Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem! Az elmúlt két napot suli előkészítő tréningen töltöttem. Nagyon aggódtam, hogy fogom kibírni a kisfiam nélkül két napig, de jól bírtuk mind a ketten. : - ))

Soraya,
Nagyon édi a kisbabád!!

Edit,
Megér minden fájdalmat egy pici baba! Jó sokat szenvedtél! Én nem tudom, hogy bírtam volna (EDA-val szültem éppen ezért). Ügyes vagy nagyon!!!

Cat,
Vigyázz magatokra!

Rékacs,
Már én is régóta gondolkodom a hastáncon, de tőlünk egy kicsit messze van! Biztosan nagyon jó lehet!!

Beszti,
Mi újság Veled? Hogy bírod a pocakot? Már nem sok van hátra, igaz?


Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Beszti Kép

Köszönöm.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Ismét a gyakorló mamiktól Kép szere4tnék kérdezni 2 dolgot.

Normális-e szerintetek az, hogy Bálint 3.150 grammal született, 3.020 grammal engedtek ki a kórházból múlt hét szombaton és ma 3.420 grammot nyom.
Én nem bánom, ha szépen nő, de amikor a védőnő itt volt hazajövetelünk után, azt mondta hetente kb. 10-15 dkg-ot kellene nőnie. Namost ő kb. naponta hízik ennyit.

Másik kérdésem, hogy csak anyatejes táplálás mellett normális, hogy nagyon büdi a kakija?
Köszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 

 
 

EditKép
A mérlegek közt is lehet eltérés, úgy értem nem mérnek azonos módon. Mostantól az otthoni mérleged alapján tudod figyelni a gyarapodását. Egyébként nálunk is előfordult, hogy egy hét alatt 200 g körül hiztak a babák de sajna ez ritkán...Kép Az is fontos, hogy azonos napszakba mérd ha már kialakult a kakilási menetrendje persze ez változhatKép A súlyba az is beleszámit, hogy mikor kakilt, pisilt, mennyit evett...stbKépNekem tápszeres babáim vannak és nagyon büdike a kakijuk kezdettől fogvaKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Hali!

Edit!
Fiam anyatejtől 1,5 kg-ot hízott havonta.
A 10-15 dkg a minimum amit híznia kell, ha több az nem baj, az csak jó! Attól, hogy elhízik nem kell félned, azt mondják az anyatejtől nem lehet elhízni. Azt hiszem van benne valami.Kép Utána meg úgyis lemozogja, ha már elindult valamilyen formábanKép

Büdi a bébik kakijaKép Hát ha még elkezdenek vegyesen táplálkozniKépKépKép Mostmár azt mondanám a csak -tejes- kakira, hogy jó illata vanKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Doris Kép
Köszi. A kórházi 3020 grammot az itthoni saját mérlegünkön is ugyanannyira mértük szombat este.
Azóta is mindig este fürdés előtt mérjük és így 6 nap alatt 400 gramm a gyarapodás.

Kakilási menetrend Kép Ez jó, ez a kislegény egyfolytában kakil Kép Olyannyira, hogy már én is kaptam belőle néhányszor Kép Kép

SashaKép
Neked is köszi. Megnyugtató, hogy havi 1,5 kg volt nálatok Kép

Kaki témaKép Engem nem zavar, hogy büdi, mert ez velejár, csak úgy emlékeztem, hogy valahol mintha olvastam volna, hogy az anyatejes kaki szagtalan. De akkor vagy rosszul emlékszem, vagy hülyeséget írtak.
edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit: hat ize, szvsz nem budi az anyatejes kaki, bar persze ez relativKép En azt sosem ereztem budosnek igazan, bezzeg ugye mikor elkezd mast is enni...?!Kép De szagtalannak azert nem neveznem az anyatejest sem, olyan tejszagu vagy milyen emlekim vannakKép

Tejtarolashoz: szerintem nagyon draga az az Avent zacsi, plusz fozelekbe (ha addig nem fogy el) nem kell 100 ml. En olyan kavespoharnak hasznalt muanyag poharakat szereztem be, 60 ml fer bele, szepen kifertotlenitettem oket es abban fagyazstottamKép bevalt...Kép

orsoly
orsoly
 
 


Editke!

