Új privát üzeneted érkezett!

Ildi hogy vagy?mi újság a kórházban? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szia Nitácska! Jól vok, semmi különös újság, lassan teljesen kész az új szülőszoba, de én most a terhespathológián helyettesítek ebben a hónapban. Tudod: CTG, felvétel, CTG, felvétel, azután ha már unod, akkor CTG és felvétel számolatlanul.....Időnkét egy-egy igazán beteg terhes (vesekő, vakbél, epegörcs stb...) Július 1-vel menek vissza megszokott helyemre, de csak 3 hétre, mert utána szabadságra következik. Hááááát, már rámfér.
Szokás szerint Balatonszemes és Szálka lesz az uticél. Az előbbi a gyerekekkel, utóbbi kettecskén, ha minden igaz.
Tényleg, lányok, kinek milyen nyári tervei vannak, lehetnek????
bábaildi
 
 


Sziasztok! Szia, Ildi! Látom, van dolgod... Akkor ez most azt jelenti, hogy te veszed fel a kismamákat, akik szülni jönnek a kórházba? De jó dolguk lehet! :)
Jó lesz a pihenés! :) Remélem, jó és sok időtök lesz pihenni! Kedves családod sok szeretettel üdvözljük! Fiúk-lányok jól vannak? :)
Jól számolom, hogy akkor akit hozzád irányítottam, nem fog beleférni a még munkával töltött nyaradba? Vagy el vagyok tájolva?

Megyek, hamarosan alszom... Pussz.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 

 
 

sziasztok!!!!!!!!!
Ildi jó nyaralást kívánok!!!!!!!!legyen nagyon jó időtök!!!!!!!!!!!
majd ha vissza jöttél a nyaralásból meglátogatunk Barnival.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok! Zdori: valaki keresett engem a Tolnay dr-ra hivatkozással. ha jól emlékszem Orsolya a keresztneve, és aug. 10-re van kiírva. Kénytelen voltam nemet mondani, mert egész évben ebben az egy hónapban nem vállalok szülést. (július 20-aug 20 között). Kerestem Neki másik szülésznőt, aki elvállata. Ő lenne az???
És igen, én veszem fel a kismamákat, illetve fogadok mindenki mást, aki bejön a kórházba az ambulanciára. Nem hálás feladat. Sokszor jönnek az éjszaka kellős közepén pitiáner dolgokkal. Sokan a munkájukat féltve komoly panaszokkal sem mennek orvoshoz, azután egyszer csak beesnek, szinte félholtan, ez borzasztó.....Mindemellett a terhespathológián fekvőket is el kell látni. Húzós tud lenni!!!
Viszont változatos, az biztos :wink: :wink: :wink:
Nitácska: OK! :lol: :lol:
bábaildi
 
 


Ildi akkor majd még egyeztetünk akkor:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Ildi, írtam p.ü.-t!
Hú, akkor tényleg sok dolgod lehet! Most még eszembe jutott egy kis kérdés, majd mindjárt írok még 1 privit.
Hogyhogy félholtan? És milyen kicsiny dolgokkal jönnek a kismamák?

Nitácska! Fiúk hogy vannak? Jóban vannak?

Megyek, mert igencsak késő van... Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri köszi jól vannak..Barninak van kötőhártya gyulladása.....
megvannak egymással de Máté nagyon sokszor elveszi a játékait....kisajátít magának mindent.....szóval figyelnem kell nagyon........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


:) Nálunk is ilyesmik vannak. :) De azért tanulgat Samu, eddig sem volt nagyon irigy, de egyre szívesebben ad oda Daninak mindenfélét. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok! Zdori: a félholtan azt jelenti, hogy mondjuk 6-8 hete vérzik vki, már alig áll a lábán, és éjjel 2-kor adja fel, és jelentkezik. Esetleg (mint a múlt héten is) egy hete van 39-40 fokos láza (nem vicc, így történt) és hajnali fél háromkor hozza be a család! Könyörgöm, mit csináltak egy hétig????? Természetesen még egy hálóinget, papucsot sem hoztak. Ilyenkor nagyon mérges vok, néha meg is mondom a véleményemet, akkor megsértődnek, de mire???? :x :x :x
A másik fele a dolognak, amikor vkinek napok óta viszket az akármije, vagy 3 hete (ez sem vicc) dagad a lába, és éjfélkor beállít. Megkérdeztem, mit csinált napközben? Háááát, kis híján megvertek.....szóval így valahogy.
A nőgyógyászati felvétel-ambulancián egyébként nem csak terhesek jelentkeznk, hanem bárki, aki nőnek született :wink: :wink: :wink:
bábaildi
 
