Új privát üzeneted érkezett!

Fanetta
Gratu a szobatisztasághoz! Torokgyuszi, mellgyuszi...nem aprózzátok el. :roll:

Mi egyedül a fiúkkal, apjuk dolgozik Los Angelesben. Mindjárt összeszedem a bandát és indulok a suliba. Szerintem ennyire nem vártam még augusztust, mint most. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!
Egész múlt hétre mi is leléptünk. Úgy alakult, hogy már hétfőn elmentünk, tegnap érkeztünk haza bőséges zsákmányállattal, alig fért be a fagyóba. Ugye az a 10 kilós amur volt a főbűnös, nem a pontyok. :wink: A férjem új ízesítésű horogravalója úgy bevált, hogy a mellettünk horgászók már kivoltak a sok kapástól. :lol: Örülök, hogy a fiúk ilyen sikeresek voltak, nemsokára újra megyünk.

Orsi, végül mentek nyáron sátrazni? Bepróbálkozol?
Ó a lényeg: Tündi úúúgy élvezte,egész nap hangja sem volt, csak vigyorgott mint a tejbetök. Ugye a sok élmény. :)

Uxi, képzeld Tündi is sokat ébredt még két hete éjjel, aztán szinte egyik napról a másikra átaludta az éjjeleket. kb 9 órát egyhuzamban, aztán szopi. Remélem nálatok is így lesz, bár én tartok tőle, hogy a tejmennyiség kárára megy majd a dolog. Nem izgatna, ha nappal elfogadná a kaját, de nem nagyon van oda érte. Egyik nap így, másik nap úgy.

Nono, nagyon örülök, hogy jelentkeztél és kezdesz jobb lelkiállapotba kerülni. Teljesen osztom Fanetta véleményét, milyen jó lesz majd 5 évesen nézni a homokozóban játszó ikreidet. 8)

Fanetta, édesek a gyerekek, a piciről is tehetnél képet. Ez a torokgyuszi elég elterjedt mostanában, az egyik barátnőm kislurkója is beteg. A köldökcsonk azért már alakul? Tündinek 9 hetesen esett le, elég nehezen szabadult meg tőle. De inkább így mint a Csehországi barbárság. :roll:

Ezt a számítógép előtti ücsörgő gyerek dolgot én sem bírom, szerencsére a mieinket nem is érdekli, inkább szaladgálnak a kertben, homokoznak stb...
A nagylányunk most 3 hétig Balcsin van és egyelőre az a terv, hogy majd még egyszer lemegy. Imád ott lenni.

Más nem jut eszembe, pedig még volt valami írni valóm...
Panny, hogy vagy?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Fanetta,
bravo a nagyfiunak! és még azt mondjak, h bekavar a kisteso!

Pokica,
satorozni nem hiszem,de kempingezni, lakokocsiban vagy bungalloban mindenképp akarunk menni augusztusban. A nagyfiam meg aludhat majd a satraban, ha ugy gondolja. Végre javul az ido nalunk, ha visszajon a nyar, felallitjuk neki a kertben.

Igazat adok mindenkinek aki ellenzi ezeket az videojatékokat, de muszaj volt beadni a derekam télen. Nekem az egész csaladom pedagogus és még apam is azt mondja, hogy annyit nem art az a napi félora WII, mint amennyit a fusztracio art a gyereknek, mert csak neki nincs ilyen kutyuje és ha meghivjak valahova kirohogik, h milyen béna és nem tud jatszani, mert nincs gyakorlata.
Maté, aki annyira konyorgott miatta, szinte sosem jatszik, allandoan kint van o is a szomszéd gyerekekkel. De itt annyira masak az emberek (sajnos), abszolut nyugati, fogyasztoi tarsadalom. Sok sok szulo pénzzel akarja megvenni a gyereke szeretetét, mert annyira kevés idot van vele. Egcsi gondolom ezt Te is érzed Amerikaban. Nem?
a babaprojekt miatt varod annyira az augusztust?
s.orsi
 
 

 
 

Fanetta
A szobatisztaság nálunk is így alakult. Hazajöttünk Vincussal a kórházból, és Hangi addig még éjszaka pelusozott. Nappalra már másfél éve akkor szobatiszta volt. Hazajöttünk és néhány nap múlva éjszakai pelus is elmaradt. :) Örülök, hogy nektek is jó irányba sült el a dolog. :wink:

Orsi
Én sem szeretem a videojátékot, de abban igazad van, hogy a gyereket ne nézzék ki közösségből. Ismerje meg, játsszon, legfeljebb legyen határ szabva az idejében. (Én is pedagógus vagyok :oops: )

Pókica
Gratulálok a halfogáshoz!

Tegnapelőtt átvettem az újabb diplomámat. :D Szeptembertől pedig újabb sulit kezdek. Jövőre már dolgozni szeretnék!
Gyerekek meggyógyultak, most mi vagyunk betegek a férjemmel. :(

na mennem kell! Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


Orsi
Fogyasztói társadalom...hát igen, tapasztalom. :? Nálunk a Wii az én ajándékom volt karácsonyra, de a fiúk is szoktak teniszezni vele. Szerintem nem olyan gáz, mozognak és vér sem folyik. :roll:
Augusztust a babaproject miatt is várom, de most elsődlegesen az angol kurzus vége miatt. Eléggé kínlódok vele és nem azért, mert nem tudom csinálni, hanem inkább nem akarom.

