Új privát üzeneted érkezett!

VEVIKK
Én hiába szopiztatom, Miló nagyon lusti 5 perc és bealszik a cicin és csak nyammog rajta. Én egyelőre napi egy etetésre (kb. 100 ml) tudok lefejni neki. Volt egy hét amikor 200 is sikerült aztán jött a hétvége és kész annyi volt a tejnek.
Ittam laktoherb teát, filotakot, ettem ricinust és utricát (homeo) köményes leves. Már nem igazán használ semmi. Persze párom emiatt is szekál. Már anyóst is bujtogatta sztem mert felhívott hogy igenis szoptatni kell a gyereket és igenis inni kell a teát akár befogott orral ha olyan szar. Azt hiszi hogy nem iszom a teát mert szar az íze? Nem normális. Akkor is meginnám ha sav lenne ha ezzel a gyerekemnek tudok segíteni. Totál hibbantak!
Arról nem beszélve hogy neki sem volt teje és a szomszéd csaj tején nevelkedett fel a párom. Az én szomszédom még nem szült meg máshonnan meg nem tudom honnét szerezhetnék anyatejet neki.

Mi is elmegyünk gyorsan sétálni egyet süt a nap szépen. Amúgy másfél órákat is szoktunk jól be van öltöztetve Miló!

De a 20 fokba már nem fogom kivinni sztem amit mondtak a hétvégére. Remélem azért nem lesz ilyen nagyon hideg.

Csajok mostanában nem nagyon van időm olvasni meg írni, úgyhogy előre is NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT kívánok minden anyukának és babának meg pocaklakónak!

Kép
Kép
Kép

(ha esetleg már nem tudnék fellátogatni kariig! :wink: )

dita75
 
 


sajt: Már majdnem minden mag van. Még pelenkát kell majd vennem a gyereknek, meg a gyógyszertári cuccok, de Reménytő kaptam tegnap hintőport a köldökcsonkra és anyu hoz alkoholt a fülbevalóval. Szóval már csak a babaszoba csinosítása van hátra. Bordűrt, figurákat ragasztani, meg összeállítani a kiságyat, komódot. Valami ülő alkalmatosság kéne még és kész a szoba is.

dita: Miló olyan édes ebben a karácsonyi ruciban. Nektek is kellemes ünnepeket, de azért még gyere ha tudsz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita, ne add fel. Én anno mikor ugyanezt csinálta Ádi cumisüvegeztem, s a végén kapott cicit, és akkor azon bealudt, de szopizott. Fejjed a tejed 3 óránként, és nyüstöld a melleid. Ha ez sem hozza meg a javulást pár napon belül, akkor nem tudom...Nekem sincs sok, de szopizik, ha megéhezett, volt, hogy óránként.
Van, amikor csak 1-2 percet van rajta, de van, mint ma is egyik mellen fél órát. Nem szopizott erősen, nekem már olyannak tűnt mikor álmában eszeget, de néha erősen rászívott. Nem volt neki elég, büfi után megkóstolta a másik cici tartalmát is. Ha tehetem nem adok neki mást csak cicit. Ha kell tápszereztem, de mióta van anyatejcsi sógornőmtől, így néha azt kap tápszer helyett. Tegnap este 8-kor is így aludt be, kb. 1,5 órán át evett, büfizett, cicizett. Nem hiszem, hogy 100 ml-nél többet evett volna (60 ml tejcsit 2 kortyonként, sírással kombinálva ette, majd a cicin megnyugodott), de aludt hajnali 1:50-ig. Nem volt szívünk felkelteni, így éjjel fürdettünk. Reggel 6-tól 10-ig pocakfájósak voltunk, de utána evett délig, s most alszik, ki tudja meddig, de ha 4 órát kibírna örülhetek. Annál tovább nem hagyhatom csak éjjel. Jó lenne, ha beállna a 6 órás éjszakai alvásra, mert ami eddig volt korábban az nagyon fárasztó volt már. Még így sem pihentem ki magam, de már jobb volt így éjjel.
Nekem mindenki azt mondta hogy szoptassam amikor megéhezik, akár óránként, ha az kell, és 3-4 nap múlva próbáljam növelni az 1 órát hosszabb időszakokra, nekik az segített. Így akkor eszik nálam, mikor éhes és kéri a cicit. Hidd el, ha megerősödik Miló,akkor már nem fog olyan gyorsan bealudni rajta. Mindenkinél más mennyi idő kell nekik. Tesómék fejték a tejet, ha pár csepp volt is több percig nyüstölték, s most már annyi van, hogy adhat másnak is.
Igaz itt a szülésfelkészítőn mondták, hogy igény szerinti szopi, nyugalom, pihenés, és ha a szüleinknek kevés teje volt, akkor nagy a valószínűsége nekünk is kevés lesz. De ne add fel, csak gondolj arra lesz tejed, és bízz benne. Én is ezt teszem.
És a legfontosabb próbáld leszarni a párod fiát, és ne foglalkozz vele, most törődjön vele az apja, és téged meg hagyjanak picit pihenni végre. Ha nem megy menj fel anyukádhoz, kérd meg őket vigyenek el, s ha már minden ok, akkor vigyenek vissza. Ha van kocsi akkor nincs gond. Mi is vittünk minden fontosat a szüleimhez a múlt hétvégén.Míg anyukádék babáznak te pihensz.

remény73
 
 

 
 

Sziasztok!

