Új privát üzeneted érkezett!

Karmen Kép
Milyen szépek Kép Érdekes, az egyik baba nagyobbnak tűnik... pedig nincs igazán nagy különbség köztük Kép Lehet, hogy a kép csal Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hello Lanyok+BabakKép

KarmenKép
Nagyon szepek Edelweiss ikrei.De miert rakjak oket egy agyba, nem utik meg egymast, mikor kalimpalnak?Vagy csak a kep kedveert?

OrsiKép
Lehet, hogy azert tunik nagyobbnak, mert kozelebb van?Megneztem a profilodat, meg nincs pocis kep benne...Kép

RekacsKép
Hogy vagy? Jut eszembe, mi van Dinocs-al es a babajaval???

Mi jol vagyunk, Balazs szepen fejlodik, 700gr-ot hizott 3 hetes koraraKép. Az ejszakaink problemasak meg, de anyukam sokat segit es sokkal jobb a kedvunk.Szoval, mi alakulunk, tenyleg kemeny az eleje, de aztan osszeszokik az ember a babajaval.Es olyan tunderi, ahogy fintorog, almaban mosolyog,stb.Es hogy lehet orulni egy egy kakinak, bofinek.Jo dolog anyucinak lenni...

Pusszantok mindenkit!
szoszi
szoszi
 
 


KarmenKép
Gyönyörűek Edelweiss fiai !!!!! Hol fértek el benne, olyan szép nagyok ?KépKép

OrsiKép
Kíváncsian várom a képeket!Kép

Tényleg szép nagy fejűek a picikKép Nekem 27 hetesen volt ekkora BPD-jük, 28 hetesen mindkettőnek 72mm-es volt. Minket viszont fiatalabbnak mondanak a korunknál, így stimmelhet is.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

 
 

Sziasztok Kép

Sajnos nincs időm visszaolvasni Kép
Tegnap este óta mi is megjártuk a magunk kis kálváriáját. Voltunk az orvosnál 36 hetes kontrollon. Minden rendben van úgy tűnik, csak a legalacsonyabb vérnyomásom, amit mértek 150/98 volt. Azzal együtt, hogy napok óta rémisztően dagad bokán, kezem, ez rossz hír. A doki mondta is, hogy csak azért nem fektet be azonnal a kórházba, mert a sok várakozásnak és a nagy melegnek tudja be, de pakoljak össze otthon. Ma reggel újra mérésen voltam, valamivel alacsonyabb volt, így most még nem kell befeküdnöm, de délután is megyek és naponta kétszer ezentúl. Amint eléri a felső érték a 140-t, irány a kórház.
Az a rossz az egészben, hogy az egész terhességem (kopp-kopp) problémamentes volt és még most sem érzek semmi kellemetlent, mégis ilyen magas a vérnyomásom.
Szóval, bármelyik pillanatban történhet rossz az emberrel. Azért nem vagyok negatív, ha be kell feküdni megyek, mert első a baba (és legalább kipihenem magam Kép ).

Soraya Kép Természetesen, ha nem megyek kórházba, akkor továbbra is él, hogy értesítem a csajokat a baba érkezéséről, de azért biztonság kedvéért lszi küldd el másnak is a mobilodat.
Sziasztok, puszi,
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


OrsiKép
Most olvasom csak a cukrot.Kép Hát nem irigyellek a szénhidrát visszafogás miatt. Ezért nagyobbak ám a fiúk is, mert a terhességi emelkedett cukorszint nagyobb babákat eredményez. Ez szerintem még ikreseknél előny isKép, csak egy babánál veszélyes, mert ebből születnek a 4-5 kilós bébik. Neked még külön jó is, ha nem tartod be szigorúan a diétát.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Orsi! Már nem tudom mennyi volt nekem de kb. annyi volt az érték mint neked. Én 150g-os diétát kezdtem, eleinte furcsa volt aztán könnyen megszoktam, nem volt rossz. AMugy itt össze tudod számolni miböl mennyit ehetsz hogy mégis változatos is legyen.
http://www.kcal.hu

Nem tudom Edelweiss ikreit miért teszik egymás mellé, én is meglepödtem ezen. Nem voltam nála, mert magamról tudom hova kivántam a látogatókat, a férje adta ide a képeket, de rohant igy nincs több infom.

