Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Igyekszem olvasni,bár sok elmaradásom van..
Kicsit böngésztem wiwen,pár embert megtaláltam,remélem nem baj..
Örülök,hogy mindenki jól van,puszilunk mindenkit!!
A tali jó ötlet!! :D

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok.

Rencsim:12 hetes koromig szedtem a hányás elleni bogyót.Hányás nem volt de nagyon sokat aludtam miatta.Én azt hittem,hogy ez a terhesség miatt van de a dokim felvilágosított,hogy ez a napi 3-szori bogyó miatt volt.De NEM HÁNYTAM! Miután abbahagytam még egyszer volt egy rókalátogatásom.

kislibus:igen,szülés utáni 6 hétig kell szúrnom. :?
Egyre többet húzodik feszül a méhszalagom.Biztos súlyosodik a fiam.Te nem érzel ilyet???

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok!

Ide is bekukkantok. Hú hogy növöget mindenki. Nagyon sokat gondolok ám rátok. Annyira jó ennyi pocakos írást, és kimanócskás írást olvasgatni. Csak sajna nagyon kevés időm van. De azért néha leskelődöm ám. :-)

Moncsiga jól veszem ki, hogy hasfájós a pici?? nálunk is ez volt a gond. Szerencsére nálunk bevált, hogy minden evés előtt Espumisan cseppet adtunk a manókáknak. Mert mi sokszor megjártuk az ügyelete, a szélcsövet használtuk, de ze az ami nagyon bejött. :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28
 
 

 
 

Sziasztok!

Bocsánat, h ennire eltűntem, pedig hiányoztatok :( Sajnos a wifi elromlott itthon, a dolgozóba meg nem nagyon tudok beülni netezni, mert ott elég hideg van, meg nem is marad el Szonjus. Ha éppen alszik (ami napközben nem nagyon fordul elő) akkor meg annyi mindent kell csinálnom (fürdés, mosás, kaja, stb) hogy erre már nem marad időm...:(

Minden rendben, jól vagyunk. A múlt héten mellgyulladásom volt, de szerencsére nem durvult be annyira, nem lett 40 fokos lázam csak 38,5. Azért egy nap nagyon rossz volt, meg attól féltem elmegy a tejem, mert estére már alig tudtam megetetni Szonjust, de azóta visszajött, és még több van mint előtte. 2 órát tudok itthonról elmenni kb. Szonja nélkül, különben muszáj szoptatnom vagy fejnem mert nagyon bedurrannak a ciccek.
Szonjus a hét elején nem volt jól, elkezdett hányni meg hasmenése is volt, meg a súlya sem nőtt :( Előtte a pocifájásra infacolt adtunk neki, most azt abba kellett hagyni, most prokidet kap (olyan, mint a normaflore), azóta jobban van. Átállt sokkal gyakoribb kajálásra, most naponta 8-10x eszik (az eddig 5 helyett), és nagyon szépen fejlődik hálistennek. Amúgy meg tündéri kislány, már mosolyog, vigyorog nagyon, a fejét hason nagyon emelgeti. Mi vettünk hordozókendőt, itthon azt használjuk, tegnap pl. apukájával sikerült együtt megvacsoráznunk, beszélgetnünk, picit tv-zni, miközben rajta feküdt Szonja a kendőben és úgy aludt hogy felébreszteni is alig tudtuk :)


Na jó ennyi elég belőlünk.

Hanyikám,
Még sjanos nem voltunk Dévisznél így a szajrét sem tudtuk átvenni :(
Jobban van Patrika, elmúltak teljesen a kiütések?

Bpdzikám,
Köszi még egyszer a segítséget! Nagyon hasznos volt!

Melike, Kislibus,
Mindjárt szültök, jaj de izgi! Melike ne izgulj a császár miatt, mindegy hogy jön ki a baba, a legfontosabb a biztonság mindkettőtök számára!

Chili,
Nagyomn édesek a lányok!

Póci, Zel, Andi
Nektek is sok puszi!

Emerenc,
drukkolok az egykédnek nagyon, tudod hogy Szonjus is egyke volt!

Moncsikám,
Nagyon édes Nimóci, annyira fiús! :)
Nálunk is tiszta apja Szonja, Petim 3 hetes fényképeivel szinte össze lehetne keverni!
Most rohannom kell etetni, szétrobban a cicc, remélem hamarosan tudok jönni!
vjulcsi
 
 


sziasztok!
Megkapom az emaileket,csak én nem tudok ilyen"körüzenetben"írni,béna vagyok.. :oops:
Meg mostanában időm sincs,pedig sokszor annyi mindenre szeretnék írni,de mostanában hulla vagyok.
Mindenkit puszilunk,sokat gondolok azért rátok!!
Ha a tali letisztult,(nekem igazából Liget v Msziget)szóljatok!!!!
Jó éjt!!

Kép
cs.andi
 
 


sziasztok,

Julcsika,örülök,hogy hallunk rólatok,sajnálom,hogy voltak nehéz napok is:( azért jó,hogy Szonjus már jól van,szegényke....nagyon megviselte?
Szajrét vegyétek el,mert lassan kinövi Szonja is :)már vannak újabb rucik ám ;-)

Patrika pöttyei szerencsére teljesen eltűntek,tegnap meg is kaptuk az első kötelező oltást:( picit sírdogált,de bevallom rosszabbra számítottam.Pici hőemelkedése volt este,de nem kellett kúpot adni,aludt szépen reggelig.

Moncsikám,örvendek,hogy ti is jól viseltétek a szurit,nem lázasodott be Nimóci.

Itt ma gyönyörű idő volt,2x voltunk sétálni,vagyis voltak ők Apával,én csak 1x,de az jó nagy kör volt,még fagyit is kaptam és a hajam is be lett festve :)

Andi,visszaigazoltam iwiw-en és meglestem Petike képeit,annyira de annyira cuki a kis szőke sérójával :)

Póci,hogy vagytok?

Rencsikém,még mindig ilyen sokat bukik Domika?ilyenkor egyszerre sok jön vissza?Ezt kb. mikorra növi el lehet tudni?

Libuskám,hogy haladtok?elkezdődött már a csere?

