Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak röviden!

JázminmamaKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Geri, lemaradtál rólam, szombaton írtam neked.

Keresztfiam birtokba vette a gépet. Ez azt jelenti, hogy fogalmam sincs mikor jutok újra hozzá! Kép

Köszi mindenkinek a választ, Andinak különösen az evési problémára adottat. Megnyugodtam.
Ja, PM, sajnos cukros teát iszik, bár próbálok egyre kevesebb cukrott tenni bele. De annyit mozog, hogy állandóan szomjas! Ez baj?

Majd jövök! Pár napig biztos csak olvasni lesz idõm!

Sziasztok Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!
Már többször volt szó a kineziológiáról, többen kérdeztétek is, hogy mi az. Megkértem az ezzel foglalkozó barátnõmet, hogy írja már le röviden a lényegét. Ezt üzeni:

A kineziológia egy olyan stresszoldó technika, amit amerikai tudósok fejlesztettek ki több tíz éve, alapja pedig a szervezet által olyan jól ismert biológiai visszacsatolás (biofeedback). Agyunk minden információt eltárol, fogantatásunk óta, és mivel elsõsorban arra van programozva, hogy a túlélést biztosítsa a szervezet számára, ezért minden olyan információt eltárol, ami valamilyen formában úgymond megmentette az életünket.
Stressz hatására, az izmok elgyengülnek, agyunk pedig az üss vagy fuss stratégiát alkalmazná legszívesebben. Mivel társadalmunk nem ezt várja el tõlünk, ezért ezek az energiablokkok elraktározódnak szervezetünkben, megbetegítve bennünket.
Ezeket a stressz által okozott gyenge izomválaszokat keressük meg kérdések segítségével úgy, hogy az elülsõ delta izmot teszteljük, enyhén megnyomjuk. Stressz hatására az izom elgyengül, ha nincs stressz, az izom erõsen tart. Így pontosan meghatározható az, mikor is történt az elsõ alkalom, amikor stressz hatására két agyféltekénk szétkapcsolt, mi tehetetlenné váltunk, kiszolgáltatottá, stb. A megfelelõ gyakorlatokkal fel lehet oldani ezeket a blokkokat, ezáltal újra kiegyensúlyozottá, cselekvõképessé válunk, megszûnnek panaszaink, élvezzük az életet.
Alkalmazni lehet kapcsolati problémák, allergia, fóbiák, éjszakai ágybavizelés, képességfejlesztés és dyslexia kezelésére.

Jamina! Nem volt sehol emil címed, de most rájöttem, hogy egy nagy tök vagyok, mert küldted a karácsonyi listát, ott kellett volna megnéznem a címed. Máris küldöm a névsort! És bocs!

Zsóka! Sajna, nem tudtam megnézni a filmet, épp nem voltunk itthon. Pedig tényleg szerettem volna! Nem vettétek fel véletlenül?

Madárka! Szörnyû, amit írtál a balsetrõl, de még szörnyebb az, hogy így elhajtottak mindenhonnan a beteg szemeddel, és ezért volt az egész!Kép Most milyen erõs szemüveget kaptál? Mikor lesz a mûtét? Vigyázz ám nagyon!!!!

Evey! Na, végre, hogy itt vagy! Hová tûntél ennyi idõre??? Látom, nálatok is bejött az 1 hét ovi, 1 hét betegség formula. Sajna, ezt nem nagyon tudod kikerülni, behurcolnak az ovba mindenféle bacit, vírust. És egy csomóan nem tartják otthon a beteg gyereküket, nálunk folyton ezért morognak az óvó nénik, teljesen jogosan.

VICA! Szia!!!!!! KépKépKép Gyere gyakran, nagyon jó kis csapat van itt! Emil megy!

Na, jó éjt mindenkinek, holnap veletek ugyanitt!Puszi:
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok,
Madárka, még szerncse, hogy végre kiderítették, mi bajod! Az meg külön szerencse, hogykocsiban nagyobb bajotok nem lett!

Evey,
köszi a kritikát, nagyon jólesett! Aranyrögöt hztunk, picikéket, el is van rakva emlékbe Kép.
Szvsz készülj fel a legrosszabbra, mert ahogy itt olvasom a lányokról, az addig tök jól alvó gyerkõc 4-5-6 hónapos kora körül jön bele abba, hogy egyre többször felébedjen. Nálunk Emese most kb. 6x felébred... Gondolom a foga.
Hólag a mellbimóbdon: nem lehet, hogy sima vízhólyag? (kidörgölte a lurkó ínye Kép) Afta jutott még eszembe, az általában a szájban szokott lenni, de nem hiszem hogy fertõzne. Azt neogranomronos vízzel kell letörölgetni. Esetleg megpróbálkozhatsz bórvizes mell-lemosóval is (így adják a patikában), ha vmi fertõzés miatt van (pl. szájpenész - még ha nem is látod), annak el kell mulasztania. Egyébként több ilyen igen hasznos tanáécsom nincs, szvsz ha 4-5 napon túl nem múlik, menj orvoshoz.

Tvica, üdvözöllek körünkben!

Csajok, a talira mi is megyünk, jó lenne lefikszáélni a pontos idõpontot-helyet. Úgy tûnik, ez a máltai játszótér jó, és akkor de. 11 körül lenne? Hogy lehet oda eljutni?

Pele, leírnád a szappanbuboráék-fújáshoz szükséges lötyi receptjét? Köszi!

üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 

 
 

<FONT COLOR="0000ff"> SZiasztok!

Kösz a friss adatokat, berakok mindent, csak még összevárom a többiekét is, jó? Aztán majd újra felnyomom a táblázatot.

Izguljatok nekem, hogy holnap Pötyike jól bírja majd a pótmamát.... kb. 2,5 órát lesz vele egyedül.

Most csak ennyit akartam: Kriszta</FONT>
Kriszta
 


Sziasztok!

Sajnos mostanában nem járhattam erre, mert a gépünk megdöglött. Teljesen. Még alaplapot is cserélni kellett. Kép
Igyekeztem mindent elolvasni, jegyzetelni, stb...

Jázminmama!
KépKépKépKép
Nagyon-nagyon jó neked!

Méz: biztosak vagytok benne, hogy botulinum-toxinról volt szó?
Az egy szörnyen erõs méreg, ami ha csak nyomokban megtalálható bármiben, akkor életerõs férfiakat is megöl.

Cili2!
A kutacs tapintással szinte mindig horpadt. Azt a módszert találtam ki, hogy ne aggódjak folyton, hogy kiszárad a gyerök, hogy inkább szintben néztem, hogy hogyan esik rá a fény. Úgy nem annyira horpadt. Egyébként ha a gyermekben kevés a folyadék, akkor keveset pisil, aluszékony, ráncolható a bõre is.

Fogamzásgátlás: a Continuin tanulmányaim szerint kb annyira megbízható, mint az óvszer.
Nálam a szedés elsõ hónapjában rendszertelen vérezgetést okozott. Aztán megszokta a szervezetem. Azóta vérzés egy szál se. Ami minden bizonnyal még a szoptatás miatt szünetel. A Continuin mellett ugyanúgy megjönne, ha akarna, mert ennek olyan kicsi a hormontartalma, hogy a normál ciklust nem befolyásolja. Egyébként a menstruáció alatt is szedni kell, mintha mi sem történt volna. Ennek ellene szó a csomagolás, de azt nem kell figyelembe venni.

Nekünk is azt mondta a gyermekorvos, hogy a gyermekcséket nem zavarja úgy a csuklás, mint minket (a sajátunk és az övéké is Kép ) A citromlét pedig sokkal jobban utálják, mint a csuklást, így szerintem jobb a szopi, esetleg egy kis tea.

Kriszta!
Amikor a Dagadt Malac 2 hónapos lett, akkor kezdett el hullani a hajam. Azóta is teszi. Egyébként a fiamé is akkor kezdett hullani. De az övé már kinõtt Kép

Zsombit tegnap centiztük: már 69 centiméter, a súlyát meg majd szerdán lemázsáljuk.

Verus!

Jólesett a hiányolásod! Remélem a gyermekeid javulása töretlen. Ha van még hely rajtuk, akkor gyógypuszik utaznak a vezetékeken Kép! Remélem az illetékes javulás nélkül fexik a baleseti sebészeten, ahová a Veled való találkozás után került.

Csajok!

Sajnos nekünk nem jó a nov.3. a talira. Családi meeting lesz nálunk. De az ünnepnapok bármely másik példánya remek lenne!

Zsóka!
Nagyon tetszik a férjed szabadsága a világban. De Neked szörnyen nehéz lehet. Részvétem. Biztosan nem bírnám ki. Nem elég a napokat nélküle végigküzdeni, de még aggódhatsz is...
Sajnos késõn olvastam, hogy végülis volt a filmetek. Egyébként a mûsorújságunkból ez ki nem derült volna. Nincs meg videokazin véletlenül?

Így is hosszúra nyúltam, bocsi.

De mindenkire gondolok!
Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Jól kipurcantam mire mindent elolvastamKép
A börzét sem sikerült még kipihennem, tisztára izomlázam van, alig birtam reggel ágyból kikelve megmozgatni tagjaimatKép Amúgy abszolúte sikeres volt nekünk is a börze (mint mindig immáron 8 éve)Kép

Köszönöm Kitti nevében is mindenkitõl a gyógypuszikat. Javulóban van a kis gombóc! Ma olyan, de olyan fergeteges jókedve volt, mindenen hangosan kacarászott!!! Ahogy olvasom a topicot nem én vagyok az egyetlen "gyerekzabáló"!!!!

