Új privát üzeneted érkezett!

Helló!!

Colin!
Teljes szívemből gratulálok nektek a kis Ákoskához!!! Csak sikerült nevet dönteni, látod??
Sok sok tejcit, és boldogságot kívánok!!!

Brigi!
Hogyhogy 3 óra alatt? Nem császár volt???? :shock: :roll:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Detti!

üdv itt. Tényleg a legjobbkor jöttél. Ja én csak pofátlankodó üzemmódvan vagyok itt, de csak egyenlőre :wink:

Gratula a babátokhoz, ne izgulj minden rendben lesz!!!

Tigrincs!
De jó a cukker, gratula!!!! Éhezni meg nem szabad, látod a vizeletből is kimutatható!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Hello!
Tgris!
Ez igen!!!(cukor). Példát vehetnék Rólad!
Heni!
Hát, 3 óra volt, így jött az sms, szó szerint írtam.Nem tudom, hogy született a bébi. Császárra készültek, aztán nem tudom, mi lett a vége...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 

 
 

Sziasztok!

Detti:
Üdvözöllek, bár én is csak sunnyogó üzemmódban vagyok, mint Heni. :)

Akire:
Szerintem a Nimród olyan szép név, férfias, komoly, amellett lehet becézni is. Kell ennél több? :)
Melóhelyen biztos elbúcsúztatnak, ha jó a gárda, csak titokban szervezik... :roll:

Dita:
Szétsírtam a nem létező sminkemet! Gyönyörű a kisfiad, tisztára rád hasonlítanak a vonásai!!! :) Nagyon meghatódtam a filmen, ez tényleg maga a csoda! Apuci is nagyon örült, ugye? :) Mégegyszer hatalmas gratula! :D

Swanny:
Kösszike! :D

Colin:
Kép
Szívből gratulálok a fid megszületéséhez! Gyönyörű életet, boldogságot és szerencsét kívánok neki és persze az elmaradhatatlan mega-giga tejecskét!!! :)

Brigi:
Kitartás, még egy kicsit bírjátok ki...

Tigriske:
Nagyon szépek az eredményeid, de ne vidd túlzásba a diétát! :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Sziasztok!

Colinnak és Vevikknek gratula!
Sajnos csak épphogy bele-bele tudok olvasni a fórumba de ezt láttam hogy sorra születnek a babák! :)

Ha lesz egy kis időm akkor a blogba leírom részletesen hogy mi volt és majd képeket is teszek fel.

Addig is puszilok mindenkit!

Miló anyukája: Dita

dita75
 
 


Képzeljétek, a hétvégére haza engedett a doki. Tök jó lesz egy kicsit otthon.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky:
Ez szuper!!! Nagyon vigyázz magatokra! :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Megkuksiztam a baba méreteit: BPD 76, THQ 73, FL 52. Talán fej-has-comb, ha jól tudom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


COLIN!

Nagyon GRATULÁLOK Nektek Ákos baba érkezéséhez. Nagyon sok egészséget, boldogságot, és sok sok tejcsit kívánok!

Vicky!
De jó, hogy hazamehetsz egy kicsit! :lol: Mi van a méhszájjal? Gondolom otthon is csak feküdnöd szabad!

Tigriske!
Tök jó lett a cukrod, gratula!
Sajnos a kilókkal márcsak ez van :cry: Én például alig bírok enni és mégis jönnek azok a fránya kilók :shock: Már nem is mérem magam, nem vagyunk jóban a mérleggel :oops:
Nálad pedig még mindig csúcs az 5-6 kg hízás 3 babával. Nem is tudom hogyan csinálod :!:

Zoe-ról tud valaki? Nagyon eltűnt megint!

Nekem már csak 1 munkanap és végre itthon maradhatok! Hipp-hipp-HURRÁ!

Kép
akire79
 
 


Képzeljétek, mégis hazamehetek végleg (legalábbis nem csak kimenőre) ma vagy holnap. Jók a cukraim és nincsenek görcseim, úgyhogy szigorú fekvés ígéretében hazaengedett a dokim. Örülök neki, sokkal jobb lesz azért otthon. Túl vagyok a vérvételeken, még ennek az eredményeit meg kell várnom.

akire: Méhszájamat azóta nem nézte a doki, mióta bejöttem, de azt mondta, hogy a legközelebbi vizsgálatnál is csak nagyon óvatosan fogja megkuksizni. Összezáródni már nem fog. Ennyi előnnyel indulok majd szüléskor. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hello!
Vicky!

Szuper hírek!
Irigykedem a méhszájadra.Talán nyílik közben nekem is. Van pár erősebb keményedésem, és mindig reménykedek, hogy a 10-ei vizsgálatra kissé nyitva lesz.
Kenetem jó.
A cuki-diétán lazítottam, és -szerintem- ilyenkor a vége felé visszaáll valami rend a szervezetben, mert tegnap is ettem csokit (étcsokit), és este félve mértem a cukimat - csak kíváncsiságból - 6,5 lett. Csodálkoztam is nagyon. Talán Vickynek is javul majd a végére.
Ctg-re jövő csüt.-n megyek majd. Más semmi érdekes. Megnézem Dita blogját, hátha volt ideje írni...Bár akkor biztosan itt is írna.
Tényleg, Zoe???

