Új privát üzeneted érkezett!

Tündi!
A dokim tudja, hogy első hónap, hogy próbálkozunk. Nem hiszem, hogy komolyan venné az aggódásomat. Javasolta, hogy kezdjem mérni a hőt és majd együtt megnézzük. De gondolom, hogy nem arra gondolt, hogy első hónapban ruhanjak hozzá. Szóval még várok 1-2 hónapot. Valahogy csak kibírom.... Türelem babát terem Kép
pilis
 
 


Nehez dontes ez lanyok. Mivel tenyleg "varatlanul" tortek be hozzam a zebrak, nem is volt idom ezen gondolkodni, hogy hogyan mondanam meg. Ebbe pedig egyaltalan nem gondoltam bele, hogy mi lesz, ha a kispapa nincs is itthon, amikor kiderul a johir? Es mivel mi nem dolgoztunk hosszu honapok ota a teman, szinte kezdok vagyunk Kép , igy nem is tartja annyira nyilvan, hogy mikor kellett volna megjonnie nekem. Vagyis szerintem tenyleg nem sejti, es mivel most a fonokeivel eppen epitik a csapatszellemet es az uzleti kapcsolatokat, szerintem nem is tudna felfogni. Ennek ellenere az az 1 szal virag szombaton jolesne... Szoval nem tudom.

Vanda
vanda72
 
 


Stella!
Hát azért óvodát nem szeretnék, de minimum egy babuci összejöhetne már.


Tündi!
Akkor már is indulhatnénk.
De jó lenne.Kép
Képzeld azt mondta a dokim, hogy jó nagy a méhem.Én meg erre rávágtam neki, hogy legalább majd elférnek benne az ikrek.
Ezután megnézte a tüszőket és azt mondta, hogy ebből még ikrek is lehetnek. Na de nem is akarom beleélni magam, mert akkor nagyot fogok kopanni 2 hét múlva amikor NEM kell megjönnie.

Judyt
KépKép
judyt
 
 

 
 

Vanda,
hurrá!!!Kép Én is kérek csíkos tesztet! Egyébként hogy csináltad? Van valami különleges praktikád? Én nem vagyok benne biztos, hogy telefonon elmondanám, tényleg azért, mert olyan jó lehet látni a szemében az örömöt. De telefonon meg a kiáltozását lehet jó hallgatni.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Pilis,
el kell, hogy keseritselek, de en egyszer sem mertem hot. Tenyleg csak probauzemmodban voltunk a honapban, nem akartam rogton elijeszteni a paromat ilyen technikai dolgokkal. Egyedul ezt a PG-53-at nezegettem, de mivel semmi normlaisat nem mutatott nekem a honapban, ezert teljesen elbizonytalanodtam, hogy mi van, es folyamatosan a kovetkezo havi strategian tortem a fejem.

Ugyhogy bocs, ha nem ezt szeretted volna hallani!

Zsuzsci,
orulok nagyon, hogy vegre valakit en tudtam megnyugtatni valamivel! ugyhogy fel a fejjel, ez tenyleg nem gond, huzd ki a stressz-faktorok listajarol Kép

Vanda
vanda72
 
 


Vanda!
Még utánna is kaphatsz virágot.
Tudom, hogy el szertnéd mondani neki, de próbáld meg kivárni a szombatot, hidd el, hogy jó lesz ha látni fogod.
Én biztosan elmennék vacsorázni a párommal és vagy egy kis cipőcskét vagy zoknicskát vagy valamilyen babára utaló dolgot becsomagolnék és odaadnám neki.
De te tudod, hogy milyen a párod, ez csak egy ötlet volt.

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Zsizsa,
semmi kulonleges praktikam nincsen. Egy kicsit az asztrologiahoz nyultam, evek ota talpmasszorhoz jarok, egeszsegesen kajalok, es elkezdtem szedni az Elevitet szeptember elejen. Hogy ebbol melyik hozta meg a sikert, azt nem tudom, de szerintem inkabb minden egyutt!

