Új privát üzeneted érkezett!

Remény!

Doni is kevesebbet eszik pár napja. De én nem is gondoltam rá, hogy adjak pótlást.
Van, hogy Doninak is megvan a 600/nap, de van, amikor csak 410.
Nem sír, jókedvű, így valószínűleg elég most neki ennyi.
Mi sem eszünk minden nap ugyanannyit!!!

Én mindenesetre nem adok pótlást, amíg nem nyafog. Evés után bealszik, úgyhogy minden ok.
Így van olyan nap, hogy 110 grammot hízik, másnap meg 70-et fogy például. De ez normális.
Hetente szoktam vezetni a státuszát. Amíg 1 hét alatt hízik, addig nincs baj.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Colin!

Én is kaptam Rota tájékoztatót, de addigra már a vakcina is meg volt véve. :)

Nálunk anyum cigizik, de mindig kezet mos utána.
Lehet, hogy bunkó dolog, de ha Donihoz jön valaki, akkor mi mindig szólunk, hogy legyen szíves kezet mosni. Van aki zokon veszi, merthogy nem koszos az ő keze. De ez engem nem érdekel. Az én gyerekem, és én vagyok a felelős érte, úgyhogy nálunk ez van.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Vevikk, nálunk sem nyöszörög, hogy adjak még neki, de ha adok megeszi, de nem mindig. Ma reggel 120-at cicizett és nem evett pótlást, pedig próbálkoztam. Hízik, mert 1 hó alatt 400 g-ot biztos hízott, és alszik, mosolyog, meg minden ok, csak eddig megszoktam, hogy eszik rendesen, 130 alatt meg sem elégedett, de most, hogy már mozog többet, azt gondolnám többet is enne, de lehet tévedek? Korábban 800-1000g-okat hízott havonta, emiatt zavar csak.

Én is szólok, ha valaki a gyerekhez akar nyúlni és automatikusan nem tudja, mosson kezet. Szerintem ez a minimum.

remény73
 
 

 
 

REMÉNY
Jó drága, nem is gondoltam volna hogy ennyire. Frankó a magyar egészségügy hogy az ilyen komoly betegség ellenszerét ilyen drágán adja ha már nem is ingyenesen!

Enyim párom sem ér haza 7 óra előtt. Pedig most még csak főnökök sincsenek mert két hétre elutaztak tenerifére vagy hova nyaralni.
A gyerekeikre idegenek vigyáznak jó kis szülők mi?

VEVIKK
Köszi várom! :)
Biztos Doninak is csak a karja van útban. Sztem lassan mindketten átfordulnak mert egyidősek és közel egy súlyban is vannak, jó erőben mindenesetre. :)

Mi időben szültünk Ádi majd csak később fogja behozni asszem úgy fél éves korára vagy még később.

COLIN
Enyim anyóssal is hasonló problémák vannak de legalább ő nem nyúlkál hozzá mert még az elején leszögeztem hogy nem csípem ha a kezét fogdozzák minekután azt veszi a szájába.
Anyós megértette. Viszont elég sok helyre szoktunk menni. Munkahely, barántőzés, stb. és még ha mondom is sokaknak kimegy a fejéből hogy nincs kézfogdosás és az az első dolguk. Mindig viszek magammal kézfertőtlenítőt és le szoktam mosni vele a kezét. Ki tudja mi van egyesek kezén. Sajnos sokan még nagyvécézés után sem mosnak kezet. :roll:
De állítólag a számítógép billentyűin több bacilus van mint a vécédeszkán úgyhogy én a gép használata után is kezet szoktam mosni.

Kaja: Milónak kb. 800 körül van a napi kaja mennyisége. Volt már felette is. De nem tudom hová tűnik el benne mert egyrészt tök arányos másrészt a súlya sem nő olyan nagy ütemben hisz most vagyunk 5600 gr körüliek. Viszont hosszában mint akit húznak. Lassan át kell térnünk a 68-as ruhákra. :roll:

dita75
 
 


Dita nem semmi magas lesz Milo, ha ennyire nő. Nem baj, egyen csak, fejlődjön, főleg ha most már a tápszer is ok. Megbarátkozott az ízével?

Hát igen, mi kicsit korábban jöttünk, de fejlődünk. Mindenki másban jeleskedik, de 1 évesen már szinte sok dologban azonos lesz minden baba. Ma hogy itt voltam anyukámék nem mentünk sétálni, pedig plusz fokok voltak, talán holnap...csak jó idő legyen.

Annyira kifárasztották játékkal, tornával a pici fiam anyuék, hogy lassan keltenem kell enni, mert alszik, mint a mormota...

remény73
 
 


[quote="remény73"]
írta:
remény73Ádi már túllépte az 5,5 kg-ot, péntek este mérünk. 3 hónaposan 5,3 volt.
.


Az én fiam tegnap volt 4,35 kg.....
Már alig bírom tartani, szerintem mi az első hónapra elérjük az 5 kg-ot !!!!!!!!

Kép
akire79
 
 


Akire, majdnem kétszeres súllyal született Nimród, így könnyű:) De nem számít a fő az egészség és a jó hangulat, a többi mellékes.
Párom szokta mondani nem bírja el lassan, s ekkor mindig mondom, ha 4 kilóval született volna mit mondana?:)

remény73
 
 


Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég
 


Hát én kíváncsi lennék mikor leszünk egyáltalán 3 kilósak. Meg hogy hány hónapos korában lesz rá jó a 68-as cucc.

remény: Ti már 62-es cuccokat hordtok? Nekünk ma jött meg a manó csomag és még 44-es rugi is van benne és jónak tűnik szemre. Azért ilyenkor belegondolok milyen picike. Pedig én már csak azt látom hogy mennyit hízott.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, ne aggódj lesz ő hamarosan 3 kg.
Amit vettem kis vzöld rugi az is 44-es volt és sokáig jó volt ránk. Mi vegyesen hordunk most 56-62-es méretet, de sok ruhát kinőttünk már (3 reklámszatyornyit). Jelenleg 57 cm körül lehetünk, de 11-én kiderül.

remény73
 
 


