Új privát üzeneted érkezett!

Claire: de nem azzal kell kezdeni a glutént, nem? Én most zabpelyhet adok nekik, és jövő hét vége fele el akarom kezdeni az 5 gabonás pelyhet. A lisztre nem mondott vmt? Azért kérdezem, mert jobb több védőnői álláspontot hallani.
Sütötöklé? Azt hogy kell? Enyimek nem szeretik a banánt.

Jukka: sztem próbáljátok ki a grippe watert. Pont erre a fájdalmas szélgörcsökre való. Nekünk csodaszer volt. 1 hós kor fölött lehet adni. Én pipettával adom nekik, úgy nem köpik ki. Nem rossz, csak intenzív íze van, ami elsőre elég szokatlan nekik. Enyimek már simán megisszák, tudják, hogy jobb lesz utána.
Adó ügyben Vanda mindent leírt, de sztem érdemes felhívnod a munkahelyeden a munkaügyest, ha nem akarsz vele te bajlódni.

Vanda: miért nem alszanak a bölcsiben? Nem lehet, ha látják, h mindenki azt csinálja, ők is szívesebben aludnának? Vagy saját kuckó mégis jobb??

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Második hete járunk. Alvással majd akkor próbálkozunk, ha az evés nagyjából gördülékenyen megy.
vovanda
 
 


Lanyok, koszonom a kolika tanacsokat/biztatast vagy csak vigasztalast.

Vanda, ez a szek, amirol irsz, ez tulajdonkepp micsoda? hogy nez ki? meg nem hallottam rola (vagy csak nem tudom beazonositani...) Az angol ikres konyvem, ami pl. az ikreknek valo bevasarolnivalokrol szol, szinte mindent leszol, hogy nem kell, de valami "bouncy chair"- t magasztal, micsoda aldas ikrekkel. Ez vajon ugyanaz?

Claire, Abbey, cumi - igen, eddig egyiknek sem volt, de en is most gondolkodom, h. feladom az elveim es megprobalom. De mikor utana akartam nezni a neten, persze, hogy az elso cikk, ami feljott, az azt bizonygatta, hogy a cumizos babak rovidebb ideig szopnak, es ez meg rosszabb, ha 6 hetes kor elott vezetik be a cumit. bar a cikkben szereplo szamok maguk nem voltak valami hatalmasak es elsopro bizonyiteknak tunok, de talan en ertettem felre; nem vszinu, hogy az anyatejgyartok vasaroltak meg a tanulmany hamisitasat...

Ha veszek, Ti milyen cumit adtatok? Annyifele van - az ember leveszi az elsot a bolt polcarol?

Vanda: en sem ertem pontosan az alvas-felelmed. Attol felsz, hogy esetleg mar nem fognak aludni tobbe? Vannak gyerekek, akik mar 1 eves koruktol nem alszanak egy szemet sem napkozben; nekem az ovis fiam meg mindig 3-4 orakat alszik delutan (viszont a nagyokkal fekszik este) - szoval nagyon valtozo. Azert felsz, hogy akkor elveszted azt a kis nyugodt idot? Ha igen, szerintem 1-1 napbol nem szabad meg kovetkeztetest levonni; ez lehet csak ideiglenes feldobottsag, a valtozas feldolgozasa, stb, ami majd visszaall. Az ebed sztrajkolasa biztos az!

Kosz a gluten-infot is; en azert majd inkabb utanaolvasok a szagirodalomban (mint megrogzott kutato :cry: ), nem biztos, hogy a vedonok mindig a legujabb tudomanyos fejlemenyeket mondjak (de lehet, hogy nekik van igazuk!). szerintem nem is a feldolgozasabol ered a problema a glutennek, hanem, hogy, minel kesobb vezeti be az ember fia, annal jobb az eselye, hogy nem alakul ki hosszu tavon allergia - de ezt most mint kontar irom, nem utanezes alapjan.

Abbey, en ilyen rizsfelfujtakat adtam nekik ragcsalni - az azert is jo az elejen, mert elolvad a szajukban, es igy nem okozhat fulladast, ami nincs igy a kiflire stb. felnottnek nem tul izes, de a babak/gyerekek imadjak!

Claire, csak kivancsisag - ha csupa ilyen edes gyumolccsel kezdesz, utana nem utasitjak el a sokkal kevesbe edes zoldsegeket (cukrozas nelkul)?

na, par perc szunet u
zsebibabak
 
 

 
 

...tan (par perc szunet utan) ujra rakezdodott a siras, megyek vissza.... (csak a kolcsongep megint onallositotta magat, es elkuldte, mielott en erre megkertem volna..)

ja, meg egy: ilyen szolomag/meggymag zsakot
zsebibabak
 
 


megorulok! miert kuldi el a gepem ha nem nyomok meg semmit?!?!

szoval hol lehet ilyen magzsakot kapni amirol irtatok hasfajasra? meg errol sem hallottam. koszi!
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Ilyen:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32
Ne ijedj meg az árától, mi használtan vettük mind a kettőt, ennek töredékéért.
Alvás: egyszerűen csak látom, hogy nagyon kéne a kiscsajnak, és juszt sem. Remélem, rendeződik majd.
vovanda
 
 


Köszönöm az adós leírást!

Zsebi- szőlő/meggymagpárnát a DM-ben tudsz venni, szerintem Müllerben is van, ha az van közelebb hozzátok.