Voltam a dokinál és a lányok feje növöget. Már nem látja, hogy ki kicsoda és még azt is mondta, hogy olyan mintha 4-en lennének. :-)

Holnap be kell mennem hozzá a kórházba vizsgálatokra és az alapján dönti el, hogy be kell e feküdnöm. Magas lett a vérnyomásom és nagyon fulladok, illetve a legkisebb babával kapcsolatban akar valamit ellenőrizni. A méhnyak 4 cm-ről 3,3 cm-re csökkent, de azt mondta, hogy 30 hetes hármasikreseknél ez még így is nagyon szép. Azért is gratulált mert túlhordtam az átlagon őket. Én meg mondtam neki, hogy úgyis csak januárban szülünk. Szorítsatok, hogy mindent rendben találjon Lilinél. Nem igazán értettem, hogy pontosan mit fog nézni, csak annyit, hogy nálam valami oxigenizációt. Lehet, hogy rosszul írtam. A babánál van ötletetek, hogy hogyan fogja megnézni és mit?

Kép
tigriske1978
 
 


Dita!

Ha bealszik Miló, akkor azt jelenti, hogy egyelőre elég neki annyi tejcsi, amennyit szopizott.
Igaza van Reménynek, inkább sűrűbben szoptass.
Nekem a kórházban egyáltalán nem szopizott Doni csak az utolsó éjszaka, mondjuk akkor 1,5 óránként. Utána itthon épphogy volt neki tejcsi, de jóllakott vele. De a másfél órás szopizások után reggelre megjött a tejem, ha nem is volt sok, de volt!
Először mi is 40-50 percig szopiztunk, mert azt hittem nem eszik eleget. De ma már 10 perc alatt kiszippantja a 100-at.
És azt is észrevettem, hogy amikor úgy érzem, hogy alig evett valamit, akkor eszi a legtöbbet (mikor még mindig mértük, akkor jöttem rá erre). Amikor meg azt hittem, hogy úgy szívja, hogy még az én homlokom is behorpad, akkor meg alig evett.

Ne add fel! Én is azt hittem a kórházban, hogy tápszereznem kell, és még nem adtam egy korty tápszert sem Doninak itthon, pedig nem volt tejem, amikor hazajöttünk, vagy legalábbis nagyon minimális! A kórházban meg szinte csak tápszert kapott.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!

Jujj Dita, de cuki Miló ebben a cuccban. Nyugi, minden rendben lesz, öreglánnyal meg ne foglalkozz ( öreglány="kedves" mama )

Csaknem lemaradtam valamiről???? Brigi??? Colin nem írt neked , mi lehet velük???

Húú Tigrincs, izgulok érted, jelentkezz mi van Lilikével!! Puszillak, nagyon ügyi vagy ám a 3 babóval, puszillak!!!


Puszi mindenkinek

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Heni! Köszi az izgulást. Szerencsém van még mindig, ugyanis nincs semmi gond. Megmérte őket a doktorbácsi és nézett áramlást is minden rendben, nagyjából 29 és 30 hét közé hozza őket az UH.
Becsült súlyok:
Zita: 1550 g
Lili: 1386 g
Kata: 1393 g
(+-200 gramm)
Az orvos azt mondta, hogy innentől kezdve hetente 200 gr-ot híznak, azaz 3-4 hétig ha bent tudom őket tartani elérhetik a 2 kg-ot.
Szóval jól vagyunk leszámítva az ingadozó vérnyomást (erre kaptam gyógyszert) és azt, hogy visszeres lett a nemi szervem és környéke (erre is kaptam gyógyszert). Egyenlőre a fulladás csak attól van, hogy magasan vannak a babák, vizesedés nincs. Ettől a visszér dologtól szenvedek a legjobban, mert eléggé fáj, de most már úgyis sokat kell piheni.