Ervick
Gratu a diplomához! Milyen szakterület? Milyen sulit kezdesz?
Jobbulást! :?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi, nalunk is csak akkor durvult a dolog, amikor jott a tobbi jaték, Mario Cart, a téli olimpia, stb. és most ez a foci. Nna , nem farasztalak tobbet titeket ezzel.

Ervick,
gratula a diplomahoz. engem is érdekel milyen szakterulet! és mit fogsz tanulni.
én is jatszadozom a gondolattal, h tanuljak ujra vmit, de igazibol ellustultam... az energiam nagyrészét a vallakozasomba oltem az utobbi egy évben és most uj projektet akarok kezdeni, a férjem mar a hajat tépi... Mivel itt mar aprilisban megmondjak az iskolaban, ki mehet jovore felsobb osztalyba, ugy gondoltam, jovore ki kellene venni 4-5 honap fizetésnélkuli szabit a férkemnek, aprilistol-augusztusig, nekem ilyenkor ugyis holtszezon (én a siszektorban dolgozom, ilyenkor mindenki nyaral...) a gyerekeket meg magantanulova tenni az utolso honapokra és akkor szeretnék vmi nagy utazast szervezni. Na vilagkoruli utra nem vallalkozunk, meg nem is elég ra az ido, de mondjuk egy kontinenst meg tudunk nézni annyi ido alatt. Lakokocsival, vagy hajon, ha olyan helyre mennénk. én uuuugy vagyom egy ilyen nagy kalandra a gyerekekkel. és utana mar, amikor felso tagozatosok lesznek, nehéz lesz kivitelezni... csak Philippe mondja, h a kicsi még csak egy éves lesz, szerinte nem vagyok normalis! ja és még nem talatam ki, de akarok vmi célprogramot is kituzni, ami gyerekekkel kapcsolatos, szoval nem csak nyaralas lenne, hanem olyasféle kutatomunka, amihez talan még szponzorokat is keresnék. szoval most éppen ez az almom.
s.orsi
 
 


Még most se nagyon tudom mi ez a W II :oops: :oops: ..sztem megkérdezem apát,ő tuti tudja.

Én kicsit más nézeteket vallok....nézzék csak le nyugodtan az én gyerekemt csak azért mert neki nincs ez vagy az...totál nem érdekel és a srácaim is arra nevelem hogy ez nem döntő és az ilyenekre egyátalán nem kell figyelni....nekem se volt meg mindig minden menő dolgomj...és mégse lettem lelkibeteg,sőt!! :wink:

Igazából sztem nem szabad teret adni az ilyen versengős dolgokban,,,főleg tárgyakban és ruhákban..sztem rajtunk szülőkön múéik h hova vezet ez az út :shock:

Sztem tök ok h mindenkinek más az értékrendje...pl.az én fiamat egyenlőre egyátalán nem érdeklik a számítógépes játékok(mondjuk nem is erőltetjük)de helyette elég szuper bicajt kellett neki venni ami nincs is nagyon a haverjainak....viszont van olyan haverja akinek meg szupi más dolga van...és úgy látom hogy az ő barátai,osztálytársai között egyenlőre még nincs is ezekből gond...és én arra fogok törekedni hogy ne is legyen.Főleg egy nagycsaládban nem úőgy van hogy amit kiejt a pofiján azt meg is kapja...meg amúgyse látom ennek értelmét.

De mostmár kivi vok erre a WII-re mert sokan dicséritek :wink:

Nono!

Klassz h visszatértél!!Tényleg alakulsz...szuper :wink:

Orsi!

Nem semmi tervek!!:)

Fanetta!

Olika még hanyagolja a szobatisztaság kérdést:)...sokszor kakilt már a wc-be de nincs benne rendszer:)..remélem nyáron(ha meleg lesz és nem esik ez a rohadt eső)akkor sikerül haladni egy kicsit)

Pókica!

Köszi,jól vok:)

Mi az a különleges ízesítés a horogra???::))

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


nekem sem vettek meg mindent annak idején, és fusztralt is voltam miatta, de felnottem én is. Sajnos itt egyedul az én magyar elveimmel, olyan, mintha a széllel akarnék szembe pisilni. ezért probalok minimalisan az itteni értékrendhez idomulni. és nalunk tulajdonképpen Apa ugyanugy orult ennek a fene WII-nak, mint a gyerekek, de hat neki sincs ideje. Na egy szo, mint szaz, Panny, ez egy elektronikus tarsas jaték, és nalunk nem ment a kinti jaték rovasara, hanem kevesebbet jatszanak bent mas jatékkal. ennyi...
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Szeretnék közétek jönni, várandósságaim alatt mindig írtam valamelyik topikba. Remélem befogadtok. 3 gyermekünk van, 4 és 2 éves fiúk és egy 1 éves kislány.

