Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jól bealudtam gyermekaltatás közbenKép Pedig még pelust akartam mosni, na mindegy, majd holnap reggel. Sajnos megvár...

Kati!
Hogy értetek haza? A mi metrónk a Lehel tér felé megállt az alagútban, aztán a Lehelen ki kellett szállni mindenkinek, hogy baleset történt, és le is zárták az állomástKép Mehettem villamossal, azon persze ilyen elõzmények után millióan voltak, alig bírtam a kocsival le- meg fölszállni. Szóval még jó, hogy idõben elindultam,így épphogy odaértem. Csak kár, hogy rövidre sikerült a taliKép Kipróbáltátok a kendõt?

Evey!
Na, ez már haladás, hogy csak 2x kell fölkelni! Szerintem is hozd el Kikkót a talira, egyrészt biztos rosszul esene neki, hogy kimarad valamibõl, másrészt meg szerintem szuperül ellenne a nagyobbakkal. Gondolj csak arra, mikor nálatok voltunk, a nagyokat alig lehetett látni. Biztos õ is megtalálná a helyét a csapatbanKép
Születéskori oxigénhiány: lehet ettõl az átlagnál érzékenyebb, szorongósabb.
Adatok: Áron: 1997.okt.24. kb.18kg kb.102cm
Hanna:2000.aug.22. kb.11kg kb.80cm
Sajnos csak ilyen hozzávetõleges adataink vannak, mert ezer éve nem voltunk tanácsadáson. Nekem még kiskönyvem sincs, mert egyszerûen képtelen vagyok eljutni a védõnõhöz.

Ancsa!
Áron a Mencevax AC-t kapta, tkp uaz, mint amit te is írtál. Viszont ez csak kevesebb ideig véd, mint a 2 éves kor alatt adandó.

Anikó!
Tényleg klassz a tesóság, én nem szûnök meg ámulni rajta, és imádom figyelni õket, még a veszekedésekkel együtt is.
Nagyon helyes lehet Lili, ahogy ülve közlekedikKép És végre most már kialhatod magad! Az sem semmi élmény!

Zsóka!
A hiányolás valszeg abból fakad, hogy ha vki letölti a hozzászólásokat, és elkezd írni, akkor lehet, hogy a te hozzászólásod csak közben jelenik meg, és csak utólag olvassa az illetõ. Én egy csomószor járok így, ezért szoktam több részletben írniKép
Nekem egyébként pont ez volt a legnehezebb ebben a kétgyermekességben, hogy hogyan tudhatnám megosztani a figyelmemet és a szeretetemet. Amikor az egyikkel foglalkoztam, állandóan úgy éreztem, hogy most "megcsalom" a másikat. Aztán valahogy kialakult bennem, hogy 2 különbözõ gyerekem van, akiknek 2 egyforma mértékû, de különbözõ milyenségû szeretetre van szükségük. Azóta jobban tudom ezt kezelni.

Juca!
Örülök, hogy nincs gond Vili fogával!
Az elutazáshoz meg csak annyit, hogy nálunk is így kezdõdött...Kép

KingAndi!
Katival már beszéltük, hopgy megbeszélhetünk valami találkát a börzén, amíg pihentetjük megfáradt tagjainkat és kajálunk egyet. Hm?

Verus!
Örülök, hogy javultok!
Bóbitával szoktam emilezni, sajnos még nem lesz tesó, csupán úgy járt, mint itt többünk, hogy megjött neki, de teljesen olyan bevezetõ tünetekkel, mintha várandós lenneKép

Puszi mindenkinek, sok átaludt órát: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok Lányok, de mire én végigolvasom, már sosincs idõm normálisan válaszolni mindenkinek! Pedig annyi mondanivalóm lenne!Kép

Elõször is, Geri, add át a módszered, mert nálunk a csoda (8-6-ig alvás) két napig tartott! Mindig ezt csinálja a kis bestia. 2 nap hagyja az anyját aludni, hogy aztán egy hétig bírjam a kiképzést!

Emellett még irtó akaratos is lett, állandó nyüszékel (így kell írni?) komolyan mondom, tegnap már sík ideg voltam. Tudom, tudom fõ a nyugalom, de nehezen alkalmazkodom a megváltozott állapothoz. Most már mindenhol állna fel, ha megyek ki a szobából kufircol utánam, még azt is végignézi, hogy pisilek. Jókat vigyorog rajta.Kép
A legrosszabb viszont az öltöztetés. Egyszerûen nem tudom mit csináljak már vele. Amint hozzákezdünk hátravágja magát, hadonászik, rugkapál, tisztára leizzadok mire elindulunk. A babakocsiba meg olyan szegénykém, mintha gúzsba kötöttem volna. Amennyire szeretett eddig menni, most annyira nem élvezi. Ez van.

Geri, pont most olvastam valahol, hogy vannak gyerekek, akik ülve "másznak". Komcsi, a Te lányod ilyen kis különleges gyerek.

Adri, én nem irigykedem a mínusz miatt. Itt még 0 fok sincs, de én már megfagyok! Utálom a hideget!!! Viszont egy kis szauna..., na azt el tudnám viselni.

Zsóka, ez a rénszarvas ébresztõ teccettKép

Erika, én is üdvözöllek közöttünk!

Juca, jó pihenést!

Ja, tudom még mit akartam. Agyhártyagyull. elleni oltás. Csongi már kettõt kapott, Menjugate a neve, vajon ez a jobbik, amit emlegettek? Mivel mi havonta járunk Romániába, nem mertem megkockáztani, hogy nem adatom be. Semmi baja nem volt eddig tõle, bár éjszakára én is adtam kúpot, alvás reményében. Nálunk már az sem használt (anno). Remélem Kati, nálatok azért lesz egy kis jó alvás!

A tesókat én is irigylem, így messzirõl. Csogni is mint már említettem imádja a gyerekeket. De még 2-3 gyerkõcöt ellátni? Fene tudja, biztos abba is belejön az ember!

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)
 


Evey,
adatok: Szilágyi György Ádám; 2001. máj. 9. szül. 2750 g; 47 cm; most 6530g, 69 cm (és még mindig nincs foga)
Nem tudom, mi kell még a táblázathoz Kép
Jamina
Jamina
 

 
 

Sziasztok, sajnos annyi idom meg nincs, hogy vegigolvassam az elmult idok termeset, csak bele-bele olvasok mostanaban az irasaitokba. Olyan jo nalatok a tarsasag, szerintem ez a Babanet legkedvesebb, legbaratibb topicja, remelem, egyszer talalkozni is tudok veletek. Igazan nem tudom, most ide illo-e irnom, vagy pedig az eredeti Elso Napokba, de en mindig is azt terveztem, hogy majd hozzatok csatlakozom. David tegnap volt 8 hetes es nagyon kis ari, okos, forog hasrol hatra, fejet mar regota nagyon erosen tartja es nagyon erdeklodo, kis mosolygos angyalka, kb 5 kg. Szoval tokeletes. Nappal nem nagyon alszik, kis aktiv.
Lenne nehany kerdesem hozzatok:
A BCG oltas helyerol mintha ugy hallottam volna, kb 6 hetes korra mar ki kellene puposodnia, de Davidnak kb az 5. hettol kezdve vettem eszre, hogy ott van, de azota is csak egy kis 3 mm atmeroju piros folt. OK ez?
Korabban olvastam, ti is irtatok a kis gyerek pattanasokrol. Szuletesekor olyan gyonyoru makulatlan volt a kis bore, most meg megjelentek ezek a kis pattinkak rajta, valoszinuleg a tejtol. Igaz csak egy egy napig maradnak meg, de aztan jonnek ujabbak es neha pirosak is. Sot, mintha a szopizaskor kispriccolo tejcseppek helyen jelennenek meg ezek. Mit gondoltok?
Az utolso kerdesem: Mostanaban David ejjel 10-11 orakat alszik vegig, vagy ha neha felebred szopizni, azt is csak kb 6 ora elteltevel. (Mindezt azota teszi igy, amiota rajottunk, hogy nem kepes a hatan sokaig aludni es elaludni, de a hasan 3 perc alatt elalszik es aztan alszik is mint a bunda. Azota vettunk egy legzesfigyelot, ugyhogy most mar nyugodtabb vagyok, bar meg igy is gyakran felebredek, hogy megnezzem lelegzik-e. Remelem, megbizhatoak ezek a monitorok.) Amellett, hogy persze nagyon orulok a hosszu ejjeli alvasnak, azon aggodom, hogy a hosszu szoptatasi kihagyas nem fogja-e csokkenteni a tej mennyisegemet. (Csak anyatejes baba.) Mit gondoltok? Nappal amugy ki szoktam fejni a mellemet szopi utan.
Bocs, hogy ilyen hosszu voltam. Udvozlok mindenkit es a kis csemeteket is!
Cili2
Cili2
 


Szia Lyányok!
Egy nap harapásmentesen kipipálva. Azért nem felhötlen a boldogság, mert elég nyügi napunk volt, állandó sírás, orrfolyás, szörcsögés, a cici meg nem kellett, csak dühödten még nagyobb bömbölésbe kezdett, mikor elöpakoltam. Nagyon megijedtem, hogy most mi lesz, akkor elválasztotta magát? Szerencsére úgy tünik, nem, most beadtam már kínomban egy kanál panadolt, aztán megnyugodott és bekajolt mind2 ciciböl, HARAPÁSMENTESEN.Remélem ez már így is lesz. (ja, bimbóvédöimet elöástam, áááá,nehogy azt higgyétek, hogy ilyen olcsó trükkel ilyen nagyfiút át lehet vágni! Olyan meredeken köpte ki, hogy átszállt a kisasztalra. Kép Pedig én is használtam az elsö hetekben.) Viszont van egy nagy kérdésem: ma pl. csak kétszer cicizett, inni meg pár korty vizet ivott, különben 2x fözelék, 1xgyümi, 1xzabpempö. Nem szárad ki? Elég kétszer inni csak a babának? Megnéztem az okos könyveket, ott minden kajolás után tejet v. tápszert ajánlanak, de a napokban az én bébimnek nem tuti a cici. Most mit csináljak szerintetek?
Még jövök, addig is puszi:
Adri
KAdri
 


