Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Kicsit el vesztem, de azért gondoltam rátok.
Francetzal beszéltem régebben,hívott.
De persze az nagyon régen volt.

Sára jól van 9 kg, még cicizik,sőt cici mániás, de már eszik is, 1 hónapja. Mi nem tartottuk be annyira a dolgokat, hogy lé az elején, hanem reszelt dolgokkal kezdtük.

Már ül, 4kézláb mászkál, áll, szóval a korához mindent csinál.

Annus megnézegettem a fotoida, nagyon édes Iza baba, a többi babát is megnézegetem.
Én ahogy mondtam, szülés után depresszós lettem, anyostól. Valahogy ahogy kikerültem a korházból egyből mindenre amit mondot ideges lettem, és elég nehéz volt ezt elhagyni. Most is van hogy nem birom. Nagoyn védem Sárát, nem is nagyon voltunk nála lent Nyíregyen.

Ha Sára esetleg abba hagyja a cicizést akkor belekezdünk a második babának, emlkeztek nekem lombik volt. Igazából van rá esély mivel Sára baba igazából akkor cicizik amikor akar és inkább már elalváshoz issza. Reggel meg az este az fix, de van hogy tápszert adok neki. A multkor lefejtettem hát már nem olyan mint az elején, kezd nagyon vizes lenni.

Sára eddig csak 1x kelt éjszaka, mostanában nem tudom mi van vele, szeparációs korszak esetleg, mert ahogy meg hallja a hangom egyből felébred, illetve neki csak a mi ágyunkba jó elaludni, én fekve adok neki cicit és ráadásul a mi ágyunkban, nekünk ez most nagy baj. Mivel egyedülnem tud elaludni.
Nincs szivem bömböltetni őt.
Van esetleg valami ötletetek?!

Találka látom volt, esetleg terveztek mostanában? Szívesen taliznék veletek.

http://picasaweb.google.hu/saralujza/Sa ... Con6Meses#

itt láttok egypár képet Sáráról, meg videót.

most majd jelentkezek, és neharagudjatok hogy eddig hanyagoltalak Titeket.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi


<
sziszka78
Tolna
 
 


lili&ana,
bocs, hogy így ismeretlenül beledumálok, régebben írogattam ide, csak aztán valahogy abbamaradt... most már csak néha belógok olvasni...
Szóval nálunk is volt egy korszak, Ancsa csak kézben aludt el, utána le tudtam tenni, de éjszaka mindig át kellett vinnem magunkhoz - és így senki sem aludt jól :( Én egyszercsak elhatároztam, hogy mostantól változtatok, és onnantól csak az ágyában altattam. Betettem, simogattam, beszéltem hozzá, fogtam a kezét, zenélő macit felhúztam, énekeltem, stb. Az első nap katasztrofális volt (2,5 óra alatt aludt el kb, közben persze sírás, hiszti), onnantól minden nap egy kicsit jobb. Most már 5-10 perc alatt elalszik, egy hangja sincs közben. Persze ott kell lenni vele addig, de nem sír, és az ágyában alszik el. Sokszor átaludta az éjszakát is mostanában már.
Szóval tudom, hogy pocsék, mikor sír, de valahogy muszáj változtatnod, ő pedig természetesen ellenkezni fog. Ha kitartó vagy 1-2 hét alatt rengeteget javulhat a dolog!!!
Sok sikert!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77
 
 

 
 

Sziasztok!


Tudnátok segíteni, mit kell vinni a babának szülés után??? Szült mostanában valaki a klinikán??? Most hogy látogatási tilalom van gondolom mindent bekell vinni a szülőszobára menetelnél.

Előre is köszi.
Andusz

Kép
andusz
 
 


Szia Ginnie!

Én is Dr. Tóth Péternél fogok szülni májusban :) De jó, h akadt egy társam :)
Nekem is jók a tapasztalataim vele, kedves és megbízhatónak tűnik.
De mivel 1. babám lesz, nincs igazán összehasonlítási alapom.
Megkérdezhetem, h hány éves vagy?

Szép napot!

Mázli
mázli
 
 


Andusz,
úgy látom kicsit kihalt a topik...Én tavaly szültem, azért nem válaszoltam eddig, hátha jön frissebb infóval valaki...
Akkor a babának vinni kellett pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet, csak ruhát és a köldökkezeléshez az alkoholt, hintőport adták ők, illetve 1db textilpelust, amivel tudtál büfiztetni. Sterilizáló és mikró volt az étkezőben, mellszívót lehetett bérelni.
Magadnak meg aztán mindent vinni kellett, még wcpapír se nagyon volt. Nagy eü betétet lehetett kérni pár darabot, de jobban járt az ember, ha vitt magának Tenát.
Ennél nem hiszem, hogy jobb lenne a helyzet :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77
 
 


Szia Judy!!!

Nagyon köszi az infókat. Mikor 3 éve szültem ott, még adtak mindent a babának is és a betétért sem kellett könyörögni. Akkor jó nagy pakkom lesz, mire minden berámolok. A látogatási tilalomról ne is beszéljünk.

Mégegyszer köszi
Andusz

Kép
andusz
 
 


Sziasztok!
Sajnos most az a gond, hogy nagyon-nagyon kevés pénzt kapnak havonta az osztályok, olyannyira, hogy képzeljétek, amikor egy hónapja itt műtöttek, akkor a nővéreknek úgy kellett máshonnan összelopkodniuk a betétet... Én pl megkaptam az utolsó darab rózsaszín branült az infúzió bekötéséhez, miután a zöld elgörbült, 8 sikertelen szurkálás után. És a nővérke ott tipródott, hogy jó, de akkor mivel köti be az XY másik betegnek, akinek szánta, mert nincs több. Megtesznek ők mindent, de csodát sajnos nem tudnak csinálni. Amúgy le a kalappal a hivatástudatuk iránt. Emberileg, szakértelmileg, felkészültségben a klinika a lehető legjobbak egyike, de sajnos a fogyóeszközöknek nagyon-nagyon szűkében vannak - nem ezt érdemelnék...

Szóval, ha megtehetitek, inkább hozzatok magatokkal mindent, de tényleg mindent.

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Hát nekem még nagyon friss az élmény,Sári még nincs 2 hetes,nemrég jöttünk haza a klinikáról.

Andusz! A babának ruhát nem kell vinni,a párod ráér bevinni a hazahozós rucit,amikor megy értetek. De azon kívül vigyél popsitörlőt,pelenkát,és egy textil pelust büfiztetni.Más a bébinek nem kell,mert mindent adnak. Magadnak viszont vigyél mindent.
Én csak kedves,aranyos nővérkékkel,szülésznőkkel,csecsemősökkel találkoztam,tényleg nem panaszkodhattam rájuk.

A látogatási tilalom nem a legkellemesebb,sőt.. de csak a kismamák és a babák érdekeit szolgálja,sajnos el kell fogadni. A férjem is csak a szülésre jöhetett be,utána 3 napig csak az utcáról,az ablakon keresztül láthatott minket..
Vendég
 


Sziasztok!

Gabicika! Gratulálok Sárihoz.
Köszönöm szépen az infokat, akkor pakolok még egy kicsit. Lehet, hogy könnyebb lesz így a 3 éves lánykámnak, azt a pár napot valahogy csak ki lehet bírni.


