Új privát üzeneted érkezett!

Beagle, én Dórimak is "gyári" tortája volt, pedig elhatároztam, hogy megcsinálom neki a védőnéni tortájának hívott sütit, aminek a receptjét megtaláltam a neten. De aztán anyuék megrendeltek neki egy cukormentes erdőmester tortát (családi ünnepség volt és a családban vannak diabéteszesek), de az szerencsére nagyon fincsi volt, így mindenkinek ízlett. Dórinak túlságosan is...amint megvontam tőle a sokadik falatot, jött is a toporzékolás. :)
Te mennyit engedtél enni Dóridnak? Máskor is kipattogzik a tejternékektől?

Nitácska, jó az a maci! Mit tud? Megy előre és a baba követi?

Etelka, én bátran ajánlom Neked az ikeás textilpelust, 3 db van egy csomagban, 2 mintás és egy sima fehér. Nagyméretű, sűrű szövésű textilía és szerintem tök jól néz ki. Árban kb. ugyanott van, sőt, én vettem drágább tetrapelenkákat még terhesen. Az ikeában a gyerekosztályon található.

Kép
anhel
 
 


Anhel igen megy előre közbe beszél..hogy gyere utánam meg hasonlók.....szerintem ötletes...... :wink:

köszönöm a dicséreteket!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nitácska: nagyon szuperek a képek. Párod nagyon ismerős nekem, szerintem már láttam itt a környéken. Én is láttam ezt a micimackót a tévében. Nekem nagyon tetszik, én is megvenném ha msot tanulnánk kúszni mászni.

Etelka: Nagyon ügyes kismama vagy, 7kg hízás az nagyon jó. Lehet ám hogy meglesz a 10 a végére, én is utolsó hónapban híztam annyit hogy pont 10kg lett, de mikor hazajöttem a kórházból eltűnt rólam mind a 10. De persze maradt azért ott még bőven :D

Anhel:
Igen már észrevettem máskor is hogy 4-5 apró piros pötty kijött Dodi arcán evés után. Sajtot bírja, a vajat is simán, joghurt evés után volt régebben, de már nincs. Most a tejszín lehetett a ludas, de nem evett ám sokat egy negyed szeletet. de nem etettem hanem a mama, remélem nem adott neki többet.

Van aki tanul gyerek mellett??? Én angolt tanulok, de nagyon nehezen megy. Nincs időm rá :?
Vendég
 

 
 

Beagle, én csak szeretnék... abbahagytam az angolt szülés előtt 1 hónappal és azóta sem folytattam. Jó hülye voltam egyébként is, még terhesen kellett volna mennem vizsgázni, de naná, hogy nem mertem bevállalni (rendszerint tök gyáva vagyok és nem bízom magamban :oops: ) Bármikor szólhatnék a tanáromnak, de egyszerűen nem tudom, milyen beosztással legyenek órák és azt főleg nem, hogy mikor lenne időm leülni komolyan nekiállni tanulni. Minden elismerésem azoké, akik ezt be merik vállalni kisbaba mellett, feltételezve, hogy nem csinálnak meg helyettük mindent a háztartásban, mert úgy egy picit biztosan könnyebb.
Beagle, Te hogy' oldod meg?

Kép
anhel
 
 


Ja, meg még az jutott eszembe, hogy amikor főiskolára jártam, volt egy csoporttársam, aki első év végén szült és végigcsinálta a vizsgákat, szakdolgozatot, államvizsgát rendesen halasztás nélkül, meg még órákra is bejárt. Igaz, ez levelező volt, nem nappali, de hát nekem simán a munka mellett is néha rémálom volt az éjszakábanyúló tanulás, különösen viszgaidőszakban, bele sem merek gondolni, milyen lehet egy kisbaba mellett ugyanez.

Kép
anhel
 
 


Anhel:

Nekem se csinál meg senki semmit itthon. Hetente egyszer járok délelőtt keddenként tnaárhoz. Nyelvvizsgára készít fel, akkor a húgom és a nagymamám együttes erővel vigyáznak Dodikára. Amúgy a tnaulást úgy oldom meg, ha a gyerek alszik, az napi 1x másfél óra, de most is alszik mégis itt prüntyögök, amúgy meg este ha elaludt, de akkor emg szól a tévé, és fáradt is vagyok, nem tudok 100%ig odakoncentrálni.

