Új privát üzeneted érkezett!

torolve_20130114141731
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a jótanácsokat.

LUCUSKA
semmi baj csak segíteni akartál tudom! örülök hogy leírtad a tapasztalatodat.

KRISZTA
Én is úgy gondolom hogy valami a tápszerrel van hiába állítják hogy nem. Hisz szinte mást nem is kap. Mert ha anyatejes lenne akkor max. magamat okolhatnám hogy valami olyat ettem de az a napi 30 ml. amit szegényem kap az nudli. Ráadásul két napja nem is adtam neki mert ezt is ki akartam próbálni hogy nem-e attól van esetleg.
De nem. Most már a másik topicban is tanultam valamit állítólag a pampers pelus nem mindenkinek válik be. Le is cseréltem. Van itthon Huggies most estig azt használjuk és ha hazajön apa megyünk veszünk Liberot.

HENI
Sajnálom a munkahely körüli mizériát. Vevikkel volt ilyen eset pont amikor lombikoztunk. Még alá is íratták vele a szemetek a papírt.

A Brigi a munkaügyis. Én is értek valamicskét hozzá mert a cégemnél csináltam de ott csak faszik voltak úgyhogy gyedes/gyeses kérdésekben nem volt dolgom.

REMÉNY
Sajnálom a szemed. Jobbulást!

LUKACSNE
Örülök hogy itt vagy köztünk bevallom nem is tudtam hogy sikerült mert nem olvasom a másik topicot. De jó!!!!!!!!! Gratulálok tiszta szívből a babához!

Köszi neked is a hsz-t Miló popójára.
Mi egy szürke színű trutyit kaptunk.

Bemásolom mert a másikba már megírtam, hogy mi volt a dokinál:

Köszönöm mindenkinek a sok jótanácsot, rengeteget tanulok tőletek. MEgjöttünk a dokitól is. A pamperst ők is mondták hogy cseréljük le liberora mert arra még nem volt senki allergiás. Mondták hogy Milónak nagyon érzékeny a bőre, hisz a gyógyszertári fürdetőt sem bírta. A dokinő is mondta hogy ha nagyon durva a popó a kórházba infralámpa alá szokták tenni.
Annyira sajnálom szegénykét. Reggel olyan véreset kakilt hogy azonnal öltöztettem és mentünk fel a dokihoz. Azalatt is betojt vagy 3x míg felértünk illetve kellett várni vagy másfél órát mire sorra kerültünk. Amikor levetkőztettem akkor is hallottam a rotyit alátettünk egy tiszta pelust és miközben a dokinő vizsgálta akkor is jött belőle a véres cucc. A doktornő szerint nem a kakija véres hanem a sebekből jön neki. Felírt egy trutyit neki ami állítólag nagyon ütős és egy hét alatt rendbe fog jönni neki a popi. Remélem. Jó ronda színe van és szinte ragad olyan az állaga.
Úgy bekentem vele hogy szinte tucsogott a gyerek alatt de állítólag így is kell.
Ez a doki sem mondott semmit arra hogy ennyi a széklet. Pedig itt van Vius babája aki alig idősebb Milónál és napi egy széklete van csak. Igaz a másik topicban a Milóval egy idős babáknak is sok van. De nem hiszem hogy ennyi hisz napjában akár 40 db pelenkát is elhazsnálhatnék mert csak úgy dől belőle. Csütörtökön megyünk veszprémbe kontrollra ott is meg fogom ezt említeni hátha az a doki tud valamit erre a fosira. Ez már a második doki aki nem mond erre semmit pedig tuti hogy nem normális dolog.
Amúgy ezt leszámítva minden rendben van vele nincs szájpenész, nincs megfázva, jól van. Jüvő héten védőnéni is megcsinálja a szokásos vizsgálatot és lekontrollálja a fenekét.

dita75
 
 


Lukácsné üdv. köztünk.

Dita remélem jobb lesz, és megjavul Miló popija. Mi ha használunk tápszert Beba HA start aktív 1-et használunk. Szerintem is tápszer a bibis a dologban, én cserélnék a helyedben, ami nekem van az 2699 recept nélkül, receptre 2024. Talán megér egy próbát, hátha segít.
remény73
 
 

 
 

REMÉNY
A Milupa még drágább is mint ez, igaz nem sokkal 2900 körül van asszem mármint recept nélkül.

dita75
 
 


Hello!
Dita!
Döbbenettel olvasom a sztoridat.Aztán közben mi is elkezdtünk egy Pempers-t, és már az enyémnek is piros kicsit a feneke.Ebben lehet, hogy tényleg van valami, eddig Libero+Huggies-t használtunk.Nálunk nincs fosi, csak anyatejes, de lehet, hogy a pelus a hibás.
Szerintem sem normális dolog ez a hatalmas mennyiségű kaki.Bár eddig nekem nincs ilyen tapasztalatom. A nagyobbiknál akkor volt ilyen, amikor rendes tejet adtam neki, 1 éves korában, de az teljesen más téma.Az alegborzasztóbb számomra, hogy az orvosok így átsiklanak efelett a dolog felett.Én el nem hiszam, hogy ez így normális....Szegény Miló-baba...Nagyon-nagyon sajnálom.Talán sikerül valamit változtatnod, ami megoldja ezt a kérdést.Én nem is értem ezt a tápszer-dolgot sem.Nem is mondja a doki,vagy védőnő, hogy melyiket adjad neki? Csak úgy Döntsd el Te magad?!Hihetetlen!!!!Honnét a frászból tudja az ember, hogy melyiket adja...Én sem tudnám.Megnézem, a kórházban írtak fel valami receptet, ha nem lenne elég a tej, megnézem, melyik van rajta...
Milumil???Olyan az írás, mint a macskakaparás..Talán az lehet..Bár ezzel nem segítettem semmit-gondolom.
Befejezem, kíváncsi vagyok, nálunk hogy alakul a pempers-téma...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Dita, mondanám adok fagyasztott tejet neked, de messze vagy, így sajnos nem megoldható... (igaz nem az én tejem, de tejcsi)
remény73
 
 


sziasztok

teszek fel képet a mi kis 6mm-es csöppünkről.