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Vicky, nagyon örülök. Pihengess, nehogy gond legyen idő előtt. Mégis csak jobb otthon, próbáld meg a párod segítségére bízni magad. Te pedig pihenj sokat. Mindkettőtöknek most ez kell.

Colin, gratulálok a kisfiadhoz. Jó egészséget és sok tejcsit kívánok. Ha hazajöttél, majd jelentkezz. Hamarosan majd együtt sétálgatunk.

Nekem is jó a cukrom, szerencsére se diéta, se más nem kell. Évente kontrollra kell mennem. Ha pedig szeretnénk 2. babát, akkor már a tervezéskor mennem kell a cukros dokihoz, hogy minden ok legyen.

remény73
 
 


Sziasztok!

Köszi a cukros jókívánságokat. Nagyon örültem, hogy nem kell még jobban figyelnem a kaját!

Vicky! Jó lesz otthon, de tényleg fekvés és semmi huncutkodás apával. :lol: Egyébként a méretek jók.

Akire! Végre eljön a Te pihenőidőd is. Szerintem épp itt az ideje, hogy ne dolgoz már!

Remény! Tök szuper, hogy nem kell diétáznod, a szoptatás miatt úgyis szívás lenne.

Brigi! Neked kitartás, nemsokára Te következel. Tényleg nagyon remek lenne, ha karácsonyra otthon lehetnétek.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Most volt egy kis időm néhány gondolatomat összeszedtem.
Sziasztok!

A LÉNYEG HOGY:
SIKERÜLT TEGNAP ESTE 30-at FEJNEM MA REGGEL MEG 50-et, de Miló sztem rászokott a cumisüvegre mert 4-5-öt szív csak a ciciből és bealszik! :twisted: Bezzeg a cumiból úgy issza mint a gép. :roll:

Jó zsíros a tejem anya is mondta. Remélem jól táplálja Milót. Éjjel azt a 30-at kapta első alkalommal igaz rá két órára kicsit nyűgösködött. Amúgy éjjel kétszer etettem egy óra körül az anyatejet és később 50-et a tápiból. 4x keltem fel hozzá, de nem volt vészes. Egyszer jól be is volt kakilva úgyhogy muszáj volt az éjszakai peluscsere. :)
Alig sirdogált mivel cumi van a szájában, erre is rászoktattuk! :oops:
A kezem viszont beállt úgy a fejéstől hogy a csuklóm alig bírom moccintani. Ma már a másik kezemmel kellett fejnem.
Az alsó fertájom már egész jó. Anyukám hiába van itt folyton nyüzsgök valamit már rám szólt hogy miért nem pihenek már.
Tegnap még a DM-ben is voltam mert vettem még cumisüveget így hogy táp kell nem elég a két aventes.
Az üzletvezetőt ismerem, ki volt akadva hogy tegnap jöttünk haza a kórházból és én már vásárolgatok fitten náluk a DM-ben.
Az alsófertájom már javulgat bár még az ülés kellemetlen. Van hogy inkább ráülök egy úszógumira azon nagyon király kényelmes.
Miló írtó jó baba, hangját alig lehet hallani, semmivel nem lehet kihozni a sodrából még sokszor az öltöztetéssel sem pedig szegénykének el van törve a kulcscsontja. Azt mondták nem kell vele semmit csinálni amikor azon az oldalon fekszik akkor a kis kezét igazgassuk hogy ne fájjon neki és óvatosabban bánjunk vele. Majd januárban megnézik hogy alakult a kis csontocskája. 6 hetesen meg szemészetre kell vinnem mert a kórházban eléggé be volt szűkülve a szeme, nagyon váladékozik itthom is kamillázni szoktuk neki. A kis kezét lábát meg krémezni kell mert azt mondták TÚL LETT HORDVA AMI ÉRDEKES LOMBIKNÁL!!! mert ki lett neki ázva és most hámlik, de már az is nagyon szépen javulgat.
A kis kukija pedig olyan mint a zsidóknak, nem zárul rá a fityma.
Azt mondta a doktornéni hogy annyi lenne az egész hogy egy öltéssel összevarrják. Megmutatta hogy hol van úgymond elengedve ott összecsípte és tényleg úgy egy normális kukinak látszik. Nem tudom mikor kell ezt megcsináltatni, vagy hogy érdemes-e egyáltalán.
Nem is tudom mit írjak még annyi minden lenne, de már sok mindent elfelejtettem, a szülés néhány részletére nem emlékszem hál istennek mert elég fájdalmas volt. A vége borzasztó, mert előtte több mint 50 órán át fájdogáltam 10 percenként és ugye nem ment az alvás nagyon fáradt voltam pont a szülésre. Ha ki lettem volna pihenve biztos még ennél is könnyebben megy.
A szülésznő és a doki végülis megdícsért hogy szépen megszültem Milót ahhoz képest hogy nagy baba. Egyszer csak azt hallottam hogy ott a kis hajas feje akkor szólt a dokinak a szülésznő. Akkor olyan erőt merítettem valahonnan nem tudom hogy de nyomtam mint az atom és elég hamar kicsusszant. Égetett, szúrt azt hittem szétszakadok de mindent úgy csináltam ahogy a szülésznő mond és a végén közölte is hogy nagyon örült hogy ilyen szófogadó voltam annyira rögtön reagáltam mindenre amire kért hogy szinte még ki sem mondta mit szeretne már csináltam.
Az egyik fájdalmam az hogy nagyon picit tették rám és nem csináltak képet, rögtön vitték át a másik szobába ahol apa kamerázta ahogy lekezelik. A varrásokat kurva sokáig csinálta a doki. Végig hümmögött hogy olyan mintha vajat varrna, és asszem azt beszélték hogy a sok meddőségi kezelés miatt ilyen a hüvelyem, mert össze-vissza vagyunk szekálva.
Nekem egy részét nem is felszívódóval csinálta a doki. Amikor jöttünk haza akkor szedte ki elég kellemetlen volt, de ez már semmiség. Az aranyeremmel volt a legnagyobb gondom, de már javul, meg ugyanúgy a derekammal meg a szeméremcsontommal.
Talán tengap volt először, hogy már nem éreztem annyira, de előtte annyira fájt hogy volt alkalom amikor még a gyereket is majdnem eldobtam úgy belém nyillalt.

