Új privát üzeneted érkezett!

egcsi: idehaza meg az a divat h a kölök akár 28 évesen is otthon lakik még mert tanul meg alig pénzből él. :lol: De azért nem rakod ki őket ha 18ak lesznek? 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nem tervezem. :wink: Tudod, legyél kedves a gyerekeiddel, ők fogják neked kiválasztani a szeretetotthont öregkorodban. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 

 
 

a 18 évet én is amcsi modon latom. Tanulas mellett is talpra lehet allni, ha dolgozik mellette a diak. én is igy csinaltam és remélem a gyerekeim is képesek lesznek ra. Mi meg apaval majd foldkoruli utra megyunk végre, amig ok egyetemistak. :lol:
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Koszi lanyok az aggodast!
Hat en is aggodom rendesen.\Nehez a dontes, mert nem csak magamrol van szo...Mondtam neki, hogy haza semmikepp sem szeretnek menni.Csak latogatoba a suli vegeztevel, addig meg nagyon sok van juliusig..Szerintem ennyi ido alatt kiszurodik, hogy tenyleg nagyon akarja az egeszet vagy csak felszines valtozas...

Nono:
elo pelda vagyok :)
Baranyhimlos lettem az elso terhessegemmel, amit megkellett szakitani sajnos:(...Amikor Anettel terhes voltam akkor lettek a fiuk baranyhimlosek.Egymas utan...Semmi baja nem lett Anettnek....

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Orsi
Úgy ahogy mondod! Majd Ausztráliából vagy Új-Zélandról küldök nekik képeslapot. :D Most hallottam, hogy a sógorom-férjem idősebbik öccse- sem díjazza a harmadik gyerek ötletet. Mondjuk, hogy köze mi, azt nem tudom. :roll: Apjuk a nagy szájával már mindenhol híreszteli, hogy lesz harmadik. 8)

Márti
Csak okosan, türelmesen. Éppen azért, mert nemcsak rólad van szó. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono,

6 hetes terhesen 1 hónapig ápoltam a két nagyobbat bárányhimlővel, de azt hiszem ezt már írtam. Misinek semmi baja nem lett.
Vérvétellel meg tudják nézni, hogy voltál-e már bárányhimlős, illetve, hogy jelenleg zajlik-e nálad fertőzés.
Nálam azt mutatta a vérvétel, hogy voltam, és a közelemben történő bárányhimlő miatt extra adag ellenanyagot termel a szervezetem, így védve Misit.

Misi 4-én lesz 14 hónapos. (ki kérdezte csajok, hogy mekkora a legkisebbem?)

Nálunk a sógornőmnek lett oxigénhiányos a lánya. Hiába mondtam neki, hogy szerintem nagyon nem jól fejlődik ez a kislány, - mivel nem vagyunk túl jóban, bár azért a gyereknek én semmiképpen nem kívánnék rosszat - csak dühödten válaszolt, hogy : " nem lehet a gyerekek fejlődését összehasonlítani".

Amikor majdnem 1 évesen még mindig csak kitámasztva ült, és én a gyógytornát pedzegettem neki, akkor elkezdett gondolkodni.
De még akkor is azt mondta, hogy várok még 1 éves koráig, hátha feláll magától.
Miért nem vársz 3 éves koráig vazzz. (már bocsánat), gondoltam magamban.

18 hónapos lett mire nagy nehezen talpra állították, és elkezdett járni.

Most is hiába mondogatom nekik, (várja a másodikat), hogy vigye má' el orvoshoz a gyereket, mert nagyon kicsi.

"Hát mit tudok tenni, ekkora."

De normális az csajok, hogy az én Misim 1 évesen volt 9,5 kg és 78 centiméter, a kiscsaj meg még nincs se ennyi kiló, se ennyi centi 2 évesen?

Na mindegy, én már ezen nem agyalok, bár el nem tudom képzelni, hogy lehet valaki ennyire hülye szülő létére. Nem lát ez más gyerekeket???!!!(mondjuk nekem is van három, ha már itt tartunk.)
cukorka
 
 


Cukorka
Én vigyáztam egy kislányra, 18 hónaposan kúszott és tiszta petyhüdtek voltak az izmai....nem tudom mi lett vele, mert nem sokáig vigyáztam rá, de az se volt normális és a szülei csak akkor gondolkodtak, hogy talán el kéne vinni dokihoz. :roll:
A sóginőd se semmi, az a kislány tényleg el van maradva az átlagtól. Státuszvizsgálatra nem jár? Ott nem tűnik fel? :shock:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Hali!

