Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a biztatást mindenkinek!!
Ma voltam a védönönél mert kell megint beutaló az vérvételre,és mondja hogy a laboros annyit mondott neki hogy értékelhetetlen az afp-m.... na erre a védönö mondta ne ijedjek meg mert lehet hogy eltörték a csövet és akkor ezt mondják..azt mondja sose tudni...
Ha már a védönö mondja... :roll: :roll:
Egyébként 9.-én megyek genetikai uh-ra igy is ugy is...akkor remélem megtudjuk hogy minden oké és a nemét is!!!!!
Már roppant kíváncsiak vagyunk!!! :wink:
Vendég
 


Köszönöm szépen a kedves fogadtatást, aranyosak vagytok! :lol:

Domi, igazad van, sajnos a terhesség végig arról szól, hogy mindíg izgulunk valamiért. Elég egy influenza járvány és mársi van egy újabb aggódásra való ok. Nem elég a sorozatos vizsgálatok előtti drukk, vagy ha észlelünk magunkon egy új, szokatlan jelet.
De szerintem ettől leszünk felelősségteljes és szerető anyák. :lol:
Arról már nem is beszélek, ha megszületik a kicsi, akkor felturbózódik az aggódás immár az élő pici babáért.

Én a korom miatt nem mertem beleélni magam a babába. Szörnyen féltem attól, hogy beteg lesz. Plussz, hogy nem marad meg.
De szerencsére eddig minden rendben van. :wink:

Én is a fiú várók táborát szeretném gyarapítani, mivel van egy 16 éves nagyfiam és két lányom. A nagyobbik 12 éves, a kicsi most volt másfél.
Az egyensúly miatt most jó lenne egy fiúcska..... De ha lány lesz, akkor sem esem kétségbe! :lol: :lol:

Csnixi! Az előtej teljesen természetes dolog. Nálam eddig minden terhesség alatt előfordult. Hol több, hol kevesebb. Sőt volt, hogy csak a 30. hét után láttam először. :lol:

A nevekkel bajban vagyok, még fogalmam sincs hogy fogjuk hívni. De majd ha kiderül a neme, akkor azért utánanézek. És persze nálunk az egész család beleszól még a gyerekek is. Nehéz lesz ennyi felé megfelelni. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Na az aggódásról ennyit. Újabb baj. A héten voltam fogorvosnál ugye, az ínyemet kell rendeb rázni, erre súrolom a fogam és utána érzem, hogy az egyikből, amire már azt mondta a doki régen, hogy korona lesz a vége letört egy darab. Nem tudom mit tud vele kezdeni. Igaziból gyökérkezelt fog és egy nagy tömés van benne, a zéléről pattant le egy darab. Remélem valamit lehet kezedni majd vele. Szóval újabb gond :cry:

Kép
domi001
 
 

 
 

Az izgulást ne is mondjátok, én nagyon izgulós-parás vagyok. :shock: Hiába állok hozzá totál pozitívan az egész babaváráshoz, akkor is izgulok h minden rendben legyen. :)
Irigylem a páromat, ő könnyedebben veszi a dolgokat, dehát nem ő hordja ki a babát....

Az afp-t nem csak a 16. héten lehet levenni egyébként?

Nixi: hú az kemény, én is néztem volna nagyokat.

A cicifájással, növéssel hogy vagytok egyébként?
Sajnos nekem nagyon érzékenyek a melleim, éjjel van hogy felébredek rá hogy ráfekszek és fáj.
Viszont nőnek szépen, ennek nagyon örülök. :lol: Nem voltam túl jól ellátva mérettel, 75 B-ről indultam, mostmár a 75 C - 80 B is kezd kicsi lenni, de a kosárformától függ.

Kép
calendula
 
 


Calendula!

Igaziból az AFP levétele is határok között mozog. A 15-17 hetes kor közötti időben bármikor.
Volt, hogy alig voltam túl a 15-ön, most meg 16+1 leszek. Ettől most annyira nem parázok, mivel a kombi teszt a vártnál sokkal jobb lett.

A férfiak sajna másképp élik át a dolgokat és másképp is reagálják le. De lehet, hogy jobb is, ha kicsit nyugodtabbak, hiszen eleget izgulunk mi így is, képzeld ha ők még ráparáztatnának egy adaggal! :shock:

A melleim nekem is fájnak és érdekes módon eddig egyik terhességem alatt sem voltak ennyire érzékenyek. Sokszor az is rossz érzés, ha a polóm hozzáér. :oops:

Domi szerintem azt a fogat még be tudják tömni. Ugye hogy mindíg van valami?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Mi majd csak szerdán megyünk dokibácsihoz, aki amjd elküld afp-re vélhetően, szóval csütörtök előtt még le sem veszik....

Gratula a 4 gyerekhez :)

Kép
marymirella
 
 


Marymirella, köszi! Pár évvel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy belevágok egy harmadikba. Pláne 4. :shock:
Így is félve vallottuk be anyuéknak, gondoltam kiakad. De szerencsére jól vette az akadályt a csajszi. :lol:

Látom mi eléggé egyidős pocaklakósok vagyunk! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Yusz: Üdv itt! Csodálatos, hogy már a negyedik gyermeked várod!

