Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!

Itt vagyok!Kép Ne haragudjatok, hogy eltűntem, de nagyon rossz passzban voltam, nem akartam senkinek a kedvét elrontani.
Mostmár kicsit jobban vagyok, hétfőn lesz újra PCT vizsgálatom. Megbeszéltük a dokival a HSG időpontját is, ha most kb. két hét múlva megjön, akkor utána kb 1 héttel lesz. Két napot kell bent lenni a klinikán, egy éjszakát kell ott aludni. Első nap megcsinálják a provokálást - valamilyen sugarat bocsájtanak a ksimedencei szervekre, ez felszínre hozza, ha van valamilyen lappangó gyulladás. Mert ebben az esetben nem szabad megcsinálni a HSG-t. - Második nap vérvétel, utána csinálják a vizsgálatot. Nem altatnak, fájni fog, de ki lehet bírni.
Szóval mostmár tudom, mi vár rám, nem is félek tőle, hanem várom, hogy túl legyek rajta!

Közben elkezdtem járni egy természetgyógyász-talpmasszőrhöz. Egy olyan ismerősöm ajánlotta, akinek sokkal komolyabb gondjai voltak, mint nekem. Teljesen fel volt borulva a hormonháztartása, már nem is menstruált, nem volt peteérése, bármennyi gyógyszert is tömtek belé. A lombikot hagyta félbe ezért a kezelésért. És milyen jól tette! Teljesen rendbehozta gyógyszerek nélkül, tankönyvbe illő a hormonprofilja, és spontán peteérése van mindkét ! oldalon!
Szóval nagy bizodalmam van a pasi felé, a lelkemet már rendbe tette!
Sok mindent mondott, ezt most hosszú volna leírnom, de érti azt amit csinál, az biztos! Majd beszámolok a fejleményekről!
Ja lényeges dolog, hogy mostmár nem szedem a bogyót! És lám, így is van peteérésem!Kép

Böbe!Kép

Annyira örülök, hogy visszatértél, és ilyen jó kedvűen! Csodálatra méltó az az erő, ami benned van!Kép

Viki!Kép

Sajnálom, hogy megjött, de szerintem is csináltasd meg a PCT-t, az nagyon egyszerű vizsgálat! És a párod is menjen el, neki is nagy megkönnyebbülés lesz, ha túl lesz rajta!

Tina!Kép

Szuper, hogy dokit váltottál!Kép
Én is írtam ennek a dokinak, engem válaszra sem méltatott...

Móni!Kép

Növöget már a pocakod?Kép
Gyönyörű a kisbabád!Kép

Csajok, nem ígérem, hogy hamar jövök, de igérem jövök majd!
Addig is drukkolok mindenkinek!Kép

Puszi
Zita

Kép
Kép
zituska28
 
 


Zita

örülök, hogy előkerültél!Kép És fel a fejjel!!! Talán a természetgyógyász tényleg hatásos lesz, és az már mindenképpen jó jel, hogy a lelkedet rendbe tette, mert az ugye legalább olyan fontos.Kép

Nem akarok hülyeséget írni, mert elfelejtettem a nevét, valamilyen gyógynövényes kapszulát (talán a Sunrider termékek?) ajánlotta a kozmetikusom. Az ő nővérének már több mint egy éve nem sikerült a baba, teljesenki volt akadva, ez a lány rendelt neki ilyen kapszulát, elkezdte szedni, és a következő hónapban megfogant a kisbabájuk, persze, lehet, hogy nem ettől, de ki tudja. Azóta már meg is született, Balázs.Kép Elég húzós ára van, kb.5-6000 Ft. Lehet, hogy te pontosan tudod, melyikre gondolok, de ha érdekel, megkérdezem tőle szívesen, melyik volt az! Én is épp rendelni akartam tőle, mert hát ilyenkor már mindenben elkezd hinni az ember, de szerencsére máshogy alakultak a dolgok!KépKépKép

És köszi az érdeklődést, jól vagyunk, remélem ott bent is minden oké, holnap kezdjük a 15.hetet, a pocim pedig valószínűleg növöget, mert már elsőre mindenki megállapítja, hogy babás vagyok, persze nem is rejtegetem a pocim, büszkén mutogatom, direkt olyan rucikat veszek föl, amiben látszódik.Kép

És ne maradj távol sokáig, nagyon pang ez a topik nélküled!!!KépKépKép

Móni
Monik
 


Szia Zita!
Végre előkerültél!Eltünt az én támaszom.....Remélem segít a természetgyógyász,ha beválik én is elkezdek hinni bennük.
Puszika!
Vendég
 

 
 

Sziasztok lanyok!
2oo3 oktobereben abbahagytam a triregol fogamzasgatlo szedeset. Februarig mindig pontosan 28.napra megott. Atan kesett. Ket negativ teszt utan dokihoz fordultam, ekkor mar kb45 nap telt el az utolso mensim ota. A parom annyira beleelte magat, beszelt a hasamhoz, mert azt hitte baba van bent. A tv-ben lattam a dokit, nagyon szimpi volt, felkerestem. Mikor mondtam, hogy 18eves koromban rengeteg apro cisztat talaltak a petefeszkemben, hormonvizsgalatra kuldott. Megallapitotta, hogy ritka hormonzavarom van. A progeszteron szintem 1,3 a masik hormon (ennek nem tudom a nevet, de utananezek) 6o volt, haromszoros a normalisnak. Felirta a clostit, es mellette a medrolt, amit minden nap kell szednem. A hajam mostmar iszonyatosan hullik, hiztam vagy 1o kg, es estenkent allandoan pisilni jarok. Azt mondta, hogy nem a gyogyszertol van, mert masnak nem voltak ilyen panaszai. Szoval aprilis ota szedem a clostit, babo sehol. Eddig minden honapban azt hittem, na most osszejott, de a doki szolt, hogy ne eljem bele magam. Kozben allando hormonvizsgalatra jartam (vervet) Ultrahang nem volt. Ebben a honapban tuti ugy ereztem, hogy nincs baba. Csutortokon elmentem a maganrendelobe. A vervetel alapjan azt mondta, hogy szerinte ez baba, mert a progi szint tobb, mint 6o volt. Megvizsgalt, es azt mondta, hogy szerinte ez egy korai terhesseg, reggel csinaljak tesztet. Akkor meg eszembe sem jutott, hogy honnan tudja, hogy nagyobb a mehem, ha meg sosem visgalt meg, a masik meg a mensitol is megnovekedhetett. Na mindegy. Szerettem ezt a dokit, es megbiztam benne. Elhittem, hogy babat varok. Vettem egy karfiolt (Taxi 3-ban volt, amit egyutt lattunk a ferjemmel, es ott a csaj karfiolokkal rakta tele a lakast, amikor terhes lett) Odaadtam, persze eloszor nem kapcsolt. Kozoltem, hogy apuka lesz, raadasul a szulinapunk kornyeken. Teljesen odavolt. Lattam rajta, hogy nagyon fel, hogy megint nem lesz a dologbol semmi,mint tavasszal, de azert nagyon orult. Vettunk ket tesztet, es meg este megcsinaltam, negativ lett, de a reggeli is. Felhivtam, mire azt mondta, hat megsem, varjuk meg a mensit, es kezdjem megint a clostit. Teljesen padlot fogtam. Remenykedtem, hogy meg biztos korai terhesseg es ezert nem mutatja ki a teszt. Holnap reggel akartam csinalni meg egy tesztet, de mar nem kell, mert ma reggel megjott Kép Mikor lesz mar babank? Mit csinaljak? Nem akarok dokit valtani, mert o mar a sokadik, es benne vegre megbizom. En nem ertek hozza, igy nem tudom, hogy most jo szaki vagy sem, de ezt egy laikus nem is tudja eldonteni.
Voltam ket hete egy termeszetgyogyasznal a hajhullas miatt. Vett vert, es verkristalyanalizist csinalnak, aminek kedden lesz meg az eredmenye. Kivancsi vagyok.
Bocs, hogy kicsit hosszura sikeredett, de hatha tudtok valamiben segiteni, vagy egy kis erot adni. Az orvos az-az akirol Vtina irt. En olyan sok jot olvastam rola, ezert is kerestem fel. Teljesen tanacstalan vagyok.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Szia Ezzvan(Judit)!