Vanda
vanda72
 
 


JudytKép
bízz magadban! Pozitív hozzáállás! Már most sokkal többet tudtok, mint eddig és célirányosan tudtok akciózni!

VandaKép
te pedig bízz a párodban! Talán ráérez valamira és lesz virág is! De ha nem az sem baj!
Húúúúú, de jó most nektek!

Én meg ott vagyok Zsófi és közted és sehol egy árva zebra!
TündiKép ZsuzsciKép
készüljetek, hamarosan lepottyanok mellétek!
Stella

Kép
stella9
 
 


Judyt! Vegyél neki pici cipőt vagy rugit. de a legkisebb méretet. vagy egy zoknit. de a legeslegkisebbet Kép

Vanda! Akkor én most eldobom a lázmérőmet Kép

Lányok! Maximában van két cikk a terhességről: álterhesség és hirtelen jött babákról, fiú szemszögből. Na, egy-két pasinak aztán jól bemosnék: elhagytam a várandós barátnőmet, de nem bántam meg....!!!! Szóval hasonlók. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nekünk mennyivel jobb, hogy együtt tervezzük a babát, együtt készülünk rá.
pilis
 
 


Vanda!

Szerintem is személyesen mond meg párodnak.
Találj ki valami jót Kép

Mea
mea
 
 


Judyt,
en is inkabb ebben az iranyban gondolkodom. Ez egy nagyon kedves otlet, szerintem a zokni kedves dolog, es lehet, hogy meg egy magyar utonevkonyvet is "csatolok" hozza, mert egyszer mar osszemertuk eroinket a temaban.

Valaki kerdezte a tuneteimet:
hasam fajt mensi esedekessege elott 10 napon keresztul, most minden OK. Mellfeszules semmi, eppen ez volt az egyik buktato jel, mivel nekem mensi elott nagyon bedurrannak. Gyakran eg a gyomrom, es sokszor erzem, hogy lehet, hogy most elajulok. Meg legszomjam van szinte folyamatosan, de remelem, hogy ez csak a tul sok munkatol.

Vanda
vanda72
 
 


Vanda Kép
Én kinéztem egy könyvet, új kiadásnak tűnt. A címe Gyermek születik. Javarészt gyönyörő képek, valahogy eddig nem látott szemszögből, tényleg csodásak. A fogantatástól a születésig, persze cikkekkel a fejlődés stádiumáról, hol tartasz, mekkora. Tudom, hogy sok ilyen könyv van, de ez nekem valahogy másnak tűnt. Én valószínűleg ezt fogom neki meg venni, és odaadni. Aztán együtt tudjuk követni az eseményeket hónapról-hónapra.
Remélem mire zebrás leszek még nem antikváriumban fogják árulni Kép Kép Kép

Kép
zsuzsci
 
 


Stella
Nagyon megdöbbentem én is és nagyon sajnálomKép De örülök, hogy képes vagy ilyen optimistán állni a dolgokhozKép Ez rendkívül fontosKép
A lényeg, hogy megvan az ok. És igazad van, nagyon jó, hogy nem vártatok tovább a dokival. Ezért mondom én mindenkinek, hogy kár húzni az időt, ilyen apró kis rutinvizsgálatokból milyen nagy dolgok tudnak kiderülni. Így most már tudtok célirányosan haladniKép
És ne aggódj a kevés kiskatona miatt, az a kevés tuti szuperhősKép Példának ott van a "ma megint megjött"-ös Orsi. Tudod, náluk is csak a férjével volt a gond, és elsőre sikerült a lombik, és az egészséges(!) kissrácok hamarosan megszületnek. De a Szülészetek, kórházak/Kaális párok fórumában csupa ilyen lánnyal beszélhetszKép
És egyébként is, csodák mindig vannak. Szintén az előbb említett topikba íroga(ott)t Lujza, akinek, mint bizonyára te is tudod, több sikertelen lombik után, az örökbefogadás kellős közepén SPONTÁN sikerült a babaKép