Visszatérve még a múltkori témára....természetsen egyet értek azzal hogy kell egy bizonyos anyagi szint azért a neveléshez....hazudnék ha azt mondanám hogy nekem sem voltak márkás cuccaim..de voltak a józan ész határáig amit általában anyu betartott :wink: (apu más tészta volt,neki ha kicsit hízelegtem megvett volna bármit :wink:)szal komolyra fordítva a szót én is megveszem, a srácoknak az olan márkás cuccokat amik tudom h sokáig jók leszenk,amit a tesók is használhatnak majd és értelme van...de minden legújabb márkás horribilis áron kapható játékot nem!!
És nem járunk külföldre nyaralani mert arra nincs keret...anno mi sem jártunk a szüleimmel és felnőtztem szeretetben..de mentünk mindig valahova belföldön...mi is visszü a srácokat a Balcsira és nagyon boldogok vele :wink:

És ismerek olyan nagycsaládokat ahol tényleg nagyon kevés pénz van..de iszonyat nagy az összetartozás,a gyerekek tisztelik a szüleiket,segítenek nekik,nem követelőznek,nem járnak menő cuccokban csak használtakban és a játékaik is azok és mégis nagyon boldogok,ja és jól tanul minegyik!!

Orsi ötlete nagyon jó hogy a gyerekek is elbizniszelik a játékukat és megtanulják mi az feláldozni valamit valamiért és "küzdeni",valamiért.

Anno én is 18 évesen kimentem Angliába bébi-sintérnek :wink: ahol csakis magamra számítottam ..amikor hazajöttem tök önálló lettem és angol tanítással tartottam fennt a z albérletet ahol laktunk a barátnőmel és közben tanultunk(jó persze,azért kellett némi szülői támogatás de én is tettem érte hogy boldoguljak)..szal az amcsi szemléet ezért nekem is teszik.

Nono!

Köszi jól vok.:)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


hi

hol vagytok?

Minden éjjel azt álmodom h nagy pocakom van és nemsokára szülök. Napközben már nem téma. Nem rossz álmok. Biztos így élem ki magam h napközben már nem beszélek róla. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


hű panny, Olika 3 nap múlva 2 éves lesz. Hogy megy az idő. Régen a ti topikotokat lestük, mert egy hónappal elöttünk jártatok és néztük mi vár ránk. Veletek örültünk az első gólyáknak. De rég volt...már lassan 3 éve h terhesek lettünk. Szentimentális vagyok...de rohan az idő.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


SZiasztok!

Csak életjel, még megvagyok, csak lefoglalnak a gyerekek meg a háztartás. Samó kinőtte a bölcsőjétm, átpakoltam a kiságyba. Alig fért be a hálónkba a kiságy, de azért elfér, nem olyan vészes, mint vártuk.
Ha egy kicsit jobban alszik majd, akkor emg átköltöztetem Benihez.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


mi a hétvégén nagy "lomtalanitast" tartottunk. Jol el is faradtam. Jovo héten bolhapiac, amit tudunk eladunk, amit nem megy a Maltaiak..Kipakoltam az osszes ruhat a gyerekek szekrényébol, ami mar kicsi vagy nem kell, sot a mi szekrényunket is atrendeztem meg kiszortiroztam, hogy beférjen majd a babacucc. bekukkantottunk a tobb éve bedozolt gyerekruhakba, nagyon jo allapotban vannak, de NAGYON fiusak. Nem emlékeztem, h ennyire fiusan oltoztettuk mar pici korukban is oket. szoval most varom, h aprilisban mit kapok a lanyos ismerosoktol, kulonben venni kell majd babaruhat is elég hamar....

nekunk is csak sikitva fog beférni a kisagy a szobankba... itt Franciaorszagban minden haz, lakas olyan, hogy nagy élettér és pici szobak (10-12 m² mar egy jo méretunek szamit!), mert ugye csak aludni jarunk a szobaba.... na nekunk 180 cm széles agyhoz, mar nem nagyon fér semmi.
és a gyerekeket altalaban rogton kulon teszik, de mi ezt se jonak nem tartjuk, se épitkezni nem akarunk... min egy évig velunk lesz a pici, aztan meg, lehet, h elkoltozunk, mert a gyerekek mindketten kulon szobaban vannak, tobb szoba meg nincs.

szoval én ezzel voltam a hétvégén elfoglalva. szuper enyhe tavaszi ido volt. A fiukat csak akkor lattuk itthon, amikor éhesek voltak. Itt nincs a hazak kozott kerités, minden szomszédban van két gyerek, az enyémekkel kozel egykoru és foleg fiuk. és tavasztol késo oszig, "banda"szeruen jatszanak egymas kertjében, stb. Zsakutca, szoval kocsi sincs. Maté fiam buvohelyet épit. Igazi vademberek lesznek beloluk ilyenkor, de én nagyon orulok neki, mert az eronlétuk, alloképességuk fantasztikus emiatt.
s.orsi
 
 


Hali!

