Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Bocs h én is eltűntem de ezer dolgom van/volt...farsang ezerrel suliban-oviban,és mindig van mit intézni...de hiányoztam egyátalán??:)

Látom vannak újak is...üdv,nekik!!!

Szal....

Márti!

Mesélj,van valami fejlemény?

Nono!

Olika azóta beteg egyhuzamban..klb.már egy hónapja...ez már bronchitis..már hozzátartozik a mindennapjainkhoz az inhalálás,az orrszívás.

ház:nekünk is kb.annyi a nm a házban amit te írtál és nekünk max.25-28 ezer a fűtés gázzal télen....és átlagban éjjel 19,5 fokra,nappal 22 fokra van állítva a ternosztát...szal sztem ez nem sok...ja és azzal főzök is és a meleg víz is benne van.Ehhez hozzátartozik hogy az ikerház szomszédunk( egyben barátunk) víz-gáz-fűtésszerelő és úgy csinálta a miénket is mint a sajátját..szal a lehető legjobban minden szempontból.És van dry-vitunk is és 38 tégla.
Sajnálom h nem ment el a lakásotok mert érdemes lett volna belevágni az alkami vételbe .Amúgy hol van helyileg ha nem titok?

Babás vágyaidat totál megértem..én is így voltam többször is..nekem mindig sikkrült apát elég hamar rádumálni :wink: ..de tudom h nálatok a körülményeknek is változni kell,ezt már sokszor átdumáltuk..de remélem arra is lesz hamar megoldás!!!

Túl vagyunk a gyogyikon is..múlt héten volt a pé-m amit ki is használtunk..majd elválik hogyan..ez volt az első alkalom a műtét és a gyogyik óta.

Orsi!

Van inhaláló gépünk amivel tudok Olikának sós levegőt "gyártani"..de igazából a meleg pára ami jó neki(ellentétben a kruppal amira a hideg pára kell)Só barlangba azért nem tudom vinni egynelőre(a doki fel us írná)mert egy helyen van Budán a Szemlőhegyi Barlang..csak 14 óra után lehet menni és 3 hétig minden áldott nap kell menni h legyen értelme...nekem a srácaimért menni kell oviba-suliba,vinni őket különórákra,főzni itthon..stb...ráadásul a Pesti forgalom délután horror Gödöllő felé..szal egyenlőre megoldhatatlan.Tesómnak van sószobája,oda szoktunk menni sokat.

Nemsokára beindul a baby-boom ebben a topicban is..ki is kezdi?

pusza,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


laptető :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


óh uxi ha csak Benire indul az még jó...anno a lánykámmal apát öleltem meg csak úgy spontán (semmi keksz) és elindult.....hát nem épp leányálom....ő is kuncogott h ha nem gond meghagyná a trónörökösnek.

panny: dejó h vagy. Hiányoltalak épp az előző hszemben! Remélem négyeske megfogant!
Amúgy harivera esete a rémpélda...rávette apjukot a több gyerekre oszt tessék...ez a rémálmom és nem akarok egyedül maradni, hát alkalmazkodom. De azért reményhal ugye. Jó h ilyen a házatok, amit kinéztünk is 38as tégla és 7cm szigetelés. Szval akkor nem réülgetek h 50e lesz a számlánk.

Holnap is meg holnap után is jön lakás néző. Mostmár vki kaphatna az ajánlaton. Kezdem unni h a semmiért vágom puccba a kérót a gyereket meg a sarokba ültetem nehogy szétszedje (képletesen)...az az érdekes ugye mindig amivel anya foglalkozik.....szval jó lenne ha megvenné vki....na.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 

 
 

Uxi
Hát ez a tej már csak ilyen... :wink:
Kuki :lol:

Panny
Hiányoztál!
Sajnálom Olikát, remélem most már meggyógyul, egy hónap az nagyon sok betegségből... :?
Te már el is kezdted a baby-boom-ot, nem? :wink: Talán én leszek a következő....

Nono
Hajrá lakáseladás!

Nálunk semmi különös, mindkét gyerek meggyógyult már, minden nap órákat vagyunk a játszón, így van lehetőség az energiájuk levezetésére. Apjuk szombaton jön végre haza...

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Csajok,még nem kezdtem meg a baby-boom-ot de remélem hamarosan zebrásodom :wink:

Igazából bízakodok vok mert mindig azonnal jöttek a babák,de ezúttal óvatosabb leszek a beleéléssel....nem akarok megint padlót fogni(bár most nem fogok,igaz csajok?!) :wink:
Múlt héten volt a pé-m....kekszeltünk éjjel -nappal minden nap vagy 6 napig,h tutira menjünk :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: ..jövő héten kiderül h mennyire voltunk eredményesek.

Nono!

Remélem tényleg sikerül eladni a kérót jó áron és költözhettek a nagyobba.

Harivera esete tényleg gáz...de alapjáraton ők elég nehezen éltek ahhoz h ennyi gyereket vállajanak...úgy értem ahogy írta kicsi volt a lakás meg ilyenek..na így én sem vállatam volna ennyi gyereket,de őt sem ítélem el ettől függetlenül h mégis vállalt ennyi lurkót....de azért biztos nem így tervezte ő sem szegény hogy pont a barátnőjével lép le a férje..valszeg az is közrejátszhatott h nem volt idejük egymásra épp a srácok miatt..vagy a fene se tudja :roll: ..azért ne ez lebegjen előtted,mert ez egyedi eset,nálatok,meg nálunk,meg még sok helyen nincs és nem is lesz így :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny,

