Új privát üzeneted érkezett!

sorsi: tuti paráznék és sztem baromság....csakhát sikerült behülyíteniük. Nem tom nem tom....na majd holnap ha apa ráér akkor lehet h megnézetem vele és ha szte is baromság akkor nem lesz....csak hát az a jó kis marketingje ne lett volna. :oops: 8)

Tegnap megkérdezték h mikor szülök. Mondom jan. Erre h ekkora hassal? nem előbb? há mé mekkora ez? teszek majd képet ha nem pizsiben leszek de sztem ez nem vészes csak megszokták h alapvetően "lapos" a hasam sztem.

ma reggeé pici fiammegkérte h vegyem le a pelusát és ő pisil de még a fellépőn sem érte fel a klotyót a kis mazsola annyira kellett röhögnöm, de visszafojtottam. a klotyó szélére állítottam de végül nem pisilt. Múltkor vettem egy bilit neki és kitettem h játszon ismerkedjen vele, erre összetörték a kölkök. Úhogy holnap veszek egy újat, feltekerem a szőnyeget és erősen imádkozom h télre összejöjjön a dolog.

csajok most 2 év 2 hós a fiam. a ti gyerekeitek meddig aludtak kiságyban? mert nálunk az a jó benne h kontroll alatt van és valóban csak aludni teszem be de akkor alszik is mindig, sosem v olt az alvókájával gond. néha befektetjük magunk közé a fr. ágyba de 5 perc múlva mutat a helyére h oda tente. Amúgy ha akarna ki tudna mászni már de mivel első nyikkanásr a mindig kiveszem nem próbált még kimászni (szerencsére). Tegnap az ikeában voltunk és olyan klassz kis ágyakat láttam. Sztetek ez a jó alvóka és este nem mászkálás akkor is mard ha kap egyet? Vagy korai még? élvezzem h nem mászkál éjjelente?...a lányom mivel kezdettől fogva velünk aludt ilyen baja nem volt....ő nem aludt kiságyban szinte sosem...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a befogadást! :)

Már most reggel nagyon meleg van, mi lesz itt még később....
Ráadásul a kertben sincs sok árnyék, délelőtt a ház előtti rész van árnyékban, de hátul van a kert és a játszó rész. A ház mellett is egész nap nap van, ott van egy nagy trambulin, amit ilyenkor nem is használnak. Medencézni nem tudunk, mert Márk kezén olyan seb van amit nem érhet víz, de erre még kitalálok valamit. (sebészeten voltunk kedden vele, mert a középső ujján a köröm alatt lett egy nagy hólyag szerű valami, amit megnyitottak, és most azzal járogatunk vissza kötözésre, de már csak kedden kell menni)

Nono,
Amikor Esztert vártuk én is nagyon gondolkoztam rajta. Nálunk igazából Eszterke a 4. baba, a harmadik korán született és csak 5napot maradt velünk. Majdnem 1év múlva lettem ismét terhes, és nagyon aggódtam, mert ezt a tragédiát nem tudtam volna még egyszer feldolgozni. De nem mertem megvenni,mert eléggé pánikoltam volna, ha pl nem találom a szívhangot. (A klinikára amikor befeküdtem, mert programozott császár volt, ott magunknak kellett naponta csinálni a ctg-t. Egész jól belejöttem. A császár napján reggel nem találtam a szívhangot, nem is mozgott épp, mert gondolom aludt még, mondanom sem kell, hogy sírva rohantam ki a nővérkéhez, persze ő rögtön megtalálta.) Jó hosszúra sikeredett, szóval szerintem csak akkor vedd meg, ha nem idegeskedsz, ha épp nem találod. Azért az hozzá tartozik a dologhoz, hogy nekem a koraszülés után azt mondták, hogy nem lehet gyerekem, volt aki azt, hogy nem marad meg a terhesség, volt aki azt, hogy kb5 év múlva lehet rajta gondolkozni stb stb.

Egyébként a gyerekeknek nagyon tetszett a szívhang amikor néztük a uh dvd-t otthon. Én úgy tudom, hogy lehet rögzíteni is a baba számára a benti hangokat, és később, amikor már megszületik vissza lehet játszani neki, és ez megnyugtatja.

Uxi,
Remélem jobban vagytok már.
(Még jó pér éve írtunk a 2005. ősziekhez együtt, de én hamar kimaradtam onnan )

Mennem kell, hangos már a gyerek-sereg:) vár a fűnyírás, de lehet, hogy az várhat mert nem megyek..
Ma délután jönnek a fiúk barátai vendégségbe. (hárman, 2 fiú akik annyi idősek mint a Bálint és ők ikrek, és egy kislány) Persze jön a két anyuka is, na, akkor lesznek igazán elemükbe. Egy csoportba járnak az oviban, vegyes életkorú csoport van, szóval lesz itt mulatság :)

Szép napot!
Edina

nedinabp
 
 


Nono,
én amikor mar tudtak jarni, kivettem a kisagy két racsat, hogy ki-be tudjanak menni. a nagyobbik fiam, 20 honaposan kerult igazi nagy agyba, mert kellett a kisagy az occsének, aki kinotte a mozeskosarat. a kisebbiknél pedig kb 1 évesen kivettuk a racsot és aztan két évesen atalakitottuk a kisagyat rendes kis agyacskava, mint a hét torpében. A ki-be maszkalassal csak par napig volt gond, aztan megszoktak, de az elso napokban elég hatarozottnak kell lenni. hat ez az én tapasztalatom, de ugye minden gyerek mas...