Kép
tigriske1978
 
 


VEVIKK, REMÉNY
Sajnos nálunk a családban sem büszkélkedhetnek hogy sok volt a tejük. Én is tápos voltam! Hiába erőltetem már gépi fejővel is próbálkoztunk hátha azzal több lejön. ittam millió teát és homeost tényleg nem tudok többet kicsiholni, ez van.
Persze nem adom fel, ha már erősebb lesz Miló lehetséges hogy jobban megszívja a cicit és nem alszik be rajta.
Amúgy nem csodálom a fejésnél látom milyen kínkeservesen jön le a tej, spriccelnie kéne (az elején amikor megindult a tejem akkor volt hogy több lukból spriccelt, most már csak ritkán és nem olyan nagy sugárban) szóval ezen a csordogáló akármicsodán én is bealudnék.

TIGRISKE
Örülök hogy minden oké! :)
Akár 30 at is hízhatnak. Biztos bent tudod őket tartani.
Drukkolok!

dita75
 
 


Sziasztok!

Húúú Tigrincs, ezek szupi hírek, igazi hős vagy. Nagyon ügyi vagy, hogy a három manócskát így viseled.
Viszeres a nem szerved???? :shock: :shock: :shock: :shock: Hát ilyet életemben nem hallottam még, igaz még nem is voltam terhes 3 kiscsajjal sem :wink: :lol:
Puszi, kitartás!!!

Dita!
Sajnálom a tejci dolgot, de ne aggódj, mi is élünk valahogyan, és ahogy mondod is nem mindenki szopizott több éves koráig. Ha egyszer nincs, akkor nincs. Okés, hogy sokkal jobb lenne az anyatej Milónak, dehát ez van. Felesleges aggódni,( most ezt mondom, aztán majd ki tudja :) ) úgysem tudsz már semmi extrát tenni, hiszen mondtad, hogy mindent kipróbáltál,

Kitartás!!!!
Idővel meg majd azért aggódsz, ha szopizni akarja a cicit ( pl.18 éves korában :) akkor meg az lesz a baj, nem? )

Puszi mindenkinek, jó hétvégét!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok! Ma már megismertük az ügyeletet is, ahol egy kedves, fiatal dokibácsi nézett meg minket. Hogy miért mentünk? Reggel aludt 11-től 3/4 5-ig, s mikor pelusozom át nem nagyon láttam pisit, és még akkor sem, mikor nézegettem a kukacát, pedig olyankor már többször pisilt le. Valamint az egyik zacsiján kisebb dudort láttam. Mentünk az ügyeletre, de doki szerint semmi, még be kell mutatnom a gyerekorvosnak is. Na a sajátom felhívtam, de nem volt túl kedves most sem. Nem tetszett neki, hogy mobilon hívtam, meg hogy szabin van, és ha látta az ügyeletes minek megnézetni vele is. Mondtam mert ezt kérte az ügyeletes. Na egyre jobban tervbe a másik doki keresése...
Mondta elég nagy már a gyerek, így próbáljam meg a 3-4 óránkénti etetést,és tudja eleinte nehéz lesz és lehet sírni fog Ádi, de muszáj lesz. Így elvetette az igény szerinti kajálást, pedig a gyerek már szinte cicifüggő. Mondta nem mindig szabad adnom neki, mert néha csak az ösztöne miatt látom hogy enne, vágyik az anyukájára és a megnyugvásra, de ne vegyem fel ha sír.Hát tényleg nehéz lesz.
1-re megyek dokihoz, helyetteshez, remélem jobb esz mint az enyém...

Tigriske drukkolok, hogy a lányok bírják még néhány hétig. Pihenj sokat.
remény73
 
 


remény: Szegény Ádi. És rajta láttál valami furcsát, vagy csak az alvást? Ezt a gyerekorvost tényleg le kéne cserélni. Nézd meg milyen a helyettes és ha egy fokkal jobb, akkor szerintem kérd is át magatokat hozzá. Ha vállal persze. Reméljük nem lesz baja Ádi babának. És vigyázni a vejem kukijára nagyon, hát hogy lesznek így unokáink? :D Én sem tudnám sírni hagyni, olyan keservesek tudnak lenni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!!


2009.12.17.-én 16.40-kor megszületett Léda Brigi kislánya 3200gramm és 53 cm-rel. Baba és Anyuja jól vannak.
Gyors szülés volt azt írta. Gondolom majd ő megírja részletesen.

Kép
Kép
colin
 
 


Colin, köszi a híreket.

Brigi nagyon gratulálok, szép karácsonyotok lesz már együtt, otthon. Sok tejcsit és jó egészséget kívánok.

