Új privát üzeneted érkezett!

Szilvia :)
Most néztem meg a képeket, nagyon jol áll neked a pocak, nagyon csini kismami vagy :)

Kép
Kép
maryka
 
 


Szépséges reggelt kívánok, visszatértünk! :lol:

az otthonlét egyre jobb..kicsit mindig fáj a szívem amikor visszajövünk, de örülök is, mert hiányzik az otthon :lol:

elsősorban köszönjük a köszöntéseket!
Zsigi és Zoza változatlanul imádják egymást! :lol: szerencsére az én szerelmetes fiam nagyikkal dédikkel is jól megvan. és anyósomék szembe szomszédjába új lakók költöztek egy vele egyidős szőke kisfiúval :lol: hát mondanom sem kell imádták egymást a fiúk.rosszalkodtak.a kisfiú nagyon sirt amikor eljöttünk, mert sajnos a környéken egy kis gyerek sincs.
:cry:
Anyák napján az én kicsi fiamtól egy bambuszba bújtatott rózsát kaptam..a nagyik dédik pedig meg voltak hatódva ZSigikémtől. az egész hétvégét végig motorozta, babakocsiba nem is ült.. hatalmasakat aludt.és jó sokat evett :lol:

Kapott thomasos halászsapkát, meg mágneses könyvet illetve egy ikeás favonatot.

júniusban jön haza sógorom 3 hétre mi is lemegyünk :lol:

ja anyák napján leestem egy egész lépcsősort kiment a bokám..
Vendég
 


Szép jó reggelt!

Boni, a leesést sajnálom, remélem már azért jól vagy. A hétvégétek nagyon jó lehetett. Nálunk is az van hogy sajnos Zsombival egykorú gyerek nincs csak sokkal nagyobbak.

Maryka, éjszakánk jó volt. reggel még egy fél órát elvolt az ágyában :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk. Zsombi egyre több szót használ a legújabb a szuper :lol: :lol: :lol: Szeret csúszdázni, imád a kertben lenni, szaladgál, mindenre felmászik :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 

 
 

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Boniko!
Úgy látom, Zsigánál is elkezdődött a markolós kórszak. Kíváncsi vagyok, Szilárd markolómániáját valaki felül tudja-e múlni :)
Esés: fúúú, te szegény! Még jó, hogy nem tört semmid!

Kri!
Zsombiról nem dobsz közelebbi képet? Annyira cuki a szőke hajával :)

Maryka!
Nagyon ügyi Gyurika az orrfújással. Erős nátha esetén, ha bevastagszik a váladék, érdemes mégis kiszívni, mert nem tudják jól kifújni. Szilárd jobban kifújja, mint az apja, az oviban is őt szokták példaként kiállítani, hogy így kell. De ő már 3 éves :)

Sucer!
Végre bejelentkeztél! Júni 1-ig dolgozol még?
Nem értem a dokikat, hogy mi bajuk a havi egy uh-val! Mondjuk, ha már rendszeresen érzed a mocorgást, akkor az egy visszajelzés, hogy a babával nincs gond. De amíg nem érezzük, azért megnyugtató néha látni, hogy ver a szíve.

Moti!
Én várnék a helyedben szeptemberig. Majdnem biztos vagyok benne, hogy megviseli, hogy elviszitek otthonról, és tudja, hogy te meg maradsz a tesójával. Nehogy később tudatalatt kialakuljon egy mély féltékenység, ellenszenv emiatt Boldiban. Amúgy is gond neki, hogy már nem körülötte forog a világ. Gondolj bele, hogy neki ezzel is meg kell neki küzdenie, nemhogy még pluszba azzal, hogy "lerázták" (ezt most csak úgy írtam, ahogy esetleg ő érezheti, mert valóban nem lerázásról van szó a részetekről). Persze, te tudod, és érzed, csak én nagyon érzékeny vagyok ezekre a testvérdolgokra, mert nálunk anyuék nagyon sokmindent elrontottak a nevelésünkben, és most, közeledvén a 40 felé, mindketten családosként kezdünk valami közöset is találni magunkban. És hát nyilván anyuék sem szándékosan álltak közénk.

Beze!
A duphason is hüvelybogyó vagy szájon át kell szedni? Mellékhatása van?
Nekem csökkenteni kell az utro adagomat. Eddig 2x1-et használtam, most reggelente kell 1-et egy hétig, aztán elhagyhatom a reggelit is. Már nagyon untam a dugtosást, jó, hogy kifele vagyok belőle.
Szívhang után teszel vonit?