Mi is kinnt kertészkedtünk egész hétvégén..nálunk is hasonló a szitu mint amit Orsi írt.... nagyfiam is csak enni jött haza a 2 nap alatt mert itt is megy mindig a bandázás :wink: Mi egy lakóparkfélében lakunk és a hasonló korú fiúk együtt vannak egész nap hol itt-hol ott..nekünk van egy nagy trambulinunk és amikor apa felállítja akkor általában az egész utca itt ugrál nálunk :wink: én is imádom hogy ilyenek a srácok mert sokkal jobb mintha a hülye tv előtt ülnének :shock: barátságokat kötnek,nagyokat játszanak a jó levegőn és stramm ki skrapekok lesznek :wink: Krizsi még nem mehet egyedül,ők ketten Olikával meg a szomszéd kissrácokkal a kertben bandáznak egyenlőre....ilyenkor látom hogy mennyire megfizethetetlen a kert!!!

Nono!

Igen-igen..nagyon elrepült ez a 2 év..ma-holnap 2 éves Olika aztán lassan a te fiad is.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny, mongyá még ilyeneket h milyen frankó a kert, már tiszta nyálas a klaviatúra....csorog rendesen. Én is nagyon szeretnék kertet csak nincs aki megvegye ezt a ***** lakást. eh. 8)

sorsi: hanyadik hétben vagy? Tök jó h ilyen bandás helyen vagytok, meg ti is panny.

sorsi: vonalzót nem biggyesztenél be, vagy csak simán az aláírásban annyit h h hívják a fiaid és a koruk mellé. Jó lenne látni. Ha nem gond persze.

uxi kedves, hogy szuperál az új kocsi?

képzeljétek mi is cseréljük!!! (a hátsó részen csak 2 biztonsági öv van meg vmi ahhoz hasonló nem teljes értékű). Na nem ezért cseréljük hanem mert régi és most még kapunk érte egy keveset aztán már semmit. De megnézem ám h amit veszünk legyen hátul teljes értékű öv :lol: . Na egyenlőre nem aktualitét de reményhal ugye. :lol: 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Akkor apa most megint elzárkózik nagyon??nemrég még volt egy kis remény,nem?
A lakásvevők visszaléptek?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


vettem két tuti kiscipit a fiamnak az Ázsia centerben. Nagyon komoly. Az egyik textil a másik egy hófehér kis sportcipi egy mini halálfejjel a sarok részen. Nekem bejön, apjuk kiakadt h ezt nem gondoltam komolyan ugye? Há a kettő csak 3200 volt együtt úhogy nagyonis komolyan gondoltam. Úgy se látszik ha rajta a gatya nekem meg bejön olyan kis vagány. Ősszel kapott a kicsi egy adidas sportcipit 13ezerért. iszopnyat vagány. Sztetek meddig hordta? Ja, 3 hétig mert leesett a hó és vehettem bakancsot? Lehet tippelni jó e még rá.....lánykámmal detto így jártunk azzal a különbséggel h rá még ippeg jó de ma elviszem őt is venni neki csak gyerek nélkül már nem állok neki ilyesminek.

Hétvégén állatkertben voltunk aztán vasárnap anyósoméknál bográcsoztunk. Közben Árkádba is mentünk mert lányzómnak nem volt farmerja egy darab sem és a HundM ben nagyon kmolyak vannak félpénzen (nem drágább mint az Ázsia. Úhogy kapott 3 farmert, egyet meg a fiacskám is. Bezzeg Márkra nem lehet női gatyákat adni még farmert sem. az össze lányoson tuti van behímezve egy rohadt rózsaszín virág v pillangó. Kész röhej. Szval nem hordják egymás ruháit. Bár tény h mikor a a fiam kicsi volt ráhúztam olykor rózsaszín rugit, sapit, hálózsákot ha a többi koszos volt, de szigorúan csak lakásban v a baráti játszótéren ahol a barátmamik nem néztek hülyének.

Na szófo*om van, lassan megyek a lányért az oviba.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


panny: visszaléptek. Pont a lélektani határ felett van a házunk de így is sokat buktunk már rajta ennél nem tudjuk olcsóbban adni mert még így is húzós lenne a másik (ami nagyon jó vétel lenne a vállalkozó csődje miatt). És ennyiért már sokszor kijjebb ikerfelet kapnak. Na nem a 16ban de inkábbkimennek tarcsára v akár messzebb és visszajárnak.
És igen apa megint elzárkózott. Most egy kicsit belefáradtam a témába így csak az álmok maradtak ami veszett élethűek és érdekes mikor benne vagyok nem vagyok boldog. Nem tudom miért hisz akarom. Mikor felébredek jó visszagondolni r de mikor álmodok nem érzek bologságot pedig elég intenzívek az álmaim. Néha sírva ébredek ha szomorú. Szinte mindig színes és sokszor szagokat is érzek. Nagyon fura. evvan.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Orsi
Pakolászás...na, nekem is kijut majd belőle, mi költözünk április végén. Nekem is ládákban áll a fiús ruha. A babaruhákat már mind elosztogattam, mert apjuk nagyon ellenállt az újabb gyerek gondolatának, most meg majd vásárolhatok. (Nem fog nehezemre esni. :wink: )
De jó, hogy a fiúk így el tudnak játszani! Az új helyen nekünk is jó lesz, ott van a játszótér az erkélyünktől 1O méterre. :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


