Új privát üzeneted érkezett!

Hello LanyokKép

Mennyi aranyos baba a tali fotokon.Nagyon irigy vagyok...Kép

BesztiKép
Merre vagy? Tudunk rola valamit? Nem szolt neki senki, hogy abban a korban van amikor mar naponta be kell jelentkeznie?Kép

OrsolyKép
Te mit erzel? Szolsz valakinek ha van valami, ugye?

HurkiKép
Kizart, hogy en atszokjak az Erikara...Nagy baj?Kép

Nalunk minden ok, Bazso mar csak 1X kel ejszaka, 4-korul, egyebkent este 9 es reggel 7 kozott szunya van. Nagyon kiegyensulyozott es jokedvu, sokat mosolyog, elvan hordozoban a konyhaban, nezegetia jatekait a kisagyban, mindent meg lehet csinalni mellette.Igaz, sokat setaltatom is (napi 10km, 4-5 raKép)
Egyebkent penteken leszunk 2 honaposak, tegnapi merlegeles a dokinal:6000gr es 58 cm!

Nem emlekszik valaki a kehidakustanyi wellness szalloda nevere?Azt hiszem Gitta volt ott egyszer es a honlapjuk cimet is feltette, de hiaba keresek ra nem talalom...

szoszi
szoszi
 
 


Hanna vagyok, 10 óra 18 perckor, 3800 grammal, 56 centivel megszülettem.

Részletekkel később,

Beszti férje, Csaba

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Betszi nagyon gratulálunk, szerintem mindenki árvus szemekkel nézte mikor adtok már hírt magatokról. Sok sikert az első csajnak a családban, biztos nem lesz nehéz, legalább a "fütyitéma" nem lesz porondon Kép
Szoszi, Bazsód nagyon belehúzott. Mi is átlagon felül fejlődünk dokinéni szerint, de ahhoz képest hogy mi 4450g-ról indultunk 6,2kg-on tartunk most, ti villámsebességgel nőtök! Gratula hozzá. Nem véletlenül iylen jó gyerkőc ha tele a pocija.
Vírusírtottunk, 12 vírusnál abbahagytam a számolást. Ha működik majd a photosopunk akkor lekicsinyítem a képeket. ti mivel méreteziktek át a képeket?
Pusz Erika
hurki
 
 

 
 

Gratulálunk Besztinek és Hanna babának Kép Persze a büszke papának is. Kép Kép Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
30+0

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Beszti Kép
Nagy gratula nektek. Részleteket majd várjuk.

Lányok Kép
Szájpenészről még mindig lenne kérdésem.
Sajnos, most már másfél hete küzdünk vele és nem múlik.
Leírom mit csinálunk:
baba száját napi 3-4x steril gézlapra öntött glicerin boraxxal kenem, szopi után 2 kiskanálnyi forralt vizet teszek a pofijába, hogy öblítse ki neki.
Én kenem a cicimet szintén ezzel a boraxxal naponta 3-4szer, és szopi előtt és után mosom hideg vízzel.

Ma felhívtam egy szoptatási tanácsadót, ő mondta kenjem gombaölő szerrel (Canesten vagy Lamisil). Vettem, ma kentem. Szopi előtt lemostam, ne legyen baja babának.
Közben egy gyógyszerész ismerőssel beszéltem, ő mondta véletlenül se kenjem gombaölő krémmel, mert az felszívódik tejcibe, babának baja lesz. Most akkor kinek higgyek?! Már nem merek senkit megkérdezni, mert az 3. dolgot mond.
Van tapasztalatotok?
Bocs, hogy hosszú voltam, de eléggé aggaszt a dolog.
Köszi, edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


BesztiKép
Nagy gratula, Isten hozta a kiscsajt!!! Szep "magas" lany!Kép Teljen sok oromotok benne! Apukanak koszonjuk az ertesitest!

ReditkeKép
Passz...nekunk a boraxtol elmult.Egyaltalan, mitol jon ez elo?

szoszi
szoszi
 
 


Szoszi, a hurki név már csak azért is kellene feledésbe merüljön, mert a szopi végén szeretnék az öniróniára okot adó hurki(s)ságtól a pozitív gondolkodás jegyében megszabadulni. Szóval az okosok szerint ha elhiszem magamról, hogy csinos vagyok és nem pedig hogy kövér illetve az sem jó ha azt mondogatom, hogy nem vagyok kövér hanem azt kell mondogatni hogy egyre vékonyabb leszek -hűű kimondani is vicc-,szóval akkor könyebben megy. Na majd meglátjuk, ezen ne múljék. Balázsodnak csináltass útlevelet mert sosem tudhatod, már nekünk is van, ha nem találunk rá a légkondi pollenűzőjére akkor mentünk volna gyógyüdülésre tengerpartra 5-6 hetes gyerekkel, de még inkább minthogy megfulladjak. És a köv talira ami nem tudom mikor lesz de felőlem akármikor lehetne, na arra már várunk a vasgyúróddal együtt. Apropó, két napja kimehetek a házból és egész rendben vagyok, ganaj pollenek reszkessetek jön a hideg!
puszkamuszka Erika
hurki
 