Nem semmi a történeted!A dokitól szerintem felelőtlenség volt kijelenteni,hogy korai terhesség áll fent,ha nem is volt biztos benne.
Én is szokszor az hittem,hogy ez a hónap AZ A BIZONYOS hónap,de nem.Most eljutottam odáig,hogy már nem várom annyira,mindig felkészítem magam,hogy ugyis megjön.Kép
A closti mellett miért nem csinált UH? A cisztaképződés elkerülése végett,rendszeresen figyelni kell UH-on.Nem akarok tanácsot adni,de keress egy másik orvost is,vele is vizsgáltasd meg magad,lehet az máshogy látja a dolgodat,a két orvosi eredmény összehasonlítva eldöntheted,hogy váltasz e orvos.Ha nem akkor is ragaszkodj az UH-hoz,ami nem csak az esetleges cisztákat(amik gátolhatják a peteérést),hanem a peteérésedet is figyelemmel kísérhetitek.
Kíváncsi vagyok mit mond a természetgyógyász!Majd írd meg feltétlenül.Addig is minden jót!

Pá!VikiKép
Vendég
 


Mindenkepp megirom mi volt a termeszetgyogyasznal, hatha azzal masnak is segitek. Szeretnek masik dokit is megkerdezni, de mi van, ha o teljesen mast mond, honnan tudom melyik mond igazat?
Ma mar nem veszem be a medrolt, es a clostit sem fogom, ezt eldontottem. egy honap pihenot mindenkepp tartok.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!!!Kép

Üdv közöttünk!!Kép

Véletlenül nem az Ács doki az, akiről írtál? Ha netán ő az, akkor picit feljebb, Vtina pénteki levelében olvashatsz róla. Nem mindig az a jó orvos, aki a TV-ben reklámoztatja magát, lásd az ő esetében.

Szerintem is mindenképp KELL az UH, nekem is cisztám lett a Clostitól, (és még sok másnak) és azt se értem, hogy egy magasabb progeszteronszintből, hogy von le ilyen messzemenő következtetéseket. Nekem 106-os progeszteronszintem is volt, mégse voltam babás, inkább a HCG-t nézte volna meg a vérvétel során, abból biztosat tudott volna mondani és nem hitegetett volna feleslegesen.
Szerintem megérné elmenned egy másik dokihoz!!!

Bocsi, ha a dokidat kritizáltam egy kicsit, de sajnos rengeteg nemtörődöm orvos van, nem érdekli mi van velünk, felírja a gyógyszert és útnak ereszt, de hát mit tudják ők, szinte mind férfi orvos, fogalmunk sincs az egészről, millió terhes nőt láttak már, mi csak egyek vagyunk a sok közül, sajnos. Persze tisztelet a kivételnek, én most a 3.dokimnál vagyok, meg vagyok vele elégedve, nála születik majd a kisbabám is februárban. Persze, ha minden jól megy.Kép De miért ne lenne így?Kép

Móni
Monik
 


Szia Zita!!!! Kép

Nem tudod a kedvünket elrontani!!!!! Kép Az enyémet nem, én már tudom, milyen a pokol feneke... Mi történt, miért voltál olyan rossz passzban? Megosztod velünk? Vagy figyelmetlen voltam és lemaradtam valamiről? Sok erőt a vizsgálatokhoz!!! Mennek a +++++++++ energiák... Egyébként nincs sok erőm, csak úgy csinálok, mintha lenne... Kép

Kriszta, nekem ez most jó hír, hogy neked is sokáig volt vérzésed... Nem a vérzés miatt, félre ne értsd.. A doki nem látott utána semmilyen hegesedést stb.? Nagyon szurkolok neked! Kép

Viki, én már lassan az ördöggel is cimborálnék... Kép

Ezvicc, üdv közöttünk... Mondhatnám, hogy örülök, de az nem jó hír egy nő életében, ha ilyen fórumra kell írnia - bár itt biztos jó barátokra és támaszra találsz... Sajnos az orvosok nagy része nem foglalkozik azzal, hogy az adott embernek mi a gondja és az általános megoldást választja - vagy bejön, vagy nem... Javaslom, keress olyan orvost, aki 1. minden alkalommal vizsgál, 2. minden ciklusban UH-on követi a peteérésedet, 3. hormonvizsgálat nélkül nem ír fel gyógyszert, 4. megadja a mobilszámát az első alkalmak egyikén és el is tudod érni azon a számon. Ne az döntsön, hogy hova ír és hova ad tanácsokat és hogy csili-vili e a rendelő... Kép

Még egy jó tanács, ha megfogadod: soha ne hidd el az elején, hogy babád lesz... Ha hánysz, mint a lakodalmas kutya és pozitív a teszted, várd ki, míg a doki életjelenséget lát és megerősíti, hogy jó helyen tapadt meg, aztán várd ki a 12. hetet és akkor kezdj hinni benne.. Mert nagy pofára esés lehet a vége - mint pl. nálam (ld. fentebb...) Kép

Fel a fejjel!

Böbe (a hazai kisregény műfaj újrateremtője...)
baba76
 
 


Sziasztok lányok!

Kaptam választ a levelemre!
Nagyon udvariasan megkér, hogy olvassam át még 1x azt az idézetet, mert Ő ott a hormonvizsgálat szükségességéről ír, az UH-t mint alapvető minimum vizsgálatot említi ha nincs mód hormonvizsgálatra. És a cisztára azt írta, hogy az nem valódi ciszta (biztos látta álmában), menstruációval kiürül. (a valódi ezt nem teszi)
Említi, nekem volt hormonvizsgálat, úgyhogy úgy érzi, kellőképpen ellenőrzött körülmények között szedtem a gyógyszert.
Ezt viccnek tartom, mivel hormonviszgálaton utoljára márciusban voltam a 1. hónap gyógyszerszedés után, azóta semmi. Na hát mégiscsak augusztus közepe van már, öt hónap alatt lehet, hogy beállt egy kis változás?????!!!!! Ez az ellenőrzött körülmény???
Na mindegy, remélem nagyobb szerencsém lesz a mostani orvosommal. A héten megyek vérvételre és minden egyéb vizsgálatra hozzá.
Elegem van ebből az egészből!!!!!!!
Amiket Ezvicc Judit írt nekem is az ex orvosomat juttatták eszembe.
Mindenkinek kívánom, hogy legyen sokkal jobb kedve, egyszer úgyis eljön az a hónap. (nekem most pocsék van)