Szilvi!
Ügyes a kicsi fiad, hogy ilyen könnyen vette az első akadályt. Bár azt mondják, hogy az ujdonság ereje ált. 1-2 hétig tart, aztán úgyis átesik a reggeli sírásokon. Ez Szilárdnál is így volt, de nem tartott sokáig, talán 3-szor sírt reggel. Jó, hogy így időben el kezdted járatni, és mire jön tesóka, neki már természetes lesz, hogy oviba jár.

Velem minden rendben. Méhszáj teljesen zárt, nézett hasi uh-val, de az homályos volt (gyenge a gép), de a szívverését lehetett látni. Aztán hüvelyivel is megnézett, és ott már szépen tisztán látszott a baba, kezei, lábai. Kicsit ismét megnyugodtam :) de a jövő csütörtöki genetikától továbbra is rettegek :(

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok,

Boni,
szegény te! Vigyázz magadra! Örülök, hogy jól telt a hétvége, ez látszik a képeken is! Kicsi Zsiga nagyon aranyos lehetett az új barátjával :) :) .

Angie,
hát az én babám már nagyon határozottan mocorog rugdos, most is éppen. :) :) Már kész kis rendszere van, hogy mikor van ébren és mikor pörög sokat. Vannak napok amikor aktívabb és vannak nyugodtabb napjai. De tény, hogy valszeg azért bírom jobban az UH nélküliséget, mert már megy a ramazuri odabent, így tudom, hogy jól van az én kis drágám! Örülök, hogy minden rendben a picúrkáddal odabent! ne aggódj a genetika miatt- tudom, hogy miért félsz! - de ezúttal nem lesz semmi gond! :) :) Tényleg Szilárdnak elmondtátok már??

Szilvi,
de jó, hogy Marcus ilyen jól vette az első akadályt! Igazából már beszéltük korábban, hogy tényleg mindegy a neme, csak legyen egészséges az a picúrka odabent! Örülök, hogy jól vagy és hogy ilyen aranyos gyerekek közé kerül Marci!

Maryka,
jó, hogy jöttél megint, én is sajnos csak ritkán jutok ide. Most is mennem kell mert vár a házimunka, ki kell használnom, hogy a család széjjel-szana, enyém a ház :wink:.

Lányok,
képzeljétek Ilangot felvették a suliba ahhoz a tanítónénihez, akit kinéztünk, akihez nagyon vágyott a gyerek, ez most nagyon nagy öröm! :) Ő is boldog és ami külön grátisz, hogy az ovis csoportból 7-en is egy osztályba kerültek, csupa olyannal akivel jóban vannak . Mostmár oszlik a félelmem a sulikezdéssel kapcsolatban, Ilangom is egyre lelkesebb.

Megyek pörgetem a dolgokat, mert ma itthon vagyok, takarítani, pakolni, vasalni szeretnék. A vásárlás, mosás már megvan. :)

Szép napot, vigyázzatok magatokra!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Szilárd még nem tudja, majd a genetikai vizsgálat után elmondjuk. Már így is folyton a témán kattog. Tegnap azt kérdezi, hogy "valaki mondta, hogy Adél?" Az elején azt hittem, hogy nem értem, hogy mit kérdez. Aztán megismételte a kérdést. Aztán rájöttem, hogy mire gondol: Beszélgettünk az apjával, és valamelyik szót Adélnak hallotta. Kérdem, hogy ki az az Adél? "Hát a testvérem lesz" mondja :shock: :shock: Így néztem! Aztán mondom neki, hogy Adél nem a testvéred, hanem az unokatestvéred lesz, ő Szabi és Andi kisbabája lesz, a te unokatesód. De már biztos érzi, mert folyton ilyen dolgokat kérdezget, és csak mostanában kezdett összezavarodni, mert eddig konkrétan tudta, hogy az öcséméknél jön a baba, most meg keveri a dolgokat. Szerintem valamit elkaphatott a felnőttek közötti beszédből, és kombinál. Annyira cuki, hogy ennyire várja a kistesót. A barátnőm fia sosem emleget testvért, pedig nagyobb Szilárdtól. Mintha még a tesó fogalmát sem ismerné.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Boni!
Vigyázz magadra!!! Jobb már a bokád???
Nagyon jók a képek, nekem az alvós, seggfelnyomós tetszik. :lol: :lol: :lol: :lol: Hova jöttök ilyenkor, hol lakik anyukád?