Edit! Remélem még kihuzod otthon egy ideig!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Cateye

Belekotyoghatok kicsit?Kép
Tudom, félig-meddig írtad csak komolyan az előző hozzászólásodatKép, de én a munkám miatt rengeteg "cukros" anyuka kisbabájával találkoztam. És valóban igaz, hogy mindez nagyobb babákat eredményez (és ez még önmagában jó is lehetne), viszont a súlyukhoz képest JÓVAL éretlenebbeket, ráadásul nagyon labilis a babák vércukra ilyenkor, állandóan méregetni kell nekik és nemegyszer elég rendesen ejtegetik a cukrukat, aminek ugye rendesen megvannak a következményei.
Egyébként pedig tapasztalatból mondom, sokszor egy 2,5 kg-os baba sokkal életerősebb, mint 4 kilós társai. Rengeteg pici ikrünk volt már, de olyan kis szívósak, tündériek, imádnivalók, sokkal édibbek, mint a nagy babák. Nekem legalábbis.Kép
Legyenek csak akkorák, amekkora normális az idejükhöz képest és akkor semmi gond nem lesz!Kép

Ugye nem haragszol? Biztos csak az unalom teszi, hogy már mindenhová írogatok!Kép

Móni
Monik
 


Cat Kép
Nem hiszem, hogy a cukor összefüggene a babák méretével, mivel az enyém még annyira nem magas, tehát ez még nem a terhességi cukorbetegség. A diétára sem vagyok még ráfogva, inkább csak önszorgalomból tartom be.
Hogy álltok a pakolással?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


MóniKép
Dehogy haragszom!KépKép Csak vicceltem OrsivalKép, persze, hogy komolyan kell venni a kicsit emelkedett cukrot is, mert a méhlepényen keresztül bejut a babához is, de ezt OrsiKép is tudja. Komoly babasúlyról meg ikreknél azt hiszem nem beszélhetünk. Abból, hogy "csak" egy héttel nagyobbak a koruknál látható, hogy nem vészesen magas a cukor. De ha megszületnek majd a bébik úgyis ellenőrzik rögtön, de ezt Te jobban is tudod mint én. Igazán szép hivatásod van!KépKép

EditKép
Ez a dühítő szerintem is, hogy teljesen problémamentes terhességnél is hirtelen ilyen gondok jöhetnek elő. Azért reménykedem, hogy nem fektetnek be, mert idegörlő lehet még 4 hetet ott dekkolni.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Bogár, na, szigeteltek? Kép Boldog házassági évfordulót! (nekunk is ma van Kép) Újabb Eszter képek?

Alena, ilyen ebéd utáni elalvást én is csináltam a melóban. Én a 34. hétig dolgoztam, hú a vége már nagyon nehéz volt. Te meddig tervezed?

Cat, mikor költöztök? Vigyázz magadra, csak óvatosan a pakolással!

Karmen, köszi a képeket Edelweiss fiairól, édesek Kép

Orsi, nekem van egy diétám elmentve, kuldjem? (kajaötletek)

Edit, pihenj sokat, ha meg kórház, akkor kórház! Lényeg hogy a kislegény jól legyen! Kép

Nálunk minden ok, csak kezdek picit sárkányosodni, nagyon meleg van és nehezen bírom. Hétvégére lehulést mondanak, úgy legyen. És már csak 2 hét a kiírásig Kép

Soraya
37+5
soraya
 
 


OrsiKép
Még nem csomagolunk, csak vásárolunk, így csak gyűlik a csomagolnivalóKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat

szerintem ha már mindketten elérik a 2300gr-ot, az már ikreknél jó súly.
Egyébként nagy ikerrajongó vagyok, nagy kedvencem egy olyan ikerpár volt, akik 33.hétre születtek, 1850 és 2000gr-osak voltak, Bence és Buda, a Bence volt a kisebb (mégis semmi baja nem voltKép), életem nagy szerelme volt őKép, még egy szál vörös rózsát is kaptam tőle hazamenetelkorKép Azóta már kb. 5 hónapos nagyfiú!


Móni
Monik
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
leone
 
 


Kép

Hű de rövidül a várandósok táblázata! Remélem érkezik azért bele az utánpótlás!?

Cat!Kép
Lujzáról és Virágról mi az utolsó híred?

Leone

KépKép
leone
 
 


Sziasztok!

Cat Kép
Még nem kezdtük el a festést, várhatóan a hét végén, jövő hét elején jönnek a mesterek.

Soraya Kép
Elvileg szeptember végéig dolgozom, de most számoltam, hogy még csomó szabim is van, úgyhogy lehet, hogy korábban abbahagyom a munkát. Jó lenne. Neked már nagyon közeleg a szülés ideje. Szorítok!

Reditke Kép
Remélem, a mai mérések már jobb eredményeket mutatnak. Próbálj sokat pihenni, most már ne főzzél többet! Kép

Orsi Kép
Nagyon szép nagyok a fiúk, akkor azért olyan szép kerek a pocakod. Mi holnap megyünk a Praxisba. Nagyon kíváncsi vagyok, és kicsit izgulok is, hogy minden rendben legyen.

Puszi, Alena
alena
 
 


Lányok, Sziasztok!
Hihetetlen, hogy ez a topik még mindig ilyen intenzív és ilyen sok kismama csatlakozik:-)

Sajnos sok időm nincs az olvasgatásra, de ma megakadt valamin a szemem.

Az ikereket mindenhol egy ágyacskába teszik. Gondoljatok bele, 9 hónapig együtt vannak, együtt alszanak, verekszenek, boxolgatják egymást és hirtelen kiszabadulnak a külvilágba EGYEDÜL. Az együttlétet megszokták és szerintem van is igényük rá, biztonságérzetüket növeli egymás közelsége. Számomra teljesen természetes, hogy egy helyre teszik őket.