 


hú Ildi ezek keméyn dolgok amiket mondasz.....de nem értem főleg azt hogy 1 hete 40 fokos lázzal mi a szart csinál otthon........

nekünk volt hasonló helyzet.,igaz a gyerekkel...Máténak nem akart lemenni a láza......a doki haza küldött mindíg hogy ne rohangáljak mert 2-3 napja 40 fokos a láza.,........addig mentünk minden nap míg nem csinált valamit.....de előtte mondjuk eldurrant már az agyam és beszoltam neki......elég volt....ne játszon a gyerekem életével........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Ildi: én sajnos ismerem a patológiát. 3 hetet voltam bent de sajnos mégis elvetéltem.Tényleg rengeteget dolgoznak a csajok ott. És van sok sötét nő az biztos. És elviselni azt a sok butaságot amit mondani tudnak. Volt amit ott a szobába kérdezett egy nő, hát én alig bírtam visszatartani a nevetést.Szegény szülésznő meg nagyon szépen tudott válaszolni. ( kérdése az volt: most, hogy joslófájásai vannak a lányának ez azt jelenti, hogy a szülőcsatornába van a gyerek?) ez azért is érdekes kérdés mert az unokát várták vagyis a drága nagymama aki a kérdést feltette már szült és nem 1 gyereket.

KépKép
anikoh
 
 


Szia Anikó!!!!!!!

nem semmi volt ez a kérdés...........:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Hahó!
Na, azért nem baj, ha nem tud mindenki mindent... :) Kicsit nem ismerte a néni a szülés folyamatát... De biztos Ildi tud olyat mondani itt nekünk, amiről még nem is hallottunk... :)

Az rosszabb, hogy ilyen állapotban kerülnek be kismamák a kórházba... De úgy hiszem, ez legtöbbször nem az ő gonoszságuk. Inkább félelem, sokféle okból eredően. A félelmükön kell úrrá lennie a gyermekükről való gondoskodásnak. És a viaskodás eltarthat egy ideig.. Csakhát, ugye, ennek következménye van... Jajj, én értem ezt az egészet a másik oldalról... Az nagyon nagy felelőtlenség, ha valaki csak hanyagságból nem jön időben... Remélem, ilyen minél kevesebb esetben fordul elő. És azt is, hogy gyorsabban győz a bölcsesség azoknál, akiknek menniük kell a kórházba, mint amilyen gyorsan nálam győzne...!!!

Megyek, mert sok a dolog. Pussz.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


sziasztok!!!!!!!!
csodás az idő!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Igen, az. :) Nitácska, nálatok a 2 fiúval kb hogy néz ki 1 nap? Mit csináltok?

Szép délutánt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


nos kb 1 napunk:
reggel 8-kor felkelünk...Barni az ébresztő....reggelizünk.....összepakolom a lakást...meg amit kell..aztán ki a kertbe majd 11-kor Barni alszik egész 1 vagy 2-ig.......Máté addig a szobájában rumlizik vagy ő is elalszik.....aztán ebéd.majd megint ki ha jó az idő............

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ó, ti ebéd előtt alszotok? Nem halnak éhen alvás közben a srácok? :)

Kertben vannak játékaitok? Mármint olyan nagyobbacska játékok... Van vmi jó tipped, hogy mi elengedhetetlen?