Klarka

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Klarka
Szia! Hú, látom nálatok a kis korkülönbség a nyerő. :D Hogy bírod?
Az én fiaim is júliusiak, 5 és 28. Nálatok is tortamérgezés lesz. :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


sziasztok,
olvasok,olvasok, de nem volt erőm írni....
A gyerkőcök nagyon aranyosak,és remélem lassan mindenki meggyógyul, hiszen már újra rövidülnek a nappalok, itt a nyár!!!Sajna ezt csak a naptár tudja egyenlőre...
nono, nagyon örülök a pozitív változásnak, tényleg alakulsz!!!
pókica,egcsi szuper ez a pecázás, egyetemistaként voltam néha vizitúrázni, nagggyon szép emlék, azóta is kísért a "vízszag"
ervick, gratula a diplomához, jó hogy tele vagy tervekkel

Nekünk a két nagy gyerkőcnél nem volt videónk, és anno a rajzfilmekről maradtak le, sajnos csúfolták őket az oviban.Úgyhogy vettünk videót.A harmadik gyerkőc már kicsi kora óta túlképzett akár számítógépről akár tv-ről van szó, ez van.Nálunk a nagyfiú számítógépezése oda vezetett, hogy informatikából szuper, és az elte-re készül,úgyhogy én nem bántam meg.Mindegyik gyerekem nagyon ügyesen kezeli a gépet, igaz mindig cenzúráztam mit játszanak, aztán megtanítottam nekik még kicsi alsós korukban az excellt meg a word-t, így találtak jobb szórakozást mint a játék.
Próbáltam vonalzót másolni ide, a négy gyerekkel túl hosszúnak találtattam....Még dolgoznom kell rajta.
süni69
 
 


Panny: mondhatjuk, hogy a WII egy tv-re kapcsolható szimulátorjáték: egy távirányítószerű cuccal kell irányítani a dolgokat, és ezt a kezedben tartva használod pl. teniszütőként, golfütőként, boxkesztűként, stb....... (persze logikai játékok és sok más is van).
Pont úgy fogod ezt a "távirányítót", mit pl. egy teniszütőt, golfütőt, stb....és az ütés erősségének mértékével ütődik meg a tv-ben a labda is, ill. az iránya is az általad határozódik meg.
Nem tom, menniyre sikerült szemléltetnem a dolgot.

Mindent megvenni a kölköknek amúgy is képtelenség: de én azt gondolom, hogy amennyire megtehetem, akkor az alapvető dolgokból jó lenne nem kimaradniuk. És hát tecc, nem tecc, ugye a 21 században a tehnika az eléggé az, és nagyon erre fele tendál a világ. Pont az okozott frusztráció miatt.

Nem tudom, ebben az életkorban (és még később is" mennyire érik be a "nem számít, hogy milyen a környezeted értékrendje, rá se ránts" szöveggel - és ezzel megint nem azt mondom, hogy nem fontos nekem az én értékrendem átadása, de azt gondolom, hogy ha pl. az osztály 95 %-a majd egy mittudoménmilyen transzformerrel játszik, és valamelyik fiamnak is az lesz a nagy álma, akkor nem hurrázva ugyan, de szerzek neki egyet.

Kérdés persze, hogy kinek mi az alapvető..... Mondom én ezt úgy, hogy a lakásban nincs tv -de elképzelhető, hogy ha a lányom cseszegetni fog, hogy így meg úgy, akkor csak felhozom és beüzemelem amit nemrég kaptunk :roll:. Most még kényelmesebb, mert nem kell figyeljem, hogy melyik film, milyen karikás, és mikor jön egy-egy agresszív reklám, de.............. (persze valójában attól félek, hogy a tv majd a számítógépezésem rovására megy :D :lol: :D :lol: -de viccet leszámítva, tényleg nincs ötletem, hogy mikor is lehetne tévézni, de ugye ilyen esetben nagyon találékony az embet, és tutiraaaaaaaaaa megoldjaaaaaaaa)

Klarka: üdv a csapatban!!!!

Orsi: látom 3 gyermek mellet is van még egy csomó lekötetlen vegyértéked!!! :lol: :D :lol:

ervick: neked is elég sok szabad gyököd akad.......és még azt mondják, hogy 3 gyermek leterhel :lol: :lol: :lol: :lol:

Pókica: írd meg, hogy legközelebb mikor mentek pecázni, és mellékelem a jányomat is!!! :P

Nem tudom honnan vette, de egy ideje azzal nyaggat, hogy ő halat akar fogni (már jó pár hónapja mondogatja). Eleinte arra gondoltam, hogy valami pecás játékot látott valahol, és arra fáj a foga....de menet közben kiderült, hogy neeeem, ő igazi halat akar fogni......na ezzel fel is adta nekem a leckét, mert azóta azon töröm a fejem, hogy melyik ismerősöm szokott pecázni járni, de egyelőre nem találtam még senkit (azaz má egy van 8) ).

Na és kérésre :D :

HMMM..A KÁD ILYEN NAGY, VAGY ÉN VAGYOK ILYEN KICSI???
Kép

MENNYI ÉRDEKESSÉG VAN ITT KINT
Kép

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


klarka: üdv itt. asszem mi "ismerjük" egymást a 2008as ápr-máj-i topikból. Ott voltam én is csak egy kicsit más néven. :roll: Mi újság veletek? hogy vagytok? milyen 3 gyerekkel? terveztek még?

fanetta: szép gyerők ez a Zétény gyerök...és hej de megy az idő....bakker.

ma sétáltunk haza a közértől és kicsi 2 évesem elnyalt mellettem pedig fogtam a kezét. felugrik, lesöpri a kis térdét és kommentálja, básszussz. Azt hittem ott halok meg a röhögéstől ahogy pöszén mondta és még jókor is használta. Nem szokott csúnyán beszélni ezért a meglepetés után rögvest röhögni kezdtem. tom tom pedagógiailag nem helyes de nem bírtam ki. Ezek után mondjam h nálunk nem szokik ez a duma, senki nem fog hinni nekem, pedig valóban nagyon ügyelünk és nem is beszélnek csúnyán dehát néha csak kicsúszik ugye.. :lol: :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Süni
ELTE...az klassz! :) Nézz be a lilypie .com-ra, ott vannak minivonalzók.