Sziasztok
Tina
vtina
 
 


Böbe!
Küldök neked egy kis cimbora-társat,ezzel engedélyezve van a barátságKép

Zita!
engem is nagyon érdekelne mi van veled?????????Kép

Viki
Vendég
 


Tina,

jó, hogy a te VOLT dokid, ilyen zseni, igazi cisztaszakértő,Kép, az én mezei kis dokim csak annyit tudott mondani, hogy valószínűleg kiürül a mensivel, de közel sem biztos és akkor egy kisebb beavatkozásra lesz szükség, de addig is, ha hirtelen erős alhasi görcsölés jelentkezne, azonnal hívjam, még éjszaka is, merthát ugye a ciszta gyorsan nő (nálam napok alatt cm-ket nőtt) éshát ugye a petefészek mérete is határos és nehogy valami nagy baj történjen. És miután megjön, másnap irány az UH, ha eltűnt a ciszta, akkor jöhet megint a Closty, ha nem, Closty leállítva és vissza a dokihoz. Nekem szerencsém volt.
Szerintem kb. ezeket kellett volna elmondania ennek a zseni dokinak is, nem pedig utólag mentegetőznie.

Móni
Monik
 


Tina,

fel a fejjel, ne keseregj és ne idegesítsd magad... Zárd le ezt a fejezetet az életedben és menj tovább! Kép

Böbe
baba76
 
 


Sziasztok!

BobeKép

Nem,nem latott hegesedestKépEgyetlen dolgot vett eszre mutet utan a 3. heten,hogy vmilyen gombas fertozesem volt-kaptam ra kupot es el is multKépMar mutet utan mondta a doki,hogy minden rendben,de ezt a rakovetkezo Uh-kon meg is erositette-valoszinuleg ezert nem is kell 3 honapot varnunk.
Az pedig,hogy sokaig vereztunk szerintem vhol jo,mert azt jelenti,hogy kitisztultunk a mutet utan.
Koszonom,hogy szoritasz!!En is Neked es persze MindenkinekKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Sziasztok!

Koszonom, hogy ilyen kedvesek vagytok, es igy rogton befogadtatok.

Nekem annyira szimpi volt ez a doki. Direkt azert kerestem fel. Hallottam rola, hogy nem penzehes, mint sok mas doki, nekem ez pozitivum volt, ugyanis az elozo orvosomrol kiderult, hogy 100.000koruli nala egy szules, plusz havonta 8000/10000ft. Szoval ezert kerestem meg Acs drt. Nem tudom, nehezen mondanek le rola. O volt az egyetlen, az eddigi dokik kozul, akiknel el tudtam volna kepzelni a szulest. Raadasul nem tudom mi legyen a clostival. Ma este kene bevegyem. Szerintetek?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!!!

Te tudod, de én a fentiek alapján simán otthagynám a dokit. A Clostyt végülis elkezdheted, de könyörögj ki egy-egy UH-ot a 10. és a 14.nap körül. Sőt, esetleg még egyet a 18.nap körül, hogy rendben megrepedtek-e a tüszőid. Mindenképp. Ez egyedül a te érdeked.

Móni
Monik
 


Sziasztok Csajok!Kép

Csak egy gyors helyzetjelentésre van időm:
Ma megcsinálták újra a PCT vizsgálatot, és jelentem, a kiskatonák egytől-egyig életképesek!!!Kép Egyetlen halott sem volt!Kép
Köszi, hogy gondoltok rám, aranyosak vagytok! Majd még jövök!Kép

Puszi!
Zita

Kép
Kép
zituska28
 
 


Zita!!!!! Kép Kép Kép Micsoda örömhír!!!!! Kép

Gyere és mesélj... Remélem, már jobb kedved van!!!

Ezvicc, ha mindenképpen vele szeretnél szülni, mert úgy érzed, jó kezekben vagy, akkor menj el, keress egy másik dokit, aki segít teherbe esni és amikor ez sikerült, menj vissta a mostani dokidhoz és szülj vele... Nincs értelme kockáztatni a teherbe esést...

Nem tudom, hogy miért csak vele tudod elképzelni a szülést, ez gondolom mindenkinél más, mindenkinek más a fontos.. Viszont érdemes mindenképpen átgondolni, mennyire érzed majd magad biztonságban egy olyan orvos mellett, akiben egyszer már megrendült a bizalmad...

Kriszta (és mindenki)! Jövő hét csütörtökön gondoljatok rám, megyek dokibácsihoz és akkor mondja meg, hogy mennyit kell várni...

Böbe
baba76
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk vissza nyaralásból, azért nem írtam eddig. Rengeteget írtatok a 2 hét alatt, igyekeztem mindent végigolvasni.

Böbe!
Sajnálom ami Veled történt - ha a korábbi hozzászólásaimat ismered gondolom elhiszed, hogy át tudom érezni, milyen nehéz lehetett. Örülök, hogy már jobban vagy.

Dodo!
Köszönöm, de az az igazság, hogy én is a SOTE II-re jártam, és tudom, hogy órákat kell várni. Egyébként kihez jársz? Megbízható?

Tina!
Azok után amit írtál, nem is gondolkozom azon, hogy visszamegyek "közös orvosunkhoz". De sajnos nem ismerek más orvost. Pedig 2 éve, mikor orvost váltottam, nagyon szimpatikusnak tűnt, megpróbáltam maximálisan bízni benne. Az viszont igaz, hogy tavaly a méhen kívüli terhességemnél másfél hetet várt a műtéttel,hátha mégsem méhen kívüli (pedig ahogy kimaradt a menzeszem rögtön mentem hozzá)mikor pedig már iszonyúan szenvedtem követeltem, hogy ne várjanak tovább a műtéttel, és a műtőasztalon derült ki, hogy közben szétrepedt a petevezetékem és majdnem elvéreztem.
Megtennéd, hogy megadod az új orvosod elérhetőségét? Melyik kórházban rendel? Előre is köszönöm, nagyon bízom benne, hogy végre sikerül egy tényleg alapos orvost találni.

Matchi
matchi
 
 


Sziasztok!

Ez az Ács dokis történet kezd egyre bizarrabb formárt ölteni!

Ezvicc!
Így legyen hétvégén ötösöm a lottón! Nem akarlak semmire sem rábeszélni, a Te dolgod, de talán annyit megér a dolog, hogy elmenj máshoz is aztán max döntened kell. Én is ugyanígy éreztem, mint Te: végre találtam egy orvost, aki megbízhatónak tűnik (100%-oasn bíztam benne). Hogy átmenjek-e máshoz nekem is nagy dilemmát okozott, de most már tudom, hogy nem ő miatta, hanem saját magam miatt. Sajnos nem szeretjük beismerni a tévedéseinket, és sokszor tovább kitartunk vki mellett, mint ahogy azt megérdemelné.
Az új dokim 5x annyi vizsgálatot csinált 1 alkalommal, mint az előző 9 hónap alatt!!!
Szerintem amit csinál Ács doki az egy nagyon profi színjáték.