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Halihó! Itt a kánikula! :lol: :lol: :lol:
bábaildi
 
 


sziasztok!:P

Bábaildi: köszi.. :) nem semmi sztorik lehetnek a patológián.. :) nemsokára mész nyaralni, úgyhogy majd ott kipihenheted a megpróbáltatásaidat.. :) mi sajna nem megyünk idén sem, csak egy-egy napokra.. :) de az is valami.. :)

Dóri: hát fogyogatok, de még van mit, úgyhogy folyamatban a dolog.. :) nagy harc az biztos.. :) örülök, hogy jól vagytok.. :) a fiaid is hatalmasak már.. :) érdekel a mi napunk is?? :)

Nita: a te törpijeid is hatalmasak már.. :)

Etelka????

rólunk.. :)

jól vagyunk, a fiúk a kánikula örömére átváltoztak delfinné, és csak pancsolnak és pancsolnak.. :) nagyon bátrak, pedig eddig nemigen volt lehetőségük medencézni.. :) Matyi úszógumi nélkül "úszkál", "búvárkodik".. :) pedig tavaly még elég érdekes formában történt a hajmosás is.. :) most meg éppen a víz alatti úszást tanulja.. :) Ákos meg persze utánozza mindenben most is és úszógumit ő sem hajlandó felvenni.. :) a nagy bátorságának néha az az eredménye, hogy ki kell halásznom a víz alól, mert lecsücsül, vagy éppen Matyit utánozva, siklani akar a vízen.. :D de jól bírja a strapát, mert prüszköl egy sort és készül a következő merülésre.. :D
alaposan el is fáradnak a nagy pancsolásoktól.. :)

továbbra is kalandosan telnek a napjaink, mindig sikerül valamilyen csintalanságot kieszelniük.. :)

egyik reggel pl öltözködés helyett, miközben én gyanútlanul készülődtem, atomjaira szedték az összes ragtapaszt, és magukra ragasztgatták, majd a papírját meg jól szétszórták.. :) kértem Ákost, hogy most már jöjjön öltözni, ( bár akár ragtapaszban is jöhetett volna :D ) erre nagy igyekezve közölte velem, hogy "várj anya, elpakolom.. :DDDD rendes gyerek, egy szavam sem lehet.. :DD

Matyi meg egy kis szilaj csikóvá nőtte ki magát és rendesen ellenkezik velem folyamatosan.. :) legújabb szokása, hogy mindenért kiabál, balhézik.. de annyira tudatosan csinálja.. :) múltkor kint voltunk a kutyasulin, ahol vizsga volt, tehát nem voltunk olyan szabadon mint szoktunk, de azért volt hely a játékhoz.. :) még itthon elmondtam nekik, hogy most nem olyan lesz mint szokott, a pályára be sem tudunk menni, csak kint játszunk a szélén.. :) nem is volt igazán gond, a sulin már csak kb 20x kellett elmondanom, hogy nem megyünk be.. :) végül kikötöttünk a "nézőtéren", ahol nagyon jó eljátszottak a székek között, egészen addig, míg Matyi ki nem talált egy erőgyakorlatot két szék karfáján.. :) persze Ákos is azonnal ki akarta próbálni és ebből kerekedett egy kis konfliktus közöttük.. :) megemlítettem nekik, hogy veszekedés helyett sokkal jobb megoldás, ha először egyikük, aztán meg a másikuk gyakorolja az akrobatikus elemeket a székeken.. :) mire végig mondtam, láttam, hogy Matyi finoman ugyan, de bokszolja Ákost, hogy menjen el onnan.. :) erre levegővétel nélkül folytattam a monológomat azzal, hogy "oké, akkor Matyi már be is fejezheti.." erre a drágám már húzta is elő a zsebéből a "jól bevált módszerét", vagyis nagy levegő, majd hangos méltatlankodás, de még a balhéra készülődés közben megjegyeztem neki, hogy nyugodtan ordítson, legfeljebb kivágnak minket a kutyasuliról.. :D erre lenyelte az összes ordításra szánt levegőjét és egy hang nélkül játszott tovább, mint ha mi sem történt volna.. :D nagy sumák a kis csávó az egyszer biztos.. :D közben apával ügyesen megoldottuk az erőgyakorlatok kivitelezésének problémáját is és így a továbbiakban egyszerre tudtak lólengést végrehajtani a székeken.. :)

egyik reggel összevitatkoztunk Matyival, mert csak nyafogott és nem akarta hagyni, hogy megcsináljam gyorsan a dolgomat.. sikerült összebalhéznunk, de nem sokkal később már mint ha mi sem történt volna, vidáman játszott Ákossal.. :) közben elszállt az én mérgem is és miközben összefutottunk menet közben, megölelgettük egymást és mondtam neki, hogy nagyon szeretetem őt, MINDIG.. :) erre ő is megölelgetett, majd közölte, hogy "akkor nem foglak sose eladni, ha mindig megszeretsz.." :D azért ez megnyugtató.. :D

most már Ákosnak is van szövege.. :)
éppen a szőnyegen ülve ivott, mikor Matyi birkózni akart vele, csak éppen azt felejtette el, hogyha felborítja Ákost, akkor a víz is a szőnyegen köt ki.. :) persze kiborult a pohár tartalma, mire Ákos elkezdett Matyival zsörtölődni:
"hmmmm Matyi..!!!! kiöntötted..!!! butaság..!!!!"

