Új privát üzeneted érkezett!

Kata
van egy két pancsizós anyás is, de anya nem akarja magát feltenni ide fürdőruhában, csak ha lefogytam :lol: már 4 kg lement :D

Ja jó lenne már talizni, csak nem tudom kocsival vagy vonattal menjünk e :roll: még sosem vonatoztunk, és hát nem egy babakocsi barát a felszállás :? Melyik napra gondolnátok? nekem kedd lenne talán jó a többi hétköznapon kezelésem is van :lol: szerda biztos nem jó, mert akkor még okmányirodába is kell menni délután

Kép
gaby25
 
 


Mindegy csajok, most rendbeteszem magam, és ha újra elkezd működni a sárgatestem (régen nem volt ezzel baj), akkor biztosan jön majd a baba, én ebben bízom :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner
 
 


Gaby, mond el milyen kezelésre jársz, múltkor is kérdeztem... Grat a -4-hez!! Kedd nekem jó!!!

Többiek?

Kép
kata05
 
 

 
 

Kata
ez egy 3 lépcsős kezelés, ultrahangos zsírbontás, nyirokmasszázs (alpha gép) és fogyasztó masszázs
http://www.szepsegvarazsszepsegszalon.hu/szepsegszalon-akciok-kedvezmenyek.html

Kép
gaby25
 
 


Gaby remélem használ, ha már ilyen húzós :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is ittvagyok :-)

Boni: örülök, hogy nyaralás jó volt :-) pont 2 hete voltatok együtt Apával...hm...hm...lehet, nem sima vádligörcs?! Pé becsaphat :wink:

Gaby: Mátés képözön nagyon jó!! :-D -4 kg-hoz gratula!!

Kata: Lóci irtó édes, szeretem a képeit :-)

Csikken: nahát! :-D gratulálok!!! Én (is) jól meglepődtem!! Sok-sok örömet és boldogságot a babához! :-D Bendegúz is szeptemberi épphogy (szept.1.) 8)

Mi dögrováson :-( velem kezdődött, torokfájás, nátha, ma már Bendinek is hőemelkedése van. Igaz, más tünete nincs :roll: viszont iszonyú nyügi, és annak ellenére, hogy nincs láz, kellett neki adnom Nurofent, mert nem bír aludni. Sem éjjel, sem nappal...
Éjszakát nem is részletezném...hullák vagyunk mind a 3-an :-(

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Bettike: Máté okleveléhez gratula!!! :-D bölcsi - húú, hogy megy az idő...Ti tesót mikorra terveztek?

Princzike: nagyon szép a babátok!! Friss képek esetleg?

Stephie: hogy vagytok?

Szilcsi: mizujs? Műtét hogy sikerült???

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Sziasztok!

Szezso! Sajnálom, hogy nem akar javulni, kitartást, főleg az éjszakákhoz! :wink:

Tesó! Sajnos nincs tervben az elkövetkező 4-5 évben!

Miért:
- sajnos még mindig 1 szobás önkormányzati lakásban lakunk, nem alakul sehogy sem, hogy nagyobbat vegyünk, kapjunk
(Igaz, ha anyuék háza elkelne, akkor tudnánk venni, amilyet szeretnénk.)

- de a legnagyobb indok, hogy minden dokink azt mondta, hogy a második gyerekkel a 30-32. héttől fekvés, hogy nehogy koraszülött legyen ismét, mert ugye nem lehet tudni, hogy most miért volt.

Úgy gondoljuk, hogy ez az a pár év, mire rendeződhet a lakhatás és Máté is lesz már olyan nagy, hogy megértse, ha anyának feküdni kell.

Mert tényleg égetni valóak a mai gyerkőcök. 1 percre sem tudnak a fenekükön maradni. :lol: Nekem is mondta anyum és többször elcsodálkozott, hogy mi nem voltunk ilyenek, ugyan honnan örökölte stb.

Ha a fentiek nem lennének, kis gondolkodás után jöhetne a 2. :lol:

Szilcsit már én is nagyon várom, hogy mizu velük :?: :?: :?:

Boni! Kívánom, hogy Szezsonak legyen igaza! :wink:

Gaby! Köszönjük a képözönt! :lol: Nagyon jó volt nézegetni!

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok

Gaby. nagyon drága Máté!

Szezso, nekem Roli volt szeptember 1-i születésű. Domika elvileg október 2-re van kiírva, de én eddig mind a kétszer a 38. héten szültem, így őt is szeptemberre várom.
Éjszakát és betegséget sajnálom :(

Nem semmi, hogy itt mindenki évvesztes babát szült? :)


CSikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


[quote="csikken"]
írta:
csikken
Szezso, nekem Roli volt szeptember 1-i születésű.
Nem semmi, hogy itt mindenki évvesztes babát szült? :)


CSikken


Hatalmas ölelés Neked!

Lócit emiatt csak 4 évesen fogják a helyi oviba felvenni, mert aki aug 31-ig nem tölti be a 3-at őt fel sem veszik csak a köv. évben.....

Lányok, akkor kedden tali, mert úgy szervezem a napom?