Akartam írni már pár napja,hogy képzeljétek szilikon nélkül sokkal rövidebb ideig eszik Patrika.Azelőtt sem evett fél órákat,olyan 15 perceket egy alkalommal,de most ami intenzív evés az kb. 7-8 perc.
Szerintetek eszik eleget ennyi idő alatt?bár u.úgy 2-2,5 óránként eszik.
Viszont az aggaszt,hogy ennyi idő alatt kiszívja a hátsó tejet is?
:roll: Mit gondoltok?
Kérdezzem meg Ibolyt ?

Kép
hanyatka
 
 


Rencsi! Hát ahogy olvasom nem sokat javult akkor a helyzet. Ennek nem örülök. Mondjuk a súlya jó a fiúnak, legalább amiatt nem kell aggódni. Még egy kérdés: Mit mondott a doki, hogy várhatóan ki fogja nőni, vagy esetleg megmaradthat felnőtt korára is a reflux? Ettől is függ, mit lehet. Átküldöm mailben az általános dolgokat, mert nagyon hosszú volna!

Van egy jó könyv: Bártfai László- Babaszakácskönyv Vagabund kiadó. Ez nem drága, alapvetően jó dolgok vannak benne, bár sok az ellentmondás. Nem túl egyértelmű. Pl: egyik helyen azt irja, hogy lisztes és tojásos ételt nem adunk egy éves kor alatt, másutt meg babapiskótás ételt készittet a 8 hónaposnak. Ugyanez a banánnal. Megállapitás, hogy déli gyümölcsöt (a banán is ide tartozik) nem adunk 8 hónapos kor alatt, és az ételeknél 6 hónaposnak készit banános ételt.
Szóval alapvetően nem rosz, csak nem teszi, hozzá, hogy az egyik orvosi ajánlás (ami a sok allergia miatt került bevezetésre) a másik viszont azokra a gyerekekre vonatkozik, ahol a családban hire-hamva sincs az allergiának és a józan ész diktálja.
De támpontnak és ötletszerzőnek mindenképp jó, ha pl. otthon akarunk főzni.

Melania! Nem érzek, de tudod, nekem kicsi a baba, meg amúgy is fiatalabb vagyok két héttel. Szerintem természetes, hogy nálad már előjöttek ezek a dolgok is. Hát nem irigyellek a szurkodás miatt, de legalább nem életed végéig kell, már az is valami!
Édesség kivánalom még nincs?

Julcsi! Sajnálom az átmeneti nehézségeket, de annak örülök, hogy átmeneti volt! És szonjus is szépen fejlődik! Örülök, hogy a hordozókendő is bevált!

Hanyatka! Szerintem eszik eleget. Most megspórólja magának azt az időt, amig a bimbóból átmegy a védőbe a tej, onnan meg a szájába. Most egy állomás kiesik! De ha nem vagy nyugodt, heti súlymérés és kiderül eleget hizik-e, ha meg igen, akkor eleget is eszik. :D
Ablakcsere szerdán kezdődik ezen a szinten. A szuterénben már be lett rakva a kétszárnyú erkélyajtó, meg az ablak. Még egy ablak hiényzik, azt vissza küldtök, mert bukó-nyilót rendeltünk, ezek meg csak bukót gyártottak. Mondjuk volt nagyobb baj is, lehet megbuherálni az ajtó zárakat. A szuterénajtóval meg én fogok szivni, mint a torkosborz. Dehát minden nem lehet tökéletes. :roll:
Ma főzök is szerdára, meg csütörtökre, mert azokon a napokon olyan por lesz, hogy nem fogok tudni.

Kép
kislibus
 
 


kislibus: Ez a babaszakácskönyv nekem is megvan, nézegettem is már, de basszus nekem felsem tűntek az ellentmondások! :shock:
Úgy utálom amikor nem egyértelműen fogalmaznak egy szakácskönyvben! Én általában mondatról mondatra fözök, és nagyon kitudnak billenteni az egyensúlyomból, ha valamit nem egyértelműen írnak le.
Azt gondoltam kisgyereknek könnyebb lesz fözni...remélem tudok majd sokáig szoptatni, mert főzésből bukásra állok... :D
Libuskám, nagyon ügyes, stramm kismami vagy, hogy állod a sarat ezzel a felújítással,kertet is csinálod, csak pihenj is, kérlek és hagyd másra a nehezét...ha teheted. :wink:
emerenc
 
 


Kis cukik vagytok Csevegok!
Julcsikam! Jaj,de jo! Szivesen!!!! Orulok,h rendezodott!!!!
Hanyika! 5perc alatt is ki tudja,ne aggodj! Kis ugyes!!!
Agika! De jo! Gyere maskor is es meselj!!!
Emerenc! Fogsz tudni!!!!!!;-)
Mindenkinek puszikak!

Kép
bodza2005
 
 


Emerenc! A tojás bevezetéséről szóló részt olvasd el. Az a legjobb!
Idézem: "Tojás. A babának egy éves koráig nem, utána is csak a sárgájával dúsitott étel adható 2 éves koráig.
Az egyre nagyobb számban előforduló allergiák elkerülésére a tojás sárgája 8 hónapos kortól a tojás fehérje pedig egy éves kor után adható. "
Ez igy egymás utáni két mondatban. Amúgy ilyen dolgok végig vannak benne, ezért tud megkavarni, hogy mit mikor kell bevezetni. A receptek egyértelműek, csak ha már elolvasod az ételek bevezetési sorrendjét, akkor nem stimmel már egy két dolog. Újabb példa: Tejtermékekről irja, hogy egy éves korig nem adhatók, utána meg a recepteknél 8 hónaposnak már sajtos recept van.
Mondjuk szerintem ez azért van igy, mert a mostani táplálási rend annyira szigorú, hogy a magam részéről indokoltnak csak ott tartom, ahol a családban van pl. allergia, vagy egyéb baj.
De szoptatni biztos fogsz tudni, eszedbe se jusson olyan, hogy nem. A babakajcsikat meg nagyon egyszerű főzni, amiatt se aggódj! :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Ne aggódjatok. Babaszakácskönyv nekem is van. Na én egyszer sem főztem belőle. Valahogy mindig ráérez az ember, hogy mi a következő lépés. Ugyanúgy a napirendnél. Szülés előtt olvastam mindenhol, hogy fontos a napirend, stb... Gondoltam te jó ég ezt hogy lehet megcsinálni, és tök simán beáll minden csak nem szabad rágörcsölni, csak ösztönösen kell cselekedni.
Úgyhogy semmi aggodalom csajok. :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28
 
