Új privát üzeneted érkezett!

Oke, bocs, akkor nem a szulesre gondol kellemes elmenyekkel hanem a korhazra.....vagy nem tom, bennem bizti csak az maradna meg, hogy a babam beteg volt. No mindegy....

Kivancsi: sajna ez a csoda mar tobb mint 3 napja tart...es arra nem valaszoltal hogy megkerdezted azt a dokit, elvallalja-e a szulesed?

Csilla: szvsz a net nem az a forum, ahol javulhat a betegek es a szemelyzet kapcsolata, de ez szvsz.

Es oks, folytassatok, max nehany napig hanyagolom a topikot, aztan meg szulok, szal vegulis van egy kis idotok megoldast talalni a problemakra.

orsoly.morcos.hu
orsoly
 
 


Sziasztok!


Na, jól elböktem egy hosszú hsz-t...

Megpróbálom összeszedni újra a gondolatokat.

Igaza van Orsolynak, hogy ezen sajna nem múlik semmi... Főleg, hogy akik itt reagálnak a kórház részéről, azok biztosan nem azok lesznek, akik így kezdik a hsz-t, hogy én bizony bunkó vagyok a beteggel, nem tájékoztatom, lekezelem, stb, hanem azok, akikre nem illik az, amiket itt sorolunk már napok óta, és kicsit jogosan sértődöttek.

Azon gondolkodom, hogy Kíváncsi történetéből szépen világít a birkaszellem megnyilvánulása. Sajna ez elég gyakori itt mifelénk. Van egy kiválóan összetartó csapat a szülőszobán - mint láttuk Katalin hsz-ból is -, csak éppen azt felejtették el, hogy ebbe a csapatba a kismama/beteg is bele kell, hogy tartozzon, amíg kezelik. Nem az az együttműködés, hogy mindenre gondolkodás nélkül rábólintunk... És abszolut igaza van Solyának. Itt valami olyasmi történt/történhetett, hogy valaki kitalálta, hogy Kíváncsi nem működik együtt, mindegy, hogy orvos, szülésznő, nővér, és onnantól az egész osztály úgy állt hozzájuk, ahogy. Egyszerű szociálpszichológia, de nagyon szomorú. És éljen soká Gidai doktor, hogy nem állt be a sorba.

Persze a szálak messzire vezetnek, pénztelenség, a dolgozók "lelkének karbantartásának hiánya", túlterheltség, stb...

Egyáltalán működik valamiféle normális, hivatalos, mindenre kiterjedő szupervízió a magyar kórházakban? Kérdezem, mert fogalmam sincs. Vagy az csak az én naív kis álmom, hogy a magyar emberek gondot akarjanak fordítani a mentális egészségükre is, hogy ne követhessenek el olyanokat munka közben, mint amiket Kíváncsiékkal?
Fulescsacsi
 


Orsoly,
igen.
kíváncsi
 
 

 
 

Orsoly, nem akartam én is beleokoskodni innen, szintén a kispadról, de mondd már, mi bajod van neked Kíváncsival? Miért fáj az, hogy leírta a rossz élményeit is? Nem is ismered, nem tudsz róla semmit, sose láttad, csak annyit gondolsz, hogy pattogott a klinikán, és ezért (?) undokak voltak vele. Hogy lehet így leírni egy embert? Isten őrizz, hogy aztán a magad kárán tanuld meg Te is, amit ő átélt. Éppen ő volt ugyanis, aki anno nekiesett Csillának, amikor a negatív élményeiről számolt be. Kíváncsi akkor körömszakadtáig védte a klinikát, pedig ugyanígy nem tudta, hogy mi történt valójában, mint ahogy most Te sem tudod. Objektíve lehet, hogy sok mindenben igazad van neked is meg Esztellának is, én is sok mindent másképp csináltam volna, mint Kíváncsi, de nem is vagyok az ő helyében egyáltalán, sőt, még csak hasonló helyzetben sem. Viszont megpróbálom megérteni, hogy ő miért cselekedett így. Nyilván nem azért, mert ki akart szúrni saját magával meg a babával. Amikor az ember kétségbe van esve, ráadásul amúgy is túl sok rajta a stressz, akkor nem tud olyan józanul mérlegelni, mint mi itthonról. Szvsz Kíváncsinak nem arra van most szüksége, hogy jól kioktassuk, pálcát törjünk felette, hanem arra, hogy virtuálisan kisírhassa magát a vállunkon. Ha Te nem nyújtod a válladat, az abszolút a szíved joga. De a többiek azért még megtehetik, nem?
Bocsánat, hogy egyáltalán beleszóltam, de nagyon rosszul esett, amiket írtál, főleg ez a legutóbbi. Őszintén kívánom, hogy a 2. szülésednél is csupa jót tapasztalj a klinikából, és hogy utána majd csakis szép dolgokról kelljen beszámolnod itt.
Üdv, Klára
klara
 
 


Klara: konyorgom, mit irtam legutobb barmi bantot kivancsirol???? Ecceruen csak szerintem tultargyaltuk ezt a dolgot es kesz. Valtoztatni rajta nem lehet, kivancsi kiirta magabol, mi maradt meg??? Es persze ot nagyon meg lehet erteni (ahogy en is irtam hogy sajnalom, hogy negativ elmenyei vannak), akkor engem miert nem lehet megerteni, hogy az eddigi bekes topik felborult, olyanok irnak ide akiket eletemben nem olvastam sehol (ok, nyilt forum, de akkoris), es mindezt a szulesem elott 3 hettel....de ok, en nem lehetek erzekeny csak az akinek mar rossz elmenyei vannak bocs.
orsoly
 
 


Orsoly!

Annyira együtt érzek, én borzasztó nyűgös voltam a vége felé... De irigykedek is, úgy lennék megint pocakos, meg picibabás! Szabolcs már akkora és olyan nagyfiús amúgy is, állandóan jön-megy, mindent szétszerel, megvizsgál, megkóstol lerámol, eltép, stb, most éppen a konyhaszekrény zárját vizsgálgatja a hátam mögött... De közben még nehéz vele úgy igazán együtt játszani - meg véleményem szerint nem is kell annyit. Szóval éppen nem igényel túl sok foglalkozást... A végén még megfűzöm apát, hogy babázzunk újra hamarabb... (Kétlem, hogy sikerül).

Amúgy Klára szerintem erre a megkérdezte-e Kíváncsi egyáltalán a doktort, hogy vállalja-e a szülésvezetést-re gondolt. Az olyan rosszindulatúnak tűnt nekem is...
Fulescsacsi
 


Egyébként nem szeretek a szavakon lovagolni, de hogy később más se tehesse ezt, megírom, hogy valóban, ezekkel a szavakkal nem kértem fel őt: kedves doktor úr, bejön és levezeti majd a szülést?
Ez ÍGY nem hangzott el. Azonban amikor felhívtam először, és megbeszéltük a találkozót, akkor elmeséltem neki az esetet, a betegségemet, hogy emiatt nem vállal más kórház, csak klinikát választhatok, hogy most költözünk haza, ezért csak most tudom véglegesíteni, hogy hova, hogy nehéz bárkit találni, mert mindenki szabadságon van, ugye ő nem lesz szabadságon adott időpontban, ugye el tud vállalni még egy kismamát, és így tovább. Tehát a ráautaló magatartást egyértelmű volt, az ő válasza is. Gondolom, ha nem így lett volna, akkor nem lett volna arra se szükség, hogy formálisan átadjon az ügyeletnek aznap.
De ez már úgyis mindegy, és - ahogy már többször utaltam erre - ez lett volna a legkevésbé fájó pont az egész esetben. Amiben - mármint az esetben - persze nyilván én is hibás vagyok, még ha van is bőven mentségem, mint ahogy a beszámolómat is ezzel kezdtem. De kérdem én, ha hibáztam, akkor már nekem egyből kijár a lekezelő bánásmód, a nulla tájékoztatás, az elbénázott véna, a branülből vett, hamis adatot hordozó vér, hogy szájára vegyen férjestül a szülészet? Ez tényleg így normális?
kíváncsi
 
