Új privát üzeneted érkezett!

Tigris!
Üdv újra.Gondolom, nem sok szabadidőd lesz, de gyere, ha tudsz!!!

Én is néztem a Prizmát, Koncékat, hallani nem hallottam, mert a "gyártmányuk" nem hagyott.Majd megpróbálom letölteni, de most ahhoz sincs kedvem...Jajj, én nagyon el voltam eddig kényeztetve a gyerek által.Nem szoktam meg az éjszakázást.
Nagyon aggódtam megint, hogy nem beteg-e.Nekem meg ez a rögeszmém.Férjem le is állított, hogy tiszta para vagyok feleslegesen.Igaza van.Más meg lehet, hogy örülne, he "csak ennyit " sírna a gyerek.
Nem tudom, de aggaszt, ha nem tudom megnyugtatni, és olyankor mindig a legrémesebb dolgok jutnak eszembe.Ilyenek:mozgott keze-lába 10 percenként éjjel, és arra gondoltam, mi van, ha valami idegrendszeri gondja van...Hülye vagyok,mi?!Férjemnek ezt már meg sem említettem, csak a lázmérést, de arra is kiakadt, hogy, ha nem érezzük melegnek, mi a frászért mérjük.
Nekem van homlok-lázmérőm (még a nagyról maradt), azt azért rácsempésztem most reggel.Persze, nem lázas...
Vicky, látod, másnak is vannak ilyen dolgai, ami orvosért kiált.Pedig én már a 2.-nál vagyok.Érdekes, szerintem az elsőnél eszembe sem jutott, hogy valami baja lehet ilyen kicsinek...Boldog tudatlanság...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Dita!
Én is remélem a névnapom sikert hoz nekem is, de megelégszem a Húgom névnapjával is, 19-én :wink: :lol:

Sajna egyenlőre még nem tudok hozzászólni a dolgokhoz, Dita anyósáékhoz/ apósáékho meg nem is akarok. Bizti a párod azért ilyen, mert ilyen neveltetést kapott.

Tigris!!
De jó, végre otthon. Húúú te jó isten, bizti jó fáradt lehetsz, de azért néha jöhetnél, várunk a hírekkel! Tényleg van valami segítséged? Mesélj, ha jut ránk egy kis időd!!!

Puszi mindenkinek!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


remény: Átlagban 7-szer eszik és eddig 70 ml-eket evett a tejből és 60 ml-t a tápból. Ma már 80-t is evett, mert éjszaka kimaradt egy etetés. Most próbáljuk behozni. :D

brigi: Majd csak elmúlik ez az állandó aggódás. Bár szerintem nem fog, csak csökken a mértéke.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Hát, az aggódás tényleg megmarad.A 12 éves miatt ugyanúgy gyomoridegem van, ha beteg...Szerencsére, ahogy nőnek, azért nem olyan nagy bajok ezek, mellette a sok öröm kárpótol minket.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


sziasztok!

Képek:

http://harmasikrek.tigriske.fotoalbum.hu/

Hazaadási súly:
Zita: 2700 g
Kata: 2350 g
Lilla: 2030 g

Van segítség: most itt volt anyukám, hétvégén egy éjszakát jön a nagyim és hétfőn este anyósom alszik itt, aztán meglátjuk, hogy hogyan megy.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske gratulálok, szépen fejlődnek a lányok. Nagyon ügyes vagy, minden elismerésem a tiéd.
Jó gyerekek a lányok? Nem nyűgösek? Van elég tejcsi nekik? Nem ajánlanak ki ilyenkor segítőt?

remény73
 
 


Sziasztok!
Lányok azt hiszem tanulnom kell még a betegségek miatti paracsökkentést.
Reggel megetettem a gyereket, még félálomban volt, evett, s letettem vissza. Nem néztem semmit, de mire kiértem a konyhába felsírt. Akkor felvettem, s éreztem meleg, megmértem 38,2 volt a hőfoka. Kiszívtam a nóziját, nem volt több, mint általában, vagy legalábbis nem sokkal. Eddig igaz beszáradt sárgák voltak, ez meg fehér volt.
Megnéztem a fenekében is, meg hónaljban is a hőfokát, mert párom szerint képzelődök. Mikor elővettem a kúpot és mondtam adjuk be már érezte ő is hogy meleg a gyerek. Hát ez a kúp beadás nálunk katasztrófa. Kb. 5 pelenka ment el mire beadtuk a kúpot annyiszor kakilt. Mint a sugár úgy lőtte ki a kakit, s üvöltött, mint a sakál, vagy mint akit nyúznak. Most alszik.
Felhívtam a rendelőt, közölték 1 napot várni kell ha lázas, mert addig nem lehet tudni mi a baja. A rendelési időbe nem férünk be mert full tele van állítólag. Ma lett volna a 4. hós oltása, de így az tolódni fog.
Nem tudni mi a láz oka, tegnap még sokat mosolygott este, és aránylag normálisan evett (igaz 70-180 közt szórva), de a 720g-ot megette, ami mostanában már nagy szó. Lehet tényleg fogzik? Nem láttam semmit az ínyén.

Bocsánat, hogy kétségbeesésemben leírtam ezt, de már látom aggódó anyuka leszek.

remény73
 
 


sziasztok

TIGRISKE
Itt a szomszédunkban a hármasikreknél egy évig volt segítő.
Nagyon szépen haladnak a csajok. Apa el van olvadva?

HENI
Nagyon várom a 19-ét. A névnapodon meg esetleg megtudod hogy két szívhang is van! :wink:

BRIGI
Köszi az infot. Mindjárt átnézek hozzájuk. Én még nem döntöttem.
Sajnos az én szemem előtt mindig a kolléganőm esete forog fent de a doki szerint azért volt ilyen durva náluk a történet mert későn vették észre.