Angie!
A duphastont nekem is kellett szednem, mikor bevéreztem, nem dugdosos. Örülök, hogy minden rendben volt uh-on. Genetikaihoz mennek a drukkok.!!!!!!

Sucer!
Ilang is szívesen megy majd akkor az iskolába, ha barátnők is abba az osztályba fognak járni.
Olivér eleven kisfiú? Nem mentek 4d uh-ra?

Beze!
Te mikor mész majd dokihoz? Róka koma látogat???

Szilvi!
Marcival sem lesz semmi gond, szépen eljátszik a babákkal. :lol: :lol: :lol: én is azt mondtam, nálunk akkor lesz hiszti, ha valaki megüti, vagy elveszi a játékot tőle. Bár azt megszokta Leventétől, hogy mindent elszed. De amíg ne éri negatív élmény, addig mindenképp szívesen megy.
Kristófomnak boldog szülinapot!!!! Tegnap itt elfelejtettem írni.
:lol: :lol: :lol: Jövőre meg már nagykorú lesz.

Mérges vagyok, mert apa tegnap mondta, hogy nem akarják a munkahelyemen kiadni a szabijaimat. 20 napot engednek csak kivenni, utána meg táppénz, hogy minél előbb kiesek a létszámból. :twisted: :twisted: :twisted: De nem hagyom magamat, ha a törvény megengedi, hogy kivegyem a szabijaimat, akkor ki is veszem. Kirúgni nem tudnak, mert bejelentettem, hogy terhes vagyok, így védett vagyok. Csak apa aggódik, hogy akkor őt fogják szívatni, esetleg óracsökkenés lesz neki.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie,
a gyerekek megérzik a dolgokat! Biztos Szilárd is érzi a változást, ha még konkrétan nem is tudja mit kellene éreznie. Nagoyn édes lehet!
:D :D

Annamari,
Olivér eleven baba, sőt egyre elevenebb. Sokat mocorog. Nem sok helye van/lesz, úgy nézek ki mint aki lenyelt egy labdát. Nő előre rendesen a pocakom, széltében még mindig nem híztam semmit, ebből gondolom, hogy nem sok helye van. A mozgását is lehet már látni szabad szemmel, nagyon tud dúródni a kis drága. Ez a szabi kiadás nem hangzik vmi jól, ne hagyd magad, igazad van, ami jár az jár!
4D-re nem tervezünk menni, de pusztán a piszkos anyagiak miatt . :(

Tényleg a szabikat hogy számolják? Ugye most idén nem veszem ki a szabikat, asszem 26-27 napom van, az bent marad, meg ugye az utána jövő 20 hónapra ami jár. Ez hogy számolódik? Amikor lejár majd a gyes/gyed, mostani szabályok szerint 2 év múlva, akkor azt kiadják? vagy hogy van ez? Ilangnál nem volt munkahelyem, ahova vissza mehettem volna, így ott akkor az nem volt kérdés.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
A meglévő szabikat nem veszted el, ha nem veszed ki, majd gyed/gyes után kiveheted, addig megmarad, nem vész el.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sucer!
Úgy, ahogy Annamari is írja, nem vesznek el a szabik, viszont anyagilag nem biztos, hogy jobban jársz, ha bent hagyod. A TGYÁS-t (ami majdnem 6 hónapig jár), az utolsó 6 havi (de lehet, hogy május 1-től már 1 éves) átlagkeresetből számolják ki. Ha táppénzre mész, akkor azt fogják alapul venni az utolsó 2 hónapra, amíg otthon leszek, és azt úgy-e tudjuk, hogy már csak 60%. Így érdemesebb kivenni a szabikat, arra kapod a 100%-os bért, és inkább csak az utolsó hetekre, napokra hagyni a táppénzt. 10ezrekkel lehet kevesebb úgy a TGYÁS-od, ha táppénzre mész, és bent hagyod a szabidat.
Nem okoskodni akarok, de én így értelmeztem a TB-sünktől.