Gödöllőhöz közel laktok? Gondolom hallottad már, hogy van Gödöllőn sóterápia, a dohányfüstnél is finomabbra őrlik a sót és azt fújják be a levegőbe.
Immunerősítésre, asztmára, náthából való kilábalásra és egyéb ínyencségekre javasolják.
Nektek ez nem lenne jó?
(Tavaly férjem májusban lenyomott 20 alkalmat és megúszta a nagyon durva parlagfű allergiáját.)
cukorka
 
 


panny: nem rossz h ennyire "kell" kekszelni? Hogy az eredméyn miatt? Nem frusztráló? Mi a fiammal voltunk így és a végén már mondtam apjuknak h na haggyááá....csak akkor megyek ha védekezel mert elég volt h erre gyúrjunk. Mondjuk így is összejött az első alkalomra de úgy meg tudja ölni a keksz hangulatát a "kötelező" jelleg, nem? És az volt a tök jó h védekeztünk....hihihi.....bezzeg ha meg muszáj védekezni mindjá az a nyomorom....jellemző mi?
Jut időtök egymásra gyerekek nélkül apával? Ápoljátok a házasságotok?
Mi nagyon ellaposodtunk..beszélünk róla de olyan sokat voltam beteg vagy a gyerekek h alig voltunk együtt. Sehogysem....és annyira képes megszokni az ember ezt az állapotot....belefásul....és tény h erőm sem volt hozzá...6 hét alatt 4x voltam nagyon beteg mind a 4 39 fokos lázas állapot v olt ami iszonyat lemeríti a szervezetet és mellette azért kellett csinálni a dolgokat(gyerek, ht.).

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Cukorka!

Gödöllőn lakunk efektív pontosan :lol: :lol: :lol:

Ismerem azt a sóterápitár...voltunk is nem 1x..de a dokink egyátalán nem ajánlja mert rengeteg beteg gyerek jár oda és semmit nem fertőtlenítenek csak a nap végén...így sokkal nagyobb a felülfertőződés esélye...és amyúgyis igazán a melegpára lenne jó...sóoldatot tudok neki az inhalálóval is porlasztani.

Nono!

Nálunk nem gond az időre kekszelés :wink: Pusztán azért nem mert racionálisan gondolkodva egy hónapban csak 2-3 nap van amikor megfoganhat a baba..namármost ha azt épp kihagyjuk akkor akár évekig is próbálkozhatunk..és mivel nagyon akarjuk ezt a babát(is)ezért nem kérdés...és apa nagyon együttműködő....szeret szeretni :oops: :oops: :wink: :wink:

Nálunk nem laposodik a kapcsolat(legalábbis eddig)nálunk a gyerekgyártáson kívül heti 1-2 a z adag:):):)..mindig van valami külön programunk...akár egy mozi vagy egy este csak ketten itthon vacsival...a barátainkoz is szoktunk járni...legalább havonta 1x van egy buli valamelyiknél.Na meg a srácokkal is mindig van valami...néptánc fellépés,szavalóverseny ,iskolai előadás..stb...
Természetesen van hogy kicsit hullámvölgyben vagyunk valamiért ...de valahogy mindig átvészeljük és túléljük :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: mintacsalád. Hihetetlen. Amúgy igazad van h így kell, kár h néha annyira kevés az energiám és ezek a 39 fokos nyavaják....leszívják az embert. Lehet egy intim kérdésem? Apa nem került el téged terhesen? Engem igen....terheskeksz nem jó keksz....nem tudta összeegyeztetni a baba és ő egy helyen témát az agyában....így nekem amúgy kínzás volt a terhesség. Most is ettől félek...ilyenkor nem tud rám nőként csak anyaként nézni. Tudom h szeret, sőt, imád, h nem hagyna el de ez akkor sem túl fényes...9 hónap...az első 6 hét a róka móka miatt a többi a kerek pocak miatt aztán a kötelező 6 hét a szülés után...amit a fiam után nem bírtam kivárni...khmmmm...

Ma kezdődik a húsvéti időszak, hamvazószerda van. 40 nap és Húsvét. Ma nem lehet húst enni (többek között)....ritka car volt amit rendeltem...rántott sajt. Vacsira vega pizzát csinálok. Tartja vki ezeket a szokásokat? Jár vki itt templomba? (panny mintha ti igen de nem bizti, lehet h rosszul emlékszem). Misén rég voltunk..sztem 3 hete vagy tán 4....nem is tom...minden hétvégén volt vki beteg és én ápoltam apa meg segített mert többnyire én is az voltam. Remélem mostmár eljutunk. Adventkor nem sikerült mert akkor is nonstop betegek voltunk és olyan rossz volt. Hiányzott. így nőttem fel, nekem hozzátartozik az ünnepekhez.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Panny
olyan jo, h visszajottél ezzel az oriasi optimizmussal és pozitiv beallitottsaggal! drukkolok a zebrasodashoz.

Nono[b]
mi is figyelembevettuk a pé-t, amikor babat akartunk és én nem éreztem kényszernek a dolgot. Terhesség alatt sem volt gond soha, csak leleményesnek kell lenni.
A kimerultség az nem segiti elo a dolgokat. én a helyedben varnék egy-két honapot, ha apa ugysem lelkesedik annyira rogton az utodért, h felerosodjon a szervezeted ennyi betegség utan. Hm?

Mi nem jarunk templomba.

[b]Egcsi

nem sokara tul vagy a két héten apa nélkul! hurra! ja és a 22 fok az nem semmi. és nyaron mennyi van? 42?[/b]
s.orsi
 
 


bocs Nono, nem tudom miért irta neked vastaggal a szoveget. véletlen
s.orsi
 
 


Panny
A külön programokért apával irigy-irigy... 8) Nagy ritkán van kettesben vacsi nálunk és néha megnézünk egy filmet.
Ha végre hazaér elvisszük a gyerekeket a simogatós állatkertbe...csak jönne már...tegnap mondta, hogy lehet még egy hetet kell maradni. :?