Vanda, Zsófi
Ezek szuper hírekKép

Judyt
Ennyi tüszőt?!Kép Ez nem semmiKép Én örültem, hogy egy voltKép
Most nagyon húzzatok beleKép Már mátólKép Mert a 20mm-sek már lehet, hogy hamarabb megrepednekKép(elvileg 20mm felett repednek és ugye gyorsan nőnek)
A méhnyálkahártya 9-10mm-sen jóKép

Pilis
Az, hogy ki mennyi idő kezdi el szedni a Closty-t, az sok mindentől függ. Először is, hogy mennyi idő után mész el dokihoz, én nagyon hamar elmentem, mert türelmetlen voltam. Függ a dokitól is, mert (sajnos) van aki türelemre int minden vizsgálódás nélkül, de nekem szerencsém volt, az én dokim rögtön felírta a Clostyt. És persze függ attól, hogy mennyire szükséges, elsősorban akkor adják, ha bizonyítottan nincs peteérés.
A tüszőket az első rutinkivizsgálás alkalmával ajánlatos megnézni, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán spontán peteérés. Lásd engem, akinek nem volt. Miután pedig elkezdi valaki szedni a Closty-t VÉGIG kell UH-on követni.
Amint a táblázatban látom, nektek ez az első próbálkozós hónap. Ha sem most, sem a következő hónapban nem látsz a hődön változást, szerintem érdemes lenne egy dokinak megemlíteni, hogy te, a hőd alapján azt gyanítod, nincs peteérésed.

Zsuzsci
SajnálomKép

És köszi mindenkinekKép Igyekszem lassítaniKép Reggelre kicsit jobb lett, de most hogy már 2 órája felkeltem, megint hasogat az egész lábamba. De ami sokkal jobban aggaszt, hogy Kristófom nagyon belustult. Ez a 2.nap már, hogy ilyen. De tegnap estig legalább nagy ritkán rúgott egyet-egyet, de éjszaka óta szinte semmi. Nem használ a pocisimi, hiába ülök felhúzott lábakkal, hiába "diszkózok" már 1 órája. Semmi. Nagyon aggódom. Mi van vele. Megyek és a lelkére beszélek. Ez nem mehet így tovább.

Hú, a mindenit, mennyit írtam megint.

Babus+lusta Kristóf

Kép
babus2005
 
 


Vanda Kép
Akárhogyan is döntesz, a párod így is úgyis biztosan nagyon boldog lesz! Hallgass a szívedre! Kép

Judyt Kép
Még a végén te is készülhetsz az ikrekre Kép

Pilis Kép
Igazad van, nem emlékeztem rá, hogy első próbálkozós hónapban vagytok, bocsi. Reméljük, mielőbb látni valami jót azon a hőgörbén Kép

Tündi
Vendég
 


Vanda!
Nagyon jó ötlet a könyv a zoknicskával.
Majd remélem beszámolsz a történtekről.

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Babus! Tündi! Köszi. Akkor türelmes leszek Kép
pilis
 
 


BabusKép
lehet, hogy Kristóf is elfáradt egy kicsit.
Én nagyon remélem, hogy minden rendben van! Pihenj sokat!
Próbálkoztatok már az "anyuci és apuci hangja együtt" terápiával!

KristófKép
Anyukád nagyon szereti, ha megrugdosod! Na, nem kell túl erősen, csak éppen annyira, hogy tudja ébren vagy és figyelsz mindenre!
Elég nagy fiú vagy már ahhoz, hogy anyugád nyugalmára vigyázz! Küldök neked én is egy kis simit: Kép

Stella

Kép
stella9
 
 


StellaKép
KösziKép Elolvastam nekiKép
Apuci csak este jön, de kipróbáljuk. De remélem addig azért megrugdos.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus! Kép

Biztos csak pihen. Ilyen hidegben én is csak aludnék szívem szerint. Úgy mennék én is börzére, legalább körülnézni, de sajnos egész nap tanfolyamon leszek. Kép Lehet még egy pár kérdésem? Mikor kapja meg az ember a terhes könyvecskét? Nekem kell kérni, vagy a doki magától fogja adni? Mikor lehet pontosan megtudni hogy hányadik hétben vagyok?
Remélem a lábad minél előbb helyre jön.