Alvás-dologról még egy szösszenet: Én több könyvben azt olvastam hogy nappal tök mindegy hol alszik a gyerek mert eleve ahogy nő egyre kevesebbet alszik és eljön az idő amikor már egyáltalán semmit.
Az esti alvásnak viszont mindenképpen a saját ágya legyen a helyszíne és nálunk ez így is van. Tegnap este is kb. 3 perc alatt bealudt nem is nagyon kellett rásegíteni. Sokszor kell simizni a homlokát és ha már lecsukódott a szeme pár perc és alszik.
Amúgy vannak dolgok amiknek nem tulajdonítok nagy jelentőséget ez is ezek közé tartozik, és nekem is az a véleményem hogy mindenki úgy csinálja a saját gyereke körüli dolgokat ahogy jónak látja, ahogy neki kényelmes és a babának is megfelel.
Ja azt viszont nem hagyom hogy sírjon mert ő mindig csak okkal sír tehát valami baja van, és ha éppen az hogy engem hiányol hát akkor megkapja. A kutatások is azt bizonyítják hogy nagyon jót tesz a babának ha minél többet van testközelbe anyucival.
Anno gondolkoztam is egy mei-tai kendőn de szerencsére Miló elég jó baba így nem hiszem hogy szükségünk lenne rá. Elég jól elvan egyedül is sokszor. Ha már egyedül is tud majd játszani sztem semmi gondom nem lesz vele. Szerencsére majdnem egyben van az egész kecó így ha a központba (nappaliba) beteszem a járókába vagy a földre mindenhonnan látom őt csak a fürdőből nem.

dita75
 
 


REMÉNY
Sajnálom a betegséget. Elképzelhető hogy fogzik. Nyála csorog neki és tömködi a szájába az öklét? Mert akkor 100 % sztem!

dita75
 
 


Dita, néha tömködi az ökleit a szájába, nyálzani hol erősebbe, hol kicsit nyálzik csak. Remélem tényleg csak a foga, de olyan idegesítő, hogy nem tudom, és most csak lázat csillapíthattam, s a rendelésre meg nem vihetem, mert betelt a mai...de majd fél 12 után kell hívnom megint őket, hogy mi van és mit csináljak. Addig rágom a kefét :)

remény73
 
 


Sziasztok!!

tigriske mégegyszer gratula és puszi özön nektek.
Polli üdv köztünk. Most már talán minden helyes kis pasinak lesz kis barátnője.
Nálunk nagyjából elég nyugisan telnek a napok meg az éjszakák.
Ákos kb 3-4 óránként eszik. Tegnap nagyon dühös voltam Anyósra. Fodrászhoz lementem ami itt a házban van. Direkt úgy kértem időpontot amikor Ákos alszik. Jövök fel fodrásztól és látom,hogy Anyós tömi tápszerrel. Kérdeztem,hogy éhes volt?? Nem volt éhes csak picit felébredt és gondolta megtömi mint egy libát szó szerint. Mondtam neki,hogy idönként azért vegye kis a szájából a cumit mert akkor sokat fog visszabüfizni,de már csak azért se csinálta azt amit kértem. Na utoljára jött át Anyós az biztos. Majd valahogy másként fogom megoldani. UTÁLOM A VÉN P...ÁT. Majdnem bögtem. Aztán egyből el is ment mert gondolom megsértödött. Az én Anyum még dolgozik pedig ő szívesen jönne az bizti.
Ennyit erről.
Éjszaka már teljes a nyugi. 22 körül Apuci elaltatja és reggel 5-6-ig a hangját nem lehet hallani,de gondolom nem lesz ez mindig igy.
Voltunk tegnap délután sétálni,de alig birtam tolni a kocsit a havas részeken. Amig el nem olvad addig a szobában fogunk szelözteni.
Rémes Kriszti,hogy alig van ott felétek eltakaritva a hó. Váltottál már dokit??



www.manocska.colin.fotoalbum.hu

Kép
Kép
colin
 
 


Hallo!
Remény!
Jajj, de nem irigyellek....Én is paragép vagyok.Nem ment feljebb a láza?Lehet a foga, ha nincs más tünet.Lédának akkor volt hőemelkedése, amikor elkapta ezt a taknyosságot.Az is lehet esetleg Nálatok is, csak még nem folyik az orra.Nálunk a kúp-beadás nem volt gáz, de Léda még kisebb volt, akkor egyszerúbb.
Én max. egy náthára tippelek Nálatok, mert különben már lázasabb lenne, vagy lenne tünet.
A náthát meg majd Te is tudod kezelni, ha esetleg tényleg az...Ne izgulj!!!!
Nekünk megint nagyon szar lett az éjszaka, de azt hiszem tudom az okát.
Leírom a tüneteket: Lédát este leteszem, amikor elalszik a cicin (el szokott), mindig közben büfiztetek, vagy ált. sétálok addig vele, amíg kijön valami levegő.kb 25 perc nyugi után nyöszörgés, és kapálózás kezekkel-lábakkal (de kb. mint egy dilis), aztán a nyüsziből sírás, amit nem sikerül simivel, suttogással "elmúlasztani".Ilyenkor persze kiságyból ki, cicire vissza, vagy épp karban ringatás apával, vagy velem.De volt, hogy olyankor is nyüszít.Na, tegnapelőtt 2-ig ment, és ma éjjel ugyanez. ("Zombulok" kissé...).Na, ma éjjel kivettem 1-kor, mert már nem bírtam mit kezdeni vele, odatettem a nagy ágyba :lol: :lol: (kezdődik, ami a nagynál-gondoltam), közben a tv megy folyamatosan halkan, és ált. valami beszélgetős műsorral, semmi extra-villogás, vagy zaj.Na, szóval 1-kor adtam neki szopit, és nagy ágyba tettem, de kb 5 perc múlva ugyanaz a kapkodás-nyüszi.(Közben férjem egyszer leköltözött a nappaliba, majd vissza a hálóba mellénk.)Felkattintottam a kislámpát (a gyerekágyra van csiptetve), a gyerek meg elhallgat....Anyám...Tiszta kuss, nézelődik, hol is van, majd kb 5 perc múlva szunya, kezek szétcsapva...Na, felkeltem, visszatettem az éjjeli fénybe az elemeket, és lekapcsoltam a kislámpát, Léda aludt, mint a tej, közben átraktam a kiságyba (fény maradt), 1/2 9-kor felvettem szopizni, de ő is kissé zombis, így most újra alszik...
Na, ma fénnyel alszunk, meglátom, mi lesz.
Nam állítom, hogy fél a sötétben, szerintem csak idegessé teszi.Szerintem ő a tv fényét nem érzékeli olyan erősen, mint mi...Most utánanézek, mit lát egy 8 hetes...
Dita, akartam kérdezni Tőled a Rota-döntésed, de megelőztél...Én sem tudom még.....Hajlok rá egyébként még mindig...
Na, megnézem Tigriséket.
Remény!Jobbulást, kitartást, ne idegeskedj potyára!!!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Ja, ha van időtök, írjátok meg,légyszi, hogy nálatok milyen "fény-viszonyok"-ban alszanak a Manócik éjjel????
Köszi!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Mi beadatjuk a rota elleni védőoltást. Van a családban 1,5 orvos akik rábeszéltek. Nálunk a porszivó,mosógép ami nagyon el tudja altani. A kup beadás nálunk elég rendben ment mikor lázas lett az oltás után. Úgy sajnáltam logót keze,lába és csak úgy nézet az Apjára amig én tartottam,hogy ki ne nyomja a kupot.