Kép baba

Kép


Kép

Kép
lukacsne
Fót
 
 
 
 
 


sziasztok,

azon ritka pillanatok egyike volt most, hogy mindkét Babó elszundizott.
Mivel egyedül vagyok már velük, semmi időm sincs a Babókon kívül másra, még a háztartásra se. Elég gáz, mindent Apa csinál este, mosogat, rendet rak és még babázik is. Én épphogy egy mosást betudok rakni, de a ruhák kiteregetése is estére marad, amikor a két kis Bocs elalszik. Sokszor még enni is alig van időm, általában egyszer tudok enni napközben, azt is kutyafuttában, amíg a párom haza nem jön.


Nem egyszerűek a hétköznapok két Babóval. Bár már egyre könnyebb, most már csak nappal esznek és az egész éjszakát átalusszák. Szegénykéim, mindketten hasfájósak, úgyhogy van sírás. Főleg Tamika nagyon hasfájós, sok a puki.
Nándikánál végre beállt a kaki, de a pukik Őt is szenvedtetik.
Tamikánál általában rá kell segíteni a kakira, de volt már, hogy Ő is önállóan kakilt, olyankor nagy az öröm. Bár 2 nap múlva 3 hónaposak, szerintem ez a hasfájós időszak nálunk eltart a 4. hónapig, mivel még semmi javulást nem tapasztalok e téren.
Még jó, hogy éjszaka nyugi van és nem ébrednek hasfájásra. Csak állandóan elmásznak az ágyban és a légzésfigyelő állandóan bejelez, mert lemennek az érzékelőkről.


Amúgy gyönyörűek, egyszerűen odavagyunk Értük és mindennap egy ajándék Velük az élettől!


Nehogy azt higyjétek, hogy ezt a hsz-et megírtam 15 perc alatt, kb. 5 órámba telt, mert a Babók hol szimplán, hol duplán nem hagytak levegőt se venni. Minden energiámat rájuk feccelem, de néha sajnos még így is kijövök a béketűrésből, sajnos. Bár az életem értelmét adják, nem mondom, hogy nem nehéz ez az időszak nálunk duplán.

Mi mindenből a gyógyszertárit használjuk és a Babáink bőre kifogástalan. Gyönyörűek és szerencsére még nem volt velük probléma.
Ha tápszer, akkor Nestlé Beba HA Start. Előfordult már nálunk is, hogy tápszert kaptak, de szerencsére még csak nagyon ritkán.
Pelusból pedig tényleg a libero a legjobb, legalábbis nálunk az vált be.

Ne hari, hogy csak magunkról írok, de örülök, hogy ennyire futotta.

Babáitok gyönyörűek, vigyázzatok Rájuk!

puszika Mindenkinek

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Lukácsné! Üdv itt nálunk! Szép fotó. Még egyszer gratulálok!

Heni! Most szerintem nem rúghatnak ki (hacsak nem szűnik meg a cég). Esetleg betegállományba nem tudsz elmenni? Hiszen a lombik alatt úgyis feküdni kell. A gyes, gyedhez nem hiszem, hogy egy munkahely kell, csak meglegyen a biztosítási napod (mindegy, hogy hol). Fel a fejjel! Ügyes csajszi vagy Te és minden megoldódik!

Dita! Remélem helyre jön az új krémtől!

Trix! Csak kitartást tudok neked küldeni!

Kép
tigriske1978
 
 


Heni!
Engem az utlsó leszívás előtt rúgtak ki.
Sajnos hülye voltam és aláírtam a papírt, de ha megint ilyen helyzetbe kerülnk, azonnal mennék táppénzre!!!
Szerintem tedd ezt. 1 évig nem tehetnek veled semmit. Addigra meg úgyis babázol!!! :!: :!: :!:


Tegnap megvolt a 6 hetes kontroll. A méhem még negyobb mint kellene, így kaptam megint méh összehúzót.
De egyénként minden oké.
A doki azt mondta, hogy megvenné a babát, ha eladó lenne.
De nem adom semmi pénzért. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hello, Mindenkinek!
Üdv az Új babósnak...
Nálunk a Sudocrem úgy tűnik, használ, de ki fogom váltani a gyógyszertárit is, aztán kipróbáljuk. SDzóval: a mi esetünkben nem a pelus a hibás mégsem, hanem lehet, hogy én voltam kissé figyelmetlen, mert éjszaka 1 szopást "átugrottam" a pelussal, de mindig megkukkoltam, hogy nincs-e kaki.Na, mostantól nem így lesz, minden szopinál pelus-csere.Ma éjjel is úgy volt....
Javult is a helyzet szerencsére.
Remélem, Milónál is megoldódik.
Trix!
Ez szuper, hogy 2-t is bírsz szoptatni.Nagyon jó....El is hiszem, hogy 2 mellett nincs semmire időd.Bár nekem szerencsém van ezzel az eggyel, de azért , h a duplán nyomnák, biztos én sem ülnék itt ennyit....Na, hallom nyekereg, már így is ajándék volt az idő 9 után (akkor kellett volna ennie).
Üdv!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Na, újra én..
Csak, hogy nálunk semenjenek simán a dolgok: kaptam egy levelet: meg kell ismételni a PKU-t.Telefonoztam nekik: azt mondta a nőci, hogy valószínű valami technikai gebasz, mert, ha gond van, behívnak.Vagy lehet, hogy még nem evett eleget, amikor csinálták a szűrést.
Asszisztensnőt is hívtam itt, mert a gyerekorvos ismétli meg a vérvételt: ő is ezt mondta nagyjából.Azért én tiszta ideg vagyok...
Csajok!!!Valaki volt így az olvasók közül!!!Nyugtassatok meg!!!!
Köszi!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!!!

