Új privát üzeneted érkezett!

egcsi, én úgy látom az "idősebb" kismamákra jobban figyelnek mint a fiatalabbakra(így hát lehet örökké vizsgálatokra, laboratóriumba járni!!!)-Én például a negyedik babóval híztam a legkevesebbet, mintha a szervezetem is tudta volna hol a határ.Az aggódás mértékén kívül nem látok nagy különbséget.(a feljebb említett testi problémáim a második szülésem után jelentkeztek először, ami 26 éves koromban volt)
A focicsapatról a korod miatt sajnos már tényleg le kell mondanod,de a kosárcsapat, vagy egy kajaknégyes még belefér bőven!!!(természetesen vegyes négyesre gondoltam...)[/b]
süni69
 
 


Süni
Kosárcsapat :shock: Na, ne viccelődj. Még a kjajaknégyes csak hagyján... :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Akkor a focicsapat az én feladatom lesz? :lol: Én most töltöttem májusban a 30-at, még belefér nehány kismanó.
Én annyira biztos voltam benne, hogy csak 3 gyereket szeretnék, és hogy fiú lett a két lány után, olyan teljes lett a családi kép. Most mégis egyre gyakrabban jár a fejemben a 4. baba gondolata. Annak ellenére, hogy rém szófogadatlanok a lányaim. A hétvége kiakasztó volt!
Végre senki nem beteg, ennek kellene örülni, de most valahogy belefáradtam a dolgokba. A férjem meg rámszólt, hogy ne kiabáljak a gyerekekkel. Igaza van, de egy idő után nincs már erőm türtőztetni magamat. :(

vick
Kép
Kép
ervick
 
 

 
 

ervick, szerintem az se jó, ha a gyerek nem tudja hogy most téged a padlóra küldött.Sajna legközelebb mással fog, nekem ez a tapasztalatom, igen-igen kreatívak.Az más kérdés, hogy néha én is restellem magam a szomszédaim előtt, pedig családi házban lakunk, de így is áthallatszik.És egy kamasz az nagyon szemtelen tud ám lenni!!!
süni69
 
 


Hát ha szófogadatlanságról van szó, akkor az enyémek sem utolsók... Én szoktam nekik mondani, hogy most szóltam szépen utoljára, innentől kiabálok. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


csatlakozom a kiabalos anyukak taboraba. sajnos! el sem tudom képzelni milyen lesz a kamaszkor, mar most 6 és évesen is feleselnek néha....

egyébként visszatérve 4ske gondolatara: nalunk is korbeudvaroljak a kicsit a fiuk és mar most latni, hogy lesz ennek a kiscsajnak két testore! Jaj annak, aki szemet vet majd ra!
Az egyedulléttel arra gondoltam, hogy sokat lesz Elisa egyedul, mert a nagyok mar csak hébe-hoba lesznek itthon. De éppen tegnap mondta a férjem, mert mondtam neki, h a babakocsi kereke nem biztos, h kibirja még Elisat végig és ha eljott a sportkocsis idoszak, venni kellene neki egy ujat. Mondta ok, de akkor ezt odaadjuk vkinek. szoval o tuti nem akar 4det... foleg nem olyan napok utan mint a tegnapi. fél 9kor keltunk reggel, aztan én fél 10kor elmentem bevasarolni, 10kor mar telefonalt a férjem, h mikor jovok, mert nem tudja elaltatni a kicsit, 10 percenként felébred. aztan 11kor végre elaludt, o elment zuhanyozni, és arra jott ki ot perc mulva hogy ordit a gyerek. Szombaton Maté egyik baratja nalunk aludt (satoroztak a kertben!!!) és jott érte az apja, és hangosan kiabalt a fianak a teraszon a babakocsi mellett, h hol van, mert senki nem nyitott ajtot. :)

Nalunk par napja kanikula van, a pici elég nehezen birja, napkozben sokat sirdogal mostanaban, de az éjjeleink tivabbra is nyugidtak. Hala az égnek!
s.orsi
 
 