Kép
Kép
colin
 
 


Brigi nálunk teljes a sötétség. Vagyis annyi amennyi az utcai lámpáktól beszürödik.

Kép
Kép
colin
 
 


Colin!

Én sem szeretem másra hagyni Donit, mert tuti, hogy valami olyat csinál, amit én nem szoktam, és ez idegesít.
Még szerencse, hogy Doni nem kap tápot, így csak én tudom egyedül etetni.

Remény!

Ne aggódj! Valószínűleg tényleg csak a foga lesz.
Pl. Doninak mindig van reggel fehér trutyi az orrában. Sztem az normális. De azért hívd fel a dokit, legalább megnyugszol!

Brigi!

Nálunk az első 6 hétben égett a kislámpa, de nem a gyerek miatt, hanem azért, hogy ha nyöszörög, akkor csak kinyitottam a csipám és láttam, hogy baj van vagy nincs. Mostmár sötétben alszik. Bár nálunk nincs teljesen sötét, mert egy autószalon tetején lakunk, és pont az ablakunk alatt van egy földi megvilágítás, ami egész éjjel ég, csak akkor kapcsol ki egy 1/2 órára, ha bemelegszik.
Amikor ég, akkor viszonylag világos van. Ha az ágya mellé állok a kicsinek, akkor látom nagyjából.

Kép

Kép
vevikk
 
 


colin: Ha már mobilabbak leszünk Barbussal, akkor én majd vigyázok szívesen Ákosra. Gondolom hogy jó pipa voltál.

remény: Hogy vagytok? Lázas még Ádám?

brigi: Barbus is éjszakai fénynél alszik, bár ő a sötétben is egész jól el volt. Nekem viszont jobb éjszaka, hogy látok egy kicsit mikor bemegyek. Pelenkázni ugyan nem tudok mellette, de nem megyek neki mindennek. Ha le van húzva a redőny, akkor vak sötét van. Nappal felhúzott redőnynél alszik, hogy tudja hogy most nappal van. Pelenkázáshoz van egy kicsit világosabb lámpánk, akkor sem a nagyot használom. Azt már jó formán egyáltalán nem kapcsoljuk fel.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nálunk éjjel sötét van. Néha ég a sólámpa de csak addig amíg én is lefekszem aludni azután teljes a sötétség. Kintről szürődik be némi lámpafény de nem sok.

COLIN
Elhiszem hogy ideges vagy én sem hagynám emiatt senkire a babát. Még anyu is csinál olyan dolgokat amiket én nem. A múltkor pl egy baromi nagy díszpárnát rakott a feje alá és úgy aludt a gyerek. Mondom vegyük már ki alóla nem jó ez így a kis hátának. De párom is lehurrogott (mert ő aztán nagy szakértő) hogy olyan szépen alszik minek kell zargatni. De egy idő után akkor sem bírtam elnézni hogy így alszik és kivettem alóla. Nem kelt fel tőle.
Illetve ha nem figyelek oda sima vizet adott volna anyu a tápiba pedig mi babavizet használunk. Még én sem iszom csapvizet, ő meg full tápis úgyhogy nem tenne jót neki ez a szar víz tele pl. hormonnal mert sok mindent nem lehet belőle kiforralni.
Szóval általában inkább az van ha anyu jön hozzánk hogy olyankor ő főz és azzal segít. Takarítani nem nagyon kell mert ha vasárnap elmegy a nagy mindig végig kell utána nyalnom az egész lakást és addig kitart amíg pénteken újra meg nem jelenik.
Apa nem igen van itthon én meg vigyázok a rendre tisztaságra.
Majd tavasszal azért lesz nagytakarítás függönymosással meg ablakpucolással. Akkor majd felváltva babázunk és takarítunk anyuval.

REMÉNY
Kitartás, és remélem hamar eljuttok a dokihoz.
Én már csak emiatt is váltottam orvost mert ő házhoz jön akit most választottunk és nem kell órákat ülnöm a gyerekkel a rendelésen.
Igaz 2000-et kér ha kijön de nekem ennyit megér hogy ne kapjon el a gyerekem valami kórságot. Mostanában annyit várakoztunk orvosi várókban, csoda hogy még nem betegedett meg, főleg hogy a múltkor egy kisfiú egyfolytában a kezét fogdosta miközben beteg volt ő is meg az apja is. A hordozó hátuljába mindig van kézfertőtlenítő gél ilyenkor mindig szoktam tenni a kezére a picinek mert ő is szereti a szájába tömködni így simán benyelhet akármit.