Kép
kata05
 
 


Csikken kiváncsi vagyok hogy Domi előbb jön e? bár ő gyorsabban fogant, lehet marad a normál idő :lol:

KAta NeKünk jó a kedd! csak időben mi legyen? mert ZSiga általábna 1130-alszik 2 vagy 3 órát.. nálatok?

Szezsó jobbulást nektek.. áá nem hiszem...

ma elmeséltem Zsigának elalvás előtt az Anna és Petiből a kistestvér érkezik részt.. mondtam neki látod milyen jó ha kistesója van valakinek? erre olyan keserves sírásba fakadt,hogy alig bírtam elaltatni..

megjegyzem bármikor örömködhetünk apával, kivéve Pé környékén, mert akkor Zsiga többször is felsír..

szeritnem igy tesó sem nagyon jön.. meghátrál :)



Bettike én az okleveles részről lemaradtam :roll: de mivel hallottam Mátét a feltett linken keresztül meg s e lepődök..ZSiga otthon beszélt mindenkinek, itt megint nem :roll: :twisted:
Vendég
 


Hello

Én ki lennék elégedve a 38 héttel. Így is 55 és 54 cm voltak. És 3 kiló felett.
Boniko, szegény Zsigát így lesokkolni :wink:


Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


csikken :oops: :lol: azóta is alszik :mrgreen:
Vendég
 


Bettike: húú, jó sok a feltétel a kistesóhoz! Drukkolok, hogy menjen a megvalósítás! :-)

Csikken: Roli is szept.1.? Nahát :-)
Október 2.-vel sanszos a szeptember, és nagy eséllyel mérleg lesz a bébi :-D

Kata: és mi van, ha vissza akarsz/akarnál menni dolgozni a GYES végén? Akkor felveszik? Vagy bölcsibe kell adni? :roll:
Mi körzetes ovinkba amint betöltötte valaki a 3-at, akkor mehet is.

Itt most a bölcsődei jelentkezést kavarták meg. Jövő áprilisban kell jelentkezni, és a fő bölcsődei főnök dönt, kit vesznek fel, és melyik bölcsibe kerül. Úgyhogy így még a protekciónk is ugrott szerintem...:roll: mondjuk még nem tudom, vissza akarok/tudok-e menni dolgozni, ha Bendi 2 éves lesz...

Boni: bocs, de olyan jót nevettem, hogy megríkattad Zsigát :lol: meg a pé körüli ébredéseken is... biztos akkor Ti is jobban "koncentráltok" és azt érzi :wink:

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Máté imádta a zsiráfokat etetni, simogatni :-) tevét is megsimogatta. Nagy jó kisfiú volt, egyszer sem volt nyafi, viszont úgy fel volt pörögve, hogy lehet nem is aludt volna, ha mi vonulunk ingerszegényebb részre, és ott elringattuk babakocsiban, 1 órácskát szundizott, aztán nézelődtünk tovább.
majd dobok képeket :D

Kedden hova akarnátok menni?

Kép
gaby25
 
 


Szezso, hogy vagytok?
Lócit már beírattam bölcsibe, de már várólistások lettünk, így nem bizti h jövő szeptemberbe kezdeni tud.....igen töltsön még + 1 évet bölcsibe az a koncepció, de én nem fogom az értelmes fiamat 4 éves koráig bölcsibe hagyni...

Boni, nálunk egyedül az ebéd fix, az alvás még nem ....de ő képes bárhol elaludni ha álmos. Az ebéd fél 12 körül van.

Gaby, tőlem bárhova mehetünk, csak fixáljuk le. Boni, mire gondoltál és hova? Legyen reggel 9 körül, vagy délután 3 körül?

Kép
kata05
 
 


[quote="kata05"]S írta:kata05zezso, hogy vagytok?
Lócit már beírattam bölcsibe, de már várólistások lettünk, így nem bizti h jövő szeptemberbe kezdeni tud.....igen töltsön még + 1 évet bölcsibe az a koncepció, de én nem fogom az értelmes fiamat 4 éves koráig bölcsibe hagyni...


Világos! Én sem hagynám! Ez azért elég érdekes, tekintve, hogy a bölcsődék is tele vannak... :roll:

Köszi, megvagyunk, én nem akarok javulni, az az érzésem, hogy a torokgyulladás ráhúzódott az állkapcsomra-fogínyemre. Most ezzel szenvedek kicsit. Bendi tegnap már egész jól volt, kicsit náthás még, nem tudom, mikor keveredik ki belőle, mert nem lehet belecseppenteni az orrába. Szerencsére annyira nem taknyos, hogy szívni kelljen neki, mert az is kész tortúra lenne :roll:

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Szezso, további jobbulást! na az orrszívás nálunk is egy kész tortúra. Képes az üvöltésbe leizzadni, na a végére én is izzadok.

Lányok, lehet tali függesztve, mert közben kicsi fiam felkelt és full náthás, jelen pillanatban......mondjuk jön a foga.

Kép
kata05
 
 


KAta jobbulást!