Manguszta!
Azt hallottam, hogy olyan vizsgálatokat amiért máshol nem kell fizetni, itt a klinikán kell, mert elfogyott a pénz. Elég gáz, hogy egy ilyen nagy intézménynek így kell működnie.

Andusz

Kép
andusz
 
 


Sziasztok!

Látom kicsit kihalt a topik, azért remélem néha benéztek még és válaszoltok. :roll:

Dr. Cseh Erikáról van tapasztalata valakinek? Érdemes szülésznőt fogadni? Milyenek a szülőszobák? Gyerekágyas rész? Csak üvegajtón keresztül nézheti meg a rokonság a picit? Csecsemősök segítőkészek?

Nagyon megköszönném ha válaszolnátok!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz
 
 


Angyalkrisz!

Olvastam az Anyatanyán a kérésedet, amire tudok, próbálok válaszolni.
Szerintem a szülőszobák nagyon szuperek, 2-3 éve újították fel őket, mindegyikhez tartozik saját WC+fürdő. Én ennek nagy hasznát vettem, mert kb. 1+1/2 órán keresztül kellett zuhanyoznom forró vízzel, mert nem tágultam semmit. Ez mentett meg a császártól.
A szülésznő választásról az a véleményem, hogy szerintem jó, ha választasz, egy csomó dolgot elmond előre, ha az utolsó napokban a dokid épp nem elérhető, akkor ő megnézi a CTG-leletet és konzultál a dokiddal, plusz ha beindul a szülés, akkor elég őt értesítened, majd ő szól a dokidnak. A legnagyobb előnye pedig az, hogy nem egy vadidegen foglalkozik veled szüléskor, hanem olyan, akit már ismersz valamennyire. Persze ezek mind szubjektív dolgok, nem biztos, hogy Te igényled. Az ellenérv a dolog anyagi vonzata, ha fogadsz szülésznőt, akkor neki is fizetni kell.
Mivel én már "régebben" szültem, a gyerekágyas részről csak hallomásból tudom, hogy tavaly (2009) újították fel a szobákat. A kaja elég pocsék, de hát nem azért megy oda az ember lánya.
A csecsemősök között van ilyen is meg olyan is, de SOSE SZÉGYELJ kérdezni!!!!! Ez nagyon fontos! És ha valami olyat tapasztalsz a picivel kapcsolatban, ami zavar, akkor bizony azonnal menj hozzájuk, legfeljebb "feleslegesen zargatod" őket, de Te így nyugodtabb leszel.
Az babanézés üvegajtós megoldása (én ezt hallottam a szülésznőmtől) azért lett visszaállítva, mert egyrészt nagyon sok betegséget, bacit kaptak el a babák a kedves látogatóktól, másrészt a "kisebbségi" anyukákhoz egy egész utcányi ember ment látogatóba, akiktől még levegőt sem lehetett venni és iszonyat hangzavart és rumlit csináltak, másrészt a többi anyuka holmijait eltulajdonították (remélem finoman fogalmaztam!). Remélem, tudtam valamennyit segíteni, ha valami kérdésed van, akkor írj privit nyugodtan!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!
Új vagyok, "első" babát váró.(Van egy 1 éves lányom, akit örökbefogadtunk, most meg spontán terhes lettem...)
Nem szeretnék orvost fogadni, és magánrendelésre sem tudok kiadni több 10ezer forintot.
A II.számú Klinikára gondoltam, mint kórház, ott "ismerek" egy orvost: Galamb Ádám. Az anyukámat műtötte a nyáron, ő meg volt vele elégedve, de mint szülészorvost, nem ismerem. Tud róla valaki valamit?
Vagy tudnátok valakit ajánlani?
Jövő héten mennem kell a tarkóredő mérésre, jó lenne már ahhoz menni, akihez majd járni fogok.

Előre is köszönöm a segítséget
superfiona
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki babát várok. De segítséget szeretnék kérni, a II.-es nőin van koraszülött osztály ha jól tudom? illetve hogy lehet oda járni orvoshoz sztk-s alapon? Tehát olyan orvoshoz szeretnék járni, aki ott vezet le szülést, viszont nem magánba és még normális emberséges is. Olvasgattam vissza több topicban is, de kb.10-15név jött össze, akiről vagy jót vagy rosszabbat lehetett olvasni, de azt nem hogy hol, mennyiért, milyen, stb...
Ha kérhetlek benneteket adjatok tanácsot. Mielőbb el kell mennem, mert alhasi nyílalás, görcsök vannak, meg pici foltok. Fáradt, levert vagyok...

Várom a válaszokat. Köszönöm.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Nszoke,
szerintem menj be a klinikán a nőgyógyászati ambulanciára, ott vannak a rendelők, ott biztos tudnak neked segíteni. Én is oda jártam a dokimhoz, de sajnos azóta ő is csak magánban rendel, amennyire én tudom, így nevet nem tudok mondani... A többieket meg nem nagyon ismerem.

Superfiona,
sajnos nem ismerem őt...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77
 
 


Szjudy!
Köszönöm a válaszodat, viszont az érdekelne még, hogy ha jól nézegettem a Sote honlapját, akkor az I-esen van a koraszülött osztály? Mert én úgy tudtam valahonnan, hogy a II-esen van. Illetve ambuláns ellátás is csak az I-en van?

Köszönöm.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Köszönöm Judy!
superfiona
 
 


Nszoke, koraszülött intenzív centrum van a II-esen és ambulancia is.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Bocsánat az értetlenségemért, de akkor mind a kettőn van koraszülött intenzív is és ambulencia is? :oops:

Illetve egy olyan kérdés, hogy lehetséges egész teresség alatt odajárni lehetőleg egy dokihoz és nem magánba?
Mert ma odatelefonáltam az I-esre és ott azt mondták, hogy csak az mehet oda aki területileg oda tartozik vagy magán dokija van, vagy beutalója, csak úgy simán, hogy én oda szeretnék járni X.Y. dokihoz azt nem lehet. És állítólag ugyanez van a II-esen is.
Akkor most hova menjek I-es vagy II-es? Melyiken fogadnak, melyik a jobb, miben különbözik a kettő?
Köszönöm előre is nektek.
Szép napot.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


nszoke,
sajna ezt már akkor sem értettem, mikor oda jártam :( Én "beutalóval" kerültem oda, mivel cukorbetegség miatt az előző orvosom nem vihetett tovább - nem szülhettem emiatt a Kútvölgyiben, át kellett küldenie a SOTE II-re. Akkoriban kérdeztem is hogy ez hogy működik, de megnyugtatott a dokim, hogy én teljes nyugalommal járhatok oda... Esetleg hívd fel a SOTE II-t is, és kerület alapján biztos megmondják, hogy tudnak-e fogadni. :?
De egyébként van mind a kettőn koraszülött intenzív. Én a SOTE I-et nem ismerem, így nem tudom mi a különbség. A dokikat se ismerem - rengetegen vannak - így nem tudom, van-e olyan még ott, aki nem magánrendelésen csinálja a terhesgondozást :roll:
Sajnálom, hogy nem tudok töbet segíteni :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77
 
 


Tudomásom szerint igen, mindkettőn van PIC és ambulancia is. Nem tudom, melyik a jobb, a II-esen mintent megtesznek a gyerekekért, ez biztos.
Dokiügyben nem tudok segíteni, én kényszerből kerültem a II-esre, akit megkértem, hogy legyen az orvosom, annak fizettem is. A nővérek, orvosok rendesek, normálisak voltak, szóval szerintem nincs vele semmi gond. A terhespathológia eléggé igénytelen, de remélhetőleg nem lesz szerencséd hozzá, a többi szép, új, de ezt már írták többen.
Egyébként sok orvosról hallottam jókat ott, és úgy tudom, hogy szabad orvosválasztás van, ha Te oda akarsz járni, nem küldhetnek el. Az egyik ismerősöm pl. vidéki, nincs fogadott orvosa, és az I-esre jár mindig az aktuálisan rendelő dokihoz.
Döntsd el a kapott infókból, ki szimpatikus, és járj a rendelésére.