dita75
 
 


dita: Ez a kézfertőtlenítő a babára jó ötlet. Nekem is van, de eszembe sem jutott volna. Majd magammal viszem, ha már mászkálunk és megfogdossák. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok kismamik!!!Koszonom,hogy szurkoltatok!!!!!Tegnap jottunk haza, a szules valami csodalatos elmeny volt,es teljesen pozitiv,majd valamikor leirom,meg gyors is....annyi gigszer tortent,hogy manocskam besargult nagyon vasanap,es ezert elvittek tolem szolizni,meg infuzios kezelest kapott,sajnos nem szpotattam,igyhat most meg nemigazan van tejcsi,es sajnos tap van.Puszi Mindenkinek,gyosan visszaolovastam,de most nincs idom irni,nem tudom az ikres anyukak,hogy birjak...?a paramamikhoz en is csatlakozam....amugy a szopirol,a doki nekem is azt mondta,nem szabad tul gyakran ratenni,a jogasok,meg az ellenkezojet...szoval igazodj el.A csipo uh-ra kell beutalo,vagy magan???Puszi mindenkinek
zoe33
 
 


Zoé: egy kicsit megkésve ugyan, de óriási gratula a kis Polli megérkezéséhez! Örülök, hogy könnyű és csodálatos szülésed volt!
Remélem tejcsi beindul azért, kitartást hozzá!
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak!!! :wink:
Képeket kérünk! :lol:
pusza

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Zoe!
Hello!
Üdv újra köztünk!Akkor rövid szülés-sztori lesz.Az jó, ismerős...
Nekünk kellett beutaló a csípőre...
Tejcsivel próbálkozz, de szerintem nem ér annyit, hogy idegileg "rámenj".
Szerintem-ahogy nézem - Vicky nagyon profin megoldotta, és nem parázta túl, le a kalappal...
"Külső segítség"-ről: nekünk nincs, anyu is 6 hetesen jött először, de a tömködést, meg ilyeneket nem hiányolom...Bár nekünk nem tudom, mit tömne bele.
Vizet én sem ittam még itt, csak ásványvizet, de látom, időnként (kb 2 hetente), milyn vizköves a forraló.Meg még amit nem látok...Ha kéne adnom vizet, én is valami babásat adnék.
Dita!Te fel is forralod a babavizet, vagy azt már nem kell?

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


zoe: Nekünk egy csípő szűrést csináltak a kórházban még, a következőt meg 1 hónaposan csinálják szintén a kórházban, de ehhez már kell beutaló. A szopi majd csak beindul. Tényleg próbálj meg nem parázni rajta. Fejd le ami jön és legfeljebb add azt neki oda és utána (vagy ha nem nagyon ideges akkor előtte) tedd mellre. Nekem is egyre többször próbál így szopizni. Reményéknél is valami ilyesmi volt és Ádám szépen szopizik. Egyébként Barbus is szolizott 2 napot, de ő csak valami gyógyszert kapott (májenzim serkentőt vagy mit), infúziót nem.

brigi: Ugyan nem engem kérdeztél, de a babavizet nem kell felforralni. Csak ha már 24 órája felbontottad. Legalábbis nekem ezt mondták. Mi vagy ezzel, vagy felforralt-visszahűtött vízzel csináljuk a tápot.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Köszi, Vicky!
Csak úgy érdekelt, hogy ha majd kell...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


ZOÉ a MÁZLISTA!!!

Örülök hogy minden rendben a tejcit leszámítva de az még nincs veszve sztem. Én is azon a véleményen vagyok hogy ha mindent megtettél de mégsem jön össze a dolog ne keseredj el. Sok ember köztük pl. én is tápin nőttem fel aztán még az életben nem voltam soha beteg. Leszámítva a meddőséget na de ez biztos nem azon múlt.

BRIGI
Én azért fel szoktam forralni a babavizet is. Úgy csinálom hogy ha kibontom az egézset beleöntöm az edényébe felforralom és ha kihűlt akkor visszaöntöm a palackba és beteszem a hűtőbe.

NEm tudom mi van a fiammal szinte egész nap alszik. Egyik kábulatból a másikba esik és éjjel meg felkeledezik, úgy néz ki egy kicsit felcserélte a nappalt az éjszakával. Most asszem felkeltem és lassan megyünk fürdeni mert úgy néz ki apa nem igen fog hazaérni a fürdésre sem. Tök fasza hogy hazaengedték már 2 órakor itthon volt de azóta színét sem láttam.
Tök fasza hogy megint a nagy miatt szívok mert akkor is tönkreteszi a boldogságomat ha fizikailag nincs jelen. Ma ismét felhívta az apját a baromságával. Nem is értem hogy engedhet meg ilyet az anyja hogy érzelmileg zsarolja az apját. Ugyanis elmúlt 12 de szégyenszemre sír és picsog a telefonba hogy az apja vegyen neki ezt vagy azt. Persze nekünk most nincs pénzünk 3. biciglire mert speciel van neki itt nálunk egy 30ezres meg otthon náluk egy 50 valahány ezres de neki semmi nem elég.
Pont szedtem le a ruhákat és hallottam hogy a párom a telefonba még ő kér a gyerektől elnézést hogy nem tudja megvenni neki és ráadásul még nekünk kellett volna elautókázni érte Piripócsra.
Na persze a félévi jegyei meg olyanok hogy azzal nem dicsekednék ilyen korban hogy tele vagyok kettessel. Nem is értem a páromat de az anyját sem erre még megjutalmaznák a gyereket? Mert ha anno volt pénzünk és ha most lenne akkor már itt virítana a k...a bicaj az 100 %. Most lelkiismeret furdalása van hogy nem tudja ezt megadni neki. Én még ilyet nem éltem. 34 éves vagyok de még életemben nem volt egy márkás cipőm vagy holmim ő meg 8 éves kora óta Nike-ba jár. Érdekes én is felnőttem mindenféle luxus nélkül. Ezek a mai gyerek mind ilyenek vagy csak én fogtam ki ebből is a legrosszabb fajtát? De hogy Milót nem ilyenre nevelem az biztos. Mi soha nem picsogtunk semmiért még ha meg is tehették volna a szüleink hogy elhalmozzanak beértük amink volt. Számítógép, telefon, házimozi, mp4, hifi, psp és társai de semmi nem elég. Én meg cicanadrágban jártam iskolába még 6-os koromban is mert egyetlen farmerom volt és néha mosni kellett.
Eszem megáll. Mondjuk azt sem értem ezért miért kell elcsámpázni itthonról, máshol nincs lelkiismeret-furdalása csak itthon?
Hú de nagyon elegem van néha, na jó megyünk fürdeni és holnap ha jön a gyerek én úgy lebaszom a lábáról hogy abból nem lesz köszönet. Az utca zengeni fog az biztos. Aztán a párommal is lesz megint egy kis beszédem most már tényleg nagyon kezd a hócipőm tele lenni.