 


A másik, hogy nem kimondottan sírni jöttem ide, hanem azért, hogy ha valakinek más elképzelése van a klinikáról, mint ami reális, akkor idejében nézzen körül máshol. Akinek pedig pont ez az igénye, örüljön, hogy rátalált!
Mondtam sokszor: kinek a pap, kinek a papné. Én biztos nem választottam volna a klinikákat jószántamból, és örültem volna, ha anno kapok elegendő infót róluk. Részben azt a hibáamt is korrigálom ezzel, hogy nem tájékozódtam előre kellően. Habár nekem úgyse lett volna más választásom, legalábbis tudtommal.
Egészséges, problémátlan terhességet viselő kismamák még választhatnak, miért ne segítsek nekik a döntésben?
kíváncsi
 
 


Orsoly, tényleg nem a legutóbb írtad...
Hogyne lehetne téged megérteni, persze, érzékeny vagy, de olyan egyszerű ez: ha ilyen vadidegen pofák írnak, mint pl jómagam, akkor ne olvasd el, azok úgyis biztos a Kíváncsi "sleppje" Kép Lehet, hogy életedben nem olvastál minket sehol, de azért a hsz-eink számából csak látod, hogy mi sem most írtunk ide első alkalommal... Kép (És most sem azért, hogy Téged idegesítsünk.)
Amit pedig írtam, az tényleg inkább Esztellának szólna, illetve konkrétan neked az, amit Fülescsacsi is megjegyzett. És hogy Kíváncsinak arra aztán tényleg nincs most szüksége, hogy a földbe döngöljék. Neki szvsz joga van panaszkodni, neked pedig ugyanolyan jogod van nem hallgatni meg a panaszát. De azért mégsem tilthatod ki innen...
Na jó, most már tényleg megyek innét, és kérlek még egyszer, ne dühöngj. Ne bántsuk egymást.
Köszi, Klára
klara
 
 


Kíváncsi,
nem ö Ica néni, bár lehet, hogy már mondták. Viszont ez a növér másfél év után emlékezett rá, hogy Sárának hívják a lányomat! Kép Ez akkor, ott számomra hihetetlen csodának tünt, és nagyon jól esett.

MorcosOrsoly,
támaszkodj a saját élményeidre, tapasztalatodra, de fogadd el, hogy mások másképp élhetik át akár ugyanazt is, mint te.
Fokozottan érzékenyen reagálsz, jól teszed, ha picit bezárod ezt az ablakot. Figyelj a babára és lazíts! Kép

Viszont mindenki,
szerintem azt felesleges firtatni, hogy ki milyen. Ahogy Éberling Katalin is megírta, színes a világ. Mindeninek más jön be. Különben mindenki ugyanahhoz az orvoshoz és szülésznQhöz járna.

Kíváncsi, lehet, hogy rossz napot fogtál ki? Kép

Úgy érzem mindenkinek joga van leírni amit érez. És annak ellenére, hogy Éberling elzárkózott, én igenis kíváncsi vagyok rá, hogy ök hogyan élték meg, ill. élnek meg egy ilyen esetet. És pontosan azért, mert ök is emberböl vannak. És ezért sajnálom, hogy nem reagálnak, csak amikor már teljesen bepipulnak.
solya
 
 


Fcs, kivancsi: bocs, en telleg nem rosszindulatbol kerdeztem hogy megkerdezte-e a dokit kivancsi, elvallalna-e a szulest. Csak erdekelt, mert az egesz tortenetbol nekem ez tunt furanak, hogyha egy doki elvallal egy szulest, utana miert nem jon be ra? Szal csak ezert kerdeztem, de ezexerint megsem volt valahogy egyertelmu a helyzet vagy nemtom.

Es nem az a baj, hogy vannak negativ elmenyek is, nyilvan, mint mar irtam olyna korhaz/orvos/szuleszno nincs aki mindnekinek megfelel. Ahogy Solya is irja, akkor mindenki ugyanahhoz jarnaKép csak az nem tetszik, hogy ebbol a tortenetbol a szemelyzet jol mar nem johet ki....pl Eberling katalin hsz-e utani valaszokbol is ez jon le nekem. Pedog o csak - valoszinu jogosan (mert tegyuk fel, o nem csak a foorvos kedveert ul egy szulo no melle, ha ez telleg igy tortent), szal o jogosna felhaborodott hogy ilyenek jelennek meg a klinikarol es amikor ennek hangot adott, hat minden volt csak urino nem.

No, csak nem birom ki hogy ne olvassak...Kép

orsoly
orsoly
 
 


mint a valahonnan előkerültek egyike, csak annyot írok, hoyg Orsoly senki nem akart bántani, én sem. És hát az én tapasztalatom nem is lehet analóg a tieddel.

Zsuzsa
gyuzsu
 
 


Csak hogy megint a kispadról...
Annyi mindent tudnék írni pro és kontra, hogy sztem 1 perc alatt mindkét"tábort" magamra haragítanám, úgyhogy kivételesen uralkodom magamonKép Csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy, ha a Klinikán elfogadott stílus az, ahogy itt Éberling Katalin-az egészségügyben, kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekkel dolgozó szakember-reagált egy kismama SZUBJEKTÍV élményeire, anélkül, hogy akár csak egyetlen szót is vesztegetett volna a konkrét-OBJEKTÍV orvosi hibákra, akkor sztem épeszű ember saját jószántából nem választja ezt a műintézményt.
Persze, elvileg lehet, hogy nem ez az általános, de akkor miért rímel annyira a hsz. Kíváncsi élményeire??
Emléxem, annak idején, az 1. szülésem körüli emlékek a Kútvölgyiben engem is megviseltek, egyértelműen az orvos és a kórház sorozatos hibái miatt.
Amikor ezeket nehezményeztem a K-s topikban-kicsit én is "terápiás" céllal- nagyon rosszul esett, hogy sokan-akik problémamentes terhesség és szülés után írogattak oda-megkérdőjelezték az állításaim valódiságát, ill. engem okoltak azért, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy.
Ez, ha lehet, még rosszabbul esett, mint maga a tény, hogy sz.r-ul sült el a dolog.
Viszont az ottani vezető szülésznő-Rákóczi Ágnes mindig kulturált, normális hangnemben írogatott, bár igazatt sosem adott, a mundér becsületét ő is védte -nyilván meggyőződésből is és lojalitásból is, de ilyen bántó hsz-t sosem írt.
Szóval a Klinikán nem csípik, ha valaki nem kellőképp uniformizált, ilyen esetben nem csak a bánásmód, de az orvosi ellátás minősége is megváltozik?
Itt a fórumon is csak ezt az érzést erősítette meg a szülésznő, pedig sztem 2 dolgot tehett volna: tételesen válaszol a Kíváncsi által sérelmezett dolgokra vagy csöndben marad.
rjuli
 
 


Sziasztok!

Csilla, gratula Krisztinek!

Ági, nagyon szép ajándékot készített DaniKép a nagyinak!

Orsoly, kitartás kismama, most már tényleg nincs sok hátra! Margit nagyon jó választás, szerintem! Ő is csinálta már a CTG-t Neked?