 


Sziasztok,

Ma felhívtam Ibolyt.Nem is tudom,hogy hallottam-e valaha ilyen kedves hangot.
Megnyugtatott,hogy ha van elég pisis pelus,nem sírós,fejlődik szépen,akkor ennyi idő alatt is Patrika éppen annyit eszik,amennyi neki elég.
Nagyon örült ,hogy elhagytuk a védőt,össze vissza dicsért :)

Kiváncsiságból ma Apa elhozott a gyogyótárból egy digitális mérleget( az elöző nem az volt és az izgő mozgó gyermekemmel elég nehezen boldogultam:)),holnap méregetem,hogy nagyjából mennyiket eszik.

Képzeljétek tegnap este,szülés óta első alkalommal itthon hagytam Patrikát az apukájával 3 órára.A magyar csajok ismét talit szerveztek egy cocktail bárban és úgy voltam vele,hogy talán már nekem is jár egy kis "szórakozás":)
Apa nem is tiltakozott,sőt rögtön rábeszélt,hogy menjek nyugodtan,így kitaláltuk,hogy napközben a szopik után fejek,meg mielőtt elmegyek itthonról és ő azt adja oda este,majd lefekteti ügyesen :)
Nagyon jól éreztem magam,még egy alk.mentes koktélt is benyomtam :)
Na meg ők is boldogultak nélkülem,úgy örültem,hogy ilyen kis ügyesek.

Ági!örülök,hogy benéztél.Hogy vannak a manócskák?Hihetetlen,hogy már elmúltak 2 évesek.puszi nektek.

Libuskám,sajnálom,hogy még gond is van a megrendelt ablakokkal :(cserélik is rögtön vagy várni kell rá?

Érdekes amit a szakácskönyvről írsz.
Van valami spéci könyv,ami jól leírja,hogy mit mikor lehet bevezetni?
A németek pl. répával indítanak.

Bodzus,mégeccer köszönöm neked Ibolyt.

Még gyorsan leírom,hogy ma mi történt.
4kor megetettem Patrikát (szokásos 7 perces szopizás),felöltöztünk és lementünk sétálni.Közben Apa is csatlakozott hozzánk,jó nagy kört mentünk és már éppen hazafele tartottunk mikor P. elkezdett nyüszögni,mondom gyorsan tépjünk haza,mert 2,5 óra telt el,biztos nagyon éhes.Loholunk haza,vetkőzés és már akkor kezdett gyanús lenni,hogy nem ordít miközben veszem le a cipőmet,hogy nem adok rögtön cicit.Ettől függetlenül pár perc múlva már szopira készen vettem az ölembe,kínálgattam és nagy zokogásba tört ki,hogy neki nem kell.
Teljesen kész voltam,hogy mi lehet,de gondoltam várok fél órát és kínálom újra,addigra tuti éhes lesz.Következő próbálkozásból is sírás lett,ekkor már majdnem én is sírtam,hogy miért nem eszik a drágám,de kénytelen voltam várni.Egy óra múlva Apukája vállán elkezdett cuppogni,átvettem és már rögtön kérte.Így picivel több mint 4 óra telt el a két etetés között.
Szóval csak elég neki az,amit 7 perc alatt szopik,néha még sokkal több ideig is :)


jó éjt csajócák

Kép
hanyatka
 
 


Hanyatka! Biztos elég!
Nem nagyon van olyan könyv. Sajnos a gyerek táplálásban baromi nagy a kavar. Szemléltetve: amikor mi gyerekek voltunk, két hetes kortól nyomatni kellett a gyümölcsleveket, 3 hónapos kortól a főzelékeket, lehetett nyugodtan adni tehéntejet -némi átalakitással és 5 hónaposan már be kellett vezetni a fehérjét (hús, túró, sajt, tojás). No innen jutott mára oda a táplálkozástudomány, hogy a jelenlegi ajánlások nagyon szigorúak és az utóbbi időben is annyit változtattak rajtuk, hogy nagyon nehéz kiigazodni, ezért a könyvekben is össze-vissza van minden. Rencsinek átküldtem az alap dolgokat, ha gondolod átküldöm neked is.
http://www.szote.u-szeged.hu/obgyn/pdf/ ... kml_06.pdf
Ezen a linken megvan egy 2004-es gyerekgyógyászat c. lapban megjelent cikk a táplálásról. Azóta megint válozott egy-két dolog (pl. glutént tartalmazó ételt nem adunk egy éves kor alatt), de szerintem használható. Az eleje a szoptatásról szól, az anyatejen kivüli ételek bevzetése a 243. oldalon kezdődik. Receptek nincsenek benne, csak, hogy mit mikortól lehet.

Kép
kislibus
 
 


Libusom köszi az anyagot,sok hasznosat találtam benne.
Amit Rencsikének küldtél az is jöhet.pusza

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok.

emerenc:miújság veled? Pihengetsz? Hogy telnek a napok?
Ragasztó++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kislibus:miújság? Ablakok? Hogy álltok? Hogy vagy?
bodzim:nagyon eltüntél mostanság innen!!!!????

libus:volt itt a védőnő és kiváncsi vagyok a te véleményedre meg persze a többiekére is.
Szóval a védőnő szeretné ha vennénk orrszívót.Porszivós van itthon de nem az kell neki,hanem újszülött nyákszívó.Állítólag ezt használják a kórházban amit kidobnak egyszeri használat után.Olyan 200-300ft szerinte.Ami nekem nem tetszik,hogy nekem kell a kiszívni az orrából a váladékot vele.(megszívom a cső végét és úgy).SZERINTED?????
És te milyen fürdetőt ajánlasz az újszülöttnek? Itt a babaszappant mondja. :roll: Az momentán az én kezemet nagyon száritja hát akkor a babó bőrét??? SZERINTED????