vicky,remény jó volt a séta. Csak én fagytam át teljesen. Ákos mikor hazaértünk bekajált aztán jó nagyot aludt. Köszönöm a dícséretet szerintem is gyönyörű a manóm. Na de Ádám is ott van a toppon. :lol: :lol: :lol: :lol:
lukácsne nagyon helyes a babád. Sok egészséget kivánok neked!!
dita remélem minnél elöbb rendbe jön Miló popsija. Nekünk a Liberó+DM-es pelus jött be. Mi is a gyógyszertári krémet használjuk és nagyon szép Ákos popsija töle. Nálunk tegnap volt egy kis riadalom. Csak reggel volt kaki és egész nap ment a puki. Nagyon sírt este mert gondolom fáj a hasikója. De olyan keservesen sírt,hogy már én is bögtem vele együtt. Tornásztatam,simogatam szegénykémet. Olyan este 8 körül volt jó nagy kaki és meg is könnyebbült mert el is aludta a kezeben egyből. Aztán este tíztől 3.45-is aludt. Jaj mi mikor fogjuk azt elérni,hogy átaludjon egy éjszakát,???
akire-ről tud valaki valamit?? Lehet,hogy már babázik??

Kép
Kép
colin
 
 


brigi nyugi nincsen semmi baj. Nagyon szép Léda!!!!
Holnap leszünk 6 hetesek. De rohan az idő.

Kép
Kép
colin
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok...

Konc doktor kettő babót ültetett vissza nekünk november elején, de tegnap kiderült hogy hárman lettek, így trigemini terhesség elején vagyok :)

Egyelőre az első meglepettség még uralkodik rajtunk, és igyekszem informálódni hármas ikrek kapcsán...
Tigrist majd biztos sokszor jól kifaggatom az elmúlt hónapjairól :) ...remélem nem gond :D
Most még nagyon aggódok, hogy minden rendben legyen, és igyekszem minden jó tanácsot megfogadni :)

Eszter

eszter82
Budapest
 
 
 
 


colin: Én is megfagytam.:) Nem gondoltam volna, hogy ennyire hideg lesz. Remélem a hétvégén már melegebb lesz egy kicsit, de akkor meg a hó olvad el és lesz nagy latyak. Sajnálom Ákos hogy fájt a pocija.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szia Eszter!!

Üdvözlünk itt. Bár kicsit megtévesztő lehet számodra,hogy sokan vagyunk itt még akik már lebabáztak.( értelmes mondatot sikerült leírnom) Én személy szerint nem birok innen elszakadni mert olyan jó kis banda jött itt össze. Sok egészséget és kitartást a babákhoz.

Kép
Kép
colin
 
 


Sziasztok!

Brigi,
Én is hasonló cipőben voltam. Kaptam egy új lapot, amit tele kellett vérrel itatni. Azt a doktornő fogja megcsinálni. Hagyd teljesen majd kiszáradni. nekem is azt mondták anno, hogy csak valami technikai hiba adódott, ami abból is eredhet(ezt időközben megtudtam), hogy a kórházban *arul vették le tőlük!
Én is agyon aggódtam magam! De most már tudom mondani, hogy nem kell! Azon ne lepődj meg, ha utána kiküldik az eredményt (amúgy nem szokták), nekem ezen a saját orvosunk is csodálkozott, mert alapból nem kapsz eredményt. Én akkor is paráztam, hogy akkor most miért küldték ki, de láttam a papíron, hogy negatív.
Nyugi, vegyétek le a vért minél gyorsabban és utána már nem kell izgulni!
Nálunk megszúrták az ujját jó nagy tűvel és utána kb három percig nyomta a doktornő, hogy jól átitassa az ováliskereteket.


Üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Brigi,
Arra tényleg figyeljetek, hogy nagyon jól át legyen itatva az ovális valami(nekünk még kicsit a szélén is kijött) , mert különben még egyszer meg kell ismételni!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Eszter! Üdv itt nálunk! Gratulálok! Ha bármilyen kérdésed van írj nyugodtan szívesen segítek, de nincs már sok hátra nekem, így el fogok tűnni egy időre. A várandóságon belül van egy 2009 ikreket várunk topik és ott a tapasztalt ikres anyuk, nekem nagyon sokat segítettek.

Felhívott a doki, hogy holnap ugorja be a kórházba egy tüdőérlelő injekcióra. Vicky! Ez milyen? Kell tudni róla valamit?

Kép
tigriske1978
 
 


Sziaszok!
Üdv az újabb újnak!!!
Ez igen!!!Még egy trió...Hú, akkor lesz mit olvasgatni.
Kriszta!
Köszi a megnyugtatást.Téged is ismerlek látásból a másikból.Meg szoktam csodálni a babódat :lol: mindig.Olyan édi..
Vikkata is írt nekem Tőletek privit.Igazán köszi csajok a megnyugtatást.Holnap reggel megyünk a dokinénihez.Már előre fáj a szívem a böki miatt.
Én egy tökkel ütött vagyok...
A nagyobbikat meg milyen könnyen odatoltam a 2 influenza-oltásra. :roll:
Remélem, ez a 2. vérvétel sikeres lesz.Most már nincs hiány anyatejes kakiban.(Úgy tudom, hogy ezt aztán kéne levenni, ha már beindul az emésztésük...) Ma már 2-szer dugtuk a zuhany alá.Tegnap nem volt kaki rendesen, na, ma meg nyomja ezerrel...
Ráadásul mindig apának jutott ki belőle :lol:

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


tigriske: Semmi különös, egy izomba adott szuri. Nekem nagyon jól adták be, de én úgy tudtam hogy nem adják ambulánsan. Mondjuk szerencséd lesz ha nem kell befeküdnöd, bár annyira én sem értettem hogy miért kell befeküdni. Nekem már akkor több mindent megnéztek, ha már úgyis ott vagyok. Meg én kettőt kaptam ebből 24 óra különbséggel. Lehet hogy majd neked is vissza kell menned még egyszer.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Először is mindenkinek boldog új évet kívánok!