Nixi: nekem még nem volt ilyen, biztos ledöbbentem volna...így viszont már nem ér váratlanul, ha lesz...

Domi: sajnálom a fog-dolgot, sajnos nem tudok rá nagyon mit mondani, eddig nem volt lyukas fogam, most "szereztem be" az elsőt a babával...megette a kis drága, de végülis nem panaszkodom, majdnem 28 évet kibírtak a fogaim...azért remélem, nem lesz több rossz. Drukkolok, hogy valami viszonylag barátságos módon tudják kezelni nálad ezt a problémát.

Calendula: hát megértelek a cicikkel kapcsolatban...nekem is állati érzékenyek és én is 75B-ről indultam...most 85B a kényelmes úgy, hogy rendesen tart is, sőt némelyik fazon kényelmetlen...a férjem meg csak vigyorog :oops: :oops: :oops:

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok,

Védőnő: Nekünk egy nagyon kedves védőnőnk van, akit én hívtam, hogy jöjjön ki, sőt én örültem hogy jön mert kezdő anyuka lévén jól estek a tanácsai amiket adott, és ezek be is váltak. A mai napig kapocslatban álltam vele, most viszont hogy újra kismama lettem meg pláne, hogy beszélünk. Nekem a szüleim messze vannak, így nekem nagy támasz volt. De sajna sok rossz védőnő van, remélem nektek is segítőkész lesz mikor megszületik a baba.

Kaisa, Atízka: gratula a pöszörőhöz :lol:

Yusz: Először is Sziaaa! A korod miatt meg egy cseppet se aggódj, a közelemben elég sok veled egykoru kismama van, és egészséges babának örvendtek a 40.hét után, ez így lesz nálad is, csak optimistán.

Calendula: mikor az ember megtudja, hogy terhes akkor elvileg a föld felett kellene járnia, ami persze részben igaz is, de amúgy meg aggódás. Én már csak az uh napján vagyok ideges de akkor nagyon ám.

Niki, a táblát átküldtem.

Nekem sokat fáj napközben a pocakom, de elég közel van a két terhesség egymáshoz, ezt említette is a dr.i hogy kevés idő telt el a két terhesség között így előfordulhat nyilalások keményedések, pedig míg nem mondta semmi bajom nem volt.
Én már nagyon kiváncsi vagyok hogy mi lesz, pedig Hanna a 12,héten megmutatta magát, azt hittem most is hamar kiderül, de nem így lett. Semmilyen megérzésem nincs hogy fiú vagy lány. Bár most a kg.kal extra jól állok, korábban a 3.hónap alatt híztam 7-8kb, most meg csak 2 :lol: :lol:.

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Tündércserje!
Köszi a kedves fogadtatást. Tényleg klassz dolog nagycsaládosnak lenni, bár néha olyan fárasztó is.
Folyton zajlik az élet, sosincs csönd. Általában lakodalmas lábasokban főzök (főleg a nagyfiam a nagyétkű) és nálunk egy séta is kalandosan és macerásan indul. :lol: Mire összeszedem az összes "kölköt".....
Szerencsére a két nagy ügyesen bánik a kicsivel, előfordul, hogy ők fürdetik, vagy el tudunk menni a férjemmel egy moziba és ők addig vigyáznak rá. :lol:
A veszekedés is sajna mindennapos közöttük. :roll:
De azért mindent egybevéve nagyon klassz érzés.

Aki teheti annak csak ajánlani tudom, hogy ne álljon meg egy babánál! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sweetlife!

Neked is köszi, ari vagy! :lol: Én is nagyon remélem nem lesz gubanc a babával, és mivel kevés nálam is a korkülönbség a két kicsi között a szervezetem emlékezni fog, hogy mit is kell tennie. :wink:
Bár a kicsi lányom 36. hétre született, (mint utóbb kiderült fertőzés miatt) a két nagyot pedig túlhordtam 2 héttel.
Szerencsére majdnem 3 kg-mal született és roham léptekkel behozta a lemaradást. :lol:

Ismerek én is olyat aki 40 éves és most szüli az elsőt. :shock:

Tudod, én minden terhességemet végig aggódom, nem tudom miért, lehet, hogy így vagyok összerakva? :roll:

A kilókkal egyenlőre én is jól állok, most vagyok 59 kg, eddig 4-et szedtem fel. De messze van még a vége... :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Yusz: akkor azt is lehet mondani, hogy a terhesség elejétől kezdve életünk végéig aggódunk a gyerekünk/einkért :lol: :lol:

Emléxem még Hanna előtt mondtam, hogy 4 gyereket szeretnék, hát letettem róla, de a mai napig csodálom azokat az anyukákat akik ezt beválalták. Bár még kitudja, lehet 5 lesz :lol: :wink:.