Kép
Kép
melánia
 
 


Ja,azt az orrszívót nem ajánlja amelyiknek pumpa van a végén.Szerinte az játékszer,nem jó semmire.Pedig nekem az szimpibb.Később ajánlja a porszívós orrszívót.

kismamik merre vagytok????
hanyatka:nagy már Patrika? Tök jó,hogy kicsit kikapcsolódtál!!! :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


melania
Az a kézi orrszivó semmit nem ér, ne vegyél, nekem is van, 1x sem használtam. Az orszivó porszivó viszont hasznos, nekünk nagyon sokat kellett használni az elején, mivel a babák többet ettek a "kelleténél" és visszabüfizték a kaját igy kicsit kikezdte a nyálkahártyájukat ezért kellett szivni az oorukat meg könnyezett a szemük arra neomnicinit irt a doki.
az a lényeg hogy a porrszivót át tud állitani kisebb fokozatra, mert amikor a mximumon használtam volt hogy vérzett a pici orra.

A fürdetőből csak azt használd amit az orvos felir a többi nagyon szárit. Én volt hogy johnsons-t raktam a vizbe de annyira kiszáritotta a baba bőrét hogy utánna nem győztem olajozni.
Ja és sztem ne használj semmit megelőzés céljából, én vettem koszmó elleni sampont, használtam, pedig nem volt bajuk előtte, de gondoltam ne is legyen, viszont csak ártottam igy mert az is nagyon száritott, amióta nem használom nincs kiszáradva a fejük,de nem is volt koszmójuk.
chilike1
 
 


Melikém,Babaszappan?Én még nem hallottam,én minden kismamától azt hallom,h a naturlandos fürdetőkrémet írták fel a dokik.(mi speciel utáltuk,elhasználtam a 2 tubust,de aztán nem írattam többet.)Én olyan anyukát is ismerek,aki semmilyen fürdetőt nem használt eleinte,csak a vizet.
Kislibus ebben biztos tud vmit mondani! :roll:
Meg ez az orrszívó is..Nem értem mit bonyolítják már túl szegény kismamik életét!Hogy csak ez,vagy csak az..Én erről a fajtáról amit írtál nem is hallottam.
Én azt tudom,hogy borzasztóan ódzkodtam a porszívóstól,de már áldom annak a nevét aki kitalálta!!!
Már nagyon a végén vagy,lassan itt a te időd is és találkozhatsz Milánnal!!! :lol:
Puszi mindenkinek!

Kép
cs.andi
 
 


ÉS NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK MONCSIGÁNAK!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
cs.andi
 
 


Meláni ahogy Andi irta erről az orrszivórol amit írtál még én sem hallottam :roll: csak !
De szerintem a porszivos tökéletes.Én anno mikor Robcsi kicsi volt minden este fürdés után ki tisztitottam vele az orrát és utánna olvastam is egy babakönyvben hogy ez jó dolog mert ugye ők még nemtudják kifujni és attol is alhatnak rosszul ha nemtudnak rendesen levegőt venni az orrukon.Aztán rákérdeztem a védőnőnél is és ő is megerősitett ebben.
Babaszappan????na még ezt sem hallottam!Mi azt használtuk amit fölirt a doki.Én ugy csináltam hogy mielőtt beletettem a vizben még a pelenkázon bekentem vékonyan a kis testét mindenhol ezzel a fürdetőkrémmel és ugy raktam a vizben és akkor csak le kellett mosni.Sokan nem szeretik de nekünk be vált sokáig használtuk.Dicsérte is a doki meg a védőnő tanácsadáson mindig a Robcsi börét hogy milyen szép nincs kiszáradva,mert hogy sok anyuka azzal küzd hogy milyen száraz a baba böre.

Hanyatka köszönöm kérdésed jol vagyunk.Csak igyekszem minden szabad percet a Robcsival még jol kihasználni mert vészesen közeleg az idő amikor már nem leszünk egész nap együtt és ha rágondolok már most lelki beteg vagyok.Itt a május ovibeiratás aztán szeptembertől meg irány az ovi.Csajok élvezzetek és használjatok ki minden pillanatot a babokkal mert ugy el repül az idő és aztán már nem lehetünk folyton velük.

Moncsiga BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Puszi mindenkinek!

Kép
póci
 
 


Sziasztok.

Köszi csajok a tapasztalatokat!!! :lol:
A legfurcsábbat még nem is írtam.Fürdetés elött a baba hajlatait kenjem be étolajos vattával. :shock: :shock: :shock: Étkezési étolajról beszélünk.Hát én néztem akkorát,hogy csak csuda.Itt volt barátnőm aki a csecsemőosztályon dolgozik és közölte,hogy bizony ők is a magzatmázat étolajos cuccal törlik le a kórházba. :shock: Hát én még ezt nem hallottam.Na jó szülés után ezt használják,de nem minden nap otthon.....

Baba szappan:szerinte ezt használjuk és ha kijönnek a dokinővel és úgy látják,hogy a bőre tökéletes akkor nem írnak rá mást.Na szerintem a dokinő nem így gondolja majd.Egy nagyon rendes lelkiismeretes dokinő.Még én is hozzá jártam anno.

Moncsiga:SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Ja,a Johnsons termékeket egyáltalán nem ajánlja babáknak.Pedig a kórházban is azt használják itt.

Hogy vagytok csajok és babócák???

Póci:hű ilyen nagy már ez a legényke!!!! :lol: :lol: :lol: Porszívós orrszívónk van!

cs.andi:igen,hétfőn megyek a dokimhoz és irány az első CTG.Kiváncsi is vagyok nagyon!!!!
Miújság,hogy vagytok?

chilike:te is rég írtál már.Csajok??? Miújság?