Köszönöm a sok drukkot kistesó ügyben, remélem a következő hónap a miénk lesz, amúgy is mindig egy májusi babára vágytamKép

Zsombika jól van, köszönjük. Szépen növöget, fejlődik, igaz még nem beszél, csak 1-2 szót mond, de nagyon édes. Szeptembertől itthon fogok dolgozni délelőttönként, így a fiatalember megy családi napközibe, Gödöllőre. Mivel a környékünkön nincsen bölcsöde, ez a megoldás maradt. Itt 1,5 évestől 5 évesig vannak gyerekek, családias környezetben, igaz fizetős, de mivel ez az egyetlen megoldás, osztottunk-szoroztunk és belevágunk. Már voltunk 'gyakorolni' és minden a legnagyobb rendben volt, Zsombinak nagyon tetszett minden. A gyerekek is kedvesen fogadták, szerintem nem lesz gond. Úgy veszem észre, hogy egyre jobban érdeklődik a gyerektársaság iránt.

Majd még mesélek, ha elkezdtük a beszoktatást! Most megyek, mert leargad a szemem.
Sziasztok!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus: huuu, irnal kicsit bovebben errol a csaladi napkozirolKép Nem gondolkodtam meg ugyan ilyemin, de erdekelneKép a cim:kaiser.o@freemail.hu
Ja es nem Margit csinalja a ctg-t, szepen jarogatok a ctg-s szobaba (ahol pl a multkor klasszul morogtam a nenivel, holott en voltam a hibas, es majdhogynem bocsanatot kert, csak hogy mondjunk mar valami jot is egy dolgozorolKép).

Rjuli: en erre irtam hogy az eremnek mindig 2 oldala van es egy kismama szubjektiv velemenye alapjan nem kene rogton temetni az adott korhazat. Eszembe is jutott egy pelda: anno a szulesemnel kb masfel oraval a magzatviz elfolyasa utan elkezdtem nyavalyogni a szulesznonek, hogy na ez igy nem ok, adjanak valami fajdalomcsillapitot, sot edat ide de azonnal. O meg kozolte hogy ne rijak, meg csak alig 1 oraja vagyok itt, ennyi ido alatt sneki nem szul meg, birjam meg. Na pl nekem akkor ez kellett, innentol befogtam a szamat es jeee, kibirtam, meg azt se mondanam hogy belehaltam a fajasokba. De pl mas kismama ezt lehet ugy elte volna meg, hogy pattog vele a szuleszno, emberszamba se veszi stb. Es ha mondjuk o ezt igy megirja, akkor az adott dolgozo pl feketebarany lenne, holott az egyik legjobb szuleszno a klinikan. Na szoval en ilyenekre gondolok, ami valakinek bejon, az a masiknak nem.
orsoly
 
 


Hát, ez az. Vannak szubj. és obj. dolgok. kÍVÁNCSI ez utóbbiakból is sorolt fel jónéhányat. (pl. branül) Ennek ellenére a hozzászóló szülésznő csak annyit közölt pökhendien, hogy az ilyen páciensekkel ő le sem áll tárgyalni.
Erre mondom, hogy megerősíti a Kíváncsi által vázolt képet a szülésznő hsz-a.
Vannak ún. segítő szakmák. Az eü-ben dolgozóké ilyen. Itt nem lehet arra hivatkozni, hogy kevés a pénz meg rossz napja volt meg hülye a kedves beteg. Azt mindenki tudja már pályaválasztáskor, hogy hogy fizetnek az adott szakmában. (hozzáteszem, hogy épp az eü. az, ahol kis kedvességgel szélesre tárhatók a pénztárcák)
Az is tudható, ha v.ki emberekkel készül foglalkozni, hogy sokféle típusú "ügyfél" létezik. Nem válogathatunk. Az pedig, hogy neki épp történetesen aznap olyanja volt, hát ki a fenét érdekel? A kismamának (leszámítva KíváncsitKép) 1-2 szülése és ezért 1-2 szülésélménye van, nem mindegy, hogy milyen. Természetesen aki sokszor szül, annak se.Kép Az egészsége meg a baba egészsége pedig 10 szülés után sem lesz kevésbé fontos.
Csak az menjen ilyen pályára, aki fel tudja vállalni az ezzel járó terhet, aki pedig erre alkalmatlan, az menjen csomagolni, az elég személytelen.
rjuli
 
 


Sziasztok!

Mit is írjak? Nem szívesen kapcsolódok bele a vitába, de ezt muszáj leírnom.
Én, az itteniek tudják már, még nem szültem itt. 3 hónap vérzéskimaradással kerültem ismerős által a SOTE II-re, Ács dokihoz. Amit a Margitba 2,5 hónap alatt több orvos nem tudott, ő egyszerű kézi vizsgálattal megállapította. Műteni kellett, nem lehetett laparral. Én nagyon bírom a fájdalmat, azzal nincs semmi gondom, de az altatást már kevésbé. És elég hisztis beteg is vagyok. Úgy kezdődött, hogy vénás antibiotikumot kaptam, még a kórteremben, nem is éreztem. Sokáig voltam a műtőben. Aztán elég nehezen tértem magamhoz. Sírógörcsök, hányingerek, stb. Nem tudtam felkelni. Szédültem, nagyon gyenge voltam. Másfél napot voltam az örzőben. Az utánnam lévő hölgy hamarabb elment. Végül az újdonsült ismerősöm, Berényi Gyöngyi, akkor végzős szülésznőtanuló, eréjesen vetett véget az örzőbeli tartózkodásomnak. Ő mellesleg anyukám kolleganőjnek a lánya, 5 nappal előtte láttam először, amikor fogadott a kórházkapuban, több mint 1 órai késés után, mely az akkori zord tél, mégzordabb havazásának volt betudható, anno 1999-ben. Nagyon sokat volt mellettem, hallgatta a sírásaimat, mindent. Aztán kikerülve, még mindíg katéterrel, továbbra sem voltam álombeteg. Megint csak az ő eréjességére volt szükség, hogy helyretegyen, helyre tudjam magam tenni. Sikerült. Sztem, nem mindíg jó, legalábbis nekem nem, ha ajnároznak. Ő tudta, mikor kell, hogy kedves, babusgató legyen, mikor kell a szigor. Vele azóta nem találkoztam, csak a dokimmal. Többször is. Eddíg nem csalódtam benne, remélem nem is fogok. Ha telefonon hívom, akkor is tudja, hova tegyen, mindíg készséges, kedves, mosolygós. Pedig nem vagyok egy "fizetős" típus. Magánrendelésre is járok, a kórházba is. Mindíg ugyanúgy fogad, fogadnak.
Még mindíg csak dolgozunk a második gyerkőcön, de eddíg nem tudtak eltántorítani, pedig olvastam itt is, máshol is rosszat a klinikáról, a dokimról is. DE ÉN MÉG NEM CSALÓDTAM. Itt szeretnék szülni Ács doki és Berényi Gyöngyi szülésznő segítségével.

Megértem és sajnálom azokat akik csalódtak. Én is csalódtam anno 10 éve, amikor a fiamat szültem, és 5 éve, mielőtt idekerültem. De más voltam anno 10 éve is, remélem nem követem el majd azokat a hibákat, mert biztos én is hibáztam. SENKI SEM HIBÁTLAN. Nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus sem. És olyankor az ember hajlamos másképp álni dolgokhoz. Mert szerintem ez áll a dolgok mögött. Meg az érzelmi
állapot is. Úgy látszik Kíváncsinak nem volt szerencséje, sajnos.