Én amitől félek, hogy hogy fogok két babát ellátni, biztos nehéz lesz az 1 év, de utána meg mikor együtt játszanak, marakodnak, akkor ez mind már a múltté, és lehet visszasírom, de hát mindennek megvan a maga szépsége.

Publikus, hogy milyen fertőzés volt?

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Coly baktériumot találtak a vizeletben. De ez csak utólag derült ki, és ráadásul a háziorvosom jött rá.
Kb. a 18. heti vizelet vizsgálaton csak annyi volt, hogy baktérium.
Az orvosom meg nem küldte el tenyésztésre, így szépen végighordtam a terhesség alatt.
Valószínűleg emiatt kezdett a méhszáj kinyilni de szerencsére a kislányom nem kapta el a fertőzést.
Csupán előbb jött világra.

Igen sajnos amíg élünk értük fogunk aggódni!!! Sőt az ember azt hinné, minnél több gyerek, annál kevésbé aggódós az anyuka.
De nem így van. Én mindegyikért egyformán és (szerintük) túlzottan aggódom. :roll:
Persze vannak dolgok, amik már rutinból mennek, pl láz kezelésénél nem esek kétségbe, de a nagy dolgokat a mai napig végigizgulom.

Szerintem az első hónap lesz picit néhéz, ha megszületett a második babád, de aztán belerázódsz.
Kitapasztalod majd, hogy kényelmes, melyik gyerek mikor mit igényel és összehangolod.
Kicsit bonyolultnak hangzik, de menni fog meglátod! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Hát yusz nekem is minden elismerésem a 4 gyerekért, biztos nagyon sok örömet okoznak :)
Énis szeretnék, szerettem volna legalább 3 gyereket, de lehet ha az Rh negativ miatt ez nem fog összejönni :(

Calendula, domi csatlakoznék, minden vágyam hogy a pompom csapatot erősítsük, ennyi kisfiú mellett a csajok sem hagyhatják alább :D

Kép
csilumilu
 
 


Kírus
Vérnyomással vigyázz!

Domi
Aranyos a kisembered :lol:
Én dolgozom, tervek szerint, amíg bírok...
Oltás: kihagyom
Nekem is bővebb a folyásom, doki szerint teljesen normális ez ilyenkor.

Neveken mi még nem nagyon gondolkoztunk. Vannak, amik tetszenek...

Nixi
Jó a kép Arnoldról :lol:
Szépen kerekedik a pocakod!

Tündércserje
Dokija válogatja, hogy mennyire gyakran nézi a méhszájat. Az enyém nem szokta... :wink:

Dudu
Nagyon szép a pocakod!

Kaisa
Nagyon édes a kukacosod!

Atizka
Gratulálok a kisfiúhoz!

Yusz
Üdv itt!
Szép nagy családod van/lesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alicia
 
 


Kép Kép


Pocak 17+2-nél
alicia
 
 


Kép Kép

Junior :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alicia
 
 


Csilu!
Összességében tényleg több az öröm, de azért a hétköznapok nem mindíg felhőtlenek.
Igaz minden megoldódik előbb-utóbb, de nehezíti a feladatot, hogy egy kamaszfiút egyengetek, aki már jócskán bontogatja a szárnyait. :lol:
Nem gondolnám, hogy az Rh negativitás miatt nem lehetne több babád, erre ellenpélda van a férjemék családjában. :wink:

Alicia!
Helyes pocid van! Irigyellek! De rég volt, amikor még nekem is hasonló volt!
Mostmár sajna kicsit nagyobb, de a védőnőm szerint a 4. babánál ne csodálkozzak ezen. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!

Kedves domi001! Azt hiszem kezet foghatunk. :) Nekem a sima átlagos folyás mellett kb 2 hetente jön ez a vízszerű folyás, és ennek a mennyisége is nagyobb, szóval engem is kicsit megijesztett, de azt mondják, normális. A másik meg a fog-dolog. Nekem már csinálják a koronát, mert 1 hete letört egy nagy darab a szintén gyökérkezelt és hatalmas töméssel rendelkező fogamból :D Tegnap lecsiszolta a fogdokim, és jövő héten kapom meg rá a koronát :) Sajnos azt mondják, egy terhesség, egy fog. Remélem több nem lesz :)

Lányok, akik tettetek fel képet a pocitokról, nagyon szépek vagytok! Nekem is elkezdett erősen gömbölyödni kb. 2-3 napja. Szerintetek van abban valami, hogy a has formájából meg lehet állapítani a baba nemét? Mert nekem azt mondják, fiús hasam van. Mi lányt szeretnénk :) Persze a fiúnak is nagyon fogunk örülni. De még 2-3 hét van a köv. UH-ig.

Én január végéig tuti dolgozom, aztán meglátom. Valamiért mostanában nagyon szívesen megyek munkába. Pedig nem egy egyszerű és nyugis munkakörben dolgozom, telefonos ügyfélszolgálaton. Lehet, hogy azért szeretek mostanában dolgozni, mert tudom, hogy most egy jó ideig nem fogok :)

Védőnővel szerencsém van, eddig egyszer voltam, és neki elég, ha felhívom vizsgálat után, hogy mi volt. De nemsokára azért elmegyek hozzá.