A másik praktikus ok, amiért együtt vannak, gondolj bele, hogy a mamának két kocsit kellene tologatnia állandóanKép

Puszi mindenkinek,

MJ - Móni
mj__móni
 
 


LeoneKép
Lujza jól van, úgy tudom, de feküdnie kell. A petezsák és az embrió látszott az UH-n már a múlthéten, sőt kalimpált már a szíve is a picurnakKépKépKép Volt egy kis barnázása Lujzának a WC papíron, ezért ítélték fekvésre az előzményeivel. 17-én megy vissza a dokihoz, ha akkor is minden OK, akkor felkelhet.Kép

Virágék most pihennek, egyenlőre nem akar lombikolni. Majd MarcsiKép dokiját szeretné felkeresni, de legalább fél évet pihen előtte.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Bogár,
Mi is talán egy hónapja voltunk az állatkertben. A Mili is nagyon élvezte. Jó volt, hogy rohangálhatott szabadon. Neki is a majmok tetszettek! Lehet, hogy valamelyik este felhívlak, olyan rég dumcsiztunk! Boldog évfordulót!!!

Edelweiss, tündériek a babáid!!!

Szoszi,
Örülök, hogy jól vagytok, belerázódtok majd az éjszakákba is!!

Edit,
Pihenj sokat a hűvös lakásban!


Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok lányok!

Nagyon régen jelentkeztem, sok lemaradásom van. Kép

Szöszinek, Hurkinak és Egcsinek hatalmas gratula a fiukhoz, Bnémethnek Rékához, Edelweissnek pedig az ikrekhez! Kép

Olvasgatni jó néhány napig nem tudtam, igy inkább másra nem is reagálok. Csak Lujzának küldöm a felesleges energiáimat sok drukk kiséretében. Kép

Mi jól vagyunk, a költözés egyáltalán nem viselte meg Pétert, igaz az utolsó héten a lakásban 31 fok volt, igy szerintem neki is megváltás volt kiköltözni. Kép És olyan szerencsénk volt, hogy egy héttel a költözés után ki tudtuk adni a lakást egy nagyon szimpatikus hölgynek és a fiának. Kép Babám az utóbbi időben rengeteget fejlődött, már kinnt van két fogacskánk alul, kimondta az első szót, ami az APA volt Kép , és néhány napja úgy közlekedik négykézláb, mint a villám, fittyet hányva arra, hogy eddig nem is kúszott előre, csak hátra. Kép Szóval vége a nyugalmamnak. Ráadásul még nincs kész a lépcsőnkön a burkolat, így a lezárót sem tudjuk felszerelni. Kép Na, de majdcsak alakul ez is.

Nagyon sok puszi mindenkinek! Pocakosoknak kitartást a hőséghez, anyukáknak pedig a lurkókhoz. Kép

Andi
andi28
 
 


Halihó!
Olyan egy angyalka kisfiam van. Tegnap is ma is 6!!! órát szundibundizott éjszaka. És végre elég tejet érzek, ez így sokkal jobb, hogy nem aggódok elég-e neki. És végre nem is olyan mohó, így nem is bukik. És szopi közben a legtündéribb ahogy nyög és szuszmákol. Olyankor midig elgondolkodok, hogy ennél szebbet elképzelni nem lehet ezeket a pillanatokat csak én látom, ahogyan fogja az ujjamat és húzza magát közel, amikor félrenyel és néz rám nagy szemekkel hogy most mi lesz, amikor dugig van a szája tejjel nyelni kéne és nem akar egy cseppet sem elkótyavetyélni de ha egmozdítja a száját menthetetlenül kifolyik egy kicsike, ahogy elszundizik és és szépet álmodik így elmosolyodik és csorog ki a száján a tej, ezek olyan pillanatok amiket semmiért se cserélnék el. Sosem gondoltam volna, hogy ez ennyire szép dolog.
Alátámasztom a nagy babák labilis cukrát, nekünk is nézték, alacsony volt neki, és örültek volna ha van tejem (de nem volt) mert akkor nem kellett volna neki cukrosvíz pótlást adni, de így muszáj volt. Ráadásul az előtej egy átlagos súlyú babának elég de a kis vasgyúrónknak kevésnek bizonyult.
Reditke a fa nagyon jól néz ki, biztos tetszeni fog babukának is. A vérnyomásról-vizesedésről, nem ijesztgetni akarlak sőt megnyugtatni. Ezek a terhességi toxémia jelei, és tényleg figyelni kell rá. Nekünk is ez volt, én kaptam dopegyt gyógyszert, ami vérnyomáscsökkentő, semmi káros hatása nincs a babára, de téged és őt is megvédi. A víz ettől persze megmarad, de nem kellett befeküdnöm, és minden nap vérnyomásmérés szigorúan. 2 nap alatt normalizálódott a vérnyomásom. A szülés után még egy szemet kellett bevennem mert a fájdalom növeli a vérnyomást tehát ha kapsz akkor vidd be majd magaddal a kórházba. Ha nagyon eldurvul a helyzet akkor pedig tényleg jobb ha folyamatos orvosi ellenőrzésed van mindkettőtök érdekében. De nyugi minden rednben lesz ha kezelik és időben észreveszik.
Juj de hosszú lettem Manófalvi pedig ébredezik puszmancs Hurki
hurki
 