Kép
Kép
melánia
 
 


Moncsika!Bòdogat!Nagyont!:D
Melike! En a Babe furdetot ajanlom!!! Eszti bore soha nem szaradt ki es gyonyoru,selymes,rugalmas! 15honapja hasznaljuk es meg van a flakonban. Megirom a pontos nevet,mert 2fele van. Telkiben is ezt hasznaljak az ujszulottekkel. Johnson sokakat allergizal,nagyon nem javaslom! Az olaj nem gaz,a patikai is az,de a mandulaolaj a tuti szerintem! Szuper es Baba-barat.;-)
En nem csiptem a furdetokremet,a Babe szupi!!!
Orrszivo-porszivo! Csakis! Pumpas... Haha! Semmit nem sziv!
Cuki vagy,h hianyoltal!! Annyira keves idom marad Esztili es a haztartas+cikkek,tanacsadas mellett,h a gephez alig jutok /mail stb./.
Chilike fotokat nem lattam... Hol volt kep? Atkulditek? Koszili!
CTG :D

Kép
bodza2005
 
 


Melánia

Én ezt a magzatmázas dolgot nem értem.Amikor én erről tanultam meg újszülöttön dolgoztam tabu volt.Nem szabadott letörölni a babákról mert kell a bőrének.Rengeteg vitamin és bőrvédő meg állítólag hormonok is vannak benne amire a bőrnek szüksége van.Volt olyan ápolónő aki kis üvegbe gyűjtötte és azzal ápolta a saját arcbőrét :) :wink:
Egyébként a babaszappan nagyon szárít,ne használd semmiképpen.

szurikáta
szurikáta56
 
 


Libuska, hol vagy? Nem hallok Rólad! Minden rendben?
Ugye nem dolgozod túl magad? Vigyázz magadra!

Puszi kismamák! Én nem tudok ezekhez a dolgokhoz hozzá szólni, nem is gondoltam, hogy ilyen komplikált. Amit Szurikáta ír, az nekem nagyon logikusnak tűnik. Miért kellene mindenféle kence-fincékkel elrontani azt amit a természet tökéletesre alakított ki? Én sem értem. Egy kis kamillás lemosást eltudok még képzelni, de mitől koszosodna a baba, hogy fürdetőt kéne használni? Na, majd rá jövök.....
:D
emerenc
 
 


Ezt most nem ertem,en a csecsemo/kisgyermek furdeteserol irtam,h a vizbe egy nyomasnyi Babe kell es azzal furdetunk.
Valamirol lemaradtam? Magzatmaz lemosasa??? Szerintem is ugy van,ahogy Szurka irta.

Kép
bodza2005
 
 


Emerenc! A baba nem koszos lesz,de uugy izzad,verejtekezik stb.,mint mi es ettol jo megtisztulnia a bornek. Vizzel is ok,de a Babe es a Naturlandos furdeto tokeletesen kimelo es annyira minimalis van a vizben,amennyi meg teljesen jo a bornek,sot apolja is azt.
Mas:megkapod a lanyok mailjeit,mert meg sosem reagaltal,igy nem tudom,atmennek-e Neked a levelvaltasok. Pusz

Kép
bodza2005
 
 


Bodza

A fürdővízbe néhány csepp jó minőségű fürdetőszer az teljesen rendbe van.Én az olajjal direkt lemosást ellenzem.Ezen csodálkoztam.Az időre született baba kis redőiből a máz szépen felszívódik,annak az a dolga.Általában ugye a túlhordott gyerekeknek nincs mert a pocakban elkezd felszívódni. A természet szépen megcsinálta,mindennek megvan a rendje és a miértje. :) Régebben még 7-8 napig voltak a mamák szülés után a kórházban így igazából nem is látták a magzatmázat mert mire vitték haza a babát az már nem volt.Most már ugye 2-3 naposan mennek haza,ezért találkoznak ezzel. Így hát lehet újabb elméleteket gyártani,és beavatkozni a természet rendjébe.Én ezekben a kérdésekben eléggé maradi vagyok és a régi szokásokat preferálom.Megjegyzem sok minden ésszerűbb volt.

szurikáta
szurikáta56
 
 


Szurika! Teljesen egyetertek,irtam is,csak nem talaltam,h jott szoba egyaltalan ez a magzatmaz tema. Valamit atugrott a szemem valoszinuleg.

Kép
bodza2005
 
 


Bodzi

Melánia írt ezzel kapcsolatban egy tegnapi hsz ban,arra írtam.
Puszi jó éjt!!!!!!!!!!!

szurikáta
szurikáta56
 
 


Puszi Szurika!!!! :D

Csajok, bár Ti sem nagyon tudtok írni mostanság, én is jelzem, hogy a május eszméletlen behavazódós, így ha nem írok, ezért lesz.
Persze a körmailben próbálom tartani a fonalat, ha sikerül, de legkésőbb júniusban ígérem, igyekszem ismét többet jönni.
Mindenkit ölelekéspuszikáloknagyon!!!!!!!!!!!!!!!

Emerenc+++++++++++++++++++++++++
Szimbabwefamily+++++++++++++++++++

Kép
bodza2005
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket! Nagyon cukkerek vagytok!

Úgy tűnik Nimród is benyalta a hányós-hasmenőset. Csak tudnám, honnan!!!
Egyébként nagyon aranyos már. Legújabb fejlemény, hogy észrevette a kezeit. Még csak ámulattal bandzsít rá, de így is rém cuki.

Kismamik, nagyon vigyázzatok magatokra.Úgy látom, nem csak engem temet be a gyereknevelés és nincs időm jönni, hanem anyukatársaimat is.Most nektek kell tartanotok a frontot,amíg kicsit egyenesbe jövünk, aztán itt találkozunk!!!

Emerenc! Drukkok!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Hát sajnos az én Reni nevű unokám is benyalta a kalici vírust :twisted:
Mindenki vigyázzon a babájára meg természtesen magára is amennyire lehet.Úgy látszik ez most benne van a "levegőbe"
Puszi mindenkinek,szép napsütéses hétvége van :)

szurikáta
szurikáta56
 
 


Kép
Ha nem baj bemutatom Nektek,ő Renáta és 5 éves :)

szurikáta
szurikáta56
 
 