Csnixi, szép nevet választottál, a páromat is így hívják :)

Sajnos én nem tudok olyan sűrűn jönni, általában csak hétvégén, ezért mindig sokat vissza kell olvasnom, de igyekszem, mert nagyon szupi ez a fórum!

Üdv mindenkinek!

Kép
krisztike83
 
 


Sziasztok,

Kriszti: szerintem igen, van benne valami, mert ha lány akkor eltünik a derekad, és hátulról látszik hogy terhes vagy, a fiú ennek pont az ellenkezője, "karcsú maradsz". De én még azt is merem mondani, hogy ha pattanásos lesz a dekoltázsod, vagy a tarkód, ami azelőtt sosem volt akkor lány, mert állítólag a lányok "elcsúnyítják" :shock: az anyákat. Nos nekem van egy lányom, és titta ragya voltam, rengeteget tonikoztam de felesleges volt, szülés után el is tüntek hálIstennek. Na, de ronda azért csak nem lettem inkább ducika :lol: :lol:

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Sziasztok!

Én nem hiszek ezekben az elméletekben. Sztem a pocakforma csak alkati dolog. Pl. nekem elég széles csípőm van, állítólag azért nincs még nagy pocim. Meg a hasizom is számít, ki mennyit dolgozott rajta.
Mondják azt is, hogy aki az édességet kívánja annak lánya lesz, aki a húst/sósat annak fia.
A hányós kismamákhoz is hozzá szokták rendelni az egyik nemet. Van olyan ismerősöm aki lány babával hányt sokat, van olyan is aki fiúval, úgyhogy sztem totál megbízhatatlanok ezek a teóriák.

Kép
calendula
 
 


Kriszta!
:lol: Ez nagyon vicces és meglepő. Ráadásul a korban is csak 3 nap van közöttünk. Nagony jó ez a fórum, mert az ember megnyugszik, hogy talál hasonló problémákkal küzdő embereket és sok tanácsot. Pl. nem hagyott ez a fog nyugodni engem, mert már annó mondta a doki, ha valami történik vele, a tömés kijön vagy hasonló, akkor koronát kell rárakni, csak nem tudtam, hogy azt most terhesség alatt lehet vagy sem, de ezek szerint igen. Hála a jó égnek, akkor nem lesz kihúzva :D Ez megnyugtat. No meg ez a folyás dolog is. Az is pont így van nálam is. Most éppen szünetel a vízszerű :D
Nemre is én is kislányt szeretnék, illetve már a párom is.
Neked ez az első terheséged, vagy van már babád?

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!

Na, hogy én is gyarapítsam a tapasztalatokat:
eddig minden alkalommal tiszta pattanás lettem ez most is így van. Szülés után pár héttel el is múlik.
A derekam megmaradt minden alkalommal, aki nem látott előröl vagy oldalról, nem gondolta volna, hogy babát várok.
Az édességet alapjában útálom, max egy gombóc fagyit nyalok el egy nyár alatt.
Viszont az összes terhességem alatt faltam az édességet és folyton azt kívánom! Ennek mondjuk az lehet a magyarázata, hogy amit eszünk, annak az íze bekerül a magzatvízbe. Tehát adott esetben picit megédesíti a vizet és a babának jobban tetszik ez az íz.
Hányingerem sosem volt, egyik terhességem alatt sem.
És mivel van fiam és lányaim így semmit nem tudok levonni ezekből a jelekből a nemekre. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok Lányok!

yusz! Szia köztünk! És gratula a csipet-csapathoz! :)
Én az első babás "kicsit idősebbek" táborához tartozom. Neked nem kellett a down szűrésnél mintavétel?

Többi vegyesen, hisz jó sokat írtatok mostanában! :)
Előtejtapasztalatom még nincs... ennek még nem olvastam utána. Mindenkinek lesz? Vagy változó? Akinek esetleg nem lesz, ugye attól még a szülés után lehet teje? (Bocs ha túl naiv voltam)

Szépen gömbölyödtök! Én és már...olyan kosárlabda féle a pocakom. Mi minden vasárnap készítünk fotót rólam - szemből, jobbról, balról (mint a rendőrségen :) ) . Majd teszek már én is fel.
Barátnőmet is fotóztem kéthetente és mikor megszületett a keresztfiam, ezekből a képekből készítettem egy 9 hónap történései albumot, tele babás matricákkal, meg idézetekkel, dalszövegekkel. Sikere volt és jó emlék lesz.

Kírus! Akkor most megint várni kell az AFP eredményre?
De úgyis rendben lesz minden. És hát a genetikai UH is sokat számít.
Nekem alapból 2 hét mire elkészül az AFP. (Ráadásul a dokim a 17.héten küldött el. Meg is szóltak a terhesgondozóban miatta, hogy később vagyok. Ez van. ) Ja és a hepa eredményem meg 3 hét.
Hallottam olyant is, ahol 2-3 nap alatt megvolt minden.

