Új privát üzeneted érkezett!

Tina! hipp-hipp hurrááááááááááááááááááááááá! Jó akciózást a hétvégére!!! Kép
Milyen ez a vérvételes dolog? Írj le mindent amit tudsz... Kép

Böbe

ps: és gondolj rám, holnaptól én is azt iszom... Kép
baba76
 
 


Böbe!

A vérvételt majd leírom. semmit nem tudok róla. Csak annyit, hogy a TB nem támogatja, ezért 4900 Ft-be kerül. Kicsit tartok tőle, de reméljük nem lesz semmi gond. Az meg nem árt, ha megnézik, hogy genetikailag hogyan is állok. Mert a vetélésnek lehet állítólag ilyen oka is!
Ma minden leletem negatív volt, úgyhogy optimistán nézek a vizsgálat elé.

Látom a Te kedved is jobb Kép

A tea mézzel ihatóbb, de így is büdi. Tipikus bio-bolt illata van. Na dehát a célért mindent.
Tina
vtina
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a függönyös akcióért. Be volt kapcsolva a gép, és véletlenül arra jártam. Kép

Tina, a 22 cm-es tüsző pompás! Minden pillanatban repedhet. 2 naponta akciózás, és Ti mindent megtettetek, amit csak lehet. Ne felejts el gyertyázni, fekve maradni. Kép
Most aztán jól kiakasztottál! Mármint nem Te, hanem, amit írtál. A vérvétel - Leiden! Ezen morfondíroztam egész délelőtt. Ugyanis nekem igazolt Leiden mutációm van. Ez az V-ös alvadási faktor mutációja. Ott hibás egy gén, és emiatt fokozottabban hajlamos vagyok a trombózisra, a vérrögösödésre. Nálam heterozigóta formában van meg. Ez alapjában véve nem olyan veszélyes, ha nincs mellé más rizikótényező (pl. terhesség, gipsz, tartós fekvés, túlsúly, mozgáshiány). A homozigóta már problémásabb. Azért kell folsavat szednem rendszeresen, mert azzal jól karbantartható, és nincs meg az a veszély, hogy nem eszek elég folsavtartalmú kaját. Szóval éppen azon gondolkodtam, hogy bemegyek a heamatológushoz, és megkérdezem, ez okozhat-e ilyen jellegű problémát, ami nálam is volt 2x; és nálad is. Most már aztán tuti bemegyek. Ha kell még infó erről a dologról, akkor szívesen írok, csak szóljatok. Annyira nem kell tőle megijedni, de ha valóben emiatt történtek így az események, akkor állati dühös leszek!! Hétfőn beszélek a Dokimmal is, hátha ő is tudna valamit mondani. Bár, ő is tud erről, és a haematológus is csak annyit mondott, hogy, ha majd tényleg teherbe esek, akkor jelentkezzek náluk. Brrr... hátborzongató. Kép Bármit megtudok, azonnal szólok.

V.
vera77
 
 

 
 

Vera!

Annak most én is utánajártam, hogy mi is ez a V alvadási faktor. De sehol nem említettek olyan hatást, hogy vetélést okozhatna! Azonban ha erre a vizsgálatra küld a doki biztos köze van. Pontosan nem emlékszem hogyan mondta, de a lényeg az volt, hogy a 2 vetélés miatt kell csinálni genetikai vizsgálatot. A Leiden szó a csekkre volt ráírva vizsgálatként. A nőgyógyászod tud arról, hogy ilyen mutációd van? Írhatnál a dologról, mert a tüneteink tényleg kísértetiesen hasonlóak. Szép lenne ha itt ketten összeraknánk a dolgokat. Mert szerintem egymás után 2 ilyen eset nem lehet véletlen (mégha néha szertném is ezt hinni).
Tina
vtina
 
 


Vera!
A haematológus mit mindott, mit és miért kell csinálni ha teherbe esel?
vtina
 
 


Nekem tetszett a függönyös akció.... Kép Kép Kép
baba76
 
 


Böbe!

Igen egybe kell enni oket, osszekeverni, ugy raonteni a vizet. Kulon lehet kapni, ket kulon zacskoban. mezzel finomabb, egyebkent szerintem nem olyan borzaszto az ize. en szeretem.
Mi majd oktoberben probalkozhatunk, ha most ez a kandida miatt nem tiltanak el tole. Remelem nem.
De majd beszelek a dokimmal, meg elmegyek egy masik helyre is, ahol jobban megnezik...

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Böbe, a függönyök már vasalásra várnak. Kép Clostilbegyt és Prednisolon. Kép Hm, jó kis koktél. Kép Örülök neki, hogy nem kell többet várni.