Vicky, nem láttam mást csak a kukiján a dudort, de állítólag az normális, meg azt hogy nincs pisi. Na délben volt. Megint húzogattam a kukit, látom-e lyukat, nehogy elzáródjon, és jött pisi, rendes adag.Most megnyugodtam.
A helyettes normálisabbnak tűnt, az asszisztense meg egy tündér. Segített levetkőztetni, felöltöztetni, gyönyörködött benne, nyugtatgatta mikor sírt, kivitte nehogy rámelegedjen a ruha és tologatta a kocsit míg én beszéltem a dokival.
Most 2 napig minden kaját mérnem kell és 100-110 ml-ig kiegészíteni a tejcsit, ha kell. Fel kell írni mikor miből eszik és mennyit, majd tiszta súlyt is mérni és hétfőn ezzel visszamenni. És nézni van-e pisi minden pelusban. Hétfőn megtudom hogyan tovább.
Remélem minden rendben lesz.

remény73
 
 


SziasztoK!!!

Bocsi,de nagyon nem tudok ide jönni mert elég nyűgős az én pici fiam. Nem nagyon szeret aludni csak a mamik kezében. Szinte semmit nem alszik. Tegnap pl, 8 órát aludt. De olyan érzésem van,hogy mindig éhes. Kb olyan 60 körül eszik. Lehet,hogy az kevés?? Majd hétfőn felhivom a védőnénit,hogy segitsen mi legyen alvás téren. Nagyon kétségbe vagyunk esve mert ha nem alszik eleget akkor,hogy fog fejlödni.
A sétában benne vagyok. Ma lementünk a piacra. Amig Apa bevásárolt addig mi sétálgatunk a piac környékén.
vicky csak ovatosan a sétával.

Kép
Kép
colin
 
 


remény elég ijesztő volt amit írtál. Na majd szóban elmeséled.
Ma még le akartunk menni,de nagyon rákezdet a hó.
tigriske nagyon vigyázz a csajszikra. Drukkolok,hogy minden rendben menjen nálatok.
vicky,remény, lökiblöki várom a találkozást.

Kép
Kép
colin
 
 


Colin, szerintem nem kevés amit eszik. Igaz azt mondják, hogy a súly x120 (max. 150g) amit meg kell neki enni egy nap. Napközben max. 4 órát alhat, éjjel aludhat többet. Nálunk talán ez majd beállni látszik. Lassan ébredeznie kell, ha nem, nekem kell ébreszteni, mert 12:20-kor fejeztük be a kajálást, és lassan eltelik a 4 óra. Olyankor pelusozok, azzal garantáltan felébred :)

Tipp alváshoz: nálunk ha játszom vele, biciklizem a lábát, emelgetem kezét-lábát, mozgatom, beszélek hozzá, egy idő után beálmosodik és bealszik. Ma felhívták a figyelmem nem jó, ha sokat van kézben, mert utána nem akar mást és az nem jó. Pedig kaja után imádott aludni a kezemben, és nekem is jó volt, de egy idő után fárasztó és nem tudsz csinálni addig semmit.

Mi is elmentünk a dokihoz meg vissza, így a mai séta megvolt. Lehet ha kevés mínusz lesz majd leviszem. Max. mindketten nagyon jól beöltözünk.

remény73
 
 


Dita, ezek a képek Milóról a Mikulás cuccban, hihetetlen édes...........!!!!
Többieket is olvasom, nagyon hasznos minden infó, amit csak írtok a babákról, scak azokhoz érdemben még hozzászólni nem tudok... ;) de tanulok.
Vigyázzatok amgatokra, és a babákra, Tigris, lányoknak én is még alapos bentmaradásért szorítok.

detti_10
 
 


remény: Akkor örülök, hogy Ádinak nincs különösebb baja, legalább is úgy látszik.

colin: Próbálok óvatosan járkálni, most nem is nagyon fogok, mert ha lefagy akkor nagyon tud csúszni. Persze ma nem sikerült azt megvenni a sógoromnak, amit szerettünk volna. Mindegy, majd kap mást.

Brigiéknek gratulálok és jó egészséget a kiscsajnak és neki is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkot.

Brigi! Gratulálok, és jó egészséget kívánok!

Remény! Én sem bírnám ki, hogy ne vegyem fel.

Kép
tigriske1978
 
 


vicky,remény azért remélem még találkozunk karácsony elött egy séta erejéig. Jövöhétre már jobb idöt mondanak.

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Majd megbeszéljük, én benne vagyok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Colin, Vicky rajtam sem múlik, majd egyeztetünk...
remény73
 
 


COLIN
Ha többször eszik 60-at akkor nem kevés, kb. napi 600 - nak kéne lenni egy napi kajájának 6 hetesen. Én vezetek füzetet mióta hazajöttünk a kórházból és visszanéztem hogy Miló 3 hetesen 6x evett százakat. Most is kb. 100-120 körül eszik. Naponta 6x kb. úgy négy óránként ébred. Amúgy szinte végig alszik alig van fent.
A kiságyába is szépen elalszik ha ott teszem le de napközben általában a nappaliban csucsukál.