Melania! Hát a többiek megválaszolták mig nem jöttem. Orrszivóból teljesen jó a porszivós, a pumpás max. arra jó, hogy ha mentek valahova, és nincs kéznél porszivó, akkor is ki lehet szivni vele a nagyját. De otthonra a poszivós. Ezt a szivd-magados megoldást nem szoktam javasolni, mert én sem csinálnám. De van aki erre esküszik, főleg, ha fél a porszivóstól a gyerek (ennek esélye egyenlő a nullával, ha újszülött korától hozzá van szokva). Ez még annyiból jó, hogy hordozható mint a pumpás, csak ez valamivel hatékonyabb.
A babaszappan meg oltári nagy baromság, meg kéne kérdezni tőle, hogy mire gondolt ez alatt. Naturlandos fürdetőkrémet szoktak irni itt is a dokik. Unguentum hydrophilicum a böszme orvosi neve. (Nem csak a Naturland gyártja). Fél éves koráig semi mással nem szabad fürdetni a picit, utána is csak ovatosan szabad más kencéket kipróbálni.
Az étolaj fürdés elptt stimmelhet, mert a babáknak készitett babaolaj (gyógyszertári, natúr) az is ugyanaz. Bár a gyógyszertári babaolaj tisztább elvileg, ezért szoktuk azt mondani inkább. Amikor hugom kislánya anyuéknál volt és atom koszmós volt a feje, ott sem volt babaolaj, hát nekiestem az étolajjal. Gyönyörűen lejött a koszmó. Igaz, vagy 15 percig dörzsiztem, mert olyan vastagon volt neki. Csak az étolajat le kell mosni használat után mindenképp, mert a baba bőrét is tudja marni, ha sokáig rajta marad. Egyébként az étolajos hajlat-törölgetés azért jó, mert feloldja a hajlatokban összagyűlt maszatot.
Magzatmázat meg nem tudom hol a fenébe mossák le...Én is úgy tudom, hogy nem szabad. Na, meg is kérdem a szülésznőt, és kikötöm, hogy nekem ne mossák le a babámról.

Emerenc! Nyugi, nem dolgozom túl magam. Csak egy két szekrényt mászok meg naponta. De a magne B6 teszi a dolgát, talán nem szülök meg.... :twisted:
Nem olyan bonyolúlt ám a babagondozás. Kamilla nem mindenkinek jó, sok babának kiszárad tőle a bőre. Nem is baj, hogy olvasgatsz, ezekre az infokra még szükséged lesz! :D

Moncsiga! Utólag is boldog szülinapot!
Nimródnak jobbulást!

Szurikáta! Nagyon helyes a kisunokád, neki is mielőbbi jobbulást kivánok!

Bodza! Azért ne havazódj el teljesen!

Nem jöttek át nekem sem a képek, amiket Chilike küldött! Légygszi valaki küldje át!

A köv. két hétben én se sokat leszek. Nincs segitségem a takaritáshoz, ellenben a lakás egy koszfészek, a por sajnos mindenhova beeszi magát. Most pakolok-törlök le mindent, aztán lemosom a bútorokat, majd pakolok vissza, közbe főzök-mosok-mosogatok, úgyhogy estére ki vagyok mint a liba.
Ablakok a heyükön, de a környéki munkák is hátra vannak még: glettelés, festés, szilózás. Ezt a férjem csinálja, csak a sebességgel, meg a lelkesedéssel van a gond. Neki ez igy most megfelel, hogy az ablak a helyén, az esztétikumra csak én adok... :evil:
Ha kész a takaritás, utána elkészitük a babasarkot, csak azért drukkoljatok, hogy addig ne szüljek meg... :twisted:

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok.

Na látom mindenki eltünik innen. :cry:

szurikáta:nagyon szép kisunokád van!!! :lol:

Csajok:most akkor milyen fürdetőt vegyek itthonra a fiamnak???
Én ma megjártam a dokkert.Méhszáj továbbra is 3100-as.Pénteken CTG,UH.ÉS!!!!!
Ha addig maradunk 2in 1 akkor a május 10-vel kezdődő héten lehet a császárom. :lol: Persze még a CTG eredmények beleszólhatnak.

kislibus:szépen óvatosan takaríts! Vigyázz magatokra! Ez a védőnő napi orrszívásra akarja ezt a kütyüt.Szoptatások után. :shock: Keresztfiaimat csak akkor orrszívóztuk mikor megvoltak fázva,nem minden nap.

Kép
Kép
melánia
 
 


Melánia

Szerintem amit a Bodza ajánlott azt a fürdetőt vegyed. De a magzatmázat ne mosd le :) se olajjal :twisted: se mással.
Köszönöm a dícséretet.
Puszi!!!!!

szurikáta
szurikáta56
 
 


Melania! Te jó ég, az már kövő hét után van!! (mármint a május 10.) :shock: Hú, akkor te is megszülsz, még Ercsikati a következő, aztán én... Atyagatya.... :lol:
Szerintem nem kell minden nap orrszivózni, egy fül orr ggészeti továbbképzésen mondták, hogy az állandó orrszivózás több nyáktermelésre készteti a nyálkahártyát. Mivel a nyák dolga, hogy nedvesen tartsa a nyálkahártyát és a levegőből kiszűrt koszt "megkösse" ezért fontos, hogy valamennyi mindig legyen az orrban. Ha mindig kiszivja az amber, akkor többet fog termelni a nyh. Én csak akkor fogom szivni, ha náthás, illetve előfordul, hogy a felbukott kajcsi az orrban köt ki, olyankor is érdemes kiszivni. Szopi előtt csak akkor, ha el van dugulva és zavarja a babát a szopiban, de ezt úgyis mindenki látja.
Fürdetőből én erre az Unguentum Hydrophilicumra esküszöm, de te döntesz. Én Babét se használnék fél éves kor alatt, de mi szőkék-kékszeműek gyatrabőrűek vagyunk, ez a tipikus allergia hajlamos alkat. Igy meg kell rendesen válogatni, hogy mit használunk.

Szurikáta! Unokád jobban van?

Kép
kislibus
 
 


Helló.

kislibus:azon a héten várható a császár.Vagy még a köv. héten.Majd látjuk az eredményeket CTG-én.És ez a fürdető vényköteles??? Dokinő írja ki?
Barátnőm ugyanezt mondta mint te a napi orrszívózásról.Ez az én védőnőm szokott ilyen "okossakat" javasolni.

szurika:én nem törlőm le a magzatmázat az biztos.Kórházba a barátnőm látja el a fiamat mert ő ott az egyik csecsemős.És természetesen készül az én császáromra.Ő veszi át a dokimtól. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


sziasztok csajszikák

nem sok időm van csak röviden jövök, mert mindjárt fürdetek!
Ma kaptunk szurit, volt egy kis sirás , de nem volt vészes , azóta viszont kicsit nyügösködnek, bizom benne, hogy a fürdetés után megnyugszanak.