Szezsó Nektek is!
Vendég
 


sziasztok lányok

nem felejtettelek el ám benneteket, csak a változatosság kedvéért L megjártuk a kórházat, mert néhány lüke orvos hagyta, hogy a köhögő gyereknél kialakuljon kétoldali tüdőgyulladás bármennyire erősködtem, hogy nem javul, jobban köhög, fulladozik... :evil:
Tartok egy kis élménybeszámolót a kórházi napjainkról (közben meg már szinte szégyellem, hogy állandóan csak a gond van velünk, de remélem egyszer ez is véget ér)
Ne haragudjatok ha most hosszú leszek, de elég sok élményben volt részünk amit gondoltam, hogy megosztok veletek. Én már odabent a kiborulás szélén álltam.
Kezdve azzal, hogy hétfő reggel kiderült, hogy ha már szombaton bent tartottak volna, akkor két nappal előrébb járunk a kezelésben. Hiába tudtunk itthonra babyhaler-t szerezni, az mégsem olyan volt, mint ami a kórházban kell, ráadásul a köhögő rohamok egyre durvultak,mindegyik után már szinte fulladásig, öklendezésig, hisz az előző kedden felírt antibiotikum semmit sem segített.
A kórházi terem láttán elsírtam magam. Egy szinte plafonig felcsempézett, külső-szélső, folyosó végi szoba, amelyiknek gyakorlatilag az összes falán ablak volt, ettől baromi hideg és persze huzatos is, mert se a nyílászárók nem működtek jól, illetve a folyosó végéről lehetett kimenni a külső dohányzó helységhez. Ebből adódott, hogy a nővérkék szinte percenként kivágták a folyosó ajtaját, ami vagy hatalmas robajjal becsapódott, vagy ha ez elfelejtették megtenni, a szél nyitotta ki és csak úgy süvített befelé a hideg. Hétfőn baromi viharos volt, egész nap és egész éjjel. A teremben csak 3 rácsos vaságy, 3 szék, egy pelenkázó asztal és egy lefolyóba beépített kiskád volt. Zuhanyzási lehetőség semmi, wc az épület másik szárnyában a nappali klinikán többszáz emberrel osztozkodva 2 db! Szemben lévő szobában 3 roma anyuka (legidősebb 25 éves) 3 gyerek és a folyamatosan cserélődő rokonok, akik bárgyú tekintettel néztek, hogy én miért vagyok egyedül, amikor épp nem a mellemet stírölték, hogy né má ez szoptat…..Hiába volt mindhárom gyerek hasonló, vagy még kisebb korú, már mind tápszeres volt, vagy tömték bele a bébiételt, úgyhogy én fehér hollónak számítottam az osztályon.
Azok a csajok legalább félóránként kimentek cigizni, vitték magukkal a tüdőgyuszis gyerekeket a metsző szélbe a nővérek kiabálása ellenére. Amikor már sokadjára szóltak rájuk, akkor is egyszerre mentek ki a 3 gyereket hátrahagyva, rácsot leengedett állapotban, hátha az a szegény gyerek közben lebucskázik az ágyról…
L első nap baromi nagy dózisban kapta a gyógyszereket, 4x ventolint,3x flixotide.ot, közben adták neki a sinecodot,augmentint valami metilt és persze még a szokásos májgyógyszer és vigantol. Kapott a kis buksijába branült, vettek vért, vizeletet néztek, szóval tele volt „élményekkel” I pedig érettségiztetett, így csak 5 percekre tudott nagy ritkán kijönni, hogy egyáltalán legyen valami kajám és tudjak pisilni, mert hát a csecsemőosztályon bentlévő szülőnek nem jár ellátás. Amikor I meglátta Lt, rögtön elsírta magát.
Baromira kivolt a gyerek,szerintem fájt a hasa a sok gyógyszertől és persze az új és idegen környezettől, traumától, és az állandóan bevágódó ajtótól semmit nem tudott aludni. Ismételten csak áldani tudom az eget, hogy ragaszkodtam a légzésfigyelőhöz, amit az előzményeink után szívesen rá is kötöttek a pocakjára. Az én kis csemetém- aki már normális körülmények között 9 kor alszik- most csak nagy nehezen fél 11-re aludt el, éjfélkor felébresztették egy újabb adag inhalálás, gyógyszerek miatt, majd miután nagy nehezen visszaaludt, fél 1 kor már beriasztott a gép. Valószínűleg túl mélyen bealudt a fáradtságtól,és a tetemes gyógyszermennyiségtől. Én annyit hallottam, hogy sóhajt egy nagyot, majd egyszerűen nem vett újból levegőt. Szerencsére a légzésfigyu éles sípolása felriasztotta, utána rögtön nézték, hogy milyen az izomtónus, nem kék-e a szája. Visszaalvás után egy órával újból besípolt a gép. Azzal próbáltak nyugtatni, hogy biztos csak nagyon fáradt és kikészítik a gyógyszerek, ne aggódjak…na persze. Innentől semmit nem tudtam aludni, ami nem kedvez a tejcsinek, meg hát én is attól féltem, hogy a fáradtságtól le fogom ejteni a gyereket. Talán annyi szerencsém volt, hogy volt bent egy tábori ágy, amit szétnyitva legalább hajnali 5 ig vízszintesbe tudtam tenni magam, de úgy járt az ágy magasságában a huzat, hogy még vastag melegítő és pléd alatt is vacogtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 21:17-kor.
stephie
 