Minden elismerésem azoknak is akik munka mellett végeznek főiskolát és egyetemet na meg azoknak akik gyerek mellett.
Tudod hogy mennyit ostorozom magam, hogy ha nem csesztem volna el annyi évet, akkor már nem kellene ezt csinálnom. És a legrosszabb hogy februárban tesót szerettünk volna, de pocakosan még rosszabb lesz, na meg 2 gyerekkel.. és nem halogathatom tovább, mert ez hiányzik csak hogy kézbe kapjam a diplomám, és sajnos nem mostanában államvizsgáztam.. extra gáz hogy ez így elhúzódik...

Mindenki tanuljon még a gyerek előtt! :D
Vendég
 


Zsuzsi láthatod is minden nap ha akarod....a 159-es buszt vezeti...de szokott más buszokon is lenni......
Barnika megkapta ma a 2 oltását!!!!!!!!sírt szegény nagyon!!!!!!!
Viszont ma 2 hónapos!!!!!!!!!!!!!!!!
méreteit nem is mondtam Barninak......4840gr és 59,5cm!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska: én nem járok azzal a busszal, akkor csak hasonlít valakire. nem akarom minden nap látni :D
Vendég
 


melyik busszal jársz ha jársz? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


138,38,35,36

159-essel évente egyszer kb... mamáék laknak arra, de oda inkább gyalog megyek.
Vendég
 


Sziasztok!

Anhel, épp ma voltam az ikeában, meg megyek csütörtökön is a másikba mert amit kerestem, az nem volt, nyilván..... textilpelust nem találtam, de lepedőt pl igen, ami jó árban volt, meg egy pelenkázó alátétet, amit lehet vinni magunkkal.... és breki :D és ééééédes, és jó árban volt az is, meg előkéket is.... :) most már más szemmel járok ott is :lol: :lol: :lol: a gyerekosztályon töltöttem a legtöbb időt :D:D:D:D
De akkor megnézem a pelust is a budaörsiben, hátha ott van :) Köszi a tippet!!! :)

Nekem is kéne angoloznom.... igaz, én már túl vagyok egy nyelvvizsgán, meg diplomán, de attól még jól jönne egy angol középfokú.... csak én is kipunnyadtam belőle.... és jól elterveztem, hgoy nah, ha majd itthon leszek.... na pont nem lett belőle semmi.... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

húú, micsoda forgalom és én kimaradok belőle.. :roll: :lol: most csak ennyire futja, mennem kell a fiúkhoz, de este megpróbálok visszajönni.. :wink:

jó olvasni benneteket.. :wink: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok! Nitácska Te is mintaterhes voltál attól fogva, hogy abbahagytad a kólát, és tényleg ötösre vizsgáztál szülésből is. Tudod, nem akartam megírni, de már többször céloztál rá, hát ezért írom meg, ez a topic nem az én szülőnőim fóruma, persze többen nálam szültetek, de Etelkának nem leszek jelen a szülésénél. Körbevittem a szülőszobán, és nagyon drukkolok Neki. Nagyon tapasztalt, kiváló szakmai tudású orvosa van, szuper szülése lesz nélkülem is, biztos vagyok benne. :wink: :wink: :wink:
bábaildi
 
 


BábaiIldi! De olyan jó, hogy itt vagy nekünk! :) Szeretünk, és mindenkinek olyan sokat és kedvesen segítesz, hogy akár nálad szül(t)ünk, akár nem, mindannyiunk BábaIldije vagy! :wink:

Helló, Morca, látom, az este nem jtt össze... :) Gyere, ha tudsz!

Mindenki tanul(na)? Én pont most gondolkozom, hogy szeretnék még 1 diplomát. Nem tudom, hogyan lehet megvalósítani gyerekek mellett, de sztem vhogy csak kivitelezhető... :roll:

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Beagle, én annyira régen végeztem, hogy akkor még nem volt kikötés a papírhoz a középfokú nyelvvizsga... :oops: Mondjuk ezt egyrészről bánom ám, mert akkor még se gyerek, se család, munka is rugalmasabban, mint később, bőven megtudtam volna csinálni a nyelvvizsgát.

Kép
anhel
 
 


Ildi köszi ari vagy............Etelka is ügyes csajszi!!!!!!!!!!mondtam is neki gondolatba vele leszek!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Anhel: nekem meg 2 nyelvből kell basszus... pedig én is rég végeztem :?