Nicol

Kép
nicol
 
 


Babus Kép
Persze, hogy Kristóf pihen, hiszen ha anyucin múlna, akkor egyfolytában rugdosnia meg boxolnia kéne Kép Pici még, gyorsan elfárad Kép Meg aztán a növekedésre is kell időt hagyni Kép Ne aggódj, biztosan minden rendben van! Kép

Stella
Mi az az ICSI, amit említettél?

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Vanda!
Neked is nagyon gratulálok!Kép

Stella!
Sajnálom.Kép De nagyon örülök, hogy már nem vártál tovább az orvossal. Egy barátnőmnek egyébként egy hete született meg a kislánya, lombikbébi, teljesen egészséges és gyönyörű!!!

Babus!
Jobbulást, Kristóf miatt meg ne aggódj!Kép És persze írd meg, ha jelentkezett!

Nálunk egyelőre nincs változás, fájdogál a hasam, piros nincsen. Amikor fájdogál a hasam, akkor nagyon elkeseredem, amikor elmúlik, akkor nagyon bizakodom. Hétvégén kiderül. Szerencsére a hét vége elég eseménydúsnak ígérkezik, gyorsan el fog telni.

Timi
szabotimi
 
 


Nicol
A kiskönyvet a védőnő adja, amikor először elmész hozzá, ez kb. a 7-8. héten szokott lenni, de végülis mindegy.
Azt, hogy hányadik hétben vagy az utolsó mensid első napjától számolják, hivatalosan. Tehát mivel te a táblázat szerint az 51.napodat "taposod", ha jól számolom, te most 7 (betöltött) hét + 2 napos vagy. Ezen persze módosíthat az UH, mert sokszor előfordul, hogy az UH-os idő nem egyezik meg a "naptári" idővel.
De elvileg ez a 7hét+2nap a mérvadó, ez alapján számítják ki a szülés idejét is, ami kb.június1.

Remélem, tényleg csak pihen. Előbb felhívtam apucit és mondtam neki, szóljon már egy pár szép szót a fiához és odatettem a telefont a pocimhoz. Majd jól kibőgtem magam. Aztán ismét bekapcsoltam a zenét és kezeket a pocira tettem. Nagy nehezen 3 kicsi rúgást sikerült elkapnom, Picit megnyugtatott, de nem igazán.

Babus

Kép
babus2005
 
 


TündiKép
Ahogy én tudom az ICSI a lombik egyik fajtája.
Van egy olyan módszer, amikor "csak" ráengedik a kiskatonákat az anyukától "elvett" petesejtekre. Ők megküzdenek egymással, (no nem kell sokat küzdeni, hiszen közel a cél) és a győztes megtermékenyítheti.
Az ICSInél viszont semmit sem bíznak a véletlenre és a kiszemelt kiskatonát mikroszkóp alatt, egy arra megfelelő eszközzel (ici-pici tű?) bejuttatják a petesejt közepébe, aztán ezeket ültetik be a leendő anyukába!
És ezt mind itt tanultam a lányoktól!

TimiKép
nagyon szorítok, hogy petinek mielőbb legyen kistesója!
Stella

Kép
stella9
 
 


Tündi

Stella helyett: az ICSI= intracytoplasmaticus spermiuminjekcióKép Magyarul: a kiskatonákat közvetlenül a petesejtbe fecskendezik be speciális műszer segítségével. Fő előnye, hogy már egyetlen(!) élő kiskatonával is összejöhet a baba Kép

És kösziKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Stella megelőzöttKép

Kép
babus2005
 
 


Babus!