Apja továbbra is aggódik, ma azért nyaggatott, hogy mindenképpen kérjek tõletek tanácsot (olyan ari ahogy aggodalmaskodik, és ennyire ad õ is a Ti véleményetekreKép).
Szóval az a helyzet, hogy Kitti egyszerûen nem hajlandó semmit enni (Évi! Nálunk is elment az étvágyKép). Nem mintha valaha is nagy adagokat zabált volna be az anyatejcsin kívül, de már ott tartunk, hogy bármit adok neki öklendezni kezd. Ha pár falatot le is nyel, az tuti vissza is jönKép
Kórelõzmény: Már ott tartottunk, hogy egyszerre 1 dl fõzit magába gyûrt a kisasszony. Akkoriban nagyon béna voltam, minden fõzi hígra sikeredett, így mindig sûrítettem krumplival. Ettõl a "nagy" adag krumplis kajától viszont (gondolom én attól volt), székrekedése lett. Amíg rendbe nem jött cicin kívül csak õszilét, vagy meggylét kapott. Mikor végre sikerült rendesen kakilnia akkor meg napi 3-at produkált, ezért krumplis almát akartam neki adni, de ezt már kiöklendezte. A kaki azóta már rendben van teljesen (napi egy mint régen), de az öklendezés tart bármit kínálok neki. Ja, amíg börzén voltam teljes éhségsztrájk! 7-tõl 15-ig nem evett semmit, ennek ellenére tök jó kedve volt (végülis vannak tartalékai ínséges idõkreKép).
Ötletetek van? A zabkásás dolog engem is érdekelne. KingAndi kérdezte, hogy hol és milyen zab (pelyhet?) kell venni.
Jaj, hát a csúcst majdnem elfelejtettem!!!! Ma mikozben a fáradságos munkával elõállított kaját próbáltam lenyomni kis ducim torkán, épp egy natúr joghurtot ettem, gondoltam egy nagyot és egy icipicit megkóstoltattam vele! Hát ne tudjátok meg, azt bezzeg nyelte volna a kis bestia.
Mi a véleményetek? Hagyjam a fenébe, majd eszik ha akar? Megmondom õszíntén nagyon vacak érzés mikor görcsölök neki a kajával, apait anyait beleadok, és aztán önthetem kiKép

Jázminmama! Nagyon-nagyon gratulálok!!! Én is idáig éreztem ám az örömödetKépKépKépKép

Geri! Még mindig nem kaptam fotókatKépKép Valszeg tényleg az lehetett a gond, hogy a freemailes postafiókom gyomra nem tud akármekkora adagot megemészteni. A férjemé viszot korlátlan nagyságút tud fogadni. Léccci, Léccci, LéccciKép
Olvastam a topicot amibe írtál, eszembe jutott ezzel kapcsolatban pár dolog, de nem akarok hosszúra nyúlni, majd személyesen!

Verus! Agyhártyás oltással kapcsolatban melyik gyerkõc esetében vacilálsz (vannak egy páranKép). Ha Jancsinál, akkor ott nincs választási lehetõség, (legalábbis úgy tudom) csak egyfajta van amit 2 éves kor alatt lehet adni.

Emese! Köszi a hiányolós listát!!!Kép

TVica! Szeretettel üdvözöllek!

Bocsi lányok, de már megint tiszta késõ van, mi meg elég erõteljesen szopizunk éjszaka, és hát ugye az nem az igazi, mint azt tudjátok, úgyhogy minél hamarabb álomra kéne hajtani a fejemet!

A talira mi is megyünk, jó a 11 óra!

Táblázathoz adatok Kitti 9260 gr, cm-t sajna nem tudok, Alexandra kb. 130 cm 25 kg
Friss képek vannak, amint tudom küldöm mindenkinek!

Pihentetõ éjszakát!!! (hááát igen, a vágyak....)

Puszi
Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok! Megadom én is az adataimat:
Liesel (33) Fiaim: Máté 1995 04 16, Markó 1997 07 30, Benke 2000 06 02. Máté 118cm, Markó 104cm, Benke 78cm. Súlyt nem tudok, mert nem járunk mázsálni.
Most csak erre jutott idõm, de holnap remélem tudok bõvebben is írni.
Üdv,
Liesel
liesel (liesel)
 


Sziasztok!

Bocsi, de csak röviden.

Kati! Szerintem semmiképp ne erõltesd a kaját, Verus sem teszi és én sem. Ma gonosz voltam és a joghurtos doboz mögé rejtettem Lili kajáját (Hipp alma+banán) és azt adtam. na jó néha belecsempésztem egy kis joghurtot is amiért megõrûl és hatalmasra nyitja a száját. Jól átvertem szegénykét. De, ha másképp nem megy... Nem izgatom magam, mivel azt mondták 1 éves korig bõven megfelel az anyatej, akkor meg minek adjak mást, ha nem kéri Lili. Kivéve : ropi szopogatás, joghurt evés, és poohárból bármi, csak pohárban legyen és iható. A fõzelékektõl öklendezik csak.

Verus! Hogy adtad be Jancsinak a gyógyszert? Próbáltam kanállal, de a kis bestia kiköpte. Tanács?

TVica! Szia! Emlékszem rád. Üdv közöttünk. gyere gyakran.

Talira visznek a szüleim, kirándulunk egy kicsit, Apa meg motorozik.

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!

Snoopy, de jó, hogy itt vagy megint..KépKép Persze a srácok szépen meggyógyultak, most közösen élvezzük az öszi szünetetKép Sajnos az illetékes elvtárssal nem találkoztam személyesen, bár lehet, hogy elöbb lett volna fütésünk.

Madárka, szörnyü, amit írtál. Annak örülök, hogy sem neked, sem Petrának, sem a bébinek nem lett semmi baja. Kérdéseim uazok, mint Emesének.

Kati, nyugtasd meg Bélát!! Jancsi ui. soha nem volt hajlandó bmit mást enni anyatejen kívül. És szépen fejlödik, nincs semmi baja. És persze ö is inkább éhezik addig, míg nem kap cicit. Persze csak én gondolom éhezésnek, mivel max. 5 óráról volt eddig szó, az alatt pedig elég nehéz éhen halni, nem?KépKép
Jó, hogy javul a kis Kitti, puszi neki, meg Alexnek isKép Képeket várjuk!!
A szuriról idöközben utánaérdeklödtem.., de köszi.

Emese, mi is hasonlóképpen jártunk a színházakkal, mint Ti. Egyedül a Dzsungel könyve (Pesti színház) a tuti befutó. Idén is szándékaim között van megnézni, mert Kari még nem látta. Csak a dalszöveget tudja kívülröl a drágaKépKép Olyan édes, ahogy énekli...

Olyan jó fejek a gyerekeimKép Szinte nincs nap, mikor ne mondanának, csinálnának vmi olyat, amit LE KELL írni. Van egy füzetünk és ebbe írunk minden cuki beszólást, cselekedetet.
Úgy imádom öketKépKép

A hétvégén kaptak a nagyobbak egy-egy új biciklit, ez már igazi bringa, és nagyon izgultunk, hogy hogy fog nekik menni a tekerés. (Eddig kontrafékest ismertek) Hát, majd megzabáltuk öket, ahogy próbálkoztak. Persze 5 perc múlva már úgy közlekedtek, mintha világ életükben csak így jöttek-mentek volna.

Kriszta, ezek szerint jó lett a bébiszitter?
A hétvégére jó pihizést kívánok!!

Most megyek én is, mindenkinek jó alvást (nyugodt, sírásmentes) kívánok:

Verus
verus (verus)
 


Anikó, sajnos drasztikusan kell. Ha már mindenképpen kell neki, akkor határozottan a szájába lököd, de ne fekve, mert letüdözheti, mikor sírni akar a terror miatt. Amit kiköp, azt amennyire csak lehet, visszalökdösni..de talán olvastad feljebb, én is ettöl szenvedtem, ui, vmennyi mindig kijött...Miért adsz Lilinek gyógyszert?

Puszi: Verus
verus (verus)
 


Sziasztok!

Börzei fáradalmakról ne is beszéljünk, alig bírtam hazavánszorogni. Mára meg tiszta véraláfutás lett az a csuklóm, amire a szatyrok voltak akasztvaKép Viszont nagyon tuti cuccokat vettem, bár Ákos jól kiakasztott, mert mikor hazaértem, közölte, hogy minek hoztam már megint ennyi cuccot, mikor nem férünk a gyerekruháktól (hát igen, de a kinõttet mégsem adhatom a gyerekre), és különben is miért ilyen nagy méreteket hoztam, ez még jövõre sem lesz jó. Aztán mikor felpróbálták a lurkók a ruhákat, akkor mutattam, hogy azért ilyen nagy méreteket hoztam, mert ilyen nagyok a gyerkeink. Mert persze jók voltak rájuk. Aztán bevallotta, hogy csak fáradtságában kötözködött, mert kimerült a gyerekvigyázástólKép

Én is így vagyok egyébként, hogy mindennap muszáj feljegyeznem valami jó történetet, vagy mondást a gyerkeimrõl, mert annyira édesek. Pl. Zsókától kölcsönkaptuk a Mondd ki szépen! c. könyvet, amiben logopédiai gyakorlatok vannak. Áron erre teljesen belelkesedett, hogy õ most meg fogja tanulni az eddig hiányzó hangokat, és mindennap(!) elõveszi a könyvet, kinyitja az S és az R betûnél, azzal a felkiáltással, hogy "Nekem ezt kell gyakorolnom!", és magától csinálja fáradhatatlanul a gyakorlatokat. És ma már suttogva sikerült kimondania az S-t! Annyira boldog volt! Alig akarta abbahagyni, mikor mondtuk, hogy most már pihennie kéne, mert elfáradt a szájaKép
Ma meg Bóbitáéknál voltunk, ahol is történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi: Hannus egyedül kanalazta be az ebédjét! Eddig kanalazni nem nagyon akart, bár a többi kaját csak egyedül hajlandó enni, de most ehhez is ragaszkodott, és egész ügyes volt. Persze nem tagadta meg önmagát, mert egy egész csirkecombot (alsó-felsõ) bekebelezett krumplipürévelKép

Emese!
Megkaptam a listát, köszi! Édes lehet Lili, ahogy a fiúkkal alszik. Tessék fényképet készíteni!
Bidés sztorihoz: múltkor amíg fürödtem, 2kölkem teljes egyetértésben kilopta a doboz tampont a WC-ben lévõ szekrénybõl, és széttrancsírozták a szobában az összes db-otKép Talán tudták, hogy egy dbig nem lesz rá szükségemKép Na akkor is gyanúsan nagy volt a csöndKép

Jamina!
Sajnálom, hogy Bebe beteg volt, mert tényleg jó volt a börze. Remélem, most már nincs gond.