Dóri: mit szeretnél tanulni?
Vendég
 


Sziasztok! :P

na, meg jöttem.. :wink: :lol: mindkét fiamat letettem aludni végre.. 8) azt vettem észre, hogy összefognak ellenem a kis zsiványok és együttes erővel csibészkednek.. :shock: :D most is alig bírtam őket elaltatni, mert kuncogtak, meg egymást piszkálták, pedig már egy órája aludniuk kellene.. :roll: 8) tegnap is nem kis melómba került mire mindent elrendeztem körülöttük az alváshoz, de még ki kellett szaladnom valamiért, és mire visszamenetem, (kb 1 perc) mind a ketten sikítozva, röhögve rohangáltak a hálószobánkban.. :shock: :lol: :lol: hihetetlen egy banda.. :lol:

Etelka: finisben vagy.. :wink: :D :D eszméletlen gyorsan elment az idő.. 8) nagyon ügyes vagy, hogy csak 7kg-t szedtél magadra.. :wink: :lol: én ugyanennyit adtam le az elmúlt két hónapban.. :wink: (csakhogy én is dicsekedhessek egy kicsit..:wink: :D) ja, textil pelus: anyukám a Röltex-ben vett nagyon jó minőségűeket nekünk..

Nitacska: nagyon szép család vagytok, Barni nagyon édes, gyönyörű baba, szuper gyorsan fejlődik ő is.. :wink: :lol: :lol:

Eszty: hát nem volt semmi ez az egérügy.. :roll: 8) ráadásul, este éppen kezdtem volna ide írni, mikor hallottam valami motoszkálást.. :shock: :? hát a kis dög próbálta magát berágni, ugyanott, ahol múlthéten a haverjai is bejöttek, csak azzal nem számolt, hogy velem nem lesz könnyű dolga.. :roll: :D rögtön szóltam is a férjemnek, és éjjel fél1-ig barkácsoltunk, hogy megerősítsük még jobban azt a részt.. 8)
sajnálom, hogy a család nincs annyira a segítségedre Orsival kapcsolatban.. :roll: nekem az a szerencsém, hogy anyukám is és a papa is borzasztóan türelmesek a fiúkkal és Matyi így könnyebben át is vészeli a gázosabb időszakokat.. 8) de túl lesztek ezen is, és azért Orsi a szíve mélyén pontosan tudja, hogy mindenben számíthat rád, és, hogy nagyon szereted, csak még kicsi és könnyen elbizonytalanodik.. :wink: :lol:

Anhel: de jó, hogy jöttél.. :D :D láttam ám, hogy Dóri, hogy használja a járássegítőjét.. :wink: természetesen rendeltetésszerűen.. :wink: :D jöhet a fiúkhoz bandázni, simán befér a csapatba :D ja, és eszméletlen nagy már a csajszid..
hát Matyi, nem egyszerűen védi az állatok érdekeit az biztos.. :lol: lassan vegetáriánus lesz ha így folytatja (pedig nagy húsevők mind a ketten)... múltkor néztünk valamilyen természetfilmet a tv-ben, ahol egy fickó, mindenféle állatot megeszik szó nélkül.. :roll: Matyi meg csak mondja, folyamatosan, hogy "nem ette meg, megvédte.. elrendezte buta bácsi sorsát".. :D :D és mikor arra próbáltam célozni, hogy amit eszünk húst az is csirkéből, disznóból, meg bociból van, teljesen fel volt háborodva, hogy "a bocit mi nem esszük meg, anya!!! félrebeszélsz??".. :lol: :lol:
igazi kis szövegláda, kiapadhatatlan mennyiségű dumával..
:lol: :lol: és nem akármiket beszél ám.. :lol: :lol: mentünk oltásra múlt héten és egy kis plüss méhecskével beszéltem hozzá, hogy " bekísérjelek a doktornénihez mikor szurit kapsz??" erre mondja a méhecskének, hogy "igen, de akkor sem fogok félni, ha nem jössz be velem"..:D :D és tényleg olyan kis hős volt, hogy mosolyogva ment be és mosolyogva jött ki.. :D :D nagyon kemény kis krapek, mert egy csomószor látom, hogy megüti magát játék közben, és mindig kérdezem tőle, hogy jól vagy nem fáj semmid??, de mindig csak azt válaszolja, hogy Matyi kemény és már fut is tovább.. :lol: :lol: tegnap meg nagyon szar napom volt, fájta fejem, meg ideges voltam egész nap.. :? nem volt egyszerű dolguk a fiaimnak tegnap, úgyhogy próbáltam oldani időnként a feszültséget és mondogattam Matyinak, hogy "ne is törődjön velem, anya ma hisztis".. :lol: erre mondja, hogy nem baj a Jackson meg a Tarzan is hisztizik..:D :D

Beagle: tessssék angolozni... :!: :!: irgum-burgum!! nagyon jók ám a szülinapi képek.. :wink:

Dóri: csak sikerült ideérnem..:wink: :lol: :lol: ti jól vagytok?? mind a két fiú jár úszni?? vagy csak Samu.. 8) sajnos erre nincs ilyen lehetőség, pedig valamit keresnem kell, mert nyáron már Matyi is nagyon élvezte az úszkálást, Ákos pedig valami sellőfiú leszármazott.. :lol: :lol:

még dobok fel gyorsan pár képet..

