Új privát üzeneted érkezett!

Csináltam egy kis összehasonlítást a mai és a december 6-i pocakom között. 3,5 hét alatti növekedés:
Kép

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!
Boldog új évet kívánok mindenkinek. Akinek már van babája, annak gyerek szeretetben és egészségben gazdag új évet, a pocaklakós anyukáknak könnyű szülést és jó egészséget, míg a még várakozóknak fogantatásban szerencsés új esztendőt kívánok.

Dita, én sima csapvizet forralok és hűtök le a tápszerhez. Nem mondta senki hogy extra víz kell, és a kórházban is csapvizet használtak.

Mi két napja megint részben felborítottuk a napunkat, a gyerek vagy bealudt szopi alatt és nem evett eleget, vagy nem aludt semmit több órán át, csak sírt és néha nézelődött.


Lökiblöki, a teát én is kipróbálom, de ma nem sikerült vennem, remélem nekünk is segít. Ha már másfélszeresére nőne a termelés már megérte...

remény73
 
 


tigriske: Nem semmi szép pocak. :D Tök hegyes.

akire: Lehetek még pofátlan? El tudnád nekem küldeni az emailemre azt a nagyított képet, ami alapján a sablont nyomtattad? Az oldalról olyan kicsiben sikerült csak lementeni. Te mivel festetted ki? Én az akrilt hallottam hogy jó, nekünk fűrészporos tapétára kellene. Bár most még gondolkozom a faltetováláson is. Ez olyan, mint a mű tetoválások, csak fali képeket lehet felragasztani. Szépek, csak jó drágák.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Szerencsés, sikerekben gazdag, Boldog Babás Új Évet kívánok Mindenkinek!!!!!


Kép

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

Én is sima csapvizet forralok a tápszerhez. Miben jobb a babavíz?

Remény a tescoba a legolcsóbb a telepen eddig csak a dm-be kaptam. Ott egy ezres, tescoba hétszáz. Sajnos a kis tescoba nincs.
Kaki ügybe hogy álltok? Bazsának mára sikerült egy igen méretes adagot megalkotnia:-)
Ez az igazi öröm...

Békés, petárda mentes szilvesztert.
lökiblöki
 
 


Sziasztok!!

Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNUNK!!
Köszi vicky kakis pelusból van elég nálunk. Sajna az én pici fiam hasfájos sok a puki. Valaki tud valami gyógymodot??
Tejserkentő teát iszom,de nem érzek különbséget. Olyan mintha semmi nem változott volna. Bár az én picim egész nap rajtam lógna ha tehetné.
tigriske szép pocak!!!
heni még szép,hogy jövöre már csak gyerek pezsit ihatsz!! Most már nagyon várom a jó hireket!!
Mennem kell mert éhes az én kis manóm!!

Puszika

Kép
Kép
colin
 
 


Itt palotán nagyon szar a víz még mi sem isszuk meg csak ásványvizet. A gyógyszertárban is mondták hogy babavizet vegyünk Milókának. Olyan kis érzékeny nem tudom az arcán is a pöttyök nem esetleg a szentkirályi víztől vannak mert amióta a Jana-t használjuk mintha már kevesebb lenne. Igaz az arcát is már forralt vízzel és steril vattával mosom és nem a kádban. a gyógyszertári fürdetőre is allergiás volt mert tiszta száraz volt tőle a bőre hiába kentem glicerines (szintén gyogytári) krémmel. Úgyhogy ki kell mindent tapasztalni mi a jó neki. A popóját is már 2 hete kamillázom és sudocreme rá mert különben ha csak a sudocremet használom akkor is pirosodik annyit fosik. Pedig ez nagyon drága krém pont erre a célre ha piros a popó. A kamillától nagyon szépen gyógyul neki.
Szóval most már amíg teljesen meg nem gyógyul kamillázva lesz neki. Ezzel úgyis sokkal jobban lejön a cuccos mint a popsitörlővel. A tescosra is allergiás ki is dobtam. A pampers és a dm babylove jön be neki. Más nem is fogunk ezentúl használni.

dita75
 
 


Hihetetlen hogy egyedül vagyok még szilveszter napján is. Párom átment a szomszédba már több mint 4 órája hogy mindjárt jön, megint egyedül fürdettem. Én már nem szólok! Képes még az éjfélt is nélkülem tölteni. Le merem fogadni.
Igaz nem sok vizet zavar itthon sem. Egész ünnepek alatt a gép mellett ült és pókerezett. A hátát láttam. Anya felhívta hogy most már otthon van jó ideje kipihente magát, igazán átvállalhatna egy éjszakát tőlem hogy végre aludjak egy jót és csak hebegett-habogott neki hisz még egyszer nem etette meg azt sem tudja hogy kell elkészíteni a tápit. Holnap megtanítom rá.
Megfogadtam hogy az új évben reformok lesznek, tegnap az ex elküldésével kezdtem a telefonban csak az a baj hogy nem hallgatott meg és belecsapta a telót a fülembe. Pedig lett volna annyi mondanivalóm hogy estig hallgathatta volna. De hát én egy kavarógép vagyok és vegyem tudomásul hogy a Ricsi előbb volt mint én. Ezt merte felelni arra hogy közöltem vele hogy beteg gyerek ide nem jöhet mert egy 6 hetes kisbaba is lakik itt.
A pofám leszakad.
Megírtam neki smsben hogy nem hagyom magam és ezt meg fogjuk beszélni személyesen ott nem teheti le a fülembe a kagylót.

dita75
 
 


Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!!