Dita
Sajnálattal olvastam a kálváriátokat!A pampers nekünk is gondot okozott és akitől kaptuk azért adta át nekünk,mert az ő kislánya sem bírta.Mi anno a Mlupa milumil ha startot használtuk,az én kisfiamnak székrekedése volt tőle!Nem tudom merre laktok,de ha van lehetőséged érdemes lenne Milót megmutatni egy gasztroenterológusnak aki talán segíthet.Remélem hamar túl lesztek a nehezén és minden renben lesz!

Anyukák és Kismamik gyertek bátran a babásba is(megértem ha nem tudtok innen elszakadni ),de hátha tudunk ott is segíteni ha gondotok,problémátok van!Szívesen látunk mindenkit!!
gabicsibe
 
 


Lányok!

Megpróbáltam megcsinálni a másik fórumot, de nem annyira sikerült, mert elég érdekesen hozza a nevét. Már írtam a moderátoroknak hogy javítsák ki, de azért használható. "Gyermekek / magzatok kor szerint » "Budai Meddőségi Centrumba járunk" babái 2009-től" a neve, de mindenki azt használja, amelyiket akarja.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Köszi Vicky!

Kép
tigriske1978
 
 


Colin!
Én még itt vagyok, nem szülünk egyenlőre!
Ma voltam UH-on, 3200 gr-a becsülik a kicsi fiút, amúgy minden rendben van Vele. A magzatvíz kevesebb az átlagosnál (remélem nem szivárog), a méhlepény II-III, szóval hamarosan megérkezik a várva várt trónörökös.

Mondjuk jó lett volna nézni egy méhszájat, de a dokim műtőben volt, a szülésznő pedig rohangált a szülőszobák között, mert a hóesés sok babát elindított kifelé :lol:, inkább nem vártam meg őket.

Eszter!
Nagyon gratulálok Nektek! Nem semmi, hogy 3 baba érkezik Hozzátok! Problémamentes babavárást kívánok!

Tigriske!
A tüdőérlelőtől nem kell félni, sima injekció, viszont a lányoknak segít, ha mégis jönni akarnának a 37. hét előtt.
Mondtak már valamit, hogy mikor veszik ki a lányokat? (lehet hogy írtad már, csak lemaradtam)

Táblázatot majd teszek fel, csak még holnap, pénteken és szombaton van 1-1 vizsgám Szolnokon, most arra készülök, vasárnap pedig szülni szeretnék. Ha nem jön össze, akkor küldöm a táblit :lol:

Kép
akire79
 
 


Akire, remélem a terved valóra válik és még a 2 vizsga belefér...

Vicky remélem javítják a moderátorok, s majd ott folytatódik a babás eszmecsere...az újakat meg itt segítjük majd.

Ma váratlanul megint betoppant a védőnőnk, de semmi különöset nem mondott villámlátogatás volt megint.

Ma megyek sebészetre a fenekem miatt megint, kiderül mikor tükröznek. Félek, mint a tűztől...de túl kell esnem rajta.

remény73
 
 


Lányok,

miért nem jöttök át a BMC-s babás topikba? Miért kellett új topikot nyitni?

Üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Brigi,
Köszönöm a kisfiam dicséretét :) Te már tudod, hogy nagyon gyorsan megnőnek sajnos :(
azért majd írj, hogy milyen lett a vérvétel!

Dita,
Miló popsija javulgat?

Üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Akire! Remélem még tényleg belefér a 2 vizsga. A 3200 g tök jó kis súly. A tüdőérlelőt már megkaptam sima popó-szuri volt.

Aki a szurit adta, azt mesélte, hogy volt olyan 3-asikres ismerőse, hogy csak a 38. héten volt a programozott császár. Én is ilyet szeretnék!

Kép
tigriske1978
 
 


tubikriszta: Mert már eleve nagyon sokan vagytok és ti is jó összeszokott csapat vagytok, meg mi is azok lettünk. De ne félj, fogunk mi menni oda is a kérdéseinkkel, mert a mi babáink hasonló korúak lesznek és a tanácsaink nem sokat érnek a másiknak. Ti meg lehet hogy már túl vagytok azokon.

remény: Párom megnézte az ajánlott dokinő oldalát és azt mondta, hogy szerinte rossz helyen nézted az árakat. A proktológiai rendelésén nem lettek drágábbak a dolgok. Persze nem akarlak rábeszélni, de mégsem sztk-s. Sajnálom hogy mégis csak menned kell, azt hittem megoldódik magától. Mikor kell menned?

tigriske: Reméljük kihúznotok a 38. hétig. De akkor mindenképpen kérünk pocakfotót, mert az már hihetetlen lehet. Nagyon becsüllek a kitartásodért.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kriszta, nem akarunk megsérteni senkit, de tényleg igaza van Vickynek, hogy vagyunk jó páran friss anyukák,s még lesz 2-3 fő akik nagyon összeszoktunk, van akik össze is járunk, és itt az újaknak kell a lehetőség. Az új "hely" arra jó, hogy ott folytassuk mindezt, amit itt tettünk. Nálatok néha benézegetünk, legalábbis én néha, ha jut rá időm, de ha mi még plusz 10-12-en odamegyünk még többen leszünk. Így is kevés az időnk néha írni, próbáljuk olvasni a friss dolgokat, és ott még több időt venne ez igénybe. Ha valami olyan probléma kerül elő, amihez tapasztalt anyukák segítségére lehet szükség át fogunk menni s kérdezünk. Nagyon szépek a gyerekeitek, de ti is egy jól összeszokott és mi is egy jól összeszokott csapat vagyunk.
Itt közel vannak a gyerekek születése, s tapasztalatainkat megbeszéljük, ti pedig már picit idősebb gyerekek szülei vagytok...de ígérem, ha olyan kérdésem lesz megyek, s kérdezek. BMC-sek tartsunk össze, de remélem megértesz minket is.