Szia Cili2!
Gondoltam, gyorsan leírom az én véleményemet a kérdéseidre, hogy mielöbb megnyugodjál! A BCG oltás nálunk sosem lett csúnya, Leevinek is késöbb lett piros, de pl. gennyes sose, és ettöl függetlenül normális, megeredtnek számít. E miatt szerintem ne aggódj, bepirosodott, és az a lényeg. Nagyon is oké!
Pöttyök: itt Finnországban az a szokás, hogy a baba nevét hivatalosan csak a keresztelön jelentik be, addig mindenki csak "babának" hívja az új kis családtagot. Ezért aztán a keresztelö jó korán van, úgy 5-6 hetes korban. Ez most úgy jön ide, hogy én is pont a pöttyök miatt aggódtam a védönönek, hogy nem volt, most meg mindig tele van pöttyökkel, ö meg kedvesen csak annyit kérdezett: keresztellö mikot lesz? mondtam, hogy jövö vasárnap (Leevi is 6 hetesen lett keresztelve) erre ö azt mondta, hogy ó, csak látnám a babák keresztelöi képeit, azokon mind olyan, de olyan pöttyös! Kép Nálunk is eltartott pár hónapig, míg mind elmúlt! Most megint tiszta selymes.
És bár szopi ügyben Iboly a profi nálunk, én is egész az elejétöl kihagytam éjjel egy szoptatást, Leevi kb9-töl 5ig aludt, nem csökkent a tej mennyisége. Bízzál magadban, és csak aludjál jót!
Sok puszi:
Adri
KAdri
 


Cili2,
a BCG-vel nálunk is ugyanez volt a helyzet, hat hónapos koráig nem kell vele foglalkozni, akkor csinálnak egy próbát, hogy megnézzék, megfogant-e, ha nem, újraoltják. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy sok babának nem púposodik ke, annak ellenére, hogy megfogant. A lányom most öt hónapos, egy hónap múlva fogják neki megnézni. Nálunk a piros folt is csak egy-két hete jelent meg, addig abszolút nem volt nyoma.
Az alvással is ugyanez volt a helyzet, kb. 8 hetes volt Emma, amikor nagyon-nagyon nehezen hasra fordítottuk... én is vettem egy monitort (a Madarászos Baby Sense abszolút megbízhatónak tûnik - voltál ott a tanfolyamom? ez elengedhetetlen) - szóval azóta alszik, mint a bunda!
Andi
andi
 


Sziasztok Lányok!

Jamina! Panka februári és még neki sincs foga és ahogy itt olvasom Adrit asszem hál'istennekKép

Verus! Multkor elfelejtettem gratulálni a vizsgádhoz. Akkor mostKép

Zsóka! Hát nem irigyellek. Biztosan nem könnyû egy ilyen világjáró férjjel. De csak megoldjátok Ausztráliát vhogy. Írni írhatsz, csak éppen még a szeptemberben írtakat sem volt idõm kielemezni, és nem tudom mikor leszek meg.

Adri! Hullajó a dumád. A kis szaunás LeeviKép Gyere vhogy talizni. Örülök az alsó zónádnak, bár aki ilyen romantikus-kolbászos-szaunás izét csinál annál nem csodaKép

Anikó! Örülök, hogy sikeresek az éjszakák, látod megy ez. Várunk szeretettel Titeket. Lili a kis ülve mászóKép
Ma kapott Panka egy babát és elneveztül Lili babánakKép

Évi! Szerintem ha 1x kel Csongi éjjel az O.K. de ha gyakran, akkor próbáld ki Anikó módszerét.

Kati! Dráma? Majd meglátjukKép sajnos Panka visszatért az éjjeli keléshez ahogyan írta valaki. 2-4 között kel hajnalban, sokat szopizik és alszik is vissza 7-ig, aztán kelünk. Ez még kibírható.

Lara! Nagyon sok boldogságot a kicsi lányhoz és ahogy tudsz gyere írni.

Erika! Én is üdvözöllek itt, persze, hogy mindenkinek van itt helyeKép

Katica! 2 héttel szülés után vasalni? Nálunk ez anyósom dolga volt, és a fõzést is a nagyik vállalták. Apa takarított így én csak henyáltem és lógattam a a lábamKép

Ancsa!Örülök, hogy jöttök a talira végre.

Evey! Nem nov harnmadikán talizunk? Örülök, hogy Kikkó jobban lett.

Jázminmamam! isten éltessen sokáig. Nem lehetett jó átesni az elsõ betegségen. Küldöm a gyógypuszit így utólag isKépTali??????

Azt hallottam anagyitól, hogy a mézben botullinus toxin lehet -ami a kicsikre veszélyes -ezért nem ajánlják 1 éves korig.

Pele! Pankának is van mostanában 6x kaki, mert egyszerre bevág 1 almát 1 banánnal, aztán meg kijön. Neki is piros lett a popója de a Neogranormon jó volt rá.

Panka is " hisztizik" és azért, mert már sokkal több mindent akarna csinálni, mint amennyi mozgásra képes. És ez bosszantja. Öltözni õ is utál, legjobban a sapkát utálja.
PM
 


Na elküldetem, mert párom mondja "annyit írsz, hogy mndjárt elszállKép"

Mozgásban annyi, hogy stabilan ül és bárhová elkúszi egész érdekes technikával.

Tegnap esküvõn voltunk a párom fõnöke nõsült. Az egész család felköltözött a nagyihoz és miután Pankát letettük mentünk bulizni. Nem kelt fel és mi 1-kor hazaértünk -a buli tök jó volt mi csak úgy roptuk- és 2-kor kelt a Kismanó enni. Nagyija meg nagyon örült, hogy otthagytuk Rá. Olyan jó volt kimozdulni, és úgy néz ki mostanában sok programunk leszKép

Na eldugulok és mindenkinek a legjobbakat.

Ja, Cili2! én nagyítóval kerestem PAnkának az oltás helyét, dokinéni szerint mégis jó volt. Tejcsi miatt ne aggódj. A pöttyök is elmúlnak idõvel.

Juca! Csak " élõ " írás a jó.
Jó éjszakát mindenkinek.

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok Lányok

Ezt az e-mailt most kaptam egy jó barátnömtöl:


Tudom, hogy senki, soha nem ér rá és amúgy is
minkenki utálja a
> > > körmaileket,
> > > > de ha tudtok, légyszíves segítsetek!
> > > > >
> > > > > Tovabbitsatok! Eletet menthet!
> > > > >
> > > > > VARJAK A SEGITSEGET
> > > > >
> > > > > Egy leukemias kisfiunak ABRH+ verre van szuksege
> > > > SURGOSEN es
> > > > > FOLYAMATOSAN.
> > > > > Allapotan pillanatnyilag csak ez segithet.
> > > > >
> > > > > A veradas helye: Budapest, VIII. kerulet Delej
utca 9-11.
> > > > > (Heim Pal gyermekkorhaz mellett)
> > > > > Ideje: Hetfotol Csutortokig: 8-12
> > > > >
> > > > > A veradas korubelul 2 orat vesz igenybe (mert
Trombocita-
> > > > ra - verlemezre
> > > > > - van szuksege)
> > > > > Idoegyeztetes a 210-07-19-es telefonon.
> > > > > (Azert van szukseg idoegyeztetesre,mert csak egy
gep
> > > > van, amivel le
> > > > > tudjak venni a vert.)
> > > > >
> > > > > Fontos, hogy PANCZA TAMAS-nak kell a ver, ezt a
nevet NE
> > > > FELEJTSETEK EL
> > > > > BEMONDANI!!
> > > > >
> > > > > Minden segitseget koszonunk, azt is, ha
tovabbadjatok a
> > > > felhivast!!
>


Remélem nem zavarja nagyon a topik jó hangulatát ez a hozzászólás, de úgy éreztem belefér !

Bóbita
Névtelen
 


Sziasztok!

Rövid leszek ma.

Verus! Köszönöm az önbizalom erõsítést. Puszi jancsi babának, Tomi iskolásnak Karinak és Johannának. Jól megtanultam, mi? Igazad van, ami a másik topicokat illeti. Én sem írok máshova, a minap szívtam meg és hát a hangnem amit, kaptam azért, mert le mertem írni, hogy én hogy láttam a terhességemet és egyáltalán mi a véleményem az adott témáról. Megfogadtam soha többet sehova csak ide írok.

Évi! Tegnap éjjel Lili kelt 1/24-kor, 1/2 5-kor. Az elsõnél átment Apukája, megnyugtatta 3 perc alatt aludt, a másodiknál 1 percet sírt és 1/27-kor kapott elõször cicit. Mindezt este 8 órától. Napközben óránként rákéredzkedik a cicimre, de nem bánom. Ja és cicin kívül mást nem nagyon kap, néha egy kis répát a húslevesbõl vagy ezt a Cupp levet, ami gyerek ital 100%-os. Szerintem próbáljátok ki, hogy nem te mész be és ez a sírni hagyás sem olyan vészes. És nagyon határozott legyél!!! Érezze a pici is. Fontos a hangnem mikor bemész a szobájába.

Cili! De jó olvasni rólad!!! Örülök, hogy jól vagytok. Szerintem hagyd aludni a kisfiad, nem lesz kevesebb a tejed emiatt. Bár Lili ennyi idõs kora óta így aludna. BCG oltás, a többiek már leírták. És csatlakozz nyugodtan ide!!!!!

Andi! Miért nem írsz mostanában???? Mi van veled????

Adri! Örülök, hogy ma volt egy harapásmentes napotok. Akkor tele vagy erõvel és semmiképp nem hagyod abba a szopit. Okos a kisfiad megértette, hogy nem szabad Anyuci cicijét harapdálni.

Pankamama! Mi van veled?????

Zsóka! Istenem, nem lehet könnyû. De, ha az embernek olyan barátja van mint Pele, akkor fél lábon is kibírja, nemigaz? Azért majd írd meg, hogy jelentkezett-e a párod és mikor. Mostmár veled együtt várom az emailt.

Pele, Kati! Mi volt ez a titkos találka irgum-burgum... És mi? KépKépKép

Kingandi! Ügyeskedj sokat altatás ügyben. Nem hiszem, hogy képeket küldtem, inkább azt, hogy mi az új emil címem. Ide is lertím.

Erika! Hogyan is untathatnál bennünket, hiszen ennek a topicnak az a célja, hogy mindenki minél többet megtudjon a másikról és megbeszélje vele a dolgait. Szóval írj bátran sokat és hamarabb is csatlakozhattál volna nyugodtan, bár tudom, hogy ez nehezen megy, de látod pikk-pakk társaságunk tagja lettél.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó
 


PM! Most láttam, hogy írtál és gratula a kicsi Pankához a kúszáshoz és az üléshez. Irigyellek a sok program miatt!!!

Puszi: Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggel 3 napra kikapcsolták nálunk a fûtést és a melegvizet, mert valamit javítanakKép Jó, mi? Na ná, hogy ilyenkor kell javítani, és nem mondjuk szeptemberben. Úgyhogy jégverem a lakás!!! Még jó, hogy össze tudunk bújni éjjel az ágyban.