Fanetta
Hát nálunk nem jönne be a tv nélküliség. Kész lennék, ha nem nézhetném Dr. House-t vagy momentán a teniszt. 8)
De édes ez a bébi! Énisénis! :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono
Én is röhögtem volna...ez nagyon aranyos lehetett. :lol:

Az én kisebbikemnek is van szövege, valamelyik reggel befeküdt az apjához az ágyba, egyszer csak megszólal. Itt a cicid és egy-két szakáll. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!
Zenei szakokon végeztem és most csecsemő és kisgyermekgondozónak készülök. :D Ez a korosztály a mindenem.

Zéti milyen édes! Husi bébi! :wink:

nono
Ugyanígy vagyunk mi is, nagyon ügyelünk, hogy csúnya szót ne mondjunk, de a basszus (zenész anyuka lévén ) nem számít annak. :wink:

Technikák: Én is a mértékletességre tenném a hangsúlyt. Ismerjenek meg dolgokat, de ne vigyák túlzásba. Tévéznek is, igen, de napi 3 mese és kikapcsolom. Az kb. 1 óra, annyi elég is a tévézésből. Később lehet számítógépezni is, de azt is csak normálisan, de kell, hogy megtanulja, jól jön a mai világban.

Akinek nem reagáltam bocsánat, de Vince nyűglődik, a lányok meg vacsizni szeretnének.
Sziasztok!

vick
Kép
Kép
ervick
 
 


sziasztok,
csúnya beszéd, én őszinte leszek, szoktam csúnyán beszélni, ez van.De érdekes, a gyerekek nem beszélnek sem az iskolában, sem az oviban csúnyán. Azt olvastam, hogy máshogy mondjuk ki ezeket a szavakat, és ők ezt érzik, hogy nem megtanulandó.Az én kicsi lányom a vezetés közben tett elég szép mondataimat ismételte kiskorában nagyközönség előtt.Hát, égtem mint a rongy mit ne mondjak.És sajna első alkalommal nem kicsit nevettem rajta, így azt hitte jót mondott, megvolt a megerősítés....

A technikáról hátha érdekel benneteket, hogy a nagyok erős reálgimibe járnak, és bizony az osztály nagy része nem a mai világnak megfelelően kezeli a számítógépet, és ez később biztos hogy gond lesz.Meg kell találni a helyes utat a cenzúrával a játék és az értelmes gépezés között.Én úgy látom , megéri, de nagyon idő és figyelemigényes szórakozás anyunak és apunak otthon....
egcsi, köszi, ilyen vonalzóm van, bemásoltam egymás mögé és a négyet nem engedi feltenni...
TV-hát én függő vagyok, minden este ezen alszom el.De a House-t én is szeretem!!!Amúgy is imádom a filmeket, és most már olyan nagy a választék hála isten!!!
Legpicibb lánykánk ma kapott oltást(2 hónapost), hüppögött szegényke sokáig, a nagyok meg utána kullancs elleni oltást.Négy gyerekkel öt szuri volt a mai adag.
süni69
 
 


süni: most tudatosult bennem h 4 gyereked van....na jellemző...eddig nem jutott el az agyamig. hány évesek is? :oops: valahogy a 3nál megállt a tudományom és képtelen voltam feldolgozni a 4es számot....még a saját esetemben is nemhogy máséban....bakker ez de gáz, ne hari. :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono, sajna bénázok a vonalzóval,a hiba bennem van....
nagyfiam 17 lesz augusztusban,
legnagyobb lyány 15 lesz szeptemberben,
kicsi lyány 7 éves volt januárban
és a legpicibb lányka április 19-én született
süni69
 
 


Nagyon édesek tudnak lenni ezek a csöppségek, felnőtt szöveggel a szájukban :lol: (a nemrégiben én is hallottam, hogy a 4 évesem azt mondja a 2 évesnek: Nimród, menj apádon ugrálj, ne rajtam, vagy: Nimród, neked az ember hiába beszél?)
És nagyon meglepő, hogy milyen szinten képesek tükröt tartani elénk :P

Süni: és mit szóltak a nagyok a kicsihez?
A 7 éves mennyire lett "partnere" a nagyobbaknak?
Amúg nemrégiben én is végignéztem az összes Haust online :lol: . Annyira bírom a fazont én is!!!

Igen, Nono tényleg nagyon rohan az idő, és a nyakunkon már a péntek is!!! :roll: :roll: :roll:

És még egy igen: kezd alakulni Zétéibébi: (bár én sokszor csak Döbrencsnek, vagy Döbröginek hívom: a feje is kezd szép formás lenni- elmúlt a szülőcsatornában szerzett púp róla-, meg a ábrázattya is: az első hetekben azért nem volt egy szépség 8) 8) . Mikor mondták, hogy jaj de szép, mondtam, hogy mondják azt hogy édes, aranyos, és ez így meg is felel a valóságnak -hihi.