Tina, te miket tudtál meg még róla?
Igen, tud róla a Dokim. A haematológus sem figyelmeztetett arra, hogy esetleg a koraterhességben bármi gond lenne belőle. Annyit mondott, hogy, ameddig teherbe nem esek, addig elég a folsav, utána majd folyamatosan vérellenőrzés, és kis moltömegű heparin-t kell szedni v. gyógyszer formájában v. szuriban. Ha máskor nem a szülés időszakában (előtte és utána) ez mindenképp szükséges. Ezt már szépen el is könyveltem magamban. No problem. Egyébként éppen a heamatológus volt, aki azt mondta, hogy nem kell azonnal menni, ha terhes leszek. Viccesen elmesélte, hogy volt egy hölgy, aki már aznap szaladt, hogy megtudta, na, ennyire nem kell rohanni. Talán ő tette jól?
Van néhány cikkem a Leiden-re vonatkozóan. Most nem tudom bemásolni a linkeket, mert a háttérben megy egy letöltés, és borzasztó lassú a gép. Később ezt pótolom. Nagyon orvos-szagúak. Fele sem érthető, de azért hátha kiderül számodra is belőle valami. Az egyik cikk - remélem, elérhető még, ha nem, akkor megvan kinyomtatva is, bescannelem, és elküldöm úgy - éppen azt vizsgálja, hogy a Leiden mutációnak milyen kockázati tényezői vannak az egyes trimeszterekben. Számora is megdöbbentő adatok. Először be is paráztam tőle. Aztán rájöttem, hogy felesleges még ezzel is terhelnem magam. Szóval, ne ijedj meg, bármit is olvasol. Nagyon jól kezelhető még a homozigóta formája is. Csak oda kell figyelni, össze kell dolgoznia a terhesség alatt nőgyógyásznak és a heamatológusnak. Ez már egy bevett gyakorlat.
Amit még így tudnék róla írni az tényleg csak annyi, hogy emiatt fokozottabban fordulhat elő trombózis. Nálunk a családban már több mindenkinek volt (a húgomnak 19 éves korában Kép), ezért még a baba-projekt előtt én is elvégeztettem ezt a vizsgálatot. Nekem ingyenes volt, tekintve az előzményeket. A Debreceni klinikán sem mondta azt a fő-fő professzor Kép, hogy bármilyen problémám lehetne belőle akár a teherbeeséskor, akár a koraterhességben. A későbbi vonatkozásairól annyit, hogy a méhlepényben is okozhat trombózisokat, ezért a baba vérellátásával lehet gond (nagyvonalakban). Tehát bármiféle probléma is van, az mind-mind a vérképzéssel függ össze, és ez jól kezelhető, ha mesterségesen "hígítják- kezelik" a vért. A babára nem ártalmas, sőt még jó is, mert tényleg szupi lesz tőle a vérellátás. Kb. ennyi, amit most így hirtelen tudnék írni, anélkül, hogy megrémisztenélek.
A mi mostani helyzetünkre vonatkozóan sajnos semmit nem tudok. Kép Majd a jövő hét elején nyakamba veszem kórházat, és körbejárom az illetékesket. Ha kell, akkor konzíliumot is kérek. Nem fogom annyiban hagyni a dolgokat. Igazad van abban, hogy, ha 2x megtörtént, az már nem biztos, hogy csak véletlen. Van gond a peteérés-sárgatest körül is, de az én mostani esetem nemcsak ezt támasztja alá. Hisz még javában fenntartotta akkor is a terhességet, amikor már nem volt embrió. Amíg volt HCG, addig volt progeszteron is, hiszen nem vált le a méhnyálkahártya. Ergo a sárgatest működött. Vagy nem jól spekulálok?

Dodo, több szem mindig többet lát. Kép
V.
vera77
 
 


Csak elbabráltam közben a linkekkel, és máris küldöm. Egyelőre ennyit találtam meg. V.szeg van még több is. Az a cikk, amit az előbb írtam, nincs ezek között. Még keresem.

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/IV/4/224main.htm

http://phd.sote.hu/x-Vedesek/vedesrigo.html

http://www.vaszary.hu/mnt/html/lap/mnl.php?evfolyam=64&szam=3#643hu2

http://vitalitas.hu/olvasosarok/online/oh/2001/15/635.htm

http://www.mldt.hu/upload/labor/document/labor_medicina/vamosi_cikk.htm

Annyi még eszembe jutott, hogy fogigátlót pl. nem szedhetek, éppen a hormonok miatt. Részben ezért is idegenkedek annyira a meddőségi központtól. Hiszen tudom, hogy ott adják nyakló nélkül. Azt sem tudom, hogy egyáltalán nálam szóba jöhetne-e hormonkezelés.

Milyen fura az élet? Éppen a mostani események hatására kezdtem el morfondírozni azon, hogy elmegyek a haematológushoz, és beszélek vele ezekről, ne álljak majd ott a med. központban tudatlanul. Jobb előre felkészülni. De most így felgyorsultak az események.
Tina, remélem, nincs semmi kezelhetetlen problémának. Azt nem élném túl, ha ilyen hülyeség miatt nem lehetne babám. Kép
V.
vera77
 
 


Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, lehet hogy nem ide tartozik lehet hogy azért tudtok segiteni nekem.
3 hónapja probálkozunk, semmi. Normális ciklusom van, rendszeresen pontosam megjön. Semmi. 4 hónapja voltak felfázási problémáim, de az urulógus nem talaát semmit. A nőgyógyász elvégzett rajtam egy bakteriológiai vizsgálatot, aminek az eredményét 1 hónap után kaptam meg. Ami egy fertöző baktérium, ami a székletben normális, de a hüvelyben már nem. Meddőséget okoz. A baktérium nevét pontosan most nem tudom leirni, de E betüvel kezdődik és COLI a vége. A nőgyógyim azt mondta, meddő vagyok és majd teszünk ellene vmit, ez nem volt túl biztató. Kaptam antibiotikumot, amit 10 napig kell párhuzamosan szednem a férjemmel együtt. 2 hónap múlva kontroll, és 1 hónap múlva újra eredmény, azaz 3 hónapig újra gumi, addig no gyerek proget, mert vetélést is okozhat.Kérdésem lenne hol a francba kaptam el? Honnan tudom hogy egyáltalán kiirtható-e, vgy csak ezzel vigasztalnak?! És mi van ha visszakapom a 3 hónap alatt, mire megjönne az űjjabb eredmény? sik ideg vgyok hogy nem lehet babám, pedig már azt hittük hogy összejött. Ráadásul semmi problémám, tünetem nincs azóta. szedem a folsavat is. Volt vkinek ilyen baktériuma, vagy hol tudnék utána nézni?
Köszönöm előre is segitségeteket.
Kati
goofy
 
 


Sziasztok! Kép

Goofy, úgy tudom, hogy az ilyen fertőzések, amik a székletben előfordulnak, de a hüvelyben nem, elsősorban a végbél felől kerülhetnek át. Nem biztos, hogy meddő vagy, de a további fertőzések elkerülésére célszerű minden "nagydolog" után mosakodni (zuhanyozni), leszokni a tangáról és a műszálas bugyiról, stb. Meddőséget nem ennyiből szoktak megállapítani, ha az orvosod gyanakszik, kérj HSG-t, vizsgáljon ki alaposan.