 


Besztinek nagy gratula a csajhozKép nalunk semmi nem tortenik egyelore....
orsoly
 
 


Sziasztok Kép
Rosszuléétel kapcsolatban lenne kérdésem: tudom, hogy mindenkinél másképp jelentkezik, meg van aki egyáltalán nem émelyeg, de olyat tapasztalt valaki, hogy a széklete is megváltozott? Kb 1 hete reggelente émelygek, és ez rendben is van, de tegnap nagyon rosszul voltam egész nap, és a székletem is higabb lett, bár ez lehet, hogy attol is, hogy enni nem kivántam, innom viszont muszaj volt. Szoval, ez is babavárás velejároja, vagy összeszedhettem valami virust-bacit? Kép
Mit csináljak? Ötlet?

Pusz MInyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu Kép
Nekem a terhesség eleje óta hasmenésem van, már 7 hónapja, tehát lehet ettől. Szedsz Magnéziumot? mert annak is hashajtó hatása van.
Azért beszélj a dokiddal, biztos, ami biztos.

Elvileg a fokozott folyadékbeviteltől nem változhatna meg az állaga.

Orsi + 2 Kismaczkó
30+1

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Visszajöttem dolgozni. Már két napja jobban vagyok, kezdenek a hányások megszűnni. Émelygésem még van szinte egész nap, hol erősebb, hol gyengébb. Holnap megyek a dokimhoz. Remélem Ő is mindent rendben talál. Próbáltam nagyjából visszaolvasni, gratulálok minden friss kismaminak, sok tejcsit éj jó egészséget a toábbiakban is.
Puszi,
Lujza (12+4)
lujza
 
 


Lujza Kép
De jó, hogy jelentkeztél Kép Annak meg különösen örülök, hogy minden rendben Veletek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


HurkiKép, akinemazerthurki es egyre vekonyabbKép
Utlevel kerelem mar leadva, okt kozepen wellness hetvegere megyunk vele Hevizre!

LujzaKép
Ugye, milyen jo dolog pocakosnak lenni, hanyas ide vagy oda! Akkor most mar gyakrabban jossz majd?

szoszi
szoszi
 
 


Sziasztok Lányok!

BesztiKép
Gratulálok Hanna babához, remélem megregulázza majd a fiúkat!KépKép

LujzaKép
De jó, hogy minden rendben veletek ! Bár én AlenátólKép érdeklődtem mindig, így képben voltam, és nagyon szorítottam, hogy minden OK legyen. Sajnállak az émelygésért. Nekem csak esténként volt, de nem akarlak elkeseríteni, a 16. hétig kitartott.Kép

A talis babák édesebbnél édesebbek.KépKépKép Lassan kinőjük az EdiKép lakot, ha sorba megszületnek a babák.Kép

Pusza
Cat
35+3

Cat
Kép
cateye
 
 


Reditke!

Bocsanat, hogy belekontarkodom a felettetek levo topicbol, csak Editnek szeretnem mondani, hogy probald ki a aloe activatort (99% aloe), tudom, te ismered az aloes termekeket, es allitolag az nagyon jo, es nem baj, ha a baba leszopogatja a cicidrol sem, mert meg kulon a hasfajasra is nagyon jo (kellemest a hasznossal).
A szajpeneszt is azzal kell eltavolitani a babanal.

Remelem sikerul ezzel!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Ja, es meg, hogy Cat, meg Lujza, nagyon orulok, hogy vegre olvasok rolatok is!