Edina,
huuuu. 5 naposan elveszteni egy babat, az nagyon kemény lehetett. szuper, hogy ilyen gyorsan tultettétek magatokat a dolgon és azota mar van egy kislanyod.
Nalatok is a kiscsaj iranyitja a csaladot? nekem az osszes ismerosomnél, ahol két fiu utan jott egy kislany, a pici a fonok. és nem is akar milyen!
s.orsi
 
 

 
 

Orsi
Mert a bébisintérem a város másik végében lakik és nem cibálom oda a gyerekeimet csak egy moziért. X éve nem voltam moziban...annyira nem is hiányzik. Bercit majd elviszem nemsokára, de eddig nem lehetett, mert fél a sötétben. 8)

Nono
Kütyüt nem vennék. Lassan érzed majd a mocorgást, akkor meg minek...
Kiságy:Bence 2 és fél évesen költözött ki a rácsos ágyból. Nálunk bejött. :)

Edina
Hajrá gyereksereg! :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


sorsi: sztem ezen sosem lehet túltenni magunkat. Akármikor is volt és biztos h enyhíti a fájdalmat egy új baba de ez a baba másik. Nem az aki volt akit elvesztettek. Sztem örök a fájdalom és biztos sokszor eszükbe jut, csak egy idő után már nem lehet róla beszélni mert a társadalom elvárja h ne emlegessék pláne h van már másik. Egy gyermek elvesztése a lelkünk egy darabját is magával viszi. És nem múlik sosem, csak talán az ember megtanul együtt élni vele.

nedinabp: ha nem tolakodásnak veszed megkérdezhetem hány hétre érkezett és volt e oka vagy egyszerűen megtörtént? Én nem vesztettem el gyermeket csak megérintett mikor majdnem....de még azon sem lehet túllépni. Nagyon sajnálom és örülök h mégis lehetett egy Eszterkéd.

kösz csajok a kiságyas infót. ha el tudom adni vaterán kap egy normálisat. Sajna ennek nem kivehetősek a rácsai max kivághatóak de azt inkább nem tenném. egy kiságyat már tönkre tettünk így és nem érte meg.
KOmbi kiságy pelenkázóval, bár nincs rossz állapotban az ikeában lehet venni 30ezerért már nagyon pengéket. Asszem 15ezerért felteszem a vaterára.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


angelsounds: igazatok van csajok, inkább majd kivárok...csak annyira belemarketingelték az agyamba....de nem akarok heti rendszerességgela kórházban kikötni h nem lelem a szívhangját.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Hármaskának nem tartod meg a kiságyat? Vagy újat vesztek neki?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Kiságy: Nekem is mindkét lány jó alvó. 2 évesen cseréltük le nekik leesésgátlós nagyágyra. Néhány napig semmi nem volt, ugyanúgy aludtak, sőt, ugyanúgy felsírva várták, hogy kivegyem őket reggel. Aztán rájöttek, hogy abból ők is ki tudnak szállni, akkor kijárkáltak 3-4 napig, de megbeszéltük, hogy attól ugyanúgy aludni kell és nem mászkálni, azóta sincs gond ezzel.

Edina nagyon sajnáloma 3. picit. Ennél nincs borzasztóbb és fájdalmasabb dolog. Én is a 3.-at vesztettem el, még magzatként, de ha rágondolok mindig könnybelábad a szemem. És én utáltam, mikor azt mondták: ÓÓÓ már úgyis van két kislányod. Mintha ettől kevésbé fájna, hogy elvesztettem. :roll:
De a kislányod neve nagyon tetszik! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


mi tavaly voltunk rotások, frankó kis kiszáradással, László kórház...

jaj, csajok, de fáradt vagyok, megyek is....máskor értelmesebb leszek...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


háj lányok. Kicsifiam nagyon csúnyán köhög, ma már nem is aludt egész éjjel, közben hangszálgyuszija is lett...egy hete tart de mára olyan rossz a helyzet h jön a rémálmom , antibigyó. :| Úúúútálom de mivel semi javulás nem volt....félek h befertőzi az egész bagázst.

Lenne egy kérdésem. Volt vkinek olyan h hallgatta a nődokija a baba szívét és vmi nem stimmelt vele? Nekem volt a fiamnál is és most is. Azt mondta ne aggódjak mert ez egy fejlődési szakasz és simán belefér amikor még nem olyan szív ingerületvivő sejtjei. A fiamnál az volt h vert a szabályos ritmusbanm minden második ütésnél ráütések voltak. Egy órán át hallgatta anno és végig, akkor elküldött magzati szív uh ra a kardiológiai intézetbe ahol természetesen már semmit nem tlált a doki. MOndta h semmi baja. de legalábbis úgy tűnik minden normális. Aztán megszületett és kiderült lyukas a szíve. Ez sem volt vészes de gondolhatjátok h kiborultam. A lyuk magától beforrt hála Istennek.
Na most h voltam kedden nála azóta ezen rágódom de egyre rémesebb már, a baba szíve ritmusos volt aztán kihagyott 2-3 ütemet 1-2mp csend majd folytatta. De kb 5 percig aztán visszaállt. Mondanom se kell h rámszólt vegyek már levegőt és szte ez semmi mert mg cak 13 .héten voltam ez simán belefér s h volt egy kismamája akinek a babája ezt a 20. héten csinálta és az is egészségesen született. Na ez azért nem vígasztalt meg mert minket is úgy engedtek ki a kórházból h a babának semmi baja azt itthon hallgatta meg a doki h ez bizony zörejes. Tiszta ideg voltam.
Most meg ez. Lehet h elmegyek nem is tudom melyik drága magánklinikára ahol van Hajdu Krisztina és 20 ezerért b.kit megvizsgál....sztetek? Vagy én vagyok túl para? Na tuti nem veszek szívhanghallgatót mert frászt kapok ha vmi nem olyan mitn képzelem.

klarka ti h vagytok? Atinál minden oks? Kell bármilyen gógyszert szednie? Ugye jól emlékszem h neki volt komoly műtétje a szívével mikor megszületett? A terhesség alatt látszott bármi vagy csak a szülésnél? Sima vagy csaszi volt? Azonnal kiderült?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Most csak egy nagyon gyorsra van időm:

Nono,
Hajdú Krisztinánál én is voltam, az Istenhegyi klinikán dolgozik. Nekem az a véleményem, hogy menj el, mert legalább megnyugszol. Minden kérdésre válaszol. Nagyon profi, ami a hátrány, hogy elég sokat kell várni időpontra, mert sokan járnak hozzá.
Harmadik babánkról, Ákoskáról szívesen írok, csak a babavárásod miatt, nem akarom, hogy felzaklasson a történet, bár gondolom nem kérdezted volna,később megírom, mert most nagy a nyüzsi.

Betegeknek jobbulást!
Mi Eszterkének beadattuk a rota elleni oltást,

Mennem kell, mert a melegtől kicsit vagyis borzasztóan nagy a nyűglődés itthon, sok az összeveszés, és még csak 2órája vannak ébren.....
Meg is rendelem a Testvérek féltékenység nélküli könyvet, hátha lesz valami haszna.
Egyébként a www.polc.hu-n most ingyenes a kiszállítás a hétvégén leadott rendelésekre!

