Új privát üzeneted érkezett!

sajt: Lehet, ha így fogjuk tartani a kapcsolatot babásan is (és miért ne tennénk), akkor még válogathat is majd. Ádám vagy Ákos? Még jó hogy sok a fiú mostanában. :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kép

pisis a fejem (a saját pisim)

Kép
Kép
colin
 
 


Kép

Kép
Kép
colin
 
 

 
 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
colin
 
 


Olyan szép Ákos is. Úgy döntöttem, hogy engedélyezem a lánykámnak a többférjűséget. :D Nem tudnék dönteni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Colin! Még egyszer gratulálok! Nem semmi, hogy hánytál is, ezt még nem hallottam. Nagyon-nagyon gyönyörű baba!!!

Vicky! Szerintem szép méretes pocak. Jól megnőtt. Az enyém sokkal fentebb van. Én is ezt a mennyiségű magnerotot szedem, de azt hittem, hogy ez kevesebb. Valaki írta egy másik fórumon, hogy max 2000-et lehet szedni, de akkor úgy látszik Ő tévedett, hisz nekem is ezt írta fel az orvos.

Sajt! Köszi, kitartok csak már nehezedik a dolog. Tegnap előtt reggel két nagy kutya megtámadta a kutyusomat, így most reggelente állatorvoshoz hordom szurira és mosom a sebeit betadinnal és nagyon sajnálom, hogy semmit nem tehetek érte.
Már csak 4 nap! Mikor tesztelsz? Otthon?

Kép
tigriske1978
 
 


Colin! Gyonyoru a Kisfiatok!!!!Meg en most sem hiszem el,hogy egyik pillanatban a pocakban vannak a manokakak,es utana.....szoval megegyszer gratulalok,nem semmi ahogy szultel,de tenyleg gyorsak voltatok,es megsem csaszarral!!!Sok tejcsit,oromot kivanok nektek,es gyere,amikor tudsz!!!!Sajt!! Igen,en is rovidlato vagyok,es szules elott,megnezik a szemet,hogy mennyire terhelheto.A szemeszem mondta,hogy nem mindig csak a diopria szamit,de persze az is.Nekem minusz 5-os a lencsem,es azt mondta,amugy minden ok,valamit neznek a szemfeneken,meg ilyenek.Majd a dokid ugyis mondja,hogy nezzetek meg.Vicky!!!Klassz foto,szerintem nekem kisebb...begubozik Polli mano.Akartam kepeket felrakni,de tul nagymeretuek,esmost lett takaritva a gepem,es nem tudom kicsinyiteni....Puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


Sziasztok!

COLIN
Mégegyszer gratulálok!
Sztem is nagyon szép a kisfiatok! Sztem csúnya kisbaba nincs is a világon, én legalábbis még egyet sem láttam! :) és ahogy Remény is írta mindenkinek a sajátja a legszebb úgyhogy nagyon is rendjén van amit írtál. :)

A szüléstörténeted olvasva nekem egy kicsit horrorisztikusan hangzik, én nem hittem el de tényleg igaz hogy szinte másnap már nem is emléxik rá az ember. Én azért írtam le gyorsan a blogba mert már volt hgy kérdeztek valamit és nem tudtam rá válaszolni, igazság szerint azt sem tudtam mikor jött ki percre pontosan a fiam, még szerencse hogy ezt az infot feljegyzik nekem. :lol:

dita75
 
 


Colin-szobatárs!
Én is gratulálok Neked. Na, már látom, azért nem vártál meg, hogy mielőbb a kezedben tartsd ezt a kis gyönyörűséget. Így már érthető.
Hát ez a hányás-hasmenés elég ijesztő. Mitől volt? Vagy ez "csak" a Szülés mellékhatása?
Nem semmi...Még jó, hogy viszonylag hamar túlestél rajta, és talán császár nélkül utána is könnyebb...
Nálunk semmi extra!
Vicky!
Elég szép a pocid, de az enyém -képek alapján-még sokkal horrorabb.Így fel sem tűnik, de a gyerek csinált rólam képeket, ledöbbentem, hogy: "jé!!!Ekkora???!!!".
Mindegy. Ma én is járkáltam wc-re, de ez még nem szülés csak sokat zabáltam, és a gyerek nem fér el már szerintem, és kitaposta belőlem... :oops: (elnézést...)
Kedden megyek újra ctg-re, kíváncsi vagyok, de még nem lesz semmi szerintem. Talán úgy 15-e körül némi segítséggel. Bár, ugye nem lehet tudni....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Íme a 6 hónapos terhes pocakom:

Kép

Kép
tigriske1978
 
 


Illetve elkészül a lányok szobafalának egyik oldala:

Kép

Kép

Kép
tigriske1978
 
 


brigi: Lesz még ez is nagyobb.

tigriske: Szép babalak a kinti és a benti is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt! :)

Vicky:
Jó gondolat a többférjűség, még a kezdőbetűk is egyformák... :lol:

Colin:
Egyszerűen csodaszép a lurkó!!! A sapis kép a favorit nálam, meg amikor a kék rugiban van és olyan édesen tartja a két kezét. :)
Az elsőnél írtad, hogy pisis és a saját pisije. :lol: :lol: :lol: Szerinted ki gondolt volna máséra? :lol: :lol: :lol: Ez annyira aranyos volt tőled!!! :wink:

Tigriske:
Jobbulást a kutyusodnak, remélem csak felületi sérülések. Szegényke, úgy sajnálom...
A pocid haláli, hogy mennyire hegyes odafenn, nekem tetszik! :)
A babaszoba is klassz, vmi hasonlót szeretnék majd én is, de megpróbálom sk. kifesteni mesefigurákkal, nemtom menni fog-e. :roll: Max. átfestem újra... :)

Dita:
Na erre szoktam mondani, hogy akinek nincs esze, legyen notesze! :) Én is mindent felírok, mert annyi más dologra is oda kell figyelni, hogy mindent úgysem lehet megjegyezni. Amúgy meg tényleg vannak olyan események, amiket jó egyből leírni, a vele kapcsolatos élményeinket is, mert az az adott pillanatra szól és később elveszne... Ugyebár szülésben még nem volt részem, erről az élményről nem tudok nyilatkozni; de pl. amikor elutazunk, akkor kis füzet a kezembe+toll és vagy utazás közben, vagy a nap végén leírom a gondolataimat, hogy merre jártunk, hogy éreztük magunkat. Ez nagyon jópofa, amikor pár hónap múlva visszaolvassa az ember, mert már akkor!!! sok mindenre máshogy emlékszik az agy és így nagyokat csodálkozunk, hogy jé... ez tényleg így volt.

Brigi:
Kíváncsi vagyok, mit mondanak kedden! :)

Zoe:
Nekem is hasonló szépek a diptriáim, de bi-bíííí nekem még cilinderem is van!!! :) Majd a doki eldönti, ha odajutok...

Csajok! Sajnos átavanzsálok a lombikra várók táborába, mert tegnap elkezdett megjönni... Nem teszteltem, majd a BMC-ben megcsinálják úgyis. Talán kedden lesz már normális 2. napi bládim és akkor mehetek a dokihoz, ő meg szépen megmondja, hogy merre hány méter... A bukszámat és a testem+lelkem is féltem a lombiktól, de majd elmúlik... Hát ez van, sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírekkel szolgálni, a Mikulásnask pedig üzenem, hogy bek@phatja!

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Vicky!

Köszi

Sajt!
Hát a pocakomban mindenki fent van azért olyan hegyes. A szobát mi is sk csináltuk. Ezek sima kartonon temperával megfestett micimacis figurák, amit gyurmaragasztóval tettem fel a falra. A fa és a nap pedig színes kartonból lett kivágva. Ez így cserélhető ha megunják a lányok, jöhet a Vuk és a Sebaj Tóbiás.

Nagyon sajnálom, hogy így alakul, de a lombik szerintem biztosabban hoz sikert. Én mindenesetre nagyon szorítok.

Kép
tigriske1978
 
 


Hello!
Tigris!
Nagyon szép a szoba, és a pocid is. Nem vészes, valóban fent hegyesebb. Mármint, én úgy gondoltam, hogy nagyobb (azért írtam, hogy nem vészes).Biztos lesz még nagyobb,...
Vicky!
A Tiéd is lesz nagyobb.
Sajt!
Reméljük, a Tiéd is...Nem is követtelek most annyira a másikban, hogy ki-hol tart éppen. Ne aggódj a lombik miatt! Talán tényleg az lesz a nyerő Nálad is.
Hát, nekem a "nyuszi hozzta", nem a Mikulás. Neked meg már előbb is lehet eredmény, mint a "nyuszi".Drukkolunk.
Én is kíváncsi vagyok a holnapra, de most semmi extra érzésem nincs. Olyan, mintha még hónapokig kibírnám így is.Bárm, ha többet jövök-megyek, keményedik időnként a hasam, de semmi fájás. Néha egy-egy gyenge jósló. Szerintem a ctg-n se lesz más. Jó lenne, ha a hetet kibírná, mert jövő héten már nem dolgozik a férjem.
Majd meglátjuk...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!
Én is itt vagyok, csak el vagyok állandóan havazva!
Most fejeztem be a munkát (reggel 1/4 9 óta dolgozom, mégcsak reggeliztem!).
Annyira felidegesítettek megint, hogy most hívtam a páromat és jól kibőgtem magam!
Brigi!
Drukkolok, hogy Léda még kibírjon egy hetet! De jövő héttől már jöhet, nem? Szerintem Te is szeretnéd megúszni az utsó 2 hetet és legalább úgy már Karácsonyra otthon tudnátok lenni!

Én hétvégén kezdtem el keményedni, nem túl kellemes érzés.
Oldalt a gyerek feje miatt kemény, alul pedig a keményedés miatt!