Azt meg fõleg sajnálom, KingAndi, Dia, FDia, Madárka, hogy nem találkoztunk! Na, talán majd 3-án!

Verus!
Nem tudom, hogy a Kerék u-i-e. Csak azt, hogy Kaszásdûlõn van. Snoopy talán bõvebbet tud, elvégre õ az eredeti ötletgazda.

Madárka!
Ez szörnyû! Tényleg az a szerencse, hogy eddig nem esett bajotok! És még jó, hogy most végül fény derült rá! Vigyázzatok magatokra nagyon!

Evey!
Én is a vízhólyagra szavazok, nekem is többször volt. Úgy látszik, Adri baba nagyon erõsen szívja.
Nekem egy idõ után magától elmúlt.

Tvica!
Légy üdvözölve!

Zsóka!
Visszakerestem a Söfis topikban: Neogranormon sampon volt az egyik jó buborékfújó, viszont a patikait meg kell kérdeznem Ákostól, mert azt én sem tudom.

Kriszta!
Hogy ment a pótmamázás?

Kati!
Nem semmi, hogy Kitti inkább éhezett! Egyébként Hannus is mindig így volt, amikor pl. egyetemre kellett mennem. Most is a börze után úgy rámvetette magátKép Aztán persze egész este még WC-re sem akart elengedni!
A fogzás nálunk mindig ilyen étvágycsökkenést okozott, úgyhogy attól is lehet. Próbálkozhatsz új kajákkal, vagy lehet, hogy csak pl. gyümölcsöt enne. De ha semmi nem jön be, akkor sincs szerintem gáz. A lényeg, hogy magától az evéstõl ne menjen el a kedve. A tejcsiben meg minden fontos benne van, és hát Kitti nem úgy néz ki, mint aki éhezneKép

A tali nálunk már föl is van írva a naptárba!

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok

Elnezest keretlen betolakodasert es otlet adasert.
Gerianiko esetleg nekem ha nem tul nagy mennyisegu gyogyszert kellet beadni bevalt a muanyag szemcseppento aprankent. Lassu de sokkal tobb marad bent. Masik dolog amit en megszivtam egyik lanykammal o imadta a gyogyszereket soha nem kellett neki hozza viz. Igy szaja elgombasodot mert gyogyszer maradek szajaban kiolte a termeszetes bakterium florat. Azota megtanultam egy eletre folyekony gyogyszer utan mindig itatni kell gyerkocot.

Mindenkinek jo egeszseget

Napocska
Napocska (napocska)
 


Sziasztok!

Mar nagyon regen jartam erre feletek, pontosabban, amiota atkoltoztetek ebbe a topicba, azota nem is. Viki holnap lesz 3 honapos, nagyon gyorsan megy az ido! Nagyon irigyelem Jazminmamat(gratulalok a pocaklakohoz! Kép), en is ugy szeretnek megint pocakos lenni. De sajna addig nem lehet, amig nem sikerul epitkeznunk. Mert 53 nm-re elegen leszunk 4-en is. Az uj laks arabol fel lehet epulni egy csaladi hazat, csak a telek ara hianyzik. Kép

Szeretnenk mi is bekerulni a tablazatba, ha lehetseges.
Adatok: Moni(27) gyerkocok: Martin Zoltan 1996.08.02. 3200g 48cm, most kb. 21kg 116cm, Viktoria Kitti 2001.07.31. 2900g 49cm, most 5360g 59cm
mail: kom@index.west.hu

Ma kapta meg Viki a 3 honapos oltasat. Valakinel volt siras roham? Nalunk a 2 honapos utan is volt. Alig szopott valamit, a potlast megette, de vigasztalhatatlan volt. Most alszik.

Mi sajnos egyetlen talalkozora sem tudunk elmenni, mert innen Szombathelyrol remenytelen.

A nem eveshez szolnek hozza. Martinnak is voltak/vannak ilyen napjai meg most is. 4 eves kora korul volt egy ilyen idoszakunk, amikor joforman semmit nem evett meg. Meg a Turo Rudi sem kellett neki, pedig azt imadja. Nem tudtam mar mit kitalalni. Nagyszulok is aggodtak, ezert elvittem dokihoz, aki beutalta vervetelre. Mikor mentunk az eredmenyert a kovetkezoket kozolte. Ennek a gyereknek semmi baja, ne engedjem magnes kozelebe, olyan eros. tenyleg jobb lett a verkepe, mint az enyem szokott lenni. Mondta vannak ilyen idoszakai a gyerekeknek, ne foglalkozam vele, amig nem fogy, nem rosszkedvu, es nem hagyja el magat, addig semmi ok az aggodalomra.
Moni
Moni
 


Sziasztok! Lehet csatlakozni hozzatok? Azert kerdezem, mert a chat-en nem allnak szoba az emberrel. Erika vagyok 28 eves es van egy 4 honapos kislanyom, Kamilla.
Eri
 


Anikó,
jót nevettem az etetési módszereden, tudod, én hányszor játszottam el ugyanezt? Kíváncsi vagyok, hány nap múlva fog rájönni a kis okos, hogy átverés az egész (rá fog!).
Évi, az evéshez még annyit, hogy mint mondtam, Kamilla az oviban tejen és húson kívül mindent megeszik, még az undorító fõzelékeket is, itthon csupasz kenyéren, csupasz tésztán és dobozos kakaón él. És ez tart már hónapok óta. Volt már túró rudis korszakunk, virslis, krumplifõzelékes, és ki tudja még milyen. Vérképe neki is tökéletes, pedig évek óta tart a dolog. Andi
andi
 


Sziasztok!

Napocska! Köszönöm a jótanácsot, megfogadom!!!

Lili nagyon-nagyon náthás, mint ahogy én is. Igazándiból nem gyógyszert kap, hanem Lándzsásutifûszirupot (direkt írtam egybe) meg kálciumot és azok folyékonyak. De ma sikerült beadnom kanállal, úgy, hogy én is bevettem elõtte és látta, hogy nem olyan rossz. Egyébként a szirupot szeretem, mert édes és ahhoz pedig hozzá lehet adni a kálciumot. Több részletben, de legalább belement KépKép Napi 8-10 orrleszívás, a tesóm ma itt volt és kiabált velem, hogy hogy lehetek ilyen kegyetlen és azonnal kapcsoljam ki a porszívót. Aztán megnyugtattam, hogy "jót" teszek Lilivel és Lili is rögtön mosolygott, mihelyst abbahagytam az orrszívást.

Mikortól tud egy gyerek a száján is levegõt venni? Mert szerintem Lili éjjel ott vett és nem tudom, hogy ilyenkor már így van-e ez. vagy csak azt akartam hallani...

Most elmegyek újra olvasni, aztán írok, ugyanist ezt a pár sort du. 4 órakor kezdtem el írni.
Gerianikó
 


Sziasztok megint itt!

Andi! Gondolod rá fog jönni???? Remélem nem hamar. Írjál gyakrabban.

Móni! Te most szültél!!! Vagy nekem úgy tûnik. Aztán már 3 hónapja... Azon gondolkodtam, hogy felesleges volt másik topicba jönni, mert mindenki a társasághoz akar kapcsolódni, nem feltétlenül csak kérdezni.

Erika! Üdv errefelé. Mi itt mindenkivel foglalkozunk, bár a mi agyunk sem káptalan, ahogy Emese írta kápos. Szóval gyere gyakran és írjál a 4 hónapos Kamilláról. Szép neve van nagyon.

Pele! ezek a férfiak semmit sem tudnak a gyerekruhákról. Úgy néz ki, mintha tele lenne a szekrény, aztán a kinõtt ruhák sorakoznak ott. KépKépKép

Kati! Még nem küldtem el a képeket, de ami késik nem múlik!!! KépKépKép

Tali lesz? Hol, mikor? pontosítsunk!!! KépKép

Jázminmama! Kössz a listát!!!

Snoopy! Kár, hogy nem tudsz jönni a talira. Múltkor sem láttalak és hallottalak KépKépKép

Zsóka! Mizújs Apával? Jelentkezett már???

Kriszta! Mi volt a pótmamával? Jól viselte Pötyi? Kössz a listát!!!

Evey! Részvétem a kelésekért és 10 gyógypuszi Kikónak.

Jamina! Ezek a gyerekek pontosan tudják mikor kell betegnek lenni. 10 gyógypuszi nektek is.

PM! Akkor megint talizunk. De jó!!! KépKépKép

Most puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok,
õrület, hogy mire elolvasom, teljsen elfeleejtek mindent... Túl sokan vagyunk, az a baj KépKép

Többen kérdeztetek Zoliról, még nem jelentkezett Kép. Pedig várom már nagyon az emilt... De lassacskán majd megjön az is.
Snoopy, köszi a dicséretet, néha én is valósáûgos hõsnek érzem magam. Nem tudom miért, most nagyon nehéz. Ennyire még sosem hiényzott. Általában az elsõ meg az utolsó két hét ami rossz, a többit kibírtam vhogy. De most borzasztó. KépKép Film VHS-en megvan, kölcsönadom szívesen, vagy eselteg eljöhettek megnézni Kép. Tailra jöttök?