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Vick
Én bébisinterkedtem sokáig, de most más szakterületen akarok majd dolgozni. Elég nekem annyi gyerek, amennyi alapból körülöttem van. Ja, meg a férjem, aki sokszor úgy viselkedik mint egy gyerek. :lol:
Igazából a sebészetet szeretem és a pszichiátria is érdekes, de oda nem enged az uram, mert "veszélyes". :roll:

Süni
Ha kettőt egymás mellé teszel sem engedi?
Öt szuri! :shock: Itt brutál módon megy az oltás, mikor kijöttünk szegény Berci 4-et kapott egyszerre! Mikor aggódtam, a csj mondta, hogy ááá, ez semmi a legtöbb amit beadott az 9 volt. :shock:

Nono
Mindjárt péntek! Ha megjöttél a dokitól jelentkezz! Ha van a rendelőben internet, onnan is írhatsz! :D

Fanetta
Van még segítséged vagy most már élesben megy a 3 gyerek?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: ott nincs ineternet de amint hazaértem jövök. ígérem.

fanetta: igen itt a nyakamon a péntek. De már épp itt az ideje h átessek ezen. Lesz ami lesz annak úgy kell lennie.....remélem ha ezen túlleszek megkönnyebbülök. Mert elmúlik a reménykedés ideje és már mindegy mi lesz....néha átvillan az agyamon h milyen lesz kettővel....de érdekes lesz.....de nem félek már tőle egyáltalán. Tudom h menni fog......persze eggyel könnyebb lenne de már elmúlt a kétségbeesés és a rettegés. Inkább élvezem azt ami van. hogy alapból jól vagyok h csak egy kis energia hiány van.....hogy most az van ami....és ami lesz is úgy kell lennie. Ez olyan beletörődés. Még nincs rózsaszín köd de azt hiszem az is eljön...nálam lassu a hozzászokás úgy látszik.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


fanetta: kicsifiamra sem értettem aki azt mondta szép....ő arctartással született és a 36 héttől így volt odabenn....olyan vörös volt a feje szegényemnek mint a kőkemény alkeszosoknak és az első nap a szeme is alig nyílt ki úgy fel volt dagadva az arca. Mára szép gyerek azt mondják, sztem is amúgy de akkor nem mondtam volna rá. Persze imádtam hisz az enyém csak a szépséget nem értettem mások részésről. sztem hazudtak. csak anyáknak lehet ilyenkor szép asszem. na ezt jól megmondtam. vár a játszó majd holnap jövök.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


fanetta, nono,nálam a második gyerkőc született 4,2 kg-mal, és hát csúnya volt szegényke, a túlsúly válltól felfelé volt rajta.Gombóc volt a beceneve, ma is "babahasa" van, pedig már 15 éves.Viszont idén extra hízás után végre 47,5 kg és 171,5 cm magas.Nekem is mondták, miért mondom ezt, mondtam, hogy anyja vagyok, vak nem vagyok, én mondhatom.Ja, és meg is szépült.
A nagytesók nagyon várták a picit, a legjobb dajka a 15 éves , és a kicsi lány őrá lett féltékeny, mert neki nem volt szabad pelenkázni, dajkálni, stb.Nagyon édesek így együtt, nagyon élvezzük ezt a kis törpöt.(na az első 2-3 hétben nem ezt mondtam volna, az biztos) Te hogy bírod???
egcsi, bemásoltam szünet nélkül a négyet, de majd hétvégén talán több időm lesz vele babrálni...
süni69
 
 


mi nem beszélunk csunyan, de az iskola mindent potol. Olyan csunyan tud beszélni a nagyobbik fiam, h a bicska kinyilik a zsebemben. Nem karomkodik, hanem inkabb durvan beszél, mint, amit hall a nagyoktol, gondolom (kb igy: takarogyj innen, stb..) magyarul nem tud csunya szavakat, mert tolem nem hallja, néha néz is nagyokat mikor hazamegyunk, hogy most mit mondtak, ha hall vmit...

Suni,
4 gyerek oltasra!! de a nagyok mar tényleg nagyok nalad.

én ma voltam Maté fiammal dokinal és hat 4en mentunk, utana pedig fogorvosnal. szegény kicsi, egész délutan kocsibol ki, be, babakocsi, stb... végre visszajott a nyar, meleg is volt, kivagyok...

ja, és a legfontosabbat majdnem elfelejtem: tegnap apa hirtelen elutazott két napra, kicsit megrazott a dolog, mert én (meg o is) csak a jovo hetet tervezte be kulfoldre; na Elisa tegnap délutan elég sokat sirdogalt, este is egy kicsit, mert apa nem volt itt és nem volt kinek a hasan fekudni. marhara féltem az éjszakatol. 10kor szopott, elaludt és fél 5ig aludt!!! ilyen még nem volt. aztan meg 8ig. mar honapok ota nem aludtam 6 orat egyhuzamban, mert a terhesség alatt is allandoan pisilni jartam..
s.orsi
 
 


orsi, nekem is nagyon jó alvókája van Lizának,szerencsére, mert az éjszakai 2-3 óránként evést (amit így négy gyerek esetében is csak hírből ismerek) én nem bírnám.Még nem írtam azt hiszem, hogy a szülésed tényleg nagyon irigylésre méltó, na én ilyenről csak álmodtam...
Nálunk is vannak kocsiból ki és be napok, mindig mondom is neki, sajna a negyedik(régen a harmadik) így jár,ez van.[/b]
süni69
 
 


sziasztok!