Cumi: én abszolút nem tudatosan vettem, bementem egyszer a DM-be és le volt árazva 1600 helyett ezer korül 2db, így megvettem, egyébként aventes. Nálunk bevált. Csak arra kell figyelni, hogy ami a dobozban van egyforma legyen, mert mi csak később vettük észre, hogy az egyik más formájú, fogszabályzós. Pont az került Szofihoz és nem akarta elfogadni, akkor még a kórházban volt. Elkönyveltük, hogy ő nem cumizós :-) Itthon amikor észrevettük, utána adtunk neki olyat, mint a másik (babaőrzőhöz volt ajándék) és azt elfogadta.

Nem vagyok én se a cumi híve, de amíg nem voltak a lányok úgy gondoltam, ha kérik akkor adok nekik, ha az jó nekik . Valamint az ujjszopásnál jobbnak tartom.
Egyébként sokszor ments vár :-) megnyugtatja őket, és fájdalom esetén is használ, én ezt figyeltem meg.

Abbey már kipróbáltam a Grippe watert, espumisant, infacolt.
Ezeket használom, most is.

Claire remélem Joninak nem kell sokáig antibigyót szednie.

Tegnapi napunk nagyon rossz volt. Elkiabáltam a tápszer dolgot, annyira nem voltak jól tőle, dél körül már Tamika is sikongatott. Egész nap kézben voltak, csak ott nyugodtak meg. Esti etetésre Milupa Ar-t adtam már, és minden rendeződött. Szóval maradunk ennél, eddig ez vált be a legjobban. Ez csak a szeleket hajtja, meg gondolom dolgoztatja a beleket, de nem fáj nekik, csak tekeregnek tőle. Szofika is csak minimálisat bukik tőle.
Este 7-kor ettek, majd 10-kor utána tovább bírták fél 3, és fél 7, és aludtak közte, igaz nyöszörgések voltak.
Valahol nem bánom, hogy nem jött be a Nestlé, egy vagyon a 2 db-ért 4500 körül fizettem és csak 600 g-os a doboz, a másik tápszerből 4 dobozzal veszek ennyiért és az 900 g-os, szóval nem mindegy ez sem.
Van most 2,5 doboz Nestlém és 2 doboz Milumil, félre teszem ezeket és majd fél éves koruk után adom nekik, akkorra már biztos jobban elfogadják, legalábbis remélem :-)

Vanda olyan jó, hogy írsz blogot, én is mindig megfogadom, de a kezdeti lelkesedésem hamar alább hagy :-) Van egy blogom, de szerintem nyár óta nem voltam arra. Minden évben veszek egy kis naptárt abba szoktam írogatni, de abban csak röviden, gondolatok formájában lehet, helyhiány miatt. Most kézzel írok egy füzetet, mondjuk azt se viszem túlzásba :-) 5-10 mondat kb. , de az is valami. Rá fogom magam kényszeríteni, hogy írjak, mert olyan jó visszaolvasni, és olyan gyorsan megy az idő és sok minden k megy az ember fejéből, főleg a kis dolgok, pedig azok is olyan sok örömöt tudnak okozni, néha. És a lányoknak is jó lesz visszaolvasni, felemlegetni a történéseket, ha már nagyok lesznek.

Jó dolognak tartom én is a pihenőszéket, én helyhiány miatt elvetettem ezek vásárlását, fél év után meg már felesleges, mert nem sokáig tudom használni.

Vanda sajnálom a nem alvást, csak megszokják az új helyzetet és beállnak.
jukka10
 
 


Jukka!
Nem írok én mindig. A BA az origo baba-mama blogja, én még a Velvet-Porontyos időkből ismerem a bandát. Sokan írunk ide olvasóként, vicces módon előttem egy szintén ikres-3 gyerekes barátnőm írta a bölcsinaplót, kb. októbertől decemberig. Az enyém szerintem olyan áprilisig fog menni, aztán jön más. Mindig van terhesnapló (az már a 8.), van babanapló, ovinapló, most éppen lombiknapló is.
vovanda
 
 


Sziasztok.

Zsebi,
nálunk is nagy ász a cumi...igénylik én azt vettem észre. Olvastam, hogy a babáknak a szopó mozgás igénye sokkal nagyobb, mint amennyit az evésre fordítanak, tehát szükségük lehet a cumira. Na ez szép mondat lett, de remélem érthető. Fájdalmak esetén, nyugtatásként is ajánlott, persze sokan elutasították, de hát nem tudom , hogy jobb e az, hogy ordít szegény órákat...
Vovandával is egyetértek, a pihenőszék a másik nagy király, nekünk volt Boti fiamnál is és most ahhoz vettünk Vaterán egy másikat. Nekünk a Fischer Price egyik típusa jött be, de használtan kell venni, mert drága nagyon.

jukka,
melyik tápszer az ami nagyobb kiszerelésű és olcsóbb, gondolom receptre olcsóbb nem?
Mi most pótlásra ha kell esetleg, a Beba HA Sensitive-et kaptuk, nekünk nagyon bejött, a HA tápokhoz képest ennek még "jó" íze van. Előtte a Humana HA Start-ot kaptuk még a kórházban, na attól öklendezés jött rám amikor megkóstoltam...:-)
Érdekelne azért az, hogy melyik olcsóbb, mert ikreknél azért nem mindegy és biztos előbb utóbb nekünk is szükségünk lesz majd rá nagyobb mennyiségben.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi

1 napig bírtuk a Beba HA Sensitive tápszert, nekünk nem jött be,
2 dobozzal került 4500 körül receptre (1doboz 600g).
A Milupa AR-et esszük most, ez eddig a legjobb, ennek 1200 körül van az ára 900g/doboz
jukka10
 
 


Sziasztok!