Szép napot!
Edina

nedinabp
 
 


Nono, én is Hajdú Krisztinát ajánlom. Mi is a harmadik gyereknél voltunk nála. Időpontot 2 hét múlvára kaptam a telefonálástól számítva és 14 ezer Ft volt az uh. Megnézte alaposan 4D-ben és simán is, sokáig vizslatta. Az Istenhegyin is rendel, nagyon szuper hely, ott tényleg betartják az időpontokat, nem kell várni. Szerintem is menj el hozzá, mi is tutira akartunk menni, azért választottuk őt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Nono, a nagylányunk kb 1 éves koráig aludt kiságyban. A fiunk 3 hónapos koráig, utána az emeletes ágy alsó részét rácsoztuk be, hogy ki ne essen és ott aludt. Így nem akadt be a keze-lába a rácsokba, jó nagy kényelmes helye volt és szopikor is elég volt éjjel befeküdnöm mellé és utána kibújni. Most a legkisebbnél már nem is állítottuk fel a kiságyat, újból átalakítottuk az emeletes ágyat és abban alszik. Utálom a kiságyat, olyan mint egy ketrec. :?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


nedinabp: nem zaklatsz fel azzal ha elmeséled de nem akarok tolakodó lenni semmiképp vagy régi sebeket újra felszaggatni. SAjnos bár nem normális h anya temesse a gyermekét de sajnos van ilyen. Nem szoktam homokba dugni a fejem. Én nem félek a koraszüléstől de ez nem attól függ h félek e vagy sem. Néha megtörténnek ezek a dolgok akármit is teszünk. A lányomnál rögeszmém volt h koraszülök....iszonyat féltem. Már név szerint tudtam melyik Pic-en ki dolgozik és ki a legjobb az anyuk szerint. Nem tudom miért. Talán éreztem vmit de megúsztam. A plac már a 24. héten 2-3 érettségű volt aztán mégis kihordtam a 40. hétig. Lehet h előre megéreztem? nem tudom. Szval ha elmeséled megköszönöm de ha nem persze semmi baj, nem akarok tolakodni.

pókica: ketrec-funkció. Én szeretem benne, ha rossz a kölök vagy nem tudok rá figyelni mert jött a postás ott biztonságban van.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Szia Nono,

ne haragudj, hogy zaklatlak. Tényleg semmi érdekeltségem sincs a dologban, szimplán fizető páciens vagyok.

Csak még egyszer, (ha elküldesz a fenébe akkor is) szeretném leírni, hogy nekünk olyan szinten bevált a kislányomnak az alkati szere (8 hónap alatt 6 adag antibigyót evett meg), hogy azóta egyszer sem volt beteg (már 3 hónapja).

Illetve hazudok volt, csak beadtam neki amit a dokinő mondott és 1 nap alatt !!! túl volt rajta. Máskor ez mindig bedurvul, és nekünk is antibiotikum a vége.

Szóval ha majd egyszer érdekel a dolog, kérlek emlékezz rám, mert nagyon szívesen megadom a dokinő nevét.

Mi két évig "homeopátiáztunk" egy másik doktornővel, elég szerény sikerrel.
Aztán megleltük ezt a doktornénit, aki vérprofi.
Na csak ennyit szerettem volna, ígérem többször nem hozom szóba a témát.

Szoktalak ám olvasgatni titeket csajok, mindegyikőtöket szemmel tartom :shock: , csak kevés időm van a 3 gyerkőc mellett.

Ha esetleg bekapcsolódhatok újra, akkor én is szeretnék többször hozzászólni.

Utólag is mindenkinek gratula a csodaszép gyerekekhez.
cukorka
 
 


[quote="dr_nono"]


csajok most 2 év 2 hós a fiam. a ti gyerekeitek meddig aludtak kiságyban?
quote]


Sziasztok!

Nono, Emi szilveszterkor került át sima ágyba, előtte rácsosban nyomta, a két fiú meg még mindig abban van.
Jól elvannak benne, meg én is úgy voltam, ne mászkáljon ki föölöslegesen. Bár BEnő simán kimászik a rácsosból is, de lehet kivárom, hogy nagyobb legyen, és kap a két nagy egy emeletest, addig meg jó lesz a kiságy is. (a nagyobbik fajta kiságya van.) Ez legalább nem foglal akkora helyet, úgyis kicsik a szobák.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Majd jövök valamikor, most csak az oldal tetejét bírtam visszaolvasni... :oops:

Samu meggyógyult, csak most éjjel 1-4ig ébren volt, valamiért sürgősen gyakorolnia kellett a forgást. :evil: Állandóan beakadt a kiságyba, meg hangosan gőgicsélt is közben. Ódákat zengett a Holdnak :roll: :shock: :x MInnyán leesik a fejem a fáradtságtól. :?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


cukorka: érdekel a dokid száma, de még mennyire. Nekünk eddig a Béres c sepp vált be de egész télen kapták, ill januártól és alig voltak betegek de aztán nem akartam egész évben adni mégsem és úgy döntöttem nyárra kihagyom de meg is van az eredménye. Sajnos ez rosszkor adott antibigyó volt mert látta orvos (másik9 és vírus. Frankó..dehát én meg nem tom eldönteni vírus v baci....így teszem ha azt mondja a doki. na mindegy. Jól megszívtam. mindig elhatározom h várok aztán egyszer nagyon bedurvult a várakozás és azóta nem merek...jellemző h pont egy bacis ügynél vártunk... :(

Csajok, h nekem milyen frankó hétvégém volt. Húúúúú. Szombaton elmentünk apjukkal este moziba, tök jó volt. Igaz csak 3 óra kimenőnk volt de akkor is.....sztem nem voltunk úgy egy éve lassan. Aztán vasárnap átmentek a nagyihoz és én meg 4 hónap után most előszőr barátnőztem. Beültünk pizzázni és vásároltunk és sokat röhigcséltünk és olyan feltöltődés volt. estére hulla lettem de akkor is nagyon jó volt. már nagyon kellett. Nem tudom mikor lett volna rá lehetőségünk amúgy mert köv héten 5 éves lesz az én nagylányom és buli aztán utána lehet h elutazunk meg vége is lassan a hónapnak.