[quote="egcsi"]. írta:egcsi A babaruhákat már mind elosztogattam, mert apjuk nagyon ellenállt az újabb gyerek gondolatának, most meg majd vásárolhatok.


ezt a problémát nagyon szívesen átvállalnám ám! :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Fenébe, Orsi, kicsit közelebb laknátok, cserélhetnénk gyerekruhákat. Nekem meg fiúcuccok kellenének, lányruhától szabadulnék. :wink:

Nono, nagyon jó a kocsi. Egy élmény vezetni, nagy, mégis dinamikus, jól kormányozhatóm, szuperül kilátok, kényelmes. Ez itt a reklám volt. :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Halihóóóóó!!!

A múltkoriban beszélgettem egyik szomszéd csajjal, és kiderült, hogy azért gyűjti a lakásokat, hogy legyen majd a testvére gyerekeinek (neki nincsenek, és már nem is lesznek).
Elgondolkodtam, hogy lehet, hogy kéne szóljak a bátyámnak :roll: ......... csak az a baj, hogy ők most májusban esküsznek, és ők is akarnak gyereket...... :roll: :roll: .......a francba 8) :lol: 8) :lol:

Jelentem 2223 g. a pocaklakóm, és most már azt is tudom, hogy merrefele hajlik kifliben :lol: . Úgy néz ki minden tutkó, a szülés dátumát pedig előrehozták május 13 helyett 7-re. (ugye nálunk ebből három hét levonva április közepe -azért egy kicsit megrémültem, hogy ne má ilyen korán 8) 8) .... de igyekszem benntartani majd a kölköt legalább 22-ig) 8) 8)

És hát ugye magánkézbe került a Kútvölgyi járóbeteg terhesgondozása: namost, el kell modanom, hogy még az sztk-nál is pocsékabbul működik (persze nem a fizetés, hanem a többi része :wink: )
Több, mint 3/4 óra várakozás, felszerelt, de nem működő (!) monitor a szuper uh-hoz csatolva (ahol elvileg akár láthatnád is a ugye a babót). Ja és közben jobbra-balra sétáló dokik és ápolónők tömkelege, akik 5 percenként kérdezgetik, hogy kire várunk, oszt hagyják, hogy csak várjunk...... ??? hmm..lehet, hogy ez kerül olyan sokkba, (mármint a kilométerpénz) :wink: :wink:

Az első két gyerekkel összesen nem vártam ennyit, mint ezzel a harmadikkal, pedig az nem volt prémium plusz szolgáltatás, és valahogy mégis, mintha jól működött volna az a rendszer. :roll: :roll: :roll: De hát gondolom pont ezért kellett taccsra tenni. :roll: :roll: :roll:
Mert ugye az a tipikus magyar megoldás, hogy ami nem megy, azt hagyjuk évekig nyűglödni, ami meg működgetne, azt egy-kettőre szétromboljuk!!! 8) 8) 8)
Na, újra kidühöngtem magam!!! :x :evil: :x :twisted: :x :roll:

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fanetta
Hú, akkor már csak egy hónapod van hátra... :shock: Eü..... :roll:
Most itt is hoztak egy új eü.törvényt, állítólag sok embernek jobb lesz...hát nem tudom...nem vagyok túl bizakodó. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: fontos tv lehetett mert még a hazai semmit mondó komcsi adók (rtl klub, tv2) is lehozta h az ufók hazájában (az egyetlen ország ugye ahol ufók szállnak le :lol: ) van egy új tv. 8) Majd meséld el h jobb lett e tőle mert arról nem fognak már itthon írni az tuti. Obama ezt is ígérte anno a kampányában. A suliban amerika volt amivel riogattak h ott aztán car az eü mert minden fizetős és alig embernek kiváltsága csak a biztosítás. :roll: Aki gazdag él(het) vele aki meg nem az haljon meg. Ilyeneket mondanak itthon. Ill az én sulimban.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Egcsi, nem lehet, hogy Bence vonalzója rossz?
Ő idősebb Beninél, s vonalzó szerint 2 hó a lemaradás.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono

Nekünk nincs biztosításunk. Szerencsére betegek sem vagyunk. Kemény pénzeket kell fizetni. A vicc az, ha van biztosításod, akkor is kell fizetned valamennyit és a biztosító mindenfélét kitalál, hogy az ő részét se fizesse ki.
Egy ismerősőm 1OOO dolcsit fizet havonta a négytagú családjára biztosítást... :shock: Bencét biztosítás nélkül szültem, cakli-pakli 12 OOO-be volt az ellátás, műtét, kórház. Mindenhol 4O-5O%-ot elengedtek, mert készpénzes vásárló voltam... A biztosítási rendszer nagyon szar itt és ahogy olvastam, ezzel a törvénnyel sem lesz jobb. Legalábbis nem nekünk.... :?

Uxi

Ha! Télleg! :shock: Már cselekszem is! :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: és ha beteg a gyerek és kell antibigyó? Vagy ne adj Isten kell vakbélműtét? Akkor kp perkáltok? A biztosítók itthon is szemetek.....csakapénz csakapénz.....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


egcsi: szép lett a vonalzód!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fanetta, köszi! :)

Nono
Igen kp. Még mindig nem fizetek annyit, mintha biztosításom lenne és azt kéne fizetni. Havi 5-6OO dolcsi + az önrész. Hozzáteszem, a gyerekeim nem betegek sokat, már egy éve nem voltunk dokinál. Egyébként egy dokilátogatás 5O dollár + gyógyszer. Az oltásokat a Köjálnál intézem 2O dolcsi/oltás, ha kombinált, akkor 25.
Ha nagyobb dologról lenne szó, akkor adnak majdnem 5O% árengedményt és részletekben is fizethetsz.
Most, hogy apjuk munkanélküli, kaphatunk állami eü. ellátást, nem tudom az milyen, majd beszámolok, ha kipróbáltam. Azonkívül, hogy majdnem ingyenes, nem lehet sokkal rosszabb. :roll: A rákszűrés, amit januárban csináltattam minőségileg ellátásban nem volt rosszabb, csak nem 35O dollárt fizettem, hanem 25-öt. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: há nem oclsó azt látom.

panny: ha jól emlékszem holnap van dokker? Majd mesélj ha jól emlékszem h mi volt. Veszett kivi vagyok.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


az eu ellatas és szoc juttatasok terén azt hiszem Fro. a vilagbajnok. ezért van itt ennyi gyerek :) a 3 gyerekes csalad nagyin gyakori, de ismerek sok 4-5 gyerekest is.

Viszont a tb itt sem fizet mindent, kell egy jo betegbiztositas, amivel aztan 100% visszatéritenek mindent. Pl genetikai UH 120 €, de nekem egy fillérembe se kerult.

Egcsi, rossz lehet azért az amerikai rendszer, ugyanezt hallottam mas angolszasz orszagokbol is. kanadai baratnom nem egyszer ult mar 7 orat az ugyeleten egy egy éves gyerekkel 40 fokos lazzal, mert ugye hazhoz nem megy senki, a gyerekdoki meg csak idopontot tud adni, mondjuk 3 hét mulva.

Nekunk is marha nehéz eljutni az orvoshoz, csak akkor viszem oket, ha mar haldokolnak.... de, h a picivel mi lesz, azt nem tudom... itt sem jon hazhoz a doki, az tul nagy luxus lenne.

Fanetta!
mibol gondolod, h ilyen hamar szulsz?
s.orsi
 
 


Orsi
Jól hangzik. Miért nem tudjuk a ti rendszereteket átvenni... :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Látom, hamar elkezdtétek a hétvégét. Azt tapasztaltam, hogy hétvégén ebben a topikban a fű se nő... :lol:

Panny, hol vagy? Helyzet? 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


háj

vagyok.

csak elutaztunk pénteken.

reggel nem indult a kocsim mikor haza akartunk jönni a közértből. már sírógörcsöm volt h nane. Apjukat hívtam de mondta h az én hibám azé nem indul mert mikor elfordítom a kulcsot nem várok egy pillanatot h megszívja magát. Mondom neki h vártam mert szólt és ezért vártam de nem indul. Mondja nekem tegyem kettesbe oszt hintáztassam meg a kocsit. MOndom megvolt...fogytam 2kg-t és beállt a derekam de meghintáztattam kettesben(!!) egy octaviat. Semmi baj.
De csak nem indult a dög. erre odajött egy pasi és mondta h tegyem be rükvercbe és engedjem ki a kéziféket és majd megtolja és ha megkocogtatja a kocsit engedjem ki a kuplunkgot amit addig benyomtam és adjak mindjá gázt. Na csajok lehet röhögni de közöltem vele első nekifutásra ha azt kéri sminkeljek-egyek-telefonáljak és közben vezessek nem jelet problémát de amit ő mondott na az már ütős :oops: . Végülis 3szor elismételte mire felgodostam és meg is csináltam és a kocsi is el is indult halleluja.
Ha apjuk ráér délben megnézünk egy kocsit. Holnap visszük szervízbe ezt. Nem lesz egy kocsink sem....még egy halleljuja. Kocsi nélkül olyan vagyok mint egy félkarú robot. Annyira hozzámnőtt mint a szempillaspirálom. :lol:

Veletek mizu?

fanetta, uxi, sorsi, panny, egcsi, többiek ? A többi név ne hari nem ugrik be, csak ezt az oldalt futottam végig. :oops:

mit csináltok a totális orrdugulásra? 2 naponta elfogy egy doboz orrspray ami már extra brutál de már nem is segít igazán. Nem tudom miez mert nem olyan mint a dátha. Tengervizes orrspray kb mint a h alottnak a szenteltvíz....kéne vmi megoldás mert olyan érzés mintha mind2 orrom befognám egyszerre. Rémes.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


s.orsi: tapasztnyalat :lol: :lol: :lol: (az előző kettőre gondolok pl.)

Ezt el kell mondanom: mondtam hétvégén Fanninak, hogy szedje össze a könyveket, amiket Nimi szétszórt, az apja meg (aki akkor épp borotválkozott) összeszedi a kirámolt edényeket (rájöttem ugyanis, hogy így kell visszafordítani a hétvégente keletkező káoszt), mire azt mondta, hogy nem, most előszőr az edényeket szedi össze (amibe megbotlottam pár másodperce), hogy nehogy mégegyszer megbotoljak, és elessek, ha nem nézek a lábam elé: és összeszedte :shock: :shock: :shock:

Aztán volt egy másik eset is: kértem, hogy hozzon oda nekem egy seprűt, hogy seperjem fel Nimi malackodását: azt mondja, hozza a nagyot, ő pedig fogja a szemétlapátot, hogy nem kelljen lehajoljak!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Azt hittem megzabálom!!!!!! Hihetetlen, hogy enniyre figyelmes legyen egy 4 éves kislány (és nem is szoktam gyakran hangoztatni, hogy nehezen megy a hajlongás nekem).

Hát nem egyszerűek azek a TB dolgok ott külföldön!!!!!! Mármit, az ezzel kapcsolatos döntések.

F.márti: kemény csaj vagy, és biztosan jól döntesz!!!

ÉSSS!!!!!! MOST MÁR TUTIIII, HOGY ITTT A TAVASZ!!!!!!!!!!!!!!
(azt mondja Fanni, " ugye anya elűztük a telet"?? :lol: :lol: :lol: )

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Volt hétvégén egy édes sztorija apának meg a lányának.

Ül a csajom a kádban és közli az apjával, apa a te apád hülye!
Mire az uram a lányának: a te apád a hülye!
(fáradt kismamik kedvéért magát hülyézte le :lol: ) Annyir akész voltam h könnyesre röhögtem magam és a végén már fájt az oldalam is. :lol:

fanetta: tündériek ezek a 4 évesek. az enyém is nemrég kezdte és néha olyan kemény dolgai vannak h rászólok h én vagyok az anyád majd én gondoskodok rólad. Néha lelkiismeretfurdalásom van h milyen rendes én meg kihasználom.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


én is vagyok. Voltam dokinal, minden ok, a kisasszony jol fekszik, mahszaj zart, kicsit megnyugodtam. de mondta, h probaljak kevesebbet dolgozni. de most mar ugye a kertben is lenne mit csinalni... nem csak az irodai munka..

Egcsi
én benézek néha a hétvégén, de altalaban nincs idom irni, sot a férjem rmostmat szamitogépelvono kuran tart, h ne tudjak dolgozni. ez az egyetlen atka az itthonrol dolgozasnak, hogy mindig lehet... és nehéz a hatart megszabni. ha van egy szabad oram, tuti leulok a gép elé. de pénteken a doki utan "szabadsagot" vettem ki! elmentem ebédelni egy baratnommel, aztan meg vettem par cuccot. Tok jo volt!

Fanetta
aranyos a kislanyod!
a gyerekek nalunk is készségesen segitenek, de foleg a nagyobbik. A kicsi nagyon egoista. kivancsi vagyok mi lesz utana, o lesz ugye a kozépso.
itt is tavasz, de pont tegnap délelott szakadt az eso, 5 fok, nem tudtunk menni a kirakado vasarra, itt all egy halom osszekészitett holmi. ma verofényes napsutés, 15 fok....