dita75
 
 


Hello!
Jajj, Dita, olyan jót szórakoztam a körmondataidon...Bocsi, átérzem ám a gondjaidat, de ezek a megfogalmazások...
Nálunk is hasonló a helyzet a naggyal.Pont neki is bicikli kell.Az a különbség, hogy neki nincs 2, csak 1, az is kicsi.Nálunk a ruhákkal van ugyanez.Öltözködni azt k.-ra szeret. Én is kb úgy nőttem fel, mint Te, nem voltam egy divatmajom...Ez a mostani módi a kor, közösség, média átka.
Nézik a VIVA-t, meg az MTV-t, ahol 16. szülinapra Cadillac-et (nem tudom jól írom-e, nekünk OPEL van -az egyszerűség kedvéért) kapnak, meg anyahajót.De, ha rajta, meg az apján múlna, az enyém is már Laptop-pal járna (csak azt nem tudom, mi a francnak...), szóval, őrület.Ráadásul a mostani férjemmel folyamatosan azt sújkoljuk bele, hogy mekkora hülyeség ez az anyagias világ, meg fontosabbak lelkiek, tanulás...stb.
Jó, mondjuk az enyém kitűnő volt eddig mindig, de akkor is, ezzel nem lehet takarózni állandóan.
Na, nagysága most nézett ki a fürdőből, megint levágott 10 centit a hajából.
Az öltözködésben meg egyáltalán nem hallgat rám:drágán megveteti ez is az apjával a csőgatyát, meg magasszárú sportcipőt, olyan , mint egy topi-Juci, mert ugye nem egy nádszál....(SŐT!!!Most kinézett pucéran:mint a Miloi Vénusz kb...)Ennyi pénzből előnyösebben is öltözhetne, de hiába ugatok...Néha még le is int.Mondtam is neki, hogy ácsi, mert lekapom a fejét...
Na, meg a számítógép:képes egész este msn-ezni a barátnőivel, meg már fiúk is bejöttek a képbe.Szóval: elgondolkodtam:22 sem voltam , amikor szültem, most meg 34, hogy fogom mindezt viselni 12 év múlva???!!!

Őrült világ ez, pedig nem tartom vaskalaposnak magam..
Pici nálam is alszik egész nap szinte.Kíváncsian várom az éjszakát.
Jimmy-t hallgatok...Jót tesz a zaklatott idegeimnek....(Sírj a vállamon....)
Na, lepattanok.Legyetek jók!!!
Nyugis, jó éjt!(Én is ebben reménykedek...)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!
Voltunk dokinál, állítólag középfül-gyulladása van, de vigyük el fülészhez. Kaptunk antibiotikumot, s voltunk fülésznél, az nem látott semmit a fülével. Nem náthás, picit ha sír vagy eszik akkor és utána hallom hogy szipog, de mikor kiszívom nem vészes-szerintem. Ma 2x kapott kúpot, ne tudjátok meg, ha legközelebb lehet megkérdezem a dokit nem adhatnék-e szájon neki lázcsillapítót mert ezt nem lehet bírni, 2 kúp kell mire be tudunk adni neki 2/3-dot, ez elkeserítő. És üvölt míg minden ok nem lesz nála, már nem bírom, úgy sajnálom.

Zoe ne keseredj el, majd beindul, fejd gyakran, mintha szopizna, s ha van add neki oda. Míg kicsi lehet pohár, kanál, vagy cumisüveg. Drukkolok.

remény73
 
 


Ez az Dita!
Kapd el mindkettő grabancát!!!Nehogy má' a befőtt tegye el a nagymamát!!!!Bammeg, én nem is tudom, hogy bírod idegekkel!!!!! :shock:

Brigi!
Besz@rok az írásaidon, imádom olvasni őket :)

Fel a fejjel csajok, lesz ez még rosszabb is :)

Ádikának jobbulást kívánok!!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!!

Tanultam ebből,hogy ne hagyjam senkire az én pici fiammat. Max Anyura mert ő tud bánni a gyerekekkel. Az volt a bünöm,hogy kicsit csinosabb akartam lenni és lementem fodrászhoz.
Tegnap itt volt Anyukám meg a Papám. Nagyon élvezték,hogy Ákos mekkorákat kacag mostanában meg,hogy Apával milyen sokáig képes beszélgetni. Látszik,hogy nagyon imádja az Apját a fürdéssel együtt.
vicky de aranyos vagy!!! :D :D :D Én is szívesen vigyázzok majd Barbusra,hogy legyen tapasztalatom kislány téren is.
Én nem szoktam a babavízet felforralni. Kézfertötlenitő jó ötletnek tünik csak nem tudom,hogy mi történik ha belekerül Ákos szájába mert imádja szopogatni a kis kezét.




www.manocska.colin.fotoalbum.hu

Kép
Kép
colin
 
 


Lányok éjjel velem aludt a fiam, lehet elrontom? :) Én nem sokat aludtam, mert fürdés után adtunk kúpot, de annyira ellenáll, hogy már este zöldes vízszerű lötyit lövelt ki, persze a kúppal együtt.
Apja kikészült, s utána kikészített engem is mindkettő, hát eltört a mécses. Mikor látom torkaszakattával sír és jön minden alul, hát annyira sajnáltam szegényt. Nem fogad el semmit, csak a cicit. Nagyon sajnáltam, hiszen a folyadék kell, és tejcsi este kevesebb, főleg nem ettem és ittam tegnap sokat. Magamhoz vettem s aludt, én kevésbé, de reggel mikor láttam éhes, megszoptattam. Most még alszik. Remélem rendbe jön, lelkileg és egészségileg is.
Közben nekem is romlott az immunrendszerem, náthás lettem.
Vagy a páromtól, vagy a szeles sétától, vagy nem tudom. Kész csőd a család egészsége most...

remény73
 
 


