Új privát üzeneted érkezett!

Enyim az első! :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Én nem láttam Marcsit,de örülök h meg van!! :lol:

Panndi,akkor már ketten vagyunk,akiknek kéne info a Moon sand-ról. :roll:

Ezt a H1N1-et szerintem is felfújják.Jó bizti sok a beteg,de ami a média kezébe kerül...

Brigi is jó nagy baba már!Csak mi vagyunk picik??Remélem jövőhéten már eljutok méretkőzni vele,na meg az elmaradt oltást is megkaphatja.

Most épp alszik,én meg csinálom a hamiját.Mai menü délutánra meggy krumplival.

Megyek is..

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


A szavazás természetesen titkos,szóval senki se lesz leszólva a véleménye miatt! 8) :lol: Na parlamentben lenne a helyem 8) :mrgreen:

annus11
 
 

 
 

Na, most jót bosszankodtam: nagyon béna vagyok, de már vagy fél órája próbálok felrakni egy videót a blogba, és nem megy. :twisted:
Így úgy döntöttem, hogy felhagyok a frissen kialakult üldözési mániámmal, és ide teszem. :)
Szóval Lilla baba esti gyakorlatai a címe, és én is látszom benne az esti szerkómban. :D

http://picasaweb.google.hu/ivarga/Varga ... 1394260914

Szerintetek mennyire normális az, hogy most már minden este ez megy, bemássza a lakást, de a hátáról a hasára fordulni csak segítséggel tud? Aggódom... :roll: Most 6 és fél hónapos, adok még neki 2 hetet, és ha akkor sem tud megfordulni, lehet, hogy megnézetem valakivel. Vagy túlaggódom? Szerintem ne akarjon felállni, ha még nem tud forogni...

Kutyafüle: Lilla sem mindig eszik egyformán. Néhány napja azzal szórakozik etetés közben, hogy oldalra fordul a hordozóban (még nincs etetőszékünk), és az oldalt található sárga nagybetűs "warning" matricát nyalogatja.:roll: Persze, mire végez, minden csupa kaja.

Jó, hogy kiderült, ki is az a Marcsi. :) Részemről a maradásra szavazok.

Na, most már tényleg kellene főzni valami vacsit (=bolognai spagetti).

Réka

rekap
 
 


Csongi 7300 g, azt nem írtam. Szóval végre vehetek 4-es pelust neki. :lol: Upszi, ha jól látom, még mindig nem duplázott súlyt... (3700 g-mal született). Na most nem tudom, mikor fog, mert a legközelebbi súlymérésünk januárban lesz! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Réka: szerintem ne aggódj. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát azon kívül h Lilla mint egy 1 éves kb,semmi bajt nem látok a videón!Kit érdekel h nem forog??????Minek forogna ha fel is tud állni?Meg ül és társai!
Iza meg csak forog,mer ő meg minek álljon fel ha tud forogni is :lol: :lol:

Nagyon ügyes amúgy!!!! :shock:

annus11
 
 


Visszaolvasásban dél körül tartok :roll: :

Anita! Aminának van Moon Sand-je, már megbántam, hogy megvettem. Szana-szét (így kell írni?) szóródik a lakásban, tényleg olyan, mint a homok. Kemény dolog utána takarítani. Színek összekeveredhetnek, mint a homoknál. Persze ha Gréti nem szórja szét és fegyelmezetten ül az asztalnál akkor ok. De sztem akaratlanul is szétszóródik. Amúgy Amina nagyon szeret vele játszani, pont azért, mert olyan, mintha homokozna.