Nono
Mi nem tartjuk a szokásokat. Én évekkel ezelőtt jártam gyülekezetbe, de mindig találok kifogást miért nem megyek. :roll:

Orsi
42 is van, árnyékban. Jobb napokon 55 a napon. Az aszfalton simán lehetne tükörtojást sütni. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono!

Mintacsalád....ugyan...távol állunk tőle...igyekszünk,ennyi... :wink:

terheskeksz:az első fiammal én nem voltam hajlandó mert annyira féltettem.Krizsinél kb.a 9 hó alatt 5-6x voltunk együtt,Olikánál a 12.hét után kb.havi 2x....A szülések után:az első után fél év kellett h sikerüljön,Krizsi után 4 hét után bűnőztünk :wink: ..és le se merem írni hogy Oli után két héttel már megtörtént :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jól emlékszel....én járok a srácokkal minden vasárnap templomba Istentiszteletre.A gyerekeknek külön van ovis és külön sulis gyerekistentisztelet fogalkozásokkal.Én és a gyerekek reformátusok vagyunk,apa katolikus de ő egyátalán nem tartja....évben 2x eljön velünk Karikor meg Húsvétkor.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny,

bocsánat, nem láttam a szememtől. Mi meg Szadán lakunk.
cukorka
 
 


Cukorka, akkor ti sem vagytok messze, mi meg Dunakeszin lakunk, Emi meg Fótra jár oviba. Majdnem a szomszédban vagytok. :wink:

Nono, mi is járunk gyülekezetbe, de ezeket a szokásokat nem tartjuk. Mi egy kisegyház tagjai vagyunk, a férjem református családból származik.Szerintem ott sem tartják a böjtöt, csak számontartják.

Panny, és a férjed családja nem akarta, hogy a gyerekek katolikusok legyenek? Mert nálunk egy időben anyósomék részéről elég nagy volt a nyomás, hogy kereszteltessük meg őket reformátusnak.


Egy kicsit el vagyok keseredve. tegnap volt először Emi oviban, délután én mentem érte a két fiúval, és hát szembesültem a ténnyel: nem nagyon fér be mégsem a 3 gyerekülés a Suzukiba, alig tudtam becsukni az ajtaját, be kellett zárnom, mert féltem, hogy kinyílik. :(
MÉg megpróbáljuk, hogy Beninek is veszek egy háttámlás magasítót, 15 kilótól lehet használni, ő már majdnem annyi, de ha úgy sem megy, le kell cserélni a kocsit. :(

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi: ha nem lenne ilyen a gazdaság (nehéz autót eladni ma) és nem lenne szűkös a pénztárca még örülhetne is az ember lánya h lesz egy új nagyobb kocsija. Azért remélem megoldódik. Sztem a háttámlás már bele kellene, hogy férjen hisz az a legkeskenyebb. Szinte kisebb mint egy felnőtt, aki helyet foglal.

panny: igen nálunk is így volt. Az első után fél év kellett helyreálljon, a második után 4 hét...hmmm, mi lesz a harmadik után?

S.orsi: ebben a hónapban amúgy sem menne a rota miatt, nehogy egy bennem maradt kis apróság miatt legyen beteg vagy veszítsem el. A köv hónapban sem hiszem, azért apa nem fog egy hónap alatt pálfordulni...vagy mi....amúgy ha jogfolytonosságot akarok, tehát ne csússzak le a mostani 3 éves jogokról, gyedről stb még van 5 hónapom a teherbe esésig. Aztán meglátjuk....ez az egy lenne fontos h a jogfolytonosság a pénz miatt megmaradjon...de majd meglátjuk.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi
Gyerekülés... :? Remélem befér az új...
És amúgy hogy sikerült az első ovis nap? Nagyon macerás?

Nono
A munkával mi lett? A múltkor írtad, hogy van valami kilátásban....

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


egcsi: megírtam a pályázatom, most átnézi egy tapasztalt vén róka h hátha tud e még okosat mondani hozzá és elküldöm. Jó állás és rugalmas (relatív) ha megkapnám telne magánbölcsire is. Vagy lesz hármaska...nem tudni de a pályázatot be kell adni márciusig szval beadom aztán legfeljebb másképp alakul.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Egcsi, nagyon macérás ennyien vonulni. NEm is tudom, mi lesz, ha vinni is nekem kell.
Annyira elfáradtam, hogy este már csak lestem ki a fejemből.

Nono, igen, nagyon jó lenne egy nagyobb kocsi, csak most van egy ötéves, 50 ezer km-es jó állapotú, megbízható Ignisünk, amit nagyon szeretünk, s ezt le kell cserélni egy jóval öregebb, ki tudja, milyen rejtett hibákkal rendelkező, legalább 130 ezer km-es nagyautóra, s rá is kell fizetnünk.

MÉg a magasítóval teszünk egy próbát, de előbb-utóbb le kell cserélni, mert ez így elég nyomorgás. :(

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Amúgy a nehz gazdasági helyzet most jó is, meg rossz is, hisz az Ignist nem tudjuk jól eladni, de relatíve jó áron vannak nagyautók.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi!

Hát nem akarlak elkeseríteni de tényleg gáz 3 gyerekkel vonulni az oviba és mindegyiken rejat a szemed...de belejössz,ne aggódj!!!

kocsi:hát azzal se akarlak elkeseríteni de valszeg a nagyobb kocsi kell majd hosszú távon...akár a mindennapok,akár pl.a nyaralás miatt is.

