Új privát üzeneted érkezett!

Ja és még nálunk az volt bevallom őszintén hogy a 3.gyerek előtt be kellett ígérnem apának hogy én veszem ki a gyerekkel kapcsolatos dolgok nagyobb részét..értem ezt arra hogy éjjel kelés ha kell vagy a nyűgösebb dolgok...ezt az egyet kérte apa mert ő már nem bírná fizikailag....Márknál ő kelt fel éjjel és ringatta órákon át egy éves koráig...mellgyulladással fetrengtem hetekig és mindent ő csinált..szal nem mondhatom hogy nem vette ki a részét de most már nem bírná..nagy rajta a nyomás,rohadt sokat melózik és nem bírná már azt.Ezt én totál megértettem és elfogadtam és vállaltam...persze hozzá kell tennem hogy imádja Olikát is és ha beteg éjjel ő is felkel hozzá de nem olyan rendszeresen mint Márknál.Már sajna olyan fáradt és olyan mélyen alszik hogy meg se hallja ha nyöszörög.

Ez a kikötése állt a 4.gyerekkel kapcsolatban is amit én meg is értek....ja de azt is hozzá kell tennem hogy nekem elég hogy a nagyokkal kapcsolatban segít...ő hordja pl.úszni őket .

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


laptető :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: nálunk nem kel fel már régóta kivéve ha a gyerkő túl hangos éjjel akkor. De amúgy nem. Szval ezzel nem tudok segíteni v beígérni. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 

 
 

Nálunk ez a ki veszi ki a nagyobb részt a gyerekekből szóba sem jött, mert egészen a közelmúltig túrót sem csinált. :roll: Mióta suliba járok vigyáz rájuk sokat és most már önkéntes alapon is elviszi őket ide-oda.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 



Kép Kép Kép
fanetta
 
 


mivan fanetta, csak nem a te szíved is jobb oldalon dobog? :lol: Pannyé tuti, sztem hiába is keresné a doki baloldalt, az enyém is egyértelműen de te eddig hallgattál a témában! :wink: ezek szerint sok itt az orvosi tankönyveket meghazudtoló egyed! :wink:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok,

megvagyok, köszi Fanetta, hogy gondoltál rám.
Ahogy írtad, hogy 2 fiad lesz, én is rácsodálkoztam, hogy jéééé, nekem is 2 fiam van és ezt olyan jó kimondani + még egy kislány is.
Épp a minap mondta anyukám, hogy pár éve nem gondolta volna rólam, hogy nekem 3 gyerekem lesz.

Mi megvagyunk. Matyikát ma kezdtem el beszoktatni az oviba, meglepődtem, hogy mennyire tetszett neki.
Mondjuk engem elengedni nem akar, pedig nekem haza kellett jönni Misihez szoptatni, ugyhogy mivel ottmaradni addig nem akart egyedül (illetve Zsófival) , 10-kor mindketten hazacsattogtunk és majd holnap újra nekivágunk ennek az ovi ügynek. :lol:
cukorka
 
 


Cukorka
Sok sikert a beszoktatáshoz...nekem majd szeptemberben lesz aktuális, de én csak pár napra adom be Bencét. Meglátom hogy alakul az órarendem a suliban.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono: sok gyerekesként (hamarosan), erdélyi származásuként, hagyományértékelőként szerinted hol máshol is doboghatna????? (persze azért látom az ő hibájukat is -néha túllihegik, amit nem kellene és fordítva 8) ) Ja, és bár a szülés csodálatos dolog, de szeretném, ha a fiaim inkább más csodák irányában indulnának el :lol: :lol: :lol:

Cukorka: és mért nem viszed a legkisebbed az oviba, és ott a sarokba megszoptathatnád. Vagy ez nem tolerálható dolog??? (vagy esteleg attól félsz, hogy az összes bölcsis körülállna, és tátott szájjal nézné a hadműveletet? :lol: :lol: :lol:

Panny: Bircsiék ma reggel 6-körül elindultak a kútvölgyibe, erős fájásokkal!!!!!!!!! Pont jókor indult útnak a kismókus!!!! (ugye Vida hétfőn este utazik el). Az is lehet, hogy már a nagyokat cuppantgat a Lucatesó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tudjátok csajok, előző topiklakókról van szó)

ÉS LÁM:7,10 KOR MEGSZÜLETETT LILLA BORBÁLA (GÁTVÉDELEMMEL)

Megint hatalmas pelyhekben elkezdett hulldogálni a hó!!!!! Ma reggel a jányom is azt mondta, hogy sohasem lesz már tavasz!!!! Remélem nem lesz igaza!!!! 8) 8) 8) 8) (pedig sokszor szokta mondogatni, hogy :menj, menj hideg tél, Kisze bábu lánggal ég, nem lesz már ki didereg, jön a madár, csicsereg!!! :lol: :lol: :lol: )

És a 8-ik hónap utolsó hetébe léptünk!!!!!!!!!!!!!!! Kilenc jön ezután bakker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fancsi!