Nono,

auto :(

orrdugulas: ahogy leirod, nagyon hasonlit egy arcureggyulladashoz, az pedig magatol nem vagy igen nehezen gyogyul. menj a dokihoz szerintem mert felulfertozodhet konnyen. tapasztalatbol mondom, januarban nekem antibiotikum lett belole

Panni:
teszteltél? mizujs?
s.orsi
 
 


egcsi: itt a hétfő, és látod elkezdett nőni a topikfű :lol: :lol: :lol:

nono: valamiért, csak most tette be az autós hozzászólásodat! :wink: (amikor az előbb írogattam, nem látszott.)

Hát nem volt egy nagy élmény a pénteki napod!!!!

Tényleg annyira, de annyira jók ezek a helyzetek!!!!!!!
Szóval mindent megérnek a zabálnivaló porontyaink!!!!!!!!!!

Egy eset ugtott be: Laci mindig mondogatta, hogy a csomagtartóba nehogy beletörjem a kulcsot, amíg egyszer neki sikerült beletörnie 8) 8) 8) Mondtam neki, hogy most neki szerencséje van, mert ha én törtem volna bele, akkor 66x hallgathatnám, míg ő, a mostanin kívűl többször nem fogja hallani.
Azóta nekem is "sikerült" egyszer beletörnöm, de nem volt egy szó sem :lol: :lol: :lol: (szóval ugye ha kiderül, hogy adott esetben ők is lehetnek bénák.......khm, khm....... :roll: :roll: :roll: )

orrdugulás: próbáltad már a kamillás vízzel gőzölést?

s.orsi: ismerős ez a "kímélje magát, ne dolgozzon" szöveg, csak a gyakorlati megvalósításra is kéne adjanak egy pár tippet - hihi. Mikorra is vagy kiírva????

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


most olvastam a novemberi kismamiknál h panny kórházban van. Azt írta h jól van de még marad. A baba 1,2 cm már. Remélem hamar kiengedik és nem lesz baj!
Nem tudom miért került be azt nem láttam csak azt h vki írta h kapott sms-t. Pénteken volt elvileg dokija.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Fanetta,
33. hétben jarok, szoval majus vége
bocs, h nincs vonalzom, de nem tudom hogy kell és nincs idom utana olvasni.

Nono,
én az orr kamillaval gozolésérol azt tudom, h kiszaritja a nyalkahartyat még jobban. szerintem csak a sos viz + orrcsepp
de ha jol emlkékszem te nagy orrcsepp fogyaszto vagy, szoval valszinu az orrnyalkahartya mar szét van. van még vmi stodal nevu cucc is, én soha nem probaltam, de egyesek eskusznek ra!

Panni,
izgulunk akkor mi van veled, jelentkezz, amikor tudsz

Kocsi,
amikor 3 honapos volt a scenic, nekimentem a parkoloban egy oszlopnak és az egész oldalat végighuzta. én is egész nap azt hallgattam... megcsinaltattuk rogton, mert a férjem nem birt az uj autora nézni.
Egy hétre ra, nyaralas alatt, kulfoldon, a férjem belefarolt egy kis teherautoba. tul magas volt ahhoz, h a parkoloradar sipoljon, o meg a tukrot valszinu nem nézte (egyébként SOHA nem tort még ossze kocsit, nagyon nagyon jol vezet). lelki beteg volt. az egész hatso ajtot ki kellett cserélni, tokre osszetort. ahhoz képest az én oszopos dolgom nudli volt. :D csak annyit mondtam neki, h most legalabb elhiheti, h nem lattam azt a k... 50 cm-s oszlopot, mivel o egy teherautot nem vett észre :D :D szerencsére mindkét baleset ugy nézett ki, mintha nekunk jottek volna és kifizette a casco.
s.orsi
 
 


Nono
A kocsis sztoridon jót vigyorogtam. Na, nem azért mert mulatságos, csak jól adtad elő. :D
Az orrspray-hez is hozzászokik a szervezet és akkor nem használ. Nálam ez nem fordulhat elő, mert én alapból útálom, inkább dugulok. :roll:

Fanetta
Nagyon rendes kiscsaj a lányod! :wink: Reménykedtem, hogy mire felébredek, már írtok egy csomót. 8)

Orsi
Na, ennek az egynek örülök, hogy nincs kertünk....a miénkbe a fű sem nőne. :roll: Mekkora kertetek van? Rendes zöldség-gyümölcs-kapálás-gyomlálás fajta?

