szívesen látna titeket és meg tudjátok-e oldani, h eljárjatok, akkopr kicsit más képe van a dolognak. Olyan eretnek gondolatot már leírni is alig merek, h megszervezi a fiatalokat, h vmelyik istentisztelet alatt rendszeresen tartsanak gyerekfelügyeletet , biztos van a templom mellett vmi közösségi helység. Előrébb menne a világ, ha mindenki azt tenné bele a dolgokba, amit ő tud, és nem mindig azt tudná marhára, h a másik mit csinál rosszul!

Fő, h a lányok cukik voltak, és szépek is, azt látjuk!

Most elmegyek szemészetre a kölykeimmel, este elküldöm a számot priviben, jó?

Betegeknek jobbulást!

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire: van gyerekmegőrző, de ilyen kicsin még nem akarom beadni őket. Aztán ovis kortól meg gyermek Istentisztelet is lesz már. Egyébként meg azért nem törjük magunkat, hogy menjünk, mert mióta nincs a Cseri, azóta a színvonal is esik. Van itt gyalog 15 percre egy templom, anyu is ide szokott most, majd megnézem én is.

Szörnyű éjjelünk volt megint :( Lilu lázas volt megint, szörnyen fájt a foga. Kapott panadolt, de vmiért most nem használt neki. Eszti meg óránként felsírt, mert elfogyott a grippe waterünk, és estee nem kapott. Uh hajnali 5kor, amikor már alig éltem, minden elvemet félre tettem, és Lilut odafektettem magam mellé. Uh így 8ig aludtunk.

Köszi Claire!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jukka
Tokodi: 20/911-67-20, vagy a kórházas száma: 535-500/1634
asszem 3000 volt a maszek, igaz ez 3 éve volt!!!

Abbey
sajnálom :( anno nekünk se sikerült jól Lili keresztelője, igaz mi nem járunk templomba, ezért inkább oda mentünk, ahol a hely nekem kedves volt...A pap ledarálta az egészet, olyan cigi szaga volt, majd megfulladtunk mellette és nekem kellett fogni a gyereket, nem a körösztszülőknek, hogy nehogy sírjon és akkor tovább kell ott lennie...Igaz a csajnak egy hangja nem volt, vigyorgott, nézelődött végig.azért a 20-ast szó nélkül elrakta :evil:
Ezért idén nem is tudom hogy legyen, hol legyen...


Oli este 1/2 7-től 1/2 11-ig köhögött :( a babakocsiban aludt félig ülve, úgy tudott csak :( Én a kanapén, úgyhogy úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger....Eminek meg reggelre tiszta csipa lett a szeme.
Legyen már tavasz és legyen vége a kórságoknak, mert rohadtul elegem van.....Idén sztem minden héten beszéltem telcsin a dokinkkal, vagy jött, vagy mi mentünk....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ja Abbey
fogtól elvileg nem lehet sokáig lázas. Nincs vmi más baj? meg sztem a fogfájdalmat lenyomná a panadol, nem?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: nem vettem észre rajta semmi mást. Nem köhög, nem taknyos. ha ma is lázas, holnap felhívom a dokit.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Köszi Szivvi!

Ma hívott az ismerősöm és pénteken tudunk menni Tokodihoz a kórházba (gasztrós), és utána majd mondja hova rendel vissza, magánba vagy....(érdekes an előbb is időpont? Nem csak 5 hétre?Na megint bebizonyosodott, hogy mennyit ér a kapcsolati tőke:-)
Ja és ma újra számolták az adagjukat a dr nővel akinél voltunk, ma már 92,5-re jött ki a 70 helyett :-) na de így is sok szerintük, és azért van a bukás. Szerintem meg nem, na mindegy,majd kiderül:-)

Dévényesnél is voltunk, nagyon ügyesek voltak a lányok, szinte nem is volt hangjuk, Taminál minden rendben talált, csak a bal oldalát kell erősíteni,mert inkább a jobbot használja. Szofinál meg nem észlelt hypotoniát , szerinte a görcsök miatt egy kicsit merevebb, mert mindent szépen csinált, emelte a fejét, kitolta magát stb, amit egy ekkora babának tudnia kell, mindent csinált csak nehezebben. Mutatta hogyan kell tornáztatni, mozgatni őket és minden ok lesz. Majd másfél hónap múlva kell újra menni ellenőrzésre. És 3 ezer volt összesen, ezen meglepődtem, mert többre számítottam, amúgy nagyon kedves, aranyos hölgy volt