Annamari!
Neked hány szabid is lenne összesen a 2 gyerek után? Mert ha nincs több hónapra valód, akkor neked sem érdemes visszavetetni magad állományba (szabival elindul a munkaviszonyod), mert utána a táppénzedet veszik neked is alapul. Hacsak jó sokkal meg nem emelik a fizetésedet (elvileg kötelező lenne felzárkóztatni a 6 évvel ezelőtti béredet a mostani szintre). Akkor talán megéri, mert azért a 6 évvel ezelőtti béred nem lehet valami magas.
Ezeket érdemes egy jó tb-ssel átbeszélni, mert nagyokat lehet bukni, ha rosszul döntünk.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Angie!
Levente után visszamentem, kivettem a szabikat, s táppénzre mentem. Akkor visszamenőleg kaptam béremelést, tehát 2006-ban, azóta az az alapom.
Most én kiszámoltattam 2 munkaügyessel, s mindkettő azt mondta, hogy 23 nap szabi jár a gyed első évére, de tagnap a saját munkaügyesem meg azt mondta, hogy 19, mert időarányosan jár. Bent maradt még 18, az idei is időarányos, ami 15. Tehát összesen 52 nap, s nem engedik kivenni. Bár velem még nem beszéltek, csak apával üzenték, hogy nem engedik kivenni az összeset. Azt én is tudom, hogy jobban járok, ha szabin vagyok, mintha táppénzen lennék. Már írtam tb. szakértőnek, csak a választ várom.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Ja, meg az a furcsa, hogy úgy írták fel a papírra: szabi 05.25-07.14=37 nap. De miért is 25-től????? 22-én tölti Réka a 3-at, akkor 23-tól, nem??? Tudom, hogy vasárnap, de akkor is úgy szokták írni.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok :)
Boni :)
Jo, hogy jottél, Zsigárol nagyon aranyosak a képek :) Nekem is az alvos tetszik a legjoibban

Sucer :)
Te aztán porogsz ezerrel, de pihiizni is kell ám :D Megértem, mert egyébbként én is olyankor tudok a legjobban pakolni, mikor mincsen otthon senki

Kri :)
nekunk is jo éjszakánk volt :D

Annamari :)
nem idegeskedni :)De azôrt tônyleg ne hadd magad. Apával egy helyen dolgoztok?

Angie :)
persze, keményebb takonykornál azért bevetjuk az orrszívot is, ha nemis szívesen

Kép
Kép
maryka
 
 


Szilvia :)
Egy napot késtem, de nagyon boldog szulinapot a nagyfiadnak :)

Franci :)
Még mindig betegek vagytok?

Kép
Kép
maryka
 
 


Maryka!
Igen, apával egy munkahelyen dolgozunk. Igazából ott ismertük meg egymást, s jöttünk össze. :lol: :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie, Boni :)
Nálunk is markolo mánia van, orulet. A markolo Márkus :D

Kép
Kép
maryka
 
 


Küldtem recepteket gmailre...

Zsiginek és Motinak boldog névnapot...Gabi is "kupacúr"-ba nyomja a szunyát... :lol: :lol: :lol:

Velünk minden oké...este 10-9ig alvás, Boró 6-kor szippant egyet... délután is együtt szunyálnak...szuper...

Hétvégén kezdődnek a háznál a munkálatok...kicsit várom, de félek is...

Mindenkinek puszi...
danyuci
 
 


Annanari!
Hát elég furcsán intézik nálatok a TBsek. Miért fáj az neki, ha az összes szabit ki kell adnia? Egyébként azt hiszem, kötelező, nincs neki választási lehetősége. Ennek mindenképpen érdeklődj utána. Nekem anno azt mondta a TBsünk (itt profik dolgoznak egy ilyen többezres cégnél), hogy nem jó a szabikat kivenni, ha utána újból gyermeknevelésire megyünk, hanem a GYED-ből rögtön táppénzre kell menni. Akkor érdemes visszamenni, ha legalább fél évet tervez dolgozni az ember, mert abból számolják ki az újabb juttatásokat (TGYÁS, GYED).