remény73
 
 


Hello,itt is!
Megvolt a vérvétel, túléltük (enyhén sírósan), de legalább túl vagyunk rajta.
Most azért kicsit még izgulok az eredmény miatt.
Köszi a megnyugtatást...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Bocsi nincs időm visszaolvasni csak gyors helyzetjelentés azt is a másik topicból kimásolva:

A popija már javulgat nem olyan randa már mint volt de még mindig vannak részek ahol a hám sérült a kis bőrén.
Bizony nem normális ennyi fosi, kérés nélkül is felírta a dokinő a másik tápit veszprémben és szerinte ételallergiás. (tejallergia) El kell vinnem gasztroenterológushoz. Remélem az új kaja beválik. Akkor ezt fogja kapni 4 hónapos koráig.
A pofiján is a pöttyök a tápi miatt vannak, arra is kapott kenőcsöt. A palotai 3 db orvosnak ez is normális volt. A bőre is fehér, száraz és érzékeny arra is kapott testápolót ezt sem közölték velem én már azt hittem meggyógyult mióta a Gabi babaápolókat hazsnáljuk. Nagyon érzékeny Miló mindenre. Amikor mondta a tesóm az ultrahangon hogy na Jutka lesz egy nyápic fiad nem is mondott hülyeséget. De persze akkor is százszor jobban jártam hisz egyrészt imádnám akármilyen is lenne másrészt találkoztam a szobatársunkkal aki elmesélte hogy szinte óránként eszik a gyereke és a hasa nagyon fáj neki valamint közöttük alszik mert folyton üvölt de főleg este órák hosszat. Mondtam neki hogy Milónál egy kezemen meg tudom számolni hányszor sírt és abba is hagyta ha kézbe vettem vagy megetettem. Nagyon irigyelt a csajszi. Gondolom nem sok ilyen baba van mint az enyém mert a körülöttünk állók is csak lestek és méregették Milókát hogy ez valami UFOgyerek lehet :)
A védőnő is kérdezte hogy mi ez a nyekergés, mondom így sír. Nem az a bömbölős tipus. Éjjel arra ébredek hogy kepeszt az ágyban csendben, így jelzi hogy éhes. Odatettem neki csörgő játékokat hogy meghalljam mielőbb hogy felkelt mert nem sír ám. Ahová leteszem ott elalszik legyen az hinta,babakocsi, kiságya vagy a mózeskosár. Neki tök mindegy. Tündér. Agyon ajnároztam a dokinőnek hogy milyen kis drága gyerek és hogy hagyják szenvedni az orvosok, nem adnak neki másik tápit és hogy milyen csúnya a kis popija hogy fájhat neki de még emiatt sem sír. Majdnem én sírtam el magam ahogy meséltem ott neki hisz olyan kis védtelen a kis drágám.
Most ahogy hazaértünk az új tápit kapta állítólag ahétvégére kiderül hogy beválik-e. Eléggé furcsán itta pedig sztem nem szarabb az íze a másiknál.
Kiváncsi leszek! A bőrére, popijára és az arcocskájára is kapott mindenféle szereket. Egy egész vagyont hagytunk ott a gyógyszertárba.

Sajnos csak jövő héten kedden délelőtt lesz rendelés a gasztron. Anyunak szóltam hogy jöjjön le hétfőn délután és elvisszük mert páromat nem szívesen engedik szabira meg ugyebár nekünk az pénzkiesést jelent.

Voltam 6 hetes kontollon is. Egyből kérdezték hogy időpont volt?
Mondom nem de nem is érdekel mert látom hogy pang a váró. Rajtam kívül senki nem volt. Megvizsgált a doki minden oké, említettem hogy nem mindig sikerül teljes mértékben a vizeletet megtartani el-el cseppen. Hüvelytornát kell csinálnom itthon kaziról vagy eljárni ilyen tanfolyamra. Illetve védekezni kell hiába vagyok elzáródva mert a terhesség vagy az idő simán szabaddá tehette a petevezetőket.

Ez volt a mai nap. Jövő héten szemészet meg gasztro.

Remélem most már csupa jó dolgok történnek csak a kicsikémmel.
Én ahogy tudom megvédem őt de sokszor én kevés vagyok.
Kell egy jó doki úgyhogy most már 100 % hogy váltani fogunk.

dita75
 
 


Dita, látom mi nem vagyunk a sors kegyeltjei, mindig van valami ami az égre felhőket csal...nálad a gyerek és a vizelet probléma, nálam a gyerek és a popóm, illetve a szemem.

Remélem beválik a tápszer és a krémek is.
Ma volt itt a védőnő, mondtam én is a pöttyöket a fejecskéjén, de szerinte is normális. Az arcán kis pattanás szerűek, de néha alig, néha több. A kis fején meg apró bőrszínűek.

Nagyon nehezen jövök rá dolgokra, tegnap éjjel igaz büfizéskor volt nyekergés, de miután 1-1,5 óra alatt kibüfizte magát bealudt. Korábban kellett 1,5 óra míg bealudt éjjel szintén, de azt végigszenvedtem, bőgött és nem értettem mi a baja.
3 napja már mi is Gabit használunk, gondolom ha nem tenne jót a bőrének már megmutatkozott volna.

remény73
 
 


Sziasztok Kismamik, Anyukák!