Kép

Niki sem ússza meg Matyi ambícióit.. :lol: :lol:


Kép

mint a nagyok.. :lol: :lol:


Kép

nagy melóban.. :lol: :lol:



Kép

és Ákos még ezt is képes fokozni.. :lol: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Morca édesek a fiúk........ahogy elvannak a nagy munkába!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Morca, annyira, de annyira édesek a fiaid!!! Komolyan, mindig olyan jót mosolygok a történeteken..... :D:D:D:D:D:D:D:D nagyon kedves volt Matyitól, hogy közölte, hogy Jackson és Tarzan is szokott hisztis lenni :D:D:D:D:D gondolom, ezután rögtön jobban lettél :lol: :lol: :lol:

Na és képzeljétek, már annyira a finisben vagyunk lassan, hogy jövő héttől megyek ctg-re, és ma már "rövidebb a méh hüvelyi része" :) és a doki is azt mondta (amit én is érzek :lol: ), hogy lehetséges, hogy hamarabb kiköltözik a Manó, mint december 21 :) és ma már 2346 gramm :) :) :) tök vicces lenne, ha 16-án születne, szép ajándék lenne :D:D:D:D:D

Na, megyek, kicsit elfáradtam ma is.... :) szép estét Mindenkinek!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Hű Etelka izgalmas hírek!!!!!!!!!!!
nekem bejött Ildi jóslata.....remélem a te dokidé is bejön!!!!!! :) :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenki jól van!

Morca: hát ezek a fickók zabálnivalóak!!!!! Olyan édesek!
Orsival lassan alakulgatnak a dolgok, talán a családnak is sikerül beállnia a sorba, csak elég sokfelé áll a fejük szegényeknek. Tesókám sokat segít nekem e téren is. Csak idő kellene, ami most elég kevés. De rendben lesz.

Etelka: Húúúú, nagyon finis ez már! Kitartás! Most jön a neheze, de már nemsoká a karjaitokban tarthatjátok a manókát! Nagyon drukkolunk!!!

Nita: a te képeid is nagyon jók! Mekkora nagy már az a "picúr"! :roll:

Nagy puszi mindenkinek!
Holnap viszem Dancit 4 hós oltásra. :wink:

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Beagle, az kemény.. az egyik már megvan vagy ráadásul kettőt kell megcsinálnod? :o
Nemrég még gondolkodtam, hogy belevágjak-e egy másoddiplomás képzésbe, rövidebb is, specializáció, stb. és hát mit is rettenjek én még a nyelvvizsgá(k)tól, a tv. szerint a 40. életévtől nem szükséges diplomaszerzéshez (nekem 5 évem van addig) :D
Amúgy sosem tudom eldönteni, hogyha éppen van egy óra pauza itthon, azt angolozással töltsem-e, esetleg hasprésekkel (na azok főleg nem ártanának), avagy mosással-teregetéssel-vasalással, aztán rendszerint győz a hedonista énem és leülök a gép elé kikapcsolódni... :oops: :D

Morca, milyen oltást kapott Matyi? Az új influenza ellenit szeretném magunknak beadatni, de lehetetlenség elérni a háziorvost, folyton foglalt. Én meg Dórival nem fogok bemenni most a rendelőbe blindre a kehesek közé, igaz, ő már be van oltva.
(lehet, hogy ezzel most egy lavinát indítok el, mármint ezzel a témával, de hát nehéz kikerülni...)
Képzeljétek, még a céges Mikulás ünnepség is elmarad a járvány miatt.
Ildi, Nálatok a szülészeten mi a helyzet most?