 


Persze Lt egy percre se mertem otthagyni, mert volt 2db nővér az egész osztályon a 30 gyerekre, és hát mindig kellett valakire figyelni. Vagy azokra, akik mellet nem volt ott az anyjuk, vagy azokra, akik mellett ott volt, mégis vitték volna ki őket. Úgyhogy gyakorlatilag csak ketten voltunk egész nap, I reggel 7 előtt bejött, aztán dél körül ismét, majd amikor végzett akkor volt bent egy picit többet.
Kedden már Sz is lázas volt, csúnyán köhögött ezért még őt is el kellett vinni az orvoshoz, persze legalább nála már egyszerűbb volt az ábra, mert rögtön azokat a gyógyszereket kapta, amit L is, így neki nem fordult át súlyosba az állapota.
Persze szegény embert még az ág is húzza, vagy a kialvatlanság, stressz vagy a folyamatos huzat és hideg miatt már én is elkezdtem köhögni, tüsszögni, éreztem, hogy fáj a pofám és állandó 37.4 volt a hőm. Minden egyes lehetséges alkalommal megjegyeztem akár a főnővérnek akár az orvosnak, hogy abban a percben, hogy szabadul vip-es szoba, szóljanak, mert nem bírom így tovább, nem lesz tejem és még én is belázasodok. Kedden délután már költözhettünk is át a kisded részlegen lévő vip szobába. Ég és föld volt!!! Meleg szoba, tapétázott falak, saját wc, fürdő, mikro, hűtő és ellátás az anyukának, végre egy normális ágy amibe magam mellé vehettem a gyereket és nem csak a rácsos ágy adta 80x120 as méret adta mozgástér. Fél órányi alvások is úgy tűntek neki is, nekem is mintha egy egész hétig aludtam volna, és újra az én boldog kisfiam mosolygott rám.Olyan volt nekem mint egy kis harcos hős, úgy tűrt mindent szépen. Persze itt is láttam furcsa dolgokat amikor pl barna bőrű apuka amikor nem látták a nővérek simán belepisilt a gyerekek részére fenntartott kiskádba,mert a gyerek wc-t csak nem használhatta a folyosón végigmenni meg lusta volt, de ez csak őt minősítette.
Tudtam pihenni, volt elég tejcsi,ő szépen tudott napközben is aludni, nem zavartak minket, csak akkor ha muszáj volt, pl az inhalálásokhoz, vagy gyógyszerekhez felkelteni illetve amikor leszívták az orrát, az volt a legkellemetlenebb de legalább szépen tisztult a tüdeje és az orrjáratai. I behozta nekem az infrát, ittam a neo-citránt így az én állapotom is bár javulni nem javult, rosszabb sem lett, kitartóan 37.4. Csütörtökön szépen kibattyogtam az ügyeletre, mert az osztályon nekem semmit nem írhat fel az orvos, de úgy döntöttem, hogy az amoxicillint még egyelőre nem veszem be. Bíztam benne, hogy nem leszek lázas. Jól is tettem, mert pénteken már jobban voltam és délután hazaengedtek minket.
Persze még most is kell ugyanúgy adni neki a puffokat, inhalálni és nyomni az augmentint, de már a tüdeje tiszta. Jó végre a családdal lenni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2010.07.09 21:19-kor.
stephie
 
 


Stephie szegényem mi mindenen keresztülmentek :cry: utólag is Boldog NÉvnapot

Kata Petiknek is :lol: Lócink jobban van?
Vendég
 


Boni, köszi!! Jobban van, fogzási nátha, mert csak abból az orrából folyik, ahol jön a fog. De éjszaka 11- fél 2-ig üvöltött a fájdalomtól, kicsit hulla vagyok. :cry:

Stephie, ezt még olvasni is szörnyű volt! Annyira sajnálom. Van ilyen apnoe ambulancia, nem gondolkodtatok h elmentek ezzel a légzéskimaradással? Ott mégis szakértők vannak?

Kép
kata05
 
 


boniko: köszönjük szépen

kata: még nem gondolkodtam benne, mert nem tudom, hogy az utazás, szállás Pesten hogyan tudnánk megoldani, ráadásul most ugyebár azt mondták, hogy a nagy gyógyszeradag+kimerültség lehetett a bűnös

Megpróbálok néhányótokat iwiw-en megjelölni ha nem bánjátok. Oda tettem fel néhány kórházas képet, most azok a legfrissebbek

babaimádó: sajnos nem tudom a neved így csak rajtad áll, hogy bejelölj ha gondolod. szezso ismerősei között ott vagyok. Remélhetőleg nincs túl sok Anita :)
stephie
 
 


Reggelt!

baba gyere msn vagy skyp ha tudsz...