....én is szoktam kiabálni....pláne mikor a lányom a fiam hasát használja ugródeszkának......szval itt is hallják a szomszédok ha itthon vagyunk de legalább nem érdekli őket mert nekik is van kb ekkora gyerekük nem is egy és tudják mi fán terem a stressz az anyáknál. D eazért néha én is elszégyellem magam. A lányom most lesz 5 de bakker....már most olyan a dumája h kifekszem. Rámvágja az ajtót és üvölti jól van ha nem teszed ezt vagy azt nem leszel az anyukám...na ez a halálom. Tudom h nem gondolja komolyan, nem bánt meg vele de csak nem kéne ilyet mondania nem? De vannak cifrábbak is...hujjuj....

ma megvolt a genetikai szűrés, 2 hét múlva eredmény, az uh-on minden stimmelt. utálom a vérvételeket.....nem is magát a vérszívást hanem h korán reggel kell és többnyire éhgyomorra. kismamakínzás ...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nekem is az éhgyomorral volt a gondom. Mikor már hajnali 5-kor arra keltem, hogy farkas éhes vagyok, akkor nem ehetek és várjam ki a sorom kb. 9-ig. Hát na! Ez nem kismamának való! Egyetértek veled Nono!

Tudom, hogy belefér egy kis kiabálás, de akkor sem jó dolog. A férjem meg különösen utálja a kiabálást( volt része benne otthon), szóval vissza kell fognom magam. Ma reggel már egész jól ment.

Nono
Az én lányaim azt mondják, ha nem az van, amit szeretnének, hogy " nem szeretlek!". Majd mikor megnyugaszanak elmondják 5-ször is, hogy szeretlek.

Most Ranschburg Jenőt olvasok, óvodáskorról szól. Szülők kérdeznek, ő meg válaszol.
Sokszor megnyugtat, hogy nem csinálom nagyon rosszul, és sokszor kapok választ a fel nem tett kérdéseimre.
Kezdek megérteni dolgokat. :)

Orsi
Mától itt is meleg van.

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Nálunk vásárlásnál van gond, ha 5 különböző boltba megyünk be akkor 5 különböző dolgot akarnak venni ami nincs a listán...persze hiszti és a nem szeretlek következik ilyenkor. :roll:
Apjuk végre itthon egy hetet, aztán megy haza Magyarországra és már anyóssal jön vissza. :D Végre megszabadulok a főzéstől.(megkönnyebülten sóhajtó smile)
Tegnap hirtelen elhatározásból elkezdtem írni a második esszét, a pszichiátriai betegségek társadalmi megítéléséről egy szösszenet. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: érdekel majd az esszéd, bár van egy tippem milyen az emberek hozzáállása ehhez...kirekesztő. elkerülik őket, megbélyegzik....és sztem kevesen vagyunk akik nem így gondolják...max akinek vana környezetében vagy maga is az vagy e.ü dolgozó, és ezekkel dolgozik.

ervick: hm, Ranschburg Jenő, megveszem. Utána nézek már sokat hallottam róla és jókat.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nálunk a nem szeretlek és társai helyett szerencsére a karbatett kézzel határozottan kijelentett "na jó, akkor elköltözöm" volt.Egy pillanatra meglepődtem, aztán megkérdeztem tőle, hogy milyen szendvicset csomagoljak az útra.Nagy kerek szemek, majd bőgés lett belőle, de néhányszor még előkerült.
A nem vagy az anyukám helyett, nem is leszek a te nyuszicicád mától.Hm, erre nem volt olyan frappáns válaszom mint a költözésre.
egcsi, mit tanulsz?Ez a téma engem is foglalkoztat, persze az én szintemen, mint kigyógyult vagy csak tünetmentes,?? beteg.
vérvétel, régen mindig azt mondták a rosszullétemnél, ami a mai napig megvan, hogy hogy fog maga szülni?Ma már nem kérdezik,de én most se bírom sajna.(lehet hogy a vérvétel/rosszullét-nek semmi köze a szülések számához?? :D )
süni69
 
 


Sziasztok!

Nono, látom, végülis egyedül maradt a babád, megoldódott a kérdés. Megkönnyebbültél kicsit, ugye?

