Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyorsan adok egy kis életjelet magunkról.
Hétfő óta beteg vagyok , lázas is voltam, nem tudom mi lehetett, most már csak erős náthám van. Dóri nem kapta el szerencsére, kedden megkapta a h1n1 szurit. Sokat dillemmáztunk apával, aztán ez a döntés született, a szuritól semmi baja nem volt. Viszont jön az alsó foga, ezért 2 napja nem alszunk....

Etelka: olyan jó izgulni értetek :D írj hogy mi volt a ctg-n.

Nitácska: sajnálom a betegséget, remélem Máté hamar rendbe jön.

Dóri: nektek ugyanezt kívánom.

Mora: jók a képek, és milyen vékony vagy :D majd írok neked bővebben.
Vendég
 


Beagle: gyógyulj meg hamar :!: :!: :!: Dodinak sok puszi.. :!: :D ja, és az a vékony nem én vagyok a képen, hanem az anyukám.. :wink: :lol: :lol: jó lenne már olyan vékonynak lenni.. :roll: 8)

puszi

Kép

Kép
morca
 
 


Deeee te vagy, az egyik kép szélén ülsz a földön... vagy mégse te vagy??????

látod már meg sem ismerlek :oops:
Vendég
 

 
 

Beagle: az az anyukám, aki a földön ül.. :lol: :lol: :lol: na, asszem épp itt az ideje, hogy meglátogassunk benneteket.. :wink: 8)

puszi

Kép

Kép
morca
 
 


Morca, annyira irigylem a lakásotokat! Olyan klassz bababarát, én is ilyet szeretnék! Jó nagy terek, nincsenek a gyerekekre veszélyes bútorok, tárgyak, csak a játékok meg ami azokhoz kell.
Sajna én ezt nem tudom így kialakítani, annyi a cucc és kicsi a tér, ennélfogva az ördögfióka-lány tombol is rendesen, na meg kék-zöld a lábszára. :)
Akartam valamelyik nap már írni, hogy láttam a minap a hat órai tea c. műsorban Borisz idomárát, de most egy egérrel (vagy házipatkány volt, hmmm, erre sajna nem emlékszem, mert közben a kisasszonyt pesztráltam). Láttad?

Kép
anhel
 
 


Anhel: hát igyekszem most még elsősorban a fiúk igényei szerint kialakítani a lakást, de vannak veszélyes részek abból kifolyólag, hogy az első rész még nincs készen.. :roll: 8) pl a folyosó (ami hátra vezet a szobákba) és a konyha találkozása nagyon veszélyes pont, mert a konyhában kő van, ráadásul kb 20cm a szintkülönbség, a fiúk pedig előszeretettel rohangálnak a lakásban.. :roll: ráadásul ott sem lassítanak le, hanem szinte repülnek lefelé.. :shock: na, azért olyankor megáll bennem az ütő.. :roll: most tettünk oda egy szőnyeget, hogy tompítsa a becsapódást, ha sikerül összehoznia valamelyik fiamnak.. :roll: 8) tavasszal pedig remélhetőleg ez is meg fog oldódni.. 8)

ezek szerint Dóri sem az nyugton ülős típus.. :lol: Matyit még csak mostanában tudtam leültetni, gyurmázni, rajzolni, sütit sütni, eddig gyakorlatilag csak "tombolásból" álltak a napjai.. :lol: :lol: Ákos viszont teljesen más ebből a szempontból, imád elmélyülten pakolászni, iszonyatosan tud koncentrálni, bár azért Matyival ő is be tud vadulni, mikor kergetőznek, meg birkóznak... :lol: :lol:

sajna nem láttam a műsort Árpival, viszont ő volt a Mikulásunk.. :lol: de most megy a mozikban a Holdhercegnő című film, amiben az állat szereplőket ő tanította.. :lol: a kutyusok, pedig a gödöllői suli tagjai.. :lol: :lol:
Borisz ebben nem vett részt, mert ezt régebben forgatták.. 8) a filmet még nem láttuk, pedig meg voltunk hívva a premierre, csak sajnos nem tudtuk megoldani a fiúk felügyeletét, és így nem tudtunk elmenni, de meg fogom nézni az biztos.. 8)

puszi Nektek :P

Kép

Kép
morca
 
 


hoztam még egy videót is.. 8)

ma reggeli "vidámparkozás".. :D :D

http://www.babanet.hu/album/video.php?video=59063

puszi

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon rohanva ...
Megvagyunk, Orsi beteg volt, két napig lázzal, köhögéssel, de már jól van. Sikerült Dancit megóvni a fertőzéstől. Bátyámnak nagyon H1N1-esre hasonlító vírusa volt, 2 hétbe telt, mire felépült, de rendben van.