Kép
Kép
g_reny
 
 


még van kb 7000ft-nyi hippes lehetőség, ez még 1-2 emberke, szerintem

Kép
Kép
mniki84
 
 


Amina épp szoptat. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 09:57-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


Na minden baba jó súlyban van!!!Azért Csongi lemozogja ám! :wink: Meg elég nagy súllyal született,nem baj ha később dupláz!1-2 hét szerintem nem számít 8)

Na mi meg elmentünk a Lurdyba apával randiztunk.Előbb végzett,aztán ment focizni,mi meg haza!Szerencsére pont elállt az eső!De Iza meg a ház előtt elaludt...így még 1 órát köröztem vele a környéken.Már begörcsölt a vádlim és nagyon kellett pisilni :mrgreen:

És mikor indultam,a liftben össze futottam egy lánnyal,mei taiban egy hasonló korú gyerkőccel mint Iza!Kérdeztem is h itt laknak?Mondta h nemrég költöztek az 5.re :lol: Tök jó!
Remélem még össze futok velük! :wink:

annus11
 
 


Köszi lányok a pszi-utánanézést. Ja, internet király lenne, ha lenne neki. De csak összerak vmit a könyvtárból.

Blanki megkapta a 2. Prevenart, 6570 g.

Émmeg reggel belerúgtam az ágy lábába, sztem eltört a kislábujjam, sántikálok.

Na, megyek, majd holnap jövök, vendégesdi nap van. :arrow:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Niki, én is hipp! Mit nézzek, hol? Stipstop!!!!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Réka!
Lilla baba nem semmi!!!!! :D
Elképesztően ügyi kiscsaj!!!!! :D
Hogy tudsz picasaba videót feltölteni??????
Én még nem jöttem rá.... :? :oops:

Kép
mozza
 
 


Anikó: blog! Nekem van kb. 3 oldalnyi megküzdés szövegem, de ahhoz is még hozzá kéne tenni, szóval akár lehetne nulla is... :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Réka: Lilla tényleg ügyes amúgy, nem is írtam, csak gondoltam. Csongi is hasonlókat csinál, de fele olyan magabiztosan. Valahogy elhúzza a feje, vagy nemtom, de lényegesen instabilabb. Bár az uram mondta, hogy míg nem voltam itthon, Csongi szabályosan ült, vagyis nem kapaszkodott egy kézzel sem, csak nem sokáig. Lilla nem zúg? Csongor napi 5-6x tuti koppan, igaz az is baj, hogy a lába csúszik, pedig már raktam rá ragtapaszt. De azért nem ugyanaz, mintha a saját pracliján egyensúlyozna.

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi a megnyugtatást. :) Én ilyen aggodalmaskodó vagyok, és azt olvastam, hogy nem jó, ha kimarad egy fejlődési fázis. Pl. az a jó, ha a gyerek minimum 3 hónapig mászik, mert az ellentétes oldali kéz és lábmozgatással kapcsolódik össze a jobb és bal agyfélteke működése. Ha ez megvan, a későbbiekben kevesebb valószínűséggel lesz diszlexiás vagy beszédhibás. Erre Lilla baba már állni akar. Ma rájött, hogy ha az ágyon fekve jól belekapaszkodik az ágyterítőbe, akkor ezzel a rásegítéssel hasra tud fordulni. Csak halad a helyes irányba. :)

Tinu: A súlyduplázás nekünk sem jött össze, szinte, de mégse. Kb. 20 dekával maradt alatta, szerintem az nem vészes.

Hozzátápi: Nem tudjátok, most akkor mi van a glutént tartalmazó kajákkal? Állítólag a legújabb ajánlás szerint nem kell várni vele 1 éves korig, mert semmi haszna sincs. Na most akkor szerintetek megkóstoltathatom a Dm-ben vett teljes kiőrlésű gabonapéppel? Zabliszt, árpaliszt és tönkölybúzaliszt van benne. A dobozon azt írja, hogy 6 hónapos kortól adható, de én már nem hiszek az ilyen infóknak. Nektek mit ajánlott a védőnő/orvos?

Anikó: Meg kellene nézesd a lábujjad, anyukám is így járt, és nem foglalkozott vele, aztán úgy forrt neki össze, hogy egy kicsit kisebb a lábujja (más egy kicsit a szög, ahogyan áll).

Annus: Mi nem mentünk ki ilyen időben, őszinte csodálatom, hogy képes voltál a ház körül járkálni Izussal.