A kicsi annyira aranyos. Remélem ha eddig nem jött ki a pocakfájás már nem is fog. Még amikor pukizik, meg trottyoz akkor sem sír csak eltorzul a feje és nyögdécsel. Imádom egyszerűen és annyira örülök neki hogy így meghálálja a szeretetemet azzal hogy ilyen fantasztikus jó baba. Teljesen el vagyok tőle ájulva. A többi kisbaba közül volt olyan aki szabályosan sikított, Milónak nagyon kis pici hangja van, nem tud ordítani, nagyon türelmes és nem bánja hogy bénázok vele. Földöntúli érzés amit iránta érzek, majdnem minden percben el tudnám magam sírni ha csak ránézek.

Annyi mindent írnék még de itt ülhetnék napokig és nem akarom elvenni a kis drágámtól az időt. Most ennyi. Majd még jövök biztosan mert órákig is tök nyugton van, de most még annyi a teendő. Ma jött meg az anyakönyvije meg a lakcímkártyája.
Ezen is úgy meghatódtam, mert mindig olvasom hogy anyja neve és az én nevemen van ott. Azt hittem elolvadok amikor hallom a postás szájából hogy Gyetvai Milánnak jött levele. Annyira jó, tényleg nem is gondoltam volna hogy még annál is jobban fogom imádni mint amikor pocaklakó volt. És ami még hihetetlenebb hogy akármekkora hasam is volt hogy a frászba fért el és hogy tudtam én a végén őt cipelni???

Na jó befogom jöjjön néhány kép:


Kép
Kép
Kép
Kép
dita75
 
 


Hello, Dita!!!
Szupik a képek. Nekem a legutolsó tetszik legjobban, de a többi is ennivaló. Az utolsón olyan, mint egy plüss játék.Olyan dögönyözni-való.Jajj, de édike!!!Én is akarok szülni!!!
Szegény, akkor Te egy hős vagy, hogy így elviselted azt az előtte lévő időt!Tesóm volt hasonlóképpen, amikor artad, hogy már vannak fájások, és mégis hazajöttél a kórházból, egyből ő jutott eszembe, csak nem akartalak riogatni, meg aztán , nem vagyunk egyformák. Te akkor nagyon megszenvedtél Milóért, de úgy látom, olyan földöntúli szeretet van benned, hogy csoda....Nagyon jó helyre született ez a baba, azt hiszem.
Megmondom/írom Neked őszintén, énnálam a nagynál csak lassan jöttek ezek az érzések, és nem ilyen intenzíven. (szégyen-nem szégyen).
Szóval: Minden jót Nektek, jó egészséget, és minden egyebet, amit csak szeretnél!!!!
Gyere azért majd időnként (ha tudsz, de úgy tűnik, Milón nem fog múlni), és majd szépen megvitatjuk a babás-dolgokat is. Főleg, ha majd én is okosabb leszek pár hét múlva.Már egyre jobban várom....
Üdv

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Dita! Nagyon édes Miló, s örülök, hogy boldog vagy. Látod mindegy a neme, a fő, hogy a mienk, s bármilyen is imádjuk. Rengeteget küzdöttünk érte, s jó rájuk nézni.
A hasfájósság majd 2-3 hét múlva kiderül, nálunk sem volt eleinte.
Az utolsó 2 képen már igazi pasis kinézete van, nagyon édes. Vigyázz rá, szeretgesd. Vannak időnként rossz percek, de több a szép pillanat.
Most még előtejed van, az zsírosabb, sárgás színű, laktatóbb. Kell 1-2 hét mire a normál tejcsid lesz. Drukkolok legyen bőven tejed. A cumisüvegezés miatt ne fájjon a fejed. Nekem eleinte sokszor cumisüvegezett, ma már csak a szopizás a nyerő, pedig a pótlást cumisüvegből kapja. Néha elfogadja, néha nem tetszik neki, s kap cicit is, de abban ami van neki kevés. Később rákap s nem is akar mást, hidd el. Még bele kell jönnie a dologba. Kell 1-2 hét, és már csak a cici kell neki.

remény73
 
 


Sziasztok!