Köszi a híreket Sáriról!!Csodaszép neve lett Lucatesónak!!!!

Nono!

Jó ez a szívünk a jobb oldalopn dobog..tetszik :wink: ...(nekem egyre jobban ahogy közeednek a választások....kezdek hangulatba jönni :wink: )

Hagy dícsekedjek csajok:Márk fiam tegnap megnyerte a VÁROSI SZAVALÓVERSENYT az elsős kategóriában!A város összes általános sulijából a legjobbak voltak,összesen 18-an és az én fiam bizonyuilt a legjobbnak a legjobbak közül...Pécsi Ildikó volt a zsűri elnöke. :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: nagyon ügyes a fiad. Folyós anyaszív smile! 8)

fanetta: hibája mindenkinek van ezt tudjuk. És azt is h mindenkinek egy kicsit maga felé hajlik a keze nem is ezzel van a baj. engem nem érdekelh pl a haver kapja az autópálya beruházást csak az h ezt a haver 100szoros áron. Ha annyiért adja neki mint bárki másnak, átlagáron, hát ez van. De h ennyiért. Persze nem tv-szerű és akadhat más stikli is. Szó szó azért messze ők a legjobbak.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Panny
Gratula! Micsoda sikerélmény! :)

Fanetta
Hajrá! :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


No, idáig nem szóltam, de most már jó lenne, ha előkerülnétek... 8)

Tavaszi szünetem van, legalább van időm tanulni...szünet után mindjárt teszt sejtbiológiából. :roll:
Megemelték a lakbérünket május 1-től, úgyhogy úgy néz ki költözünk. Két utcával lejjebb olcsóbb a kégli.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi!

Nem írigyellek a kökltözés miatt :roll:
És amúgy mekkora a kégli?Ugyanakkorába mentek?

Tegnap ünnepségen voltunk,nagyon élvezték a srácok a huszárfelvonulást :wink:
(Nono,anyu a fidesz kampánynyitón is volt :wink: )

Olika reggelre összefosta és hányta a kiságyát,zsákját meg úgy mindent :( ..amíg a suliba indultunk 5x hányt...úgy látszik benyelt valami vírust..remélem a többiek megússzák és mi is.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: nálunk is volt pár hete ez a nyomoronc vírus. 1 nap. Szó szerint. De az az egy nap halál. Nem bírtam felállni se. Kölkök se. Szerencsére másnapra már csak a fáradtság maradt. Hátha megússzátok.
(én a hírtv-ben néztem élőben 8) )

egcsi: költözni....dejó. Én is mennék, bár én egyéb okból de sajna itt esély sincs rá. Gondolom te azért most maradnál inkább.

Velünk amúgy minden oks. Múlt héten volt vmi köhögős takony kórság, amin a kölkök 2 nap alatt túllettek láz nélkül nekem viszont 38 om volt és állni is alig bírtam. Jellemző.

elintéztem ma a gyes igénylésemet. eh. Nem volt egyszerű egy örökmozgó kétévessel bár tény h könnyebb volt mint vártam amúgy.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


na, most meg nálunk vendégeskedik az a nyomoronc vírus!!! eddig csak köhögött a legkisebbem, de ma meggyütt a láz is!!! hurrá!!! nem az a bajom igazán, hogy nem eszik semmit, hanem az, hogy nem is iszik!! :shock: :shock: :shock: pedig má bedobtam jó pár trükköt!!!!!

Remélem magához tér időben, és legalább a folyadékot sikerül beleöntenem!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Panny
3 szobás lesz az is, az akérdés lesz-e hozzá garázs vagy nem...ha nincs az sem katasztrófa.
Hányós-fosós vírus...basszus. :shock: Jobbulást a kicsinek. :?

Fanetta
Jobbulást nektek is. :?

Költözés:Áááá, már nem is háborgok. Szinte minden évben cuccolunk. :roll: Most, hogy ilyen a gazdasági helyzet, minden fillér
(avagy penny) számít. ami viszont jó, hogy szinte mindenhol lejjebb mentek az albérletek. Persze pont itt, emelniük kellett. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: nem volt itthon sasját kérótok? Eladni és abból kinnt sajátot venni? Vagy ott nem így megy? Ott nehezebb sajáthoz jutni mint itt?