Domi! Én is aggódos vagyok és a múltkor egy vizsgálatnál ötlött belém, hogy ezentúl az egész életemben ez már végig fog kísérni. Persze ez jó, csak dolgozzon bennünk a felelősségtudat. :)
Fogdoki meg biztos ügyes lesz. Nekem is vissza kellene menni egy gyökérkezelés miatt, de nincs lelkierőm hozzá. Sőt lehet ki is húzná, de azt kértem, hogy majd inkbb a szülés után.

Calendula! Nekem látványosan nem nőtt a cicim, bár párom szerint igen. De még a régi melltartókat hordom. Esténként szokott érzékeny és telt lenni a mellbimbóm, mikor csak a póló ér hozzá.
Azért nőhetne kicsit még, élvezkednék...mert alapból kicsi vagyok.

Védőnéni! Nálunk nem volt környezetttanulmányon. Nekem kell hozzá kb havonta mennem. Engem ismer vagy 30 éve, lehet azért nem jött ki??? De lehet védőnője is válogatja…

Méhszájat a dokim mindig néz. A legutóbb eléggé kellemetlen is volt. Erre azt mondta, hogy ez egyre rosszabb lesz.
Hüvelyváladék kb 1-2 hete nekem is beindult. De annyira nem zavaró. Régen (:) ) középidőben rosszabb volt a helyzet.
Nekem mostanában esténként a fejem nyom inkább, meg savas vagyok néha. Mindig lesz valami nyavajánk???

Krisztike! Nekünk fiúnk lesz és ahogy látom fiús a pocakom. De hallottam már ezt cáfolni is.
Illetve a legelején a sósat kívántam, de erre is van ellenpélda. Szerintem max. statisztika szerint jöhetnek be ezek, de biztos, hogy nem mindenkire igazak.
Mi is picit lányosabbak voltunk, de most már akkora öröm, hogy FIÚ lesz….és egy kedves ismerősöm mondta, hogy amint megszületik, utána el sem fogod tudni képzelni, hogy valaha lányt akartál. Ő lesz a minden és az igazi!!!

Rólunk! Voltunk a szúrás utáni kontroll UH-n, ami felért egy genetikai UH-nak, annyi mindent mértek, néztek meg. A gyerkőc, persze egyből széttárt lábakkal várt minket. Újabb megerősítés a fiúra. Méretei, szervei rendben.
A doki még azt is megmondta, hogy szépen lelapul a füle a fejére, nem fog elállni :)
És voltunk 4d-n is (a Várban, az ingyenesen. Köszi az infóért!) Szuper volt úgy is megnézni Őt. Apja szerint elég pisze orrú. Persze a keze neki is szinte végig a fejénél, az arca előtt volt, de azért 1-2 tiszta pillanat is volt.
AFP és szúrás eredmény kb 1 hét még, akkor megyek a saját dokimhoz, meg védőnénihez is. Mindig van valami mennivaló

Bocsi a hosszúságért, de jó sokat írtatok megint… :)

Kép
moncsi73
 
 


Kép Babókánk

Kép
moncsi73
 
 


Sziasztok!

íme itt a MI táblázatunk! Hát így sikerült, de majd még próbálkozom, h jobb legyen! :)
Akit véletlenül kihagytam az sikítson nekem, vagy vmi adat nem jó, és azonnal javítom! :)

Kép

Kép

Kép
csnixi
 
 


Moncsi: nagyon édi a babys képetek! :)

Nekünk csak ilyen sikerült, amikor oldalról van a kis fejecskéje, és éppen takarja a szemét:

Kép

Kép

Kép
csnixi
 
 


Nixi: én Százhalombattán lakom, nem Bp-en, és az első gyermekünk lesz. :)

Remélem jövő héten ilyenkor már én is büszkélkedhetek ilyen szép képekkel. :lol:

Kép
calendula
 
 


Szép estét mindenkinek!

Yesss, kész a tábla :lol: :lol: :lol: :lol:

Sok mende monda van, nekem ez a jelenlegi tapasztalatom, de Yusz ezt totálisan eltörölted amiről én tényleg úgy gondoltam 1000%ra, hogy így van,(itt a kis piros pöttyös idegesítő pattikákra gondolok).

Jó sokan vagyunk :lol: , és kik azok akik régen voltak :shock:

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


calendula: oksi javítom! :oops:

Lenne egy kérésem, h privibe küldjétek el a javítandó adatokat, ott tuti meg lesz (nyomon tudom követni) és nem felejtem el. Várok pár napot míg, mindenki erre jár, és bizti szól majd, ha van vmi amit módosítani kell, és akkor teszek fel egy friss táblázatot! :) Így jó lesz Mindenkinek?