 


Akartam képet feltölteni de hiába kattintok a tallózás kiválasztom oda beírja utána feltöltés gombra de semmi sem történik ??? Tudtok segíteni ?
HUrki
hurki
 
 


a profilomba sikerült 1 képet feltenni.Kép ide meg egy másikat juj de ügyi vagyok Kép
pusz Hurki
hurki
 
 


Hurki Kép
Gyönyörű a babótok!!! Édes, ahogy mosolyog álmában Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
25+0

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lányok!

Nem tűntem el, csak nyaraltam, meg dolgoztam sokat, és nem voltam netközelben...
De most itt vagyok. Közben egyre valószínűbb a dolog, hogy kislányunk lesz.
Jövő héten megyek a 3D-s ultrahangra a praxisba.
Valaki meg tudja nekem mondani, hogyan kell érvényesíteni az 1000 Ft-os kedvezményt, ha beregisztráltam itt a babanet oldalán? A kód megvan...azt csak ott be lekk mondani?vagy hogyan?
Egyébként pici lányunk nagyot nőtt, mióta nem írogattam...már 0,5 kg-os, és kb 29 cm(a fejétől a talpáig), és rengeteget mozgolódik.Néha éjszaka is arra ébredek, hogy ficánkol!
Ha lesz 3D-s képem, majd felteszem.
Addig is sziasztok, és várom a választ, aki tudja, mondja el, hogy van a kedvezmény...köszi
Babóca (22+0)
babóca
 
 


Babóca Kép

Gratula a kiscsajhoz. Csak mondod a recepciós csajszinak, hogy van egy babanetes kódod (nekünk pl. nem is kérdezte mi az a kód, de azért nem baj, ha tudod).

Hurki Kép
Annyira gyönyörű ez a gyerkőc. Megzabbantani való a kis mosollyal a pofiján Kép

Rólam: köszi a vigyázzunk magunkra hozzászólásokat mindenkinek. Mától szobafogságra ítéltem magam. Egyáltalán nem szem fűszerest és sósat, valamint szedek mindenféle "természetes" vérnyomáscsökkentő frincfrancokat, úgymint Kálcium, Magnézium, halolaj, fokhagyma. Nem akarom elkiabálni, de ma délben már 120/70 körüli értékeket mértem csak. Olyan jó lenne, ha így maradna.
A biztonság kedvééárt azért pénteken még elküldtek egy újboli vizelet laborra, hogy ellenőrizzék van-e fehérje benne. Remélem nem lesz.
És kopp-kopp, de a bokám sem dagad tegnap este óta.
Na, ennyit magamról.
Mindenki vigyázzon magára és a kint-bent lévő gyerkőcökre.
Puszi,
Edit (36+0 Kép Kép)

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Babóca Kép
Mikor bejelentkeztem a Praxisba, akkor mondtam a telefonban a kódod, de szerintem ott is lehet mondani, ahogy Edit is írta.

Hurki Kép
Gyönyörű ez a gyerek, fantasztikusan édes, ahogy mosolyog.

Lányok,

Most jövök a Praxisból. Minden rendben van vele, a mérete szép nagy, kb. egy héttel idősebbnek néz ki a koránál. Azt mondta a doki, szép kerek feje lesz.Kép)
Magzatvíz, méhlepény is rendben, és fejjel lefele fekszik. Aludt egyébként, és morcosan arrébb fordult, amikor fel akartuk ébreszteni. Nagyon édes volt.

Puszi, Alena
alena
 
 


HurkiKép
Nagyon édes a kisfiatok!!!! El tudnám bámulni a boldog, kiegyensúlyozott pofiját sokáig.Kép

EditKép
Remélem le tudjátok szorítani a vérnyomásodat! Azért mér 3-4 hét jó lenne bent a babának.

AlenaKép
Nem tudsz képet feltenni a kerek arcúKép prücsökről ?

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép

Feltettem!

Alena
alena
 
 


Hurki,
nagyon tündér a kisfickód!!! Örülök, hogy Ti is ,,rendeződtetek,,!!

Alena,
a Te kis prücsköd is édi!!!

A kisfiam már udvarol a 3 hónapos szomszéd kiscsajnak, az meg úgy vigyorgott rá!!!

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Már az idejét sem tudom mikor olvastam-irtam ide, jó régen volt.
El voltam eléggé foglalva, 6 hétig 3 rokonunk vendégeskedett nálunk, volt miért ugrálni.
Azóta Ádám betöltötte az elsö évét, és már önállóan közlekedik egész nap, járkál fel-alá a házban, én meg utána, vagyis a saját dolgommal nem haladokKép
De egy tündéri jó kisbaba, nagyon sokat mosolyog,úgy alapjában véve egy happy-baby.