Sztem itt nem igazán az emberektől ered a gond, hanem az ország helyzetéből, az egészségügy helyzetéből, amik miatt adódhatnak ezek e rossz történetek. Ezeken azonban nem tudunk változtatni. El kellene választani a körülményeket a személyektől, de nem lehet, mert szorosan kapcsolódnak. DE próbálkozni kell!! Ha másképp élhetnénk, ha más lenne a körülmény, más lenne az ellátás, mentalitás, az emberek viszonya egymáshoz, mint Csilláéknál. Nem szabadna eluralkodnia a rossznak!

Én várnék ám reakciókat orvosoktól, nővérektől, szülésznőktől továbbra is.

Orsoly!
IIIIIIIIIRRRRRRRIIIIIIIIGGGGGYYYYYYEEEEEEEELLLLLLLLLLLLLLLEEKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!
Várjuk, legalábbis én várom a beszámolókat a továbbiakról.

Pirus!
Húzzunk bele! Ugye te is maradsz? Miért nem hozod hozzánk Zsombit? Onnan jár be egy kolleganőm is dolgozni, és jár onnan óvodába is egy kislány, most jön a tesója is már. Nem vagyunk ám olyan messze Kép.

Ági!
Nagyon klassz az ajándék!
Azt hiszem több emberre ráférne egy ilyen kis apróság...

Csilla!
Gratulálok a jó eredményekhez!!


Na megyek, mert nagyon hosszú voltam, késő is van. Mindenkinek továbbra is minden jót kívánok!
Puszi - Kriszta

mohácska
 
 


Mohácska Kriszta!
Tudod -és ez nem kötözködésKép -tartom magam annyira felnőtt embernek, hogy rendkívül rosszul viselném, ha ,,helyretennének". Nem vagyok senki hülyegyereke, legkevésbé egy szolgáltatást nyújtó intézményben dolgozó, tök ismeretlen vagy alig néhányszor látott embernek. Engem a szülésznő ne ajnározzon, de ne is döngöljön a földbe. Ne tegyen helyre, ne akarjon anyáskodni, ne legyen velem felsőbbséges stb. Csak végezze a dolgát.
Nem hiszem, hogy Kíváncsinak is arra lett volna igénye, hogy széles mosollyal atyalapatyalázzon neki a szülésznő, orvos, egyéb személyzet. Ahogy ismerem, nem az a gügyögős fajtaKép

Ne vedd magadra, nem azért írtam. Csak tudod, tényleg bosszantó, ha annyira másról szólnak már a reagálások, mint az eredeti verzió. Kíváncsi nem emiatt panaszkodott.
Viszont ha biztonságban érzed magad a Klinikán, akkor nagyon sok sikert kívánok a baba-projekthezKép
Jamina

Ui: teljesen OFF: nincs véletlenül egy Deli Judit nevű rokonod, aki a Népszabinál dolgozik?
jamina
 
 


Sziasztok, Jó reggelt mindenkinek,

Orsoly,

Én most ehhez szólnék hozzá, amit Rjulinak írtál:"Eszembe is jutott egy pelda: anno a szulesemnel kb masfel oraval a magzatviz elfolyasa utan elkezdtem nyavalyogni a szulesznonek, hogy na ez igy nem ok, adjanak valami fajdalomcsillapitot, sot edat ide de azonnal. O meg kozolte hogy ne rijak, meg csak alig 1 oraja vagyok itt, ennyi ido alatt sneki nem szul meg, birjam meg. Na pl nekem akkor ez kellett, innentol befogtam a szamat es jeee, kibirtam, meg azt se mondanam hogy belehaltam a fajasokba."

Bocsi, de a szülésznö nem müködött veled közre akkor, csak helyretett. A 21. században élünk. Rengeteg fájdalomcsillapítási mód van az edán kívül. Neki tájékoztatni kellett volna az összes szóbajöhetöröl és segítenie kellett volna rajtad, enyhíteni a fájdalmaid, ha te is akarod. És akartad is elöször, csak ö azzal elintézte, hogy "ne ríjjál".

Persze ki lehet bírni nélkülük, anyáink is kibírták. Az én fájdalomküszöböm is nagy volt Daniella születésénél, egy csomószor jöttek és a legkülönfélébb fájdalomcsillapítást ajánlották a vajúdás alatt, hogy segítsenek, de én nem kértem semmit, így akartam megélni. De óriási biztonságérzetet adott, hogy van lehetöség a választásra, én dönthetek.

Késöbb a szülésnél a gázt elfogadtam, nagyon jól átsegített a fájások alatt. Szóval választhattam. Érzed a különbséget?


Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok,

Mohácska,

Teljesen egyetértek Jaminával.

Nem veled akarok kötözködni. A gond, szerintem nagyon is az emberektöl függ, mivel már találkoztatok olyan szülésznökkel is akik kedvesek, segítökészek, teszik a dolgukat. Ök is uannyit kapnak, mint a társaik. Nem mindenki való arra a pályára.

Most cinikus leszek. Az eü. anyagi helyzete nagyon rossz. De mivel kevés az olyan szülésznö, aki a tanultakat életben is alkalmazza, akkor az alábbi tantárgyakat le lehetne venni a szülésznöképzés órarendjéröl és a pénzt másra fordítani.

Néhány példa: Ápolástan, ápoláslélektan, pszichológia, szociálpszichológia,
szakmai etika,lélektan, családközpontú felkészítés.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok, Jó reggelt mindenkinek,

Orsoly,

Én most ehhez szólnék hozzá, amit Rjulinak írtál:"Eszembe is jutott egy pelda: anno a szulesemnel kb masfel oraval a magzatviz elfolyasa utan elkezdtem nyavalyogni a szulesznonek, hogy na ez igy nem ok, adjanak valami fajdalomcsillapitot, sot edat ide de azonnal. O meg kozolte hogy ne rijak, meg csak alig 1 oraja vagyok itt, ennyi ido alatt sneki nem szul meg, birjam meg. Na pl nekem akkor ez kellett, innentol befogtam a szamat es jeee, kibirtam, meg azt se mondanam hogy belehaltam a fajasokba."

Bocsi, de a szülésznö nem müködött veled közre akkor, csak helyretett. A 21. században élünk. Rengeteg fájdalomcsillapítási mód van az edán kívül. Neki tájékoztatni kellett volna az összes szóbajöhetöröl és segítenie kellett volna rajtad, enyhíteni a fájdalmaid, ha te is akarod. És akartad is elöször, csak ö azzal elintézte, hogy "ne ríjjál".

Persze ki lehet bírni nélkülük, anyáink is kibírták. Az én fájdalomküszöböm is nagy volt Daniella születésénél, egy csomószor jöttek és a legkülönfélébb fájdalomcsillapítást ajánlották a vajúdás alatt, hogy segítsenek, de én nem kértem semmit, így akartam megélni. De óriási biztonságérzetet adott, hogy van lehetöség a választásra, én dönthetek.

Késöbb a szülésnél a gázt elfogadtam, nagyon jól átsegített a fájások alatt. Szóval választhattam. Érzed a különbséget?


Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


BOcs, nem tudom hogy történhetett, hogy amikor elküldtem a legutóbbi hsz-t a régebbi újra ment.

Legyen szép napotok.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla: na errol beszelek, neked ez szarul esett volna, nekem meg pont jol jott az a helyretevo mondat. Megpedig azert, mertha akkor elkezd ajnarozni, hogy jajj, hat akkor van eda, meg kejgaz meg ilyenek, akkor en tuti vegignyavalygom az egesz szulest. Erted ugye, hogy mit akarok mondani? Tok jo vegulis, hogy ezt irtad, rogton be is bizonyitottad, hogy ennyire vagyunk masok....Kép

Ma talalkoztam Shine-nal, bar Adamot nem lattam olyan sokat, mert elvitte a nagymamaja setalni, de shine kapott egy kis izelitot a masfel ev mulva varhato dolgokrol (le nem allas egy pillanatra sem, Lacko allandoan mindenre felmaszott, persze ott kell lenni mellette, mert meg kicsi, brrrKép)

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly,

Nem ajnároznak, csak elmondják a lehetöségeket. Tájékoztatnak, választhatsz. Nagy különbség!