Sziasztok!
2 napja nyálkás a kakink, és tegnap este keservesen sírt, fájt a hasija. Egyéb tünetet nem tapasztaltam, max. azt, hogy a nyelvével matat folyamatosan. Megijedtem, mert kevesebbeket eszik, hiába próbálok pótlást adni, nem kell neki. Felhívtam tegnap az ügyeletet, hogy ez normális dolog-e, mire mondták lehet vírus is. Na ma beszéltem a dokimmal, nem volt könnyű elérnem, s mondta ha nem folyik az orra, és nincs más baja valószínű jön a foga, s az megváltoztatja a székletet.
Meglepődtem, hiszen még csak ma 4 hónapos. Normaflort kell neki vennem, s azt adni. Remélem nem lesz más gond, s akkor csütörtökön mehetünk oltásra, különben meg betegrendelésre. Remélem segít a normaflor és a hasibajt is megoldja, mert mire azt hittem kinőttük a hasfájást, most újra előjött.

remény73
 
 


Hello!
Na, Erika, ugye írtam (megmondtam,,,!!)utolérte Nimród Lédát.Vagyis, most nyertünk némi "egérutat", mert tegnap már 4,5 kgvolt, denapok kérdése, és Nimród beelőz...
Vicky!
Sose aggódj!!!Nagylányom is picike volt, most meg egy "elefánt".A pici se egy nagynövésű egyelőre.Pedig én is ésa mostani férjem is magasak vagyunk (178-188 cm).Mégis csak ilyen apró babókat sikerült szülnöm.Megnőnek egy-kettőre.
Küldjek Nektek kisrucikat???Én is kiraktam őket!Van pár csajos cucc!!!Ha írsz címet nagyon szívesen kölcsönadom őket!!!
Tegnap voltunk sétálni végre.
Ja, megmértem egy szopit, és nem akartam hinni a szememnek, meg a mérlegnek.Bevallom, most sem hiszem el teljesen: 180-at mértem (10 perc szopi után), abból mindjárt egy büfinél kiugrott 2 gramm (utána újra rátettem, nem a büfi miatt, de tényleg nem hittem el, hogy a csoffadt csöcsömből ennyi jött), de igaz volt.Ha leszámítok pár grammot a mocorgás miatt, akkor is 100 felett lehet.Hú, meglepődtem.Sosem mértem eddig.Vagyis: az elején, de -ahogy írtam-több volt szopi előtt, mint utána, ezért hanyagoltam a mérleget, csak heti 2-szer mértem fürdésnél.
Ja, Vicky!
Ne aggódj a bukások miatt!!!A nagylányom volt ilyen.Szinte furcsa, hogy a piciből csak néha jön ki valami.
Na, üdv mindenkinek!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Tegnap jött meg a manó csomag, úgyhogy most van már olyan rugija, ami nem olyan nagy rá. (Most egy 44-est adtam rá és ez végre nem olyan nagy.) A bodyknak csak az ujja nagy, azt fel szoktam hajtani. De nagyon köszönöm a felajánlást. Remélem hamar megnőnek. A te lányod hány hónaposan nőtte ki az 56-os rucikat? Már ha emlékszel rá. Ti most hányast hordtok? Léda nem semmi. Milyen sokat evett. :shock:

remény: Akkor van esély rá, hogy a 68-as ruháink ősszel lesznek jók? Mert olyan édes farmernacikat vettem, de nyáron a 40 fokban nem adnám rá. A kakink nekünk is van hogy nyálkás. Ez nálunk szerinted mitől lehet? Én azt hittem hogy esetleg a takony, amit lenyelhet. Barbusnak még biztosan nem a foga. Remélem nem jön vissza a hasfájás.

Megint nagyon jó éjszakánk volt, csak 1-kor és 5-kor kelt. Pedig 9-kor evett előtte fürdés után. Nagyon jól kialudtuk magunkat. Este volt még egy hasfájásos óránk és utána egy fél kilós szaros pelusunk. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!
Mi most hordjuk az 56-osokat!
7 hetes volt tegnap.Még éppen jók.56-osból is van több méret, most a "nagyobb" 56-osokat hordjuk...
50-essel kezdtük, kb 2-3 hete már nem jók neki.
Mondjuk olyan 4 kilo körül nőtte ki őket kb.
De jó Barbus!Milyen ügyi!Nem lehet egy szavad sem!Velem együtt...Léda ma egész nap alszik.
A porszívó zaja helyett most a páraelszívó turbo fokozata volt a nyerő altató.2 legyet egy csapásra! :lol: :lol:
Megjött a nagyobbik is: ott csörög-zörög a pici mellett, aki a hordozóban alszik a tűzhely mellett.Vigyáz a paprikáskrumplira (ma erre telett a nagy főzésből).Mindjárt lemegyek, meghúzom a fülét, hogy mit zajong.Amire megfő a kaja, felébred a Törpi és nem lesz időm enni.Persze, nagy közben jóllakott, és mindjárt le is lép barátnőzni+farsangolni...
De előtte jól kizörgi magát... :twisted:
Na, legalább az elszívó elnyomja a kisebb zajokat is.Este nálunk is mindig van pár dilós óra.De éjjel 11-től fél 6-ig alszik.Nagy szörcsögésekkel továbbra is...Persze, semmi nem jön, ha szívom...
Ti is szörcsögtök még éjjel???
Írsz címet, a rucik miatt?Olyan 50-esek kb.Vagy kicsit nagyobbak..