Látom, egyre nagyobb pocisok vannak itt, és olvastam valami fényképet Cat-röl, el áruljátok hol lehet megnézni???

Doris, láttam irtál te is amióta nem voltam, remélem minden jól megy a gyerköcökkel!!!

Egyelöre ennyit, talán most már sürübben tudok jönni.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


AlenaKép
Nagyon édes a kisfiú. Tiszta apja!!!KépKép Érdekes a mi fiúnk is a szemét piszkálta, ez biztos magzat szokás.

BarbiKép
Írtam mailt, és küldtem képet a profilodban lévő emailcímre. Remélem megkapod!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!Kép

Ritkán jutok ide mostanában, de a talira felkaptam a fejem.Kép Nálunk lehet talizni!!!Kép
Az augusztus már nem túl jó, mert jövő héten három napos ünnep, 25-től meg nyaralunk, de a szeptemberben benne vagyok. Először arra gondoltam 10-e után kéne, amikor itthon vannak Dorisék, csak közben nézem a táblicskut, hogy Beszti meg Orsoly akkorra van kiírva.
Szerintetek???

Puszi, Edi
edi
 
 


Edi!Kép

Mostanában én sem nagyon tudok írni, bár folyamatosan olvasom a topicot, de ezt én sem hagyhatom szó nélkül. Kép
Szerintem szept. 10. után jó, DorisékkalKép. Különben Doris mikor máskor tudna talira jönni? Szvsz BesztiKép meg OrsolyKép úgysem igen hoz ilyen sokgyerekes társaságba min. 1 hónapnál fiatalabb újszülöttet, de lehet, hogy kicsit nagyobbacskát sem, de a következő talira már biztosan eljönnek. (Nyugodtan cáfoljátok meg ha nem így van!)
Mi is megpróbálnánk elmenni, ha olyankor lesz amikor apuka is ráér, én ugyanis nem szeretnék egy 4 hónapos babával csak kettesben Debrecenből Pestre utazni, úgyhogy férjecském is jönne, ha nem baj.

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Edi!

Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám, de igazándiból szeptemberben már akármikor is babázhatok (belefér a +/- 2 hétbe), tehát nem érdemes hozzám igazodni. Ha még egyben leszünk, akkor úgyis megpróbálok elmenni, akármikor is lesz a tali!KépKépKép Különváltam meg tényleg kell egy kis idő, ahogy Leone is írta (Nátán 15 hetes volt, amikor nálatok jártunk.)

Hurki!

Tündéri a kisfiatok!KépKép

Soraya!

A sárkányosodást megértem, bár én inkább SzundibaKép megyek át ilyen melegben. Még jó, hogy a törpjeim egész jól viselik magukatKépKép, így nem gond, ha néha tényleg bealszom napközben.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!Kép
Pont ezért vaciláltam, mert tudom, hogy 10 perces fájásokkal te még simán eljössz talizni, legfeljebb hazaszólsz apának, hogy a szülőszobán találkoztok.Kép Beszéld meg a picurral, hogy szó se lehet mínusz két hétről és akkor a szept. 11. még neked is belefér.KépKépKép

LeoneKép
Apucinak is itt a helye!Kép

Puszi, Edi
edi
 
 


Edi!
Kép
-2 hét amúgy sem lenne ideális, mert aug. 30-áig a dokimat a szülésnél más helyettesíti (elvilegKép). Túlhordani meg az előzetes császár miatt nem szeretném, az ideális dátum szept. 12-13. k. lenne, szóval 11-e az nyerő talizni.KépKép
Beszélek a gyerkőccel, remélem szófogadó gyermek lesz!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Juj de jó ötlet a tali, mi is megyünk akármikor is lesz!
Köszönjük az elismerő szavakat, én nagyon elfogult vagyok, jó hallani hogy más szerint is szép Kép
Sajna kijött az allergiám, pedig bíztam benne hogy a szoptatás-más hormonok miatt nem lesz de van, és nem akarom babukát mérgezni így muszáj leszek kibírni azt az egy hónapot. Van ötletetek profi homeopatához aki allergiás téren is tuti? Valamit muszáj kezdeni magammal mert borzalom Kép
Pusz HapciHurki
hurki
 
 


Hurki: en csak egy lanyt ismerek, aki elegge otthon van homeopatiaban, es raadasul allergias, nyilvan korbejarta a tematKép megkerdezzem, mit szedhetsz?Kép

Tali elvileg ok, de azert nem merek elore nyilatkozni, milyen allapotban leszek a 39. hetenKép No meg lehet a ferjecskem sem orulne, ha akor maszkalnek, szal majd meglatjukKép

Mi egybekent jol vagyunk, holnap megyek az elso ctg-re, meg uh-ra is, megnezik nott-e a mano vesetagulata (remelem nem). Anyost most hozza a parom, szal legalabb pesztram lesz, egesz hetvegen az olimpiat fogom nezniKép

orsoly
orsoly
 
 


Hurki Kép
Ha gondolod, rákérdezem a mamimnál, hogy kit ajánlana a homeopata orvoskollégái közül.