Sajt@!
Nagyon sajnálom ezt a mensi dolgot, de azért még nem mondj le róla teljesen! Nekem a 2. inszemem volt egy lánnyal együtt és amikor mentünk tesztelni ő már 2 napja vérzett, nálam semmi. Az eredményhirdetés pedig: neki sikerült akkor, nekem nem!
Remélem nálad is erről van szó! Én még nagyon drukkolok, ha nem baj :shock:
Tigriske!
Sajnálom nagyon a kutyusodat. Nekünk az 1:5 arányú sós-vizes oldat jött be ilyen esetben, szépen összehúzza a sebet és azt biztosan nem nyalogatja ki! Próbáld ki, hátha segít!
Amúgy nagyon helyes pocakod van, nem is tudom hogyan fér el benne 3 baba :shock:
Vicky!
Neked is nagyon aranyos a pocakod!Pihenj amennyit csak tudsz, nehogy a végén baj legyen!

Én is Magnerotot szedek (ez jött be a legjobban a lábgörcsre).
Elvileg a Mg szedését abba kell hagyni a 35. hét körül, nem?
És utána :?: :?: :?:

Colin!
Én már megsasoltam a kisfiadat iwiw-en, de továbbra is gyönyörű
:lol:

Bocsánat, ha valakit kifelejtettem, megyek kiteregetek és eszek valamit!

Legyetek jók, vigyázzatok Magatokra és a Babákra!

Kép
akire79
 
 


Sziasztok Lányok,

ne haragudjatok, de csak most van egy kis időm írni Nektek.

Babák jól vannak, de sajnos elég nehéz velük egyelőre. Sajnos nagyon sokat nyűglődnek nap közben és éjszaka is, alig tudnak jókat aludni, főleg Tamika. Jelenleg a gripe water-rel kísérletezünk, hát majd elválik, segít-e.
Nagyon nehezen tudok rajta elmenni, hogy mi a baj, mert nagyon sokat sír és csak a cicin érzi jól magát látszólag.

Étvágyukkal nincs gond, tudnak enni és szeretik a kis gyomrukat. Még mindig van tejem és elég mindkettőjüknek, mára már szépen szopiznak. Nándika ma pl. 160-at is evett, Tamika is meg tud már enni 130-at legalább.
Végül is egy fokkal már könnyebb a helyzetünk, mint az elején, legutoljára 1 körül szoktunk etetni, majd reggel 6 felé, de ez nem mindig így sikerül. Remélem pár hét múlva mi is beállunk egy viszonylag elfogadható állapotra.

Voltunk a Babákkal koponya ill. hasi uh-on és csípőszűrésen.
Az uh-ok rendben vannak, semmi kóros nincs egyiküknél sem. Viszont a csípőszűrésen Tamikánál befelé forduló lábfej miatt, kaptunk egy kis cipőcskét amit hordania kell, amíg helyre nem jön a kis bal lába.
Ezenkívül Tamcsinak köldöksérve is van. Ez annyi jelent, hogy kicsit kintebb áll a köldöke, de állítólag ezt ki lehet nőni, vissza tud fejlődni. Viszont a sok sírás nem tesz jót a sérvnek ill. az állandó szorulás miatti erőlködés sem.

Nándika kb. már 2 hete mosolyog, Tamika pedig ma mosolygott először, amikor ébren volt. Pont ma vagyunk 2 hónaposak.

Egyébként zabálnivalóak a lurkók, imádjuk Őket!

A 6 hetes kontrollon egy kis 1 cm-es szivacsszerű valamit talált a doki. Azt mondta januárban még megnézi, hogy megvan-e. Ez okoz nálam egy kis pecsételést még mindig.
Látogatónk még nem volt a családtagokon kívül, csak az egyik szomszéd ugrott át egy percre megnézni a Babákat.


Egyelőre most ennyire futotta!

Minden Baba nagyon szép!!!

Vigyázzatok Magatokra, sok puszi!

Bea

Ja, mi is beadattuk a H1N1 elleni védőoltást...

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Bea: Örülök hogy jól vagytok, biztos már jó nagyok a gyerkőcök. Majd tegyél fel róluk képet is. Gratula a tejcsihez, ügyes vagy.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Brigi! Köszi, hát én is nagyobbnak gondoltam a saját pocakomat (legalábbis fentről nagyobb) Kitartás neked, tényleg jó lenne ha karácsonykor már otthon lehetnétek.

Akire! Nem úgy volt, hogy nem dolgozol már? Köszi a tanácsot, de sajna nem jó ha összehúzódik a seb, mert belül vannak a bacik és ki kell ürülni és sajnos úgy tűnik, hogy elhalt a szövet, így nem tudom, hogy összeforr-e egyáltalán.

Trix! Már ennyi idő telt el, úristen! Szuper, hogy nincs semmi komolyabb baj a babákkal, a többit meg ne izgulj kinövik. Tényleg rehetnél fel képeket róluk.