Morca:tündik a fickók!!!!!

Oh, Kristóf nagyon menő!!!!!

Etelka: még egyben?

Nita: ne aggódj!Erősebbek ezek a gyerekek, mint gondolnánk! Gyógyuljatok!!!

Puszi mindenkinek és jó ünnepi készülődést!!!

Puszi!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Igen, még egyben :) :) :) ma voltunk ctg-n, és azt mondta a doki utána, hogy semmi változás. Még zárt a méhszáj. De már hárman jósolták a 15-ei napot a Mi napunknak.... így már azt gondolom, lehet benne valami :D :D :D

Morca.... ezek a srácok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: imádom a történeteiteket... :D:D:D:D:D:D:D

Nitácska, jobban vagytok?

Beagle, örülök, hogy ti már jobban, és hogy Esztyék is jobban vannak!!!!

Köszönjük ám a sok drukkolást!!!! :) és Nitácska, vagy Bábaildi hozzák majd a jó hírt!!! :) :) :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Morca, igen, csak fáradt leginkább... Most a 2 óra alvás dívik, mert hol egyik, hol másik beteg. De ma éjjel sokkal többet aludtam. :) Jupppppííí! :)
Ti meg mit műveltek azokkal a ruháskosarakkal??? :) :) :) Jó ezeknek a törpéknek, jófej anyukájuk van. :)
Viszont szegény Samu beteg. De azért elég jókedvű. :)

Mindenkinek jobbulást, akinek az kell, kitartást, akinek az, én is jó készülődést kívánok!

Örülök, hogy Dóri nem lett beteg!

Meg hogy Orsi is meggyógyult, meg hogy bátyád is rendben van, Eszty!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Etelka: nagyon szorítok neked!!!!!! :wink: :lol:

Eszty: na, mindenki egészséges, az a lényeg.. :wink: örülök, hogy jelentkeztél.. 8) régen küldtél már képeket, küldesz?? :roll: :D

Nita: remélem jól vagytok.. 8)

Dóri: 2 óra alvás az nem sok.. :? azért próbálj meg egy picit többet pihenni.. :roll: 8) ja, a kosaras játék is a fiaim ötlete volt.. :lol: :lol:
Samunak jobbulást és sok gyógypuszit küldünk neki.. :wink: 8)

Matyi ma nagyon rám ijesztett, mert miután felkelt délután, mindenért csak sírt, de nagyon keservesen, és sehogy sem akarta kibökni, hogy mi a baja.. :? :( a végén, már veszekedtem vele:oops: :cry: , hogy miért nem mondja meg, hogy mi a gond, mert így nem tudok segíteni... :( majdnem frászt kaptam, mert ő sosem szokott így viselkedni.. :? végül felhívtuk a dokinénit, aki mondta, hogy azonnal menjünk be (pedig már letelt a rendelési idő).. :roll: elkezdett Matyival beszélgetni és neki egyből megmondta, hogy a füle fáj, és azt is, hogy a bal.. :roll: meg is nézte, és tényleg nagyon csúnya neki, remélem nem kell hétvégén fülészetre rohangálnunk.. :roll: kapott antibiotikumot, meg fájdalomcsillapítót, remélem használni fog.. :roll: most meg tiszta lelki beteg vagyok, hogy balhéztam vele, pedig nem is rá haragudtam, hanem csak éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel és ideges voltam, ő meg csak sírt mindenért, pedig végig kérdeztem minden lehetőséget... :roll: :cry: bár megbeszéltem ezt vele, és jobban is van, de én most nagyon szarul érzem magam emiatt.. :cry: :cry:

na megyek, mert fürdenek és addig össze kell szednem a cuccaikat az alváshoz.. :roll:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Hajaj! Úgy látom dúl a vírus, megfázás mindenfelé....vigyázzatok magatokra, lehetőleg ne vigyétek a srácokat a bevásárlóközpontokba (tudom, néha muszáj, mert nincs ki vigyázzon rájuk), sok narancsot-kivit-almát egyetek, és reménykedjünk, hogy jön a hideg :lol: :lol: :lol: Az kisöpri a vírust :D :D :D
Etelka kedves, Te is a hidegfrontban reménykedhetsz.....különben 15-én éjszaka dolgozom...jöhetsz, ha gondolod....beszéld meg a kis "illetékessel" :wink: :wink: :wink:
Zdori: 2 óra nagyon-nagyon kevés :( :( :( Nem fogod bírni, légy szíves, pihenj többet.
Nitácskáról tud valaki valamit?????????????
bábaildi
 