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Azért nem írtam címet, mert most elég a manó csomagos ruhákat fejben tartanom, bár sokban benne van egy címke. Nem szeretném még a te ruhácskáiddal is keverni, nehogy véletlenül visszaküldjem nekik. De most így van elég rucink. Néha még szörcsög az orra, de nem olyan vészes. Ma mondjuk még nem nagyon aludt, de nem hiszem hogy emiatt. Csak anya hiánya volt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Valakinek valami ötlet tappancs és tenyér lenyomatra? Ez a só-liszt gyurmás megoldás nem jött be.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Van egy vallomásom és véleményeteket kérem:

Szülés utáni idegállapot: Képzeljétek nekem a védőnő javasolta, hogy keressek fel egy pszichológust. Elpanaszkodtuk neki, éjszakánként félig éber állapotomban hülyeségeket csinálok. pl. volt olyan, hogy felébredtem és azt láttam, hogy a gyerek ott alszik mellettem az apja helyén és simogattam, meg próbáltam befelé húzni, nehogy leessen. És nem is ez a gond, ez csak olyan alvajárás féle. A gond az, hogy már beszélgettünk apával és még mindig a gyereket láttam. És emlékszem is rá, hogy nem értettem a dolgot. Állítólag a kialvatlanság és a túlzott aggódás. Most még várok a dokival, mert már jobb (kevesebb ilyen van, mióta éjszaka ki tudom aludni magam) de volt olyan is, hogy a cumisüvegét kerestem a takaróm alatt, mert hogy én elejtettem. És ez már a kórházban is előfordult. És az első két napban még nem volt semmi kötődés a gyerekem felé, akkor kezdett kialakulni mikor első nap az inkubátorba került. Véleményeket kérek: megbolondultam? Vagy várjak még, hátha jobb lesz? Most még egy hetet várok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Viky én mikor a kórházban voltam és jöttünk haza meg utána 1 hétig sírhatnékom volt, s többször sírtam is, pici dolgok miatt is, ha nem úgy szóltak hozzám. Én császáros voltam, így nem tudom milyen a sima szülés és az utána lévő lelkiállapot. Az biztos, hogy a pihenés kell, nekem sem volt meg a kórházban.
Biztos nagyon félted Barbust és ez természetes, de hogy mennyire gázos ez a helyzet nem tudom megítélni. Várj vele pár napot, kérd meg a párod vegye át a dolgokat s te pihenj. Ha utána se lesz jobb lehet 1 alkalom még nem a világ vége a pszichológusnál.

remény73
 
 


remény: Párom szerencsére elég sokat segít, de kicsit tartok a hétfőtől, amikor visszamegy dolgozni. Van amikor elég nyűgös tud lenni a kisasszony. Bár ha ezt nappalra időzíti, akkor jobban bírom. Az a furcsa ebben a dologban, hogy én egész laza anyukának érzem magam, még csodálkoztam is. Ennek ellenére meg jönnek éjszaka ezek az álmok. És azért is mondtuk a védőnőnek, mert megijesztett a dolog. Sírhatnékom nekem is van, de terhesen többet volt. Pedig én is azt vártam inkább.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


VICKY
Természetesek ezek a dolgok mert a hormonok játszanak veled. Várj egy kicsit és elmúlik. Én is minden szaron bőgtem jobban mint terhesség alatt mert akkor csak a Ricsi- ügyek borítottak ki de szülés után nem volt olyan nap amikor ne pityiztem volna el magam..... igaz sokszor csak a boldogságtól mert ha csak ránéztem a kis szuszogó szerelmemre már könnybe lábadt a szemem.
Fura álmaim pedig nekem is vannak még most is pedig javarészt átalussza az éjszakákat Miló.

Épp írtam a másikba hogy kicsit elfogyott ma a türelmem. Sztem az idő miatt van most is egész nap szakadt ez a rohadt hó. Már kicsit sok belőle ezen a télen. Párom is egész nap aludt (mondjuk ez nála nem ujdonság) de először a szülés óta engem is elnyomott az álom és Miló is annyit alszik hogy csak nézek de sajnos most valahogy csak rajtam vagy mellettem óhajtott és ez megy két napja. Ha eljövök mellőle egyből megébred és megy a hiszti. Egy rohadt falatot nem tudtam lenyomni a torkomon és már emiatt egy kicsit ideges lettem. Imádok mellette lenni de azért nekem is vannak szükségleteim és k...a rossz még a vécén is azt hallgatni hogy hisztizik a gyerek... csoda hogy nem szorult belém az ihlet.
Pedig én nem rontom el. Alig van kézben. Éjjel is a kiságyban alszik. Este fürdés után leteszem kb. 8 óra körül és hajnalig nyomja általában. Ha felébred adok neki hamit és alszik tovább.
Reggel 7-8 között ébred újra és akkor már nem teszem vissza az ágyikóba de még el szokott szenderedni 30-60 percre rajtam.
Nyügi általában csak este fürdés előtt szokott lenni. Szerintem szeret pancsizni és azt várja hogy mikor jön már az estének ez a része. De a törölközést és az öltözést utána szívesen kihagyná ahogy látom! :) Azt már nem bírja annyira! :)

dita75
 
 


dita: Az a baj, hogyha én is állandóan sírnék arról tudnám, hogy normális. De ezek a halucinációk nagyon ijesztőek. Még várok a jövő hétig, de a tegnapi éjszaka volt eddig a legrosszabb a 3 alkalommal. Nem bánnám, ha tényleg elmúlna orvos nélkül. A fürdés nálunk is így megy. Az öltözködéssel és a pelenkázással szokták ölni a gyerekeket. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szasztok Anyucik!

Ezer éve nem lábatlankodtam erre... :oops: Sajnos a babás dolgokhoz még nem tudok hozzászólni, remélem ezen nemsokára változtatunk, ugyanis kedden megyek leszívásra! :) Titeket olvasva, látom zajlik az élet rendesen, majd jövök hozzátok tanulni. :)

Meglestem mindegyikőtök babáját, hát igazi gyönyörű virágcsokor!!! Donát a huncut mosolyával, Miló abban az édes rugiban, Tigrincsék három tündérkéje, Trix bébijei, Vicky Barbusa, Akire mosolygós csöppsége, Remény Ádikája, Brigi babája, Vevikk és Colin gyerkőce - mindegyik annyira zabálnivaló!!! Most, hogy leírtam, így látszik a legjobban, milyen sokan vannak, hál'Istennek! :) Remélem nem hagytam ki senkit.

Vicky:
A szülés utáni furcsaságokat másoktól is hallottam (pl.: a tesóm barátnője sem volt százas, de már elmútl), szerintem nem gáz. Amennyiben téged megnyugtatna a tudat, akkor menj el szakemberhez, egyáltalán nem ciki, frászkarikát vagy te bolond! Tuti a kevés, rendszertelen alvás is bejátszik, lehet, h. csak vagy ki vagy merülve...
A kéz-és láblenyomat ügyében én egy gipsz+képkeret szettet vettem a tesóméknak. Asszed használták? A Lidl-ben árulták, de gipszet bármilyen hobbiboltban lehet venni, v. OBI-szerű helyeken is.