BRIGIéknek hatalmas gratu, akkor már a fenyő alá betehetik a kis bébit. De szupi! :)

Csajok ilyen hidegbe már ne vigyétek ki a babókat max otthon beöltöztetni és rányitni kicsit az ablakot. Mi is megfáztunk mert hiába van beöltöztetve beszívja a hideg levegőt és a tüdőnek nem tesz jót.

Vigyázzatok a kicsikékre!

Puszi

dita75
 
 


colin, remény: Nekem a kedd délután nem lesz jó, mert akkor viszik el az ágyat, de a hétfő és a szerda jó. Szerdán ráadásul már melegebb lesz. Majd meglátjuk mennyire olvad és mennyire fagy vissza. Majd öltöztessétek jól be a fiúkat, az én lányom nagyon jól ki van bélelve. :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Brigi!

NAGYON GRATULÁLOK, SOK EGÉSZSÉGET ÉS TEJCSIT KÍVÁNOK!

LÉDA! Isten Hozott köztünk, légy nagyon boldog baba!

Kép
akire79
 
 


Brigi:
Kép Léda!!! Szép, hosszú, boldog életet és sok finom tejecskét kívánok neked!
Brigi szívből gratulálok, nagyon várom a beszámolót! :)

Remény:
Nem kérted át magad a helyettesítő dokihoz? Nem bírom a szívtelen embereket, neki nem fáj a más gyerekének baja - lehet, persze h. bagatell dolgoról van szó; de akkor is. Neked ez az első babád és megszenvedtél érte, természetes, hogy aggódsz. Pár kedves szóval is le lehet szerelni a páciensek szüleit, nem?

Dita:
Miló zabálnivaló, főleg a 2. fotón teszik! :) Húúú, ez a tejcsi-gond remélem megoldódik valahogy.

Vicky:
Akkor már tényleg a finisben vagytok. Azért Barbus még csak maradjon benn, mondd meg neki, hogy itt kutya hideg van! :)

Remény:
Érdekes amit neked mondtak... Anyukámnak velem pl.: kevés ideig volt teje, az öcsémmel viszont sokáig és rengeteg. Nála tuti a lelki tényezők kavartak be, szerintem a nyugalom és kiegyensúlyozottság is számít.

Tigriske:
Sajnálom ezt a fulladást, vérnyomásingadozát, na meg ez a visszér! Ilyen dinka helyen... Szülés után elmúlik majd, doki mit mondott?
Mindenesetre én nagyon szorítok neked, hogy kihúzd a megfelelő időpontig! :) A lányok mérete egyre klasszabb! Amikor a méhtükrözésen voltam, a szobatársamnak ikrei születtek, az egyik alig egy kilós, a másik 1780 g-os volt - mégis a nagyobbik babával volt egy icipici gond, de amúgy jól voltak :arrow: úgyhogy a ti méreteitek csodajók!!! :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Brigi!

Szívből gratulálok! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!!!

És természetesen várjuk a beszámolót. Bár nem lesz túl sok időd mostantól! :)

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sajt! Köszi! Igen szülés után elmúlik.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!!

dita az én pici fiam úgy érzem soha nem fog 100 enni mert elöbb alszik be. Sajna magától már nem alszik be csak cici után ha nem nyulok hozzá akkor akár 3 órát is képes egyben ami nálunk nagy szó. Sajnos mi egyáltalán nem alszunk jól. Már kezdek zombulni.
remény az alváshoz a tipp sajnos nem jó mert igy is elég mozgékony éjszaka is. Nekem kell lenyugtatnom,hogy a cicit megtalálja mert néha annyira fel van pörögve.
Ja kiságyban teljesen reménytelen az alvás. Nagyon éberen alszik és idönként fel is sir álmában aztán visszaalszik. Bárhogy teszem le akkor is hanyatt ébred. Ja amit vettem légzésfigyelöt na az nem müködik. Vagyis folyton jelez ha van rajta gyerek ha nincs. Hol lehetne vajon bérelni. Sajna a Teszveszen vettem és már töröltette magát a nőci. Nagyon hiányzik,hogy nem alszom Apával csak a babával külön szobában.
Na jó panaszórának vége. :( :( :( :(
Bocsánat csak nagyon el vagyok keseredve. Se enni se aludni nem akar nagyon és ez elkeserit. :cry: :cry:

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Sajnálom a dolgokat, amik veletek történnek. A légzésfigyelőnk nekünk is állandóan jelzett, aztán megmozgattuk a vezetékeket és 3-asra állítottuk az érzékenységet s most jó lett. Lehet hogy nektek is meg van törve a lapok és az egység között a vezeték és nem érintkezik. Mondanám, hogy vidd el a miénket, de sajnos sosem tudom mikor szülök. Kitartás.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Colin, sajnálom a figyelőt. Én emiatt vettem újat. Mondanám párod vigye el bevizsgáltatni, van valahol bevizsgálója valamelyik kórházban, s ott meg tudják nézni. Addig esetleg Vicky kölcsönadja 1-2 hétre.S ha meg lehet javítani akkor az lenne olcsóbb.Mondanám otthon van nekem egy magyar átmenetileg elhozom karácsonykor, de nem tudom, nem ismerem, ismerős adta, 2 gyereke nőtt vele fel. Mert mikor otthon vagyunk akkor van, hogy bekapcsolom, de mostanában nem kellett jó, ha aludt 2 órát éjjel. De majd meglátjuk...

remény73
 
 


colin: Persze egy-két hétre szívesen kölcsönadom, ha ez kisegít. Csak sajnos nem tudom hogy tudunk összefutni, mert megfájdult a torkom. Megoldjuk valahogy, de a sétát el kell halasztani, nem akarok senkit elfertőzni, bár szerintem ez csak megfázás. Lázam nincs, csak kapar a torkom meg kicsit be van dugulva az orrom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


COLIN
Én már a terhesség alatt is külön szobában aludtam a páromtól. Szoktattam magam, nekem is hiányzott, sőt párom volt hogy nem is tudott elaludni ha nem voltam vele, de aztán megszoktuk.

Sajnos az alvásból most egy darabig nem lesz sok részünk, én is akkorákat ásítozok hogy majd bekapom a gyerek fejét szinte.

Ugyanúgy csinálom a házimunkát, főzök, mosok, takarítok és Miló is már van hogy órákat fent van. Nekem még egy csomó idő elmegy a fránya fejegetéssel. Volt olyan hogy 2 - kor jutottam először kajához.
Mióta nem megyünk ki sétálni egy kicsit több az időm, de hiányzik azért hogy néha kiszellőztessem a fejem, csak baromi hideg van és Miló kicsit meg van fázva még mindig úgyhogy most nem megyünk. Majd karácsonykor megyünk a mamákhoz.

A légzésfigyelő nekem is bejelzett egyszer, nem tudom mi lehetett talán lemászott róla, az enyém csak egy lapos így könnyen lehet.
Én pont azon szoktam aggódni hgoy van olyan amikor kiveszem és elfelejtem lekapcsolni előtte és egy csomó idő eltelik mire bejelez. Tiszta idióta egy gépezet. Az első felkészítőn a pasi elmondta hogy hol lehet bevizsgáltatni a készülékeket, talán párod elugorhatna kicsit tudnátok spórolni ha ott beállítanák úgy hogy jó legyen.

Dita jobbra el, törpicsek elaludt végre, úgyhogy irány a vasalás meg a többi.... :twisted:

dita75
 
 


Sziasztok!!

Nem akartam senkit sem terhelni a hülyeségeimmel. :cry: :( :(
Beszéltem a védőnővel a kaja és az alvás miatt. Azt mondta,hogy a 60 elég neki mert szépen fejlödik. Alvás meg ma pl elég jól ment. Reggel 6.45 megettetem és 9-ig aludt. Aztán aludt 11.45-től 14.45-ig. Most is alszik ki tudja meddig. Csak attól félek,hogy ez az éjszaka rovására fog menni. Nagyon várom már,hogy elteljen ez a 3 nap mert Apa már nem fog dolgozni többet az évben.
Még nem tudom mi legyen a légzésfigyelő dologgal.

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Ha mégis kell a miénk kölcsönbe, akkor szólj. Úgy sem lett, jó, hogy mozgattátok a kábeleket? Vagy még azt csináltuk vele, hogy megcseréltük a két lapot. Egy próbát megér, bár nekünk könnyebb volt baba nélkül próbálkozni vele. Enyém apa is itthon lesz 24-től és csak 4-én megy. :) Utána már csak szüléskor lesz itthon.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Igaz, nekem még nagyon pici a babám, de azért mutathatom? :wink: Tegnap, hirtelen felindulásból felhívtam egy 4D-s céget, hogyha karácsony előtt adnak időpontot, megyek, ha nem, akkor valahogy bírok a fenekemen maradni. Nos, én tegnap estére kaptam is időpontot, úgyhogy végre megnézhettem, hogy ver a kis szíve, és mit is csinál odabent a 14 hetes kislányom (mert a neme is kiderült :D ). Olyan boldog vagyok, bár hallottam, hoyg enm lesz oylan élvezhető, mint amikor már mimikája, arcvonásai vannak - de én így is nagyon elégedett vagyok, hogy él, kapálózik, ficánkol. és Kislány, ahogy éreztem. Kép
Elképzelem Tigris, micsoda izgalmat érezhettél, mikor nézték a Te sokbabád nemét.