Sajna nálunk csak én vagyok béna, ha vezetésről van szó. Apjuk "tökéletes". :lol:

A fiamnak mától tavaszi szünet. Hánykor keltek? Hajnali 6!!! Az eszem megáll! :evil: Máskor meg 8-kor úgy kell kiimádkoznom az ágyból, hogy ne késsünk el.... :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


köce csajok, asszem már sokkal komolyabb a baj mint egy kis orrnyálkahártya gyulladás. Olyan "rohamaim vannak már h majd megfulladok. Ilyenkor jön az orrspray és segít. Már újat használok, szteroidosat.
Holnap reggel megy a kocsi szervízbe. Nekem a kórházba kéne bemennem a városba de gyalog...és a fiammal nem vágok neki. Meg hova teszem ott míg vizsgálnak? Úhogy holnaop nem megyek, majd mielött megfulladok apa hív mentőt...vagynemtom. Nagyon gáz.

KOcsi: utólag én is kuncogok rajta h mi volt ebben olyan nehéz na de akkor megizzasztott a fószer.

Megyük fagyizni a kölkökkel meg egy kis játszi.

sorsi: hú, akkor nincs már neked sem sok hátra. Minden megvan? Vagy semmi? :wink:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Egcsi
nem olyan konyhakert hanem oriasi telek befuvesitve (egy funyiras kb 3 ora a férjemnek!!!), sok bokor, virag, szoval diszkert.
én falun nottem fel és az apam kertjében minden volt / van. szoval nekem a bolti gyumolcs az gyakran ehetetlen.
Apukam ultetett par gyumolcsfat, de még kicsik, van még ribizli, malna, szeder, amit a gyerekek eloszeretettel csipegetnek... csinaltunk egy kb 15 m²-es eperultetvényt folyton termo eperrel, juniustol oktoberig esszuk és olyan szamocaféle :) (azt most mar at kell ultetni, mert nagyon suru)
zoldséget a piacon veszek (egyedul koktélparadicsomot ultettunk tavaly, mert finom paradicsomot sehol nem lehet venni, vagy pedig méregdraga), igy is rengeteg a munka ezzel. Nyaron szinte naponta locsolni, de szerencsére a gyerekek imadjak és sokat segitenek. Foleg miattuk csinaljuk ezt a felhajtast és nagyon orulnek neki.

Ti milyen gyumolcsot esztek az USA-ban? Nekem az osszes amerikai ismerosom panaszkodik, h lehetetlen finomakat venni.

Nono
sok minden van, de semmi nincs még elokészitve...
Jobbulast!
s.orsi
 
 


Orsi
Na, a kertészkedés nem nekem való... Mi közel lakunk Californiához, úgyhogy van fini gyümölcs. Az eper és a szőlő nagy kedvenc, de amikor nagyon drága és nem veszek, akkor a banán-alma-narancs is elfogy. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Egcsi, felétek is szoktak lenni földrengések?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


háj! van új autóóónk!!! :mrgreen: és hátul 3 teljes értékű öv van ám!! Mostmár van hozzá autónk, ha lesz nagyobb kecó már nem nagyon lehet kifogás! :mrgreen:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi
Földrengés az nincs. Nyáron dög meleg qaz van. Ez az egyetlen "természeti csapás" és ebből adódóan a szárazság. :)

Nono
Gratu a verdához! Milyen? Hány éves? Ne kímélj bennünket a részletekkel. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: másfél éves skoda octavia. Apjuk nyugtatóval bambul a tv előtt. Ma de. úgy volt h elmegyünk és megnézzük(!!!). Erre elmentünk és apjuk letárgyalta h mit mennyiért miért hogy s mint, a miénket beveszi/nemveszi és azt hogy és mennyiért. Szó szó, kijött, én addig a fiam kergettem. Szval apjuk kijött h ez meg ez a helyzet, mondom de szuper mert ezt e legmerészebb álmainkban képzeltük, annyit adtak a miénkért amennyit akartunk és ez volt a csúcs, szval apjuk elmondta kifelé jövet, az ajtón kiléptünk majd szerény személyen megfordult és visszament kezet adni rá, amin apjuk kicsit ledöbbent h ez gyorsabb volt mint ő akarta h ő még agyalt volna, h emésztené...na mondom még csak az kéne, alig km-eres alkalmi áron, és a miénket annyiért veszik be amennyit akartunk érte és még a gond sincs vele, megbeszéltük h veszünk, mit kell ezen emészteni??????? Szval asszony visszarohant és kezet adott a dologra. :mrgreen: Nem cécóztam. Apjukat cseppet megviselte h ez gyors az ő lelkének, ő ugyanis az a mindent átrágós életében gyorsat nem lépős típus. Mostanra asszem teljes a lelki békéje épp a nyála nem folyik.... :lol: már csak arrl beszél h hej de jó vétel volt. :D ennyi asszem. :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


egcsi a meleg az mit jelent arrafelé? Mert itt ugye a 30 már iszonyat hőség. A 32 meg már maga a tüzes pokol. 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Néha a tettek mezejére kell lépni. :D
A hőség nálunk 5O-55 fok. 3O-32 fok meleg reggel van, amíg a nap nem kel fel. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?