Van egy viccem, beteszem

Egy napon egy öreg hölgy sétált be a Kanadai Bankba egy hatalmas zsák pénzzel, melyben 165 ezer dollár volt és mindenáron az igazgatóval akart beszélni,. Az igazgató végülis fogadta és megkérdezte mit szeretne csinálni a pénzzel és honnan van. Az öreg hölgy azt válaszolta, hogy szeretne számlát nyitni a pénz pedig fogadásokból van. Mondta neki a Kanadai Bank igazgatója, hogy ki van zárva, hogy ez a sok pénz fogadásokból lenne. Mondta neki az öreg hölgy, hogy márpedig abból van és szívesen fogadna 25ezer dollárban akár most rögtön mégpedig abban, hogy az igazgató úr heréi szögletesek. Az igazgató nevetett és rábolintott a fogadásra hisz úgy gondolta ebből csak nyerni lehet.

Az öreg hölgy azt mondta, hogy ha megfelel az igazgatónak másnap pontban 10kor eljön az ügyvédje jelenlétében hogy megnézze ki nyert.

Aznap este az igazgató nem aludt. Állt a tükör előtt és jobbról, balról alulról, felülről megnézte a heréit, hogy biztosan semmilyen szögből nem tűnnek szögletesnek.

Márnap 10kor az öreg hölgy és az ügyvédje megjelent a Kanadai Bank igazgatójának a szobájában.
Az igazgató letolta a nadrágját mire az öreg hölgy megkérdezte, hogy megfoghatja e a heréket, valóban nem szögletesek e. Az igazgató azt válaszolta, hogyne tessék csak!

Az öreg hölgy szépen megfogdosta. Közben az ügyvéd elkezdte a fejét verni a falba. Mire az igazgató megkérdezte az öreg hölgyet ezt miért teszi az ügyvédje.
Az öreg hölgy azt felelte:
- valószínűleg azért mert most vesztett el egy fogadást. Abban fogadtunk, 100ezer dollárban, hogy ma délelött 10 órakor a Kanadai Bank elnöke önként kínálja fel a heréit hogy megfogdossam

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


na szülés előtt álló kismamik, ha nem tudnátok hogy kell szülni:

http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc

(bár gondolom sokan ismeritek a dalt már)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


a dal szövege nagyon megfogott amúgy. Főként az a mondat: a gyermek a nőnek a fejében fogan. hmm, azt hiszem igaz, de nagyon.

rágondol csak és már meglesz
nem számít, hogy az ura mit tesz


:roll:

igaz kár h nem így működik ugye....ill nálunk nem sajna. Bár az első mondat biztos...csak utána...ahol az ura nem számít.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Ez a vicc szuper :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


most hallhattam meg azt a dalt.

"a doktor ur honnan tudja, hogy kell szulni???" ez egy k... jo kérdés!

betegeskedoknek jobbulast! ma az én kisebbik fiam is itthon fekudt, fejfajas, laz, gyengeség... influenzanak tunik, pedi mar tavasz van!

Nono, azt hiszem, ha Apa ennyire nem vagyik 3-askara, akkor jol meg kell gondolnod vagy elnapolnod a kérdést. akar hogy is nézem, a gyereket nem elég megszulni, fel is kell nevelni és egyedul szerintem nagyon nehéz ( az éjjeli kelés csak rovid ideig tart, ahhoz képest ami utana jon még 20 évig!)
jot tenne neked, ha egy kicsit mégis elmennél dolgozni, nem? Lehet, h Apa szemében is megvaltoznal ujra.
s.orsi
 
 


Nono
Volt sajátunk, el is adtuk. A kiköltözés nem volt két fillér+ akkoriban baromi drágák voltak itt a házak és a régi lakásunkon nem maradt annyi, hogy tudtunk volna belőle itt venni. (Persze a régit is kölcsönből vettük...)

A vicc és a dal is jó. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


s.orsi: nem csempészek be babát hacsak nem fogamzásgátlás ellenére jön. A lányom így jött bár visszagondolva talán elrontottam vmit de nem vagyok már biztos benne. :roll: Apa nem akarja ez is igaz de azért nem mert most egyéb céljai vannak. Ellopták az autóját nyáron és gyúr az újra. Ez most a legfontosabb neki minden más utána. Megértem mert amúgy azt mondják a férfiaknak a kocsi a hosszabítójuk...ha érted mire célzok. Ha "becsúszna" de nem fog, akkor örül neki de direktbe nem hajt rá. A vágyat meg nem lehet leküzdeni ugye...az van és kész. kivel beszéljek róla ha nem veletek? :roll: Vágyom rá, elmondom, netelek és látok ezt azt, beszélek róla, aztán evezek a dolgomra. Nem erről szól a napom...csak a lelkemben van ez de azt nem mondom mindenhol. Apának néha elejtem, nemet mond és megyünk tovább. Tudja h ezért imádkozom a NagyFőnöknél odafenn. Senki nem tudja. Nem mondtam a szüleimnek sem a barátaimnak sem a rokonoknak sem anyóséknak.