Dita!

Doninak is vannak kiütések az arcán. De a védőnő azt mondta, hogy a tejtől van, mert a hormonháztartásom most áll vissza a helyére. Amikor szopizik, akkor pirosabbak a pöttyök, két szopi között halványodnak.

Nekem a gyógyszertári kencék bejöttek. Mi nem tubusban kaptuk, hanem tégelyben. Doni bőre olyan tőle, mint a selyem.
Először hámlott, de mondták is, hogy amikor elkezdjük használni, akkor 2-3 napig olyan lesz, mintha rosszabbodna a helyzet.
De utána tök jó volt már.
Fürdetés előtt bekenem a krémmel, aztán Gabi fürdetővel megfürdünk és utána mégegyszer bekenem a krémmel. Néha olajat is használok, ha nem nyűgös Doni és ráérünk megvárni, míg az olaj felszívódik.


CSAJOK!!!
Lenne egy fontos kérdésem azokhoz, akik akik már szültek:
Szülés után 2 héttel megszűnt a gyermekágyi folyásom, de ma reggelre megint vérzek.
Elvileg a szoptatás végéig nem kellene lennie mensinek. Ez szerintetek normális, hogy most vérzek?
Van valaki, akinek szintén megjött szoptatás alatt?
Hétfőn kell mennem a 6 hetes vizsgálatra. Így nem is tud megvizsgálni a doki. (Illetve megtud, csak kellemetlen.) :oops:
Az a "vicces" az egészben, hogy a baba azért nem jött össze spontán, mert nem volt rendszeres mensim (évi 2-szer, ha megvolt).
Szóval várom a tapasztalatokat!!!

Köszi

Kép

Kép
vevikk
 
 


Vevikk, nekem 6 hétig volt a gyermekágyim, hol kevesebb, hol több. Mikor doki megvizsgált fájt, s elkezdett vérezni, gondolom felsértett.Még pár napig volt és elmúlt.

Lökiblöki köszi, majd megnézzük lehet már holnap. Úgy tűnik az édeskömény tea beválni látszik, de majd eldől még. Csak nem mindig issza meg. Kaki nekünk is lett, s mikor lett egymás után jó nagy adagok lettek. De valahogy mostanában ha van sok van és egymás után több pelusban, utána több etetésig semmi, csak pisi.

Colin, nem tudom mit iszol serkentőnek, de attól is lehet pocakfájós. Én semmit, mégis.
Nekem több doki is mondta 3 óránként etessek, nekem lesz később jobb. Nagyon nehéz volt az első pár nap, de most már jobb, és bírja, na néha csak 2 órát. Ennek oka mondjuk, ha valami miatt nem evett 130-at, vagy többet.


Egyre többet mosolyog és hangot is ad hozzá. De sírni is sír még sokszor...

remény73
 
 


Dita, rajtunk is sok a pattanásszerű pötty, hol több, hol kevesebb. Hol piros, hol besárgul, de nem bántom. Neten olvastam, hogy ez a hormonok miatt van, kb. fél éves korában elmúlik.

Remélem a hasfájásunk mihamarabb.
remény73
 
 


VEVIKK
Nekem is Reményhez hasonló:
még mindig van barnázgatás aztán kicsit több most megint csak alig-alig, de végülis már a 2. héttől elég a tisztasági betét.
Most megint úgy néz ki csak néhány csepp van kiváncsi vagyok elmúlik-e rendesen vagy megint újrakezdi. Én március közepére kaptam időpontot a 6 hetes vizsgálatra jó mi? Persze nem fogom betartani. Jövő héten csütörtökön odamegyek időpont nélkül ahogy terhesen is tettem és mindig úgy volt hogy egyből mehettem be mert nem volt ott rajtam kívül senki. Szóval most sem fogom magam hagyni. :)

Fura hogy Miló úgy viselkedik mindenben mint az anyatejes babák (az általad leírtak alapján is) pedig szinte alig kap egy kevés lefejt tejcit. Akármint mondok a védőnőnek vagy a dokinak már mondja is rá hogy anyatejes babára jellemző nem kell aggódni aztán mondom hogy alig kap valamit van olyan hogy egész nap csak tápit eszik. Aztán csak forgatják a fejüket hogy érdekes. Éjjel is olyat fosott hogy tiszta híg volt majd kifolyt a pelenkából. Én nem hiszem hogy ez normális hogy ennyit fosik, még ki se cserélem a pelust már tele rakja a köv. adaggal. Tiszta piros még a popója csak a kamillától javulgat úgyhogy folyamatosan használjuk.

Nekem sem volt soha rendszeres mensim. Volt hogy hónapokig nem jött meg csak gyógyszerrel. A másik topicban volt akinek megjött a szopi alatt de tényleg nem jellemző.
Dokidra kérdezz rá!