Colin: óriási gratula a Babóhoz! Remélem, minden ok Veletek!
Sok boldogságot, egészséget és még több tejcsit kívánok Nektek!
Ha ráérsz, majd gyere a történettel ill. kérünk képeket! pusza

Vicky: örülök, hogy hazamehetsz, de tartsd be a doki előírásait!
Vigyázz magatokra nagyon! puszika

Ne hari, de most a többieknek nincs időm írni, de mindenkit pusszantok! Ha a Babók engedik, majd írok Magunkról is!

Addig is csináltam egy új vonalzót, remélem sikerált! :wink:

Kép

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Haza is értünk, olyan jó itthon.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Kismamik!!Nem tuntem el,csak latszolag!!!!Elvagyok nagyon havazva,meg utazva,es csak olvasni van idom!!!Hatalmas gratula az ujdonsult Kismamiknak!!!Sok tejcsit,boldogsagot ,egeszseget kivanok nektek:Dita,Vevikk,Colin!!!!Milorol,nekem is az asitos a favorit!!!!!Dita!!Tenyleg nagyon ugyi vagy,hogy igy kipottyant Milo!!!!ezek szerint,Colin is termeszetesn szult?Majd biztos jelentkezik,ha tud,alenyeg,hogy jol vannak.Vicky! Orulok,hogy hazaengedtek!!!!Mindenkinek Puszi
zoe33
 
 


Hali!

A csavargó (szerény személyemben) visszatért! :)
Nem vesztem el, csak munka közben nehéz volt több helyre írogatni!
Velünk alapvetően minden OK.

Gratulálok a gyönyörű babákhoz! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Hahhóóó van itt valaki?

CSak egy gyors kérdés:
SZerintetek lehet termál medencébe menni és szaunázni egy kicsit?
Most megyünk egy esküvőre és a szállodában van minden (jacuzzi, medence, szauna, stbb..).
Olyan jó lenne, ha használhatnám :oops: Nagyon vágyom rá...

Kép
akire79
 
 


Akire, inkább ne tedd. Anno nekem a természetes vizeket: Balaton és tengerek nem ellenezték volna, minden mást igen. Tudom szeretnél bemenni, de ne tedd, fertőzés, vagy egyebek lehetnek, s szülést is indíthatnak szerintem. Sajnálom....

Új képeket tettem fel Ádiról az elejére...

remény73
 
 


Ádi nagyon édes, egyre pasisabb az arcocskája. :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hihetetlen, hogy Ádi milyen pozíciókban képes "beájulni" :lol: Annyira édes...
Életben nagyobbnak tűnik, mint a képeken :shock:

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!


Tegnap nagyon elcsesztük az esti etetést. Nem volt elég a cumi ezért vettem a DM-ben olyat amire 0 hónapos kortól volt ráírva de mégsem jó sztem mert nagyon gyorsan eltűnt a tápszer. szegényem órák hosszat pukizott meg sirdogált. úgy sajnáltam, de utána már megnyugodott amikor kijöttek a szelek. Én hülye volt itthon tea (Mecsek) és teljesen elfelejtettem. Embarassed Annyira kétségbe voltam esve és ki voltam akadva hogy ilyen cumit hoznak forgalomba csecsemőnek.

Ma vettem neki másikat Aventeset mert abban bízom most már csak. A másik kettő ami a mellszívóhoz volt azon nem jön annyira a tápi, szóval ez kell neki a dm-est meg majd max. teához használjuk csak legközelebb.

Ha ilyen máskor is lesz adhatom neki a mecsek teát ugye? Vegyünk estetleg infacolt vagy espumisant a gyogyótárba?
Gondolom jó ha ezek közül az egyik van itthon.

Amúgy utána megint nagyon jó fiú volt. Sokszor 4-5 órán keresztül is alszik és ha felkel akkor sem követeli azonnal a kaját pedig éjjel is olyan keveset evett, hisz az anyatej csak 30-40 volt, meg a 60-as tápi felét is otthagyta bealudt mint az atom.
Reggel megivott egy 60-ast fél 8-kor azóta nem hallottam a hangját folyamatosan alszik a kiságyában
bevettem a homeos bogyit, mindjárt állok is neki fejni.
A cicizés nagyon nem megy. Bekapja de csak cumizik rajta. PEdig éjsaka is össze-vissza folyik a tejem minden olyan volt de a gyerekbe csak 4 gr. ment. :roll:

REMÉNY
nagyon sokat jelentenek és segítettek amit írtál, köszönöm!
Remélem hogy minden rendben lesz tejügyileg, és azért bízom benne hogy később is ilyen jó baba lesz Miló és nem fog fájni a pocakja szegénykémnek.