Nem is értem miért nem szertnek öltözni a bébik, hiszen annyi szép rucijuk van. :lol:

Jójcakkát és pusszantás mindenkinek!

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Sziasztok!!
De örülök most Nektek!
Dita!
Nálunk tegnap ugyanez volt.Totál kivoltam...Egy órát sem aludt egész nap!!!!Szó szerint!!!Én már azon gondolkodtam, hogy bírja fizikailag.Múltkor a hóeséskor ugyanez.Tuti attól van!!!Múltkor "átolvastam" a másik topic-ba a dec.-i kismamisba, és egy csomó baba ugyanezt csinálta aznap.
Vicky!+Dita is!
Tegnap rám is rámtört a dili...Bőgtem, mint az állat...Na, tessék.Nálunk sem minden fenékig tejfel...Férjem szegény éjszakás hét után egész nap gyereket ringatott, meg beszélgetni próbált velem.Én meg olyan undi voltam...A legjobb, hogy nem is tudom, mitől...Úgy éreztem, egész nap bírnék bőgni.
Állítólag az élő fába is belekötöttem.
Ráadásul Léda este sem akart elaludni az egész napi dilije után...Aztán férjem elaltatta, és aludt 7-ig.Akkor szopi, utána megint nem akart visszaaludni, betettem a kiságyba, aztán végül elaludt, és most szunyálnak mindketten.
Ilyenkor mindig azt hiszem, hogy valami betegsége van, aztán rájövök, hogy nem lázas, kajál, tojik, nem látok semmit rajta...
Az alvajárás szerintem nem olyan gáz, én is úgy gondolom, hogy a fáradtság+a nagy felelősség súlya, és aztán talán, amikor alszol, akkor sem bírsz teljesen kikapcsolni.
A nagynál egyszer úgy voltam, amikor beszoktattam a mi ágyunkba, hogy nem oda tettem le este, hanem a sajátjába.Éjjel meg felébredtem:risten!!!Nincs ott a gyerek az ágyamban.Nézem a földön, mindenhol (én, állat, 4 hónapos volt, csak meghallom, ha leesik), aztán megtaláltam a kiságyában persze.Hát, van ilyen.Na, akkor megfogadtam, hogy vagy kiságy, agy nagy ágy, de nem váltogatom....Ja, és még a konyhában is kerestem... :oops: :oops:
Azért, ha félelmetesnek érzed ezt az egészet, tényleg jobb talán, ha megkeresel egy dokit.Szerintem egy ilyen pszicho-doki alapban kijárna a friss kismamiknak...Velem együtt persze.És ezt mindenféle rosszindulat nélkül írom.Simán tudnék én is miről dumálni vele...
Jajj, néha szégyellem magam én is, hogy yen jó gyerekeim vannak, én meg mekkora egy tuskó vagyok!!!!
A férjemnek van egy új kollégája, még 30 éves sincs, felesége mellrákos, 3 kisgyerekkel vannak.Állandó kezelésekre hordja az asszonyt+ a gyerekek is asztmásak...Na, ilyenkor szégyellem magam igazán....
Na, vége a panasznapnak...
Legyetek jók, a babóknak meg jobb napot, mint a tegnapi!!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!!

Úgy veszem észre,hogy a tegnapi nap mindenkinek szörnyű volt nem csak nekünk. Ákos felébredt reggel 5.45 kor,szopizott és utána visszaaludt 7.15-kor és aludt 9.30-ig és utána este 22 óráig szinte semmit. Itt volt Anyósom :twisted: :twisted: :evil: :evil: tegnap és már megint ellátot jó tanácsokkal. :evil: :evil: :evil:
vicky nyugi az első pár hétben én is furán viselkedtem. Én a gyerek helyett egy párnát akartam szopizatni. Ott aludtam vele az első 4 hétben. Ez a kialvatlanságtól van. Na nem sokára itt a tavasz(bár most nem úgy néz ki) és akkor majd megyünk nagyokat sétálni. Jót fog tenni mindenkinek babáknak meg nekünk is.
A fürdés nálunk a legjobb program. Bármilyen nyügi manó a fürcsitől megnyugszik. Imádja!! :lol: :lol: :lol:
sajt@ én nagyon drukkolok neked!!!!


www.manocska.colin.fotoalbum.hu

Kép
Kép
colin
 
 


brigi: Én akkor rendszeresítettem neki valamelyik nap a cumit. Csak nyűglődött, nem volt neki sehogy sem jó. Aztán a cumival meg bealudt. Azóta cumival alszik el, de utána kiköpi. A pszichomókus meg tényleg jó lenne alapból. Mondjuk a mai éjszakánk megint jobb volt egy kicsit. Volt ugyan álom, de hamarabb tudatosult bennem hogy most nem vagyok még ébren. Még mindig nem tudom hogy elmenjek-e a dokihoz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Látom, egyedül vagyok!
Vicky!
Neki nem kell a cumi (sajnos).Kiköpdösi, sőt, még jobban üvölt, ha tologatom neki.Liánál legalább az jó volt.Pedig már 2 féle cumink is van, de minek...
Mindegy, apa kitalált egy fogást, amivel megnyugszik, és el is alszik.Hason fogja, úgy hogy a lábai között támasztja a hasát, a másik kezével meg a fejét tartja, a 2 karjá támaszkodik apa kezén.Nem tudom, érthető-e, de bevált.
Képzeljétek!
Megjött!!!Mármint Piri...K.-ra hiányzott!Na, ezért voltam dilós szombaton akkor.Faxom kivan.Alíg elmúlt az egyik, itt a másik...Detto, mint Liánál...
Látom, mindenki babázik.Itt süt a nap.Délután kimegyünk kicsit, ha máshová nem, a teraszra....Tűrhető az idő, olvadozik a hó (ahol süt a nap).
Szép napot mindenkinek!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Ezt a fogást Barbus is nagyon szereti. Állítólag ilyenkor nem fáj a hasa. Nálunk is így nyugszik meg apánál. Itt is szépen süt a nap. Már szellőztethetném szerintem én is a gyereket, de a védőnő szerint még túl hideg van Barbusnak, talán mert túl pici.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Brigi ilyenkor irigylem a teraszt :) Nekünk is van kis kilépő, de sajnos az utcafrontra és a benzingőz miatt oda nem teszem ki.
Így ha sikerül mi is lemegyünk sétálni, nincs túl meleg, de a levegő csak kell. Vagy csak szellőztetek, ha nem ébred fel hamarosan.