Nagyon jók a képek az iwiw-en! Tetszenek a kép címei is! Visszajelöltelek!

dita75
 
 


Dita!

Donni is sokat fosizik. Nekünk is van olyan, hogy épp tisztába tesszük és már tele is a pelus újra.
Először a párommal kezdte ezt csinálni. Azóta szurkol, hogy ha én teszem tisztába, akkor is játssza el. :)
De egyelőre még tisztulnak a babák, így természetes, hogy ennyit ürítenek. Amíg fejlődnek, addig nem kell izgulni.

Természetesen megmondom a dokinak hétfőn, hogy mi a helyzet. (Bár észre fogja venni. :oops: )
Csak ma nem akartam felhívni, mégiscsak január 1 van.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Hello!
Mindenkinek BÚÉK!!!
Vérzés: Nekem letelt a 2 hét tegnap, de még mindig vérzek.Éjszakai betétet használok. A másik is elég lenne, de múltkor elmértem, és moshattam...
Pöttyök: nálunk nincsenek (még), de tesóm fiánál voltak,és nekik is a tejet mondták.
Fosi: hát abból adhatnátok, mert nálunk meg pont az a baj, hogy (szerintem) a megevett mennyiséghez képest kevés jön ki belőle. Ez ugye nem lenne baj, de most este is feszeleg, nyügösködik. Reggel óta nem láttam kakit...
Amúgy tök jó baba, nem sokat sír, eszik, meg rengeteget alszik.Este aztán van műsor, tegnapelőtt hosszabb, tegnap rövidebb változatban, de erősek voltunk, és nem vettük ki a kiságyból (bocsi csajok, ha kegyetlen vagyok), és egyszercsak abbamaradt a sírás.Persze, tudtam, hogy nem lehetett baja, mert tegnap kakilt is, büfizett is, evett is rendesen.Éjjelente 1, vagy 2 kelés van, így azért tudok aludni is, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Férjem is sokat segít - ő a büfiztető- most is rajta lóg a gyerek.
Dita!
Én nem is értem a férjedet.Azt hittem, hogy majd ez a kisbaba megváltoztatja a hozzáállását. Nem tudom, olyan keményszívűnek tűnik (bocsi, nem bántani akarlak). Persze, ven a másik gyereke is, de mégiscsak ez a kis ártatlan ott van a közelében, meg aztán olyan sokat vártatok rá....
Nem is tudom, mit írjak....
Inkább befejezem.Legyetek jók!!!Majd jövök közben.Ha nem írok , akkor is itt sunnyogok ám...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Szerintem nem vagy kegyetlen, ki így gondolja, ki úgy. A barátnőmék például egyáltalán nem vették ki a gyereket kezdettől fogva, mikor nyűgösködött. Csak bementek és addig simizték a hátát, amíg el nem aludt. Mindenkinél más technika válik be. Lehet hogy később irigyelni fogunk, hogy nem a karodban alszik a gyerek állandóan. Erről majd egy év múlva beszélgetünk, addigra már nekem is lesz tapasztalatom.

Babás lányok: Kis dilemmám akadt a pelenkázó rátéttel és a felé felfúrandó polccal. Most hülyeséget fogok kérdezni: pelenkázásnál melyik kezetekkel mit csináltok? Mert a védőnő azt mondta, hogy aki jobb kezes, az a bal kezéhez rendezze a pelenkázós cuccokat. De akkor a jobb kezemmel fogom a baba lábát és a bal kezemmel pelenkázok? Nekem fordítva lenne logikus, hiszen a jobb kezemmel ügyesebb vagyok. A pelenkázó lapot egyenlőre oda tolom, ahová akarom, de a polcot úgy szeretném felfúratni, hogyha a baba felül akkor se legyen útba. Segítsetek! Ti hogy csinálnátok?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

Sajnos nem tudom átküldeni a nagyított képet, mert az használhatatlan.
Leírom privibe hogy hogyan csináltam (a többieket nem akarom fárasztani vele).

Dita!
Sajnálom a párod hozzáállását, nem lehet könnyű neked!

Tigriske!
Tényleg milyen csúcsos a pocakod!
Teszek fel én is friss pocakfotót (pár napos), de a gyengébb idegzetűek ne nézzék meg:
Kép Kép

Remélem a 2010-es év mindenkinek meghozza azt a változást, amit szeretne!

Kép
akire79
 
 


akire: Nagyon köszönöm ha leírod. Ma mondjuk azt néztük, hogy nem biztos hogy még meg tudnám csinálni, mert magasra kéne rakni, de annyira jó lett a tiétek. Meg ma feltettük a bordűrt és az is szafaris. Pont jó lenne. Szép a mostani babalak is, tényleg jó nagy már a tiéd is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky elküldtem, próbáltam részletesen leírni mindent!

Mindenki azt mondja, hogy milyen nagy a hasam, ezzel én nem feltétlenül értek egyet, mert mekkora legyen így a 38. hét környékén? Valahol csak el kell férnie annak a gyereknek!