Kép
anhel
 
 


Morca, ez a kutya irtó jófej lehet! :D

Kép
anhel
 
 


Anhel: új influenza oltásra mentünk.. :wink: mindannyian be vagyunk már oltva.. :wink: :lol: én is agyon aggódtam magam ez miatt, úgyhogy döntöttem és beoltattam a fiúkat is és magunkat is.. 8)

Niki kutyus tényleg tök jó fej, most lesz 4hónapos, de már nagyon sok mindent tud.. :lol: a fiúkat imádja, és a srácok is oda vannak érte, Ákossal különösen egy húron pendülnek.. :lol: nekem sokkal több dolgom lett ugyan az érkezése óta, aminek időnként duzzogva hangot is adok, de ha elnézem a srácokkal, akkor már nem bánom, hogy hozzánk költözött.. :lol:

na megyek, mert apa jönne a géphez dolgozni.. 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Morca, a fiaid!!! :lol: :lol:
Mindkét legény jár úszni nálunk, együtt megyünk 4en, szóval mind3 fiú úszik. 8) :lol: Samu azóta szereti a vizet, mióta látja, hogy Dani mennyire élvezi. :) Őt is vittük 3 hónapos korától babauszizni, de nem szerette igaziból. De most, hogy a tesóját látja, nagyon ügyi lett. :)

Etelka! WOW! :) Annyira izgulok már! :) :oops: :oops: :oops: Én nem tudom, mi van 16-án... Szülinapod? Házassági évforduló?

Nálunk ebben a nagy családban minden felnőtt be van oltva, a két kiskölök nincs. De arra az esetre, ha meggondolnánk magunkat, és Samut be akarnánk oltatni, akkor van rá módunk, hogy pikk-pakk meglegyen. Dani elvileg még nem oltható, mert 1 év alatti, és nincs engedélyezve az oltás 1 éven aluliakra.

Eszty, örülök, hogy rendeződik lassan a helyzet Orsival, kitartás, nagyon szeret téged, te is őt, ez a lényeg! :wink:

Hogy mit szeretnék tanulni? Na, majd ha tényleg úgy néz ki, hogy lesz belőle vmi, akkor majd leírom...

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Anhel: az egyik nyelvvizsga (német) megvan már régóta. A másik (angol) abból a szóbelit emgcsináltam még Dodika előtt. Most csak az írásbeli része van hátra, ami úgy érzem sokkal nehezebb dió mint a szóbeli.
Hasprés nekem se ártana, de én is vayg netezek, vagy angolozok. Ha alszik a manó én semmit se tudok csinálni, mert vékonyak a falak, még a mikróra is felébred, nem merek kockáztatni már.... addig én is csendes pihenőzök.

Oltás: Nálunk az egész család be van oltva, még anyósomék is. Dodit nem mertem beoltatni mert akkor még nem volt 1 éves. ÉN apával a szezonálisat is beadtom, de persze nincs a patikákban oltóanyag, szóval most arra várunk.
Kezdem azt gondolni, hogy Dodit is be kellett volna oltatni...
Vendég
 


Zdori, nyugi, nem maradtál le semmiről, majd névnapom lesz 16-án, és jó kis ajándék lenne a Manó akkorra :D:D:D:D:D De 5-én meg az anyukám születésnapja lesz, úgyhogy az is szép ajándék..... de az még kicsit korai... még egy hétig utána bent kéne maradnia... :) :) :) nah, majd megbeszélem vele :D:D:D:D:D

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!!!!!!!
megjöttem a fodrásztól!!!!!
olyan jól érzem magam......majd még festetni kell meg a karmaimat megcsinálni!!!!

Barnikámra olyan büszke vagyok!!!!!!
most már este 10-től reggel 8-9-ig alszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oltás:én már be vagyok.....api is be fogja adatni.....Mátét szintn be akarom csak ahhoz kell api is..

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jaj, Etelka, köszi, megnyugodtam. :)

Nitácska, de jó neked! :lol: Milyen lett a frizurád? :) Ügyes Barni, szépen alszik! :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


tépett lettem..... :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok! Anhel: nálunk a szülészeten influenzaügyileg kérded? Egyelőre nincs se járvány, se zárlat. A személyzet ingyen kapta az oltást (már aki kérte), a szülőszobán nagyon ügyelünk a higienés szabályok betartására, a gyerekágyon meg direkt jó, hogy nincs látogatás bent a szobákban. Amúgy én javaslom mindenkinek, hogy oltassa be magát, sőt az 1 évnél idősebb gyerekeket is, főleg azt, aki közösségbe jár. Ne felejtsétek, nálunk az influenza járvány január második felében tetőzik, amikorra mindenkinek lepukkan az immunrendszere, és az időjárás általában megenyhül egy kicsit. Pont annyira, hogy a vírus élvezkedni tudjon.
Nem influenzaügyileg meg minden rendben. Nagyon szeretjük az új szülőszobánkat, öröm benne dolgozni, bár az ajtók még mindig nem készültek el. Lehet, hogy Etelkára várnak???? Hihihi....Sok a munka, de sebaj... csak szaporodjunk, szaporodjunk....imádom a munkámat, mondtam már??? :D :D :D :D
bábaildi
 
 


Sziasztok!