Köszönöm a válaszod. Jun.1 nagyon szép nap lenne a születésre, a nyár első napja. Kép
Még egy buta kérdésem lenne. A védőnő az orvosom kórházában dolgozik, vagy ő az SZTK-s emberke?

Nyugodj meg egy kicsit. Estig biztos hülyére fogja rugdosni a pocidat. Kép

Nicol

Kép
nicol
 
 


HIRTELEN BELÉMRÚGOTT VAGY 5-SZÖR EGYMÁSUTÁN!!!!(kopp-kopp)
MOST! ITT A GÉP ELŐTT!!!!!
IMÁDOM!!!!!!!

Kép
babus2005
 
 


Nicol

A védőnő az orvostól teljesen külön, egy terhestanácsadóban dolgozik. Meg kell érdeklődni, hogy területileg kihez tartozol (nálunk utcánként más védőnőhöz tartozunk) és oda kell menni hozzá.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Az a könyv, amiről Zsuzsci írt tényleg gyönyörű és ajándékötletnek a párjainknak nem is rossz ötlet!Kép

Engem is megfogott az a könyv, gyönyörű és más mint a többi.

Ajánlom én is!Kép

Mea
mea
 
 


BabusKép

Akkor remélem most már megnyugodtal, hogy megrugott a picike.Kép

Mea
mea
 
 


Stella, Babus Kép
Köszi a választ, nekem ezekről fogalmam sem volt, de ez nagyon bíztató dolognak hangzik Kép Igaz, sok baj van a dokikkal, de hogy az orvostudomámy itt tart, szóval ez igen nagy dolog! Ez sok párnak reményt ad Kép

Tündi
Vendég
 


Babus Kép
De jó Kép Látod, tudja ő a dolgát Kép Meg azt is, hogy ennyi csaj figyeli árgus szemekkel hogy mi történik vele Kép

Mea, Zsuzsci
Netán interneten nem lehet valahol megnézni a könyvet? Mindketten élőben láttátok?

Tündi
Vendég
 


MeaKép

IgenKép ÁtmenetilegKép Majd kezdem újra egy pár óra múlvaKép
Méghogy felhőtlen 9 hónap?! Aki ezt mondta, tutira nem várt még babátKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Ez a könyv engem is nagyon érdekel. A Kismama újságban vannak belőle képek.Tényleg hiper-szuperKép Én azt akartam apucitól megkapni a 7.éves évfordulónkra, de babaruha lett belőleKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Hajrá Kristóf, csak így tovább! Kép
Kép

Stella

Kép
stella9
 
 


Tényleg, hogy bírjátok a "durva" képeket? Mármint nem durva, csak biztos van olyan, akinek kicsit megrázó, mint például én apucimnak.
Az a fénykép, amin a baba csaászármetszés közben kinyúl a pociból és megfogja az orvos ujjátKép Nekem iszonyúan tetszik? Érdekel valakit?

Kép
babus2005
 
 


Engem erdekel, most is csak olvasgatom hogy mirol beszelgettek, de a kepeket nem tudom megnezni... Kép
Bar a Szuloszobaval is igy voltam, most meg kiderult, hogy meg tudom nezni az interneten! Kép

Gyongyi

bgy
 
 


Csajszik!
A neten találtam, nézzétek meg!
Mea Kép Babus Kép ugye milyen csodálatos az a könyv?
Kristóf megdícsérve, örülök, hogy jelt adott, hogy megnyugodj!<!--attachment: GYERMEK_SZ_LETIK-120360.doc*mime_msword.gif*application/msword*38.4**GYERMEK+SZ%dcLETIK%2edoc --><center><pre>
Kép
GYERMEK SZÜLETIK.doc (38.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
zsuzsci
 
 


Timi,
koszi a gratulaciot, de meg nem tudtam felfogni a dolgot.

Babus,
latod milyen rendes fiad van? lehet, hogy az apukjaval szeretett volna telefonon beszelgetni, csak kicsit lassan tert magahoz, olyan jol aludt.

Stella,
pont most jartam konyvesboltban es lehet kapni azt a konyvet, amit ajanlottam neked (Varva vart babak)!