Pele, az a baj, hogy a Neogranormon sampon drága, azért nem veszek, hogy a gyerek abból fújjon buborékot. Megkérdeznéd a másikat Ákostól?

Eri, üdv közöttünk! Mi sokkal kedvesebbek vagyunk ám, mint a chaten lévõk! KépKép GYere hozzánk minél gyakrabban!
Jó pihenést mindenkinek!
(Hát nem fura, hogy mindenki kellemes pihenést kíván a többieknek /szvsz elsõsorban magának KépKép)
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!
Aniko! Hat igen, most szultem...Kép Nekem is ugy tunik. Olyan gyorsan repul az ido. Olyan, mintha a Martin is most szuletett volna, es mar elmult 5 eves. Hihetetlen. Talan ezert is jo a nagyobb korkulonbseg, mert a Martinnal is 100%-ig elvezhettem a babazast, meg most a Vikivel is. Bar tudom, ennek is megvannak a hatranyai.
Nagyon helyesen teszed, hogy porszivozod Kép Lili orrat. Anno a Martinnal en is ezt tettem, sokszor ejjel is, es talan ennek koszonhetoen soha nem volt baja a fulevel. Kép De sajnos megis hallascsokkenese van, 30 DB. Kép Mar marciusban tulestunk az orrmandula muteten, de nem javult tole a hallasa. Kép Most meg nov. 12-en lesz a garatmandula mutet, es tubust tesznek a fulebe. Mar nagyon tul szeretnek rajta lenni. Szerencsere van a korhazban baba-mama szoba, igy bent lehet vele aludni. Most anyosom fog bentaludni vele, mert a Vikivel egyutt azert meg sem akarok bevonulni. Napkozben en is bent leszek. De szerencsere hetfon lesz a mutet, es szerda reggel mar johet is haza. nem tudja a doki sem, hogy miert nagy a mandulaja, pedig nem is beteges. Gyulladas nelkul olyan nagyok a garatmandulai, hogy alig van hely a nyelesnek. Kivancsian varom, hogy lesz-e eredmenye. Nagyon izgulok!

Eri! En is udvozzolek, bar en eddig nem mindennapos vendeg voltam, sot... De ezutan szeretnek surubben jonni. Ugyhogy beepitem napirendembe a netezest... KépKép

Andi! Ismerem a helyzetet, a Martin csak a gabonapelyhekkel issza meg a tejet, azt is ugy kell beleimatkozni, mert kikanalazza a lenyeget, aztan a tej meg ottmarad. Kép A hust sem szereti. Joforman semmi felvagottat nem eszik, csak ures vajas kenyeret, a tesztakat, nokedlit csupaszan eszi. Kiveve a makos teszta, mert azt imadja. Mostanaban azert neha megengedi, hogy szaftot tegyunk ra, meg csipkedhetek oda husit is, igy remelem vege lesz ennek a korszaknak. Viszont afozelekekkel nagyon hadilabon all. A borso es a zoldbabfozeleken kivul szinte semmelyiket sem hajlando megenni. A krumlifozelekbe meg csak belekostol, de a soskatol es a spenottol szinte kirazza a hideg. Nem is tudom min el ez a gyerek. Kép Sokszor van, hogy ehesen jon haza az ovibol... Kép Ilyenkor nagyon pipa szoktam lenni, es lehet, hogy gonosznak tunok, de nem engedem enni, csak alvas utan.
Na befogom a szam. Sziasztok.
Moni
Moni
 


Sziasztok!
Kicsit off leszek, csak Eritõl szeretném kérdezni, hogy mikor szokott chatelni, mert én is szoktam, és örülök, ha újak jönnek. Sajnálom, ha rossz tapasztalataid vannak!
Egyébként a Kamilla tényleg nagyon szép név, nálunk fent van a listán, ha kislány lesz majd a kistesó!
Szia Móni! Jó lenne, ha tényleg tudnál gyakrabban írni. Jövõre talán már én is csatlakozhatom hozzátok, egy kistesóval, aki hamarosan megfogan, reményeink szerint!!! Kép
Judó
Judó (judó)
 


Sziasztok!
Megyünk a talira! Hévvel megyünk, leszállunk a Kaszásdûlönél, aztán merre kell menni?

Legelöször: Jázminpicibabamama! Nagyon-nagyon gratulálunk nektek! Feldobtátok a napunkat a jó hírrel!Kép Kép Kép

Zsóka, Pele!
Köszi a jótanácsot! Lehet, hogy tényleg vízhólyag, mert múlik! Kép

Emese!
Köszi a kineziológia meghatározást! Most éppen 1 hét ovi van! Kép Bidés sztori tetszett nekem is! Kép

Geri!
Én sem kaptam képet! Kép Én is cseppentövel adok be mindent! Köszi a gyógypuszikat! Már meg is gyógyult töle! Kép

Kriszta!
Dehogy haragszom,Kép amilyen csiga vagyok, érthetö, hogy feltetted! Majd együtt csináljuk, jó? Most hirtelen nem emlékszem, hogy tudtok-e jönni a talira, mert szeretnélek megismerni! Kép

Verus!
Te csak ne irigykedj, amikor annyi édes gyereked van már! Most inkább én irigykedek, bár a párom azt mondta, hogy állítsam le magam! Kép
folyt.
Evey
 


folyt.
Kriszta!
Elfelejtettem írni, hogy nekem is hullik piszkosul a hajam már hónapok óta! Kép

Tvica! Eri!
Üdv nektek! Várunk szeretettel! Kép

Moni!
Állítólag a fülgyertyázás csodákra képes!

Madárka!
Tényleg szerencse, hogy semmi bajotok sem lett!Kép
Remélem hamarosan megoldódik a problémád a szemüveggel! Milyen kaliberü mûtétre lesz szükséged?

Kati és többi nemevö babák anyukája!
Kikkó sem evett egy idöben fözeléket, amíg rá nem jöttem, hogy a hét babafûszer hiánya a gond! Például a spenót egyböl ízlett neki, amikor tettem bele egy icipici fokhagymát! Kép

Krisztina!
Bigacsiga Kata étrendjét nézd meg az elsö, napok hetek topicban, július 1-én, annak nagy hasznát veszed! Elöször krumpli, répa, cékla, saláta (ezt nagyon szeretik a babák! édes, finom), gyümik: alma, banán, öszibari, meggy) Kép
folyt.
Evey
 


Sziasztok, lányok!
Kint ragyogóan süt a nap és mi cak azért nem vagyunk sétálni, mert Bebe alszik. De ha felébredt, irány a ,,természet" (esztergomi belváros Kép ), állítólag ez az utsó szép õszi nap.
Emese,
hiányolós lista megjött, köszönöm. Akit most a teljesség igénye nélkül hiányolok, az Iboly, Liesel és Pethes Ildi. Persze mindneki mást is, aki már régen (legalább 2 napja Kép ) nem írt.
Kriszta, új mázsálás után: Bebe 6630 g és 70 cm.
Tényleg, szerintetek nem túl kevés ez a súly a korához és hosszához képest? Nem látom soványnak, igaz, ducinak sem, meghát a koraszülöttség is közrejátszhat, de másokkal összehasonlítva kicsi súlyúnak tûnik nekem. De mondom, kinézetre teljesen normálisnak látom, a doki sem szólt semmit emiatt. Viszont sokkal gyorsabban nõ hosszra, mint súlyra, a múltkor 2,5 hét alatt 4 cm-t nõtt.
köszi mindenkienk, aki aggódott kicsi fiam miatt, különösen a gyógypusziknak örültünk, szerencsére ahogy jött, olyan gyorsan el is múlt az a láz. Nem volt más baja, csak az tûnt fel, hogy többet alszik, mint máskor (Az mindig gyanús, ha túl jó a gyerek Kép ).
snoopy,
köszi a Continuin-kisokost. Az én gondom egy kicsit más természetû, itt most nem untatnám vele a többieket, de ha megtennéd, hogy megkeresed az Erazmusz-topicban, és úgy fûzöl hozzá néhány gondolatot, azt megköszönném.
Eri,
üdv közöttünk. Meglátod, jó kis csapat ez, néha úgy érzem, mintha mindenkit személyesen ismernék. A chat-en sem banyák vannak, csak ott ált. a már ismerõsökkel szeret beszélgetni az ember.
Bebus néha olyan kis dög Kép, ha valakinek vmi baja van, azon õ mindig vigyorog. Ha pl. fáj a fejem, vagy apa gyomra, és ezt szóvá tesszük szenvedõ arccal, azokon nagyokat tud derülni. Tegnap a védõnõnél egy 6 hetes pici baba volt elõttünk, aki nagyon sírt, mert legszebb álmából ébresztették fel. Erre az én fiam elkezdett rajta HANGOSAN mulatni. Mi lesz ebbõl a gyerekbõl? (alighanem politikus -pl. családügyi miniszter)
Voltunk nemrég Párkányban. Aki közel lakik, annak nagyon tudom ajánlani, hogy nézzzen át, mert sok minden (ruhák, cipõk, édességek, pelusok, mosóporok, háztartási cikkek stb.) jóval olcsóbbak.
Ja, ezt még elmesélem: én vagyok a háziasszonyok gyöngye Kép. Hétfõn akartam este meglepi-tortát sütni, mivel kedden volt apával a megismerkedésünk 8. évfordulója. Na, pakolom elõ a hozzávalókat: tojás, cukor, liszt... És akkor itt megtorpantam. A liszt már 3 hónapja lejárt Kép. Ilyen gyakran szoktam én sütni. Tortasütés ma estére halasztva...
Szokatlanul sokat írtam ma, jó kedvem van és olyankor mindig sokat beszélek Kép
Akinek még nincs karácsonyi listája, írjon mail-t, és küldöm!
Sok puszi mindenkinek:
Jamina
Jamina
 


folyt.
Ildi!
A homeopátiában át lehet térni másik golyócskára is, ha nem hat az elözö. Talira jöttök? Viszem a fotómasinát, hogy csináljak rólatok is képet! Kép

Erika!
Van két régi barátom Hajdúböszörményben! Kép Nagyon tetszett nekem a város, bár már igen rég voltam! Kép Adrián is löki magát állásba!