Colin, nálunk is apának nagyokat kacarászik, tegnap a rendelőben is, meg este itthon is. Kicsit ilyenkor féltékeny vagyok, hogy nekem ritkábban kacag...

remény73
 
 


remény: Szegény Ádi. Nem piszkálja a kezével a fülét? Mert ha nem, akkor nem hiszem hogy fájna neki. Én nagyon fülfájós voltam és ezt csináltam állítólag. De ha nem ez, akkor meg mitől lehet lázas? Szerintem már lehetne neki szájon át lázcsillapítót adni, nem? Nálunk Barbust egyszer már hőmérőztük fenékben, hátha segít neki kakálni, de nem jött be. Úgy látszik Ádinak erősebb az inger. A középfül gyulladásnak lehet jele a hasmenés? A rotának megkapta már mindkét felét?

colin: Majd néha cserélünk babát. :D Csak hogy mindkettőnknek legyenek tapasztalatai. (Persze csak viccelek, nem adnám hosszabb távra oda a lányom. :D ) Sm-ed hogy van? Nem lett rosszabb a terhesség/szülés miatt?

Mosoly: Nálunk apára nem akar a kiscsaj mosolyogni. Pedig ez csak akaratlan, de akkor miért nem jut neki belőle?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, nem piszkálja, de csóválta a fejét tegnap alvás előtt. Dokinő szerint ez is a füle miatt.

Rota megvolt, mindkettőt megkapta múltkor. A hasmenés, nyákos széklet nem attól van, arra nem tudott semmit mondani, pedig próbálkoztam...

remény73
 
 


Hahó!
Remény!
Én is elrontom, és én is náthás vagyok!!!!
Velünk aludt Léda is a nagy ágyban.10-fél 6-ig, utána fél 10-ig.
Engem nem zavart, férjem is aludt, én is.Mondjuk attól kicsit tartok, hogy a náthámat elkapja, de a múltkor, amikor ők voltak taknyosak, én nemltam, úgyhogy, lehet, hogy most azt kaptam el én is...Ha meg elkapta, akkor szívom majd gyakrabban, meg cseoegtetek neki.
Napközben -pl. most is- a kiságyban van (még), de este megint elkezdte a hisztit, amikor beletettem.Párszor próbálkoztam, megnyugtattam, kivettem, vissza, de ahogy a segge kiságyat ér, egyből kajabál...Na, fogtam, átraktam a nagyba, ott hamar bealudt, jó mélyen, nyugodtan.Közben eleinte rámsandított azért, nehogy át merészeljem tenni a kiságyba.Meg se próbáltam....Férjem is azt mondta, maradjon inkább.
Na, így állunk mi is.Még jó, hogy a nagy már nem velünk alszik, különben fekhetnék én a kiságyba.Ja, és a légzésfigyelő:hát, jól sejtettem, hogy az nálunk pénzkidobás lett volna...
Remény!
Nekünk a fülész azt mondta, hogy a fogzáskor is számítsak ilyen tünetekre (szörcsögés, orrmandula-megnagyobbodás, hőemelkedés).Ja, a nyálkás kaki szerintem lehet a fogtól (emlékeim szerint).A fenekében volt 38,2 tegnap?Mert akkor abból 0,5-öt le kell vonni!De ezt tudod biztos!Kúpnál próbáltad összeszorítani a popóit egy darabig? (Biztos...)Vvik ott a picijének valami szájon adhatót.Akkor írta, amikor az enyém is beteg volt, és erről diskuráltunk itt.
Jobbulást Nektek!!!
Heni!
Örülök, hogy jól szórakozol!Reméljük, hamarosan Te is hasonló gondokkal jössz.(persze, nem a kamasz-gyerekre gondolok).Mikor lesz az eredményhirdetés?Tesztelsz előtte???

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Brigi, ritkán mérek fenékben, inkább homlokhőmérővel szoktam. Most hogy fáj a popsiluka próbáltam de nagyon sírt s nem kínoztam. Tudom, hogy popsiban kéne, de nálunk az vhogy nem tetszik neki.
Próbáltuk összeszorítani is, de folyt a kakiközben és keservesen sírt, így elengedtük, de utána is rotyogtatott. Nem hasmenéses, de a kúp esetén ami benne van azt kiküldi olyankor...

remény73
 
 


sziasztok

REMÉNY
Sajnálom a rossz éjszakát. Nálunk az elején fordult csak elő hogy velem aludt Miló, kb. hasonló okok miatt. Mióta jól van szerencsére hamar elalszik a kiságyban. Tegnap éjjel pedig hihetetlen dolog történt. Eddig is volt hogy átaludta az éjszakát de akkor reggel kijött belőle az egész kaja. Most pedig este kapott 7.30-kor vacsit majd kb. 9 körül elaludt és hajnali 5 óra után kelt néhány perccel. Azt hittem még éjjel van csak néztem kerek szemekkel az órára hogy valszeg álmodom.

Tudom hogy idegörlő amikor nem tud az ember segíteni a kicsikéjén. Én ezt végigcsináltam már az első hónapban mire végre rájöttek hogy mi a baja. Baromi rossz volt. Nem kívánom senkinek.
Ezért is van bennem a para a rota oltást illetőleg mert ha bukós akkor sajnos sanszos hogy kijön belőle. Ha oltás formájában lenne nem gondolkoznék rajta.