Zaha



Kép
Kép
zaha
 
 


Köszönöm válaszaitokat, kezd kikristályosodni a kép. Egyszeri beutaló elég és végleg járhatok oda? Ezt adhatja a háziorvos is? Vagy csak az sztk-s nőgyógyászom?
Az igazság az hogy anno ide jártam, fizettem neki, sőt amennyit kért volna megadtam volna a szülésért (akkoriban meg is tehettem volna) mivel első terhesség. Aztán otthagyott a pácban és 29hétre szültem a lányomat, vérnyomás, víz, máj és vesefunkciók leállása miatt. Most ezért vagyok betojva és egyből jó kezekben szeretnék lenni.

Holnap megyek az I.-esre, de biztos elmegyek a II.-esre is és fogok érdeklődni, hogy s mint műkődnek a dolgok, hátha valami jó kis ötletet, tanácsot kapok arra, hogy odajárjak nem magánba.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


[quote="superfiona"]S írta:superfionaziasztok!
A II.számú Klinikára gondoltam, mint kórház, ott "ismerek" egy orvost: Galamb Ádám. Az anyukámat műtötte a nyáron, ő meg volt vele elégedve, de mint szülészorvost, nem ismerem. Tud róla valaki valamit?
Vagy tudnátok valakit ajánlani?

Előre is köszönöm a segítséget


Szia Superfiona!
Én Galamb dokinál szültem augusztusban. Ő volt az ügyeletes (saját dokim nem jött be), aznap láttuk egymást először. Sima, könnyű szülésem volt, tehát nem tudom, vészhelyzetben milyen, de meg voltam elégedve vele. Türelmes, nyugis orvos. Nála voltam varratszedésen és a 6 hetes kontrollon is. Mindent alaposan elmondott (amikor csak egy időpontért hívtam, akkor is 6 percig beszélt). :)
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
lululu22
 
 


Mázli!

Csak most olvastam, amit írtál! Remélem jársz még erre Te is! De jó, hogy van még rajtam kívül más is, aki az én dokimnál fog szülni! :D
34 éves vagyok egyébként, első babám nekem is, egészen az elejétől hozzá járok. Nagyon alapos, mindenre kiterjed a figyelme és mindenre emlékszik, ezért is szertem.
És Te mennyi idős vagy? És a baba?

Kép
Kép
ginnie
 
 


[quote="superfiona"]
írta:
superfionaA II.számú Klinikára gondoltam, mint kórház, ott "ismerek" egy orvost: Galamb Ádám. Az anyukámat műtötte a nyáron, ő meg volt vele elégedve, de mint szülészorvost, nem ismerem. Tud róla valaki valamit?


Szia Superfiona!
Nekem sajnos volt egy spontán vetélésem szeptemberben. Az orvosom (dr. Gidai) éppen egy konferencián volt, Galamb dr végezte a műszeres befejezést. Nagyon szimpatikus volt. Együttérző, kedves, tapintatos, optimista és jókedvű. Mármint, ilyenkor az ember meg van ijedve és végtelenül elkeseredett, és rohadtul irritáló, ha valaki melletted pedig életvidám, de az ő optimizmusa pillanatra sem volt kellemetlen, és valahogy még segített is.

Fontos volt, hogy mindent mondott, magyarázott, értelmes embernek tekintett. Arra is tekintettel volt, hogy bár sürgető volt a helyzet, nem döntött a fejem felett és maximálisan figyelembe vette, hogy ragaszkodom az altatáshoz például. Folyton bejött és figyelt rám; fiatal ugyan nagyon, de szerintem szakmailag teljesen "ott van". Emberileg és szakmailag is teljesen megbízhatónak tartom.

Egyébként Gidai doktorhoz járok (fiatal szintén, de pár évvel tapasztaltabb azt hiszem), teljesen megbízom benne, okos, lelkiismeretes, klassz doki.

Egyetlen orvos van a SOTE II-n, akit nem szeretek (szintén a vetélés kapcsán találkoztunk). Szakmailag ő is jó és ügyes, de egy kommunikációs tanfolyam (vagy kettő...) nagyonis ráférne. Hát, nem vagyunk egyformák. De ez alapján azt mondom, végülis bárkihez mész, jó kezekben leszel.

Barátnőm a SOTE I-en szült, Beke Artúrnál. Szintén fiatal doki. A leányzó apukája egy neves nőgyógyász professzor jóbarátja és úgy tudom, a szakember ajánlotta neki ezt a fiatal orvost, és a barátnőm is nagyon meg volt elégedve. Szóval, nagy a választék :oops:

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Na megjöttem, sajnos nem nagy sikerekkel.
A sote I-en voltam, kb.1órát vártam a betegirányító ajtó előtt mire kijött egy hölgyike és vagy 10-en támadtuk le. Volt egy hölgy csepelrő akit behívott,majd kijött s mondtam jöttem vizsgálatra, mert terhes vagyok valószínűleg, majd annyit mondott, hogy azt tudja nekem is mondani mint a csepeli hölgynek, majd ha lesz beutalóm találkozhatunk. Szóval ez a hölgy szerintem jó nagy illemórát vehetne. Én megértem, hogy sok a munkájuk...stb.stb, de se nem köszönnek, se értelmes beszéd, normális felvilágosítás. Semmi.
Tegnap direkt oda telefonáltam, meg a saját sztk-nak is. A sote-n azt mondták, hogy csak beutalóval, vagy magánba, vagy területileg, a IX. csepel...sorolta mehet oda. (Ezért nem értem a csepeli nőt miért küldte el?)
Ekkor felhívtam tegnap a helyi nőgyógyászatomat, kérdezem, hogy a sotera kell beutaló vagy nem? Azt mondja ha felmennék érte sem adnak, mivel szabad orvosválasztás van, ott látnak el ahova megyek. Főleg ha viszem a régi zárójelentéseket.
NAhát nagy pofára esés lett belőle.
Majd elmentem a helyi kórházba. A XI. Tétényi (SZt. Imrébe) útiba tartozom elvileg, mondom az információnál minek jöttem. (Ja mert a sote-s nő azt mondta hogy majd ott adnak beutalót) Az infos néni közölte, hogy csak fekvőbeteg ellátás van, húzzak el az sztk-ba.
Sztk. ott van a régi orvosom is, akihez akkor sem mennék ha a földön az egyetlen lenne. De 8-11ig számomra semleges, sokak által negatív dokika rendel, viszont 9:45-kor már nem adnak sorszámot, ha 8-tól rendel reggel 7-re kell mennem sorszámért, mert azután nem adnak, mivel teli lesz a rendelési idő. Van két új nőgyógy is nálunk, de azoknál is ugyanez a rendszer. Rendelés előtt egy órával vagy előjegyzés ami min.3hónapos várakozási idő. Reggel a gyereket viszem oviba 8-ra, tehát vele készülődök, öltözök...stb, nem tudok reggel 7-re menni, mert ő felkelni nem bír, meg állni a hidegbe 1órát...stb. egy sorszámért...
Délután a következő probléma ismét 15:30-ra megyek érte, akkor hogy menjek el a 16órától kezdődő rendelésre? Fél óra alatt nem járom meg, és még érjek is vissza mert mi van ha 2.3.vagyok és már negyed5kor bemehetek? Őt haza kell hozzam oviból, ott is öltözés, itthon is.
A barátnőm velem jött egész nap. Ő 5ésfél hós terhes, Uzsokiba fog szülni, sztba jár a dokijához. Azt hitte náluk van a legrosszabb ellátás, rendszer, miegymás, de ma rájött hogy a XXII. kerületben még ettől is rosszabb. És ez régen nem így volt.
Szóval nem tudom mi tévő legyek? Kérjek időpontot és lehet 4-5 hós terhes leszek mire orvos lát??? :oops: :twisted: :twisted: :twisted:
ÁáÁ majd csütörtök délután megpróbálok bejutni. Holnap meg kérek a háziorvostól egy beutalót a sotera.

No bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem, meg ennyire nyavajgok, de ki vagyok ettől a mai naptól. Egy kedves eüssel sem találkoztam ma. Akkor mi vár még rám?
Na jó nem keseredek el ennyire!!! :D :D :D
Éljenek a nőgyógyászok!!!
Szép napot mindenkinek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok

Nszőke
nem tudom, hogy emlékszel-e még rám??????????????????????
a Csaszis topikból?????????????????
én a II-es klinikát csak ajánlani tudom neked - mindkét sráccal odajártam, és előttük is, igaz abban segíteni nem tudok, hogy SZTK alapon hogy mennek a dolgok, mert én saját dokihoz jártam oda és a magánjába.
és a dokiválasztásban sem tudok segíteni, mert mióta "megreformálták a kórházakat" rengeteg az új doki + az olyan aki csak szülni jár be, az én dokim amúgy régi II-es klinikás, a régiekről tudok írni, hogy szerintem ki milyen, mert volt szerencsém jó pár hetet (összesen kb. 10-et) bent pihenni.
Kitartás, és nagy nagy gratula a kistesóhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok! Szia Erika!!!

Persze hogy emlékszem, sőt már kb.egyjó hónapja ismét babanetezek, s visszaolvastam nálatok is, láttam vannak újak (na ezt lehet nem jól írtam :oops: ) meg bárány új néven...stb. Meg hogy mekkora a kistesó nálad, mert amikor én elmaradoztam még nem volt szó róla hogy várod a babát csak hogy lesz.
Gratulálok nagyon aranyosak lehetnek és szuper jó hogy ilyen kicsi a korkülönbség.
Gondolhatod, hogy be vagyok rezelve ezzel a terhességgel, úgy hogy csak falakba ütközöm az intézménynél ahol biztonságban érezném magam. Na de mindegy, igyekszem figyelni magam, de sajna ápr. körül visszaszoktam a cigire, most elsejétől abba is hagytam. Ugyan olyan rosszul érzem magam mint Zsebivel. Hányás, fáradtság, ingerült vagyok..ami csak létezik. Viszont annyi a különbség, hogy most iszonyat alhasi görcseim vannak. És reggelente zsibbad mindkét kezem, de ma érzékelem, hogy nem csak reggel, hanem még most is. A kézfejem, meg az ujjaim is.
Lehet hogy én vagyok tiszta hülye, mert bebeszélem magamnak hogy milyen problémák lesznek a terhességem során, tehát már annyira gondolok a legrosszabbra, hogy előidézem magamba... fene se tudja.
És te kihez jártál? Vagyis jársz? Hol van rendelése és érdekelne a mennyiért is? Írhatod priviben is ha nem akarod közzétenni a doki tarifáját. De nagyon megköszönném, mert mennék én magánba, de most anyagiakkal egy kis gond van nálunk, akárhogy is szeretném nem engedhetem meg azt hiszem csak max 5-10ezerig havonta... :cry:
te mostanában hova írsz? Leggyakrabban? Csaszisokhoz még mindig?
Illetve Áron baba születése milyen volt? És Ákos hogy van? Ovi? Vagy mi van veletek? Mesélj!

Puszi.
És szép (havas, szánkós) napot mindenkinek!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok

Szia Nszőke
a dokiról írok priviben
kéz zsibbadás: nekem Áronnál lett kb. a 20 hét tájékán, ha erősebben fogok egy kicsit is bármit és éjjel is, erre azt mondták, hogy majd elmúlik a gyerek születésével, de nem múlt el,
írni - már ritkán szoktam, akkor is a Kaális babásokba.
Áron születése? : hát ez is olyan volt mint Ákos, ha gyorsan kijön akkor sima, ha nem akkor csaszi, és mivel vele már (Ákossal a 34. héten) a 33. héten befektetett a dokim, hogy jóóóó 2 héttel el van maradva, de az ismételt (most nem jártam belgyogyihoz, mert nem volt olyan komoly) cukor miatt nem kaptam cukorinfúziót, de a változatosság kedvéért párt nap múlva ismét kiderült, hogy rossz az áramlás így őt is bent tartották amíg tudták, majd (ha jól számoltam) ő is 37+1-re született csaszival, mert ekkor írtó rossz volt még gyógyszer mellett is, doki alig találta meg ismét és a nyomás is fordítva volt mint kellett volna legyen az erekben.
és majdnem 24 órára bekerült a PIC-re is - csak megfigyelésre - mert engem kicsit ki kellett pucolni, mert valami már elkezdett odabent begyulladni
Ákos + ovi: hát sajnos megtanult ököllel és könyökkel verekedni, amit itthon is kamatoztat Áronnál, de Áron sem hagyja magát, úgyhogy elvagyunk, ha itthon vannak mindketten egész nap, akkor ölik egymást, csak a rosszaságban nagy haverok.


Szia

Sziasztok

Erika
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erika13 2010.01.06 12:57-kor.

Kép

Kép
erika13
 
 


Holnap derül ki, de én max 6-10 hetes lehetek. De ez a kéz zsibbadás elég rossz. Meg ugye a két kezem fel is van puffadva ezáltal. Miért császároztak, mert lassan jön ki? ÉS szülés után elmúlik a cukrod? Csak terhesség alatt van?
Akkor mondhatni hogy nem jó testvérek? Mármint szeretet, osztoszkodás, ilyesmiben? Csak rosszalkodnak együtt? De Ákos komolyan bántja az öcsit, vagy csak játékosan?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Nszőke

Csaszi: ismét katasztrófálisan rossz lett gyógyszer mellett is az áramlás (mint Ákosnál), és így nem várta meg hogy beinduljon a szülés,
cukor: én már megsem merem nézni, mert a súlyom :oops: több mint terhesen volt, lassan gurulni fogok,
Annyira nem rosz testvérek, de a nézeteltéréseket bunyóval oldják meg sajna, hiába szólunk rájuk. Bántás komolysága: hát olyankor látni kéne mindkettőjük arcát, ahogy vicsorognak stb. de azért szokták szeretgetni is egymást.
Amúgy pedig Áronka a féltékenyebb, amíg Ákos apás, addig Áron anyás, de olyan szinten, hogy ha Ákossal összebújok, vagy bírkózni akkor Áron egyből visít-ordít stb. és közénk furakszik, és persze az apjukkal sem bújhatok össze mert akkor is ugyanígy viselkedik Áron


Szia

Erika

Majd írd meg hogy mi volt a dokinál holnap!