Stephie visszajelöltelek.. :lol: szépek vagytok :)
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Köszönjük az aggódást, jól vagyunk. Lali nagyon jól viselte a műtétet, kb 10 perc volt az egész, nem sírt, megnyugtatta, hogy folyamatosan ott voltam mellette. Kaptunk rendes nagy ágyat, így abban kényelmesen elfértünk éjszaka, evett is már aznap este rendesen. Sajnos másnapra csúnyán begyulladt a szeme, meg a torka az intubálás miatt, be is lázasodott, még egy hetet otthon voltunk, de hétfő óta ismét jár bölcsibe - két hétig, mert után hat hét szünet. :D
A füle teljesen rendbe jött, a megnagyobbodott orrmandula okozta a hallásproblémákat.
Ovi: felvették Lalit szeptembertől, de nem akarom beadni, csak januártól majd, ha betölti a hármat (itt úgy van, hogy ha betöltött 2,5 éves tanévkezdéskor és szobatiszta, akkor mehet oviba). Én azt gondolom, kell még neki a sok betegség és kórház után a bölcsi ölelgetős-összebújós közege, azért az oviban csak egy dadus van csoportonként, nem jut annyi idő egy gyerekre, többen vannak a csoportokban és neki még szüksége van a sok-sok szeretgetésre, összebújásra.
A szobatisztasággal alakulunk, nagyon ügyes, van, hogy már alvás után is száraz pelussal ébred, szépen pisil-kakil a bilibe. A pisivel vannak még gondok, nem szól még, hanem 20-30 percenként rá kell ültetni, de kakinál szól szinte mindig.
Nagyon cserfes, nagyon eleven, be nem áll a szája. IMÁDOM!!!

Én leállamvizsgáztam a műtét után sikeresen négyesre, vége a sulinak!!! :lol:

Step, hát ez kész horror. :( :cry: De túl vagytok rajta, gyógyuljatok mindannyian!!! Kitartás!!!

Boni, akkor ketteske is inszemes lesz? :( Na de láttunk már csodákat! :wink:

Gaby, grat a -4 kilóhoz, hajrá!!! Mátéképek szuperjók. A szeme se áll jól! :lol: :wink:

Szezso, jobbulást nektek.

Csikken, annyit de annyit gondoltam rátok!!! Megsirattam Rolikát, és Téged is, egy anyának ennél nagyobb csapás nincs. :cry: Csodállak az erődért és kitartásodért!!! És én is hiszek abban, hogy Rolika küldte a tesót, hogy enyhítsen a fájdalmatokon. Sok erőt, és sok-sok boldogságot kívánok Nektek!!!!!

Kép
szilcsi
 
 


Csikken, Szilcsi leírta már azt, amit én írtam voltna. Ölelés és sok drukk neked!

Szilcsim, gratulálok a vizsgádhoz, Lalikám meg egy hős. Képet kérünk!

Gaby:ügyesen fogyózol. Nézegetem mindig az iwiw-en a képeket és nagyon cuki a kisfiad!

Szezso:jobbulást!

Stephie, Istenem, ezt olvasni is szörnyű volt.

Lyukasfejű kismamától jelenleg ennyi telt

:lol: :oops:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok

köszönöm. Jól esnek a szavaitok. Megerősít a hitemben, hogy őt Roli küldi hozzánk, vagy Roli lelke tér vissza.

Stephie, jó hogy végül szerencsésen megúsztátok a kórházat. Mostmár biztos meggyógyul teljesen kisfiad.

Lócika is jó hogy túl van a műtéten. Nálunk csak három éves kortól lehet oviba vinni. Én egyébként még akartam, hogy Kitti maradjon bölcsibe, de nem lehet. Novembertől megy át oviba. Nagyon ügyes a szobatisztasággal. Kitti is sz már, csak éjszakára nem. Na de mindent nem várhatok el lányomtól :)

Babim, nem semmi, hogy már itt vagy a szülés küszöbén. Örülök nektek. Vártatok rá eleget.

Taliztatok végül?

Megyek mert valamit kezdenem kellene magammal.
(tegnap megnéztem egyedül moziban az Eclipse-t. )
Ma még lesz délután uh is. éljen.

pusza!
Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Kép 35+0

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


A Kaálisba még tettem, ha valakit érdekel.Puszi mindnekinek.

Zsigi csudaédes!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Bocsánat, de csak felületesen futottam át az írásokat :oops:

A gyerkőcök még mindig gyönyörűek! :lol:

Baba
Szép nagy gömbölyű babalak!
Jövő héten mész akkor CTG-re?

Stephie
A fenébe ezekkel az orvosokkal. Sajnálom, hogy ezt mind végig kellett csinálnotok :(

Mi köszönjük a dicseket :)
hát, hogy újabb kép? Szerintem még a fényképezőgépen vannak, apát meg kell kérnem, hogy a közeljövőben legyen olyan kedves és tegye fel nekem a képeket :)

Velünk semmi különös... kűzdünk és szokjuk egymást. Tejcsi lehetne több (nem tudom ti hogy csináljátok), de időnként most már ki kell egészítenem egy minimális tápszerrel, mert nincs annyi, amennyi elég lenne neki. Az elején elég hasfájósak voltunk, de talán most már normalizálódik. Már csak az ágyban való elalvást kell a kiscsajnak valahogy megtanítani, mert ugyebár imád kézben lenni, és ha olyanja van, akkor ki is harcolja magának. Rafkós már most! :lol:

Kép

Kép
princzike
 
 


Princzike neked gyorsan: kecskeruta tea+görögszénamag tea, összeöntöd, dőlni fog a tej!!!!!!