 


sziasztok!!!!!!!!!!!
Etelka akkor legyen tényleg 15-e a ti napotok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Máté megint lázas de a kedve most jó..........reggel visszük mind a 2-őt dokihoz és ha nem csinál valamit Mátéval ráverem az ajtót az tuti!!!!!!!!!!!már hétfő óta minden nap lázas!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Morca imádom a képeiteket meg a történeteket!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Egy sztárfotó nektek és egy családi kép!

Puszi Mindenkinek!

Kép

Ezúton kívánunk mindenkinek meghitt, boldog karácsonyt és nagyon boldog új esztendőt!

Kép

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Megy a drukk ezerrel, Etelka!
Legyetek nagyon ügyesek!
Gyors és könnyű szülést kívánok neked és ugyanilyen születést a Babócának!

Hajrá-hajrá! :P

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: nagyon helyes a kis angyalkád.. :D és nagyon szép kis család vagytok.. :D :D

puszi

Kép

Kép
morca
 
 


Eszti gyönyörű az angyalka .....és szép család vagytok!!!!!!!!!!!!!!!:lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


BCG-s angyalka cukiiii! :)
Család szép. :)

Ildi, igenis, értettem, igyekszem, de mikor senki sem segít, akkor kicsit nehéz többet pihenni, ha szeretnék a saját kedvteléseimre is időt szakítani. De majd lesz az alvás a kedvtelés... De ma éjjel tényleg sokat aludtam: 7 órát! :)

Most is megyek már, még fejés. de aztán szunya. :)

Nitácska, jobbulást fiadnak!!!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Reggel voltunk a gyerekekkel dokinál....Máténak hörghurutja van...........kapott antibiotikumot....a kicsi már kezd jobban lenni de még szívni kell az orrát!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a sok szép dícséretet!!! :P
Nagyon aranyosak vagytok!
Jól megvagyunk, gyerkőcök pedig tündérek, nem panaszkodhatom!

Jobbulást nektek, Nitacska! Mondjuk az már biztos volt, hogy valami makacs baktérium, mert az tart ilyen sokáig: sokkal nehezeb legyőzni ezeket, mint a vírusokat. Tudom, hogy igazából piciknek ajánlják, de nálunk most sokat segített Orsi köhögésén a patikában vény nélkül kapható LUUF kámforos hátkenőcs. Én a mellkasára is tettem, és gyakorlatilag 4-5 kenés után már rengeteget javult, tisztult a tüdeje. A lényeg, hogy adj rá kistrikót, és bugyoláld be jó dunsztba egy órára a kenés után. Én ezt lefekvés előtt kentem rá, így biztos volt a dunszt, amúgy meg se ál sosem. Vigyázzatok magatokra!

Etelkának megy a drukk ezerrel!!!

Puszi minden csajszinak és babónak!!!
Vigyázzatok magatokra!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszti köszi a kenőcs ötletet!!!!!!!!!!megfogadom :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Na, pont előttem a patikában vmelyik nap ilyet vett egy apuka, én is gondolkoztam, de nem tudtam, hatékony-e. Ha igen, mi is beruházunk. :)

Megyek aludni, mert mindjárt lefordulok a széről... :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


székről... :)

Eszty, örülök, hogy alakulnak a dolgok! Csak tovább és tovább ügyesen!!! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ti nem jöttök már ide??? MIndig csak nézem, hogy még mindig enyém az utolsó hsz... Remélem, semmi komoly baj senkivel!!!

Jaaa, lehet, csak eltévedtetek ebben az új design-ban... :lol:
Nem nagyon tetszik... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


sziasztok!!!!!!!!!!!

hát nekem se tetszik ez az új oldal....tiszta kavarodás.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nekem tetszik, szerintem jó, hogy nem kell mindig húzkodnom a gördülősávval, hogy a jobb oldalt is lássam. :-)
Megszokjuk majd! Nem árt néha kicsit újítaniuk!