Lenne egy kérdésem: Volt valaki a János szülésfelkészítőén a szoptatás és a újraélesztés témakörön? Esetleg van valakinek jegyzete? Nem akarok ma elmenni, mert nem vagyok túl jól és még nem vagyok védett sem az oltás által.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Colin!
Tényleg csodaszép a kisbabátok, gratulálok hozzá!!!
Hányni szüléskor??? :shock: :shock: :shock:
Én sem hallottam még ilyet. De az is lehet, hogy a borzalmas fájdalom így jött ki, nem? Nekem anno mensikor voltak olyan görcseim, hogy minden hónapban fo...tam, hánytam. Akkor erre azt mondta a nőgyógyim, hogy a fájdalom miatt. Akkor írta fel előszőr a fogigátlót, de minek??? Ha tudtam volna.....a gyógyszerek árából lehet milliomos lennék :wink:

Tigriske!
Ha nem tudtam volna, hogy a te pocakod van a képen akkor is rájöttem volna a pólódból :wink: Nagyon szép pocak, de szerintem nem is olyan hatalmas, mint gondoltam 3 babóval.
Becarok, annyira tetszik a babaszoba nekem!!!!! Nagyon nagyon ügyik vagytok, én még egy fát sem tudok rajzolni!!!! Lassan készen is vagytok már, nem?

Trixikém!
De jó, hogy többé kevésbé jól vagytok. Elhiszem, hogy nehéz dolgod van 2 picurral. Mostanában nem megyek, mert még csak holnap fogom megkapni az oltást, nem akarok odavinni valami szutykot, de eljön az ideje, hogy meglátogatlak, ígérem. Ovi előtt tuti odaérek :)
Gratula a sok tejcihez!!!!

Brigi!
Lassan te jössz, én is remélem, hogy Lédát már betehetitek a fa alá, kitartás!!!!!

Akire!
Irgumburgum, ne dolgozz már!!!! Pihenj!!!!

Vicky!
Te is pihenj nagyon sokat, csudiszép a pocakod, láttam odaát :)

Puszi mindenkinek!!!

Dita!
Rólad sem felejtkeztem el, puszi neked, és Milónak!!! Imádom őt, olyan szép :)

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Hello, Mindenkinek!
Megjöttem.Ctg-n egy nyamvadék fájás sem volt, de aztán megvizsgált (+némi tágítás), ami k...-ra szar, de azt Ti (akik szültetek) már tudjátok, szóval: a jól ismert érzés (elsőnél is már így volt) után több, mint 1 ujjnyira nyitva vagyok. Ez tök jó (végre Vickyt utolértem). Némi kis vérezgetés van most is, de akár 1 hétig is húzhatom. Ha addig nem lesz semmi, 15-én (1 hét) bevonulok pakkostul, és meglesz a baba.Szóvcal: teljes az időzítés, ami nekem tetszik, lehet, hogy sokaknak ellenére van, hogy oda a természetesség "varázsa", de én ezt nem bánom egyáltalán.Talán érthető , így sokkal hamarabb túl lehet esni rajta szerintem. Aztán meglátjuk, mi lesz.
Most még semmit nem érzek, néha kis keményedés, de nem mondhatnám, hogy erősebb az eddigieknél...
Na, ha valami van, majd írok Nektek, Colin száma megvan, majd sms-ezek, de szerintem még jövök...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Drukk a jövő hétre. Akkor karácsonyra már biztosan baba lesz a fa alatt. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Dita!
Lehet, hogy a császár miatt, de én minden pillanatra emlékszem szinte. Mondjuk koncentráltam is rendesen, hogy megmaradjonak az emlékek a "szülésről".
Azt sajnálom, hogy nem tudom milyen a fájás és milyen lehet szenvedni a babáért. De ez volt Doninak a legbiztonságosabb megoldás és ez a fontos.

Trix!
Már jó sokat esznek a lurkók.
Az én fiam is most jött rá, hogy nem olyan rossz dolog az evés, és éjszaka meg is ijesztett minket, mert eddig csak egy cict evett ki egy etetéskor, ma éjszaka pedig mindkettőből evett. Utána azonban annyira tele volt, hogy bukott is vissza valamennyit.
Nem is tudtunk nyugodtan aludni, folyton azt néztük, hogy nem bukik-e még álmában.
De ma volt az első hajnal, amikor reggelig vissza tudott aludni, és nem volt hiszti 5-től 8-ig.

Elég hasfájós lett, pedig nem eszek semmi puffasztót. Úgyhogy sok a nyafogás és a sírás. Én is félek a köldöksérvtől. Mivel nehezen jön a puki is és sok a sírás is. Remélem azért nem lesz sérve.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!
Colin, továbbra is szép a kisfiad. Gratulálok hozzá. Majd ha ki tudtok jönni sétálni próbálhatunk egyeztetni, kettesben mégis jobb sétáltatni, mint magunkban róni az utcákat.
Nem semmi szüléstörténet. A hasmenés az általános jel, de a hányás..de a lényeg gyorsan megvolt a szülés és utána a fiad veled lehetett. Sajnos a császárnak ez a hátránya, de így meg apuka babázta jobban ki magát.

Vicky, nagyon drukkolok, hogy a kislányod kibírja még legalább a 35. hétig, s addigra lesz már akkora, hogy nem lehet gond. Szép pocak...

Tigriske, nem semmi a babaszoba. Nagyon ügyes vagy. Mi a párommal azt beszéltük, hogy nekünk nem sikerült volna, mert nincs nagy kézügyességünk.

Brigi drukkolok, hogy jövő hétig bírja a gyerkőc odabent, hogy mire apuci otthon lesz együtt mehessetek szülni.