Én már megint el vagyok havazva. Samu szombat éjjel belázasodott, azóta nem bírom levinni a lázát, csak ha benyomok neki egy kis Nurofent, meg hűtőfürdőzöm. Még éjjel is fürdettem, a múlt éjjel 3*1,5 órát aludtam. :? Kaptunk gyógyszrt, remélem ez már használni fog, szegény nagyon szenved.

A két nagyot összeköltöztettem, eddig minden oké, bár Beni most már nem alszik 9-ig, mint eddig, helyette fél 7 körül kelnek (Emi eddig is akkor kelt). Ősztől úgyis ovis lesz, legalább megszokja a korán kelést.... nekem mán úgyis mind1, hogy egy vagy 2 van ébren, akkor már nincs szabad reggelem...


Négyeske: szerintem nálunk sem lesz. Ha egy év múlva eszembe jutna, üssetek fejbe (1-másfél éves korukban szokott elkapni a "kell még egy baba" érzés :wink: ). 5 éve nem aludtam ki magam, tropára ment a hátam, meg néha az idegeim is. :oops:


Kézeljétek, voltam masszőrnél, azt mondta, ezzel a bőrszínnel ritka a 3 gyerek... mondtam, nem annyra, mint gondolja. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


NÁlunk néha az a duma megy, hogy "anya, nem vagy a barátom!"

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


nalunk még nem volt ilyen, h nem szeretlek. viszont néha hallom azt, hogy X.Y. anyukaja ooollyan kedves!
s.orsi
 
 


Uxi!
Na pont ettől féltem én is, mármint, hogy újra jönni fog a "kell még egy baba" érzés. Jött is, de nem olyan intenzíven, úgyhogy szerintem simán kibírom még 1-2 évig. :D

Érdekes, amiket írtatok gyerekneveléssel kapcsolatban. Én is úgy érzem néha, hogy kicsúszik a kezemből az irányítás, pedig nem rosszabbak a gyerekek, mint régebben, csak valahogy én nem vagyok a legjobb formámban. (Megjegyzem, az átaludt éjszakák száma nálunk is igen kevés. )

Nekem nagyon bejött egy könyv, a címe:
Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
(Lényegében arról szól, hogyan lehet hatékonyan nevelni a gyerekeket kiabálás, fenyegetés, büntetés nélkül.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


én is sok "szakkonyvet" olvasok, nagyon érdekel a pszihologia! de nem mindig konnyu alkalmazni amit olvas az ember.... legalabbis nekem...
s.orsi
 
 


Uxi
Bőrszín és gyerekszám :roll: Pedig a három még nem is sok. :wink: Én nem ütlek, csak idézem ezen hozzászólásodat. :lol:

Süni
Az ápolónői programba szeretnék beférkőzni, de vannak előkészítő tantárgyak, mint pl. az angol, ahol hülye esszéket kell írni. Nincs meghatározva a téma, úgyhogy igyekszem arról írni ami érdekel. :)

Boeske
Ki írta? Hol lehet beszerezni?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Orsi!
Tényleg nem könnyű alkalmazni az olvasottakat. Zűrös helyzetekben nekem is olyan válasz jut eszembe, amiket anno nekem mondtak. :D
De érdemes próbálkozni, mert megkönnyítheti az életünket.

Egcsi!
A szerzők: Adele Faber és Elaine Mazlish
Én az Alexandra könyvesboltban vettem.
Szerintem nálatok is lehet kapni (How To Talk So Kids Will Listen And Listen So Kids Will Talk az eredeti címe)
Van 2. kötet is, ami a testvérek helyzetéről szól. Az is jó.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Látom, megy itt a négyeske téma....