Mindenképpen ki lehet írtani, de az ilyen nem észrevehető fertőzések a legveszélyesebbek---

Böbe

Ps: egyébként ismét egy kedves orvosi hozzáállás: mondunk valamit, a szegény beteg meg hadd törje a fejét, mit jelent ez... Kép
baba76
 
 


Vera!

Köszi a részletes leírást és a linkeket. Remélem az esetemben nem áll fenn a dolog. Még csak vizsgálatra küldtek, hogy fenáll-e. De sz.tem nem mert a családunkban senkit nem tudok (nagyon hosszasan visszavezetve) akinek trombózisa lett volna. (vagy nem jól értelmeztem, hogy ez öröklődik??)
És ha jól emlékszem kb 17 éves koromban a fogigátló szedése előtt csináltak egy vizsgálatot, amit akkor is vmi trombózis hajlammal magyaráztak. Talán az volt? Fogigátlót meg szedhettem, úgyhogy a következtetésem: nincs trombózis hajlamom. (Remélem). De 9-e után kiderül

Goofy!
Én aztán végképp nem értek hozzá, de ami furi: a bacid egyszerre okoz meddőséget és vetélést? Az első szerintem eléggé kizárja a másodikat. Nem?

Tina
vtina
 
 


Goofi

Az általad említett baci az E.Coli (vagyis Escherichia Coli). Én nem tudom pontosan mit és hogyan okoz, de az azért merész dolog, hogy a dokid ennyiből kijelentse, hogy meddő vagy. Max. azt elhiszem, hogy meddőséget okozhat, ha nem kezelik és hosszan fennáll. Még a rettegett Clamydia-ról csak azt mondják, hogy meddőséget okozHAT.
Szerintem ha időben elcsíptétek a fertőzést, megfelelően kezelitek, akkor nem lesz ott semmi gond.Kép

Utánaérdeklődni pedig a következőt ajánlom: a Szülészetek, kórházak / Jahn Ferenc Kórházas-as topikban, ha megírod a problémádat, akkor ott egy doki (Csákány doktor)válaszolgat a levelekre. Én is rengetegszer kérdeztem már ott tőle. Ő biztos többet tud róla, mint mi itt.

Móni
Monik
 


GoofiKép
A fősulin tanultunk erről, erre emlékszem:
Az E-coli egy baktériumfaj, ami az ember normál bélflórájának az alkotórésze. Már a születéskor bekerül a vastagbélbe és az ott lévő többi baktériummal együtt alkotja az ember normál bélflóráját. Gyakori okozója lehet a hugyúti és hüvelyi ferőzéskenek. Antibakteriális kezeléssek ki lehet írtani, csak az a "gáz", hogy a virusokhoz hasonlóan sok faja ellenáll a kezelésnek. Meddőséget olyan esetekben okozhat szerintem, mikor az általa okozott gyulladások elzárják a petevezetéket (ugyanúgy, mint a clamydia esetében).
Egyáltalán nem biztos, hogy meddő vagy, ne ess kétségbe!
Várjátok meg a 3 hónapot, szedjétek a gyogyit, amit a doki felírt és fokozottan ügyeljetek a higiéniára. Aztán csináltassatok egy újabb vizsgálatot. Szerintem a biztonság kedvéért, amig meg nem jön az eredmény védekezzetek tovább óvszerrel. Inkább "veszítsetek" akkor egy hónapot, mint késöbb újabb hármat.
Ha megvan az eredmény, akkor szerintem nem ártana egy átjárhatósági vizsgálat.
Csinált neked ilyen a dokid? Ha nem, akkor miből gondolta, hogy meddő vagy? Bár ehhez ő ért jobban, de szerintem ne add fel.
Bocs, hogy kicsit hosszú lett, de így teljes a kép.

Stella

Kép
stella9
 
 


Vera!

Belenéztem a csatolásokba. Főleg az utolsó tetszett Kép (bár tudok latinul, de ez kifogott rajtam)Már a címe is: ANTIAGGREGATIOS THERAPIA EFFEKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA THROMBOCYTA AGGERGATIO MÉRÉSÉVEL Kép
Na jó, félre a tréfával, egyikben sem találtam vetélésre utaló dolgot. 9-én megyek a vérvételre, kiderítem a dokim miért kapcsolja össze a két dolgot. Olyan rossz, hogy egy rakás kérdés csak akkor jut eszembe miután elhagytam a rendelőt!!!

Tina
vtina
 
 


Sziasztok!

Tina, remélem, sikerült okosabbnak lenned, és tényleg nem ez okoz problémát. Bár, talán jobb lenne, mert ez kezelhető. Legalábbi ezt mondják, de ezek után én már nem hiszek senkinek, akin fehér köpeny van. Kép
Nem jártam ma sikerrel. A Dokim az orrom előtt húzott el a kórházból, a haematológián pedig már nem volt rendelés, mire odaértem. Holnap újra próblálkozom, és beszámolok. Nagy gondolkozásom közben az jutott még az eszembe, hogy talán a homozygóta változata az, ami problémát okoz, a hetero az nem. De mi van, ha mással kombinálódva az is? Hú, ki fogom akasztani a haematológust. Remélem, nem pattinatak le annyival, hogy ne fantáziáljak. Kép
Felejtés ellen papír! Írj fel mindent, és akkor nem felejtesz el semmit. Mondjuk, én nem vagyok híve ennek, nem tudom, hogy miért.