Baba, pocak gyönyörű és jóóóó nagy! Meglestem a többit is!! :D

Kép
kata05
 
 


Stephie: Te jó ég, miken mentetek keresztül!!! :shock: nagy ölelés Nektek! Még szerencse, hogy át tudtatok menni alapítványi szobába! Amúgy nem értem, hogy egy tüdőgyulladásos baba hogy tudna meggyógyulni egy huzatos, hideg szobában?!?! :evil:

Babim:
nagggyon csini a pocakod!!!!! :-D Szép, szabályos gömbölyű :-) enyém inkább szögletes volt a végefelé :lol:

Szilcsi: örülök, hogy minden jól ment! :-) gyors felépülést!!! :-)

Princzike:
amit Kata írt teák mellett minél többször tedd mellre Adélt! A kettő együtt működni fog! A tápszert pedig próbáld elhagyni minél előbb. Menni fog, főleg ha csak keveset adsz. :-)
Egy ennyi idős babánál teljesen természetes, hogy testközelben szeret lenni :wink: elaludni egyedül még nem képesek ennyi idősen. Ha szopi vagy ringatás közben elalszik, akkor le tudod tenni a kiságyba?

Csikken:
UH-n minden rendben volt?

Boni:
Zsigiről zsivány képek? :-) Nyaralás alatt nem készültek?

Bendegúz javul, köhögésre adtunk/adunk neki Stodalt, nátha nem vészes, csak ugye nem lehet csöppenteni az orrába :roll: így lassabban javul sajna...

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Kata
Köszi. szerintem kipróbálom. Most vissza tértem megint legalább 1 hétre a Laktoherb-re. Hátha ez segít. Ha nem akkor jön a kecskeruta és szénamag

Szezso
Az az igazság, hogy cicizés után lemérem. Akkor általában kipattannak a szemei, mert ugye addig cicizteti magát, míg szinte elalszik. Akkor büfi és mérlegelés.
Na... ilyenkor van az, hogy mérlegelés után valamiért kipattannak a szemei és nem akar aludni, bármit csinál vele az ember. Simogathatod, ringathatod, dúdolhatsz neki, semmi. Elnézelődik. Ilyenkor szoktam betenni a kiságyba, hogy akkor nézelődni ott is eltud, hátha sikerül elaludnia. Persze simizem a kis buksiját vagy hátát. Volt hogy már majd lecsukódott a szeme, de ahogy ez meg is történt, rögtön felkelti magát. Ilyenkor szoktam egy kicsit egyedül hagyni, hátha saját magától menni fog. De általában ez sem működik. Viszont nem lehet egész nap a kezemben, mert mi lesz mikor már egyedül leszek...? Még pisilni sem jutok el. Pl. tegnap egész délelőttre a székbe ragasztott. Se enni, se inni, se pisilni nem tudtam elmenni.... Szóval valamit ki kell találnom...
Este pl szuperül működik el is alszik, vagy ha félálomban van, akkor a kiságyban elaltatja magát. Lehet, hogy kell neki pár perc, de működik.
Ráadásul, hogy nem akar aludni csak egyfolytában nézelődik elfárad, gyűgös lesz, panaszkodva elkezd sírni, persze sehogy sem jó neki, ahogy fogom vagy ringatom, utána átcsap keserves sírásba, majd azért sír, hogy éhes, a végén totál "behisztizi" magát. Ha mellre teszem, akkor a mellemen alszik be. De ma "kitoltam" vele. Bár nagyon nagy lelkiismeret furdalásom volt.
Anyu azt mondja ne legyen. Neki is meg kell szoknia a rendet. Ugyanis ebből a műsorból totál egy körforgásba kezdett belekeveredni, mert ugye fáradt volt, nem tudott annyit szopni. Kevés volt, a poci nem volt teli, aludni nem nagyon akart, ha aludt, akkor egy fél vagy egy órácskát, utána azért sírt mert már ő sem tudta, hogy fáradt vagy éhes. Persze így elég keveset is evett...


na most mennem kell.... még próbálok jönni.
Bocsi.... kicsit hosszúra sikeredtem...

Kép

Kép
princzike
 
 


Kata
Most olvastam valahol a neten, hogy állítólag ezt a két füvet nem szabad keverni?
Egyébként mennyit lehet belőle meginni 1 nap?

Kép

Kép
princzike
 
 


Sziasztok

pihi van, meg dög meleg.........