Én mostanában attól akadok ki, hogy ha itthon van a férjem én játszom a gyerekekkel (kertben vagy benn) és tök jól elvagyunk, de csak azt hallja meg, ha békétlenség van, akkor jól odaszól nekem, hogy miért beszélek így a gyerekkel, szegény gyerek...de azt persze nem hallaná meg, hogy előtte milyen édeseket játszunk...komolyan mondom fel fogok szerelni egy webkamerát és láthatja, hogy 99%-ban milyen édesek vagyunk....:)

Ti milyen gyakran mentek el egyedül? Mert én azt alig tudom kiharcolni, hogy egyedül elmehessek a dm-be....pedig még az se egy barátnőzés.....barátnőzés azért jól jönne úgy kéthetente....sokszor mondom a páromnak, hogy egyszer gondoljon már bele, hogy én a hét minden napján reggeltől estig alacsony szellemi színvonalon élem az életem (persze, édesek, de azért.....) és akkor jön az Apuka, a hős, aki kb. egy óra alatt ki is merül ötletekből...persze tudom, hogy ő dolgozik, de néha én is úgy dolgoznék......akkor persze majd ez hiányzik...

Na, jó.....Annamari itt ül mögöttem és annyira édes hangokat ad ki:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


boeske
Megnézem a könyvet, köszi! :wink:

uxi
Bőrszín :lol: Ezt nekem is mondhatnák. Nálam fehérebb ember kevés van. Egyre több hasonló bőrszínű ismerősöm van, aki hr
árom vagy akár négy gyermeket tervez, vagy már van is.
Nem olyan ritka.
Gyermekednek jobbulást kívánok! Én is nemrég csináltam ezt egyszerre 3 gyerekkel.

Valószínű, hogy a kialvatlanság is közrejátszik a türelmetlenségben. Kb. 1 éve nem aludtam 5 órát egyben.

egcsi
Egészségügyben dolgozol?

vick
Kép
Kép
ervick
 
 



vick
Kép
Kép
ervick
 
 


nekem a tesókról szóló van meg a beszélj úgy h elmesélje meg érdekelje nincs meg de az annyira nem tetszett, pláne h a gyerekem így is annyit dumál, csak győzzem kivárni.

uxi: nem lehet h a 3 napos láza van ami a 3. nap végére elmegy és jön az egy napos kiütés, közben szinte csillapíthatatlan a hője? csak távdiagnosztizálok. Amúgy igen, megkönnyebbültem. Nagyon féltem és a félelem minden más érzést eltörölt csak az volt h mi lesz h lesz....

klarka: én nem sűrűn. Míg nem voltam terhes havi egy néha 2 alkalommal taliztam a barátnőmmel 2-3 órára de sokszor vittem egyik másik kölkökt de mindig csak egyet. Most h baba lesz nicns erőm már este elmenni hétvégén örülök ha apa itthn van szval már 3 hónapja nem voltam sehun. Vásárolni mindig együtt vagy apa mert bolt mellett dolgozik és csak átugrik hazajövetel elött ha kell vmi. Volt egy idő mikor nagyon igényeltem és mentem volna de mikor terhes lettem v.hogy elmúlt és most csak a babás dolgok kötnek le.

Nevelés: apa itt is sokszor szól h ne viselkedjek már így vagy úgy...aztán 5 perc múlva már ő üvölti túl a hangzavart és rájön h ezt csendben halkan nem lehet.....sztem nem vagyunk kirívó család, átlagos átlagos kiabálós gyerekekkel.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


süni: ha vki ilyet mond, h eg ykis vérvétel és ez se megy h fog maga szülni.....na tuti felmegy a pumpa. Annyira semmi köze hozzá. Amúgy sztem nekem alacsony a fájdalom küszöböm, egy kis fejfájásés máris megyek a gyógyszerért....de szülni csendben nyikkanás nélkül tettem, szó nélkül, elsőre vagy 10 órát küzdöttem másodszorra gyorsabb volt de akkor is halkan és nem volt fájd. csillapítás. Az éhgyomri hajnali szurkát mindig nehezebben viseltem.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono, én is extrém alacsony fájdalomküszöbbel rendelkezem, régen a fodrásznál és kozmetikusnál is rosszul lettem (ők meg bepánikoltak) de a szüléseket én is hangos szó nélkül végigcsináltam.De inkább csak végigcsináltam, túléltem, ennyi.
klarka, nálunk sem véletlen a sok korkülönbség (17,15,7 , és 2 hónap) a harmadik és a negyedik babó csak akkor jött amikor már az utcán csak kicsi babákat láttam,így lett köztük 7-7 év.
Barátnők, egyéb program,
nekem már három gyerek és az iskolai, meg a délutáni edzésprogramjuk mellett szinte semmire nem volt időm.Közös bográcsozás nyáron,közös gyerekes programok de hogy őszinte legyek olyan szinten le vagyunk strapálva, hogy nincs igényem egyébre.Ez van, és ezt megszoktam, így érzem jól magam.
süni69
 