Cumival teljesen egyetértek, és sztem marhaság, hogy nem fognak szopni. az enyimek még mindig szopnak, pedig 3-4 hetes koruk óta cumiztatom őket. Nekünk az aventes cumi nem jött be, el is ajándékoztam, olyan fura formája volt, és nem tetszett nekik. Végül vm no name latexes cumit vettem nekik, imádják. Vm randa űrhajó vagy mi van rajta, és sárga a cumizós része.
Ja és amit még a cumi mellett mondtak nekem, hogy arról könnyebb leszoktatni, mint az ujjszopásról, ami ugye a fogakat is deformálja.

Pihenőszékünk nincs, nagyon lebeszélt a védőnő, túléltük nélküle :)

glutén: én pont azt olvastam most, hogy 6-8hó közt kell bevezetni, mert akkor kevésbé alakul ki később az allergia. De amúgy kicsit túlzónak tartom ezeket az évről évre kialakult vitákat. Régen már a piciknek is adtak kenyérhéjat, és alig van az öregek közt allergiás. Mindenesetre, lisztet nem adok, úgyse egészséges. A pufi rizs meg jó ötlet!

Jukka: nem tudom, hogy adod neki ezt a 3t, de lehet érdemes lenne egyet kiválasztani és akkor csak azt adni. Nem tom a homeos bogyókba mennyire hiszel, de nekünk a drnő azt is javasolta.

Vanda: nem tudtam, hogy ezt ilyen fokozatosan kell, csak laikusként kérdeztem. Biztos minket is így vittek, de ki emlékszik arra? :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
A kicsik gyógyulnak, most a 10 éves van itthon, mert ugat az is, ő anno nayon tüdőgyulás volt, meg kruppra hajlamos. Most még nincs tüdőyja, de lefeléhúzódik a cucc, úgyhoy kapott antibigyót, szerencsére 1000 éve nem szedett semmit, már években mérhető.
Úgy látszik ez a tél ilyen, kiszemeltek minket a kórságok :( de majd kimászunk belőle.

pihenőszék: jó, nekünk is volt, de eltört vmelyik nagyobbnál, így a többi autós hordozóban volt, sztem az is megteszi uarra a célra. Félig fekszik benne, így nehezebben bukik, hintáztatható, fülére játék akasztható, vagy odalógatod elé.

Silver! nem bizti, h fog kelleni tápszer, enyémek nem kaptak, max ilyen "tejpép" címűt.

Kifli: azért mondta, h szárítsam majd meg, h ne tudjon lemállani belőle túl nagy falat, viszont jól rágható, fogható legyen.

Gyümi: nem volt gond a zöldségekkel, különböző mértékig édesszájúak,(és lehet, h most meggyet is bevetek majd). De lehet, h igazad van, és ezt is be kéne venni szempontnak. tulképpen a 4 nagyobból csak az egyik válogat, de szerencsére az sem extrém. Nálunk a főzik nagy slágerek, meg amúgy is sok zöldséget készítek, igyekszem korrigálni a menza hiányosságait. Reggel gyümivel és teljeskiőrlésű vagy efféle keksszel indítunk, meg gylével vagy teával. suli-oviban reggeliznek kenyeret, tejet ilyesmit. Vacsiramostanában igyekszem főzni (sláger a spenót meg a sóska, de a tök meg a zöldbab is nyerő)Ha nem főzök, akkor is próbálok gyakran csinálni salit nyers zöldségekből, kis kukoricakonzervvel kiegészítve, mostmár a többség nagyon szereti, sőt, van amelyik a sima üres salilevelet is nyomja befelé, szendvicsbe is reklemálják. (mint az anyjuk :lol: :lol: )
Remélem a picúrokkal sem lesz gond a kajálással.
Te mivel szoktál kezdeni? ez a rizsfelfújt bolti? Én mosz vettem rizslisztet, meg zabpehelylisztet, többek közt a picik kedvéért, de tegnap pl zabpehelylisztes kenyeret sütöttem.

Liszt: nemtom, de fogok kapni a védőnőtől egy 6 oldalas leírást, a legfrissebb hozzátápis ajánlásokkal, majd megosztom veletek, ha gondoljátok!

sütőtök: levet sosem adtam így külön, pürének, levesnek, később megsütve, az egész család szereti. Facsarni itthon nem próbáltam, gondolom boltira gondolt a védőnéni. Viszont almát, répát tudok facsarni itthon, a nagyok is szeretik, csak akkora mennyiségben nem győzöm, főként reggel!

Védőnő: igen, mindenki mást mond, én is olvasgatok ezt-azt, azért kérdeztem meg, mert a leírtak sem voltak egyértelműek, és ez a védőnő elég "tovább képeződős" típus, tényleg halad a korral.

alvás: én ovi elején jártam így, h mire hazavittem már nem tudta legyűrni, de majd ha bent alszanak, vissza fognak sztem szokni, ott mindenki azt csinálja, nyitott szemmel feküdni elég uncsi ahhoz, h elaludjon :lol: Énm is utálom amikor nyüglődik délután, és tudom, hha aludt volna, mindenkinek sokkal jobb lenne!

claire
claire
 
 


Sűrítő anyagként szerintem a hajdina is használható.
6 hónapos kórtól adható.
Anya mondta, hogy ledarálták és én abból készült pépet kaptam.