Goofy, sok sikert a kúrához! Szerintem se ijedj meg. Nem eszik azért olyan forrón... Kép (Csak zárójelben merem megjegyezni, hogy szeretkezés közben is ügyelni kell az esetleges balesetekre. Nem szeretném ezt most részletezni. Kép)

V.
vera77
 
 


Dodo!

Ajanlanam neked, hogy menj el vervetelre. Augusztus 17.en egy termeszetgyogyasz candidat allapitott meg nalam (vervetelbol) Tilos volt az elesztofele, tejtermek, gyumi, cukros dolgok. Anyum doki, igy elutaztam ket napra hozza, hogy teljeskoru kivizsgalast csinaljanak. Kiderult, hogy semmifele candida nincs, pedig vannak tunetei. Ezert ajanlom neked, hogy beszelj egy dokival, es o a dietaban is segit, ugyanis nem szabad ilyen drasztikusba kezdeni, foleg, ha valaki babat szeretne. FORDULJ ORVOSHOZ!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

Én mondtam, hogy természetGYOGYÓ! Kép Kép

Örülök, hogy nincs baj!
Tina
vtina
 
 


Sziasztok!

Megjártam a haematológust, nőorvost. Együttes vélemény, hogy a Leiden önmagában nem okoz gondot a koraterhességben, csak, amikor már a placenta kialakul, és ott csinálhat galibát. Persze ez sem biztos, de lehet.
Esetleg más, nem ismert problémával kombinálva okozhat gondot. Köszi! De ennek nagyon kicsi az esélye. Kép
Viszont, "ha már ott voltam" a haematológus elküldött vérvételre. Nézegette a leleteimet, és mondta, hogy 1-2 dolgot még meg lehetne vizsgálni. Ne kérdezzétek mit, elfelejtettem, papírt pedig majd az eredményekkel együtt kapok, kb. 1 hónap múlva (egy adagot ismét Debrecenbe küldtek). Kép Addig várunk.

Tina, neked hamarabb lesz eredményed, majd Te okosítasz a továbbiakban.

Másik bajom, hogy már 5. napja kitartóan vérzek, és néha fáj a hasam. Remélem, most már abbahagyja. A Dokim annyit mondott, hogy ha 10 napnál tovább tart, akkor leszek szíves eléjárulni. Egyébként "normális", hogy most tovább tart, és több a mennyisége is. Csak ne utálnám annyira, ha folyik belőlem valami. Kép

Eléggé k@k@ hangulatban vagyok. Írjatok valami szépet, légyszi'! Kép

V.
vera77
 
 


Vera, csak ma és csak neked!Kép

Az az anya, aki megtervezi gyereke nevelését, lebecsüli gyerekét, aki maga is megtervezi anyja nevelését. (Faith Hines-Pam Brown)

Senki sem várt embert, hanem csak babát. Valamennyien meg fognak lepődni. (Faith Hines-Pam Brown)

...arra, hogy ne legyen nagyon boldogtalan az ember, legbiztosabb szer, ha nem kívánja, hogy nagyon boldog legyen. (Schopenhauer)

Az ember sohasem annyira boldog, és nem is olyan boldogtalan, mint képzeli. (Francois de La Rochefoucauld)

Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk, mert különben félő, hogy meghalunk, anélkül, hogy nevettünk volna. (La Bruyére)


Temékeny tévhit, hogy másképp is lehetett volna. Ez ringatja a gondolkodás bölcsőjét. (Osvát Ernő)

Fel a fejjel!!!!!!!!!! Kép

Böbe
baba76
 
 


Böbe, köszi! Kép Nagyon jók! Kép

Ez az én jelmondatom is:
"Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk, mert különben félő, hogy meghalunk, anélkül, hogy nevettünk volna. (La Bruyére)"
Csak most akadoznak a nevetés fogaskerekei.

Mi van a többiekkel? Zita is eltűnt a táblázattal. HA-HÓÓÓÓÓÓ! Kép

V.
vera77
 
 


Vera!

Ne keseredj el!!!! Ha a dokik azt mondták nem okoz problémát, akkor biztos így van! Majd 9-e után okosabbak leszünk!
Amúgy amit korábban írtam, hogy 2 eset nem lehet véletlen kicsit máshogy látom. Nem tudom miért változtattam meg a véleményemet de most úgy érzem, hogy fatális véletlen áldozata vagyok. Írom is, miért:
1. esetben 2 hétig nem volt semmi bajom, aztán elmentünk nyaralni ahol is egy hegy tetején laktunk. Gyalog mentünk le (mert bazi nagy kocsival voltunk) naponta 2x a hegyről (tengerhez és este vacsizni). Kb a 3. nap felfelé kezdett el kicsit görcsölni a hasam, aztán már minden "hegymászásnál" fájt. Hazajöttünk és elkezdtem vérezni.
2. esetnél, a 3 hónap kényszerpihi után nem is gondoltam, hogy összejöhetne, félidőben épp lázas voltam egy hétig. Majd a mensi előtt egy héttel megemeltem egy bazi nehéz dobozt, baromira elkezdett fájni a hasam, és kicsit véreztem. Azt hittem megjött egy héttel korábban, amire nálam még nem volt példa. Aztán elmúlt, és mentünk telelni Rómába(ha tudom, hogy terhes vagyok bizti, nem megyek el) Ott rengeteget gyalogoltunk, lépcsőztünk stb. Akkor már gyanakodtam, mert megint ugyanúgy fájt a hasam. Hazajöttünk, teszt pozitív, egy hét múlva megjött.
Az a baj, hoyg mindig is elég virgonc voltam, felemeltem mindent, mindegy hány kg stb. Lehet, hogy egyszerűen csak vigyázni kellett volna magamra!!
Én sem értem miért kezdtem el ezt hirtelen így látni, hiszen ha az elmúlt egy évban vki azzal próbált vigasztalni, hogy véletlen volt, meg se hallottam, csak sírtam, hogy vmi bajom van, és soha nem lesz gyerekem.
Tényleg nem értem, de ez van!Kép
Tina
vtina
 