Hétvégén rém maradt a gyerek, mert párom náthás lett, tüsszögött a lakásban ezerrel. Tegnap már másik szobába költözött aludni is.
Tudjátok fárasztó mikor az embernek mindent magának kell csinálni. Mivel boltba is kellett mennem mikor elaludt Ádi elmentem, és szerencsére nem ébredt fel, mert az apja nem ment volna be hozzá, még maszkban sem. Tegnap estére már kissé nyűgös voltam én is, mert a fürdetés is egymagamra maradt.
Tudjátok mostanában mindig 7-8 körül jön haza, eszik, picit játszott Ádival és fürdetés, és ennyi, minden más rám marad, s kezdek belefáradni.
Imádom Ádit, de mikor alszik tudok csak 1-2 dolgot tenni, pihenni alig. Nagyon rossz alvó lettem, s múltkor már én is álmodtam zöldeket. Azt álmodtam Ádi fekszik a pelenkázón és folyik a pisi a hátánál a feje felé pelenkázás közben, s próbálom törölgetni de nem sikerül. Szerencsére tudtam hogy álom, de mégis rossz volt.És szerintem a kialvatlanság okoz hasonló álmokat, így Vicky tégy belátásod szerint. Ha tudsz aludni nappal is miközben Barbus alszik tedd azt, kell a pihenés neked is...

remény73
 
 


remény: Tudnék én aludni, de most is eldöntöttem és mit csinálok? Netezek. :D De megyek megpróbálok tényleg aludni egy kicsit. Most éjszaka is elég sokat tudtam aludni és csak egyszer volt ilyen dilim. Szerencsére már elég hamar felébredek rendesen, de addigra már megsimogattam apát és persze erre felébredt. Sajnálom hogy nem tudsz pihenni. Legfeljebb nappal tedd magad mellé Ádit, hátha együtt tudtok aludni egy kicsit. Bár most én is kimostam, kiteregettem és kivasaltam amíg aludt reggel.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Először is a lényeg!!!!!!!!!
Zoe-nak megszületett a kisbabája, 3,75 kg-al és 54 cm-el, csütörtökön pontosan éjfélkor :D :D :D A részleteket majd megírja, csak gondoltam leírom ezt nektek (nem bírtam ki) :D :D
:D

Jó rég voltam errefelé, talán a sok munka miatt is, kicsit lemaradtam itt a témákról, habár próbállak olvasni titeket és képben maradni.
Nagyon szépek a babák, kicsit erőt is gyűjtök belőlük. Lassan én is megyek vissza a dokimhoz (talán jövő héten) és nekikezdhetünk a szuri+leszívás+ET kalandnak.
Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek külön, csak Heninek írnék hogy nagyon örülök, hogy már itt tart, csak elment az a rengeteg hónap és nagyon-nagyon kívánom hogy sikerüljön végre az álma.
Colin, írtad, hogy kézmosásra kéred meg a látogatókat. Szerintem ezt nagyon jól teszed és ne engedd anélkül a babázást. Olvastam még régebben, hogy rengeteg minden kiküszöbölhető azzal, ha valaki kezet mos és utána nyúl a babához. Szerintem ez egy nagyon jó és felelősségteljes döntés volt. puszi

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77
 
 


Gratula Zoe-nak a "kislányhoz".Szép, nagy baba lett.
Csajok!
Remény (főleg)!, és akik már túl vannak rajta!
Egy kérdés: gondban vagyok a Rota-oltással.Látom, itt többen már oltattatok, és Dita is készül rá.
Én még nem döntöttem, de most olvasgattam itt a neten utána, hogy micsoda szemét egy vírus, és, hogy 1 év alatt mekkora galibát okozhat.
Tesóm fia ma jött ki a kórházból (nem biztos, hogy az volt neki), de hányt, hasmenése volt+láz, tüszös mandulával, és még egy afta is nőtt a torkába.Csütörtöktől voltak bent.
Nálunk a nagynak is volt 1 évesen hányás-hasmenése, utána az egész családnak is.Persze később a bölcsi-oviban is.Annyira nem viselte meg, de a kicsinél ki tudja...
Lédánál most gondban vagyok, hogy oltassam-e be.Védőnő nem javasolta, mert volt, akinél a mellékhatások miatt kórházba kerültek a gyerekek, és, hogy a családtagokat is megfertőzheti (nem akarok ijesztgetni senkit).De a védőnő szerint a dokinéni javasolni fogja.Neten is inkább mellette vannak, és a gyakori kézmosással a családtagok megelőzhetik az oltás utáni fertőződést.
Férjemet felhívtam, mert délutános, ilyenkor szinte csak telon dumálunk, és ő is oltás-párti (pedig az influenza-ellenit nem pártolta).
Csajok, aki oltatott már: volt mellékhatás?
És ha igen, mi?Hogy viselték a babák?Ahogy emlékszem, Remény Ádija kicsit hasmenéses volt.Én eddig nem akartam oltatni, de ma a szomszédasszonyomat elkapta a hányás-fosás, és erről eszembe jutott ez az egész.Persze, ő nem hiszem, hogy Rotás, nincs olyan szarul, és a gyereke még nem kapta el...
Segítsetek,légyszi!!!
Írok a babásba is, ott talán több a tapasztalat.
Köszi!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


BRIGI
Mi most mentünk át végre egy normális dokihoz aki nagyon sőt túlontúl alapos. Az a hír járja róla hogy a gyerek elköhinti magát már küldi is a kórházba, stb....
Ennek ellenére azt mondta amikor közöltem vele hogy hamarosan szeretnénk beadatni a Rotát hogy nem hiszi hogy megéri az a 32 ezer forint mert ennek a betegségnek az a lényege hogy minél előbb fel kell ismerni és akkor tünetmentesen kezelhető.
Hát nem tudom én eléggé kötöttem az ebet a karóhoz hogy mégis jobb lenne ha megkapná Miló mert még nagyon emléxem arra a 3 hétre amikor a kolléganőm a kisfiával kórházban volt és minden kijött belőle. Nagyon sokat szenvedtek, nem kívánja senkinek. Most én sem tudom mitévő legyek de asszem még pár véleményt én is kikérek.