 


de jo!ujra fellendult a topik!!!

baratnozés: haaat... mivel az utobbi években gyakran koltoztunk, a baratanoim tobb ezer ill. 10ezer km-re laknak... itt is van sok ismeros, de csak a gyerekeken keresztul.

suni
mi si igen le vagyunk terhelve az edzések stb miatt, és mivel csalad sehol, igy nem konnyu... csaladostol jarunk mindenhova, egész juniusban évzaro grillpartik voltak minden hétvégén, esténként én mar fél 11 korul kidolok. A pici 10kor szopik utoljara, utana egy kicsit még varok, alszik-e tényleg, aztan irany aludni...

Nono
nalatok nem lehet a vérvételhez idopontot kérni? én mindig nyitasra mentem kb fél8 korul és altalaban 5 percnél tobbet nem varakoztattak. legszarabb a cukorterheléses teszt volt...

nalunk a férjemmel egymast probaljuk csititani, ha kiabalossa valik a hangulat. o teljesen belatja, h nem konnyu a gyerekekkel egyedul és rengeteget segit, ha itt van. most viszont aug elejéjg minden héten min 3-4 napot kulfoldon lesz, szoval felkothetem a gatyat!

a konyveket én is megrendelem maris franciaul. ez olyan montessorisnak hangzik, h Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje.
s.orsi
 
 


a Gordon modszer is szuper, ha ismeritek. sajnos nem emlékszem a konyv cimére, de o is a szuloi hatékonysagrol ir, meg arrol, hogyan kezeljuk a gyereket ember modjara. tobb konyve is van
s.orsi
 
 


orsi, igen azok a könyvek nekem is a kedvenceim voltak (P.E.T az egyik és a tanári a T.E.T a másik) Én is ezt használom a gyerekeimmel szemben is, és a munkámban is.Nálam még a Mérei-Binet Gyermeklélektan (ha jól emlékszem a címére)volt alapmű, na meg persze az említett Ranschburg könyvek.Mostanában Vekerdy Tamás könyve is tetszett, de nem tudom a címét.Én régen (sajna van annak mán 15-20 éve) ami akkor volt szinte mindent elolvastam, a harmadik gyerköcnél nem, és most újra szükségét érzem olvasgatni, mert nem emlékszem dolgokra.Nagyon jó még az Anya taníts engem... könyv is.Irigy vagyok, hogy te más nyelven is tudsz olvasni, nekem ez az egy nagy vágyam van,a konyhanyelvből mély tudást varázsolni.
Hozzánk anyukám gyakran jön segíteni, de ez a három gyerek a város két pontján három időpontban edz és végez délután, ez borzasztó!!!És akkor még a reggeli edzésekről meg a hétvégi versenyekről nem szóltam.Szokták kérdezni, miért nem járok én is úszni, tornázni (na nem most amikor a tejcsiért küzdök) kérdezem mi helyett???
süni69
 
 


Süni,
mi szerencsére vidéken lakunk és minden edzés 10 perces kocsiutra van max, dugo nincs... de még igy is sok idot vesz igénybe.. itt nagyon jo az infrastruktura, pedig egy 400 fos faluban lakom, és mégis minden a kozvetlen kozelben van.

én Vekerdytol "A pszihologus ujra valaszol"-t olvastam és tetszett az is.