na, meg imádnak vitatkozni.. :) reggeli közben beszélgettek a fiúk.. az apjuk hozott kenyeret és Matyi épp ezt ecsetelte Ákosnak:
Matyi: "apa hozta"
Ákos: "nem vagyok apahozta" :D

na, ezen jól el is vitatkoztak még egy darabig.. :)

dobok fel még képeket is ha nem bánjátok.. :)

Kép

Kép
morca
 
 


és akkor a képek.. :)


reggeli a "teraszon".. :)

Kép


az itthoni delfinárium.. :)

Kép


Matyi delfin még a mesét is a búvárszemüvegében nézi.. :)

Kép


puszika

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Hmmmmm! Finom pancsika. Káááár, hogy az ötödiken nem fér el egy ilyen kis "delfinárium", jól ellennék benne én is. Biztosan említettem már, hogy "vizilény" vagyok. Nyaralás nálam csak vízparton jöhet szóba..... :wink: :wink: :wink:
bábaildi
 
 


Meg telelés is, meg őszölés, meg tavaszolás....már ha van ilyen! :roll: :roll: :roll:
bábaildi
 
 


Sziasztok!!!!!!!

Dűri mi eleve későn reggelizünk így nem éhesek......de 1 óra fele kelnek és akkor hami van....
ami elengedhetetlen az a hinta nálunk no meg labda!!!!!!!!!

Ildi akkor hozzánk jöhetsz....van medence........mi is egész nap benne vagyunk........
Morca szuperek a képek:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Milyen jó, hogy van medencétek!!!!!! Én is vízilény vagyok... Kééééérek medencét!!!!

Morca, nagyon jók a képek, mint mindig :) Meg a gyerekszáj. :) Mienk gyerek is kezd vicceseket mondani... :)

Jó éjt mára!

Ildi, énssajnos nem a jövő keddről írtam, hanem az előzőről... De lehet, hogy meg tudunk látogatni kedden ettől függetlenül. Attól függ, meggyógyul-e az autónk...

Etelka, mi van veletek?

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


sziasztok!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


:) :) :) Napok óta csak várom-várom, hogy feltűnjön vki... :)

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Zdori: akkor holnap írok privit. Ma már nem jön össze, :oops: :oops: :oops: de holnap megy az üzi!!!
:wink: :wink: :wink:
bábaildi
 
 


Ildi, váromvárom! :) :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ja, különben autónk nincs még... Már lassan 2 hete szerelőnél van...

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


ETELKA MERRE VAGY??????????????????????????????

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Hááát, igen, vajon mi van Etelkával és kicsi fiával???

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Jaj ne haragudjatok, semmi baj nincs nálunk, csak kicsit elvesztem az önsajnálatban :) de már jobb :)
Jól vagyunk, Botondkám már hasra fordul :) vissza még nem mindig, de hasra már megy, és már majdnem minden éjszaka hason alszik. Tegnap extra nyűgös volt este... és aztán már én is :(

Morca, nagyon bírom a történeteidet!!!
Bábaildi, jó pihenést!!!
Zdori, akkor most már nagy a nyugi, nincs tanulás:)
Nitácska, tök jó medencétek van! :) én is tudnám élvezni, ha lenne rá lehetőségünk :) de egyelőre nincs.

Nem tud valaki egy jó kis családi házat, kb panel árban? :) nem túl messze? :D jó, jó, tudom, ez a lehetetlen kategória... csak érdeklődtem, hátha....

Azért hozok egy képet is, grillezni voltunk a barátnőmnél :)
Kép

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka jól látom hogy új frizurád van?!
szuper lett:):)

Botika nagyon ügyes.úgy megölelgetném.hiányzik az a kis mosolya amit a börzén csinált nekem:):)

házat megpróbálok keresni.de konkrétan merre gondolod?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Etelka, nagyon szépek vagytok! :) Hogy te milyen igenigen vékony vagy!!!