Kép

Kép
erika13
 
 


Húúú megnézném a két kis lurkót!!! :lol:
Viszont azért régebben nem volt "ekkora" gond a súlyoddal, nem? Inkább a cukorra emlékszem.
Több vagy mint szüléskor? Ákos óta ez hogy alakult nálad?
Mert ugye ezzel is elég sok gondom volt és hát önakaratból elég sokat fogytam, de még mindig bőven kéne. :oops:
Dehát ha most terhes vagyok, akkor bőven kell majd szülés után futni járnom. :shock: :lol:

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia

súly: annak idején 72kg voltam, ekkor azt mondták fogyak le, OK lefogytam 60kg-ra, Ákosnál a diéta és insulin miatt összesen 6kg-ot híztam, Áronnál így 66-kg-ról indultam, és 80kg-nál született, de fél 1 éven belül - ma már 88kg vagyok :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , úgyhogy most erős nagyon erős akarat kéne és le kéne fogynom kb. 60kg-ra, (apjuk amúgy 50kg-osan ismert meg, 60-on eljegyzett és 65-el elvett :oops: )
szép az élet
de nálam az a baj, hogy én ha örülök, ha bánatom van akkor is eszem - rágok stb. stb.
2 kis lúrkó: remélem, apjukot végre rá fogom tudni szedni, hogy tegyen fel az iwiw-re új képeket és akkor láthatod őket!

Szia

Erika

a püt megkaptad?

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika megkaptam az üzit s elvileg válaszoltam is. :?

A súly ugye nálam is régóta probléma. Kb.60-65kg voltam mikor megismertem a férjemet. amikor felvett a védőnő Zsebivel kb.2és fél hós lettem 64kg volt a terheskönyvben. Majd közel 80kgval szültem, de nálam sok víz volt, s 74kgval jöttem ki a kórházból. Aztán januárban amikor már mindetten itthon voltunk kb. másfél hónap alatt 100kg lettem, mondtam akkor a házidokinak, s azt mondta a szoptatás miatt van. Majd 1év alatt eltűnik. Aztán 1év alatt összesen 125kg lettem. Hétfőn volt nálunk s mondom neki hogy tavaly nyár óta 127ből fogytam 106-ra, de most karácsony miatt visszajött kb.110kg vagyok megint. Örültem, hogy lement 3-4számmal kisebb ruha kellett..stb. Ugyhogy erre a súlyra nem lesz egyszerű a terhesség. Mire megszülök leszek vagy 140kg. Abból aztán mire leadok... Bár én már 75-85kg között kiegyeznék, ha azt elérném. Azután ráérnék még egy 5-10-et leadni, de legalább ddig jutnék. Már annyi mindent megpróbáltam. De mindig visszajön.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


szia

hát én sajna úgy nézek ki mint egy szülés előtt álló, de minimum a 7.-8. hónapban lévő terhes, úgyhogy muszály lesz valamit csinálnom, de így 2 gyerek mellett akik egész nap esznek igen csak erős akaratra lesz szükségem
sajna nem jött privim :cry:


Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!


Segítségeteket szeretném kérni!
Örömmel olvasom, hogy többeteknek jó élményei vannak a SOTE2-vel kapcsolatban!
Sajnos nekem a mai napig rémálmaim vannak vele, 2008.07.27-én szültem ott, de legalább látom, hogy nekem volt pechem és valószínű csak rosszkor voltam rossz helyen... Mondjuk pl. szabin volt mindenki és csak páran tartották a frontot vagy mit tudom én... :)
Nekem sajnos-szerencsére császárra került sor, és lett egy gyönyörű, egészséges kislányunk. A szülészet tényleg szuper volt, igaz a szülőszobába csak szegény férjem jutott el, de tényleg ott minden rendben volt. Utána jött nekem a feketeleves -szerencsére nem egészségügyi, csak lelki megalázások + sérülések sora-, mikor a dokim kiment a műtőből és kislányomat is elvitték apához.
Mindegy, túléltem, viszont most hogy a második kisbabánkat várjuk, egyszerűen képtelen voltam rászánni magam, hogy ugyanoda menjek vissza... Pedig higgyétek el, ebben a másfél évben próbáltam feldolgozni a dolgokat!
Most viszont egy barátnőm oda szeretne menni szülni és a jelenlegi állapotokra lennék kíváncsi, hogy ne a másfél évvel ezelőtti dolgokat mondjam neki... Tényleg fel lett újítva a gyerekágy? -nekem tök vicces volt, mert abban a szobában , azon a helyen, szerintem még azon az ágyon is feküdtem a kicsi lánnyal, amin anyukám velem. :)-. Nem tudjátok Zsoldosné Kele Etelka szülésznő ott van még? Mert hallottam, hogy nagy átszervezések voltak. Nekem ő volt, szerintem ő legjobb!!! :)
Ami pedig a legfontosabb kérdésem: odamehet-e úgy szülni egy anyuka, aki Békásmegyeren lakik egyébként, ha nincs választott orvosa, de a terhesgondozásra eljár rendesen egy választotthoz magánba, aki egyébként a SOTE2-re jár levezetni a szüléseket, csak nem tudja kiperkálni neki a szülés díját, ezért úgy döntött, hogy az ügyeletes orvosnál szül majd inkább. Viszont területileg nem oda tartozik ugye... Vagy esetleg válasszon szülésznőt csak és akkor esetleg mehet? Tudtok nekem ebben segíteni, vagy aki már benne van a dolgok mélyében, meg tudná ott nekem kérdezni valaki???

Nagyon köszönöm szépen a segítséget!

Egészséges babavárást és babákat kívánok Mindenkinek!

Sáfri
sáfri
 
 


Sziasztok!

Akkor a privim eltűnt az éterben. De holnap pótolom.
Hát ez a súly mindig a nők gyengéje, dehát...

Kedves Sáfri!

Én a sote I-en próbálkoztam, fentebb olvashatsz róla, állítólag ugyanez van a II-őn is, mert át akartam oda menni, de azt mondták felesleges.
De ha van saját dokija akkor szerintem őt kéne felhívni, vagy az aszisztensét és megkérdezni, hogy ilyenkor mi van? Ha hozzá jár, de ügyeletesnél szülne a sotén akkor mehet simán és kész?
Ha meg van erre a kérdésre a válasz hálás lennék ha megírnád itt, hogy ilyenkor mi van pontosan. Előre is köszönöm.

Jó éjt mindenkinek. Megyek én is alukálni mostmár.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szia Sáfri!