Nem lépsz be a NOE-ba?Fiatra,Renaultra,Daciara van kedvezmény...együttműködésük van ezekkel a gyártókkal.Nézd meg a honlapon:www.noe.hu..amúgy is érdemes belépni,vannak egyéb kedvezmáynek is annak akinek van NOE kártyája.Asszem egyébként Dunakeszin ráadásul elég komoly kiépített,jól működő egyesületük van.

A férjem szülei konkrétan azt akarták hogy katolikus esküvő legyen meg stb...ennek az lett volna a feltétele hogy nekem egy éven keresztül kellett volna minden vasárnap mennem a katolikus templomba misére és még valami vizsgafélét is tenni...na ez már sok(k) volt mindekettőnknek...szó nem volt erről...hál'istennek a férejm erről hallani sem akart,szuper volt a református esküvő és valahogy természetes volt h a srácok is azok leszenk.Amúgy a férjemnek is nagyon megtetszett a református vallás,a tiszteletes, meg úgy minden....ő amúgy se nagyon szeret templomba járni és jobban bejön neki is a "lazább"ref mint a szigorú kat.Ezzel természetesen nem akarok egyetlen katolikust sem megsérteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny, néztem a NOE honlapot, de Dunakeszin nincs klubjuk. A pest megyei szervezetek között nem láttam.

Gondolkodtam a belépésen, de a belépési nyilatkozaton van egy olyan rovat, hogy miyllen önkéntes munkát vállalok és ezt melyik egyesületben kívánom végezni... hát, én nem tudom és is nem szeretnék 6 hetes baba mellett önkéntes munkát végezni. :oops: Úgyhogy ez elriasztott.

Milyen kedvezmények vannak még?
Mert a honlapon látottaktól nem lettem túl izgatott :wink: .

Kedvezmény : csak új autóra van, mi nem engedhetjük meg az új kocsit, kb. 6-8-évesben gondolkodunk. :(
Vagyis biztos vehetnénk újat is, de hitelt nem szeretnénk felvenni, meg az összes megtakarított pénzünket sem szánjuk erre.

De igaz, hosszú távon biztosan le kell cserélni. A csomagjaink sem fognak csökkenni.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Az jó, ha a nagyszülők nem piszkálnak a keresztelővel.

Nálunk a férjem családja erőltette egy időben (anyósomék), én meg nem szerettem volna, a mi gyülinkben nincs is gyerekkeresztség, meg én nem is értek vele egyet.
A férjem is szerette volna, úgyhogy végülis úgy voltam, hogy ezen nem fogunk összeveszni,ha anynira szeretné, legyen. De igazából sokat őrlődtem a dolgon, mert azt meg nem akartam, hogy elmegyünk egy olyan ref. gyülekezetbe, ahol sosem jártunk, megkeresztelik a gyerekeket, kijelentetnek velem olyat, amit nem is úgy gondolok (pl. első kérdés, akarjuk-e, nahát erre rögtön hazudnom kellett volna :oops: , azt meg nem szerettem volna), meg megfogadtatják, hogy konfirmálni fog, holott ez egyáltalán nem biztos, hisz nem is vagyunk reformátusok... Szóval elég nagy színjáték lett volna, s ezzel nem akartam játszani.

Végülis megoldódott, a férjem már szervezte volna a keresztelőt, mikor felvetettem, hogy akkor ha már mindenáron kereszteltetni akarja őket, az apukája tegye, mert apósom ref lelkész.

Meg is kérdezte, és érdekes módon mikor elmondtam a kétségeimet, apósom azt mondta, neki ugyanezek a gondolatai, úgyhogy nem szívesen keresztelné meg a gyerekeket.
Úgyhogy ezt meghallva a férjem is meggondolta magát. Nyilván megnyugodott, hogy nem várják el tőle.

Anyósomék még erőltették volna (elváltak a férjem szülei), de aztán most már egy ideje nem hozták szóba.


A lányom református óvodába került, úgyhogy gondolom ők is megnyugodtak. :wink: :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi: igen megértem. Nem is csodálom h nem akarod lecserélni de előbb utóbb úgyis muszáj lesz. Azért próbáld ki h lehet e bekötni 2 magasítós ülést meg a hordozót hátha úgy könnyebb, tetőcsomagtartót meg lehet venni olcsón (legalábbis olcsóbb mint egy használt autó, ami esetleg rejtett hibás).
Ha használtat vesztek nézzétek meg melyiknél mikor van a kötelezpő szervíz és az átlagok h pl egy benzines 200ezer kilométert szokott bírni egy dizel kb 300ezret. És h ezeknek hol a köt szervíz, autószervízsek tudják h mikor esedékes pl egy kuplung csere (az enyémben 100ezer km-nél kellett és akkor ott egy csomó bosszantó de drága apróság megadta még rövid időn belül magát), pl beestek egymás után az ablakok a keretbe...darabja 20e. Olyan 3-6 hetenként adta meg magát egy ablak, mondta a szervíz h ez ennél jellemző mert ilyenkorra fáradnak el a műanyagbigyuszok. Szval lehet azért jókat kifogni, amúgy sok az olyan aitől azért szabadulnának mert nem bírják a hitelét és félpénzen át lehet venni és utána egy kisebb ráfizetéssel kifizetni szinte teljesen. Ismerősünk ezt csinálta, Passatot vett 3 éveset 2,5 millába volt neki összesen. MErt bebukták és inkább eladták minthogy vigye a bank. Ekkor ugyanis amíg a bank el nem adja tárolási költséget is kell fizetni meg anyám tudja még miket és jó rácseszés....ez még így is jobb volt nekik.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi!