Orulok, hogy egyben vagy meg, Cat, Lujza neked meg boldog pocakosodast!!!! Hat amennyit te vartal, nagyon nagyon kivanom neked!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Dodo Kép
Tuti az Activatorról beszélsz? Én azt anno mensis görcsökre használtam. Végső elkeseredésemben én már nyomtam a cicimre First-öt. Az nem lenne jobb szerinted? Mindegyik van Kép

Lujza Kép
Annyira örülök nektek. Sokat gondoltam rád, de a fenti topikba már nem nagyon olvastam, így külön jó, hogy már itt vagy "lenn" Kép

Csajok Kép
Bébi útlevelet ugyanott kell csináltatni, ahol sajátot? Mi kell hozzá?
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Köszönöm,nagyon jól esik, hogy ennyien örültök nekem. Lenne egy kérdésem. Az alacsony vérnyomás (85-90/60) normális ilyenkor? Szédelgek, mint az őszi légy. Ha egy kevés kávét iszok sok tejjel az nem árthat. Persze naponta max. egyszer. Voltam 12. heti UH a múlt héten és 1mm-es tarkóredőt mértek. Az jó? Ráírták a papírra, hogy normál érték. Bocsánat, de még egy kicsit beszari vagyok Kép
Lujza
Lujza
lujza
 
 


Lujza Kép
Boldog névnapot! De jó, hogy jobban vagy. Szerintem tejeskávét nyugodtan lehet inni. Sok orvos is azt javasolja, inkább egy könnyű kávé, minthogy elájuljál az utcán.
Az 1mm-es tarkóredő tökéletes.

Lányok Kép
Olyan helyesek a babák a talis képeken, jó volt látni őket.

Puszi, Alena
alena
 
 


AlenaKép
Köszönöm!!! KépKép
Lujza
lujza
 
 


Edi Kép
Neked is nagyon boldog névnapot!

Alena
alena
 
 


Editke!

Igen, az activatorrol beszelek. A first nem jo, mert azt a kisbabad nem nyalogathatja le a cickodrol, mert van benne meg 11 gyogynoveny es arra lehet allergiaja, es azt inkabb kulsoleg ajanljak, persze te nem halsz bele, ha gargalizalas kozben lenyeled, ha faj a torkod. Szoval kizarolag az activaort lehet, az az egyetlen, amit lehet, es kifejezetten ajanljak is szajpeneszre, es a kisbaba hasfajasara. De persze elotte a karjan csinalj egy probat allergiara, hogy nem lesz-e a piros tole a helye.
Igen, tudom, en is hasznalom neha mensis gorcsokre (sajnos), meg jo meg lazcsillapitasra is, mindenfele gorcsre, hanyasra, sot szemcseppnek is kivalo, en minden nap cseppentek amikor itt ulok a szamitogep elott.

remelem hasznal!!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Dodo Kép
Nagyon köszönöm, kipróbáljuk.

Alena Kép
Kösz a névnapit. El is felejtettem, csak a sok SMS juttatta eszembe, így van ez, ha az ember itthon ül, nem tudja hanyadika van.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


LujzaKép
Nekem is ilyen alacsony volt a vérnyomásom korábban, most a terhesség végére már eléri a 100/60-at is néhaKépKép Nekem a védőnő azt mondta, hogy napi 1 kávé nem árt, de a legfontosabb, hogy reggel indulás előtt igyál meg fél liter valamilyen folyadékot, mert az megnyomja a vérnyomást, és nem fogsz szédelegni.

DodoKép
Hogy vagy ? Olyan rég olvastam Rólad, hogy nem vagyok képben, hogy most spontán próbálkoztok, vagy orvosi irányítással ?

ReditkeKép,EdiKép,LujzaKép
Nagyon boldog névnapot Nektek!!!!!!KépKépKép

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Bogár, Orsoly,
Köszönjük a gyors képeket! Nagyon jók lettek!

Beszti,
De jó!!! Gratulálunk a családnak a kis Hannához! Jó egészséget és sok tejcsit!!

Edit,
Én emlékszem, hogy a Milánomnak is nagyon sokáig volt szájpenész a kis nyelvén. Én mindig kenegettem, de azt mondták, hogy nagyon makacs. Aztán egyszer lejött és utána már nem is volt több. De hónapokig.

Szoszi,
Szerintem attól, hogy a kicsi nem öblíti ki a száját tejivás után semmivel és az lerakódik (szerintem). Azt is hallottam, hogy szülés közben is elkaphatja az anyukától a gombát.

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Orsoly!
És rugdalózók is kaphatók és minden más? HOgy vagytok? izgalmas nagyon.

Minyu!
Nekem a terhesség alatt az epém vacakolt, és ha nehezet ettem, akkor rögtön ki is jött belőlem.

szájpenész
az én dokinénim azt mondta minden garatban megtalálható az a baci, gomba vagy mi a korokozó, és van akinél előjön van akinél nem.

BESZTI!
NAGYON GRATULÁLOK ÉS VÁROM A RÉSZLETEKET.

EDITEK!
BOLDOG NÉVNAPOT!

Marcsi
marcsiria
 
 


Sziasztok Csajok!

BesztiKép
sok-sok fincsi tejcsit a pici husinak. ééés milyen tök jó, hogy most már kiscsajszitok is vanKép

LujzaKép
Örülök, hogy Te is itt vagy. Boldog babavárást!!