Nagyon édik a babók, megcsodáltam őket, hamarosan remélem csatlakozhatok hozzátok.

Heni!
Hú de sajnálom a melóhelyed :(
Nem kell az 1 évet egyetlen helyen eltöltened, több helyről is összejöhet. (Ha nincs 30 napnál túli megszakítás a m.helyek között, az lenne a legjobb)
Próbaidő alatt sajnos még így is fel tudnak mondani, azt valahogy próbáld meg "átvészelni" :?
GYes-re alanyi jogon jogosult az ember, gyed-hez meg tgyáshoz pedig megelőzően munkahely szükséges.
Remélem érthetően írtam le, ha nem, akkor szólj


Zoé!
Rég beszélgettünk, valamikor rádcsörizek amikor nyugi van, ok?

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77
 
 


Köszi Rony!

ez talán megoldódik, de most meglett a friss IR eredményem, kicsit kiakasztott.

Hát megint elkeseredtem egy kicsit, mert habár a cukrom tökéletes lett, ami nálam már nagy szó a 120 perces 10 es érték után, de az inzulin szerintem még mindig curva magas, pedig már a mozgásra is rávettem a lelkemet. A legutóbbi kontroll óta sportoltam is, hozzám képest elég sokat, és mégsem jó Sad sőt még rosszabb is picivel a 120 perces érték

A munkahelyi mizériám pedig nagyon sürget, és lehet meg kell kockáztatnom a kezdést.....ilyen nem tökéletes állapotban.
Tudom, hogy nem a legjobb ilyen állapotban kezdeni, de ha hétfőn azt mondja Eszter drnő, hogy nem kezdhetek, akkor aztán tényleg melót kell keresnem, és bizonytalan ideig halasztanunk kell. Mostmár több mint fél éve, hogy totál egészségesen élek, és mégsem lett jó.....

Most mit csináljak?? Szerintetek érdemes belevágnom? Mindjárt írom az eredményeket is. Tudom, hogy nem szabad pazarolnom a támogatott lehetőségeket, nem is szeretném, mert ha fizetősre kell mennem, akkor tuti nem fogok tudni belevágni az anyagiak miatt, és sosem lesz gyerekem.... De van esetleg esélyem így is, ha továbbra is tartom a szabályokat?
Légyszi az alapján adjatok tanácsot, hogy vészhelyzetben vagyok a meló miatt, mert a főnökasszonyom azt tuti nem tudja megvárni, míg helyrejövök, és kezdhetnék.

Előre is köszi, és akkor az eredmények

2009.jún
cukor 0'____________ 6,1
cukor 60'____________ 11
cukor 120' ____________ 10
inzulin 0' ____________ 35
inzulin 120'____________ 191

2009.okt
cukor 0' ____________ 5,5
cukor 60' ____________ 7,8
cukor 120' ____________ 7,1
inzulin 0' ____________ 24
inzulin 120' ____________ 99

2010 jan
cukor 0' ____________ 3,9
cukor 60' ____________ 6,2
cukor 120'____________ 5,2
inzulin 0' ____________ 13,2
inzulin 120' ____________ 108 még több, mint októberben!!!!!!

Előre is köszi a hsz okat!!!

Puszi
_________________
Heni

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!

Heni ez nagyon nehéz kérdés... Rosszabb mint a múlt havi, de jobb mint az eredeti. Ha nem lenne ennyire égető jobb lenne várni egy kicsit, talán. A cukor nagyon szép lett, de még mindig sok inzulin kell, hogy ennyire lent maradjon.
Ezzel de vagy előrébb.... de azt hiszem én megpróbálnám...
lökiblöki
 
 


Tegnap Bazsa megkapta a 3hós oltását. Annyira vizsgálta a falon lévő festményt, hogy sírni is elfelejtett :D
Estére belázasodott, most nem volt gond a kúppal, hatott úgyhogy békésen telt az éjszaka.
Doktor néni mindent rendben talált. 5800gr/59cm a fiatalúr.
lökiblöki
 
 


Szia Lökiblöki!

Lukácsné is kb ilyen eredményekkel lett babás inzunililag, bár ő eggyel erőssebb Metet szed, majd mindenre rákérdezek hétfőn a dr nőtől!!!
Én is a kezdésen vagyok, főleg miután tudom, hogy neki is hasnoló eredményekkel sikerült!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Dita!

A fogamzásgátlást nekem is mondta a dokim.
Bár azt is megkérdeztem, hogy mikor lehet tervezni a második babát.
Azt mondta, hogy mikor Doni 9 hónapos lesz. De amíg szoptatok nem igazán célszerű. és azt is mondta, hogy ha sürgősen akarok terhes leni, akkor menjünk egyből a BMC-be, ne próbálkozuk természetesen, mert kicsi az esély.

Doni a héten olyan sokat volt fenn. Szinte már nem is alszik napközben. A múlt hétig sokat aludt, volt, hogy alig bírtam kajálás előtt felébreszteni, most meg elaltatni nem tudom.
Szerintetek ez normális?