Amikor gimis voltam sajnalom, hogy Mo-on vagy legalabbis az én gimimben, nem volt "divat" pszihologusnak vagy pl szulésznonek tanulni. Tolunk mindenki a Kozgaz, Kulker, Elte vagy a Muegyetem felé tendalt. Amikor a 2. fiam megszuletett gondolokodtam, h elvégzem a pszihologiat, de lusta vagyok mar hozza. Igy csak a gyermeklélektan szakirodalmat olvasgatom.
s.orsi
 
 


egyébként Süni, amikor még nem voltam terhes, pont ugy volt uszas a fiuknak, hogy egyszerre, olyankor én is usztam...
s.orsi
 
 


A Mérei-Binet Gyermeklélektanból még vizsgáztam is. :lol: Szerettem nagyon!
Nagyon jó, hogy ennyi ötletet adtok, köszönöm! Szeretek olvasni, bár elég kevés időm jut rá sajnos!

Kimozdulás: Egyre kevesebb. Még a lányok után el is járkáltunk néha a férjemmel, most inkább nálunk is több családos, szalonna sütős partyk vannak inkább.
Azért szeretnék eljutni a Júliusi itteni Kispál koncertre. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Ja Orsi! Sosem késő tanulni!
Szeptemberben kezdem a 3. iskolát. :) Miért ne tehetnéd te is?!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Boeske
Köszi, utánanézek.

Klarka
Nálunk dettó, iskolába mehetek, de akkor is rohanjak haza, mert ő nem tud mit kezdeni velük órákig. :roll: Néha elszökök egyedül vásárolni, de állandóan rámtelefonálgat, hogy mikor jövök már... :?

Ervick
Momentán sehol nem dolgozom, de fogorvosi asszisztens voltam a suli előtt.

A Mérei-Binet nekem is ismerős, szerintem nálunk is vizsgaanyag volt a szoc. munkás szakon. :)

Most beszélt a párom anyóssal, szeptembertől visszamegy igazgatóhelyettesnek. :roll: Ez azt jelenti, hogy aug. közepén hazamegy, pontosan nem segít az iskolakezdésnél....szuper. Majd megoldom.... :?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Fanetta,
mi ujsag koldokcsonk ugyben?? nalunk leesett, 4 hetesen.

Ma voltunk az egy hos vizsgalaton, 53,5 cm, 4070 gr, minden ok. én nagyon kivagyok ettol a hoségtol, ma 3x zuhanyoztam!

na megyek, mar ilyenkor régen aludnom kellene...

Vick,
sosem késo! de most nem tudom hogy férne bele az idombe. ha kozelebb lenne a csalad, akkor még gondolkoznék rajta. de igy, h mindig egyedul vagyok a gyerkocokkel, szoba sem johet. Nekem a férjem olyan mint egy postagalamb, rengeteget kell utaznia a munkaja miatt. SAJNOS
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Szívesen csatlakoznék hozzátok, de nem tudom, hogy mennyire tudok majd aktív tag lenni, de azért majd igyekszem:)
Szoktam olvasgatni a fórumot, és néha olyan jó lenne kiírni ami épp történt velünk.
Én 33 éves vagyok, a gyerekek vonalzóját mindjárt aktualizálom.
(már a múlt héten írtam egy kis bemutatkozást, és jött egy pici áramszünet, és a gép kikapcsolt..)

Mennem is kell, mert úgy érzem pelust kell cserélnem...
Szép napot!
Edina

nedinabp
 
 


Orsi
Megértem! Nekem sincs sgítségem, csak ha nagyon muszáj. Az én szüleim 80 km-re laknak, még mindketten dolgoznak. A férjem 130 km-re dolgozik, anyósékra nem számíthatok. A család többi részének meg eszébe sem jut, hogy segítsen. Persze nektek még nehezebb, nagyon messze vagytok, nem úgy van, hogy átugrik valaki. Azért nem kell feladni, ha most nem is megy, majd megy 3 év múlva, vagy akármikor. Édesapám 50 évesen csinálta a 2. diplomáját, azóta van neki egy 3. is. :wink:

Szia Edina!
Gyere, amikor tudsz!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Sziasztok!