keresek közben állást. Apa szokott nosztatni h mivan már de érdekes ahogy kérdezi. Mintha aggódna értem. H nem akarja h elmenjek. h maradjak itthon. egyszer célzott rá h maradnom kéne de mivel mondtam h ha lesz kiért maradok de csak úgy nem mert arra nem fussa. Mondta jó. De látom h szeretné ha maradnék.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


sziasztok csajok,

vagyok ám én is,csak rídonliban :oops: de most egyszerűen nem bírom megállni hogy ne dumáljak bele :lol: szóval először is azért nem vagyok túl aktív,mert nálunk nem igaz a dal első sora sem :cry: de azért persze nem adjuk fel,csak meglehetősen frusztrált vagyok :?

nono,
elsősorban miattad döntöttem úgy hogy színre lépek megint :lol: mert hogy én egyszerűen annyira megértem miről beszélsz :oops: pontosan tudom milyen vágyni úgy egy babára hogy akár jöhetne is,de mégsem.én pont így éreztem az első fiam után...annyi volt hogy mi eldöntötük hogy 2 évet legalább várunk,hogy kicsit könyebb legyen.és ehhez tartottuk magunkat.de úgy,hogy a fiam kb 6 hetes volt mikor én majd megvesztem hogy újra gyereket akarok :oops: :roll: és csak kivártuk a 2 évet :shock: de az a két év kész csata volt saját magammal :cry: és mikor aztán indult a project én úgy éreztem hogy már két éve várok erre a gyerekre...
most meg.... :shock: :roll: :cry: :oops:

puszi mindenkinek :wink:
Vendég
 


Nono,

nem akartalak megsérteni, de igy kivulrol nekem tényleg ugy tunik, hogy nagyon vagysz arra a babara, és nagyon sajnalom, h egyelore egyedul vagy ezzel.
Nem latok bele az életedbe és nem is akarok. Természetesen azért vagyunk itt, h kiirhassuk magunkbol, amit masnak elmondani nem tudunk, erre valo ez a topik.
Nekem mégis az az érsésem, h egy kicsit (nagyon) el vagy faradva (sok betegség, éjszakazas, lakasgondok, bezarkozottsag, nincs segitséged) és lehet, h a sors akarja igy, h a férjed nincs rahangolodva egy ujabb gyerekre, mert per pillanat nem biztos, h neked lenne elég erod. Attol a vagy megmarad.
szerintem probalj meg feltoltodni, lelkileg és fizikailag és mint ahogy gigili is irta, a turelem rozsat terem.

sok erot kivanok neked és kitartast!!
s.orsi
 
 


orsi,
asszem félreértettél,én nem vagyok egy türelmes ember :lol: :lol: :lol: és pont hogy azt gondolom hogy ropik voltunk amiért sosem mertük bevállani a kis korkülönbséget,pedig nagyon szerettem volna kipróbálni.szóval én azt gondolom vannak esetek amikor az embernek a szívére kell(ene) hallgatni nem pedig a fene nagy eszére :roll: :oops: sztem sokkal boldogabb emberek élnének a világban ha nem lenne ez a nagy racionalizmus materializmussal vegyítve 8)
Vendég
 


uff,én beszéltem :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


hihi - nálunk pl. hármaskára teljesen igaz az a két sor....talán Laci olyan nagyon-nagyon nem hajtott, mint én, de hogy olyankor fogant, amikor ugye elvileg nem lehett volna, az tuti!!! és már írtam is, hogy nagyon meg voltam zizzenve én is, és azt éreztem, hogy most vagy soha!!!