Mi már várjuk a férjemmel, hogy végre nem büdi kakijú babánk legyen. Az anyatejes kaki (ez csak akkor igaz, ha kizárólag anyatejet kap, nem kap tápszert (ha korábban kapott, akkor 2-4 hét kell az anyatejes bélflóra visszaállásához)) nem büdi, kicsit savanyú szagú... Na, az, amikor már más is eszik, akkortól kezdve tényleg nagyon-nagyon büdös tud lenni!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Orsoly Kép
Leírnád nekem, ha megkérlek, hogy pontosan hogyan csináltad.
Hogy fertőtlenítetted és mit tettél a pohatrak tetejére (mivel zártad le)?
Köszi

Még mindig kaki téma Kép Akkor nem tudom mi lehet, mert Bálint csak tejcit kapott eddig és tegnap óta büdi a kaka. Majd jön a védőnéni és a gyerekdoki is jövő héten megszagoltatom velük Kép és mondjanak véleményt.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


ReditkeKép hidegsterilizaloval fertotlenitettem, es folpackot tettem a tetejere, majd erre gumit. Folpack duplan, es probaltam ugy hogy a tej ne erjen hozza....na ez nem mindig sikerult, de tulelte LackoKép Sokan alkalmaztak meg ezt a modszert, nagyon gazdasagosKép

orsoly
orsoly
 
 


Soraya! Gratulálok gyönyörü baba és milyen szép szemei vannak!! Tényleg hány fok van napközben felétek?

Edit! Avent zacsirol hamar áttértem én is az ára miatt a müa. poharakra, de azt én sose fertötlenitettem. Eleinte is kellett felolvasztanom mert nyagattak hogy miközben a gyerek nem eszik eleget bár csurog a szájábol ki a tej, tömjem. Se akkor se késöbb nem volt semmi baja a fagyitejtöl. Igaz a mellszivot mindig fertötlenitettem, de pl. a cicit sosem mostam meg. Poharakat alum. foliával vagy folpackkal zártam le.
Én volt hogy pohárba is mert nagyobbat is vettem 150ml-t tettem, most a fözelékhez csak nagyon kevés kell, mert én nem szopi helyett táplálok hozzá, hanem utána ez sem gond, mert csak annyit engedek fel csap alatt amennyi kell, utána visszazárom a zacsit és a fagyosat visszateszem a mélyhütöbe. SZoval kár lenne a drága zacsit nem megtölteni szerintem.
Kaki. Nekünk kb. 3-4x volt egy nap, és tényleg büdös volt, de most még büdösebb hogy pépeset is eszik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Editke, fokozom egy kicsit én is a kakitémát, az anyatejes kaki sem mindig egyforma. A nagy melegben ő is inkább a hígabb első tejet szereti, nekünk ilyekor olyan folyékony kaki jön, ami képes a háta közepéig kifolyni Kép.(és miylen nehéz kimosnia rucibólKép) Ennek semmi szaga nálunk.
Lányok, sosem gondoltam volna, hogy mennyire lehet örülni hajnalban 5,5 kg-os csomaggal a vállamon tíz perces sétálás után egy büffentésnek KépManófalvi már 7 órát alszik éjjel egyhuzamban, bückemücke vagyok rája.
Allergia: az egyik gyógyszeremmel (hörgőtágító) tui nem lehet szoptatni, 7 óra csak a felezési ideje (brutális szer)de hogy erre ne legyen szükség a másik szeremet kénytelen vagyok hazsnálni, a tüdőgondozóban mondták, hogy használjam mert ha nem hazsnálom és nem kapok jól levegőt attól apad el a tejem, ha belekerülök egy asztmás rohamba akkor pedig kapok egy olyna durva szert az ügyeleten mert akkor már csak az segíthet, amitől már másnapra elapadok. NA ettől jól megijedtem, és azóta az alapszert hazsnálom, bár eleinte azt sem akartam. Szerencsére Balinak semmi baja nem jelentkezett de akkors em örülök hogy használni kell, szerencsére már csak kb.2 hét és vége. A homeobogyó sajnos ha befulladok arra nem hazsnál, és nekem azzal van bajom főleg de azértszedem. Meg nagyon nagyon tudom dícsérni a légkondit. Amióta felszerelték és ki sem megyek, ajtót ablakot zárok, azóta egész jól vagyok.
A poharastej ötlet jó, tetszik, nekem azzal van bajom, hogy ezek az aventos zacsik olyan alaktalanok fagyva, rossza helykihazsnálásuk. Ha már majd elfogy a zacsim és a főzibe teszem el, akkor lehet én is áttérek, akkor lehet már a hiperstreilitás sem annyira nagyon lényeges.Na és most akkor 3 vagy 6 hónapig lehet eltratani? És fagyás nélkül 24 vagy 72 óra??? Én már mindenfélét olvastam.
Olyan rendes szomszédaink vannak, most hogy én nem mehetek ki szóltam a pótnagyinak, hogy elvihetik sétálni Balázst, hát persze hogy jöttek, még a kutyát is vitték Kép ilyen szomszédot kívánok mindenkinek.
Holnap leszünk 6 hetesek, rohan az idő. Olyna jó volt a fotón látni Soraya babáját, mi már olyan nagyot nőttünk. És olyna jó visszagondolni ahogyan a kórházban miylen kisnyuszi volt Bali.
JAj nagyon off voltam bocs
puszka Hurki
hurki
 