A tali remek ötlet. Mi mindenképp megyünk Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
25+1

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

HurkiKép
Tündéri egy kissrácod vanKép Csak nem szopi után volt a kis drágaKép Én a korai virágzókra vagyok allergiás, de lekopogom, mert a terhességem óta se híre se hamva, na majd jövőre.

SorayaKép
Igen szigeteltünk és nagyon jól éreztem magam. az volt a furcsa viszont, hogy reggel mikor fölkeltem -ugyanis a csajunk a nagyiéknál aludt- első gondolatom az volt, hogy Eszter. Úúúúgy hiányzott, viszont nagyon jó volt egy kicsit bulizni isKép

HóvirágKép
Na már a csajok körül legyeskedik a kisfickó! Jövő héten megint nem leszünk, de tényleg jó lenne már dumcsizni, akár személyesen is, szvsz jó lenne beiktatni egy talit majd. Egyeztessünk!

BarbiKép
Ádámnak boldog 1. szülcsinapot!!! Gratula neki a járkáláshoz, akkor most már még jobban nem unatkozolKép

EdiKép
Köszönjük ismét a tali-lehetőséget! Nagyon-nagyon várjuk már... és tök jó lesz, hogy már nem is tudom hány törpe ott lesz. Bölcsis-találkozóKép

AndiKép
Örülök, hogy újra olvasni Téged is. Nagyon ügyi Péter a mászással.

LeoneKép
Örülök, hogy ti is jöttök a taliraKép Nem tudom merjem-e felajánlani a szálláslehetőséget, vagy a múltkori után már ...Kép

LányokKép
Eszter ma egy egész bébikaját benyomott. Apja mondta is, hogy na mostnatól Te fizeted a kajájátKépKépKép
Ma már tapsolt két kezét összecsapva. Ha labdát mondok, akkor a halom játéka közül kiveszi a labdád és odadobja nekem, hogy játszunkKép Szóval nagyon ügyi, de egy picit sem vagyok elfogult és ne hari a képek miatt, de nem tudtam választani:
Kép
Kép
Kép
Kép

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


EdiKép
Taliban benne vagyok, persze ha beférek még Nálatok majd az ajtónKépKép Én már a 36. hétben leszek, így semmit nem tudok előre tervezni, de mindenképpen szeretnék elmenni. Valszeg a párommal megyek, de Ő sem lesz haszontalan mert a fotózást elvállalta.KépKép Na meg szoktatnom is kell az ikrekhez előre, és ott aztán lesz lehetőségünk.Kép

BogárKép
Eszter nagyon édes, és szépen kerekedik!KépKép

AndiKép
Olyan jó lenne, ha el tudnátok jönni a talira! Nem tudjátok megoldani ?

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Zsuzsa Kép
A nyaki redőt legjobb tudomásom szerint a 14. hétig lehet nézni, tehát a 24e még teljesen jó időpont. Győrfy drt sokan ismerjük, és azt hiszem csak jót tudunk róla mondani. Emberileg és szakmailag is nagyon jó. Ő is ad majd leletet, és megméri a tarkóredőt, emelett végignézi a babát.
A másik kérdésedre sajna nem tudok válaszolni, mert nem tudom, mit jelentenek.

Orsi + 2 Kismaczkó
25+2

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bogár,Soraya! BOldog házassági évfordulót!
Nekünk meg 11-én volt az 5.Kép

Hurki! gyönyörüszép kisfiatok van!!

Bogár! Eszti milyen szép kiscsaj! ez valami felfujható kerités a habtapi szélén?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Zsuzsa

az adnexum a méh két oldalán elhelyezkedő képleteket jelenti,(méhfüggelékek), a Douglas-üreg pedig a hasüregnek a legmélyebb pontja, amiben, hogyha folyadék van, akkor az valami bajt jelez. De mivel neked sehol semmi kóros, folyadék sincs a Douglasban, ez tökéletes eredmény!Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Hurki! Balázs nagyon tüneményes. Kép Néha már én is nagyon szeretnék babázni. Kép
Bogár! Eszter semmit nem változott amióta láttam. Kép Ugyanolyan cukorfalat. Kép Két hete mi is kiruccantunk egyik este egy szabadtéri előadásra, igaz Péter ebből semmit nem észlelt, Ő aludt végig anyukáméknál. Kép Ezek szerint Eszter már nem szopizik éjszaka?
Cat! Köszi a meghívást a talira. Kép Nagyon szeretnék elmenni, igyekszem majd úgy szervezni a programokat, mert még nyaralni sem voltunk. Eddig ugye a költözködés, most pedig a párom nem tud szabit kivenni. De majd az időpontnál belekalkuláljuk ezt is. Már említettem a páromnak. Ha sikerül összehozni, akkor mi is hárman megyünk. Kép Igy örülök, ha más is Apával jön. Kép

Most ennyi, hallom Péter mocorog már. Éjfél óta csend van. Kép

Andi
andi28
 
 


Sziasztok!