tegnap épp azt beszéltük a férjemmel h mikor kisiskolások voltunk de még a gimibe is h milyen hosszú volt a nyár. Aztán már vártuk a szeptembert, kaptunk új tanszereket táskát, tolltartót és milyen lassan ment az idő, most meg már szinte vége az első hétnek is a nyár második hónapjából. És mióta felnőttek vagyunk száguld az idő.....és most már értem mikor egy egy felnőtt azt mondta nekem mekkora lettél, hogy rohan az idő...és ej de utáltam mikor ilyeneket mondtak....mostmeg...u.ezzel jövök...ez de gáz..öregszem?
Meg régebben azt mondtam (kb 18 évesen) h a 24 évesek de öregek....ma már mindjárt 30 leszek...hú a 30...na az már igazán öreg volt...mostmeg? :lol:

uxi: kitartás. ez baromi nehéz ....tudom 2x is átéltem, nekem is éjjeli baglyok voltak , nappal váltva aludtak én meg kb soha. Aztán mikor a kicsifiam 6 hós lett besokallatm és egy hét alatt leszoktattam de akkor már annyita kimerült voltam h folyton sírtam a fáradtságtól. Ő éjjel 1ig fenn volt aztán 2kor evett (etethettem én elöbb akkoris kelt 2kor) aztán 5kor reggel lett és 8kor aludt vissza mikor kelt a lányom. Hát a végén már olyan zombi voltam h simán főztem ketchup levest tejjel (paradicsom levesnek indult csak elcsesztem a hozzávalókat).
Ismered azt a viccet ugye: hogy készül a szalonnás tejbegríz? kettőt lapozol a szakácskönyben. Szval kitartás. elmúlik ez az időszak is. csak mikor benne vagyunk ólomlábakon jár az idő sajna.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Gyorsan eltelt ez a hétvége is. Gyerekeim ma 9-ig aludtak. Pénteken sikeresen vettük az akadályt a gyereksereggel, elég nagy volt a felfordulás, a kicsikkel együtt 9 gyerek volt, bár a kicsik elég sokat eljátszottak a járókába. Ez azért is volt jó, mert legalább biztosan tudtuk hol vannak :) :) Pizzát sütöttünk, elég hamar eltüntették, pedig nem voltak éhesek. Én ezt a receptet szoktam mostanság csinálni http://vkorsi.blogspot.com/search/label ... 9k%C3%A1ru Egy adagból pizzás csiga lett, a másikat 2x-re tepsiben sütöttük meg.
Másnap a szomszédba mentünk délután sütögetni, az is jó volt.
Vasárnap pedig elmentem bevásárolni, természetesen egyedül, és az valami csuda jó volt 3órán keresztül :) :) :)

Uxi,
Örülök, hogy meggyógyultatok:)

Nono,
A történetünk:
A terhességem nem volt problémamentes, a 9. héten kerültem már másodszor kórházba,és a 16. hétig bent is tartottak. Rendszeresek voltak a görcsök, keményedések, aztán fokozatosan kezdtem jól lenni. Sajnos mivel elég sokat görcsöltem, így ez történt az nap is, amikor megindult a szülés, de nem gondoltam, hogy ez az, mert rendkívülit nem éreztem. Beszéltem az orvosommal, bevettem gyógyszert, jól lettem, ettem, aludtam, minden rendben volt, majd éjjel ismét jelentkeztek a tünetek, de már intenzíven, és sajnos elfolyt a víz. Mire beértünk a kórházba, már nem volt mit tenni. Ákoska megszületett a betöltött 25. héten. 810gr volt, 7/8 apgár. Spontán hüvelyi szülés volt 2 császár után, rajtam életmentő műtétet végeztek, férjemnek annyit mondtak, hogy próbálnak mindent megtenni értem, de...... Szerencsére sikerült, és a méhem is megmaradt. Ákoskával igazán nem tudom, hogy mi volt a gond, nagyon bíztunk benne, hogy életben marad, minden napnak örültünk, amikor telefonon azt mondták, hogy változatlan az állapota. Kétszer mehettem be csak hozzá, férjem volt ott minden nap órákat ült az inkubátor mellett.
Valószínűleg fertőzés indíthatta be a szülést, de ezt így utólag már nem tudni. Az is rontotta az esélyeket, hogy spontán született, a szülőszobán leállt a szülés, de senki nem segített. Gondolom ebből lett a baj, hisz ilyen előzményekkel nem hagyhattak volna magamra. (ezt a férjem mondta miután megjelent a szülőszoba vezető, mert neki akkor szoltak amikor már nagy gond volt velem, és ő üvöltött ott mindenkivel, én már rég nem voltam eszméletemnél, hallottam felsírni, majd elájultam)Minősíteni nem akarom a személyzetet akik aznap ott voltak, de az emberség szót gondolom nem ismerik. Pedig "közkedvelt" szülésznő és orvos volt ügyeletben.
Ennek már 3éve lesz novemberben. Azóta orvost, kórházat váltottam. Szinte a környékre sem tudok menni.
Nehéz volt megmagyarázni Bálintnak, hogy hova lett a baba a pocakomból. Láttam, hogy szomorú, és ha én sírtam akkor még inkább kétségbe esett, és dühös volt. Mi azt mondtuk nekik, hogy angyalka lett, és felment a csillagok közé, ezért amikor sírni látott az összes csillagot el akarta tüntetni az égről, mert elvitték a babánkat. Számomra minden nap egy kínszenvedés volt. Ráadásul a szomszédunkkal 1 hét különbséggel vártuk a babákat. Amikor látom, mindig arra gondolok, hogy ő is ekkora lenne. Még mindig nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Valóban igaz, hogy minden nappal kicsit könnyebb.Most Eszterke születése után nagyon intenzív volt az érzés, az álmodtam többször is, hogy velünk van ő is. Ez olyan amivel az embernek meg kell tanulnia együtt élni. Nekem az nagyon sokat segített, hogy terhes lettem ismét, és szerencsére nem volt semmi baj végig. Az, hogy kislány lett, az még inkább megkönnyítette a dolgom.
Nagyon jól megfogalmaztad amit érzek, és a társadalom, na igen, erről is lehetne szerintem egy könyvet tele írni. A nem baj, majd lesz másik, na ilyenkor legszívesebben ütöttem volna, vagy nem is tudom, de én ilyet pl a gyerekeknek akkor mondok, ha leejti a rágót a szájából és sír. A közvetlen környezetem sem igazán tudta jól kezelni a helyzetet néhány kivétellel. Persze ezért nem haragszom senkire, de jobb lett volna, ha inkább nem kezdenek hosszú eszmefuttatásba a témával kapcsolatban. A koraszülött mentő láttán mindig görcsbe ugrik a gyomrom..... Sokáig okoltam magamat, de az csak rontotta a helyzetet. Ami nagyon sokat segített az az, hogy minden nap csak arra a napra koncentráltam, hogy az valahogy elteljen, na és persze a férjem, a szüleim. De a történtekről sokáig csak a férjemmel tudtam beszélni. A karácsony eltelt valahogy, persze kívülről mosolyogtam a fiúk miatt, belül pedig zokogtam, aztán teltek a hónapok. Szeptemberben elkezdtem ismét dolgozni, majd október elején pozitív lett a tesztem.
Remélem, nem lett érthetetlen, túl hosszú.