 


Hurki!

Most hihetetlen adatokat fogok írni, de ezek az LLL-től származó, orvosilag ellenőrzött adatok. Én nem próbáltam egyszer se ennyi ideig pl. hűtőben (fagysztóban igen).

Az anyatej tárolási ideje a hőmérséklettől függ.
- Szobahőmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható. Nyilván ne hagyd elől sokáig ha 30 fok van.
- Hűtőben (0-4 C fok) 8 napig
- A hűtőben lévő fagyasztórekeszben 2 hétig
- Fagyasztóval kombinált hűtőben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig
- Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább.

A magas hőmérséklet árt a tejnek, ezért a hűtött, fagyasztott tejet csak lassan, fokozatosan szabad felmelegíteni, legjobb langyos vízbe állítva a tasakot, üveget.
Nem egyszerre fejt tejet lehet összeönteni, de arra figyelni kell, hogy ne legyenek különböző hőmérsékletűek. A korábban hűtőbe tett tejhez úgy lehet hozzátenni a frissen fejtet, ha előbb azt is lehűtöd.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hurki Kép
Én ugyanazokat az infókat tudom, amit Beszti is leírt... persze valószínűleg korábban kerül a frigóba tejci, mint az itteni adatok.

Orsi + 2 Kismaczkó
27+4

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Betszi köszi.
Még két kérdésem van az egyik, hogy a gyrkő mennyi idős koráig fertőtlenítgessek, főzzem ki a cumisüvegeket fejtőt stb.
A másik ennél intimebb, ha már megengedett lesz a szex akkor szabad mindentbele vagy védekezni kell? Olyan furi lenne védekezni mikor évekig akartuk és nem lett de így hogy végül spontán összejött hát akármi is lehet. És van valami tuti idő amig biztos nem leszek terhes ameddig a szervezet egyszerűen képtelen rá vagy hogy is van ez? Mert azért még korai lenne a kistesó, ki hogy csinálta és mennyi idő múlva mit tett?
Puszka Hurki
hurki
 
 


Hurki: ize, vedekezzetekKép
orsoly
 
 


Hurki! Én azt olvastam 5 hós kor után nem muszáj már fertötleníteni. Védekezni kell akkor is ha még nem volt menszid, nekem is ezt mondta a doki.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Hurki!