Anikó!
Tök jó, hogy így alszik Lili!! Ügyik vagytok! Egyébként semmiféle titkos taliról nincs szó, csak tegnap találkoztunk Katival, mert kölcsönkérte a kendõnket, hogy kipróbálja, tetszik-e Kittinek.

Tényleg, talival kapcsolatban: a múltkor felvetettem a Snoopy által is javasolt fedett Máltai játszót, de senki sem reagált. Az nem fizetõs...

Évi!
Ez a pisilõs nézõközönség ismerõsKép Kizárt dolog, hogy egyszer is nyugodtan tudnék fürödni vagy WC-re menni. Hannus tuti jön utánam, de idõnként Áron is megjelenik, hogy pl. nem talál egy LEGO-elemet vagy vizet kér vagy fújjam ki az orrátKép Mert hát mikor máskor jusson eszébe?
Hannus is ordít ám a sapkától, a kabáttól. Tiszta kaland a 2 gyereket gatyába rázni reggelente. Azért általában ahogy elindulunk, megvigasztalódik. Csongi azt sem élvezi, amikor már mentek?

Cili!
Hannának is csak késõbb eredt meg az oltása, de azt mondták, 6 hónapos kora elõtt úgy sem foglalkoznak vele, még ha nem is jó. Pattik nálunk is voltak, fõleg Áronnál, az anyatej hormontartalma okozza, de hamar elmúlik.
Az éjszakáknak meg örülj! A tejtermelés maximálisan alkalmazkodik.

Adri!
Nagy gratula a harapásmentes naphoz!!! Én úgy tudom, hogy náthás babának még több folyadékra van szüksége. Lehet, hogy azért nem akar szopizni, mert nehezére esik az eldugult orra miatt. Próbáld meg szopi elõtt kitisztítani + orrcsepp, bár tudom, ez nem kis feladat porszívós orrszívó nélkül. De nálunk ez vált most be, mert persze mi is szörcsivel küszködünkKép Szegény Hanna még az ujját sem tudta szopni rendesen, mindig megállt levegõért kapkodvaKép

PM!
Én is erre gondoltam, amit a nagyitok mondott a mézrõl, csak a pontos nevére nem emlékeztem. Mondjuk amit Áron most szed köhögéscsillapítót, abban is van méz. pedig már csecsemõkortól ajánlják. Persze lehet, hogy azt valahogy tisztítják.
Jó nektek, hogy buliztatok! Fel tudja nagyon dobni az embert az ilyen!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Valószínû megint kutyafuttában...Kép Mire végigolvasom Csongikám már fel is ébredt.

A mézrõl jutott eszembe, hogy amikor Csongi elkezdett teát inni, anyukám javaslatára cukor helyett mézet raktunk bele. Aztán a fogorvosnál olvastam egy Babapatika c. újságot, és pont azt taglalta, hogy a mézben veszélyes anyag lehet a csecsemõkre nézve. A nevét nem jegyeztem meg, de azóta óne méz.

Cili, gyere ide nyugodtan, tényleg itt a legjobb a társaságKép Dávid már 8 hetes? Hogy repül az idõ!
Pöttyök: Csonginak nagyon sokáig megvoltak, az apukája viccelt is vele, hogy ezt tuti anyucitõl örökölte. (Bár hónapok óta tök szép a bõröm. Vajon ez a hormonoktól lehet? Még egy dolog, amiért érdemes szoptatniKép)
Éjjeli alvás? Örülj neki! A tejcsitermelés alkalmazkodni fog, Te meg legalább kipihened magad!

Pele, igen most már ott tartunk, hogy a babakocsiban sem érzi jól magát. Én azon filóztam, hogy mivel állandóan mozogna, ott meg a sok ruha miatt nem tud megmozdulni, valószínû ezért nem csípi a dolgot. Attól félek, ha elindul a babakocsit el is felejthetem!
Mozog a kis Babszem? Növekszik már a pocid?

Jut eszembe, vajon Madárkával mi lehet? Olyan rég nem írt!

Csogni tegnap éjjel egyszer ébredt, ma viszont ismét 8- fél 6-ig aludt, aztán ciciztünk, és fél 8-ig megint! Óh, ha így maradna! És tegnap napközben is 2X másfélórát aludt! Kész Hawai!

Tegnap azzal szórakozott, hogy nagy rohammal megindult (mászva) a szoba egyik végébõl a másikba, aztán vissza, majd ki a folyosóra! És közben hangos csatakiáltásokat hallatott! Marhára örült saját magának! Azt hittem megeszem!

Adri, örülök, hogy harapásmentesen telt a napotok! Okosak ezek a gyerekek, nem igen lehet már õket olyan könnyen átverni!

PM, de jó nektek, hogy buliztatok! Ugye milyen jó volt egy kicsit kimozdulni!
Nekem is olyan jól esett a múlt havi lakodalom! De most közel-távol maximum a szilveszter amikor buli lesz! Már két éve nem voltunk sehol, pedig a férjem jan. 1-én született. Tavalyelõtt õ feküdt 40 fokos lázzal, tavaly meg az én nagy pocakom volt akadály. Remélem, idén bepótoljuk!

Még azt szerettem volna gyakorló édesanyáktól megkérdezni, hogy másnál is elõfordult-e,hogy egy jó evõ babának "elment" az étvágya. Csongi eddig mindent megevett, tûrhetõ mennyiségben. Mostanában alig tudok pár kanállal beletukmálni. Halomban áll a hûtõben a magam által csinált kaja, két-három féle bébiétel, mivel próbálkozom, hogy a kaja nem ízlik neki, vagy ennyi kell. Nos úgy néz ki, pár kanállal megelégszik! Szopizni nem szopizik többet, sõt délben és este már nem is kell neki, viszont rengeteget iszik.

Köszi a válaszokat elõre is!

Évi
Évi (Évi)
 


Sziasztok, Lányok!

Képzeljétek, az utóbbi 2 hét alatt Dominiknak is kijött 2 foga alul! (Domi most 5 és fél hónapos) Õ mondjuk csak akkor harap, ha már csak nyammog a cicin, és elfeledkezik magáról, de meglehetõsen méltatlannak találja, ha ilyenkor elveszem tõle a cicit. Jaj, lassan Domi is betölti a 6 hónapot, és el kell kezdeni a hozzátáplálást (most még csak szopizik), és a pacsmagolást. Ti mit adtatok a piciknek elõször? Csak krumplit meg répát lehet, vagy már mást is? És husit?

Jaj, én is úgy vágyom már egy kis kikapcsolódásra! Mert azért a pici gyerek, az napi 24 órás "szolgálat", és akárhogy is nézzük, ez azért kimerítõ, még ha imádjuk is a picit. Legalábbis engem néha nyomaszt, hogy még éjszaka is azzal a tudattal kell nyugovóra térnem, hogy Domi bármelyik pillanatban elkezdhet sírni, és akkor nekem rohannom kell. Na, ilyenkor irígyelem a férfiakat, vagyis inkább az apákat, akik egyszerûen csak a fejükre húzzák a párnát, ha elkezd sírni a gyerek, és alszanak tovább, és a "babázásból" is csak a kellemes dolgok jutnak nekik, ha megúnják, egyszerûen átpasszolják a picit az anyukának. És lazán megtehetik, hogy este hazaszólnak, hogy késõn jönnek haza, mert kedvük szottyant iszogatni a haverokkal. Bocs, hogy így kifakadtam itt, de ezt ki kellett írnom magamból. Nálatok milyen a helyzet? Mennyire veszi ki a társatok a részét a babázásból?

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Sziasztok,

ismételten köszi mindenkinek a kedves fogadtatást, ez tényleg egy jó csapat KépKépKép

Jázminmama,
isten éltessen!

Juca,
megvárom, míg hazajössz, aztán majd írok.

Zsóka,
irigyeltelek a rénszarvasos sztoriért. Nálunk - a macik mellett - rénszarvasokkal van tele a lakás, mert a párom no meg én is imádjuk õket. Az állatkertben is hozzájuk vezet az elsõ utunk, szemben velük meg a macik vannak.
Úgyhogy nálunk Tomi bármerre néz, macit és rénszarvast lát, már barátkozik velük.
Ráadásul az egyik macit Tominak hívják, pár éve kaptam a férjemtõl és mivel már akkor tudtuk, hogy ha kisfiunk születik, akkor Tomi lesz, elneveztük Tominak. Így mostanéban gyakran elõfordul, hogy Tomi Tomival játszik KépKép
Azért viszont nem irigyellek, hogy a párod ilyen sokáig távol van tõletek, én nem bírnám ki....

Évi,
az öltözkedés nálunk is nehezen megy, ha viszont énekelek közben, akkor tátott szájjal figyel rám és még "hisztizni" is elfelejt.

Lányok két kérdésem is lenne. Az egyik, hogy Tomi szinte rágja a kezét. Van olyan, hogy szopizik, aztán jelzi, hogy elég és már nyomja is be a szájába a kezét. Próbáltam ilyenkor tovább etetni, de már olyat is csinált, hogy a cici mellé bedugta az öklét... a foga?? Már régóta érzek valamit, de még nem bújt elõ fogacska.
Egyébként nem szopja a kezét, mert én is betettem a kezemet a szájába és szabályosan harapta... fog nélkül Kép
A másik pedig az, hogy ha Tomi megfogja a kezem és felhúzza magát ülésbe, rögtön rúgja ki is magát állásba (teljesen magától!), nem korai még ez??
Egy pillanatig sem erõltettük ezt, de félek, hogy nem árt ez neki?? Ugyanez vonatkozik az ülésre, merthogy a hátán általában nyüglõdik, ha viszont ül vagy áll, akkor semmi probléma nincsen.

Egy kicsit hosszúra sikeredtem, úgyhogy el is köszönök, mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok.