CatKép
akkor ezek szerint már végre netközelbe kerültél megint. Most már otthonról tudsz írni? Én már nagyon izgulok értetek is. Legyetek még jó pár hétig egyben, de az idő így 36. hét tájékán nagyon közel vanKép Gondolom most már berendezett a gyerkőcszobaKép

OrsolyKép
A Te helyzeted is nagyon izgi már.

ReditkeKép
szájpenészről nem tudok nyilatkozni.

EditekKép
Boldog nevenapot!

Rólunk:
Lányom most már néha nagyon is lemeríti az aksimat, oszt másnapra nem is tudok feltöltődniKép, és már megint kapar a torkincám. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem igazán szeretem az őszi borongós, nedves időjárást.

jó éjt
a takarékra kapcsolt bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok!

Minden Editnek nagyon boldog névnapot kívánok!!! Kép

Igen, Bébi útlevelet ott kell csináltatni ahol a sajátot, azaz az Okmányirodák foglalkoznak vele. Kell hozzá az Apuka + Anyuka személyesen, a "Házassági anyakönyvi kivonatuk" (fogalmam sincs minek, de kell) vagy az "Apasági elismerő nyilatkozat", mindkét fél személyije és a törpike "Születési anyakönyvi kivonata". Nem kell sem útlevélkérő lap (jó pénzért még mindig árulják a postákon, pedig már jó rég nem kell az útlevél csináltatáshoz), sem fénykép, mert azt helyben csinálják digi géppel (legalábbis Bp-en). Ja és kell még okmánybélyeg, amit helyben megvehetsz. Meg fogják kérdezni, hogy sürgősséggel kéritek-e az útlevelet. Szerintem nem érdemes ezért többet fizetni, mert a nem sűrgősségi is megjön 1 héten belül. Ha jól emlékszem 1000,- ft-os okm.bélyeg kellett hozzá. Amúgy 2 évig érvényes a babócák útlevele.

Lujza,
Boldog babavárást! No és persze boldog névnapot! Kép

Cat,
Kezd izgi lenni. Lassan eléritek ti is a bűvös 37. heti határt. Kép

Beszti,
Nagy-nagy gratula nektek Hanna babához, neki pedig sok finom tejecskét!!! Kép

Jó éjszakát!
Humi
humi
 
 


Sziasztok!

Beszti! Nagy gratula Hanna babához! Kép Milyen szép nevet kapott a kislány! Kép
Lujza! De jó, hogy Te is itt személyesen! Nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz! Kép
Cat! Te nagyon jól húzod! Most már nem aggódsz, igaz? Kép

Páromtól azt kapom szülinapomra, hogy elmegyünk végre nyaralni. Kép Eddig egyszerűen nem birt szabit kivenni. Igaz most is csak 4 napot sikerült, de megyünk Kolpingolni a jövő héten! Kép Kép Kép Hipp-hipp-hurrá!!!
Edi! Oda kértük mi is a szobát ahova Te tanácsoltad Dorisnak. Kár, hogy ők csak később jönnek. Milyen jó lett volna velük összefutni. Kép Kép Kép

pusszancs!
Andi
andi28
 
 


Cat!

Koszi, hogy erdeklodsz felolem.
Mi most oktoberben ujra kezdjuk a probalkozast clostival, eddig pihenni kellett sajnos.
De oktober elejetol mindent beleadunk, hogy sikeruljon meg az iden!!!!!

Te meg vigyazz magadra, bird ki valahogy meg 1-2 hetig!!!!!!
Aztan olvaslak majd itt is, ha tudlak, meg a masik topicba is megirnad???? Tudod, mindenkit nagyon erdekel ott is am!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Lujza!

Szeretnem kerdezni toled, latom, hogy itt irogatsz, itt el tudlak erni, hogy neked a Panszky-fele (Jonas) naptari napodon jott ossze (lehet hogy mar kerdeztem, de nem emlekszem mit mondtal)? Tudom, hogy neked az valahogy nagyon hulyen esett a ciklusodban, 28. nap, vagy ilyesmi. Azert kerdem, mert most nekem is valahogy pont a menzesz idejere esik!!!!
Pedig majusban nekem is AZON a napon jott ossze, csak azota nem allt vissza, hanem pont el van tolva 14 nappal!!!!

koszi, puszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
leone
 
 


Beszti!Kép
Én is gartulálok Hanna babához, örülök, hogy kislányototk született! Kép Kép

Orsoly!Kép
Mi a helyzet! Jelentkezz be ha még egyben vagy! Izgulunk nagyon!!!