 


Tina, ahogy telik az idő nagyon sok mindent másképp látunk, átértékeljük a dolgokat. Az sem biztos egyébként, hogy a hegymászás, lépcsőzgetés, dobozolás ártott meg. Nem lehet csak erre fogni. Jobb a végére járni a dolgoknak.
Nálam éppen fordítva van a helyzet. A mostani eseményekig úgy gondoltam, hogy tavaly csak a teszt szórakozott velem, és valami más miatt késett a mensim. De most annyira egyértelmű volt minden, hogy biztos vagyok abban, ugyanaz történt (vagy legalábbis hasonló).
Olyat pedig ne mondj, hogy soha nem lesz gyereked. Nem tudhatod előre. Kép
V.
vera77
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a válaszát.
Stella: Neked is köszi. A TARIVID nevü antibiotikumot kaptuk, ami áll. érzékeny erre a baktériumra.Nem csinált átjárhatósági vizsgálatot, majd akkor megkérem.

Mi az a HSG?
Már amúgy kicsit megnyugodtam, de annyira szeretnénk már gyereket, és úgy bánjuk, hogy vissza kell szokni az ovszerre, mert allergiás vagyok rá és igy nem olyan jó a sex.
Most már nagyon ügyelek a higiéniára, vettem mindenféle megelözö szert.
Mégegyszer köszi.
Goofy
goofy
 
 


Tina,

az ilyen kis hiperaktív embereknek célszerű nagyon visszafogni magukat. A kórházban volt egy másik lány, akinek 12 hetesen halt el a babája - ő pl. megemelt egy dobozt, amiben könyvek voltak és az orvosa egyértelműen erre "fogta" a történteket... Kép

Pihenés, pihenés, pihenés.... már akkor is, ha csak a gyanú felmerül, hogy baba van a pocakban... Kép

Nekem sem mondanak mást... Kép

Böbe
baba76
 
 


Sziasztok!

Igen, ez nagyon rossz. En csomot gondolkodtam akkor azon, hogy vajon azert tortent, mert nehezet emeltem, nem vigyaztam magamra, de aztn arra jottem ra, hogy ennyire azert nem kell gorcsosen erre koncentralni. Persze nagyon nehezet nem szabad tenyleg emelni, de en akkor azert nem is emeltem annyira nehezet, max 2 kilot, magyarul 2 liter tejet vagy ilyesmi. Meg hogy ahjolgattam, az is lehet-e baj stb. Azert persze legkozelebb is majd nagyon vigyazok magamra, de nem gorcsosen, mert akkor bebeorul az ember lanya...

Vera!

Remelem ma mar jobb kedved van! Tudod, kitartas, ettol erosodunk!!!!!

Zita!

Hol vagy mar, tenyleg?????????????

Terka, Terika!!!!! Hol vagytok ti is?????

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Figyelem,figyelem!
Zitus kerestetik!Ki látta?Ki hallott róla!
Zita,hol vagy??????????????????????????????
Vendég
 


Sziasztok!KépKépKép

Olyan aranyosak vagytok, hogy hiányoltok!KépKép Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, de kicsit hanyagolni akartam a babatémát mostanában, több-kevesebb sikerrel sikerült is!
Én még mindíg járok ahhoz a talpmasszőrhöz, akit említettem, és nagyon meg vagyok elégedve vele! Rendbe jött az emésztésem, fogytam is már kicsit!Kép De a lényeg, hogy végre hónapok óta először úgy istenigazából megjött a mensim (tudjátok, nekem elég gyengécske volt). Szóval ilyen apróságok vannak, de én ennek is nagyon örülök!
HSG-m elméletileg jövőhét vége felé lenne, de a dokimmal csak hétfőn tudok beszélni, így nem tudom, hogy sikerül-e neki beütemeznie. De ezen most egyáltalán nem aggódok. Sőt! Igazából már nem is nagyon akarom, hogy megcsinálják. Persze azért megcsináltatom, különben a kisördög nem hagyna nyugodni!
Szóval kb. ennyi történt velem.
Megpróbálok majd jönni néha, de muszáj kicsit lazítanom, mert a párom szerint kezdtem belegolyózni a dologba, és az egyikőnknek sem tesz jót! Ha nem is írok, azért én mindenkinek nagyon drukkolok, és nem felejtettem el, hogy egyszer átnevezzük ezt a topikot, és ott már sokkal vidámabb dolgokról fogunk beszélgetni!Kép
Most megyek, mert nagyon álmos vagyok!
Puszi mindenkinek!