Fertőtlenítés: na erről nekem fogalmam sincs, minden gyereknél újra meg kell tudnom, mert annyi idő eltelt (nem is olyan sok, de azért mégis sok), hogy már rég nem emlékszem, meddig isKépKép...

Védekezés: hát elvileg úgy szól a dolog, hogy kizárólagos szoptatásnál, ha két szoptatás között 6 óránál több nem telik el és a szoptatások száma nem kevesebb, mint 5, akkor a szoptatás nagy valószínűséggel gátolja a termékenységet.
Ettől függetlenül érdekes módon minden női szervezet másképp reagál. Van, akinek 1-2 hónap múlva visszatér a rendszeres menzesze, más meg a szoptatás ideje alatt nem tud teherbe esni, még akkor sem, ha akar. Nekem Beninél 8 hónapig, Nátánnál majd 1 évig nem tért vissza a rendszeres ciklusom.
De mivel én is korainak tartottam volna az újabb babát, mindkettőjüknél védekeztünk az elejétől.
Sokaknak a nőgyógyász a 6 hetes kontrollon felajánlja a spirált vagy a fogamzásgátló tablettát. Mi egyiket sem akartuk. A fogamzásgátlók tablettákkal egyébként is vigyázni kell, mert elvileg van olyan, ami mellett lehet szoptatni és a tejcsimennyiségbe se szabadna bekavarnia, de nagyon sokaknál azt figyelték meg, hogy igenis bekavar a tejmennyiségbe, csökkenti.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Aha, köszi, ez az egy jó oldala volt a "meddőségnek", hát most kénytelenek leszünk Kép ?
Hurki
hurki
 
 


HurkiKép
bocsi, hogy beleszólok. Én nem vagyok babás, de érekel mi van a többiekkel és néha benézek ide is.
Arra, hogy mennyi ideig kell védekezni, szerintem nem lehet válaszolni, mert mindenkinél más.
Ezek a nővérem gyerekeinek a születési dátumai:
Első: 1998. 06. 29.
Második: 1999.08.09.
Hamadik: 2000.08.01.
Mindegyik időben született, így ha visszaszámolsz 9 hónapot...
Jó babázást mindenkinek, remélem hamarosan átjöhetek én isKép
Stella

Kép
stella9
 
 


Stella...hűűű azért ez szoros nekem, hamar letudta a gyreekszülést és lám máris öttagú család Képgratula nekik, a nővéred biztos nagyon stramm csaj, 3 picike után futkosni KépReméljük hamarsoan Te is csatlakozol Kép
Császárnál mennyi időt ajánlatos várni?
Hurki
hurki
 
 


Hurki Kép
Doris nekem 2 évet mondott, valahol 1,5 évet olvastam... nem tudom Kép
Kérdezz rá a dokidnál!

Mamik Kép
Ma voltunk dokinál. Manókkal minden OK. Megnyugodtam, hogy a hasam körfogatának és a kilóim számának semmi köze a lurkók fejlődéséhez. Kép Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
27+5
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hurki

Én is közbeszólhatok?
Az unokatestvérem császárral szült 2002.decemberében. Három hónap múlva újra terhes lett, és 2003.novemberében TERMÉSZETES úton alig 3 óra alatt egészségesen megszületett a kislánya.

Egyébként az, hogy mikortól vagy fogamzóképes a szülés után, az leginkább a szoptatástól függ. Meg nem mondom, melyik könyvben olvastam erről pontos leírást, hülyeséget meg nem akarok írni, de olyasmi volt a lényege, hogy a szoptatás addig véd a teherbeeséstől, amíg a baba kizárólag szopik, semmilyen más pótlást nem kap, a napi szoptatások száma min.6 (ezt nem biztos, hogy jól tudom), és a két szoptatás között eltelt idő nem haladja meg az X órát és talán még a napi min. tejcsimennyiség is meg volt határozva, de sajna ezekre már nem emlékszem pontosan.