A köles is jó sűrít.

Abbey nem keverem a tápszereket, sorban próbálgattunk.
jukka10
 
 


Abbey!
Minket nem így szokattak, ilyen, hogy beszoktatás, nem is volt... Most szerencsére már jobban figyelnek a gyerekekre.

Claire!
Párom most küzd Rékával, ordít, mint a sakál, hisztizik, pedig nagyon fáradt... :? Dani már nagy nehezen kidőlt, de most először ketten kellettünk az altatáshoz, másztak ki az ágyból, röhögtek, hülyéskedtek. Meg ment a hiszti, ha visszaraktuk őket.
vovanda
 
 


Jukka: nem a tápszerre értettem, hanem a hasfájós cuccra. Hogy pl 1 hátig csak grippe, aztán csak espu stb...

Vanda: nem irigyellek... nálunk is megvolt ez nem is olyan rég. Esztikét nem lehetett altatni, ha meg el is aludt fél óra múlva kipattantak a szemei. Most, hogy felvittem, lerakom, és ott hagyom némi nyüglődés után elalszik.

Gyümi: én egyáltalán nem figyeltem meg, h mondjuk az alma vagy őszibarack után ne szerette volna a főzelékeket. Sztem ez is gyerek függő. Enyimek semmit nem esznek ami nagyon édes lenne. Pl a birsalmát nagyon nem csipázták, meg hát a banán, amit nem is bánok, mert fogja őket nagyon. Holnap kipróbálom a meggyet.

Sütőtököt én mindig sütöm nekik sütőben. Mondjuk ilyen facsaróm nincs is, csak almalevet adtam nekik, azt is reszelve majd szűrve.

Hajdinát én is olvastam, hogy jó. Bár nálunk a krumpli bevált, egyelőre marad az, néha rizst kapnak.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ezt a hajdinát így ledarálva még nem hallottam. :shock: Nem rossz ötlet. Sokféle gabonát próbálok adni, én a hajdinát is szeretem, de a családomnál kevésbé volt sikere.

Sütőtök: kruplival és sárgarépával főzöm össze (persze meghámozva). és leturmixolom. Ha nagyobbaknak vagy felnőtteknek csinálom, akkor jó bele a veyes zöldség is, fehérrépa, zeller, és fel lehet engedni egy kis tejszínnel, meg ízlés szerint mehet bele zöld fűszer, pl borsikafű. Nálunk mindenki szereti, gyerekeknek szoktam bele olyan biokölesgolyót adni.
claire
 
 


Ja, köles nálunk inkább édességként, különböző köleskása formát öntve csúszik. Menzán szokták zöldségesen kapni, de attól kevésbé lelkesek, persze lehet, ha itthon csinálnám... :lol:

Zabpehely is fini, ma én a tejbegrízbe tettem kölespelyehet.
claire
 
 


Tényleg, a tök, cukkini, stb mikor kell, h jöjjön? C
claire
 
 


Claire: én már adom a cukkinit nekik. Ma nem jött be, Esztinek fáj a pocija tőle. Múltkor nem volt gond. Amúgy 6 hótól mehet minden tökféle kivéve a sütőtök, mert az már hamarabb is.

Nálunk tökleves: 1 tök, 2 répa, kis konyak, kis fehérbor, cayenne bors, só, húsleves kocka. A tetejére kis tökmagolaj, betétként pirított tökmag. Nagyon szeretjük. Picik ennek puritán formáját kapják: anyatej+tök (néha krumpli bele).

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nagy bevásárlást tartottam ma a DMben, volt 25%os HIPPes kuponom, így betáraztam egy kevés bébiitalt, meg bébikaját. :D
Sütőtöklét nem kaptam :(

Tökleves: izgalamasan hangzik!
claire
 
 


fel kezzel potyogve:

abbey miert volt a vedonod nagyon a szek ellen? hat miatt? esetleg megirod, hol olvastad,, h. pont a glutenallergia miatt kell 6-8 hokor bevezetni?

claire, igen, orulnenk, ha megosztanad a vedonod tanacsait, amit okosnak talalsz belole!

cumi: igazabol en szeretnem, hogy inkabb az ujjukat szopjak (tudom, ez izles/pofon kerdese!), de meg nem tudjak odakoordinalni. van olyan kozuletek, aki adottt cumit valamennyit, es azert ujjszopos is lett a baboca/gyerkoc? mekkora kortol tujdak magukat mar rendesen ujjszopassal megnugtatni? az elso ket gyerkom ujjszopos volt, masodik kettonek semmi megnugtato mechanizmusa nem volt (sem egy allat vagy rongy v takaro) es az rossz volt. lehet valamit csinalni ezeket elosegiteni (ujjszopi, biztonsagi kedvenc cucc)?
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Olyan durva torokgyuszim van, h levegőt alig bírok venni. :shock: Amúgy semmi már bajom nincs, még a közérzetem sem rossz, csak bedurrant a torkom. Gyógyteázok, sós vízzel gargarizálok és szopogatok. Remélem javul.

Zsebi: hát meg nem mondom hol olvastam ezt a cikket. Googleban keresgéltem, és ott hozta ki. Vmilyen gyerekorvos írta a cikket.
Miért akarod, h ujjszopósok legyenek? A férjem ujjszopós volt, és fogszabályzót is kellett aztán hordania, mert kifele álltak a fogai tőle. Meg állítólag arról nehéz is leszoktatni később a gyereket, míg a cumit csak el kell venni. (a régi védőnő mondta ezt is)
A széket azért nem javasolta, mert nem fekhet benne a gyerek teljesen vízszintesen Plusz szerinte pénzkidobás, mert gyorsan kinövik. Sztem még nagyon kicsik, hogy vm rongyi/plüss legyen, ami megnyugtatja őket, amihez kötődnek. Mondom, nálunk a cumi az egyetlen ilyen.