Vanda
vanda72
 
 


Zsuzsci
Talán ez volt az a könyvKép

Na felrakom a képet:

Kép

Kép
babus2005
 
 


Vanda

Akkor egész nap hívogatni fogjuk aputKép

Kép
babus2005
 
 


Babus Kép

Sokkoló ez a kép, de nagyon megható!!!

Kép
zsuzsci
 
 


BabusKép
ez a kép tényleg nagyon durva!
Most már tudom miért nem vagyok orvos - nem bírom a vér látványát!

VandaKép
köszönöm az infót!

Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!

Hát nem semmi a mai nap Kép

Vanda, Zsófi Kép
Nagyon-nagyon gratulálok Kép

Stella Kép
Sajnálom Kép , hasonlóan az előttem szólókhoz, így legalább tudjátok miért nem jön az áhított gyermek Kép Fel a fejjel, drukkolok Kép

Babus Kép
Tényleg fantasztikus a kép Kép
Amúgy a lányom engem csak éjjel 11 és hajnal 1 között volt hajlandó rugdosni, sőt még a CTG-en is nehezen ébresztették fel Kép

Pilis Kép
Az "elhagytam a terhes párom..." nekem személyes tapasztalat Kép
Elítélendő és megbocsáthatatlan! Igaz most már jobb így nekünk. Egyébként a lányát nem látta több mint 3 éve! Nem is apa az ilyen, csak egy sperma.

Bocsi, kicsit felhúztam magam.

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annácska

Végre valakinek tetszik a képKép
Jó hallani, hogy másnak se vitte túlzásba a babája a rúgdosástKép Csak én kicsit telhetetlen vagyokKép

Sajnálom, ami veletek történtKép,de az a lényeg, hogy most már túljutottatok rajtaKépSzerintem sem apa az ilyen. Egy gyereket nem csak "megcsinálni" kell tudni, hanem felnevelni, törődni vele és szeretni is.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Babus Kép

Ilyen idő terhesen nem is éreztem, hogy terhes vagyok, egyet sem rudott, de komolyan.
Hidd el én is mindig piszkáltam, hogy adjon már valami jelet magáról, de juszt se Kép
Na de aztán az utolsó hetekben végre rugdosott, de akkor is csak éjszakai műsort kaptam Kép
Tényleg túl vagyok rajta és most van egy fantasztikus párom, akivel szeretnénk végre közös babucit Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annácska! Nagyon sajnálom, hogy felhúztad magadat, ne haragudj, nem ez volt a cél!
pilis
 
 


Pilis Kép

Félre ne értsd! Nem miattad húztam fel magam Kép
Tényleg szívből sajnálom azokat a lányokat, akik hasonlóan játak. A pasik idegesítenek, persze szerencse, hogy nem mindegyik ilyen Kép
Amúgy csak annyi, hogy még ha így is jártam, talpra tudtam állni Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annácska! Csak gratulálni tudok a hozzáállásodhoz! Szuper anyuka lehetsz Kép
pilis
 
 


Sziasztok!
VandaKép, ZsófiKép
Nagyon gratulálok! Sok boldogságot a babához.
Vanda, szerintem is személyesen mond el neki, az sokkal meghatóbb.

StellaKép
Nagyon sajnálom, de nagyon jó hogy ilyen pozitívan állsz a dolgokhoz.

BabusKép
Azért mégiscsak sikerült felébreszteni, de tényleg pihenj többet, nem kell mindent egyszerre megcsinálni.

ZsuzsciKép
Sajnálom, hogy megjött.De fel a fejjel, kiváncsi vagyok mit mond a doki.

Lányok,
Tudom, hogy nem tartozik ide, de ha a babprojectben nincs is sikerélményem, legalább az egyetemen van, mert a múltheti egésznapos zh-m 5-ös lett. Ja és még mindig nem jött meg, de már csak 4-et kell aludnom hétfőig.

Móni

Kép
móni23
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?