Bábaildi: :lol: :lol: :lol:

Nitacska: kérünk képet az új frizuráról.. :wink:

Dóri: tök, jó, hogy jártok úszni.. :lol: remélem nekünk is összejön hamarosan.. :lol:

Beagle: szerintem még Dodit sem késő beoltani.. :wink:


hoztam még pár képet:

Kép

:P :P

Kép

az ikreim.. :wink: :D

Kép

természetesen Ákos ebből sem maradhat ki.. :D :D

Kép

közös séta.. :D :D


Kép

na, gyere majd én segítek.. :D

Kép

na, hogy tetszem..? :D :D


8)

Kép

Kép
morca
 
 


Beagle, biztosan menni fog! Szakavatottak szerint szigorú pontozás ide vagy oda, az írásbelinél nehezebb a szóbeli (merthogy az kissé szubjektív), az meg már Neked megvan! (irigy-irigy :oops: :D )

Morca, Borsz és Niki hogy' jönnek ki egymással?

Oltásról jut eszembe: ma voltam feliratni magunknak. Aki még nincs beoltva jó ha tudja (én spec. ma tudtam meg), hogy azoknak a szülőknek, akiknek a családjában egy év alatti (tehát még be nem oltott) baba van, azoknak ingyenes a H1N1 elleni vakcina (bár azt nem tudom, hogy ez általános vagy helyi kedvezmény...).
Mondjuk nem kispályások, mert kapásból kettőnknek több mint 8000 Ft lesz, megkapjuk a "hagyományos" influenza ellenit is. Jobb kar, bal kar, szupi. :? De fontos és bánom, hogy nem előbb jutott eszembe lépni ezügyben.

Ildi, én is azt gyanítom, még ezután jön csak a java...mármint a megbetegedéseknek. Ezért is nem teketóriáztam, beoltattam Dórit (bár nagyon sok ellenérvet is kaptam, megjegyzem, kéretlenül, nehezen tudtam eligazodni az infódömpingben). Azon már csak mosolyogtam, hogy néhányan a bőrünk alá juttatott chipekkel riogattak. :D Viszont sokat békávézunk, Dóri ismerkedik, nemcsak emberekkel, tárgyakkal és lehetőleg mindennel, de a sok tapogatás után nyomban a szájában is van már a keze, így nem győzöm a kis mancsait törölgetni.
El is hiszem, hogy jók az új szobák, öröm lehet bennük ténykedni. Főleg az átmeneti időszak után, gondolom, hogy nem lehetett egyszerű... Az ember egész megújul, ha a környezte megújul. :)

Kép
anhel
 
 


BábaIldi! De jó, hogy élvezed a munkád! Olyan csodajó lehet világra segíteni pöttöm emberkéket! Meg segíteni az anyukáiknak világra hozni őket! :)

Beagle, mi tudtunk az ingyenességről, én tájékoztattam a körzeti orvosunkat... Vkinek egy elejtett megjegyzésén kapva kaptam, és utánanéztem az ingyen olthatóak köreinek. Mi pedagógusként is azok lennénk, de Dani miatt így hamarabb el tudtuk intézni az oltást. Körzeti orvosunk nem tudott még a változásról, őt mi tájékoztattuk. :)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ildi a te munkádnál szerintem nincs is szebb!!!!!!
oltás:én tul vagyok rajta...api is beadatja...meg Máténak is be akarom......
Morca annyira édesek ahogy kéz a kézben sétálnak!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Morca: Olyan jó nézni a fiúkat, ilyenkor mindig megerősdik bennem az érzés, hogy kell Dodikának tesó, és milyen jó a 2 év kor különbség :D
Vendég
 


Anhel: Dórinak elmúlt a hisztis, nyűgös időszaka??? Most én Dórim változott nagyot, mióta megünnepeltük a szülinapot, kis ördögfióka lett. Mindig olyan dolgot akar, amit nem szabad, régebben el tudtam csalni onnan, de most dührohamot kap, ha nem lehet valami az övé.. A másik hogy olyan dúrván bánik velünk. Ütöget minket, van amikor nem szándékos, de van amikor látom rajta hogy direkt csinálja, és kajánul vigyorog is hozzá, ja és meg is harapott tegnap :? nem fájt annyira, de olyan dühös harapás volt...remélem ez csak életkori sajátosság, és hamar elhagyja ezeket a szokásokat...