Erika
Erika
 


Sziasztok!
Ma pakolás minden mennyiségben, holna jövünk haza! Ez persze megint azt jelenti, hogy 2 hétig nem tudok jönni hozzátok... nov.11-én jövünk vissza, ha minden igaz. Azért addig is ne felejtsetek el, jó? Pele! Sajna SEMMI sem jön a pumpás orrszívóval! Tényleg semmi! Pedig Leevi tök édin engedte, hogy megint pumpálgassam. Na, holnap már kézben lesz a porszívós.
Sok puszi mindenkinek, talival kapcs. Anikót megesemesezem. Kép
Adri
KAdri
 


SSSsziasztok,
rövid leszek, mert hulla vagyok (Pele a tanú rá)
Erika, ha magától áll fel, semmi gond - annyit jelent, hogy õ, a szervezete érett rá. Hidd el, ha nem bír tovább állni, elfárad, úggyis leül. A lényeg, hogy TE NE ERÕLTESD, AMIKOR Õ MÉG LÁTNIVALÓAN NEM ÉRETT RÁ - de ahogy írod, nem is erõlteted, magától csinálja. Ne aggódj! Szóval mégegyszer: ha magától csinálja, abból baj nem lehet!
Üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

Most pár napig még rendesen olvasgatni sem tudtam, csak elmenteni a topicot, ugyanis Kitti tiszta beteg lett. Pont az oltás utáni éjszaka kezdõdött, úgyhogy kúp ide, vagy oda, a köhögésétõl nem lehetett aludni. Õ viszont nem ébredt fel rá, sõt alig cicizett.

Na a lényeg ami miatt most írok. Pelével megbeszéltük, hogy a babaruhabörzén délben a Kismama bódénál találkozunk, megpihentetjük fáradt tagjainkat, és elfogyasztjuk az elemózsiánkat. Ha valamelyikötöknek aki jön a börzére kedve van, csatlakozhat hozzánk!!!
Remélem nem túl késõn írtam, és még olvassák az érintettek.
Vigyázat!!! Óra átállítás van!!!

Bocsi lányok!!! Puszilok mindenkit, és amint tudok jövök rendesen is!

Sziasztok!
Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Ja, még annyit, hogy semmi összefüggés a betegség és az oltás között. Valószínûleg lappangott már benne.

Kati
Csőre Katalin (cskati)
 


Sziasztok lanyok!
Kedves Adri, Pankamama, Andi, Geri, Pele, Evi, koszonom a megnyugtato valaszokat!
Andi, de jo latni, hogy ti is ugyanugy voltatok ezzel a hasra fektetessel. Tanfolyamon nem voltunk, mi Becsben vettuk meg a monitort, csak 1 fajtat talaltunk, AngelCare a neve, eddig eleg szimpatikus es adtak hozza egy gyakorlati utmutato konyvet ha neadjisten jelezne, azt elolvastam. Tanfolyam szerinted tenyleg elengedhetetlen?
Evi, nekem biztos nem esett volna jol ilyesmi viccelodes a ferjemtol Kép. Az oltozest a mi fiunk is utalja, foleg a sapkat, egybol kezdi a bombit.
Katica, en is probaltam betartani a javasolt 20 perc szopi odot, aztan ahogy mindig kb legalabb 2x-esen tulleptuk, gondoltam magamban milyen bena vagyok, de akkor is igy fogom tovabb csinalni, max nem emlegetem pl vedononek. Most pedig olvasom itt, hogy nem vagyok egyedul Kép. Tok jo.
Verus, tetszett a babanyelv!
Kati, nekem is elkuldened az elettorteneteket? (Ha jol gondolom, ez az amit, meg korabban elkezdtetek, hogy ki hany eves, hol lakik, csalad stb? Az elejet meg kovettem, aztan azota lemaradtam. Igerem, majd en is leirom egyszer a magamet.)Koszi! Emailem: merdelyi@hotmail.com
Evey, en is megadom a mi adatainkat: Pelzer David szuletett 2001 aug. 30, szul. suly 3450g, 55 cm, jelenlegi meretek: kb 59 cm, 2 hete kb 5 kg.
Nehany ujabb kerdes: Normalis, hogy David mostanaban minden egyes szopi utan bukik egy kicsit? Korabban nem csinalta.
Csuklas. Eleg sokat csuklik, ez aztan jol felrazza a kis bendot es egy csomo tejcsi kijon belole. Tudom, normalis, de rossz nezni. Szabad citormle csoppet adni? Eltero velemenyeket hallottam eddig.
Fogamzasgatlas??? Tudom, mar volt szo rola itt, de most nem birom visszakeresni. Becsben injekcio van, ott nem ismerik a Continum-ot (vagy mit), a pesti dokim szerint az injekcio nem jo, mert nem annyira megbizhato es ha megis terhes lesz valaki, akkor meg 3 honapig a szervezeteben marad. Es szoptatasra nem tom milyen hatasa van. A dokim szerint ennek a Continuumnak sem teljesen jo a hatasfoka, szoval az ovszert ajanlja Kép. Mindez persze lehet, hogy maris tul keson jutott eszembeKép.
Kutacs? Nem baj, ha Davidnak gyakran erzem horpadtnak az elso kutacsat?
Koszi elore is a valaszokat.
Puszi, most megyek, papa turelmetlen, mert o csititja az ehesedo pockot, es nem birja tovabb!
Cili2
Cili2
 


Sziasztok!

Jaj ezek az éjszakák, a múlt éjjel 6x ébredt a Kinga, igaz cici csak kétszer kellett, de ma egész napiszonyú fáradt voltam. Nagyon irigyellek Geri, és nagyon ügyik vagytok! Ja, és a címed megkaptam, ez két nappal késõbb jött, és nem az új címeddel, de nem fontos. Csak én azt hittem küldtél nekem képet 

Pankamama!
Gratula a Panka ügyességéhez, úgy látom nálatok is kezdõdnek a mozgalmas napok. Nálunk is, mint Pelééknél mióta mászik a Kinga mindenhova kikísér, elkísér természetesen a WC-re is, úgyhogy készülj.  Egyébként a múltkor felvetetted a patakparti közös sétát, és a Magdi is örült neki, akkor megtartjuk? Mi kb 3 percre lakunk a pataktól, úgyhogy elõtte, utána lehet nálunk etetni, itatni, beszélgetni. Persze mindenkit szeretettel várunk ugye?

Erika!
Mi is Zuglóban lakunk, az Örs vezér tértõl nem messze az Ond vezérparkban. Ha össze jön ez a séta, de úgy egyébként is találkozhatnánk.

Kinga ma felfedezte a mosógépben, hogy forognak a ruhák percekig nézte, és hangosan csodálkozott.
Lehet, hogy lüke kérdés, de a zabkását sima közértben kapható zabpehelybõl csináljátok, vagy valami speciális hipp stb? Nekem is nagyon tetszett a „recept”, kipróbálnám, a Kingának is hátha ízlik.

Adri!
A Kingának nagyon hamar kibújtak a fogai, és harapott is rendesen, az elsõ 2-3 nap, én pedig kiabáltam, amitõl õ megijedt és sírt. Mostanában már csak akkor harap, ha elpilledt a cicin, és nem figyel. Bár az is igaz, hamost kiabálok már csak röhög rajta.

Sajna én is mindig elfejtem amirõl írni akarok, úgyhogy holnaptól én is elõveszem a jegyzetfüzetet.

Mindenkinek átaludt éjszakát (mindenki a vágyairól ír),és jó hétvégét!!

KingAndi
KingAndi
 


Sziasztok!

Én kint leszek a börzén, de árulni fogok. Akinek van kedve, keressen meg, ehhez segítségképpen itten vala a számom: 06-20/410-0484. Hívás esetén útbaigazítást adok...Kép

Most rövid leszek, mert készülödöm, és mellette még van egy r...dt fordításom is, szóval, ma nem lesz alvás. Holnap már csak azért is érdemes megkeresni, hogy meglássátok, hogy nézek ki mosott rongyként.Kép

Pusza:

Dia
Dia
 


Sziasztok!
Tegnap hulla fáradt voltam, még olvasni sem volt erõm, gondolhatjátok, ha még ide se jöttem...Kép egyébként komolyan itt van a Babanet legjobb csapata, nem is tudom, hogy köszönjem meg a sorsomnak, hogy Hozzátok vezérelt, meg persze, hogy befogadtatok!Kép
Geri! Épp errõl jut eszembe: én is olvastam a másik topicban a hozzászólásodat meg az utána jövõ lehengerlést is, hát komolyan, nekem is rosszul esett. Pedig téynleg nem volt bántó, azt is elhiszem, hoyg enkik is igazuk van, de a hangnem elég barátságtalan volt. És akkor még enyhe voltam.

Évi! Az öltözés-hiszti nálunk is megy, de általában azért, mert minél gyorsabban ki akarnak jutni a lakásból. Szerencsére imádnak menni! Nem könnyû 3 gyerkõccel elindulni, amikor már 2 kint áll , a harmadik üvöltve veri az ajtót, hogy õ is menni akar. Na, azt öltöztesd fel!
Nálunk dani volt az, aki pikk-pakk kiszállt a babakocsiból, amikor elindult (jó korán, 9 hónaposan), utána már nem is nagyon tudtuk használni. Remélem, Csongi is gyaloglóbajnok lesz!!!Kép

Pele! Ugye, nem fagytataok meg? Piszok dolog ilyenkor fûtést javítani!!!
Lili új neve (Pelétõl szabadon): Ható Ágnes! Szerntem illik rá, na, de mit mond a pszichológus???Kép

Verus! Már én is jegyzetelek egy jó ideje, másképp képtelenség követni (ilyen kápos fejjel?)! Nyugi, ha készülõdne az új gyerek, Ti lennétek az elsõk, akik tudnának róla! De épp ma egészen bizonyossá vált, hogy ebben a hónapban már csak ennyien maradunk. Egyébként úgy tervezzük, hogy hosszú távon is elegen vagyunk, de ki tudja?...

Adri! Nagyon-nagyon jó utat Nektek, éerzzétek jól Magatokat itthon, aztán majd jelentkezz!

PM! Irigyellek én is a buliért, jó lehetett! A nagyiknak meg igazán jár ennyi élvezet! Kép

Krisztina! Ezen az apa alvása dolgon már én is sokat dühöngtem. Nem hiszem, hogy nem hallja, ha éjjel hatvanszor üvölt a gyerek! Sõt, volt olyan is, hogy meghallotta, aztán megbökdösött, hogy sír, menjek! Édes, nem?Kép

Erika! Szerintem rághatja a kezét a foga miatt! Ettõl még lehet, hogy csak nagyon soká fog kibújni, mert az egy darabig fájdogál, aztán abbamarad, aztán újra fáj. Nálunk legalábbis így volt!

Cili! Az én fiaim is sokat csuklottak, Daninak adtam néha citromlét, az segített. De egy ismerõsöm mesélte, hogy õ is citromlézte a gyereket, aztán a kicsi úgy utálta a kanalat, hogy a rendes kaját is alig tudták késõbb beleimádkozni. És nekem mindhárom gyrekem CSAK hason tudott aludni, aminek a dokinéni nem örült, de végül "megengedte", mert hanyatt 1/2 óránál tovább nem aludtak. Nem volt légzésfigyelõnk se, viszont engem a fász kerülgetett, éjjel többször megnéztem, úgyhogy a figyelõ biztos megnyugtató!