Ja az nálunk kérdés sem volt hogy meg leszenk-e keresztelve vagy nem...ez nekem nagyon fontos volt h meglegyen még kicsinek..én azt vallom és hiszem hogy ez így jó nekik :wink: ..persze elfogadom a te álláspontodat is csak nem értek egyet :wink:
Nálunk csak az volt kérdés hogy kat vagy ref...de az esküvő után nem volt kérdés hogy ref :wink:

Mi nagyon szeretjük a mi gyülekezetünket..a srácok is szeretnek járni vasárnaponkét is és hittanbra is a suliba és az oviba.Én sokat kaptam már lelkileg tőlük..a férjem csak ritkán jön..általában anyu jön velünk ha épp nem ő vigyáz Olikára addig...de már elkezdet Olikát is hordani az ovis istentiszteletre...van sok vele egyidős lurkó és élvezte.

noe:azt a részt nem kell kitölteni,,vagyis nem muszáj h mit önkénteskednél...mi se töltöttük ki..iott Gödöllőn sincs irodájuk.

kedvezmények:ha befizeted a tagdíjat akkor kapsz egy kártyát amivel egy jó pár helyen olcsóbban vásárolhatsz vagy vehetsz igénybe szolgáltatásokat,belépőjegyekt stb...asszem a honlapon ott van az állandóan bővülő lista,nem?

Használt autóra nincs az árból kedvezméyncsak ha hitelt akarnátok akkor a hitel lehetne kedvezmányes,a jelenlegi piaci konstrukciónál kedvezményesebb.

Igaza van Nononak...jól nézzétek meg hogy milyen használt kocsit vesztek és kitől.....nem biztos h jobban jártok ha most olcsóbb a vételára de később nagyon sokat kell rákölteni.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Na megvettem a másik háttámlás magasítót, éppenhogy be lehet csukni az ajtaját. Kicsit lök egyet az üléseken, de becsukódik. Meg a két nagy könyöke egymás oldalában van, elég kicsi a helyük...
Egy ismerős hoz majd egy hordozót, az keskenyebb, mint a Samué, hátha azzal már jobbal elleszünk.

Ha igen, egy évvel elodázódik a kérdés, de akkor már muszáj lesz eladni, mert ha Samek kinövi a hordozót, be kell rakni a kisülést, s ami neki jó, azzal már nem fog elférni a három.



Jaj, úgy izgulok, most tudtam meg, bement a sógornőm a kórházba, 22-ére van kiírva. Lehet ma nagynéni leszek :D :D :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi
Drukk a sóginődnek! :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nagynéni lettem, tegnap este megszületett az unokahúgom. :D
Jaj de fura, az öcsémnek gyereke lett. :shock: :shock: :shock:


Reanult Scenicről van tapasztalata valakinek?
Egész jó áron kínálják őket.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


anyuméknak renaultja van és szeretik. Nem scenic de nekik bevált. Az előző is az volt meg a mostani is. Arra figyelj h a H-s rendszámúak (nem tudom melyik évre estek) egy részük ami dizel széria hibás. Van benne egy turbo a dizelben és néha elszáll, annyira visszaesik ettől a teljesítménye menet közben h pl 100ról visszamegy 70re hirtelen a sebesség, ami pl előzésnél egyenlő a halállal. Nem hívták vissza őket de anyuméknak is volt egy ilyen kocsijuk és isminknek is és a szervízben mondták h ennek a sorozatnak vmiért ez nagy hibája de nem hívják vissza olcsón megcsinálták. Azóta és az előtt sem volt ilyen v hasonló hiba. Az évjáratot nézd meg ha vesztek lehet h pont a 7-8 évesekre esik ez a rendszám és ha dizelt szólj h megveszitek de ha ez a hiba előjön akkor az az ő pénzéből megy és írjatok róla papírt. Amúgy eddig akinek renaultja volt mind dícsérte, alapvetően nagyon megbízható autó, relatíve olcsóbb a szervíz mint sok másik típusnak (pl az opelnek 100x drágább).
Amit még jónak mondanak a Toyota Corolla Verso. Családi, hasonlít a scenicre és nagyon megbízható autó.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi
Gratula az unokahugihoz! :P

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


H-s rendszámú autók már 8-10 évesek, mi 2003-as modellektől nézegettük, de inkább 2004-2005-ösöket nézünk most (Jellemzően ezek J-sek, de van köztük K-s is). Scenicekből már az is elfogadható árú.

A Toyoták tényleg jók, de klasszisokkal drágábbak is sajnos. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi!

Gratula a kisbabához az öcsédéknek!!!!!

Mi lett a neve?Mennyivel született?

Nekünk a mastani Fiat Doblo előtt Citröen Berlingo volt amit imádtunk....soha-semmilyen baja nem volt és bírta a strapát..ettől jobban csak a Suzuki érte meg nagyon az árát...azzal költözködtünk,azzal tanultam meg vezetni,rohadt keveset fogyasztott..csak nekünk is szűkös lett és ezért el kellett adni.
A Renault is hasonló kategória mint a Citröen vagy a Peugeot ....ahogy Nono is írta nem olyan eget rengető a szervíz..ami nagyon fontos szempont.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: mikor tesztelsz?

uxi: gratula a kiscsajhoz! :D

megint lemondta a lakásnéző...na mindegy. elöbb utóbb (inkább utóbb) majdcsak megveszik. Addig meg várunk.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Majd holnap v holnap után..de 1% esélyt sem adok a maszatolás miatt :shock: :(

Ne keseredj el..remélem hamarosan mégis sikerül eldnotok..jobb később mint soha,nem igaz?! :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: megint barnázol????? :shock: Neeeeeee. :cry:
Hány nappal az együttlét után lehet tesztelni? MIlyen teszttel szoktál?