Kérdésem:
Voltatok már Ausztriában a dinó parkban?

Fáj a gyomrom, nem tudom mitől, nem kellemes. Ráadásul nagyon nyomott vagyok, pedig 8-ig aludtam. Ötletem sincs ebédre, bármit ennék szívesen amit nem én főzök :lol:

Megyek, kezdek magammal valamit.

Szép napot!
Edina

nedinabp
 
 


csak toszavakban. én is nyomott vagyok, pedig jo az ido... ma mar nyari szunet, erre tegnap maté belazasodott, mega nathas... a kicsinek zold a kakija teganp ota... nekem is kapar a torkom... nem tudom mit kellene fozni, semmihez nincs kedvem... ilyenkor annyira haragszom magamra, hogy nem birom magam osszeszedni és foglalkozni a nagyokkal is!!! olyan vagyok mint egy rendor, gyere ide, ezt csinald, azt ne csinald...
s.orsi
 
 


nedinabp: köszönöm h elmondtad. megkönnyeztem a történeted. olyan fájdalmas h 3 év után is ennyire tud fájni. Úgy látszik az idő csak arra jó h megtanítson együtt élni ezzel de arra nem jó h enyhítse a veszteséget. remélem nem baj h megkértelek meséld el. nem akartam tolakodni.
Sajnos tényleg jó lenne egy ilyen könyv. Vagy vmiféle oktatás a biológia orán vagy ofő órán h a társadalom megtanulja ezt "kezelni" és a lesz majd másik baromságain kívűl inkább hallgasson ha már segíteni nem tud. Manapság olyan tabu téma a halál és olyan furcsán viselkednek az emberek ha olyan kerül a közelükbe aki elvesztett vkit. Nem képesek kezelnia dolgokat. Ez a lesz majd másik is kb olyan mintha vkinek meghalna a férje és ez lenne a vígaszunk, ne aggódjj lesz majd másik....na nem ragozom. Esztikének nagyon örülök. Jó h lehetett ő neked. A kisfiad túltette magát rajta? Ő elfelejtette? Vagy észreveszed h nyomot hagyott benne?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nedinabp, én is megkönnyeztem a történetedet. Nagyon sajnálom, ami történt, szegény kicsi baba! :(
Ez a lesz másik szerintem is elég durva :shock: .

A férjem családjából mondta valaki egyszer, mikor Emit vártam, s a 3. hónapban voltam, hogy nem baj, ha elvetélek, majd lesz másik. :shock: Nem is tudom, miért, nem utalt semmi arra, hogy bármi történne a babával. :shock: :shock: ELéggé kiakadtam...

A neved ismerős volt, én is viszonylag hamar eljöttem a 2005 őszi babás topikból, nem bírtam elviselni az állandó marakodásukat. Átmentem a télibe.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono, nem olyan öreg az a 30 :D :D :D Én most töltöttem a 31-et :P

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


nedinabp, én is megkönnyeztem Ákoska történetét.Én is elvesztettem egy babát igaz, ő "csak" 9 hetes volt, de nekem is mindig eszembe jut mekkora volna most.A fájdalom nem enyhül csak megtanulunk vele együtt élni, én sok mindennel vagyok így, belül nagyon fáj, de kifelé többnyire ez nem látszik.
kiságy, nálunk mindig addig voltak rácsos ágyban, amíg egyedül ki nem jöttek belőle először.Legkorábbi a harmadik gyerkőc volt, aki egyszercsak megjelent egy éves korában az ágyunk mellett az éjszaka közepén.Gondolhatjátok, a frász kerülgetett...Másnap leszedte a férjem a rácsot, mert féltem hogy legközelebb fejre esik.Innentől állandósultak az éjszakai költözések, Egy idő után száz macival és kispárnával aludtam...Hát ezt mi harmadjára jól kikaptuk..Látom is a kicsi-nagylányon, hogy féltékeny a picire kicsit, mert ő az ágyamban szopizik, így neki nincs ott helye.
30 év lányok, én lelkibeteg voltam a harminc után egy két évig, hogy milyen öreg vagyok(pedig csak hülye voltam!!)!!Ehhez képest a negyvenet olyan örömmel vettem ,hogy azt elmondani nem tudom.Most érzem igazán jól magam a bőrömben,de tényleg!
uxi, együtt érzek veled, én mondjuk nagyon nem bírom az éjszakai nyűglődést pláne folyamatosan
orsi, én itthon folyamatosan rendőr vagyok, mindig mindenkinek kiosztom a feladatát, aztán már csak a behajtás a dolgom, és hogy a tesók ne adják tovább "alvállalkozásba" a feladatot.A zöld kaki egy szimpla túlevéstől is lehet, ez korábban nálunk is volt.(most mit nem adnék egy túlevéses zöld kakiért!!)
A pici babó nekem megint nem eszik, rövid két és fél hónapos életében ez már másodszor fordul elő, de most még nem megyünk kórházba. hanem kivizsgálásokra, úgyhogy most kivagyok ettől az izgalomtól.Sokkal többet kell fejni, hogy a tej meg megmaradjon ha végre majd visszatér az étvágya.
süni69
 
 


Edina,
az elobb nem olvastam a hsz-odat, de most nekem is konnybe labadt a szemem. nekem kb 10 hetesen szakadt meg a 3. terhességem és nekem is eszembejut, mekkora lenne. én ugy érzem a sors karpotolt Elisaval, és meg van irva az életunk, vmiért igy kellett lennie...