Kati! Nagyon drága vagy, megjött az emil! Máris megyek, válaszolok! Kitti hogy van? Vigyázz ám nekem nagyon arra a mosolygós kis gömbre, nagyon szupi kiscsaj!KépKép

Hát, úgy tûnik, a jövõ héten elpasszoljuk a rácsos ágyat, hacsak az érdeklõdõ vissza nem mondja. Lilit tegnap a fiúk közé fektettem, aminke az lett a vége, hogy a két fiú elaludt, Lili meg röhögve fetrengett a fejükön. Akkor apja visszaparancsolta a rácsosba, amin õ nagyon megsértõdött. Bõgött, mint a záporesõ. Ma viszont röpke 3/4 órás vihánc, több dörgedelem után, elaludt köztük. Úgy látszik, van remény rá, hogy mire nem lesz ágya, nyugodtan elalszanak együtt.

Holnapra szép napot mindenkinek, jó börzézést, gondolok majd Rátok erõsen (amikor épp eszitek a szendvicseiteket együtt)! Kép
Sok puszi:
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok Lányok!

KingAndi! Igazad van szánom-bánom, hogy nem jelentkeztem de olyan sûrû volt mostanában a programunk. Jövõ héten bármelyik du.1/2-3 körül talizhatnánk, de hol is? Magdi, Erika ez nektek is szól. Hol parkoljak, hogy a patak partra érjek?
Alvásügyben meg tényleg be kellene keményítened, mert dolgozol is meg egyébként is nem jó ha hulla vagy, 1 hét alatt megoldódna, hidd el. El sem tudom képzelni, hogy Panka valaha jönne utánam a sloziraKépKép

Emese! Ható Ági, csúcsduma. De legalább tudományosan tudjuk a hiszti nevét.

Pele! Jó az a játszótér szerintem is, de az merre van? Mivel egy hét múlva taliznánk jó lenne dülõre jutni.Nincs egy kis hõsugárzótok? annyira hülyék a szervezések tényleg, nyáron még jól is esett volna a hideg zuhany de most??

Anikó! Nagyon ügyik vagytok továbbra is. Hová írtál? Meg akarom olvasni ha nem gond.

Kati! Jobbulást a kis tündérnek. Sok puszi nekiKépHolnap jó börzézést!!

Cili2! Az én lányom is nagyon gyakran csuklik, de ez állítólag õket nem zavarja annyira mint minket. A citromlé allergiát okozhat ezért nem javasolják. A kutacs úgy lüktet ahogyan a szive ver és a süppedés mértéke alkati adottság. Ha van bõven pisis pelusa ne aggódj a kiszáradás miatt.
A Continuint nem ismerem de itt a lányok írták, hogy össze-vissza vérzést okozott nekik/ Gabi1 és Dia ha jól tévedek/az injekció a Dopavera megbízható a tejtermelést sem befolyásolja de 1 évig ürül ki a szervezetbõl.

Krisztina! Küldtem már az alvás dolgot? Azt hiszem mindannyian voltunk/vagyunk így, hogy monotonnak véget nem érõnek érezzük a baba körüli teendõket. Az én párom is elmegy néha a barátaival, vagy több napra bulizni, de én úgy vagyok vele, hogy õ pedig húzza az igát a munkahelyén, õ keresi a családra valót jár neki is a kikapcsolódás. éjjel azért nem keltem, mert õ nappal nem tud aludni, viszont én a lányommal igen, max. szalad a lakás. De õ rengeteget segít a háztartásban és gyakran megyünk ek itthonról együtt szórakozni. Az itthonlétet és a háztartást pedig úgy fogom fel- hátha segít- hogy ez most az üzleti élet. A lányom a fõnök, hozzá alkalmazkodom, a teendõket tárgyalásként fogom fel stb. Ez így egy újfajta kihívás és most nem az üzleti sikereimre vagyok büszke, hanem arra ha ragyog a lakás vagy sikerült sokat sétálni, vagy fõzni valamit. Így könnyebb. Remélem segít. Ha jössz a talira beszélgethetünk.

Adri! Jó utat, gyere a talira!!!!

Évi! Mivel itatod Csongit? Alvásban hajrá!

Na mára ennyit, puszi mindenkinek.

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Képzeljétek, Mikinek ma kijött a 6. foga. Remélem most már egy kicsit leszokik a harapdálásról ( comb, könyök, cici, mind veszélyben van Kép)

Pele!
Hát nem irigyellek a hidegért, remélem hamar megjavítják a fûtést.

Erika!
Te merre laksz Zuglóban? Én a Népstadion metrómegállótól 2 saroknyira.

Évi!
Az öltöztetés nálunk is egy mûsör, és mostanában már közelharc megy a pelenkával is, mert Miki imád csupaszkodni és van amikor csak ketten tudjuk belecsomagolni (valakinek le kell fognia).

Pankamama!
Jövõhéten találkozhatnánk KingAndiéknál, ott biztos lehet parkolni. Nekem a hétfõ és a kedd nem jó, de utána még tudtommal nincs délutáni programunk.

Na jó éjszakát mindenkinek.

Magdi
gallainemagdi (gallainema
 


Sziasztok!
Anikó, kösz, hogy még emlékszel rám. MIndig olvaslak benneteket, de általában csak ennyire futja az energiámból, mert ha elkezdek írni, órákat itt töltök a gép elõtt, amit viszont nem akarok. De ez a csapat meg pont attól az igazi, hogy állandóan tartjátok a kapcsolatot! De azért figyelemmel kísérem ám a sorsotokat4
Cili2! Szerintem feltétlenül menj el e tanfolyamra, ha már beszerezted a gépet. A Madarász utcai kórházban tartják minden kedden négytõl vagy öttõl, már elfelejtettem, Szántó Imre fõorvos szervezésében. A gép csak jelez, nem ment életet, és ha ne adj Isten bekövetkezik a baj, nem fogod tudni, hogy mit kell csinálni. Én egyébként is azon a véleményen vagyok, hogy egyetlen egy anyukát sem lenne szabad a kórházból úgy hazaengedni, hogy ne tudja, hogy kell egy kisbabát újraéleszteni. 10 perc alatt megtanulható, és egész életedre hasznos tudás marad. Mert bármilyen kicsi is az esélye, de ha egy babának leáll a légzése (van ismerõsöm, akivel megtörtént, igaz, nem bölcsõhalál miatt, hanem lázgörcs közben - az ok tökmindegy), nincs segítség, senki nem fog idõben odaérni, te vagy egyedül, aki tehet valamit. A babanet fõoldalán egyébként ott van a Madarászos információ.
Évi! Teljesen normális, hogy egy 7-8 hónapos baba kevesebbet eszik. Gondolj bele, eddig milyen rohamosan gyarapította súlyát, már gondolom rég megduplázta a születésit. Most majd kezdenek lassabban jönni a dekák, és sokakkal kezdõdik ez, hogy periódikusan hol sokat zabálnak, hol csak 1-2 kanállal. Itt is folytasd az igény szerinti elvet, annyit adj neki, amennyit kér, soha nem szabad erõltetni, és ha nagyon leáll, te se ess kétségbe, õ továbbra is tudni fogja, hogy mire van szüksége. Az is elõ fog fordulni, hogy heteken keresztül csak egy dolgot fog elfogadni, de azt minden mennyiségben, utána megunja, és valami mást szeret meg. Nálunk ez mindennapos dolog volt, attól a pillanattól kezdve, hogy Kamilla 8 hónapos lett, egészen az oviig. Mióta oviba jár, megint mindenevõ vegetáriánus - mindent megeszik a húst kivéve.
Üdv, andi
andi
 


Sziasztok!

Elõször is: nagyon-nagyon KÖSZÖNÖM mindenkinek a gyógyító jókívánságokat és a szüli-névnapi garatulációkat Kép! Szerintem az elõbbinek volt köszönhetõ, hogy Jázminnak a pénteki ellenõrzésen már kutya baja sem volt Kép Kép Kép!

Zsóka! Még meg sem köszöntem a képeket amit küldtél, pedig nagyon örültem neki! És olyan kedves szavak kíséretében küldted! Nagyon aranyos lány vagy! Fel szoktam olvasni a páromnak az írásaidat a férjed munkájáról, és õ ezerrel irigyli, szívesen felcserélné rá az informatikusi állását. Azért én örülök, hogy csak 15 kilométerre dolgozik tõlünk… Kép Mikor derül ki, hogy a férjed elfogadta-e az ausztráliai ajánlatot?

Verus! Én is a havat szeretem nagyon! Több nyarat adnék egy kiadós hóesésért végre! Tavaly sem igazán volt hó, nem tudtunk szánkózni menni. Emlékszem egyszer ugyanilyen ínséges télen a kevés hóból csináltam egy pici hóembert és betettem a mélyhûtõbe, hogy a férjem jól meglepõdjön ha kinyitja! Meglepõdött… Kép

Emese! Az én ismerõsöm kislány is rács nélküli ágyban alszik (eredetileg rácsos volt, csak leszedték), és ha hiszitek, ha nem, ha elálmosodik akkor magától bemászik az ágyába és elalszik :9.

Cs.Kati! Laráról nem tudok többet, csak ennyit üzent nekem. Ahogy Szegeden a klinikai gyakorlatot ismerem, a jövõ hét kedden, legkésõbb szerdán már hazaengedik, akkor biztos beszámol majd az eseményekrõl!

Evey! Szerintem jó ötlet az e-mail címeket is beírni a táblázatba, hogy mindenki feljegyezhesse magának. Mézet végül nem adtam Jázminnak, magamnak viszont vettem egy nagy üveggel (hársmézet). Én nagyon szeretem!

Adri! Köszi a receptet? Begyógyult már a harapás helye? Engem Jázmin eddig „csak” kétszer harapott meg, és az is inkább csak harapdálás volt, semmi vészes nem történt a cicivel Kép Kép.

Geri! Átadtam mind a 10 darab gyógypuszit! Köszönjük! Nekem a decemberi tali is jó!

Juca! Megérkeztek a képek! Tényleg nem voltak nagyok. Viszont te kis huncut nem nagyon látszol a képen, szinte csak az orrod hegye Kép Kép Kép!

Magdi! Ma írok neked emilt! Gratulálok a 6. foghoz! Jázminnak hat hónaposan bújt ki egyszerre kettõ, azóta (nemsokára 9 hónapos) nem jött új fog. Lehet hogy kétfogú marad :9?