Bár remélem jövő hét végére (10-e környékére) megunja a szűkös helyet és végre megérkezik Hozzánk, mert az apjával már nagyon várjuk!!!!

Kép
akire79
 
 


akire: Köszi, megkaptam a privit. Most gondolkozunk egy másik megoldáson (megpróbálunk faltetoválást csináltatni belőle), de még nem tudom hogy lesz. Nem nagyobb a hasad szerintem, mint amilyennek 38 hetesen lennie kéne, csak egy alap hashoz képest nagy. Mondjuk az enyém is sokat nőtt, majd jövő héten csinálok fotót, mert 5 hetente szoktam. Mondjuk lehet hogy most sűrűbben fogok, mert ilyenkor úgy látom sokat nő.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hello!
Akire!
Szerintem sem gáz a pocak.Nem túl nagy. Nekem tök jól visszament már, ahoz képest, hogy mekkora volt.Vettem hasszorítót, de most nem használom pár napja.
Vicky!
Majd meglátjuk, így marad-e a gyerek.Változhat ez még. Most jó, aztán egyszer csak "elromlik".Tegnap este pl. nem nyűgösködött sokat, bealudt szopi közben este is, éjjel is.Reggel meg kajabált, én meg dugdosom a cumit, aztán nézem az órát, hát eljött a kajaidő, én meg vakítottam őt a cumival. Na, akkor aztán kelés van, mert mindig egyre türelmetlenebb. Most alszik.Apjával együtt, mert az meg 2-ig tv-zett.Én már addigra 2-t aludtam (mármint 2 szopi között).
Na, befejezem egyelőre...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Helló!!

Ma az én picike fiam egyedül elaltatta magát a saját kiságyában!!!
Bocsi,de nekem ez nagyon örömet okozott mert addig tudtam mosni,mosogatni,ruhákat hajtogatni ja és reggelizni rendesen.
Nekünk bejött a gyógyszertári fürdető és a popsikrém is csak a krémmet nehéz kinyomni a tubusból. Mit gondolnak,hogy 6 kezem van. 1 fogom a gyereket,2 kitekerem a tubust,3 kinyomom a krémet. Mi első pillanattól fogva a Jana baby-vel csináltuk a tápszert igaz eddig kb. 5-6 alkalommal kapott.
vevikk nekem már kb 1 hete elmult majdnem teljesen a gyerekágyi folyásom. 12.-én megyek a 6 hetes kontrolra remélem annyira nem fog fájni.
remény láttam,hogy hivtál csak le volt halkitva a telefonom és már csak későn vettem észre. Remélem ez a buzi szél gyorsan abbahagyja. Elég zürös volt a reggel mert nagyon sokat pukizot az én picim és sokat sírt is gondolom-e miatt.
akire szép pocakod van szép kerek. Rolam van kép a szülés elött pár nappal és nagyon alaktalan volt a hasam. Most te jössz kezd izgalmassá válni. :D :D :D
vicky izgulok érted már nagyon,hogy Barbus még picikét maradjon bent.

Kép
Kép
colin
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Tigriském!
kitartás, már nincs sok hátra a bálnaságból!!
Amúgy mennyit híztál, ha megkérdezhetem?
A doki elégedett vele? Bajaid rendben vannak? mikor mész kontrollra?

Dita!
EZ AZ, éljenek az újévi reformok!!!! Ne hagyd magad!!!!!
Egyetértek Brigivel, én sem értem a párodat.........te tudod!!!!

Colin!
Köszi, jól esett amit írtál, igyekszem hozzátok. :)

puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Akire! Szép formás pocak és mennyire jól néz ki. Nem értem, hogy az enyém miért van annyira fent és miért hegyes, de végül is mindegy.

Heni! Az orvos 30-án már csak a fejüket tudta megmérni: 78, 77,76 mm. Teljesen megfelelnek a koruknak. A nagy kavarodás miatt nem nézett lábméreteket. Az mondta, hogy nagyon kíváncsi, hogy mikor akarnak kibújni a lányok, de nagyon gratulál, mert már most tök jók vagyunk. A súlygyarapodásra nem szólt semmit, pedig elértem a 10 kg-ot. Napi 3x kell szednem a vérnyomáscsökkentőt. Találtam homeós bogyót a vizesedésre és teljesen elmúlt. A gyógyszertárban rendeltem vizeletfehérje-tesztcsíkot, így ezt is napi szinten tudom ellenőrizni. Így most jön a várakozás. A doki azt mondta, hogy az első jelre irány a kórház. Az igazság az, hogy egy hét alatt nagyon sokat romlott az állóképességem, így nagyjából egész nap ülök vagy fekszem, mert negyed óra után elkezd fájni a hasam alja és a derekam. De ezt a 4 hetet már fekve is kibírom, vagy féllábon. Egyébként január 13-án kell mennem a magánrendelésre, ha addig nem történik semmi.