A talis képeimet hamarosan felteszem valahová hogy meg tudjátok nézni.

Leone

KépKép
leone
 
 


haho, meg egybenKép semmi jel....

Marcsi: Prince Olivernek asszem csak bodyja meg poloja van, lehet kapni mindent normal aron is, meg ugye elvileg a kishibasakatKép AsszemKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly Kép
csak nem akar kibújni ez a kis rosszcsont... Kép Kép Küldök az irányodba egy szülésindítót!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


HurkiKép
Ma vagytok 2 honaposak! Gratulalok!

OrsolyKép
Hogy birod? Nem vagy turelmetlen?

CatKép
Nalatok mizujs? Mi a kituzott datum?Doki mit mond? Mekkorak kb?Mennyi idonkent jarsz mar? Be kell fekudnod valamikor vagy beken hagynak otthon? Szoval:meselj...Kép

Es most egy kicsit dicsekszem is:
Bazso este 9-tol reggel 7-ig alszik egy felkelessel!Kép Az is altalaban mar hajnali 4-fel 5-kor van. Nagyon jokedvu, mosolygos lett, elvan a hordozoban,ha beszelek hozza, nezeget a kisagyban. Lassan mindent meg lehet mellette csinalni.(kopp-kopp)
Kép

szoszi
szoszi
 
 


Szöszi! köszi köszi! És milyen ügyes Bazsód van! És miylen mosolygós. szerintem hasonlít rád Kép
Mi most visszaálltunk a 6 óra alvásra, ami nehezen ment nekem, álmos vagyok meg fáradt is, de végre sétálok és levegőzünk, Balázs ha megy a babakocsi rögtön elalszik ha megáll felébred. Meg kéne tanulnom járás közben aludni Kép
Ürül a kismamalista és nő a gyerkőcös lista.Edi hamarosan tényleg nem férünk el még nálatok sem, akkor kibéreljük a Margit szigetet Kép
puszka Erika
hurki
 
 


Beszti!Kép
Gratulálok Hanna babához!KépKépKép
Várjuk a beszámolót és képet is kérünk a kiscsajról!

Csajok!Kép
Köszönöm a névnapi jókívánságokat!
Jó volt megint talizniKép(azóta még nem jutottam ide), Zolinak szóltam, már tervezi a nagyobb házatKép

Bogár, Orsoly!Kép
Köszi a talis képeket!Kép

Beszti, Orsoly!Kép
Köszönöm a Prince Oliveres címet is!!!

Andi!Kép
Jó Kolpingolást!Kép

Szöszi!Kép
Kehidakustány: www.kehidatermal.hu

Puszi, Edi
edi
 
 


Dodo
Nekünk végülis nem a Pánszky nap volt a befutó, hanem a félidő.Legalábbis a hőmérsékletem alapján.Persze a Pánszky napnak is adtunk esélytKép.
Lujza
lujza
 
 


Lujza!Kép
Még egyszer (már nem tudom hanyadjára Kép) gratulálok!
Betehetlek a táblázatba?

Leone

KépKép
leone
 
 


LeoneKép
Köszönöm!Kép Nagyon örülnék, ha én is bekerülhetnék, csak még nem mertem mondani.
13+1 ,Érd, 35 év, 2005.március 27.,1 (első) pocaklakó
Köszönöm!!!
Lujza
lujza
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt.KépKép

Szüléstörténet itt:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=7486&post=354538#POST354538

Ha lesz időm, még jövök, most a héten itthon van a párom, utána meg két hétig csak a két kisebb lesz itthon.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti Kép
Nagyon sok boldogságot nektek a kiscsajhoz Kép

Szöszi Kép és mindenki, akinek tartja a baba az evési időket valamint átalussza az éjszakát Kép

Hogy csinálod, hogy 2 hónaposan ennyit alszik éjjel Balázs?
Mi holnap leszünk 5 hetesek, de Bálint annyira rendszertelenül eszik és én ettől kezdek teljesen kilenni. Az első 2-3 hétben kb. 3 óránként kért, de most nem ritka, hogy egy nap eszünk vagy 14-15 alkalommal. Több barátnőm mondta, hogy biztos azért, mert keveset eszik egyszerre és hamar megéhezik. Próbáljam meg kiéheztetni egy picit, hadd sírjon. De én ezt nem bírom, úgy ordít hogy lilul a feje, köhög és fuldoklik.
Éjszaka is kel 2,5-3 óránként.
Próbáltam már a sok sétát is, tegnap 2x 1,5 órát bandukoltam vele, de a második utolsó 20 perce az ordítás volt, hiába gurul a kocsi.
Csinált valaki olyat közületek, hogy éjjel nem adott a gyereknek hiába sírt? Én ezt sem tudom megtenni, hisz neki ez az egyetlen kommunikációs eszköze. Tudom, hogy magam alatt vágom a fát és nem tudom meddig fogom bírni (5 hete nem aludtam napi 5 óránál többetr és azt is néhány turnusban), meg azt is tudom, hogy a babának jobb, ha kipihent anyucija van, de hánykódom aközött, hogy rögtön adni neki cicit, ha kér és megpróbálni kihúzni az evésidőt.
Légyszi írjátok le, ti hogyan csináltátok/csináljátok!
köszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