Ez a hasmenés már majdnem teljesen elmúlt, de elég rossz volt, sokat tekeregtek, adtam nekik a normaflórt attól kicsit jobb volt.

Én a hétvégén kicsit ki tudtam magam pihenni, voltam kozmetikusnál, habár az embernek, ha gyereke van már sose tudja magát úgy elengedni, én is egész végig azon gondolkoztam, hogy mi van a gyerekekkel, pedig jó kezekben voltak anyumék vigyáztak rájuk.
Persze azóta már újra nagyon fáradt vagyok, lehet csak én vagyok ilyen, de én nem birom kipihenni magam 4-5 óra alatt, ha már felébredek hiába alszom vissza, már az nem olyan pihentető alvás.

Egyébként minden rendben velünk, nagyon aranyosak a bébik, Lilike már úgy mondja a magáét, hogy az csak na, már tanitgatja a Mollykát is "beszélgetni", nagyon sokat nevetnek, teljesen szerelmes vagyok beléjük olyan édik.
Napközben már sokat vannak fennt ilyenkor fürdetés előtt már örülök is, ha nem alszanak, mert igy jobban alszanak este.
A tejemmel kicsit szenvedünk, előszőr én voltam beteg ugye, attól már elkezdett apadni, aztán a babák lettek betegek, nem volt étvágyuk, mostmeg már unják is és alig várják, hogy kapják a c.üveget. Amig jön rendesen a cicimből addig nincs gond, de ha már szivni kell, akkor már inkább elkezdenek óbégatni. Persze húzom a szopit amig csak lehet.
Úgy komfortból szopizni szeretnek, de kajálásnál sietnének.
A cumit egyébként nem szeretik, kiköpik, viszont a hintát nagyon élvezik, ma kaptak zsiráfot meg oroszlánt ez nagyon tetszik nekik.
A kengurúba ha beleteszem őket azonnal elalszanak, szerintem elringatja őket, úgy mintha benne lennének még a pocimba.

moncsikám hogy vagytok, gyógyulok?
BOLDOG SZÜLINAPOT!

kislibus
csak óvatosan azzal a takaritással...

bodzi , julcsi , hanyi és a többiek mindenkinek puszi

melánia
én mindenből azt használom amit a dokim felirt és teljesen jó minden.
előszőr miután levetköztettem a babákat, popsitörlővel letörlöm a krémet a punijukról, fenekükről, ezután babaolajjal bekenem a hajlatokat, adok nekik egy kis masszázst meg felhúzom a zenélő -forgót ők addig nevetgélnek . a vizbe teszem az a fürdetőt amit a libus is irt, elmorzsolom és beleteszem a babákat, ami még nem oldódott fel és úszkál a vizben azzal mosogatom meg őket, néha használok mosdókesztyűt, de sokszor csak a kezemmel fürdetem, jobb szeretem érezni a kicsi bőrét, aztán kiteszem őket a pelenkázóra ahol van egy kifogó(az olyan mint a pelus, csak nagyobb), meg van az a plüss, tudod aminek van az akapucnis része, ezekkel megtörölgetem, behintőporozom a kis nyakkat, combikát, hónalját , pelenkázás, ráadom a bodyt meg a hálózsákot.
aztán jön az etetés és közben általában el is alszanak.
nagyjából ennyi
most mennem kell, pusz mindenkinek
chilike1
 
 


Melania! Fel lehet iratni, úgy valamivel olcsóbb, de nem vényköteles. Meg lehet venni vény nélkül is. Hány éves a védőnőd egyébként? Idősebbek szokták a babaszappant pl., mert ők még azt tanulták.
De jó, hogy a barátnőd kezébe adják majd a babád! Ez olyan megnyugtató lehet!

Chili! Örülök, hogy irtál! Örülök, hogy jobban vannak a lányok! Szerintem az 5 órás alvást nem lehet megszokni, nem csak te vagy ezzel igy. De idővel talán jobb lesz.
Aranyosak lehetnek a csajszik, elképzeltem őket, ahogy irtad róluk a beszámolót! Néha bele gondolok, hogy nekem is lehetnének ketten. De hálát adok, hogy ez az egy baba van.
Én vigyázok, nem is tudom túlterhelni magam, mert a fáradtság nagy úr!

Kép
kislibus
 
 


Kislibus és Melike!
Repül az idő, igaz?
Már nem kell sokat várni a nagy találkozásra, de jóóóóóóóó!!!!!
Chilike! :D
Mamikák! Jól vagytok, remélem?!!! Cuppppppp a pofikátokra!!!!!
Emerenc+++++++++++
Micike! Várjuk a jó híreket!!!!!!!
Pussssssz mindenkinek itt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Bodza! Bizony közel már! Csak elkészüljönk addigra itthon mindennel... :roll: Azért örülnék neki, ha nem ilyen kaotikus környezetbe jönnénk haza.
Esztivel mi újság? Tanult új szavakat azóta biztos!

Kép
kislibus
 
 


sziasztok,


vagyunk mi is,csak pár napja még olvasásra sem volt idő :)
itt gyönyörű az idő,sokat vagyunk kint,sétizünk nagyokat meg csavargunk a városba,anya fagyizik(na meg hízik),baba nézelődik,alszik :)

Szurika,nagyon szép kislány az unokád.Jobban van már?

Chilike jó volt olvasni az esti szertartást.Cuki lehetnek a csajok,ahogy együtt gagyognak :)
Patrika mindennek mondogat, a falon a képet imádja,azzal hosszú percekig "elbeszélget",na meg a párna sarkával mikor felveszem büfizni és a hátam mögött elkapja a párnát :)
Minden nap levesz a lábunkról valamivel :)
3 nappal ezelőtt puszilgattam a hasát,oldalát és elöször kacagott hangosat :)igazi babakacaj,imádtam :)
Ma meg hasról visszafordult a hátára.Ilyenek vannak :)

Libuskám,vigyázz magadra nagyon.Hogy haladsz?
Basszus arra gondoltam,ha otthon lennék isten bizony elmennék neked takizni,te addig meg Patrikáznál.