MOst csak beköszönök, mindjárt átjön a szomszéd, csak pár percem van.
Nono, nem 3 napos láz, én is abban reménykedtem.
Tegnap annyira kritikussá vált a helyzet, hogy délelőtt a doki kilátásba helyezte a kórházat. Nagyon rosszul volt, nem volt hajlandó szopni sem, csak üvöltött, félrebillent a feje, szája... úgy sajnáltam szegényt.:(

Végülis a vizelete negatív lett, meg délután hirtelen lement a láza, és jobban lett, így megúsztuk a kórházat. Ja, tegnap a hasa is ment, + bronchitist is megállapítottak.

Éjjel még felment újra a láza, de azt már sikerült levinni, azóta jól van. Kicsit hörög még, de más baja nincs.

Pöttyök nincsenek. Pedig nem bántam volna, ha a 3 napos lázon túlesünk.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Én meg mán zombi üzemmódban, napok óta 2*1, 2*2, meg hasonló óraszámban alszom éjjelente... :cry:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Jajj Uxi! Nagyon sajnálom! Én voltam így Hangával a Klinikán, mert nem ivott semmit, lázas volt és már olyan acetonos volt a lehellete, hogy borzalom. Infektológián egy hétig feküdtünk, infúzió stb.
Nem kívánom senkinek, de látod, a pici ügyes volt és csak legyőzte a betegséget! Így erősödik az immunrendszere. Láz mostmár huss!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Edina
Üdv a topikban! :)

Ervick
Én is gondolkodom a sulin, a suli után, a pszichológia engem is érdekel, majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek, lehet, hogy megcsinálom, csak úgy kedvtelésből. :wink:

Uxi
Hú, bakker, sajnálom... :? Most már csak jobban lesz a töpörtyű és kicsit több alvás jut neked is.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Uxi,
szuper, h megusztatok a korhazat!! jobbulast!!
s.orsi
 
 


Sziasztok

Jöhetek esetleg én is néha??

Igaz nekem 4 gyerekem van.....

Képimg][/url]
Kép
ronix
 
 


ronix: persze, vegyes a csapat. Van itt reménybeli 3 gyerekes, úton a 3 gyerekes felé (terhes) és reménybeli 4 gyerekes is (panny) meg igazi 4 gyerekes is.

uxi: hú sajnálom. Ismerem ezt a zombi állapotot is meg a kórházas kiszáradósat is...sajna.

Nálunk kicsi fiam visszanyelte a bacis köhögős betegséget....basszus egy hónap volt mire kimászott belőle erre a játszón visszaszerezte....ó hogyaza...dehát mégsem zárhatom be ugye....meg megértem ha az anya kihozza a sajátját akire adoki azt mondta már nem fertőz...nem hát....kár h a fiam másképp látta...

Hétvégén moziba akarok menni, nem tudom sikerül e. Majd meglátjuk. Megnézem a vega vámpíros filmet...de lehet h nem is apjukat hanem a barinőm szervezem be aztán valami fincsit eszünk v.hol....hmmmmm, nem is rossz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr_nono 2010.07.01 18:47-kor.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


elkezdtem a 14. hetet...bakker.....iszonyat rohan az idő. El sem hiszem.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono, én is így szoktam moziba eljutni.Kinézünk egy gyerekfilmet,meg egy felnőttfilmet, közeli kezdési időpontban, és így be tudjuk szervezni egyik gyerekes anyukát.Sok legyet egycsapásra, barátnővel rövid beszélgetés, mozi, én igényeim kilőve, no meg a gyerekmozi is, így mindenki boldog.Bár ezt egy időre elfelejthetem (remélem még sokáig!) hiszen a cicit nem lehet apukára hagyni a picivel együtt.Bár most éppen szenvedés megy a szopizással, annyit eszik mint két hónapja a születése után.Egyenlőre a melegre fogom, de ha így marad megyünk megint vizsgálatra...
Az apróbetűshöz, nálunk sem úgy működtek a dolgok ahogy a könyvben meg van írva, és mivel én nagyon sok férfi között dolgozom ismerem az ő véleményüket is, nagyon féltik a picit ők is.Pláne ha látja h te is fáradt vagy, lehet h kímélni akar. Mindenesetre szerintem jobb ezt most tisztázni,kinek mi az igénye.
ronix, én is négygyerekes vagyok .Nálad mekkorák?
süni69
 
 


Ronix,
udv a csapatban!