Katica!
Én is állandó idöhiányban vagyok! Kép

Erröl jut eszembe, hogy írjátok már le a napirendeteket, hátha hasznát veszük egymáséinak!

Cili2!
Nálunk is piros folt volt csak a BCG helyén! Bukás még most is elég sok van! A continuint szedem, semmi bajom nincs már töle, eleinte volt egy pici rózsaszines váladék, de elmúlt (3 hónapja szedem) Tetszett az "ehesedo pocok" név! Kép

Ki hol szilveszterezik?
Képzeljétek mi szoktunk menni Békéscsaba mellé, Dobozra egy vadászházba a pici erdö közepére! Most is ott leszünk, anyukám is jön. 4 nap, reggeli, ebéd, vacsora + szilveszteri este kaja, pia, újévi ebéd, szállás 1 före 16000ft. Szerintem nem drága, átmegyünk Gyulára is a fürdöbe. Szerintem egyszer, ha mindenkinek jó, még együtt ki is bérelhetnénk egy nagy házat és mindenki ott nyaralna! Tök jó lenne! Kép

fDia! Jöttök talizni?

Iboly, Ancsa! Veletek mi újság, merre vagytok?
puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok!

Zsóka,
nagyon tisztellek azért amit végigcsinálsz, nekem azt hiszem, nem menne.
Anikó,
örülök, hogy sikerült Lilit rávenned a szirup bevételére. Na ez az amit én nem tudok lenyelni. Szegény Lili. Remélhetõleg segít, és szerintem ne hallgass senkire, nyugodtan porszívózd Lili orrát!
Sokmindenkinek,
14 prizmadioptriát kaptam. Az a ciki, hogy a látásélességgel nincs semmi bajom (+0,5, +0,25-ös cylinder), így miután el tudtam olvasni a betûket a falon, és színtévesztõ sem vagyok, tovább már senki sem erõlködött. Olyan lesz az üveg, hogy az orrromnál 0,5-ös, a halántékomnál meg 14-es. Kb 5-10 évig kell hordani folyamatosan, utána kell mûteni.
Természetesen párom pont most utazik egy hétre, én meg itt maradok a gyeerekkel úgy, hogy nem vezethetek. Tudom, hogy más is nevel gyereket autó nélkül, de én akkor is félek a dologtól.

Az evési problémákhoz sajnos nem tudok hozzászólni, mert én éppen az ellenkezõ véglettel küzdök, Az a gondom, hogy nem tudom elég gyorsan lapátolni a gyerekbe az ételt, így õ püföli az asztalt, és néha ordít is. Ugyanis ha eldönti, hogy éhes, akkor azonnal kell cerebrálnom a kaját, mert különben jön a mûsor! Tízóraira 1-1,5 banán, ebédre olyan 250-300 sûrû fõzelék, uzsira 1,5-2 adag pép, reggeli-vacsi táp. Jó-jó hogy lemozogja, de azért nekem egy kicsit soknak tûnik. Most látom, hogy már nemcsak kúszik, hanem mászik is. Hurrá. Így még gyorsabban tudja átrendeni a lakást.

Tegnap voltam 4D UH-on (CsKati elkísért), de a baba az UH-nak háttal békésen szundikált mozdulatlanul, így nem vetettem fel videora, csak képet csináltattam. Ha lesz egy scannerünk, ami hajlandó az XP-vel dolgozni, akkor majd elküldöm nektek a képet.
Igazából szörnyû, hogy mennyire rohan az idõ, még csak most csináltam meg a terhességi tesztet, és már nyakamon az AFP. Mostanság annyira leköt Petrus, meg minden egyéb, hogy remélem lesz majd idõm észrevenni, ha szülni kezdek! El sem hiszem, hogy az elõzõ szülésemtõl már távolabb vagyok, mint a következõtõl.

Többgyermekesek!!!!!
Egy hülye kérdés: lehet a második gyereket is annyira szeretni, mint az elsõt?

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Madárka!
Én most minden lelkifurdalás nélkül leírom öszintén az érzéseimet:
Amikor befeküdtem a kórházba, úgy éreztem, hogy csak Kikkót szeretem. Amikor megszületett Adrián még mindig csak a Kikkót szerettem. Eltelt pár nap, hazajöttünk, akkor Adriánt éreztem, hogy kicsit jobban szeretem, elmúlt minden, szerintem a hormonok miatt lehet ez, nem mi tehetünk róla, Pele?
Most mindkettöt imádom, ne feledd a szeretet nem osztódik, hanem hatványozódik! Kép Ugyanúgy fogod a picikédet is szeretni, mint Petrát! Kép Kép Kép
Hogy fogják hívni a pocaklakót?
Puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok, napok ota nem jutottam el az irasig, max az uzeneteitek egy reszenek elolvasasaig. David tegnap volt 2 honapos (hihetetlen) es olyan kis gyonyoru vasgyuro. Amiota a hasan fekve altatjuk (2 hete), gyakran a hatan talalom es hason fekve is olyan ugyin tartja magat magasan a konyoken, ezenkivul fel metert kuszik. Es most mar a gugyoreszes mellett kacag is. Be sem tudok telni vele. Jelentkezem en is a legaranyosabb kisbaba anyukaja cimreKép.
Andi, nagyon szep nevei vannak a lanyoknak!
Orsi, tobbszorosen is gratulalok en is! Kép Kép KépSzep szulinapi ajandek ez a jo hir. Emlekszem, amikor en 10,5 honapja meglattam a pozitiv tesztemet, tiszta eksztazisban voltam, aludni sem tudtam, ugy orultem.
Kati, koszi az emilt! Most kaptam meg a masodikat is, gyonyoruek a lanyok. Koszi!
Emese, neked is koszonom a hianyolos listat, megkaptam. Az esti vihanc tok edi lehet, ahogy igy elkepzelem. Jo latni, hogy mas gyerekei is csak hason alvosak!
PM, Geri, Snoopy, Evey, koszi a fog.gatlos tanacsokat. A Pharmatex termekeket es a Continuint lehet recept nelkul gyogyszertarban kapni?
Geri, melyik topicban volt rossz tapasztalatod? Engem meg sehol nem szoltak le, de a fogadtatas sehol nem olyan kedves, szemelyes, mint itt, es mashol sokszor az az erzesem, mindneki csak magaval van elfoglalva.
Kriszta, koszi a tablazatot! Ugy latom, nalunk is hianyzik meg nehany adat: Korom: 29 ev, email: merdelyi@hotmail.com Lakhely: Becs (hetvegen Budapest).
Zsoka, tenyleg nehez lehet neked. Ez ev januarig mi is ugy eltunk, hogy csak hetvegen voltunk egyutt a ferjemmel, plusz unnepnapokon, szabadsagon, az sem volt jo, de a ti helyzetetek meg rosszabb, foleg gyerekekkel.
Moni, miert van hallascsokkenese Martinnak? Remelem, megszuntetheto!
Jamina, mi az a karacsonyi lista?
Ha minden osszejon, mi is elmennenk a talira 3-an. Hol van pontosan, mi a cim? Es az idopont 11 ora?
Sziasztok,
Cili
Cili2
 


Gyorsan jövök még egy pár mondatra.
Annyi emailt kaptam képekkel, köszi mindenkinek! Azt mondanom sem kell, hogy a gyerekeitek tündériek!
Akinek még nem küldtem és aki még nem küldött, küldjön!
Geri! fotó!
puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok Lanyok! Nagyon kedvesek vagytok, hogy igy fogadtattok. Kamilla julius 5-en szuletetett Perth-ben (Ausztralia, jelenleg itt elunk) 3225 grammal es 50 centivel. Most 4 honapos "nagylany". A mostani sulyat nem tudom, de a heten megyunk megmerni. Nagyon jo baba, mar regota vegig alussza az ejszakat. A multheten meg az is elofordult, hogy 11-ig aludt, igy mi isKép Ma voltunk vele oltason, ami nekunk jobban fajt, mint neki. Komolyan, majdnem sirvafakadtam, annyira rosszulesett, hogy faj neki es sir. Annyira, de annyira imadom a kislanyomat, el sem tudtam volna kepzelni, hogy ilyen mely, igaz szeretet letezik - de gondolom ezzel Ti is igy vagytok.
Kedves Judo! Itteni ido szerint keson este szoktam netezni. Ami otthon kb. du. 3-5. Te mikor vagy fent?
Igyekszem elolvasni a hozzaszolasokat, remelem meg tudom jegyezni a dolgokat, mert sajna az en fejem sem kaptalan.
Erika
Eri
 


Sziasztok Lányok!

Ez a tali dolog nagyon nem akaródzik megszületni... Én ismerek jó pár máltai játszót (amiröl Snoopy mesélt anno, azt nem), a legtöbbjén van fedett rész, DE szerintem nem akkora, hogy 15-20 anyuka (a helyieken kívül) pluszba beférjen, na meg az 1-2-3-4..(Kép)gyerekével. Én ma nem tudtam elmenni a kaszásdülöire megnézni,(hogy miért, arról majd holnap reggel bövebben írok, most is rohanásban vagyok.) Pele, akkor Ti holnap el tudtok menni feltérképezni, hogy milyen?
Úgy érzem vhogy elvacakoltuk az idöt, és holnap már elseje!!!

Sok mindent szeretnék majd írni, de így lóhalálában még annyit:
CsKati, édesek a lányaid, a családunkból mindenki Kitti csodájára járt, olyan cuki falat. A törölközös nagyon tetszikKépKép

Üdv: Verus
verus (verus)
 


Sziasztok lányok!