Jól vagyunk.
Ma ebédre megyünk egy szép étterembe házassági évfordulót ünnepelni. Azt határoztuk, hogy ne tartsuk külön-külön őket, mert amúgy ez az évforduló inkább sajátja mindenkinek, mintsem nagy családi banzáj. Helyette egyszer egy évben, anyuék házassági évfordulóján elmegyünk mind együtt ebédelni, egy nagy családi ebédre. Úgyhogy ezt most kezdjük el. A múlt vasárnap mentünk volna, de a betegségek miatt most kerül rá sor.

Nektek hogy telik a hétvége? Láttátok ezt a gyönyörű hóesést? Kedd-szerdára már fehér tájat ígérnek a profik!

Etelka! Egyben vagytok még? Vigyázz magadra!!!
Jah, amúg így járvány idjén beengedik a párodat a szülőszobára?
Bábaildi: kitartás, már közeleg a karácsony! Hogy vagy?

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


:-D

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


sziasztok!!!!!!!!!!
itt még most is szállingózik a hó!!!!!!!!!!!!
nagyon remélem hogy tényleg lesz nagy hó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szeretnék szánkózni a Mátéval!!!!!!!!!!!!!!

nekünk a hétvégénk betegesen telik!!!!! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Végre! Eszty, örülök, hogy nálatok minden rendben, szép ünnepet!

Nitácska, mi is szeretnénk jó havat!!! Csak gyógyuljanak már meg ezek a legénykék... :roll:

Szép napot továbbra is!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


hát igen....nekem is most minden vágyam hogy mind meg gyógyuljunk!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Egyre több havat ígérnek! :P
Gyógyuljatok meg gyorsan! Jönnek az ünnepek és szép fehér karácsony ígérkezik, és ebben évek óta nem volt már részünk!
Nagyon szép hangulata lenne, ha tényleg összejönne!
Én nagyon szeretem! Olyan meghitt, égi lesz tőle ez az ünnep.
Valahogy a fények is egész mások ilyenkor, és mindennek olyan földön túli kisugárzása van.

És ha jön a hideg, visszaszorul majd az influenza és a bacik is. Ez az enyhe idő nagyon kedvezett nekik.
Menjetek a friss levegőre jól beöltözve, amikor csak tehetitek!

Gyógyulgasson mindenki!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Etelka!

Mi újság? Csak nincs valami fejlemény? Megy a drukk ezerrel!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


nekem nem lesz annyira jó az ünnep ha fehér is lesz........api dolgozik karácsonykor is..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

de szánkózni tuti ki fogunk menni:)))))))))))

Etelka jelentkezz ha még 2in1 vagy!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nem, nem, még nincs fejlemény :) még egyben vagyunk :) de kezd kicsit tele lenni a gatya, így, hogy közeledik a hideg front, meg a keddi nap..... :) :) :) meglátjuk......

Szerintem is jöjjön a hó, meg a hidegebb :) én is nagyon imádom, és valóban nagyon gyönyörű lenne, ha fehér karácsonyunk lenne :)

Mindenki gyógyulgasson, hátha a bacik is elmennek ebben a hidegben :)

Szép estét Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka napi 1x jelentkezz..mert különben azt hisszük esemény van!!!!!!!!!!! :wink: :)

Máté már egész jól van!!!!!!!!már játszik és dalolászik is!!!!!!!éééééééésssssss 2 napja nincs láza már!!!!
Dia nagyon aranyos a ti történetetek is!!!!!!!!:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Ok, ok, jelentkezem :) De hát te úgyis tudni fogod, ha esemény van, mert megy az sms!!! :) :) :)

Dia? lemaradtam valamiről???? :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :) :) :)

Ma sincs még fejlemény idáig, bár a felhőkhöz képest nagy mocorgás van :) :) ilyenkor alvás szokott lenni!

Gyógyulgassatok tovább, és mindenki is!!!!! :)

Kép
Kép
etelka
 
 


a Diás üzit ne ide akartam írni...... :oops: .csak miután el küldtem akkor láttam hogy ide is írtam.....sorry...... :oops: :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Hahó!

Mi is élünk, csak beteg mindenki... Jajj, olyan rossz... Na, mindegy, hamar túl leszünk rajta, remélem. Makacs náthának túnik. Remélem, nem lesz belőle több...:)

Jó éjt mindenkinek!