detti_10
 
 


detti: Gratulálok, nagyon édes a baba. Örülök, hogy a tiéd is kislány, már nagyon kellett az arányjavítás, bár Tigriske sokat javított a 3 lánnyal.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, köszi! :) Igen, mi is gondoltuk, hogy fiúnk lesz... uis valahol azt olvastam, hogy ICSI-vel gyakrabban lesznek fiúk, merthogy a legfürgébb spermiumot tartják sokszor a legjobb minőségűek egyikének. És a fürgék általában fiúk.

detti_10
 
 


Sziasztok!!!
Köszi a gratukat, bár még mindent nem olvastam.
Gyors leszek:
Minden ok. Tegnap hazajöttünk, túléltük az első éjszakát is.(Gyerek is.)
Szülés:
Csúcs!!!Gyors, szuper!
1/2 3-ra mentem dokihoz .Meg volt beszélve az indítás. Bő 2 ujjnyira voltam akkor nyitva. Még tágítgatott, aztán lesétáltunk a Spar-ba innivalóért,meg a cuccokért a kocsiba. 3-kor mentem a szülőszobába (I-esbe), Annamária szülésznőhöz (tök kedves, nagyon rendes), beöntés...aztán a végére már 3 ujjnyi voltam, amire kitojtam magam.Fel az ágyra, oxitocin, aztán burokrepesztés pár perc múlva.A burokrepesztésnél már 4 ujjnyi volt a méhszáj (ez tényleg leírva tök gáz, de így volt),fájások elviselhetőek abszolút.A gond az volt, hogy a gyerek feje felcsúszott a szülőcsatornából (pedig már hetek óta teljesen lent volt), és a szívverése is lassult, de fájásoknál visszaállt 100 fölé. Oldalra kellett feküdnöm és mélyeket lélegeznem, hogy rendben legyen a szíve.Ekkor még mindig csak 3/4 4 körül volt, tehát nem telt el sok idő.Viszont az oxit feljebb tették, erősödtek a fájások, szorongattam is a férjem kezét, de azt kell hogy írjam, ezek is elviselhetőek voltak, nem kellett jajjgatnom se.Viszont a feje nem jött lejjebb, nem voltak tolófájások. Burokrepesztéskor kiküldték a férjemet, kifelé mondta a doki neki, hogy ne készüljön hosszú vajúdásra, 1/2 órán belül gyerek lesz.
Na, 4 után néztem az órát a falon, mondtam , hogy 16,40-kor lett meg a nagyobbik, de itt nem hiszem, hogy tötrténik valami addigra. Aztán kaptam még egy nospa-t az infúzióba, doki közben szinte folyamatosan ott volt, és nézegetett, aztán fájáskor próbálta a baba fejét lejjebb varázsolni.Nagyon lelkes , segítőkész volt Annamáriával együtt. Aztán valahogy sikerült nyomnom úgy, hogy lekerült a bab feje újra, és onnantól kb 3-4 perc alatt kint is volt, mert egyből jöttek a tolófájások.Egyik oldalról doki nyomott előre, másikról a férjem, elől meg a szülésznő segédkezett.Nem vágtak, nem repedtem, csak a méhszájban van pár varrat.1,5 óra múlva megfürödtem fent a szülőszobán (még jó, mert lent valami brutál pórias körülmények vannak a szülészeten a Jánosban, de aki ott szült, tudhatja), és a szülőszobáról lesétáltam 1 emeletet a aszobába.Hát ennyi a történet.Nem fáj semmim, akkor is tök jól voltam, rendesen tudok ülni az elejétől kezdve, csak az aranyeremmel küszködök kicsit, dehát ez legyen a legkevesebb.
Hát, Csajok!!Mindenkinek hasonló szülést kívánok (az izgalmaktól eltekintve).Azt hittem, az elsőnél nem lehet könnyebb , de ez 1 óra 40 perces volt mindennel együtt-elviselhető fájdalommal.
Tényleg ilyent kívánok az előtte állóknak!!!
Babáról:
Majd férjem tesz képeket, ügyes, viszonylag nyugis leányzó. Az elejétől kezdve jól szopik. Néha még aludni is tudok mellette, bár éjjel 2- és 4 között totál üvöltős volt az utolsó 2 éjszaka. Melleimen lógna olyankor egyfolytában, de kicsit ki van sebesedve, mert elég sokat volt rajta már az elején is, úgyhogy néha már nem tudom azontartani éjjel. Most alszik, de szopnia kell, úgyhogy lassan megyek.
Nagyon aranyos Miló a Miki-cuccban.Lehet, még rakrótatok képet, majd jövök gyönyörködöm benne. Nagylányom nagyon rendes, most pl. vasalt.Sokat segít. Néha az is sokat jelent, ha csak ül a pici mellett, met nyugodtan tudok lenni, ha nem látom, akkor is.
Ma már feltettem egy adag húslevest, meg pörit.Sütni is kéne valamit, párom segít mindenben. Ramatyabb szerintem, mint én, mert a mai 2-4 órás éjszaka rá maradt.
Védőnő is volt, sokmindent nem mondott, de rendes volt.
Na, megyek, és majd jövök újra, ha tudok.
Puszi csajok mindenkinek. Bocs a helyesírási hibákért, megelütésekért. Eddig is volt sok az írásaimban, de most siettem, hogy a végére érjek a dolgoknak.
Üdv!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Ja, a lényeg: születési idő: 12.17. 16,40