COLIN
Nekem olyan van ami másodpercek alatt elpárolog, úgyhogy nem kerül a szájába. Ez egy gél, a DM-ben vettem. Minden pelenkázás után bedörzsölöm vele a kezemet és úgy nyúlok a babához. A fürdőben és a konyhában pedig ennek a szappanos változata van, az is DM-es.
A gél kb. 800 a másik pedig feleárban van de egy-két hónapig elég szokott lenni.
Ezt a gélt szoktam általában rányomni azok kezére is akiknek nincs annyi esze hogy autamatice a fürdőbe vegye az irányt kézmosásilag hisz egy kisbabához jött látogatóba.
Ha megfogni vagy hozzányúlni készül a babához már le is támadom a kézgéllel! :)

BRIGI
Jó hogy ilyen jókat derülsz rajtam én már kevésbé. Tegnap óta nem tárgyalok a párommal és ez sztem huzamos ideig így lesz de legalábbis addig amíg nem történik gyökeres változás. De nem egy-két napig ahogy szokta. (ma is hószünet van a cégnél és már 11kor itthon volt, persze azóta alszik, csak tudnám éjjel mit csinál mert én hogyha 2-3x kelek fel Milóhoz akkor sem alszom napközben) Ha nem lenne ez a k...a hó már mennénk a családhoz, fel is hívtam anyut hogy mit szólna hozzá de spec náluk szakad a hó így egyből kútba esett az ötlet, pedig van a családban két tag aki még nem is látta a fiamat. Kicsit kezdek már antiszociálódni is itt a lakásban. A barátnőm is megszült de csak egy héten egyszer szokott áthívni látogatóba én meg nem állítok be csak úgy hogy jöttem, nem szeretek zavarkodni. Mostanában sétálni sem jutunk el mindennap. Ma nem elég hogy fél méteres hó van még a szél és erősen fúj úgyhogy ma is maradunk a fenekünkön.
Nagyon várom már a tavaszt. Akkor sutty belekapom Milót a kenguruba és megyünk szépen fel a rokonokhoz. Anyunál lesz egy pótbabakocsi és a mostani autósülése mert tavasszal kap egy másikat egy komolyabbat amit sokáig tudunk használni. Valahogy megpróbálom elintézni hogy ingyen utazhassunk az allergiája miatt lehet hogy sikerül bár nem tudom hogy ez pontosan hogy működik. Helyi járatra vagy MÁV, VOLÁN-ra is kiterjed-e.

Amúgy én is jókat rötyögök az írásaidon tehát úgy néz ki jól elvagyunk egymással! :)
Ha nem lenne a fórum már biztos hülyét kaptam volna ezzel a sok hülye pasival, kivétel Milóbébi természetesen.

dita75
 
 


Hello!
Megint itt (vagyis szinte folyamatosan)
Dita!
Nálunk is vannak ám balhék időnként.Remélem, azért megoldódnak a dolgok Nálatok is a mosolyszünet után.
Na, megnézem a kisasszony bugyogóját, mert itt rotyogtat mellettem, aztán a hordozóban hintázva a kaka felkúszik a feje tetejéig.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Remény!

Én Panadol baby-t adok lázra kúp helyett, mert az finom és hatásosabb is. Mikor először adtam, akkor 5 kg volt és a doki azt mondta, hogy 2,5 ml-t adjak ehhez a súlyhoz.

Mi is altattuk Donit köztünk, de már régen aludt ott utoljára. A szopi párnára fektettük, és így tuti nem fekszünk rá.
Nagyon szeretett ott aludni és akkor mindig átaludta az éjszakát.
Pont azért nem altatom már ott, mert könnyen hozzászokott, és nehéz volt visszaszoktati a kiságyba.


Mosoly: először nálunk is apának születtek az első igazi mosolyok és én is féltékeny voltam kicsit. De aztán belegondoltam, hogy apa megérdemli, mert alig van a munka miatt szegény a fiával, legalább ennyi öröme hadd legyen. Mostmár én is kapok annyi vigyort, amennyit csak akarok.
Sőt tegnap óta már hangosan kacag Doni, úgyhogy megint van egy előrelépésünk! :D

Kép

Kép
vevikk
 
 


Brigi!

19-én lesz vv, nem hiszem, hogy tesztelek előtte. Majd a BMC ben csinálok egy pisitesztet, a jóhír után!!! És ezzel állítok haza, ill párom munkahelyére, legalábbis ezek a tervek!!!!! :wink:

Remélem jöhetek hasonló gondokkal!! :wink:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Heni, én bízom benne, hiszen már köztünk a helyed...te már csapattagnak számítasz.

remény73
 
 


Heni!
Akkor még 1 hét...Csatlakozom az előttem íróhoz!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Kössz csajok :wink: :wink: :wink:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Remény! Alapvetően szerintem jó gyerekek, de mostanában kicsit nyűgösebbek, ami tökre érthető, mivel csak most költöztünk haza és itt többen vannak nem csak én. Sajna tej még mindig nem elég mindháromnak, így a pici csak anyatejet kap, a nagyoknak meg tápszer van a hiányzó etetésekhez. A három lány napi 1,6 liter tejet inna meg és nekem csak 700 ml körül van. Sajna itt nincs bölcsőde, így kirendelt segítő sincs, majd kapunk az önkormányzattól egy összegű támogatást.

Dita! Apa természetesen elolvadva, főleg Katától, mert Ő egy az egyben rá hasonlít.

Brigi! A koraszülöttön állandóan égett egy erős lámpa, így itthon, ha egyedül vannak a szobába most is ég egy kislámpa, de ha elmegyek én is aludni, akkor azért leoltom.

Család: Hát nálunk most mindenki segíteni akar és mindenki jobban tudja mint én. Igaz, hogy három hétig teljesen egyedül láttam el a lányokat a kórházban, de mire hazaértünk mindenki jobban tudja, hogy miért sír éppen az aktuális gyerek. A csúcs a tegnapi segítő volt: a nagymamám. Szerinte én rosszul ettem a lányokat, és csak a két nagyot szeretjük és rossz ruhákat vásároltam, mert biztos nem jártam utána, mert tuti, hogy lehet kapni 42-44-es ruhákat is olcsón. És minek nekem idegenektől a manócsomag. Szóval amit lehet szarul csinálok, de szerencsére most úgy megsértődött, hogy bejelentette, hogy nem jön máskor. Egy napot volt itt, de a végére már sírógöcsöm volt, pedig én elég türelmes ember vagyok. Anyukám pedig a csendes ellenálló fajta. Pl lerakom hasra a gyereket, akkor tuti, hogy 5 perc múlva hanyatt találom. De Ő legalább segítség, mert átvállal a férjemmel egy-két etetést és én tudok aludni, illetve mos, sterilizál, gyereket etet. A nagyim csak dajkálta a gyerekeket (azaz állandóan simogatta és felvette őket), ezért most szegények olyan nehezen vannak el magukban. Jövő héten még anyósom és szeretne jönni segíteni (ezt még kipróbálom) és remélem utána végre nyugi lesz. A baj az, hogy nem szeretnék hálátlannak tűnni, mert aranyosak, hogy segítenének, de úgy gondolom, hogy több tejem lenne, ha nem idegesítenének fel egyfolytában és nem aludnának itt. Pl szuper lenne ha anyu, vagy anyós átjönne egy héten egyszer és segítene. Na jól kipanaszkodtam magam!