Mennyire fontos szempont az előbb született a babáknál, hogy hány hétre születtek? Valóban figyelembe kell venni a fejlődésük során? Mi ugye 4 héttel születtünk előbb, most 2 hónaposak, de mindig azt hallom, hogy nyugi, mert ők még csak 1 hónaposak stb...
Szerintetek?
jukka10
 
 


Abbey!
persze, ilyen picikkel még nem tud nagyon más mit kezdeni. Én is akkor megyek el misére, ha összejön, vagy vki tud rájuk vigyázni, és főként ha jó az idő.megállok velük hátul, és ha nyögnek, kimegyünk, ezt ugye ronda időben nem csinálom, a család meg bent, meg kell őket várniu. múltkor szép idő volt, a gyerekekkel átsétáltunk a hegyen a misére, kicsiket vittük babakocsiban :D de ez nem megy mindig. Ebben a járványos időben meg nem is jó ilyen tömeg helyekre vinni őket!!! Arról nem is szólva, h a beszédek szíbvonala mifelénk is zuhanó repülést mutat :( :( , ez nem növeli a lelkesedésemeet, h elinduljak.

Láz azért tényleg nézz utána, nehogy vmi vírusos izéből vmi gyulladásos izé legyen!

Mi most nagyjából aludtunk éjjjel. Az még nem is zavar, h felkelnek szopni, de esténként most kicsi szundi után felébrednek, és marha sokáig élénkek, totál kinyúlok tőlük.

Claire
claire
 
 


Jukka! Valóban fontos, hogy mennyivel születtek hamarabb. a fejl.neus bunkó doki jól lecseszett, hogy más van a lányok kiskönyvében és más a kórházi zárón, és mért nem szóltam és csináltattam újat. Amúgy meg jobban örült volna a zárónak, mert azon 39 helyett 37.hét van a szüléshez írva. Mondjuk nem tom ez a 2 hét mit számít, de le is szartam már akkor is. :oops:

Eszti cukin bömbizik már hosszú percek óta. döbbenet milyen hisztis és akartos ez a gyerek. Nem tudom még hogy fogom letörni a kis szarvacskáját. Most azon duzzog, hogy kivettük a kezéből a nehezen megszerzett laptop töltőt...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jukka!
A hozzátáplálást kivéve a világon mindent a korrigált koruknak megfelelően kell számpolni (a tényleges korukból ki kell vonni azt, amennyivel előbb születtek). Mozgásfejlődésnél ennek baromi nagy jelentősége van.Pl. papírforma szerint max. másfél évesen el kell indulniuk. Réka a korrigált kora szerint indult el másfél évesen, ha nem így számolunk, lehetett volna aggódni.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Ez az este......... szörnyű volt. Lillus este 11ig megállás nélkül ordított. Én már teljesen kész voltam. Kapott nurofent, de semmi. Kapott hasfájósat, semmi. Egész egyszerűen teljesen megmagyarázhatatlan, hogy mi lelte. Persze tőle Eszti sem bírt aludni, de ő legalább szórakoztatta magát. Láza már nincs szerencsére, uh sztem tuti fogtól volt. Komolyan ott tartottam, hogy felhívom anyát, hogy jöjjön át, és csináljon vmt a gyerekkel, mert én feladom.
Legutóbb ilyet akkor éreztem, amikor hazahoztuk őket a kórházból és egész éjjel sírtak.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Volt vmi a levegőben? Mert tegnap nálunk is ment a nyüglődés, főként Joni nyomta, éjjel még láza is volt, persze nála ilyenkor a frászt kapom, h biztos a füle. Kicsit az bíztatott, h Nonó is nyűgös volt, meg hogy tömött mindent a szájába. Lehet, h a foga volt, ki tudja, talán az időben is volt vmi. Telihold van? Nem is figyeltem!
Claire
claire
 
 


Nem, nincs még telihold. Növekszik.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
húúú szegénykém :(
én ma vagyok így, bőgtem megint, mint a szamár...Emi egész nap sírt, már komolyan aggódtam, skítozott, cifrázta...aztán a délutáni 3/4 órás alvásból 38,5-ös lázzal ébredt :cry: mindkettőnek megy az antibiotikum, rem megjavulnak, mert 3 beteg gyerek kicsit sok :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! Szegények, neked is jut most :( A lázon kívül mi volt? mire kapja az antibigyót?

Abbey! Mostmár neked is elég lehet egy időre!
Küldöm püben a "hangyás néni" :lol: számát!

Kíváncsian várom az éjszakát, remélem nyugi lesz, és főként egészség!