Matchi!
Örülök, hogy előkerültél. Előző leveleidből azt hittem, hogy akkor kerültél Ács dokihoz, amikor mindezen már túl voltál, nem gondoltam, hogy az ő "keze" volt a dologban. Már akkor ott kellett volna hagyni.
Persze utólag könnyű okosnak lenni. Én is ott maradtam nála, amikor a 2. vetélésemnél nem csinált semmit kézi vizsgálaton kívül, Én meg 3 hétig feküdtem otthon görcsöltem és véreztem egyfolytában. Akkor csak annak örültem, hogy megúszom a műszeres befejezést (ez szörnyú kifejezés), mert 3 hónappal mindezek elött lelkileg eléggé kikészültem miatta. Az emberi butaság sajna határtalan. Bár nem nekünk kellene mindehez érteni.
Most a Schöpf-Merei-be járok egy főorvoshoz (óvatosan mondom: szimpatikus volt, persze nem úgy, mint Ács doki, inkább az alapossága tetszett. Nem mosolygott, nem volt túl kedves, de szerintem nem ez számít)
Holnap reggel megyek hozzá megint, ha minden jónak tűnik, akkor megadom a számot. Persze garanciát nem tudok érte vállalni, Én sem ismerem
Tina
vtina
 
 


Ezvicc!

Szerintem is hallgass Böbére, legalább míg összejön a baba, addig járjál másik dokihoz, olyanhoz, aki rád is figyel.
Persze, tudom, manapság a pénz is rengeteget számít, de ha átgondolod, valószínűleg hónapokkal tovább járnál hozzá, mint egy másik, normális dokihoz, mire végül sikerülne a baba. A szülés is lehet, hogy nem kerül olyan sokba nála, de odáig el is kell jutni, és egy ilyen dokival, ez talán hosszadalmas lesz. Tehát ha kiszámolod, szerintem többe kerül nála ez az egész, mint egy másik, esetlegesen drágább dokinál, aki viszont nem a sötétben puhatolódzik, hanem UH-ra, vérvételi eredményekre támaszkodva mondja meg neked, hogy mi lenne a legjobb, annak érdekében, hogy neked mielőbb kisbabád legyen. És még nem is beszéltünk a felesleges időhúzásról, idegeskedésről, kikészülésről, ami hónapról hónapra végigkísér téged. És arról, hogy talán nem is olyan olcsó ő, talán még nála olcsóbb és jobb orvosok is vannak. De mégha nincsenek is, én speciel úgy vagyok vele, inkább fizessek neki többet, de akkor tegyen meg értem maximálisan mindent.

Mi van, ha te is úgy jártál, mint Tina és ciszták vannak a petefészkeidben, így aztán nyomathatja beléd a dokid a Clostyt, hamarabb fog bajt csinálni, mint jót, az tuti. De persze ez sem derül ki, mert gondolom nálad sincs UH, aztán meg mindenki csodálkozik, hogy miért nem jön össze a baba. Talán már rég babás lennél, ha másik dokihoz jártál volna. Az nem megoldás, hogy tömik az emberbe a gyógyszert, ehhez akkor aligha kellenének orvosok, hisz felíratnád a háziorvosoddal a Clostyt és hónapról hónapra elfogyasztanád, közben esetleg megtörténne a csoda, esetleg pedig neked lenne valami bajod.

Bocsi, ha kicsit erős hangnemben írtam, de véletlenül se neked akartam vele rosszat, de én undorodom az ilyen orvosoktól, reklámoztatja magát itt-ott (egy igazán jó orvosnak pedig nincs szüksége erre), okoskodik, kimagyarázza magát, közben pedig semmit sem tesz. Hidd el, a munkám során rengeteg ilyen dokival találkoztam már. Elképesztőek.

Persze te tudod, tedd azt ami szerinted neked a legjobb és még egysze bocsi, de az ilyen orvosokon nagyon felhúzom magam.

Móni
Monik
 


Matchi!

Még egy dolog csak az előbb elfelejtettem. Kb le tudod írni milyen tünetei voltak a méhen kívülinek? (mikor történt a vérzés, hol fájt, fájt-e valamitől? stb)Mert Én a saját esetemben mindkét vetélésnél gyanakodtam rá. De mivel egyik orvosom sem igazán vizsgált meg ezért nem tudom. Most már szeretnék mindennek a végére járni. Jópofa, hogy nekünk kell nyomozni, mi?
Tina
vtina
 
 


ZitaKép

Ez nagyon jó hír!!! Most már azért remélem jobb kedved van!!!Kép

Móni
Monik
 


Tina!

Előre is köszi, hogy megadod az új orvos nevét, remélem meg leszel vele elégedve. Abban is bízom, hogy a ciszták hamar elmúlnak, és utána minden rendben lesz.
Nálam csak a méhen kívüli terhesség történt "közös orvosunknál", az előző kettőnél még máshoz jártam. Utána váltottam, és mentem hozzá.
A méhen kívüli terhességnél úgy történt, hogy késett 1 hetet a menzeszem, majd barna folyás szerüség indult meg, nagyon enyhe vérzéssel. Csináltam két tesztet is, mindkettő pozitív lett. A dokink mondta, hogy azonnal betegállomány, pihenjek otthon és felírt Utrogestánt. A barnás folyás nem változott, néha erősebb véres nyák szerűség is jött, da a hasam akkor még nem fájt. Az UH-n már mondták, hogy méhen kívüli gyanú, de várjunk még, 4-5 nap múlva újra megnézik. Egyébként a dokink nagyon rendes volt, mondta, hogy ha erősen vérezni vagy görcsölni kezdek, azonnal hívjam, és irány a kórház.Egy olyan éjszakám volt, mikor kegyetlenül görcsölt a hasam, reggelre erősen véreztem is, de aztán enyhült, újra csak enyhe barnás lett. Mivel hétvégére esett gondoltam megvárom a hétfőt, akkor kellett az újabb UH-ra is menni. Hétfő reggelre viszont már nagyon görcsölt a hasam, alig birtam egyenesen járni. Érdekes módon nem véreztem különösebben, csak olyan véres nyákos folyásom volt. Mivel mondtam, hogy már nagyon fáj, még aznap délután megcsinálta a doki a műtétet, és akkor derült ki, hogy a petevezetékem már "cafatokra" szakadt.
Röviden ennyi.
Neked nem nézték UH-n a terhességet? Mert a méhen kívüli gyanút nekem már a műtét előtt 1 héttel látták. Persze ki tudja, hogy alakult volna, ha nem várnak a műtéttel 1 hetet. De ez már úgyis mindegy.
Kicsit sajnálom, hogy így alakul a dolog, mert a "dokink" nekem is nagyon szimpatikus, de ezek után nem maradok nála.

Matchi
matchi
 
 


Tina!

Azt elfelejtettem írni, hogy bár a végén az egész hasam nagyon görcsölt, különösen azon az oldalon, a petevezeték tájékán fájt.
Remélem segítettem a történettel valamennyit.