Ádi ma pont 7 hetes, hihetetlen. Miló ma tölti az egy hetet, épp most mondtam magamban milyen gyorsan elment.

Anya itt van egy hétig, mindent ő csinál szinte én is talpon vagyok mert nem tudok megülni, mindig keresek valami elfoglaltságot.
Már veszekszik velem hogy ezért nincs tej mert nyüzsgök folyton.
Aztán mégis úgy fekszem le este hogy még mindig nem csináltam meg ezt, még mindig nem kerestem meg azt...... annyi mindenre kell figyelni, fejni is többet kéne, ma megpróbálok jobban odafigyelni magamra úgyhogy be is fejezem a netezést.

Puszi mindenkinek!

Miló anyuka
dita75
 
 


Ditus!

Most tényleg csak magatokra figyelj, semmi más nem számít :lol:
Még össze kell szoknotok, aztán ha kialakult a fix napirendetek, akkor majd jössz többet és mesélsz, ugye?

Már most tök profinak tűnsz, remélem velem is így lesz 1 héttel a szülés után :shock:

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Jajj Dita!
Olyan jó, hogy írtál. Nagyon örülök, hogy Miló ilyen jó kisfiú!!! Megmondom őszintén elbőgtem magam, azon, hogy milyen szeretettel írtál róla, ez annyira megható. most is bőgök bacca meg :oops:

Apuka milyen? Élvezi a helyzetet? Mesélj!!

Akire!

Szerintem se menj a termálvízbe!!!!! Sajna, pedig gondolom jól esne, de nem szabad!!!!

Vicky!
Örülök, hogy otthon lehetsz, nagyon vigyázz magatokra, szigorú fekvés!!!!

Mi történt......tegnapelőtt este úgy bőgtem, mint az állat. Bocs, hogy leírom,itt a nagy örömek közepette, de annyira megragadott az eset, mintha rólam lenne szó..azóta nem tudom Őket kiverni a fejemből.

Valahol a neten, ( persze valami lombikos oldalon , de már nem tudom, hogy hol )öszzekeveredtem egy lánnyal, előbb utóbb kiderült, hogy a BMC be járnak ők is, nekik is drukkoltam a távolból, és sikerült nekik a 3.lombik.
Folyamatosan levelezgettünk, hetente-havonta.
Aztán ahogy itt beindultak a gólyák, eszembejutott, hogy már bizti ő is megszült mostanság.
Ezen pont valamelyik nap gondolkoztam, és milyen fura az élet, rá pár napja írt, DE NAGY BAJ VAN!!!

Szegénykének a 28.héten megindult a szülés ( csak úgy magától, különben végig minden rendben volt, minden egyes orvosi vizsgálaton ), de a babát rögtön újrakellett éleszteni, és ez naponta többször így volt.
Írta, hogy minden nap ott voltak vele reggeltől estig, és egyszercsak egyik nap reggel, már nem tudták újraéleszteni szegényt. 2 hetet élt. Azt hiszem valami a tüdejében nem tudott még kifeljődni, annyira nem is mertem forszírozni a dolgot.

Tiszta hülye vagyok, hogy itt ilyeneket írok ( már egyszer ki is töröltem )

Hogy is jutott ez eszembe nem tudom, talán arról, hogy Akire, szerintem semmiképp ne kockáztass valamiféle fertőzéssel esetleg, látod olyan hamar meglehet a baj, még akkor is, ha mindent "jól csináltok" Ez hülye szó, de nem találom a helyes kifejezést ide :oops:

Amúgy tényleg Akire, milyen volt az utolsó munkanapod?

Puszi mindenkinek

Vigyázzatok magatokra és a babákra is!!!! Kinek kívül, kinek belül kell vigyáznia :wink:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: Sajnos az ilyen szüléseknél tényleg nincs még meg az az anyag a tüdejükben, ami megakadályozná hogy összeessen. Én ilyen szempontból szerencsésnek mondhatom magam, mert így hogy már megkaptam a két tüdőérlelőt, ez segít kialakítani ezt a bevonatot és kevésbé lehet gond ha Barbus mégis hamarabb jönne. Azt mondta a dokim, hogyha görcsök is vannak, akkor azt megpróbálják 48 órára leállítani, hogy a tüdőérlelők hathassanak. Sajnálom szegény csajszit, olyan szörnyű dolgok ezek. Itt is voltak, akiknél túl hamar jöttek a fájások, de aki hozzánk került neki sikerült leállítani. De akivel együtt volt a szülőszobán, neki meg kellett szülni a babát a 24. héten. :( Nagy szerencse hogy mi már a 29. héten is túl vagyunk.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hello!
Dita!
Te aztán jól belelendültél itt a babázásba. Igazán profin csinálod (ahogy írták már előttem is). Csodállak az összeszedettségedért. Én tök béna voltam az elején...Tényleg.Nagyon ügyik vagytok Milóval.
Csak röhögök itt magamban, hogy szerintem 77-szer elfelejtetted, hogy kislányt akartál.Azt sem szerethetnéd ennél jobban szerintem.Tényleg ügyi vagy. Majd jövök tanácsokért.