Cili! A citromlevet én sem ajánlom, mert szerintem roszul esik a babáknak a finom édes anyatej után valami nagyon savanyú ismeretlent kapni. Én mindig megszoptattam kicsit mikor csuklott, ha nem akart szopni akkor vártam hogy elmúlik.

Erika! De jó név az Etele! Ki választotta? Miért nem azt használjátok? Szerintem is a fogacskája nõ, akkor szoktak ilyen bõszen harapdálni az ínyükkel, de való igaz, hogy ilyen harapdálósan, nyáladzósan még jó pár hónap eltelhet mire kibújik a fog.

Andi! Szia! Én is gondoltam rá, hogy hol vagy mostanában, hiányoltalak Kép Kép! Jó hogy most írtál jó sokat!


Én most a teljesség igénye nélkül két embert hiányolok Madárkát a pocaklakóval és Ibolyt! Merre vagytok? Szerintem fel kellene osztani, hogy ki kit hiányoljon a hozzászólásaiban így senki sem maradna ki Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Én mindig úgy járok, hogy letöltöm a topicot, elolvasom, jegyzetelek, majd megírom az üzenetemet egy Word doksiban, s mire elkészülök és el tudom küldeni, már egy csomóan írtak újra, úgyhogy elõfordul már nem is vagyok aktuális Kép.

Egyébként én is nagyon örülök, hogy ide írogatok, néhány topicban tényleg elég paprikás szokott lenni a hangulat. Én elolvasom majdnem mindet naponta, én nagyon szeretem még a Megint megjött…-öt (úgy lehet örülni, ha valakinek sikerül a baba), a Szegedi topicot és az aktuális „vita fórumot” pl.: Érdi születésház.

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin
 


Emese,
én Kamillát 18 hónaposan vettem ki a rácsos ágyból, és soha semmi gondunk nem volt, nem mászott, esett ki az ágyából, imádta. Emmát most rögtön akkor ki fogom venni, amikor le kellene engedni a kiságyat, tuti, hogy mégegyszer nem fogok szenvedni derékfájás stb-vel attól, hogy állandóan be kell hajlongani a kiságyba, fogni a kezét ebben a pózban az éjszaka közepén, vigasztalgatni, altatgatni. Venni fogok egy nagy matracot és azon fog aludni addig, amíg 'megérik' egy rendes ágyra. Errõl leesni sem tud, és ha a szobát átszervezzük egy kicsit, hogy abszolút biztonságos legyen, akkor még ha 'elcsatangol', akkor sem történhet vele semmi. A sógornõm kislánya 15 hónaposan próbált kimászni a kiságyból, nagyon aktív gyerek, fejre is esett. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a kiságy sem minden gyerek számára biztonságos hely! andi
andi
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Sziasztok!

Van egy hatalmas meglepetésem a számotokra!!! Bár nem szabadna még elárulni, mert olyan aprócska, de nem tudom magamba fojtani a boldogságot, meg ti úgyis közel álltok hozzám, így hát elmondom: BABÁT VÁROK!!!!!! Kép Ha minden jól megy, 2002. július elején kistesója születik Jázminnak!!!! Kép
Annyira boldog vagyok, hogy már a második tesztet csinálom, hogy biztos-e, meg olyan jó nézni a két csíkot… Kép

Jázminmama (akinél most nincs boldogabb a világon)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Jázminmama (jázmin
 


Sziasztok!

Gratulálok Jázminmama!!!!!!!!!!! Én csak egy olvasó vagyok még soha nem irtam, de ez egy olyan nagy hír, hogy nem maradhattam szótlan. Két gyerekem van, Eszter (két éves) és Zozi (6 hónapos), tehát a korkülönbség ugyanannyi mint nálatok lesz. Kiváncsi vagyok, hogy fogjátok bírni, mit fog szólni Jázmin a tesóhoz. Elég érdekes dolgok fognak veletek történni. Tapasztalataim szerint semmi nem lesz ugyanolyan mint az elsõvel. Azt gondolom, hogy a nyugodt igazi anyaság megismeréséhez legalább kettõt kell szülni. (ez csak az én véleményem)
Mégegyszer gratulálok!!!!!
tanda
tanda
 


Sziasztok!

Jázminmama! GRATULÁLOK, NAGYON-NAGYON örülök. Tényleg. Én is pont ma mondtam a páromnak, hogy olyan jó lenne Lilinek egy kistesó... Ide érzem az örömödet, pedig nem vagyunk közel távolságilag, de egyébként... Örülök, hogy Jázmin is jobban van. Csupa jó hír!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Tanda! Miért csak olvasó?????? Ez nem ér!!! Tessék írni!!!! KépKépKépKép Sokat!!!!!!!

PM! Néha sajnálom, hogy nem vagyok Pesti, mikor ilyen privi séták vannak. Szivesen mennék veletek... A topic amibe írtam, nem tudom pontosan mi a címe, de a lényeg: ahogy az emberek állnak egy kismamához.

Engem is érdekelne, hogy milyen ez a Máltai játszótér. Azt tudom, hogy fedett, de le lehet ott ülni dumcsizni meg ilyesmi? És hol van?

Andi! Hát hogyne emlékeznék. örülök, hogy sokat írtál és legyél rendszeres, jó! KépKépKép

Magdi! Gratulálok a 6. foghoz.

Emese! Persze, hogy volt igazuk abban a topicban én ezt egy percig sem vitattam. De nem írhatom le, hogy én mit gondolok? Mindegy. Nem esett rosszul, mert ilyesmire számítottam, de miért csodálkozik vki, hogy úgy bánnak vele, mikor õ sem bánik másképp az emberekkel. Sajnálom. Nem is tudom elképzelni, hogy az a gyönyörû Lili lány hisztizni is tud. És elképzeltem magamban, ahogy a meztelen fenekûKépKép bátyusok fején ugrál...

Kingandi! Próbáld meg, hogy nem kelsz fel, hidd el ez már megszokás! Jogod van aludni és Kingus is kiegyensúlyozottabb lesz, ha végigalussza az éjjeleket.

Kati! Jobbulást kicsi Kittinek. Küldök neki 10 gyógypuszit!!!! Az mindig segít. Remélem hasznos volt a bõrze.

Cili! A Pharmatex nevû cégnek vannak fogamzásgátlói. Tabletta, kúp, tampon. Mi a tablettát használjuk és jó. Szerintem próbáljátok ki. Én nem szeretem az óvszert és nem is lett volna jó, fõleg eleinte. A Continuin gyógyszert én szedtem és egyszer volt vérzésem tõle 4-5 napig. Aztán semmi. De mivel nem voltunk sokat együtt, ezért abbahagytam. Semmi hatása nem volt a tejtermelésemre. csuklással ne törõdj nem zavarja õket. ha téged igen nyugodtan adjál rá cicit. Ne citromlevet, mert az írtó savanyú. próbáld ki magadon! KépKép

Erika! Lili 4 hónapos korától ezt csinálja, amit a te kisfiad. Mennyi idõs is? ne aggódj, nem lesz káros hatása. Ahogy Zsóka írta.

Évi! Nekem miért nem írsz??????? KépKépKép

Akkor jövõ hét szombaton (nov. 3) lesz tali? Konkrétizálni kéne és azt is, hogy ki jön.

Puszi:

Anikó

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!


Jázminmama! Nagyon, nagyon, nagyon örülök a jó hírnek, gratula. Most irígy vagyok. Vigyázz magadra. KépKépKépKépKép

Anikó! Mi megyünk a talira feltétlenül.

folyt. köv.
PM
 


Sziasztok,

hulla fáradt vagyok, így ma nagyon rövid leszek, de mindenképpen le akartam írni, hogy nagy-nagy gratula kedves Jázminmama KépKépKépKépKépKépKépKép
Az Etele névrõl majd írok máskor, mert nem túl jól jönne a névadás története a nagy boldogságodhoz KépKép, de neked csak KépKépKép

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, holnap megpróbálok hosszabban írni.

Geri,
Tomi most volt 5 hónapos.

Erika
Erika
 


Sziasztok lányzók,

most nekiduráltam megam és beteszem a táblázatot, hát elég hiányos, de talán így majd mindenki látja, hogy mi hiányzik.. Evey, ugye nem haragszol? Aztán te is folytathatod! Ajánlom mindenkinek, hogy kijelöléssel vigyétek át a Wordbe ( Ctrl+C) és mentsétek el akkor nem kell keresgélni.

Magunkról csak annyit, hogy Pötyi egyre jobban ragaszkodik hozzám, ami egyrésztrõl szuper érzés, de kicsit terhes is, hogy senki mással nincs meg jól, pláne ha nem itthon vagyunk. Ma is elmentünk moziba, anyósomnál hagytuk, hát végigbõgte... annyira fáj a szívem ilyenkor.....és már nagyon közeleg az idõ, hogy hosszabb idõre is a dadusra kell hagyjam... ajajajj Kép

Jázminmama! Le a kalappal elõtted, meg atöbbi kismamánk elõtt is... nagyon gratulálok!!!!! Kép

Valahogy a sors ne makarja, hogy eljussak egy talira... mi nov2-3 megyünk Alsópáhokra a Kopling hotelbe, ami állítólag nagyon-nagyon baba és családbarát, már a Kismama is írt róla, hát kíváncsi leszek, mert nem olcsó. Beszámolk, megígérem!
Pötyi egyre jobban ül, de fordulni, hason lenni továbra sem akaródzik neki....

itt nálunk a parkban már jópár anyukával összeismerkedtem, õszintén szólva úgy veszem szére, hogy a szoptatással kapcsoaltban még jó sok régi beidegzõdés átment az ifjabb generációban. Nemrég azt hallotta maz egyik lánytól, hogy õ csak hat hónapig fog szoptatni, mert ha tovább szoptat, akkor majd a gyerek nem fog enni akarni meg különben is, túlságosan hozzászokik... ehhez mit szóltok?

Lányok, én amiatt aggódom most, hogy kb. két hónapja rettenetes mértékben hullik a hajam. Azt mondják, ez is a szoptatástól van, Lehet ez? VAgy menjek orvoshoz?