Trix, valahol irigykedek, hiszen Tami már most többet eszik 1 alkalommal, mint Ádám. Hányszor esznek egy nap? Sajnos nálunk a 8 biztos megvan minden nap. Van mikor 7, de már 9-10 is volt néha. Szeret szopizni, de valahogy belefárad még mindig az evésbe néha. Néha viszont olyan, mit egy feneketlen teknő, csak eszik, és eszik. Nálunk a 150 volt eddig nála a csúcs 1 étkezésre, de ez szopi és pótlás együtt. Ma éjjel volt az, hogy kicsit tovább bírta, de ez ritkaság számba megy.
Nálunk is van köldök sérv, a dokinő mondta majd leragasztja, de a neten azt olvastam, hogy nem sokat segít. Vagy kinövi, vagy később műtét. Én is a kinövésben bízok.

Vevikk, nálunk is hasfájós, vagy legalábbis sokat pukizik, s olyankor tekereg, sokat sírdogál, és nehezen jön ki a gáz sokszor. Néha a tornáztatás segít, de nem mindig.Te méred mennyit eszik? Én sokszor nem, csak néha kíváncsiságból, de eddig 70-90 volt a szopizott maximum mennyiség.Aztán ha nem alszik be jön a pótlás, ha bealszik próbálom min. 2 órát lekötni mozgással, cumival, ha éber, de ha már 2 órát aludt és kéri a kaját már nem ellenkezem. :)

Heny, sajnálom, de még én is drukkolok, hátha...ha mégsem akkor a lombikkal tuti lesz. Tudom anyagilag nem olcsó, de ha jól stimulálható vagy olcsóbban megúszhatod. És ki tudja, olvastam már sok olyat, hogy ha rendben az IR akkor sikerült. Drukkolok neked.

Dita, hát a kamasz kölyök miatt nem irigyellek továbbra sem. Az anyját nem értem tényleg, hogy ennyire nincs esze? Szerintem csak nyűg neki a fia, hogy mindig lepasszolja. Ok, hogy apa szereti, de neki is sarkára kellene állnia, hogy Miló most fontos, hogy legalább az elején ne érje semmi.

Én is beoltattam magam lassan 2 hete, akkor azt mondták a tejcsivel a gyerek is védett lesz, hát remélem. A nozija néha nagyon eldugul, vagy nem tudom igazán a szörcsögést, mert napi 1x szívjuk az orrát, jön is belőle, de a szörcsögés csak nem szűnik.
Csütörtökön kapunk oltást, majd akkor beszélek a dokival, hogy ez normális-e, vagy éppen mivel lehet segíteni neki. Lehet a száraz levegő is teszi, pedig van párologtató, de mégis...

remény73
 
 


Szóval, akkor dobok pár képet a Büszkeségeinkről:

Tamika Drágám:

Kép

Kép

Kép



Nándika Drágám:

Kép

Kép

Kép


puszi Nektek

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk: mindenkinek köszönöm a lelki támogatást, sokat jelent.

Trix:
A bébik zabálnivaló, máris jobb kedvem lett! :)

Volt valakinek ANTAGONISTA protokollja? Egy kis felhomályt szeretnék kérni róla... Köszi!

Mindenkinek azt kívánom, hogy teljesüljön az, amit a legjobban szeretne!!! :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Trix: Szépen megnőttek a törpök. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Itt vagyok!
Trix!
Jajj, de kis helyesek ezek a babák.Csak nyomjátok a képeket, legalább tudom, miért érdemes szenvedni...
Nem mintha nagyon szenvednék még....
Vevikk!
Sok császáros írja amit Te, hogy sajnálja, hogy nem érezte a fájásokat. Nem tudom...Biztos igazatok van. Esetlegm, ha lesz kistesó, még van esélyed...Bár néha én meg azon gondolkodom, lehet, hogy a császárnak is vannak előnyei.Csak utána szarabb gondolom.
Hát, nem is tudom, én nem nagyon szenvedtem az elsőnél, remélem, most sem lesz sokkal vészsebb. Colin jutott eszembe, hogy őt is így megvizsgálták. Szegény...Én már sejtettem, mi vár rám, de aki csak úgy felröppen oda a vizsgálóra gyanútlanul, azt nagyon meglepik ezek a dolgok...Annál is inkább, mert eddig nem fájt (nekem legalábbis) egy vizsgálat sem, mert vigyáznak azért ilyenkor. Na, de ez nem semmi...Még jó, hogy csak pár másodperc, aztán lelehet kúszni onnét, és utána nem fáj már.Csak éreztem hazafelé, hogy folyik valami belőlem...Enyhe vérezgetés, betéttel vagyok most is. Még a Tescoba bementünk hazafelé, mondtam a férjemnek, hogy igyekezzünk, mert hamarosan húzom a csíkot magam után. Aztán a kocsiban a napellenzőn ültem (ilyen ezüstös, tudjátok), bent is hagyta az anyósülésen, ha menni kell, ne kelljen takarítani utánam.Bár , szerintem-ahogy írtam - ma nem megyek sehová...
Sajt:
Nekem az volt!
Írjak mindent, vagy kérdezel????Ki is a dokid???