Sőt, máris, de ezt inkább a Jánosban szült kismamiktól kérdezem: babának kell-e ruhákat bevinni az ottlétre, vagy adnak? És kb. miket kell neki vinni?
Erika!
Én is kihagytam a termált, az előttem írók már leírták az okokat.

Heni!
Nekem is volt hasonló ismerősöm a terhességem alatt. Már egy csomó beültije, koraszülése, halvaszülése volt. Kaális.Nem is írok részleteket. hasonló a Tiédhez, de ott él a baba, 24. hétre született, mindenféle problémák vannak.
Na, de csajok! Tessék az itt lévő kismamikról példát venni, akiknél minden ok!!! Én is igyekszem, hisz még előtte állok a dolgoknak.
Főleg most Dita az, aki megleppett a talpraesettségével...Csak ámulok...És persze Remény is, őt személyesen is "ismerem" (vagyis taliztunk egyszer). Szóval: hamarosan jövök én is az ügyes-bajos dolgaimmal, és átajuk lassan a helyet (de persze maradunk azért itt) a babaváróknak. Úgy láttam, lesznek itt utódok...Mindenki előbb utóbb átkerül ide, az tuti!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Vicky:
De szuper, hogy nem kell benn dekkolnod a kórházban! Otthon azért sokkal jobb, nyugisabb. :)

Tigriske:
Ezen betojtam a nevetéstől, nagyon tecc:

[quote="tigriske1978"]
Remény! Tök szuper, hogy nem kell diétáznod, a szoptatás miatt úgyis szívás lenne.

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Dita:
Miló kis huncut, hogy nem akar megdolgozni a tejcsiért! :)
Dita, mi lesz még? Cumi... Aztán meg a csajok, mi? :wink: :lol:
Örülök, hogy ennyire virgonc vagy, ez azt jelenti, hogy jobban érzed magad. Most olvasom, hogy eltört a picike csontja... :( Szegényke, úgy sajnálom, remélem hamar rendbejön és nem fog neki addig sem nagyon fájni... A kukacos-infón nagyot nevettem, bocsi, de ilyen még nem hallottam és annyira édesen írtál róla. Neked meg csak gratulálni tudok, hogy ilyen hősiesen és ügysen szültél. A varránál eszembe sem jutott, hogy gond lehet, ha vki sok meddőségi kezelést kapot... :roll:
Ja, és a fotók! :D Olvadozok tőlük, aanyira édes baba és olyan csodálatosan szép!!! :D

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Dita, hétfőn leszünk 8 hetesek. Lassan 2 hónaposak leszünk. Nekünk az éjjel 3-5 közti idő a gázos. olyankor egy feneketlen tartály kaja szempontjából.

Infacol vagy Espumisan közül elég 1 is. Minden étkezés előtt kell adni 1 cseppet...

Milyen homeós bogyót szedsz? Mire jó? Bevált?

Nem kívánom senkinek azokat a tragédiákat, amikről írtatok...

Ha kell bárkinek tapasztalat kérdezzen...

remény73
 
 


Brigi!
Nem kell más csak a hazahozós ruha. Igazából kell még egy kistakaró, és max. 1 kiskesztyű, de az nem annyira fontos.
Nekem anno adtak egy listát, és a szülésfelkészítőkön is osztanak ilyen listát, mi kell a szülésre, és mi kell utána. Ha nem kapsz ilyen listát, max. kicsinyenként begépelem, ha lesz időm.

remény73
 
 


Helló!

Tüdőérlelő???? :shock: Ez meg mi a szösz, gyógyszerforma? És ezt csak azok a kismamik kapják, mint pl te, akinek nyitva picit a méhszája? Mert gondolom egy teljesen problémamentes terhességnél ez magától kialakul. Vagy minden kismama kap ilyet? :roll:

Colinról valami infó valakinek?

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: A tüdőérlelő két szteroid injekciót jelent, amit fenyegető vetélés illetve koraszülés esetén adnak a kismamáknak. Ez segíti a baba tüdejét a lélegzésnél, hogyha mégis megszületik. Persze nem adnak minden terhesnek, de akinél beindul valamiért is a szülés (méhszáj nyílás vagy szülési görcsök) azoknál mindenkinek beadják és reménykednek hogy bent marad a baba abban a 48 órában, amíg hatni nem kezd. Ha csak picit nyílik a méhszáj, arra még nem adnak, de ha teljesen védtelen a burok mint most nálam, akkor inkább beadják.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