Ha vki úgy érzi, végig is nyavalyoghatja a szülést. Bár szerintem ez rossz szó.

Nem kell egy szülés közben "jó kislányt" játszani, mert akkor arra megy el az energia, hogy juj, most mit szólnak.

Ha üvölt az ember, arra is sok elmegy, de mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy hogy csinálja és nem kell megszólni senkit ezért, vagy kibeszélni. Mint írtad nem vagyunk egyformák.


A lányokkal voltam ma vidámparkban Dániában. Tegnap is ott voltunk, de akkor apa is velünk volt. Neki elég volt egy nap is. Nemsokára bezár, ki kell használni. Klassz volt.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Először is leszögezném, senkire sem haragszom.

Jamina!
Nincs ilyen rokonom. Múltkor is felhívtak valamelyik újságtól, nem én vagyok véletlenül az a Deli Kriszti, aki ott dolgozom. A tudakozótól tudták meg a számom. Eredetileg Deliné vagyok, de így használom, mert rövidebb.

Hasonló munkahelyen dolgozom. Óvodában, de leszögezem, nem ez az eredeti szakmám. Most kezdem azonban a 10. tanévemet. És örömmel újságolhatom, imádnak a gyerekek, legalábbis azt mutatják.
Vannak pszichológiai tárgyak, de én nem tanultam. De rengeteget beszélgetek erről az óvónőkkel, és nem minden esetben érvényesülhet a papírforma, vagyis a könyvből tanultak. Előfordult, hogy heteken keresztül üvöltött a kisgyerek, amikor az anyukája elment. Jópár napig dajkiztuk, sajnáltuk, foglalkoztunk vele, próbáltuk vígasztalni. Volt akinél bevált, biztonságot adott neki. Volt akinél nem vált be ez a módszer. Nagynehezen levált róla anyuci, őt pedig beültettük a mesefotelba és otthagytuk. Csodák csodájára 5 perc múlva át lehetett öltöztetni ovisruhába (utcaiba jött be, anyuci ölbe hozta, mert a cipőjét nem tudta otthon ráadni, annyira hisztizett), majd ült még egy darabig és elment játszani. Ebből is látszik, már a gyerekeknél sem minden esetben lehet alkalmazni a könyvben tanultakat.

Sajnálom Kíváncsit, hogy ilyen dolgok történtek vele. De az idő múlásával már csak a jóra emlékszünk és arra hogy született x gyermekünk, mennyire szerettünk terhes lenni, és mennyire szerettünk szülni. Bízom benne, hogy az idő múlásával javulnak a körülmények, hogy ez a történet csak egy kívételes eset volt, többet ilyen nem fordul elő.
Bízom az egészségügyben, hogy nem fog a színvonal lesüllyedni, és a személyzet a tudása és emberiessége, legjavát fogja adni. Talán eljön az a nap is, amikor mosolyogva tudunk egymás felé közelíteni. Én minden esetre ezt fogom gyakorolni KépKépKép.

Csilla!
De jóóóó! Ezer éve nem voltam vidámparkba. Itt annyira drága, legalábbis nem az én pénztárcámhoz való. Miért zár be? Az idő miatt?

Orsoly?
Hogy vannak Shine-ék? És ti? Mennyi idő van a szülésig? Ki lesz a szülésznő? Drukkolok ám!

Mindenkinek csak jókedvet kívánok a továbbiakban.

Puszi Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok,

Kriszta,

A szezonnak vége, szept. 6-án bezár az, amiben mi voltunk (Bakken). Egy másik, szintén Koppenhágában, szept. 19-én zár. Ezek 50-km-re vannak tölünk.

A svéd oldalon, a hozzánk legközelebbi ilyen nagy vidámpark a göteborgi, 210 km-re van tölünk. Ök szept. 1-töl már csak hétvégeken vannak nyitva október elejéig.

A pesti nem zár be összel?

Most az ovival kapcsolatban. Nálatok nincs beszoktatási idö?

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla: borzasztoan elbeszelunk egymas mellett....
orsoly
 
 


Sziasztok,

Orsoly,

Szerintem csak nem vagyunk egy állásponton, sok a különbség, de ez részemröl nem gond.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!
Nem akarom a kedélyeket borzolni, nem is leszek hosszú, csak annyit, hogy maximálsian egyetértve Csillával és Rjulival pontosan arról beszéltem a beszámolómban, amire ők világítottak rá. Meg Jamina is. Hogy ne kezeljenek le és ne nézzenek gyereknek egy eü intézményben. Hogy legyen _természetes_, mi több, _magától értetődő_, hogy megadnak minden tájékoztatást, ami a jó döntéshez kell, és nem elvárják, hogy én engedelmesen alávessem magam a beavatkozásnak, ami esetleg az életembe is kerülhet. Pont azért, mert ők is emberek és ők is tévedhetnek, és engedtessék meg nekem, hogy a saját és a gyerekem egészsége legyen, lehessen olyan fontos, hogy kellő téjékoztatás után legyen némi beleszólásom is a dolgok menetébe. Nyilván nem akarok okosabb lenni a pápánál, különösen nem egy orvosnál Kép, (hogy magáról a magasságos szülésznőről már ne is beszéljek Kép), de semmi esetre sem tartom elfogadhatónak, hogy az eü rakoncátoan gyermekeként kezeljenek pusztán azért, mert kérdezek és adott esetben visszautasítok egy nem kellően megindokolt beavatkozást (cukros vizes infúzió).
Ezt még abban az esetben is elvárhatja a beteg, ha már a mai gyakorlat szerint mindenkinek jogában áll előre tájékozódni, megismerkedni az osztállyal, az ott dolgozókkal. Hiszen az élet nem előre kiszámítható, pláne a szülések időnként váratlanul jönnek, és annak is kijár az azonos bánásmód, akinek nem volt módja tájékozódni, vagy esetleg másik kórházban szült volna eredetileg. Fokozottan így van ez a klinikáknál, ahová azért is szállítanak be beteget, mert az eredetileg kiszemelt intézmény nem birkózik meg a feladattal.
Elismerem, mindenkinek másra van szüksége, hát érezzék át ezt az eü-ben dolgozók is, és ne csak annak nyújtsák a neki való "szolgáltatást", aki a szülőágyon fegyelmezésre vágyik.
Éberling fennhéjázó, lekezelő leveléből kiindulva nem látok reményt arra, hogy ez a közeljövőben változni fog.
A másik pedig, hogy ha én maximálisan megpróbálom megérteni őket a nehéz anyagi helyzetük és a sok nehéz eset, valamint a nagy felelősség miatt, hát elvárnám, hogy ők is legyenek velem hasonlóképpen megértőek. Ugyanis a rajtam lévő felelősség se kicsi, sőt, egy elhibázott döntés miatt (legyen az akár az enyém, akár az övék) ÉN fogom a terhet viselni egész életemen át, nem ők!!!
Nem arról van szó, hogy rossz napot fogtam ki. A stílus hasonló az egész intézményben. Elég rosszul esik az embernek önmagában az is, hogy a gyereke bekerül az intenzívre. Nagyon nehéz az első napokban, hogy nem lehet az anya a gyerekével úgy és akkor, amikor akar, ez szörnyen megnehezíti a korai kötődés kialakulását. Fokozottan igaz ez azokra, akik még a kezükbe se vehetik a gyereket az inkubátor miatt. Hát elég nagy a fájdalom csak emiatt is, de ez még persze tetézve van a gyerek betegsége miatti aggódással, félelmekkel, fájdalommal. Ha ilyenkor a kezelőorvos a saját fájdalmaival és félelmeivel van elfoglalva, az talán emberileg érthető, de semmiképpen nem helyes és nem követendő. Akkor nem árt valami továbbképzés, ahol elsajátíthatja a stresszkezelés fortélyait, hogy legközelebb anyukára is jusson két kedves szava, és ne csak akkor, amikor a baba túljutott a nehezén.
És akkor még szót se ejtettem arról az adminisztratív fejetlenségről, aminek az egyik - dokumentált! - bizonyítéka, hogy többszöri ellenőrzés és száz papír leadása után is rosszul tüntették fel a vércsoportomat a zárójelentésen... A gyerekén, mert én még meg se kaptam a sajátomat. Így elég nehéz az orvosi utasításokat követni itthon, ha azt se tudom, mik azok, vannak-e egyáltalán (sztem kellene, hogy legyenek...).
Lányok,
kérlek titeket, vegyétek már észre, hogy nem nem hergelési célzattal vagy panaszkodás okán írogatok ide, hanem csak azért, hogy ha már ragaszkodtok a ketteshez, biztos okotok van rá, hát figyeljetek! Saját magatok miatt figyeljetek, mert ti vagytok magatok legjobb "gazdái".
Biztos minden a legnagyobb rendben lesz, de azért figyelni ne márt. Itt se, másutt se.
Na, mégis hosszú lettem... Kép
kíváncsi
 