Móni
Monik
 


Hurki!

Én is egyfolytában a védekezésen törtem a fejem. Nem mindtha nem jött volna össze évekig a gyerek, de a 6 hetes kontrollon jól kiveséztük a dokival a lehetőségeket. életem hormonját már úgy érzem beszedtem, többet nem akarok. belém senki ne ültessen semmit. úgyhogy mi a patentex oval hüvelykúp mellett döntöttem-tünk. 90 valahány %-os a biztonsága, a többiről a szopi gondoskodik (csak hát mi már éjszaka nem szopizunk hanem alszunk Kép). A dokim nem egy párt látott ahol évekig nem jött a baba, aztán szoptatás mellett jött a kistesó. és nem tudom szülés után hány hónapig minősül a nő veszélyeztett terhesnek ha újra teherbe esik (3 vagy 6 hó?). Kolleganőm, aki szoptatott a baba 1-2 hónapos kora körül ment abortuszra.

Beszti!
Melyik az a szoptatós könyv amit annyira dícsérsz? Nem a Sallai doktornő lektorálta? Volt az istvánban is egy vastag up-to-date könyv, nem tudom ugyan arról van-e szó. gondolkozom hogy meg kéne venni.

Marcsi
marcsiria
 
 


Hurki!

Én is egyfolytában a védekezésen törtem a fejem. Nem mindtha nem jött volna össze évekig a gyerek, de a 6 hetes kontrollon jól kiveséztük a dokival a lehetőségeket. életem hormonját már úgy érzem beszedtem, többet nem akarok. belém senki ne ültessen semmit. úgyhogy mi a patentex oval hüvelykúp mellett döntöttem-tünk. 90 valahány %-os a biztonsága, a többiről a szopi gondoskodik (csak hát mi már éjszaka nem szopizunk hanem alszunk Kép). A dokim nem egy párt látott ahol évekig nem jött a baba, aztán szoptatás mellett jött a kistesó. és nem tudom szülés után hány hónapig minősül a nő veszélyeztett terhesnek ha újra teherbe esik (3 vagy 6 hó?). Kolleganőm, aki szoptatott a baba 1-2 hónapos kora körül ment abortuszra.

Beszti!
Melyik az a szoptatós könyv amit annyira dícsérsz? Nem a Sallai doktornő lektorálta? Volt az istvánban is egy vastag up-to-date könyv, nem tudom ugyan arról van-e szó. gondolkozom hogy meg kéne venni.

Marcsi
marcsiria
 
 


Marcsi!

http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/262202.2.666105505413757484

Ez az a könyv. Igen, a Sarlai doktornő lektorálta, és eredetileg az SZME (Szoptatásért Magyar Egyesület) csinálta, csak ők nem tudták kiadni és ezért a Kismama kiadója (Sanoma) adta ki.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Helló!

Én isKép
Mi hiába próbálkoztunk. Addig nem estem teherbe amig szopott a fiam. Pedig a vége felé már csak 1x szopizott este és mégsem. Amint abbamaradt a szoptatás sikerült teherbe esni. Megjött (ahogy kellett időben), utána mégegyszer és többet nem. Pedig mi is kb másfél év korkülömbséget terveztünk, vagy még kevesebbet, hogy összenőjenek, de van akiknél a szopi jobb mint a fogigátlóKép

pusz
sasha

Kép
sasha
 
 


""2004 Aug 31.-en, 00.19 perckor megszuletett Sanyika.3350 gr es 55 cm.A baba es anyukaja is jol vannak es gyonyoruek"
Ezt kaptam Alicetol az ejjel!
Gratulalunk!
szoszi
szoszi
 
 


Szöszi Kép
Köszi a híreket Kép Kép De jó!