Zitus

Kép
Kép
zituska28
 
 


Zitus!
Nagyon örülök,hogy végre jelentkeztél és főleg annak örülök,hogy egészségileg minden oké veled.Megértem,hogy kicsit mellőzni szeretnéd a témát én is azon vagyok,de nagyon nehéz.Én a suliban bízok,kaptam egy 3.oszt.napközis csoportot,ott biztos lekötöm magam.Őket még babusgatni kell.
minden jót neked és néha néha írd meg mi van veled!
Puszkó!Kép

Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Én is régen írtam már nektek. Nagyon bíztam a nyárban és a HSG jó eredménye után egy kicsit fel is szabadultam. Feledni próbáltam minden baba körüli gondolatot...A mostani ciklusban nem is görcsöltem annyit a dolgokon, de ma reggelre megint összeomoltam egy kicsit. Hétfőn megyek a dokimhoz, hogy megbeszéljük a továbbiakat. De már nem is tudom mit szeretnék. A BMC-be fog irányítani, de nem tudom, hogy jó lesz-e az a sok kezelés, mert az első terhesség könnyen létrejött és nem találtak semmit (eddig) és erősen gyanítható, hogy pszihés okai vannak a meddőségemnek (most egy éve próbálkozunk a vetélést követően). A Clostitól, amit 5 cikluson át szedtem mindig (a két utóbbi hónapban a nyaralások miatt nem volt UH) megérett 3 tüsző, baromi nagyra, viszont a nyálkahártya kevésbé vastagodott meg, mint a gyógyszer nélküli hónapokban. Azóta erősen görcsölök és a vérzés jellege is megváltozott. Most nem kezdem beszedni, ez nem okozhat bajt, gondolom, mert egy-egy szép tüszőm minden gyógyszer nélküli ciklusban szépen kifejlődött. Majd hétfőn többet fogok tudni, de tényleg nem tudom, mi lenne a jó. A pszihés meddőségre eredményes az inszem?
Össze kell kapnom magam!!!

Kitartást és puszi mindenkinek!

Judit
naju
 
 


Zitus!

Juj, de jo, hogy irtal, es orulok, hogy jol vagy. Igen, en is azt gondolom, hogy egy ido utan jobb ha az ember nem foglalkozik vele annyit, es ez tenyleg sajat tapasztalat. Nekem is eleg jol megy, jelenthetem!!!!
Meg lesz ennek az eredmenye, Zitus, biztos vagyok benne!!!
Azert a HSG-t csinaltasd meg mindenkepp!!!!

Viki!

Neked is jo lesz a kikapcs! Legalabb babusgathatod a kisgyerekeket, addig is ellazulsz, es eszre sem veszed, es maris babo lesz belole!!!!

Judit!

Ha psziches az ok, akkor az inszem a legrosszabb megoldas szerintem, ne haragudj, hogy ezt mondom, de sajat tapasztalat. Merthogy akkor az ember annyira bizik benne, hogy akkor most biztos fog sikerulni, es sajnos nincs nagyobb eselye, mint a spontannak, csak kozben ott van az a hulye stressz!!!! Mi 5-szor eltuk at, aztan a 6.-at mar nem birtuk, mert annyira ki voltunk borulva.
Aztan azota sokkal lazabban vagyunk, es ugye mar sikerult is a dolog, csak eppen a kicsike angyalka akart lenni, ugyhogy mar nincs velunk...

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Dodo!

Szerinted mit lehetne tenni? Mert amíg még jól voltam (amíg meg nem jött ismét) úgy terveztem, hogy inkább várjunk még és próbálkozzunk, adjunk esélyt arra, hogy spontán sikerüljön. Most már nem vagyok ebben olyan biztos. Ha pedig meddőségi központ, akkor az inszemmel kezdenek, nem? (kivéve amikor fizikai problémák miatt eleve szóba sem jöhet) De hogy lehet az, hogy tényleg ugyanakkor a teherbeesés valószínűsége inszemmel, mint spontán? Úgy olvastam, hogy a beágyazódást is elősegítik inszemnél; az nem javít a helyzeten?
Nálatok sincs fizikai probléma? (nem emlékszem rá)
Bocs a sok kérdésért!

Puszi
Judit
naju
 
 


Szia Druszam, Judit!

Az inszemrol csak annyit, hogy a barataink 5ev probalkozas utan kiprobaltak az inszemet. Haromszor csinaltak sikertelenul. Akkor a doki, es a lany is szuneteltetni akarta a dolgot. Ekkor jott ossze a baba. Mi csak csodababanak hivjuk, hisz 5evig nem sikerult spontan a dolog nekik. Aznap derult ki, hogy babat var, amikor nekem az, hogy megsem vagyok terhes, a doki tevedett.

A clostirol pedig annyit, hogy mindenkepp erdemes 3-4 havonta szunetet tartani. Egy az, hogy cisztat okozhat. Allitolag ugy mukodik a gyogyszer, hogy a beszedeset koveto 3 honap mulva meg mindig hat. En harom honapig szedtem, es a dokik azt mondtak, hogy ez meg harom honapig hatni fog. Utana johet a kovetkezo sorozat. Remelem ertheto voltam.

Mindenkinek megy a drukk!

Judit (EzVicc, hat nem Kép)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Judit!

En sokkal inkabb vagyok hive a termeszetes gyogymodoknak, most mar hogy ennyi korhazas, orvosos dolgot kiprobaltunk, es hat nem segitett semmi.
Sajnalom is azt az idot, amit a meddosegi kp-ra pazaroltunk.
Nekem sokkal jobban jon be az, hogy tenyleg nem foglalkozni a dologgal, masra koncentralni, elni, es virulni. Hihetetlen, de sajnos igy van.
Na, persze azert en sem bizom a veletlenre, es eszem sok aloe veras termeket, ami szinten erositi az immunrendszert, gatyaba razza a szervezetet, ami nagyon jo es hasznos terhesseg elott, es sokkal nagyobb esely van ra, hogy sikerul, es hogy megmarad, es egeszseges lesz a baba.
Barcsak ezeket az aloes termekeket, vitaminokat kezdtem volna el korabban szedni!!!!
Illetve jarok taplreflexologiara ami szinten arra van, hogy a szervezetet gatyaba razza, ongyogyito folyamat meginduljon, kitisztuljon a szervezet es akkor mar johet is baba!
Nagyon sokan irtak a masik topicban is, hogy egy tisztitokura nagyon jot tesz es utana sokkal konnyebb teherbe esni!!!!