 


Sziasztok,

Kíváncsi,
Teljesen egyetértek, jól megfogalmaztad és összefoglaltad.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Szi Ágiboszi!

Igen minden érdekelne Matányi orvosról, milyen ember, mennyibe kerül nála egy szülés, van-a magánrendelője stb. Hallottam róla, olyan átlagos véleményt. Ja és még a kórház is érdekelne, milyen véleményed van róla.

Természetesen ha valakinek még van infója azt is várom.
Patri
patri
 
 


Sziasztok!

Csilla! Gratula Kriszti teljesítményéhez. Olyan jó olvasni, hogy elindult... Kép Kép Én már az idejét sem tudom, mikor voltam vidámparkban.

Orsoly!
Már "rég" írtál, remélem még egyben vagytok. Kitartás, már csak alig több, mint 2 hét és te is karjaidba foghatod ŐT. Kép Kép Kép
Nincs is ennél csodálatosabb élmény.
Mostanság én is azon gondolkodom, hogy mikor jöhet a második babaprojekt.

Csajok!
Tali??? Nekem lenne kedvem HOZZÁTOK!!!

Terika, Shine, Maszat, Annamari, Picus, Pirus... (meg akiket most nem soroltam fel) Nem nagyon ÍRTOK. Mi van?

Kriszta!
Milyen korlátai vannak az óvodai felvételnek?
Az én kincsem most októberben legy 2 éves és még nem szobatiszta. Viszont hihetetlen könnyen teremt kapcsolatot bárkivel.
Azon gondolkodom, hogy meg kellene céloznunk vmi műintézményt. Vélemény?

Csajok! segítsetek. Bili kérdés. Mit tegyek, ha a gyerek UTÁLJA a bilit?
Hogy fogom leszoktatni a pelusról???
Mit javasoltok???
Segítsetek. Minden tanácsot szívesen fogadok.
Előzmény: a gyereknek csak mutatva lett a bili, kényszerítetten még soha nem ültettük rá.
Most nyáron a fűben többször láttam legugolni (nem csak psis-misi volt), de most ideje lenne a "házba terelni" a kérdést.

Puszi Mindenkinek!
Üdv: Krizsi
krizsi
 
 


Sziasztok!

Csak meg akartam várni, amíg lecseng a fenti téma. (nincs vele semmi gondom, hiszen én is beleírtam, csak úgy éreztem, annyira pörög a topic, hogy észre se veszitek ha írokKép

Nszóval, nem tudom meddig alszanak a kölkök, ezért hátulról kezdem:

KrizsiKép
Nálunk ugyanez volt, vagyis hogy mutatva lett csak a bili, meg pelus nélkül sétáltunk nyáron lenn, de nem volt semmi eredménye.
Ladányi Peti egy nap alatt lett szobatiszta éjjelre - nappalra:
Én pisiltem, ő kísért, ahogy már mászós kora óta mindig. Lehúztam a wc-t , erre: - a Petike is!!!! (mármint, hogy Ő is lehúzza. Mondom, csak az húzzhatja le aki odapisil. Erre: - Peti kakál... Ülőke fel, Peti az ülőlére, és azóta így van. Ez december 23-án történt, pár napig éjjelre még volt pelus, de hajnalban csak nyüszögött, csak nyüszögött, kérdeztük: pisilni kell? Igen. elvittük, pisilt, és akkor már nem adtuk voissza rá, és így aludt mondjuk 5-től 1/29-ig. Aztán kb 1 hét múlva gumilepedő+pelusnélküliség éjjelre is. aztán 2-3 nap múlva gumilepedő se. Az volt izgi, amikor 25-én mentünk a mamához. Akkor mozdultunk ki először a sikeres első próba óta, és nem engedte a pelust felvenni. Egész uton paráztunk, de nem pisilt be.
Azóta is 2-3x pisilt be éjjel, de utánna mindig vissza tudtam vezetni, hogy valami történt napközben.
Szóval, összegezve: én a helyedben nagy ovációval mennék minden alkalommal pisilni, és nagyon megdícsérném magamat, + apával is megdícsértettném magam. Jókat röhögtünk ám annoKép

No, ébredezés, ezért gyorsan magunkról is:
Annus betöltötte a 6. hónapját, és éljen éljen éljen, eddig csak anyatejet kapott. Kb 2 hete kezdtük el napi rendszerességgel a kóstolgatást (régebben is volt egy két próba, de mivel nem lelkesedett, feladtam), na most is főztem neki sóska-krumpli-tojássárgáját, ímmel ámmal max 5 kanállalKép
Anyósnál is etetem, eszik pár kanállal, majd vetkőztet, keresi a cicitKép
Védőnéni szerint már csak 3x kéne szopiznia...na ja....
Éjje lszopik a hajnali 6 órásival együtt 3x, + reggel, délelőtt, délben, délután vagy 3x, este is kb 2x. az vagy 10-11 szopi....Kép
Mondjuk sokszor van, hogy csak "megbontja a zacskót" aztán elfordul, meg röhög.
Olan kis heves amúgy képes úgy szopni, hogy közben dumál, jár a lába, szétmarja a cicimet a körmeivel, és közben röhög.....Kép
Még nem tud ülni, csak forogni, de úgy jó messzre eljut. Éjjel sokszor azért ébred fel, mert keresztben van a kiságyban, és a két lába fenn a rácson ( már két fejvédő van fenn, mert mindig beszorult keze lába).
Petivel nagyokat bohóckodnak, jókat röhögnekKép

NA eddig hagyták, folyt kövKép

Puszi Maszat

jajj, gratula Krisztinek az elinduláshozKép

a törpéimKép
Annus pasizásáról nem tudtam egy képet, mert így a folyamat látszikKépKép meg az elszántság....Kép

( a kisfiú 2 héttel idősebb Annánál)

reszkessen aki pasiból van pár év múlva.....