Betolakodhatok én is Hozzátok?
Már kb. fél éve olvasgatom, írogatok a társalgóba, és nagyon tetszik ez a társaság itt, csak nem mertem mert félek, hogy az én fejem sem káptalan Kép. De nekem is hasonló gondjaim, örömeim vannak, mint Nektek itt, olyan jó Titeket olvasni. Hátha azért menni fog a dolog...

Nekem van egy Bálint babám, aki lassan kinõ a babakorból, mert 2000. szeptember 9-én született a Szent Imre kórházban. Nagy baba volt, 4,25 kg, most 9,5 és 10 kg közt van valahol. Még nem jár egyedül, de nagyon próbálkozik Kép.
Eredetileg debreceni vagyok, de egyetem után férjhez mentem, és azóta Budapesten lakom.

Emese! Szerintem a színházasoknak is valahogy el kellene mondani, hogy nem tetszett a darab. Bár tudom, ott nincs panaszkönyv, meg nem biztos, hogy van ilyesmire energiád. Te, mint ekkora gyerekek anyukája és mint tanítónéni is, elég hiteles kritikus vagy, de a gyerekeid még hitelesebbek.
Engem nagyon bosszant, ha valaki azt hiszi, hogy a gyerek, amiért kicsi, hülye is!

Na most hirtelen ennyit, ha jöhetek, írok még.

Puszi,
Ági
Ági
 


Sziasztok!

Szaporodunk, szaporodunk... Tökjó!!!!!! Csak gyõzzem megjegyezni. Emese, bõvítesz?????

Ági! Hát persze, hogy jöhetsz, nem látod, hogy hogyan fogad mindenki mindenkit? SZERETETTEL!!!! Én is a Szent Imrében szültem, kinél szültél? Milyenek voltak a tapasztalataid? Gyere gyakran!

Era! Álmaim országában élsz!!! Gondoltam, hogy nem Mo-on, mert nem ékezetes betûkkel írsz. Írhatok neked emilt? Olyan sok kérdésem lenne...

Verus! Én azt hittem, hogy ezek teljesen fedett játszóterek. Akkor most mi lesz?

Kati! Megkaptam a fotókat! Ezek a lányok gyönyörûek és aki mégeccer piszkálja Kittit a súlyával azt én ütöm ki!!!!!

Cili! Ügyes nagyon David baba. Örültem, mikor olvastam, hogy ti is jönnétek a talira. Remélem nem marad el.

Madárka! Ez a dioptria hatalmasnak tûnik. Nekem 9-es a szemem, de akkor nem sokat láthattál tényleg. Nagyjából el tudom képzelni, hogy mi ez a nagy különbség, de ez szörnyû. Ilyenre még kontaktlencsét sem csinálnak? Sajnálom, hogy nem láttál semmit a kicsibõl, de a lényeg, hogy ott van a pocakodban. Érzed már a mozgását?

Evey! nagyon jó lenne a közös nyaralás, de azt akkor már most el kéne kezdeni szervezni. Én benne vagyok!!!!!

Lányok? Közös nyaralás???????

Móni! Szoritunk a kisfiadnak! Írjál meg mindent részletesen!!!!

Jamina! Örülök a jókedvednek. Csak úgy van??? KépKépKépKépKép

Lili tolat és emelgeti a fenekét. Én nem bénom, hogy nem mászik, mert onnantól kezdve nincs kegyelem...

Mit tudtok Pamikáról, Orsiról (Bobojsza)?

Jázminmama??????

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


<FONT COLOR="0000ff">
Sziasztok!

Mindenkinek köszi az adatokat, folyamatosan építem be!
Iboly merre vagy, Nálad szinte semmilyen adat nincs meg... Kép Megírod?

Pótmamázás: elég jól ment, -így utólag -bár az az igazság, hogy már eljönni is nehéz volt, mert Pötyi eléggé sírós hangulatban volt és nemigazán ette "dugig" magát elõtte. Persze a tárgyalás iszonyúan elhúzodott, így ötre értem haza, 1-kor mentem el. De azt mondta a dadus, hogy levitte sétálni, aludt a kocsiban, aztán meg megetette sütötökkel, amit elfogadott - gondolom, már éhes volt, aztán megint aludt, akkor ébredt, amikor hazaértem. Persze ahogy kijöttem, már hazatelefonáltam. Ahogy múlt az idõ, egyre kevésbbé tudtam másra gondolni, csak az én tündérkémre. HA látnátok, mennyire örül amikor megjövök!
Ma kb. 2 órára hagytam itt õket , ezalatt megint sétáltak, és Pötyi aludt, szóval minden oké. A dadus egyébként nagyon kedves és türelmes, én megbízom benne ,de nem tudom miért. A dolgot csak az nehezíti, hogy a férjem rosszalló megjegyzéseit kell folyton elviselnem. Pedig õ tuti nem bírna ki 5-6 órát a gyerekkel....

De azért állati nehéz ez, nem is hittem volna... Most nem kezdek dicshimnuszba, de ma töbször is elérzékenyültem, hogy nekem milyen csodálatos kisbabám van.... Kép

Sziasztok, jó pihenést, és hát jó Halottak napját - már ha lehet iylet kívánni......

Kriszta</FONT>
Kriszta
 


Sziasztok!
Sajna a talira nem tudunk menni, mert megyünk nagymamázni 3 napra. Holnap reggel indulunk, szombaton du. jövünk haza. Remélem, Nektek összejön a dolog és nagyon jól fogjátok érezni magatokat!

Ági! Nagyon örükök, hogy itt vagy, gyere gyakran!!!! Ha sikerük kiderítenem, hogy hol van a "panaszkönyv", nagyon szívesen írok bele. Tényleg bosszantó, hogy hülyét csinálnak a gyerekekbõl, igazán rájuk férne pedig néhány IGAZI mese. Hátha valaki tud ilyet...

Cili! A hason alvást tényleg csak dicsérni tudom. Az is biztos, hogy sokan nem éretenek egyet vele, de nálunk nagyon bevált. A harmadik gyereknél meg már nem is izgultam annyiraKép Próbáld ki! Kép

Madárka! Nem semmi szemüveged lesz!!! Kell majd valamit csinálnod, hogy hozzászokj, vagy egyszerûen csak rendesen fogsz vele látni? azért a vezetéssel vigyázz!!!

A második, sõt a harmadik (negyedik stb....)gyereket is lehet ugyanannyira szeretni, mint az elsõt! De (vessetek meg nyugodtan) szerintem nem "ugyanúgy" szereti az ember a gyerekeit. Ezt most nem a "minõségre" értem, csak valahogy annyira másak tudnak lenni a gyerekek, hogy mindegyikben mást kell imádni. Nem tudom érthetõbben leírni, segítsetek, többgyerekesek! Persze, mindegyikért a tûzbe mennék, de mindegyikben más az, ami miatt különleges, egyedi, fantasztikus. Remélem, nem voltam nagyon zavaros, tényleg segítsetek! Kép

Jamina! Karácsonyig még 2 hónap van, ha most megveszed a lisztet, kitart addi, használhatod a listádon szereplõ receptekhez! KépKép

Evey! Napirendünk (hát, nem tudom, ennek hasznát veszitek-eKép):
reggel vágta az oviba a 3 gyerekkel, 1 db-bal vissza. Hazafelé bevásárlás, egy kis séta, játék, környezõ anyukák+gyerekek társaságában, majd ebéd, alvás, du. vissza az oviba. Ovi után néha van még külön program (úszás a fiúknak heti 2x pl.), aztán otthon még egy kis játékra van idõ, utána vacsi, fürdés, alvás. Fõzni ált. a déli alvás alatt szoktam, így aztán szegény kicsi gyerekem "visszafelé" eszik, vagyis az elõzõ nap készült kaját. Így estére elég hulla vagyok, ilyenkor Ti tudtok kikapcsolni egy kicsit! Kép

A nyaralás jó ötlet, én is tudok 1-2 jó helyet. Nyárig meg kéne szervezni!

Moni! Martinnak mitõl van baj a fülével? A tubus segít? Vagy a garatmandula-mûtéttel megoldódhat a dolog?

Pele, Iboly, Snoopy, régen írtatok! Mi újság?
Jó pihenést mindenkinek, jó talizást, szombat este jövök!
Puszi:
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok Lányok!

Most csak röviden. Akkor mi lesz a talival? Mivel mindenki akar jönni, csak nem tudjuk hová. Nyilván fedett hely kellene mert áll. baromi hideg lesz. Nekem vannak telcsiszámok, így tudok üzenni párótoknak, akinek nincs az megírhatná. Még gondolkodom hová lehetne menni.....


Snoopy, te mire gondoltál?

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok Lányok!

Anikó! Köszi a kedves fogadtatást! Nagyon jólesik.
Dr. Balogh Tibornál szültem, akivel nagyon meg voltam elégedve. A szülés nem volt könnyû (nagy baba + az én 36-os méretem), nagyon kimerítettük egymást Bálinttal, pedig nem tartott hosszú ideig - reggel mentünk be, és 1-kor megvolt Bálint. Vagy ez hosszú idõ? De csupa jó emlékem maradt meg róla, kivéve talán a kissé szigorú szülésznõt. Mikor már kicsit erõre kaptam már vállalkoztam volna következõ babára.

Jamina! Szerintem nem kevés a súlya. Bálint ennyi idõsen kb. ilyen súlyú volt vagy még kevesebb! Pedig õ nagy babának született. Most sincs még 10 kg (vagy éppcsakhogy), pedig már majdnem 14 hónapos. És aki ránéz, mind azt mondja, hogy "milyen jól van táplálva", meg "biztos nem éhezik", meg ilyeneket. Persze õ, amikor a születése után kis soványka volt, és nem akart nõni, akkor is jól táplálnak tûnt, mert olyan kis kerek a feje Kép, egészen addig, amíg le nem vettük a ruháját...