ReditkeKép
NEm elkeseredni!!! Balint meg nagyon pici.Akkor meg Bazso is ossze-vissza evett. En sosem hagytam sirni, es lefoglalni sem lehetett abban a korban. NEkem nem sikerult. Ugyhogy ugyanugy sokszor ettunk es ossze-vissza es hasfajas is volt. Az elejen sem 3 orankent kert.Kevesett evett es egesz nap nyugos volt. Ejjel aludt az etetesek kozott, de hajnal 5-tol csak kinlodott...
6 hetes elmult, mikor ki lehetett huzni setaval egy kicsit az idot es megfigyelni, hogy mit csinal ugyanugy minden nap. Ahhoz lehetett alakitani a rendszert. Egy dologhoz ragaszkodtam en: az esti furdetest nem hagytam tolni semerre, az 8-kor van es utana szopi es alvas. 9 utan en apae vagyok es zuhanyozok es tv-zek.
Te is nezz ki egy ilyen fix dolgot magatoknak es azon kivul probald figyelni a hasonlosagokat a napjaitokban.

En nagyton elkeseredett (megkockaztatom egy kicsit depresszios is) voltam az elejen meg faradt, mert raadasul lelkifurdim volt, ha nem en voltam a gyerekkel, igy hiaba kuldtek napkozben pihenni egy orat en nem tudtam, mert hallottam a gyereket es akkor nem engedtem oda senkit.
Kovezzetek meg, de neha mar ugy ereztem en nem is erre vagytam...aztan a kirandulason mivel Apa velunk volt egesz nap es nem hagyott ketsegbe esni, lassan elkezdtem megnyugodni. Balazs ataludt egy 3 orat, attol megehezett rendesen, szopott sokat, nem kert csak kesobb.Setaval rasegitettunk es kialakultunk. De mai napig kepes bekavarni neha.

Szoval, turelem es nyugodtsag. En azt hittem sosem lesz rendszerunk, de kialakult, pedig az elejen nem gondoltam volna...
LEhet, hogy sirni is lehetett volna hagyni, en 1X megprobaltam, akkor sem birtam, szoval Balazs meg sosem lilult a sirastol, nem birnam ki.

Az atalvast is magatol csinalta, tegnap pl csak 6-kor kelt!!!! BE is irtam a Babakonyvbe nagy buszken, erre ma fel 3-kor ettunk!Kép De hiszem, hogy afele haladunk!!!

Pusszntas, kitartast kivanok, lehet, hogy a masodikkal rutinosabb leszek, oszinten en az elso par hetet most csak tulelni akartam...Aztan rendbe jott minden, mostmar nagyon konnyu vele!

Ez jo hosszu lett...a rutinosabbak is adjanak tanacsot Neked, lehet mas lesz a velemenyuk. Es nem kozhely: fogadj el segitseget barkitol!!!
szoszi
szoszi
 
 