Véletlenül olvastam bele a topikba, de gyorsan elolvastam a veled kapcsolatos dolgokat!
Nagyon örülök, hogy hazaengednek, és minden rendben van!
Feküdj sokat, és drukkolunk, hogy jó sokáig bent akarjon még maradni Barbara! Ha megengeded, elviszem a jó hírt a topikunkba a többieknek!
Nagyon vigyázz magatokra!

rodina74
 
 


Remény!
Köszi a segítséget. Ne gépeld be a részleteket, mert van nekem is listám, amin rajta vannak a dolgok a babának, meg nekem is, csak ez a "ruha-kérdés "voltnyitott .
Összepakoltam a hétvégén a böröndömet. Férjem azt mondta a listára, hogy olyan, mintha wellness-hétvégére készülnék.
Ráadásul látogatási tilalom van, úgyhogy viszek mindent, legyen bent, ha nem tudna jönni bármikor.
El sem hiszem, hogy Ádi-baba már majd' 2 hónapos!
Hogy telik az idő!!!

Én is már várom , hogy itthon legyünk a babóval, és, hogy túllegyek ezen az egészen.
Pénteken volt pár erősebb jóslófájásom, de a hétvégén szinte semmi.
Még van kis időnk, de szerintem 15-re túlleszek mindenen.
Azért félek ám kicsit, még, ha a 2., akkor is.
Vicky!
Sógornőm is így volt, ahogyan Te, de neki bent kellett maradnia a kórházban. (Már 16 éves a lánya, végig hordta a terhességet).Az a legérdekesebb az egészben, hogy nála a középsővel volt csak így, a legnagyobb és a legkisebb sima terhesség volt.
Kitartás, Vicky!Nagyon vigyázz magatokra!!!!Biztos nem lesz semmi gond!!!
Most ennyi, majd jövök olvasgatni....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Dita! Nekem a macis kabátos volt a kedvenc képem, nagyon helyes!

Kakti! Szia! Üdv újra itt! Most, hogy nem dolgozol gyere gyakrabban.

Heni! A legnagyobb félelmemet írtad le! De tudom, hogy nem szabad rá gondolni sem, hogy nehogy bevonzza az ember a bajt.

Brigi! Szerintem Remény ezt akarta begépelni. Remélem látod.
http://golyahaz.f4.hu/Janos-Korhaz-Szul ... folyam.pdf

Kép
tigriske1978
 
 


Köszi, Tigriske!
Aha, látom, meg is nézem, bár már semmi nem fér a böröndbe...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


rodina: Nagyon köszönöm, hogy megírod nekik is és bocsi hogy oda nem jutottam el. Sajnos fekve nem a legjobb gépelni.

brigi: Jó tudni, hogy ha lesz másik babánk, akkor vele nem feltétlenül járok ugyanígy. Már olvastam olyat, hogy ilyen esetben a másodiknál inkább már a második trimeszterben összevarrják. Ez elég ijesztően hangzott, de akkor nem feltétlenül van így.

tigriske: Nem akartalak megijeszteni, de szerintem ilyen szurikat te is fogsz majd kapni. A máv-ban sok ikres mama volt bent két napot csak ezért. Biztos ami biztos. Bár nem tudom hogy a jánosban is így van-e. De nem fáj vagy ilyesmi és jól jön ha mégis túl korai az érkezés.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Brigi! Szívesen.

Vicky! Kérdeztem a dokimat már róla, mert nekem többen is ajánlották már az ikresben, de Ő azt mondta, hogy csak akkor ha valami gond lesz. Tényleg egy nagyon szuper dolog és jó, hogy Te már megkaptad. Miután nekem még mindig teljesen zárt a méhszáj és 4 cm a méhnyak egyenlőre nem fenyeget a koraszülés veszélye.

Kép
tigriske1978
 
 


tigriske: Tök jó, hogy így bírja a terhelést a méhszájad. Remélem azért inkább hamarabb adja a doki a szurit és nem akkor, amikor már jönnek a babák. Akkor már nehezebb őket visszatartani arra a 48 órára. Ezt a dokim mondta. De nem lesz gond.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Szép napot!

Utógyújtásom lett ettől - oltásügyben:
Lehet, hogy azok is látták ezt a rajzfilmet akik csinálják az oltással ezt a cirkuszt??

http://www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng#t=6m22s

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Sziasztok!