Kép
tigriske1978
 
 


Akire: kinyomtattuk a képet és beleraktam egy keretbe. Igy most elég. Sajnos a festésre már nem lesz kapacitàsom. Ha màr kész lesz teljesen a szoba, akkor majd megmutatom. De nagyon jòl néz ki. a falon.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Tigriske!
Igen, én is ezért kérdeztem ezeket a dolgokat, mert szerintem is csúcsszuper az állapotod jelen helyzetben.Lassan 33 hetes leszel 3 babóval!!!!!!!
Hogyne csökkenne az állóképességed, 3 szor jobban megvagy terhelve, mint egy "átlag" kismama.
Nagyon büszke vagyok rád, olyan hihetetlenül boldog vagyok, hogy ilyen rendben van minden.
10 kg szerintem abszolult nem sok, mennyi olyan van aki huszonkilókat hízik 1 babával!!!!
Kitartás!!!!! És mindenképp jelentkezz, ha van valami.
Ha van kedved tehetnél fel te is képet a végleges babaszobáról! Tényleg ennyi kiságyat hogyan oldottatok meg? Az a fajta van amit aszem Vicky látott a sarkos?

Vicky!
Rád is hihetetlenül büszke vagyok, hogy ilyen jól elvagy a sok ügyes bajod dolgoddal, és a cukrot is helyéntartod!!! Annyira ügyi vagy. Én szerintem majd tuti a segítségedre leszek szorulva, mert érzem, hogy ha babás leszek kerülgetni fog a cukker engem is!!!

Akire!
Most esett le, hogy valószínűleg te vagy a következő!!! Nagyon drukkolok!!!!

Puszi mindenkinek ebben az ítéletidőben.

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: Köszi a dicséreteket, természetesen segítünk, bár Reménynek a végén több gondja volt a cukorral, mint nekem. Most valamiért javul a cukrom. Még a tegnapi ebédhez evett gesztenye püré sem vitte fel a cukrom, mondjuk diétás volt a tejszínhab. De akkor is. Szóval mostanában már azért szoktam bűnözni.

tigriske: Tényleg nagyon ügyes vagy. Már olyan kíváncsi leszek a lányokra. Tényleg tehetnél fel a szobáról képet, bár régebben valamit mintha raktál volna fel róla.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Heni, Vicky! Köszi a dicséreteket, még igyekszem kitartani. Sajna elkaptam a vírusos arcüreg-gyulladást, így most tényleg csak feküdni tudok. A terv szerint még 3 hétig kell kihúzni, hogy tuti elérjék a 2 kg-ot. a férjem megígérte, hogy ír ha történik velem valami, illetve Trix száma is megvan. Most szerencsére jobb napjaim lesznek, mert megint jön a nővérem a pici babájával egy hétre, így mindketten anyukámnál leszünk. Ez azt jelenti, hogy teljes ellátást kapunk, ami nagyon szuper. A babaszobát úgy oldottuk meg, hogy a 3 kiságy van U-alakban az egyik falon, a másik falra vettünk nekem egy kinyitható kanapét és a tesómék régi pelenkázója is elfért. Illetve egy plafonig érő szekrényt csinált a férjem. Vettem még két mobil (kiságyra rakható) pelenkázó lapot, ha mindháromnak egyszerre kellene cserélni a pelust (feltéve, ha van itthon három felnőtt is). :lol: A kiságyból a Vicky féle tetszett nekem is, de végül találtam sima bükkfából készült rácsos ágyat, aminek állítható a magassága és kivehetők az egyik oldalon a középső rácsok. És jóval olcsóbb volt.

Csak a falat fotóztam le, hisz még a kiságyba nincs kibontva a matrac sem, illetve olyan kicsi a gyerekszoba, hogy egyben nem is lehet lekapni. Itt vannak képek:

http://harmasikrek.tigriske.fotoalbum.hu/

Kép
tigriske1978
 
 


TIGRINCS
Nagyon baró a szoba én mint micimackó fan teljesen odavagyok érte.

Pocak is méretes lett! :) Remélem még kibírják a csajok 3 hétig.

Csajok nagyon el vagyok kenődve Miló feneke olyan szinten csúnya már a sok fositól hogy teljesen kész vagyok tőle. Lejött már a bőr róla és a hús látszik ki szó szerint és vörös. Hiába kamilláztam hiába szedtem ki folyton a kakit alóla ha meghallottam hogy rottyantott azonnal szedtem ki belőle pedig aztán egész nap megy a fosika.
Sudocremmel kentem neki és mégis ilyen rossz állapotba került.
Kedden elviszem a dokihoz hisz ez nem állapot. Nem egy sírós tipus. Eddig egy kezemen meg tudom számolni hányszor sírt úgy igazán de amikor a popijához nyúlok mindig eltörik a mécses nem is csodálom hisz szörnyen néz ki biztos nagyon fájhat szegénykémnek.
Annyira sajnálom pedig tényleg mindent megtettem nem mondhatják rám hogy elhanyagoltam a babaápolást.
Anyukám mondta hogy infralámpázni kéne neki. Nincs itthon lámpám de ha a doki is azt mondja hogy azt javasolja azonnal vezsek egyet. Remélem most már lesz valami mert én nem hiszem hogy ez a sok fosi természetes pláne ha így kikezdi a kis bőrét.
Pelust is jót használunk meg törlőkendőt is. Pampers vagy Huggies pelenka és pampers sensitíve törlőkendő. Mit kéne még mást tenni? Komolyan nem tudom mit tudnék még tenni. NAgyon sajnálom őt én egy kis pattanástól megpusztulok neki meg gyakorlatilag már szinte bőr nincs a kis popiján. :(

dita75
 
 


B.Ú.É.K! :lol:

A babavízzel kapcsolatban:
Vettem karácsonyra egy víztisztító kancsót. Szerintetek az nem lenne jó a leendő gyerkőcünknek (majd egyszer...)? Védőnők nem mondtak róla semmit? Vagy azt a vizet is fel kell majd forralni?