En ezt javasolnam, persze te eldontheted, hogy mit valasztassz.

Ha erdekel, dobj egy mailt, es megbeszeljuk!!!

dodo32@freemail.hu

Nalunk egyebkent nincs fizikai probelema, ferjem eredmenyei is nagyon jok, nekem kicsit ra kell segiteni a peteeresre, es akkor megindul a dolog!
Az inszemek alkalmaval is mindig szepen megerett egy tuszo, es a nyalkahartya amibe ugye beagyazodik, az is jo vastag volt, 10-12 mm, es megsem sikerult!!!! Sajnos azt mondjak nem ezen mulik!!!
Nem eleg az hogy oda felhelyezik, ezzel nem segitenek tul sokat. Allitolag, ha akarnak a kiskatonak, akkor akkor is felmasznak a jo helyre, ha akcio utan felallsz vagy mosakszol! Ezt mar sokan mondtak sajat tapasztalatbol!!!!
Latod masik Judit is azt irja, hogy nagyon fontos hogy megszabadulj a stressztol, es akkor menni fog! Az inszemmel meg sajnos pont hogy nagy stresszt vallasz magadra...


pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Sziasztok lanyok!!!

Hol vagytok????

Bobe, Moni, Zitus tudom pihen, Terka, Terika, Viki, Tina, Vera meg a tobbiek!!!!!!

Haho!!!!!

Vagy mindenki orultul probalkozik otthon?????
En meg itt bent ulok a cegben, dolgozom es nem is probalkozhatok!!!!

Bruhhahaha!!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Sziasztok!
Szia Dodo!Kép

Aranyos vagy, hogy hiányolsz!KépMár régen nem jártam erre, próbáltam leállni a témáról, mármint ami a mindennapi ezen való rágódást jelenti.Nehezen megy, ezt be kell vallanom őszintén.Kép
Reménykedem, és pillanatnyilag tényleg csak ennyi mert gyógyszert nem szedek és ultrahangra sem mentem egész nyáron. Illetve egyszer júniusban voltam.
Járok talpmasszázsra, szedem az aloes cuccokat,voltam bioenergetikusnál is.Ő azt igérte, hogy még ebben az éveben sikerrel járok! Kép Remélem igaza lesz!Bízom benne mert van egy jó példa előttem, akit szintén Ő kezelt és sikerrel, pedig már ők szinte lemondtak a babáról és az örökbefogadás előtt álltak.
Ha most megjönne, akkor azért elmegyek már a dokihoz és azt hiszem, hogy belekezdek egy lombikba. Sajnos engem a korom miatt nagyon sürget az idő.Persze eddig is megtehettem volna ezt, mármint a lombikot de valahogy abban reménykedem, hogy sikerül spontán és nem lesz szükség beültetésre.Nyáron meg azért nem csináltam semmit mert valahogy nagyon elegem lett az állandó orvoslátogatásból is.

Egyébként meg én is itt dolgozom sajnos!Kép)

Mindenkinek csupa szépet és jót kívánok és nagyon de nagyon remélem, hogy karácsonyra már mindenkinél kellemes rosszullétek jelentkeznek és majd csak ezért kell egy kicsit vígasztalnunk egymást! Kép)

Terka
terka
 
 


Szia Dodó!

Velem is így van: picit próbáltam elterelni a figyelmemet, hátha így sikerül. De mindig elolvastam amit írtatok.
Holnap megyek dokihoz, megírom, mi volt.

Tina
vtina
 
 


Szia Terka!

De jo, hogy irtal, vegre!
Na, latom te is rafekudtel a temara, es tobb mindent bevetsz a cel erdekeben, parhuzamosan futtatod a dolgokat! Igy is kell, szerintem legalabbis.
Most mar csak szepen varni kell, es megjon az eredmeny!!!
Jo lenne ha bejonne ez a bioenergetikus dolog is!!!

Meddig probalkozol te meg? Mikor szandekozol lombikra menni? Az iden vagy csak jovore?

Irtam mailt is.

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Dodo

Köszi, hogy hiányoltálKép Én itt vagyok, olvasok is mindent, csak, hogy mondjam..., nem akarok írni, ide. Úgy érzem, az én boldogságom már nem fér bele ebbe a topikba. Én próbáltam mindenkit vígasztalni, de bizonyára úgy gondolhatjátok, könnyen beszélek már én, egy Pocaklakóval a pocimbanKép Úgyhogy nem fárasztok ezzel senkit.
Amúgy remekül vagyunk, 18.hetesek vagyunk, pocisodok már, várom a mocorgásokat, tökéletes lett az AFP-énk, hétfőn meghallgattuk a szívhangját Picurinak a védőnőnél, ez is tökéletes volt, jövő kedden pedig megyünk a genetikai UH-ra. Ez a tömör lényeg, a 10 sornyi vigyorgó smile-t kihagyomKép

TerkaKép
Örülök, hogy jelentkeztélKép

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Már több napja figyelem a társalgóban zajló levelezést, és úgy éreztem, hogy most regisztrálnom kell magam. Mi a párommal fél éve próbálkozunk, de igazából tervezetten (napokra kiszámolva) most próbálkozunk először. Olvastam itt sikeres és sikertelen próbálkozásokról. Hát ahogy így elnézem a statisztika alapján azért még jópár próbálkozás előtt állok.
Az orvos akihez járok már többször megvizsgált, főleg vérvétel és ultrahang. Olvastam, hogy menet közben az orvos ultrahanggal ellenőrszi, hogy van-e tüsző. Nekem ilyet még nem csinlát, de meg sem említette.
Évekkel ezelőtt a rendszertelen ciklusom miatt kerestem fel, és akkor a Closti szedésekor a ciklus második felében vizsgálta a progeszteron szintet, ami a minimális értéknél jóval több volt.
Olvasgattam, hogy milyen mellékhatásokat okoz némelyikőtöknél a closti, de azt nem láttam, hogy a hőhullám köztük van. Nálam ezen kívül más problémát nem okoz. Viszont ez a ciklus első felében jelentkező hőhullám oltári kellemetlen. Ez vajon normális?
Remélem tudok meg még tőletek hasznos dolgokat!
Lara

Kép
lara26
 
 


Lara!