Na, most már tényleg vár a házimunka. :?
Réka

rekap
 
 


Mozza: Nem én töltöm fel a videókat, hanem a párom. :) Fogalmam sincs, hogyan, és most nincs is itthon, hogy meg tudjam kérdezni.

Réka

rekap
 
 


Tinu: De, Lilla baba is koppan, napi többször is. :(

rekap
 
 


na akkor Hipp-izé elfogyott!!!! aki szeretne azt akkor ajövö hónapban, megkérdem a csajt hogy hogy számít a hónap 1-31ig vagy rendelés +30 nap :) mert akkor csak 2 hét a kövi hónap!

TRIXIIII jelkezz jelkezz, várjuk nektek mi kell!!!!

Kép
Kép
mniki84
 
 


Réka: attól, hogy Lilla felállt, még fog mászni! A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Tüci 8 hósan felállt, de egyedül csak 15 hósan kezdett el menni, addig főképp mászott.
Én 8 hós kortól fogom adni a gluténes cuccokat, Tücinek is így adtam.

Kép
Kép
tinu
 
 


De ügyes a pici Lilla!!! Olyan furi, hogy olyan édes picibabás baba kinézete van és közben meg kommandózik, meg áll, meg távirányít :D

Ja, Marci se hajlandó hátról hasra fordulni, egyszerűen nem és kész... Igaz, mást se nagyon csinál :lol: Csak tolat....rendületlenül.

Mi is voltunk ma sétálni. Marci, Ergo, Ernyő meg én :-)

Én nem tudom, hogy szavazzak. Már úgy megszoktam ezt a helyet, nehezen mennék máshova, ugyanakkor meg a ma délelőtti diskurzus is rendesen dolgozik bennem. Meg én is kukkoló voltam hónapokig, mégse vagyok rossz vagy beteg ember (állítom én :lol:) Tartózkodni nem szeretek. Még van 4 napom... :roll:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


.........................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 09:57-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti, akkor írjadmegablogba lécci!

Kép

Kép
adraci
 
 


Tényleg, milyen már az a tartózkodás? :shock: :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Netti!
Mit akarsz törölni? :shock:

Ja de így akinek mindegy az is szavaz.Mert lehet még nehezebb lett volna eldöntenie h akkor igen v nem! 8) Még én se szavaztam,na de majd mindjárt!

Azért annak aki ide ír több mint 1 éve annak nehéz a kérdés :lol:

Réka!
Itt tök szép idő volt!!!Egyáltalán nem volt hideg se!Egy picit szakadt az eső,de akkor a Lurdyban voltunk éppen,észre sem vettük,csak mondta vki a boltban :lol:

annus11
 
 


Azért is írtam oda h tartózkodás=mindegy!Pl nekem mindegy h zárt v nyílt,úgyse szabadultok meg tőlem 8) :lol: :lol: :lol: Tehát lényegében az igen és a nem dönt,de ha vkinek mindegy,értsd nem megy a Dunának ha zárt és fordítva akkor az a tartózkodás!Na érthető szerintem,nem?

annus11
 
 


Én nem tartózkodtam, hanem azt mondtam, hogy mindegy. Mert így is van. Én ha nyílt marad a topik, akkor is fogok írni, ha zárt lesz, akkor is. Sacperkábé ugyanazokat. :)

Reni: tegnap este Tüci is szoptatott. A melltartómat is felvette hozzá. :lol:

És azt is elfelejtettem írni, hogy már majdnem teljes függőlegesbe döntöttem ma CSongi babakocsiját és láss csodát, a gyerek végre nem nyivákolt benne, hanem nézelődött! Tök jó!

Kép
Kép
tinu
 
 


Speciel az nekem is mindegy, hogy nyíltba írok vagy zártba; az viszont már kevésbé, hogy kimindenki olvassa az meg főleg nem, hogy milyen szándékkal... :?