Claire: én ma akarok menni, de inkább Müllerbe, az olcsóbb,és jók a gyümik a babáknak.

Kérdés: nagyon úgy érzem, hogy nekem most meg fog jönni, és a picik is nagyon immel-ámmal hajlandóak csak szopizni. Mik a tapasztalatok, teljesen le fognak szokni? Az a baj, h emiatt nagyon apad, próbálok fejegetni meg teát is iszok, de nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán még küzdeni, ha úgyis kiköpik. Mit mondtok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
dehogy torvenyszeru, h leszoknak, ha megjon! akkor egy gyereket sem tudtam volna szoptatni, nekem alt. mar a szulesi verzes vege osszefolyt a menzesszel... :( persze van, hogy akkor kicsit megvaltozik a tej ize, es van baba, akit ez allitolag zavar, de aztan elmulik. bar nem vagyok megyozodve rola, h. ez nem csak olyasmi hiedelem, mint a k betus etelek tilalma (aamirol, vagy egyaltalanbabt tejen kerestul "puffazsto" etelekrol, egy kulfoldi szakirodalom sem ir...)...

Abbey, en ujjszoptas parti vagyok sok okbol, de elfogadom, hogy masnak pont a cumi a jobb. csak 6 7esen meg nincs ujjszopas - ha viszont adok most cumit, nem is lesz...?

szep 7veget
zsebibabak
 
 


Köszi Zsebi, akkor küzdök még. Ráadásul most Eszti betaknyosodott. Nagyon folyik az orra. Ilyenkor érdemes leszívni? Mondjuk nem hallom, hogy szörcsögne, csak egyszerűen folyik neki. Uh most őt többször szoptatom. Őt láthatóan nem zavarja. Lillus meg néha szopik, néha nem.

És mikor alakul ki náluk az ujjszopás? És ha most adsz, és később elveszed, nem térnek át az ujjszopásra?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Ujj/cumi: sztem a gyerekek döntik el. Az én nővérem pl se-se, a cumit nagy ívben kiköpte, a kezét be sem vette. Én helyből ujj szopós voltam, de mivel csak elalváshoz, ezért nem ártott a fogimnak. Cumit én is azért adtam, mert amikor hasfájósan idegesen tekergett, ha meg is talált az ujját, kirántotta magának. ha viszont szopni hagytam, jött az ördögi kör.... Így lett cumi, de igazoból csak megnyugtatásiból, meg altatáshoz, és nem volt gond letenni. Volt amelyik 3 hósan már kiköpte, de féléves kor táján az eddigiek elhagyták. Jonatán kevésbé használja, Noéminek jól jön, néha maga altatja el magát vele. Meg ki-be veszik, nézegetik, gyakorolnak vele. A nagyobbaknál is anno előbb-utóbb átment játékba, be is került a rágcsák közé, néha eztz nyammogták amikor jött a foguk. A többinek sincs olyan tárgya, ami nélkül ne tudna elaludni, pont tegnap olvastam, h állítólag ebben az is szerepet játszik, h nem nagyon aludtak egyedül, meg külön szobában, sokat aludtak mellettem :arrow: :?:

Tejcsi: nekem mindig soká kimarad, viszonzt soká szoptatok, a legnagyobb nyugodtan tovább szopott, amikor nekem megjött, majd újra terhes lettem, akkor is tovább szopott, úgy kellett elválasztani! Tehát emiatt ne add fel, majd ők eldöntik. Létezik olyan csecsxemő, aki ilyen hatásra abbahagyja a szopást, de nem törvényszerű!!

Hol van Müller? sztem még sosem voltam olyanba :oops: Annyival olcsóbb, mint a DM? most oda tényleg sok bónuszom volt, de ha olcsóbban kapom vhol uazt, az persze érdekel.

Abbey! Feltétlenül mossad, szívjad neki, nehogy lejjebb húzódjon. Ronda hörghurutos vírus járvány van most!!!! Magadat is kúráld bőszen!!! jobbulást!

Mi holnap megyünk kontrollra 3 gyerkőccel, de azért a többin is hallom, h krahácsolnak, persze nem is vigyáznak magukra! :evil:
Nyitott kabát, be nem tűrt póló, stb... :evil:

Tegnap tök nyűgös volt a két pici, lehet, h a földrengést érzeték?

Claire
claire
 
 


Müller Budakeszin van, ott ahol a tesco meg meki meg ilyenek épültek. Igazából az is csak akkor olcsóbb, ha akció van. Múltkor 250g-os gabonás gyümit vettem nekik 250Ft-ért. Amúgy nem olcsóbb, DM árban van. Bár ott én csak a kecskemétit veszem, a többi megfizethetetlen. Így is egy vagyont hagyok ott mindig a pellusra, popsitörlőre és a gyümikre. Nem tudom mások hogyan csinálják...