és a fiúk súlyadatai.
1200 és 1250 gramm Kép Kép Már van 2,5 kg gyerekünk Kép Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
27+6

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


HelloKép

En a hathetes kontrollon a fogigatlot kertem. Egykomponensu, vagy mi a fene, igy lehet vele szoptatni. Remelem nem csokken tole a tejecske.

Kepzeljetek, kirandulni voltunk, a hegyekben.Tok szuper volt, az elejen kicsit paraztam, hogy szabad-e 6 hetes babaval bevallalni, de nem bantam meg hogy elmentunk.
Van mar tobbe-kevesbe programunk is, azaz elkezdtunk beallni a 3 oras szoptatasra.Kicsit ra kellett segiteni (sok setaval kihuzni az idot), de azota nem faj a hasa Balazsnak (kopp-kopp) es nagyon kiegyensulyozott lett, van hogy ebren is elvan a kisagyban 1 orat, nezelodik...

BesztiKép es MindenkiKép
Az szerinted mitol lehet, hogy neha rengeteg tej van a mellemben (ma 11-kor pl 180-at szopizott Bazso-ez az egyeni legjobbjaKép-es meg lefejtem 50-et) es maskor, altalaban este alig egy 100-ast tudok neki adni... Es az egyik mellemm sokkal jobban termel, de ez azt hiszem mindenkinel igy van. Most elkezdtem fejni, hatha novelheto a mennyiseg, mert Balazs nagyetku...Mit tehetek meg?

OrsiKép
Meg mindig nincs koztuk nagy sulykulombseg...Ez nagyon jo! Es hogy mar 27 hetes volnal???? Par hetet atugorhattalKép vagy igy telik az ido?

HurkiKép
En is utalom a fertotlenitest.En siman fozom a cuccokat.Ezek szerint meg 3 es fel honapig...

Ki mondta, hogy kis muanyag poharba fagyasztott? Ki kell elotte azt is fozni? Nem olvad el? Es siman berakjatok a fagyasztoba?En mindig felek, hogy szagot, izt kap, ezert egy m.a dobozba rakom, igy meg a helykihasznalas gyatra...Ti hogy csinaltatok?

Na, felrakok egy kepet is, Balazs 6 hetesen 5300gr.Kép

Kép

szoszi+Bazso
szoszi
 
 


Na, ez nem nagyon latszik, itt van meg egy:
Kép
szoszi
 
 


Szöszi Kép
Gyönyörű a babód Kép Kép
Bizony-bizony, holnap már a 29. hetet kezdjük a fiúkkal. Szerencsére tényleg nagyon egyformák, én ennek nagyon örülök Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szaisztok!

Szöszi! de jó hogy végre írtál! Már hiányoltalak nagyon!

Gyönyörű lett ez a gyerek!

Nem fosol a fogigátlótól? Nekem azzal lett elcseszve a prolactinom. És melyiket írták fel?
Már mi is beszélgettük ezt a csajokkal, főként Dinoccsal, tudod? Mert Ő úgy érzi, mintha kezdene visszajönni a ciklusa( nem nagyon van teje sem, így ez eléggé lehetséges), de nem jutottunk semmire. A nővérem spirálozott egy darabig, de nem érezte tőle jól magát, így most ő is elkezdet Diane 35-öt szedni.
Hát nem tudom én mit fogok, mert azért olyan két-három év jó lenne a gyerekek között. De a fogigátlótól meg félek, mert mindenképp szeretnék még babát. Majd kiszállunk! Ha a beszállás bejött a kiszállás is be kell jöjjönKép

Na, pusza és néha jelentkezz!

Ja Aliznak meg nagy gratula.Ráérős volt SanyikaKép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Szöszi!