Matchi
matchi
 
 


Sziasztok Lanyok!
Koszonom a tanacsokat. Tobbet sosem megyek a doki kornyekere, sot. Sosem fogok mar igazan megbizni nogyogyaszban. Teljesen fel vagyok haborodva, irom is, hogy miert:

Ket hete voltam egy termeszetgyogyasznal, aki homeopatiaval is foglalkozik. Ezt ne kerdezzetek mi, mert pontosan meg en sem tudom, odaig nem jutottam el. Vettek vert, es ket hetig elemeztek. Valami verkristaly ellenorzest csinaltak. Ma beszamolt a no, hogy mit talaltak:

"legut fedett hurutos, nyirokutakban gyulladas, mellben ciszta jel, gyomorban hurut, hegesedes, majban enyhe gyulladas, cista jel, hasnyalmirigyben hegesedes, emesztorendszerben apro gomba telepek, kismedencebencista, gomba nyoma, jele, veseben gyulladas, gomba, izuletekben gyulladas, oestrogen hormon emelkedett"

Hat ha ezeknek csak a fele igaz, akkor en kinyirom a dokit, ugyanis allitolag a medrol, amit felirt az tette tonkre a szervezetemet, na meg a closti. A heten elmegyek egy teljeskoru kivizsgalasra, es utana nezetek ezeknek. Felolvasta, hogy mire szoktak a medrol felirni, es azt, hogy mire nem, es nem javasoljak nogyogyaszati problemakra.
Candidat is talaltak. Elmagyarazta, hogy az eleve van a szervezetben, csak mivel a medrol megolte a vele egyuttmukodo bakteriumokat, ezert a szervezet a candida gombaval potolta, az meg szetterjedt a szervezetmben, es foleg a huvelyben. Azt mondta, hogy oruljek, hogy nem lett baba, mert biztos, hogy valami problema lett volna. Most egy honapot minimum nem probalkozhatunk. Kemeny 3 honapos dietara lettem fogva.
Duhos vagyok, amiert a doki nem kuldott ultrahangra, mert lathatta volna, hogy ciszta alakult ki. Fel evig szedette velem ezt a szart (bocs), es meg csak meg sem vizsgalt, en meg megbiztam benne vakon. Milyen az ilyen orvos?

Bocsassatok meg, hogy igy kifakadtam, csak egyenlore meg most emesztem, hogy mit tett velem ez az orvos. Nem, hogy terhes nem leszek egy darabig, de pucolhatom ki, amit az orvos muvelt. Elvesztettem egy teljes evet, milyen ez? Megorulok.
Mindenkepp elmegyek sztkba, es megbizonyosodom ezek felol.
Sziasztok

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Ezvicc, szerintem azért ne higyj el mindent azonnal a természetgyógyásznak sem, mert az ismerőseim között sokan elmentek természetgyógyászhoz és ha minden diagnózis igaz lenne, akkor én komplett candidatelepek között élnék... Kép A cisztát, a hüvelyi gombát szerintem mindenképpen ellenőriztetheted...

Amiatt meg ne hibáztasd magad, hogy miért hittél az orvosnak - szakember és ebből indultál ki. A vízvezeték szerelőre (bocsi!) is esküszik az ember, egészen addig, amíg el nem kezd szivárogni a vezeték a frissen beszerelt csap körül... Szerintem csak annyi a tanulság, hogy nem a reklámozott és kellemes modorú doki a nyerő: orvos legyen és ne cimbora... Kép (ez egyébként igaz rám is... én sem ez alapján választottam először..)

Böbe
baba76
 
 


Szia Ezvicc4
Nem tudom hogy mások hogy vannak vele,de én nem tudnék hinni egy természetgyógyásznak,főleg ami a belső szervek működését illeti,Nem mondom,hogy semmiben,hiszen vannak dolgok amiben segítenek.De kérdezem én,hogy a kristályos vizsgálat pótolhat e egy orvosi műszeres vizsgálatot?!
Mindenképpen vizsgáltasd ki magad,megéri.Biztos nincs ennyi problémád,én bízok benne hogy nincs
Viki
Vendég
 


Ezvicc!

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Keress egy normális orvost, vizsgáltasd ki magad alaposan, vérvételek (főképp hormonok), UH, hüvelykenet, beszéljétek meg, ezek alapján milyen gyógyszert kellene szedned, de csak olyan orvost válassz, aki havonta ellenőrizni akar téged, és így biztos lesz hamarosan pocaklakód!Kép

Meg szerintem az előző dokival sem az volt a baj, hogy felírta a Medrolt, hanem az, hogy ellenőrzés nélkül szedette. Mert vannak olyan esetek, amikor kimondottan hasznos és szükséges is szedni a Medrolt, és ezt a természetgyógyász tudta rosszul, mert a Medrol egy szteroid, amit a nőgyógyászatban is széles körben alkalmaznak, többek között pl.a PCO-s (=sok apró ciszta a petefészekben) betegeknek adják a mellékvese hormonok gátlására. Persze a szteroidoknak millió mellékhatásuk van, emelik a vércukorszintet, a gyomorsavtermelést, a vérnyomást, fokozzák a csantállomány lebontását, elhízást okoznak, és szinte minden szervre hatnak, éppen ezért kell a szigorú ellenőrzés, mert a szteroidok hatásos, de veszélyes szerek. (nálunk az államvizsgán egy különálló tétel volt csak a szteroidok mellékhatásai!)

Tehát nem a Medrol a felelős az esetleges problémáidért (az még önmagában hasznos is lehetett volna), hanem a dokid, aki fél évig tömte beléd. És elmondta egyáltalán, hogy mire adja neked? Milyen vizsgálati eredményekre alapozta a szedését? És nézte közben a mellékvese hormonjaid szintjét? Mert ez itt a fő baj.

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Most voltam az új orvosnál, félig jók a hírek: bal oldalról eltűntek a kis dögök, azonban a jobb oldalról még nem tágítanak. Megyek a jövőhéten is Uh-ra, remélem lesz addigra változás!

Matchi!
Hová tudom elküldeni az orvos nevét és számát? Nem találtam e-mailt a profilodban! Azt mondta ha mész, vigyél minden eddigi leletet és zárójelentést magaddal.
Nekem egész más lezajlású volt a dolog. Az első terhességemnél nem sikerült orvoshoz eljutni: pont nyaralni mentünk amikor pozítív lett a tesztem, mire hazajöttünk akkor kezdtem el vérezni, mentem rögtön az orvoshoz, de akkor csak feltételezhető maradványokat talált az UH-n. A 2. esetben 4 pozítív teszt és 1 hetes késés után mentem el az orvoshoz, mivel úgyanúgy fájt állandóan a hasam. Ő azt mondta nem vagyok terhes, mert az UH-n nem látott semmit a mnyh is vékony volt. Mondtam neki, hogy higgyen nekem, erre azt mondta ha nagyon akarom jöjjek vissza egy hét múlva, de ha megjön akkor nem kell. Na ekkor hagytam ott. És kb 5 nap múlva kezdtem el vérezni, ami 3 hétig tartott. Ekkor mentem át Ács dokihoz, Ő megkérdezte, hogy megnézték-e, hogy méhen kívüli-e. Én erre azt mondtam: nem tudom. És ennyiben is maradtunk. Nuku vizsgálat.

Ezvicc!
Egy kicsit soknak tűnik, amit a természetgyogyó (bocs) talált. Szerintem menj el egy másik nőgyógyászhoz és kérj teljes kivizsgálást, abból baj nem lehet.

Tina
vtina
 
 


Tina!