Melike,nagyon izgi,nemsokára találkozol a kis Milánnal.Fantasztikus lesz!

Rencsike,Moncsika,Julcsika és babók-veletek minden rendben?rég hallottam felőletek.

Bodzi,eltemet a munka most májusban?

Milyen az idő otthon?itt annyira meleg volt ma,hogy este 8kor is 26 fok volt...durva így április végén.
Szombaton meg majális lesz a nagy parkban,megyünk grillezni a magyar társasággal.

gyönyörű 7végét!
puszi mindenkinek
H

Kép
hanyatka
 
 


Hanyatka! Aranyos vagy! El is Patrikáznák szivesen, de majd a talin! Én már nagyon várom! :D
Nagyon édes lehetett ahogy kacagott, úgy imádom ezt a gőgicsélős-kacagós korszakot náluk! Még nem félnek senkitől, mindenkinek dumcsiznak, és az ember is tud végre úgy igazán kommunikálni velük! Ezután mindig ámulatba fog titeket ejteni, hogy milyen gyorsan okosodik, mennyi mindent tanul, milyen rövid idő alatt! Olyan jó látni, ahogy fejlődnek! :D
Takaritással leálltam, mert az ablakok azóta nem haladtak semmit, a lakásban szana-széjjel a szerszámok, mondván minek vigyük le öket, kellenek még. Szóval még fog koszt csinálni a férjem, igy csak a kritikus helyeken takaritottam: szoba, konyha főzősarok, fürdő. A többi helyen csak felmosás-porszivózás volt, de a polcokat nem szedegettem le, majd ha a piszkos melóval készen van a párom. Mondjuk még a szobában is lesz sajna piszkos munka, igy takarithatok megint. De most elkezdem kimosni-kivasalni a babaruhákat, ez jóval kellemesebb dolog, mint suvickolni a port. :D
Bár a kommód csak jövő héten jön, addig elteszem a rucikat egy másik szekrénybe bezacsizva.

Kép
kislibus
 
 


Hanyika

Köszi a dícséretet :) Már meggyógyult a kiscsaj,enyhe lefolyású volt szerencsére.
Hát gyönyörű a Királylány.Megnéztem az iwiwen a képeiteket :)
Nagyon szép család vagytok!!!!!

Libuska

Soha nem lesz kész az a fránya felújítás??!! :twisted: Csak meg ne erőltesd magad.

Emerenc

Nagyon kíváncsi vagyok én is milyen hírrel jössz :D ++++++++++

szurikáta
szurikáta56
 
 


Szurikáta! Hát az utolsó pillanatra leszünk készen ezzel a tempóval. És csak ezzel a szinttel, mert ugye van még egy tetőtér, meg egy szuterén... De mondjuk baba szempontjából azok nem olyan vészesek, csak ez a szint lenne már meg... :twisted:
Nem erőltetem túl magam, azért érzem, hogy hol a határ és azt nem lépem túl.A nehéz az lesz, hogy e héten abba kell hagyni a MagneB6-ot és emlékszem Julcsinak is utána lettek keményedései, nekem meg ponnt jövő héttől kellene felpörögnöm. De majd csak lesz valahogy, ha mást nem, azokon a napokon, mikor polcokat takaritok mégis bedobok 1-2 MgB6-ot.

János kórházban szültektől akartam kérdezni, hogy ha a baba lebukja-lepisili-lekakilja a rucit, akkor a csecsemősöktől lehet másikat kérni ugye? Nem egy ruha/nap az adag??

Ma kézrátételes súlybecsléssel 2,5 kg volt Anna, igy még szedhet magára kicsit a szülésig. :D

Kép
kislibus
 
 


Libuska

Csak érdekességképpen mesélem hogy a lányom a Kútvölgyiben szült és ott rá lehetett adni a kicsire a saját ruhácskáját.Úgyhogy otthoni tipegőben volt. :) :)

szurikáta
szurikáta56
 
 


Sziasztok.

Látom kicsit előbújtak a kismamik. :lol: Többiek is nagyon eltüntek.

kislibus:látom szép súlya van Annának már!!! :lol:
Tényleg óvatosan azzal a sok teendővel!

Megvolt a CTG tegnap.Olyan jó volt hallgatni a szívhangot!!!1 hét múlva megint megyünk.Dokim 2 napra elutazik,remélem még véletlenül se jön ki a fiam a jövőhéten.

hanyatka:én is megnéztem a képeket,gyönyörűek vagytok!
bodzi:jó sok munkád van.?
chilike:próbálj meg aludni amikor csak lehet!!! Ne a házimunkával törödj hanem magadal!
Én éjszaka szenvedek a legjobban,sehogy se kényelmes már.Hiába párnázom ki a hasam alatti részt.

Kép
Kép
melánia
 
 


Szurikáta! Igen, a Jánosban is rá lehet adni, az otthonit, ahogy a Jánosos topikban olvastam, de azt is irták, hogy van, hogy belekerül a kórházi szennyesbe. Mivel tiszta új ruhácskáink vannak, nem szeretném, ha elveszne. Szóval gondoltam, amig bennt vagyunk, jó a kórházi is. Azt viszem csak be, amibe haza hozzuk.

Melania! Csak nem ebben a két napban dönt úgy Milán, hogy kibújik!!! Nekem nem is esik jól, ha a hasam alá párnát rakok. Ellenben nagyon jól tudok háton aludni, csak fel kell húznom a lábaimat. Vagy ami még nekem bejön, hogy oldalra fordulok és a felső lábamat felhúzom magam elé egy párnára. Igy picit bedőlök a hasam fele, de igy a hasam az ágyra kerül és nem húz a súlya. A babát se zavarja, nagyon édes, mindig átteszi a hátát, meg a popsiját arra az oldalra, hogy ő is azon feküdjön. :lol: . Mondjuk nekem könnyű, mert viszonylag kicsi a hasam.
Inkább a nátha kavar most be, fáj a torkom, meg nem kapok levegőt este. Nem hiányzott. :?
Levegőt jobban kapsz már? Vagy még nincs lejjebb a hasad?

Kép
kislibus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?