Tigriske és Akire:
Nem semmi pocók! Én is szeretnék ilyen dinnyét nyelni! :lol: :lol: :lol:
Irígykedem rátok picinykét, nemsokára meglesznek a gyönyörűségeitek. :) Komolyra véve: nagyon szép a pocitok, tényleg! :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Dita nem lehet, hogy a tápszertől fosik sokat? Mit eszik?
remény73
 
 


Remény
Milupa Milumil HA1 Optima :roll:

Most egy órát fürcsi előtt ki volt bontva szerencsére nem fosott oda. fürdés után bepúdereztem neki a popóját mert a púder szárít. Talán jobb lesz neki most ezt találtam ki. Holnap is csinálok jó meleget többször a szobájában és pelus nélkül leszünk.

dita75
 
 


Sziasztok!

B.Ú.É.K. mindenkinek!!!

Dita!
Bepantent próbáltad? Az fertőtlenít is és vízlepergető, így nem rgad a fenekére sem a pisi, sem a fosi!

Pocakosok!
Szépek a pocakfotók! nemsokára megint babaáradat jön!!!
Már lassan olyan sokan leszünk itt babásak, hogy a fórum neve nem is lesz aktuális. :)
A párom azt mondta, hogy végülis továbbra is várjuk a babát (testvérkét), csak max. kicsit sokáig tart a várakozás. :)


Ma megyek a 6 hetes vizsgálatra. Remélem minden ok lesz. Kicsit para vagyok. A hasam igaz úgy érzem visszahúzódott, de ki tudja minden oké-e belül!?
Egy jó tanács hasvisszahúzásra: hideg vizes törölközőt (jó nehezet) kell rátenni a pocakra. Nekem 1 hét alatt rengeteget húzott vissza. Így nem fog lógni a pocak később sem!!! Nyilván ezt akkor érdemes csinálni, amikor hazaengednek a kórházból.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!

Bocsánat,hogy bepofátlankodom ide hozzátok :oops: Szabadidőmben szoktam olvasgatni topikokat és most szeretnék pár szót ditához szólni,ha nem veszi rossz néven :)
Szóval,Dita:A tápszert nem tudom okozhatja e,mert az én gyerkőceim cicisek voltak,vagyis a két fiú,a lánynak kellett hozzátápi 3 hós korától,de nem volt ilyen gond tápszertől.Erre mindenképp kérdezz rá.De ha ennyire csúnya a popó nem lehetett volna már hamarabb orvost hívni?Ne haragudj,nem számonkérés,csak a mi doktornéniket bármikor lehet hívni,éjjel-nappal,ünnepnap.És gondolom szegény picúr nagyon szenvedhet :( Egyébként a kamilla sem túl jó,mert allergizálhat :( Hintőpor szerintem nyílt sebbe nem jó...de lehet ez más.
Esetleg megpróbálhatnál peluscserénél csak langyos vizes lemosást alkalmazni.Vagy esetleg megpróbálhatnál pelut,popsitörlőt váltani.Lehet épp azt nem bírja a babád bőre és azért pirosodik ki a popsija.Esetleg popsikrém váltás...mondjuk a Sudocrém nagyon jó,de abból is csak keveset kell használni.Nekem a középső gyerkőc volt nagyon fosis,de ő csak szopizott.Ő bőre a J betűs popsitörlőt és a Pamperst sem bírta,neki a DM-es vált be,pedig pelut mi is a P-t használtuk.Pl.a Liberó pelus nem vált be..
Mégegyszer elnézést,nem okoskodni akartam csak leírtam a tapasztalataimat :) Minden jót,mielőbbi jobbulást a picinek :)

Kép
Kép
Kép
lucuska
 
 


Sajnos a Dita dokija ha jól emlékszem lepattintotta őket, mert hogy ez a hasmenés normális. Csak a dokija nem! :evil: De remélem a sok tanács közül már csak beválik valami, mert tényleg szörnyű lehet Miló popsija. Szegénykém. A levegőztetés is jó ötletnek tűnik nekem. Én meg szívom magamba az infókat, hátha valamelyikre szükségem lesz.

vevikk: Én már akartam csinálni új fórumot a Gyerekek/magzatok kor szerint vagy a Gyereknevelés mappában. Szerintetek melyikbe kéne menni?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