Hát majd nyáron lesz vmi....egyszer ezt jósolták meg állítólag a horoszkópomban is z van. reményhal h előbb de ezek szerint van vmi ezekben. Azért nem adjuk fel és lelkesen suvicolom a kérót ha jönne vki.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Hallottátok?
Nekem mondta az óvónő a szülőin de nem jutott el az agyamig....most esett le h miről is beszéltek. Csak mondták h ne aggódjunk nem fogják ezt csinálni. Nem értettem mit nem mert dumcsiztak az anyuk és elvonták a figyelmem. Mostmár tudom miért voltak felháborodva....

"A szakmai szervezeteket megkerülve a kormány arra kötelezte az óvodákat, hogy módosítsák nevelési programjaikat, és tudatosan kerüljék a gyermekeknél a nemi sztereotípiák erősítését" - írja a Magyar Nemzet.


"A kormány nemrég kiadott rendeletével titokban úgy módosította az óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló jogszabályt, hogy arról nem kérte ki a szakmai szervezetek véleményét. Valószínűleg nem véletlenül járt el így, hiszen a módosítás ellen a pedagógusok döntő többsége tiltakozik. A rendelet értelmében ugyanis a következő nevelési év kezdetéig úgy kell módosítani az óvodai nevelési programokat, hogy a jövőben az óvónők tudatosan kerüljék a nemi sztereotípiák erősítését" - írja a napilap, amely szerint "a módosítás ellen Bajzák Erzsébet M. Eszter nővér lépett fel a Közoktatás-politikai Tanács ülésén az egyházi iskolafenntartók képviseletében. A szakember rámutatott: a sérelmezett mondat nem szerepelt a szakmai szervezetekkel egyeztetett rendelettervezetben".

Mert "mit is jelent a gyakorlatban a nemi sztereotípiák kerülése? Például azt, hogy a mesében nem apának és anyának, hanem egyes és kettes szülőnek kell hívni a családot. Vagy azt, hogy a jövőben be kell avatkozni a gyermekek játékába, ha a kislány túl sokat babázik. Ebben az esetben meg kell próbálnunk rávenni, hogy játsszon inkább a markolóval. Nemi sztereotípia a lányos öltözködés, a szoknya, a hosszú haj, a masni és a lakkcipő is."

Papp Kornél, a református zsinati oktatási iroda vezetője a Magyar Nemzetnek leszögezte: "a jogszabály támadja a család intézményét, annak tudatos szétverésére törekszik, ami szöges ellentétben áll a keresztény ember világképével. A gyermekek fele már most sem teljes családban nő fel, a pedagógustársadalom elnőiesedett, így a fiúk egy része már jó ideje csak az óvodában ismerkedhet meg az apaképpel. Ha ezt is elveszik tőlük, akkor a felnövekvő generáció már nem lesz tisztában azzal, miért érték a hagyományos családban élés és a gyermekvállalás, illetve miért alapvető, hogy az apa férfi legyen, az anya pedig nő. Papp kijelentette: a kormány ezzel a lépéssel tudatos támadást indított a család mint intézmény ellen, és a hagyományos anyakép és apakép lerombolására törekszik. Ez végzetes következményekkel járhat, hiszen egyre több lesz a nemi identitását kereső felnőtt, aki nem él majd családban. Hozzátette: az ember egymagában sokkal jobban manipulálható, mintha egy közösség, legfőképp egy erős és összetartó család tagja."

"Szakértők szerint az ominózus mondat jogszabályba emelése nem más, mint a gender ideológia oktatásba való becsempészése. A gender ideológiát a Szociális és Munkaügyi Minisztérium saját honlapján népszerűsíti az esélyegyenlőségi tervek címszó alatt" - írja a lap. Az Oktatási Minisztérium ugyanakkor az újság kérdésére adott válaszában azt írja: "a nemi sztereotípiákkal kapcsolatos mondat a legnagyobb félremagyarázás mellett sem jelentheti azt, hogy az óvodának feladata a nemi szerepek eltakarása, a nemi identitás megszüntetése. Fontos ugyanakkor, hogy már az óvodában el kell kezdeni a gyermekek ráébresztését arra: nincs alá- és fölérendeltség nő és férfi között". A cikk szerint "a tárca konkrét példát is hozott a negatív sztereotípiákra: ilyen, amikor azt mondjuk, hogy a tipikus férfi erős, célratörő. A tipikus nő gondoskodó, kedves, visszahúzódó. A nő főz, mos, takarít, a férfi karriert épít és pénzt keres, eltartja a családot. A minisztérium leszögezi: egy modern társadalomban a nevelés során kerülni kell ezen nemi sztereotípiák erősítését."

Magyar Nemzet/Magyar Kurír

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Hát ez mekkora baromság!!!! Kinek a beteg elméjéből pattant ki ilyen gondolat... :roll:

Panny
A maszatolás tényleg nem a legjobb jel... :?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Panny, Vilma lett az unokahúgom neve.

Kocsi: tegnap meghirdettem az Ignist.
Kicsit megemeltük a keretet, és inkább fiatalabb kocsit veszünk, mert hosszú távra gondoltuk, úgyhogy most 4-5 éves Picassok, néhány Scenic és egy6 éves Corolla Verso van versenyben. Csak dízelt, még egyszer benzines nem kell, az Ignis is sokba volt fenntartani. Hát még egy benzines nagykocsi... :roll:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi: a suzukik alapvetően sokat esznek. Apjuknak volt régebben egy 1,3as swift je és annyit evett mint a vele egykorú 1.8as 125 lóerős skoda octavia. A suzuki elég pörgős motorokat gyárt, szval azokkal nem gond h nem ugrik a kocsi.

panny: mizu, teszteltél?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Ezt az agyamnert ökörséget...ez a magyar nép tudatos kiírtására megy..felháborító..tuti h egy agyatlan SZDSZ-es agyszüleménye ez!!!!!Szörnyű!!Így is kevés gyerek szüketik mert ma magyarosrszágon nem érték egy gyerek..ezek után meg majd mi lesz????????Elkeserítő......ezért menjetek el mindannyian szavazni áprilisban hogy ezeket megállíthassuk!!!!!!