ZOÉNAK GRATULA. MAjdnem akkora lett mint a fiam, jó kis erős kiscsaj lesz. :)

dita75
 
 


Brigi, az hogy a rotától vagy a sima oltástól volt hasmenése, nem tudom, de nem is hasmenésnek nevezném, hanem nagyon híg székletnek, s emiatt történt mindig baleset a pelusnál. Láz vagy ilyesmi nem jellemző rá.
Egy cikk:http://www.gyermekbetegsegek.hu/rota-virus-gyermek.aspx

és 1 a mellékhatásokról:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... i-oltasnak

remény73
 
 


Zoe gratulálok, ha majd tudsz gyere, várunk a beszámolóval és a képekkel. Sok tejcsit és jó egészséget nektek.

remény73
 
 


zoe: Gratulálok a szép nagy babátokhoz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


REMÉNY
Nálunk nem kell hogy beteg legyen apa mert egyáltalán semmit nem csinál a baba vagy a háztartás körül úgyhogy teljes mértékben megértem és elhiszem hogy fáradt vagy. Ráadásul nekem hétvégente még egy idegen kamasz gyerek után is ganéznom kell szóval gondolhatod. Csoda hogy idegbeteg vagyok?

Hétvégén simán babázhatna a párom... most is totál kiakadtam rajta mert hazajöttünk a tescoból és behordta a cuccokat de úgy hogy lehányt minden szatyrot az előszobába, hogy majd én elpakolom. Mindig ezt csinálja de legalább olyankor lenne tekintettel hogy ha Miló nyügis. De simán elhallgatja hogy nyöszörög és hisztizik és a számítógép mellől kérdezgette hogy mi a baja miközben én pakolok és csinálom az ebédet...
A babakocsiból kiesett két csavar már két hete úgy járok a gyerekkel hogy akár el is hagyhatom az egész tetejét mert lifeg asszed megcsinálta? Inkább a számítógépen pókerezett meg aludt. Pedig pénteken bejelentette hogy mivel a nagy farsangozik ő viszi sétálni Milót és a babakocsi is meg lesz csinálva. Nagy szavak voltak! Én alig várom anyut hogy kéthetente egy napra lejöjjön hogy ne csak én foglalkozzak mindig Milóval bár gondolom még nem únja a fejemet. Nem akarom erőltetni de azért néha odaadom apának a babát de csak annyit tud vele csinálni hogy elaltatja és milyen büszke rá. Én meg bajlódhatok vele mert nappal kialussza magát és este nem akar.

dita75
 
 


Sziasztok!

Heni kismami jelentkezik!!!! :) :) :)

Tegnap megkaptam a 3 Pindúrkánkat, csudaszépek. 2 db 8 sejtes, és 1 db 6 sejtes kis gyönyörűségek!!!

tennék fel képet, de csak az egyikről sikerült, de nem tudom, hogyan kell lekicsinyíteni egy képet??? Valaki?? Dita, te olyan nagy számítógépguru vagy, elmagyaráznád? De jól értehtően, mint egy dedósnak!!! :) :) :)

Nem tudom emlékeztek e, hogy volt a ZT ( zebratárs ) duma anno. na most közlöm, hogy az én ZT m kétcsíkosat tesztelt, szóval van remény :) :) :)

Zoe!
Nagyon gratulálok , Gyere mesélj, ha majd lesz időd!!! Húúú jó nagy baba lett Polli!!!

Ronykám!
Annyira meghatódtam, köszönöm szépen, én is nagyon várom már, hogy mindketten idetartozhassunk!!!!
Nagyon drukkolok én is neked!!!!

Puszi mindenkinek

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!
Heni!
Akkor most drukkolunk nagyon!!!
Én a ZT-kor még nem voltam köztetek, de drukkolok mindenkinek, aki sorstárs!!!!
Pihenj sokat, igyál-egyél, és tesztelj egy nagy +-at!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Zoe!

Gratula a babóhoz!
Várjuk a beszámolót és a képeket!

Heni!

Vigyázz nagyon a kicsikre, kényeztesd magad és őket is!!!
Lehet, hogy egyből háromgyermekes anyuka leszel!?


Nálunk megvolt a keresztelő hétvégén.
Doni egy angyal már vagy 5 napja. Nem nyafog akkor sem, ha felvan és éjszaka is viszonylag jól alszik. Néha kell csak felkelni, és akkor is csak cumi kell neki vagy egy kis simizés.
Úgyhogy a keresztelőt is végigaludta. Csak akkor ébredt fel, amikor fejen öntötték hideg vízzel. Szegénykém... Egyébként sincs meleg egy templomban, de még az a víz is... :roll:

Brigi!

Mi már megvettük az oltást. 2 hét múlva kapja meg Donci. Én végigkérdeztem az ismerőseim, és senkinek nem voltak mellékhatások. Remélem nekünk sem lesz. Bár mi másik két oltással együtt kapjuk valószínűleg, úgyhogy a három együtt már lehet, hogy meg fogja viselni.

Kép

Kép
vevikk
 
 


HENI
Kezem-lábam csuriban. Remélem idén a névnapod neked tartogat meglepetéseket. :wink:

www.meretezdat.hu

de én a laptopon szoktam átméretezni egyébként.

dita75
 
 


Heni nagyon drukkolok, pihenj, kapcsolódj ki, és tedd amit szeretsz.

Dita! Azt hittem ennél rosszabb nem lehet lombikos kapcsolatokban, de a te párod viszi a prímet ebben. Nem is értem őt, hogy alig foglalkozik a fiával, a nagyobbikkal másképpen viselkedik. Remélem ahogy Miló nagyobb lesz az apai szeretet és foglalkozás is nő, mert ha nem akkor majdnem olyan mindegy hogy ott az apja vagy sem a gyereknek...és ez annyira elszomorító.

remény73
 
 


REMÉNY
Szereti mindkettőt csak nem tud velük bánni. Nem tudom hogy ez régen mennyiben volt másképp mert nem beszélek az ex asszonnyal.