30asok,
engem nem zavar a kor, kb 30-s éveimben értem el a repulési magassagomat onbizalom és mas miatt. és ezt azota is élvezem... régen, kislanyként én is oregnek tartottam a 30 éveseket... :)

Suni.
Tulevéstol zold kaki? eszembe sem jutott... igen azutan lett zold, hogy szombat este maratoni szoptatast csinaltunk, mert nem aludt be az esti szopin, mint addig mindig, és azt hittem még kér...

Uxi,
orulok, hogy jol vagytok. most mar csak aludni kellene egy kicsit!!!
s.orsi
 
 


Uxi
"Ódákat zengett a Holdnak"...ez tetszik. :lol: Kitartás anyóca! :wink:

Nono
Igen, öregszünk. A kisfiam ma 3 éves és még csak "tegnap" született. 8)

Edina
Nagyon szomorú történet... Sajnálom, hogy ennyien átéltetek ilyen tragédiát :(

Néhány kép a 3 évesemről: Kép Kép Kép

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi, boldog szülinapot Bencének!
3 éve ilyenkor már én is be voltam sózva, de Benő erősen túlórázott. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono,

a doktornő neve: dr. Greskó Marianna, ha így beírod a nevét az első találatok között ott lesz a honlapja.
Onnan minden infót ki tudsz nézni.

A sorozatos (6 adag) antibigyó után döntöttem én is úgy, hogy ez így nem mehet tovább.
Félreértés ne essék, nem vagyok teljesen ellenük, mert van amikor tényleg kell, nem elvakultan homeopátiázok.
Csak Zsófinál már úgy éreztem, hogy szinte az antibiotikumok tartják "életben". Szóval, hogy olyan nincs, hogy addig "egészséges" amíg szedi, aztán valaki egy felet ráköhög és máris megbetegszik.

Most ha már mondja (ugye ő már nagy 6,5 éves), hogy érzi a torkát, vagy elkezd köhécselni, rögtön adom az alkati szerének C 12-es változatát, ahogy a doktornő mondta és így egész egyszerűen nem tud bedurvulni a dolog.

A lényeg ahogy én látom, hogy rögtön az elején, természetesen ha már egy hete beteg, akkor valószínű már nem használna, de én ezt nem várom meg.

Minden anyuka ismeri annyira a gyerkőcét, hogy tudja, hogy mikor van az a pont, amikor be kell adni a bogyót.

Nekünk ez azért is volt nagyon fontos, mert szeptembertől kezdődik a suli, és ott nem lehet 2-3 hetente 7-10 napot hiányozni.

Az alkati szerét meg kéthetente szedi (1x5 bogyót).

Úgy akadtam a doktornőre, hogy homeopátiás tanfolyamokat nézegettem, de mivel én még gőzerővel szoptatom Misit (17 hónapos, na majd csinálok én is vonalzót), így én nem tudtam elmenni a kinézett tanfolyamra. Elment helyettem a barátnőm.

Ő mesélte, hogy a drnő milyen profi, de tényleg igaza is van.

Ja és, hogy milyen kicsi a világ, amikor a barátnőm mondta a doktornő nevét, nekem olyan ismerős volt.
Néhány nappal később papírokat rendezgettem és kezembe került Zsófi kórházi zárójelentése.
A doktornő írta alá, mert ő volt a gyermekorvos akkor az újszülött osztályon a Bajcsiban ahol a gyerekeket szültem.
cukorka
 
 


egcsi: boldog szülinapot a kisnagyfiúnak!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Köszi. Mióta 3 éves, nem alszik délben. :roll:
Hova lett a többi vonalzód?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Lányok, hogy kell vonalzót csinálni, és ha megvan, hogy lehet idevarázsolni?

Köszi
cukorka
 
 


én se tudok vonalzot csinalni, mondjuk nem is volt kedvem eddig...

Egcsi!
gratula a nagyfiunak!
éjjel igy hosszabat alszik, nem?
s.orsi
 
 


Orsi
Igen, 7-8 körül már bealszik és reggel 7-8-ig nyomja. :wink:

Vonalzót találtok a lilypie.com-on, olyan kicsit is mint nono-nak van, abból tuti elfér három, vagy ha az nem tetszik akkor keressetek másik honlapot. Kövessétek a leírást és utána másoljátok be az aláírásotokba.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Ne haragudjatok, hogy én is ritkábban jövök. Esküszöm nem tudom hogy csináljátok a napotokat, hogy jut idő beszélgetni is. :oops: Ezt jó értelemben vegyétek!
Az éjjelünk kb egy-két hete kaotikus egy-egy nap kivételével. Három napja kibújt a 3. fogacska és tegnap a 4. is. Éjjel 2-3x ébred, szopizik, nappal sokat nyűglődik, rág mindent. Tegnap már véres volt az ínye, ahol áttörte a fog. Szóval szenved, én pedig egész nap próbálom elterelni a figyelmét, felvidítani. A kajáról (arról a 2-3 kiskanálnyiról naponta amit hajlandó volt megenni) már jóideje teljesen leállt, csak és kizárólag szopizik.
Sokat utazunk is, tegnap is éjfélkor értünk haza, holnap ismét megyünk. Mindig van program. Az itthon töltött napok a házimunka behozatalával telnek és a gyerekek ...gondolom mint mindenkinél...elevenek. :D Élvezzük a nyarat. :wink:
Egy kicsit visszaolvastam és nagyon megrendített Edina a történeted. Olyan szomorú volt olvasni és annyira sajnálom! Ahogy olvasom a legtöbben már vesztettünk el magzatot, de egy baba... :cry:
Cukorka, én is hiszek a homeopátiában. De csak mióta a fiamat megmentették a bogyók a szteroidtól.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pókica
Ahogy olvasom, pörögsz mint mindig. :D Remélem fogacskák hamar kibújnak és visszatér a jókedv, na meg az alvás. :wink:
Én most momentán egyedül vagyok a gyerekekkel, apjuk elment haza anyósért. Egy hét múlva annyi időm lesz, mint a tenger. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


megmondom h van időm dumálni. kölkök kapnak enni, ellátom őket aztán körülnézek és ráülök a kupi tetejére :lol: ....esélyem sincs rendet tenni. tegnap kinyaltam a kecót. sztetek mi látszik belőle mára???? ja annyi...úhogy most is ideültem a kupi tetejére és pötyögök. terhes vagyok..jogom van hozzá. :lol: az uram meg falra mászik ettőla dumától de nem nagyon tud velem mit kezdeni....piszok egy dolog kihasználni a helyzetem. Amúgy nem azért teszem mert kegyetlen vagyok. Méhszájon a plac, véreztem. Pihizek ha tudok. a kupi megvár...sajna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr_nono 2010.07.06 20:10-kor.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