Hú, hát én nem tudok ilyen házat... Sajnálom... :( De azért drukkolok, hogy legyen ilyesmi!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


sziasztok....szuper az időő:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Zdori! 3 privit írtam, mind a három elszállt valahova, nem értem.....eddig mindenkinek elment, most mit csinálok rosszul????? Komolyan, egészoldalas leveleket írtam, és nincs benne a kimenőben és az elküldöttben sem!!!! Kinek van ötlete???? Csak azt ne hidd, hogy nem írtam! SEGÍTSÉG!!!! Mondjatok vmit!! :cry: :cry: :cry:
bábaildi
 
 


Ildi lehet a babanet carakszik..irj a moderátornak......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kedves Ildi, dehogy hiszem, hogy nem írsz... :) Sztem nyugodtan küldheted E-mailben is, ha esetleg még meg tudod írni vmikor, amit eddig írtál. Megírom priviben a címem. Jó? Ha pedig már nem szeretnél semmiképp még egyszer nekiveselkedni, akkor fel tudlak hívni vmikor, amikor neked megfelelő. Ha gondolod. Meg mostmár van autónk, szóval akár meg is tudunk vmikor látogatni, ha jó neked, hogy személyesen beszélgessünk. Ha szeretnéd.
Bár fogalmam sincs, mit írtál... :) Puszi.


Hahóóóó! Különben mi van errefele???

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!!!!!!
tikkasztó a hőség.de ez a jó ilyenkor....holnap után megyünk Siófokra.már alig várom!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ez jó???? Jajj, nekem nem... :) De azért kibírjuk. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


jó igazad van elég volna bőven a 30 fok is.ez már túlságosan is meleg...........brrrrrrrrr

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Erre nem jár senki??? :( :( :(

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!!!!

10 hónaposak lettünk!!!!!!:)))

tegnapi napom szuper volt.szalonnát sütöttünk és éjjel 3-ig lovagoltunk!!!!
a szúnyogok szarrá csípkedtek ruhán keresztül...

sajna beteg is vagyok.nagyon fáj a torkom .annyira köhögök hogy szinte megfulladok....... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég nem jártam erre, de gondoltam Veletek is megosztom a jó hírt. Újra pocakos vagyok, és egy gyönyörű kislányt várunk Nórikát. Nagyon boldogok vagyunk.
Vendég
 


Beagle: ez nagyon kedves Tőled, várjuk a további híreket is! Dóri és Nóri???? Ez aranyos. :wink: :wink: :wink: :wink:
bábaildi
 
 


Sziasztok!

Beagle, gratulálunk!!!! Jó egészséget kívánunk!

Bábaildi, te nem nyaralni vagy? :) vagy még nem? vagy már haza is jöttetek? :)

Szép napot, hetet, ma legalább nincs azonnal 40 fok :))))

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Remélem nem gond, ha csak így bepofátlankodok hozzátok.

Régen írtam már ebbe a topikba,amikor a most 2 éves kisfiammal várandós voltam. A Jahn Ferencben szültem és most a második babánkat várjuk. Most járunk a 12.hétnél.

Sajnos miután megszületett a Milán hanyagoltam a babanetet,minden szabadidőmet leköti. De most szívesen "beszélgetnék veletek",már amenyirre majd a Miu engedi.

Bábaildivel a szülésem után volt szerencsém találkozni a kórházban és nagyon megmaradt bennem a kadvessége! Örülök, hogy még tagja ennek a topiknak és remélem a jövőben ismét találkozunk a kórházban!
Van köztetek olyan aki kb. február elején, közepén fog szülni a Jahn Ferencbe?
Igyekszem hasznos tagja lenni a topiknak!

Edina

Kép

Kép
mannogab
 
 


Helló, Beagle, sok szeretettel gratulálunk! Ez tök jó, Nóri-Dóri.. :)
Azért jelentkezz időnként, mesélj magatokról! Puszi.

Mannogab, jó, hogy jöttél. :) Kisfiad hogy hívják? Miu a pocaklakó?
Neked is gratulálunk, mesélj!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Etelka, mi van veletek???

Nitácska, de jó programotok volt! Jobbulást!!!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?