Hát mikor írhatnék, ha nem éjszaka.....
Az a gond, hogy este az altatáskor elalszom velük és éjfél körül felébredek, és aztán nem tudok visszaaludni...

drnonó: jól vagyunk, bírjuk a kis korkülönbséget, nekem ezzel nincs sok gondom, a középső a naggyal is összenőtt és a kicsivel is, a nagy pedig gondoskodó a picivel. Annamari még szopizik, nagyon igényli, bár múlt héten beszivatott, mert 1,5 napig azt mondta, hogy ő most már nagylány és egyáltalán nem fog szopizni...mi meg költözésben vagyunk és az átmeneti helyünkön nem csomagoltam ki a mellszívót, merthát egy majdnem egyéves gyerekhez talán már nem nagyon kellene....hát olyan mellgyulladást kaptam, hogy fél éjszakát a zuhany alatt álltam és kézzel próbáltam enyhíteni az enyhíthetetlent...azt is megpróbáltam, hogy éjjel félálomban megszoptatom, de feleszmélt és két kézzel lökte el...nem tudom mi ütött bele, de picit rosszul is esett, persze másnap reggel már rájött, hogy mégis kellek :) Nem tudom, hogy fogom elválasztani, most is annyi a tejem, mint az elején, van, hogy reggelre elázom...Andrisnál és Attinál nem volt gond, mert a terhesség megoldotta....lehet, hogy most is ez kéne :D :D

Na, megyek, megpróbálok lefeküdni.

cuki: tegnap este lefekvéskor a 2évesem odajön hozzám pizsiben és gumicsizmában, ami a bátyjáé (28as), ráadásul kacsalábra vette és ezt mondja: mamaka, megyünk a fagyizni? :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Várj, nonó, most látom, hogy ikreket vársz? Nem lesz semmi...szuper!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Fanetta, tényleg senki nincs aki horgászna a környezetben? Pedig nem olyan ritka sport. A sport persze nálam csak idézőjelben van. :)
Mi napközben 1-1 napra nem járunk. Vagy a férjem megy valamelyik haverjával egy éjszakára vagy családostul megyünk minimum 2 napra, most legutóbb egy egész hétre. Már kb 8 éve ugyanoda járunk nyáron és a több napos "kalandokra" mindig hívunk magunkkal másokat is.
A kádas kép nagyon édes, jót mosolyogtam...aranyos! :lol:

Nálunk sokat megy a TV ha a férjem itthon van, de a "TV műsort" az időjáráson kívül (és most a foci VB), sosem nézzük. Csakis DVD és Blu-ray filmeket, nagy gyűjtő a párom. Választék az bőven van és a gyerekek is nézhetik azokat a filmeket, amiket úgy ítélünk meg. Nem csak a meséket. Én napközben itthon nem szoktam bekapcsolni, nem igénylik a gyerkőcök sem, csak a nagylányom szokott néha rákattanni. Hannah Montana stb...
A számítógép egyiket sem érdekli. A fiú tavaly volt függője, aztán elmúlt nála. De nem tiltanám őket tőle, sőt ma már szinte alap, hogy értsenek hozzá. Azt viszont nem nézném jó szemmel, ha előtte gubbasztanának órákat. Szerencsére többre értékelik a szabadban töltött időt.
Szó volt még a suliban népszerű dolgokról: ha megtehetem anyagilag és nem ellenkezik a nézőpontommal, megveszem. Nem szeretném ha kimaradna olyan dolgokból amit fontosnak tart és a suliban amiatt mert neki nincs kényelmetlenül érezné magát. Nagyon nem tudok példákat mondani, mert még a telefonon és a gurulós cipőn kívül nem volt ilyen dolog, nem jellemző az osztályára. De még csak most megy 6.-ba, lehet ez még csak később lesz téma.
Klarka, gondolkodsz rajta, hogy a tejcsiről leválasztod a picit? A fiam volt nagy szopista, ő egy évesen éjjel fél óránként szopizott! Végül pont 2,5 évesen hagyta abba, 22 hós koráig még éjjel 1x felkelt cicizni. Simán hagytam volna 3 éves koráig is, nem vagyok híve az anyai leválasztásnak. Csak tényleg abban az esetben, ha már tehernek érzi.
Nálunk is még rengeteg a tej, Tündikém egy héten max 2x fogadja el a szilárdat, még nem érdekli. De csak nemrég lett bevezetve a kajcsi.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


pókica, nem semmi ideig bírtátok a szopit!!!Nálunk 11 hónap volt a legtöbb, most is reménykedem egy ilyen időben.Én amikor elkezd éjjel felkelni, akkor szoktam elkezdeni a hozzátáplálást.nekem is javul a tejmennyiség, már nem olyan kínlódás mint a szülés után. amikor 10 napig szinte semmi,a kórházból egy csepp tej nélkül (és nulla alvással) jöttem haza 3 nap után.
Én is úgy vagyok ahogy te, ha nagyon nem ellenkezik az elveimmel, és éppen "fussa" rá, akkor megveszem a kívánságaikat.nagyon sokat engedtem az elveimből a 17 év alatt, azt hozzá kell tennem.
Hanna Montanaból és sellő lányokból le tudnék szigorlatozni is ha azt kérné valaki,sajna :(
klarka, nekünk is atti lett volna liza, ha fiúnak születik :D
süni69
 
 


én mindkét fiamat 13 és fél honapig szoptattam, a kisebbiket azért valasztottam el, mert éjjel abszolut cicifuggo volt, és én nem birtam cérnaval a nemalvast. mindenestere ez a hosszu szoptatas jo volt arra, h cicirol 6hosan rogton a kiskanalra és coros poharra alltunk at, cumlsuvegje és cumija nem volt egyiknek sem.