Nagyon aranyos vagy, hogy már szóltál is az érdekemben. Az e-mail címem: matchi@intermail.hu v. mszerdahelyi@wap.hu. Írd meg légyszi a teljes neved is, hogy hivatkozhassak rád. Holnap hívom is a dokit, és nagyon örülök a Te félig jó híreidnek. Remélhetőleg jövő hétre a másik oldalról is eltünnek. Az nagyon meglep, hogy Ács doki nem csináltatott UH-t az előző terhességednél.
Egyébként a cisztát abból gyanítottad, hogy késett a menzeszed, vagy fájt a hasad? Nekem egyébként nincs semmi rendellenes jelem, bár a ciklusaimat 1-2 nappal kitolta. Viszont a korábbi három terhesség 1-2 próbálkozás után összejött, most meg 6 hónapja semmi. Bár már csak az egyik oldalról lehetne. Azért félek rendesen, hogy mit fog mutatni az UH.
Egyébként pár hete írtam a Nők lapja café honlapra, ott is egy SOTE II-n rendelő orvos válaszol. Azt nem írtam, hogy ki az orvosom, csak azt, hogy nem csinál UH-t, és aggódom a ciszták miatt. Azt a választ kaptam, hogy ha nincs semmi különös tünetem (pl. hasfájás)akkor biztos nem okoz semmit, és hogy a 2*1-es adag egyébként sem szokott.Ugy látszik, a SOTE-n ezt az álláspontot képviselik, de ahogy ezek a történetek mutatják, hogy finoman fogalmazzak, elég helytelenül.

Ezvicc!
Egyet értek az előttem szólókkal, kicsit nekem is soknak tünik, amit a természetgyógyász talált. Keress Te is egy másik dokit, és vizsgáltasd ki magad alaposan. Remélem nincs semmi komoly.

Viki! Móni!
Hogy vagytok?

Matchi
matchi
 
 


Szia Matchi!
Remélem az orvosváltás meghozza a gyümölcsét nálatok.
Velem nincs semmi 3 napja rendszeresen hányok,vagy csak kavarog a hasam a Bromocrptimtől.Igaz ma elkerült a hányás de az inger itt mozgolódik.Mi csináljak?Abbahagyjam vagy ne!?
Vendég
 


Matchi

Köszi megvagyunk, tombol az allergiám, hapcirekordokat döntögetek, szemem totál begyulladva, szétdörzsöltem már, alig látok, orrom bedugulva, éjszaka már aludni sem tudok, szörnyűKép De az 1.héten már túl vagyok, már csak 2 hónap van a parlagfűszezonbólKép

Viki,
szerintem magadtól ne hagyd abba a gyógyszert, előtte beszélj a dokiddal, hátha van más megoldás!

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Koszi a sok hozzaszolast, tanacsot. Szerdan megyek mindenfele kivizsgalasra: vese, maj, petefeszek, mell, stb
Akkor minden kiderul. Ha tenyleg talalnak cisztat a petefeszkemben, akkor visszamegyek a dokihoz es en ugy ...
Dokit mindenkepp valtok. Azt sajnalom, hogy a Forgacs dokit otthagytam, mert egy csomo ismerosnek ajanlottuk, es ok mind babasok mar. Az utolso barati hazaspar 6 evig probalkozott, marcius ota a Forgacsnal, es ma hivott, hogy ket csikos lett a teszt. En azert hagytam ott, mert szulest nem vallal, es nem akartam terhesen, kiszolgaltatottan dokit keresni. Lehet, hogy most ez lesz. De az tuti, hogy terhesen sem megyek vissza a ..., mert nem akarom, hogy valamilyen fontos vizsgalatot elmulasszon.
Majd megirom, ha erdekel Titeket mit talaltak.
Kicsit izgulok.
Mindannyiotoknak nagyon koszonom a biztatast!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!Kép

Ezvicc!Kép

A természetgyógyászhoz szeretnék hozzáfűzni valamit, mert én is járok egyhez 2,5 hete, és azóta szuperul érzem magam!Kép
Nekem is elsorolt legalább ennyi bajt, de hozzá tette, hogy azért nem gondoljam, hogy ettől a temetőbe kellene mennem, mert ezek még! nem betegségek, csak csökkent működések, amelyekből - ha nem kezelik - később betegség lehet.
Döbbenetes, ahogy én reagáltam a kezelésre, nem akarom részletezni, de nekem rengeteg gondom volt az emésztéssel, ill. az anyagcserével, ezek most megoldódni látszanak. És ez csak töredéke annak, amit kezel, és amiről nem is tudtam! A kismedencei szervekről nem is beszélve! És ez nem humbuk, mert ÉN érzem magamon a változásokat!
Ja, és még egy dolog! Miután csökkent működésekről van szó, nem biztos, hogy a rendes dokik ezt a vizsgálattal észre veszik! Ezen ne lepődj meg!
Az én természetgyógyászomhoz orvosok! is járnak, és ők is elismerik, hogy sokmindent ők nem tudnak olyan hamar diagnosztizálni, mint a term.gyógyászok! És a tények tényleg ezt igazolják!
Én nagyon bízom benne, alig várom mindíg a köv alkalmat! És talán 1-2 hónapon belül örömhírrel jelentkezhetem!Kép Érzem, hogy most elindult valami!

Egyébként azt is megmondta, a PCT vizsgálat előtt, hogy ne izguljak, nem vagyunk összeférhetetlenek!! Pedig tudta, hogy volt egy rossz eredményünk, már, és mégis ragaszkodott ehhez a kijelentéséhez! És lám, igaza lett!Kép

Puszi!
Zita

Kép
Kép
zituska28
 
 


Viki!

Szerintem se hagyd abba a gyógyszer szedését magadtól, de mindenképpen szólj a dokidnak a panaszaidról.

Matchi
matchi
 
 


ZitaKép

Szerintem az a legfontosabb, hogy higgyj abban, amit csinálsz. Ha te hiszel a természetgyógyászatban, akkor igenis meg fog látszódni a hatása. A lelki dolgokban pedig már most meglátszik, boldognak, kiegyensúlyozottnak tűnsz (legalábbis így levélen keresztül) és lehet, hogy pont ez hiányzott eddig a babához.Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok,

Móni, én is allergiás vagyok a parlagfűre és vettem ilyen Stérimar tengerivizes orrspray-t...Nem mondom, hogy kellemes a használata, mert gyakorlatilag átmossa az orrodat, de csökkentette a tüneteimet- már ami a hapcit illeti... Kép Sajna a szemem így is durva, de legalább ezen segít... én 1300 pénzért vettem....

Böbe
baba76
 
 


Böbe

Én is a Sterimaron gondolkodom, csak előbb meg akarom kérdezni a dokimat róla. De ennek ugye semmilyen gyógyszertartalma nincs? Megnéznéd nekem légyszi a papírját, hogy mit tartalmaz? Bár szerintem nincs, csakhát ugye mindent félve használok. De ez az állandó tüsszentés se állapot, hajnalban, számoltam, 10-et hapciztam egyszerre, szegény kisbabám ugyan mit gondolhatottKép
A szemem mára még durvább lett, hajnalban arra ébredtem (az oxigénhiány mellett), hogy kigyullad a szemem, hideg vízzel átitatott gézlapot tettem a szemeimre és úgy (próbáltam) aludni tovább. Hát nem sokat segített. Nem tudom mi lesz így. Sose kívántam még ilyet, de bárcsak jövő héten beköszöntene a tél, fagyna le az összes parlagfű. De persze tuti most jön a kánikula (kicsit megkésve).Kép

Móni
Monik
 


Móni, nincs más benne, mint holt tengeri víz... semmi gyógyszertartalma nincs, én is azért vettem ezt. Korábban a gyógyszeres spricniket használtam, de azt ugye nem javasolják folyamatos használatra, nekem is minden bajom lett tőle (orrvérzés stb.), így kerestem ilyen bio dolgot..