Fogigátló: mint írtam, tényleg van olyan, amivel lehet szopiztatni. Csak azért írtam, hogy csökkenhet a tejmenniség, hogy ha esetleg ilyen probléma felmerülne, akkor x-edik helyen a fogigátlóra is kell gondolni (nem feltétlenül az 1. helyen, mert pl. 6 hetes korban inkább növekedési ugrásra szoktunk gondolni (amikor a baba étvágya hirtelen nagyobb lesz, mint a termelődő tejmennyiség, de ennek a megoldása ált. a gyakoribb szopiztatás)).
A másik, hogy aki nem szed fogigátlót, annak a menzesz megjövetelénél lehetnek tejcsicsökkenések (és még az is előfordulhat, hogy a baba nem szopizik ilyenkor szivesen), de ettől nem kell megijedni, pár nap alatt rendeződik.
Mennyiség: ha Balázs jól fejlődik, akkor szerintem a minden alkalom utáni mérés felesleges (ez az én véleményem). Az, hogy este kevesebb van, teljesen természetes, délelőtt ált. több, de hígabb, míg este kevesebb, viszont táplálóbb a tej. Ha kevésnek tűnik (esetleg éhesnek látszik), akkor az tudod tenni, hogy délután-este sűrűbben szopiztatod, mindkét mellből (sőt akár az elsőre visszarakva). Ja, és még egy lehetséges gond: sokszor szokták azt mondani, hogy azért nem alussza át az éjszakát, mert kevés a tej neki, ezért ha a mama este pótlást ad, akkor át fogja aludni az éjszakát. Ez lehetséges, hogy tényleg átalussza, viszont a tejcsi termelődése szempontjából az éjszakai szoptatás (ha a baba magától nem alussza át az éjszakát) nagyon fontos.
A saját tapasztalatom pedig az, hogy ha nem extrém sokszor ébred (van olyan baba, aki akár 6-7 alkalommal is ébred, az persze más tészta), akkor ez fokozatosan csökkeni fog (Nátán 2-szer kelt eleinte, majd ezt 1-re csökkentette, viszont csak 1 éves kora után aludta át az éjszakát).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Infó Catékről Kép
Velük is minden rendben. Poci méret 105 cm. Sokat fekszik már, mert elég sokat keményedik, de minden OK.

Orsi + 2 Kismaczkó
27+6

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
De örülök, hogy jól vannakKépPuszilomKép

Doris
doris
 
 


sziasztok lányok!

hát nem készülünk a talira? mit vigyek? majonézes krumplisalátát, franciasalátát, vagy olyan diós mézes sütit vaniliafagyival amit a vista kávéházban annyira szerettünk.

marcsi
marcsiria
 
 


Marcsi Kép
Köszi a Léghajós tippet Kép Nagyon jó volt, és nagyon hasznos. A pasi meg egy tündér. Mondta bármikor hívhatjuk, ha még kérdésünk lenne. Úgy érzem ezzel tényleg sokat tanultunk.
(de azért nagyon remélem, hogy nem lesz szükség az itt megszerzett tudásra)

Mamik Kép
Én innivalót vinnék, mindenfélét, mert a konyhában álldogálás már nehezen megy. Meg lehet, hogy viszünk azért valami fincsi sütit Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
27+6

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szurkolok, hogy a taliig jöjjön nagy hidegfront, a csúnya rossz pollenek fagyjanak el, és én is mehessek! Aztán jöjjön vissza a vénasszonyok nyara.
Olyan rossz ez a lakásfogság Kép
Szabad szaunázni szoptatás alatt? Gőzfürdő? Jakuzzi? Álmodozok, de még a boltba se megyek el.Kép
Olyan kíváncsi vagyok a nagypocakosokra, olyan jó folyamatában látni, hogy nincs hasi, aztán van hasi, aztán nincs hasi de van gyerkőc, és ismét van hasi. Meg a gyerekekre is kíváncsi vagyok.
Szöszi, igencsak belehúztatok! Ez a súly nem semmi gyarapodást mutat. Van elég tejed ez tuti.
Juj megyek mert Zabamasi ébredezik.
Puszka Hurki
hurki
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt, eddig a "...megjött..." topikban kérdezgettem az "elődeiteket", akik őszintén remélem követnek majd bennünket is.
Jelenleg Orsi nevű feleségem (UH szerint 17+1, nőgyógyász szerint 16+1) nincs netközelben, így én tolmácsolnám a kettőnkben felmerült kérdéseket és a saját félelmeim (első gyírkőcKép ).
Köszönöm, hogy eddig is türelemmel válaszoltatok nekünk.
A
udojurgen
 