Reditke!Kép

Tényleg ne keseredj el, teljesen igaza van SzöszinekKép, az eleje nagyon nehéz! Később könnyebb lesz. (Persze adódnak más nehézségek, de azok másképpen nehezek.) Most még nem vagy biztos magadban, nem mindig érzed hogy tudod mit csinálsz és az jó-e, és hajlamos vagy kétségbe esni, különösen ha fáradt és éhes vagy, meg még a kicsi is sír. Ezen mind túlestünk és FIGYELEM MINDEN ELSŐ BABAVÁRÓNAK! mindenki túl fog esni. Ugyanazt tudom mondani amit Szöszi: fogadj el minden segítséget amit csak tudsz.
Bár én is hajlamos voltam inkább mindent magam csinálni, ha pedig sírt Dana inkább visszavettem bárkinél volt is, én sem bírtam ki. Én sem hagytam sosem sírni a kiságyban, bár mivel nagyon-nagyon hasfájós volt gyakran még a karomban is sírt, de lagalább érezte, hogy ott vagyok vele, szerintem ez a bizalom kiépülésében nagyon fontos. Sokat ringattam, táncoltam vele, hogy elmúljon a pocifájása.
Az éjaszaka 2,5-3 óránként evés ebben a korban még teljesen normális. Próbálj többet aludni, amikor alszik te is aludj vele, akár nap közben is, ilyenkor nem fontos a házimunka, hagyd hogy anyukád és anyósod besegítsen. Fontos, hogy pihent legyél, mert az nagyon sokat számít a tejcsinek, meg a te türelmednek és nyugalmadnak is! Tehát a te pihentséged is a baba érdeke!
Az én lányom 4 hónapos létére még mindig nem alussza át az éjszakát, a legjobb amit elértünk, hogy 2x kel enni, fél 2-kor, fél 5-kor és 7 óra körül ébred fel. De mindig alszok 7-8 órát, még ha 2 óránként is kell kelnem mégsem vagyok fáradt, mert már megszoktam. Mostmár jobban szopizik, így éjszaka is 10-15 perc egy evés, közben szinte fel sem ébred. Az elején nekem volt olyan nap, hogy a pocifájás miatt 2 nap alatt 7 órát aludtam 5 szakaszban, amiben a leghosszabb másfél óra volt. Én is teljesen ki voltam bukva, de már csak 3-4 hét és rendeződni fognak a dolgok, olyan 2 hónapos kora körül.
A 2-3 óránként evés normális, a napi 14-15 alaklom azért túl soknak tűnik. Szerintem nem az a megoldás hogy hagyd sírni és ne adj neki enni, hanem amikor abbahagyná az evést próbáld még egy kicsit tukmálni. Ha el akarna aludni, gyengéden billegtesd meg, akár a buksiját, próbáld rávenni, hogy egyen egy kicsit többet.
Nekünk is az esti fürdés a fix pont, ez fontos, de Dana nem mindig alszik el utána, úgyhogy nálunk nem ilyen törtvényszerű, hogy 9 után apáé vagyok és tv-zek.
Nappal van olyan, hogy 4x fél órát alszik, de tegnap például délelőtt fél órát aludt, délután meg 3-7-ig húzta a lóbőrt, 8-kor fürdött és fél 10-től megint aludt. Szóval még ez is nagyon változó.
Egyébként a 3. hónaptól még jobb, amikor már rendszeresen mosolyog, a 4. hónap után meg a fellegekben jársz, hogy milyen kis édes! Kép

Szóval kitartás! Jól csinálod, az anyai ösztöeidre hallgass, az megbízható, csak higyj magadban!
Leone

KépKép
leone
 
 


Szöszi Kép
Köszönöm, hogy leírtad, nagyon aranyos vagy. És nekem, aki áhitozik most mások véleményére, egyáltalán nem volt hosszú a leveled Kép
Tegnap este okosítottunk a férjemmel és abban maradtunk, hogy kitartás és határozottság.
Természetesen a lilulást én sem bírom, csak ő olyan, hogy nem úgy ébred, hogy nézeget és nyitva a szeme egy kicsit, hanem kegyetlenül ordít azonnal.
Ma eddig bírta sírás nélkül a három órákat, de már lesétáltam a lábam Kép Igaz, ma 100-110-eket evett eddig.

Még egy kérdés: ti minden éjszakai etetés előtt átpelenkázzátok a babát?

Szöszi Kép Azt hiszem nem mondtam még, de tündéri édes a kisfiad.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Leone Kép
Úgy látszik együtt írtunk Kép
Neked is nagyon köszönöm, hogy megosztod velem a tapasztalataidat.
Olyan megnyugtató amiket írtok és nem akarok itt áradozni, de tényleg sokat segít (mindjárt elbőgöm magam, fogjuk talán a gyermekágyas hormonokra).
Azt hiszem egy legközelebbi találkozóra most már tényleg el kell mennem. Ki vagyok éhezve tapasztalt anyucikkal való trécselésre Kép
Megyek, mert nyüsszög a legény, adok neki cickót, attól minden pasi kussban lesz Kép Kép
Puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


BogárKép
Sajnos még nincs otthon net, Anyukámtól netezek. Az a szemét Matáv kivárja a 40 napos szerződési időt, mert nem az axelero-nál fizettünk elő, hanem a gustavnetnél, akiket ők diszkriminálnak. Kitalálnak mindenfélét, hogy nem lehet nálunk net, mert nincs telepített vonal (holott az előző lakónak volt nete, és alattunk is működő adsl van).Kép

AndiKép
Hát izgalom az még van, szerintem lesz is, amíg a kezemben nem lesznek egészségesen. Persze utánna meg másfajta izgalom indul ami eltart majd 24 éves korukigKépKép

SzösziKép
Gyönyörű a fiad, igazi kis huncut!!!!