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Azért a vérezgetés elég ijesztő lehet. Nem kérdezed meg a dokidat, hogy ez a mennyiség még normális-e? Vagy volt nálad már ilyen? Nem emlékszem. A védőnő azt mondta, hogy ha nem sok a vér, akkor az lehet hajszálér elpattanása, de én azért nagyon megijednék.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!
Doki mondta, hogy lehet vérzés. Az elsőnél is volt a piszterga miatt. Nem vészes , olyan barnás-némi nyálkával (bocsi, hogy így leírom a részleteket). Nem ijesztő, nem élénk , csak a matatás eredménye...
A gyerek meg elindult bennem felfelé (lábbal), szegény, lehet, hogy érzi, hogy valamit "tönkretettek" a szobácskáján...Bár még nem hiszem, hogy valamit érezne ebből. Na, de hamarosan...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Ja, macera után nekem is szokott lenni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Lökiblöki!
Örülök, hogy találkoztunk, s megismerkedtünk. Egy kedves lányt ismerhettem meg benned, és remélem sokszor töltjük együtt fiainkkal a sétálási időket, később majd a játszóidőt. Nagyon jó érzés volt így sétálni, hogy közben egy aranyos lány társaságét élvezhettem, a magányos sétálás helyett.

Lányok, mit ne mondjak, mikor a 6. heti vizsgálaton voltam most volt nálam is többféle hüvelyen keresztüli vizsgálat, de az egyik nemcsak fájt, de még utána véreztem is 2 napig. Na kicsit akkor én is megijedtem, hiszen pont addigra sikerült a barnázásnak véget vetni. A 6 hetes "pelenkázás" már kezdett az agyamra menni akkor, s utána még 2-3 napig véreztem a vizsgálat miatt is, nem volt kellemes. Remélem menzesz egy ideig még elkerül :)

remény73
 
 


Sziasztok!

Akire!
Most vettem észre csak, hogy odaát az én táblázatomból hiányzik az anyukáknál az, hogy hányadszorra sikerült nekik a baba, és miből? Megvolt, csak mikor áttettem őket a kismamisból az anyukásba, akkor elveszett :oops: Megtudnád adni?

Vevikk, Rilla, Remény, és Bikmakk ról kéne infó!!!! Köszi

Puszi mindenkinek!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Hello!
Még egyben.Éjszaka fájogattam, most szinte semmi.
Remény!
Képzeld, a nagylányomnál alíg elmúlt a szülés miatti vérzés, megjött a mensi.Pedig szoptattam is.Tesóm kevesebbet szoptatott, mégis elkerülte hónapokig még.Nem tudom, ez mitől függ.Én, amikor felfedeztem annak idején, el sem akartam hinni.Azt hittem, ez még a szüléses "maradványa".De nem az volt....
Talán Te megúszod egy jó darabig.
Látod, már csak én érek rá ennyire. Tegnap is felnézegettem, de sehol senki.Csajok babáznak (hajj, de jó nekik...), többiek, akik meg februáriak, gondolom pihiznek (Ugye, Vicky?Vigyázol magadra?, meg Tigris Te is??!!), meg még dolgoznak talán.
Na, nekem is max. keddig van haladékom.Néha úgy érzem, bármikor kell menni, aztán meg semmi...
Mindegy, úgyis észreveszem....
Ádika hogy van? Többi babás???Gondolom, van ezer dolgotok...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi:Igen sokat pihizek, de azért én is fel szoktam nézni ide is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


DITA!

Nagyon BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Neked!

Kép
akire79
 
 


Heni!

Küldtem privit Neked!

Kép
akire79
 
 


Remény!
De azért minden rendben volt a 6 hetes vizsgálaton (a fájdalmon kívül), ugye?

Leírod majd nekem, hogy milyen a párásítótok, vennem kell egyet, mert sokat fulladok, de nem vagyok tisztában azzal, hogy mit érdemes nézni.
Előre is köszi.

Van nem kevés lemaradásom az olvasással, most megyek próbálok visszaolvasni (ma úgy döntöttem sztrájkolok és nem dolgozok, csak a házimunkát csinálom meg + tanulok).

Bocsánat, hogy nem reagálok mindenre, a kismamiknak pocaksimi és kitartás az anyukák meg remélem azért tudnak valamennyit pihenni a pindúrok mellett!
Vigyázzatok Magatokra és a picikre!

Kép
akire79
 
 


Dita: nagyon sok boldog névnapot kívánok!!! :lol:

pusza Milónak és Neked is

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

dita nagyon boldog névnapot!

Remény: köszönöm én is a sétás társaságot. már nem volt kedvem lemenni egyedül, pedig jobban alszik a kispocok, ha előtte lent van. Békésebb is volt az éjszakánk.
Most hason alszik. Altat valaki hason? Azt olvastam hogy felelőtlen Anya vagyok, ha nem háton/oldalt van. de ha így rakom le tovább szundikál, és békésebben.
lökiblöki
 
 


Dita: Boldog névnapot!

Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita!

Boldog névnapot!!!

Remény!