 


Hurki Kép
Próbálunk intézkedni neked hidegfront ügyben Kép Bár nekem akkor rosszabb, mert akkor elég sokat keményedik a pocim, de a gyogyóval ez jól tartható állapot.

Már nagyon-nagyon várom a talit... Mekkora változás lesz a tavaszihoz képest Kép Olyan sok babó bújt ki azóta Kép Kép Kép Kép
(Mi meg jó nagyok lettünk Kép)

Orsi + 2 Kismaczkó
28+0

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Hidegfront vagy akármilyen az jó???KépKépKép Frontkor nem bújnak ki szívesebben a babák???
Hát azt nem tudom, hogy mi kihúzzuk-e egyben a taliig.
Tegnap ceruzányira nyitott méhszájat talált a dokibácsim, ezzel ugye el lehet lenni még sokáig, ugyanakkor Nátánnál is ezt mondta csütörtökön (és én szépen elengedtem a szülésznőmet BékéscsabáraKépKép), meg hogy itt még nem lesz baba, erre szombaton kibújt. Szóval akkor most holnaptól akármikor is szülhetünkKépKép.

Hurki!

Mindent mértékkel. A hideg fürdőket (pl. uszoda) nem szabad túlzásba vinni, és érdemes utána meleg vízzel lezuhanyozni a melleket, mert a hideg víznek tejcsökkentő hatása van.

Orsi!

Nagyon szépen nőnek a gyerköcök. És hogy a végén mekkora hasad lesz!!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti Kép
Akkor már tényleg lehet, hogy nincs sok hátra Kép Azért én bízom benne, hogy a taliig kihúzzátok és láthatunk még Kép
(de ha mégis lebabáznál, akkor a legközelebbin majd találkozunk)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


UdoKép
Üdvözöllek TiteketKépKérdezz nyugodtanKép
BesztiKép
Jó lenne ha még kibirnátok a taliig, hogy végre láthassalak Titeket de ha lebabázol az még örömtelibbKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Doris!

Én is szeretnék veletek találkozni!KépKép Ugyanakkor nagyon várom már a babát, meg igy az utolsó idő nem is túl könnyű (elsősorban mozgásilag)...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
leone
 
 


Kép

AliceKép-nak hatalmas gratula és sok finom tejcsit kívánok!

Csak nagyon rövidül ez a táblázat!!!
Nem jön az utánpótlás?!

Leone

KépKép
leone
 
 


Sziasztok!

Végre nem én leszek az utolsó a táblicskuba!Kép

De az ideji tábla nem semmi méretűvé gyarapodott!!Kép

Mikor van tali? És engem nem hív senki?Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Sziasztok!

Én a legutóbbi talira sörös csirkecombot vittem, jó lesz most is ez?

Udo,
üdv közöttünk! Bátran kérdezz!

Beszti,
de jó neked már nemsokára babázol!

Rékacs,
szeptember 11-én lesz a tali! Szeretettel várunk Téged is. Ediéknél leszünk! Szólj, ha kérsz útleírást!

Üdv.
Hóvirág
Hovirág
 


Nohát már középen vagyok a 2004 babás táblázatban gyarapodik gyarapodik a babalista Kép
Udo! Biztos hogy jürgen és nem birkman? Kép Örömmel köszöntünk , kérdezz, itt professzornők vannak Kép
Edi, fel vagy készülve ennyi babucira? A múltkor is sokan voltunk és most mégtöbben leszünk, hű ha egyszerre zendítenek rá..bele se gondolok Kép
Hurki
hurki
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?