Kép

Kép

Kép

Kép
maszat
 
 


Hü, Maszat, nem semmi a tempója a lánynak! Kép

Én is csak azért jöttem, mert bár enyimgyerekek nem öregedtek annyit, mint Annus, és az összes többi, aki tegnap született és már mindjárt jár, de csináltam ma róluk egy fotót és betettem a profilomba.
solya
 
 


Solya!

dehogynem! rohan az idő....nagyon szépekKép

pusza maszat
maszat
 
 


Sziasztok!

Mi itt vagyunk!
Csak keveset jutok a géphez. Balázs nagyon anyás lett, nem enged el dolgozni, mindennap zokog, mikor elbúcsúzunk és délután csak csüng rajtam és kapaszkodik... Mintha attól félne, hogy ott hagyom valahol. Pedig semmi nem változott. Így most még többet vagyunk együtt és ezért később fekszik este és nekem meg csöppet sem hiányzik a net, miközben Őt simogatom. Kép

Lányok, mondjátok meg nekem, hogy szerintetek hogy helyesebb Balázs: rövid vagy hosszú hajjal (a szavazás eredményén nem múlik semmi! KépKép)!


Kép
Kép
muter
 
 


Sziasztok,

Krizsi,

Szerintem nyugi. Egy gyerek belsö szerveinek is meg kell érnie, hogy majd szabályozni tudja a pisi/kaki ürítést.

Kinél elöbb jön, kinél késöbb. Ezt nem a szülö dönti el, még befolyásolni sem tudja, csak úgy hiszi. A gyerek akkor, és csakis akkor lesz szobatiszta, ha erre megért.

Jobb rájuk hagyni, mert a nagy segítökészséggel rontani lehet a helyzeten, ami késöbbiekre kihathat. Általában két és fél, három éves korukra szobatiszták lesznek. Maguktól.

Itt nem szokás a bili-tréningezés, a fentiek miatt.


Maszat, Solya,

Csak én is azt tudom mondani, így a fényképeket nézve, hogy rohan az idö. Úgy elsunnak ezek az elsö évek, és a többi is. Szépek a gyerköcök.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok,

Muter,

Én ebben nem tudok dönteni, mindkét frizura jól áll neki. Szép kissrác.

Napközben amikor dolgozol, kivel van Balázs? Mennyi ideig vagy távol Töle?


Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Krizsi!
Balázs lassan 2,5 éves és még nem teljesen szobatiszta. Nagy ügy. Úgy van ez, mint az étvágytalan kölökkel: minél többet stresszelsz rajta, annál nehezebben megy. Ez nem teljesítmény-túra.

Csilla!
reggel 8 és du 5 között van nélkülem Balázs, egy kollégám feleségével van olyankor, akiknek van egy Balázsnál 1 nappal fiatalabb kislányuk. Látszólag jól kijönnek...

Annamari
muter
 
 


MuterKép

Én alapban hosszú haj párti vagyok, mert Peti elég gebe, és soványítja a rövid haj. Most növesszük gombára a télre. (Apa nem örül)

De Balázs a rövid hajús képen kópésabb. Míg a hosszú hajún bájosabbKép

Na jól megadtamKép

Puszi: Maszat
maszat
 
 


Sziasztok,

Muter,

Ez az Anyuka a saját kislányára és Balázsra vigyáz. Akármennyire is jól elvan velük, de a kislánynak az anyukája is ott van, Balázs ezt tudja. Szeme elött van az anya-gyerek, te nem vagy ott. Hiányzol neki. Ez jutott elöször eszembe. Sok ez a kilenc óra távollét töled. Napközben ök nem tudnak meglátogatni a munkahelyeden? Nem kell sok idö, csak lásson Balázs, hogy dolgozol. Az ö dolga pedig a játszás.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Muter,

Nehogy bántson a lelkiismeret, most e miatt. Meg lehet oldani, csak meg kell találni, hogy mi Balázs szempontjából a legjobb. Mit mond a nö, Balázs emleget Téged nap közben?


Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Annamari,
nekem hosszú hajjal tetszik jobban! Kép
kíváncsi
 
 


Sziasztok!

Muter!
Nekem rövid hajjal tetszik jobban. Amúgy meg mindenhogy Kép. Valószínű az lehet a gond, mit Csilla leírt. Próbáld neki elmagyarázni, hogy neked muszáj menni dolgozni, nem hagyod el, visszamész hozzá. Talán mutasd meg az órán is mikor, még, ha nem is ismeri még.

Krizsi!
Esetleg próbáld meg a Wc-t ülőkével, de csak addíg, amíg érdekli. Ne legyél erőszakos. 2 évesen csak bölcsödébe veszik fel. Óvodába csak szobatisztán és attól a hónaptól, amikor a 3 évet töltik.

Csilla!
Nálunk a vidámpark azt hiszem októbertől zár.
Az oviban van beszoktatás, de igazából csak szeptemberben. Nem nagyon örülünk, ha pl. februárban kezdő gyereknek beül az anyukája a csoportba, mert hajlamosak a gyerekek újra sírni. Ugyanaz a helyzet, mint Annamariéknál. Miért van ott a másik anyukája, az enyém meg miért nincs. A másik, van olyan gyerek, volt nálunk is, aki kb. 2 hónapon keresztül sírt minden reggel. Van, akinél csak az anyukának szól, amint eltűnik anyuci a látó és hallómezőből, a sírás abbamarad, van olyan, akinek tényleg a babusgatás kell, mert ahhoz szokott hozzá, aztán van a hiszti és társai. Már nekem is van némi gyakorlatom, hogy meglássam a különbségeket. Ilyenkor kell a megfelelő "terápiát" alkalmazni.

Maszat!
Nagyon ari a lányka! Kár, hogy az én fiam kicsit idős hozzá KépKépKépKép!

Nekem is lenne kedvem hozzátok!

Kíváncsi!
Szerintem mindenhol, mindenre nagyon oda kell figyelni. Nem csak egy intézményre igaz ez a megállapítás. Én nem haragszom Rád. Én nem hergelési célzatnak vettem. Én is jártam már pórul, igaz, nem itt. Tudom, sejtem, mit érezhettél. De kell egy hely, egy orvos, akiben megbízik az ember. Te sajnos nem találtad meg. Remélem, drukkolok, hogy megtaláld. Vagy azért inkább, hogy ne kerülj ilyen, vagy ehhez hasonló helyzetbe. Egy kérdés: szülnél, vagy szülsz még? Amúgy minden elismerésem és irigyellek! Nekem már az is nagy elhatározás, hogy másodikat szüljek. Bár most megint azon jár az eszem, hogy lehet, hogy bevállalnék aztán egy harmadikat is.
Még valami. Aki biztos a dolgában, azt nem hiszem, hogy el lehetne tántorítani, aki pedig nem biztos, az lehet, hogy magától is váltana...
Én biztos vagyok...

Na, megyek!

Puszi - Kriszta

mohácska
 
 


SziasztokKép

AnnamariKép
Hosszú hajra szavazok, nagyon édi vele BalázsKép
Az anyásság még nagyon nagyon sokáig vele járója lesz a munkádnak, távol vagy tőle, hiányzol neki, meg ne felejtsük már el hogy fiu az őkelmeKépKép

MAszatKép
Tündéri Annácska, már a játszóban is nagyon édi volt, de ez a fiuzásos képsorozaton baromi cukiKép
Dani üzeni, hogy ő is itt van ám, és fiúból vanKépKépKép

KrisztaKép
Hajrá, hajrá mindent beleKép NAgyon drukkolok nekedKép Rád férne már egy babócaKép

PAtriKép
Irj egy mailt nekem, mert nincs benne a profilodban a cimed. Bővebben inkább privátban fejteném ki, túl sokan olvassák a topicot, remélem érted mire célzokKép

Krizsi
Én is én is szeretnék egy újabb talitKép

TerikaKép
Merre járhat? Régen jelentkezettKép

OrsolyKép
Megy a drukk ezerrel az utcsó hétre, minden rendben lesz és várjuk majd a beszámolótKép

SolyaKép
Tündériek a gyerkőcök, hogy rohan az idő....