Hurki,
Balázs baba tényleg gyönyörű Kép, ez a kép pedig bármelyik babafotó pályázaton díjazott lehetne. Te csináltad?

Bogár,
Eszti nagyon édes a képeken Kép. Mi az ami körülveszi? Valamilyen "felfújható ketrec"?

Zsuzsa,
Nyugodj meg! Ahogy Orsi írta, tényleg megbízhatsz Győrfi M.-ban. Ha valaki, akkor Ő meg fog tudni nyugtatni; és különben is.... úgysincs semmi gond! Ne idegesitsd magad!

Leone, Edi,
Múltkor hiányoltatok minket a taliról. Ha nem gond, akkor most szívesen elmennénk. Már nagyon kíváncsi vagyok rátok. Kép

Kristóf szépen növöget. Már 6 kg és most 3 és fél hónapos. Ez szerintem nem is olyan rossz a kis születési súlyát figyelembe véve. A szopi problémánk is megoldódni látszik (KOPP-KOPP-KOPP) és az éjszakákat is már jó ideje átalussza. Szóval igazán nem panaszkodhatok.

Humi
humi
 
 


Kicsit megkesve, de megvan:

Miután a Doktor bácsink levizsgázott és hazajött a nyaralásból is, valamint Anyu is visszajött Pestről már igazán minden készen állt. Már nagyon türelmetlen voltam, minden nap kérdezősködött valaki, nehezen viseltem. Alig vártam, hogy meglassam, megszaglasszam a kisfiamat.
Laci, aki rengeteget dolgozott és éppen a kampány közepén volt egy nap kijelentette, hogy üzletileg az volna a legjobb, ha pénteken szülnék, mert akkor hétvégén ráérne bejárni hozzánk a korházba.

Július 16, péntek:
Nálunk főztünk Anyuval, Enikőék is itt ettek, a gyerekekkel is játszottam, még bólyi túróst is csináltunk, jól elfáradtam. Ebéd után Enikő megmasszirozta fájó derekamat (akkor már vagy 2 hete fájt) és hogy felviditson megigérte, hogy a szülésig ezután minden nap megmasszirozza. 4 óra körül elment a család, én bedobtam még egy ricinus-koktélt, bár nem hittem már a hatásban és beültem a kádba, mint minden nap. Az mindig jól esett. Laci hazajött, ebédelt és 7-kor még elszaladt megnézni egy kombájnt.
TV-t néztem az ágyból és furcsán nyilallott a derekam, gondoltam felkelek, akkor elmúlik, mint máskor. Nem múlt el. Laci 9-kor jött vissza, mondtam neki, hogy érzek valamit, de ne fújjuk fel az ügyet, mert lehet, hogy vaklárma.
Elkezdtünk dinnyét falatozni, de nem tudtam megenni, mert egyre sürübben kellett felállnom és Lacit kérni, hogy dörzsölje a derekam. Lezuhanyoztam, akkor sem múlt el. Bepakoltuk a hiányzó cuccokat a táskába és felhivtam Anyut, hogy lehet bemegyünk a kórházba, de még ne szóljon Enikőnek meg Ildinek, hátha tévedek. Mérni kezdük, majdá 8 percenként jöttek.
Este 10,30-kor elindultunk, az első emeleten összefutottunk a szomszéddal, Laci dörmögött, hogy ez most őt hülyének nézi, hogy éjjel, nagy pocakos feleségével indul kirándulni. Szó, ami szó, szép nagy pakkom volt.
A kocsiban is fájtam, szegény Laci azt hitte, ha jobban nyomja a gázt kevésbé fáj. Egy piroson is áthajtott. A korházban még le sem jött az ügyeletes orvos már kaptam is a szülőszobai hálóinget, hiába tiltakoztam csak nevettek azon, hogy én azt hiszem még hazamegyek.
Az ügyeletes orvos megvizsgált, 2 cm-re voltam nyitva. Előttem felhivta az én orvosomat, beszámolt neki az állapotomról. Indultunk a szülőszobába, felhivtam Anyut, már uton volt Enikővel együtt. Persze, hogy rögtön szólt neki...

Felértünk, jött a szülésznő, bevitt a vajudoba, rámtette a CTG-t, kaptam egy antibiotikumot a fertőzés ellen. Fél óra múlva megérkezett a dokim, megvizsgált és már 4 cm-re voltam kitágulva. Ezen jól meglepődtek és burkot repesztettek. Egyáltalán nem fájt, valami meleget éreztem folyni, azt mondták kicsit zöld a viz. Doki megigérte, hogy fél óra múlva újra megnéz. Ezután hevesebbek lettek a fájások, már nem mértem, ha kicsi időm volt pisilni mentem. Szerettem volna nagydolgozni is, de nem tudtam. Szülésznő masszirozta a derekamat ha már nagyon fájt, doki pontosan fél óra múlva visszajött, megnézett és 8cm-re voltam kitágulva. Na, ettől majd hanyatt esett a szülésznő. Doki újabb fél óra múlvára igérte magát, de 20 perc múlva ott volt és közölte, hogy teljesen ki vagyok tágulva: szülünk. Szölésznő megint dobott egy hátast és azt mondta, ha nem lett volna mellettem nem hinné el, hogy nem kaptam semmit. Éjfél múlt.