Nem teszteltem mert minek...egyre jobban pecsételek..majd a kövi hónap!!!

Uxi!

Jól teszitek h kicsivel fiatalabb kocsiban gondokkodtok...és a dízel is jó döntés...bár Nonoval kicsit ellenmondanék mert nekünk eddig a Suzuki volt az a kocsi ami a legkevesebbet fogyasztott...bár csak 1000 motor volt benne,talán azért.Picasso nekem nagyon tetszik.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: de nem vagy elkeseredve azért ugye? Remélem a köv hónap a te hónapod lesz! A kínai fogantatás naptár bejött neked eddig? Nekem igen.

suzuki: hát egy autóval nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni az is igaz, bár a honlapon a fogyasztás relatíve magas amiket írnak..ill akkoriban az volt...mostanában nem néztem.

panny: az az igazság h mára egyik kutya másik eb. Sztem lehet akár mszp-s is aki kitalálta...már mindegy. ezek elaknásítják a jövőnket. Sztem nem csak egy két ilyen nyalánkság volt amiket tettek.....és ezek "apróságok" azokhoz képest amekkora a baj odafenn sztem....a köv kormány örülhet ha észreveszi ezeket az aknákat....hosszútávon robbanak.

Az óvónőnkkel beszéltem. mondta h nem teszik ezt de ne hangoztassam mert megbüntetik őket. szval sztem sehol nem lesz ez de akkoris....szemét egy dolog.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Dehogy,nem vok elkeseredve..még csak az volt az első próbálkozás...
A kínai nekem eddig nem jött be :shock: :roll: ..a 3-ból kettőnek lánynak kéne lennie :shock: :shock: :lol: :lol:

Sztem is egyre megy a két agyament párt..egyik kutya másik eb,az mszp és az szdsz....na meg az mdf is sajna....

Én nem titkolom hogy nagy fidesz-es vok..minden erőmmel azon vok h minél több ember elmenjen szavazni és a fidesz-re szavazzon mert ha marad az mszp akko annak végzetes következményei lehetnek :( :( :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Politika, kérem csak erős idegzetűek olvassák, nem szeretnék vitát v ellenségeket 8)
panny: én sem titkolom! :wink: inkább csak vigyázok h ne bántsak meg senkit...már párszor sikerült és olyan emberrel tettem aki amúgy jó ember....csak kicsit naív. Úhogy inkább figyelek és érvelek de szépen ha kell.
A mostani kormány nem marad. Nem is ez a kérdés. Inkább h mennyivel nyer a következő. Az lenne. Egy református pap nyilatkozott tegnap a komcsi adón (rtl v tv2 nem tom) és ott mondta h a szélsőségesektől távol kéne tartani magunkat és h pl a szolvákiai magyarokon baromira nem segít ha Nagymagyarország zászlóval közlekedem odakinnt.
Kivi lennék mi lett szegény malinahedviggel.
Meg arra is h mi lett a vége a Zsanett kontra erőrendőröknek.
Érdekes h ezekről kussol a média.
És lenne még egynéhány ami érdekelne.
Tegnap esti hír (olyan ritkán nézzük a tv-t felnőtt adással) h meg is lepődtem h az volt a hír h egy pozsonyi fickót elsodort egy lavina de nem lett baja és volt rajta kamera és meg lehet nézni a nagy semmit mert kb ennyi látszódik abból h sodorja a lavina. Túlélte. Örülök neki de sztem nem a legfontosabb hír.


Kínai naptár, nekem bejött, érdekes. A lány is meg a kispasi is. Ha ez a hónap az enyém lenne akkor megint pasit jósol ha meg a köv akkor lányt. Akkor a kövre szavazok. A fiammal nehezebb.. :lol: na de mindegyis...egyenlőre nem aktualitét másfelöl meg egészséges legyen, ugyanúgy szeretem akármi lenne. Egyenlőre gondolat ahogy elnézem. Reményhal.

Jó h nem vagy elkeseredve. Azért az ember reménykedik. Köv hónapban ha összejön karácsonyi gyerek lesz. Mi lesz ha karikor érkezik? Nem lehetnéla családoddal. úhogy én a köv hónapot ha engedné apa is kihagynám pont ezért. A pé-m pont úgy jön ki h kari bébi lenne. Nem vagyok kicsit sem ráállva a témára mi? Már a pé-met is tudom előre......min 2 hónapra.... :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Tényleg nem vagy semmi :wink:
Jobban képben vagy a pé-del, a dátumokkal mint aki aktuálisan most próbálkozik :lol: ..de gondolom apának azért nem mondogatod ezeket mert a pasik kiakadnak ilyeneken :shock: :wink: :lol: :roll:

Én is gondoltam rá hogy ha a kövi hónapban összejönne akkor karikor születne és hogy az nem túl szerencsés a nagy nyüzsibe..vendégség,ajándékok stb...de másrészről meg a férjem is dec.20-án született és milyen szép szülinapi ajándék lenne neki egy kisbaba...és még ha netán lány lenne :wink: :wink: :wink:

Mi is komcsi tv-nem hívjuk azt a két adót :lol: :lol: :lol: ..tényleg eszméletlen hogy milyen hülye híreknet sezdnek elő..csak azért hogy ilyenekkel leplezzék azokat a híreket amik az országban zajlanak(kormány szinten történő sikkasztások,BKV botrány stb..)ilyen hatásvadász hírekkel akarják a nép figyelmét eltereleni az igaz bajokról!!!


Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny: néha megnézem a híradót a komcsi adókon és általában ilyen szöveggel szoktunk oda kapcsolni, na megnézem Maris naéni tehene hányat ellett. Az a szomorú h nem nevetünk rajta mikor így kapcsolunk oda. Valóban ez a hír. Amúgy nem nézzük. Én a Dr. Houset és a SzFeleségeket nézem néha de ennyi. Az RTL papol a kirekesztésről meg a rasszizmusról aztán meg olyan kemény roma-móni showt ad...na ha ez nem növeli a romákról alkotott sztereotípiákat már semmi. És akor én vagyok a rasszista ha cigánypecsenyét kérek az étterembe és nem roma-pecsenyét...közröhej. Na politika off mert látom kicsaptuk a biztosítékot! :wink:

Szép ajándék egy kari bébi az is igaz. Bár én annyira kivoltam a szülés után h nem mernék akkora vállalni. Az gáz lenne a családommal szemben.....én totál k.o. voltam mindkét kölyök után.

Apának Isten ments h ezeket mondjam. Csak vannak jó kis kalkulátorok a neten és már fejből gépelem a nevüket. Csak álmodozom. de nincs itt az ideje és biztos így van ez jól. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Hali Csajok!

Máris néni tehene hányat ellett... :lol: Itt is vannak ilyen hírek....én nem politizálok egyáltalán, szerintem politikában csak kisebbik rossz van, ha választásokról van szó. :roll:

Szombaton végre jön haza apjuk, már nem bánom... 3 hét mégiscsak 3 hét. Tegnap a kicsi már pakolta az üdítőt apának a hűtőbe. Berci számolja hányat kell aludni...szóval tombol az apahiány. 8)

Nono
A peteérésemet én is tudom, miután érdekelt vagyok a témában. :lol:

Panny
Mi decemberi bébre gyúrunk a sulim miatt. December elejétől január közepéig nincs suli, akkor ráérek szülni. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi!

Akkor babásodjunk együtt,oksa? :wink:

Én azért kipróbálnék egy téli babát is..eddig van egy forró nyári és két szép tavaszi :wink:

Nono!

Én csak az eslő szülés után voltam ki nagyon..talán azért is mert sok(k) émény az első bárkinek..meg a durva mellgyulladások maitt,meg a gátmetszés miatt..a másik kettő után komolyan mondom már a szülés után 1 héttel majd ki csattantam az erőtől..nem akarom fényezni magam :oops: :roll: én is rosszabbar számítottam de nagyon klaffolt minden..talán az is segített hogy a kicsik mindketten nagyon jó evőkl és ami a még fontosabb jóü alvók voltzak és tudtam éjjel pihenni.Szerencsém volt velük..talán ezért is vállalom bátrabban a 4.-et.Na de azért nekem is kijutott a nemalvó gyerekból..Márk egy éves koráig csak kézben aludt :shock: :shock:

de valahogy azt már elfelejtettem...oszt majd jól nézek ki ha megint kifogok egy ilyet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny
Részemről ok. Nekem csak nyári gyerekeim vannak, kell a változatosság. :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, megy az autóüzlet ezerrel. A mi kocsinkra megvan a vevő, de addig nem adjuk, míg nem vettük meg az újat, mert kocsi nélkül egy percig nem lehetünk, teljesen mozgásképtelenek lennlék.
Úgyhogy szabadidőmben a hazsnáltauto.hu-n lógok, meg a kereskedéseket látogatom a két fiúval.

Szombaton meg megyünk be BP-re "vadászni".


AMúgy a miénket végülsi egy márkakereskedő veszi meg, megkerestek, kínáltak érte valamennyit, megnézték, megegyeztünk. Jobb árat fizet, mintha beszámíttatnánk, de nyilván kicsit kevesebb, mintha magánszemély venné meg.
Kb a reális ár alatt van úgy kb. 50-100 ezer Ft-tal, de egyrészt nem tolonganak eddig a vevők, konkrétan más nem jött, másrészt meg így ő intéz minden papírmunkát, átiratást, mindent, (persze ők állják is)

Kicsit összekarcolt a hátsó lökhárítónk, azt javíttatni kellene, meg kalaptartót cserélni, hamarosan szervizelni, szóval ha ezeket ráköltenénk, ugyanott lennénk anyagilag, mint így.
NEkem meg abszolut nincs kapacitásom most ezek után járkálni, átiratni, stb. Úgyhogy vigyék csak.

Nagyon akarják, úgyhogy biztosan ha ezeket az apróbb javításokat elvégzik, többért el is tudják majd adni, talán mi is megkísérelhetnénk, de nem akarok minden néző miatt két órát kocsit takarítani, 3 gyerekkel szervízbe vinni, izgulni, hallgatni, hogy fikzzák, stb stb...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Amúgy nagyon-nagyon fáradt vagyok, fáj mindenem. :(
VAlószínű a tavaszi fáradság megkombózva a nemalvással, egész napos szolgálattal, korán keléssel, autóvásárlással.

Samu egész jól beállt, nappal egy tündérbogár,caskakkor sír, ha éhes, 2-3 szopi van egy éjjel, utána visszaalszik, max kakil egy adagot, de ha nem sok, nem piszkálom, mert akkor nem alszik vissza. Este jó vastagon bekenem a fenekét, hogy kibírja reggelig. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?