Bocs, hogy ne mírok név szesrint, de képtelen vagyok követni a gyors eseményeket.
Azért mindenkit puszilok ismeretlenül is:
Kriszta

( mindjárt jön a táblázat is....)
Kriszta
 


<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési Jelenlegi E-mail cím Lakhely
hossz, súly hossz, súly
Ancsa /24/ Tímea 1999.01.18 55 cm, 3600 gr Maglód
(Anyanyanya) Tamás 2001.02.02 56 cm, 3800 gr pacahus@mail.datanet.hu Maglód
Pankamama Anna 2001.02.13 52 cm, 3400 gr Udvari@axelero.hu Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10 47 cm, 2350 gr Nagyat@broadband.hu Szolnok
Geri /26/ Lili 2001.03.14 58 cm, 3700 gr 8,6 kg 74 cm lili@vnet.hu Dunaújváros
Snoopy /30/ Zsombor 2001.05.30 51 cm, 3150 gr 6100 gr, 64 cm Bertagab@freemail.hu Budapest
Kriszta /29/ Anna 2001.05.01 49 cm, 3000 gr 7,8 kg, 68 cm drjehn@interware.hu
Budapest
Dia /25/ Bori 2000.06.23 58 cm, 3650 gr Soosbobi@hotmail.com
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30 55 cm, 3550 gr Budapest
Simon 2000.08.25 54 cm, 3250 gr Budapest
Jázminmama /24/ Jázmin 2001.02.03 49 cm, 2920 gr Gorog.orsolya@deltav.hu Szeged
K.Adri /28/ Leevi 2001.02.16 Finnország
Cs.Kati /26/ Alexandra 1994.04.21 59 cm, 3900 gr Csorekati@freemail.hu Budapest
Kitti 2001.02.17 53 cm, 4000 gr Budapest
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28
Verus /27/ Johanna 1993.04.24 55 cm, 3300 gr Veronika.varadi@freestart.hu Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 gr Budapest
Karolina 1997.12.30 55 cm, 3350 gr Budapest
János 2001.03.07 51 cm, 3250 gr 8,5 kg, 74 Budapest
Gabi1 Bettina 1998.12.27 53 cm, 3350 gr Liegl@matavnet.hu Budapest
Norbert 2001.04.30 53 cm, 3600 gr Budapest
Evey Krisztián 1998.03.21 50 cm, 2350 gr Kovacseves@matavnet.hu Szentendre
Adrián 2001.05.28 49 cm, 2900 gr Szentendre
Madárka /27/ Petra 2001.03.13 Roni74@matavnet.hu
Iboly István
András
Gerg&otilde;
Emese Dániel 1996. márc. 31. 3200g, 51 cm Capricornbt@axelero.hu Budapest
Gergely 1998. ápr. 1. 3700g, 53 cm
Lilla 2000. márc. 8. 3350g, 53 cm
Rea Balázs 1998.12.15 52 cm, 3500 gr Maglód
Tamás 2001.04.02 54 cm, 3610 gr
Andi Kamilla 1997.12.18 54 cm, 3400 gr Fót
Emma 2001.05.18 49 cm, 3195 gr Fót
KingAndi Kinga 2000.12.23 55 cm, 3220 gr Andimi@freemail.hu.
dobany@axelero.hu
PaMiKa Panni 1998.10.03
Miska 2000.09.21
Lilla
Mari 29 Máté 2000.11.20. 4100 gr. 57 cm Lakto73@axelero.hu
Katica Zoli
Zsóka
Liesel Márkó
Bence
Erika Tomi 2001.5.23. 7,5 kg, 67 cm
Jamina 2001.5.9. 2750 gr, 47 cm 6530 g, 69 cm
Krisztina Dominik
Cili2 Dávid 2001.8.30. 3450 gr, 55 cm 5 kg, 59 cm
Andi Kamilla
Juca Vili 2000.9.5. 12 kg, 77 cm sjuca@freemail.hu
Pele (28) Áron 1997. okt. 24. 3700g 57cm 18kg 102cm t-800@interware.hu
Hanna 2000.aug. 22. 3750g 54cm 11,5kg 82cm

</pre>
Kriszta
 


bocs, ha valakinek azért hiányzik az adata, mert elkerülte a figyelmem. Továbbra is fenntartom, hogy aki már régen nem volt a topicban, azt töröljük!

K.
Kriszta
 


Sziasztok!
JÁZMINMAMA! Nagyon-nagyon gratulálok!!!! Kívánom, hogy sima, problémamentes terhességed, szülésed legyen, aztán meg egy gyönyörû babád!! De miért is ne lenne?? KépKépKépKép És én is nagyon örülök Veled!

Kriszta! Köszi a táblázatot! A mostani súlyukat holnap lemérem, aztán küldöm.
A hajhullással nekem is volt gondom. azt olvastam valahol, hogy a terhesség alatt nem hullik ki annyi, mint normálisan, utána viszont pótolja a lemaradást. Ez nálam kb 6 hónappal a szülés után kezdõdött, az egész lakás tele volt a hajmmal folyton. De abbahagyta! Remélem, Neked is hamarosan leáll, de tudom, hogy elég nehéz kivárni.
Egy barátnõm volt már többször alsópáhokon, azt mesélte, hogy tényleg szuper. Nyitott, fedett medencék, gyerekprogramok, meg mindent adnak, ami a babának kell (babakocsi, kiságy, etetõszék stb.), semmi ilyesmit nem kell vinni. Remélem, Te is szépeket mesélsz majd! Érezzétek nagyon jól Magatokat!

Andi! Köszi Neked is a megnyugtatást ágy ügyben! Ma is együtt fektettük le õket, már sokkal rövidebb ideig tartott a vihánc, mint tegnap este. Gondolom, hamarosan elmúlik az újdonság varázsa, és simán lefekszik.

Anikó! Hogy nem tudod elképzelni Lilit (az enyémet) hisztizni???? Az az igazság, hogy senki nem hiszi el ezt róla, mert nagyon tud viselkedni, tudja, hol, mit szabad. Anyu vitte a múltkor magával egy csomó helyre, azt mondta, úgy viselkedett a gyerek, mint aki az angolkisasszonyoknál nevelkedett. Senki nem hiszi el, hogy itthon meg egy Ható Ágnes. Kép

Képzeljétek, a múltkor a barátnõmnél voltam Lilivel (fiúk oviban). Nálunk egy 2,5 éves kisfiú van. Na, ezek ketten felvonultak az emeletre, mi meg egy idõ után csak nagy röhögéseket hallottunk. A kis drágák kettesben teleengedték a bidét vízzel, aztán belenyomtak egy tubus fogkrémet, és a rózsaszín fogkrémkukacokat halászgatták ki úgy, hoyg az egész fürdõszoba úszott, õke meg tetõtõl talpig vizesek voltak. Hát, nagyon kellett röhögnünk! Kép

A fiúkkal meg tegnap voltunk színházban. A Tháliában láttuk a Csizmás kandúrt. Lányok, ha valakinek színházérett gyereke van, eszébe NE jusson ezt megnézni vele! Szerintem vacak volt. A színészek hol a mesét játszották, hol egymással beszélgettek arról, hogy ki melyik szerepet játssza, a gyerekek meg egy kukkot nem értettek az egészbõl. Nem tudták, hogy mi tartozik a meséhez, mi nem. Meg ilyen jó kis poénokat engedtek el benne pl.: Sárga és repül, mi az? Balaton szelet?; Ne bégessetek barikák, mert tudjuk, a bárányok hallgatnak... Mindez nagyon kell ám a Csizmás kandúrhoz! Biztos én vagyok elvarázsolt, de szerintem olyan mesét kéne csinálni, ami habos, rózsaszín, nagyon tündéres, boszorkányos és nagyon szájtátós. Mit gondoltok? Nem tudom, miért ez a divat, mert már láttunk egy hasonló "jót" (Rigócsõr király - na, ezt se nézzétek meg!). Viszont ha tudtok valami meseszerû mesét, szóljatok már! Köszi!

Nem tudom, a talival mi lesz, mert a 4 napra lehet, hogy elmegyünk a férjem szüleihez. Sárospatak mellett laknak, úgyhogy ritkán jutunk oda, nagyon várnak. De még semmi sem biztos.

PM! Ha nem megyünk a talira, mi lesz az írásmintámmal??? Iszonyú kíváncsacsi vagyok ám, megesz a fene, hogy mit írok le magamról! Nem küldhetném el postán?

A hiányolós listát kiegészítem, összeszedem, és elküldöm mindenkinek, aki rajta van, jó??
Puszi minden Anyukának, Kismamának és a Hozzájuk tartozó összes gyerkõcnek!
Emese
Emese (emese)
 


folyt.

KingAndi, Magdi! Nekem jó a séta jövõ hétem szerdán, mert utána munkaszünet lesz, vagy az utána köv. héten is a szerda. írjátok meg mikor hol és a címet ahol talizzunk.

Ja, Evey írta, hogy érdekli a tali csak nincs gépe így nem tud írni.

Lányok!!!! Akkor légyszi írjátok meg, hogy nov.3-án de 11 órától kinek jó a tali és aki ismeri a Máltai játszót az írja meg hol van és lehet-e ott leülni, beszélgetni, mert akkor az helyszínnek jó lenne.

na pusszantás:9

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Irtó rövid leszek, mert ki vagyok nyúlva a börzézés után. Viszont jól bevásároltamKép Még Babszem is kapott ruhát.

Jázminmama!
Nagyon-nagyon gratulálok a pocaklakóhoz!!! Annyira jó, hogy egyre több a kismama! Meglátod, nagyon klassz lesz, hogy Jázminnak testvérkéje lesz!

Máltai játszó: itt a lakóteleprõl volt ott az egyik anyuka mostanában, és õ is mondta, hogy nagyon szuper. Mindenféle játékot adnak. Megközelítését csak tömegközlekedéssel tudom: Árpád hídtól a 106-os busszal a Kaszásdûlõig, és ott van (?). Tõlünk nincs messze, de nem hiszem, hogy csütörtöknél elõbb meg tudnám nézni.

A táblázatban a régi emilcímünk van, az már nem mûködik. Ami jó: dormouse@freemail.hu

Sok puszi és remélem, holnap jövök bõvebben.

Pele
Pele
 


Sziasztok Lányok!

Evey!
Én is csatlakoznék a táblázathoz:
bigacsiga Kata (36)
Miklós DOnát, 1997.03.12., most 21 kg, ?kb. 110 cm
Miklós Dominik, 2000.01.17., most 12 kg, ?kb. 86 cm
kata.szabo@mailbox.hu

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Lányok, elküldtem a hiányolós listát. Nagyon remélem, hogy megkaptátok, mert egy elég érdekes üzenet jött vissza, ami szerint Jázminmamán kívül a többi küldés sikeres volt(?). Jázminmama címe rosszul volt nekem felírva, külön elküldtem. Ha valaki nem kapott, annak az az oka, hogy emilcímet se Kriszta táblázatában, se profilban, se sehol nem találtam. Bocsibocsi! Ha kell, küldöm, írjatok címet!
Emese
Emese (emese)
 


Annyian keresnek itt a babaneten Pampers vonalkódot. Ha valaki közületek gyûjti, szóljon ám, mert elküldöm szívesen, mi nem gyûjtjük!
Emese
Emese (emese)
 


Sziasztok!