Eddig mértük Donit, hogy mennyit eszik. Most már csak este mérjük.
Már visszanyerte a születési súlyát tegnapra.
Mondjuk amíg minden etetésnél mértük valahogy nyugodtabb voltam, hogy jól eszik. Most, hogy nem mérjük néha úgy érzem, hogy nem eszik eleget.
Elvileg 50-60 grammot kellene ennie, de tegnap evett 100-at és 120-at is. Ma volt a védőnő és el is ámult, hogy ilyen rengeteget eszik. Valószínűleg a pocakja is ezért fáj.

Trix!

Gyönyörűek az ikrek!!! Olyan szép nagy szemük van. Az én kisfiam olyan ritkán nézelődik még, hogy alig látom a szemét. És a te babáidéhoz képest olyan kicsinek látszik a szeme. :)

Kép

Kép
vevikk
 
 


Sziasztok!

Akire köszi az üzit!!!

Basszus!
Tök azt hittem, hogy Dita nyáron tartja a névnapját :oops:

De még benne vagyok a határidőben, így szeretnék én is csatlakozni a jókívánságokhoz Dituli!!!!

Gondolom ez életed legboldogabb névnapja! :wink: :oops: :oops:

Vevikk!
Nekem is nagyon tetszenek Tami és Nándi szemecskéi :)

Brigi!
Kitartás, nincs sok hátra!!! Drukkolok, hogy gyorsan, könnyen , minél fájdalommentesebben menjen minden!!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Boldog nevnapot Dita!!!Trix!!!nagyon edesek a Csemeteid!!Nagyon szeretem,amikor raktok fel kepeket!!!Csak csodalom a babocakat,es titeket ujdonsult anyukakat,hogy honnan tudjatok,mikor miert sirnak,mennyit kell enniuk....meg minden.nekunk is van mar digitalis merleg,gondolom en is meregetni fogom,de egy csomo ismerosom,akik mar tapasztalt anyukak,azt mondjak,teljesen felesleges,mert ugyis annyit eszik,ami neki kell.En meg ehez nem tudok hozzaszolni,azert meg ugy erzem,jo ha van merleg.Vicky! Klassz a pocakfotod!!!neked is tigriske,meg latom,a szoba is keszul.Hat nem is tudom,hogy fer el benne,3 manocska......nekem most ez az egy is ugy ficankol,hogy olyan erzesem van,hogy kipukkad a hasam,meg ilyenek!!!Amugy voltam uh,a 31.hetre hivott vissza,es a sulybecsles szerint mar 1kg 60 dkg!!!!!Azt mondta,olyan,amilyennek ilyenkor lennie kell,es fejvegu,es valoszinu,mar nem fordul meg,de ahogy erzem,porog meg!!!Amugy Colin kalandos szulesehez,annyit irnek,hogy pont a napokban olvastam,hogy miert van hanyas is.Szoval ahogy a hormonok hatasara beindul a szules,a mehosszehuzodasok hatasara a gyomor is osszerandul,meg ilyenek.Hat ezt nem valami szepen fogalmaztam meg,de a lenyeget probaltam tomoren.Colin!!Neked is megegyszer gratula a gyonyoru kisfiadhoz!!Sajt!!Nekem long volt 2*,nem tudom milyen a masik,de azt hiszem nem kell majd leallitani a sajat hormonmukodesedet,es ezert deca sincs,es gyorsabb!!!!Sok sikert,majd ird meg a reszleteket!!Puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


Hello!
Hú, Zoé!
Ez a hányás-téma kiakaszt. Remélem, nálam nem lesz.Elsőnél nem volt.De izgultam miatta, mert hallottam már róla, de azért ez ritka talán...Alul-felül jön valami...Ez gáz...Dehát , a babáért mindent...
Heni!
Köszi a drukkot, és a jókívánságokat!
Dita!
Ezek szerint most van a névnapod?!Akkor sok boldogságot!!!!
Én jól vagyok, semmi jel...Bezabáltam egy nagy tányér somlóit.Doki azt mondta, bármit ehetek :lol: :lol: Mint aki a végstádiumban van...Már mindent szabad...
Vicky!Lehet, Te is így leszel a végén...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Hoppá!
Laptetű!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor lehet, hogy mégis lesz valami???!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


sziasztok

TRIX
Nagyon édik a bébik. Még jó hogy odaírod melyik melyik mert én bizony nem tudom megkülönböztetni őket annyira egyformák mintha egypetéjűek lennének. :)

REMÉNY
Na most megijedtem mert te nem is hüvelyen át szültél mégis fájt a vizsgálat akkor mi lesz velem a 6. hetin??? Nekem még úgy is fáj a varrat hogy a vécén ülök, csak úgy tudok rajta ülni hogy összezárom a térdeimet különben nagyon húzódik és fáj.

BRIGI
Látom már jönnek a jelek, nagyon izgis sztem nem várja ki a lányod a végét, tuti hogy még karácsony előtt meglesz. :)

Drukkolok hogy minden rendben legyen!