Jaa, és még egy dolog, h akiket már kékkel jelölte, ők Fiús anyukák, és a Lányos anyukák majd rózsaszínek lesznek! :) :oops:

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!

domi001! Igen, első baba, ezért én is mindig parázok valamin. :)
Te mikor mész legközelebb dokihoz vagy valami vizsgálatra? Én jövő hét csütin megyek AFP-re, aztán 2 hétre rá (18. hét körül) UH, és azt alig várom! :)
Most megint kicsit aggódok ezen a vízszerű folyáson, mert annyi hülyeséget olvasok a neten, pl. a magzatvíz szivárgásról. De valahol pl azt írták, hogy lehet, hogy ez nem is folyás, hanem vizelet, csak nem érzed, ahogy folyik. :shock: Szerinted/szerintetek a magzatvíz szivároghat így az "elején"?

csnixi, elküldtem priviben az adataimat a táblázathoz :) És köszi! :)
krisztike83
 
 


Jó reggelt! :)

Hát ez az éjszakám nem volt vmi fényes, nem tudtam hogyan feküdni, fáj a derekam, se oldalt se háton nem volt jó, szóval így már egy ideje fent vagyok. Na, nem baj majd napközben remélem még tudok kicsit piennni.... :lol: :oops:

Krisztike83: Köszi, az adatokat, írom is a tábl-ba. szerintem nem lesz semmi gond a folyással (néha áldás a net, néha nem..... :), sajnos az elején engem is annyira be tudott parázztatni, de mostanában inkább fórumokat olvasok, ott úgyis jönnek már 2. vagy 3. gyermekes anyukák, akik már ezeket mind átélték, sokszor van 1-2 megnyugtató mondatuk, és utána általában a védőnő vagy a doki is meg szokott ebben erősíteni, h nincs semmi gond). De mi első babás kismamik már ilyenek vagyunk, de lehet, aki a 2- vagy 3. várja az is! :) Nincs ezzel baj!
Ha neked az megnyugvás, és van, már védőnőd akkor hívd fel őt, vagy ha dokiddal olyan kapcsolatban vagy, és mond el, h mi van, biztos meg lesz rá a válaszuk! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 


Netán, ha vkit érdekel frissült a blogom arculata! :) Nekem nagyon tetszik (próbáltam vmi fiús sablont találni, de nem akartam tiszta kéket, hát ez lett belőle)! :) Elég sokat szórakoztam vele!:) De ha vannak vélemények, észrevételek szívesen veszem, akár oda a blogba is! :)

http://picurinkerkezese.blogspot.com/

Kép

Kép
csnixi
 
 


Krisztike
Szerintem, a pocak formája abszolút nem jelzi a baba nemét!

Édesség
Napi egy-két tábla csoki lecsusszan :wink:

Moncsi
Képet :!: :!: :!:
Fiú :lol: :lol: :lol:

Nixi
Kérhetek kék sort? :wink: Azért az Uh képem egyértelmű :wink:
alicia
 
 


Alicia: Ooohh, bocsika! persze! :oops: Próbáltam visszaolvasni, h kinél mi derül már ki! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 


Nahát mennyi kis pasi! Mostmár jöjjenek a csajok is! :D

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!

Húúúúúúúúú, most lettem végre kész az ebédeltetéssel, mosogatással. :evil: Ilyenkor nem előny a nagycsalád. :lol:
Szerencsére a két nagy levitte a picit délelőtt levegőzni, így délután végre pihi. :wink:

Moncsi!
Én csak a kombi tesztet csináltattam, a most másfél éves lányomnál meg az integráltat. A kombi jobban tetszett, mert egy nagyon alapos uh-t is hozzácsaptak. Így két genetikai uh-n voltam (a 12.heti kötelezővel együtt) két különböző helyen. Több szem többet lát.... :roll:
Bevallom nem mertem magam szuratni, nem a fájdalom miatt, hanem mert féltem, nehogy elvetéljek.
Tudom kicsi az esélye, de ha pont én leszek az?

Csnixi!
Küldöm priviben az adatokat és köszi, hogy ilyen gyorsan engem is feltettél! :lol:

Remélem én is a fiús anyukák táborát fogom gyarapítani, bár a kislánynak ugyanúgy fogok örülni. :lol: Csak hát az egyensúly, ugye.....

Sweetlife!
Bocsi, hogy megcáfoltam a hallottakat, de sajna nálam ezek tényleg tények.
Lehet egyébként, hogy ez alkati kérdés is. Én alapban vékonyabb típus vagyok, talán ezért nem vastagodik a derekam. A pattanás meg sajna kamaszkoromban gyakori volt, így a terhességek alatt is visszatért.
De majd tapasztaljátok, hogy a babák a 7. hónaptól igen intenzíven forgolódnak és bizony elég nagyok már ahhoz, ha keresztbe fekszenek, akkor eltűnik a derék. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok,

Nixi: Semmi gond hogy most pár napig nem érzed, hisz ő még elég pici és a lakhelye meg még egyenlőre elég nagy neki. (a márciusit szoktam olvasni, mert barinénikém ott van :lol: ) A végén kel majd figyelni, hogy a napi 10 mozgás meglegyen azaz min. ennyiszer érezni kell, de ezt biztos szülésznő is válogatja. Nekem a végén volt is hogy egész délelőtt nem éreztem, de minden rendben volt, csak rudmolt a kiscsaj, úgyhogy nyugi!!! (akkor el is mentem ctg.re, ahogy beültem az autóba, éselindultam, már rugdosott is :lol: )

Yusz: Semmi gond, dehát ezért is vagyunk itt, hogy megbeszéljünk egyet s mást, mint pl ezt is :D.