Pokica, nem semmi, h a korhazbol nulla tejjel mentél haza. akkor ezek szerint neked nem volt egy leanyalom az ott toltott idoszak.

Fanetta,
az én gyerekeimre is rajon néha a horgaszhatnék, nyaron nagyapaval jarnak Mo-on, mi itt nem jarunk, bar a férjem megigérte neki, h nyaron elviszi oket a horgszani.. Nekem apam és a batyam hetente jarnak, anyamnak halat vennio sosem kell a boltban.

Klarka,
neked is jo kozel vannak egymashoz. és még gondolkozol egy 4-en? Le a kalappal!

Néha én is eljatszom a 4ske gondolataval. Most, h elméletileg mar az osszes bébiholmit ahogy novunk, oda kellene adni valakinek, egyes dolgoktol nem tudok megvallni. Hatha kell még. A férjemnek még nem mondtam. O nem akar tobb gyereket. én nem tudom. de szerintem mar nem lesz. Bar a kisebbik fiam mondta mar par napja, h reméli fog még egy kislany baba noni a hasamban!
s.orsi
 
 


csak azért lenne jo egy 4ske, h Elisa se legyen olyen egyedul. a fiuk olyan nagyok mar!
s.orsi
 
 


Nos vagyok lányok.

És akkor a hírek:
Nincs örömet nicsn szomorúságot. Megkönnyebültem. Egy baba van épnek és egészségesnek látszik. Egy burok volt csak korai volt még a terhesség és az elválasztó nem látszott. Ezért lehetséges hogy elment az egyik de a másik itt maradt. Egy aggasztó dolog van. Amikor a másik burok összement egy vékony amnio hurrá szükült össze. Azaz olyan mint egy cérna ami benne lett a másik burokban. Az a baj h ebbe beleakadhat a kisbaba. Ami jó a rosszban h ez elég közel van a meglévő burok széléhez tehát nem a kisbaba burkát vágja ketté középen így elvileg menni fog a dolog. Aggódok h ne legyen neki baja.
Mikor megláttam olyan szeretet öntött el, hogy el sem tudom mondani. mikor megláttam még nem tudtam h csak egy van mert egyszerre csak egyet lehet már látni mert ahhoz a kettő nagy hogy mindenük egyszerre látszódjon. ÉS akkor abban a pillanatban tudtam h ha meglátoma másikat is szeretni fogom. Mert az enyém. de nem láttam meg. Mert nincs. Nem voltam szomorú de boldog sem. Megkönnyebültem h így menni fog. Hogy ez az én utam és nem tudom könnyebb e, de az én utam. azt is tudom ha kettőt látok is ezt éreztem volna. akkor sem lett volna sem az öröm sem a bánat csak a szeretet amikor látod h ficánkol. Hogy ő a tiéd.
Hát így vagyunk.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono,
nekem minden egyes alkalommal konnybe labadt a szemem a 12. heti UH-n. felfoghatatlan szinte, hogy ott van és mar mindene meg van.
nagyon orulok, h végre megkonnyebbultél! mint 6 héttel ezelott irtam, én hiszek a tudatalattiban és abban, h az életunk meg van elore irva.
remélem most mar minden ok-s lesz! mar csak par honap és ott lesz a kezedben a varva vart 3ka! fiu ? lany? mire tippelsz? megérzés???

Panny,
szolj azért, ha van egy pocaklakod!
s.orsi
 
 


hihi Nono, látom, hogy már meg is csináltad az új vonalzót!!! És a másik kettőnek nem jár??? 8) 8) 8)
Gratula kis ficánkához, és szorítunk neki!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


És a férjed hogy reagált a hírre?

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Nonó: na akkor neki szorítunk!!

Nem gondolkodunk negyediken, azért volt ott a happyfész:)

Majd valamikor lesz, de inkább 5-6 év múlva, tesómmal megbeszéltük, hogy majd egyszerre szülünk:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Nono
Örülök, hogy minden okés a picivel. Remélem a hurok nem okoz gondot, biztos figyel rá majd a doki. :)

Orsi
Pontosan ez járkál az én fejemben is, hogy mi lesz, ha hármaska lány, akkor "egyedül" lesz. Pedig négyeske már nem nagyon fér bele a korom miatt, meg apjuk is besokallna....szóval dilemma. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi: nem gáz, ha a 3. lány...nálunk is így van....körüludvarolják a fiúk....nagyon szereti:) és jóban vannak. :)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka
 
 