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hello!
Főleg Dita miatt újra itt, de látom, ő még nem írt oda (majd ott is talizunk)
Örülök, hogy rendeződni kezdtek a dolgok!!!!Hurrá!!!
Én is nagyon sajnálom Milokát, nem csoda, ha Te meg még 1000-szer jobban. Tegnap a vérvételen potyogtak a könnyeim a gyerekre....És akkor még hol vannak az oltások...
Hajjajj...Nehéz dolog ez az egész, de nekünk is muszáj volt a vérvétel, derüljön ki, hogy minden ok, és kész!!!Nálatok is persze!!!
Bár ez a tejallergia talán kinőhető...
Nálam a nagynak amikor elkezdtem adni a tejet (addig tápszert se kapott, csak szoptt, 1 évesg), időközönként olyan fosás jött rá, hogy aggasztó volt.De nem függött attól, hogy mikor kapott tejet.Egyszercsak rátört.1 nap kb 10-szer,12-szer fosott , ami rengeteg.A dokinőnk kapásból gyanakodott a tejre, és amikor már 3-madszor jött elő ez az egész (kb havonta), akkor kellett tápszert adnom neki először laktózmentest, aztán simát (Nutrilon volt akor Nestlés).Utána megszűnt ez az egész, igaz addigra (kb 1/2 év is eltelt) már nem kellett neki a tej.Azóta sem iszik tejet egyébként, de semmi baja a kakaótól, meg ilysemitől...
Én a nagy tápszer-ellenes (voltam akkor), látod, ez sem volt jó, hogy csak szopi utána meg tej.Meg is fogadtam akkor, hogy a következőnél simán adok tápot neki az átálláskor.Sőt!Most úgy gondolom, hogy akár 2 éves koráig is.Nem is gondolná az ember, hogy milyen alattomos dolog ez..
Persze, nem akarlak ám itt oktatni, mert lehet, hoyg csak simán a tápi nem volt jó neki.Annyiféle van, még jó, hogy végre rátaláltál egy normális dokira...Ez nagyon++++++ a későbbiekre is, mert mindig van valami.Ez tuti..Persze nem nagy dolgok, csak épp annyi, hogy az ember ne legyen gondtalan...Dehát ezt akartuk, és szerencsére alapban azért mindegyikünk babája jól van és gyönyörű :lol: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Vicky! Ez kölcsönös, hiszen Te már mióta nyitottan húzod!

Rony! Hogy vagy? Rég írtál nagyon.

Heni! Én nem értek az inzulinhoz, de ott van Lukácsné. Talán sikerül Nektek is. Én nagyon szurkolok. Ha most elkezdenétek nem rúgnának ki? Tudod mit? Bízd a doktornőre, mond el neki, az egészet és majd Ő eldönti, mégis Ő az orvos.

Kép
tigriske1978
 
 


Húh hogy jártam tegnap! Az újévi munkahelyi party nagyon jó volt. Sok jó kaja volt és a cukrom sem ment 7 felé. Pedig még sütiket is ettem. Volt egy előadás, ami olyan volt mint a beugró. Rengeteget röhögtünk. Nem is volt semmi bajom. Amikor már jöttem hazafelé a hévtől, összekapta a görcs a hasam jobb alját. De úgy hogy meg kellett állnom, mert nem kaptam levegőt. Aztán hazaértem nagy nehezen és amikor a páromnak élménybeszámolót tartottam, akkor egy kicsit jobb lett. Lefeküdtünk aludni, de megint rosszabb lett. Ekkor már kb. 10 percenként jött és kisugárzott a jobb oldalon a derekamba. A gyerek meg nagyon mocorgott odalent és a fejével erősen bökdöste a méhszájamat. Kimentem pisilni és olyan volt, mintha valami folyadék nem úgy folyna. Ekkor már tényleg nem tudtam eldönteni, hogy vesegörcs, vagy megyünk szülni. Aztán 1 óra felé elmentem letusoltam meleg vízzel és utána sokkal jobb lett. Még mindig nem tudom, hogy jósló volt-e vagy vesegörcs, de a vesefájdalom legutóbb nem múlt el csak így. Lehet hogy a gyerek is nyomott valamit. Alig aludtunk valamit. Mondjuk én utána behoztam, de a párom mosott kaki. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett. Szerintetek mi lehetett ez? Mindjárt jövök és visszaolvasok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


dita: Remélem lassan megoldódnak a problémák. Olyan jó baba Miló, megérdemli hogy jól is legyen. A barátnőm fia is tejallergiás volt, most 2 éves elmúlt és úgy néz ki hogy kinőtte.

remény: Hogy van a szemed?

heni: Én nem tudom, hogy nekem mennyi lehetett az inzulinom a teherbeesésem idején, de az enyém is romlott előtte. És milyen szépen levitte a cukrod! Szerintem inkább az a lényeg, hogy előtte mennyit javult. A tesztoszteronod és az LH/FSH arányod milyen volt legutóbb? Nekem ettől tették függővé az inszemet és sikerült. Hajrá, drukkolok.

lökiblöki: Bazsa szép nagy fiú, jó volna egyszer már veled is találkozni. Bár ahogy most állok, nem hiszem hogy apa még 2 hétig kienged a lakásból. Mondjuk megértem, jó mérges volt rám, hogy nem vigyázok magunkra. Igaza is volt.

Milyen fogamzásgátlót ajánlott a dokitok? Mert lehet hogy nálam is rendbe hozza a terhesség a pcos-es hormonzavart egy darabig.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


[quote="vicky79"]. írta:vicky79 A tesztoszteronod és az LH/FSH arányod milyen volt legutóbb? Nekem ettől tették függővé az inszemet és sikerült. Hajrá, drukkolok.



Vicky!
Ezt az LH/FSH arányt sosem értettem. Ezt hogy kell nézni, ugyanannyi kell legyen mindkettő? :roll:

Az utolsó vér-hormonvizsgálatom eredményei a 2.ciklusnapon:
LH: 1,3 IU/L
FSH:4,1 IU/L
Tesztoszteron: 0,7 ng/ml

Na az fasza lesz, ha még a hormonjaim se jók!!! Pedig arra mindig azt mondták, hogy jók.........na akkor végleg feladom!!!!!

Ja a cukornak nagyon örültem én is!!! :) Köcsög inzulin is mehetett volna lejjebb!! Bár megnéztek a Jánosban mikor kiderült az IR,referenciatartománynak 79 volt a felső értéke a 120 perces inzulinnak a lelet szerint. Ezt sem értem, mert szerintem az is magas!!!! Tököm tudja mivanmá' itt...........