Ki megy legközelebb uh.ra?

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


krisztike
Én kedden este megyek vizsgálatra, de akkor UH nem lesz. Szerdán védőnőhöz és ugye fogdokihoz, meg elehet hogy du. UHra. Attól függ mit mond a doki mikor menjek UHra. Jó lenne, ha mehetnék szerdán, mert akkor szabadnapot veszek úgyis ki, meg már nagyon rég voltam és kiváncsi vagyok mi újság bent. :) Az AFp-s vérvételt meg majd a védőnő megmondja mikor menjek.
Ezt a megzetvizes dolgoz én is olvastam, azért paráztam be én is nagyon. Aztán olvastam a vizeletes dolgot is, meg hogy van ilyen egészen vízszerű folyás is, volt akinek tenyérnyi nyomokat hagyott, így aztán kicsit megnyugodtam. Remélem kedden e doki sem mond rosszabbat :lol:

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!

Csnixi nagyon jó lett a táblázat, de kimaradtam :( A nemet még nemtudjuk, a tartózkodási hely pedig Erdély, Székelyudvarhely. Jah és első gyerek.
Bocsi hogy nem priviben küldöm :D

Szép napot!


Kép
csilumilu
 
 


Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni a dolgokat...valahogy hétvégén sosincs kedvem leülni a gép elé-elég hétközben napi 12 órát bámulni...

Alicia: gratula a kisfiúhoz!

Csilumilu: az rh negatív vércsoport nem befolyásolja, hány babád lehet, ezt hidd el. Egyrészt, ha rh neg. babád születik, nem termelsz ellenanyagot, másrészt szülés után kapsz szurit, hogy biztos ne legyen baj. A nagyimnak 3 gyereke van, és ő azért nem mostanában szült...úgyhogy emiatt ne tegyél le a nagycsaládról. Én is rh neg. vagyok és 3-4 gyerkőcöt szeretnék...csak a férjemet kell meggyőzni.

Krisztike: nekem mindenki azt mondta, hogy fiús pocakom van, mert inkább csúcsos, mint kerek, és fiúcska van odabent+kb. az összes "babona" bejött nálam-se pattanás, se rosszullét, se édesség...de igazából úgy gondolom, hogy ez inkább alkati dolog. Ha a második lány lesz, majd figyelem, hogy van-e különbség. :wink:
A neten utánanézésről: ne csináld. Én az elején elkövettem azt a hibát, hogy egy rossznak vélt laboreredmény után el kezdtem kutakodni, hogy mit jelent a dolog, és totál taccsra vágtam magam olyan szörnyűségeket olvastam. Még jó, hogy a párom helyre tett, mert ezzel sokkal nagyobb bajt is csinálhattam volna. A keresztapám (aki a háziorvosom) azt mondta, hogy ennél rosszabbat nem is tehetek, mert csak felidegesítem magam, közben semmi okom rá-és tényleg így lett.
Én is elég aggódós vagyok, de azért igyekszem kontrollálni, mert a túl sok parával csak ártok a kicsinek.

Moncsi: nagyon cuki a gyerkőc!

Rólunk: jól vagyunk, leszámítva, hogy szétszakadok - biztos komoly növésben van a kölök, szombaton érezte először apa is a babát úgy, hogy rárakta a kezét a pocakomra. Sőt, néhányszor akkorát rúgott, hogy látni lehetett. Hát állati jó érzés! :D Most megyek a védőnőhöz...

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Most vagyok itt előszőr,tegnap regisztráltam.
Én április 3-ra vagyok kiírva!
Üdvözlök mindenkit,legyen szép napotok! :D
chrysta31
 
 


Sziasztok!

Novemberben két helyszínen lesz Pocaklakó-daloló!

A Pocaklakó-daloló egy új, kifejezetten VÁRANDÓSOKNAK szóló 2x2 órás „tanfolyam”, ahol a leendő édesanyák (és édesapák, sőt a nagyszülők is!) megismerkedhetnek azokkal az énekes-mondókás játékokkal, amelyeket már magzati kortól énekelgethetnek (pl. altatódalok), vagy a megszületés pillanatától kezdve játszhatnak majd a babájukkal. A 2x2 óra alatt 4 témakört járunk körbe:
• altatók és ébresztgetők
• simogató, ölbéli játékok
• lovagoltató, hintáztató mozgató játékok
• utánzásra késztető, nagy- és finommotorikus mozgás fejlesztő játékok
Összesen kb. 41 dalt, mondókát és játékot tanulhattok meg, ezeket a végén egy cd-romon megkapjátok.
Helyszínek és időpontok:
1. November 5 és 12, csütörtök, 17.45-20.00  Állatkert Játszóház, Bp. XIV. Állatkerti krt. 6-12 (bejárat a Fővárosi Nagycirkusz mellől)
2. November 14 és 21, szombat, 10-30-12.30  Dunakeszi, Veres Péter u. 2.
A részvételi díj családonként 5000 forint, jöhet „csak” a kismama vagy mindketten.