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Gratulálok a gyors és könnyű szüléshez. Nem bánnám, ha ilyen lenne nálunk is. :D És még az időzítés is jó volt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nahát Brigi, Te egy hős vagy, és egyszerűen hihetetlen a 2 ygereked egy időben való megszületése, ez a 16.40 lehet, hogy még megjátszandó a lottón, nem? :)

detti_10
 
 


Detti! Gratulálok a kislányodhoz! Tényleg nagyon izgalmas és jó érzés a 4D. Pont tegnap mondta a férjem, hogy milyen szívesen elmenne megint, de szerintem nem lenne értelme hiszen nagyon nagy odabent már a tumultus. :lol:

Brigi! Szuper, hogy ilyen jól túl vagy a szülésen. Irigykedem egy kicsit! :wink:

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!!

detti helyes kislány. Végre kislányok jönnek most a csapatba igy talán meglesz az egyensúly.
Jól van vicky az én pici fiam már ki is eset a lehetséges vej jelöltekből. Na nem baj majd talán tigriskénél szerencsét tudunk próbálni.
Jól van brigi ügyes voltál. Nekem 3 óra volt a szülés része és az is túlélhető volt. Én is még ott a szülöszobában lezuhanyoztam a párom segitségével és jól tettem. Várjuk a képeket.

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Dehogy esett ki a fiad a kosárból, majd a lányok választanak. :D Ha Barbus nem is, de Tigriske 3 lánnyal büszkélkedhet majd. Kíváncsi leszek a nagy bandázásokra. :D Ádi, Ákos, Balázs (Lökiblöki kisfia ha jól emlékszem Balázst mondott Remény) és Barbus. Nagy csapat, pláne ha a lányom olyan fiús lesz, mint amilyen én voltam.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Látom javítjuk a statisztikát a 3 csajjal. Nálunk még bárki szóba jöhet vej jelöltként. :lol:

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!
Gyors leszek: ha nem tudnék írni karácsonyig, akkor mindenkinek békés, babázós karácsonyt kívánok, akinek meg még a pociban van, azoknak szeretetteljes ünnepeket.

Brigi nagyon ügyes vagy, gratulálok a gyors szüléshez, s várom a képeket a kislányodról.

Detti gratulálok a kislányhoz, ezek szerint most a kislányok kerültek az élre...

remény73
 
 


Sziasztok!

Brigi nagyon ügyesek voltatok! Mindenkinek ilyen szülést kívánok!

Vicky jól emlékszel Balázsom van. Ennyien összeállnak fölforgatják a játszóteret :lol:
lökiblöki
 
 


Sziasztok!

DETTI
Gratulálok a kislányhoz. Nem szégyenlős hogy ilyen korán megmutatta magát! (irigy mirigy vagyok!) :lol:

BRIGI
Nem semmi a történet. Ilyenkor mindig eszembe jut a mi szülésünk. A minap a taxiban szült egy csaj és mindahányszor végigmutatták hallottam ahogy kiabált és végig bőgtem az egészet.
Nagyon ügyes voltál és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Amúgy érdekes. Nálunk meg úgy van hogy párom első fia 11.22.én született. 3 óra választott el hogy egy napon legyen a szülinapjuk mert Miló 21-én este 9 órakor bújt ki. :)

Csajok de jó nektek ennyi anyuka egy rakáson!

Holnap tutira nem lesz időm jönni úgyhogy:

KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MILÓVAL MINDENKINEK!!!!

puszi

dita75
 
 


Én is kívánok Mindannyiótoknak nagyon szép, békés, áldott karácsonyt! Akik babája először fog rácsodálkozni a nagy nyüzsire, nekik sok örömet, kívánom, hogy ne legyenek nyügik, hagyják Anyuékat kicsit kikapcsolódni; pocakbabáknak pedig az ünnephez méltó jó közérzetet - ha igaz, hogy érzik ők is..., pocis Édesanyáknak kicsit visszafogottabb készülődést, mint tavaly.

detti_10
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?