Erika!
Nekem is lakott (lakik?) egy régen látott ismerõsöm Hajdúböszörményben. Nem azért írom, mert ismerned kellene, csak úgy eszembe jutott, mert elég zûrös volt az élete, vajon mi van most vele?

Evey!
Jó lehet ez a szilveszterezés. Mi még sose tudtunk a férjemmel így elmenni, mert neki folyton dolga van, meg nem látja elõre a programját, olyan a munkája Kép. Persze, ha jobban akarna...

Cili2!
Látom, hogy pont egyszerre van a szülinapom Dáviddal! Csak én 31 évvel öregebb vagyok ám! Kép Kép

Jázminmama!
Bár még csak most jöttem ide közétek, én is csatlakozom a gratulálókhoz! Kép És irígyellek is! Jó most neked! Légy jól!

Kriszta!
Adataim: 31 év, Bálint 2000.09.09, 4250 g 57 cm, most: 9800 g (sacc/kb), 76 cm (ez is).

Üdv mindenkinek:
Ági
Ági
 


Anikó!
Most kaptam meg a képeket, köszi! Nagyon helyesek vagytok, szép kis családod van! Kép
A listát bõvítem, persze. Majd néha körbeküldöm mindenkinek, jó?

Kriszta! Örülök, hogy bevált a dadusotok. 1-2 alkalom után Te is nyugodtabb leszel majd, ha látod, hogy minden simán megy! Kép
Bocs, de mindig elfelejtem lemázsálni a gyerekeket, pedig megígértem. Most meg már alszanak...

Jó éjt Nektek is!
Emese
Emese (emese)
 


Emese, köszi neked is, csak pont közben írtam.
Ági
Ági
 


Lányok, ma visszalépett a kiságyvevõnk. Ha valakinek szüksége van egy pelenkázós rácsos kiságyra, szóljon, megbeszéljük. Vagy tegyem fel a keres-kínálba?
Emese
Emese (emese)
 


Lányok, nem bírom ki, hogy ne rakjam fel azonnal! Ezt bírtam dolgozni ma este (pedig egy órája még azt hittem, hogy ülve fogok elaludni):
KépKépKépKépKép
Remélem, senkit nem felejtettem ki! Lehet hiányolni!
Íme, ennyien írogatunk a mi topicunkba:
Csõre Kati csorekati@freemail.hu
Geri lili@vnet.hu
PM udvari@axelero.hu
Snoopy bertagab@freemail.hu
Évi nagyat@broadband.hu
Evey kovacseves@axelero.hu
Pele dormouse@freemail.hu
Zsóka dersu@axelero.hu
Iboly eboly@freemail.hu
KAdri kromiadri@yahoo.com
Emese capricornbt@axelero.hu
Jázminmama jazminmama@freemail.hu
Kriszta drjehn@intervare.hu
Dia soosbobi@hotmail.com
Juca sjusa@broadband.hu
Liesel
Verus veronika.varadi@freestart.hu
Andi
Pethes Ildi
Gallainé Magdi gmagdi@freemail.hu
F. Dia
Gabi1 liegl@matavnet.hu
KingAndi andimi@freemail.hu
Chris
Lara kiss_lara@yahoo.com
Ancsa pacahus@mail.datanet.hu
Madárka
Bigacsiga Kata kata.szabo@mailbox.hu
FDia
Erika
Jamina zsu74@freemail.hu
Szilvi
Barika bogdanyine@pro.hu
Krisztina
Katica
Cili2 merdelyi@hotmail.com
Ági
Vica terpecz@tdc.hu
Eri
Moni kom@index.west.hu


A hiányzókat segítsetek pótolni, és ha megvan, mindenkinek elküldöm!
Pusza:
Emese
Emese (emese)
 


Emese,
hát te nagyon szuper csajszi vagy! Ez nem semmi munka, és egy csomó böngészéstõl megkíméltél (gondolom, másokat is, nemcsak engem)! A lisztes sztorira visszatérve: tegnap feltöltöttem a kamrát (hosszú szav.idejû cuccossal Kép ), úgyhogy a karácsony ebbõl a szempontból nem okozhat problémát. Egyébként imádok sütni-fõzni (igaz, a történetbõl nem ez derül ki Kép ), de az utóbbi pár hónapban ez reménytelen... Karácsony elõtt majd kihelyezem Bebét pár napra nagyszülõi felügyelet alá, akkor majd hódolok a hobbimnak.
JA, Liesel címe: liesel@posta.net
Kriszta,
jó, hogy bevált a bébisintér ( Kép ), ehhez azt hiszem, egy nagy adag szerencse is kell. Itt sajna egyáltalán nincs közvetítõ iroda, ahol szükség esetén ki lehet ,,kölcsönözni" egy dadust, pedig néha jól jönne, amikor sürgõsen kéne vki 1-2 órácskára. Nagyszülõkhöz kijutni csak kocsival lehet, ahhoz meg apa kell (én nem tudok vezetni).
Anikó,
köszi a képeket, nagyon édik vagytok. Jó kedvem csak úgy, minden ok nélkül volt, talán a jó idõ miatt, de elkiabáltam, mert kb. 1 óra múlva telefonált apa, hogy totálkárosra törte a kocsinkat. Kép Kép Kép . Nem õ volt a hibás, a szemben jövõ tért át az õ sávjába, és hogy ne ütközzenek, nem vette be a kanyart, hanem egyenesen hajtott tovább, be a dzsindzsásba. Úgyhogy most kölcsönkocsival jár. De mindegy, az a lényeg, hogy neki nem lett semmi baja, szerencsére mindig beköti magát.
Madárka,
mennyi lesz a korkülönbség pontosan a 2 gyerek között?
Ági,
én is gondolom, hogy nem alultáplált, csak bújkál bennem a kisördög, de úgy kell nekem, minek hasonlítgatom másokkal össze a gyerekem?! Mindenkienk megvan a saját fejlõdési üteme. Egyébként hogy érzed magad közöttünk? Kép
Cili2,
hihetetlen, mennyi mindent tud már a 2 hónaposod! Biztosan egy kis ,,erõsjános" Kép Hogy mi az a karácsonyi lista? Majd elküldöm...
Jaj, annyi mindent akartam írni és most nem jutnak eszembe! Az én fejem is kápos Kép . Na mindegy, majd legközelebb...
Kellemes hétvégét mindnekinek (na nem mintha nem lenne nekünk a gyerekek mellett mindegy, hogy milyen nap van! Kép )
Sok puszi:
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy vagyok! Elolvasni még nem volt idõ a lemaradásomat...Kép

Kati, Geri, köszönöm a képeket!

Emese, neked a listát!

Jamina, neked pedig a karácsonyi készülõdést!

Nagyon arik vagytok!
Megyek olvasni!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok!

Húúú! Tudom én, hogy nem szabad ennyire lemaradni, mert már alig gyõztem olvasni! Kihagyok pár napot és máris sokkal-sokkal többen lettünk, a babuci híremet meg már archiválták is Kép.

Nagyon szépen köszönöm a gratulációkat és a jókívánságokat! Olyan jó érzés volt olvasgatni õket! Szurkoljatok nagyon nekem! Én Jázmin elõtt elvesztettem egy babát a 8. héten, Jázminnal is végigizgultam a várandósságot hogy ne legyen semmi baj. (Erika! Lehet, hogy neked is valami ily történeted van?) Voltam hétfõn nõdokinál, jövõ hét pénteken megyek UH-ra, alig várom ! Majd mesélek!

Azt el is felejtettem írni, hogy mint ahogy Pelénél is a baba, nálunk is Jázmin bizonyult az elsõ terhességi tesztnek. Ugyanis szopizott, majd a két kis kezével eltolta magától a cicit, összevont szemöldökkel megszemlélte, újra bekapta, megint kiköpte, csúnyán nézett rá és így tovább. Gondolom ez is a megváltozott íz miatt van. Azóta kicsit lanyhult a szopási kedve, mindig nagy elánnal bekapja aztán csalódottan kiköpi. Azért próbálkozunk.

Tanda! Örülök, hogy a jó hírrel szólásra bírtalak! Igaza van Gerinek, gyere te is minden nap és beszélgess velünk! Nagyon kíváncsi vagyok én is milyen lesz a két babával. Jázmin nagyon jó kislány, nem sírós, végigalussza az éjszakát, órákig képes egyedül eljátszani, szóval ezért mertünk belevágni a tesóba. Nameg itt a neten csupa többgyermekes példa van elõttem.

Kriszta! Jázmin friss adatai: 8250 gramm és 73 centi. A cím se jó már, helyette egy új: jazminmama@freemail.hu A hajam nekem is iszonyúan hullik és semmitõl nem akar elmúlni, hátha most&#8230; az alsópáhoki élményekre én is kíváncsi vagyok, sok helyen láttam a hirdetésüket, számolj majd be részletesen! Jó pihenést nektek!

Evey! Nagyon jó a Jázminpicibabamama név, jót mosolyogtam rajra .

Jamina! A karácsonyi ötletes gyûjtést nekem is elküldöd? Köszi !

Üdvözlöm én is az újakat! Igyekszem megtanulni a neveket!

Most csak ennyi, akiket kihagytam azokat puszilom!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin
 


Jázminmama,
nézd meg a postafiókod Kép
Jamina
jamina
 


Sziasztok!

Eloszor is udv minden uj tagnak. Gyertek batran. Itt tenyleg mindenki szeretettel fogad mindenkit. Ez a legszupibb csapat!!! KépKép

Jamina! Ha lehetne, nekem is elkuldened a karacsonyi listat? Elore is kosz.
Mi az a fulgyertyazas? Az nem csak fajos fulre jo?
Nekunk nem fajt a fulunk. Pontosabban a Martinnak nem.

Emese! Jo, hogy igy osszeszedtel Kép bennunket!