Udvozlet a babaneten, de ne maradj am itt sokaig, var a babas topic mindenkit!!!!
En szedtem ugyan clostit, de hohullamom nem volt. Egyszer lettem rosszul tole, majd elajaultam egy boltban, de mas nem volt...
Talan mas tud segiteni neked.

Tina!

OK, akkor varunk holnap infokkal!
Persze, ha el akarod terelni a figyelmedet, es nem nagyon akarsz irni, akkor en nem akarok eroszakoskodni.
Csak volt hogy ugy pezsgett topic, hogy alig birtam utana olvasni, most meg kicsit csendesebb lett.

MOni!

Azert nem aj, ha irsz ide es tudjuk, hogy vagy!!!

Orulok, hogy jo lett at AFP-d meg minden szep es jo!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Dodo!Kép
A lombikot még az idén szeretném elkezdeni ha szükséges.Azt gondoltam ki, hogy ha most megjön, elemegyek a dokimhoz, megcsináltatok mindenféle vérvételt és aztán Ő ajánl egy intézetet, ahová elmegyek. Legalábbis ezt beszéltük meg júniusban. Azt számolgattam, hogy így valamikor november végén,decemberben lenne a beültetés.
Azért titkon vagyis egyáltalán nem titkon, abban reménykedem, hogy erre nem lesz mégsem szükség.Kép
Írtam mailt!

Móni!Kép
Örülök hogy jók lettek az eredményeid! Nagyon szalad az idő. Már 18.hétben vagy! Kép

Lara!
Szedtem clostyt de hőhullámom nem volt tőle és igazából semmilyen extra tünetet nem produkáltam ha jól emlékszem.
Szerintem, habár nálam nem hozta meg az kívánt eredményt, a babát, szóval jó ez a gyógyszer és remélem Neked is segít, mint ahogy sokaknak!

Terka
terka
 
 


Lara!

Nekem kézzsibbadásom volt a gyógyszertől, és vmi fura érzés, amit nem tudok elmondani.
Nálam sajnos jót nem okozott a gyógyszer (de ez a volt orvosom hibája)
Ragaszkodj az UH-hoz, itt többeknek is az mutatta kia cisztát, amit a gyógyszer okozott!!!!

Tina
vtina
 
 


Lara!

Mióta szeded?
vtina
 
 


Lara

Én 3 hónapig szedtem a Clostyt, és iszonyú hőhullámaim voltam tőle, hol izzadtam, hol magfagytam. És tényleg a ciklus első felében volt kifejezettebb. Ezenkívül nekem még egy csomó mellékhatást okozott (hízás, szemkáprázás, ciszta, stb.), és egy kisbabát isKép

Móni
Monik
 


Dodó!
Én itt vagyok ,a megint megjötteseknél tartózkodom többet.Ma kell megjönnie,majd holnap reggel biztos jelentkezik.
OKTÓBER A MI HÓNAPUNK LESZ!OKÉ???????????
Vendég
 


Sziasztok!Kép

Azért itt vagyok ám, ha ritkán is!Kép
Most szeretnék kérni egy jó nagy drukkot tőletek, mert holnap reggel fekszem be a klinikára, holnapután lesz a HSG-m!
Gondoljatok rám, hétvégén megírom, hogy mi volt!

DodoKép TerkaKép

Én is talpmasszázsra járok!Kép És szerintem tööök jó!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28
 
 


Zita, megy a drukk ezerrel! Kép Kép Kép Kép Tudod, lazítani, lazítani, próbálj meg lazítani... Kép Kép
Sokat gondolok rád. Kép Ügyes legyél!
Többieknek még írok holnap.
Kép
Vera
vera77
 
 


Zita

Nagyon-nagyon drukkolunk!KépKépKép

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Előkerültem végre én is.....

Üdv az újaknak!

Zitus!Kép
Nagyon ritkán írsz mostanában - akárcsak én. Azért bíztam benne, hogy a HSG előtt bejelentkezel. Remélem, minden rendben lesz!!!
Megy a drukk, hogy fájdalommentes legyen és hogy az eredmény is rendben legyen!!!KépKépKép

Dodó!
Aranyos vagy, hogy így hiányolsz minket!Kép Most te vagy a topik lelke.Kép
Te aztán mindent megteszel a "cél" érdekében! Kívánom, hogy minél hamarabb legyen eredménye!!!!

Viki, Vera!
Hogy indult a tanév?
Észre sem veszitek, és egyszercsak eggyel több gyerekkel kell foglalkoznotok.... Ugye, értitek, mire gondolok?
Vera!
Annyira sajnálom a történteket!!! Mikor próbálkozhattok újra? (bocs, ha már írtad, csak elkerülte a figyelmemet)

Terkához hasonlóan én sem szedek bogyót, nem járok sem uh- ra, de még a klinika közelébe sem - abban bízom, hogy sikerülhet, csak úgy is. (aztán persze lehet, hogy tévedek...)
Szóval semmi érdemleges nem történik velem. Nyaraltunk, na és még mindig nem lehet unatkozni a csibész kisfiam mellett... Sokkal kevesebbet netezek, mint korábban - úgy elfáradok estére.
Azért megy a drukk mindenkinek!!!

puszi: Terika

ui.: képek rólunk az albumunkban
terika
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?