Sok mindent írhatok anyósomék számlájára, nem jól nevelték a gyerekeiket. Eleinte bepróbált nálam is okoskodni anyósom hogy nem szabad felvenni minden nyikkanásra és hogy szigorúan a kiságyban szabad csak altatni a babát stb. én meg már az első alkalommal lehurrogtam hogy én vagyok a babával én majd tudom hogy mikor mit és hogyan másrészt pedig nem azért vártam rá hosszú éveket hogy aztán erőszakkal bekényszerítsem a kiságyba ha egyszer a közelségemre van szüksége.
Igaz egész éjjel ott alszik de csak akkor teszem be amikor már lecsukódik a szeme és hulla fáradt. Addig mellettem van és napközben is sokat vagyunk együtt de nincs sokat kézben inkább esténként amikor már nyügisebb. Olyankor el is szokott aludni rajtam. Állandóan puszilgatom és simizem.
Szerintem a párom és a húga nem sok fizikai szeretetet kapott. Mindkettőnél úgy tapasztalom, hogy nem igénylik sem kapni de pláne nem adni a puszit a simogatást, babusgatást.
Úgy képzeld el hogy amikor összejöttünk még azon a nyáron elmentünk 4-en egy élményfürdőbe apósommal és a párom fiával. Mivel még nagyon friss volt a kapcsolatunk sokat lógtunk egymáson, cirógatás, puszi, stb. és ránk szólt apósom hogy minek ezt csinálni és hogy ennek nem lesz jó vége. Csak lestem rá értetlenül.
Tuti hogy ridegtartás volt náluk. De az anyósom egy nagy bunkó hogy nem kényeztette őket legalább akkor amikor nem volt otthon az após. Hacsak nem egy véleményen voltak. Nem lehet tudni mert igazából mindig az van amit a papa akar ha tetszik a mamának ha nem.
Amúgy egymással sem foglalkoznak már nagyon régen. Évtizedek óta külön szobájuk van.
Ezért is mondtam a páromnak hogy nem kell erőltetni hogy látogassák Milót. Ők ilyen fajták. Csak azt nem értem hogy akkor mi örömük van az életben???


:roll:

dita75
 
 


dita: Nem tudom, de szerintem is a gyereknek legyen saját helye. Szerintem jobb egy biztos pont, amiről tudja hogy ott alszunk. Ma áttettem délután a mi ágyunkba, hogy aludjunk együtt egy kicsit és Barbus nem akart aludni. Csak nézelődött meg értetlenkedett. Utána betettem a saját kis ágyába és ott meg bealudt. Szóval ki hogy érzi jól. Én is szeretem puszilgatni meg simogatni, de ezt akkor teszem, mikor ébren van. Az első napokban még ringattam, de most már hagyom egy pár percig sírni (nyökögni inkább) és bealszik magától. Ha nem, akkor persze jön a szeretgetés, mert akkor már valami baja van.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Én délutánonként szoktam a mi ágyunkba aludni Ádival, ha úgy alakul. Pl. ma is, de éjjel a saját ágyában alszik.
Most éppen nyekereg ahelyett, hogy aludna. Enni alig eszik, 40 ml után bealudt, de mivel avval sokáig nem bírta volna még megitattam vele 80-at és azóta nem alszik.

Én is sokat szeretgetem Ádit, nem bírtam ki amikor maszkban voltam hogy ne tegyem ugyanezt.

11-kor volt az M1-en a prizmában a BMC. Bemutattak egy párt, akinek sikerült. Mondták vannak akiknek 11 év után sikerült, és már olyan is volt hogy 10 lombik után jött össze. Elmondták manapság 1 év után mennek meddőségire, s a párok jelentős részénél a vizsgálatok végére magától összejön a baba, a filmbeli párnak 1 beavatkozás után lett a kislányuk.

remény73
 
 


Sziasztok!

Végre itthon vagyunk. Sajna megint nem fogok tudni visszaolvasni, de Zoenak gratulálok a babához, Heni pihenj sokat és küldöm a +++, Rony és Sajt nektek is nagyon szorítok.
Remélem mindenki jól van.

Kép
tigriske1978
 
 


Dita!

Tényleg furcsák a párod szülei és a párod is.
Az én férjem alig várja, hogy itthon lehessen velünk. Tegnap még a vacsorát is bevitette velem a baba mellé, hogy addig is vele lehessen, mert később ért haza, és kevés idő volt neki babázni.
Anyum is odavan az unokájáért.

Nálunk apum az, akit nem igazán értek. Ő még csak kétszer volt megnézni Donit, pedig ugyanolyan messze lakik, mint anyum, sőt neki még kocsija is van, anyumnak meg busszal kell jönnie. Azt mondja, hogy most még nem tud vele mit kezdeni. Megfogni is úgy fogta meg, hogy mi erőszakoskodtunk vele. Azt mondta, hogy olyan kicsi.


Tigriske!!

Örülök, hogy végre hazaértetek! Ezek szerint mindenki gyarapszik rendesen! Gondolom nem sok időd lesz a fórumra 3 bébi mellett, de azért néha nézz be hozzánk! És pár képpel dobj meg minket! :)

Kép

Kép
vevikk
 
 


sziasztok

TIGRISKE
Jó hallani felőled, remélem boldogulsz a csöppökkel.

VICKY
Nálunk megszokott napirend van és ezt Miló alakította ki saját magának.
Ő nappal a játék közben alszik el akkor minek hurcolásszam már az ágyába? A nappaliban van a sarokülőn a játszószőnyege ott szokott elaludni. Ha én is le akarok dőlni mellé akkor csak egy mozdulattal kinyitom az ágyat és nekem is lesz fekvőhelyem.
Amúgy kipróbáltam a kiságyban hamar felébredt és sírt, hogy nem voltam mellette. Éjjel minden zokszó nélkül alszik a kiságyban és csak enni kel fel. Az első mozdulatokra ugrom hogy megetessem mert végülis kibírná reggelig is kaja nélkül de akkor olyan mohón csap rá az üvegre hogy majd kiharapja a cumit és persze a böfinél vagy rögtön az egész kijön belőle. Ennek nincs értelme úgyhogy inkább kelünk éjjel is. Eddig elég jól aludt ez alól a tegnapi éjjel kivételt képez. Nem tudom mi van megint. Igaz reggel észrevettem hogy kifolyt a pelusból a pisi és tiszta víz volt a hálózsákja is de hajnalban még száraz volt. Annyira kapálózik sokszor nem tudom rendesen rátenni a pelust.