Maryka!
Szilárdnak is megvan minden Bob-os markoló, de ő a minél nagyobbakat szereti. Van minimum 20 neki, de már mondtuk, hogy befejeztük a markoló vásárlást, játszon azzal a 20-al, ami van :lol:

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Angie!
Azért fáj nekik, mert így vissza kell venni létszámba, s így is többen vannak, mint ami megengedett.
És gyes-ről megyek vissza, szóval nekem így nem tudom miből számítanának táppénzt ill. tgyás-t, gyed-et. Ezért akarok vissza menni, hogy kiveszem a szabikat, több pénz is, mint a tp.
Mindenképp utána nézek.
Ja, és minél előbb ki akarnak ejteni létszámból, hogy ne legyek ott. Pedig majdnem kihúznám szülésig a szabikkal és az 1 hónapos táppénzzel. Addig meg járna a kafitéria ( nem tudom, hogy kell szépen mondani, s írni)

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

Boni, esést sajnálom, gyors gyógyulást kívánok! Zsigid nagyon édes, nekem is az alvós tetszik a legjobban! :D

Angie, duphaston tabletta, kevesebb benne a progeszteron, de nekem jobb, én utáltam az utro-t dugdosni. :? Megértem, hogy félsz a genetikaitól, de hidd el, nincs semmi baj, a picike egészséges!
De édes lehet Szilárd, hát igen, nagyon jó radarjaik vannak. :wink:
Vonit még nem tudom.

Annamari, szerintem a tb-setek valamit tuti nem jól számolt. Rókakoma nincs, csak inger, illetve öklendezés.

Szilvi, boldog születésnapot a nagyfiadnak így utólag!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Annamari! Ne hagyd magad! Én a www.szakertoisarok.topjob.hu -on kérdeztem meg a szabimat és másnap válaszoltak is.

Boni! Jaj te szegény! Azért semmi komolyabb bajod nem lett, ugye? A képek nagyon jók! Nekem is a hason alvós tetszik a legjobban.
Zsiginek boldog névnapot!

Maryka! Nem semmi fiad van h már így tud orrot fújni!

Sucer! Te sem vagy semmi! Azért pihenjél is néha!

Szilvi! Nagyfiadnak boldog szülinapot!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


hű lányok hol vagytok? én még nem bírtam visszaolvasni, de SZilvi fiadnak boldogságosat!
Vendég
 


Sziasztok,

Boni,
én vagyok csak dolgozom. Jól vagy? Nem zúztad le magad nagyon?

Pruci,
pihenek is, igaz tényleg csak néha... most kell még aktívkodni, mert egyre nehezebb lesz. Most kezdődnek a melegek, intenzíven növekszik a pocak is, könnyebben és gyorsabban nem fognak menni a dolgok, inkább egyre lassabban... már most se megy olyan iramban ahogy eltervezem.. Apával hogy vagytok mostanság?

Angie,
na utánakérdeztem én ennek a tp vs bér dologknak a tgyás ügyében, és több tb-s szakember is megerősítette, hogy semmi köze a táppénznek a tgyáshoz, mert a táppénz nem jövedelem és a tgyás-nál azt veszik figyelembe, hogy a munkáltató milyen béren tart nyilván, hisz abból számolódik a tp. Szóval ez nem változtat a tgyáson negatívan. Mivel nekem több éve folyamatos munkaviszonyom, így bejelentett bérem van, így lesz időszak amit figyelembe vegyenek, az alapján számolják majd a tgyást.

Annamari,
remélem sikerül elintézned a szabikat!

Maryka,
sikerült otthon ténykednem, bár mára is maradtak feladataim a munka utáni időszakra. Hiába nem olyan már a tempóm, mint korábban.

mennem kell meló van, meg lassan ebéééééééééd! :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok, csak dolgozgatok, meg émelygek, így sok kedvem nincs.

Sucer!
Hát én akkor már semmit nem értek. Nekem azt mondták, hogy a táppénz is munkabér alapnak számít, és mintha valamit olvastam is volna erről, hogy annak számít, de nem merem állítani. Olyan szörnyű, hogy ilyen bonyolultak ebben az országban a törvények, hogy még 2 tb-s sem tudja ugyanúgy értelmezni ugyazazt a szabályt. Márpedig itt nálunk (többezres cégnél) elég profi tb-sek dolgoznak. Azért még én is fel fogom hívni az éz ügyintézőmet, és rákérdezek még egyszer.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Táppénz ügyben az én munkahelyem sincs a helyzet magaslatán.. Az OEP-nek lehet írni, persze kérdés, hogy mikor válaszolnak. De egy próbát megér, hátha sikerült tisztázni az ügyeket :)
Vendég
 


Én ezekhez a dolgokhoz tök hülye vagyok... :oops:
danyuci
 
 