Ami meg a racionális és érzelmi döntéseket illeti, az eszem a racionalitást helyezi előtérbe, mert ugye a bölcs megfontolás sosem jöhet rosszul, DEEE az én döntéseim anniyra érzelmi szagúak, hogy az már sokszor hihetetlen :roll:
Szerintem a Nagyfőnök a hiányosságaimat egy plusz adag emócióval pótolta :lol: :lol: :lol: Na ezért is ugrom mindig a falnak :lol: :lol: :lol:
(de ugye ami hátrány, az egyúttal előny is: tehát azt gondolom, hogy ezzel a durr bele életmóddal igaz, hogy sokszor nagyot lehet koppanni, de ugyanakkor ez a lendület le is dönt olyan falakat, amiknek a józanság neki sem indul :roll: )
Namost: ki dönti el, hogy akko most mi is a jó??? :shock: :lol: :roll: :P

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


sorsi: dehogy bántottál meg, csak le akartam írni mi van a háttérben. Hogy mennyire szeretném. Olyan mint amikor egy törhetetlen üveg mögé kiteszik a drogot és elé ültetik a kőkemény drogost, szívjá öreg ...márha bírsz! :lol: Na kb ilyen érzés lehet ez a hülye vágyakozás.

fanetta: azt hiszem vannak dolgok amikor pontosan így kell csinálni, durr bele. Nem szabad gondolkozni. És azt is érzem h a gyerek pont ilyen dolog. És van néha ahol muszáj leülni h na akkor biztos így kell?
Barátunk vett egy lakást vidéken de még nem adta el a meglévőt. Bevállalt két hitelt egy kis mázlival. A végén szabadulnia kellett igencsak áron alul a régi lakástól és közben rájött h amit vett nem kellett volna. Szval van amikor muszáj megállni de van h kell a spiritusz. És egy baba, ahol már van kettő relatíve nagyobbacska....ott jöhetne akár a harmadik.
Talán egy házasság erősségét is mutatja h jöhet e épp a köv baba. Persze nem mindig :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


igen Nono: asszem igazad lehet: a kettő közötti egyensúly megtalálása lehet az igazi! vagy annak helyes megítélése, hogy az aktuális helyzetben, melyiket is köllene elővenni 8)
No de valljuk csak be férfiasan, az sem egy olyan nagyon eccerű dolgocska :roll: :roll: :roll:

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


ha már mérlegelni kezdesz fanetta h ésszel v szívvel akkor már az eszed van előnyben nem? :lol:

Ha jön a dolog az hirtelen és durr bele. Asszem. akkor nem vagy nagyon minimális az agytevékenység. :lol:

van vkinek tapasztalata a pharmatexel?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Fanetta
[quote]d írta:e hogy olyankor fogant, amikor ugye elvileg nem lehett volna, az tuti!!!


Hogy is volt ez? Lehet, hogy mi is így jártunk....már két napja késik. :roll: 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Bejelentkezek en is...

Kepzeljetek jelentkezett az apjuk.Bocsanatot kert es szeretne megmenteni a hazassagunkat...Azt mondtam egyelore beszelgetes alapon mennek a dolgok, vagyis a skype-on beszelgetunk.Beszelget a gyerekekkel...Jar pszichiaterhez, bocsanatot kert tesomtol mindkettotol, sot anyosatol is,vagyis anyumtol...Rendezni akarja az eletet.Nagyon megvaltozott.Egyelore nem tudom meg mi lesz, ido kell, hogy tisztan lassam a dolgokat...

Panny:
atkandikaltam a 2010 novemberi topikba, van egy regi ismerosom ott babas es teged is lattalak ott..Akkor most gratulalhatok? Vagy varjunk meg vele?? ;)

Egcsi:
ez komoly?
teszt????

Fanetta:
hol laktal Erdelyben?

Egy kis tavaszi hangulat :)

Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


f.marti: Isten ments hogy megbántsalak vagy a férjed azonosítsam a dologgal.....biztos hallottad h egy jómódú apuka (belsőépítész volt ő is meg a neje is) lemészárolta a családját. Egy 4éves és egy 8 éves kislányt, a nejét majd magát is...balta, kés, láncfűrész. Úgy gondolod h aki egyszer kezet emelt rátok az meg tud változni? gyógyszertől és egy kis terápiától? És ha lesz megint nehéz időszak? Stressz? akkor mi lesz? Most rádöbbent h mivan, h mit veszített, h soha többet nem lesz ilyen szép családja.....és ezért teper. De biztos teljes és mély a változás? Hiszel neki? Sőt, rosszul kérdeztem, bízol benne? Képes leszel bízni? Én félnék. 3 gyerek nagyon sok gyerek az is igaz és nagyon nagyon nehéz lehet egyedül velük. Nem tudom persze csak ezek ugrottak be ahogy írtad. Úgy sajnáltalak titeket, annyira nem ezt érdemli egy anya és a gyerkők. Sajna megtörténnek ilyenek is. Remélem minden szép és jó lesz és úgy alakul ahogy szeretnéd.

egcsi: nemáááááá!!!!! tesztet! tesztet! tesztet! tesztet! Nem hiszem el h késik és még nem teszteltél!!! hogy bírod?????

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Márti
Jól teszed, hogy nem kapkodod el a békülést...a terápia bölcs dolog volt, de egyetértek, idő kell mindenkinek, hogy tisztán lásson.