Természetesen szeretgetni én is csak akkor szoktam ha ébren van. Örülök hogy alszik nem bántom olyankor. Amúgy sem valami jó alvó. Többször elszenderedik napközben mert kifárad a játékban de nem alszik sokat csak sokszor keveset. A babakocsiban viszont amíg mozog addig horkol. Akár órákhosszat is. A reggeli alatt szokott még bealudni rajtam és este fürdés előtt. Ennyi. Szerintem ennyivel nem rontom el, ennyi kell neki és nekem is hogy egymás közelében lehessünk. Tudod ti mások vagytok mert te kezdettől fogva szoptatod Barbust és sajnos Milónak ez nem adatott meg de ő is ugyanolyan baba mint a szopis babák neki is hiányzik és kell az anyával való közvetlen közelség. Miért fosztanám meg tőle? Ti ezt a szopival oldjátok meg én meg az összebújással, cirógatással.

dita75
 
 


tigriske: Örülök hogy hazamehettetek. Milyen súllyal adták haza a lányokat? Van valami segítséged? Ha van időd (haha három gyerek mellett idő) akkor mutass képeket a kiccsaládról.

dita: Pelusozás nálunk is ismerős. Barbust öltöztetni is ilyen nehéz, jár keze-lába. Mi még nem nagyon játszunk, csak nézelődünk inkább. Az meg hogy elrontod-e? Te tudod, de én nem hagyom nagyon Barbust hogy rajtam aludjon el. Állítólag ha az ágyában alszik el, akkor ha fel is ébred nem lepődik meg, hogy hová lett az anyu. Szerintem később jobb lesz így. Mondjuk nem is igényli nagyon a babusgatást. Akkor van csak ölben, ha ébren van vagy fáj a hasa. Szoptatni már nem nagyon akar. Mindig kiköpi a cicit. De anyatejet kap, tudok neki fejni. Csak naponta egyszer kap tápot estére. Ma azzal 20:30-tól 3:00-ig aludt! Akkor is már én keltettem.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita én nem mondok véleményt, hiszen mindenki saját belátása szerint nevel. Én anno akár óránként is szoptattam, és ezt az orvosok kérték felejtsem el. Valahol igazuk lett, mert mióta 3-4 óránként eszik nekem is könnyebb picit. Átalussza az éjszakát, nappal akkor keltem, ha 4 óránál több telt el kaja nélkül. Én hogy a szopin kívül is szeretgessem hol nappal vele alszom 1-2 órát, aminek az elején segítek neki bealudni, a hasfájását csökkenteni s bealtatni, és jó érzés tudni mellettem van. Játéknál szoktam ha nyöszörög felvenni és szeretgetni, de olyankor már fáradt, s utána leteszem az ágyába, vagy valamelyik ágyra, s ott elalszik. Múltkor a játszón aludt el, de mikor mozgott egyik csörgő felébresztette, s áttettem máshová aludni.

Ma nálunk is nagyon mohón ehetett vagy nem kapott rendesen levegőt mikor evett vagy nem tudom, de mikor végzett 2 büfi után a harmadikkal jött a kaja kifele. Utána még evett, s ma csúcsot döntött az elmúlt heteket nézve 160-at megevett így is. Korábban 170-190-eket evett reggel, most ennyivel is elvan. Lassan ébresztenem kell mert letelik a 4 óra.

Mennyiszer és mennyit eszik Barbus?

Ma szeretném kivinni sétálni, talán sikerül.

remény73
 
 


Hello, mindenkinek!
Extra-szar éccaka után vagyok...
Léda 2-ig műsorozott, aztán aludt, és ma meg csípő-Uh-n voltunk.Most sem alszik, de csend van.
Éjjel 10 perceket aludt, és mindig felriadt.Járt keze-lába.Mondjuk tegnap stresszeltem egy sort, úgyhogyb lehet, amiatt volt.Már délután sem aludt, és olyankor, ha borul a napirend, vége a napnak.
Mindegy.
Altatáshoz csak annyit, hogy nekem nincsnek elveim, mert a nagynál megdőlt minden elvem, és 7 éves koráig a mi ágyunkban aludt.Lédát néha még sírni is hagyom, ha már az ölemben sem nyugszik.Olyankor tiszta tehetetlennek érzem magam...
Na, mindegy.Mindenki csinálja úgy, ahogy neki jólesik.Szerintem ezeken nem múlik semmi.Persze a ridegtartás ismerős az előző férjemről.A mostani egész más, és én is állíthatom, hogy sok múlik a szülőkön.Ezen most nem azt értem, hogy hol alszik a gyerek, hanem a későbbieket inkább.
Én kiságyban aludtam, a lányom velünk a nagyban, aztán mindegyikünk jól van.Anyám meg a szülei között 8-ad magával, mert máshol nem volt hely...Azért az sem rossz egy gyereknek.Persze a kiságy is jó, ha elvan benne.Én is addig abban tartom, aztán a Liánál is kb 3 hónaposan dőlt meg az elmélet, onnantól nagy ágy...Napközben meg Lédát is hol ide-hol oda teszem le.
Na, nem okoskodok tovább erről.
Lédának valami vaskosabb vápája van (csípő-uh), ami miatt majd az ortopédus jövő héten mond valamit.Valaki tud erről valamit???
Dita!
A Rotá-ról a babásban a csajok írtak nekem véleményeket, ha érdekel.Ott többennem oltattak, de én mégis inkább hajlok rá.Ráadásul tesóm most jött ki a kórházból a fiával, ő is hányt-fosott.Mára meg anyu dőlt ki.Na, ilyenkor jó az a 200 km távolság...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?