Kép

Kép
adraci
 
 


Adri
jaj na nehogy már ragozni kelljen!!!!Nyilván ha zártba írsz azt csak mi olvassuk,ha nyíltba azt más is!Értsétek már jól a kérdést!!!!!!!

na inkább megyek :arrow:

annus11
 
 


Hát így, hogy ilyen kedves aggodalommal fogadtatok, még jobban szégyenlem magam, hogy nem jelentkeztem.

Csak az is van, hogy mindig próbálok végigolvasni, és mire a végére jutok, már káprázik a szemem, és azt sem tudom, mit akartam írni.

A hippes buliba ha lehet, mi is beszállnánk, ha csak a következő hónap, az is szuper lenne. Addig kénytelen lesz maxi beérni a kiscsaj jóanyja főztjével :)

Lányok, bocsi, hogy belepofázok, csak mivel mi állandóan járunk Dévény kezelésre, meg fejlődésneurológushoz, megosztanám Veletek, amiket ott hallottam. Senkit nem szeretnék ijesztgetni, mint minden, ez sem fehér vagy fekete. Aki nem akarja, inkább ne is olvassa el. De a szakik azt mondják, hogy a fejlődésnek megvannak a maga stádiumai, amiket jó, ha a baba betart. Tehát oldalra fordulás - hátról hasra / hasról hátra fordulás - kúszás - kiülés - mászás - felülés - állás. Ennek azért van jelentősége, mert a stádiumok a megfelelő izmokat erősítik a következő mozgásformáig. Ezért például, ha egy baba nagyon akar felállni, és még nem kúszott/mászott, nem nagyon szabad hagyni, meg kell próbálni játékkal még négykézláb tartani. Azt nem tudom, hogy ezt hogy lehet, a mi tornásznéninkk a fiával például egész nap négykézláb mászkált :shock: . Szintén kapcsolatban állnak ezek a stádiumok különböző agyi funkciókkal is, mint pl az olvasás-, íráskészség.

Prédikáció vége, mégegyszer bocsi.

Nagyon óvatosan Hani is be szeretne jelentkezni a karácsonyi húzós buliba, gondolkodik rajta, hogy beöltözne majd ő mikulásnak, őt még úgysem látták a többiek, nem ismernék fel :oops: .
bangla
 
 


Ja, és Réka, ha gondolod, nagyon szívesen megmutatom azt a mozdulatot, amit mi tanultunk Hani-átfordítás-elősegítésre :) . Mert ő ugye még az egész napos duma-kacagás-fogdosás témakörön nem igen akar továbblendülni :D .
bangla
 
 


Mindjárt eldugulok tényleg, csak még annyi, hogy elkezdtem a blogban olvasni a szüléstörténeteket, basszus, a szívem szakad meg, miről maradtunk le.

Ja, a blogot meg majd folytatom, csak összekaparom az időrendet, lám, mennyi haszna van, hogy végre leírom, mert legalább megmarad az utókornak is.
bangla
 
 


......................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 09:58-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


vicces, 4-4-4 az állás szavazásügyben :lol: Annus, lehet, nehezebb feladat lesz, mint gondoltad :lol: . telefonszámot dobom blogba, kösziiiiiiiiiii
bangla
 
 


Bangla: ebben igazad van, meg a Dévényeseknek is, de itt nem arról az esetről van szó. Bár az se szentírás, hogy ha nem teljesen átlagos módon fejlődik egy baba, az feltétlen összefügg majd később diszlexiával stb. ÖsszefüggHET. De Lilla már hónapok óta négykézlábazik, kutyázik és már egy ideje mászik is. Az, hogy most feláll, még nem jelent semmit. A felállás és a mászás párhuzamosan mehet simán. A baba egyidejűleg gyakorolja a mászást is, meg a lépegetést kapaszkodva. Az meg, hogy kihagyta az egyik oldalra való forgást, még nem jelent önmagában semmi. Szerintem Réka most még feleslegesen aggódna. Ha LIlla hirtelen járni kezdene mászás helyett, akkor lehet, hogy érdemes lenne valamit megpróbálni.