Minden rendben volt uh-n Domi már 1 kiló :)

Pusza: Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Babi, szép nagy pocak. Láttam a többit a másikban is.
Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Jó reggelt!
Nagyon-nagyon gáz estém volt. Olyan 7-től éjfélig azt hittem, a kórházban kötünk ki. A derekam le akart szakadni és olyan erős mesis görcseim voltak, hogy kezdtem nagyon megijedni és azon gondolkodtam, hogy lehet azt eldönteni, hogy mi az a határ, ahol irány a kórház. Éjjel 1,5-2-óránként keltem, wc-járat, de éreztem, egyre jobb. Na, ezek tuti jóslók voltak. Mondtam is apának, tuti nem húzzuk ki augusztusig...


Köszönöm a pocidícséreteket.
Szerdán volt az 1. ctg, babácska elalukált időnként, ha nem aludt, akkor meg azért nem volt értékelhető, mert elmászott:)). A végén ettem diab.csokit+zéró colát és jó lett. Dokim is mondta, hogy a melegben lustiznak.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Csikken: 1 kg, az nagyon szép :-D

Babim: na, akkor megcsapott a szülés szele :wink: azért örülök, hogy még nem bújt ki Fanni. Ráér még :-)

Princzike: szerintem nem kell mérni minden evés után. Az alkalmanként megevett mennyiségnél informatívabb a havi/heti súlygyarapodás ill. a kakis/pisis pelusok száma.
Elég heti 1x mérni, fürdés előtt, vagy ha nagyon nem bírod, akkor 2 naponta fürdés előtt. :-) Ha szépen megy a súlya, akkor tök mindegy, mennyit szopizik egy-egy alkalommal. Így legalább ha bealszik a szopiba, le tudod tenni aludni. Büfiztetni sem mindig muszáj, ha jó technikával szopik, nem nyel levegőt. Bár ilyen picin még nem ébrednek fel a büfiztetésre, de később már igen, és akkor onnan el kell őket megint altatni. Én azóta sem büfiztetek, ha Bendi bealszik a szopiba leteszem úgy aludni.
A másik, hogy mellre szoktad tenni csak úgy Adélt? Mármint, ha úgy gondolod, nem éhes, de mégis nyűgös? Néha csak egy kis szopira vágynak, és megnyugszanak :wink:
Maguktól elaludni nem képesek, ilyen picin meg még főleg nem! Kell nekik a segítség, szopi vagy ringatás. :-)

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Csikken
Szép az 1 kg!

Baba
Remélem azért még bírjátok pár hétig. Nekem is voltak szerintem 1 hónappal előtte jóslóim, de csak 1-2 alkalommal, de csak 1 nappal jött előbb Adél :)

Szezso
Azért segítek neki elaludni, de nem akarom arra szoktatni, hogy ha nyűgös, akkor ciciztetem, mert akkor szinte mindig kikövetelné. Mérni azért szoktam, mert már mindenki az idegeimre ment, hogy mennyit eszik egy nap a gyerek, meg hát nem is volt úgy tejem (mondjuk épp, hogy annyi volt, meg talán most is van, hogy pont elég, vagy egy kicsit kevesebb), és hát kíváncsi voltam, hogy mennyit eszik, meg amikor nyűgös volt nem tudtam eldönteni, hogy most éhes vagy csak a pocakja fáj. Viszont most az van, hogy félig beájul a kezemben és így teszem le a kiságyba, és simogatom, meg nyugtatkatom, és próbálom így elaltatni. Még általában mire rendesen elalszik és nem kelti fel magát kell 1 óra. Remélem ez hamar lecsökken. Sajnos azért kell erre szorítkoznom, mert volt olyan nap, hogy fél napra beleszegezett a székbe és még pisilni sem tudtam kimenni.
Na most mennem kell, mert a kisasszony felébredt és lassan itt a fürdetés ideje is.

Kép

Kép
princzike
 
 


Baba pihenj sokat!!!

CSikken éljen az 1 kg :lol:

PRinczi én heti egyszer mértem :lol:
Vendég
 


Princzike, bocsi nem voltam a hétvégén most olvastam, lehet keverni!!

módszer:
-egy bögrében beáztattni két kanálnyi görögszéna magot
-üvegbe kimérni két kanálnyi kecskerutát
-felforralni egy liter vizet, az üvegbe önteni belőle felet, és lefedni
-a maradék fél literbe beleöntni a beáztatott görögszéna magot az áztató lével együtt.
-forralni kb. 3-4 percig
-leszűrni és beleönteni egy kancsóba, leszűrni a kecskerutát is és belekeverni a görögszénamag teába.
Ez egy napi adag gyógytea , egész napra kell elosztva kortyolgatni. Nem szabad semmilyen más homeopátiás szert szedni, mert úgy nem hatásos.
És még mellé nagyon sok víz!!!!!!!!!!!

Kép
kata05
 
 


Mondjuk én heti egyszer szoktam neki pucér súlyt mérni :)
Ha minden igaz, akkor most ez alatt a 2 hét alatt, hogy mértem híztunk úgy átlag heti 250 grammot.
szerintem ez jó. :) Ha jól emlékszem, akkor valahol azt olvastam, hogy az első 3 hónapban kb 850-900 grammot híznak havonta.