Nem vettem tesztet, tegnap töltöttem fel a raktárat tamponnal és eü. betéttel. :roll: Ha ebből gyerek lesz, az szombati eredmény, úgyhogy a teszt nem mutatná még ki. Az is lehet, hogy csak öregszem....őszintén szólva statisztikailag ez a valószínűbb. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


na mivan csajok itt mindenkinek a pé-je közvetlenül menzesz elött van? akkor kapjam el apjukat? :lol: lehet h nekem is akkor jönne? :lol: 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Látom ment itt a filozofálgatás rendesen :wink:

Nono,ismered a véleményem.....már sokszor kifejtettem.....ahogy a mellékelt ábra mutatja én se vok az a racionális fajta :lol: :lol: én totál megértelek!!!!!!!


Egcsi!

Ne csigázz!!!!
:wink: :wink:

Márti!

Nagyon óvatos légy...mérlegelj.Egyik oldalon mindekinek járhat még egy esély..a másikon meg aki 1x ilyet tett az lehet hogy megint fog....sztem várj...hagyd h bizonyítson..semmiképp se fogadd vissza túl hamar....sok-sok időnek el kell h teljen hogy lássad talán tényleg van egy szikrányi esély arra h megváltozzon...tudod ígérgetni mindent lehet..az a legkönnyebb..de bizonyítani sokkal nehezebb de hitelesebb is!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Na, csak hogy ne izguljatok feleslegesen, megérkezett piri néne.. Majd a következő hónap. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


csalódott vagy egcsi?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Marti,

bennem is ugyanazok a kérdések merultek fel mint Nonoban. De ugye igy kivulrol ebben az esetben is nehéz barmit is mondani. neked kell érezni, képes vagy-e ujra megbizni abban, aki allat modjara viselkedett veletek. Nagyon sok ido kell, hogy a férjed be tudja bizonyitani, tényleg megvaltozott és tényleg atgondolta a dolgokat. Ne kapkodd el a dontést.

Lanyok,

akkor a fenti filozofalasbol leszurom, h csak én vagyok ilyen konzervativ és racionaista anya. én megtanultam az élettol, hogy csak és kizarolag magamra szamithatok, ezért nem merek pl gyerek kérdésben olyan vakon donteni. Azokat a csaladokat (mert sok van ilyen) meg nem értem, ahol a gyerek issza meg a levét a szulok felelotlenségének. (most alltalanossagban mondom, nem személyesen barkinek itt a tpiokban!!)
A 2. egyébként nekunk is ugy jott, hogy még szoptattam, nem védekeztunk, aztan majd meglatjuk alapon. Csak arra nem szamitottam, h rogton teherbe esek... de nem nevezném balesetnek, mert mindeketten nagyon akartuk. és ennek ellenére nagyon nehéz volt az elején a két picivel. Ha akkor szultem volna a 3-t tuti elvalltunk volna mar, pedig nagyon szeretjuk egymast!

Egy rémpléda, toszavalban
van egy baratnom, a férje ott hagyta harom gyerekkel, 1, 3, 5 éves). Kulfoldon. egyik naprol a masikra. Megcsalta és még neki allt feljebb! azota is megy a valloper. Teljesen kivetkozott magabol a hapsi 10 év hazassag utan. Kikészitették a gyerekek, mivel o maga is egy nagy gyerek. Nem tudta elviselni, hogy gyerekesen mar vannal bizonyos kotelességei és felelossége. Csak azt nem tudom, miért lett 3 gyerekuk! és csak ez volt a probléma, anyagilag, stb minden ok. Az volt a gond, h a felesége nem tudott még tobb idot fordiatni a férjére, o pedig bekattant...

Egcsi
megy a drukk a jovo honapra!

Panni:
akkor talan uton van a kislany?
s.orsi
 
 