Vettem nekik oscillococcsinum vagy mi a túrót, azt adom most nekik. Nem tűnik vészesnek, akár a foggal is járhat. Szinte meg is szűnt. Én is szedem ezt a cuccot meg tantum verdét szopogatom meg mézes teát iszom. Jobb. Férjem nem javul :(

Nem is meséltem. Voltam bent a cégnél pénteken. Hülye kolléganőm egyenesen közölte, hogy nehogy visszamenjek, mert csak vele baszok ki. Hát ilyet még nem pipáltam... nehogy már ő szabja meg, hogy mikor megyek vissza. (mellesleg szó sincs még ilyenről, de már előre szórakozik :twisted: , utálom az ilyet)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok Csajok!

Nagyon kivagyok, Olinak eddig nem csillapodott a hasfájás és fosás, így tegnap óta tejcukormentes tápszert kell adnom. Be vagyok tojva, hogy ez most miért, mitől, elmúlik, mi lesz? Szombat éjjel annyira ordított, hogy a panadol se nyomta le!! Székletvizsgálat is lesz, de nem hiszem, hogy rota, vagy ilyesmi, a tejcuk. intolerancia vizsgálat meg a doki szt gáz. A főzelék viszont Olinak jól megy, Emi 4-5 kanál után "megunja", nincs jobb szó, mert éhes mint állat, de annyi elég neki..mi lesz így??
Pelus, kaják: dm bababónusz progiban vannak kuponok, akkor a felicitasos csomag is van, abban van hipp-es kupon is.
cumi: enyim bébeknek abszolút nem kell a cumi, Emi profi ujjszopó 3 hós kora óta, simán elaltaja magát :) Oli cicista :)

Abbey
jobbulást! Te adsz inni a csajoknak?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Huuu, nagyon sajnálom Szivvi! Remélem kiderül mitől fáj a pocija.
Ezt a megunják az evést c. dolgot én is tapasztalom. Eszti is ezt csinálja. Éhes nagyon, elkezdjük a kajálást, és néhány kanál után elkezd minden mással játszani, eszi a lábát, a pártedlit, csak kajálni nem akar. Olyankor én adok egy kis teát, várok egy kicsit és folytatja. ezzel kérdésedre is válaszoltam, igen, adok nekik olyan milupa instant teát. A vegyes gyümiset nagyon szeretik. Elég sokat meg is isznak belőle, napi 2 cumisüveg mindig elfogy.

Ami nálunk vár megfejtésre: Eszti lassan 2 hete minden este/éjjel többször is felzokog. Letesszik 8kor, az első 9kor aztán 10körül majd éjfélkor is, és hajnali 2-3 közt és 5 körül megint. Nem tudok mit kezdeni vele, annyira sír, hogy alig bírom megnyugtatni. Fogalmam sincs mi a fene van vele. Mit csináljak????

Claire: leszívtam Eszti orrát, de alig jött vm. Továbbra is folydogál kicsit, de hiába szívom, azon kívül, h halálra sértődik tőle nem nagyon jön semmi. :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi!
Remélem, semmi komoly baj nincs, és kiderül, mi okozza a hasfájást.

Abbey!
Valszeg álmodik a gyerkőc, tudnak fura dolgokat csinálni. Nekem Balu sírt fel sokszor egy időben (már nagyobb volt) reggel nem is emlékezett rá.

Kaja: bele fognak jönni, nyugi. Tudom, ilyenkor végtelennek tűnik....
vovanda
 
 


Sziasztok!
Tényleg, a bababónuszt még le sem adtam, ez dm-es kártyára volt, asszem azértküldték, meg is nézem mennyire jött ki a kajcsi. A pelusok ára jól fölment, de most az engedményekkel együtt relatíve jól vettem.

Tegnap dokinál voltunk, Nonó szépen kilábalt a hörghurutból, Dávid fiam is kifelé tart, csak az orrát kéne rendesebben fújni, du átmosattuk egy barátnőmmel neki, ilyen sósvizes kütyüvel. Joninak kissé asztmatikus a légzése, ventolin 1000-el. Meg kéne nki ilyen légút párásító ízé, ami receptre megfizethető, de a gyorvos nem írhatja ám fel :evil: , sőt fülész sem, csak pulmonológus :evil: Felhívtam a fülészt, szerencsére rendes volt, megpróbál bent a gy klinikán intézni nekem egy időpontot péntekre, amikor hozzá megyünk, h fogadjon a pulmonolőgusuk.Ja, és persze akkor még kell kérnem a gy orvostól beutalót... A gyerek addig már boldogan inhalálhatna azzal a vacakkal, és javulhatna, de inkább futtatják velünk a köröket :evil: . Kiakasztó tényleg! Nem is puffogok tovább.


Szivvi!
Oli hasmenése tuti nem vírusos? Mert most kering egy ilyen!! Probiotikumot nem kell adnod neki?

Abbey!
Tényleg tudnak rosszat álmodni, és az élénk fantáziájú gyerekek soká kínlódnak ezzel. Mit csinálsz vele ilyenkor? Csitítod? Felébreszted teljesen? Lehet, h ez utóbbi kizökkentené!
Kolléganőd: :twisted: nyilván az ember nem akar direkt kiszúrni a másikkal, de azért a saját állására szüksége lehet, meg egyébként is, miért nem lehet ezt vmi normál stílusban ecsetelni!

Oscillo: mi influenzára és affélékre szoktuk, arra nekem nagyon tuti, de lehet, h nem rossz ötlet,most, megelőzős adagban. Meg is kérdezem a gy orvosunkat, az homeopata is. Én most lymphomiosotot vadászok, nyirokszerveket erősítendő.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Tipikus bürökrácia.... nem is ecsetelem. Javulást nektek!!!!