Kép
tigriske1978
 
 


tigriske: Én is kértem manó csomagot, mert az 56-os cuccok nagyon nagyok voltak. Nagyon nagy segítség nekem és tök aranyos rucikat kaptunk. Én sem vagyok hajlandó 44-es és 50-es ruhákból hirtelen beszerezni egy tucatot mondjuk még 2 hétre. És ez nálatok még több. A nagyinak meg kell mondani, hogy meg lehet fogni a pénztárcát és elmenni a brendonba vagy a kenguru goldba és be lehet az általuk olcsónak tartott ruhácskákból vásárolni. Megnézném hogy állna a szája a mamának a boltban. A rokonokat meg lassacskán küld el a fenébe. Vagy egyértelműen mond meg mit vársz el tőlük. Nálunk is nehezen ment megérteni, hogy nincs szükségünk 24 órás segítségre, mert csak felidegesítenek és utána meg nem lesz tejcsi. Meg jól elrontják nekem a gyereket. Még most jönnek látogatni és pár óra alatt is állandóan beszólnak, de tűröm mert úgyis mindenki elhúz haza és mi meg itthon maradunk és csinálunk mindent úgy ahogy nekünk jó. Próbáld meg az egyik füleden be, a másikon ki taktikát. Pár hét és úgyis mindenkinek elkopik a lelkesedése. Ügyes csaj vagy te, hajrá!
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


[quote="Anonymous"]szia witch26! nagyon köszönöm a festéket,vigyázz magadra,sokat pihenj,ha megszülsz,akkor újra találkozunk.fönt vagy iwiw-en?ha igen,légyszi jelölj be.

mó73
 
 


sziasztok

TIGRINCS
Teljes mértékben igazad van.
Na legalább nekem ilyen gondom nincs. Elég nekem a fiúkkal.
Anyukám totál rendben van ilyen téren anyósomék meg nem is igazán járnak át. De nem is szól bele egyszer próbált és én meg határozottan mondtam hogy NEM ÍGY LESZ és azóta nem próbálkozik.

Szia Mó
Ezer éve nem láttalak itt a fórumon! Hogy van a naccalád?

dita75
 
 


Ma meg volt az első sétánk. Elmentünk apával a boltba. Ez a babakocsi rohadt nehéz, pedig nem is volt a kosár része megpakolva. De a babakocsi+babahordozó+gyerek volt vagy 15 kiló minimum. Nem sűrűn fogom így hordozni a gyereket. Vagy hordozó vagy babakocsi. De Barbusnak nagyon tetszett, szépen sütött a nap, ő meg teljesen bealudt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Halló!!!
Hello, Tigris!
Jajj, szegény...Akkor nálad jó hamar "átfordul" a baba :lol: :lol: :lol: Főleg ilyen "segítséggel".
Léda ismét taknyos.Nesze neked anyatej...Nem tudom, ha nem szoptatnék, akkor állandóan az lenne?
Már rutinból szívok-csepegtetek...stb.Szerencsére nem lázas.Várható volt egyébként, mert a héten én is taknyos voltam.Csak 1 napig tartott, hát, nála biztos hosszabb lesz.
Már elegem van ebből a télből...Emiatt van minden.Pedig sehová nem megyek vele, már sétálni is ezer éve voltunk.Az is lehet az oka talán, hogy itt egy légtérben szívja a bacijaimat.
Az éjszaka is szívtam a nózit 2-szer, nem volt nyűgösebb az átlagnál.Cumival próbálkozunk, mert attól hamar elalszik (kb 2 perc), de úgy tiltakozik ellene, nem is értem...Pedig mindig mondom neki, hogy hú, ez milyen jó, meg, hogy ettől hamar lehet aludni, de nem akarja megérteni.
NMem nagyon akartam rászoktatni, de az sem jobb, ha 2-ig üvölt, közben meg majd' leragadnak a szemei...
Na, én is befejezem a panaszkodást!
Remény???Jobban vagytok???
Mindenkinek szép napot!!!(Legalább már a hó nem esik...)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Nálunk is van hogy nehezebben fogadja el a cumit, de amikor rákattan akkor elalszik vele. Szerencsére ez bevált nálunk is, pedig én sem akartam rászoktatni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


BRIGI
Nem tudom annyira mondják az anyatejet.... anyósom sokáig csesztetett vele mintha én tehetnék róla hogy nincs elég.
Mert hogy beteg lesz a gyerek. Érdekes én is tápin nőttem fel és soha nem voltam beteg. Miló alig volt 3 hetes és 2-3 órákra is kiviszem sétálni ha ilyen szépen süt a nap és 5 fok felett van. Ha szar az idő csak elrohanunk a boltba. De még egyszer nem kellett szívni az orrát meg semmi ilyen jellegű dolga nincs.
Szokott tüsszögni meg köhög is de a tüsszögés a padlószőnyeg miatt van ami a kisszobába tettem, már bánom kicsit (ez a micimackó őrület miatt van) parketta kellett volna.
A köhögés meg azért mert visszafolyik a könnye. Azért is volt csipás szegénykém. De hiába vittem ezzel is orvoshoz meg szemészhez. Születése óta ez van hogy reggelre összeragad a szeme és egész nap könnyezik meg váladékozik. A szemészeten most 8 hetesen sem tudták megvizsgálni. A régi dokink szemcseppje nem vált be. A mostani dokiét most használjuk, attól javult valamicskét de még mindig nagyon könnyezik. Amikor hanyatt van akkor visszacsorog szegénynek.
Gyerekszemészetre beutalóval tudunk menni Veszprémbe. Kértem is időpontot (hát nem holnapra kaptunk, sőt :twisted: ) beutalót ha megyünk oltásra kérünk a dokitól.

dita75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?