LUCUSKA
Köszönöm a jótanácsokat. Valóban volt olyan popitörlő ami nem vált be pl a tescos amit ajándékba kaptunk. Elejétől fogva huggies és pampers pelust használunk valamint DM-es vagy pampers sensitív törlőkendőt valamint a gyógyszertári popsikrémet. Amióta ez a sok fosi van azóta vannak problémák pedig tényleg azonnal kiszedem alóla ha észreveszem hogy rottyantott még akkor is ha pelenkázás közben újra odarotyizik.
Orvoshoz elvittük még az elején amikor az egész kezdődött. Védőnőt is felhívtuk. Azt mondta hogy természetes dolog és hogy gyakran cseréljük a pelust és kenjük a popót sudocremmel. Ezt is tettem sőt még kamilláztam is neki és attól el is kezdett javulni majd ismét rosszabbodott a helyzet amikor a kamillát abbahagytuk úgyhogy újra elkezdtük. nem tudom mert semmit nem csináltam másképp az elejétől fogva ugyanaz a rutin ugyanazokat a szereket használjuk. :roll: Tanácstalan vagyok most már végleg.
Holnap megyünk egy másik dokihoz hátha az nem pattint le a minden természetes dumájával hanem valami okosat is mond.

dita75
 
 


remény, colin, lökiblöki: Séta délután? Olyan szépen süt a nap. Mondjuk jó hideg van. Én mondjuk még mindig náthás vagyok egy kicsit, de a levegőn mindig jobb. Már csak néha köhögök és az orrom folyik. Nem vagyok szerintem fertőző, mert a párom sokkal hamarabb meggyógyult és kicsit más tünetei is voltak, mint nekem. De ha emiatt nem akartok sétálni velem, akkor azt is megértem. Szóval ha mégis, akkor írjatok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, tervezem a sétát úgy fél 2 körül....
remény73
 
 


Dita:Elhiszem,hogy nem hagyod a babót a kakiban :) Azért is próbáltam másik oldalról közelíteni a dolgot :) Sajnállak a védőnőd és az orvosod miatt :( Akkor tényleg jobb váltani és szorítok,hogy a holnapi mondjon valami okosat :)
Egyébként lehet tényleg a tápszer nem jó.De ezt majd biztos mondja az orvos.Egyébként azóta van híg széklete a kicsinek amióta tápszert kap?
Mégegyszer elnézést,hogy beleszóltam a dolgaitokba :oops: és tényleg mielőbbi jobbulást a picúrnak!!+++++ :)

Kép
Kép
Kép
lucuska
 
 


remény: Akkor én is átmegyek felétek mérés után. 15-kor kell mérnem. Ha félkor elindulsz, akkor szerintem egyszerre érünk a csobánkára. Ha ott találkozunk az jó?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Köszi lányok a sétát, nagyon jól esett. Bár mire hazaértem megfagytam. :D Már azon röhögtem magamban, hogy azt sem érezném, ha folyna a magzatvizem. Persze erről szó sincs, de 10 percig engedtem magamra a meleg vizet, mire éreztem hogy egyáltalán ez most meleg vagy hideg. Jó hideg lett, pedig milyen szépen sütött a nap. Mindegy, a vejeim nagyon édesek. Mind a két fiú gyönyörű.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita! Szerintem is a legtutibb egy másik orvos, hiszen ez téged is megnyugtat. gyere holnap és mesélj mit mondott. Egyébként a Bepantent javasolták tapasztalt anyukák. Drukkolok, hogy mielőbb javuljon.

Köszi a pocakdicséreteket.

Sajt! Én még nem hallottam ilyenről, de ez nem jelent semmit. Majd fülelek.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok! Vicky, Colin jó volt együtt sétálni, mire hazaértem mindenem hideg volt kellett idő mire kiolvadtam, de a gyerek éhes volt, s etetés volt.

Ma este kellemes élményben volt részem:) A gyerek megvacsizott, közben kakilt, egész nap szenvedett, hogy nem sikerült. Büfizéskor jött még 3 löket, gondoltam leteszem, míg fejek, majd utána tisztába teszem. Mikor letettem látom elől tiszta kaki. Ment a fürdőbe, a bal lába csurom kaki volt. A ruhája most is ázik mert nem jött ki a kaki még szappannal sem. Eddig is volt nagy kaki, de ennyire még nem volt kakis...de legalább megkönnyebbült, s nyugodtan alszik :)

Vicky még 2 hét és Barbus ha ki akar jönni már jöhet.

Dita kíváncsian várom mit mondott a doki Miló popójára...

remény73
 
 


Sziasztok!

Dita,
nekem a babámmal pont fordított volt a helyzet, mert ő annyira szenvedett, ha kakilni kellett, hogy én sírtam el magam. Nekünk a tápszer volt a hunyó. Illetve a legfontosabb, amiért írtam, hogy nekünk székletgyöngítésre írták fel azt a tápszert, amit most Te adsz Milónak. Szóval szerintem nagyon-nagy részben a tápszer a felelős, semmi bajotok nem lesz, ha kipróbálsz egy másikat, amit az orvos ajánl. Legyen hipoallergén az a legfontosabb! Ha mi székletgyöngítésre kaptuk, akkor szegényt lehet, hogy azért is hajtja meg, viszont neki nem kéne székletgyöngítés!!!
és válts orvost és védőnőt is szerintem mert ok, hogy egy babának sok széklete van (vannak kivételek), de azért ennyi nem! és híg és a folyós széklet között is van különbség!