Telihold nincs, hó nincs, szél nincs, úgyhogynem jogos a gyerekek nyügije.

claire
claire
 
 


Jajjjj, szegénykém. De sajnállak Titeket Szivvi. Jobbulást.
ez a legrosszabb amúgy, engem is ez készít ki a legjobban, hogy fogalmam sincs mi baja a gyereknek.
Ma nem volt olyan hosszú műsor, szerencsére szörnyen fáradt volt Lilu, uh fél óra sírás után sikerült elaltatnom. De megint csak a hintaszékben (ez nálunk a jolly joker :) ).
Láz ma sem volt, viszont kiütések lettek. Örülök, h holnap megyünk a dokihoz, legalább megnézi.
Lefekszem én is. Mindenkinek jó éjt!

Abbey

ui....na bömbi :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
ne aggódj szerintem, mert ez csak a 3 napos láz névre hallgató, semmivel nem magyarázható cucc lehetett. 3 napig láz, általában magas láz és aztán kiütések. Szerintem a doki is ezt fogja mondani.

Szivvi,
kitartás, nagyon együtt érzek...nekem már az is gáz volt, hogy Boti beteg volt múlt héten, nehezen kezeltem a dolgot, neked meg most még a két picur is. Én is ettől rettegtem, hogy megfertőzi, de szerencsére (lekopogom) nem sikerült eddig semmi ilyen takonnyal megfertőzni a piciket pedig ugye itt vannak mind együtt, nem igazán életszerű, hogy szeparáld el a beteg gyereket...

Claire,
remélem Joni nem produkál megint valamit...mármint fület :-)

Vovanda,
én nem is hallottam erről a korrigált korról meg ilyenek. Akkor ez azt jelenti, hogy ha valami egy ilyen korú babától már elvárható az tőlük még nem, de ha csinálják már az jó???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Ja, el is felejtettem írni, hogy Levi hasra fordult, de röhej a kölök. Eddig azért bömbölt és hisztizett, hogy nem tud megfordulni, most meg akkor is ha sikerül és hason van. Ki érti ezt?
Szonjus nem igazán strapálja magát, hogy forduljon. Hasról tud a hátára gurulni, de fordítva még csak nem is próbálja egyelőre...lehet azért, mert az összes energiája a dumálásra megy el, egyfolytában nyomatja olyan édi. Levi meg néz rá, hallgatja és mosolyog rajta időközönként, mintha egy nagyon jó történetet hallgatna, szórakoztatóak nagyon. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver!
Kb. ezt jelenti.

Nálunk diliház, Dani tegnap az extra rapli mellé lerántotta a TV-t. Mázlija volt, nem találta el, én viszont sokkot kaptam...
vovanda
 
 


Jaj, Vanda, hallani is szörnyű! Ha az ember belegondol mi lehetett volna....inkább ne gondolj bele. Nem csoda, h besokkoltál. Most hogy vagy. És a gyerekek?

A napokban volt rémálmomnekem is, mert kinyögték, h múltkor Eszter és Ádám ült a kádban, Dávid meg hajszírítóval akarta megfodrozni a vizet. Mi is belegondoltunk... Elmagyaráztuk nekik, meg szerencsére rövid a zsinór, de azért rosszat álmodtam.

Silver! Lvi ügyes, grat. Szonja már most verbális fölényt gyakorol :lol: nőből van :lol: . Nálunk Nonó mozog jobban vmivel, de hát az a két kiló sokat számít, az ő kis popóját könnyebb emelgetni. :D (Jellemzésül:még mindig jó á a 3-6kg os pelus :shock: ).

Claire
claire
 
 


Claire!
cseréljük a TV-t. Merthogy ez egy hagyományos, képcsöves nagy dög. Veszünk helyette laposat, az legalább könnyű, és nem üti agyon, ha lerántja... Emésztem a dolgot, Daninak egyáltalán nem vette el a kedvét a tegnap a TV-tapogatástól... :?
vovanda
 
 


Sziasztok!!!

claire: ezt a havat elkiabáltad. Legalábbis itt lehavazott már megint :(
az éjjel változatlanul kaka volt, gyak. fél6ig talpon voltam, kisebb-nagyobb megszakításokkal (5-10perc). agyrém.
Lányok még most kezdenek ébredezni,persze, ők is álmosak, ha nem alszanak éjjel... én is alhatnék, ha nem arra keltem volna, h megjött. Némileg meglep, mert most semmi előjelet nem tapasztaltam, leszámítva a tejmennyiségem drasztikus csökkenését, de erre nem gondoltam.
Nem tom mi lesz, mert a lányok kiköpik a tápot :( mit lehet ilyenkor csinálni?