Kép
Kép
tinu
 
 


.................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 09:58-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


várom a privit Netti :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Azért Bangla elárulhatod azt a mozdulatsort, attól, hogy épp Lillának nincs rá szüksége, másnak még lehet. Ha visszagondolok, biztos sokan alkalmazták annak idején Vanni vagy Mozza tanácsait, tegnap pl. Szofi írt jókat a neurológustól hallottakról. Nem? :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Netti engem is érdekel, ha nem baj. :oops: Kiváncsi vagyok.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Magamtól én is azt gondolom, hogy hagyni kell őket fejlődni, ahogy akarnak. És pont ezeket a kritériumokat is próbálom lazán venni, bár egy kicsit nehéz, a múltkori fejl.neur. látogatás során pl azt mondta a dokinő - aki még az első látogatáskor azt mondta, hogy az előzőleg beadott zárójelentések alapján ő valamilyen egészen más babára számított, szeme-szája tátva maradt a csodától, amit látott - hogy legközelebb ha megyünk, azért már jó lenne, ha tudna fordulni. Hát erre nekem igazán sok behatásom van, most is épp csellózni tanítom, már az is egész jól megy neki... :twisted:

Ez érthető volt?! :shock:
bangla
 
 


Megcsináltam még egyszer a Fantás sütit. Most jobb lett. Fele annyi cukrot tettem bele. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Réka,igen Erik is ilyet csinál.De most 2 órával később meg szépen megette. Csak nekem ehhez a minden csupa kaja lesz fázishoz nincs türelmem, így ha nem eszik,abbahagyom. :roll:
Adri,nem kapott új kaját.Illetve kapott gesztenyét és utána a jól ismert sütőtökkel csinálta ezt.De ez megy a répával és a céklával is. Nem tom. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


ominózus mozdulatsor majd videón a blogban :)
bangla
 
 


Bangla: azért a ti esetetek nagyon más. Persze, hogy sokkal-sokkal jobban kell Hannusra odafigyelnetek, hiszen sok minden behatás érte! Mikor mehettek majd közösségbe? Gondolom, most az influs időszak kilőve amúgy is. :roll: Úgy megnézném magamnak a te csodakislányod.

Kép
Kép
tinu
 
 


Húú, Tinu, köszi, hogy ezt leírtad. Én is azokat olvastam a mozgásfejlődésről, amit Bangla leírt, és mivel Babóka nem olvasta a könyveket, és nem tartja be a sorrendet, azért aggódom.

Bangla: Megköszönném, ha leírnád, vagy megmutatnád, hogyan kell fejleszteni a hátról hasra való fordulást. A mai nap eseménye, hogy ha belekapaszkodik az ágyneműbe, és a kezével húzza magát, akkor meg tud fordulni, eddig úgy sem ment.

Mászik a gyerek, csak én azon aggódtam, hogy forognia előbb kellett volna.

Tinu: Miért éppen a 8. hónaptól adod a glutént? Csak érdeklődöm, már annyi verziót hallottam, hogy éppen nem tudok dönteni.

Közben gyorsan felporszívóztam és felmostam. Lányok, sose volt még nálunk ilyen tisztaság, mint amióta Babóka elindult. :oops: Eddig takarítás hetente 1X max 2X volt, nem büszkélkedem vele. Amióta elindult, muszáj naponta porszívózni, felmosni, sőt, ha bejövök a babakocsival, aminek sáros a kereke, többször is. Ha nem teszem, a gyerek élő portörlőként működik. :oops: :roll:

Réka

rekap
 
 



Kép
Kép
tinu
 
 


Réka: nekem is kéne gyakrabban takarítani, de pl. Csongor a koszos babakocsi- és biciklikereket is előszeretettel nyeszteti. :oops:
Azért 8 hó, mert ez van a táblázatban, amit használok. :lol: Pasz, fogalmam sincs, csak ezt követem.

Pont ma beszéltük az urammal, hogy lehet, mégis be kéne oltatni Tücit. Késő? :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Enyém gyerek sincs még beoltva, mert amióta aláírtam a papírt, folyamatosan beteg. Mint az anyja. Biztos a sors keze...

Kép
Kép
g_reny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?