Etelka, jó, hogy jöttél. Nagyon várjuk a kisbabád! :)

Na, jó éjt.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Még egyben vagyunk..... bár ma reggel is negyedóránként megkeményedett a pocak, meg fáj a derekam.... meg feszült a hasam is... de aztán visszafeküdtem aludni, és elmúlt... úgyhogy ez még biztos nem az, de remélem, hamarosan elindul a Manó kifelé.....

Zdori, gyógyuljatok meg, nem jó ez a sok betegeskedés....

Nitácska, nálatok? Jobban vagytok??

Többiek????

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Bár mindenki el van tűnve tegnap óta, azért jelzem, még mindig egyben vagyunk..... lehet, hogy így is maradunk..... :S senki megérzése nem jött be, hogy hányadikán születik a Bébi, se az enyém, hogy hamarabb jön... szóval még amilyen "szerencsés" vagyok, karácsonykor leszünk bent a kórházban.... tuti... :S na mindegy, azért még próbálom a Legényt kibújásra bírni... hátha....

Kép
Kép
etelka
 
 


ETI:):):):):):):):)

Nyugi, úgyis akkor fog kibújni a Kismanó, amikor neki tetszik:)):):):) Én pont a szülés előtti napon éjszaka elbeszélgettem Vele:):):) És bejött:):):):) Nagyon szépen kértem Őt, hogy ha nem túl nagy kérés, legyen szíves és jöjjön ki, mert biztos már Ő is nagyon kíváncsi ránk, és itt kint is minden szép:):):):):) Hallgatott rám:):):) És ne nézzetek hülyének, de amikor átkerűltem az ujszülött osztályra, kiderűlt, hogy abban a szobában még rajtam kívűl 3-an ugyanezt csinálták:):):):):):) Szóval, ha gondolod, beszélj csk vele nyugodtan:):):):) Biztos hallgatni fog rád:)Ö):Ö Bár sajnos az is igaz, hogy a világon a legjobb dolga odabennt van:):):):) elvileg van még 6 napja:):)):):)
bluebox
 
 


Etelka én karácsonykor is meg látogatlak ha akkor leszel bent!...a legszebb karácsonyod lesz akkor is!!!!!!!!!!!!!! :wink:
mi még náthásak vagyunk....makacs nálunk is........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Aranyosak vagytok!!! :) jöhetsz nyugodtan, nem az a baj, hanem hogy hát karácsonyra már szerettünk volna itthon lenni..... de hát persze, ha akkor jön, akkor jön, nem tudok vele mit csinálni....
De ma este elbeszélgetek vele.... bár jobb lett volna, ha ma jön ajándéknak :):):)

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka, mi meg szorítunk egyfolytában!!! :)

Csak előjön kicsifiú! :)

Nem vagyunk sokat betegek, csak most egymásnak adogatjuk a dolgokat... Eddig Samu talán 2x volt beteg... Pedig már húderégenszületett... :)

Na, megyek. Puszi mindenkinek!

Nitácska nektek is jobbulást!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Etelka nem is úszol meg:))) :) :)
Dóri köszönjük.........nektek .is jobbulást:)))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Még mindig egyben, és még mindig zárt a méhszáj... ezt a gyereket a hidegfront sem hatja meg.... és nem úgy tűnik, mint aki ki akarna jönni.....
Nitácska, ha karácsonykor kell bent lennünk (és nyilván, mikor máskor.....) akkor még duplán is fogok örülni nektek :) :) :) gyertek nyugodtan :) :) :) addig meg gyógyulgassatok!!!! :)

Többiek? Kis betegek, nagy betegek? Jobban vagytok???

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka házi praktikával próbáltad már ki csalogatni?
meg van valami koktél is.....van akinél be jön,......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Etelka, nyugi, még bőven van idő karácsonyig! Ha teszemazt csak szombaton születik meg a tökmag, még akkor is bőven hazaérhettek karácsonyra!
Egyébként meg hiszek a vonzás törvényében és nemegyszer beigazolódott nálam (is), ha valamit nagyon kerülnék, minél többet gondolok rá, hogy nem akarom vagy másképpen csak azt ne, az alapszitu lép életbe végül, pont amit nem akartam, úgyhogy próbáld Te is fordítva, arra koncentrálj, amit szeretnél. :) Persze ez a legnezebb időszak a terhesség alatt, ez a malmozós várakozás, és a sok okoskodás...;)

Kép
anhel
 
 


Dóri olyan igaz amit mondasz....ilyet már én is tapasztaltam magamon.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?