Megértelek, de tudod, minden relatív... nemrég szerencsém volt pár másik kórházhoz is, ilyen-olyan műtétek következtében, és tudod, hogy mit szűrtem le? A SOTE II a "felhozatal" között egy emberséges, kedves-kellemes wellness-nyáritábornak nevezhető... Pesze sarkítok, de remélem érthetően teszem... :oops:

Tudod, az egyik kórházban volt ugyan papír kéztörlő és festmény a szobában és jól záródó ablakok, viszont a nővérkék kérésre sem méltóztatták felemelni a popsijukat, hogy megigazítsák a mellettem fekvő öreg néni katéterét, elképzelheted a szagot, ami ott terjengett... vagy egy másik helyen ömlött be az áporodott bagószag a nővérszobából, satöbbi, satöbbi...

Igen, a SOTE II-n ügyelni kell arra, hogy ne maradjon üres a szoba, mindig legyen bent valaki, mert különben lába kélhet egykét dolognak a táskákból, és igen, rémesen néznek ki a fürdőszobák, és az ágyak is keskenyek és gödrösek. És nincs elég betét és megfelelő méretű branülért is küzdenek a nővérek, hogy szerezzenek. Viszont, küzdenek érte.

És a nővér éjjel 3-kor is bejött hozzám, amikor szükségem volt rá, nem vágott arcokat és nem várt pénzt érte; a beteghordók udvariasak voltak (míg egy másik helyen kibeszélt a beteghordó egy nővérnek a fülem hallatára, mert nem adtam neki zsebbe).

Minden alkalommal bejöttek hozzám az orvosok, ráadásul akkor, amikor már teljesen magamnál voltam, tehát meggyőződtek arról, hogy értem is-e, amit mondanak, és töviről-hegyire mindent elmondtak. Nem cseverészni jöttek, de teljeskörűen tájékoztattak, és ez klassz.

Eddig nekem is voltak elégedetlen pillanataim, de rá kellett jöjek, hogy nagyonis jó hely ez...!

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Először is remélem, hogy nem vagyok off opic amiért ide írogatok, és nem zavarok semmit, de ugye azért ide kezdtem el mert a sotéra szeretnék bejutni. Ezért tényleg elnézést, ha valakit zavar amiért ide írok, nyugodtan szóljatok rám, s keresek valami másik topicot, de olyan sokmindenhez kapcsolódik a szövegelésem azt sem tudom hova írnék máskülönben.

Szóval voltam ma délelőtt az sztk-ban egy számomra új dokinál. Idősebb, kicsit komor doki, nem egy szószátyár, de alapos. Kérdezte a panaszokat, és nem is mondtam a barnázást, meg egy pici vért, mert mire mondtam volna már ő szólt, hogy nem tudja a rákszűrést sem megcsinálni a folyás miatt. Meg amúgy sem terhesen kellene, ezért le is cseszett. Viszont kb. 10percig tartott az uh, mert 8hetesnek kéne lennem, de a petezsák mérete alapján csak 6hét körül vagyok és nincs szívhang sem aminek szerinte lennie kéne. Ezért hétfőn mennem kell laborba, valami életképességet néznek a vérvétellel és csüt.délben kontroll. Meg szednem kell a folyás miatt vmit aminek elfelejtettem a nevét, de recept nélkül kapható napi 3*2. :oops: :oops: :oops:
Esetleg valaki nem szedett már ilyesmit. Ha jól emlékszem valami rutaszkorbin de nem vagyok benne biztos... :oops:
Szóval ez van velem. Nagy reményeket nem fűzök hozzá. Meg anyu szerint ami rosszul kezdődik az csak rossz lehet... :(
De nem akarok kaparásra, meg egyéb nőgyógyós kisműtétre menni...még a hideg is kiráz tőle. De szerintem ebből az lesz. A hasam sem véletlenül görcsöl ennyire.
Na megyek most.
Jók legyetek és aki teheti szánkózzon sokat. :wink:

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Kedves Manguszta!

Érdekes, mennyire más mindenkinek a története.:) És mit élt meg a kórházban. Én már csak arra fogom a pechemet, hogy mindenki szabin volt és ezért nem csináltak semmit és voltak bunkók. Engem speciell az kevésbé zavart, hogy milyen körülmények vannak -jó-jó ledöbbentem, de nem ez volt a baj- nekem pont azokkal volt problémám, amiket Te pozitívumnak mondtál. A műtős-beteghordó fiútól kezdve, aki mikor a műtét után pelenkázott, beszólt hogy "emeljem már a lábam, mert rohadt nehéz vagyok", mondjuk deréktól lefelé epidurális volt bennem, (és nem is vagyok kövér csajszi), az altató orvos jött oda leállítani, az intenzíven a bunkó nővért, akinél először nem tudtam kimenni a mosdóba, mert majdnem elájultam, de mikor jobban lettem kértem, hogy próbáljuk meg újra, mert át is véreztem, erre közölte, hogy majd megmosdik lent a gyerekágyon, aztán az egyik szobatársam kért fájdalomcsillapítót császár után az intenzíven, mire a nővér közölte vele, hogy nem ad, ha tudta hogy a szülés fájdalommal jár, miért nem védekezett vagy miért nem vetette el a gyereket (második gyereke volt a csajnak és az elős simán született, csak a másodiknál komplikácó adódott) , engem doki csak egyszer nézett, mármint a sajátomon kívül, aki bejött minden nap, de az ügyeletes, a reggeli viziten csak egy jött oda megnézni a haunkat, sebünket a szobatársakkal, a többit az se érdekelte, ha nem voltunk a szhobában éppen, majd a gyerekágyasoktól elájulhattam volna, szerencse, hogy jött a szülésznőm, aki utána megkérte őket, h nézzenek rám,mert migrénes rohamon volt, de a szoba környékére se jöttek. A csecsemősök között volt egy-két normális, aki nem vágta a pofákat, (3.nap jött a főnővér, hogy megmutassa mit hogyan kell, pedig 3an voltunk első babásak, és addig hiába kértük, hogy jmutassanak bármit, azt mondták majd jönnek... )mikor első gyerekesként kérdeztem valamit tőlük és igen van olyan tündér csecsemős, aki éjjel 2kor nekiállt velem fejni, mert majd szét durrantam... Amikor pedig jöttünk volna végre haza ordított velem a gyerekágyas nővér, hogy menjek már ki a zárójelentésemért, mikor kiemntem azért ordított miért kézben hozom ki a gyerekem, aki a nő ordítása miatt ordított, pedig előtte és utána is nyugis baba volt, persze kész sem volt még a záró, de utána jött a következő, hogy miaz hogy még nincs itt a férjem pedig akkor mondták meg, hogy hazamehetünk... Na olyan migrénes roham jött rám akkor is, hogy teljesen kész voltam, kislányom ezt megérezte és teli torokból ordított egészen addig amgy bele nem tettük a kocsiba és el nem aludt, de nekik csak az volt a fontos, hogy húzzak már haza, mert kell az ágy... A mellettem levő barátném 1,5órával előbb elment, de hozzá se nyúltak az ágyához, gondolom az enyém valami spéci hely volt, hogy oda kellett volna jönnie az új kismamának.