Jázminmama!
Gratulálok a kis jövevényhez Kép Kép Kép és nagyon irigyellek.
Én is szivessen vállalnék még egy kismanót, de ez sajna nem csak rajtam múlik.

Anikó!
A talira mi is megyünk, remélem nem jön közbe semmi.

Kriszta!
Én hiányzom a táblázatból. Kép Kép
Gallainé Magdi /30/
Nikolett 1991.05.16. 52cm 2900gr,most 140cm 30kg,
Miklós szül.:2001.01.03. 53cm 3830gr, jelenlegit megírom, ha voltunk a dokinál.
e-mail: gmagdi@freemail.hu Budapest,Zugló

Mennem kell aludni, jóéjszakát mindenkinek!

Magdi
gallainemagdi (gallainema
 


Sziasztok,
Jázminmama, még nem is olvastam, mit írtál, csak a sok mosolyt láttam ésmár tudtam is mirõl van szó! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép De jó! Vigyázz nagyon magatokra!

Köszönöm, amit íyrtál, nagyon jólesettKép!

Én meg eddig nem írtam adatokat:
szóval
Zsóka (31 éves öreg szatyor) rosszcsont kölkei:
Ábel (1998. május 31) 105 cm , kb. 17 kg
Emese (2000. szeptember 20; és hadd dicsekedjem, úgyis olyan rég volt: õ volt a babanet elsõ babája Kép), 75 cm és kb. 9,5 kg, és jelenleg 10 fog boldog tulajdonosa
Megyek, mert késõ van Kép
üdv
Zsóka

ui: emil a táblázatba: dersu@matavnet.hu
Zsóka (zsóka)
 


Kriszta,
kegészítés a táblázathoz:
Jamina(27) Ádám / zsu74@freemail.hu / Esztergom
Kedden megyünk méretzkedni (milyen hülye szó Kép )
pontosítom majd az adatainkat.

JázminmamaKép Kép Kép,
DE JÓ NEKED!
Most egy kicsit be vagyok ám gazolva, mert én Continuint szedek, ettõl össze-vissza jön meg a vérzésem. Megkérdeztem Erazmuszt, mi errõl a véleménye, és azt mondta, hogy a Continuin szoptatás alatt jó, de nem ,,túl" jó. Én meg már kezdetektõl nem kizárólag szoptatok. Úgyhogy nemsokára úgyis esedékes a féléves kontroll a nõgyógyinál, megkérem, ugyan nézze már meg, nem nõtt-e ,,béka a hasamban?" Kép. Nagyon szeretnék én is 2. (3., 4.) babát, dehát Bebe is csak féléves lesz -kicsit korai lenne.

Emese,
én vagy nem vagyok hiányolva Kép Kép Kép, vagy nem jött át a mail.

HAjhullás nálam is müxik, szerintem a természet így tartja egyensúlyban: soha olyan szép nem volt a hajam, mint terhesség alatt. Most meg kihullik...

Lányok, milyen volt a bababörze? Tudtatok jó dolgokat venni? Sajna mi nem tudtunk menni, Bebusnak volt egy kis láza Kép, de semmi komoly, csak épp annyi, hogy szombaton esküvõre, vasárnap meg börzére nem tudtunk miatta menni. Lehet, hogy így kezdõdik a szeparációs szorongásKép? Biztos tudta, hogy hosszabb idõre kint kellett volna maradnia anyóséknál.
Sok puszi mindenkinek:
Jamina
Jamina
 


Sziasztok!

Jázminmama, én is beállok a gratulálók és irigykedök sorába..KépKép Puszi nektekKép

Emese, én tutira megkaptam az emilt, még1x köszi. Ható Ágnesen én is jót derültem, meg a bidés sztorin is..KépKép Még szerencse, hogy nem mást tettek bele..Kép Az együttalvás hogy megy?

Kriszta, tényleg sokan gondolkodnak úgy, mint a kismama-ismerösöd.. Velem ue. történt, csak doktor (ügyeletes gyermekgyógyász) mondta. Leszidott, hogy milyen anya vagyok, hogy nem adok mást a gyerekemnek, nem fog tudni rágni, nyelni és egyéb "nyalánkságokkal" bosszantott. Most kezdjem el magyarázni a vadidegen dokinak, hogy Jancsi NEM akar még mást enni..minek? Én nem étkezési tanácsokért mentem, arra ott van a saját házi dokinénink, hanem a lázas, beteg gyerekemet vittem neki megmutatni.

Késöbb még jövök, csak most lemegyünk sétálni a srácokkal. (Egyébként akit még én is hiányolok: Snoopy..ki tud róla, miért nem írt?)

Ja, Pele, ez a Kerék u.-i játszó, mert akkor mi lehet, hogy elöbb járunk arr és meg tudnám nézni..)

Verus
verus (verus)
 


Sziasztok!
Jó hosszú idõre eltûntem, igaz?
Most egy kicsit nem babákról írok, hanem rólam. Mármint, hogy miért tûntem el. Egy kellemes autózás alkalmával majdnem felkenõdtünek egy buszra, mert én meg meg mertem volna esküdni rá, hgoy a szomszéd sávban áll. Ezen kívül, ha nem égett az autók lámpája, nem láttam, hogy közeledik, vagy távolodik. Az olvasásban egyre jobban kitikkadtam, a monitor 5 perc után halál a számomra. Kedvesem megfogott, és elcipelt a Zeiss optikába. Ehhez tudni kell, hogy évek óta érzem, hogy valami nem OK a szememmel, és emiatt rendszeresen mindenféle szemész/optometrista nyakára jártam, de mindenki szerint tökéletes a szemem! Be kell hogy valljam, mindig csak úgy beestem valakihez mert úgy gondoltam (rosszul), hogy ahhoz nincs szükség leinformált tudású szakemberre, hoyg megmondja, látok-e, vagy sem. Mondták már nekem, hogy aludjak többet, olvassak kevesebbet, ne használjak gépet stb., illetve elküldtek neurológushoz, ha tovább erõlködök, tudom, a következõ a pszichiáter lett volna. Na szóval elmntünk most a Zeisshez, ahol másfél órán át vizsgáltak (a klinikán sokkal okosabbak ám, onnan 2 perc alatt kiraktak, hogy tökéletesen látok), amikor a vizsgáló csaj sápadtan közölte, hogy régen látott ennyire sz*r szemet, és gyorsan rendelt szódásüveget, illetve hosszabb távon mûtétet. szerinte különben az elmondott tüneteim alapján is teljesen egyértelmû, hogy rejtett kancsal vagyok, és a vizsgálat közben is produkálom az összes tankönyvi tünetet. És most jön a legjobb, elmondta, hgoy általában azért nem vizsgálják a rejtett kancsalságot, mert prizmadioptriát kell(ene) rá felírni, ami drága! Hát mit mondjak lila köd telepedett az agyamra, mert ennek a nyavalyás szemüveg árának többszörösébe került már az nekem, hogy az autó elõtt volt valami amit én nem láttam! Még szerencse,hogy soha nem lett komolyabb baj! És most, amikor majdnem fölkenõdtem a buszra, a gyerekem is a kocsiban ült, és szerintem nem sokat ér a gyerekülés, ha 100-al nekimegyek valaminek!
Na szóval most várom a szemüveget, és megpróbálok nem olvasni , és egyáltalán semmire sem fókuszálni. Bocs, de azt hisem idõ lesz mire elolvasom az elmaradásomat, de mostantól legalább napi szinten megpróbálom követni a topikot, és hozzászólni.

Jázminmama,
gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!

Petrus egyre gyorsabban kúszik, már felfedezte az összes konnektort, vezetéket, tudja, hogy kell felborítani a szemetest, kirámolni, majd mindent átrágcsálni. A vezetékek különösen vonzzák, bárhonnan, bármikor képes elõvarázsolni egyet, és rágcsálni. Szóval most katasztrófa a leányzó! A bababörzén vettem egy szép kék kendõt és ma bele is raktam a pici lányt, hogy mit szól hozzá. NAgyon örül, mert így közelrõl lehet csavargatni az orromat, belenyúlni a számba, sõt belémharapni. Azt hiszem a kendõ a picinek lesz fenntartva....
Most búcsúzom, majd holnap megpróbálok bekukkantani hozzátok

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!
Gyorsan írok, aztán olvasok, mert vmiért nem tudok netezni, hol szétkapcsol, de inkább be sem tudok lépni a hálózatba. Remélem nekünk is nemsokára kábel internet lesz.
Kikkó ismét beteg volt, ez szörnyû, hogy tényleg 1 hét ovi, 1 hét beteg. Holnap már viszem.
Adrián elkezdett felkelegetni éjjel 2 körül, gondolom már lassan hozzá kell majd táplálnom. Azért még ki szeretném húzni egy hónapig. Tegnap volt 5 hónapos.
Lányok! S.O.S.! A mellbimbómon kijött egy fájdalmas fehér hólyag, már azon voltam, hogy abból nem szoptatok, mert iszonyúan fáj! Nem tudjátok mi lehet? Belenéztem a baba szájába, de nem látok szájpenészt benne. Most azzal kenegetem, amit ö kapott erre a célra. Hol kipukkad, aztán megint elõjön. Tudtok segíteni vmilyen tanáccsal?
Most megyek olvasni, egyenlõre annyit, hogy:
Zsóka!
Nagyon tetszett a filmetek, szeretjük az ilyen érdekes filmeket! Elég érdekes fazon lehetett ez a Jeff. Hoztatok haza aranyat? Az egész családot leültettem, mondtam, hogy ez a ti filmetek. Tetszett nekik is. Kár, hogy rólad csak ilyen "pillanatképek" készültek.
Most megyek, mert apa fözött vacsit, amíg én felléptem hozzátok.
Puszi, Evey
Evey
 


Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, Terpeczné éva vagyok a babaneten Tvica néven irogatok(néha).
Két kisfiam van:
Gergely Gábor 1996.07.06. szül. súly 3400g 54 cm
Kristóf Bence 2001.09.04. szül. súly 3400g 54 cm

A nyári találkozón még nagy hassal voltam az Emese társaságában és irigykedtem a sok édes kisbaba láttán, de most már nekem is van újra kisördögöm.
Súlya 5000 g a szombati mérés alapján a hossza a védónénink szerint 52 cm tehát összement szegénykém.

Emese!!!
Kérlek ird meg a telcsi számaidat mert csak a mobilon volt meg azt pedig megadta magát.
Ha ráértek a jövö héten már jöhettek.

Tvica
tvica
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?