Eszti nagyon betaknyozott. Már jön ezerrel a cucc az orrából, asszem csak 3szor szabad szívni neki, nem? Oscillot adom neki továbbra is. A patikus szerint nyugodtan adjam. Lilu tüsszög, lehet neki is adok, nehogy jobban belemenjen. Bár mivel mindenki beteg itthon nem hiszem, h megússza :( férjem még mindig küszködik, de ma már ment dolgozni. Nekem torkom elmúlt, de most folyik az orrom nagyon.

Ki szoktam venni a kiságyból, és megpróbálom ringatni kicsit, de ált csak az használ, ha kimegyek vele a folyosóra, ahol világos van és felébred. Utána kap egy kis cicit és visszateszem, alszik tovább. Ma szerencsére csak 2szer volt.

Munka: azért nem tudja normál stílusban előadni, mert egy bunkó állat. (már bocs) Szó szerint mindenki utálja őt a szállodában, sokan be sem mernek jönni a szobába, inkább engem hívnak fel, h kérdezzek már meg tőle vmt, mert ők inkább nem...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Csak gyors bekukk, itt a friss bölcsiposzt:

http://bezzeganya.postr.hu/bolcsinaplo- ... csikarrier
vovanda
 
 


Abbey! szegény, a takony sem használ az alvókájának! Joninak egy barátnőm átmosta ma egy ilyen kütyüvel az orrát, de drnéni azt mondta, h alaposabban át tudod mosni, ha kicsit hátrahajtod a fejét, pl ágy végénél, egyik orrlyukába nyomod be a sós vagy salvus vizet, közben a másikon szívod orrzsi-porszival! Nem árt több kéz hozzá, de lehet, h Esztinek is használna!

Jó az ilyen kolléga a háznál, hogy sírnátok, ha kirúgnák :lol:


Képzeld, Jonit meztelenül , max pelusban szoktam tornáztatni. Most, h beteg volt kihagytuk, ma újra kezdtem, mert nem mozgott sztem eleget. Hát ez a kölyök pucéran már kúszni próbál, de felöltözve fekszik, vigyázz fekvésben! (na, ez azért túlzás!)

Egyébként kicsikémet, Jonatánt "mutogatják", ugyanis csak anyatejen él (meg antibigyón, haha), és elhagyta a 8 kg-ot :shock: . Noémi bezzeg nőcike, még 6 kg sincs, látjátok, neki biztos örülne Sarka Kata :lol: ! (ez az idétlen nő diétára fogta a fél éves gyerekét!)



Szép napot: Claire
claire
 
 


Sziasztok
Claire
bizti nem vírus, annyira nem volt "vészes", csak nagyon híg és büdi kaka volt 3-4x/nap. Most ettől a táptól elmúlt, kopp-kopp.
Találtam egy táblázatot a hozzátápiról, én annak idején is erről az oldalról szedtem le, ami szerint haladtunk, de most az van itt is, hogy mehet a glutén 7 hós kortól!
1296554323.2723.pdf

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Nekem is írtóra fáj a torkom, asszem du irány a doki :( Oli is rekedt, de amúgy jókedvű.
Abbey
van homeos orrspray, az enyéimnek használt euphorbium compositum heel.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Köszi Szivvi a táblázatot. Csak érdekességből leírom a védőnő szerintit:
- spenótot nyugodtan adhatok nekik (adtam is, nem lett bajuk, kimondottan kedvenc lett)
- tojás csak 1 éves kor felett (sárga is)
- tengeri halfilé (pangasius vagy zsírszegény lazac vagy tonhal) már 8 hónaptól mehet
- sertést csak 1 év fölött
A többi megegyezik.
Ja, nekem is így kezdődött... dokihoz lenéztem, de annyian voltak, h el is jöttem, csak elkapok még vmt. Jobbulást neked!!!! Nekem a tantum verde segített meg a sós vizes gargarizálás.

Rakok 1-2 friss képet:
Eszti spenót:
Kép
Lilu spenót:
Kép
Eszti uzsi:
Kép
Lilu uzsi:
Kép
Eszti alszik:
Kép
Lilu alszik:
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Jól megnőttek a lányok! :D

Szivvi!
Jó ez a táblázat, kb így volt nálunk is, a déli gyümit adtam előbb, főként banánt. Tejet, mint a táblázatod alja is írja, családi allergia miatt csak 1 éves kor után adtam. Gluténra nem emlékszem, de elég hamar, amikor már elkezdődött a hozzátápi

Én Olinak biztos adnék probiotikumot, már csak azért is, mert hasmenés után van mit pótolni. :)

Claire
claire
 
 


Abbey
nagyon jó képek!! nagyon cukik!!!
Claire
Oli kapott pro kidet!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Édesek a csajok!

Claire!
Kiscsajom 1 évesen még nem volt 8 kiló. Anno a Porontyon (a Bezzeganya elődjén) írta az egyik csaj: a tündéri balerina-kislányok nem a 10 kilós 1 évesekből lesznek. :D
vovanda
 
 


Vanda!
Én anno iskolába menet nem értem el a súlyhatárt (17 kg?), aztán 3.os koromban 21 kg voltam, és még csak balerina sem lettem (hüpp, hüpp), de jobb is, mert melyik balettos fiú emelgetne egy 176cm-es csajt? :lol: :lol:
szóval én nem aggódok ezen, csak fura, mert minden gyerekem dundibb volt, bár csak amíg anyatejet kaptak, mostmár nem is dundik, nem is nagyok, sőt. Meg olyan vicces, h ikrek, és ekkor
a a külnbség. sztem külnben is csinos, ha vki lány létére kicsi , vékony, szóval nem fogom tömni :lol: :lol: . Remélem mindent fog tudni enni, semmi allergia nem üti fel a fejét, és akkor eszik amennyot eszik, és hízik amennyit szükséges!