MIndegy, túléltem, bízom, benne, hogy mindenki másnak sokkal jobb lesz, mint hármunknak, akikkel ott szültem együtt, mert mindannyian ki voltunk borulva, hogy ilyen nincsen...

Szóval most igazából a jelenlegi helyzet érdekel , körülmények, esetleges változások a barátnőm miatt kérdezem...

Tényleg nagyon megnyugtató, hogy ritka az esetünk! :)))) Köszi, hogy írtál!

Sáfri

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri
 
 


Köszönöm a válaszokat lululu22 és manguszta
!


Közben magam is megtapasztalhattam amit a Galamb doktorról írtatok.
Szakmailag és emberileg is "ott van".
Rengeteg kérdéssel fordultam hozzá, végighallgatta az"egész életemet". (Én már voltam lombikon is, mert nagyon nem jött a baba, aztán abbahagytuk és inkább örökbefogadtunk. Most múlt 1 éves a kislányom.)

Ajánlott vizsgálatokat, és a biztonság kedvéért (illetve az én megnyugtatásomra) beutalót is adott genetikai tanácsadásra, mivel én a beágyazódás környékén, illetve előtte is gyógyszert szedtem. Bár nem veszélyes mennyiségben.

Roppant kedves volt, és mindent elmagyarázott.

Ja! És telefonon hívtam őt hétfőn, de nem vette fel, és este visszahívott.
Ő kért elnézést, hogy napközben nem vette fel a telefont, de előtte már 30 órát töltött a kórházba és hazament aludni...

Egyrészt, én még nem találkoztam dokival, aki egy ismeretlen számot csak úgy visszahívott volna.
Másrészt még ő kért bocsánatot?
Hát zavarba jöttem...

Hosszú idők óta először találkoztam olyan orvossal, aki nem azt képzeli, hogy Ő érte vannak a betegek, és aki nem úgy válaszolt a kérdésekre, hogy "bővebb információt a magánrendelésén ad."

Szóval az első és második benyomásom is pozitív volt.

Én csak ajánlani tudom őt másnak is.


A Soten nekem is volt egy rossz tapasztalatom, a Bakos doktorúrnál.
:cry:
superfiona
 
 


Sziasztok!

Szabad orvos-választás van, a SOTE pedig súlyponti kórház, tehát az megy oda aki akar.
De tényleg úgy akartok akármelyik ismeretlen dokihoz beesni? Végül is az ott dolgozó orvosok mind nagyon jók szakmailag, de így honnan tudjátok, hogy emberileg közel álltok-e majd egymáshoz?
Arról meg már csak félve teszek említést, hogy az ambulancián tett egy-két vizit után úgyis a magánrendelésre fognak invitálni.
Tehát magán doki lesz a vége.

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sajnos nem úgy van, hogy az megy oda aki akar. Nekik is megvan határozva, hogy mely kerületek és úgy tudom, Budaörs és környéke tartozik a Sote II-höz. (Nem őket, hanem állam bácsit lehet szidni, aki ezt kitalálta.)

Én is ott szültem, és csak jót mondhatok róla. Tavaly tényleg felújították a szülőszobákat, és vannak egy ágyas kórtermek is, ha azt akarja vki, hogy a párja, családja bármikor bemehessen hozz. Persze ezért külön fizetni kell, de kultúrált, van tv, hűtőszekrény, kettőhöz tartozik egy fürdőszoba. Aki egy kicsit intimebb helyzetre vágyik, annak ideális, és a baba is ott lehet végig veled. Nekem bejött.

Úgy tudom Etelka ott van még, voltak változások, de ő maradt. Nekem Margit volt a szülésznőm, és meg voltam vele nagyon elégedve.

A dokimról a II. Nőin pedig csak jót tudok mondani. Dr. Tömösváry Zoltán rettentőn kedves, helyes, szimpatikus, és nagyon jól felkészült fiatal orvos. Úgy magyaráz, hogy értsd, és nagyon emberi. Minden kérdésemre alaposan válaszolt, kedves volt, türelmes, hozzá jártam már a szülés előtt is, és azóta is. A szülés során minden kérésemet tiszteletben tartotta, és mindenre odafigyelt, még a hozzátartozóimra is! A magánrendelése a Deák tér közelében van a Madách téren, keddenként. Amikor a klinikán bent feküdtem, úgy vettem észre, hogy mindenki (kollégák) nagyon szeretik. (OKtató orvos, tanít is, pedig fiatal, nem lehet még 40 sem. Biztos sokra fogja vinni!!)

Úgy gondolom, hogy a mai világban teljesen mérsékelt áron dolgozik sok más nőgyógyásszal ellentétben. Egyáltalán nem pénzsóvár. Nekem minden szempontból tökéletes volt.
Ha esetleg bárkit további info érdekelne vele kapcsolatban, vagy kérné az elérhetőségét, szívesen beszélgetne, írjon nekem a grandepk@gmail.com-ra. Egyébként a száma: 30/241-0194.

Mindenkinek csak ajánlani tudom! A második kisbabámat várom, ő tavasszal érkezik.
grande
 
 


Sziasztok

Grande
ha saját dokid van oda mész ahol ő van, még akár más megyéből is, pl. mint én is, kormárom-esztergom megyéből a II-es klinikán szültem a dokimnál, mert hát ügye nagyon sokat számított számomra az orvos, és a PIC közelsége amire szükség is volt sajnos, (mert ügye itt kiveszik a mama hasából a babát, és már ott is a PIC, míg sok helyen nincs) úgyhogy nekem megérte pl. hogy a dokimhoz járjak még úgy is ha rengeteget kellett utaznom, és szerintem sokaknak is, legalábbis rengeteg olyan szoba társam volt akik területileg nem oda tartoztak, de dokihoz II-es klinikás dokit választottak
és jó neked, hogy Tömösváry doki neked bejön, nekem már nem, már csak azért sem, mert nekem mindkét fiú hamarabb jött nagyon nagyon rossz áramlás miatt, és a kicsinél pont ő volt akkor délután az osztályos megbízott (nem az osztályos mert az más volt) vagy minek hívják, mikor délután az UH-os orvos közölte, hogy rögtön szülőszoba, ő fent közölte, hogy várjuk meg a holnapot mert a dokim már elment, mire én kérdezem, hogy a babámnak nem lesz valami baja, esetleg a rossz áramlás (kataszrófális) értelmi sérült vagy valami? persze én ekkor már sírtam, erre Ő annyit mondott, hogy ezt ő-ők nem tudják, de szerencsémre 5 perc múlva jött a nővérke, hogy mégegyszer vissza szoltak, hogy ismét szólt az UH-os hogy szülőszőba, és hogy szóltak a dokimnak is hogy mi a helyzet, és így szerencsére este egészségesen megszületett a kisfiam, de nem tudom, hogy mi lett volna ha várnak még vele másnapig, de valszeg nem hallgattam volna rá, hanem hívtam volna magam a saját dokim, de szerencsére a sajátom minden áldott nap jött szülés előtt és után is (összesen 4-4 héten át) mindkét gyereknél, még akkor is amikor ő volt az osztályos)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hali!

Nekem anyukám jár hozzá, egy éve Tömösvári doktor császározta, amikor született a kisöcsém, egyszer találkoztam vele, nagyon helyes pasi. Szerintem a Leonardo di Caprio-ra hasonlít.