Süni, :D akkor én már a születése utáni első éjjeltől hozzátáplálhattam volna. :D Épp a múltkor írtam uxinak, hogy Tündi már átalussza az éjjeleket. Szoktam erre az üzenetre gondolni, mikor már 2x ébreszt a kisasszony. Újra elkezdett éjjel kelni. Viszont a felső metszőfogai kibújóban vannak, talán ez is az oka lehet.
Orsi, hm, összekeversz, nekem volt tejem a kórházból hazamenve és most is dömping van. Szopival sosem volt gond. Mi is csőrös poharazunk és kikanalazunk. A cumi, cumisüveg nálunk sem játszott egyik gyereknél sem. Tündi volt az első lurkónk, aki kb 2 hétig kapott néha cumit, talán 5x ha volt a szájában. De ez csak véletlenül alakult így, valahogy sosem kellett egyik sem. Ha lett volna, akkor lett volna, nem vagyok cumiellenes. Nálunk így jött össze.
Nono, gratulálok a kislurkóhoz, vigyázni fog a doki rá! Emiatt a burok miatt sűrűbben kell uh-ra járnod? Mit mondtak, el fog teljesen tűnni?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Klarka
Na de nálatok kicsi a korkülönbség. Nálunk 4 és 7 év lesz. A fiúkkal nincs gond, ők összenőttek, bandáznak rendesen, nem akarom, hogy a kicsi kiszoruljon. Lehet, hogy mégis kellene négyeske...vagy ikrek.... :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


fanetta: de lesz nekik is .

egcsi: tudod vigyázz mit kérsz mert megadatik. De ha te örülnél neki az mindjárt más. Én kétségbe estem.

sorsi: ha helyes a megérzés akkor lány lesz. eddig bejött a fiamnál is és a lányomnál is amit éreztem de mivel a 16 hetes afp- nem lesz uh csak vérvétel mert a dokim szabin lesz így lehet h rendelek egy tesztet ami kimutatja h fiú vagy lány de még nem döntöttem el. De lehet h benevezek egy 4dre inkább. ezt még nem tudom. Most megkönnyebbülve csak úgy vagyok. Megpróbálom élvezni h terhes vagyok végtére is utoljára. Mi nem akarunk több babát.

Érdekes egyébként h midnen terhességemnél pánikoltam valamitől. Az elsőnél a koraszüléstől a másodiknál a csaszitól most meg h nehogy beteg legyen. ez miért van? Olvastam h ti is egy ketten pont ettől paráztatok a 3.nál....nem is értem miért.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Látod isten minden úgy intéz ahogy annak lennie kell :wink: :wink:

Az a teszt eléggé nem megbízható sztem...az egyik lány(külföldön lakik és rendelt itthonról ilyen tesztet mert két fia van és nagyon kivűncsi volt a pocaklakó nemére),megcsinálta..egyszerre 3-at is asszem...mindhárom lányt mutatott és mégis fia lesz...szal inkább a 4D-re költsd a lóvét,az talán tutibb :wink:

Mostmár tudom mi az a WII...ismertem eddig is csak nem tudtam a nevét :oops: :oops:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


nono gratula a babyhez!!!Én is arra gondoltam, hogy odafentről azért vigyáznak ránk.Te is vigyázz magatokra!!! Én is végigizgultam az egész terhességet, a korom miatt is, hogy nehogy valami baja legyen a hercegnőnek.Az első két gyerkőccel fiatalabbként sokkal könnyebben viseltem az egészet.
orsi,pókica, én voltam aki mivel nem aludt a kórházban, egy csepp tej nélkül jöttem haza így negyedjére(na meg persze sokat paráztam a szüléstől, a túlhordás sem tetszett annyira,meg a szülés sem...).A 10. nap után éreztem magam biztonságban, már ami tejmennyiséget illeti.
süni69
 
 


Nono
Kétségbe nem esnék. Apjuk már inkább. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi, a kor nem számít,bár azt nem tudom most hol tartasz, ma már 70 évesen is lehet szülni :) Viccet félretéve én 41 elmúltam már Liza születésénél.Őszintén szólva szívesen vállalnék még egy babót, ha tuti császár lenne,és az első 5 hétben lenne valaki aki mindig itt van mellettem és segít.Mindezek hiányában megálltunk négynél.
süni69
 
 


Süni
Liza császáros volt? Mert akkor hajlanak a dokik az ismétlésre. Segítséget meg lehet keríteni. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi, végigkönyörögtem a 9 hónapot (meg még egy hetet!!) a császárért, féltem nagyon a szüléstől, aztán meg kellett rendesen szülnöm, mondván, aki hármat tudott, annak a negyedik is menni fog. Hát túléltem, csak megint a hólyagommal van gond, és a derekam és a csípőm nem igazán működik.De javíthattam a statisztikákat a normál szülés felé....Igazad van,a segítség megvolna :D Te miért írtad a korodat?Megkérdezhetem h hány éves vagy?
süni69
 
 


én is mindegyik terhességet végigizgultam, foleg az utolsot. elso harmadban a vetéléstol féltem, késobb a koraszuléstol, a végén meg attol, hogy be kell inditani, mivel mindegyiket tulhordtam. és kozben pedig egyfolytaban attol, h beteg lesz esetleg. Nekem a szulés mindig megvaltas volt.
s.orsi
 
 


Süni elmúltam 37. Mire szülök, 38... :roll: Tudom, az nem öreg még szülni a mai világban, de azért a rizikó mégis több mint ha egy tizessel fiatalabb lennék. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?