összegabalyodtak a vonalzóim, töröltem őket de még nem volt időm, újat csinálni.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Akkor tényleg lazíts, a méhszájon tapadó placenta nem vicc. :? Reméljük arréb mászik...

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono,
pihenj. ha apat zavarja a kupi, neki is van két keze! Nem?
Nekem szerencsém van ilyen szempontbol, mert a férjem nagyon sokat segit... és elnézi, ha kupi van, mindig azt mondja inkabb focizik egy fél orat a gyerekekkel, mint hogy minden az élére legyen allitva.
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Lányok, köszönöm az együtt érző szavakat, jól esik. Sajnos nagyon sokan vagyunk akik angyalok szülei is vagyunk :(

Nono,
Bálint nagyon sokáig beszélt róla, mindig megkérdezte, hogy miért a mi babánknak kellett angyalkává válnia. Egyszer egyik nap, miközben készülődtünk az oviba a fürdőszobában közölte velem, hogy "Anya, van egy baba a pocakodban, csak még nem mondta a doktorbácsi" Este pozitív lett a tesztem.
A gyerekeknek a 20. hét után mondtuk el, és onnantól már nem emlegette a babánkat(így hívta, a mi babánk, hiába tudta a nevét)csak rá koncentrált, őt várta. Majd ha nagyobbak lesznek fogunk beszélni róla, nem tudom mennyire emlékezhet. Azt hiszem Eszterkénk érkezése mindenkinek egy nagy ajándék!

Amikor Eszterkét vártam nekem felmentésem volt a házimunka alól:) Na jó, persze valamennyit csináltam, de csak addig amíg nem keményedtem. Miután Eszterke megszületett a tej miatt vettem lazábbra a dolgot :lol: A férjem ennyit még soha nem segített.

Szerintem feküdj amennyit csak tudsz, persze tudom milyen könnyű ezt kivitelezni kisgyerekek mellett:)

Egcsi,
Boldog szülinapot Bencének!!!!
Nagyon rohan az idő, de szerintem csak ők öregszenek :lol:
Milyen játékkal játszik?
Nekem is kb ilyen korban maradt el a fiúknál az alvás délben. Mondjuk az oviban alszanak, de akkor este 11-ig is képesek ébren lenni, mert nem fáradnak ki. De amióta szünet van és itthon vagyunk nincs alvás, és így hamar elcsendesül a ház este, bár elég hosszú a nap...

Képzeljétek, tegnap előtt reggel Eszterke úgy döntött, hogy köszöni szépen, de már nem kér szopit. Először nem tudtam mi baja, nagyon feszengett amikor leültem vele a székbe, majd határozottan összezárta a száját, és nem kért. Próbálkoztam napközben és tegnap is, de elutasította. A lefejt tejet megissza. Mondjuk már csak reggel és este volt szopi, nem is volt már hatalmas mennyiség. Gondoltam már, hogy lassan abbamarad, de elég hirtelen jött. Persze jobb így, hogy ő választotta el magát, mármint az ő szempontjából....

Megyek reggelit csinálni. Még mindenki alszik, de én nagyon éhes vagyok.

Szép napot!
Edina

nedinabp
 
 


házimunka: van ami van és ezen nem tudok/akarok változtatni. Apa nem tud igazán segíteni. este 7 óra is van mire hazaesik, akkor a gyerekek lerohanják, vacsizik és olyan fáradt h alig él. Olyan iszonyatos hajtás van a meló helyén....már mondtam is neki h jó lenne ha visszavenné a tempót mert ez így nem járja. Régen jutott idő egy kis fusira is, aztán később ez elmaradt nőtt a munka mennyisége de annyi maradt h ebédidőben el tudott intézni még ezt azt, pl átszaladt a tesco-ba ha kellett itthonra vmi mert mellette van a munkahelye, mára annyi a meló h ennyi sem fér bele. Lóg a nyelve és nagyon kivan. Mára lerobbant már fáj a torka is. Morcos mert bennt nem állnak jól a dolgok a hajtás ellenére se. aggódik. Szval neki sem egyszerű. Ráadásul ha hazajön a gyerekek lerohanják. Érthető, várják, imádják hiányzik nekik h este ő fürdette őket h leült velük egy kicsit játszani vagy ha más nem akkor a kergetőzős ökörködés ment fél óráig, tipikus apa programként. de mára ezek sincsenek olyan kimerült. Szval nem egyszerű. Így ülünk a kupi tetején, morgolódunk...lesz 2 hét szabija. Neki jó lesz...nekem abból a szempontból nehéz h még egy felnőtt holmija lesz szanaszét és ebédet is főznöm kell majd. Bár egy hétre elutazunk nyaralni is az jó lesz. de úgyis tudom mi lesz a szabija. Már reggel csörögni fog a telcsi, elvvonul beszélni a fiunk meg veri majd az ajtót mert 2 évesen nem érti h apa miért zárja ki. ki az a fontos bácsi aki miatt nem visonghat mellette....szval nehéz ügy és iszonyat nagy a hajtás.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono, nem lehet könnyű! :cry: De a harmadik babavárás nekem is hasolnló volt, bár az én férjem nem hajtja szét magát, de tkp egyedül látom el a gyerekeket így is.
Én meg anynira kialvatlan vagyok, hogy reggel fáradtabban kelek, mint este ahogy lefekszem, egész nap nincs megállás, a két fiú egyszerre alszik ugyan ,de Emi sehogy. :roll: Plusz nálunk nem lehet kupi sem...