Nono,
én is szeretnék moziba menni, azt a filmet a kisbabakrol megnézni, nem tudom vetitik-e mar Mo-n? Egcsi, Te nem lattad esetleg?
Jovo héten jon egy lany, aki anno Pragaban volt babysittere a gyerekeimnek és azota baratnoi viszonyba vagyunk. Ha o itt mer maradni a kicsivel, és jol jon ki a szopizas idoben, irany a mozi!

Szerintem is beszéld meg a férjeddel mi az abra, hat azért annyit megért mindenki, h a babanak nem art a szex, ha a mamanak jol esik... ha pedig mas miatt nincs kedve, arrol is érdemes beszélni! a munkaba menekulés sok férfinél egy szuper indok, h ne kelljen otthon "a tébolyt elviselni". nekunk is volt egy ilyen idoszak, amikor az egyik kicsi a amasik pici volt. Olyan vidaman és furgén indult dolgozni hétfo reggelente, mint aki bortonbol szabadul... :)))
s.orsi
 
 


megjött a kombinált teszt eredménye. Tök jó lett, nega down-ra is meg edwards-ra is.
Az urammal majd beszélek de asszem ez neki most a feldolgozás ideje. Meghát hullámvölgyek vannak ugye....csak aggódom.
Hú nálunk is olyan lelkesen megy dolgozni hétfőn reggel h az csak na. Nem is értem. de ez még mindig jobb mintha húzná folyton a száját h de car a meló. És akokr az egész nap meló után még frusztrált is. Mennyi bajom van....szvl ez jobb így.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Ronix
Üdv a csapatban! :) Mekkorák a gyerkőcök?

Nono
Apróbetűs kérdésedre a válasz, vannak ilyen pasik... 8)

Orsi
Csak az előzetest láttam. Nekem csak a dvd jut. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


mit gondoltok az angelsounds-ról? ez kereskedelmi forgalomban kapható kis kütyü, amivel már a 12. héttől lehet itthon hallgatni a baba szívverését. Most van egy hely ahol a szokásos 9000ezer helyett csak 5ezer. Ami miatt kérdem h uh alapjén működik és azt mondják h a baba nem szereti az uh-t de állítólag nem is árt neki. másfelöl meg ismi mondta h szte csak arra jó h bepánikoljak ha ép nem lelem a szívhangját. De nem használnám folyton, csak olyan jó lenne kicsit többet tudni arról aki bennt van és néha a családnak is megmutatni - főleg apának- h ez a babánk szívhangja. Sztetek is baromság? amit az ismim mondott az tuti igaz és nem is gondoltam rá csak mégis olyan klassz nem? Hisz a 3-al már szinte semmit se foglalkozik az ember mikor benne van még mert a másik 2é a főszerep csak a sok vv és pár uh marad. mondjuk heti egy két használat csak nem ártana nem? vagy sztetek is ez az a biznisz klasszikusan h behülyítik a kismamákat? aztán felesleges? mert engem behülyítettek nade gondoltam kikérem a köz véleményt is hátha észhez térek... :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Ha téged az megnyugtat, vagy erőt ad, ha hallod a pici szívét, akkor vedd meg! Én is gondolkodtam sokat, hogy vegyek-e, de aztán kibírtam az uh-kig.
Szóval te döntsd el, hogy akarod-e. :)
Örülök, hogy jó lett a teszt! Az nagyon megnyugtató.

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Nono,
szerintem ez a kutyu, idézlek, baromsag. és téged ismerve, biztos paraznal, ha nincs szivhang. bocs, ha tul oszinte vagyok!!!

Egcsi,
miért csak a DVD jut neked?

Panny, Fanetta, Pokica, és a tobbiek, HOL VAGYTOK??

Uxi,
jobban vagytok mar?
s.orsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?