REMÉNY
Szedtem az urtica urens 5 ch kúraszerűen aztán most már a laktoherbet iszom napi 4 bögrével kb.
Reggel pl. szanaszét folyik a tejem de az istennek nem akar rendesen szopizni a fiam. MArhára rászokott az üvegre! :(
Csak nyámnyog és bealszik rajta. Amúgy már min. 70-et kéne ennie de nem eszik meg sokszor annyit. Ma pl. nagyon mérges voltam mert nagy nehezen lefejtem 60 ml anyatejet erre majdnem az egészet visszabukta. Ma még alig evett valamit de alszik mint a bunda. Teljesen el fog fogyni ez a gyerök, este fürcsinél meg is mérem hogy mennyi a súlya meztelenül ha el nem felejtem mert ma ketten csinálunk mindent apával mivel anyukám mindjárt indul haza.
Nem tudom mi lesz egyedül sokkal jobban oda kell figyelnem mindenre. Anyósom átjönne de azt hiszem hogy csak hátráltatna annyit szövegel. A szája jár mindig a keze helyett. Kipróbálom hogy boldogulok egyedül aztán max annyira hívom át hogy megfőzzön mert természetesen azt is itt akarja csinálni, nem tudom miért minekután az én konyhámba még nem csinált soha semmit, nem fogja magát feltalálni.
Nagyon ki vagyok rá bukva eddig gyakorlatilag még semmi hasznát nem vettem. Anyukám szegény annyit dolgozott. Mindent ki kellett suvickolni mert anyósom ígérete ellenére olyan koszosan hagyott itt mindent, a domestos meg a vízkőoldó original dobozban volt és a porrongyokat sem bontotta ki, kérdem én akkor mit csinált?
De persze nem a takarítószer bontatlansága alapján derült ki hogy nincs takarítva.
Remélem hamar belerázódom mindenbe mert úgy látom hogy rá nemigen lehet számítani semmilyen szempontból anyukám meg nagyon messze lakik.
Sajnos párom még elveszettebb lett, úgy csinál mint aki most költözött ide. Már volt hogy itthon hagytam egyedül és meg tudott csinálni egy tojásrántottát most még azt sem tudta hogy mibe szoktuk sütni. Na ezért akartam hogy a 9 hónap alatt önállósodjon de persze füle botját sem mozgatta semmire.
Én meg nem fogom kiszolgálni tegnap is hagytam hogy szenvedjen, ha már ilyen fafej volt.
Persze a nagy is már jött volna pénteken mondtam a páromnak hogy ha már jön akkor legalább ne pénteken amikor ő itthon sincs.
Végül kiegyeztünk a szombatban. Jött anyukám megmosatta a kezét fertőtlenítővel erre a köv. pillanatban már fújta az orrát mert beteg. Ideküldte így egy pár napos picihez. Nem győztem szólni neki hogy dobálja ki a zsepiket mert szanaszét hagyta, pedig erre nagyon felhívták a figyelmünket a kórházban is hogy ez nagy veszélyforrást jelent.
Még szerencse hogy anya rengeteg mindenre odafigyelt én szinte csak a babával foglalkoztam. Annyit dolgozott szegényem én a negyedétől kipurcantam volna.
Most indult pont haza. Alig bírtam visszatartani a könnyeimet hogy elmegy, de nem akartam hogy lássa mert akkor fáj a szíve hogy itt kellett hagynia, így is biztos majd megszakad neki.

dita75
 
 


Hello!
Jajj! A kedvenc-Milós-képem lett a vonidon!!!Tök ari.Azóta mindig visszanézem, olyan cuki...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Na, Dita, akkor neked egyből 2 gyereked lett. A párod is visszagyerekesedett. Lehet, féltékeny a kicsire, azért lett ilyen gyámoltalan...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Voltam a háziorvosnál. Még jó, hogy nem kellett sokat várnom, bár azt kétszer, mert az egyik gyógyszeremet nem írta fel és az előre kinyomtatott táppénzes papírom sem volt jó a kórházi ellátás miatt. Persze már a gyógyszertárba sem tudtam bemenni, annyira bekeményedett a hasam. Olyan lett, mint a kő. Eddig kb. most először éreztem ezt, de nagyon megijesztett. Alig vártam hogy vízszintesbe vágjam magam. Sajnos a páromnak is mára gyulladt be a szeme, így ő a szemészeten ül, az augmentinem meg holnapra elfogy. Így kénytelen voltam lemenni. Hát nem teszem többet az biztos. Most még azt sem tudom, hogy 14-én így hogy jutok el a nőgyógyászomhoz. Mindegy, addigra már majdnem 32 hetesek leszünk.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!

Nem tudom mikor tudok majd hosszabban írni nektek mert nagyon lefoglal az én pici fiam.
Tegnap haza jöttünk és délután az egész család turnusokban itt volt mert mindenki látni akarta a manómat. Nem is volt éjszaka sok alvás mert gondolom sok volt neki a tegnapi nap. Ma itt volt a védőnéni is és szerdán jön a doktornéni.
A kalandos szülésem történetét még nem fogalmaztam meg magamban. De ha kész lesz leírom ha valaki szeretné. Annyit elárulok,hogy nem lett császár amit csak az én szép egészséges fiamnak köszönhetek.
vicky örülök,hogy itthon vagy. Tessék pihizni sokat.
Hirtelen ennyi ami tölem telt.

Puszi

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Nagyon várjuk a szüléstörténetet és képet is rólatok. Sok tejcsit kívánok nektek.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Na, hello, Majdnem-szobatárs!
Én is várom a sztorit, ha már élőben nem lehettem ott.
Én még várok a soromra. Néha egy-két jóslócska, de ennyi.Ha megvártad volna akiírást, talán együtt szülhettünk volna. Majd talán legközelebb, bár nekem szerintem az már nem lesz.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?