Szilvi: Nagyon ügyes Levi, vicces, mert Lilu is ezt csinálta.Hasra fordult és sírt, mert nem szeret hason lenni. Majd megszokja. Szonján meg ne aggódj, ugye Lilu kb 2 hete forog, mondjuk azóta elég intenzíven. Lehet igazad van a lázzal, és nem fog, hanem megint ez a 3 napos cucc. Csak ezért nem is vinném dokihoz, havi méricskélés van.

Vanda: :shock: durva. Amúgy kiábrándítalak, mert a lapos TV is elég nehéz. Legalábbis a mienket csak 2 ember bírja el, mondjuk nem is mai darab, cirka 10 éves már.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Abbey! hát kis időjósok ezek a gyerekek. Este szopiztatás közben-után, félig ülve úgy bealudtam, és arra ébredtem, h nicsak havazik. Lehet, h ők ezt már egy napja érzik, sok anyuka írta a gyerekek nyüglődését, meg ahogy mentem a szemészetre a gyerekekkel, feltűnően sok szirénázó mentő ment!
Tej-havi: sajna ebben nem tudok tanácsot adni, nekem mindig soká jött meg (remélem most is, hihi), úgy 1 évvel szülés után. A szopizást ez nem zavarta, meg persze akkor már kevesebbet is szopnak, több mást esznek. Én már vártam a másodikat, de a nagyfiamat ez sem gátolta a szopásba, őt kicsit tempósabban elválasztottuk akkor.
PÜben ment a hangya-néni szám, megkaptad?

Vanda! szörnyűek az ilyen sztorik, nehéz tőlük szabadulni. anyósom mesélte, h neki mai napig visszaköszön álmában, amikor a páromat majdnem elvitte a Duna, ő meg nem tudott utána menni, mert a kisebb ott volt a kezében, és csak állt és kiabált a gyereknek, és imádkozott, h kifele sodorja a víz. Nekünk is fóbiánk van a vaskorlátoktól, mióta 1,5 évesen dávid fiunk fejre esett egyről. Apárom még azt is utálja, ha én felállok egyre, mondjuk fotózni, hátmég a gyerekek. :( Próbáld feldolgozni, és hagyjuk is a rémsztorikat. (tanítok egészségtant, meg elsős nyújtást leendő óvó és tanító néniknek, képzelhetitek, h kell a tarsolyba néhány rémsztori :( ). Ha mindig ezekre gondolnék, nem is lenne gyerekem :) !

Zsebi nagyin eltűnt, én megnéztem a 2011es topicban, de ott is rég járt! remélem nincs komoly gond, csak behavazódott!

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire: nem kaptam privit.

Voltunk a doki néninél. Lilluska rubeolás. Honnan kaphatta el, fogalmam sincs... :shock: de nincs teendő vele, elmúlik.
Viszont nem volt megelégedve velük, nem híznak. Mondta is, hogy valószínű emiatt a nagy sírás este/éjjel, hogy éhesek maradnak. Azt mondta muszáj a táp, addig próbálgassam, amíg vmeiket meg nem eszik. Tejre annyit mondott, hogy próbálgassam, miután elmúlik valószínű visszajön a mennyisége is.
Lillus: 71cm 7340g
Eszti: 68cm 6550g
Persze fognak nyoma sincs, majd lesz :)

Lehet költöznek hazafele, mondta, h nemsokára jönnek.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Claire!
Szerencsénkre nem történt semmi baj. Valszeg olyan lesz a gyerek, mint én voltam (azt hiszem, a szüleim tudnának mesélni). Nem fogok parázni, meg vattába csomagolni.

Abbey!
Rubeola? Szegény gyerek. Tápot milyet próbáltál eddig? Nekem Balu volt irdatlan finnyás.
vovanda
 
 