Na, szóval felhívtam a TB-sünket, és kiderült hogy sem ő, sem én nem vagyünk hülyék, csak nem mindegy, hogy épp milyen helyzetből akar az ember TGYÁS-ra, táppénzre menni. Amikor legutóbb kérdeztem, más volt a helyzetem, hiszen akkor kerültem vissza állományba és nem volt akkor még meg a 180 folyamatos keresetem, és teljesen másképp számolták volna ki akkor, mint most.
Jelenlegi helyzetem az, hogy mivel tavalyról megvan a 180 napi keresetem (pontosan 189 nap), ezért az képezi a bérem alapját, amiből majd kiszámítják a TGYÁS-t illetve a táppénzemet. A TGYÁS a kereset 70%-a illetve a táppénz pedig 60%. Ez utúbbi szégyenletes :evil: Ha viszont nincs meg a 180 napom tavalyrol, akkor megint más a felállás, amire már nem kérdeztem rá, mert így is sietett, és nem akartam felidegesíteni. Gondolom, akkor kezd el bonyolódni a dolog, ha nincsenek meg ezek a kiszabott napok.
Tehát Annamari helyzete teljesen más, mint az enyém és a Suceré. Most már látom, hogy nem lehet általánosítani, hanem minden eset más és más. De legalább tudom, hogy ha elmegyek majd táppénzre, akkor nem fog bekavarni abba az összegbe (mert én abban a hitben voltam eddig). Én egyébként úgy tervezem, hogy kiveszem az idei szabijaimat, és csak utána megyek el táppénzre a fennmaradó időben a szülésig, mert per pillanat így jövünk ki jobban anyagilag.

Ja, és itt van még egy link, ahol elég részletesen le van írva minden ALAP tudnivaló a TGYÁS, GYED, GYES és társaival kapcsolatban. A változások is meg vannak jelölve, amik május 1-től léptek életbe. Persze, ez csak egy kiindulópont, mert mindenkinek más a helyzete.
http://www.babafalva.hu/download/TB_kisokos.pdf

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Boni, nagyon jók a képek!BOldi ugyanígy alszik, ebben az imádkozó pózban.és ő is imádja markolókat. :D

ehhez a hr-es rengeteghez én sem értek. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Nagyon köszönjük a szülinapi jókívánságokat! Teljesen elérzékenyültem, hogy ilyen Édesek vagytok!
Mondjuk most mindenen sikerül hamar elpityeregnem...

TB ügyhöz lövésem sincs, s ahogy gyorsan átpörgettem, látom, hogy nagyrészt erről volt szó!

Boni!
Nagyon szépek vagytok! Mármint a "nagyfiú":-) A markolós, s az alvós szuperek! De mind jó!!! Mindig jó hazamenni a gyökerekhez, Te is ezt érzed ilyenkor!

Angie!
Örülök, hogy minden jó, s jó lesz a genetika is! Tesókérdés: felvetettem már egyszer, de nálunk - félek - gondok lesznek, mert még nem is hallja meg, ha kistesóról beszélünk, kérdezzük....Szilárd már nagyobb, de akkor is...olyan jó lenne, ha csak a "füle botját" mozdítaná a témára....nekem is nehéz, főleg most, nagyon "Marcis" vagyok, nagyon, a szokásosnál is jobban odavagyok érte, s valahogy - nehogy megkövezzetek! - pont azon gondolkodtam, hogy hogyan tudok még egy kicsit ennyire nagyon szeretni majd???? A Kristóffal nem volt ilyen "gondom", mert azért egy kamaszt, s egy picurt különböző szeretetmegnyilvánulással kell imádni, s a maga nemében mindegyik iránt ezt érzem....de Marci is pici még, s most jön egy másik pici, akit én pont úgy, s annyit akarok majd ajnározni, mint Marcival, Kikivel tettem....ááááááá nem is ragozom, biztos, hogy értitek.....csak kíváncsi lennék, hogy Te/Ti - többi kismama, mit gondoltok erről!??