Kép

Kép
princzike
 
 


Kata
Köszi. :lol:
Egyenlőre eliszogatom szerintem még a héten a Laktoherb teát, ami itthon van és ha nem jön be, akkor máris áttérek :)

Kép

Kép
princzike
 
 


Ez az altatás téma nem egyszerű.. :cry:

Remélem, megvárjuk az augusztust, mert júli utolsó 2 hetében szabin lesz a dokim.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Princi, ezek a csöppségek még nem tudatosan "rosszak", egyszerűen csak 9 hónap anya-közelség után furcsa és ijesztő számukra, hogy egyedül kell lenniük, az ismerős illat, félhomály, anya szívdobogása nélkül. Természetes, hogy a Te közelségedre vágyik! DE! Nem szabad hagynod, hogy ennyire uralkodjon rajtad, pl pisilni, enni, inni muszáj! Ezzel egy ördögi kört indítasz el, ideges leszel, mért nem alszik, éhes vagyok, pisilni kell, de nem tudom letenni - felhúzod magad, a baba érzi a feszültséget rajtad, még jobban kapaszkodik beléd, még jobban sír, ha le akarod tenni.
Tedd le nyugodtan, menj el vécére, ha sír, 3 perc alatt semmi baja nem lesz, hidd el! Te is nyugodtabb leszel, és ha nem éhesen, tele hólyaggal, szomjasan és idegesen próbálod megnyugtatni, sokkal hamarabb meg fog nyugodni!
Ilyen idősen pedig ne várd el, hogy egymaga elaludjon, kell neki a segítség. Lali soha nem aludt velünk, csak ha beteg, akkor a mai napig velem alszik, amúgy saját szobájában az első naptól. De mindig altattam, összebújtam vele, ciciztettem, sokszor egy filmet megnéztem, amíg ő cicizett, de az is igaz, hogy ő sosem cumizott, nem kellett neki, mert ki volt elégítve a szopási-cumizási igénye.
Na persze ez mind saját tapasztalat, neked kell kitapasztalni, a Te babádnak hogy a legjobb, de a saját igényeid soha ne szoruljanak háttérbe! Hja és Lali a mai napig velem alszik el, összebújva, aztán megy a saját ágyába, ha meg is ébred közben, nem reklamál.

Baba, szép nagy poci, a jóslóknál pedig ha nem tudsz dönteni, hogy menni kell vagy nem, ülj be egy kád kellemesen meleg vízbe. Ha ennek hatására elmúlnak a fájások, feküdj le :lol: , ha nem ,irány a kórház! :wink: Drukk, hogy kitartsatok még!!!

Step, hogy vagytok?

Szezso, javultok? Éjszaka átalvás: Lali mostanában kezdi el masszívan átaludni az éjszakákat, vagy ha fel is ébred, átbattyog hozzánk, hozza az alvós cuccot és durmol tovább mellettem. De nekem nagy halál volt, hogy nagyon rossz alvó volt kicsinek, és ha a fejem tetejére álltam, akkor sem aludta át az éjszakákat. De elmúlt, túléltük.

:D

Kép
szilcsi
 
 


Sziasztok!

Bocs,h bepofátlankodom,de olvastam,h Princzinek kevés a teje.

Princzike

Vegyél MORE MILK PLUS-ot!!
(drága,de megéri,mert nem kell folyamatosan szedni ) 24-48 órán belül érezhető a hatás,nekem sok tejem lett az első nap után-konkrétan éjjel úgy bedurrant a mellem tőle ,hogy azt hittem menten leszakad.És ahogy többen tanácsolták ,tedd gyakran mellre ,akár óránként is,nem fog hozzászokni!!!

Sok sikert és gratulálok a kislányodhoz!
Vendég
 


Szilcsi: köszi kérdésed, most én vagyok nem jól, nem bírok kikeveredni ebből a torokfájós-náthás valamiből. :-(
Most azért megnyugodtam az éjszaka (nem) átalvásával kapcsolatban :-) ezek szerint nem tart örökké :-)

Princzike,
egyetértek azokkal, amiket Szilcsi írt :-) Egyél-igyál stb., mert a Te kellesz Adélnak, és ezek nélkül nem fogsz tudni talpon maradni.
Te tudod, mit-hogy szeretnél szopi ügyben, de nekem pl. nem okoz(ott) gondot, hogy igény szerint szoptattam. Így nem kellett cumi, pótlás, tea stb. 6 hónapig. Még most is szoptatok elég sokat. És nem mondom, hogy néha nem ingadozott a tejtermelés, de igazából mindig volt elég :-) Meg szerintem egyszerűbb és kényelmesebb mellre tenni, ha nyűgös, ahol egy perc alatt megnyugszik, mint esetleg órákig nyugtatni, cipelni, simogatni, ringatni :wink: de tényleg Te tudod...

A More Milk fő hatóanyaga a görögszénamag, amit Kata is írt. Teában lényegesen olcsóbb és a hatás ugyanaz :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szezso 2010.07.05 15:16-kor.

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Ja, Princzike, a heti 250 gramm hízás az nagyon szuper!!!! :D

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Szezso, jobbulást!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?