sorsi: igen néha muszáj racionálisnak lenni de van h muszáj megharcolnunk vmiért. És tüzön vizen át. Egy gyerek viszont nem biztos h ez a kategória. Én bevallom látom magunkat apával öregen és ősz hajjal ülni a tornácon. Valahogy úgy érzem, hiszek benne vakon ,h mi együtt maradunk egy életre. Isten elött mondtam h vele holtomiglan. Bármilyen nehézségek is lehetnek, vele. Nem mondom h nem lehet baj de hinni kell, remélni, bízni és így működni fog. Nem tv.szerű. Sokan mondják annyira nem tudják magukat elképzelni öregen. Én igen. És mindig 3 gyereket láttam magunk körül. Míg pici kislány voltam is mindig azt mondtam, nekem hérom gyerekem lesz. Anya is kinevetett. És most tessék, itt vagyok és vágyom rá.
Nem mindenáron és le tudok mondani róla ha ez kell. Kitaró lesz apa akkor lemondok. Mert egyenlőre kitartó. Talán lesz még más véleményem. Már nem görcsölök azon h meglegyen a jogfolytonosság. Ha jönni akar egy potyababa örülni fogok, ha nem lesz potya talán egyszer apa meggondolja magát. Én nem adom fel és bár itt csak erről írok nem erről szól az életem és nem is ebből áll. Sőt. Benne van a szívemben, a gondolataimban és talán majd megérkezik ha itt az idő. Ha potyaformában is örülni fogok neki és apa is tudom. Szeretni fogja. Majd meglátjuk.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Nem vagyok csalódott. Ha próbálkozós hónapban nem jön össze, na az már más kérdés....

Orsi
Én is inkább racionális vagyok, bár ha az eszemre hallgatnék, nem hiszem, hogy belevágnék a harmadik babaprojectbe. Beszélgettem apjukkal a kérdésről és az ő legnagyobb félelme, hogy nem fogyok le szülés után. :roll:(Szeretném megjegyezni, hogy eddig mindkét gyerek után visszanyertem emberi formámat.) A gazdasági válság benne még csak fel sem merült. Na, ebből látszik, hogy ő mennyire felnőtt. 8) Vagy csak pasi? :shock:
Lényeg, hogy most sokkal többet filózok a dolgon, mint pl. a második előtt. Pedig tudom, ha nem vágnék bele, később bánnám.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono,

én is megértelek. Én mindig azt mondogattam, hogy 3 fiam lesz.
Most van egy lányom és 2 fiam, számra végülis oké.
De valahogy ott motoszkál bennem, hogy és mi van a harmadik fiúval. Már a nevét is kitaláltam.
De közel 38 lennék mire megszületne ...


Jelentem Matyit beszoktattam az oviba. A 3. napon azt mondta, hogy anya, ha hazamész megszoptatni Misit, soká gyere vissza, mert én ki szeretnék menni az óvónénivel levegőzni.
Gondolom azért sokat segített az is, hogy ott van neki Zsófi, na meg április végén már 4 éves lesz. Ugyhogy már két ovisom van.

Fanetta: azért nem vittem Misit, mert ő délelőtt még alszik, és ezt az extra figyelmet a kis középsőnek is meg akartam adni, hogy most csak rá figyelek, hogy hogyan érzi magát az első napokban az oviban.

Szóval a hányatott sorsú harmadikom csak reggel kapott cicit (persze a nonstop éjszakai cicizéseket leszámítva), meg dél körül, addig anyu volt vele. De ez csak két napig tartott, ma már itthon voltam vele egész délelőtt, csak eldobtam oviba a nagyokat, meg értük mentem.
cukorka
 
 


Cukorka

Most azt írom neked is, amit nekem szoktak. 38 még nem öreg. :D Ha elsőre összejön a gyerök én is majdnem 38 leszek. 8) Apjuknak előhozakodtál már az ötlettel?
Matyi nagyon jó fej....soká gyere vissza... :lol:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


nálunk a legújabb érv a hogy neveljük fel őket? Mert kettőnek sem lesz könnyű lakást venni! (fejet falba verős smile). Kérdem én, most mindjá kirakjuk őket h ezen agyalsz???????? Hol van az még?

cukorka: mennyi idős a legkisebb? 4 gyerkő? akkor lassan beállhatsz panny mögé! Ő is négyet szeretne! Gratula az ovihoz! Jó h ilyen simán ment. Mindjuk h 4 éves lesz sokat lendít a dolgon asszem.

tudjátok h mivan akkor ha vki már volt bárányhimlős és terhesen ismét a közelébe kerül a vírusnak? Mondjuk az első trimeszterben? Azért mert a gyerekei elkapják? :?:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Sztem akkor semmi nem történik, mivel van már védettsége így az a babára is kiterjed,nem?