ShineKép
Teljes kiképzést fogsz kapni az örökmozgó időszakraKép De legalább fel tudsz készülni rá lelkilegKép

KiváncsiKép
Én magam részéről további sok sok boldogságot kivánok a családotoknak, egészséget, békességet, és sok sok szeretetet. Ezek a rossz emlékek meg remélhetőleg szépen elhalványulnak. Szükség volt rá hogy leirj mindent, igy volt rendjén, én nagyon örültem nekiKép

CsillaKép
Hatalmas gratula az első igazi önálló lépésekhez, nagyon jó volt olvasniKépKép
Vidámpark, oh de rég voltam... Bár az itthoni baromi drága lettKép majd ha rámszakad az otp, kimegyünkKép Régen járt itt ugy tiz éve holland vidámpark, az nagyon jó voltKép

MAgunkról röviden: Voltunk a nagyinál és nagyon jól éreztük magunkat, főleg hogy majdnem minden meg volt engedve anya legnagyobb öröméreKépKép Megtanultunk tapsolni, és ha olyanunk van, akkor lecsücsenünk és tapsolunkKép

Mindenkinek nagyon szép napot!

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági!

Írtam Neked mailtKép

Maszat
maszat
 
 


Sziasztok Lányok!

Annamari, nekem mindenhogy tetszik BalázsKép Jóképű fiatalember, az már biztos!

Ági, Terikáék Horvátországban nyaralnak, azért nem ír!

Maszat, nagyon helyesek a gyerekek, el sem hiszem, hogy már ilyen nagylányod van!

Orsoly, írok majd privit a 'bölcsiről' a jövő héten.
Most sajnos ennyire telt, mert holnap hajnalban indulunk Ausztriába 5 napra nyaralni, Salzburg mellé egy kis vadregényes városkába, Hallstattba. Még sehogy nem állok pakolásilagKép Jövő héttől, igérem, próbálok kicsit aktívabb lenni!Kép

Puszi Mindenkinek!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Muter!

Nem szoktam irni ide, de olvasni szoktam a forumotokat. Es azt is, hogy van egy kisfiad (nagyon helyes) aki most nem jarhat bolcsibe es sokat sir utanad. Az en fiam most 2 es fel eves bolcsis. Most lett 2 hete szobatiszta es nem eroltetve ,magatol erett meg ra. De nem is ezt akartam mondani hanem hogy megeertelek, hogy milyen nehez. En masfel evesen adtam bolcsibe es meg is bantam meg nem is. Megbantam mert mindig lelkiismeretfurdalasom van, hogy miert ilyen koran es meg maradhatam volan vele (anyagi dolgok persze kozbeszoltak). De kozben meg tudom hogy szereti a kozosseget es szeret bolcsibe jarni szereti a gyerekeket. Barmennyire is jo neki ott es kedvesek a gondozonok (tenyleg le a kalappal a bolcsi elott) akkor is orokos lelkiismeretfurdalasom van hogy en itt ulok bennt a munkahelyemen 8-5 ig es mas van vele. De el kell fogadni, hogy ez az elet rendje. CSillah irt egy oylan hozzaszolast, hogy jarjon be a munkahelyedre a gyerekkel a masik anyuka. NEm tudom te hogy vagy vele, de szerintem ez nem biztos hogy jo otlet. A bolcsiben volt egyszer hogy delelott volt a gyerekeknek reggel 9 tol eloadasuk es bementek az anyukak megnezni. Az 10 ig tartott. Az en fiam mikor meglatott egyszeruen a dobbenet kerult az arcara hogy mit keresek en itt. Persze maikor 10 kor el kellett mennni (delelott) akkor allitolag 2 oran keresztul kiabalta, hogy gyere anya. (sosem szokta) utana 2 hetig alig tudtam a bolcsibe bevinni ugy orditott. Persze kell hogy lassa hol dolgozol es mit csinalsz (en is behoztam mar a munkahelyemre delutan es utana egyutt mentunk haza), de semikkeppen sem napkozben mert az nem hiszem hogy jot tesz neki. Ez az en velemenyem persze lehet vele vitatkozni, de tapasztalatbol beszelek.

Egyebkent teljesen aterzem a problemadat, hogy egesz este a gyerekkel vagy hisz igy is alig latjuk oket. (latom te is 8 es 5 kozott dolgozol, ahogy en is) Igazi megoldas a reszmunkaido lenne ,de sajnos ezt ma meg Magyarorszagon nem fedeztek fel!!!!!!!!
Koszonom hogy meghallgattatok!
Sziasztok

Rodi
rodi
 
 


Sziasztok!

Balázs, szvsz MINENHOGY édes. Talán egy picivel e rövidebb fazon tetszik, de ez igazán nyári frizura, télen lehetne hosszabb...

Bili-téma: semmiképp sem akarom erőltetni, én is több helyen olvastam, hogy ez inkább ártana, mintsem használna a dolgoknak.
Maszat jó ötletet adott ezzel az örüljünk, hogy mamainak megy és neked? - del... azt hiszem ki fogjuk próbálni.

Annamari!
Nekem fél évesen kellett otthon hagynom - igaz apára, de nagyon nem tett jót a lelkemnek. Apa-lánya között olyan kapcsolat van, amit jó látni, de még jobb lenne megélni. Amikor hazamegyek, akkor már csak én vagyok Kép Kép Kép
Korábban is ez a hölgy volt Bazsi szatyorja (=bébi felvigyázó)? Mert korábban azt írtad, hogy jól érzi magát... bár lehet, hogy ezt az ovira írtad?!
Mondd el neki, hogy Te is dolgozol és ő is dolgozik, csak neki az a dolga, hogy játszon, egyen, aludjon, játszon, aztán amikor hazaérsz, hogy ANYÁVAL legyen.

Pirus, Terika! BESZÁMOLÓT a nyargalásokról!!! Gyerekek hogy érezték magukat?

Nálunk a TENGER az most is állandó téma. Múltkor édesapám elővett egy térképet, mire Panna --> TENGER... mindenki csak lesett, hogy hogy összekapcsolta a kettőt (én navigáltam térképből mellette az utazás alatt) Szóval nem semmik ezek a kicsik.

Lányok, jön a lányom két éves szülinapja.
Szerintetek mit vegyünk neki? Igazából valamilyen fejlesztő játékra gondoltam. Csak nem tudom mi az, ami neki való. Tippek???

Puszi Mindenkinek.

Üdv: Krizsi

Rodi! Részmunkaidő létezik, csak amit akkor keresnénk, nem érné meg dolgozni.. Kép
krizsi
 
 


Sziasztok,

Rodi, Muter,
Én sem úgy gondoltam, hogy rendszeresen bejárni a munkahelyre, de legalább 1-szer megnézni Anyát, hogy dolgozik, és akkor már el tudja képzelni Balázs a kis fejében, ha azt mondják neki, hogy anya dolgozik és munka után jön. De ha már volt ott Balázs, akkor van fogalma róla.

Az valóban rossz, hogy nem lehet a részmunkaidöt megoldani. Én is úgy dolgozok és sok más kisgyerekes/nagygyerekes anya is.


Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?