Remélem, hogy gyorsan rendbe jön a popsija, majd írj és olvasom, hogy mi történt!

üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy senkinek nem reagálok, de nagy gáz van.

Annyira örültem, hogy viszonylag helyrehoztam magamat, és végre januárban kezdhetünk ( ez csak holnapután derül ki akkor megyek IR kontrollra illetve 11-én a drnőhöz ) annyira bíztam benne, hogy minden rendben lesz, erre MEGINT HALASZTANOM KELL!!!!!
Tegnap benyögte a főnököm, hogy január végén megszűnik a mhelyem. Már sejthető volt, de direkt megbeszéltük, hogy NE januárban szóljon, mert akkor végre kezdeni szeretnénk a lombikot, inkább szóljon kb okt-nov körül, és akkor tudok új helyet keresni, ahol már el is tölthetek 3-4 hónapot, hogy kezdeni tudjak a lombikkal, mert ugye, hogy néz ki, ha esetleg találsz is egy melót, hogy azzal kezded az első-második héten, hogy hiányozgatsz a munkából a lombikviszgálatok miatt

Szóval mától állást keresek ezerrel, és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim felétek, a segítségeteket szeretném kérni, aszem TB is, illetve munkaügyes is van közöttünk.

Vicky!
Aszem neked van meg ez a papír, hogy a törvény által védve legyünk a lombik alatt, küldd el nekem légyszi a mailcímemre. Ezzel kapcs. a kérdésem: Ugye ez a próbaidőre nem vonatkozik??? Vagy igen??

Ugye idéntől 1 év munkaviszony kell megelőzze a szülést, hogy jogosult lehess a GYes/gyed re. Kérdésem: ez egy munkahelyen kell, hogy legyen, vagy úgy is, jó, hogy itt kilépek ma, ott meg holnap belépek?? Összeadódik ez az idő???

Jajj csajok mi a f@szt csináljak????
Keresem a melót ezerrel, de ti mit javasoltok??? Kussoljak erről kb 3 hónapig az új helyen, ugye? ( persze ha lesz új hely, mert ilyenkor kurva nehéz találni ) Kezd elhagyni a pozitivitásom, úgy érzem...

Előre is köszi, várom az ötleteket!!!

Bocs, de ezt a másikból másoltam be :(

Puszi, jobbulást Milónak!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: Küldöm ezt a nyilatkozatot, de ezt én szerkesztettem és aláírattattam a dokimmal. Szóval kicsit írd majd át. Szerintem ez próbaidőre és határozott idejű szerződésre nem vonatkozik. Én úgy tudom, hogy nem kell 1 munkahelynek lennie, csak hogy meg legyen. Ezzel a nyilatkozattal a jelenlegi helyeden nem tudod kiharcolni, hogy megtartsanak? Más ötletem nincs. Egyébként a mávos karrier portálon elég sok meló szokott lenni, a párom is így találta a mostani melóját. Nézz körül. Nem egy csúcs cég, de legalább valami és jó a szakszervezet. :) Szóval ami jár neked azt megkapod. Majd írj, hogy mi volt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Ez az év nem az én évem, már most látom. Ma reggelre éreztem, hogy fáj a jobb szemem. Gondoltam fáradság, de mivel duzzad a szemhéjam, így árpa készül...hamarosan lehet aratni :)

Heni sajnálom a munkahelyed. Milyen végzettséged van? Remélem mihamarabb találsz állást, és indulhat a lombik. Drukkolok.

remény73
 
 


sziasztok

ha megengeditek akkor én is jönnék közétek, mert ma betöltöttük a 7hetet.

Dita
nekem is volt ilyen Filip, mi is tápszeresek voltunk és a gyerekorvos írt fel gyógyszertári kenőcsöt de az fehér színű volt és vastagon kellett vele kenni a fenekét és 2nap alatt helyrejött, tudom miről beszélsz, nekünk is volt ilyen mikor vírusos hasmenése volt a gyereknek egy nap alatt 20-25 pelussal, volt hogy be sem érkeztem csomagolni már jött a következő adag, na ekkor írta fel és nagyon jó volt, ha gondolod megkérdezem mi van benne?

szerintem is menj másik háziorvoshoz mert amiket leírtál hát én nem maradnék nála az biztos.

lányok
mindenkinek édesek a babái megnézegettem őket tündériek, jó babázást nektek.

Kép


Kép

Kép
lukacsne
Fót
 
 
 
 
 


Sziasztok! Csak két gondolat erejéig.

HENI, nem rúghatnak ki, mert Reprodukciós eljárás alatt állsz. Nehogy aláírj valamit is! Írtam privit!


Dita, egyetértek Krisztával, hogy car a tápszered, szerintem a Milupa HA Strartot vagy más HA Start tápszert próbálj ki. Nekünk a Milupa HA Start vált be anno. A popsikenőcsöd helyett pedig a Bephantent próbáld ki. Mi mai napig azt használjuk.
torolve_20130114141731
 
 


torolve_20130114141731
 
 


torolve_20130114141731
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?