Ja ezt én is megkaptam és még a mai napig is hogy hogy neveljük fel őket???De erre szoktam én mondani hogy na bummm...nem veszünk neki lakást....nagyon-nagyon sokan nem kapnak és mégis valahogy boldogulnak...annyira elanyagiasodik már minden a mai világban...anno a háborúk idején is szültek gyerekeket...nincs az sehol megírva hogy csak kiváló anyagi jólétű emberek vállalhatnak gyerekeket mert csakis ők tudják majd felnevelni...nyilván nem azt mondom hogy telejsen minegy az anyagi körülmény..de ennél sokkal fontosabb a lelki összetartozás,az hogyí milyen erős egy kapcsolatmhogy milyen erős egy család,milyen összetartó a család,az erkölcsi nevelés..és persze annyi pénz kell hozzá h normális életet éljen a család..ismétlem normális..de sajna manapság a normális élet jelzője már a csillagos ég..ahol a 8 éves gyerek 30.000dft-os érintőképernyős telefont kap szülinapra...szal abban a világban tényleg átértékelődik a "normális"jelző sajna.....és nem gondolnám hogy attól lesz egy gyereknek jobb az élete hogy minél drágább dolgokat kap,minél luxusabb helyekre eljut vagy ilyenek....a személyisége,az élete mindinkább a szeretettől,a tanulástól,az erkölcsi neveléstől,a sok törődéstől,a sok együtt töltött időtől lesz egészséges és boldog...és így elmondhatjuk majd hogy fel tudtuk nevelni anélkül is hogy lakást vettünk volna neki,nem???

Egcsi!

Röhögtem a férjed aggódásain....tipikus férfi..nem a gazdsági válság érdekli hanem hogy le tudsz-e majd fogyni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jellmező :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


a francba! irtam egy levelet és hopp, elszallt. Na akkor most ujra:

szerintem ahol felno 2, ott elfér harom gyerek is. Abszolut egyetértek Pannival, a belso értékek szamitanak, osszetartozas, szeretet és hozzatenném még az onbizalom. Fontos, h a gyerekekbol egy testileg lelkileg egészséges ember valjék, akinek van megfelelo onbizalma, hisz magaban és akkor sikeres ember lesz belole. Ha pedig igy van és a mi gyerekeinkbol ugye ilyen felnott lesz, akkor majd vesz maganak lakast, amikor tud: Nekem se vett senki, sot a szuleimnek sem, az anyosoméknak sem. Engem arra tanitottak, h bizonyos dolgokért meg kell dolgozni, nem lehet mindent talcan a gyerek elé tenni.

az viszont tényleg igaz, hogy egy bizonyos anyagi nivo kell a gyerekek mellé ebben a fogyasztoi tarsadalomban. Foleg, ha serdulok lesznek, a statuszszimbolumok nem megvétele nagy fusztraciot kelthet egy gyerekben. Félek is ettol az idoszaktol és bizom benne, h megértik és elfogadjak majd, h nem azért veszunk markas cipot, mert funek fanak az van, hanem azért esetleg, h tovabb tartson és kenyelmesebb legyen. Mi pl jarunk bolhapiacokra, ahol a gyerekek (is) eladjak mar nem hasznalt jatékaikat, h vehessenek valami régota ahitott jatékot, ami mar minden baratnak van, csak nekik nem... ilyenkor szivesen kipotoljuk nekik az osszeget.
s.orsi
 
 


panny: nem ismétellek. Igazad van szó szerint. Nem az anyagiak a legfőbb. Hát kár h apjuk még mindig köti az ebet a karóhoz.

Volt ma kinnt a játszótéren egy kisbaba. 6 hetes volt. 36 hétre érkezett lepényleválás miatt. elvitték a koraintenzívra és ott 33 (!) fokon tartották mesterségesen. Állítólag az oxig. hiány következménye h nem csak az ox.hiányos sejtek halnak el hanem körülötte is a sejtek. És ha hibernálják nem lesz baja. Mélyaltatták 3 napig. Szörnyű lehetett szegény anyukának és most is h aggódik. Remélem nem lesz baja a babának bár úgy néz ki nem de ugye a mozgás és értelem csak késöbb jön majd ki.
Rokon gyerek nálunk ox. hiánnyal született de nem foglalkoztak vele szülök. Sztük semmi baja. De az a baba mikor picike volt is már látszott rajta. Tettem fel egy képet róla egy zárt fórumba és ott is mondták h valóban látszik rajta. ÉS a sírása meg a nézése is gáz volt. A mozgásával nem volt baj. Neki úgy látszik az értelme lett zizis. A játszótéri kicsi nagyon értelmesen nézelődött és a sírása is tök normális volt.
Na ezt csak úgy elmeséltem.

Panni: hogy vagy?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Én nem akarok lakást venni a gyerekeimnek. Előszőr magamnak kéne. :D Itt amcsiban az a divat, ha a gyereked eléri a 18 éves kort akkor mehet amerre lát. Álljon meg a saját lábán. 8)
Persze nem mindenhol csinálják ezt, de ismerek jópár családot, ahol ez a helyzet.
Szerintem a bárányhimlőt csak egyszer lehet elkapni.

Egyeteértek az anyagias eszmefuttatással. :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?