Kimásolom:
"mikroporlasztású, steril fiziológiás (izotóniás) tengervizet tartalmazó, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény"

100,00 ml 31,82 ml tengervizet tartalmaz..

Böbe
baba76
 
 


Böbe

Köszi, azt hiszem kipróbálom.Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Matchi küldtem neked mailben részletes használati utasítást az orvoshoz! Remélem, sikerrel jártok, És persze ezt kívánom mindenkinek!!!!!
A ciszta nekem 2 hét késést eredményezett (Ács szerint "nagyon valószínű, hogy terhesség"- no comment)És nagyon fájt a jobb oldalam, petefészek táján, éles egy ponton szúrással.

Ezvicc!
Írd meg milyen eredmények születtek!

Minden allergiásnak gyógyulást!
Vigyázzatok magatokra!

Tina
vtina
 
 


Sziasztok!

Most beszéltem a dokimmal, Streptococcus tenyészett ki a hüvelyváladékomból, úgyhogy szedhetek jó kis antibiotikumotKép Micsoda megérzéseim vannak, pedig már azt hittem, bedumálok magamnak mindent, erre a vizeletbacit, hüvelybacit is megéreztem előre(tünetek nélkül!), és most időben elcsíptük őket. Ez azért jóKép
Úgy látom hallgatnom kell anyai megérzéseimreKép Nem hagynak cserben.Kép

Móni
Monik
 


móni!
Látod te már remek anya vagy,mindentől véded tudatalatt is.Remélem hamar eltünnek azok a csúnya bacik.

Pá!Kép
Vendég
 


Tina!

Még egyszer köszönöm. Képzeld, olyan béna vagyok, hogy nem tudtam válaszolni a privát mail címemről. Kétszer írtam, de mindkettő eltűnt. Erről ennyit, gondolom itt is elolvasod. Hétfőn valószínüleg már megyek is a dokihoz, majd írok, hogy mi volt.

Móni!
Csak így tovább. Nem hiába híres a női és anyai megérzés. Én is bízom benne, hogy hamar rendben leszel.

Jó hétvégét mindenkinek!

Matchi
matchi
 
 


Már hirtelenjében azt se tudom örüljek-e vagy sem, hogy szednem kell a gyógyszert. Egyrészt bepánikoltam rendesen, mert a papírja szerint, csak elkerülhetetlen esetekben szedhető terhessén idején. Másrészt, iszonyúan örülök, hogy kiderült a fertőzés, mert közben kinyomoztam, meg egy másik topikban egy dokitól is megérdeklődtem, és ő is azt mondta, nagyon veszélyes állat ez a Streptococcus, mindenképpen időben ki kell írtani. Több helyen is olvastam, hogy a babát is megfertőzheti és sokszor okoz koraszülést. Hát marha jó. Még ma este elkezdem szedni, és apucinak is szednie kell, nehogy visszafertőzzön.
Még belegondolni is rossz, mi lett volna, ha várok a soronkövetkező, 24.heti vizsgálatra, az még 2,5 hónap, micsoda károkat okozhatott volna annyi idő alatt ez a baci.
Tényleg a megérzésemnek köszönhetem, semmi panaszom nem volt, max. csak már kitaláltam egy párat, eltöprengtem, hogy milyen hosszú idő ez a 2,5 hónap vizsgálat nélkül, másnap felhívtam a dokit, harmadnap felmentünk Pestre, és mik ki nem derülnek?!
Légyszi drukkoljatok, hogy se a baci, se a gyógyszer ne ártson a kisbabámnak. De azt hiszem este elbeszélgetek Vele errőlKép

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltűntem. Eléggé sűrűek a napjaim. Mondjuk, direkt így csinálom. Így jobban telik az idő. Kép A HSG eltolódik. Majd hétfőn írok többet.

Üdv. minden újonnan érkezőnek! Kép Kép Nagyon jó csapatba kerültetek. Kép

Jó hétvégét!

V.

Kép
vera77
 
 


Sziasztok!

Látom, nem maradtam le semmiről. Kép
Ne haragudjatok, hogy nem igazán reagálok a hsz-okra, de semmi újat nem tudnék mondani. Ha majd újra belendül az írogatás... - bárcsak ne lenne rá szükség! Kép Mindenki szépen babás lesz Karácsonyra, és akkor tényleg átnevezzük a topikot. Kép Kép Kép