VEVIKK
Miló eddig 100-nál nem evett többet! Doninak jó étvágya van.
Eddig napi 480-nál nem volt több az adagja! Nem egy zabagép pár dekával több csak a születési súlyánál pedig holnap után már 3 hetes lesz.
CSinálsz vonalzót mert nem tudom így követni hogy Doni mennyi idős. Köszi! :)

Heni jól emlékezett tényleg nyáron tartom a családdal a névnapomat de ami azt illeti mindenki más ilyenkor szokott megksözönteni pl. munkahely meg távolabbi ismerősök.
Nagyon szépen köszönöm hogy gondoltatok rám MEGINT! :lol:
Milyen szerencsés vagyok hogy nekem egy évben kétszer is van névnapom nem? :wink:

Csajszik (Remény, Trix) nektek milyen vizsgálatok voltak eddig a babának? Nekem 23-án kell mennem a védőnőhöz Milóval aztán január 7-én állapotfelmérés a kórházban ahol szültem, szemészet és gyerekorvos ugyanazon a héten, ráadásul az én 6. heti vizsgálatom is. Aztán valamit magyarázott a gyerekorvos asszisztense hogy kérjek ortopédiára időpontot de hogy oda hány hetesen kell menni azt senki nem mondta. :roll:

dita75
 
 


Hello!
Na, én még egyben, itthon.Látom, a másik (dec.-i kismamik) fórumon 2-en bementek szülni az éccaka.
Este mindig fájogatok, aztán napközben elmúlik.Bár most keményedik a pocim, de nem az igazi...
Hát, Dita, keddnél tovább nem húzom, doki megindítja...Így tuti a karácsony.
Nekem gyanús volt ez a névnap, de nem baj, inkább 2-szer, mint egyszer sem.
Hú, Miló is már 3 hetes...Hogy megy az idő...
Nálunk - azt hiszem - 2 hónaposan van az ortopédia.Meg valami uh is.
Lányomnál ilyenek nem voltak, csak azért kellett uh-ra vinnem, mert ciszta volt a fejében....De most már más a rendszer.Védönö mondta ezt.
Mindig lehessen idegeskedni valami miatt, meg cipelni a piciket ide-oda. Nálunk pl. Pestre kell majd menni vele.
Bárcsak ott tartanánk.
Na, még a mai napot kéne kihúznom egyben, aztán férjem holnaptól itthon lesz...
Mekkora kicseszés lenne, ha pont ma ugrasztanám.Mindig, amikor hívom, ha dolgozik, azzal kezdi, hogy:"menni kell???".
Szar lehet....Már nem is merem hívni...
Nem beszélve a szülőkről.Anyám napi 2-szer hív.Már tegnap mondtam neki -lehet kicsit durván -, hogy nyugodjon már meg...Majd hívom, ha van valami.De azért este még rám csörgött (biztos, ami biztos.. :lol: ).250 km-ről úgysem tud segíteni, de szerintem szarabb neki, mintha itt lenne, és látná, hogy kutya bajom.
Már a vizsgálat utóhatásai is elmúltak, bár a nyákdugó (egy részét legalábbis) elhagytam szerintem.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sajt, nekem antagonistával lett a terhességem. Ez egyrészről rövid, így az ára sem annyira megterhelő... elindul egy stimuval, nálam Merional volt, abból napi 3 ampulla, majd hozzájön egy eldurranást megelőző másik szuri, sajnos annak 6000.-Ft darabja, és nekem 7 db kellett, ezután tüszőrepi, és nálam pont a 14. napon volt a leszívás. (Dokim mondta, hogy ha akartam volna, a 12-13-on is meg tudtuk volna csinálni, szándékosan kicsit húztuk, mert a férjem, nem volt itthon, és ugyebár ő kell hozzá ;)) Az egész gyógyszeradag kb. 100ezer Ft volt, ami nem számít soknak lombik stimu esetén. Tudtommal az antagonistánál kevesebb petesejtet szoktak kinyerni, de azok arányaiban jobb minőségűek lehetnek, magasabb a megtermékenyülési %. Ez nálunk pont így történt, de hála Isten, hogy az első beültiből meg is lett a várandósság, mert sok tartalék bébink nem maradt.
Ja, és még egy tanács, de ez majd későbbre. Ha sokan vannak beavatkozáskor, 'ne engedd', hogy az inszemesek kitúrjanak az ágyadból. Transzfernél muszáj feküdni. Ezt csak azért írom, mert mikor mi voltunk, sok inszemes nem is kapott ágyat, és ki volt akadva, hogy miért fekszenek a transzferesek. (inszemnél tized másodpercek alatt fel kell jussanak a tisztított spermiumok a helyükre, már a műtőben.)
Sokan nem is gondolnak bele, hogy a lombikos mögött is gyakran 6 inszem áll (mint nekünk) ill., hogy az inszemesből is lehet még lombikos. Mint ahogy mi is azok lettünk.

detti_10
 
 


brigi: Nem bánnám, de azért én ha a mérős kajáknál bűnözök egy kicsit, akkor rögtön felnyomja a cukrom. Szóval nem javul, bár nem is romlik legalább.

Szerintetek így, hogy nyitva a méhszájam meg lehet még a nyákdugóm? Csak mert néha ilyen sűrű folyás szerű valami jön belőlem. Kicsit olyan, mint pé-kor a tojásfehérje, csak sűrűbb és több. Szerintetek mi lehet ez? Vagy az antibiotikum ellenére mégis csak összeszedhettem valamit?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?