Prokid: állítólag az a legjobb. Nekem azt mondta a doki, h az antibigyó után is még vagy 2 hétig kapják.

claire
claire
 
 


Sziasztok!

Vasárnap megszülettek Mezi fiai! Vannak képek a fiúkról a 2011-es ikres topikban!

Wicca

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Köszönjük, megnézzük! És innen is grarulálunk!
Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Mezi, gratula. képet megnéztem, összeszorult a szívem. Remélem mielőbb kikerülnek a kórházból!!!!

Eszti egyre taknyosabb. Az orrszívást nagyon nehezen tűri, közelharcot kell vívnom vele, hogy sikerüljön, elég sűrű dzsuva jön neki. :( Vettünk olyan homeos orrsprayt is, fújkálom azt is. Kapja az oscillot is. Ma sem aludt túl jól :(

Éppen ebédidőnk lenne, de sztrajkolnak, uh várok, hátha megjön a kedvük.

Szivvi, ti hogy vagytok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
hú szegénykéim :(
én voltam dokinál, antibigyót kaptam, rohadtul fáj a torkom...Oli rekedt, de jó kedvű, sztetek vigyem dokihoz??
A főzelékkel nem haladunk, az agyam eldobom ezektől a gyerkőktől...még a 100gr sincs meg....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hát, nektek is jobbulást. Ja, nekem is rég fájt ennyire a torkom, mint most. 2-3 nap alatt elmúlik, utána jön ez a qva taknyosság. Napi 100 zsepi elmegy. Férjem sem javul.
Én mindjárt felhívom a drnőt, hogy mi legyen Esztivel. Nem feltétlen akarnám a sok beteg gyerek közé levinni. Mert amúgy nem lázas, jó kedvű. Lilla nyűgös nagyon. Nem tudom, h a torka vagy a foga fáj :? Osanittól jobban szokott lenni, uh talán fog lesz, viszont kicsi az esély, h megússza a torok-takony kórt, ha mindenki benne van.

Én sohasem mérem, h mennyit adok nekik, uh legalább ezen nem idegelem magam :D Esznek amennyit esznek. Ma elég szarul ettek, ez a cékla nem jött most be. Majd vacsira kapnak mást.

Te miben eteted őket? Én már kezdek nagyon szenvedni a hordozóval, kezdik kinőni, meg össze is kenték már nagyon. Kéne egy etető szék, de még mindig nem ülnek. Ti mit csináltok ilyenkor?

Holnap reggel meg megyek vissza a viszketésemmel, hihetetlen, de még mindig nem múlik, pedig már 4 különféle kenőcsöt kaptam.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Mezinek gratula, betegeknek jobbulást!

Abbey!
Én nem cűgölném dokihoz, ha taknyos, természetes, hogy nem megy a kaja. Szívd az orrát, nem hiszem, hogy nagy baj lenne.
Etetőszék: lehet kapni olyan etetőszéket, amibe ülni nem tudó babát is bele lehet tenni (pl. Peg Perego Prima Pappa,, vagy azt hiszem, a Chicco is gyárt, nekünk Perego volt). Használtan nézegess inkább, lehet venni nagyon szép állapotú darabokat, újonnan elég drága, főleg, hogy kettő kell. A lényeg: ezeknek a székeknek az ülését kb. olyan szögben lehet dönteni, mintha hordozóban ülnének.
vovanda
 
 


Vanda! egy gondolatunk volt, uezt akartam javasolni Abbeynek, bár nekünk nem ilyen volt. viszont sztem is bőven jó a használt! Én is vettem anno használtat, teljesen korrekt!

Na, megyek, ma oltás nekem, pulmonológus Joninak....
Sziasztok! Claire
claire
 
 


nekünk PP-k vannak, a legjobb szék sztem! Tudom borsos az ára :roll:

Kép
nem rendeltetés szerű használat:
Kép

Kép
fogmosás
Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Végül nem hívtam fel a drnőt, nem is vittem le, szívom a nóziját, ha holnapig nem javul, odacsörgök. Bár már ma is jobban van sztem. Éjjel megint 4szer ébredt, borzasztó. Most átpakoltuk az ágyukat máshova, hátha ott jobban alszik. Döbbenet ez a lány, lerakom az ágyába, 1 óra múlva már fejjel lefele teljesen máshogy alszik. Kis duracell nyuszi... még éjjel sem nyugszik.

7végén nézek nekik etetőszéket. Anyám nagyon ellenzi a használtat, de 45e ft-t sajnálnék kiadni rá. Körbenézek neten mi a kínálat, hátha van vm jó.

Szivvi: nagyon cukik vagytok! Így ránézésre elég nagy különbség van a két babó közt. Oli jó kis combos baba :) De nagyon hasonlítanak. Ez a fogmosás nagyon édi, Eminek is kijött már a foga? Nálunk nyoma nincs. Látom a háttérben a járókat, egyben vannak? Mekkora járókájuk van?

Szilvi, hogy vagytok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey az etetőszékek zöme több fokozatban állítható, így a még nem ülő babákat is bele lehet rakni.
jukka10
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?