Eddigi tápok: Milupa Milumil, Nestlé Beba, Humana jó éjt. Egyik sem :( Én már tényleg nem tudom mit csináljak velük. A drnő mondta, hogy próbáljam meg az ízesített tápot, de az csak 9hós kortól ajánlják. Nem tudom, hogy van-e jelentősége, vagy merjem nekik adni. Itt áll a csomó táp, mindegyikből egy zacsi bontatlan, csomó pénz a kukába. Ha továbbra sem megy, felajánlom vknek, ne kelljen kukába dobni a bontatlan zacsit.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Arra gondoltam, hogy teszek a tápszerbe vmien gyümit nekik, hogy ízesebb legyen. Sztetek lehet ilyet csinálni?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!Tápot sajnálom :( Te kóstoltad,? Hátha rájönnél melyik a fincsi.
Képzeljétek, múltkor nagyon aludtak a kicsik, ezért kifejtem egy kis tejet, és megkóstolták a nagyok, mert Eszter ezze nyaggat már egy ideje. Én is megkóstoltam. Sztem leginkább a rizstejre hasonlított, édes volt, kicsit vizes, de azért mégis tej szerű-
Tényleg Abbey: vmi "gabonatejet" nem kaphatnak? Zabtej, rizstej, szójatej?

PÜnek utánanézek!

Vanda! világos, nálunk sisncs üvegkalicka, persze ettől még aggódik az ember, nem igaz? Én sosem akkor pánikolok,. amikor eset van, hanem utána.
Claire
claire
 
 


Nemtom mi a fene van, de nem megy el a privi. mindegy, beírom ide, bocsi többiek, sztem nem gond, ingyen reklám a néninek. Ha felhívod mondd nyugodtan, ha a Túrista útról ajánlották, tudni fogja, És talán érdemes előre szólni, h kicsik vannak otthon, h olyan szert hozzon.
Fülöp Mihályné 2911491, vagy 0620 4733233.
claire
 
 


Abbey!
A Mildibének talábn van ízesített tápja 7 hós kortól, de nem tenném rá a nyakam.

Claire!
Én is mindig utána sokkolok.
vovanda
 
 


Vanda: megnéztem, én csak 9 hó utánit találtam. A Humananak van babános tápja, de az fog, és az így is székrekedéses manóknak, végképp nem merem adni. Ezért gondolkodom, hogy én teszek bele neki gyümit. Bár a gyümire azt mondják nem jó este. Most próbáltam utána olvasni, és többen tesznek egy kis kakaót a tápba.
Vmt muszáj, mert Lilu már a szagától rosszul van, és még a cumit se veszi a szájába. Eszti a Humanat tegnap nagy unszolásra megkóstolta. Nem is kelt 4ig :)

Claire: köszi, felhívom!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Vasárnap este Szofika széklete nagyon laza volt és olyan nyálkás cucc is volt benne. Tamika hétfőn kezdte produkálni ezt.
Kedden voltunk oltáson, mondtuk a dokinak, sőt meg is tudta nézni:-), mert mire odaértünk Szofika produkált egyet, pedig 10 percre lakunk a rendelőtől. Megnézte, és nem mondott semmit, hogy ez mi, mondta rendben, be lehet oltani.
Szegénykék úgy sírtak, sőt ordítottak, annyira sajnáltam őket. :-(
Még fürdésnél is levágtak egy ordítást, na mondtam is, hogy jó éjszakának nézünk elébe, de csodával határos módon evés után 1 órával már aludtak (fürdés után nem igazán szoktak sokat aludni a következő etetésig), és egész tűrhető volt az egész éjszaka is.

Hétfőn közben nekem is kezdtek jelentkezni az influenza jelei, neocitránt és torok ellen kezdtem szedni valamit, nem igazán enyhült, így kedden reggel 7-kor már dokinál voltam antibigyóért. Szedem-szedem, de sok javulást nem tapasztalok, olyan hullámzó a hogylétem.
Egyenlőre a csajokon még nem veszek észre semmit, bár Szofikának most mértem lázat, mert melegnek találtam és 37 volt.
Lehet ez még oltás miatt ennyi idő után? Náluk mikortól számít láznak? A széklet dolog úgy néz ki kezd megoldódni, Tamikánál már teljesen normális (bár a tápszertől biztos szorulásos lesz megint, mondta a dr nő, hogy felír másik tápszert Humanat, de utána mondta, h várjuk meg a pénteket, h mit mond a doki).
Szofinál este volt utoljára, de kaki nem volt csak a nyálkás trutyi, azóta semmi, remélem ezzel neki is rendeződik. Adok nekik Normaflore-t, lehet ez segített.

Vanda
Nem semmi lehetett ez a tv dolog, szerencse, hogy jól végződött.
Pont a hozzátáplálást nem kell korrigáltan számolni? Pedig szerintem az a kényesebb a kis gyomruk miatt, vagy nem jól gondolom?

Abbey
Kérdeztem a múltkor primbiotikumról, hogy hallottatok róla, és az pont szorulásra jó.
jukka10
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?