LányokKép
Köszi a sok érdeklődést, jól vagyunk. A 36. hetet töltöttem így ma volt az első CTG-nk. Teljesen jó volt a szívhang, de egyszer-kétszer 100%-os fájásokat produkáltam, amit meg sem éreztem. Az UH-n minden rendben, bár 3-as érettségűek a lepények, és félnek az elöregedéstől, így jövő csütörtökön 30-án befektetnek, ha addig nem indul be a szülés. A betöltött 38. héten pedig megcsászároznak, mert ikreknél az a legoptimálisabb időpont. Egyik babánkat viszont eléggé elmaradottnak találták, bár szerintem ez mérési hiba. Olivért ugyanis 2100 gr-ra Samut pedig 2400 gr-ra becsülték (a 32. héten 50gr különbség volt köztük). Olinak a 32. hét óta szerintük nem nőtt a feje, amikor minden más testrésze szépen nőtt. Bár a nőci megkérdezte, hogy van-e hosszúkás fejű a családban, mert Olivér az lesz, mire mondtam neki, hogy ott áll Ön mögött, ugyanis a férjem ilyen. Azt mondta, hogy legalább biztosra tudjuk, hogy nem a postás az apja. Nem akartam mondani neki, hogy a bmc-be nem sok postás jár.Kép

Most pénteken megint CTG van, és hétfőn is, plussz UH.

Ha bármi van jelentkezem, de remélem nem lesz még 1-2 hétig.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Reditke!Kép
Éjszaka csak kaki esetén kell pelluscsere, egyébként nem. Vagy ha kifolyna a pisi, de ilyen nálunk még nem fordult elő. Reggelre elég pisiszagú a kishölgy, de ez egy pelenkacserével megoldódik. Kép Ezek a pellusok manapság már kibírnak egy éjszakát.
Ha átpelenkázod amúgy is nagyon felébred és nehezebben alszik vissza, többet kell fent lenned vele.
Az, hogy sírva/ordítva ébred, szintén normális még ilyenkor. Vagy csak nekem tűnik normálisnak, mert Dana nagyon hasfájós volt? De 2 hónapos kora után egyszer csak az alakult ki, hogy ha éjszaka kel mert éhes, csak nyögdécsel, szuszog és az öklét meg a feje alatt levő pelenkát gyömöszöli a szájába, de azért nyögdécsel, mert nem jön semmi. Ekkor megetetem, ez max. 10-15 perc és szinte fel se ébred közben, csak tátog, keresi a cicit. Kép Ilyenkor pl. nagyon édes!
De most 3 éjszaka óta megint sírva ébred, nem tudom miért, bár ő mostmár kezd egy kcisit a foga miatt kínlódni, remélem elmúlik. De nem ordít úgy mint régen.
Ja és Dana még nappal is mind a mai napig 2,5 óránként eszik, ritkábban van, hogy 3 órát kibír, bár nap közben ébren szintén nem nagyon bír 2 óránál többet. Szinte órát lehetne igazítani hozzá, hogy 2 óránként elalszik. Bár előtte elég nyűgös szokott lenni. Aztán amikor felkel eszik, és általában fél órát alszik. Ha többet alszik, pl. 3-4 órát mindt tegnapdélután, akkor is felkel közben szopizni, de visszaalszik.

Igen, tudom milyen jól esik ilyenkor tudni, hogy más is így csinálta, hogy hasonló nehézségeken ment keresztül. Írj nyugodtan, ezért vagyunk! Kép

Cat!Kép
Jó hogy írtál, és hallunk végre felőled, meg hogy minden rendben! Kép Alig várjuk, hogy végre legyen neted és rendszeresen olvashassunk.
A mérések nagyon eltérőek lehetnek, szerintem is lehet mérési hiba, Danánál is előfordult egy ilyen. Megy a drukk, hogy még a 38. hetet is elérd!

Leone

KépKép
leone
 
 


Cat Kép
De jó, már 36.
Szorítok, hogy tényleg minden oké legyen a lurkókkal és meglegyen a vágyott 1-2 hét.
Postás -bmc Kép Kép Kép

Ikres mamik Kép és ikres várandósok Kép
Le a kalappal előttetek!!!!!!!

Leone Kép
Ismét csak köszi. Én minden etetés előtt pelusozok, ezért fogy annyi mint a fene, de most már kezd kialakulni, hogy nincs napi 8 kakis pelus csak 2-3. Sőt egyszer már olyan is volt hogy nem volt benne pisi sem.
Majd megpróbálom éjszaka pelusozás nélkül. Meglátjuk Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?