Érdeklődjetek priviben!

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány
 
 


Sziasztok!

Én is hamarosan indulok a védőnőhöz, talán meg lesz az afp eredményem is. Mostmár szívhangot is fog nézni, igaz?

Üdv Chrysta31, mesélj magadról, magatokról! Nem csinálsz vonalzót hogy lássuk mennyi idős vagy?

Tündércserje: dettó én is ugyanígy voltam amikor kész lett a teljes vérképem, és néhány érték eltért a normálistól. Egyből néztem a netet hogy mi mit jelent, paráztam hogy valami komoly baj van... Aztán a doki, a védőnő és még a belgyógyász is megnyugtatott, hogy néhány érték eltérhet az átlagostól a terhesség alatt, és ez teljesen normális. A laborosok meg nem nézik hogy kismamának készítik a leletet, és egyből bejelölik kórosnak az értéket. Na akkor megfogadtam hogy soha többet nem analizálom magam.

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!

Ma voltam AFP-n, két hét múlva eredmény. Megint lehet min izgulni. :wink:

Calendula!
Mi volt a védőnéninél?

Ma helyettesítő doki volt a terhesrendelésen, az AFP beutalóért kellett bemennem. Jól lebaltázott, hogy miért nincs beírva a kiskönyvembe a genetikai vizsg. eredmény.
Jó fej! Talán nekem kellene beírni? Modtam is neki, hogy a xxx dr Úr már látta az eredményt, végül is ő a dokim. Nem baj azt akkor is be kell írni. :twisted:
Olyan mérges vagyok olyankor, amikor hülyének néznek, vagy okoskodnak mert én "csak egy beteg" vagyok. :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Yusz, neked 2 hét az afp eredmény? Nekem azt mondták max. 1 hét. Mára még nem volt meg, azt mondta a védőnő felhív ha meglesz.

Nem volt semmi különös, úgy néz ki kezd helyreállni a vérnyomásom (nagyon alacsony volt).
Sajnos a szívhangot még nem tudta befogni, viszont annyira jó volt, lehetett hallani azzal a készülékkel ahogy mozog, rugdos a baba.
:lol:

Kép
calendula
 
 


Szívesen írok magamról,csak nem tudtam,hogy itt hogy mennek a dolgok! :D
Szóval először leírom aztán megpróbálok én is idetenni egy vonalzót. :)
31 éves kismama vagyok,holnap töltöm a 18. hetemet.Sajnos veszélyeztetett terhesként itthon tengetem a napjaimat nem dolgozhatok.
Az elején volt két bevérzés a pocimba amitől egyből táppénzre írtak ki,aztán szeptember 19.-én volt az esküvőm (160 fő),és talán a stressz miatt,de a klinikán kötöttem ki,mert egyszer csak görcsölt a hasam és ömlött belőlem a vér.Nagyon megijedtünk.Beloholtunk a klinikára,jól nézhettem ki mint menyasszony:),megvizsgáltak,de minden rendben volt a babával,ott táncolt a pocimban:)
Kaptam szurit,és visszaengedtek a lagziba de szigorúan csak ülhettem...de legalább ott voltam:)
Na onnantól kezdve nagyon komolyan ágyban kellett maradnom és kb egy hónapig véreztem még utána.
Egy hete voltam amniocentézisen (a vérzések miatt,nehogy azért legyen mert a baba nem egészséges)most arra az eredményre várunk.Egyébként a baba nagyon szépen fejlődik és az eddigi eredményeim nagyon jók lettek.
Most már jól vagyok nem ugrálhatok,de nem kell naphosszat az ágyban feküdni,kimozdúlhatok,végre,de csak óvatossan.:)
Szóval nagyjából ennyi az én kis történetem ami elég eseménydús volt eddig de remélem eztán már nem lesz semmi gond! :D
chrysta31
 
 


Calendula!
Sajnos itt lassabban mennek a dolgok. El is gondolkodtam azon, ha két hét az eredmény és most kezdtem el a 17.-et, akkor ha meg kell ismételni vérvételt az még belefér? :shock:

Nekem is alacsony a vérnyomásom, folyton szédelgek. A rekord eddig a 80/55 volt 70-es pulzussal. Láttam a védőnőn, hogy kicsit elfehéredik az eredmény láttán.

Chyrista!
Jaj szegénykém, akkor neked több szempontból is emlékezetes esküvőd volt! De az a lényeg, hogy a baba jól van. A vérzésed elmúlt?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Igen elmúlt,gyakorlatilag a 12. héttől a 16. hétig véreztem...
De hál'istennek mostmár rendben van,lassan a gyógyszert is elhagyhatom.
Csak a magnézium marad,de az valószínű hogy majdnem a végéig.
chrysta31
 
 


Kép[/quote][/url]
chrysta31
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?