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: Azt mondják, hogy az ideális arány az 1:1, de szerintem fontosabb, hogy a tesztoszteron 1 körül legyen és az nálad szépen meg van. Én sajnos már nem tudom, nekem mennyi volt az arány (mármint hogy volt-e 1).
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

1 legyen az LH is, meg az FSH is? Azt jelenti az 1:1 arány?? :roll:
Bocs, hogy ilyen érthetetlen vagyok................

Na, bizti gondolod mekkora egy barom vagyok, de nem értem....

vigyázz magadra, bár már akkor sem lenne nagy gond, ha Barbus megszületne, nem? Hiszen megkaptad a tüdőérlelő szurikat! Persze tudom, hogy az a legjobb ha még bentmarad.

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


BRIGI
Hol az az ott? Nyitottatok másik topicot babásoknak?

Megint másolok sorry!

Ajánlották tegnap nagyon a bioptron lámpát. Fel is hívtam a kozmetikus barátnőmet hogy kölcsönadná nekem hétvégére hogy kezeljem vele Milópopit, de végülis mióta ezt az új kaját eszi azóta minden oké mert a popija is szinte ujjászületett hisz nincs benne gyakorlatilag a szarban naphosszat hisz azért 5 percenként mégsem pelenkázhattam. Amúgy írtam a kakik számát és most visszanéztem hogy hetek óta megy ez már és kb. 10 csomag pelenkánk ment el mert tényleg lelkiismeretesen szedtem alóla ki mindig mert tudom hogy csípi neki és ettől nem javult hiába akármilyen kencefice ha a fő probléma nincs megoldva.
Ma elmentem a dokijához de nem volt csak az asszisztens és elpanaszkodtam hogy mi történt velünk mondta ő is hogy jól tettem hogy nem hagytam annyiban jól működnek az anyai ösztöneim hogy valami nem stimmel a gyerekkel és 3 doki sem tudott megnyugtatni meg ti sem tudtam hogy ez nem normális ennyi széklet. és láss csodát tegnap óta egyszer kakilt és normális állagút nem hígat. Igaz baromi zöld mintha sóskát evett volna a gyerek és nem is valami jó illatú de ez a tápszer eleve baromi büdös és sztem szar íze is van. Nem is nagyon akarta inni tegnap mindig meghagyott belőle és úgy itta mint aki meg akar fulladni. Borzasztó hangokat adott ki. Máskor is szokott de ennyire nem. Már párom szólt rám hogy fulladozik a gyerek miért erőltetem a kaját. De hát ha egyszer szopta még akkor vegyem el tőle? Kicsit pihentünk büfizett egy picit aztán újra próbáltam hogy kér-e még, kért és szopizta de megint azt a hülye hangot hallatta. Kész voltam már tőle. Aztán éjszaka meg az istennek nem akart büfizni már nem is tudom mióta tartottam már zsibbadt a kezem, de tök be volt ájulva. Elaludt teljesen. mondom jó hát akkor leteszem lehet nem nyelt levegőt hisz ezek az aventes cumit elég jók.
Rá másfél órára majdnem szívinfarktust kaptam úgy rákezdett bömbölni nem tudtam mi a szar van. Kikaptam az ágyból szegénykét továbbra is úgy üvöltött mint akit nyúztak. Valahogy ösztönösen éreztem hogy talán böfigondja lehet mert fuldoklós hangokat adott ki arcával a föld felé emeltem hát dőlt ki belőle a böfögés olyan szinten azt hittem hányt de nem. Bántotta a kis pociját a bent maradt böfike. Végül megnyugodott pár perc múlva amikor kibüfizte magát. Kis drágaságom. Mik érnek mostanában bennünket! Rolling Eyes
Most voltunk a dokinál kiirattam még neki két doboz szörnyületet. Remélem hamar kapunk időpontot a gasztrora mert a gatyánk rámegy erre a cuccosra. Csak a gasztros doki javaslatára kapjuk meg a támogatást.
Még lenne mit írnom de már így is hosszú voltam meg ébredezik a szerelmem. Két órát sétáltunk illetve ebből fél órát a dokinál voltunk meg boltban és gyógyszertárban.

Ja és tegnap a feje búbján elkezdett koszmósodni.
Nem tudom mi jöhet még. Pedig minden nap hajat mos és meg van fésülve. Anya úgy mondta hogy most tegyek rá olajat és sapit este meg a fürcsinél mossam le neki. Ti hogy csináltátok Linácska?

Még annyit akartam mondani hogy amíg gondolkoztam hogy mitől lehet ez a sok fosi az is eszembe jutott hogy lehet nem jól csinálom a vizét neki mert a babavizet nem kell forralni csak két nap után. Aztán amikor letelt a két nap akkor is azt csináltam hogy felforraltam lehütöttem és visszatettem a hűtőszekrénybe ugyanúgy és amikor kellett akkor csak melegítettem a mikróba most meg az avent melegítőbe mert közben rájöttem hogy működik. De akkor ezek szerint nem a technikámmal volt a baj hanem allergiás a gyerek.
Na ez lett volna a legutolsó amire gondoltam volna. Sejtettem hogy tápi gond van de azt gondoltam hogy csak erre a tápra nem reagál jól de hogy ételallergiás ??????? Erre nem számítottam.
Azért akinél dől a tej biztos durva ha ilyesmi kiderül a gyerekéről.

Lina nem is tudtam hogy Lilinek is kellett ilyen cuccos.
Nálatok hogy derült ki hogy erre van szüksége?

Bocsi a másolásért de most hányta ki Miló a kajáját nem tudom most ez meg mitől van! Eddig sose hányt illetve még amikor kijötünk a kórházból akkor egy kicsit. Aztán azóta egyszer se.

dita75
 
 


Dita,

Milyen tápszert kaptatok most, amit csak egy másik orvos ajánlásával írnak fel receptre olcsóbban?

Üdv
Krizsta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?