Az öcsém koraszülött volt, és majdnem elvesztettük anyu előző dokija miatt, még egy kiló sem volt, amikor született. :( Tömösvárinak és a gyerekorvosoknak hála ma már egészséges.

Most nekem is késik a mensim, de kicsit még korai lenne, csináltam tesztet (5-öt), de negatív. Szerintetek mennyit késhet?

Blanka
blankacica89
 
 


Erika 13: Én csak arra írtam, hogy ha vki csak úgy odamegy, és nincs fogadott orvosa, és nem oda tartozik, azt nem fogadják. (Aysegül37-írta, hogy a Sote súlyponti kórház, és az megy oda, aki akar, de ez nem igaz. Nszoke pedig nem akar magánrendelésre menni, és orvost fogadni, ezért írtam, hogy akkor, ha nem oda tartozik, akkor nem fogadják. Asszem ez most így érthetőbb.)
grande
 
 


Én 2002 óta járok a Klinikára, akkor még normális úton most már van saját dokim, és be lehet jutni a II-esre, nagyon korrekt az ambulancia, most voltunk ott, és egy kismama szédelgett, a nővér mindent megtett érte, egyszerű betegfelvevő helyen...
barnás voltam, véreztem többször mentem ügyeletre is, és tündérek voltak, ott hallottuk babuci első szívhangját is...
vérzésre Rutaszkorbint lehet szedni, de szedj sok magnéziumot nszoke... nekem is görcsölt, és az segít rajta, nem árt, és olcsó...
magneB 6 vagy bármelyik magnézium pezsi napi 5ször is akár, de min 3 szor...
Akármilyen kis vérzésnél az első dolog a doki....
inkább nyugtasson meg... Nekem Gidai az orvosom, én magánra járok már a Deák térre, ő az egyik legolcsóbb szerintem magyarországon, és nem kell hetente menni hozzá.... havi 10 ből ki is tudsz jönni...és akkor olyan dokid van akiben megbízhatsz...
mondom ezt úgy hogy én sokat kellett hogy menjek mert sok volt a gond az elején, vérzés, görcs, barna...
Ne bízd az ajándékodat barbárokra....
Nekem a nőgyóygászom vette el a szüzességem a kis eszközével...csak elfelejtett megkérdezni, és hóapokig kezelt terhesség gyanúvbal annó, úgy hogy én akkor még nem éltem nemi életet, de megszokva a más nők 18 évesen már élnek nemi életet, meg sem kérdezett, egy vérvételes néni világosított fel, hogy miért szúrkál szinte hetente...
Akkor mentem Gidaihoz, és azóta csakis jót tudok mondani....
boroka1981
 
 


Sziasztok!

Ma voltam másodszor orvosnál, először 7én, közben megcsináltuk vérvételből a bhcg szintet és 28-án kell vissza mennem. 7hetes 1napos vagyok és van szívhang, de ami a legjobb hogy velem együtt hárman vagyunk! Ikrek! :)
Félek egy kicsit, az előző koraszülésem miatt, meg az anyagiak miatt főleg ikrekkel, meg hogy most nem mehetek magándokihoz, amikor talán a legjobban kellene. Sőt a doki akihez járok, ugye 3szorra hív vissza 1hónap alatt és nagyon nem úgy néz ki mint aki tovább akar küldeni egy sotére vagy valahova, hogy jobb kezekben legyek, hanem ő intézi a dolgokat, s nem akarok nagyon anyagiaskodni, de ez ebben a hónapban nekem magánba kb.30e. lett volna :(
Mindenesetre ha márciusig nem jutok tb alapon át a sotera akkor átmegyek magánba, csak remélem lesz orvos aki még elvállal...???!!!
Bár a háziorvosom azt mondta mondjak egy nevet és írja is a beutalót... tehát ez már meg is oldott ezáltal. Vagy ez nagyon pofátlan dolog az orvossal, egyáltalán ki kéne derítenem, hogy mikor ki hogy rendel az ambulancián, mert ugye a beutalóm az oda fog szólni, vagy ha a neve van rajta a dokinak akkor mehetek akár az osztályra is zavarni, hogy "bocsi de nekem mgához van beutalóm" ez furán hangzik...
Rettegek a koraszüléstől, főleg a súlyomis majdnem dupla akkora mint az első terhességemnél... :( :cry:
A rutaszkorbint 3*2-őt kell szednem, s a vitaminokat megfogadom, holnaptól kezdem is. Kalcium, magnézium. Egy kis c-vitamin.
És tudom, hogy ez nem az a fórum de a h1n1 oltás beadattátok magatoknak vagy nem? Kismamik? Kisgyerekeknek?
Bocs az offért.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


nszoke
Gratulálok az ikrekhez!
Szép nagy család lesztek. :)

H1N1- az én dokim azt mondta, hogy el kell mondania, hogy javasolják az oltást kismamáknak is, de persze mindenkire rá van bízva, hogy végül beadatja-e vagy sem.
Mi nem oltattuk be magunkat, igaz vidéken lakunk, nem járunk nagy tömegbe, most a ringatót is hanyagoljuk a Bogicámmal. Ismerek olyat aki beadatta és nagyon rosszul volt utána.
EÜs ismerősöm van, aki szintén nem oltatta be magát. És nem is erősködött, hogy bárki beadassa magának.
Engem az tántorított el attól, hogy beadassuk magunknak, hogy egy neves orvos az egyik hét elején azt mondta, hogy kismamák semmiképp ne oltassák be magukat, főleg az első harmadban, és a hét végére már azt nyilatkozta (egy másik csatornán), hogy mindenképp mindenki oltassa be magát.
Szerintem bepánikoltatták a "jónépet", mert nem fogyott az oltóanyag, pedig valaki sokat akart akasztani rajta. De ez az én véleményem.

Mi tegnap voltunk UH-n. 12 hetes és 4 napos (ma már 5) az én kicsikém.
Mindent rendben találtak, de nem volt egyszerű dolga a dokinak, mert úgy mocorgott. Persze, amikor az arcát szerettük volna megnézni, eltakarta a kezével. :lol:
Apa is ott volt velem, Ő is küszködött a könnyeivel.

Már egy hete, minden este beszél a pocakomhoz és puszilgatja. :lol:

Csak a rosszullétek múlnának.
Tegnap voltam vérvételen, (TORCH és a Magzati diagnosztikai központban a kombinált szűrésen) az elsőnél úgy megkínzott a nővérke, hogy sírva jöttem ki, és azonnal le kellett üljek ,mert közel voltam az ájuláshoz. :?
Estére pedig már szabályosan fájt a kezem. Alig bírom felemelni a csajszimat. Bár lassan le kell szoktassam arról, hogy kézben legyen, mert egyre nehezebb én meg később még annyira sem emelhetem.

Üdv mindenkinek
superfiona
 
 


SZIASZTOK VALAKI TUDNA INFOVAL ELLATNI A NOGYOGYASZOM DR BAKOS ISTVAN NALA FOGOK ELMELETILEG SZULNI ES O IS A 2 SZ NOI KLINIKAK VEZET SZULEST.VALAKI AKI TUDNA ROLA BOVEBB INFOVAL SZOLGALNI MEGKOSZONNEM IRJON AKI MAR SZULT NALA ELORE IS KOSZI
tina25
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?