Tenyleg ne hasonlitgassatok a gyerkocoket! Nekem is mas a ketto, es en is probalom nem hasonlitgatni a Vikit a Martinhoz, persze akarva akaratlanul is eszembe jut, hogy a Martin ennyi idosen milyen volt, miket csinalt. Pl. Martin mar 6 hetesen ataludta az ejszakat, a Viki csak 11 hetesen... Meg sok mindent tudnek irni, de nem akarom, mert minden gyereknek megvan a sajat fejlodesi uteme, van aki korabban csinal valamit mint az atlag, van aki kesobb. Van egy ismerosom, aki masfel honappal kesobb szult, mint en a Martint. Ki nem allhattam, amikor mindig mondogatta, hogy a Luca ezt csinal mar, meg azt csinal. Total az az erzesem volt, hogy a Martin egy elmaradt gyerek, mert o lassu utemben fejlodott, 10 honaposan kezdett csak maszni, ponosabban eloszor csak kuszni, de ennek ellenere 13 honaposan elindult.

Kriszta! Bator vagy! En nem mernem senkire sem hagyni a gyerkocoket. Foleg a Vikit nem! A Martint is csak a baratnomre, idegenre semmikeppen! De azert orulok, hogy bevalt a potmama!

Gyerekszeretet. Nekem nem volt gondom a Viki megszeretesevel. Mi annyira szerettuk volna, es nem egyszerre jott ossze, hogy egy pillanatra sem volt bennem az, hogy hogyan szeressem. Sot annyira boldog voltam, hogy kislany lett, hogy amig az orvosom varrt ossze, biztos, hogy 25-szor megkerdeztem, hogy tenyleg? Es a szeretet tenyleg nem osztodik, hanem hatvanyozodik!!!! KépKépKép Amikor bejott a Martin meglatogatni, alig tudtam megallni, hogy ne sirjak.

A mi atlagos napirendunk. Reggel keles, apa viszi Martint oviba, es megy dolgozni. De. ha fozni kell fozok, ha varosba kell menni(varos szelen lakunk), akkor besetalok Vikivel a varosba, ha takaritani kell otthon, akkor azt csinalom, illetve a Vikivel jatszok, netezek, tanulok. Ebedre jon a ferjem, utana megy a Martinert az oviba, lefektetem, alszik. Addig van 1-2 tanitvanyom, majd bevasarlas, ha meg nem tortent meg. Jatszas a Martinnal, vacsi, furdes, alvas.

Most ennyi. Aki tud kuldeni kepet magarol es a babarol, azt szeretettel fogadom. Ha lesz fenn nekunk is, akkor viszonozom. A ferjemen mulik. Kép

Moni
Moni
 


Sziasztok!

Hûha! Pedig én mindennap olvastam, csak írni nem volt már idõm-erõm, de közben jól megsokasodtunkKép, akárcsak a válaszolnivalók. Úgyhogy biztos nem is fogok emlékezni mindenre, de ez itt elmegy a sok kápos fejû mami között, nem?Kép

Szóval ma megnéztük a kaszásdûlõi Máltai játszót (jól összefagytunk, mire odataláltunk, bent viszont jó meleg volt). Szerintem elférnénk, fõleg,mert rajtunk kívül 1 nagyobb fiú volt, meg amikor mentünk el, akkor jött egy kislány. Melegnek mindenesetre meleg volt, meg van szõnyeges rész, ahol a kisebbek tudnak játszani. Persze nem tudom, hogy más napokon is ilyen gyér-e a forgalom.
Van valakinek más ötlete? Az a baj, hogy egyikünk lakása sem elég nagy ennyi emberhezKép Mert ott igazán kényelmes lenne.

Más. Képzeljétek, amennyit vicceltetek vele, úgy látszik, nálunk tényleg úgy terem a LEGO. Ti. a szomszéd utcában egy mini-lomtalanítás volt, és valaki kidobott egy csomó Duplo-kockát!!! El sem tudom képzelni, ki tehetett ilyet, mert ha neki nem kell, legalább elajándékozhatta volna. Na mindegy, mi Áronnal kiguberáltukKép, aztán itthon megpucoltuk.

Most csak a teljesség igénye nélkül próbálok válaszolgatni...

Zsóka!
Nem tudom a receptet, de viszek neked a talira egy kis üveggel a buborékfújóból + sampont is. Amúgy én sem vettem volna csak ezért, de az volt itthon.

Madárka!
Bizony, már jövõ hét után megint megyünk szurira. Azért még így is klassz lehetett a 4D UH! Én is gondolkozom rajta, de azt hiszem, most költözés elõtt anyagilag nem fog menniKép Nem semmi lesz a szemüveged, tényleg az a szerencse, hogy eddig az évek során nem lett bajotok.
Persze, hogy ugyanúgy fogod szeretni a kistesót is! Illetve Emesével értek egyet teljesen: Ugyanolyan mértékben, de más minõségben. Én sem tudtam elképzelni, hogy ez hogy lesz, mert úgy éreztem, Áront annyira szeretem, hogy már nincs hely más gyereknek. De aztán tényleg van! Sõt! Harmadiknak, negyediknek is! Egyébként asszem már írtam errõl, hogy azelején nekem is ez volt a legnehezebb, mert ha az egyikkel foglalkoztam, úgy éreztem, hogy "megcsalom" a másikat, mert egyenlõségre törekedtem. De aztán rájöttem, hogy ez nem így mûxik.

Jázminmama!
Tényleg, mennyi lesz a korkülönbség?

Anikó!
Köszi a képeket, gyönyörûek vagytok! Látom, te is a nõies öltöztetés híve vagy!Kép

Az újonnan jötteket én is üdvözlöm!

Puszi mindenkinek, majd késõbb még jövök!

Pele
Pele
 


Sziasztok Lányok!

Most írtam egy kisregényt de elszállt. Ronda dög, mérges vagyokKépKépKép

Pele! Ha megírnád merre van eza játszó..
Lányok, akkor van kedvetek szombaton 11-kor ott talizni 1-2 órát? Ha nagyon zsufi akkor max. sétálunk egy kicsit a telepen.

Anikó! Lehet, hogy ez a babanátha a neten terjed, mert Pnaka is náthás és tösszög, taknyos, így ki is próbálzuk a porszívós bigyót mi is. Hát nem aratott oszattlan sikertKép Ti hogy vagytok?

Móni! Örülök, hohy tudtál jönni, ezek szerint jobban vagyyyy. Neked volt mellgyuszid ha jól tévedek. Most mi újság szopi fronton?

Eri! Üdv közöttünk, persze, hogy jöhetsz. Néha azért ide is írjál az ottani életrõl, szokásikról, idõjárásról, stb. mert nem a szomszédban vagy. Hogy kerültél oda, ha nem titok?

Ági! Téged is üdvözöllek.

Madárka! Örülök, hogy megoldódott a dolog, csak annak nem hogy majdnem baleseted lett. Vigyázz magatokra. Mozog már a picurka?
PM
 


folyt. köv.

Jamina! én is kérem a listát.- Sajnálom az autót, de örülök, hogy a férjed megúszta, mert õt nem lehet pótólni.

Emese! sAJNÁLNÁM HA NEM TALIZNÁNK, DE ELSÕ A CSALÁD. kÖSZI A LISTÁT, TÉNYLEG SZUPI VAGY.

Kriszta! Örülök, hogy bejött a bébicsõsz. Lemaradtam, bocs, miért is kell õ nektek?

Evey! Az én hajam is potyog rendesen, de én még ragyás is vagyok mostanában nagyon én ilyet még nem láttam. Most elkezdtem enni valami bogyót, hátha....Kikkó meg majd kinövi a nyavalyákat.De jó, hogy már tudjátok a szilveszteri dolgot. Nyaralás mehet.

Évi! Hogy vannak a z éjszakáitok? Ha szopik rendesen Csongi és gyümit is eszik, nem fog kiszáradni a sok mozgástól. Szerintem nem kell neki a tea, de te tudod.

Zsóka! Kitartás!!!!!KépKépKép Én is szertném látni a filmet, lecsúsztam a multkor. Szerintem kollektív vetítést kellene csinálniKép

Judó! Tessék nem csak passzívan olvasgatni, hanem írni is nekünk mint tapasztalt anyuka. Szurkolok a " sikeres vicces beszélgetésekhez"

Jázminmama! Tõled is szeretném megkérdezni, hogy mi alapján döntöttetek úgy, hogy Jázmin ilyen gyorsan kapjon kistasót? Gyüjtöm az érveketKépKépKép
Ha emléxel nekem is ilyewn elõzményeim voltak. Meglátod most is minden O.K lesz, kicsit izgulhatsz de ne nagyon!!!!
PM
 


Most azon morfondírozo, hogy kinek akartam még mit.

Kati! Szerintem se görcsölj ezen a kaja dolgon, mert a a babócák remekül tudják, hogy mikor mi kell nekik. És ha éhen akarnának halni úgyis üvöltenének egész nap. Nem? Én is a nyomásra adom orrba szájba a gyereknek a rengeteg gyümit, fõzit -õ szegénykém az a fajta aki addig eszi ameddig a fülén is ki nem jön -, aztán csodálkozom, hogy naponta 6x, 7x kakil és fáj a pocija. Túrót. Ezt én is befejeztem, hiszen még 8x szopizik, akkor nyilván az a fontosabb neki. A közvélemény meg tehet egy szivességetKép

Hozzánk 6-án jön a védõnéni és én még mindig nem tudok neki produkálni se fogat, se mászást. Mit fog szolni?KépKép

Jövõ héten non -stop vendégjárás lesz nálunk, így Jaminát utánozva jó háziasszonnyá kell vállnom. Szóval csiribí....

Hiányolom: Bobojszát, Ildit, Snoopyt, Ibolyt, Kingandit, Magdit.

Jó éjt, Üdv:Pankamama
PM
 


Ja, T. Vica én is emléxem rád a nyári taliról, nagy pocira, üdv itt és írj magatokról.

Pankamama
PM
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?