Ja és valamiért utálja, ha mosogatok. Odaállok a mosogatóhoz, odajön elkezd ordítani, de olyan hangon mint akit nyúznak, és folyamatosan lökdös el a mosogató elől :shock: nem tudom miért ilyen...
Vendég
 


Zsuzsi megnyugtatlak Máténak is volt ilyen időszaka mikor harapott és ütögetett minket..........de elmúlt neki...... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Beagle, ez jellemző nálunk is. Csak nem a mosogatásra háklis, hanem arra, ha ülök. Főleg a számítógép elé nem ülhetek. És az akaratosság is tipikus. Egy darabig én is el tudtam csalni a nem neki való "játékoktól" (pl. ruhaszárító állvány, konvektor, stb.), de ha most próbálkozom, dühödten toporzékol és ordítani kezd. Gondolom, hiszti. A legjobb amit tehetsz, hogy látszólag nem veszel tudomást róla (mármint a dühödt sírásról). Szinte rá sem nézel. Saját tapasztalat, próbáltam másképpen is, de azok nem vezettek sehova, végülis mindig az lett, amit ő akart mert már nem bírtam hallgatni a fejhangú üvöltést és megadtam magam. Most nem csinálom ezt, ügyet sem vetek rá. Így 10-ből 9-szer abbamarad 5 percen belül a kiabalás és érdekes módon talál magának nekivaló elfoglaltságot.

Viszont ma nagyon rosszul indult a napunk, szeretném is a tanácsotokat kérni...
Porszívóztam, ő pedig lévén hétvége, apa itthon, nem volt hajlandó a járókában maradni (érdekes ez is, hétköznap amíg takarítok, simán betehetem, nem ellenkezik), így kint játszadozott a szobában, sertepertélt mindenfelé. Persze én meg nem néztem hátra és egy erős porszívózó mozdulatnál könyökkel jól fejbetaláltam, a homlokán. Üvöltés, felvettem, simogattam (közben szidtam magam meg az apját), aztán megnyugodott és elaludt a vállamon. De annyira, hogy be tudtam tenni a kiságyba is. Igaz, hogy egyébként is vissza szokott aludni még délelőttönként kb. 10-11 között, de olyan nyugtalanító, hogy ma ilyen szerencsétlenül alakultak a dolgok és ez történt. Szerintetek lehet agyrázkódása? Miből fogom tudni, hogy nincs semmi baja? (most alszik)

Kép
anhel
 
 


Anhel tuti nincs agyrázkódása!!....ha hányna akkor lehet gyanakodni......
és ne szídd magadat meg a párodat se....ilyen előfordul bárkivel és bármikor!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Anhel: szerintem sincs komolyabb baja Dórinak, csak emgijedt és nem értette hogy mi történt... velünk is fordult már előt hasonló, én egyszer ráléptem az egyik ujjára, mert mögém mászott és nem láttam, de csak kicsit léptem rá, de nagyon sírt szegény.. ilyen esetek lesznek még :?

Én se veszek róla tudomást.. jól el is mosogattam, amíg végig rángatta ordítva a nadrág száram.. muszáj alapvető dolgokat emgcsinálnom mellette, hiszen nincs bejárónőnk:-) meg kell tanulnia hogy anyának dolga van ilyenkor.

Nitácska: megnyugtattál, remélem leszokik róla, pedig tudja mi a "simi anya, simi". ha mondom neki, akkor olyan szépen finoman simiz .
Vendég
 


Sziasztok!