Július 17, Szombat
Még egyszer elmondták hogy lélegezzek, mit fogjak ha jön a fájás. Mondtam nekem kakilni kell, örültek, szerintük az a baba. Mondtam, hogy nem, nekem határozottan kakilni kell, de erősködtek, hogy nyomjak, mert az a baba. Hát én nyomtam. Kétszer. Minden kijött amit a ricinusnak kellett volna kihoznia. Kicsit meglepődtek, aztán hozattak egy takaritóbrigádot, mert borzalmas állapotok uralkodtak a szülőszobában.
Ezután újra kezdtük a nyomást, ködön át hallottam, hogy nagyon jól halad a baba, aztán hogy már látszik a feje. Gátmetszés is volt, tényleg nem fájt, mert akkorra már úgy égett,feszitett odalent minden. Még egy nyomás és kicsusszant valami. Felemelték a valamit és én sirtam. Az örömtől. Pontosan negyed 2 volt, 2 es ¾ oraval a korhazba indulas utan voltunk. Láttam, ahogy leszivják a váladékot az orrából, elvágták a köldökzsinórt. Orditott. Odahozták nekem és rögtön elhallgatott ahogy hozzáértem. Úgy nézett rám a nagy szemeivel, hogy az örökre összekötött minket.
Elvitték megmérni, megmutatni az apukájának és megvizsgálták. 3500gr, 53cm volt és 9/10-es Apgart kapott. Es hetvegen szuletett, tehat az apja raert bejarni a korhazba hozzank.Mar neki is elso volt az uzlet!!!

Még egy nyomás és kinnt volt a placenta, Doktor bácsi nekiállt a károkat rendezni (na, ez nem piskóta volt) és mikor kész lettünk mehettem a megfigyelőbe. Laci, Anyu és Enikő már várt. Mindenki meghatott volt és nagyon boldog. Mikor a szobába levittek visszakaptam Balazst és már együtt is maradtunk végig.

Másnap kiderült, hogy Laci, nagy idegességében pénzt adott a ruhatárosnak is. Kérdésemre, hogy minek, ez volt a válasz: 'Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz, gondoltam jó, ha van egy beépitett emberünk'.
Azóta ezen röhög a család, hogy ha nem jön be a doki véletlenül, akkor a ruhatáros nénivel kellett volna szüljek.

szoszi
szoszi
 
 


Szöszi Kép
Azt hiszem, mindenki ilyen szülést kíván magának Kép

Lányok Kép
Elkészültek az albumaink.
Kismaczkókról: (tudom, tudom a pocis kép még hiányzik, de holnapra az is meglesz)
http://babanet.hu/album/main.php?album=3181

Babafelszerelés (még elég hiányos, de ha hazaér a gép, akkor a többit is pótlom):
http://babanet.hu/album/main.php?album=3182

Orsi + 2 Kismaczkó
25+4

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok LányokKép
Megjöttünk a nyaralásból, ami nagyon jól sikerültKépBabák élvezték az egész napos szabad levegőzést és rengeteget lubickoltak a kis felfújható medencéjükbenKépKépek majd lesznek de még nem volt idő lementeni őketKép
Sajna nem tudtalak visszaolvasni Titeket de azért próbálkozom...
ZsuzsaKép
Én is Győrfy-nél voltam a Praxisban és az ikerbabáim közül egyiküket a 12. héten a normál UH-on genetikai rendellenességesnek vélték ezért is rohantam el egy hét múlva a Praxisba. Ott teljesen megnyugtatott Győrfy MátyásKépKépElmondtam Neki, hogy engem kizárólag az adott korban (terhességi hetekre gondolok)mérhető rendellenességek, egészségi állapot érdekel. Nem számit a nemük...stb.csak az egészségükKépŐ megnyugtatott és végül Neki lett igaza pedig két katasztrófális AFP-t is produkáltam... Próbálj megnyugodni, ezzel segitesz a legtöbbet és hidd el minden a legnagyobb rendben vanKépKépBizz a BabádbanKépKép

Bocsánat, hogy másoknak nem tudtam reagálni...

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok!

Szöszi, Kép
Elsírtam magam a szüléstörténeteden, úgy meghatódtam. Nagyon szerencsés és ügyes voltál, bocsánat voltatok. Kép Gratula mégegyszer Balázskához!

Orsi,
Szépek a kistakarók. Biztos jó sokat dolgoztál velük. Az Uh képeken pedig nagyon jól látszik a fiúk arcocskája. Kép

Puszi:
Humi
humi
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?