Most rohanok, kivételesen, ezért az ovival kapcsolatos írásomat "csak" idemásolom a szeptemberi fórumból:

Hááát ez az ovi dolog....hétfőn ugyebár -mint írtam volt - végig ott voltam...tegnap elküldtek, hogy menjek kijebb (húúú, ezt hogy írják ), hogy ne lásson...én nem hallottam, hogy sírt volna, de látni sem láttam (pont van egy akkora fal, hogy ha a homokozóban van, akkor nem látom), de amikor odaértem akkor a csúszda alatt sírdogált, s ovónénik azt mondták, hogy nem sírt, de egyedül volt, nem kereste a babák társaságát...ő azt mondta, hogy ha kérdeztük, hogy mit csinált "sírtam a csúszda alatt" . Ma megint bementünk, én eljöttem (elköszöntem mindkét nap), még jöttem el (kb.10méter) addig nem sírt...utána egy darabig nem hallottam, de aztán hallottam, s láttam is, hogy mindig elindult az ajtó felé, majd vmelyik ovónéni visszavitte..s kb. 10-15 perc után már intettek is, hogy menjek.....én még maradni akartam vele, miután megnyugodott, de mondták, hogy ilyenkor már el kell jönni együtt, mert különben azt hiszi, hogy játszótéren van, azóta még anyásabb, mint valaha volt.....ja, tegnap én is szinte egész nap bőgtem, még akkor is, amikor Apukának meséltem este, hogy mi volt....remélem, hogy javulni fog a helyzet , mert eddig egyre rövidebb időt tudyunk ott tölteni :roll:

Puszi Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Jajj, Maryka! Édes vagy! Köszönöm a bókot!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Panndi, Fruzsinak boldog születésnapot!

Szilvi, jó kérdés, én már most azon agyalok, hogy fogok bírni kettővel. Csak remélem, hogy nem lesz gond. :oops: Ez a fogantatás előtt eszembe se jutott. :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


FRUZSINAK BOLDOG SZULINAPOT! :D
Nagyon jok az uj vonalzos képek :)

Kép
Kép
maryka
 
 


En ma nagymamám lakásukat takarítottam ki, Gyurikával :lol: :? gondolhatjátok , dupla annyi ideig tartott :roll:

Angie, Annamari huuu de benne vagytok ebben a gyes, gyás stb témában, én ehhez aztán nem igayán tudok hozzá szolni. De most már tudom kihez fordulhatok :lol:

Kép
Kép
maryka
 
 


Itt nagy dorgés , villámlás van, egész nyárias a hangulat :) Gyurust viszem zuhizni, aztán a pottyeire kenek meszet :lol: és szerintem bedolunk az ágyba :)

Danyu! Koszi a recepteket!

Beze!
Hogy érzed magad?

Franci????????? Hol vagy????????? :)

Megint kaptam egy cégtol fordítási anyagot, elleszek egy darabig vele .Most annyira nincs kedvem hozzá :(

Kép
Kép
maryka
 
 


Köszi szépen lányok!

Néha én is beijedek, hogy itt lesz három kicsi gyerek, de nagyon várom :)
Vendég
 


Jeccusom Fruzsi már egy éves? :lol: bódogság!

nem tudok reagálni csajok de pusssssz
Vendég
 


Szilvia!
Ez a gondolat már szinte ugyanilyen formában bennem is felmerult. Mi Gyurussal nagyon egymásra vagyunk kattanva, és nekem is szembe jutott már, hogy tudok e egy másikat is így szeretni. Erdekes gondolatok merulnek fel néha az emberekben :)

Kép
Kép
maryka
 
 


Bocsi, a gép kulon életet él. magátol kuldi az uziket :evil:
Férfi logika szerint(férjem így látja) Gyurikát nem fogom kevésbé szertni, hogy aztán jusson ketteskének is, hanem ez a szeretet menyisség a négyzeten-re alakul

Jo éjszakát és szép álmokat!

Kép
Kép
maryka
 
 


Sziasztok!

Fruzsinak boldog 1 szülinapot :lol: :lol: :lol:

Ehhez a tb-s dolgokhoz én sem értek, jó hogy vannak itt olyanok akik igen :wink:

Itt is nagy zuhi volt-van :lol: :lol: :lol:

Maryka, érdekes amit írtál. Én még nem gondoltam ebbe bele annyira szeretem Zsombit. Úgy gondolom tényleg megsokszorozódik majd a szeretet :lol: :lol: :lol:

Jó éjt mindenkinek!

kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Köszi szépen a köszöntéseket :)

Igen, már egy éves, hihetetlen :)
Vendég
 


Sziasztok!

Minden Kedves Névnaposnak és Szülinaposnak Sok Boldogat kívánok!

Ma jöttem először dolgozni. Sajnos otthon valami gubanc volt a gépünkkel. A héten javította meg a férjem, de amúgy se lett volna időm sokat időzni erre.