Anhel: jajj ezek a balesetek..:roll: pedig mindig ott vagyunk körülöttük és mégis..:roll: ne aggódj, nem lesz semmi baj.. :wink: szívósak ám a lurkóink.. :wink: :roll: amúgy tényleg hányna, nehezen ébreszthető lenne, esetleg furcsán mozogna ha agyrázkódása lenne, de szerintem nem lesz semmi gond.. :wink: valamelyik este mesét olvastunk, én az oldalamon feküdtem, Ákos meg rám ült, úgy, hogy háttal volt a padlónak.. :roll: a kezem végig ott volt mögötte, de mikor hátralendítette magát, esélyem sem volt elkapni.. :roll: :? pedig úgy éreztem, hogy simán elkapom.. :oops: persze hátra dőlt, pont a padlóra, és naná, hogy fejjel érkezett.. :? :roll: akkorát koppant, mint az állat, de szerencsére egy kis ijedtségen kívül nem lett semmi baj, pedig nagyot repült.. :wink: kemény fából faragták ám őket.. :wink: (azt azért elárulom, hogy egész éjjel figyeltem, nem tudtam nyugodtan aludni)

Beagle: harapás, ütögetés ördögi vigyor kíséretében, Ákosnál is nagy divat.. 8) de utána meg is vigasztal, puszival, meg simivel.. :D
a napokban, meg az lett az új szokása, hogy ha valamit nem engedek meg, leguggol és csapkodja a földet, miközben mérges arcot vág.. :lol: :lol: igazi kis pukkancsa fiatalúr, ha valami nem úgy történik, ahogy elképzelte.. :D :D szerintem kinövik majd, (Matyi ilyesmit nem csinált, úgyhogy ez nekem is új) de azért mindig mondom neki, hogy ez nem túl jó ötlet, erre van a bokszzsák.. 8) :D

és tényleg jó a 2 év kor különbség, bár piszok nehéz időnként, de minden fáradtságot, erőfeszítést megér, mikor látom, hogy mennyire ragaszkodnak egymáshoz.. :lol: és még ami most kezd igazán látszani, hogy mennyire összetartanak.. :D bár folyamatosan piszkálják egymást, és vetélkednek, de ha valamelyikük sír, a másik rögtön aggódva rohan megvigasztalni a tesóját.. :D :D

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Zsuzsi örülök hogy segíthettem:)
Morca reméle az én gyerekeim is olyanok lesznek mint a tieid!!!!!!!!!Bár Mátéval nagyon nehéz.......vissza felesel..egy sétát nem tudunk úgy meg ejteni hogy ne üvöltené-hisztizné végig a utat......ilyenkor indenki megbámul meg hasonlók.. :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszi Lányok, aranyosak vagytok!

Aludt egy órát onnantól számítva, hogy kidőlt rajtam, de sajnos sírva ébredt. Innen sejtettem, hogy valami baj van. Ömlött a nyála, és teljesen forró volt. Megmértük a lázát, 38,6 popsiban, tehát 38 fölött. Kapott lázcsillapító kúpot és nurophen szirupot, de azon kívül, hogy egy óra múlva már nem volt olyan forró, a kedve nagyon rossz volt és valahányszor nekilódult valami játéknak, összerogyott. A végén már inkább négykézlább közlekedett, amitől annyira kétségbeestem, hogy elrohantunk az ügyeletre. Dokibácsi megvizsgálta (naná, hogy Dóri közben ördögűzős hangon sírt=dobhártyaszaggató folyamatos sikítás), és azt mondta, vírusos torokgyulladása van. Attól lázas és attól olyan kis elesett is. A kupánvágásnak aligha van ehhez köze, bár nyilván nem tett neki jót.
Úgyhogy most itthon próbáljuk szórakoztatni, kevéske sikerrel.

Kép
anhel
 
 


Anhel:
pont most akartam kérdezni, hogy, hogy van Dóri.. :roll:
sajnálom, hogy beteg lett..:cry:
millió gyógypuszit küldünk neki.. :wink: Kép

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi


<
sziszka78
Tolna
 
 


Anhel Dórinak egy nagy cuppanós gyógypuszit küldök!!!!!!!!!! :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jobbulást Dórinak!

Igen, nálunk is rendszeresek az ilyen balesetek, de döntő többségben nálunk megvan a baleset, de a gyerekek anélkül ússzák meg, hogy a hajuk szála görbülne meg! Azért kisebb ijedtség szokott leni, de ennyi. :)

Mennem kell ismét, remélem a holnap már nem lesz ennyire strapás

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Szióka!

Anhel: hogy van Dóri.. :?: :?: :roll: remélem jobban.. :!: :!: :roll:

hoztam még pár képet.. :oops: 8)

na, gyere bátyus, adok egy falatot.. :P :P

Kép


Matyi akcióban 1... :P

Kép

Matyi akcióban 2.... :P

Kép


Matyi akcióban 3.. :P

Kép

Matyi akcióban 4..:P :P

Kép

mindenki le lett birkózva..:P :P

Kép

szép álmokat mindenkinek.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?