Edina, Emi is valahogy megérezhette Samut, mert mikor még nem is tudtam, hogy babát váriok, Emi elkezdett terhes nőket rajzolgatni. Aztán lett pozitív a teszt.

Rám is jött a frász, mert a múlt héten is azt rajzolgatott, aszonta, én vagyok meg baba a hasamban, de most tuti nincs baba. Fizikai képtelenség lenne. :mrgreen:


Reggel majdnem megütött a guta, megjött az első félhavi gyedem, 18 ezer Ft volt :shock: :shock: . Felhívtam az Oepet, kiderült, hogy ez még nem az, hanem a múlt hónapról maradt 1 heti tgyás. :D A gyed még elbírálás alatt van.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono,
Nekem az is nagy könnyebbséget jelentett, hogy már oviba jártak a fiúk, én meg dolgozni. Nem voltunk otthon csak 5 után. Én heti 2x jártam suliba is, így este 8-kor estem haza. Szóval a gyerekeknek sem volt annyi idejük szétpakolni. Hétvégente pakoltunk el igazán. Vásárolni sem mehettem egyedül az emelés miatt, szóval eléggé le voltam korlátozva.
Látnád most a házat, mint ahol bomba robbant. Nem tudom, hogy más hogy csinálja, de én úgy érzem, hogy itt soha nem lesz már rend. Mondjuk ma jól állok, de tegnap csak délután voltunk itthon, és itt volt a húgom is, így én tudtam csinálni amit kellett.
Férjem nekem is sokat dolgozik, általában 12 órát nincs itthon. Gyakran szombaton is be kell mennie. Mondjuk ősztől változik majd ez, na de most van nyári szünet.
A jövő hét könnyebb lesz, a fiúk mennek focitáborba (napközis jellegű)

Uxi,
Apróbetüsödön jót nevettem:) A fiúk tegnap kifejtették, hogy milyen jó lenne egy pár az Eszterkének, és egyébként is olyan nagy a hasam, hogy bőven elfér még benne egy baba :lol: :lol: :twisted:
Nekem azt mondta tegnap anyukám, hogy a szopit lehet amiatt hagyta abba Eszter, hát még jó, hogy tudom, hogy alaptalan a feltételezés :lol: :lol: :twisted:

Tavaly áprilistól voltam betegállományban, és augusztusban kaptam meg a pénzt, nem kapkodták el.

Lassan készülődünk, megyünk át a szomszédba, gyerekekkel közös sütikészítés lesz. Kíváncsi vagyok...

Edina

nedinabp
 
 


Edina
Mágneses épitőjáték. Mindkét gyerek szereti. :wink:
Nagyon szép, hogy ilyen sokáig is szopizott a kislányod. Az én fiaim 8-9 hónapos korukban hagyták el a szopit.

Kupi: Nálunk is van, de nem érdekel. Amit tudok elpakolok, amit nem az másnap is megvár. Bár őszintén nekem nem a takarítás-pakolás a nyűgöm, hanem a főzés
Nálunk apjuk nem nagyon segít a háztartásban, néha főz. 8) Mondjuk nem is idegeskedik a rendetlenség miatt, legalább nem morog miatta.
A heti 2X suli nálunk is játszik, de ha apjuk vigyáz rájuk, akkor a szokásosnál is nagyobb a szétpakolás, mert mindent megenged nekik, csak csöndben legyenek.... :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono, megértem, hogy ülsz a kupi tetején, pont így érzem én is, hogy hiábavaló a rendrakás, fél óra múlva meg sem látszik. Jól mondod, a kupi megvár, a pocidra vigyázz most!

Nálunk se apát se engem nem zavar a kupi, mivel így is megvan mindennek a maga helye, már művészetté fejlesztettük, hogy melyik kupac tetején minek kell lennie. :lol:
De most tényleg: elhatároztam, hogy megemberelem magam és nagyobb rendet fogok tartani, végül is a nagylányunk már maholnap 12 éves lesz, ideje, hogy befogjuk. :wink: Már két hete sikerül betartani és rájöttem, hogy kisebb munka minden nap elpakolgatni mint heti 1x nekilátni. Csak borzasztó nehéz nekiállni minden nap, sajnálom a szabadidőmet a rendrakásra. Így tényleg 24 órás műszakban van az ember, hiszen ott vannak az éjjeli szopik is. :?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Bencének Boldog szülinapot!!! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Nalunk is az egyik fiam sajat magat valasztotta el, kb 13,5 honaposan. jobb ez igy, szerintem is.

Nono,
az én férjem is este 7kor esik be, sot kulfoldon tolti ideje 50%-at. és még igy is hajlando megeroltetni magat, ha megkérem (vasarlas, néha fozés).
engem marhara zavar a kupi, és mi is a minden nap pakolunk taktikat alkalmazzuk.
de mostanaban atnézek felette... mondjuk sokszor emiatt kiabalok a gyerekimmel, akik azért elpakolnak, ha megkérem oket. de az enyémek mar nagyobbak, mint nalatok.

Edina,
nekem is kifejtették mar a fiuk, hogy jo lenne egy kisteso Elisanak!!! és egy lany raadasul.
s.orsi
 
 


uxi: nálunk is volt hasonló. A lányom terhes nőket rajzolt pedig ugye pharmatexel meg naptármódszerrel védekeztünk (dupla védelem ami kb annyit ér mint...na nem mondom...az eredménye 14 hetes most...hihihi)
Szval lerajzolt egy nőt 3 babával a hasában. Aztán kiderült 3nak indult. Aztán később már csak 2t rajzolt. Aztán egyet és egy gólyát ami elszáll és közölte velem h elküldtem ezért szomorú a gólya és csak egy maradt. És most egy baba van. :roll: Ijesztőek tudnak lenni néha a picik. :roll: Meg a megérzéseik.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


sorsi: nekem is segít ha vmire megkérem de nem kérem. Mert fontosabb h ha csak 10 percet akkor anynit legyen a törpékkel. Majd lesz jobb is. Vagy nem. Dehát élni meg kell vmiből és a gyes összege...tudod....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Pókica
Köszi. :)

Nono
3-nak indult???? Na, a pharmatexet szabadalmaztatni kellene mint peteérésserkentő az tutter. :shock:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?