Gergőnek arcüreg gyulladása van. Még antibiotikum mellett is lázas lett. Hétfőn a fül-orr gégészetre kellett mennünk. A héten az apósommal van.
A bacikat én is elkaptam, egész nap csak orrot fújtunk. Szerintem vagy 500 db zsepit elhasználtunk.

Jaj, de nehéz….. Majd kiesik a szívem a helyérők…..
Kedd reggel a terhességi tesztem pozitív lett. Papíron 6 hetes terhes vagyok, de sajnos a doki tegnap semmit nem látott. Mikor hazaértem csináltam még egyet, más fajtát, az is pozitív lett, 10 órakor.
2 hét múlva kell visszamennem.
Az biztos, hogy félidőben nem volt peteérésem. De hogy mikor volt azt én se tudom…..

Kép
franci
 
 


Sziasztok!

Itt ramaty ido van, nem tudom az én kicsi fiam mivel foglalja el magát, mivel az életunket inkább kint éljuk :lol:

Franci!
HU!
Hát én nagyon bízom benne, hogy csak nagyon korai a terhesség és a teszt mond igazat :) Nagyon-nagyon drukkolok :) :) :)

Kép
Kép
maryka
 
 


BONI!
Hogy van a lábad?

KRI, PRUCI, BONI!
Na akkor huzzunk bele mi is :D Babásodásra fel!

Ahogy itt írogatok, Gyurika az olemben ul és képzeljétek azt mondta: Odabujt: Anaka(ez én vagyok) nagyon szép :lol: :oops: IMADOM!

Kép
Kép
maryka
 
 


Maryka!
Csak a remény maradt….

Nagyon jól eset, hogy hiányoltál. :)
franci
 
 


Franci!
Akkor egyenlőre halkan gratulálok!!!!! Remélem minden rendben lesz!!!!! Jaj, de jó, újabb kismami. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 2 hét múlva meglátod már dobogó szívecskét is fogsz látni!!!!!!

Angie!
Én is úgy döntöttem, hogy jobb lesz, ha a tb-ünket felhívom, s tőle fogom megkérdezni. Több fórumra is írtam, ahol azt mondták a szabit ki kell nekik adniuk.
Tegnap bár csak a munkaügyessel beszéltem, s mondtam neki, hogy a szabikat ki szeretném venni. Most megpróbálnak írni egy levelet, amiben kérvényezik, hogy ne vegyenek engem a létszámnál figyelembe, mert 4 hónap múlva már úgysem leszek.
Ha nem engedik nekik, akkor valakit elküldenek, vagy a többieknek óraszám csökkenés lesz.

Danyu!
Én is néztem a recepteket, vannak amik elnyerték a tetszésemet. :lol: :lol: :lol:
Iwiw-en nagyon aranyos a két gyerek, mikor hason vannak, s Gabó megpuszilja, Borót, amire Marykának is tetszik. :lol: :lol: :lol:

Hamarosan megyek Rékáért, bár reggel az utat végig hisztizte. Na nem azért mert nem akart menni, hanem mert az esernyőt nem hozhatta., mivel nem esett az eső. De szerencse oviba lenyugodott.

Maryka!
Annyira én se értek a ezekhez, csak amennyit most sikerült megértenem.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Panndi!
Lánykádnak boldog első szülinapot!!!!!!!!!!!!

Panni!
Mi újság veled? Jól vagy? Ha gondolod, gyere velünk beszélgetni.

Boni, Kri, Maryka, Teri!
Babásodásra fel!!!!!!!!!!!

Már a 2011. januári topic is megnyílt.

Szilvi!
Lehet, hogy Marcit tényleg az idegen nyelv zavarja, azért érzi kicsit furán magát. Kristóf nem szokott neki spanyolul beszélni?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari!
Nekem kötelező volt kivennem a gyed idején összejött szabikat. Igaz én állami cégnél dolgozom.

Szinte rettegek hogy ne legyen baj, főleg a méhen kívülitől félek nagyon. :(

Beze!
Voltál dokinál?

Elolvastam mindent, amiről lemaradtam. De ennyi mindenre reagálni nem tudok. Bocsi… :oops:

A gyerekek nagyon édesek! :)
franci
 
 


Isten éltesse Fruzsit sokáig!!!!!!

KépKépKépKép
moti
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket :)

Franci, halk gratula, és nyugi :)
Vendég
 


Panndi!
Ti a babát a ciklusod végén hoztátok össze, ha jól emlékszem. Hogy volt pontosan? Kicsi szita a fejem….
franci
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?