Velem nem kegyes a sors. Újabb és újabb pofonokkal leckéztet. Tudjátok, mennyire vártam a HSG-t, borzasztó kíváncsi voltam. Kép Vártam, hogy megjöjjön, és mehessek. Erre nem jött meg. Aznap, amikor kellett volna fájdogált a hasam, és még néhány napig utána, majd az is egyre gyengébb lett. Persze 4 nap múlva csináltam tesztet. Halvány + lett. Kép Rohantam a Dokimhoz, mert másnap elutaztunk. UH: a méhnyálkahártya szép vastag, pihenés, könnyű életmód, és 10 nap múlva újabb UH. Előtte csináljak egy újabb tesztet. Hozzátartozik a történethez, hogy már a 26. napon rosszul voltam, és utána is nap, mint nap, "természetesen" meg volt a mellfeszülés is. Elutaztunk. A tervezett nagy túrázásokból nem lett semmi. Light-os városnézés, sétálgatás, fagyizás. Nem így terveztük, de a "cél érdekében mindent" felkiálltással még élveztük így is. Alig vártam a következő Uh-t. Teszt reggel. Az még halványabb lett. Inkább már -, mint +. Teljesen letörtem, de az esti Uh ismét újabb reményekkel töltött el. A méhnyálkahártya tovább vastagodott!! Kép Megegyzetünk a Dokimmal, hogy mivel nem középidőben szokott lenni az ovulációm, így még az belefér, hogy ne lássuk hasi Uh-n. Hétfőn reggel - azaz ma - menjek be a kórházba, megnézzük hüvelyi Uh-n, és majd annak függvényében lesz egy BHcg vérvétel. Rezgett a léc a méhenkívüli terhesség irányába, bár ezt inkább gyorsan elvetettük, mint lehetőséget. Nyaggattam nagyon a Dokit, hogy mi lehet az oka a terhességen kívül annak, hogy vastagodik a méhnyálkahártya. Ez azt is jelentené, hogy a petefészekben ciszta van, és amiatt nem tud leválni. Ezt én is tudtam. Nálam viszont minden más nagyon szép. (Ha van még valam ok, azt szépen eltitkolta előttem, mert már nagyon azt szeretné, hogy terhes legyek). Éppen ezért tovább bizakodtunk: a Férjem, a Dokim, 1-2 beavatott barátnőm és legfőképp én, bár ekkor már eléggé ingadozott alattam a magabiztosság talaja. Kibírtam azt a 3 nap várakozást is, miért ne bírtam volna, hiszen hosszú hetek óta várok. Ma korán reggel Uh - szinte már hiányoztak a reggeli hüvelyi Uh-k Kép (de hülye vagyok Kép Kép). És most jött a fekete leves: a méhnyálkahártya vékonyabb lett! ?????? Jó sokáig keresgélte a Doki a petezsákot, hátha mégis méhenkívül van, de a vékonyabb endometrium ezt sem támasztotta alá. Biztos, ami biztos elmentem vérvételre is. Számomra nem kétséges az eredménye. A labor jóvoltából, csak holnap reggel tudom meg. Már ma du. is kész lesz, de nem mondják meg telefonon nekem, a Dokim pedig nem lesz már bent, hogy megnézze a rendszerben. Nagyjából ennyi! Teljesen értetlenül állok az egész előtt! Nem vártam terhességet, nem képzeltem be magamnak a tüneteket! Ez biztos. Azon már rég túl vagyok. Kísértetiesen hasonlít ez az egész az 1 évvel ezelőtti eseményekre. Akkor hasonló volt a helyzet. De Uh-t nem csináltunk, csak volt egy + tesztem, és utána 1 héttel megjött.
Ma vagyok a 45. napon. Zita, ha vezeted még a táblázatot, akkor nyugodtan beírhatod. Új csúcsot döntök! Eddig a ciklusom rövidségével, most pedig a hosszával.
Sokat gondolkodtam ezen a dolgon. Eszembe jutott az, hogy én csak itt reménykedek, várakozok, más pedig már egy valóban élő babát veszít el. Annyira igazságtalan a sors! Mit akar tőlünk? Miért játszadozik velünk?
Azt már alig merem mondani, hisz rég lerágott csont, hogy a környezetemben azóta is többen kismamák lettek. Már a család is elkezdett piszkálni. Hisz eddig a főiskola volt az indok. Most majd a munkahely lesz, és jövő szeptemberben megyek egyetemre, akkor majd az lesz. Hagyjanak minket békén! Senkinek, semmi köze hozzá! Ja, és még a barátnőm macskája is terhes. Kép Idén már másodszor. Röhögőgörcsöt kaptam, amikor olvastam az e-mailjét. Kérdezte, hogy mi lett a HSG-mel, majd utána közölte, hogy a macskája újra terhes, és már nemsokára szülni fog. Kicsit morbid volt így ez a kettő együtt. Bár egye fene! Én szeretem az állatokat. Kép

Azt hiszem, sikerült némiképp ledolgoznom a több hetes lemaradásomat, már ami a hsz hosszúságát illeti. Én is benevezek a kisregény-író bajnokságra. (Azt hiszem, Böbe volt a kezdeményező Kép.)
Ahhoz, hogy tökéletes legyen az összkép, majd holnap megírom, hogy mi lett a BHcg eredménye. A barátnőm azt mondta, hogy nem lepődne meg, ha ott is lenne valami csavar nálam. Nos, én sem.
Kép
Már egy "ilyenemnek" kellene lennie. Kívánom, hogy minél hamarabb, mindenki a pocakjában tudhasson egy ekkora apróságot!
V.
vera77
 
 


Szia Vera,

nagyon sajnálom, hogy ezen mész keresztül. Tudom, mert pont ma egy hónapja, hogy ugyanezt átéltem. Az első + tesztnél - akár akarja az ember, akár nem - a mennyekben jár és elkezd tervezni. Látja magát pocakosként, aztán babakocsit tolva... Aztán jön a feketeleves - és az teljesen mindegy mikor, ugyanolyan rossz...

Sajnos úgy fest, ez a baba nem maradt veled, nem ágyazódott be... most az én kicsimmel fújják fent a trombitát, felhőn ülve... Ha mégis, akkor örülj majd és vigyázz magadra nagyon...

Nem akarok frázisokat puffogtatni, hogy örülj, hogy nem később meg ilyenek (én leállítottam minden bölcs tanácsadót azzal a kérdéssel: elvesztetted már akár egyszer is?), de próbáld magadba ezeket sulykolni... Ha pozitív volt a teszted, akkor megfogantál, az is jó hír... akkor nincs baj a petevezetőkkel... Kép

A sorssal sosem érdemes egyébként veszekedni, egy olyan lánynak született most gyereke a környezetemben, aki nem is várta a babát. Ő az ötödik héten kihirdette a terhességet és megszülte. Nem igazságtalan? Kép

Nekünk is lesz babánk hidd el!!!! Kép

Macskáról jut eszembe: ha nem lehet gyerekem, elválok a páromtól és megyek macskát tenyészteni... Kép

Puszi

Böbe

Ps: azért írj azonnal, ha van valami híred...
baba76
 
 


Vera!

Jaj, de nagyon sajnalom!
Az a baj, hogy en is nagyon tudom, hogy milyen ez, velem is pont ugyanez tortent majus vegen. Valahogy pont igy ahogy leirtad. Orulet. Bobe is, meg te is meg en is...
Hat ez borzaszto.

En is csak sirtam es semmi nem segiett, de azert amikor megnyugodtal, gyere vissza, latod en is most mar sokkal jobban vagyok...

Nagyon varunk.

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


Vera

Örülök, hogy jelentkeztélKép
Nem is tudom, mit írjak. Egyszerre örülök, mert mégiscsak van remény, hogy most sikerült, ugyanakkor sajnálom, hogy nem mennek olyan simán a dolgok, és mindemellett teljesen ledöbbentem, hogy mitől van akkor ez az egész? Mitől lett pozitív a teszted, mégha csak halványan is? És nem is tudtam, hogy ilyesmi már 1 éve is történt veled. Akkor nem derült ki, hogy mitől? Pozitív teszthez általában kell egy baba is, nem?Kép Nem lehet, hogy babát vártál akkor is, azért késett, csak időközben felszívódott és végül megjött. Vagy mi?
Annak azért nagyon örülök, hogy ennyire pozitívan állsz a dolgokhoz, csupa Kép-val írtad teli a leveledet. Szerintem még te is bizakodsz!Kép Én mindenesetre nagyon-nagyon drukkolok neked, annyira, de annyira jó lenne, ha most sikerülneKép
És tudod, annyi csodáról olvasni itt, hányszor indultak már nehézkesen a dolgok, aztán baba lett belőle. Én sose felejtem el, valamikor március körül írogatott egy Esztyx nevű lány a ma megint megjött-be. Már vagy 2 hetet késett neki, minden tesztje negatív lett, (otthoni, labor), alaposan megvizsgálták, UH-on se volt semmi, cisztára, meg minden rosszra gondoltak már, a doki azt mondta, még egy hetet várnak, aztán felírja a Norcolutot, hogy megjöjjön neki, visszament egy hét múlva, a biztonság kedvéért csinált még egy UH-ot és ott már látszódott a petezsák. Azóta már egy huszonvalahányhetes kislány pocaklakó boldog anyukájaKép
Úgyhogy megy a drukk és én nagyon reménykedem. Feltétlenül írd meg, hogy mi volt!

Móni
Monik
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?